Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Τριτοκοσμική χώρα γίναμε: Αριστερή παράταξη ακύρωσε την αναγόρευση σε διδάκτορα ελληνοαμερικανού καθηγήτη στο ΕΜΠ



Θύμα έπεσε ο Νικόλαος Πέππας, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Όστιν των ΗΠΑ

Στις πιέσεις αριστερής φοιτητικής παράταξης υπαναχώρησε η ηγεσία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ακυρώνοντας προηγούμενη απόφασή της για την αναγόρευση σε επίτιμο διδάκτορα του Νικολάου Πέππα, καθηγητή του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Όστιν των ΗΠΑ.

Ο κ. Πέππας έχει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, ενώ είναι και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, ωστόσο η απόφαση του ΕΜΠ προκάλεσε τη διαμαρτυρία φοιτητικής παράταξης στον πρύτανη του ΕΜΠ Ιωάννη Γκάλιο κατά του καθηγητή. Η παράταξη επικαλέστηκε «πολιτικούς λόγους», ενώ στο Πολυτεχνείο έχει κυκλοφορήσει και επιστολή με ανάλογους ισχυρισμούς κατά του κ. Πέππα. 

Όπως αναφέρει ωστόσο η «Καθημερινή», καθηγητές του ΕΜΠ που μίλησαν στην εφημερίδα τόνιζαν ότι πρόκειται για ισχυρισμούς χωρίς τεκμηρίωση και για επιστολή με ανακριβή στοιχεία. Από την πλευρά του, ο κ. Πέππας δηλώνει απογοητευμένος για την απόφαση του ΕΜΠ. 

Το βιογραφικό του Ν. Πέππα

Ο Νικόλαος Α. Πέππας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 25 Αυγούστου 1948. Σπούδασε χημικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο όπου έλαβε το πτυχίο του το 1971 και στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (MIT) από όπου έλαβε το διδακτορικό του το 1973 υπό την καθοδήγηση του πρωτοπόρου στη βιομηχανική Έντουαρντ Μέριλλ (Edward W. Merrill). Στη συνέχεια, υπήρξε μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Κέντρο Αρτηριοσκλήρυνσης του MIT υπό την επίβλεψη παγκοσμίου φήμης καθηγητών όπως ο Κλερκ Κόλτον (Clark K. Colton), και ο Κένεθ Σμιθ (Kenneth A. Smith).

Είναι ο υπ' αριθμόν 6 καθηγητής της έδρας Cockrell Family Regents της Μηχανικής του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Ώστιν. Εργάζεται στο Πανεπιστήμιο αυτό από τον Δεκέμβριο του 2002, ως διευθυντής του Ινστιτούτου Βιοϋλικών, Φαρμακολογίας και Αναγεννητικής Ιατρικής, καθώς του Εργαστηρίου Βιοϋλικών, Φαρμακολογίας και Βιονανοτεχνολογίας με διδασκαλίες στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών, το Τμήμα Βιοϊατρικής Μηχανικής και στο Κολλέγιο Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Ώστιν. Από το 1976 έως το 2012 είχε τη θέση του διακεκριμένου καθηγητή Βιοϊατρικής Μηχανικής και καθηγητής Χημικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο Περντιού.

Έχει επίσης διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, το Πανεπιστήμιο Paris/Sud, το Πανεπιστήμιο της Πάρμα, το Πανεπιστήμιο της Παβία, το Πανεπιστήμιο της Νάπολης, το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, το Πανεπιστήμιο του Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, το Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης, το Πανεπιστήμιο Χόσι στο Τόκιο, το Πανεπιστήμιο Χατσεττέπε στην Άγκυρα, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, το Πολυτεχνείο Νανιάνγκ στη Σιγκαπούρη και στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια.

Ήταν επιβλέπων διδακτορικός καθηγητής σε 98 φοιτητές από τους οποίους οι 56 έχουν γίνει καθηγητές πανεπιστημίου.



Πηγή : protothema.gr


Κακοποιοί με κάθειρξη 20 χρόνων κάνουν διακοπές στην Ευρώπη χωρίς κανένα πρόβλημα





Γιάννης Αθανασίου


Ποιος Σώρρας; 

Μόνο ο Σώρρας απατεώνες και σκληροί κακοποιοί που έχουν διαπράξει απάτες, απόπειρες ανθρωποκτονίας και εκβιασμούς με ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία Εφετών κάνουν διακοπές στην Ευρώπη και μπαινοβγαίνουν στην Ελλάδα ενώ υποτίθεται τους ψάχνουν.

Είναι μεγάλο το κενό ασφάλειας που έχει η χώρα μας και έτσι το εκμεταλλεύονται οι κακοποιοί που ενώ διαπράττουν σκληρά εγκλήματα σκηνοθετούν το θάνατος τους διαφεύγουν στο εξωτερικό και μετά απολαμβάνουν την μεγάλη ζωή έχοντας και σελίδα με το όνομα τους στο facebook.

Παράδειγμα ένας από τους πολλούς σκληρούς κακοποιούς που διαφεύγουν και ζουν άνετα στην Ευρώπη ταξιδεύοντας από την μία πρωτεύουσα στην άλλη και κάνοντας φίλους που συνομιλούν μαζί τους χωρίς να ξέρουν τις περισσότερες περιπτώσεις ποιοι είναι και ποια η εγκληματική τους δραστηριότητα.

Ο συγκεκριμένος κακοποιός που παρουσιάζουμε στο ρεπορτάζ έχει καταδικαστεί σε 20 χρόνια κάθειρξη για απάτες, πλαστογραφία, απόπειρες ανθρωποκτονίας, απάτη επί δικαστήριο, εκβιασμούς, παράνομη οπλοφορία και κατοχή πυρομαχικών και έχει άνετα σελίδα στο facebook και μάλιστα ανεβάζει φωτογραφίες ασύστολα χωρίς να μπορεί να τον αγγίξει η αστυνομία.

Το 2012 λοιπόν ο Ν.Χ. γνωστός κακοποιός της Αθήνας ο οποίος βιοποριζόταν ως μπράβος κάνοντας εκβιασμούς και απάτες σε βάρος οικογενειών και πολιτών στην περιοχή της Καλλιθέας χρησιμοποιώντας μάλιστα ότι είναι μέλος συμμοριών σκληρών κακοποιών, αντιμετώπιζε βαριές κατηγορίες και είχε "μαζέψει" 5 χρόνια για απάτες και εκβιασμούς από καταδίκες του πλημμελειοδικείου και εκκρεμούσαν δίκες για κακουργήματα. Εκκρεμούσε μια σοβαρή κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και εκβιασμού, που εκκρεμούσε στο Μικρό Ορκωτό Αθήνας.

Για την υπόθεση αυτή είχαν επιβληθεί από τον ανακριτή περιοριστικά μέτρα όπως καταβολή εγγυοδοσίας, απαγόρευση εξόδου από την χώρα και παρουσία κάθε 1 και 15 στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ο κακοποιός γνωρίζοντας ότι είχε σφίξει ο κλοιός γύρω του αποφάσισε το 2012 να σκηνοθετήσει τον θάνατο του με υπογραφές και πιστοποιητικά γιατρού, αστυνομικού και βεβαιώσεις ταφής και ότι μπορεί να φανταστεί ο νους σας.

Καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο το 2014 σε 15 χρόνια κάθειρξης χωρίς αναστολή και από τότε αναζητείται.

Το 2014 πριν την καταδίκη του από το ΜΟΔ αποκαλύφθηκε η απάτη με την σκηνοθεσία για τον θάνατο του γιατί πήγε να βγάλει πλαστό διαβατήριο στο προξενείο της Ελλάδας στην Γερμανίας και από τότε υποτίθεται ότι αναζητείται από την Εισαγγελία Εφετών και από το τμήμα αναζητήσεων της ασφάλειας Αθηνών μετά από ενέργειες του Προξενείου της Φρανκφούρτης .

Οι φωτογραφίες απόδειξη ότι κάνει την μεγάλη ζωή στο Παρίσι, στην Κοπεγχάγη στην Φρανκφούρτη με παρέες γυναικών και ατιμώρητος, έρχεται μάλιστα και στην Ελλάδα και φεύγει για την Ευρώπη χωρίς να έχει απολύτως κανένα πρόβλημα.

Ο συγκεκριμένος κακοποιός είναι αδίστακτος και δεν διστάζει να κάνει το χειρότερο έγκλημα για να επιβιώσει και χαρακτηρίζεται από τα θύματα του και από την Εισαγγγελία Εφετών για πολύ επικίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια.

Και όμως κυκλοφορεί χωρίς να τον αγγίζει κανένας!!

Εδώ οι φωτογραφίες του στο facebook όπως ανεβαίνουν χωρίς κανένα πρόβλημα και μάλιστα με το πλήρες όνομα του Ν.Χ.


