Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Ο ΕΦΕΤ αποσύρει μπιφτέκι κοτόπουλο από τα ράφια των σούπερ μάρκετ λόγω σαλμονέλας

 



Στην ανάκληση κατεψυγμένου μπιφτεκιού από κοτόπουλο προχωρά ο ΕΦΕΤ καθώς βρέθηκε σε αυτό σαλμονέλα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ πήρε δείγματα από κατεψυγμένα παρασκευάσματα κρέατος με τα στοιχεία: ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΒΙ.ΚΡΕ., καθαρού βάρους 1Kg, με ημερομηνία ανάλωσης 01/06/2025 και ημερομηνία κατάψυξης 01/06/2024 και αριθμό παρτίδας/LOT: 000-24-153-002 που παράγεται από την εταιρεία με διακριτικό τίτλο «ΧΑΤΖΗΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΒΙ.ΚΡΕ. Α.Ε.».

Μετά από εργαστηριακές αναλύσεις του ΕΦΕΤ, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Σαλμονέλα.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν.




Ακριβότερος ο εσπρέσο από σήμερα

 



Από σήμερα (1/9) αυξάνεται η τιμή του καφέ ενώ προβλέπονται και νέες ανατιμήσεις μέσα στον Σεπτέμβριο.

Ήδη στην χονδρική καταγράφεται άνοδος κατά 40 -45% στην ποικιλία Arabica και κατά 65% στην ποικιλία Robusta σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Καφέ, Τάσο Γιαγκόγλου.

«Εάν συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο των ανοδικών τάσεων στα χρηματιστήρια προφανώς και θα ακριβύνει ο καφές» ανέφερε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Καφέ, μιλώντας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6».

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, μεγάλες αυξήσεις θα δουν οι καταναλωτές και στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Ο εσπρέσο σε κάψουλες από τα 5 ευρώ αναμένεται να σκαρφαλώσει στα 6 ευρώ και ο αλεσμένος εσπρέσο από τα 6 στα 7,2 ευρώ. Αντίστοιχα, ο ελληνικός καφές από τα 3,9 εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 4,7 ευρώ.

Από την πλευρά τους, ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, μετά και την επαναφορά του ΦΠΑ στον σερβιριζόμενο καφέ στο 24%, προαναγγέλλουν νέες αυξήσεις σε περίπτωση που ανατιμηθεί η πρώτη ύλη.



Κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείο Δικαιοσύνης για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας


 

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Σκοπός του σχεδίου νόμου είναι η υποβοήθηση του έργου των δικαστικών αρχών, η αποφυγή καθυστερήσεων στην απονομή της δικαιοσύνης και η διευθέτηση ζητημάτων οργάνωσης και λειτουργίας των δικαστηρίων με βάση τις προβλέψεις του νέου δικαστικού χάρτη. Επίσης, με τις διατάξεις για τη Δικαστική Αστυνομία, επιχειρείται διευκόλυνση του σχεδιασμού και της υλοποίησης των επιμορφωτικών προγραμμάτων για το προσωπικό του πολιτικού τομέα της δικαστικής αστυνομίας, η ορθολογική κατανομή και αξιοποίηση του προσωπικού του αστυνομικού τομέα της δικαστικής αστυνομίας και, τέλος, η άμεση στελέχωση του πολιτικού τομέα της δικαστικής αστυνομίας.

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Παρεμβάσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, στον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας σε εναρμόνιση με την ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας με τον ν. 5108/2024 - Διατάξεις για τη δικαστική αστυνομία» εισάγεται προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, την ερχόμενη Τρίτη.





Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Παπασταματοπούλου και Μανθοπούλου για τα μετάλλια στους Παραολυμπιακούς

 


Τα θερμά του συγχαρητήρια εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Έλενα Παπασταματοπούλου και την Λήδα Μανθοπούλου για το χάλκινο και το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησαν αντίστοιχα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού:

«Οι επιτυχίες για την πατρίδα μας στους Παραολυμπιακούς αγώνες συνεχίζονται! Θερμά συγχαρητήρια στη χάλκινη Έλενα Παπασταματοπούλου και στην ασημένια Λήδα Μανθοπούλου!

Μας κάνατε υπερήφανους!»



