Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

«Πυρά» Μόσχας κατά Αθήνας και για την έκδοση του «Mr. Bitcoin»



«Οι ελληνικές Αρχές συνεχίζουν να επιδεινώνουν την κατάσταση στις διμερείς μας σχέσεις λόγω εξωτερικών πιέσεων» είναι το σχόλιο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, σημειώνοντας πως η απόφαση έκδοσής του ελήφθη έπειτα από τις «μη φιλικές» ενέργειες σχετικά με τους ρώσους διπλωμάτες

Έντονη κριτική στην Αθήνα και για την απόφαση του δικαστηρίου που επιτρέπει την έκδοση στη Γαλλία του Αλεξάντρ Βίνικ, αποκαλούμενου διεθνώς «Mr. Bitcoin», ασκεί η Μόσχα, η οποία κλιμακώνει τις πιέσεις που ασκεί λόγω της υπόθεσης με την απέλαση των ρώσων διπλωματών.

«Οι ελληνικές Αρχές συνεχίζουν να επιδεινώνουν την κατάσταση στις διμερείς μας σχέσεις λόγω εξωτερικών πιέσεων» είναι το σχόλιο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Sputnik.

Σημειώνει δε, αιχμηρά πως η απόφαση έκδοσης του «Μr. Bitcoin» ελήφθη έπειτα από τις «μη φιλικές» ενέργειες σχετικά με τους ρώσους διπλωμάτες.

«Τα βήματα αυτά γίνονται παρά το υφιστάμενο κανονιστικό πλαίσιο συνεργασίας μας στον τομέα της νομικής συνδρομής σε αστικές και ποινικές υποθέσεις» υπογραμμίζει η ρωσική διπλωματία, επισημαίνοντας πως «το αίτημα της Γενικής Εισαγγελίας της Ρωσίας για την έκδοση του Βίνικ στη χώρα καταγωγής αγνοήθηκε παρότι αναμφίβολα θα όφειλε να έχει προτεραιότητα».

«Προφανώς η ρωσική πλευρά δεν μπορεί να αγνοήσει τέτοιες ενέργειες» καταλήγει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Νωρίτερα, η Μόσχα χαρακτήρισε «αβάσιμη»την απέλαση των δύο ρώσων διπλωματών, με το υπουργείο Εξωτερικών να τονίζει ότι πίσω από την απόφαση αυτή «κρύβεται η Ουάσινγκτον» και να επισημαίνει ότι η υπόθεση μπορεί να προκαλέσει «σοβαρές ζημιές» στις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας.

Σύμφωνα με το Sputnik, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει πως «η ελληνική πλευρά δεν παρείχε αποδείξεις για την απέλαση των δύο Ρώσων» και χαρακτηρίζει το περιστατικό «απολύτως αβάσιμο».

«Θεωρούμε ότι αυτή η ενέργεια είναι απολύτως παράλογη και δεν επιβεβαιώνεται από γεγονότα από την ελληνική πλευρά. Έρχεται δε, σε αντίθεση με τη φύση των διμερών σχέσεών μας και είναι ικανή να προκαλέσει σοβαρές ζημιές» αναφέρει το υπουργείο σε σχόλιό του.


Πηγή : in.gr


«Γιορτές» σε δεκαπέντε πόλεις της ΠΓΔΜ



«Πανηγυρικό» τόνο, θέλοντας προφανώς να δημιουργήσει και το κατάλληλο «κλίμα» ενόψει και του κρίσιμου δημοψηφίσματος του φθινοπώρου, επιχείρησε να δώσει ο πρωθυπουργός της ΠΓΜΔ Ζόραν Ζάεφ κατά την παρουσία του στη σύνοδο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Ο κ. Ζάεφ προσερχόμενος χθες, στην αίθουσα όπου διεξαγόταν η σύνοδος, κάλεσε τους πολίτες της χώρας του να δώσουν το «παρών» αύριο και μεθαύριο σε «εορταστικού τύπου» συγκεντρώσεις, σε 15 πόλεις της χώρας, με αφορμή την πρόσκληση της ΠΓΔΜ για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Χρησιμοποιώντας τη φράση «bing bang»,ο κ. Ζάεφ μίλησε για μία μεγάλη επιτυχία, η οποία οφείλεται πρωτίστως στους πολίτες της «Μακεδονίας», προσθέτοντας πως η χώρα του έλαβε πρόσκληση για να γίνει σύμμαχος «των πιο ισχυρών χωρών στον κόσμο». Εις επίρρωσιν και της εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας των ανωτέρω, ο κ. Ζάεφ αναφέρθηκε και στο επικείμενο δημοψήφισμα, καλώντας τους πολίτες της ΠΓΔΜ «να πουν “ναι” στο μέλλον της “Μακεδονίας”». Παράλληλα, με ανάρτηση στο Twitter, σημείωσε πως η απόφαση των μελών του ΝΑΤΟ «σημαίνει ότι η “Μακεδονία” γίνεται μέλος της οικογένειας».