Στήν Φραγκφούρτη :


Στο Λουξεμβούργο :


Στην Κοπεγχάγη :


Στο Μόναχο :


Με την παρέα γυναικών :


Έξω από την βουλή των Ελλήνων: 



 Η τελευταία φωτογραφία που ανέβασε 19 Μαρτίου 2017 στο facebook :





Ο Κυριάκος στην Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων – Παιδιών Νοητικά Υστερούντων (ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ)



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 21 Μαρτίου, την Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων – Παιδιών Νοητικά Υστερούντων (ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ), στα γραφεία της Ένωσης στο Χαλάνδρι. Απευθυνόμενος στο Διοικητικό Συμβούλιο, στους εργαζόμενους και στα παιδιά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Αγαπητέ Πρόεδρε, 

Με πολύ μεγάλη χαρά επισκέπτομαι, σήμερα, αυτήν την εξαιρετική δομή, σε μία ημέρα σημαντική. Η 21η Μαρτίου είναι η παγκόσμια ημέρα συνδρόμου Down. Και είναι μία ημέρα στην οποία όλοι πρέπει να αναλογιστούμε τι περισσότερο μπορούμε να κάνουμε για να υποστηρίξουμε τα παιδιά τα οποία έχουν βαριές μορφές νοητικής υστέρησης.

Πρέπει, καταρχάς, να πολεμήσουμε στιγματισμούς και προκαταλήψεις. Και μέσα από τη δική σας δομή, αποδεικνύεται ότι, με τη σωστή φροντίδα, αλλά και με την σωστή επιστημονική κατάρτιση, τα παιδιά αυτά μπορούν να έχουν, πια, μία ποιοτική ζωή και να εξαντλούν στο μέγιστο τις δυνατότητες τις οποίες έχουν. 



Η δική μας φροντίδα και το δικό μας μέλημα ως Πολιτεία, είναι να δημιουργήσουμε ένα κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο, ώστε αυτές οι δομές να παραμείνουν ανοιχτές. Και να μπορούν να παρέχουν ποιοτικές φροντίδες στα παιδιά, τα οποία νοσηλεύονται εδώ, είτε σε καθημερινό πρόγραμμα, είτε στο οικοτροφείο. Αυτό απαιτεί έναν φρέσκο τρόπο σκέψης για το πως μπορούν να χρηματοδοτηθούν αυτές οι δομές, σε δύσκολους καιρούς. 

Αυτό είναι το δικό μας, πρώτιστο, μέλημα. Αυτό θα κάνουμε. Ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα, αλλά θέλω να γνωρίζετε ότι, υπάρχει και η ευαισθησία και το ενδιαφέρον να ασχοληθούμε πρωτίστως με αυτούς που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. 
Θέλω να συγχαρώ εσάς, όλο το Διοικητικό Συμβούλιο και τους εργαζόμενους. Γνωρίζω ότι πολλοί παρέχουν τις υπηρεσίες τους σήμερα, όντας απλήρωτοι, διότι υπάρχουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα. Και θέλω να γνωρίζετε ότι, ως Νέα Δημοκρατία, θα είμαστε κοντά και σε εσάς, αλλά και σε όλες τις δομές, σε όλα τα φιλανθρωπικά σωματεία, τα οποία προσφέρουν με πραγματική ψυχική υπέρβαση, ένα τόσο σπουδαίο, ένα τόσο εξαιρετικό έργο στα παιδιά που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. 

Δεν θα κουραστώ να λέω ότι ο βαθμός ευαισθησίας και ωριμότητας μίας κοινωνίας κρίνεται, πρωτίστως, από το πως αντιμετωπίζει αυτούς που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Και εσείς, το κάνετε με τρόπο εξαιρετικό. Και πάλι θέλω γι’ αυτό να σας συγχαρώ».






Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί: Έτσι σας αδειάζουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς



«Συναγερμός» στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για μεγάλη απάτη μέσω Διαδικτύου – Πώς με ένα e - mail απατεώνες «κλέβουν» τα προσωπικά σας στοιχεία και «αδειάζουν» τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς - Τι πρέπει να προσέχετε

Δικογραφία τακτικής διαδικασίας στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης για απόπειρα απάτης με υπολογιστή κατά συρροή σχηματίσθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

H διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από καταγγελίες πολιτών για απατηλά - παραπλανητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λάμβαναν, με τα οποία γινόταν προσπάθεια αλίευσης προσωπικών δεδομένων, οικονομικής φύσεως, μέσω απατηλών ιστοσελίδων.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, τα συγκεκριμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενημέρωναν τους παραλήπτες, ότι δήθεν επίκειται τραπεζική συναλλαγή σε βάρος τους, μέσω ηλεκτρονικής υπηρεσίας που προσφέρεται από τραπεζικό ίδρυμα, για την ακύρωση της οποίας, οι παραλήπτες έπρεπε να ακολουθήσουν διάφορους συνδέσμους (links) που υποτίθεται ότι θα τους μετέφεραν στον ιστότοπο της Τράπεζας, πλην όμως δρομολογούνταν σε ιστοσελίδες αλίευσης προσωπικών δεδομένων (phishing sites) με στόχο την αθέμιτη απόκτηση των προσωπικών τους δεδομένων.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω των μηνυμάτων προέτρεπαν τους παραλήπτες, να εισάγουν προσωπικά τους στοιχεία, όπως όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης για τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) καθώς και στοιχεία πιστωτικών καρτών, έτσι ώστε οι διαχειριστές-δράστες αυτών των απατηλών ιστοσελίδων να αποκτήσουν αθέμιτη πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα.

Τα παραπάνω τέθηκαν υπ’ όψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για τη διερεύνηση των καταγγελλομένων καθώς και η χορήγηση των απαραίτητων στοιχείων και δεδομένων από τους αρμόδιους παρόχους τηλεπικοινωνιών και υπηρεσιών του διαδικτύου.

Στο πλαίσιο αυτό, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων και ιδίως των απατηλών ιστοσελίδων που χρησιμοποιούνταν για το ηλεκτρονικό «ψάρεμα» («phising sites») προς διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης.

Από την έρευνα προέκυψαν δύο αλλοδαπές εταιρίες διαχείρισης-φιλοξενίας (hosting) των επίμαχων απατηλών ιστοσελίδων με έδρα χώρες του εξωτερικού και απεστάλησαν αιτήματα, προς τις εμπλεκόμενες αλλοδαπές Αρχές για τις δικές τους ενέργειες.

Η σχηματισθείσα δικογραφία τακτικής διαδικασίας θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην περίπτωση που λάβουν μέσω του διαδικτύου, τέτοιου είδους μηνύματα, για την αποφυγή πιθανής οικονομικής εξαπάτησης τους.

Επιπλέον συστήνει και προτρέπει τους χρήστες του διαδικτύου:

-Να μην ανταποκρίνονται ούτε να απαντούν σε τέτοιου είδους ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω των οποίων μπορεί ακόμη να ζητούνται και προσωπικά δεδομένα ή οικονομικά στοιχεία.
-Να μην αποστέλλουν μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προσωπικά τους στοιχεία (ταυτότητα, διαβατήριο κ.τ.λ.), οικονομικά δεδομένα (αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, προσωπικούς κωδικούς (ΡΙΝ numbers) κ.λπ.

-Να πληκτρολογούνται οι διευθύνσεις των ιστοσελίδων (URL) στον περιηγητή (browser) αντί να χρησιμοποιείτε υπερσυνδέσμους (links) όταν αποστέλλοντας μαζί με μηνύματα για να αποφευχθεί μια μορφή απάτης που μοιάζει με το «ψάρεμα» (phishing) και λέγεται «pharming» (παραπλάνηση) και η οποία κάνει ανακατεύθυνση των χρηστών από τις νόμιμες τοποθεσίες διαδικτύου (Web) σε απομιμήσεις, με σκοπό την κλοπή προσωπικών στοιχείων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στον αριθμό 111 88
Στέλνοντας e-mail: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS – android: CYBERKID
Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Aler » : https://twitter.com/CyberAlertGR



Πηγή : newsbomb.gr


Παρέμβαση Τσίπρα ζητά η ΝΔ για το ερωτηματολόγιο της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ




Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε το ερωτηματολόγιο που κυκλοφόρησε η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του συνεδρίου της. «Δυστυχώς στον ΣΥΡΙΖΑ το αδύνατο και το παράνομο γίνεται κανονικό» αναφέρει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, καλώντας τον πρωθυπουργό να παρέμβει.

«Σε κάθε δημοκρατικό πολίτη, σε κάθε λογικό άνθρωπο, προκαλεί αλγεινή εντύπωση το ερωτηματολόγιο της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί παρουσιάζονται ως αποδεκτές εναλλακτικές συμπεριφορές, αλλά και μια σειρά προκλητικές και παράνομες πράξεις. 