Εξιχνιάσθηκε άμεσα υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος 41χρονου αλλοδαπού


 

Εξιχνιάσθηκε έπειτα από επιστάμενη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος 41χρονου αλλοδαπού, που έλαβε χώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο αλλοδαποί, ηλικίας 36 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της  απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και τα ναρκωτικά, ενώ σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούσε, επιπλέον, απόφαση για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράνομη είσοδο αλλοδαπών στο εσωτερικό της Χώρας.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι με συνεργό τους, βραδινές ώρες την 28-08-2024, επιτέθηκαν από κοινού και με μαχαίρι κατά του 41χρονου με αποτέλεσμα να του προκάλεσαν τραύμα στον αριστερό ώμο. Ο παθών μετά το περιστατικό νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της πόλης.

Από τους προστρέξαντες αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση και (3) φυσίγγια.

Σε οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες χθες (30-08-2024) στο κέντρο πόλης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τα δύο άτομα, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (5) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (133,51) γραμμαρίων και ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν αρμοδίως.



Συνελήφθη στο αεροδρόμιο 25χρονος ημεδαπός που επιχείρησε να εισάγει στη χώρα ποσότητα κοκαΐνης

 



Συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μεσημβρινές ώρες της 30-8-2024 στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 25χρονος ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών μέσω αεροπορικών οδών στη χώρα μας και κατόπιν διερεύνησης και ανάλυσης πληροφοριών, εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Ο 25χρονος κατέφθασε στη χώρα μας προερχόμενος από τη Μαδρίτη της Ισπανίας και κατά τον διενεργηθέντα έλεγχο, βρέθηκαν εντός της αποσκευής του και κατασχέθηκαν:





  • -5- κιλά και -270- γραμμάρια κοκαΐνης τα οποία βρίσκονταν επιμελώς κρυμμένα εντός διακοσμητικών κεριών,
  • κινητό τηλέφωνο και
  • αποσκευή.


Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



4 Συλλήψεις νεαρών από Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. για διακίνηση ναρκωτικών και απόπειρα ληστείας

 



Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες 31-8-2024 στην περιοχή του Παγκρατίου, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, 19χρονος, κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που αστυνομεύουν την περιοχή του Παγκρατίου έκριναν ύποπτο τον 19χρονο και τον κάλεσαν σε έλεγχο.

Ο κατηγορούμενος στη θέα των αστυνομικών επιχείρησε να διαφύγει όμως οι αστυνομικοί μετά από πεζή καταδίωξη τον ακινητοποίησαν και τον μετέφεραν στο Τμήμα Ασφαλείας Ακρόπολης.

Μετά από έλεγχο στην κατοχή του 19χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος αυτοσχέδιων συσκευασιών, με σκοπό την άμεση διακίνηση, που περιείχαν:

  • -16- γραμμ. κοκαΐνης,
  • -26- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης,
  • -16- γραμμ. παραισθησιογόνας ουσίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επιπλέον, βραδινές ώρες 30-9-2024 στην περιοχή του Ιλίου, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 3 ανήλικοι, ηλικίας 16 και 15 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν εντός πάρκου στην περιοχή του Ιλίου 5 νεαρούς και με χρήση σωματικής βίας αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα.

Οι 5 νεαροί διέφυγαν, κάλεσαν το Κέντρο της Άμεσης Δράσης και αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετά από αναζητήσεις εντόπισαν τους 3 κατηγορούμενους και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ιλίου, το οποίο επελήφθη προανακριτικά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Δεν βάζει μυαλό ο Τσιτσιπάς και ασχολούμαστε μόνο με τα νεύρα του και τον αυτοεξευτελισμό του

 




Ο Τσιτσιπάς αυτή την φορά το ... παράκανε αφού πέταξε την ρακέτα του στον αγώνα με την Πάουλα Μπαντόσα με την Ισπανίδα να τρομάζει!

Ο Στέφανος που έχει πιάσει πάτο αθλητικά και η Πάουλα έπαιξαν πριν από λίγες ώρες στο διπλό μεικτό του US Open με τους Μεξικανούς Όλμο και Γκονζάλες και αποκλείστηκαν αφού έχασαν με 2-0 το παιχνίδι. Στο φινάλε του 1ου σετ όταν οι Μεξικανοί πήραν σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτησή του ο Έλληνας τενίστας που δεν έχει πλέον καμία σχέση με τον αθλητή που γνωρίζαμε ξέσπασε όπως πάντα.

