Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Ελεύθερος με εγγύηση 100.000 δολάρια ο Αμερικανός Γερουσιαστής Μενέντεζ

 


Eλεύθερος με εγγύηση 100 χιλιάδων δολαρίων, και όρο να μην έχει επαφή με κανέναν από τους συγκατηγορουμένους εκτός της συζύγου του Ναντίν, αφέθηκε την Τετάρτη (27/9) ο Ρόμπερτ Μενέντεζ.

O γερουσιαστής δήλωσε αθώος στις κατηγορίες για δωροδοκία που τον βαρύνουν σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν.

Ο Μενέντεζ πρέπει επίσης να παραδώσει το προσωπικό του διαβατήριο και τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, σύμφωνα με τον δικαστή. 

Ο γερουσιαστής μπορεί να κρατήσει οποιαδήποτε επίσημα διαβατήρια και τα ταξίδια στο εξωτερικό εξακολουθούν να επιτρέπονται για επίσημες εργασίες.

Τρεις από τους συγκατηγορούμενους του γερουσιαστή δήλωσαν επίσης αθώοι στο ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Ο δικηγόρος της Ναντίν Μενέντεζ δήλωσε αθωότητα εκ μέρους της πελάτη του, όπως αθώοι δήλωσαν και οι δύο επιχειρηματίες Fred Daibes και Jose Uribe. Η σύζυγος του Μενέντεζ, θα καταβάλει εγγύηση 250.000 δολαρίων. Υποχρεούται να παραδώσει το διαβατήριό της και να περιορίσει τα ταξίδια της στη Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϊ, την Ουάσιγκτον, και τη Φλόριντα.

Ένας πέμπτος συγκατηγορούμενος, ο επιχειρηματίας Wael Hana, δήλωσε αθώος την Τρίτη.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής κατηγορείτα ότι χρησιμοποίησε την προνομιακή πολιτική του θέση για να προωθήσει κρυφά αιγυπτιακά συμφέροντα και να κάνει “διευθετήσεις” στους τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ με αντάλλαγμα εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε μετρητά, ράβδους χρυσού και μια Mercedes.

Ο Μενέντεζ έφτασε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο κρατώντας το χέρι της συζύγου.



Ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία για μείωση τιμών στα σούπερ μάρκετ

 


Κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή και είναι προς ψήφιση, η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης για την μείωση των τιμών στα σούπερ μάρκετ αλλά και άλλων δύο μέτρων, με σκοπό να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια στην αγορά.

