Σάββατο 20 Αυγούστου 2022

«Χρυσή» η Ντρισμπιώτη

 



Απίστευτη ήταν η στιγμή που η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έφτασε στον τερματισμό και έκοψε την κορδέλα, που την ανέβασε στην πρώτη θέση στα 20 χιλιόμετρα βάδην του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου στο Μόναχο.

Η «χρυσή» πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 35χλμ. βάδην έκανε ένα ανεπανάληπτο «νταμπλ» πετύχαινοντας έτσι το δεύτερο χρυσό μετάλλιο σε διάστημα μόλις τεσσάρων ημερών!

Με χρόνο 1:29:03, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης για δεύτερη φορά, λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και στα 35χλμ. βάδην και έγραψε ιστορία, αφού έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που έκανε νταμπλ σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.



Το σποτ της ΝΔ για το τέλος των Μνημονίων

 



Μια αναδρομή που ξεκινά από το 2010 και φτάνει στο σήμερα κάνει η ΝΔ στο σποτ που ανάρτησε για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία.

Το σποτ, που ήρθε λίγη ώρα μετά το μήνυμα Μητσοτάκη, ξεκινά με πλάνα από το 2010 και τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να ανακοινώνει από το Καστελόριζο ότι είναι «επιτακτική ανάγκη να ζητήσουμε από τους εταίρους μας στην ΕΕ την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης που από κοινού δημιουργήσαμε».

Στο βίντεο παρουσιάζονται δημοσιεύματα της περιόδου, επεισόδια κατά τη ψήφιση των μνημονίων, πρωτοσέλιδα με τη Μαρφίν, ενώ εμφανίζεται και το πολιτικό ναυάγιο Αλέξης Τσίπρας να ανακοινώνει το δημοψήφισμα το 2015, αυτός που ευθύνεται μαζί με το κόμμα του και για τα επεισόδια και για την Μαρφίν.

Το σποτ κλείνει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναφέρεται στο στόχο της εξόδου από την ενισχυμένη εποπτεία που επετεύχθη σήμερα.






Επιστρέφει ο Τσίπρας από διακοπές και επιστρατεύει το ψέμα την προπαγάνδα σέρνοντας και το ΠΑΣΟΚ

 


Τελείωσαν οι διακοπές του Αλέξη Τσίπρα, και ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της χώρας, ετοιμάζεται να επιστρατεύσει το ψέμα, την προπαγάνδα, την απάτη, και την προσπάθεια να σύρει τον εύκολο Ανδρουλάκη μαζί του, για να απαξιώσουν οι πολίτες το ΠΑΣΟΚ όπως και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο η Νέα Δημοκρατία, που είναι δύσκολο να την κερδίσει με οτιδήποτε και να στήσει, και να δημιουργήσει, αλλά και το ΠΑΣΟΚ που με την συμπεριφορά της ομάδας Ανδρουλάκη, αξιωματική αντιπολίτευση δεν βλέπει, και έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται ασφαλής.

Το Σαββατοκύριακο θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζοντας την απάτη και το ψέμα που θα πούν στον Ελληνικό λαό. Από τα στελέχη που μετέχουν στο όργανο (Σβίγκου, Βασιλειάδης, Ηλιόπουλος, Γεροβασίλη, Αχτσιόγλου, Ξενογιαννακοπούλου και Δούρου) καταλαβαίνετε τι προπαγάνδα έχει να στηθεί για να παραπλανήσουν και να εξαπατήσουν τους πολίτες.

Θα προσπαθήσει ο Τσίπρας να αποφύγει τη διεύρυνση της περιόδου που θα ασχοληθεί η Εξεταστική, γιατί οι αποκαλύψεις για την δράση του ίδιου του Τσίπρα, του Μαξίμου την περίοδο 2015-2019, και της Κουμουνδούρου θα είναι καταστροφικές για τον απαξιωμένο ΣΥΡΙΖΑ.

Την διερεύνηση δεν θα την αποφύγει γιατί η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βγουν όλα στο φώς και ο Τσίπρας να αντιμετωπίσει τις ευθύνες του.

Για την εξεταστική και την περίοδο που θα εξεταστεί θα πρέπει να το ζητήσουν στην Ολομέλεια δέκα βουλευτές και να υπερψηφιστεί από 120.

Μέχρι τώρα όλα δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, γιατί θέλει να το παρασύρει στην φαιδρότητα που χαρακτηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και, ο Ανδρουλάκης είναι εύκολος στόχος και δεν έχει ικανότητα ηγέτη.

Όπως και αν έχει οι αποκαλύψεις θα είναι πολλές και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, και ο ελληνικός λαός θα δει για ακόμα μία φορά με ποιους έχει να κάνει στην αντιπολίτευση.

 



Θεοδωρικάκος: 1.500 μετανάστες επιχείρησαν να μπουν στον Έβρο σε μια ημέρα

 



Μόλις προχθές, 1.500 μετανάστες επιχείρησαν να εισέλθουν στην Ελλάδα από τον Έβρο, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ σημείωσε ότι τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται πολύ μεγάλη κλιμάκωση.

«Μέσα σε ένα 24ωρο και κυρίως βραδινές ώρες επιχείρησαν να μπουν στην Ελλάδα μόνο από τον Έβρο 1.500 μετανάστες», δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο Θεοδωρικάκος έκανε λόγο για οργανωμένα συμφέροντα και κατηγόρησε την Τουρκία ότι εργαλειοποιεί τους μετανάστες, σπρώχνοντάς τους προς τα σύνορα. Όπως τόνισε, έχουν συλληφθεί τις τελευταίες ημέρες 60 διακινητές.