Την ίδια ώρα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ έδινε τα εύσημα στον κ. Ζάεφ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου. «Είναι μια μέρα περηφάνιας για τη χώρα σας, την ευρύτερη περιοχή και το ΝΑΤΟ» είπε ο κ. Στόλτενμπεργκ, σημειώνοντας πως η συμφωνία αποτελεί άρση και των «τελευταίων εμποδίων για την ένταξη» – «όταν ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες», τότε η ΠΓΔΜ θα γίνει το 30ό μέλος.


ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Αυτός είναι ο 52χρονος, κατηγορουμένος για αποπλάνηση παιδιού




Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ροδόπης, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θράκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 52χρονου ημεδαπού, που συνελήφθη την 11-7-2018 στην Κομοτηνή, καθώς και η σε βάρος του ασκηθείσα ποινική δίωξη για αποπλάνηση παιδιού που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη κατά συρροή.

Πρόκειται για τον ΑΛΗ ΟΣΜΑΝ ΑΪΧΑΝ του Χουσεΐν και της Φατμέ, που γεννήθηκε το 1966, στην Κομοτηνή.




Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, η οποία έχει ισχύ έως την 27 Ιουλίου 2018, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου της τοπικής κοινωνίας και δη των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 25310-83238 και 25310-83223 του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


14 Ιουλίου 1992! 26 χρόνια από τη δολοφονία του Θάνου Αξαρλιάν



14 Ιουλίου 1992 ο 20χρονος φοιτητής Θάνος Αξαρλιάν, περπατούσε αμέριμνα στην οδό Καραγιώργη Σερβίας και σκοτώθηκε από βομβιστική ενέργεια των εκτελεστών της 17Ν.


Ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Παλαιοκρασσάς, ήταν ο στόχος των αδίστακτων εκτελεστών της 17Ν στη διασταύρωση με την οδό Βουλής όπου και πυροδότησαν την ρουκέτα.



Ο εκτελεστής της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας που απολαμβάνει αλλεπάλληλες άδειες από τις φυλακές με τις ευχές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο άγνωστος που τηλεφώνησε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και ανέλαβε την ευθύνη εκ μέρους της «17 Νοέμβρη», ενώ παράλληλα εξέφρασε την λύπη του για τον θάνατο του 20χρονου Θάνου Αξαρλιάν, χαρακτηρίζοντάς τον… «παράπλευρη απώλεια». 






Νέα Δημοκρατία: Η κυβέρνηση αφήνει τις φυλακές υποστελεχωμένες!




Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αδιαφορώντας πλήρως για την ασφάλεια των πολιτών, αφήνει τις φυλακές σοβαρά υποστελεχωμένες».

Πλήρης Δήλωση

«Μετά την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ και τη θέσπιση των νόμων Παρασκευόπουλου και Κοντονή, με τους οποίους αποφυλακίστηκαν χιλιάδες βαρυποινίτες, η κυβέρνηση επανέρχεται για να κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα στο ζήτημα της ασφάλειας. 

Με χθεσινή τροπολογία της, δίνει τη δυνατότητα στους δημοτικούς αστυνομικούς που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ενέταξε στα σωφρονιστικά καταστήματα για την ενίσχυσή τους, να επιστρέψουν πίσω στους δήμους. Έτσι όμως, οι φυλακές μένουν σοβαρά υποστελεχωμένες. 

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί για τη δημόσια ασφάλεια και θεωρεί αχρείαστο και το έργο της φύλαξης των σωφρονιστικών καταστημάτων. Το επόμενο βήμα είναι να εγκαθιδρύσουν και μοντέλο αυτοδιαχείρισης στις φυλακές. 

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ οφείλουν άμεσα να σταματήσουν να παίζουν με την ασφάλεια των πολιτών και να αναλάβουν τις ευθύνες τους».


Ντόρα: Να επιστρέψουμε στην Τουρκία τους 9 Τούρκους τρομοκράτες που συνελήφθησαν από την αντιτρομοκρατική




Σε πρωινή της συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, η κ. Μπακογιάννη ζήτησε να επιστραφούν στην Τουρκία οι 9 τρομοκράτες, που συνελήφθησαν στην Αθήνα το 2017, και φέρεται να ετοίμαζαν επίθεση κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτό έπρεπε να το είχε κάνει από μόνη της η ελληνική πλευρά, εκτίμησε, εξηγώντας ότι πρόκειται για  τον αντίστοιχο Κουφοντίνα για την Τουρκία.

Είπε επίσης ότι ορθά ο κ Τσίπρας δεν δέχθηκε τον συμψηφισμό των υποθέσεων των δυο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους Αξιωματικούς, παρότι η πλευρά Ερντογάν επιμένει ότι το ελικόπτερό τους ήταν εκείνο που επιτέθηκε εναντίον του ιδίου και της οικογενείας του.