  • Η πρωτοβουλία για την «Μόνιμη Μείωση Τιμής» θα βρίσκεται σε ισχύ έως τις 31 Μαΐου του 2024 και οι επιχειρήσεις παραγωγής ή χονδρικής εμπορίας καταναλωτικών προϊόντων που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να το δηλώσουν στο υπουργείο Ανάπτυξης, μέχρι την 30ή Νοεμβρίου 2023.
  • Πιο αναλυτικά η τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου για την «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/2121 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Νοεμβρίου 2019 για την τροποποίηση της οδηγίας (ΕΕ) 2017/1132 όσον αφορά στις διασυνοριακές μετατροπές, συγχωνεύσεις και διασπάσεις κεφαλαιουχικών εταιρειών)» προβλέπει τρεις ρυθμίσεις. Την υποχρέωση ανακοίνωσης των ανατιμήσεων προϊόντων από τα σούπερ μάρκετ, την επισήμανση προϊόντων με δέσμευση μείωσης τιμής στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας «Μόνιμη Μείωση Τιμής» καθώς και την δημοσιοποίηση των τιμών φρούτων και λαχανικών.
  • Συγκεκριμένα η τροπολογία προβλέπει ότι τα σούπερ μάρκετ με κύκλο εργασιών άνω των 90 εκατ. ευρώ υποχρεούνται να ανακοινώνουν στο υπουργείο Ανάπτυξης οποιαδήποτε αύξηση τιμής από προμηθευτή καταναλωτικών προϊόντων που είναι απαραίτητα για την αξιοπρεπή διαβίωση ή εκείνων που παρουσιάζουν υψηλή ζήτηση και στόχος του μέτρου είναι η παρακολούθηση της εξέλιξης των τιμών χονδρικής πώλησης των προϊόντων για τον έγκαιρο σχεδιασμό δημόσιων πολιτικών αντιμετώπισης των ατελειών της αγοράς.
  • Στην περίπτωση μη συμμόρφωσης των επιχειρήσεων, το πρόστιμο θα είναι 50.000 ευρώ για κάθε απόκρυψη στοιχείων.
  • Επίσης τα σούπερ μάρκετ θα πρέπει να ενημερώνουν για τις ενδεικτικές τιμές λιανικής πώλησης οπωροκηπευτικών προϊόντων και το υπουργείο Ανάπτυξης θα ανακοινώνει τις ενδεικτικές τιμές στους καταναλωτές, μέσω των ιστοτόπων του υπουργείου Ανάπτυξης και της γενικής γραμματείας Εμπορίου, καθώς και του «e-katanalotis». Για τους παραβάτες το πρόστιμο θα είναι 20.000 ευρώ, εκτός αν η παράλειψη της ανακοίνωσης τιμών οφείλεται σε λόγους ανωτέρας βίας ή αντικειμενικούς λόγους τεχνικής αδυναμίας.
  • Επιπλέον, θεσμοθετείται η σήμανση προϊόντων με δέσμευση μείωσης τιμής. Σε αυτή την περίπτωση οι επιχειρήσεις, οι βιομηχανίες και οι χονδρέμποροι καταναλωτικών προϊόντων θα μπορούν να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής» εφόσον μέχρι την 30ή Νοεμβρίου 2023, στείλουν έγγραφη δέσμευση προς το υπουργείο Ανάπτυξης για μείωση τιμών, τουλάχιστον 5% - εξαιρουμένων των προωθητικών ενεργειών - για τους επόμενους έξι μήνες. πώλησης.
  • Τα προϊόντα που θα συμμετέχουν στην πρωτοβουλία, θα φέρουν ετικέτα με ευκρινές ειδικό σήμα στο ράφι ενώ οι επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ θα είναι υποχρεωμένες να μεταφέρουν πλήρως τις μειωμένες τιμές πώλησης των προμηθευτών τους στον τελικό καταναλωτή. Σε περίπτωση μη τήρησης της έγγραφης δέσμευσης το πρόστιμο θα ανέρχεται στις 50.000 ευρώ ανά κωδικό προϊόντος.
  • Η χρήση του ειδικού σήματος, από σούπερ μάρκετ σε προϊόντα που δεν συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «θα τιμωρείται με πρόστιμο 2.000 ευρώ ανά κατάστημα και ανά κωδικό προϊόντος.


Αναστολή για ένα έτος κάθε οικονομικής δραστηριότητας στο εσωτερικό της εξωτερικής περιμέτρου των καμένων εκτάσεων του Έβρου

 


Λόγω της πολύ μεγάλης έκτασης της πυρκαγιάς στον Έβρο, απαιτείται ιδιαίτερη πρόνοια σε ό,τι αφορά στην προστασία της πανίδας και της χλωρίδας του συγκεκριμένου δασικού οικοσυστήματος. Για το λόγο αυτό το Υπουργείο Περιβάλλοντος υιοθετεί την προβλεπόμενη και από το Ευρωπαϊκό δίκαιο αρχή της προφύλαξης που ορίζεται στο άρθρο 191 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ) σύμφωνα με την οποία, εάν υπάρχει πιθανότητα, δεδομένη πολιτική ή δράση να προκαλέσει ζημιά στον άνθρωπο ή το περιβάλλον και εάν δεν υπάρχει ακόμα επιστημονική συναίνεση για το ζήτημα, δεν θα πρέπει να επιδιωχθεί η εν λόγω πολιτική ή δράση.