Μερικοί θέλουν την Ελληνική Αστυνομία «βαρκάρηδες», είπε ακόμη ο κ. Θεοδωρικάκος, αναφέροντας παράλληλα ότι « πρέπει να σταματήσουν να ονειρεύονται ότι θα ανοίξουμε τα σύνορα και θα τα κάνουμε ξέφραγο αμπέλι».

Επικαλούμενος, δε, έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ανέφερε ότι οι συντεταγμένες της νησίδας στον Έβρο όπου βρίσκονταν οι μετανάστες, είναι εκτός της ελληνικής επικράτειας και κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει συγγνώμη για όσα ειπώθηκαν τις τελευταίες ημέρες. «Θα πρέπει σήμερα να τοποθετηθεί ξεκάθαρα εάν σέβεται και αποδέχεται αυτό που λέει η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας», τόνισε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επανέλαβε ότι είναι προκλητικές οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού ότι η Ελλάδα εκπαιδεύει μέλη του ΡΚΚ στο Λαύριο. Για ακόμη μία φορά, τόνισε ότι οι δηλώσεις του κ. Σοϊλού δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Την πρόθεση της κυβέρνησης να επεκτείνει κατά 80 χιλιόμετρα τον φράχτη στον Εβρο επανέλαβε χθες ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. Οπως τόνισε, η Ελλάδα δεν θα γίνει «ξέφραγο αμπέλι» και επέμεινε ότι «η Τουρκία δεν είναι εμπόλεμη χώρα». Με αυτή την αποστροφή ο υπουργός υπεραμύνθηκε της θέσης που έχει πολλές φορές εκφράσει, ότι οι μετανάστες που φτάνουν από την Τουρκία μπορούν να επιστρέφονται σε αυτήν.

Ηδη έχει κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση σχετικό αίτημα ώστε να χρησιμοποιηθούν κοινοτικά κονδύλια για το συγκεκριμένο έργο, ωστόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εμφανίζεται αρνητική στην ικανοποίηση του αιτήματος. Σημαντικός ανασχετικός παράγοντας θεωρείται το γεγονός ότι σε περίπτωση που χρηματοδοτηθεί η Ελλάδα για την επέκταση του υφιστάμενου φράχτη, ανάλογα αιτήματα θα εκφράσουν και άλλα κράτη-μέλη, τα οποία μάλιστα θα θελήσουν να στήσουν πολύ μεγαλύτερες σε μήκος κατασκευές, για τις οποίες τα κονδύλια που απαιτούνται είναι πολλαπλάσια. Ωστόσο η κυβέρνηση έχει τονίσει ότι είναι διατεθειμένη να προχωρήσει στο έργο της επέκτασης ακόμη και χωρίς την οικονομική συνδρομή της Ε.Ε., χρησιμοποιώντας εθνικά κονδύλια.




Ο Μπίμπιλας μπλέκει το σωματείο για την άθλια ανάρτηση που έκανε με τον δήθεν θάνατο του Μάγκα



Αντί να αναλάβει τις ευθύνες του, εμπλέκει το σωματείο των ηθοποιών για να έχει υπερασπιστική γραμμή ο Σπύρο Μπιμπίλας.

Δέν φτάνει η αναστάτωση που προκλήθηκε με την εσφαλμένη είδηση, πως ο Γιώργος Μάγκας έχει φύγει από τη ζωή, τώρα ο Μπιμπίλας εμπλέκει και το σωματείο των ηθοποιών, ότι δήθεν τον χτυπάνε για να χτυπήσουν τον αγώνα του σωματείου.

Με μία ανάρτησή του στο Facebook ο Μπίμπιλας απάντησε και ζήτησε συγγνώμη για το συμβάν, αλλά επειδή οι αντιδράσεις συνεχίζονται προσπαθεί να εμπλέξει το σωματείο για να είχαμε να λέγαμε.

Στην ανάρτηση του μάλιστα χρησιμοποιεί και πληθυντικό τύπου "δεν θα μας τρομάξουν", ξεχνώντας ότι το ατόπημα είναι δικό του και όχι του σωματείου των ηθοποιών.

«Με αφορμή την άστοχη ανάρτηση μου, για την οποία δεν ευθύνομαι απόλυτα αφού συγκινημένος αναπαρήγαγα δημόσια ανάρτηση άλλου και για την οποία δημόσια κι ιδιωτικά ζήτησα συγνώμη από τον άμεσα θιγόμενο, διάφοροι τοξικοί βρήκαν ευκαιρία για μια ακομα φορά να με στοχοποιήσουν, να με υβρισουν χυδαία, να με προσβάλλουν, γιατί στο πρόσωπο μου νομίζουν ότι θα χτυπήσουν τον αγώνα του Σωματείου μας για όλα τα κακώς κείμενα! Δεν θα μας τρομάξουν αυτα από. οπου κι αν προέρχονται ειδικά από αυτούς που συσχετιζουν άσχετα πράγματα για δικά τους μικροσυμφεροντα...Ευχαριστώ απο καρδιας όλους αυτούς ,δημοσιογράφους,συναδέλφους και φίλους που μου συμπαριστανται στην άδικη και ενορχηστρωμενη επίθεση από σκοτεινούς κύκλους!», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Όπως είπε ο Γιώργος Μάγκας δεν γνωρίζει καν τον Σπύρο Μπιμπίλα, αναφέροντας χαρακτηριστικά «Στεναχωρήθηκε ο κόσμος, στεναχωρήθηκε όλη η Ελλάδα. Εγώ τους αγαπάω όλους και τους δημοσιογράφους τους αγαπάω και τους εκτιμώ, αλλά… δεν τον ξέρω τον κύριο Μπιμπίλα. Δεν μπορώ να σας πω αν θα κινηθώ νομικά».

