Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

ΟΗΕ:Μπροστά στη μεγαλύτερη ανθρωπιστική καταστροφή από το 1945



Η παγκόσμια κοινότητα είναι αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη «ανθρωπιστική καταστροφή» από το 1945 οπότε ιδρύθηκε ο ΟΗΕ.

Η παγκόσμια κοινότητα είναι αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη «ανθρωπιστική καταστροφή» από το 1945 οπότε ιδρύθηκε ο ΟΗΕ, προειδοποίησε ο επικεφαλής ανθρωπιστικών υποθέσεων του οργανισμού Στίβεν Ο’ Μπράιεν, ο οποίος αναφέρθηκε στον λιμό που απειλεί 20 εκατομμύρια ανθρώπους στην Υεμένη, τη Σομαλία, το Νότιο Σουδάν και τη Νιγηρία.

Ο Ο’ Μπράιεν δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ χθες Παρασκευή ότι «χωρίς συντονισμένες και κοινές παγκόσμιες προσπάθειες, οι άνθρωποι απλώς θα πεθάνουν από την πείνα» και «πολλοί περισσότεροι θα υποφέρουν και θα πεθάνουν από τις ασθένειες».

«Είμαστε σε μια κρίσιμη καμπή της ιστορίας», τόνισε. «Ήδη στην αρχή του έτους είμαστε αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση από την ίδρυση του ΟΗΕ».

Ο επικεφαλής του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha) ζήτησε την άμεση παροχή πόρων για την Υεμένη, το Νότιο Σουδάν, τη Σομαλία και τη βορειοανατολική Νιγηρία ώστε να παρασχεθεί βοήθεια στις χώρες αυτές και «να αποτραπεί μια καταστροφή».

«Για να είμαι ακριβής χρειαζόμαστε 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια ως τον Ιούλιο», υπογράμμισε ο Ο’ Μπράιεν.

Χωρίς σημαντική χρηματοδότηση τα παιδιά σε αυτές τις τέσσερις χώρες κινδυνεύουν από οξύ υποσιτισμό και δεν θα είναι σε θέση να πάνε σχολείο, θα αντιστραφούν τυχόν πρόοδοι στην οικονομική ανάπτυξη των χωρών και «θα χαθούν περιουσίες, το μέλλον και η ελπίδα».

Τον προηγούμενο μήνα ανάλογη έκκληση είχε κάνει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. Τότε ο ΟΗΕ είχε ανακοινώσει ότι είχε λάβει μόλις 90 εκατομμύρια δολάρια στη διάρκεια του 2017, παρά τις γενναιόδωρες δεσμεύσεις των χωρών.

Ο ΟΗΕ ορίζει τον λιμό όταν περισσότερο από το 30% των παιδιών κάτω των 5 ετών υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό και η θνησιμότητα είναι δύο ή περισσότεροι θάνατοι ημερησίως ανά 10.000 ανθρώπους, μεταξύ άλλων κριτηρίων.

«Τώρα περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι σε τέσσερις χώρες είναι αντιμέτωποι με την πείνα και τον λιμό», προειδοποίησε ο Ο’ Μπράιεν.

Η Υεμένη είναι αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση, όπου τα δύο τρίτα του πληθυσμού, 18,8 εκατομμύρια άνθρωποι, χρειάζονται βοήθεια και περισσότερα από 7 εκατομμύρια πεινάνε και δεν γνωρίζουν πότε θα είναι το επόμενο γεύμα τους.

«Αυτό σημαίνει τρία εκατομμύρια περισσότεροι απ’ ό,τι τον Ιανουάριο», εξήγησε ο επικεφαλής του Ocha.

Στη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στην Υεμένη ο Ο’ Μπράιεν δήλωσε ότι συναντήθηκε με αξιωματούχους της κυβέρνησης αλλά και των σιιτών ανταρτών Χούτι που ελέγχουν την πρωτεύουσα Σανάα και όλοι υποσχέθηκαν ότι θα επιτρέψουν την πρόσβαση βοήθειας στη χώρα.

«Παρόλα αυτά όλες οι αντιμαχόμενες πλευρές αρνούνται αυθαίρετα την πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας και την πολιτικοποιούν», κατήγγειλε προειδοποιώντας ότι αν συνεχιστεί αυτή η τάση, «θα πρέπει να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τον αναπόφευκτο λιμό, τους αχρείαστους θανάτους και την όξυνση των δεινών που θα προκληθούν».

Σύμφωνα με τον Ο’ Μπράιεν, το 2017 χρειάζονται 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια για να προσφέρουν σε 12 εκατομμύρια Υεμενίτες «βοήθεια και προστασία που θα τους σώσει τη ζωή», όμως έχει ήδη συγκεντρωθεί μόλις το 6% του ποσού αυτού.

Ο επικεφαλής του Ocha ανακοίνωσε ότι ο Γκουτέρες θα προεδρεύσει μιας διάσκεψης για την Υεμένη στις 25 Απριλίου στη Γενεύη.

Ο Ο’ Μπράιεν επισκέφθηκε επίσης το Νότιο Σουδάν, το νεότερο κράτος του κόσμου που σπαράσσεται από εμφύλιο πόλεμο εδώ και τρία χρόνια, και δήλωσε ότι «η κατάσταση είναι χειρότερη από ποτέ».

«Ο λιμός στο Νότιο Σουδάν οφείλεται στον άνθρωπο. Οι αντιμαχόμενες πλευρές ευθύνονται για τον λιμό, όπως και αυτοί που δεν επεμβαίνουν για να τους σταματήσουν», τόνισε.

Περισσότεροι από 7,5 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια στο Νότιο Σουδάν, αύξηση κατά 1,4 εκατομμύριο σε σχέση με πέρυσι, και περίπου 3,4 εκατομμύρια Νοτιοσουδανοί έχουν εκτοπιστεί εξαιτίας των συγκρούσεων, περιλαμβανομένων περίπου 200.000 που έχουν φύγει από τη χώρα από τον Ιανουάριο.

«Περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά εκτιμάται ότι είναι σοβαρά υποσιτισμένα σε όλη τη χώρα, περιλαμβανομένων 270.000 παιδιών που αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο θανάτου αν δεν λάβουν βοήθεια εγκαίρως», εξήγησε ο Ο’ Μπράιεν.

«Στο μεταξύ η επιδημία χολέρας που ξέσπασε τον Ιούνιο του 2016 έχει επεκταθεί σε περισσότερες περιοχές», πρόσθεσε.

Στη Σομαλία περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους, 6,2 εκατομμύρια άνθρωποι, χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια και προστασία, περιλαμβανομένων 2,9 εκατομμυρίων που κινδυνεύουν από τον λιμό και έχουν ανάγκη άμεσης βοήθειας «για να σώσουν ή να διατηρήσουν τη ζωή τους».

Ο Ο’ Μπράιεν προειδοποίησε ότι σχεδόν ένα εκατομμύριο παιδιά κάτω των 5 ετών θα πληγούν «από οξύ υποσιτισμό» φέτος.