  • Έτσι, με εντολή του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρου Σκυλακάκη, αναστέλλεται για ένα έτος, η υλοποίηση των έργων και εργασιών, οι οποίες αν και είναι επιτρεπτές επεμβάσεις από τις διατάξεις της δασικής και λοιπής νομοθεσίας, είναι δυνατόν λόγω της φύσης τους να επιφέρουν δυσμενείς συνέπειες στην ευαίσθητη οικολογικά χλωρίδα και πανίδα της εν λόγω περιοχής, έως την ολοκλήρωση σχετικής μελέτης, που θα ανατεθεί άμεσα και θα διερευνήσει στοχευμένα το θέμα αυτό.
  • Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Αυγούστου είχε ληφθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης απόφαση αδειοδότησης αιολικών πάρκων σε σημεία των εκτάσεων που κάηκαν. Η απόφαση αυτή αποτυπώθηκε και στη σχετική Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) στις 20.9.2023.
  • Σε ό,τι αφορά στη βόσκηση, η οποία δεν είναι δυνατή στα αναγεννώμενα δάση, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία (ΥΠΑΑΤ), θα ενισχυθούν, άμεσα, οι πληττόμενοι για την άσκηση των δραστηριοτήτων τους εκτός της υπό αναδάσωση περιοχής.

 




Μοτοσικλετιστής εκτοξεύεται μετά τη σύγκρουση με ΙΧ με την μηχανή να παίρνει φωτιά.



Σοκαριστικό βίντεο καταγράφηκε σε κάμερα στη Βρετανία, όταν ένας οδηγός μηχανής τράκαρε με αυτοκίνητο. Η μοτοσικλέτα χτυπά με δύναμη στο όχημα, με αποτέλεσμα ο οδηγός του δικύκλου να εκτοξευθεί στον αέρα, να κάνει μια τούμπα και να πέσει στον δρόμο ορμητικά.

Αμέσως μετά, η μηχανή τυλίχθηκε στις φλόγες, με τον 31χρονο οδηγό της μηχανής, Stavius Gordon, να τραυματιστεί ευτυχώς ελαφρά από τη σύγκρουση, ενώ έχασε ένα δάχτυλο από το πόδι του, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ.

Ο οδηγός της μηχανής αντιμετωπίζει νομικές συνέπειες, καθώς κρίθηκε ότι οδηγούσε απρόσεκτα. Του επιβλήθηκε πρόστιμο 120 λιρών.





Κασσελάκη μίλα για κανένα φαγητό που σου αρέσει και άσε τις ανακοινώσεις για Θεσμικό πραξικόπημα

 


Ούτε ξέρει τι είναι η ΑΔΑΕ, ούτε τον ενημέρωσε κανένας ότι έχει λήξει η θητεία της και τώρα πρέπει να γίνει η αλλαγή, και αφού δεν τον σταμάτησε κανένας από gossip εκπομπή να τους περιγράψει το φαγητό που του αρέσει, η πώς πίνει τον καφέ του, είπε να κάνει μια ανακοίνωση για να γελάει ο κόσμος.

Για «θεσμικό πραξικόπημα» εάν είναι δυνατόν, χωρίς να ξέρει τι του γίνεται, κατηγορεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σχετικά με το ζήτημα της αλλαγής σύνθεσης στα ΔΣ της ΑΔΑΕ και του ΕΣΡ.

«Θεσμικό πραξικόπημα! Χωρίς καμία συνεννόηση, χωρίς καμία διαβούλευση, η κυβέρνηση επιχειρεί σήμερα να τροποποιήσει τη σύνθεση των δ.σ. της ΑΔΑΕ και του ΕΣΡ. Ο στόχος: να καλύψει τις σοβαρές ευθύνες της στα θέματα των υποκλοπών και της ελευθερίας του Τύπου», αναφέρει σε ανάρτηση του στο Twitter, ο Κασσελάκης γιατί έτσι του είπανε να γράψει, χωρίς να τον έχει ενημερώσει κανένας για τι πρόκειται.

«Τους καλώ να σταματήσουν. Καλώ όλα τα κόμματα να προστατεύσουμε τη δημοκρατία στην Ελλάδα», σημειώνει ο κ. Κασσελάκης, δείχνοντας για ακόμα μία φορά με τι νούμερο έχουμε να κάνουμε.



Χάρης Θεοχάρης: Δεν αυξάνονται οι φορολογικοί συντελεστές

 


Τι ισχύει σχετικά με τα επιδόματα των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και με τους συντελεστές φορολόγησης ξεκαθάρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Χάρης Θεοχάρης, με παρέμβασή του στο ρ/σ Real FM, μετά τα όσα είπε χωρίς ίχνος αλήθειας και σοβαρότητας.

