Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Απάτη 1,4 εκατ. ευρώ σε βάρος του Δημοσίου - Κομπίνα 40χρονου μέσω κομμωτηρίων και γυμναστηρίων

 


Απάτη σε βάρος του Δημοσίου με ζημία ύψους άνω του 1,4 εκατ. ευρώ αποκαλύφθηκε από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Όπως έγινε γνωστό, διακριβώθηκε η δράση 40χρονου ημεδαπού, ο οποίος μέσω της ίδρυσης επιχειρήσεων με χρήση «αχυρανθρώπων» προκάλεσε ζημία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, ύψους άνω του 1,4 εκατ. ευρώ.

Προηγήθηκε σχετική καταγγελία, για τη διερεύνηση της οποίας πραγματοποιήθηκαν επιτόπιοι έλεγχοι σε επιχειρήσεις και έρευνες μέσω πληροφοριακών συστημάτων - εφαρμογών, αλληλογραφία με αρμόδιες φορολογικές Αρχές και φορείς είσπραξης βεβαιωμένων ασφαλιστικών εισφορών αλλά και λοιπές ανακριτικές πράξεις.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι ο 40χρονος υποκίνησε ή/και παραπλάνησε ή/και συνεργάστηκε με φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώθηκαν ως ιδιοκτήτες ή διαχειριστές 10 εταιρειών-επιχειρήσεων, κυρίως γυμναστηρίων και κομμωτηρίων, που εδρεύουν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, και ως υποκρυπτόμενο πρόσωπο, το οποίο άσκησε τη σχετική δραστηριότητα αυτών, απέφυγε βεβαιωμένους φόρους, ασφαλιστικές εισφορές και μέτρα που έχει επιβάλει το ελληνικό Δημόσιο κατά των ανωτέρω επιχειρήσεων, συνολικού ύψους 1.401.185,28 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υπεβλήθη στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ ενημερώθηκαν και οι αρμόδιες υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., ΕΛ.ΚΕ., Περιφερειακή Διεύθυνση Κ.Ε.Α.Ο.) για τις δικές τους ενέργειες και την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.


iefimerida.gr



80 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε όλη τη χώρα την Κυριακή -55 συλλήψεις


 

Ενδοοικογενειακή βία υπήρχε πάντα, τώρα απλά δημοσιοποιείται και γνωρίζουμε τα περιστατικά.

Μόνο εχθές, καταγράφηκαν 80 περιστατικά βίας, ενώ η Άμεση Δράση δέχθηκε 115 κλήσεις.

55 συλλήψεις για επεισόδια ενδοοικογενειακής βίας

Οι αρχές προχώρησαν σε 55 συλλήψεις. Παράλληλα, τρεις γυναίκες μεταφέρθηκαν σε safe house, ενώ σε 18 περιπτώσεις εγκαταστάθηκε panic button.


Κώστας Βουκελάτος



Η φρεγάτα ΨΑΡΑ κατέρριψε εχθρικό drone στην Ερυθρά Θάλασσα

 



Τουλάχιστον ένα drone κατερρίφθη από την ελληνική φρεγάτα ΨΑΡΑ, το πρωί της Κυριακής στον Κόλπο του Άντεν, στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ειδικότερα, η φρεγάτα ΨΑΡΑ στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, χρησιμοποιώντας το σύστημα antidrone, αντιμετώπισε επιτυχώς σμήνος Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής.

Τουλάχιστον ένα κατερρίφθη και τα άλλα απομακρύνθηκαν.

Η φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την αποστολή της.



Βγήκε από τις Αλβανικές φυλακές του καθεστώτος ο Φρέντη Μπελέρης

 



Βγήκε από τις αλβανικές φυλακές του καθεστώτος Έντι Ράμα, λίγο πριν τις 7:30 το πρωί ο Φρέντη Μπελέρης προκειμένου να ταξιδέψει στην Αθήνα και στη συνέχεια στο Στρασβούργο όπου στις 16 Ιουλίου θα ορκιστεί ευρωβουλευτής.

«Είμαι πολύ συγκινημένος και χαρούμενος. Ευχαριστώ για τη στήριξη. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην Αθήνα», είπε κατά την έξοδό του στους δημοσιογράφους.

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να φτάσει στις 12:30 στην Αθήνα.

Η Διεύθυνση Φυλακών που ελέγχεται από τον καθεστωτικό Έντι Ράμα, ενέκρινε το αίτημα του για πενθήμερη άδεια μετά από διαδοχικές συνεδριάσεις. Ο Φρέντη Μπελέρης θα πρέπει έως και τις 16:00 του Σαββάτου 20 Ιουλίου να επιστρέψει πίσω για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής που του επιβλήθηκε με στημένες κατηγορίες.



Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ισπανία -Νίκησε με 2-1 την Αγγλία στον τελικό του Βερολίνου

 



Σε ένα ματς που τα είχε όλα στο... δεύτερο ημίχρονο, οι Ισπανοί με ήρωες τους Νίκο Γουίλιαμς και Ογιαρθάμπαλ νίκησαν τους Άγγλους με 2-1 και σήκωσαν το 4ο Euro στην Ιστορία τους.

Το ματς δεν είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο πρώτο ημίχρονο. Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις εντυπώσεις μέχρι το 45'.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ισπανοί προηγήθηκαν στο 47' με όμορφο γκολ του Νίκο Γουίλιαμς μετά από ασίστ του Γιαμάλ. Τα δύο παιδιά «θαύματα»« των Ισπανών συνεργάστηκαν άψογα και οι Φούριος Ρόχας πήραν κεφάλι στο σκορ.

Στην συνέχεια οι Άγγλοι ισοφάρισαν σε 1-1 με τρομερό σουτ έξω από τη περιοχή.

Λίγο μετά οι Ισπανοί πήραν το προβάδισμα ξανά, αυτή τη φορά με τον Ογιαρθάμπαλ ο οποίος με προβολή νίκησε τον Πίκφορντ, έγραψε το 2-1 και η Ισπανία κατέκτησε το 4ο Euro στην ιστορία της.