«Πάντως, στενοχώρησε όλη την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη. Έγινε μεγάλος χαμός, έγινε μεγάλος ντόρος. Ο κόσμος με αγαπάει γιατί είμαι καλός άνθρωπος. Ήταν μεγάλη κουβέντα αυτή ότι πέθανα», είπε ο Γιώργος Μάγκας, εμφανώς οργισμένος και πικραμένος με για όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης.

Μιλώντας αμέσως μετά στην εκπομπή, η σύζυγος του Τζούλη, είπε πάντως πως η οικογένεια του Γιώργου Μάγκα προσανατολίζεται να μην κινηθεί νομικά κατά του Σπύρου Μπιμπίλα, ο οποίος επικοινώνησε και τηλεφωνικά μαζί τους, ζητώντας συγγνώμη.



Πάνω από 1 δισ. ευρώ οι απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος

 


Ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ έχουν συσσωρευτεί το τελευταίο διάστημα, αριθμός ενδεικτικός της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά ενέργειας. 

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», το 45% των καταναλωτών έχει πλέον ληξιπρόθεσμες οφειλές από λογαριασμούς ρεύματος, ένα ποσοστό που ανερχόταν 20% πριν αρχίσει το ράλι των τιμών το περσινό φθινόπωρο. 

Συνολικά έχουν συσσωρευτεί ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Παραλληλα, ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές μετακινούνται από πάροχο σε πάροχο αναζητώντας φθηνότερο τιμολόγιο. Κάθε μήνα αλλάζουν εταιρία 50 με 60 χιλιάδες καταναλωτές εναντι 20 χιλιαδων πριν από την κρίση

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός όσων δεν έχουν, λόγω χρεών, σύμβαση με πάροχο και καταφεύγουν στην λεγομενη Καθολική Υπηρεσία. Περίπου 35.500 μετρητές προστέθηκαν σε αυτή το δεύτερο τρίμηνο του έτους ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 182.000. Προκειται πλεον για τον πέμπτο μεγαλύτερο πάροχο.

Η διόγκωση των χρεών ενισχύει τις πιέσεις της εταιρείας ενέργειας και όπως έχει προειδοποιήσει η ΡΑΕ, είναι πιθανό να βγάλει εκτός αγοράς κάποιες από αυτές.



«Δεύτερο λάθος του ΠΑΣΟΚ» - Νέα ανακοίνωση των υπουργείων Δικαιοσύνης & Ψηφιακής Διακυβέρνησης


 

Νέα ανακοίνωση για το «δεύτερο λάθος του ΠΑΣΟΚ» εξέδωσε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης από κοινού με το υπουργείο Δικαιοσύνης. 

«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλει σήμερα τη διαδικασία και το σύστημα ενημέρωσης της ΑΔΑΕ το οποίο ίσχυε και επί των δικών του κυβερνητικών ημερών ως αδιαφανή και που ποτέ εκείνο δεν μερίμνησε να αλλάξει».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Μετά το αρχικό λάθος επί της νομοθεσίας και των αρμοδιοτήτων, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής διαπράττει ένα δεύτερο λάθος επί της πολιτικής ουσίας: εγκαλεί την κυβέρνηση αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής μιας δράσης ψηφιοποίησης και διαφάνειας που πραγματοποίησε η παρούσα κυβέρνηση – καθώς όλα αυτά νομοθετήθηκαν με τους νόμους 4786/2021 και 4871/2021 – και όχι κάποια προηγούμενη.

Δηλαδή, για να γίνει απολύτως κατανοητό: το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλει σήμερα τη διαδικασία και το σύστημα ενημέρωσης της ΑΔΑΕ το οποίο ίσχυε και επί των δικών του κυβερνητικών ημερών ως αδιαφανή – και που ποτέ εκείνο δεν μερίμνησε να αλλάξει.

Σε ό,τι αφορά τους χρόνους υλοποίησης, κάθε πλατφόρμα που πραγματοποιούμε συνιστά εκκρεμότητα της χώρας, εκκρεμότητες στις οποίες η κυβέρνηση ανταποκρίνεται με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα όπως θεμελιώνει η καθημερινή εμπειρία των πολιτών.

Αναλυτικές απαντήσεις για καθε επιμέρους ερώτημα θα δοθούν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου από την εκάστοτε αρμόδια αρχή».

Με ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, επανέρχεται στο θέμα των παρακολουθήσεων, σημειώνοντας τα εξής:

«Μια από τις πιο σοβαρές διαστάσεις του σκανδάλου της παράνομης παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη, ήταν η αποκάλυψη ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, ΔΕΝ διαθέτει ηλεκτρονικό αρχείο καταγραφής των αποφάσεων άρσης του απορρήτου, αλλά χειρόγραφο, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατος ο έλεγχος του από την Αρχή.

Σύμφωνα με τη χθεσινή απάντηση των Υπουργών Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, οι ίδιοι αποκάλυψαν και παραδέχτηκαν:

1. Τον Μάρτιο του 2021 , προστέθηκε στο Ν 2225/1994 η παρ. 12 (με το άρθρο 37 παρ.2 Ν.4786/2021,ΦΕΚ Α 43/23.3.2021), με την οποία ορίστηκε ότι ‘με κοινή απόφαση των Υπουργών Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθορίζονται όλες οι τεχνικές και διαδικαστικές λεπτομέρειες για να θέσει σε εφαρμογή και λειτουργία τη διαδικασία της παρ. 4 ως προς την παράδοση του αποσπάσματος της διάταξης με ηλεκτρονικό κρυπτογραφημένο μήνυμα’».