Αφού τον άδειασε ο Παύλος Μαρινάκης, και το Μαξίμου, για να σκέφτεται πριν μιλήσει και να μην λέει ότι θέλει, ειδικά όταν δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, ο υφυπουργός έκανε διορθωτικές δηλώσεις.

Ο Θεοχάρης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν τίθεται κανένα ζήτημα αλλαγής στο καθεστώς των κοινωνικών επιδομάτων ή των κριτηρίων βάσει των οποίων αυτά αποδίδονται στους ελεύθερους επαγγελματίες».

Επιπλέον, επισήμανε ότι «η Κυβέρνηση έχει εξ αρχής τονίσει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση αιφνιδιασμού των ελεύθερων επαγγελματιών ή, γενικότερα, οποιασδήποτε μερίδας των πολιτών. Ποτέ ως τώρα δεν έχουμε εισάγει -και δεν πρόκειται ποτέ να το κάνουμε- μέτρα χωρίς την κοινωνική συναίνεση, μέτρα τα οποία προηγουμένως δεν έχουν υποβληθεί στη διαδικασία της διαβούλευσης.

Ως Κυβέρνηση έχουμε ήδη πάρει σημαντικές πρωτοβουλίες (επέκταση των ψηφιακών συναλλαγών, τροποποιήσεις στη φορολογία, εντατικοποίηση ελέγχων κ.λπ.) για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής».

Στο πλαίσιο της ίδιας παρέμβασης, ο Χάρης Θεοχάρης διευκρίνισε ότι δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο αύξησης των φορολογικών συντελεστών.

Ελπίζουμε να μιλάει και να σκέφτεται την επόμενη φορά.



Η στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου στη θάλασσα - Δείτε βίντεο


 

Ελικόπτερο κατέπεσε στη βόρεια Εύβοια η οποία πλήττεται από την κακοκαιρία Elias.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι ένα Α – 109, πολιτικού τύπου, που εκτελούσε ιδωτική πτήση ξεκίνησε από Αφίδνες και πήγαινε στον Βόλο με ενδιάμεση στάση του Μαντούδι. O Δήμαρχος Μαντουδίου δήλωσε στην ΕΡΤ ότι το ελικόπτερο έπεσε στην παραλία Αχλαδίου.

Η στιγμή της πτώσης του στην θάλασσα αποτυπώθηκε σε πλάνα της ΕΡΤ:







Μητσοτάκη για Κασσελάκη: Άλλο ο εκσυγχρονισμός και άλλο ο μοντερνισμός

 


Στην ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά στον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, χωρίς να αναφέρει το όνομά του και στην απουσία του από τη Βουλή, καθώς δεν είναι εκλεγμένος.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως στη Βουλή θα τον αντικαθιστούν οι εκλεγμένοι συνεργάτες του, όπως ο κ. Πολάκης και ο κ. Παππάς. «Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκφέρει έναν νέο λόγο μέσα από παλιές βραχνιασμένες φωνές, αν θα έχει νέο λόγο από νέες φωνές και πώς θα έχει ανοικοδομηθεί από σαθρά υλικά από τα οποία κατέρρευσε», ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «ο δημοκρατικός διάλογος περιμένει και τη συμμετοχή του νέου αρχηγού της αντιπολίτευσης, όχι με συνθήματα, αλλά με επιχειρήματα» και τόνισε «άλλο ο εκσυγχρονισμός και άλλο ο μοντερνισμός. Είναι διαφορετικά πράγματα οι πραγματικές τάσεις στην κοινωνία, στη μόδα ή στα κοινωνικά δίκτυα. Άλλος ο τολμηρός και δύσκολος ριζοσπαστισμός στην πολιτική πράξη και άλλος ο απλός και εύκολος εγκλωβισμός στο προσωπικό lifestyle».

Η αναφορά του πρωθυπουργού στον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα είναι στη Βουλή, θα απουσιάζουν έτσι οι συγκεκριμένες θέσεις, το σχέδιο της αντιπολίτευσης. Αλλά αυτό φαντάζομαι θα κληθούν να το υπηρετήσουν -είμαι σίγουρος με επάρκεια- εκλεγμένοι συνεργάτες του όπως ο κ. Πολάκης και ο κ. Παππάς.