» Έστω και τώρα καλούμε τον κ. Τσίπρα, που διετέλεσε στέλεχος και της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, να παρέμβει σταματώντας αυτόν τον εκτροχιασμό» αναφέρει η ΝΔ.

Στο ερωτηματολόγιο, εν όψει του Συνεδρίου, η νεολαία επιχειρεί να σκιαγραφήσει το πολιτικό προφίλ των μελών της, καλώντας τους συμμετέχοντες να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως: «Συμμετέχετε σε αντισυμβατικές ακτιβιστικές δράσεις (π.χ. οργανωμένες κλοπές από αλυσίδες σούπερ-μάρκετ και αναδιανομή των προϊόντων σε πολίτες); «Συμμετέχετε σε καταλήψεις σε συμβολικούς στόχους (γραφεία πολιτικών, τραπεζικά καταστήματα);».

Το θέμα προκάλεσε την αντίδραση και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, η οποία ανέφερε ότι ο 'ακτιβισμός της κλοπής' είναι το όνειρο του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα».

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ότι «το ερωτηματολόγιο δεν αποτυπώνει τις θέσεις της οργάνωσης, αλλά αποτελεί μια κοινωνιολογική έρευνα σε σχέση με τις τάσεις στο εσωτερικό της νεολαίας ως διακριτής κοινωνικής κατηγορίας».



Newsroom ΔΟΛ


Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα ανηλίκων που διέπρατταν ληστείες και κλοπές από οικίες και αυτοκίνητα στις περιοχές της Καλλιθέας της Νέας Σμύρνης και του Παλαιού Φαλήρου



Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα ανηλίκων που διέπρατταν ληστείες και κλοπές από οικίες και αυτοκίνητα στις περιοχές της Καλλιθέας της Νέας Σμύρνης και του Παλαιού Φαλήρου

Συνελήφθησαν πέντε (5) μέλη της σπείρας

Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται έξι (6) επιπλέον μέλη της σπείρας

Εξιχνιάσθηκαν δύο (2) ληστείες και τριάντα (30) κλοπές

Επιπλέον συνελήφθησαν και οι γονείς τριών (3) εκ των ανωτέρω συλληφθέντων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, εγκληματική ομάδα ανηλίκων που διέπρατταν ληστείες και κλοπές, από οικίες και αυτοκίνητα στις περιοχές της Καλλιθέας, της Νέας Σμύρνης και του Παλαιού Φαλήρου.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 14-3-2017 από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, στην Καλλιθέα στη Νέα Σμύρνη και το Παλαιό Φάληρο, πέντε (5) ανήλικοι μέλη της σπείρας, εκ των οποίων τρεις (3) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας από 14 έως 17 ετών. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται έξι (6) συνεργοί τους.

Συνελήφθησαν επίσης και οι γονείς τριών (3) εκ των ανωτέρω συλληφθέντων, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Ειδκότερα, ύστερα από έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν ενωθεί και συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών από οικίες και αυτοκίνητα στις περιοχές της Καλλιθέας, της Νέας Σμύρνης και του Παλαιού Φαλήρου.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί δύο (2) ληστείες και τριάντα (30) κλοπές από οικίες, γραφεία και αυτοκίνητα στις προαναφερόμενες περιοχές.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.


Βουλγαράκης : Δεν υπήρξε ποτέ σκάνδαλο για το Βατοπαίδι, ήταν όλα κατασκευασμένα



Στη δήλωσή που ανάρτησε στο Facebook, ο πρώην υπουργός τονίζει ότι «από τη μεταπολίτευση και μετά, δεν υπήρξε κανένας άλλος πολιτικός που να κατηγορήθηκε τόσο χυδαία και τόσο άδικα, όσο εγώ».

Η ανάρτηση του κ. Βουλγαράκη:

Η υπόθεση του Βατοπεδίου, έκλεισε οριστικά και τελεσίδικα με την απόφαση της δικαιοσύνης. 

Δεν υπήρξε ποτέ, κανένα σκάνδαλο. Ήταν όλα εξ αρχής κατασκευασμένα.

Σήμερα λοιπόν, επιτρέψτε μου λίγες προσωπικές σκέψεις.

Από τη μεταπολίτευση και μετά, δεν υπήρξε κανένας άλλος πολιτικός που να κατηγορήθηκε τόσο χυδαία και τόσο άδικα, όσο εγώ.

Δεν υπήρξε παρόμοια περίπτωση τόσο στυγνής πολιτικής απαξίωσης μιας διαδρομής ετών, από αντιπάλους και «φίλους»…

Δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν τέτοιος κανιβαλισμό εις βάρος πολιτικού και της οικογένειας του, παρά το ότι γνώριζαν όλοι πάρα πολύ καλά, ότι πίσω από τις κατηγορίες δεν υπήρχε η παραμικρή σκιά.

Στα οκτώμισι χρόνια αυτά, υπήρξε πλήθος αθωωτικών αποφάσεων από τη δικαιοσύνη, τις ελεγκτικές αρχές , τη Βουλή. Υπήρξαν έγγραφες δηλώσεις συγνώμης από έντυπα, τηλεδικαστές , από «κατήγορους» της γειτονιάς και το καφενείου…

Κακά τα ψέματα… Η «άλλη πλευρά» έπαιξε τότε τα ρέστα της, για να απαξιώσει πρόσωπα και κυβέρνηση.

Η παράταξη που υπηρέτησα χρόνια, όμως, υπήρξε πάντα φοβική και ενοχική. Δε στήριξε ποτέ τους ανθρώπους της ακόμα και αν ήξερε την αλήθεια. Αντίθετα, δε δίστασε να τους δώσει ως βορά ακόμα και από τα σκαλοπάτια του κόμματος…

Δεν κατάλαβε ποτέ, ότι στο φασιστικό «υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά;» η απάντηση είναι ότι υπάρχει, όταν ο καπνός είναι δημιούργημα που υπηρετεί σκοπιμότητες.

Την ημέρα της παραίτησης μου, είχα πει «…όταν ο κουρνιαχτός κατακάτσει, θα μπορέσετε όλοι να δείτε καθαρά. Τότε, δεν θα υπάρχει ούτε ένας, που αγωνίστηκε μαζί μου απ τις εποχές τις νεολαίας και δεν θα είναι περήφανος για τη συμπόρευση αυτή».

Σήμερα, είναι αυτή ακριβώς η μέρα.

Θέλω μόνο να ζητήσω συγνώμη απ τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου για όσα τράβηξαν όλα αυτά τα χρόνια, επειδή ο σύζυγος και πατέρας τους, ήταν ένας ενοχλητικά και ανεξέλεγκτα προβεβλημένος πολιτικός που έπρεπε να βγει απ τη μέση…





Αναγνωστοπούλου: Ψυχικά ασθενείς μεταφέρονται με περιπολικά αντί για ασθενοφόρα




Η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας καταγγέλλει παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Συστηματικές παραβιάσεις θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ακούσια νοσηλεία των ψυχικά ασθενών, καταγγέλλει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου.

Με επίκαιρη ερώτηση, που κατέθεσε προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, επισημαίνει ότι το υπουργείο Υγείας καθώς και το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προωθούν παράλληλα νομοθετήματα που αναμορφώνουν πλήρως το πεδίο, αφενός με τη μεταρρύθμιση της διοικητικής οργάνωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και αφετέρου με την αντικατάσταση των αναχρονιστικών διατάξεων του ποινικού κώδικα για την επιβολή του μέτρου ασφαλείας της ακούσιας νοσηλείας.

«Μελανό σημείο, ωστόσο, αποτελεί το γεγονός ότι η μεταφορά των ψυχικά πασχόντων, αντί να πραγματοποιείται με ασθενοφόρα ως όφειλε, στην πράξη διενεργείται με περιπολικά, κάποιες φορές ακόμη και με χειροπέδες, σε συνθήκες φύλαξης που προσομοιάζουν σε κρατούμενους και όχι σε ασθενείς» περιγράφει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης να ενημερώσει τη Βουλή αν θα λάβει μέτρα, ώστε να διασφαλισθεί η μετάβαση των ψυχικά ασθενών, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας ή κατ' εφαρμογήν τού υπό αναμόρφωση μέτρου θεραπείας του Ποινικού Κώδικα, στα ψυχιατρικά καταστήματα με ασθενοφόρα οχήματα και συνοδεία ιατρικού προσωπικού αντί των περιπολικών οχημάτων.



