Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

Δύο συλλήψεις για τη δολοφονία 89χρονης τον Σεπτέμβριο του 2022 στο σπίτι της

 


Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται δύο άντρες που κατηγορούνται για ληστεία μετά φόνου με θύμα 89χρονη, το Σεπτέμβριο του 2022, στον οικισμό Κερασιά, του δήμου Θερμαϊκού, στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν σε εκτέλεση εντάλματος που είχε εκδώσει η ανακρίτρια Θεσσαλονίκης για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και της ληστείας. Είχε προηγηθεί έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τις επόμενες ώρες αναμένονται να οδηγηθούν στα δικαστήρια προκειμένου να απολογηθούν στην ανακρίτρια.

Η άτυχη 89χρονη εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της, το βράδυ της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου 2022.

Η ηλικιωμένη εντοπίστηκε νεκρή από οικείους της, οι οποίοι και ειδοποίησαν τις Αρχές.


Πηγή: thestival.gr



Φυλάκιση 10 μηνών και χρηματική ποινή 500 ευρώ, στο καραγκιοζιλίκι "εθνικό εισαγγελέα" που απειλούσε κόσμο

 


Σε φυλάκιση 10 μηνών και χρηματική ποινή 500 ευρώ, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε ο 59χρονος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, επειδή έκανε δημόσια ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, απειλώντας κόσμο.

Εκεί, το καραγκιοζιλίκι παρουσιαζόταν ως δήθεν «εθνικός εισαγγελέας» και «στρατιωτικός», ισχυριζόμενος ότι οπλοφορεί με κυνηγετικά όπλα και σκοπεύει να βλάψει κόσμο.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγιών ή διχόνοιας και αντιποίηση αρχής. Κατά της απόφασης άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Η σύλληψή του έγινε χθες το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όταν η επίμαχη ανάρτηση υπέπεσε στην αντίληψη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από την έρευνα της οποίας προέκυψε ο ίδιος συνδέεται με ομάδες, όπως τα καραγκιοζιλίκια οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο 59χρονος δήλωσε ότι είναι ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Βόρεια Γερμανία, ενώ αναφερόμενος στο σχόλιο που έγραψε και οδήγησε στη σύλληψή του είπε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ κι ότι είχαν προηγηθεί «απειλητικά σχόλια» εις βάρος του από χρήστες του Διαδικτύου. Για τις υποτιθέμενες ιδιότητές του ανέφερε ότι είναι μέλος μία «κοινότητας» που υπερασπίζεται το Σύνταγμα και στο πλαίσιο αυτό κατέχει τα συγκεκριμένα «αξιώματα».



Σε παράταξη μάχης ΚΚΕ - αριστεριστές για το ποιός κάνει κουμάντο στα πανεπιστήμια

 


Αριστερά και ακροαριστερά, δίνει μάχη στην κυριολεξία για το ποιος θα κάνει κουμάντο στα πανεπιστήμια, σε βάρος της πλειοψηφίας των φοιτητών, και δείχνοντας ότι η κατάσταση στα πανεπιστήμια έχει ξεφύγει.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί ΚΝΕ - Ακροαριστερά - Αριστερά βρισκόμενοι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, έπαιξαν ξύλο με 8 τραυματίες.

Οι συγκεντρωμένοι αριστεροί και ακροαριστεροί φοιτητές από διάφορες φοιτητικές παρατάξεις πιάστηκαν στα χέρια για αρκετά λεπτά, προτού παρέμβουν οι ψυχραιμότεροι και τους χωρίσουν.

Συγκρούστηκαν μεταξύ τους για το ποιος θα κάνει κουμάντο και θα ηγείται των κινητοποιήσεων,  με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον 8 ατόμων. 

Η φωτογραφία σε θέση μάχης μιλάει απο μόνη της.





Ένωση Εισαγγελέων για την ανθελληνική στάση με προτροπές και υποδείξεις της Ευρωπαίας Εισαγγελέως

 


Mε δριμεία ανακοίνωση, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος τονίζει με αφορμή την υπόθεση των Τεμπών πως: «ουδείς τρίτος έχει δικαίωμα να παραγγείλει στον εισαγγελέα να ασκήσει ή να μην ασκήσει ποινική δίωξη.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, σε υπόθεση σχετική με την πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών και με αφορμή δημόσιες δηλώσεις και δημοσιεύματα, στα οποία γίνεται λόγος περί δήθεν «μη αυτόβουλης δράσης» του εισαγγελέα, αλλά κατόπιν προτροπών, υποδείξεων και «κίνησης της Ευρωπαίας Εισαγγελέως», επισημαίνουμε ότι:

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είναι ένα ανεξάρτητο όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιο να ερευνά, να διώκει και να παραπέμπει ενώπιον της δικαιοσύνης εγκλήματα σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ και μόνο.

Οι Έλληνες εισαγγελείς συμμετέχουν, κατά τον τρόπο που ορίζει το σύνταγμα και ο νόμος, στη δικαιοδοτική λειτουργία και απολαμβάνουν πλήρους προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας. Ουδείς τρίτος έχει δικαίωμα να παραγγείλει στον εισαγγελέα να ασκήσει ή να μην ασκήσει ποινική δίωξη ή να απευθύνει οποιαδήποτε οδηγία, σύσταση ή υπόδειξη σε συγκεκριμένη υπόθεση ή κατηγορία υποθέσεων.

Η έρευνα για τη διακρίβωση τέλεσης αξιόποινης πράξης, η συλλογή του αποδεικτικού υλικού, ο εντοπισμός του προσώπου που την τέλεσε, ο νομικός χαρακτηρισμός της πράξης και η ύπαρξη επαρκών ενδείξεων για την κίνηση της ποινικής δίωξης, προϋποθέτουν διαδικασία, η οποία δεν μπορεί να προσδιοριστεί εκ των προτέρων χρονικά, αφού τελεί κάθε φορά σε συνάρτηση με την πολυπλοκότητα των πραγματικών και νομικών ζητημάτων και το ίδιο το αντικείμενο της ερευνώμενης υπόθεσης.

Όσοι δε υποστηρίζουν τα αντίθετα, παραβλέπουν προφανώς όλα τα παραπάνω, όπως και τον τρόπο λειτουργίας της εισαγγελικής αρχής, τη δομή των εισαγγελιών και τη σχέση ιεραρχικής εξάρτησης των εισαγγελέων, για την οποία προβλέπουν οι διατάξεις του Κ.Π.Δ. και του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών (Ν. 4938/2022).