Θα έχει ενδιαφέρον πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκφέρει έναν νέο λόγο μέσα από παλιές βραχνιασμένες φωνές, αν θα έχει νέο λόγο από νέες φωνές και πώς θα έχει ανοικοδομηθεί από σαθρά υλικά από τα οποία κατέρρευσε.

Ο δημοκρατικός διάλογος περιμένει και τη συμμετοχή του νέου αρχηγού της αντιπολίτευσης όχι με συνθήματα, αλλά με επιχειρήματα. Με σχέδιο και όχι ποθώντας την εξουσία και την κοινωνία να απαιτεί χειροπιαστά αποτελέσματα, αντί για μια δημαγωγία με νέες λέξεις.

Άλλο ο εκσυγχρονισμός και άλλο ο μοντερνισμός. Είναι διαφορετικά πράγματα οι πραγματικές τάσεις στην κοινωνία, στη μόδα ή στα κοινωνικά δίκτυα. Άλλος ο τολμηρός και δύσκολος ριζοσπαστισμός στην πολιτική πράξη και άλλος ο απλός και εύκολος εγκλωβισμός στο προσωπικό lifestyle.

Μόνο ο καιρός θα δείξει αν η αντιπολίτευση μπορεί να απαγκιστρωθεί από τον κακό της εαυτό ή θα μείνει εγκλωβισμένη σε αυτό. Λίγο μας απασχολεί, εμείς έχουμε άλλες αναμετρήσεις».


Η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Στέφανο Κασσελάκη στην ομιλία του στην ΚΟ (στο 00:27:00).





Προκλητικός και ψεύτης το νούμερο Κασσελάκης αντί να πει ευχαριστώ στην Μιχαηλίδου την κατηγορεί

 


Ο Στέφανος Κασσελάκης αρχίζει να δείχνει τον πραγματικό του εαυτό.

Του Κασσελάκη δεν του άρεσε η κριτική που δέχτηκε για την επίσκεψη καραγκιοζιλίκι που έκανε στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας. 

Τον φαιδρό Κασσελάκη υποδέχτηκε στο Εργαστήριο η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου, την οποία η «μονταζιέρα» της ομάδας του εξαφάνισε από το βιντεάκι που έφτιαξαν, για να μην φαίνεται.

Το θράσος αυτού του φαιδρού αλεξιπτωτιστή της πολιτικής φάνηκε όταν είπε ότι η Υφυπουργός Παιδείας, επαναλαμβάνουνε η Υφυπουργός παιδείας που είναι αρμόδια εμφανίστηκε απρόσκλητη στο καραγκιοζιλίκι Κασσελάκη, που άμα το ήξερε θα κρυβόταν για να μην συμμετέχει στην ξεφτίλα.

Το νούμερο Κασσελάκης νευριασμένος για την κατάντια του, και το δικαιολογημένο κράξιμο που τρώει καθημερινά, ανέβασε το παρακάτω μην μπορώντας να διαχειριστεί την φαιδρότητα που τον διακρίνει  : 

Λυπάμαι που την ώρα που υποφέρουν συμπολίτες μας, πρέπει να ασχοληθώ με δευτερεύον ζήτημα, αλλά επιχειρείται πολιτική εκμετάλλευση από ΝΔ-ΜΜΕ.

Στη χθεσινή μου επίσκεψη στο ΕΕΕΕΚ, η κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου εμφανίστηκε απρόσκλητη.

Επειδή το έχει ξανακάνει στον ΣΥΡΙΖΑ, την παρακαλώ στο μέλλον να είναι πιο προσεκτική.

Το πνεύμα αυτών των επισκέψεων είναι η αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί και γνωρίζουν τα προβλήματα, όχι με τον πολιτικό τους προϊστάμενο.

Αλλά αφού ήρθε, ελπίζω να είδε τις συνθήκες και να ντραπήκε γι’ αυτές ως πολίτης και ως πολιτικός.

Stefanos Kasselakis
2 ώρες πριν

Λυπάμαι που, την ώρα που υποφέρουν συμπολίτες μας, πρέπει να ασχοληθώ με δευτερεύον ζήτημα, αλλά επιχειρείται πολιτική εκμετάλλευση από ΝΔ-ΜΜΕ.
Στη χθεσινή μου επίσκεψη στο ΕΕΕΕΚ, η κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου εμφανίστηκε απρόσκλητη.

