Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Πάνω από 500 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνες



500 κιλά κοκαΐνη βρήκαν οι ελληνικές αρχές στα κοντέινερς με μπανάνες στο λιμάνι του Πειραιά.

Η γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ, του ΣΔΟΕ, του Λιμενικού και των Τελωνείων, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οι έρευνες, εκτός από το μεγάλο λιμάνι έχουν επεκταθεί σε Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις. 

Οι πληροφορίες λένε ότι μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα, ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί. Έχουν δεσμεύσει περισσότερα από 100 κοντέινερς με μπανάνες που έφθασαν στον Πειραιά από το Εκουαδόρ, ενώ έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής περισσότερα από 500 κιλά καθαρής κοκαΐνης.

Οι ελληνικές αρχές είχαν πληροφορίες για ένα μεγάλο φορτίο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και 2 Αυγούστου, πραγματοποίησαν επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη, όπου με τη βοήθεια μονάδας x-ray του τελωνείου Θεσσαλονίκης, εντόπισαν σε κοντέινερ με μπανάνες κοκαΐνη συνολικού βάρους 51 κιλών. Λίγες μέρες μετά, στις 13 Αυγούστου, βρέθηκαν σε άλλο κοντέινερ άλλα 24 κιλά κοκαΐνης.

Ερευνώνται και άλλα κοντέινερς καθώς εκτιμάται ότι οι ποσότητες είναι πολύ μεγαλύτερες.


Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί για απάτες στην περιοχή του Γαλατσίου




Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, πρωινές ώρες της 10-9-2019 στο Γαλάτσι, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, τρεις  ημεδαποί, ηλικίας 22, 36 και 53 ετών, για απάτη.

Ειδικότερα, οι δράστες, προσποιούμενοι υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας, εισήλθαν σε ισόγεια οικία και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από ηλικιωμένη, χρηματικό ποσό.

Κατά τη διαφυγή τους, εντοπίσθηκαν από περιπολούντες αστυνομικούς ενώ κατά τη ακινητοποίηση τους, αντιστάθηκαν, προκαλώντας σωματικές βλάβες σε έναν αστυνομικό.

Στην κατοχή τους, βρέθηκε το χρηματικό ποσό που είχε αφαιρεθεί νωρίτερα, το οποίο και αποδόθηκε στο θύμα. Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα των οποίων η προέλευση ερευνάται.

Από την μέχρι τώρα έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Γαλατσίου, εξακριβώθηκε η εμπλοκή των ανωτέρω σε επιπλέον τρεις περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων, με την ίδια μεθοδολογία, στο Γαλάτσι και στη Νέα Σμύρνη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Ενοχλημένος ο Ζέρβας από τον Τσίπρα – Του καταλογίζει θεσμικό ατόπημα



Θεσμικό ατόπημα καταλογίζουν οι συνεργάτες του Κωνσταντίνου Ζέρβα στον Αλέξη Τσίπρα, για τη χθεσινή του συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Η συνάντηση των κ.κ. Ζέρβα και Τσίπρα είχε προγραμματιστεί για τις 11.30. Ο Αλέξης Τσίπρας καθυστέρησε μισή ώρα στη συνάντηση του με τον Γιάννη Μπουτάρη και με εκπροσώπους της «Κίνησης Πολιτών για την προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Αυτό το διάστημα, ο κ. Ζέρβας περίμενε τον τέως πρωθυπουργό σε διαφορετικό χώρο του Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Μετά τη συνάντηση, Αλέξης Τσίπρας και Γιάννης Μπουτάρης έκαναν κοινές δηλώσεις για το μετρό Θεσαλονίκης. Όταν τελείωσαν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήγε στη συνάντησή του με τον κ. Ζέρβα και τον υποδέχθηκε με χαμόγελο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μακεδονία», κύκλοι του δημάρχου Θεσσαλονίκης επισημαίνουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε μονόπλευρη ενημέρωση για τον σταθμό Βενιζέλου. Όπως σημειώνουν, θα ήταν καλύτερο να υπήρχε ο χρόνος να ενημερωθεί και από τους δυο ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπήρχε έντονη ενόχληση από την πλευρά του κ. Ζέρβα, καθώς θεώρησε ότι μετά από κοινές δηλώσεις και την συνάντηση με τον Γιάννη Μπουτάρη, δεν γινόταν να μιλήσουν για το ίδιο θέμα, από την στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας είχε σχηματίσει ήδη γνώμη και μάλιστα την δημοσιοποίησε.