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος διαβεβαιώνει, για πολλοστή φορά, ότι οι Έλληνες εισαγγελείς ασκούν το λειτούργημά τους και θα συνεχίσουν να το πράττουν, με απόλυτη ευσυνειδησία, υψηλό αίσθημα ευθύνης και αφοσίωσης στο καθήκον.



Κώστας Γκιουλέκας για ανθελληνική στάση : Ντροπή η στάση των ευρωβουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ





«Ντροπή» χαρακτήρισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Γκιουλέκας την υπερψήφιση από τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ του ψηφίσματος με το οποίο καταδικάζεται η Ελλάδα για τα ζητήματα κράτους δικαίου. 

«Έλληνες ευρωβουλευτές να ψηφίζουν εναντίων της Ελλάδας, το έχετε ξαναδεί αυτό πουθενά;», αναρωτήθηκε μιλώντας στο Open. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας συνέχισε λέγοντας: «Η Ευρωπαϊκή επιτροπή το 2023 έβγαλε την ετησία έκθεση της για την Ελλάδα που λέει ότι στα θέματα του κράτους δικαίου η Ελλάδα κάνει σοβαρότατες μεταρρυθμίσεις έχει προχωρήσει πολύ μπροστά. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα έρχεται και λέει ότι η Ελλάδα κάνει άλματα». 



Νίκη Τζαβέλα: Οργανωμένη ανθελληνική επίθεση με λιανοτούφεκο στην Ελλάδα το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου

 


Η κ. Τζαβέλα χαρακτήρισε το προκλητικό ανθελληνικό  ψήφισμα για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα «οργανωμένη επίθεση με λιανοτούφεκο» και υπενθυμίζουμε ότι πρωτεργάτες για αυτό είναι κατάπτυστοι Έλληνες ευρωβουλευτές με πρώτο βιολί την Ολλανδή ανθέλληνα 

«Δυο χρόνια το παλεύανε και ρίξανε στο κείμενο ο,τι είχαν και δεν είχαν. Όσοι ξέρουμε τι σημαίνει ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πως το επιτυγχάνεις, γελάμε με το ντελίριο νίκης του Κύρτσου» έγραψε απευθυνόμενη στον ευρωβουλευτή που έσπευσε να πανηγυρίσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. 



Βορίδης: Το ανθελληνικό ψήφισμα του Ε.Κ. για να στοχοποιήσει πρωθυπουργό και ΝΔ καταλήγει να στοχοποιεί την Ελλάδα


 

Για την προκλητική ανθελληνική στάση αριστερών ευρωβουλευτών, και ειδικά Ελλήνων, ώστε να κάνουν ζημιά στην απογείωση της Ελλάδας, και στην κυβέρνηση μίλησε ο υπουργός επικρατείας Μάκης Βορίδης.

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega είπε πώς 

Η συζήτηση ξεκίνησε από το ψήφισμα του Ε.Κ., με τον υπουργό Επικρατείας να διερωτάται αν αισθάνονται οι Έλληνες δημοσιογράφοι ότι είναι υπό περιορισμό η εργασία τους. Το να λέει κάποιος ότι υπάρχει πρόβλημα με την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, επικαλούμενος τις αγωγές πολιτών για δημοσιεύματα που θεώρησαν ότι ήταν προσβλητικά για τους ίδιους, είναι προβληματικό, σύμφωνα με τον Μάκη Βορίδη. Κι αυτό γιατί κάθε πολίτης έχει δικαίωμα προσφυγής στη Δικαιοσύνη, σημείωσε, χαρακτηρίζοντας το ψήφισμα «ακραίο κείμενο».

Για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, παρατήρησε ότι «εδώ γίνεται παραδεκτό κάτι που είναι ζητούμενο από τη δικαστική και διοικητική διερεύνηση, το κατά πόσον οι μη νόμιμες παρακολουθήσεις έχουν σχέση με την κυβέρνηση», χαρακτηρίζοντας επίσης «εμπαθές» το ευρω-ψήφισμα.

Ακόμη, επισήμανε πως στο ψήφισμα «δεν γίνεται μνεία στο ότι αυτή η κυβέρνηση έκανε πιο δύσκολη τη νόμιμη παρακολούθηση, με δεύτερο εισαγγελέα».

Πηγαίνοντας, όμως, στο πολιτικό περιβάλλον του ψηφίσματος, όπως είπε, υποστήριξε πως το ψήφισμα πρέπει να ενταχθεί στο ότι «σε λίγο έχουμε ευρωεκλογές». Και, προσέθεσε, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη».

«Η Ελλάδα», συνέχισε, «υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτελεί ένα παγκόσμιο παράδειγμα επιτυχίας και αναφοράς στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη αποκλιμάκωση χρέους, με τον μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης, είναι η χώρα που αύξησε τον κατώτατο μισθό όσο καμία άλλη, με αύξηση μέσου μισθού, η πρώτη χώρα σε προσέλκυση επενδύσεων».

Επιπροσθέτως, είπε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί σήμερα έναν φωτεινό φάρο για μια ολόκληρη οικογένεια κομμάτων: αυτήν του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Σοσιαλιστές, Αριστερά, Οικολόγοι και λοιποί διαμορφώνουν ένα μπλοκ για να... χτυπήσουν τον πιο επιτυχημένο πρωθυπουργό και το πιο αποτελεσματικό παράδειγμα κεντροδεξιάς διακυβέρνησης».

Σε επόμενο σημείο της συνέντευξης συμπεριέλαβε στο μπλοκ του ψηφίσματος και τους Φιλελεύθερους, ενώ ΕΛΚ και λοιπά δεξιά κόμματα καταψήφισαν το ψήφισμα.

Ο κ. Βορίδης τόνισε ότι «το ψήφισμα, για να στοχοποιήσει τον πρωθυπουργό και τη Νέα Δημοκρατία, καταλήγει να στοχοποιεί την Ελλάδα, κι αυτό είναι το χειρότερο».

Για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, επεσήμανε: «Οι διοικητικοί αξιωματούχοι, οι άνθρωποι που ήταν στα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών των τρένων, ελέγχονται ποινικά». Τελικώς, ανέφερε, «η Δικαιοσύνη όχι μόνο κάνει τη δουλειά της, αλλά υπό μία έννοια θέλει να ελέγξει απολύτως τα πάντα».