Πέταξε με δύναμη τη ρακέτα του και η αγαπημένη του Πάουλα που ήταν δίπλα του, τρόμαξε! Θυμίζουμε ο Στέφανος έχει σπάσει πολλές φορές ρακέτες και παλαιότερα είχε… επιτεθεί με ρακέτα και στον πατέρα του και πρώην προπονητή του, Απόστολο Τσιτσιπά.




Πέθανε νέα μητέρα που είχε μαχαιρωθεί στο καρναβάλι του Νότινγκ Χιλ – Νεκρός και ένας σεφ

 



Μία γυναίκα και ένας άνδρας που είχαν τραυματιστεί σοβαρά την περασμένη εβδομάδα σε δύο διαφορετικά περιστατικά κατά το καρναβάλι του Νότινγκ Χιλ στο Λονδίνο πέθαναν στο νοσοκομείο.

Πρόκειται για την 32χρονη Σερ Μαξίμεν που είχε μαχαιρωθεί την Κυριακή 25 Αυγούστου ενώ ήταν μαζί με το παιδί της.

Η γυναίκα, που μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο, κατάληξε το πρωί του Σαββάτου, αναφέρει το Sky News.

Η Μαξίμεν είχε την ατυχία να βρεθεί ανάμεσα στον καβγά δύο ομάδων ανδρών. Την τραυμάτισαν με «μαχαίρι τύπου Ράμπο» μπροστά στη μόλις τριών ετών κόρη της και έχασε πάρα πολύ αίμα.

Για την υπόθεση είχαν συλληφθεί την περασμένη Τρίτη ένας άνδρας με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας της Μαξίμεν. Παρουσιάστηκε σε δικαστήριο αλλά θα παρέμεινε υπό κράτηση μέχρι τη δίκη στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το δεύτερο θύμα ο Μούσι Ινμέτου, 41 ετών, είχε βρεθεί αναίσθητος με τραύμα στο κεφάλι το απόγευμα της Δευτέρας 26 Αυγούστου. Κατέληξε στο νοσοκομείο την Παρασκευή.

Ο Ινμέτου, Σουηδός πολίτης από την Ερυθραία, που ζούσε στο Ντουμπάι, ήταν βραβευμένος σεφ που βρισκόταν στη Βρετανία για δουλειές.

Ένας άνδρας αντιμετωπίζει κατηγορίες για σοβαρή σωματική βλάβη από πρόθεση για την περίπτωση του Ινμέτου. Θα παραμείνει υπό κράτηση ως τα τέλη του μήνα οπότε ορίστηκε η δίκη.

Και στις δύο περιπτώσεις οι κατηγορίες διατυπώθηκαν πριν φύγουν από τη ζωή τα θύματα των επιθέσεων.

Φέτος ήταν μία από τις πιο βίαιες χρονιές στο καρναβάλι του Νότινγκ Χιλ. Η αστυνομία, προχώρησε σε 334 προσαγωγές, δήλωνε ότι «κουράστηκε από τη βία» που αμαυρώνει τις εκδηλώσεις που συγκεντρώνουν πολλές δεκάδες χιλιάδες θεατές.


Πηγή



Επιτυχής η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς πνευμόνων στην Ελλάδα

 



Η μεταμόσχευση αυτή πριν από χρόνια θα θεωρούνταν ανέφικτη για την ελληνική υγειονομική πραγματικότητα.

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς πνευμόνων στην Ελλάδα. Μία γυναίκα 52 ετών έγινε η πρώτη στην Ελλάδα ασθενής στην οποία έγινε μεταμόσχευση καρδιάς πνευμόνων. Η δότρια ήταν 49 ετών από το νοσοκομείο «Σωτηρία». Για την επιτυχία της μεταμόσχευσης συνεργάστηκαν, τα νοσοκομεία «Σωτηρία», «Αττικόν», το σύστημα επείγουσας ιατρικής των νοσοκομείων της Θεσσαλίας και το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Την είδηση γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι «όλοι οι κρίκοι της αλυσίδας αποδείχτηκαν ανθεκτικοί».



Σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τη διαχείριση αποβλήτων και την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας


 

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έθεσε σε δημόσια, ηλεκτρονική, διαβούλευση, από σήμερα 29 Αυγούστου 2024 έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2024 σχέδιο νόμου, με τίτλο: «Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό της διαχείρισης αποβλήτων, τη βελτίωση του πλαισίου εξοικονόμησης ενέργειας, την ανάπτυξη των έργων ενέργειας και την αντιμετώπιση πολεοδομικών ζητημάτων».