Όμως, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, «η εν λόγω απόφαση ΔΕΝ εκδόθηκε ακόμη, αφήνοντας σκόπιμα, στο απόλυτο ανέλεγκτο, τις αποφάσεις άρσης του απορρήτου επικοινωνιών των πολιτών».

Επίσης: «2. Με το Ν.4871/2021(ΦΕΚ Α 246/10.12.2021), η Κυβέρνηση μετά από εννιά μήνες διαχώρισε τη διαδικασία άρσης του απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας της ΕΥΠ και όρισε ότι δημιουργείται μια ηλεκτρονική πλατφόρμα παράδοσης της διάταξης για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για λόγους εθνικής ασφάλειας, η οποία λειτουργεί στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π) και ‘με απόφαση του Διοικητή της Ε.Υ.Π. καθορίζονται όλες οι τεχνικές και διαδικαστικές λεπτομέρειες για τη θέση σε εφαρμογή και λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας…’».

Τούτων δοθέντων, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θέτει σειρά ερωτημάτων, όπως: «Γιατί διαχωρίστηκε η διαδικασία από την Κυβέρνηση; Και πρωτίστως γιατί ο διοικητής της ΕΥΠ και ο πολιτικός του προϊστάμενος κ. πρωθυπουργός, δεν προχώρησαν ποτέ στη δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας; Ποτέ δεν έλαβε ηλεκτρονικά η ΑΔΑΕ τις διατάξεις της ΕΥΠ και ποτέ δεν μπόρεσε να ελέγξει το εύρος και την ποιότητα των αποφάσεων άρσης για λόγους εθνικής ασφάλειας;».

Για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, οι «επισπεύδοντες», όπως τους χαρακτηρίζει, υπουργοί κ.κ. Τσιάρας και Πιερρακάκης, που «απέτυχαν να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα κατά την προσφιλή κυβερνητική τακτική, εκτέθηκαν και καλούνται να απαντήσουν:

Ποια η σκοπιμότητα της κυβέρνησης να αφήσει απολύτως έξω την Ανεξάρτητη Αρχή από τη διαδικασία του ελέγχου των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ; Γιατί αφαιρέθηκε σταδιακά κάθε δυνατότητα ελέγχου των αποφάσεων της ΕΥΠ;

Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετούσε η απόφαση της κυβέρνησης να μην ενημερώνεται ηλεκτρονικά η ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ;

Γιατί στερούν το δικαίωμα του κάθε πολίτη να ανιχνεύσει τυχόν παράνομη παρακολούθησή του, καθώς δεν υπάρχει αρχείο;».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Τα υπόλοιπα στη Βουλή, εκεί όπου τη δεύτερη φορά ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κανείς δεν θα δοξαστεί ψευδόμενος».



Μητσοτάκης για έξοδο από Ενισχυμένη Εποπτεία

 



Το μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς της Ενισχυμένης Ευρωπαϊκής Εποπτείας.

Η 20ή Αυγούστου του 2022 είναι μία ιστορική ημέρα για την Ελλάδα και τους Έλληνες: με τον πιο επίσημο τρόπο, η χώρα μας εξέρχεται από το καθεστώς της Ενισχυμένης Ευρωπαϊκής Εποπτείας. Κλείνει, έτσι, ένας δωδεκαετής κύκλος που έφερε πόνο στους πολίτες, καθήλωση στην οικονομία και διχασμό στην κοινωνία. Για να ξεπροβάλει, όμως, ένας νέος, καθαρός ορίζοντας ανάπτυξης, ενότητας και ευημερίας για όλους.

Η σημερινή εξέλιξη σηματοδοτεί το τέλος των Μνημονίων και όσων επιβλήθηκαν στο όνομά τους: δυσβάσταχτοι φόροι και περικοπές μισθών και συντάξεων. Τραπεζικοί έλεγχοι και υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας. Υποβάθμιση της εθνικής Άμυνας, της δημόσιας Παιδείας και Υγείας. Αλλά και περιθωριοποίηση της θέσης της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο. Όλα αυτά ανήκουν, ευτυχώς, στο παρελθόν.

Στο παρελθόν ανήκουν, επίσης, και οι πληγές που άνοιξαν στον κορμό της κοινωνίας μας, αυτά τα 12 χρόνια: φανατισμοί, φωτιές, βία, αλλά και τραγικοί θάνατοι, όπως εκείνοι της Marfin. Τυφλή αμφισβήτηση των θεσμών. Πάνω και κάτω πλατείες, όπου φύτρωσε το ψέμα δίπλα στο δηλητήριο της Χρυσής Αυγής. Για ν’ ακολουθήσει, μετά, μία τετραετία δημαγωγίας που κόστισε 100 δισ. και έσπρωξε τον τόπο στο χείλος του γκρεμού. Χρειάστηκαν σκληρές μάχες κατά του λαϊκισμού για να παραμείνει η χώρα σε ευρωπαϊκή τροχιά.

Μόνον όποιος δεν λησμονεί βρίσκει τη δύναμη να προχωρεί. Γι’ αυτό και οφείλουμε να διδαχθούμε από την πρόσφατη εμπειρία. Από τις διαχρονικές και διακομματικές ευθύνες που οδήγησαν στα Μνημόνια με σπατάλες πέρα από τις αντοχές μας. Από τις πολιτικές που επιδείνωσαν τις συνέπειές τους. Αλλά και από τους χειρισμούς που απέτρεψαν την πιο γρήγορη έξοδο από την εποπτεία των διεθνών εταίρων μας.