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι στο πόρισμα του Έλληνα Ευρωπαίου εισαγγελέα δεν υπάρχει σύνδεση με τις ανθρωποκτονίες -αντιθέτως, εστιάζει σε δημοσιονομικές διαφορές-, ως εκ τούτου, συμπέρανε, δεν υπάρχει στο πόρισμα αιτιακή σύνδεση με τις ανθρωποκτονίες. «Ούτε η αντιπολίτευση δεν είπε ότι οι ανθρωποκτονίες σχετίζονται με τη μη εκτέλεση της σύμβασης 717 […] πρέπει να μπαίνει ένα όριο», υπογράμμισε.



Ο Άρειος Πάγος διαψεύδει δημοσιεύματα για παραλείψεις και καθυστερήσεις στις έρευνες για τα Τέμπη

 


Απαντήσεις στις επικρίσεις αναφορικά με τους χειρισμούς των δικαστικών αρχών στην έρευνα για την τραγωδία των Τεμπών δίνουν με κοινή ανακοίνωση η πρόεδρος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Η κα Ιωάννα Κλάπα και η κα Γεωργία Αδειλίνη διαψεύδουν δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για παραλείψεις και καθυστερήσεις στις δικαστικές διαδικασίες και τα αποδίδουν σε σκοπιμότητες. 

Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση της ηγεσίας του Αρείου Πάγου

«Η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ως εκπροσωπούσες τους Έλληνες δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, θεωρούν υποχρέωσή τους, κατά τον δεδομένο, κρίσιμο για τον θεσμό της Δικαιοσύνης, χρόνο, να δηλώσουν τα εξής:

Δημοσιεύματα και ανακοινώσεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας, μέσω των Μ.Μ.Ε., στρέφονται κατά της Ελληνικής Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, προσάπτοντας αδιαφορία και πλημμέλειες στη δικαστική αντιμετώπιση της «τραγωδίας των Τεμπών». Στα πιο πρόσφατα, μάλιστα, η Ελληνική Δικαιοσύνη φέρεται να μην ενεργεί αυτοβούλως, αλλά να «σύρεται» να πράξει το χρέος της ως προς το πολύνεκρο αυτό δυστύχημα από την Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέα, η οποία κάλεσε, δήθεν εσπευσμένα, στο Στρασβούργο τον Έλληνα Εντεταλμένο Ευρωπαίο Εισαγγελέα, Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την πορεία της σχετικής έρευνας. Στην υποτιθέμενη αυτή κίνησή της αποδόθηκε, μάλιστα, ως αποτέλεσμα των υποδείξεών της, η ποινική δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας σε υπόθεση σχετική με την πιο πάνω τραγωδία. Το ψευδές των ανωτέρω δηλώσεων, που αποκλειστικό σκοπό έχουν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη των παθόντων και πενθούντων εκ του ως άνω τραγικού ατυχήματος, αλλά και του συνόλου των πολιτών στην Ελληνική Δικαιοσύνη, συνάγεται από το γνωστό στους ασχολούμενους με τη νομική επιστήμη δεδομένο ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ασχολείται με την έρευνα και δίωξη σοβαρών εγκλημάτων, που στρέφονται, αποκλειστικά και μόνον, κατά των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Των ανωτέρω δηλώσεων και δημοσιευμάτων προηγήθησαν άλλα, τα οποία επιχείρησαν να «παραποιήσουν» την εικόνα και το έργο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και να την εμφανίσουν, επιεικώς, ως «αφελή», που αδυνατεί να κατανοήσει τη σοβαρότητα της υποθέσεως και δεν ενδιαφέρεται για την απονομή της Δικαιοσύνης σε μια υπόθεση, η οποία έχει συγκλονίσει και συνεχίζει να συγκλονίζει το Πανελλήνιο.

Αποκρούοντας, με όλη μας τη δύναμη, τα ανωτέρω παραπειστικά δημοσιεύματα, που μοναδικό σκοπό έχουν να πλήξουν τους θεσμούς της Χώρας μας, προκειμένου να εξυπηρετήσουν αλλότρια συμφέροντα, τονίζουμε ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση οι Έλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς επιτελούν το έργο τους, έργο τιτάνιο, με απόλυτη αφοσίωση, μη φειδόμενοι κόπου και προσωπικών θυσιών, κατά τρόπο ανεπίληπτο, με αποτέλεσμα να ολοκληρώνεται, σύντομα, η κυρία ανάκριση, ένα χρόνο περίπου μετά το πολύνεκρο δυστύχημα, στο πλαίσιο της οποίας, έχουν καταστεί κατηγορούμενοι 31 άτομα, μέχρι στιγμής και να διαφαίνεται η σε σύντομο χρόνο εκδίκαση της υπόθεσης, ενώπιον του αρμόδιου ποινικού δικαστηρίου. Η πολυσυζητημένη ποινική ή άλλη ευθύνη των πολιτικών προσώπων ερευνάται από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ενώπιον της οποίας έχει διαβιβαστεί η δικογραφία, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης Υπουργών, όπως ορίζει το Σύνταγμα της Χώρας.

Διαβεβαιώνουμε τους παθόντες και τους συγγενείς των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος, αλλά και το σύνολο των πολιτών ότι οι Έλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς έχουν αποδείξει ότι, χειριζόμενοι βαρύτατες υποθέσεις, επιτελούν το έργο τους, με βαθιά αίσθηση του καθήκοντος, με σθένος, ανεξαρτησία, αμεροληψία, αντικειμενικότητα και με απόλυτο σεβασμό των αρχών του κράτους δικαίου, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, οι κανόνες δικαίου της ημεδαπής έννομης τάξης και το ενωσιακό δίκαιο».



Άκης Σκέρτσος για την προσπάθεια δυσφήμισης της Ελλάδας από αριστερούς και ανθέλληνες ευρωβουλευτές


 

Για την προσπάθεια αριστερών και ανθελλήνων βουλευτών στο ευρωκοινοβούλιο, ο υπουργός Επικρατείας, κάνει σαφές ότι «το "έργο" δεν έκοψε εισιτήρια στις εθνικές εκλογές του 2023 και δεν προβλέπεται να κόψει εισιτήρια ούτε στις ευρωεκλογές του 2024».

Και επειδή ο υπουργός δεν μπορεί να το πει ξεκάθαρα, σας λέμε ότι, ο θίασος των αριστερών και ανθελλήνων ευρωβουλευτών, προσπαθεί να ανεβάσει 7 φορές το "θεατρικό έργο" που εμφανίζει ως αρνητικό πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του πιο ισχυρού κεντροδεξιού κόμματος της Ευρώπης. 