Πηγή : newsbeast.gr


Εποχές… Βαρουφάκη: Αναβιώνει το Brussels Group




Το «Brussels Group» του 2015 αναβιώνει μέσα από τη χθεσινή διευθέτηση της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων της στο Εurogroup με στόχο να προχωρήσει στο κλείσιμο των ανοιχτών θεμάτων της αξιολόγησης (To Brussels Group ήταν το διαπραγματευτικό πλαίσιο στις Βρυξέλλες, όταν η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν επέτρεπε στην τρόικα να επιστρέψει στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 2015).

Σύμφωνα με πηγή της Κομισιόν που ενημέρωσε το star.gr, οι συναντήσεις θα γίνονται στο «κατάλληλο επίπεδο», δηλαδή με τους επικεφαλής της τρόικας και τους προϊσταμένους τους. Οι συναντήσεις θα λαμβάνουν χώρα στο κτίριο του Συμβουλίου και στην αίθουσα όπου έγιναν οι προπαρασκευαστικές συζητήσεις με τον Πρόεδρο Ντάισελμπλουμ χθες. Ο ίδιος ο Πρόεδρος όμως δεν θα μετέχει σε αυτές και αν χρειαστεί θα τον εκπροσωπήσει ο επικεφαλής του Εuroworking Group Τόμας Βίζερ.

Η πρώτη συνεδρίαση του Brussels Group  ξεκίνησε χθες το βράδυ στις 20:00 τοπική ώρα και έληξε χωρίς ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Eυκλείδης Τσακαλώτος θα μείνει στις Βρυξέλλες ως την Πέμπτη, μαζί με την Έφη Αχτσιόγλου και τον Γιώργο Χουλιαράκη με τελικό σκοπό να προλάβουν να κλείσουν τα μεγάλα ανοιχτά θέματα πριν το Εurogroup της 7ης Απριλίου - για το οποίο όμως δεν υπάρχει καμία εγγύηση όπως  δήλωσε στην καταταληκτική ενημέρωση της χθεσινής συνεδρίασης ο Πρόεδρος Γερούν Ντάισελμπλουμ. 

Στο ίδιο το Εurogroup, μετά από μια σχετικά σύντομη συνεδρίαση, όπου το ελληνικό ζήτημα συζητήθηκε λιγότερο από 30 λεπτά, οι 18 υπουργοί έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για τη απώλεια ανάπτυξης, την πρόσβαση στις αγορές και τη διατηρησιμότητα των σημερινών θετικών δεικτών αν υπάρξουν και άλλες καθυστερήσεις. Επιπλέον οι δύο πλευρές αποφάσισαν να αλλάξουν «μέθοδο εργασίας». Αντί να κλείσουν πρώτα τα μικρά θέματα και να κινηθούν αργότερα προς τα μεγάλα, θα αναλάβουν να κλείσουν τα δύσκολα τώρα και αν και όταν οι συνθήκες θα είναι ιδανικές για να ξανακατέβει η τρόικα στην Αθήνα, θα κλείσουν και τα μικρά.

Ο Πρόεδρος του Εurogroup ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι οι όλοι οι θεσμοί έχουν «την ίδια άποψη» για το πως πρέπει να κλείσουν και το τι πρέπει να γίνει με το κάθε θέμα. 

Ο Γερούν Ντάισελμπλπουμ εκφράζοντας το σώμα των υπουργών, ήταν ξεκάθαρος ως προς το ότι τα εργασιακά είναι απαραίτητο να κλείσουν μαζί με τα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα για μετά το 2019 και δεν άφησε κανένα περιθώριο για παρερμηνεία ως προς το αν το ΔΝΤ πρέπει να είναι ή όχι στο πρόγραμμα. Η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές έχει ακόμα αμφιβολίες και παραπέμπει στο πόρισμα της «επιτροπής σοφών» για τις βέλτιστες πρακτικές στα εργασιακά, ελπίζοντας σε μια διαφορετική κατάληξη για τις απολύσεις και τα υπόλοιπα εργασιακά 

Επιπλέον σύμφωνα με ελληνική κυβερνητική πηγή η κυβέρνηση ζήτησε να περιληφθεί στη διακήρυξη των 27 στη Ρώμη το Σάββατο μια φράση που αναφέρει ότι «το εργασιακό και κοινωνικό κεκτημένο πρέπει να γίνεται σεβαστό σε όλα τα κράτη μέλη», δεν είναι καθόλου γνωστό όμως ποια θα είναι η τύχη του αιτήματος. 

Σε σχέση τέλος με το ζήτημα των δημοσιονομικών μετά το 2018, η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι είμαστε τόσο κοντά στο κλείσιμο που οι διαφορές είναι επουσιώδεις και μόνο σε λεπτομέρειες, πχ. αν θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ ή ο φόρος εργασίας στο πακέτο των αντίμετρων.

Αν μη τι άλλο πάντως οι Ευρωπαίοι προσπαθούν να κρατήσουν τη υπόθεση ζωντανή και ποντάρουν στην καλή θέληση της ελληνικής πλευράς που  μάλλον κατάλαβε το διακύβευμα. Εξ ου και οι δηλώσεις για την απαραίτητη πολιτική βούληση που έχουν διαγνώσει πως υπάρχει στην ελληνική πλευρά:

Ντάισελμπλουμ: «Δεν έχω καθόλου την αίσθηση πως υπάρχει έλλειψη πολιτικής βούλησης. Εκτιμώ ότι υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση και μεγάλη αίσθηση του επείγοντος. Γιατί όπως όλοι ξέρουμε η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία είναι το ζήτημα κλειδί και αν αυτή η διαδικασία τραβήξει πάρα πολύ, τότε η εμπιστοσύνη θα εξαντληθεί. Και αυτό πρέπει να το σταματήσουμε. Toν τελευταίο χρόνο υπήρχαν τρία τρίμηνα με μια σχετική ανάπτυξη και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτή η διαδικασία ανάκαμψης συνεχίζει και δεν σταματά η υπαναχωρεί. Αυτό προϋποθέτει ότι πραγματικά πρέπει να γίνουν κάποια βήματα μπροστά. Και αυτή η αίσθηση ήταν κοινή σε όλους στη σημερινή συνάντηση, κυρίως δε από την ελληνική πλευρά».

Μοσκοβισί: «Θέλω να επιβεβαιώσω ότι είπε ο Γερούν. Θα ήταν άδικο, άσκοπο και αντιπαραγωγικό να μιλάμε για έλλειψη πολιτικής βούλησης, υπάρχει πολιτική βούληση την οποία μοιράζονται όλοι και όλοι γνωρίζουμε ότι ισχυρή πρόοδος έχει επιτευχθεί, κάποια σημεία είναι ακόμα στο τραπέζι υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν και θέλουμε να τα κάνουμε σύντομα. Όμως ας είμαστε ξεκάθαροι, το μήνυμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο, δεν επιτρέπουμε να πιστέψουμε ότι υπάρχει έλλειψη της αίσθησης του επείγοντος, έλλειψη πολιτικής βούλησης ή ότι σχετικό».

Ο ίδιος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε: «Σήμερα είχαμε συνάντηση πριν και μετά το Eurogroup. Εκεί διαπιστώθηκε σχεδόν από όλες τις πλευρές η πρόοδος που έχουμε κάνει και ότι έχουν κλείσει τα πιο πολλά ζητήματα. Μετά από την εισήγηση των θεσμών, της ελληνικής κυβέρνησης και του ίδιου του Γερούν Ντάισελμπλουμ στο Eurogroup, αποφασίστηκε να έχουμε μία εντατικοποίηση της διαδικασίας. Για το λόγο αυτό, θα μείνουμε εδώ, η υπουργός  Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης και εγώ, για να συζητήσουμε τα θέματα που έχουνε μείνει. Βασικά το ασφαλιστικό και τα εργασιακά. Νομίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε μια πρόοδο σε αυτά τα ζητήματα. Όπως είπε και ο Πρόεδρος του Eurogroup στη συνέντευξή του, η ιδέα είναι ότι πολλές φορές πρέπει να αλλάξεις την σειρά, να αφήσεις το τεχνικό επίπεδο, να βρεις τα βασικά ζητήματα, στα οποία υπάρχουν διαφορές και μετά να γυρίσεις για να κλείσεις τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας. Άρα, η στρατηγική μας είναι να μείνουμε εδώ, να κάνουμε ουσιαστική πρόοδο, να αφήσουμε ελάχιστα ζητήματα -και αν είναι δυνατόν  ούτε κι αυτό- για να μπορούμε μετά αν επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα να έχουμε μία συμφωνία, ένα πακέτο μέτρων στο οποίο θα έχουμε συμφωνήσει εμείς και οι θεσμοί πριν από το Eurogroup της 7ης Απριλίου στη Μάλτα. Από εκεί και πέρα, η διαδικασία νομίζω ότι μπορεί να επιταχυνθεί ακόμα περισσότερο και θα μπορέσουμε  να πάμε και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις συναντήσεις της Άνοιξης, τον Απρίλιο (21-23) για να κλείσουμε και τις τελευταίες λεπτομέρειες σε όλο το πακέτο».