Η Ελλάδα σήμερα είναι μία άλλη Ελλάδα. Εμφανίζει υψηλή ανάπτυξη και μεγάλη πτώση της ανεργίας, που ήδη μειώθηκε 3 μονάδες από πέρυσι και 5 από το 2019. Ενώ, ταυτόχρονα, οι πολίτες της έχουν, πλέον, απαλλαγεί ή ελαφρυνθεί από πολλούς φόρους που επιβλήθηκαν τα πέτρινα χρόνια. Όλοι πληρώνουν λιγότερες εισφορές και σχεδόν όλοι χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ. Αυξήθηκε κατά 63 ευρώ ο κατώτατος μισθός. Και στηρίζονται στοχευμένα οι πιο αδύναμοι.

Θα επαναλάβω ότι η ανάταξη της χώρας δεν ήταν ούτε ευνόητη, ούτε εύκολη. Πολύ περισσότερο καθώς επιτεύχθηκε εν μέσω αλλεπάλληλων προκλήσεων: από τις μεταναστευτικές εισβολές στον Έβρο και τη μόνιμη επιθετικότητα των γειτόνων μέχρι την παγκόσμια πανδημία και την «έκρηξη» στην ενέργεια και στον πληθωρισμό από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Μέτωπα διαρκή, για τα οποία η Πολιτεία έχει διαθέσει, ήδη, 50 δισεκατομμύρια.

Κι όμως, σ’ έναν αβέβαιο κόσμο, η χώρα μας βαδίζει με τη βεβαιότητα της συνέπειας και του αποτελέσματος. Ενισχύοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις με σύγχρονα μέσα και τη Διπλωματία μας με δυναμικές πρωτοβουλίες. Θέτοντας σε νέες τροχιές τη δημόσια Παιδεία και Υγεία. Αυξάνοντας τα συλλογικά έσοδα από την υπεραπόδοση της οικονομίας. Μετατρέποντας την Ελλάδα σε ένα απέραντο εργοτάξιο με εκατοντάδες μεγάλα και μικρά έργα. Και ψηφιοποιώντας το κράτος σε τέτοιο βαθμό που ξεχνάμε πώς ήταν η ζωή μας πριν το gov.gr.

Η απαλλαγή από την Ενισχυμένη Εποπτεία σημαίνει μεγαλύτερη εθνική ευχέρεια στις οικονομικές μας επιλογές. Όχι όμως και επιστροφή στα λάθη που έφεραν την οδυνηρή μνημονιακή περιπέτεια. Άλλωστε, τα όσα προανέφερα οφείλονται, ακριβώς, σε μία συνετή πολιτική που εξαντλεί τον δημοσιονομικό χώρο, χωρίς όμως να τον ναρκοθετεί. Με μέτρα μετρημένα, που αυξάνουν τον συνολικό πλούτο υπέρ όλης της κοινωνίας.

Προχωράμε χωρίς να ξεχνάμε. Γιατί ξέρουμε, πλέον, ότι οι χαμηλότεροι φόροι οδηγούν στην ανάπτυξη και οι επενδύσεις σε νέες δουλειές. Ξέρουμε πως η Ευρώπη δεν έχει μόνο την όψη του ελέγχου, αλλά και της αλληλεγγύης που δυναμώνει τη θέση της χώρας. Και ότι, τελικά, η οικονομική ανεξαρτησία συμβαδίζει με την εθνική, όπως και η πρόοδος του κράτους μπορεί να μεταφράζεται σε στήριξη και όφελος για κάθε ελληνικό νοικοκυριό.


Η τελευταία τριετία απαντά, έτσι, στην πράξη στα διδάγματα της τελευταίας 12ετίας. Δείχνει τον δρόμο για να μη γυρίσουμε ποτέ, μα ποτέ, πίσω στα όσα ζήσαμε. Σφυρηλατεί την αυτογνωσία μας. Και μας καλεί να βαδίσουμε ενωμένοι με όπλο την αλήθεια και τις ρεαλιστικές λύσεις και όχι το ψέμα και τις εύκολες αρνήσεις. Σε μία πορεία που ίσως να κρύβει και λάθη, αλλά που σίγουρα δεν θα είναι μία λάθος πορεία!

Στα δύσκολα χρόνια που προηγήθηκαν, ο λαός μας υπέφερε πολλά. Όμως απέδειξε και πολλά. Χάρη στις δικές του θυσίες, η πατρίδα στάθηκε γρήγορα στα πόδια της. Τα παθήματα έγιναν μαθήματα ώριμης ευθύνης στις πολιτικές μας συμπεριφορές. Κι όταν χρειάστηκε, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες εμπιστεύτηκαν και συστρατεύτηκαν με την Πολιτεία και τις υπεύθυνες δυνάμεις, απέναντι στις κοινές απειλές. Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου.

Το αύριο μπορεί και πρέπει να είναι πιο δίκαιο, με περισσότερες ευκαιρίες σε όλους. Για να μην ξαναζήσουμε το brain drain των νέων, οι γυναίκες να ζουν και να εργάζονται με ασφάλεια και ισοτιμία, τα άτομα με αναπηρία και κάθε αδύναμος να νιώθουν τη φροντίδα του κράτους, σε μία χώρα κατοχυρωμένων δικαιωμάτων και καλά αμειβόμενης εργασίας, ανοιχτής Παιδείας και αξιοπρεπούς Υγείας. Το μπορούμε.