Στη σχετική ανάρτηση ο υπουργός Επικρατείας, κάνει σαφές ότι «το "έργο" δεν έκοψε εισιτήρια στις εθνικές εκλογές του 2023 και δεν προβλέπεται να κόψει εισιτήρια ούτε στις ευρωεκλογές του 2024».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου:

Το χθεσινό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα είναι μια κακόγουστη (ανα)παράσταση εν όψει των ευρωεκλογών ενός «θεατρικού έργου» που εμφανίζει ως αρνητικό πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του πιο ισχυρού κεντροδεξιού κόμματος της Ευρώπης.

Δυστυχώς για τους εμπνευστές αυτού του περιφερόμενου θιάσου, το «έργο» δεν έκοψε εισιτήρια στις εθνικές εκλογές του 2023 και δεν προβλέπεται να κόψει εισιτήρια ούτε στις ευρωεκλογές του 2024.

Διότι πολύ απλά, η απουσία θετικής πρότασης για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης και η επίθεση σε μια χώρα -που σημειωτέον χαρακτηρίστηκε από τον Economist ως η «χώρα της χρονιάς» για το 2023- και στον πρωθυπουργό της, αποτελεί ομολογία αποτυχίας και τεράστιων πολιτικών αδιεξόδων της ευρωπαϊκής αριστεράς και κεντροαριστεράς.

Η κατάσταση και η ποιότητα του κράτους δικαίου είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την εμπιστευόμαστε στα χέρια εκείνων που ήθελαν να περιορίσουν σε 4 τα τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας ή που ακόμη απειλούν με πογκρόμ τη Δικαιοσύνη και τους δικαστές.

Για την ιστορία, ας κρατήσουμε τα ονόματα των Ελλήνων ευρωβουλευτών που στράφηκαν κατά της χώρας μας, υπερψηφίζοντας αυτό το απαράδεκτο και ανθελληνικό ψήφισμα, το οποίο μεταξύ άλλων εισηγείται και την περικοπή κοινοτικών πόρων προς την Ελλάδα σε μια στιγμή που συζητάμε για αύξησή τους στο πλαίσιο της κλιματικής κρίσης ή των πιεστικών προβλημάτων στον πρωτογενή τομέα.

Μεταξύ αυτών, οι Έλληνες ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά από την Ομάδα της Αριστεράς, Νίκος Παπανδρέου από τους Σοσιαλιστές, Πέτρος Κόκκαλης από τους Πράσινους και Γιώργος Κύρτσος από την ομάδα Renew Europe και Αλέξης Γεωργούλης.



Αφγανός λαθρομετανάστης μαχαίρωσε αρχιφύλακα και επιχείρησε να αρπάξει όπλο αστυνομικού


 

Και άλλο νεκρό κόντεψε να θρηνήσει η ΕΛ.ΑΣ. όταν ένας τυχαίος έλεγχος που έγινε από αστυνομικούς σε έναν άνδρα από το Αφγανιστάν το βράδυ της Τετάρτης (7/2) στο κέντρο των Αθηνών, θα γινόταν τραγωδία.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του protothema.gr, το περιστατικό εκτυλίχθηκε περίπου στις 22.00 στην Ομόνοια όταν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Πεζών Περιπολιών επιχείρησαν να ελέγξουν έναν Αφγανό κακοποιό ο οποίος κινούνταν επί της οδού Αγησιλάου.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου ο λαθρομετανάστης, 30 ετών, έβγαλε κάτω από την μπλούζα του ένα πτυσσόμενο στιλέτο και επιχείρησε να χτυπήσει με αυτό έναν εκ των αστυνομικών, ο οποίος απέφυγε το χτύπημα πέφτοντας στο έδαφος. 

Όταν ένας συνάδελφός του (αρχιφύλακας) προσέγγισε για να βοηθήσει, τότε ο Αφγανός επιτέθηκε και σε αυτόν με το μαχαίρι και του κατάφερε χτύπημα κάτω από τη δεξιά μασχάλη, ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Οι αστυνομικοί των πεζών περιπολιών καταδίωξαν τον δράστη διαβιβάζοντας παράλληλα στο Κέντρο Άμεσης Δράσης. Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ Αθηνών που βρίσκονταν κοντά στο σημείο προσέγγισαν τον Αφγανό με τον άνδρα να επιτίθεται και σε αυτούς προσπαθώντας ανεπιτυχώς να αρπάξει το όπλο ενός εκ των αστυνομικών. Τελικά, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε, τα στελέχη της ΔΙΑΣ τον ακινητοποίησαν και του πέρασαν χειροπέδες.

Ο τραυματίας αστυνομικός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο «401», ενώ ο 30χρονος μεταφέρθηκε στο τμήμα της Ομόνοιας όπου αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του, έτσι τον έχουν δασκαλέψει ακροαριστεροί και αριστεροί, και συνελήφθη για βαριές σωματικές βλάβες, βία κατά υπαλλήλων και παράβαση του νόμου περί όπλων.



Πλακώθηκαν μεταξύ τους οι φοιτητές για το ποιος θα ηγηθεί της πορείας - 8 τραυματίες

 


Γελοιότητες αυτών, δηλαδή της μειοψηφίας που κρατάνε με το έτσι θέλω τα πανεπιστήμια κλειστά.

Τραμπουκισμοί λίγο μετά τις 11 το πρωί ανάμεσα σε συγκεντρωμένους φοιτητές στο κέντρο της Αθήνας για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Μιλάμε για αριστερούς και ακροαριστερούς φοιτητές που δεν χρωστάνε κανένα καλό ούτε στην εκπαίδευση, ούτε στους φοιτητές, ούτε στα πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα επεισόδια που κράτησαν λίγα λεπτά συμμετείχαν φοιτητές από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών που συγκρούστηκαν με άτομα από άλλες φοιτητικές παρατάξεις.

Στο σημείο βρέθηκαν και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ τα οποία μετέφεραν συνολικά οχτώ τραυματίες στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Κατά πληροφορίες οι τραυματίες φέρουν χτυπήματα στο κεφάλι, που σημαίνει ότι τα ρόπαλα με τις κόκκινες σημαίες γίνονται όπλα.

Αφορμή του καβγά αποτέλεσε το ποιος θα βρεθεί στην κεφαλή της πορείας φοιτητών, μαθητών και γονέων.

Σημειώνεται ότι το συλλαλητήριο ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 12 μετά το μεσημέρι αλλά φοιτητές άρχισαν να συγκεντρώνονται από 9 το πρωί.









Επιχείρηση δυσφήμησης της Ελλάδας από τον ΣΥΡΙΖΑ και αριστερούς ευρωβουλευτές με πρώτο βιολί την ανθέλληνα Σοφί ιν’τ Βελντ

 


Πολιτικά υποκινούμενη ομάδα ανθελλήνων ευρωβουλευτών που συκοφαντεί συστηματικά και με κάθε ευκαιρία την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές.