Με τις διατάξεις του σχεδίου νόμου τίθενται βασικοί στόχοι όπως:

  • Η βιώσιμη ανάπτυξη, η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.)
  • Η επίτευξη των στόχων της ανακύκλωσης
  • Η καλύτερη διαχείριση των αποβλήτων
  • Η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης και εγκατάστασης σταθμών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και Συμπαραγωγής Hλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (ΣΗΘΥΑ)
  • Η προώθηση της εγκατάστασης συστημάτων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας
  • Η περιστολή του ενεργειακού κόστους
  • Η επίτευξη στόχων ενεργειακής αναβάθμισης του κτιριακού δυναμικού της χώρας
  • Η ενίσχυση των πληγέντων από φυσικές καταστροφές, κ.ά.


116 εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ τον Σεπτέμβριο

 



Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στα εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής και προετοιμασίας για ένταξη στην αγορά εργασίας, η ΔΥΠΑ συνεχίζει τη δράση τον Σεπτέμβριο με 116 εργαστήρια. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν 94 δια ζώσης εργαστήρια σε 65 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) και 22 διαδικτυακά εργαστήρια.

  • Τα εργαστήρια αποτελούν μία από τις βασικές προτεραιότητες της ΔΥΠΑ για τη συστηματική παροχή ποιοτικών υπηρεσιών συμβουλευτικής προετοιμασίας στους πολίτες που αναζητούν εργασία, με στόχο την προετοιμασία τους για την ταχύτερη και πιο αποτελεσματική ένταξη στην αγορά εργασίας.
  • Όσοι αναζητούν ή θέλουν να αλλάξουν εργασία, μπορούν να παρακολουθήσουν εργαστήρια από εξειδικευμένα στελέχη, στις εξής θεματικές ενότητες:
    • Πως να δημιουργήσω ένα αποτελεσματικό βιογραφικό
    • Πως να προετοιμαστώ σωστά για μια συνέντευξη
    • Ποια είναι τα βήματα για μια επιτυχημένη επιχειρηματική ιδέα
    • Πως να δημιουργήσω ένα επιχειρηματικό σχέδιο
    • Τα κοινωνικά δίκτυα στην αναζήτηση εργασίας
    • Η επιτυχία μιας επιχείρησης μέσα από το εργαλείο CANVAS
    • Εμπλουτίζω το βιογραφικό μου με δεξιότητες - μαθαίνω για το ESCO
    • Η επαγγελματική επιλογή της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας – Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία
  • Υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων συμμετοχής (έως 50 άτομα) και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων ανά εργαστήριο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε παραπάνω από ένα εργαστήρια, εφόσον το επιθυμούν.


Έως τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου η προθεσμία εγγραφής στο σύστημα άμεσων πληρωμών (IRIS)


 


Την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου εκπνέει η προθεσμία που έχουν στη διάθεσή τους οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι για τη σύνδεση του επαγγελματικού λογαριασμού τους με το σύστημα άμεσων πληρωμών (στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή λειτουργεί το σύστημα IRIS). Μέσα από το σύστημα αυτό επιτρέπεται να δέχονται άμεσες πληρωμές από τους πελάτες τους και να επωφελούνται από τα σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η υπηρεσία όπως σημαντικά μειωμένο ή και καθόλου κόστος προμηθειών καθώς και ταχύτητα στην διεκπεραίωση των συναλλαγών.