Σήμερα η κυβέρνηση, πριν ακόμη κλείσει η πρώτη της τετραετία, γράφει τους τίτλους τέλους σε μία πολυετή δοκιμασία. Ας τους μετατρέψουμε, λοιπόν, σε πρόλογο μιας νέας συναρπαστικής διαδρομής. Με πρώτο σταθμό την ανάκτηση της Επενδυτικής Βαθμίδας και σταθερή πυξίδα το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης που θα οικοδομήσει την ισχυρή, σύγχρονη και αυτοδύναμη Ελλάδα. Με σταθερότητα, συνέχεια και συνέπεια.




Στις 10:00 η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας

 


Έκλεισε και επίσημα μετά από 12 χρόνια ένα δύσκολο κεφάλαιο για τη χώρα μας καθώς από σήμερα και επισήμως η Ελλάδα εξέρχεται του καθεστώτος ενισχυμένης εποπτείας. Η Ελλάδα επιστρέφει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα και παύει να αποτελεί εξαίρεση στην Ευρωζώνη.

Για το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας στην οικονομία της χώρας αναμένεται να κάνει επίσημη δήλωση σήμερα στις 10:00 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα από αυτό αναμένεται να εξηγήσει τι σημαίνει επί της ουσίας η παραπάνω εξέλιξη για τους πολίτες.




Πλεύρης: Χωρίς συμμετοχή για τους ασθενείς η πρόσβαση στα προϊόντα για διαβήτη

 



Οι διαβητικοί θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται αδιάλειπτα από τον ΕΟΠΥΥ, χωρίς συμμετοχή στην πρόσβαση τους στα ιατροτεχνολογικά προϊόντα για τον διαβήτη, επισημαίνει μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, απαντώντας στον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθό για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα του διαβήτη:

«Οι ασθενείς διαβήτη δεν χρειάζεται να ανησυχούν, θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται αδιάλειπτα από τον ΕΟΠΥΥ και χωρίς συμμετοχή στην πρόσβαση τους στα ιατροτεχνολογικά προϊόντα για τον διαβήτη», επισημαίνει ο κ. Πλεύρης.

«Προκαλώ τον τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Άνδρεα Ξανθό να υποβάλει την ερώτηση που προανήγγειλε ως επίκαιρη για να του απαντήσω μέσα στη Βουλή πως διασφαλιζονται τα συμφέροντα των ασθενών και ποιας συγκεκριμένης πολυεθνικής εταιρίας τα συμφέροντα θίγονται», καταλήγει σε απάντησή του.

Πρόσφατη απόφαση του ΕΟΠΥΥ μειώνει την αποζημίωση των αναλωσίμων υλικών για τη νόσο. Αν και η τιμολόγηση αφορά μόνο στην αποζημίωση των εν λόγω προϊόντων από τον ΕΟΠΥΥ και όχι τι πληρώνει ο ασθενής - η συμμετοχή των πασχόντων στα συγκεκριμένα προϊόντα είναι μηδενική - έχει δημιουργηθεί κλίμα φόβου για απόσυρση αναλωσίμων από την ελληνική αγορά.

Ηδη μια εταιρεία ιατροφαρμακευτικών προϊόντων ζήτησε να απενταχθούν από το μητρώο των αποζημιούμενων προϊόντων για τον διαβήτη τα δικά της λόγω χαμηλής τιμής. Πρόκειται για αισθητήρες γλυκόζης συμπεριλαμβανομένων και των αισθητήρων που συνδέονται με τις αντλίες σταθερής έγχυσης ινσουλίνης.

Ενδεικτικά, στο ΦΕΚ 4204 Β’/08.08.2022 που δημοσιεύθηκε στις αρχές Αυγούστου και αναρτήθηκαν οι τιμές των νέων ιατροτεχνολογικών προϊόντων Σακχαρώδη Διαβήτη που ενέταξε ο ΕΟΠΥΥ στο Μητρώο των Αποζημιούμενων Προϊόντων του, για τον διαβήτη τύπου 1 σε ότι αφορά τους αισθητήρες για τις τελευταίας τεχνολογίας αντλίες ινσουλίνης προβλέπεται μείωση που φτάνει περίπου τα 130€ μηνιαίως, αφού η αποζημίωση από 45€ ανά αισθητήρα πέφτει στα 20€. Για να λειτουργήσει μια σύγχρονη αντλία, ο ασθενής χρειάζεται 5 αισθητήρες μηνιαίως.




Εντοπίστηκε βλήμα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου στην Νέα Σμύρνη

 



Bλήμα, του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, εντοπίστηκε μέσα σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη, κατά την διάρκεια ανακαίνισης.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Κοτυαίου, στη Νέα Σμύρνη. Επί τόπου βρίσκεται ειδικό κλιμάκιο του Στρατού Ξηράς (ΤΕΝΞ) προκειμένου να παραλάβει και να απενεργοποιήσει, εάν χρειαστεί, την οβίδα.

Η περιοχή έχει ήδη αποκλειστεί.



Κούγιας: Δυστυχώς, υπάρχουν ακόμα δημοσιογράφοι που παίρνουν στα σοβαρά τον Μπιμπίλα

 



Ο Σπύρος Μπιμπίλας, χωρίς να τσεκάρει την είδηση, βιάστηκε και δημοσίευσε χθες στα social media μια ανάρτηση για τον «θάνατο» του μουσικού Γιώργου Μάγκα, την οποία στη συνέχεια και μετά το κράξιμο απέσυρε, ζητώντας συγγνώμη.