Επειδή το έχει ξανακάνει στον ΣΥΡΙΖΑ, την παρακαλώ στο μέλλον να είναι πιο προσεκτική.
Το πνεύμα αυτών των επισκέψεων είναι η αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί και γνωρίζουν τα προβλήματα, όχι με τον πολιτικό τους προϊσ...

Δείτε περισσότερα
2,5 χιλ.
294
291


Επικίνδυνοι ληστές Ρομά ξυλοκόπησαν καρκινοπαθή και η δικαιοσύνη διαφώνησε προκλητικά εάν θα τους προφυλακίσει

 


Με απίστευτη αγριότητα επιτέθηκαν Ρομά ληστές στον πατέρα της ιδιοκτήτριας ενός πρατηρίου βενζίνης, που είναι καρκινοπαθής, στην είσοδο της Λαμίας.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, οι δράστες, που είναι Ρομά κακοποιοί επιτέθηκαν στο θύμα, που αρνήθηκε να τους βάλει βενζίνη χωρίς να τον πληρώσουν, κάτι που είχε συμβεί στο παρελθόν, χωρίς όμως να του δώσουν χρήματα, όπως του υποσχέθηκαν.

Ένας από τους Ρομά πήρε την αντλία για να βάλει μόνος του βενζίνη. Το θύμα πήγε να τον εμποδίσει και τότε κατέβηκαν όλοι μαζί και του επιτέθηκαν.

Η κάμερα ασφαλείας δεν κατέγραψε όλα τα χτυπήματα που δέχθηκε. Όμως το θύμα διακομίστηκε στο νοσοκομείο για να κάνει ράμματα στο πρόσωπο και στο κεφάλι, που έφερε τραύματα.



Οι επικίνδυνοι Ρομά κακοποιοί προσπάθησαν μάλιστα να τον πατήσουν και με το αυτοκίνητο, ωστόσο δεν τα κατάφεραν. Το θύμα κατήγγειλε ότι του πήραν και έναν φάκελο με σεβαστό ποσό που είχε στο πρατήριο.

Οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για τη ληστεία εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο από τους Ρομά κακοποιούς 19 και 16 ετών, ενώ συνελήφθη ένας ακόμη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Αναζητούνται οι δύο ανήλικοι κακοποιοί συνεργοί τους που είναι αδέλφια ηλικίας 17 και 16 ετών.

Το προκλητικό είναι ότι Εισαγγελέας και Ανακριτής διαφώνησαν για την προφυλάκισή τους. Για την τύχη τους καλείται να αποφανθεί εντός 10 ημερών το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, και μέχρι τότε οι επικίνδυνοι κακοποιοί θα κυκλοφορούν ελεύθεροι.




Ξεφτιλίστηκε ο Κασσελάκης κάνοντας παρκούρ σε σχολείο ΑΜΕΑ

 


Μετά την ξεφτίλα να του κάνουν τόσες πολιτικές ερωτήσεις στο Σύνταγμα και να απαντάει μόνο σε ερώτηση gossip εκπομπής για μαγειρική, είπε να ξεφτιλιστεί περισσότερο κάνοντας παρκούρ σε σχολείο ΑΜΕΑ.

Σκοπός της επίσκεψης του Κασσελάκη ήταν να δει από κοντά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται η εκπαίδευση και ανάπτυξη δεξιοτήτων των μαθητών με ειδικές δεξιότητες, αλλά και ποιες είναι οι δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν.

Εντύπωση προκάλεσε η είσοδός του στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για ΑΜΕΑ, την οποία έκανε, επιδεικνύοντας την άρτια φυσική και σωματική του κατάσταση.

Συγκεκεριμένα, όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, τρέχει σε στιλ jogging και κάνει μία χαρακτηριστική κίνηση, παρκούρ, κάτω από τα κάγκελα, λίγο πριν μπει στην αίθουσα των μαθητών με αναπηρία, δείχνοντας ότι έχει μεγάλη έλλειψη σοβαρότητας.