Η προσπάθεια να τρωθεί το κύρος της Ελλάδας είναι εμφανής και πλέον επιβεβαιώνεται από τη συμπεριφορά των κομμάτων της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς στα οποία συμμετέχουν και τα ελληνικά κόμματα και προσπαθούν να σπιλώσουν την Ελλάδα και την κυβέρνηση.


Αναλυτικά αναφέρουν:

Για 7η φορά η γνωστή σε όλους εμμονική και πολιτικά υποκινούμενη ομάδα ευρωβουλευτών που συκοφαντεί συστηματικά και με κάθε ευκαιρία την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έφερε και πάλι προς ψήφιση στο ΕΚ ένα κατάπτυστο ψήφισμα για το κράτος δικαίου και την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα

Ενόψει ευρωεκλογών και δεδομένου ότι η Ελλάδα και η κυβέρνηση Μητσοτάκη σημειώνουν επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα – στην οικονομία, στις μεταρρυθμίσεις, στην εξωτερική πολιτική, στο μεταναστευτικό, οι γνωστοί κύκλοι της κεντροαριστεράς και της αριστεράς στην Ευρώπη επανέφεραν στη δημόσια συζήτηση τους υποτιθέμενους κινδύνους για τις συνθήκες του Κράτους Δικαίου που επικρατούν στη χώρα μας.

Με ένα κείμενο επιτομή λαϊκισμού και παραπληροφόρησης, τα μέλη των συγκεκριμένων πολιτικών ομάδων μετατρέπουν σε πολιτική αρένα τις Βρυξέλλες κλονίζοντας δυστυχώς την αξιοπιστία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πρόκειται για μια προσπάθεια δυσφήμισης της Ελλάδας με κινδυνολογίες και εικασίες που δεν επιβεβαιώνονται από τα επίσημα στοιχεία και τις θεσμικές κινήσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια για την αναβάθμιση και θωράκιση των θεσμών στη χώρα μας.

Απάντηση για το ψήφισμα που πέρασε από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου την Τετάρτη και καταδικάζει την Ελλάδα για το κράτος δικαίου και την ελευθερία του Τύπου, έδωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Συγκεκριμένα, με δηλώσεις του στην ΕΡΤ ξεκαθάρισε πως «προφανώς πρόκειται για κομματική πολιτική κατάχρηση ζητημάτων κράτους δικαίου. Και πρέπει να πω σταματήστε το. Βλάπτετε το κράτος δικαίου». Παράλληλα τόνισε πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν ξεκάθαρη ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Η ελληνική κυβέρνηση εφάρμοσε μεταρρυθμίσεις για να εγγυηθεί το κράτος δικαίου, την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα. Οπότε δεν υπάρχει αμφιβολία για την καλή κατεύθυνση στην Ελλάδα».

Μιλώντας για το κράτος δικαίου, ο κ. Βέμπερ στηλίτευσε τη στάση των Σοσιαλιστών υπογραμμίζοντας ότι «οι Σοσιαλιστές έχουν πολλά να κάνουν για να εγγυηθούν την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και να εγγυηθούν όλο το σύστημα που βασίζεται στο κράτος δικαίου σε ορισμένες από τις χώρες στις οποίες κυβερνούν. Άρα η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο και η Νέα Δημοκρατία κάνει καλή δουλειά». Παράλληλα, επισήμανε ότι έχουν γίνει «επτά διαδοχικές συζητήσεις» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το κράτος-δικαίου.

«Ως Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και ως Νέα Δημοκρατία υπερασπιζόμαστε τη βασική αρχή του κράτους δικαίου. Αλλά το κράτος δικαίου σημαίνει για εμάς να μην κάνουμε πολιτική κατάχρηση των θεμάτων στο τραπέζι. Το ερώτημα στο τραπέζι είναι υποθέσεις για δικαστήρια, αλλά όχι για Κοινοβούλια» ανέφερε ο Μάνφρεντ Βέμπερ προσθέτοντας ότι «πρόκειται για περιττές και αβάσιμες επιθέσεις κατά της Νέας Δημοκρατίας και κατά της ελληνικής κυβέρνησης. Είμαστε το κόμμα του κράτους δικαίου και θα υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου, ό,τι κι αν κοστίσει».

Προσέθεσε ότι «και από κομματικής πλευράς δεν χρειαζόμαστε κανενός είδους μάθημα από την Αριστερά για αυτό. Είμαστε το κόμμα του Ντόναλντ Τουσκ στην Πολωνία, για παράδειγμα, που νίκησε το PiS και επανέφερε το κράτος δικαίου στην Πολωνία. Κοιτάζοντας προς τη Μάλτα, στη Ντάφνε Γκαρουάνα Γκαλίτσια, οι Σοσιαλιστές έχουν πολλά να κάνουν για να εγγυηθούν την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και να εγγυηθούν όλο το σύστημα που βασίζεται στο κράτος δικαίου σε ορισμένες από τις χώρες στις οποίες κυβερνούν. Άρα η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο και η Νέα Δημοκρατία κάνει καλή δουλειά».

Υπέρ της έγκρισης ψήφισαν 330 ευρωβουλευτές, ενώ καταψήφισαν 254. Απείχαν 26 Ευρωβουλευτές. Το ψήφισμα, είχε κατατεθεί από κοινού από 4 ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου: Αριστερά, Πράσινοι, Σοσιαλδημοκράτες και Renew και υποκινήθηκε απο ανθέλληνες ευρωβουλευτές κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ και την ανθέλληνα Ολανδή ευρωβουλευτή Σοφί ιν’τ Βελντ. 

Νωρίτερα κατατέθηκε ένα ήπιο ψήφισμα, ή αντιψήφισμα από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα το οποίο «χαιρετίζει την πρόοδο της Ελλάδας» στον τομέα.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι πρώην ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου και Δημήτρης Παπαδημούλης, με τον δεύτερο κατά πληροφορίες να είχε δηλώσει ότι έχει προγραμματισμένο ιατρικό ραντεβού.

Κατά του ψηφίσματος τάχθηκε ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης Μανώλης Φράγκος, με το κόμμα σε ανακοίνωσή του να λέει ότι συμφωνεί σε γενικές γραμμές με το ψήφισμα αλλά δεν αποδέχεται την ευρεία χρήση της λέξης «μειονότητες» καθώς, όπως λέει, το καθιστά «εθνικά επικίνδυνο». Κατά του ψηφίσματος τάχθηκε και η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και κατηγορούμενη στην υπόθεση του Qatar-gate, Εύα Καϊλή.