«Όσα είδα και άκουσα στη διάρκεια της επίσκεψής μου στη Σομαλία ήταν σοκαριστικά: παιδιά και γυναίκες που περπατάνε επί εβδομάδες αναζητώντας τροφή και νερό. Έχουν χάσει τα ζώα τους, οι πηγές έχουν στερέψει και δεν έχουν τίποτε για να επιβιώσουν», εξήγησε ο Ο’ Μπράιεν.

Ο επικεφαλής του Ocha επεσήμανε ότι οι τρέχουσες ενδείξεις θυμίζουν «την τραγική εικόνα του 2011, την προηγούμενη φορά που η Σομαλία υπέφερε από λιμό».

Στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπου μαίνεται η επταετής εξέγερσης της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί και περισσότεροι από 200.000 έχουν σκοτωθεί.

Ο επικεφαλής του Ocha εξήγησε τον προηγούμενο μήνα ότι ο υποσιτισμός στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας είναι τόσο έντονος ώστε κάποιοι ενήλικες είναι πολύ αδύναμοι για να περπατήσουν και σε κάποιες κοινότητες έχουν πεθάνει όλα τα νήπια.

«Για να είμαστε ξεκάθαροι: μπορούμε να αποτρέψουμε τον λιμό», τόνισε ο Ο’ Μπράιεν. «Είμαστε έτοιμοι παρά τους φοβερούς κινδύνους και τα ρίσκα (…) αλλά χρειαζόμαστε αυτά τα τεράστια ποσά τώρα».



Επιμέλεια : Thetoc.gr
Πηγές: BBC, al Jazeera


Κικίλιας: Στενάζει ο λαός και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν μεγάλη ζωή




«Το μόνο που νοιάζει τον κ. Τσίπρα είναι να παραμείνει στην καρέκλα του»

«Ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο αδιαφορούν για τον ελληνικό λαό και αποφάσισαν για τη καρεκλά τους. Δεν τους νοιάζει τίποτα άλλο», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επισήμανε πως για τη ΝΔ το μείζον και το πιο σημαντικό είναι το τι είναι καλό για τη χώρα εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για τη διαπραγμάτευση. Όπως είπε, «κανείς δεν είναι μέσα στις διαπραγματεύσεις για να ξέρει τι γίνεται, άλλα είναι εμφανές σε όλους μας ότι τα έχουν συμφωνήσει όλα, ότι τα έχει καταπιεί όλα αυτή η κυβέρνηση». «Θα μειώσει τις συντάξεις, θα μειώσει το αφορολόγητο, και το μόνο πράγμα που τους ενδιαφέρει είναι να παραμείνουν στην καρέκλα τους για να κάνουν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που κάνει ο ελληνικός λαός. Στενάζει ο λαός και την ίδια ώρα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν μεγάλη ζωή» είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως πριν από λίγους μήνες δεν υπήρχαν αυτά τα μέτρα στο τραπέζι.

Σύμφωνα με τον κ. Κικλίλια όσο περνάει ο χρόνος, η πραγματική οικονομία καταρρέει. «Αυτό που ζει ο συνταξιούχος που υπερφολογείται, είναι κάτι που δεν τους ενδιαφέρει. Όσο καθυστερεί η αξιολόγηση, αυξάνει το ποσό του "λογαριασμού"», τόνισε εκφράζοντας την απορία αν οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος έχουν κάνει κάτι για την κοινωνία εδώ και 2 χρόνια. «Έχουν κάνει ένα καλό σε έναν τομέα;» διερωτήθηκε, τονίζοντας πως ο κ. Μητσοτάκης είπε «εγώ κύριοι αντί να κόβω μισθούς και συντάξεις και να πνίγω στους φόρους τους Έλληνες και να μεγαλώνω τις δαπάνες μέσα από ρουσφέτια, θα τρέξω τις μεταρρυθμίσεις», ενώ χαρακτήρισε το πακέτο του κ. Τσίπρα «φορομπηχτικό» και «πακέτο δυστυχίας του ελληνικού λαού».

Ξεκαθάρισε μάλιστα πως η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα. «Θα τα ψηφίσουν μόνοι τους. Θέλουμε να κλείσει η αξιολόγηση χθες με τους καλύτερους δυνατούς όρους για τη χώρα. Τα σκληρά μέτρα έχουν προέλθει από την αναξιοπιστία και τις καθυστερήσεις της κυβέρνησης Τσίπρα που μας οδηγεί ουσιαστικά σε 4ο μνημόνιο», είπε τονίζοντας πως «έτσι όπως πάει η οικονομία, χωρίς να προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις και χωρίς να ρυθμίζονται τα κόκκινα δάνεια, θα σφίξουν τα capital controls αντί να χαλαρώσουν». Προσέθεσε ακόμη πως επί ΝΔ «όσο βελτιώνονται οι οικονομικοί δείκτες και όσο μεγαλώνει το ΑΕΠ της χώρας, τόσο θα μειώνονται οι περιορισμοί στο τραπεζικό σύστημα μέχρι να αρθούν τα capital controls».

«Όσο συντομότερα φύγουν, τόσο περισσότερες πιθανότητες και δυνατότητες υπάρχουν μέχρι τα μέσα του 2018 να υπάρξει μια σοβαρή αξιόπιστη κυβέρνηση να στρίψει το καράβι της οικονομίας», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.



Πηγή : newsbeast.gr


Η γνήσια ελληνική κουζίνα που κρύβαμε επιμελώς κάτω από το χαλάκι…




Πώς από το τζατζίκι, το σουβλάκι και τον μουσακά περάσαμε, επιτέλους, στην παραδοσιακή ελληνική διατροφή…

Ένα case study άθλιου μάρκετινγκ…

Ο Ελληνας κατάφερε το ακατόρθωτο. Για δεκαετίες ολόκληρες κατάφερε να ακυρώσει την γνήσια ελληνική κουζίνα, που αποτελεί θεμέλιο λίθο της μεσογειακής διατροφής. Η ατέρμονη προσπάθειά του, που βασίστηκε στην αναζήτηση του εύκολου κέρδους, στην έλλειψη εξειδικευμένων γνώσεων και στην εκμετάλλευση των αδαών τουριστών, τελικά απέφερε καρπούς. Καταφέραμε να συρρικνώσουμε την ελληνική διατροφή και να την ταυτίσουμε, στα μάτια των ξένων, με συγκεκριμένα προϊόντα (ορισμένα αμφιβόλου ελληνικότητας), όπως μουσακά, γύρο, τζατζίκι, χωριάτικη σαλάτα κ.ά.

Οι παράπλευρες απώλειες…

Ένα σημαντικό όπλο που είχαμε στη διάθεσή μας, καταφέραμε, με την ανοχή της πολιτείας, να το κάνουμε να εκπυρσοκροτήσει στα ίδια μας τα χέρια. Αντί να αναδείξουμε τα οφέλη της ελληνικής κουζίνας και να τη συνδέσουμε με το τουριστικό μας προϊόν, εμείς ακολουθήσαμε τον εύκολο δρόμο. Φθάσαμε μάλιστα σε σημείο να αναζητήσουμε φθηνά υποκατάστατα για να κατεβάσουμε ακόμη περισσότερο το κόστος. Τα παραδείγματα είναι αμέτρητα: λευκό τυρί αντί για την ελληνική φέτα, ακόμη και παρασκευή μουσακά στην Κίνα για τις ανάγκες που γεννά το all inclusive στη Ρόδο.