Πηγή : star.gr



Κίνηση υψηλού ρίσκου από Αθήνα



Χθες το πρωί, ενώ φαινόταν ότι δεν θα λυθεί το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων στο Eurogroup, με τους θεσμούς να διαμηνύουν ότι η πρόοδος που έχει επιτευχθεί τις τελευταίες μέρες είναι ελάχιστη, η ελληνική κυβέρνηση απείλησε ότι δεν θα υπογράψει το επετειακό κείμενο της Συνόδου της Ρώμης – που περιέχει τα επόμενα βήματα της Ευρώπης των «27».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές αξιωματούχων κρατών-μελών, στη χθεσινή συνάντηση των «σέρπα», όπως λέγονται οι εκπρόσωποι των πρωθυπουργών που προετοιμάζουν τις Συνόδους Κορυφής και χθες συναντήθηκαν για να προετοιμάσουν τη Σύνοδο της Ρώμης που θα γίνει στις 25 Μαρτίου, ο Ελληνας εκπρόσωπος ανέφερε πως δεν μπορεί προσώρας να συμφωνήσει με το κείμενο που αναφέρεται στις αξίες της Ε.Ε. και την αλληλεγγύη των κρατών-μελών, τη στιγμή που η Ελλάδα καλείται να ικανοποιήσει τις μη ρεαλιστικές απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι επιδίωξη της ελληνικής πλευράς είναι να συμπεριληφθεί στη διακήρυξη μία παράγραφος που να κάνει ρητή αναφορά στα εργασιακά κεκτημένα της Ε.Ε. Με δεδομένο ότι το χθεσινό Eurogroup δεν κατέληξε σε συμφωνία για να επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ότι το θέμα θα επανέλθει στο τραπέζι, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν οι διαπραγματεύσεις.

Χθες, οι συναντήσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών απέβησαν άγονες στο Eurogroup, αλλά και στη συνάντηση που προηγήθηκε της συνεδρίασης, με τους θεσμούς να αρνούνται πεισματικά να επιστρέψουν στην Αθήνα, καθώς έκριναν πως η πρόοδος που έχει επιτευχθεί τις τελευταίες μέρες είναι ελάχιστη και δεν δικαιολογεί την επιστροφή τους. Στη σκιά, όμως, της κλιμακούμενης οικονομικής αβεβαιότητας στην ελληνική οικονομία, αποφασίστηκε να μη σταλεί μήνυμα αδιεξόδου και να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, αυτή τη φορά στις Βρυξέλλες, με τη φυσική παρουσία του υπουργού Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτου, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη και της υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου.

Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά τη λήξη της συνεδρίασης, δήλωσε πως «έχει γίνει πολλή δουλειά και σημειωθεί πρόοδος αλλά ακόμα υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα». Στη συνάντηση που προηγήθηκε του Eurogroup με τους επικεφαλής των τεσσάρων θεσμών και τον κ. Τσακαλώτο, συμφωνήθηκε ότι οι συζητήσεις θα εντατικοποιηθούν στις Βρυξέλλες. Ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε αβέβαιος για το κατά πόσον θα έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις μέχρι το επόμενο Eurοgroup στις 7 Απριλίου, αν και ο κ. Τσακαλώτος φάνηκε αισιόδοξος ότι η συμφωνία θα μπορεί να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τότε.

«Θα παραμείνουμε στις Βρυξέλλες για τις επόμενες δύο-τρεις μέρες», είπε ο κ. Τσακαλώτος, «με σκοπό να ολοκληρώσουμε τις συζητήσεις γρήγορα, καθώς τα θέματα που παραμένουν δεν είναι πολλά». Ηδη, από χθες το βράδυ, μετά τη λήξη του Εurogroup, ξεκίνησαν οι συναντήσεις των Ελλήνων υπουργών με τους επικεφαλής των θεσμών, φέρνοντας στις μνήμες τα Brussels Group του 2015.

Tα «αγκάθια»

Τα βασικά θέματα που παραμένουν ανοιχτά δεν είναι άλλα από τα εργασιακά, το ασφαλιστικό και την περικοπή των συντάξεων αλλά και οι μεταρρυθμίσεις στον ενεργειακό τομέα, στις οποίες, όπως έλεγε Eυρωπαίος αξιωματούχος στην «Κ», «δεν έχει γίνει η παραμικρή πρόοδος».

O επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί σημείωσε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν αυξημένες προσδοκίες σχετικά με την ημερομηνία της συμφωνίας. «Αν επιταχύνουμε τις διαπραγματεύσεις, τότε μπορούμε να καταλήξουμε σε μια κοινή απόφαση. Τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται ανάκαμψη αλλά πρέπει να βασίζεται στην επιτυχία του προγράμματος», κατέληξε.

Η επιτάχυνση της διαδικασίας είναι πολύ σημαντική αυτή τη στιγμή, καθώς, όπως επισήμανε και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, αποτελούν «ρίσκο» για την οικονομία οι καθυστερήσεις που συνεχίζουν να υπάρχουν εξαιτίας των ανοιχτών θεμάτων και αυτό έχει επίπτωση στον καταναλωτή, αλλά και στις εγχώριες και ξένες επενδύσεις.



ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗ
Έντυπη Καθημερινή


Το tweet της Ντόρας Μπακογιάννη για την απόφαση που αφορά το Βατοπέδι




Η Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε την απόφαση της Δικαιοσύνης για το Βατοπέδι με ένα tweet αφιερώνοντας την απόφαση Γιάννη Αγγέλου  «που δεν άντεξε τη λάσπη γι' αυτή την υπόθεση»


Τo tweet:

Αφιερώνω την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για το Βατοπέδι στη μνήμη του Γιάννη Αγγέλου που δεν άντεξε τη λάσπη γι' αυτή την υπόθεση.


Δικαίωση της Κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας




Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την απόφαση της Δικαιοσύνης στην υπόθεση Βατοπεδίου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης για την υπόθεση του Βατοπεδίου δικαιώνει την Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία, που αβάσιμα κατηγορήθηκαν και άδικα συκοφαντήθηκαν.

Εκθέτει, ταυτόχρονα, όσους επιχείρησαν να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή με άθλια κατασκευάσματα».


Κώστας Καραμανλής: Με την απόφαση για το Βατοπέδι αποδεικνύεται η πολιτική σκευωρία


Ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση από τον πρώην Πρωθυπουργό.

Ένα σαφές και ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, και κυρίως σε όσοι λιθοβόλησαν τον ίδιο, υπουργούς του και στενούς του συνεργάτες, έστειλε το πρωί της Τρίτης, ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Λίγη ώρα μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, σύμφωνα με την οποία κηρύχθηκαν αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, ο κ. Καραμανλής επέλεξε να κάνει μια από τις σπάνιες δημόσιες δηλώσεις του.

Ο πρώην Πρωθυπουργός με τη φράση «έστω και αργά, το φως στο τέλος πάντα νικάει το σκοτάδι», έδωσε το παρών και η κίνησή του είχε έντονο πολιτικό συμβολισμό και δεν έγινε τυχαία. Μεταξύ άλλων στη δημόσια γραπτή δήλωσή του ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι στόχος ήταν να πληγεί με κάθε τρόπο η διακυβέρνησή του και υποστήριξε ότι υπήρξε «αθλιότητα» και μεθοδεύσεις που μετήλθαν ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα, ιδιωτικά και μικροπολιτικά, ζημιώνοντας τη χώρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο.

Ήταν η δεύτερη φορά που μίλησε δημόσια, αν εξαιρέσει κανείς την παρέμβασή του για το δημοψήφισμα το καλοκαίρι του 2015 και τις γραπτές δηλώσεις σε δυο εκλογές, για μια υπόθεση, αυτής της Μονής Βατοπεδίου, που έπληξε όσο τίποτα άλλο την διακυβέρνησή του. Η πρώτη του κίνηση είχε γίνει όταν εκφώνησε τον επικήδειο στον επί 30 χρόνια φίλο του, στενό του συνεργάτη και όπως είπε ο ίδιος, στον...«αδελφό», όπως τον χαρακτήρισε, Γιάννη Αγγέλου.

Οι συμπτώσεις και η μοίρα επιφυλάσσει περίεργα παιχνίδια, καθώς τέτοια περίπου εποχή πέρυσι, στις 11 Απριλίου, επέλεξε να εκφωνήσει τον επικήδειο και να κάνει πολιτική αναφορά στην υπόθεση που συγκλόνισε τον ίδιο ως Πρωθυπουργό, την κυβέρνησή του και έπληξε και προσωπικά τον επί πολλά χρόνια διευθυντή του πολιτικού του γραφείου.