Το ΚΚΕ από την πλευρά του δήλωσε «παρών» σημειώνοντας πως οι ευρωβουλευτές του Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος ψήφισαν «παρών» υποστηρίζοντας ότι το ψήφισμα… «ξεπλένει την κυβέρνηση της ΝΔ» και ότι οι όποιες επισημάνσεις «γίνονται από τη σκοπιά των δήθεν “αξιών” της ΕΕ».

Την εξέλιξη σχολίασε και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία μιλάει για εμμονική και πολιτικά υποκινούμενη ομάδα Ευρωβουλευτών. «Έλληνες Ευρωβουλευτές συκοφαντούν την Ελλάδα για μικροκομματικό όφελος εν όψει των Ευρωεκλογών», λέει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή της.





Συλλαλητήριο ακροαριστερών και αριστερών φοιτητών σήμερα στην Αθήνα

 


24ωρη απεργία την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου από την ΠΟΣΔΕΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού), προκειμένου να στηρίξει την μερίδα των φοιτητών που αντιδρούν ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. 

Σημειώνεται ότι οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν αποφασίσει να κλιμακώσουν την δράση τους, καλώντας σε πανελλαδικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, στις 12 το μεσημέρι. 

Στο συλλαλητήριο μετέχουν πάνω από 150 φοιτητικοί σύλλογοι.

Με κοινή ανακοίνωση, οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν συνταχθεί κατά του νομοσχεδίου για την Ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Μαζί τους, μαθητές, εργαζόμενοι και διδάσκοντες στα πανεπιστήμια, εκπαιδευτικοί και εργατικά σωματεία, που θα βρεθούν και αυτοί στους δρόμους της Αθήνας.





Τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού με τους επικεφαλής των Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό

 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εχθές Τετάρτη τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των Πρεσβειών και των Μονίμων Αντιπροσωπειών της Ελλάδας στο εξωτερικό, συνεχίζοντας για τρίτο διαδοχικό έτος μία πρωτοβουλία που καθιερώθηκε το 2022.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία συμμετείχε και ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, έγινε ανασκόπηση των πεπραγμένων της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής το περασμένο έτος και αποτίμηση της εικόνας της χώρας στην διεθνή σκηνή, ενώ εξετάστηκαν οι πολυεπίπεδες προκλήσεις στο γεωπολιτικό τοπίο που διαμορφώνουν οι συγκρούσεις στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή. Επισημάνθηκε ότι η θέση της Ελλάδας και το διπλωματικό της κεφάλαιο έχουν αναβαθμιστεί ουσιαστικά, ενώ παράλληλα η ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας, η καλλιέργεια ενός εξωστρεφούς υποδείγματος και η αξιοπιστία της χώρας αναγνωρίζονται διεθνώς.

«Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα σε μια πολύ σημαντική δημοκρατική κατάκτηση για την πατρίδα μας, που δεν είναι άλλη από την επιστολική ψήφο. Εκεί θα χρειαστούμε τη βοήθεια όλων σας, διότι τους επόμενους τρεις μήνες θα είναι ουσιαστικά ανοιχτή η πλατφόρμα εγγραφής, που θα δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο σε όσους κατοικούν στο εξωτερικό, αλλά σε όσους και σε όσες το επιθυμούν στην Ελλάδα -εσάς σας αφορούν περισσότερο αυτοί που κατοικούν στο εξωτερικό- να εγγραφούν έτσι ώστε να μπορούν να ψηφίσουν με αυτόν τον τρόπο στις ευρωεκλογές», ανέφερε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής τοποθέτησής του.

«Έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία και εσείς αλλά και όλο σας το προσωπικό και οι προξενικές μας αρχές να διαφημίσουν στις ελληνικές κοινότητες αυτή τη δυνατότητα. Και φυσικά να μπορούμε να διευκολύνουμε αυτούς οι οποίοι θέλουν να εγγραφούν. Η διαδικασία θα είναι αρκετά απλή. Είναι για εμάς ένα μεγάλο στοίχημα να μπορέσουμε να προσελκύσουμε στις εκλογές όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.



Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης: Αυξητική τάση εμφανίζουν οι ψηφιακές απάτες μετά την πανδημία

 


Ο διαδικτυακός σεξουαλικός εξαναγκασμός και εκβιασμός παιδιών και ενηλίκων, ο εθισμός στο διαδίκτυο, το sexting είναι κάποιοι από τους κινδύνους με τους οποίους βρίσκονται αντιμέτωποι όλοι οι χρήστες του διαδικτύου, ανεξάρτητα από την ηλικία και το φύλο τους.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο η διεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος Βόρειας Ελλάδας, διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Ασφάλεια και Διαδίκτυο».

Το «τρικ» για να προστατευτούμε

Ο διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, Γιώργος Αποστολίδης σημείωσε πως υπάρχουν τρόποι να προστατευθούμε από τις διαδικτυακές απάτες. «Ένα τρικ που μπορούμε να προσέξουμε είναι να κοιτάμε πάντα στην ιστοσελίδα που μπαίνουμε αν θα έχει την κλειδαριά στο αριστερό σημείο, θα πρέπει να προσέχουμε τα email που μας έρχονται καθώς μπορεί να υπάρχει μια παραπάνω τέλεια, μπορεί να έχουν γράψει μια λέξη παραπάνω που να προσομοιάζει σε κάποιο μέιλ που ανήκει σε κάποιον προμηθευτή μας και αυτό να είναι ψευδές. Θα πρέπει να παρατηρούμε το κείμενο όπου αν είναι με μια πάρα πολύ απλή μετάφραση, ίσως είναι ένα κείμενο που το έχει στείλει κάποιος κακόβουλος» τόνισε.

Ερωτηθεις αν έχουμε αύξηση των κρουσμάτων, ο κ. Αποστολιδης εξήγησε πως, «το τελευταίο διάστημα έχουμε πολλά κρούσματα. Συνήθως ζητάνε να τους επιβεβαιώσουν έναν αριθμό που στέλνουν, ο οποίος δεν πρέπει να επιβεβαιωθεί ή ζητάνε να μπουν σε ένα λινγκ που τους στέλνουν. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, αν δηλαδή δώσουμε τα στοιχεία μας, θα πρέπει να ακυρώσουμε την κάρτα μας σε συνεννόηση με την τράπεζα μας και μετά να απευθυνθούμε στις διωκτικες αρχές εφόσον θέλουμε να υποβάλουμε κάποια μήνυση. Αν δεν έχουμε βάλει τον κωδικό, δεν μας έχουν στείλει δηλαδή για επιβεβαίωση κωδικού μπορεί να αμφισβητηθεί με αίτημα στην τράπεζα και σε κάποιες περίπτωσεις οι τράπεζες μπορεί να γυρίσουν τα χρήματα πίσω. Είναι βέβαια θέμα της τράπεζας αλλά και παίζουν ρόλο και οι ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο πολίτης».