Ο Αλέξης Κούγιας ζητά, με τη δήλωσή του, να παρέμβει το πειθαρχικό συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, του οποίου πρόεδρος είναι ο ίδιος ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ολόκληρη η δήλωση του Αλέξη Κούγια για τον Σπύρο Μπιμπίλα:

«Δυστυχώς, ο Μπιμπίλας είναι ένας και μοναδικός και δεν αλλάζει.

Αφού, μετά τον ηθικό θάνατο του Δημήτρη Λιγνάδη, κατάφερε από τον απόλυτο κομπάρσο του κινηματογράφου και του θεάτρου, να γίνει ακόμη και πρωταγωνιστής διαφημίσεων, αυτήν τη φορά για να παραμείνει στο προσκήνιο, γιατί οι δίκες μία μία τελειώνουν και "το παραμύθι παύει να έχει δράκο", αυτήν τη φορά έφτασε στο σημείο να "πεθάνει" και το φίλο μου, τον Μάγγα.

Είμαι περίεργος τι θα κάνει το πειθαρχικό συμβούλιο του ΣΕΗ με αυτόν τον τύπο, που, χρησιμοποιώντας τη δυστυχία που προκάλεσε στους συναδέλφους του, βρίσκεται τα τελευταία δύο χρόνια στο προσκήνιο της καθημερινότητας και, δυστυχώς, υπάρχουν ακόμα δημοσιογράφοι και παρουσιαστές, κυρίως, που τον παίρνουν στα σοβαρά.

Περιμένω από τους χίλιους συναδέλφους του, τη συγκέντρωση υπογραφών και από την κα Ναταλί Χατζηαντωνίου, κάποιο δακρύβρεχτο άρθρο, το οποίο βεβαίως ποτέ δεν θα έλθει, γιατί τον Μάγγα δεν τον διόρισε η κα Μενδώνη και η κυβέρνηση Μητσοτάκη.»



Χαστούκι από τον Ε.Τ. στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανθελληνική στάση του που αφορά νησίδα στον Έβρο

 



Αποκάλυψη του Ελεύθερου Τύπου

Η Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό επιχειρώντας να δημιουργήσει συνοριακό ζήτημα και η αξιωματική αντιπολίτευση εργαλειοποιεί το ίδιο θέμα για να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Τελευταίο «επεισόδιο» στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει γύρω από τη διάσωση των προσφύγων που βρέθηκαν σε τουρκικό έδαφος στον Εβρο είναι η κατάθεση ερώτησης στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία η επίμαχη νησίδα φέρεται εγγεγραμμένη στο Ελληνικό Κτηματολόγιο. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν διευκρινίσεις για το καθεστώς κυριαρχίας της νησίδας, μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα: Η περιοχή που επικαλούνται με συγκεκριμένο ΚΑΕΚ (Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου, μοναδικός για κάθε ακίνητο) δεν περιλαμβάνει καμία νησίδα! Συγκεκριμένα, ο ΚΑΕΚ 11035ΕΚ00075 αντιστοιχεί σε ειδική έκταση, που μπορεί να είναι δρόμος, αιγιαλός, παραλία, λίμνη, παρόχθια – παραλίμνια έκταση, ποταμός – ρέμα…

Εμπειροι νομικοί και τοπογράφοι εκφράζουν την έκπληξή τους, καθώς, όπως λένε στον Ε.Τ.», αν υπήρχε νησίδα στην περιοχή που αναφέρουν οι βουλευτές, τότε αυτή θα εμφανιζόταν ως περίκλειστο γεωτεμάχιο με ΚΑΕΚ που δεν θα περιείχε τα γράμματα «ΕΚ», που υποδηλώνουν την ύπαρξη ειδικής έκτασης. Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι μια διοικητική πράξη όπως είναι το Κτηματολόγιο, είναι δεσμευτική για ένα κράτος. Αρα, δεν μπορεί να υπάρξει απόκλιση όταν πρόκειται για περιοχές που βρίσκονται στα σύνορα της χώρας.

«Ειδικά για τον Εβρο, δεν ξέρεις αν αυτό που βλέπεις στο χάρτη απεικονίζεται ακριβώς στην πραγματικότητα σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή εξαιτίας του ποταμού. Για αυτό τα σύνορα έχουν καθοριστεί με τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923 και δεν ακολουθούν την κοίτη του ποταμού, που αδειάζει ή γεμίζει», σημειώνουν. «Επίσης θέλει ιδιαίτερη προσοχή η χρήση αεροφωτογραφιών, καθώς πρέπει να ξέρεις ποια χρονολογία λήφθηκαν, αλλά και των συντεταγμένων, καθώς μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το πλαίσιο αναφοράς, αν είναι το GPS (Global Positioning System) ή το HEPOS (Hellenic Positioning System). Πρόκειται για ένα πολύ εξειδικευμένο τεχνικό ζήτημα που αφορά τη μηχανική και την τοπογραφία». Και καταλήγουν τονίζοντας με νόημα πως «για το συγκεκριμένο θέμα θα μπορούσαν να απευθυνθούν στον ανάδοχο που κάνει την κτηματογράφηση στην περιοχή και να λάβουν τις απαντήσεις που θέλουν».