Ως εκ τούτου, βάλαμε τρικλοποδιά στον ίδιο μας τον εαυτό. Καταδικάσαμε τις εξαγωγές γνήσιων ελληνικών προϊόντων σε μαρασμό με ότι αυτό συνεπάγεται για την εθνική οικονομία - το ένα τρίτο των εξαγωγών προς Γερμανία είναι τρόφιμα και ποτά και κύριοι «πρέσβεις» αυτών των προϊόντων είναι τα ελληνικά εστιατόρια. Δεν είναι τυχαίο ότι οι εξαγωγείς φέτας στην Ευρώπη αντιμετώπισαν προβλήματα καθώς οι Ευρωπαίοι, που κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στη χώρα μας είχαν γευτεί το λευκό τυρί, αδυνατούσαν να πιστέψουν ότι αυτή ήταν η πραγματική φέτα.

Κάτι όμως φαίνεται να αλλάζει…

Τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται, επιτέλους, μία στροφή. Η αρχή έγινε με την καθιέρωση του ελληνικού πρωινού στα ξενοδοχεία, που μύησε τους τουρίστες στους θησαυρούς της τοπικής κουζίνας. Συν τοις άλλοις, μια νέα γενιά επιχειρηματιών στο χώρο της εστίασης και της φιλοξενίας αποφάσισε να «ξεθάψει» παραδοσιακές συνταγές, συστατικά και πιάτα (βλέπε σταμναγκάθι, φάβα, σαλάτα με φακές, σερβιρισμένες σε καλαίσθητο περιβάλλον) και να τα προσφέρει στο κοινό, που διψούσε για νέες εμπειρίες.

Τα Navarino Icons, για παράδειγμα, που παράγονται από ντόπιους παραγωγούς της Μεσσηνίας και καταναλώνονται από τους επισκέπτες του Costa Navarino, πρόσφατα κέρδισαν μία ακόμη διάκριση, καθώς το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Navarino Icons ανακηρύχθηκε ως Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο για το 2016.

Αλλάζουν και τα ελληνικά εστιατόρια στη Γερμανία…

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, στη Γερμανία τα ελληνικά εστιατόρια με την γαλανόλευκη και τα αγάλματα με το Δία και την Αφροδίτη να φιγουράρουν στις γωνιές και στα οποία κάποιος μπορεί να απολαύσει σουβλάκι, γύρο, μπιφτέκι και τζατζίκι, αρχίζουν σιγά σιγά να παραχωρούν τη θέση τους σε άλλα πιο εκλεπτυσμένα, τόσο ως προς το design όσο και ως προς το προσφερόμενο προϊόν.

Κάπως έτσι οι Γερμανοί καταναλωτές μυούνται σε εκλεκτά ελληνικά προϊόντα όπως μοναστηριακή σούπα, βιολογικά κρασιά, αλλαντικά χωρίς συντηρητικά, καλαμαράκια με σπανάκι, φάβα, γλυκό του κουταλιού από τζίντζερ και λεβάντα που παρασκευάζει οικοτεχνία στη Θεσσαλία, μαρμελάδα από ντοματίνια, καθώς και σαλάτα με φακές.

Σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα, αυτή η νέα εικόνα της Ελλάδας, αν και στην αρχή ξένισε («στην αρχή έμπαιναν πελάτες μέσα, όταν το μαγαζί δεν ήταν γνωστό, άνοιγαν τον κατάλογο, διάβαζαν, δεν έβρισκαν το γύρο, το σουβλάκι, το μπιφτέκι, τον έκλειναν ευγενικά και έφευγαν» δήλωσε γλαφυρά ένας Ελληνας εστιάτορας). αρέσει τόσο στους Γερμανούς όσο και στον ξένο πληθυσμό της κάθε περιοχής, ιδίως Ιάπωνες και Γάλλους. Οι Ελληνες μετανάστες, από την άλλη, δυστυχώς δεν αποτελούν μία από τις αγορές-στόχους αυτών των πρωτοποριακών μαγαζιών – εξάλλου, σε αντίθεση με άλλους λαούς, όπως οι Εβραίοι, δεν φημιζόμαστε για την αλληλεγγύη μας. 



Γιάννης Πρωτοπαπαδάκης 


Ανασφάλιστα το 13-14% των οχημάτων που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους

Φωτογραφία: EUROKINISSI-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


Περίπου το 13-14% των οχημάτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα είναι ανασφάλιστα, σύμφωνα με τη γενική διευθύντρια της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών.

«Σίγουρα μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα που μας απειλούν καθημερινά στους ελληνικούς δρόμους», τόνισε η Μαργαρίτα Αντωνάκη, μιλώντας στο ΑΠΕ. «Οσο σκληρό κι αν ακούγεται, αν κάποιος δεν μπορεί να ασφαλίσει το όχημά του, θα πρέπει να καταθέσει τις πινακίδες του», πρόσθεσε.

Ακόμη, σύμφωνα με την κ. Αντωνάκη, έχει ολοκληρωθεί τεχνικά η εφαρμογή για φιλική δήλωση τροχαίου ατυχήματος μέσω smartphone, η οποία βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμαστικών εφαρμογών από τις ασφαλιστικές εταιρείες. Η εφαρμογή αυτή, μετά από τα απαραίτητα τεστ, θα τεθεί σύντομα στη διάθεση του κοινού.



Πηγή: iefimerida.gr 


Κρατική χορηγία στην κόρη του Γιάννη Δραγασάκη



Ο πατέρας σε ατελείωτες συσκέψεις µε υπουργούς, κοµµατικά στελέχη, τεχνοκράτες και παραγωγικούς φορείς. 

Η ταλαντούχα κόρη µε την κλακέτα του σκηνοθέτη στα σκηνικά ταινιών µικρού µήκους.

Η συγκεκριµένη αντίθεση συνδέει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη ∆ραγασάκη, µε την κόρη του, Ρηνιώ ∆ραγασάκη. Στα 37 της έχει καταφέρει να στρέψει το ενδιαφέρον της κινηµατογραφικής κοινότητας στις πρωτότυπες και άξιας προσοχής ταινίες της, µε τη θερµή στήριξη του οικογενειακού της περιβάλλοντος και των κρατικών οργανισµών που ενισχύουν µε χρηµατοδοτήσεις τέτοιες προσπάθειες. 

Αυτό άλλωστε προκύπτει από την απόφαση του Ελληνικού Κέντρου Κινηµατογράφου, µε την υπογραφή της γενικής διευθύντριας Ηλέκτρας Βενάκη, τον Αύγουστο του 2016, µε την οποία εγκρίνονται κρατικές επιχορηγήσεις για επτά ταινίες µεγάλου µήκους, µεταξύ αυτών και «Η διπλανή µου» («Cosmic Candy»), που σκηνοθετεί (και γράφει το σενάριο µαζί µε την Κ. Κακλαµάνη) η θυγατέρα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Το ποσό της επιχορήγησης της ταινίας, που πραγµατεύεται την ιστορία µιας 30χρονης γυναίκας, η οποία «αγαπάει τη δουλειά της στο σούπερ µάρκετ, τα αθλητικά της παπούτσια, τα όνειρα µε τις διαγαλαξιακές καραµέλες και οτιδήποτε τη βοηθάει να αποφεύγει τις κρίσεις πανικού», όπως αναφέρεται στα κείµενα προβολής της, έφτασε τα 130.000 ευρώ.