«Τα άτομα που γνωρίζετε στο διαδίκτυο δεν είναι πάντοτε αυτά που ισχυρίζονται ότι είναι»

«Τα άτομα που γνωρίζετε στο διαδίκτυο δεν είναι πάντοτε αυτά που ισχυρίζονται ότι είναι. Μπορεί να σας λένε ψέματα για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη σας. Μη δίνετε ποτέ τα προσωπικά σας στοιχεία, ούτε να αποκαλύπτετε σε άλλους χρήστες του Διαδικτύου πληροφορίες που αφορούν τους φίλους σας, την οικογένειά σας ή το σχολείο σας. Προστατεύστε την ιδιωτικότητά σας. Μην αποκαλύπτετε σε κανέναν τους κωδικούς πρόσβασης (password) που χρησιμοποιείτε. Μην επιχειρείτε συναλλαγές μέσω του διαδικτύου για την αγορά προϊόντων και μη δίνετε στοιχεία που αφορούν πιστωτικές κάρτες», υπογράμμισε ο δικηγόρος, καθηγητής Νομικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ιωάννης Ιγγλεζάκης,

Στην παραβίαση πληροφοριακών συστημάτων και στο οικονομικό κυβερνοέγκλημα, αναφέρθηκε ο δικηγόρος, καθηγητής Νομικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Νουσκάκης, χρησιμοποιώντας ένα παράδειγμα με έφηβο που κατάφερε να εντοπίσει τα κενά που είχε η ιστοσελίδα του γραφείου του πρωθυπουργού, «Τελικά αθωώθηκε ο 16χρονος, διότι αν και του ασκήθηκε ποινική δίωξη για παραβίαση μυστικών της πολιτείας, αποδείχθηκε πως με τις ενέργειες του δεν ήθελε να παραβιάσει τα κενά της ιστοσελίδας του πρωθυπουργού και βοήθησε έτσι ώστε ο επόμενος πρωθυπουργός το 2009 να προστατευθεί. Ουσιαστικά μας γλίτωσε από τη μεγάλη διαρροή μυστικών της πολιτείας», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν πρέπει να είμαστε αφελείς και ευγενικοί»

Για τα διαδικτυακά οικονομικά εγκλήματα, τις νέες τάσεις και τα μέτρα πρόληψης, μίλησε ο αστυνόμος Α', τμηματάρχης ειδικών υποθέσεων & δίωξης διαδικτυακών οικονομικών εγκλημάτων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος Χρήστος Τσουμαίλης, τονίζοντας πως, «υπάρχει αυξητική τάση στις άπατες ιδιαίτερα κατα τη διάρκεια της πανδημίας και μετά. Δεν πρέπει να είμαστε αφελείς και ευγενικοί. Συνήθως τα θύματα είναι απασχολημένα με κάτι άλλο και αυτό το εκμεταλλεύονται οι δράστες. Υπάρχουν πολλά είδη απάτης όπως οι απάτες σε αγορές Διαδικτύου, οι απάτες με το εταιρικό email, ανάρτηση αγγελικές με ανάκτηση κωδικών e-banking, η μέθοδος phishing που υφαρπάζουν τους κωδικούς όπως είναι η τελευταία απάτη με δέματα από ΕΛΤΑ αλλά και η τελευταία τάση όπως η επικαιροποίηση των στοιχείων μας μέσω υποτίθεται gov».

Η υποδιευθύντρια, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια Αξιωματικός Ειδικών Καθηκόντων (ΥΓ) ΕΛ.ΑΣ, Παρασκευή Γιώτα, αναφερόμενη στις ψυχολογικές διαστάσεις της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, τόνισε τις επιπτώσεις που έχει η μη ασφαλής χρήση διαδικτύου στους εφήβους, τις ψυχολογικές, συναισθηματικές και σωματικές επιπτώσεις οι οποίες φαίνονται καθημερινά στη σχολική τους επίδοση, στις κοινωνικές του σχέσεις, στο πως νιώθουν τη θέση τους στον πραγματικό κόσμο σε σύγκριση με τον εικονικό κόσμο».

«Οι νέοι ηλικίας 10 έως 25 ετων είναι η πολυπληθέστερη γενιά στο διαδίκτυο. Είναι η γενιά digital native δηλαδή οι ψηφιακοί αυτόχθονες, οι τύποι οι οποίοι έχουν γεννηθεί, έχουν μεγαλώσει στην ψηφιακή πραγματικότητα. Κάνουν σχέσεις, ψυχαγωγούνται, συζητούν, εκμυστηρεύονται τις ανησυχίες τους μέσα σε δωμάτια και χώρους συνομιλίας στο διαδίκτυο», διευκρίνησε η ίδια και σημείωσε πως, «είναι πολύ σημαντικό να καταλαβαίνουν οι προηγούμενες γενιές, οι digital immigrants, οι ψηφιακοί μετανάστες που είναι οι άνθρωποι άνω των 30 ετών, το χάσμα αυτό και να μπορούμε να διδάξουμε στα παιδιά μας ηθικούς κανόνες και συμπεριφορές έτσι ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος σεβασμός στις σχέσεις που διαμορφώνουν και αναπτύσσουν στην ψηφιακή πραγματικότητα. Χρειάζεται συνεχιζόμενη συνεργασία εκπαιδευτικών και γονέων».

Η συγκεκριμένη εκδήλωση περικλείεται σε μία σειρά δράσεων πρόληψης, για την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την προστασία των πολιτών από τους κινδύνους που σχετίζονται με τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες.


AΠΕ-ΜΠΕ



Με εντολή Χαρδαλιά ξηλώθηκαν παράνομες αφίσες του Φίλιππου Καμπούρη


 

Μηδενική ανοχή στην αφισορύπανση δείχνει ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, δίνοντας εντολή για απομάκρυνση αφισών που είχαν τοποθετηθεί παράνομα.