Φρέσκια δημοσκόπηση δείχνει ότι δεν θέλουν τον Κασσελάκη - Εμπιστεύονται Κυριάκο Μητσοτάκη

 



Με την διάσπαση στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ να είναι προ των πυλών,  και οι πολίτες στην δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Action24 την θεωρούν επίσης πιθανή μετά την εκλογή Κασσελάκη, αυτό δηλώνουν 7 στους 10 ερωτηθέντες.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα αν «μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη μπορεί να εκδηλωθούν διασπαστικές τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ», το συντριπτικό ποσοστό του 68,5 πιστεύει πως θα υπάρξουν διασπαστικές τάσεις στο κόμμα όταν μόλις το 27,4% διαφωνεί. 

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 39,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ 17,3%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κινείται μετά την εκλογή Κασσελάκη κάτω από το ποσοστό που έλαβε στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου, και να μην ισχύει αυτό που συμβαίνει πάντα ότι η αλλαγή ηγεσίας δίνει δημοσκοπική ώθηση στα περισσότερα κόμματα.

Με λίγα λόγια, δεν θέλουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, Κασσελάκη που πίσω του κρύβεται ο Αλέξης Τσίπρας, και την ομάδα του, που την αποτελούν ένας ακροαριστερός φασίστας και ένας καταδικασμένος από το ειδικό δικαστήριο.













Τι συμβαίνει με Ανδρουλάκη -ΑΔΑΕ; Πώς γνώριζε εξ αρχής το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της ΑΔΑΕ, σχετικά με την ΕΥΠ;

 



Βαριά εκτεθειμένος ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά την ομολογία του ότι γνώριζε εξ αρχής το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, σχετικά με την ΕΥΠ.

Την εύλογη απορία για το πώς γνώριζε ο Νίκος Ανδρουλάκης εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ο οποίος απηύθυνε και το ερώτημα γιατί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μειώνει το δικαίωμα του Κοινοβουλίου να ασκήσει τα νόμιμα καθήκοντά του για την επιλογή μελών της ΑΔΑΕ. 

«Εάν δεν αρέσουν τα πρόσωπα που προτείνει ο πρόεδρος της Βουλής, υπάρχει η δυνατότητα, η Διάσκεψη των Προέδρων, και μάλιστα, επειδή απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων –δεν αρκεί η ψήφος της ΝΔ– να πει: Δεν μου αρέσουν, δεν τα εγκρίνω, απορρίπτω την πρόταση. Εσείς τι θέλετε τώρα; Ούτε αυξημένη πλειοψηφία να μην υπάρξει. Να μένουμε εκεί, με αυτούς που έχει λήξει η θητεία τους, για να παίρνουν τις αποφάσεις, που μάλιστα ο πρόεδρός σας τις ξέρει από πριν» είπε με νόημα ο κ. Βορίδης και αναρωτήθηκε: 

«πού τις ξέρει ο κ. Ανδρουλάκης τις αποφάσεις της Αρχής; 

Πώς τις γνωρίζει; 

Πού ξέρει τι θα αποφασίσει η ολομέλεια; 

Εγώ δεν το ξέρω. Εγώ δέχομαι ότι η Αρχή με ακεραιότητα, και τα μέλη της θα διαβουλευθούν και σύμφωνα με την πεποίθησή τους θα πάρουν μία απόφαση. Εσείς από πού γνωρίζετε εκ των προτέρων την απόφαση αυτή, και λέτε ότι το κίνητρό μας είναι να αποφύγουμε αυτή την απόφαση;»

Απευθυνόμενος και στο ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι την προηγούμενη Πέμπτη ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε στη Διάσκεψη των Προέδρων ότι πρόκειται να ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής των νέων μελών της ΑΔΑΕ και πρόσθεσε:  «Επειδή σας αρέσουν οι συμπτώσεις. Αμέσως μετά, η Αρχή, τη στιγμή που ακόμα τα πράγματα σε μια σειρά ζητημάτων ήταν ανοιχτά, επέλεξε να συγκαλέσει ο πρόεδρος, όπως έχει δικαίωμα, την ολομέλεια, για την Τετάρτη. Οποία σύμπτωσις! Την Πέμπτη ξεκινάει η διαδικασία εκλογής νέων μελών και την Παρασκευή ορίζεται η συγκεκριμένη συνεδρίαση. Το ποιος ακολουθεί ποιον και για ποιο λόγο, εγώ το αφήνω στην κρίση σας. Εγώ έχω απόλυτο σεβασμό στην Αρχή και σταματώ εδώ».