Τότε, παρουσία, όλης της παράταξης, ακόμα και στελεχών που δεν ανήκουν σήμερα στη Ν.Δ., ο κ. Καραμανλής είπε: «Ήσουν πάντα εκεί. Σεμνά, διακριτικά αλλά με πίστη και αφοσίωση. Θα μας λείψεις. Θα μου λείψεις. Αντιπροσώπευες ό,τι πιο γνήσιο υπάρχει. Στάθηκες όρθιος απέναντι στο ψέμα και τη συκοφαντία. Πάλεψες παλικαρίσια και δικαιώθηκες» τόνισε κατασυγκινημένος ο κ. Καραμανλής και συμπλήρωσε: «Ήσουν το φως. Και στο τέλος, το φως πάντα νικάει το σκοτάδι».

Και μόνο η αναφορά για την στάση του Γ. Αγγέλου απέναντι στο ψέμα και στη συκοφαντία και για το φως που νικάει το σκοτάδι, ήταν ένα σαφές στίγμα για το πώς αντιλαμβάνεται ο ίδιος τον πόλεμο που δέχθηκε ο ίδιος ο πρώην Πρωθυπουργός, οι στενοί του συνεργάτες, όπως ο εκλιπών και συνολικά η κυβέρνησή του.

Με τη συγκεκριμένη αναφορά του ο κ. Καραμανλής έδειξε ότι δεν ξεχνάει τον πόλεμο που δέχθηκε από συγκεκριμένα πρόσωπα και συστήματα τα χρόνια της διακυβέρνησής του και γι’ αυτό μίλησε για ψέμα και συκοφαντία. Εξάλλου, και ο Γ. Αγγέλου, όπως λένε στο καραμανλικό σύστημα επλήγη από αυτή την ιστορία και η υγεία του επιδεινώθηκε από διάφορα γεγονότα που είχαν σχέση με την διερεύνηση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, «η σημερινή απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης αποκαλύπτει το μέγεθος της αθλιότητας στην υπόθεση Βατοπεδίου» και επίσης «αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις που μετήλθαν ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα, ιδιωτικά και μικροπολιτικά, για να σκηνοθετήσουν τη σκευωρία».

Κατά τον πρώην Πρωθυπουργό, ο στόχος προφανής: «Να πληγεί με κάθε τρόπο η τότε κυβέρνηση. Συκοφαντώντας, σπιλώνοντας, ταλαιπωρώντας για χρόνια αθώους ανθρώπους και τις οικογένειές τους. Ζημιώνοντας τη χώρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο».

Και συνεχίζει στη γραπτή του δήλωση ο πρώην Πρωθυπουργός: «Η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή. Αποκαθιστά την αλήθεια και την τιμή των προσώπων που τόσο άδικα κατηγορήθηκαν. Αφήνει βαρύτατα εκτεθειμένους όσους εμπνεύστηκαν και εκτέλεσαν το ανέντιμο εγχείρημα. Έστω και αργά, το φως στο τέλος πάντα νικάει το σκοτάδι».

Κατέπεσαν οι συκοφαντίες λέει ο Θ.Ρουσόπουλος

«Συκοφαντίες και άθλιες μεθοδεύσεις κατέπεσαν» τονίζει μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του, ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Ρουσόπουλος με αφορμή την αθωωτική απόφαση της δικαιοσύνης για όλους τους κατηγορούμενους, στην υπόθεση Βατοπεδίου.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην ανακοίνωσή του, κάνει αναφορά και στον Γιάννη Αγγέλου λέγοντας: «Κρίμα που ο φίλος μου Γιάννης Αγγέλου δεν έζησε να νιώσει αυτήν τη δικαίωση». Στο στενό συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή και διευθυντή του γραφείου του, Γιάννη Αγγέλου, που απεβίωσε πέρυσι είχε επιβληθεί η ποινή της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση 400.00 ευρώ για την υπόθεση Βατοπεδίου.

Η δήλωση του Θόδωρου Ρουσόπουλου έχει ως εξής:

«Συκοφαντίες και άθλιες μεθοδεύσεις κατέπεσαν. Περίτρανα πλέον απεδείχθη ότι σκάνδαλο είναι η κατασκευή της υπόθεσης Βατοπεδίου από κέντρα που είχαν συμφέρον να πέσει η κυβέρνηση Καραμανλή, μέσω σπίλωσης των στενότερων συνεργατών του.

» Εννιά χρόνια μετά, οι σκεπτόμενοι Έλληνες ας αναρωτηθούν για όσους πολιτικούς και δημοσιογράφους έσπευσαν τότε άκριτα να υιοθετήσουν τις αθλιότητες. Κρίμα που ο φίλος μου Γιάννης Αγγέλου δεν έζησε να νιώσει αυτήν τη δικαίωση».

Η Ντόρα Μπακογιάννη αφιέρωσε στον Γιάννη Αγγέλου την αθωωτική απόφαση. Συγκεκριμένα έγραψε στο Twitter: «Αφιερώνω την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για το Βατοπέδι στη μνήμη του Γιάννη Αγγέλου που δεν άντεξε τη λάσπη γι' αυτή την υπόθεση.»



Πηγή : tovima.gr


ΠΟΕΔΗΝ: Σήμερα πέθανε γυναίκα κατά τη διακομιδή για αξονική από το Σισμανόγλειο στο Α. Φλέμινγκ



Στο ΓΝΑ "Σισμανόγλειο" ο χαλασμένος τομογράφος πιθανώς να συνετέλεσε σήμερα στην απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής καθώς δεν έγινε όσο γρήγορα έπρεπε η διάγνωση...

Δείτε τι λένε από την ΠΟΕΔΗΝ:

Επισημάναμε τον κίνδυνο που διατρέχουν οι Ασθενείς από την έλλειψη Αξονικών Τομογράφων στα Νοσοκομεία. Χαλάνε και μένουν χαλασμένοι. Που να βρεθούν χρήματα;

Εφημερεύουν Νοσοκομεία χωρίς να διαθέτουν Αξονικό Τομογράφο. Προσέρχονται οι Ασθενείς στα Επείγοντα με σοβαρά προβλήματα Υγείας και διακομίζονται σε άλλα Νοσοκομεία ή τον Ιδιωτικό τομέα, για Αξονική Τομογραφία.

Χάνεται πολύτιμος χρόνος στη διάγνωση και την αντιμετώπιση της νόσου, που καθίσταται μοιραίος πολλές φορές για τη ζωή των Ασθενών.

Ο κος Πολάκης θα έπρεπε να είναι πιο ταπεινός στις αναρτήσεις του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, εκτός και εάν γεννήθηκε για την καταστροφή!!!

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Σήμερα 20/03/2017 !!!
Μεγάλο Νοσοκομείο κορμός των εφημεριών της Αττικής. Δεν διαθέτει Αξονικό Τομογράφο. Είναι χαλασμένος πάλι!!!

Περιμένουν καμία δωρεά να το επισκευάσουν και πάλι!!! Και όμως το ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ είναι πλεονασματικό Νοσοκομείο!!!

Γυναίκα καρκινοπαθής με επιβαρυμένο ιστορικό, προσήλθε στην εφημερία το πρωί με σοβαρά προβλήματα υγείας. Οι ιατροί έκριναν ότι θα πρέπει να γίνει άμεσα αξονική τομογραφία. Διεκομίσθει στο Νοσοκομείο ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ.

Στο ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ αμέσως μετά την αξονική κατέληξε. Εάν ήταν σε λειτουργία ο Αξονικός Τομογράφος του ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ θα γλίτωνε την ταλαιπωρία, θα ήταν πιο άμεση η ιατρική αντιμετώπιση και μπορεί να ζούσε. Και πόσοι άλλοι Ασθενείς, τροχαία ατυχήματα έχουν τραγική κατάληξη ή μένουν ανάπηροι εξαιτίας της καθυστέρησης στην διάγνωση και την αντιμετώπιση της Νόσου;

Ο κος Πολάκης ας αφήσει τις λαπαροσκοπικές επεμβάσεις και ας ασχοληθεί με την επισκευή των Αξονικών Τομογράφων των Νοσοκομείων, που είναι για τα μπάζα.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ



Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Η Κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου το μόνο που μπορεί να προσφέρει στον ελληνικό λαό είναι νέα βάρη, μεγαλύτερη ανασφάλεια, βαθύτερη παρακμή



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Στις 20 Φεβρουαρίου, η Κυβέρνηση και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της έσπευσαν να ανακοινώσουν συμφωνία, η οποία δήθεν έφερνε ”το τέλος της λιτότητας”.