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηµατογράφου τρέφει, όπως αποδεικνύεται, µεγάλη εκτίµηση στις δυνατότητες, την προοπτική και τα έργα της Ρηνιώς ∆ραγασάκη, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που στέκεται στο πλευρό της µε τους πόρους και την υποστήριξή του, αν και τα προηγούµενα χρόνια οι σχετικές επιχορηγήσεις ήταν µικρότερες. Από το 2013, επί των ηµερών της συγκυβέρνησης Σαµαρά-Βενιζέλου, µέχρι σήµερα έχει στηρίξει οικονοµικά ουκ ολίγες φορές τα κινηµατογραφικά της έργα.
Η τελευταία της ταινία, η οποία αξίζει να σηµειωθεί ότι είναι η πρώτη µεγάλου µήκους προσπάθειά της, δεν χρηµατοδοτεί ται µόνο στο τελικό στάδιο, αλλά και στα πρώιµα, πριν καν δηλαδή ολοκληρωθεί η συγγραφή του σεναρίου. Συγκεκριµένα, τον Οκτώβριο του 2014 προεγκρίθηκε η χρηµατοδότηση της συγκεκριµένης ταινίας µε το ποσό των 7.000 ευρώ για το στάδιο της συγγραφής σεναρίου. 

Μόλις δύο µήνες µετά, τον ∆εκέµβριο του 2014, το Ελληνικό Κέντρο Κινηµατογράφου αποφάσισε να αποκτήσει τα δικαιώµατα εκµετάλλευσης πέντε ταινιών µικρού µήκους, τις οποίες είχε «υποβοηθήσει», µε το ποσό των 5.000 ευρώ αναλαµβάνοντας την παραγωγή τους. Ανάµεσα σε αυτές ήταν και το «Προαύλιο» της Ρηνιώς ∆ραγασάκη, που έλαβε µέρος στο τµήµα Generation 14 Plus του ∆ιεθνούς Φεστιβάλ Κινηµατογράφου του Βερολίνου το 2014, µία συµµετοχή η οποία έκανε ακόµα πιο γνωστό το όνοµά της στον χώρο.

Πολιτικώς, την περίοδο εκείνη ο κ. ∆ραγασάκης εξαπέλυε µύδρους εναντίον της προηγούµενης κυβέρνησης στηλιτεύοντας τις σχέσεις της πολυεπίπεδης διαπλοκής της Ν.∆. και του ΠΑΣΟΚ µε τον κρατικό µηχανισµό. Παρά ταύτα, αποδείχθηκε ότι υπήρξαν και εξαιρέσεις στο νοσηρό –κατά τον ΣΥΡΙΖΑ– ∆ηµόσιο. Μία εκ των οποίων το Ελληνικό Κέντρο Κινηµατογράφου, καθώς αποφάσισε την οικονοµική ενίσχυση ταινιών της κ. ∆ραγασάκη.

Στο στάδιο της συγγραφής σεναρίου, η τελευταία ταινία της νεαρής σκηνοθέτιδος χρηµατοδοτήθηκε εκ νέου τον Μάιο του 2015 µε το ποσό των 2.000 ευρώ.  Το έργο της Ρηνιώς ∆ραγασάκη µάλιστα δεν επιχορηγείται αποκλειστικά από το Ελληνικό Κέντρο Κινηµατογρά φου, αλλά και από την κρατική τηλεόραση. Συγκεκριµένα, τον Μάιο του περασµένου έτους αποφασίστηκε, όπως είθισται, η χρηµατοδότηση µιας σειράς ελληνικών παραγωγών, ανάµεσα στις οποίες βρίσκεται και η ταινία της κόρης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. 




Πηγή: parapolitika.gr


Πρόστιμο 1.500 ευρώ για κάπνισμα στο αυτοκίνητο με παιδί - Σε ισχύ η απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου



Πρόστιμο ποσού 1.500 ευρώ θα επιβάλει η Ελληνική Αστυνομία σε όποιον καπνίζει τσιγάρο, είτε ακόμη και ηλεκτρονικό τσιγάρο στο αυτοκίνητο, ανεξάρτητα αν είναι οδηγός η όχι, στην περίπτωση που επιβαίνουν στο όχημα παιδιά κάτω των 12 ετών. Παράλληλα, τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση του ατμίσματος ηλεκτρονικού τσιγάρου σε όλους τους δημόσιους χώρους. Επιπλέον, οι δημόσιοι υπάλληλοι που καπνίζουν στην εργασία τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με διοικητικές και πειθαρχικές κυρώσεις

Ειδικότερα σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας τίθενται σε ισχύ νέες ρυθμίσεις για τη χρήση προϊόντων καπνού, νέων προϊόντων καπνού , ηλεκτρονικών τσιγάρων και φυτικών προϊόντων για το κάπνισμα . 

Σε μια προσπάθεια να τεθεί ο αντικαπνιστικό νόμος σε ισχύ οι αρμόδιες αρχές θα εντείνουν τους ελέγχους διενεργόντας τακτικές, έκτακτες και αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός συμμόρφωσης με τις σχετικές νέες απαιτήσεις,  ενώ τα όργανα ελέγχου συντάσσουν μηνιαίες εκθέσεις με αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τα αποτελέσματα των ελέγχων και την διαπίστωση παραβάσεων, ώστε να ελέγχονται τυχόν επαναλαμβανόμενες παραβάσεις χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος και να προβαίνει η υπηρεσία σε ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης. 

Τακτικοί έλεγχοι διεξάγονται σε μηνιαία ή διμηνιαία βάση ανάλογα: 

α) με τον αριθμό των διαπιστωθεισών παραβάσεων και 

β) το εύρος της περιοχής ελέγχου. Έκτακτοι έλεγχοι διενεργούνται οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας, ανάλογα με το ωράριο λειτουργίας του ελεγχόμενου χώρου, δίνοντας προτεραιότητα σε χώρους στους οποίους έχουν ήδη διαπιστωθεί παραβάσεις. 