Ο κ. Χαρδαλιάς ζήτησε το άμεσο ξήλωμα αφισών που είχαν παρανόμως τοποθετηθεί από τον επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Μάχη για την Αττική» και πρόεδρο του ΛΑΟΣ! Ειλικρινά δεν γνωρίζαμε ότι το ΛΑΟΣ υπάρχει και ότι έχει πρόεδρο κάποιο Φίλιππο Καμπούρη.

Τα συνεργεία της περιφέρειας προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, ενώ αναμένεται να επιβληθούν και τα ανάλογα πρόστιμα στον Φίλιππο Καμπούρη βάσει της κείμενης νομοθεσίας, καθώς η συγκεκριμένη αρμοδιότητα έχει εκχωρηθεί στις περιφέρειες.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις σε θέματα που επηρεάζουν την οδική ασφάλεια και αφορούν την ποιότητα της καθημερινής ζωής των πολιτών και την καθαριότητα των δημόσιων χώρων, ιδιαίτερα όταν ανάλογες συμπεριφορές προέρχονται από αιρετά στελέχη της περιφέρειας -από όσους πρέπει να δίνουν πρώτοι το παράδειγμα με τη στάση τους», τόνισε σε συνομιλητές του ο Νίκος Χαρδαλιάς.





Έχασε κάθε σοβαρότητα η Γεροβασίλη και γελάνε μαζί της : «Οι καταλήψεις υποκινούνται από την Κυβέρνηση»

 


Η κατάντια στην οποία έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν επιτρέπει στα στελέχη που κάποτε είχαν μια κάποια σοβαρότητα, να μην τους πάρει και αυτούς η μπάλα.

Άφωνους άφησε όσους την άκουσαν η Όλγα Γεροβασίλη, που προκειμένου να κάνει κριτική στην Κυβέρνηση, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Attica TV και στον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη, άρχισε το ακροαριστερό αφήγημα της «καταστολής και αστυνομοκρατίας».

Συγκεκριμένα, η Γεροβασίλη κάνοντας όλους τους σοβαρούς πολίτες να γελάνε, βλέπει υποκίνηση των φοιτητικών καταλήψεων από την πλευρά της κυβέρνησης, προκειμένου να χρησιμοποιήσει τα ΜΑΤ, ούτως ώστε να δείξει την πυγμή της στην «συντηρητική και ακροδεξιά της πτέρυγα», η οποία έχει δυσαρεστηθεί από το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών!

Η Γεροβασίλη αδιαφορεί ότι τις καταλήψεις τις υποκινούν αριστεροί και ακροαριστεροί, κάνοντας έτσι γελοίες διαπιστώσεις για να παραπλανήσει και να εξαπατήσει όσους άτυχους την άκουσαν.

Επιχειρηματολογώντας η προκλητική Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι η Κυβέρνηση «θα μπορούσε να παρουσιάσει το νομοσχέδιο αργότερα, γιατί το κάνει τώρα; Το κάνει ξέροντας τις αντιδράσεις», υπονοώντας ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της συσχετισμούς και χρονικά πλαίσια, προκειμένου να προβεί σε μεταρρυθμίσεις. 

Η γελοία δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη

Γιώργος Μελιγγώνης: «Τι έχετε να πείτε στους αγρότες, που αποφάσισαν να κλείσουν οι δρόμοι και να έρθουν στην Αθήνα; Θα είναι κατασταλτικός μηχανισμός, αν η κυβέρνηση θελήσει να κρατήσει την εθνική οδό, να μην κοπεί η χώρα στη μέση; Θα είναι καταστολή;»


Όλγα Γεροβασίλη: «Έχουμε να συζητήσουμε πολλά πριν την καταστολή. Την καταστολή την βλέπουμε σήμερα στα ελληνικά πανεπιστήμια - υποκινείται από την κυβέρνηση. Υποκινείται για να απαντήσει σε άλλα ζητήματα, μέσω του δόγματος "νόμος και τάξη". Θεωρώ υποκίνηση των καταλήψεων από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, με την έννοια ότι - τις έντονες αντιδράσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας. Αλλά όχι μόνο. Σας θυμίζω ότι μεθαύριο στο συλλαλητήριο της Πέμπτης, έχει ήδη η ΑΔΕΔΥ πει για τη συμμετοχή της και αναμένονται κι άλλοι φορείς. Γιατί αυτό αφορά οριζόντια την χώρα, όχι μόνο τους φοιτητές και την εκπαιδευτική κοινότητα. Με ένα νομοσχέδιο που δεν έχει εμφανίσει ακόμη η κυβέρνηση, το φέρνει ως αντιπερισπασμό, διότι έχει ανοίξει το θέμα της ισότητας στον γάμο -που βλέπουμε εδώ φοβερά πράγματα να συμβαίνουν- για να απαντήσει στη συντηρητική της και την ακροδεξιά της πτέρυγα, ότι "κοιτάξτε εγώ εφαρμόζω το δόγμα νόμος και τάξη". Δεν μπορώ να το ερμηνεύσω διαφορετικά. Έχουμε και συζητάμε από τον Δεκέμβριο για την ισότητα στον γάμο. Έχει ξεκινήσει η συζήτηση για το τι θα συμβεί στα πανεπιστήμια και νομοσχέδιο δεν έχουμε ακόμη. Το ένα μόλις συζητείται και το επόμενο αναμένεται. Γιατί το έκανε αυτό η κυβέρνηση, εν μέσω εξεταστικής περιόδου, χωρίς να έχει νομοσχέδιο; Δεν μπορώ να βρω άλλη εξήγηση, πλην το να κινητοποιήσει -γιατί ήξερε ότι θα αντιδράσουν και οι φοιτητές και η πανεπιστημιακή κοινότητα- και να επιδείξει πυγμή, την ισχύ της».


Γιώργος Μελιγγώνης: «Αν είχαμε εδώ ένα στέλεχος της κυβέρνησης, αυτό θα σας το αντέστρεφε και θα σας έλεγε "πώς αντιδρούν και θέτουν υπό διακύβευση την εξεταστική τους, χωρίς καν να έχουν δει τι θα φέρουμε;". Έτσι θα σας έλεγε».


Όλγα Γεροβασίλη: «Ε, εντάξει, το έχουν διαρρεύσει. Ωστόσο, δεν είναι νομοσχέδιο. Θα μπορούσε να το εμφανίσει τον Φεβρουάρη (sic) - αργότερα, τον Μάρτιο, τον Απρίλιο. Γιατί το κάνει τώρα; Ξέροντας τις αντιδράσεις ότι θα - και ξέρετε επίσης και ότι ανάλογα με το πόσο δριμεία είναι επίθεση από την πλευρά της κυβέρνησης, αντίστοιχες είναι και οι αντιδράσεις».