πηγή


Μπακογιάννη: Σήμερα η ελληνική δικαιοσύνη απεφάνθη και καταδίκασε τον Πάνο Καμμένο



Η βουλευτής της ΝΔ μετά την απόφαση του δικαστηρίου δήλωσε : 

«Σήμερα η ελληνική δικαιοσύνη απεφάνθη και καταδίκασε τον Πάνο Καμμένο επιβάλλοντάς του πρόστιμο 5000 ευρώ για τη συκοφαντική δήλωσή του εναντίον μου στο twitter. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι παρά το ότι ο κ. Καμμένος προσπάθησε για άλλη μια φορά να κρυφτεί πίσω από την βουλευτική του ιδιότητα, το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι τέτοιου είδους υβριστικές δηλώσεις δεν καλύπτονται από το νόμο για την ασυλία των βουλευτών. Για όλους εμάς που χρόνια πιστεύουμε ότι ο νόμος περί ασυλίας πρέπει να καταργηθεί είναι μια μεγάλη δικαίωση»


Επίθεση αντιεξουσιαστών με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου



Επίθεση με βόμβες μολότοφ εναντίον του αστυνομικού τμήματος Ζωγράφου από ομάδα περίπου 40 αντιεξουσιαστών σημειώθηκε περί τις 02.40 τα ξημερώματα.

Οι αντιεξουσιαστές βγήκαν από τον χώρο της Πανεπιστημιούπολης όπου βρίσκονταν παράνομα και πέταξαν περίπου είκοσι βόμβες μολότοφ εναντίον του αστυνομικού τμήματος, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί

Οι αστυνομικοί πέταξαν εναντίον των επιτιθέμενων χειροβομβίδα κρότου-λάμψης και έγιναν δύο προσαγωγές.


Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον εκτελεστικό πρόεδρο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Άρη Ξενόφο, και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ταμείου, Ριχάρδο Λαμπίρη.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ τη βούληση της κυβέρνησης για την επιτάχυνση των διαδικασιών για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και την πρόοδο των  ιδιωτικοποιήσεων με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον.

Στόχος του προγράμματος αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας είναι η προσέλκυση επενδύσεων για τη στήριξη της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και η αναβάθμιση της ποιότητας των υποδομών και υπηρεσιών προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας.

Παρόντες στη συνάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, και η γενική γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών Βίκυ Λοΐζου.


ΗΠΑ: Μετέφεραν πτώμα μέσα σε καρότσι σούπερ μάρκετ – Βίντεο ντοκουμέντο



Στο βίντεο ντοκουμέντο από το Χάρλεμ των ΗΠΑ και το οποίο δημοσίευσε η NY Post φαίνονται ξεκάθαρα οι δύο άνδρες να σέρνουν το καρότσι στο πεζοδρόμιο. Μάλιστα φορούν και καπέλα για να μην διακρίνονται τα χαρακτηριστικά τους.

Οι δράστες άφησαν το καρότσι στην άκρη του δρόμου και έφυγαν. Το πτώμα βρήκε ένας περαστικός όταν είδε δύο πόδια να εξέχουν από το χαλί και άμεσα ειδοποίησε την αστυνομία.

Το πτώμα ήταν άνδρας, που ήταν χτυπημένος στο κεφάλι και ήταν διπλωμένος με ένα χαρτόκουτο, μέσα από το χαλί.



Πηγή : newsit.gr


Ποινικός Κώδικας : Ποια αδικήματα ξαναγίνονται κακουργήματα



Προ των πυλών βρίσκονται οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που προωθεί η κυβέρνηση, υλοποιώντας την προεκλογική δέσμευση για τροποποιήσεις στον ποινικό χάρτη της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του αρμόδιου υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα είναι να έχει ολοκληρωθεί το έργο των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ώστε να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για να έρθουν οι διατάξεις προς ψήφιση στη Βουλή.