Σε περίπτωση καταγγελίας κινητοποιείται η διαδικασία εκτάκτου ελέγχου. Για το πρόστιμο κριτήριο αποτελούν: Ο χώρος εντός του οποίου διαπιστώνεται η παράβαση Για τη εφαρμογή του νόμου ορίζεται η ακόλουθη σειρά προτεραιότητας: 

-νοσηλευτικά ιδρύματα όλων των ειδών και των βαθμίδων, 
-εκπαιδευτικά ιδρύματα κατά προτεραιότητα: παιδικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, ειδικά σχολεία, δευτεροβάθμια εκπαίδευση όλων των τύπων, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, χώροι παροχής κάθε είδους τεχνικής εκπαίδευσης, χώροι παροχής παντός τύπου ιδιωτικής εκπαίδευσης, 
- χώροι αθλητικών εγκαταστάσεων, 
-καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος,
- κέντρα διασκέδασης κ.λπ.,   
- Η μη λήψη μέτρων για την αποτροπή των παραβάσεων, όπως ενδεικτικά η μη απομάκρυνση των σταχτοδοχείων. 
- η μη ανάρτηση σήματος για την απαγόρευση του καπνίσματος
- η μη ανταπόκριση του υπευθύνου λειτουργίας του καταστήματος σε διαμαρτυρία για την πραγματοποίηση της παράβασης και η μη κλήση των αρμοδίων οργάνων και η μη πραγματοποίηση συστάσεων στους παραβάτες. 
- η μη συνεργασία υπευθύνου της επιχείρησης με τα αρμόδια όργανα κατά τη διεξαγωγή του ελέγχου -  η υποτροπή, ήτοι η επανάληψη της παράβασης στον ίδιο χώρο (δηλαδή η πλέον της μίας παράβαση των κείμενων διατάξεων, που βεβαιώνεται από τις αρμόδιες αρχές στον ίδιο δημόσιο χώρο ή στο ίδιο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος) Οι υπεύθυνοι για την εφαρμογή των εν λόγω διατάξεων είναι: 
Για τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα και τις Ιδιωτικές Κλινικές, οι Διοικητές και οι Διοικητικοί Διευθυντές . Για τους λοιπούς χώρους των ιδιωτικών επιχειρήσεων, οι υπεύθυνοι εκμετάλλευσης αυτών. Διευκρινίζεται ότι πρόστιμο επιβάλλεται τόσο στους υπευθύνους εφαρμογής των διατάξεων όσο και στον παραβάτη καπνιστή ή χρήστη προϊόντων καπνού, νέων προϊόντων καπνού, ηλεκτρονικού τσιγάρου και φυτικών προϊόντων για κάπνισμα. 
Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η χρήση προϊόντων καπνού, νέων προϊόντων καπνού, ηλεκτρονικών τσιγάρων και φυτικών προϊόντων για το κάπνισμα στους παρακάτω αναφερόμενους χώρους: 
Σε όλα τα κτίρια όπου στεγάζονται Γραφεία Δημοσίων Υπηρεσιών, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου που εποπτεύονται και επιχορηγούνται από το Κράτος, Οργανισμοί και άλλα Ιδρύματα (Ο.Τ.Ε., Δ.Ε.Η., ΕΛ.ΤΑ. κ.λπ.). 
Επίσης σε χώρους εργασίας που ανήκουν σε ιδιωτικούς φορείς, καθώς και στους χώρους μακράς αναμονής του κοινού (αίθουσες αναμονής αεροδρομίων, σιδηροδρομικών σταθμών, σταθμών λεωφορείων, επιβατικών σταθμών λιμένων κ.λ.π.) και στους παντός είδους κλειστούς χώρους αναμονής καθώς και στα παντός είδους κυλικεία. Σε όλες τις μονάδες παροχής Υπηρεσιών Υγείας, όπως: 

1)    Νοσοκομεία. 
2)    Ιδιωτικές Κλινικές. 
3)    Κέντρα Υγείας. 
4)    Περιφερειακά Ιατρεία. 
5)    Δημοτικά Ιατρεία. 
6)    Ιατρεία Νομικών Προσώπων Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου (Ι.Κ.Α., κ.λ.π.) 
7)    Ιδιωτικά Ιατρεία - Οδοντιατρεία. 
8)    Φαρμακεία. 
9)    Λοιπές μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.). 
10)    Σε κάθε άλλο χώρο που δεν αναφέρεται παραπάνω, όπου παρέχονται υπηρεσίες υγείας. Σε όλους τους χώρους που παρέχεται εκπαίδευση όπως:

 - Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημόσια ή Ιδιωτικά).
 - Σχολεία Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Δημόσια ή Ιδιωτικά). 
- Πανεπιστήμια, Τεχνολογικά Ιδρύματα και γενικά Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
- Φροντιστήρια. - Στα νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς, παιδότοπους. 
- Σε κλειστούς χώρους διεξαγωγής αθλοπαιδιών, ομαδικών αθλημάτων και αθλητικών εκδηλώσεων.
- Στα παντός είδους μέσα μαζικής μεταφοράς συμπεριλαμβανομένων των επιβατηγών δημοσίας χρήσης αυτοκινήτων , μετρητή (ταξί) και αγοραίων. 
- Στους κλειστούς ή στεγασμένους χώρους των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (κ.υ.ε.) συμπεριλαμβανομένων και των χώρων παροχής υπηρεσιών διαδικτύου. 
- Στα αεροδρόμια, εκτός των χώρων καπνιστών. 
- Στα πάσης φύσεως αυτοκίνητα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης, όταν επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών. 

Για την ως άνω παράβαση επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ποσού 1.500 ευρώ στον επιβαίνοντα που κάνει χρήση προϊόντων καπνού, νέων προϊόντων καπνού, ηλεκτρονικών τσιγάρων και φυτικών προϊόντων για το κάπνισμα ανεξάρτητα αν είναι οδηγός, ενώ διπλασιάζεται το πρόστιμο στο ποσό των 3.000 ευρώ, αν αυτός που κάνει χρήση προϊόντων καπνού, νέων προϊόντων καπνού, ηλεκτρονικών τσιγάρων και φυτικών προϊόντων για το κάπνισμα αν οδηγεί αυτοκίνητο δημοσίας χρήσης. 

Επιπλέον, στους οδηγούς των οχημάτων αυτών επιβάλλεται η αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για διάστημα ενός (1) μηνός για κάθε παράβαση έστω και αν δεν διέπραξαν οι ίδιοι την παράβαση αλλά πρόσωπο που επιβαίνει στο αυτοκίνητο. 
Η διαπίστωση της παράβασης και η επιβολή των προαναφερόμενων διοικητικών ποινών γίνεται από τα αστυνομικά όργανα.   Με απόφαση του Υπουργού Υγείας δύναται να υπάγονται και άλλοι χώροι στην απαγόρευση χρήσης προϊόντων καπνού, νέων προϊόντων καπνού , ηλεκτρονικών τσιγάρων και φυτικών προϊόντων για το κάπνισμα Για τους παραβάτες των εν λόγω διατάξεων εντός των Μονάδων Υγείας επιβάλλονται και οι παρακάτω διοικητικές κυρώσεις. 
α) στους παραβάτες ασθενείς, πειθαρχικό εξιτήριο. 
β) στους παραβάτες επισκέπτες και συνοδούς, αποβολή από τη Μονάδα Υγείας. 
γ) στους υπεύθυνους εφαρμογής των εν λόγω διατάξεων και εργαζόμενους στις Μονάδες Υγείας, επιβάλλονται οι πειθαρχικές ποινές σύμφωνα με τις διατάξεις του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.  