  • Έως σήμερα, οι εγγεγραμμένοι στην υπηρεσία ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι ανέρχονται σε 400.000, εκ των οποίων οι 240.000 ενεργοποίησαν το σύστημα άμεσων πληρωμών εντός της φετινής χρονιάς. Μάλιστα, τις τελευταίες εβδομάδες, ο ρυθμός εγγραφής στην υπηρεσία είναι πενταπλάσιος σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.
  • Συνολικά 12 τράπεζες παρέχουν πλέον την υπηρεσία: Alpha Bank,  Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Viva.com, Optima Bank, Attica Bank, Παγκρήτια Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας και Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.
  • Η εγγραφή στην εν λόγω υπηρεσία δημιουργεί μια σειρά από οφέλη σε όλους τους εμπλεκόμενους και συγκεκριμένα:
    • Για τον επαγγελματία: Εύκολη είσπραξη των πληρωμών χωρίς να είναι απαραίτητη η παρουσία του πελάτη και χωρίς επιπρόσθετο εξοπλισμό (POS),  άμεση διαθεσιμότητα των εισπράξεων στον επαγγελματικό λογαριασμό 24 ώρες το 24ωρο καιάμεση ενημέρωση με SMS ή push Οι επαγγελματίες λαμβάνουν τα χρήματα ακαριαία (σε 2 δευτερόλεπτα) ακόμη και αν η τράπεζα με την οποία συνεργάζονται είναι διαφορετική από την τράπεζα του πελάτη. Οι συναλλαγές πραγματοποιούνται μέσα από το ασφαλές περιβάλλον του mobile banking των τραπεζών και με την χρήση βιομετρικών δεδομένων. Το κόστος δε για την χρήση της υπηρεσίας είναι εξαιρετικά χαμηλό ή και καθόλου και κυμαίνεται από 0% έως 0,50% επί του ποσού της συναλλαγής. Είναι δηλαδή σημαντικά πιο χαμηλό αν η ίδια συναλλαγή πραγματοποιούταν μέσω της χρήσης POS.
    • Για τον πολίτη: Δημιουργία ενός εναλλακτικού τρόπου πληρωμής. Απολύτως δωρεάν για κάθε συναλλαγή τους (είτε μεταξύ πολιτών, είτε για πληρωμές προς επαγγελματίες), εύκολη, γρήγορη και ασφαλής πληρωμή, χωρίς ΙΒΑΝ, χωρίς κάρτα και χωρίς μετρητά, μόνο με την χρήση του κινητού τηλεφώνου.
    • Για το κράτος: Διαφάνεια και πληροφόρηση για τις πληρωμές των υπόχρεων, μείωση της φοροδιαφυγής και αύξηση των φορολογικών εσόδων.
    • Για τις τράπεζες: Μείωση κόστους από την μείωση χρήσης των μετρητών, νέες ψηφιακές λύσεις για τους πελάτες τους


Συνελήφθη στην Αργεντινή πρώην μέλος των Ερυθρών Ταξιαρχιών - Καταζητούνταν εδώ και 44 χρόνια

 



Η αστυνομία στην Αργεντινή συνέλαβε έναν άνδρα που καταζητούνταν στην Ιταλία εδώ και δεκαετίες για μια απαγωγή που είχαν πραγματοποιήσει οι Ερυθρές Ταξιαρχίες.

Ο Λεονάρντo Μπερτουλάτσι, ο οποίος για χρόνια είχε καθεστώς πρόσφυγα στην Αργεντινή, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 27 ετών στην Ιταλία έπειτα από σχεδόν 44 χρόνια φυγής.

Ο 72χρονος σήμερα Μπερτουλάτσι καταδικάστηκε ερήμην στην Ιταλία τη δεκαετία του 1970 για την απαγωγή του Πιέτρο Κόστα, ναυπηγού μηχανικού από πλούσια εφοπλιστική οικογένεια της Γένοβας.

Συνελήφθη για πρώτη φορά από την αστυνομία του Μπουένος Άιρες το 2002, αφού φέρεται να εισήλθε στη χώρα από τη Χιλή με πλαστό διαβατήριο, αλλά αφέθηκε ελεύθερος λίγους μήνες αργότερα και η έκδοσή του εμποδίστηκε.

Του δόθηκε καθεστώς πρόσφυγα δύο χρόνια αργότερα, αλλά η απόφαση ανακλήθηκε όταν ο δεξιός πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέ Μιλέι, ανέλαβε πέρυσι την εξουσία.

Οι Ερυθρές Ταξιαρχίες είχαν απαγάγει και σκοτώσει πολλούς κρατικούς αξιωματούχους στις δεκαετίες του 1970 και του '80, μεταξύ τους τον πρώην πρωθυπουργό Άλντο Μόρο.

Ο Μπερτουλάτσι, όπως σημειώνει το BBC, ήταν μέλος του τμήματος των Ερυθρών Ταξιαρχιών της Γένοβας. Απήγαγαν τον Κόστα την ώρα που ήταν στον δρόμο και τον κράτησαν για 81 ημέρες πριν λάβουν μεγάλο χρηματικό ποσό σε λύτρα.

Τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια για την αγορά ενός διαμερίσματος στη Ρώμη, το οποίο χρησιμοποιήθηκε το 1978 για την απαγωγή και τη δολοφονία του Άλντο Μόρο.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι επαίνεσε τις αρχές του Μπουένος Άιρες για τη σύλληψη του Μπερτουλάτσι. Πρόσθεσε ότι η σύλληψή του κατέστη δυνατή χάρη στην «έντονη και γόνιμη συνεργασία» των αρχών των δύο χωρών καθώς και της Ιντερπόλ.

Εν τω μεταξύ οι δικηγόροι του Ιταλού έχουν προσφύγει στην εθνική επιτροπή της Αργεντινής για τους πρόσφυγες (Conare) για να αποτρέψουν την έκδοσή του.


Πηγή



Οι έξι όμηροι που σκότωσαν οι τρομοκράτες της Χαμάς σε σήραγγα στη Ράφα

 


Την είδηση ότι έξι όμηροι της Χαμάς ανασύρθηκαν νεκροί από σήραγγα στη Ράφα επιβεβαίωσε ο ισραηλινός στρατός.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση τα πτώματα που βρέθηκαν ανήκουν στους Καρμέλ Γκατ, Εντέν Γερουσαλμί, Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, Αλεξάντερ Λομπανόφ, Άλμογκ Σαρούσι και Όρι Ντανίνο κι άπαντες μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ.

Για το θέμα τοποθετήθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, εκφράζοντας την θλίψη, αλλά και την οργή του : «Νωρίτερα στη διάρκεια της ημέρας [σ.σ. του Σαββάτου], σε μια σήραγγα κάτω από την πόλη Ράφα, οι ισραηλινές δυνάμεις ανέκτησαν τα πτώματα έξι ομήρων που κρατούνταν από τη Χαμάς. Μην έχετε αμφιβολία, οι ηγέτες της Χαμάς θα πληρώσουν για τα εγκλήματά τους. Και εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε 24 ώρες το 24ωρο για να καταλήξουμε σε μια συμφωνία που θα διασφαλίζει την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Ο Χερς ήταν ένας από τους αθώους που δέχθηκαν βάναυση επίθεση ενώ συμμετείχαν σε ένα μουσικό φεστιβάλ για την ειρήνη στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Έχασε το χέρι του βοηθώντας φίλους και ξένους κατά την άγρια σφαγή που διαπράχθηκε από τη Χαμάς», είπε ο Μπάιντεν, διευκρινίζοντας πως ο Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν ήταν τότε 23 ετών.

Αναφερόμενος στους γονείς του νεαρού άνδρα, τον Τζον και τη Ρέιτσελ, που «υπερασπίστηκαν αδιάκοπα τον γιο τους και όλους τους ομήρους που κρατούνται κάτω από απαράδεκτες συνθήκες» είπε ότι «τους θαυμάζει και θρηνεί μαζί τους πιο βαθιά απ΄ό,τι οι λέξεις μπορούν να εκφράσουν».

Ο Μπάιντεν είπε πως «εργάστηκε αδιάκοπα ώστε ο πολυαγαπημένος τους Χερς να επιστρέψει με ασφάλεια»: «είμαι συντετριμμένος από την είδηση του θανάτου του».

Ανακοίνωση από την οικογένεια του Hersh Goldberg-Polin

Η οικογένεια του 23χρονου Ισραηλοαμερικανού ομήρου της Χαμάς, Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατό του.

«Με ραγισμένες καρδιές, η οικογένεια Γκόλντμπεργκ-Πόλιν είναι συντετριμμένη που ανακοινώνει τον θάνατο του αγαπημένου τους γιου και αδελφού, Χερς», ανέφερε η δήλωση και προσθέτει: «Η οικογένεια σας ευχαριστεί όλους για την αγάπη και την υποστήριξή σας και ζητά ιδιωτικότητα αυτή τη στιγμή».

Ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν ήταν ένας από τους πιο γνωστούς ομήρους, καθώς οι γονείς του είχαν συναντηθεί με παγκόσμιους ηγέτες και πίεζαν αμείλικτα για τη βοήθειά τους.

Τον περασμένο μήνα, μίλησαν στο συνέδριο των Δημοκρατικών, όπου το πλήθος φώναζε «φέρτε τους σπίτι».