Το χρονοδιάγραμμα επιβεβαιώθηκε σε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του υπουργού Δικαιοσύνης με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Οι αλλαγές και οι τροποποιήσεις αφορούν, σύμφωνα με πηγές από τον χώρο των δικαστηρίων, ένα πλέγμα διατάξεων που συνδέονται τόσο με την τιμωρία συγκεκριμένων αδικημάτων όσο και με την αυστηροποίηση εκείνων των διατάξεων που δίνουν το δικαίωμα σε κρατουμένους να λαμβάνουν τακτικές άδειες από τη φυλακή, καθώς και με την υφ’ όρων απόλυση με ηλεκτρονική επιτήρηση, το γνωστό δηλαδή βραχιολάκι.

Επί της ουσίας πρόκειται για διατάξεις για τις οποίες είχαν από την αρχή διατυπωθεί ενστάσεις από την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος και άλλες ρυθμίσεις που είχαν προκαλέσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Συγκεκριμένα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τη χορήγηση αδειών σε πολυϊσοβίτες, οι αλλαγές στην υπό όρους αποφυλάκιση κρατουμένων με βραχιολάκι, η επαναφορά της δωροδοκίας από πλημμέλημα σε κακούργημα, η ποινική αναβάθμιση της κατοχής μολότοφ σε κακούργημα, καθώς και οι αλλαγές στο νομικό πλαίσιο για την τιμωρία δραστών που διαπράττουν κλοπές και διαρρήξεις μελετώνται από το υπουργείο στο πλαίσιο των επερχόμενων αλλαγών.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μετατραπεί το σπουδαίο αυτό εγχείρημα των Κωδίκων σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά ούτε θα επιτρέψουμε να παραμείνει ο Ποινικός Κώδικας ένα τιμωρητικό εργαλείο» είχε επισημάνει ο Κώστας Τσιάρας, μιλώντας στο συνέδριο της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τους νέους Κώδικες. Ο υπουργός Δικαιοσύνης πρόσθεσε, μάλιστα, πως «δεν αμφιβάλλει κανείς ότι οι νέοι Κώδικες είναι ένα σπουδαίο εγχείρημα (…)».

Ωστόσο, διευκρίνισε πως «είναι μια προσπάθεια που αδικήθηκε από τον τρόπο και τον χρόνο στον οποίο προωθήθηκε και λέω ότι αδικήθηκε αυτή η εσπευσμένη εφαρμογή καθώς οδήγησε σε αποφάσεις δικαστηρίων που προσέκρουαν στο κοινό περί δικαίου αίσθημα». Δίνοντας το στίγμα της επόμενης ημέρας, ο υπουργός τόνισε πως η βούληση της κυβέρνησης είναι να προωθήσει άμεσα τις αναγκαίες αλλαγές και να τροποποιήσει τις διατάξεις που πρέπει να βελτιωθούν. «Η κυβέρνηση επιλέγει την εξισορρόπηση και επιλέγει τη θεσμική οδό» ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως η νομοπαρασκευαστική επιτροπή συμπίπτει με τα μέλη της τελευταίας επιτροπής. «Γνωρίζουν σε βάθος τα θέματα για να ολοκληρώσουν αυτήν τη σπουδαία προσπάθεια. Δεν αποτελεί σχήμα λόγου η δική μας προσήλωση στην ανεξαρτησία των θεσμών. Αποτελεί δείκτη ποιότητας της δημοκρατίας, απαίτηση των πολιτών και του ίδιου του Πρωθυπουργού. Σε αυτήν τη μεγάλη μάχη θα αποφύγουμε κάθε μορφή αιφνιδιασμού» είχε τονίσει ο υπουργός.

Ολιστική προσέγγιση

Αξίζει να σημειωθεί πως σε κάθε περίπτωση η Δικαιοσύνη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των θεσμικών αλλαγών που εξετάζει η κυβέρνηση. Και μπορεί αρχικά να υπήρχαν σκέψεις για «ενέσεις» – εξπρές στις «προβληματικές», κατά την κυβέρνηση, διατάξεις, ωστόσο επιλέχθηκε τελικά η επανασύσταση της προηγούμενης νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, η οποία θα προσεγγίσει ολιστικά τον νέο Ποινικό Κώδικα για να προβεί σε τροποποιήσεις, με σκοπό να μη δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα ή νέες δυσλειτουργίες.

Μίνα Μουστάκα
Πηγή : in.gr