Η επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων για την παράβαση των διατάξεων απαγόρευσης χρήσης προϊόντων καπνού, νέων προϊόντων καπνού , ηλεκτρονικών τσιγάρων και φυτικών προϊόντων για το κάπνισμα στους δημόσιους λειτουργούς, τους δημόσιους υπαλλήλους, τους υπαλλήλους ΟΤΑ, τους υπαλλήλους των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, τους υπαλλήλους νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου και τους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στους χώρους που είναι εγκατεστημένες οι υπηρεσίες τους, συνίσταται σε επίπληξη η οποία καταγράφεται επιτόπου στον προσωπικό υπηρεσιακό φάκελό του υπαλλήλου και επιβάλλεται και πρόστιμο ανάλογου ύψους με το διοικητικό που επισύρει η ίδια παράβαση. 

Κάθε επαναλαμβανόμενη παράβαση του ίδιου υπαλλήλου στον ίδιο ή άλλο χώρο ή αντίστοιχα επαναλαμβανόμενη παράβαση σε χώρο αρμοδιότητας του ιδίου Προϊσταμένου υπαλλήλου επισύρει διπλασιασμό του αμέσως προηγούμενου επιβληθέντος προστίμου έως το ανώτερο εκ του νόμου 3868/2010 προβλεπόμενο ποσό. 

Σε ειδικές περιπτώσεις υπαλλήλων που, εξαντληθέντων όλων των ηπιότερων πειθαρχικών ποινών, από εξαιρετική δυστροπία αρνούνται να συμμορφωθούν ή Προϊσταμένων που παρά των επαναλαμβανόμενων παραβάσεων αρνούνται επιδεικτικώς να λάβουν μέτρα στην Υπηρεσία τους δεν αποκλείεται επιβολή έτι αυστηρότερων πειθαρχικών ποινών, κατά την κρίση του αρμόδιου Υπηρεσιακού -Πειθαρχικού Συμβουλίου το οποίο οφείλει να συγκαλείται ταχύτατα προκειμένου να επιληφθεί των συγκεκριμένων παραβάσεων. 

Ειδικά για τους δημοσίους λειτουργούς, δημοσίους υπαλλήλους, υπαλλήλους ΟΤΑ, υπαλλήλους Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. και υπαλλήλους του δημόσιου τομέα σε χώρους όπου είναι εγκατεστημένες οι υπηρεσίες τους, το ύψος των πειθαρχικών προστίμων είναι αντίστοιχο των διοικητικών που επισύρει η ίδια παράβαση ήτοι : 

Κάπνισμα σε χώρους εργασίας, Κάπνισμα σε χώρους αναμονής και Κάπνισμα στα κυλικεία σύμφωνα με τον Πίνακα Προστίμων Δημοσίων Υπαλλήλων. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας με την εφαρμογή των ως άνω και με την επακόλουθη δημιουργία περιβάλλοντος χωρίς τη χρήση προϊόντων καπνού και άλλων συναφών προϊόντων συμβάλλουμε αποδεδειγμένα στην εξασφάλιση του δικαιώματος στη ζωή, στην άσκηση των δικαιωμάτων χωρίς κανενός είδους διάκριση, του δικαιώματος του καθενός να απολαμβάνει ασφαλείς και ευνοϊκές συνθήκες εργασίας καθώς και του δικαιώματος του καθενός να απολαμβάνει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο σωματικής και ψυχικής υγείας.



Πηγή : dikaiologitika.gr


Το Συμβούλιο της Επικρατείας ανάχωμα στις αναξιοκρατικές και αδιαφανείς μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ



Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Επικράτειας, κυρία Νίκη Κεραμέως, σχετικά με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία έκρινε αντισυνταγματικό το Νόμο 4327/2015, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Με την ακυρωτική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για το νόμο “Μπαλτά - Κουράκη” σχετικά με την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης, αποδείχτηκε περίτρανα ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ νομοθετεί χωρίς σεβασμό σε θεμελιώδεις αρχές του Κράτους Δικαίου. 

Είχαμε εξ ’αρχής επισημάνει ότι οι μεθοδεύσεις αυτές που προωθούν την αναξιοκρατία και την αδιαφάνεια στο Δημόσιο, δεν μακροημερεύουν. Η πραγματικότητα μας επιβεβαιώνει. 

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, η διοικητική ιεραρχία της εκπαίδευσης αλλά και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας θα υποστούν τις ανυπολόγιστες επιπτώσεις της παράνομης και αντισυνταγματικής νομοθέτησης της Κυβέρνησης.

Μετά το Νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, τις Υπουργικές Αποφάσεις Πολάκη για τις απομακρύνσεις των διοικητών νοσοκομείων, έρχεται σήμερα ο Νόμος “Μπαλτά - Κουράκη” να προστεθεί στον πλούσιο κατάλογο των πολιτικών της Κυβέρνησης που καταρρέουν ως αντισυνταγματικές.

Μιας Κυβέρνησης που κατά τα λοιπά πρεσβεύει ότι είναι κάθε λέξη του Συντάγματος».


Συμφωνία ΕΛ.ΑΣ - Fraport για 14 περιφερειακά αεροδρόμια



Σε σύμβαση παροχής υπηρεσιών προχώρησαν η Ελληνική Αστυνομία και η Fraport Greece , για 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας και συγκεκριμένα για τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Ακτίου, Καβάλας, Ρόδου, Κω, Σαντορίνης, Μυκόνου, Μυτιλήνης, Σάμου και Σκιάθου.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας και από την Fraport Greece οι Alexander Zinell και Ιan Matheson, CEO και COO της εταιρείας, αντίστοιχα.

Η στελέχωση των αεροδρομίων από την Ελληνική Αστυνομία θα καλύπτει υπηρεσίες τάξης, ασφάλειας, τροχαίας και διαβατηριακού ελέγχου, όπως προβλέπεται από την ελληνική νομοθεσία και τη σύμβαση.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της σύμβασης θα παραχωρηθούν δωρεάν στην Ελληνική Αστυνομία - σε κάθε αεροδρόμιο - χώροι, υλικοτεχνικός εξοπλισμός και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, ενώ προβλέπεται και παροχή μεγαλύτερων χώρων και εγκαταστάσεων, σε περίπτωση μελλοντικής αύξησης της εναέριας κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι το έργο ασφάλειας αερομεταφορών (έλεγχος ασφαλείας χειραποσκευών, αποσκευών φορτίου - ταχυδρομείου, προμηθειών αερολιμένα κ.λπ.) θα ανατεθεί από την Fraport Greece σε Ιδιωτικές Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας, γεγονός που συνεπάγεται εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού και πόρων για την Ελληνική Αστυνομία.



Πηγή : kathimerini.gr


Ομολόγησε αστυνομικός τη δολοφονία του οδηγού ταξί στην Καστοριά



Συνελήφθη για τον φόνο του 52χρονου οδηγού ταξί στην Λεύκη Καστοριάς 30χρονος ειδικός φρουρός που υπηρετεί στην Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ).

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ο 30χρονος αστυνομικός, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ομολόγησε ότι σκότωσε τον 52χρονο ταξιτζή, με τον οποίο είχε προσωπικές διαφορές.