Σήμερα, αποδεικνύεται ότι ήταν ακόμα μια επιχείρηση εξαπάτησης των πολιτών, καθώς συμφωνία ούτε υπήρξε, ούτε υπάρχει, ούτε ξέρουμε αν, πότε και με ποιους όρους θα υπάρξει.

Όλα αυτά, τη στιγμή που η οικονομία έχει αποσταθεροποιηθεί και η χώρα μπαίνει ξανά σε περιπέτεια.

Τους τελευταίους μήνες, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ:

- Η χώρα βυθίστηκε ξανά σε ύφεση

- Η ανασφάλεια επέστρεψε στην οικονομία

- Είχαμε εκροές καταθέσεων 4 δις ευρώ το πρώτο δίμηνο του 2017

- Η Κυβέρνηση έχει κηρύξει στάση πληρωμών καθώς δεν εξοφλεί καμία υποχρέωσή της απέναντι σε ιδιώτες

- Τα “κόκκινα δάνεια” αυξάνονται βυθίζοντας σε απόγνωση νοικοκυριά και επιχειρήσεις και πλήττοντας το τραπεζικό σύστημα

- Οι άνεργοι το τελευταίο πεντάμηνο αυξήθηκαν κατά 114.000

- Το ασφαλιστικό κυριολεκτικά διαλύεται μέσα από το πρωτοφανές φιάσκο με τις εισφορές του ΕΦΚΑ.

Απέναντι σε αυτήν τη ζοφερή πραγματικότητα, η Κυβέρνηση αντιπαρατάσσει νέα ψέματα και φτηνή προπαγάνδα.

Η Κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου και όσοι τη στηρίζουν, το μόνο που μπορούν να προσφέρουν στον ελληνικό λαό είναι νέα βάρη, μεγαλύτερη ανασφάλεια, βαθύτερη παρακμή.

Η πολιτική αλλαγή το συντομότερο δυνατόν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να αποφύγει η χώρα τα χειρότερα και να μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια της».            


Ολοι ζωντανοί σε συντριβή επιβατικού αεροσκάφους που τυλίχτηκε στις φλόγες



Επιβατικό αεροσκάφος με 45 επιβαίνοντες έπεσε σε όχημα της πυροσβεστικής και συνετρίβη κατά την προσγείωσή του εν μέσω άσχημων καιρικών συνθηκών στην πόλη Γουάου, στο βορειοδυτικό τμήμα του Νότιου Σουδάν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 37 άνθρωποι.

«Ασθενοφόρα μετέφεραν την πλειονότητα των επιβατών από το αεροδρόμιο στο νοσοκομείο», όπου προσφέρθηκαν «οι πρώτες βοήθειες» σε 37 επιβαίνοντες, δήλωσε ο υπουργός Πληροφόρησης της Πολιτείας Γουάου, Μπόνα Γκαουντένσιο.

Ο υπουργός δεν διευκρίνισε την κατάσταση των υπόλοιπων 8 επιβαινόντων, διαβεβαίωσε όμως πως δεν υπάρχει κανένας νεκρός.

Σύμφωνα με τον Πολ Τσαρλς, μηχανικό στο αεροδρόμιο, και τον Λόρενς Γιούνισεν, δημοσιογράφο του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού Η Φωνή της Ελπίδας, που μίλησαν τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο, κάποιοι από τους επιβάτες κατάφεραν να βγουν μόνοι τους από το αεροπλάνο στο οποίο ξέσπασε φωτιά μετά τη σύγκρουσή του με το πυροσβεστικό όχημα.

Σύμφωνα με τον Τσαρλς, το ατύχημα πιθανόν οφειλόταν στις κακές καιρικές συνθήκες: «Η ορατότητα δεν ήταν καλή και (το αεροσκάφος) προσγειώθηκε από ανατολάς προς δυσμάς και συνετρίβη στον διάδρομο. Ο καιρός ήταν άσχημος. Πιστεύω ότι ο πιλότος δεν έβλεπε καλά τον διάδρομο».

«Ορισμένοι άνθρωποι βγήκαν μόνοι τους από το αεροπλάνο, άλλους τους έβγαλαν. Μόνο το πίσω τμήμα του έχει απομείνει, το υπόλοιπο κάηκε», πρόσθεσε.

Ο Γκέιμπριελ Ενγκάνγκ, διευθυντής της South Supreme Airlines, στην οποία ανήκε το αεροπλάνο, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι σε αυτό επέβαιναν «40 επιβάτες και πέντε μέλη πληρώματος». Πρόσθεσε ότι το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από την πρωτεύουσα της χώρας, Τζούμπα, προς τη Γουάου.

Το αεροπορικό ατύχημα είναι το δεύτερο μέσα σε 18 μήνες στο Νότιο Σουδάν, μια από τις νεότερες και λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου. 

Τον Νοέμβριο του 2015, δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν εμπορευματικό αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε και επιβάτες, συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από την Τζούμπα. Οι αρχές έκαναν λόγο για 36 νεκρούς.




Πηγή : tanea.gr


Νέα «τρομο-πακέτα» στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου



Οκτώ νέες παγιδευμένες με εκρηκτικά επιστολές, που είχαν αποδέκτες «στόχους» σε ευρωπαϊκές χώρες, εντοπίστηκαν χθες στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι. Τα οκτώ νέα «τρομο-πακέτα» βρέθηκαν από την Αστυνομία στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών μετά την αποστολή των δύο δεμάτων-βομβών, το πρώτο στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και το δεύτερο στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη.

Σύμφωνα με μια εκδοχή, τα οκτώ πακέτα στάλθηκαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου από κουτιά σε περιοχές της Αττικής, δίχως να μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να είχαν ταχυδρομηθεί (μαζί με τα άλλα δύο) στην αρχή της περασμένης εβδομάδας. Πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν χθες ότι τα οκτώ δέματα είχαν αποδέκτες ισχυρούς Ευρωπαίους οικονομικούς παράγοντες και μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Ενδεικτικά, μεταξύ των παραληπτών φέρεται να είναι και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Αντίστοιχα, ως αποστολείς εμφανίζονται διαπρεπείς Ελληνες οικονομολόγοι, μεταξύ των οποίων και ο πρώην υπουργός Γκ. Χαρδούβελης, καθηγητές πανεπιστημίου κ.ά. Χθες, οι «εικονικοί» αποστολείς των παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων έγινε προσπάθεια να βρεθούν και να ενημερωθούν από την Αστυνομία, διαδικασία εξάλλου που ακολουθήθηκε και στην περίπτωση των δύο κορυφαίων στελεχών της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδη και Β. Κικίλια, που εμφανίζονταν ως αποστολείς στα δύο δέματα προς Βερολίνο και Παρίσι. Οι οκτώ νέες παγιδευμένες επιστολές στάλθηκαν για εξερεύνηση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να ελεγχθούν για τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα ή DNA των πραγματικών αποστολέων.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη παγιδευμένο δέμα με παραλήπτη τον Β. Σόιμπλε, σταλμένο μέσω ΕΛΤΑ, εντοπίστηκε από υπαλλήλους του γερμανικού υπ. Οικονομικών. Την επόμενη μέρα, παγιδευμένη επιστολή εξερράγη στα χέρια υπαλλήλου του ΔΝΤ στο Παρίσι. Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώθηκε με καθυστέρηση ότι τα δύο δέματα είχαν περάσει από το μηχάνημα X-ray στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στις 14 Μαρτίου και είχαν ταξιδέψει με εμπορικές πτήσεις προς Φρανκφούρτη και Παρίσι.




ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
Έντυπη Καθημερινή


ΓΣΕΕ: Ομόφωνη απόφαση των εταίρων για νέα συλλογική σύμβαση το 2017



Οι κοινωνικοί εταίροι, «παρά το αποτρεπτικό – απορρυθμιστικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο διεξάγονται (γι’ άλλη μια χρονιά) οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, ομόθυμα και ομόφωνα κατέληξαν στην αναγκαιότητα υπογραφής νέας Ε.Γ.Σ.Σ.Ε, με τους ίδιους όρους, όπως και οι προηγούμενες» αναφέρει η ΓΣΕΕ μετά την πρώτη συνάντηση με τις εργοδοτικές οργανώσεις για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2017. 

«Αυτό αφενός μεν για να διασφαλιστεί το σύνολο των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτή και αφετέρου να εξακολουθεί να υφίσταται το ελάχιστο πλαίσιο δικαίου για τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα» συμπληρώνει η ΓΣΕΕ. 