Σημειώνεται ότι η Κτηματολόγιο Α.Ε. χρησιμοποιεί το ελληνικό σύστημα εντοπισμού HEPOS, το οποίο αξιοποιεί το παγκόσμιο σύστημα GPS, για να προσδιορίζει τις συντεταγμένες οικοπέδων σε πραγματικό χρόνο και να έχει μετρήσεις ακριβείας εκατοστού.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα σημεία που επισημαίνει σε ιδιωτική του ανάρτηση στο facebook ο δικηγόρος Μιχάλης Χατζηφώτης, με υπερ-εικοσαετή εμπειρία στο αντικείμενο του Κτηματολογίου. Σύμφωνα με αυτά:

Ο ΚΑΕΚ που αποτελεί αντικείμενο συζήτησης, όπως και όλα τα λοιπά στοιχεία, είναι προσωρινός, διότι η περιοχή βρίσκεται υπό κτηματογράφηση στο πλαίσιο του διαγωνισμού ΚΤΙΜΑ11. Δεν υπάρχει κτηματολογικό γραφείο για την περιοχή και κάλλιστα στις αρχικές εγγραφές μπορεί όλα να είναι τελείως διαφορετικά.

Η περιοχή εκεί είναι πολύ δύσκολη. Η Συνθήκη της Λωζάννης, πολύ σοφά, δεν ακολουθεί την κοίτη του ποταμού, αλλά σταθερά σημεία, γιατί η κοίτη αλλάζει, και προέβλεψε τη σύσταση μιας μόνιμης 3εθνούς επιτροπής για την επίλυση τυχόν διαφωνιών που θα προκύψουν εξαιτίας ακριβώς της αλλαγής της κοίτης του ποταμού, για να μην έχουμε κάθε βδομάδα βαλκανικό πόλεμο. Πού βρίσκονται τα σύνορα στο χάρτη είναι μεν γνωστό, αλλά τι βρίσκεται κάτω από αυτά τα σύνορα, ειδικά στον Εβρο, δεν είναι κάτι δεδομένο.

Αυτό που βλέπει κάποιος στο gov.gr είναι ορθοφωτοχάρτες παραγωγής 2015, άρα κάλλιστα έχει αλλάξει η κατάσταση εκεί.



Στις εκτός σχεδίου περιοχές, το όριο της απόκλισης είναι 2 μ., επομένως ούτως ή άλλως υπάρχει μια ζώνη αμφιβολίας πλάτους 4 μ.

Οπως συνεχίζει ο κ. Χατζηφώτης στην ανάρτησή του, «αυτά όλα ισχύουν για τον Εβρο. Στις Πρέσπες ισχύουν άλλα, στις Σέρρες άλλα, στα Δωδεκάνησα άλλα, με μόνη σταθερά ότι επειδή εν προκειμένω τα όρια κτηματογράφησης ταυτίζονται με το όριο του κράτους, πριν από την έγκριση των διαγραμμάτων, ζητείται η έγκριση από ΥΠΕΘΑ, ΥΠΕΞ κ.ο.κ.».

Η απάντηση των υπουργών

Σε κάθε περίπτωση, λεπτομερείς απαντήσεις, με τις οποίες θα ξεκαθαριστεί το θέμα, θα δοθούν από τα υπουργεία Εξωτερικών, Εθνικής Αμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Μετανάστευσης και Ασύλου, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προς τα οποία απευθύνεται η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η συγκεκριμένη νησίδα ήταν εκτός ελληνικής επικράτειας.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Ελλάδα-Τουρκία 89-80

 



Χωρίς τον Γιάννη, αλλά με τον Κώστα Αντετοκούμπο η Εθνική μας νίκησε την Τουρκία.

Ένα ματς γεμάτο από ένταση, νεύρα, αποβολές, ένα ματς που κάλλιστα θα μπορούσε να ήταν και επίσημο παιχνίδι έτσι που έκαναν οι Τούρκοι στην λύσσα τους να μας κερδίσουν.

Ο Κώστας στα 32 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ μέτρησε 19 πόντους με 8/10 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 0/4 βολές, 12 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 ασίστ! Ο Κώστας Παπανικολάου (13π., 6ριμπ.) όσο και ο Κώστας Σλούκας (10π., 5ασ.) τον συμπλήρωσαν ιδανικά μαζί με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ (16π., 4ασ., 3ριμπ.)

Η Τουρκία να πάρει τα ηνία του ματς, με τον Οσμάν και να φτάσει να προηγείται με 59-67! Το ματς είχε γυρίσει ολοκληρωτικά υπέρ των φιλοξενούμενων, οι οποίοι κράτησαν τα ηνία του σκορ έως και το τέλος τη 3ης περιόδου. Η Εθνική μας προσπάθησε να κάνει την προσπάθειά της και να επιστρέψει ξανά το παιχνίδι, με τον Λεωνίδα Κασελάκη να αποδεικνύεται ο «αφανής ήρωας» για το ελληνικό come back.

Ένα τρίποντο του Παπανικολάου στο 34' έφερε την Ελλάδα σε απόσταση αναπνοής από τους Τούρκους (73-74). Ένα γκολ φάουλ του εξαιρετικού Κώστα Αντετοκούνμπο έφερε την Εθνική μας μπροστά στο σκορ (75-74) και ένα νέο καλάθι του Παπανικολάου «έγραψε» σερί 7-0 για το 77-74 στο 35'.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 42-43, 63-69, 89-80



Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της πτώσης του δέντρου που κόστισε τη ζωή του 51χρονου

 


Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει την τραγική στιγμή της πτώσης του πεύκου, που στάθηκε μοιραία για τον 51χρονο πατέρα τριών παιδιών στην Κρήτη.

Όπως μεταδίδει το neakriti, μέσα από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας φαίνεται καρέ καρέ η τραγική στιγμή που το τεράστιο δέντρο πέφτει στο οδόστρωμα και σκοτώνει τον 51χρονο.