Ο οδηγός ταξί έφερε δύο σφαίρες, μία στην κροταφική χώρα και μια στην πλάτη, και σύμφωνα με την αστυνομία χτυπήθηκε από πίσω προς τα εμπρός. Ο 52χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε ερημική τοποθεσία εκτός πορείας του επαρχιακού δρόμου Λεύκης -Κορομηλιάς δίπλα στο ποτάμι σε απόσταση 50 μέτρων από το αυτοκίνητο του.

Ο αστυνομικός υπηρετούσε στην Αθήνα και πήγε με μετάθεση στην Καστοριά, όπου υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα της πόλης και εντάχθηκε στην Ομάδα Πρόληψης και καταστολής Εγκληματικότητας.




Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ποιός λογικός βλέπει ειδήσεις στην ΕΡΤ: Στο 1,6% το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο



Τελικά ο Ξυδάκης έχει δίκιο και οι Έλληνες δεν ανέχονται την παρακμή από ένα τριτοκοσμικό κανάλι όπως η ΕΡΤ και φυσικά δεν βλέπει ειδήσεις από αυτό το κανάλι γιατί δεν θα μάθει ποτέ την αλήθεια.

Διαβάζουμε στο iefimerida.gr

Ανησυχία στην ΕΡΤ: Στο 1,6% το κεντρικό δελτίο ειδήσεων

Ούτε το 2% δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο γενικό σύνολο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων έκανε την Πέμπτη 1,6% στο γενικό σύνολο και μόλις 1% στο νεανικό κοινό.

Τα νούμερα παραμένουν χαμηλά παρά την αλλαγή που έγινε στη θέση του κεντρικού παρουσιαστή την οποία έχει αναλάβει από τις 20 Φεβρουαρίου ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στη διοίκηση της Δημόσιας Τηλεόρασης. 




Ο Εβδομαδιαίος μονόλογος προπαγάνδας Κουρουμπλή από την εκπομπή του Αυτιά



Λές και βγήκε από παρθενογένεση ο Κουρουμπλής και με μονολόγους στις τηλεοπτικές εκπομπές χωρίς αντιπολίτευση λέει ότι θέλει ασύδοτα και χωρίς ίχνος φιλότιμου.

Ο πρώην βαθύ Πασοκ υπεύθυνος για την κατάντια της χώρας και νυν βαμμένος Συριζαίος και υπουργός της αποτυχημένης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε το θράσος να κατηγορεί τους άλλους και τον γνωρίσαμε πριν από δύο χρόνια.

Το μισάωρο του Κουρουμπλή κάθε Σαββατοκύριακο από την εκπομπή του Αυτιά είναι δεδομένο με ένα Κουρουμπλή να κάνει κριτική σε όλα και για όλους χωρίς ίχνος αυτοκριτικής με μπόλικη προπαγάνδα και ψέμα τύπου ομιλίας χωρίς σχεδόν καμία διακοπή.

Μόλις τέσσερα λεπτά δέχτηκε ο Κουρουμπλής να είναι παρών στον εβδομαδιαίο μονόλογο του ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ  Βασίλης Κικίλιας και το άνχος ήταν να του απαντήσει πώς δεν θα γίνουν εκλογές η μόνη τους έννοια, ο μόνος τους φόβος.

Σήμερα ακούσαμε τα απίστευτα όπως :

Η τετραετία θα εξαντληθεί ο καθημερινός φόβος του. Είπε το απίστευτο  αυτή είναι κυβέρνηση   οκταετίας και δεν έχει σταματήσει ο κόσμος να γελάει και να φοβάται παράλληλα μην τυχόν και πάθουμε τέτοιο κακό.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο Υπουργός Ναυτιλίας το τερμάτισε λέγοντα το απίστευτο που εξόργισε όσους άμοιρους άκουγαν τον μονόλογο του ότι «ο κόσμος εμπιστεύεται το καθαρό βλέμμα του Τσίπρα. Εμείς θα σηκώσουμε το σταυρό του μαρτυρίου για να βγάλουμε τη χώρα από από την καταστροφή».  

Κύριε Κουρουμπλή μου με όλο τον σεβασμό (και είναι το μοναδικό για το οποίο σας σεβόμαστε ) εάν μπορούσατε να δείτε το βλέμμα του Τσίπρα δεν θα το λέγατε αυτό το τραγικό!! Ρωτήστε το 90% των Ελλήνων που το έχουν δει!!!!!



Αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά στην κυβέρνηση είναι να μας κάνουν να γελάμε



Η κυβέρνηση φημίζεται παγκοσμίως για τις "στελεχάρες" της και τις "υπουργάρες" της και αυτοί το επιβεβαιώνουν καθημερινά.

Μάθαμε από την στελεχάρα τον υπουργό Πολάκη το "κόπι πάστε" όπως θεωρεί ο ίδιος παγκοσμίως ότι πρέπει να προφέρεται το "copy paste", τώρα μάθαμε από την άλλη στελεχάρα και υπουργό  Πετρόπουλο και το "φακ νιους" όπως προφέρει παγκοσμίως ο ίδιος τα “Fake News”

Σας αφήνουμε να παρακολουθήσετε το video :




Η Κυβέρνηση ομολογεί ότι η φύλαξη των συνόρων της χώρας είναι ”μια ανόητη πολιτική”



Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφορικά με τα όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Κυρίτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
           
«Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού Οργάνου για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό της Κυβέρνησης, ομολόγησε σήμερα με κυνισμό ότι τόσο εκείνος όσο και η Κυβέρνησή του, θεωρούν  τη φύλαξη των συνόρων της χώρας ”μια ανόητη πολιτική”.  

 Χαρακτήρισε, επίσης, ”κανίβαλο” όποιον τάσσεται υπέρ των κλειστών κέντρων κράτησης για τους παράνομους και παραβατικούς μετανάστες. Επανέλαβε ταυτόχρονα  - για ακόμη μία φορά -  πως η Κυβέρνησή του ”δεν είναι αλληλέγγυα” σε μια Ευρώπη που εφαρμόζει ελέγχους φύλαξης για οποιονδήποτε επιθυμεί να εισέλθει παράνομα σε αυτήν. Προφανώς, γιατί ονειρεύεται και οραματίζεται μια Ευρώπη “μπάτε σκύλοι αλέστε”.

 Ρωτάμε ευθέως τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μουζάλα: Συμφωνούν με τις θέσεις του κ. Κυρίτση;».


Βόλος: Kραδαίνοντας ξύλα φυγαδεύτηκαν Κασιδιάρης και άλλοι Χρυσαυγίτες από τηλεοπτικό σταθμό (video)




Η συνέντευξή τους διακόπηκε, λόγω συγκέντρωσης αντιεξουσιαστών 

Συγκέντρωση έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό "ASTRA" στον Βόλο, πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστές και αναρχικοί, ζητώντας να σταματήσει η μετάδοση συνέντευξης που έδινε εκείνη την ώρα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.   

Δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν περικυκλώσει το κτίριο του "ASTRA" προκειμένου να μη επιτρέψουν την είσοδο στα τηλεοπτικά στούντιο στους αντιεξουσιαστές.   Κασιδιάρης, Ηλιόπουλος και άλλοι χρυσαυγίτες φυγαδεύτηκαν κραδαίνοντας ρόπαλα από τον τηλεοπτικό σταθμό, αφού η συνέντευξη διακόπηκε και δεν συνεχίστηκε, ενώ οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν έξω από τα γραφεία του «Άστρα» φωνάζοντας συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής και για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και ΜΑΤ. 