Δεν παραλείπει δε η Συνομοσπονδία να προσθέσει ότι «για τη ΓΣΕΕ, οι ευθύνες και της παρούσας Κυβέρνησης είναι δεδομένες, αφού η επαναφορά του συλλογικού εργατικού δικαίου, εξακολουθεί να παραμένει μια ακόμα προεκλογική εξαγγελία». 
.
Ευθύνες στην κυβέρνηση επιρρίπτει και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Είναι γνωστό ότι ούτε οι Συλλογικές Συμβάσεις επανήλθαν, ούτε ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ, όπως προεκλογικά εξήγγειλε η κυβέρνηση. Έτσι, οι διαπραγματεύσεις για τη σύναψη της σύμβασης, της νέας Εθνικής Σύμβασης γίνονται στο περιοριστικό περιβάλλον των μνημονιακών νόμων, που απαγορεύουν ο κατώτατος μισθός, το ύψος του κατώτατου μισθού, να συνομολογείται από τη ΓΣΕΕ και τις οργανώσεις των εργοδοτών». 

Αυτό που σήμερα συμφωνήθηκε, συνέχισε ο κ. Παναγόπουλος «είναι ότι σε κάθε περίπτωση, εντός των νόμιμων προθεσμιών, θα παραταθεί η ισχύς της υπάρχουσας σύμβασης, ώστε να υπάρχει μία, όση μπορεί να υπάρχει, ασφάλεια δικαίου για τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους. Βεβαίως, θα υπάρχει πάλι η πρόνοια, ώστε, αν βελτιωθεί το νομοθετικό περιβάλλον αμέσως να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις και για τον κατώτατο μισθό». 

Ωστόσο, αυτό δεν είναι κάτι που περιμένει να συμβεί ο κ. Παναγόπουλος: «Ομολογώ ότι είμαι εντελώς απαισιόδοξος για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων σχετικά με αυτά τα ζητήματα. Θα εξεταστούν κι άλλα ζητήματα που αφορούν συμπληρωματικές ασφαλίσεις, διάσωση θέσεων εργασίας, υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία, δηλαδή θεσμικά ζητήματα που είναι τα μόνα που δεν απαγορεύει ο νόμος».  

Σημειώνεται ότι στις 31 Μαρτίου λήγει το τρίμηνο της χρονικής επέκτασης της μετενέργειας, με κίνδυνο να βρεθούν στον «αέρα» τέσσερα επιδόματα για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα: των τέκνων, σπουδών, επικίνδυνης εργασίας και ωρίμανσης τριετιών.



Πηγή : tovima.gr


Αποσύρεται ταινία λόγω 'σύνδεσής' της με τον δολοφόνο των ταξί



Ο σκηνοθέτης της ταινίας "Έτερος Εγώ" ανακοινώνει πως αποσύρει το φιλμ από τις αίθουσες στην προσπάθεια εκείνος και οι συνεργάτες του να συνδράμουν στις έρευνες της αστυνομίας για τον μανιακό των ταξί.

Αποσύρεται από τις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία του Σωτήρη Τσαφούλια «Έτερος Εγώ», λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία της, όπως δημοσιεύει σήμερα το tvxs.gr. Η απόφαση ελήφθη από τον ίδιο τον σκηνοθέτη και ο λόγος, όπως εξηγεί, είναι η σύνδεσή της με την υπόθεση του μανιακού δολοφόνου ταξιτζήδων στην Κηφισιά.

Συγκεκριμένα, ο σκηνοθέτης επιβεβαίωσε πληροφορίες που ήθελαν έναν άντρα "που ταιριάζει με την περιγραφή που δόθηκε στη δημοσιότητα για το φερόμενο ως δράστη" να του απευθύνει ερωτήσεις το βράδυ της πρώτης προβολής του φιλμ, σε σχετική συζήτηση με το κοινό που ακολούθησε. Ο κ. Τσαφούλιας ξεκαθαρίζει πως σε καμία περίπτωση η ταινία του δεν συνδέεται με το δράστη της Κηφισιάς, ωστόσο προκειμένου να μην παρεξηγηθούν οι προθέσεις οι δικές του και των συνεργατών του στην προσπάθεια να συνδράμουν στις έρευνες για την ανεύρεση του.

«Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθώ τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του δολοφόνου του οδηγού ταξί στη Κηφισιά. Την προηγούμενή εβδομάδα, θεατές που παρακολούθησαν την προβολή της ταινίας σε κινηματογράφο στην Αθήνα, στις 7/2/2017 ενημέρωσαν, πως ένας άντρας που ταιριάζει με την περιγραφή που δόθηκε στη δημοσιότητα για το φερόμενο ως δράστη, μου έκανε μια συγκεκριμένη ερώτηση στη συζήτηση που ακολούθησε με το κοινό, μετά την προβολή της ταινίας.

Στα πλαίσια της έρευνας, με κάλεσαν να επιβεβαιώσω την πληροφορία που έλαβαν, και να παραδώσω ό,τι υλικό υπήρχε από τη συγκεκριμένη εκδήλωση, προκειμένου να συνδράμω στις έρευνες, αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκα, ευχόμενος ο άνθρωπος που έκανε την ερώτηση το βράδυ της 7ης Φεβρουαρίου να εμφανιστεί, προκειμένου να αποδειχθεί πως η σύνδεση του δράστη με την ταινία, είναι απλά μια τραγική σύμπτωση.

αποφάσισα να αποσύρω την ταινία από τους κινηματογράφους, όχι φυσικά διότι αναγνωρίζω κάποια σύνδεσή της με το δράστη της Κηφισιάς

Υπό το φως λοιπόν των τελευταίων εξελίξεων, αποφάσισα να αποσύρω την ταινία από τους κινηματογράφους, όχι φυσικά διότι αναγνωρίζω κάποια σύνδεσή της με το δράστη της Κηφισιάς -άλλωστε όπως δήλωσα η πραγματική ζωή και η μυθοπλασία είναι δυο δρόμοι παράλληλοι που δεν συναντιούνται ποτέ- αλλά προκειμένου να μην παρεξηγηθούν οι προθέσεις οι δικές μου και των συνεργατών μου στην προσπάθεια μας να συνδράμουμε στις έρευνες. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την αγάπη που δείξατε στο "Έτερος Εγώ", λυπάμαι ειλικρινά που η δια μέσω της ταινίας επαφή μας διακόπτεται τόσο ξαφνικά και εύχομαι σε όλους σας υγεία και ότι καλύτερο σε όλους τους τομείς της ζωής σας».

Λυπάμαι ειλικρινά που η δια μέσω της ταινίας επαφή μας διακόπτεται τόσο ξαφνικά και εύχομαι σε όλους σας υγεία και ότι καλύτερο σε όλους τους τομείς της ζωής σας

Το «Έτερος Εγώ» είναι ένα ελληνικό θρίλερ, που αναφέρεται σε μια σειρά εγκλημάτων με κοινό χαρακτηριστικό τους αρχαία ρητά του Πυθαγόρα. Η ταινία προβλήθηκε στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, και κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 19 Ιανουαρίου, σε διανομή Feelgood.

Το χρονικό των δολοφονικών επιθέσεων στην Κηφισιά

Τα ξημερώματα της πρώτης μέρας της άνοιξης, την Τετάρτη 1η Μαρτίου, οι τίτλοι του αστυνομικού ρεπορτάζ έκαναν λόγο για την περίεργη  δολοφονία οδηγού ταξί,  από άγνωστο άνδρα.

Κανείς τότε δεν φανταζόταν ότι η ιστορία αυτή θα έπαιρνε διαστάσεις θρίλερ και θα σκορπούσε τον πανικό στην Αθήνα.

Γρήγορα οι αστυνομικοί κατάλαβαν πως η εν ψυχρώ δολοφονία του 52χρονου οικογενειάρχη Γιώργου Δεκαβάλα, στη συμβολή των οδών Κοκκιναρά και Χαριλάου Τρικούπη στην Κηφισιά,   συνδεόταν με ένα άλλο περιστατικό που είχε συμβεί πριν από δεκαοκτώ μέρες και δεν είχε πάρει δημοσιότητα.

Σ’ αυτό όμως το παρ’ ολίγον θύμα, είχε κυριολεκτικά τύχη βουνό!

Το βράδυ  του Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου,  ο δράστης είχε «ξαναχτυπήσει».  Αυτή τη φορά είχε βάλει στο μάτι έναν νεαρό οδηγό ταξί, που πήρε από την περιοχή της Νέας Ερυθαραίας. Λίγο πριν φτάσει στην Χαριλάου Τρικούπη,  ο οδηγός άκουσε ένα σφύριγμα  και έχασε προσωρινά τις αισθήσεις του.

Μόλις συνήλθε ο 32χρονος  οδηγός, πήγε μόνος του στο νοσοκομείο. Οι γιατροί δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν στην ακτινογραφία, πως στο ινιακό οστό του κρανίου του, είχαν σφηνώσει τρεις σφαίρες 22 χιλιοστών!  Ευτυχώς δεν είχαν περάσει στον εγκέφαλο και αφαιρέθηκαν με επιτυχία.



Πηγή : news247.gr