Η κυρία Μπακογιάννη είπε επίσης ότι ο κύριος Καμμένος έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα της γελοιότητας και υπερασπίστηκε την απόφασή της να παραστεί στην ορκωμοσία του Ερντογάν, λέγοντας πρέπει να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι με την Τουρκία.


Με σχέδιο εθνικού προδότη συνεχίζει ο Τσίπρας! Τώρα θα ξεπουλήσει στην Αλβανία



Άφωνους άφησε τους Έλληνες ο Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες όταν αναφέρθηκε ότι  η Αθήνα συζητά ζήτημα συνόρων με την Αλβανία.

Αφού είχε ολοκληρωθεί απο τον Αλέξη Τσίπρα το πρώτο σκέλος ξεπουλήματος της Μακεδονίας όπου η Ελλάδα έδωσε το πράσινο φως στην ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ. Και αφού είχε χειροκροτήσει τον Ζάεφ που έλεγε περήφανος ότι είναι Μακεδόνας και μιλάει την Μακεδονική γλώσσα είπε έχοντας πάρει φόρα να αποκαλύψει και τα σχέδια του και για την Αλβανία.

Μόλις ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τα Τίρανα, ο αδίστακτος Τσίπρας είπε : «Τα δύο θέματα που απομένουν, πέραν της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, είναι το ζήτημα του εμπολέμου και των συνόρων το οποίο βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να βρεθεί μια κάποια διευθέτηση. Θέματα τα οποία όμως ενώ έχουμε προχωρήσει σε ένα εξαιρετικά σημαντικό σημείο δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ολοκληρώσει. Έδωσα λοιπόν, συμφώνησα μάλλον με τον Αλβανό ομόλογό μου, το επόμενο διάστημα οι δύο υπουργοί Εξωτερικών να εντείνουν τις προσπάθειές τους, χωρίς να έχουμε κάποια ιδιαίτερη πίεση, για να δούμε σε ποιο βαθμό θα μπορέσουμε να έχουμε μια θετική διευθέτηση το συντομότερο δυνατόν»

Με λίγα λόγια το ξεπούλημα συνεχίζεται με πρώτη υπογραφή τον εύκολο Νίκο Κοτζιά που δεν θα δίσταζε να ξεπουλήσει όλη την Ελλάδα.

Η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε έντονα για τις κρυφές διαπραγματεύσεις του Τσίπρα και με την Αλβανία 

«Η μυστική διπλωματία των κ. Τσίπρα και Κοτζιά είχε ήδη ως αποτέλεσμα την εθνικά επιζήμια συμφωνία με τα Σκόπια. Έκπληκτοι οι πολίτες μαθαίνουν τώρα ότι μια αντίστοιχη συμφωνία προωθείται και με την Αλβανία. 

Καλούμε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών να ενημερώσουν άμεσα τη βουλή για τι ακριβώς συζητούν εν κρυπτώ με τα Τίρανα. Αρκετά στοίχισαν στην Ελλάδα οι πάσης φύσεως διαπραγματεύσεις του κ. Τσίπρα, κρυφές και φανερές».


Απαράδεκτος ο Κοτζιάς υπόσχεται στους Γερμανούς ότι θα περάσει το ξεπούλημα ακόμα και με 130 ψήφους στην βουλή



Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung

Βέβαιος ότι θα ολοκληρωθεί το ξεπούλημα της Μακεδονίας από το κόμμα του τον ΣΥΡΙΖΑ και θα εγκριθεί από την ελληνική Βουλή με πλειοψηφία άνω των 150 εδρών δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Μάλιστα είναι τόσο βέβαιος ότι θα ολοκληρώσει την προδοσία και το ξεπούλημα λέγοντας ότι εάν  υπάρξουν αποχές που θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να κυρώσει την συμφωνία με πλειοψηφία που δεν θα υπερβαίνει τους 130 βουλευτές.

«Η συμφωνία με τη Βόρεια Μακεδονία θα περάσει σε κάθε περίπτωση από το κοινοβούλιο. Όμως θέλω και πάλι να ξεκαθαρίσω το εξής: Επιδιώκουμε μία πλειοψηφία άνω των 150 ψήφων κι αυτή θα τη λάβουμε», δήλωσε προκλητικά ο Κοτζιάς.

Στήν συνέντευξη του αναφέρθηκε και στις "μαιμού" Συριζαίικες δημοσκοπήσεις που γίνονται για λογαριασμό του ΥΠΕΞ «περίπου το 55%» τάσσεται κατά ενώ το 37% τάσσεται υπέρ, ποσοστό που χαρακτήρισε «καλή αφετηρία».

Θα τον κρίνει και αυτόν πολύ σύντομα ο Ελληνικός λαός.