O αστυνομικός υποδιευθυντής κ. Γιώργος Ντιζές, ενώ συντόνιζε την επιχείρηση για να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγκρουση, είδε έκπληκτος την ομάδα των Χρυσαυγιτών να βγαίνει από το γκαράζ του τηλεοπτικού σταθμού επί της οδού Κοραή, να είναι εξοπλισμένοι με κράνοι και ρόπαλα, σαν έτοιμοι για μάχη σώμα με σώμα, κάτι που ευτυχώς αποφεύχθηκε. 

Ακολουθώντας τις εντολές του κ. Ντιζέ οι Βουλευτές της ΧΑ μετά των συνοδών τους επιβιβάστηκαν στα αυτοκίνητά τους και έφυγαν χωρίς να ανοίξει μύτη, στις 4.15 περίπου το απόγευμα.    



Lifo.gr Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ και magnesianews/Φωτό magnesianews.gr 


Αποκαλύφθηκε μαρμαρόστρωτη πλατεία σε υπό κατασκευή σταθμό μετρό της Θεσσαλονίκης

φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Υπολείμματα μιας μαρμαρόστρωτης πλατείας, περικλειόμενης από κυκλική σιγμοειδή στοά αποκάλυψε η αρχαιολογική έρευνα στις εισόδους του υπό κατασκευή σταθμού Αγίας Σοφίας, για το μετρό της Θεσσαλονίκης.

Το μνημειακό σύνολο, στη διασταύρωση της κεντρικής ρωμαϊκής λεωφόρου «Decumanus Maximus» με τον «cardo» της Αγίας Σοφίας, βρίσκεται πάνω στον άξονα δύο σημαντικών παλαιοχριστιανικών μνημείων, της Βασιλικής της Αχειροποιήτου και της επισκοπικής Βασιλικής στη θέση του ναού της Αγίας Σοφίας. Χρονολογείται στον 6ο αιώνα.

Τα πρώτα συμπεράσματα της ανασκαφικής έρευνας, που διεξάγει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, παρουσίασε σήμερα η αρχαιολόγος Ελένη Λαμπροθανάση, στην 30ή Επιστημονική συνάντηση για τις ανασκαφές στη Μακεδονία και τη Θράκη, που διοργανώνουν το ΑΠΘ και το υπουργείο Πολιτισμού.

«Οι μνημειακές αυτές διαμορφώσεις του δημόσιου χώρου, ενταγμένες σε μεγάλα οικοδομικά προγράμματα ανάγονται στον 5ο και 6ο αιώνα, με ενδιάμεσες επισκευές και διάρκεια χρήσης τουλάχιστον μέχρι και τον 9ο αιώνα. 

Παρόμοιες διαμορφώσεις δημόσιων χώρων στην πορεία κεντρικών οδών υλοποιήθηκαν ως μεγάλα οικοδομικά προγράμματα αυτοκρατόρων του 4ου, 5ου και 6ου αιώνα στην Κωνσταντινούπολη, γνωστά από τις πηγές», επισήμανε η κ. Λαμπροθανάση, διευκρινίζοντας ότι «στη Θεσσαλονίκη το νέο πολεοδομικό πρόγραμμα των παλαιοχριστιανικών χρόνων με τις ημικυκλικές σιγμοειδείς πλατείες εκτείνεται πάνω σε προγενέστερες οικοδομικές νησίδες».

«Στους πρωτοβυζαντινούς χρόνους διαπιστώνουμε σαφή διαφοροποίηση στον σχεδιασμό του πολεοδομικού ιστού. 

Η βυζαντινή αγορά με τα καταστήματα και τα εργαστήριά της καταλαμβάνει τμήμα της δημόσιας έκτασης.

Η επαλληλία των οικοδομημάτων εντός ενός διευρυμένου χρονολογικά ορίζοντα, που κυμαίνεται από τα χρόνια της ύστερης αρχαιότητας μέχρι τη βυζαντινή εποχή, είναι ενδεικτική για τη διαχρονία της δημόσιας καθημερινής ζωής της πόλης», εξήγησε η αρχαιολόγος, σκιαγραφώντας τον χαρακτήρα του μνημειακού συνόλου.



Πηγή : (ΑΠΕ-ΜΠΕ), iefimerida.gr


ΗΠΑ: Ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε τις παραιτήσεις 46 εισαγγελέων που είχαν διοριστεί από την κυβέρνηση Ομπάμα



Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς ζήτησε από τους 46 εναπομείναντες επικεφαλής ομοσπονδιακούς εισαγγελείς που είχαν διοριστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα να παραιτηθούν «προκειμένου να διασφαλιστεί μια ομοιογενής μετάβαση», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο.

Η εφημερίδα New York Times ανέφερε σε άρθρο της ότι μεταξύ των εισαγγελέων αυτών είναι και ο εισαγγελέας του Μανχάταν Πριτ Μπαράρα, ο οποίος αναμενόταν ότι θα διατηρήσει τη θέση του, καθώς είχε συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ πριν την ορκωμοσία του και τότε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του είχε ζητήσει να παραμείνει, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Το γραφείο του Μπαράρα χειρίζεται μερικές από τις πιο κρίσιμες υποθέσεις που περνούν από το ομοσπονδιακό δικαστικό σύστημα.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ορίζονται από τον Αμερικανό πρόεδρο και δεν είναι σπάνιο να αντικαθιστούνται από την εκάστοτε νέα κυβέρνηση. Παρόλα αυτά έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι η κυβέρνηση Τραμπ έλαβε αυτή την απόφαση τόσο ξαφνικά, αλλά ο αριθμός των εισαγγελέων που αφορά.



Πηγή : kathimerini.gr


Νεκρός οδηγός ταξί στην Καστοριά με τραύματα από πυροβόλο όπλο ανακρίνεται αστυνομικός




Νεκρός σε ερημική τοποθεσία στη Λεύκη Καστοριάς βρέθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής οδηγός ταξί που, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών, φαίνεται να φέρει δύο τραύματα από πυροβόλο όπλο, το ένα στην κροταφική χώρα. 

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε αγροτική περιοχή εκτός του επαρχιακού δρόμου Λεύκης –Κορομηλιάς, δίπλα στο ποτάμι, και ο άτυχος οδηγός σε απόσταση 50 μέτρων από το ταξί. 

Οι έρευνες ξεκίνησαν μετά την αναφορά της οικογένειας στην αστυνομία αφού από νωρίς το απόγευμα ο 52χρονος δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές κλήσεις. 

Τα πρώτα στοιχεία σχεδόν απέκλειαν τον καταζητούμενο δολοφόνο των βορείων προαστίων καθώς ο τρόπος δράσης είναι πολύ διαφορετικός και σύμφωνα με πληροφορίες ανακρίνεται αστυνομικός για την δολοφονία του άτυχου οδηγού ταξί.