Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Ανδρουλάκη ο Ελληνικός λαός θέλει να του πεις γιατί σε παρακολουθούσαν μην κάνεις τον ανήξερο!!!

 


Δεύτερος γύρος παρακολουθήσεων Ανδρουλάκης, με την Μάρθα Βούρτση, εεεε συγνώμη τον Νίκο Ανδρουλάκη να κάνει και πάλι τον ανήξερο την ώρα που έχει σιχαθεί ο κόσμος να ακούει για υποκλοπές, και τον Ανδρουλάκη να κάνει τον ανήξερο.

Νομίζουμε ότι έχει φτάσει η στιγμή να πει ο Νίκος Ανδρουλάκης προσωπικά στον Ελληνικό λαό γιατί τον παρακολουθούσαν, γιατί ξέρει γιατί τον παρακολουθούσαν, και σίγουρα δεν θέλει να το μάθει απο κανένα άλλο.

Το θέμα των υποκλοπών επανέφερε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στη διάρκεια της συζήτησης επί του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τις αυξήσεις στο Δημόσιο, τις οποίες φαιδρά  καταψήφισε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σήμερα, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, κατήγγειλε και πάλι ότι ότι έγιναν τρεις απόπειρες παρακολούθησης του ιδίου από το Predator, ενώ τόνισε πως πρέπει να σταματήσουν «να κρύβονται από τις πραγματικές τους ευθύνες και ο πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες».

Το θέμα όμως είναι ότι κρύβεται και ο ίδιος, αφού ξέρει και δεν λέει στον Ελληνικό λαό γιατί τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ.

«Μετά από ένα χρόνο που είχα επισκεφθεί τον Άρειο Πάγο, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι παρέλαβα χθες το βράδυ επιστολή από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων και ενημερώνει ότι έγιναν τρεις απόπειρες παρακολούθησής μου και όχι μία», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, λές και δεν ήξερε και δεν ξέρει γιατί τον παρακολουθούσαν.

Και προσέθεσε : «Η πρώτη, στις 16 Σεπτεμβρίου του 2021. Η δεύτερη στις 21 Σεπτεμβρίου του 2021, ήταν αυτή που εντόπισε και η ειδική υπηρεσία του Ευρωκοινοβουλίου. Και η τρίτη απόπειρα έγινε στις 20 Οκτωβρίου του 2021. Ενώ δηλαδή βρισκόμουν ήδη υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ και μεσούσης της εκλογικής διαδικασίας στο ΠΑΣΟΚ».

Με λίγα λόγια δηλαδή για να γίνουν τρεις παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη σημαίνει ότι κάτι είχε βρεθεί για τον Ανδρουλάκη και πρέπει να το μάθουμε.

«Παραδίδω στα πρακτικά την επιστολή του Κωνσταντίνου Μενουδάκου. Όπως έχει δημόσια ενημερώσει ο κ. Μενουδάκος, 87 ακόμη συμπολίτες μας έλαβαν αντίστοιχα μηνύματα με το Predator. Συνεπώς, υπάρχουν 87 τέτοιες επιστολές», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Τόνισε πως «οφείλουν να ενημερώσουν τη Βουλή των Ελλήνων και τον ελληνικό λαό. Οφείλουν να κινήσουν όλες τις νόμιμες διαδικασίες δίνοντας τα στοιχεία αυτά στη Δικαιοσύνη. Το οφείλουν στην αλήθεια. Το οφείλουν στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στη Δημοκρατία».

«Αυτοί που επέτρεψαν σκόπιμα να κυλιστεί η δημόσια ζωή στο βούρκο και να κρύψουν με παραπληροφόρηση και συμψηφισμούς τις βαρύτατες ευθύνες τους, πρέπει να λογοδοτήσουν», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης που ξέρει γιατί τον παρακολουθούσαν να εργαλειοποίησε την παρακολούθηση πριν σκάσει η αλήθεια.

Και καταλήγει : «Είμαι εδώ για να συνεχίσω τον αγώνα της διαφάνειας, της αξιοπρέπειας, του σεβασμού των θεσμών και της Δημοκρατίας. Το ερώτημα που περιμένουμε να απαντήσει η Δικαιοσύνη, αλλά και οι ανεξάρτητες αρχές, είναι ένα: ποιοι είχαν στήσει αυτό το παράκεντρο εξουσίας και χρησιμοποιούσαν το Predator. Πρέπει η Δικαιοσύνη να ελέγξει άμεσα πόσοι από τους 87 υπήρξαν και θύματα παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ, για να δούμε τελικά πόσες ήταν οι διαβολικές συμπτώσεις. Μόνο έτσι θα σταματήσουν να κρύβονται από τις πραγματικές τους ευθύνες και ο πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες».



Ο παρουσιαστής του OPEN δεν μπορούσε να καταλάβει ότι λέει λάθος το όνομα του δημάρχου Κιλκίς

 


Πολύ το γέλιο στο OPEN, αλλά και ο δίκαιος εκνευρισμός του δημάρχου Κιλκίς, που είχε απέναντι του ένα παρουσιαστή , που δεν καταλάβαινε όσες φορές και να του το πούνε ότι ο δήμαρχος έχει άλλο όνομα από αυτό που λέει αυτός.

Πιστεύοντας ότι στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής σύνδεσης βρισκόταν «ο δήμαρχος Κιλκίς Θεόδωρος Βαφειάδης» που δεν είναι δήμαρχος Κιλκίς, ο εκ των παρουσιαστών της εκπομπής, Φοίβος Παπαδάκης, επιχείρησε να τον ρωτήσει για τον 27χρονο πιλότο Περικλή Στεφανίδη, ο οποίος καταγόταν από το Κιλκίς και έχασε τη ζωή του χθες στην κατάσβεση της φωτιάς στην Κάρυστο. 

Δήμαρχος Κιλκίς, ωστόσο, ονομάζεται Δημήτρης Κυριακίδης, ενώ ο Θεόδωρος Βαφειάδης είναι υποψήφιος δήμαρχος στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου. 

Ακολούθησε ο εξής... ασύλληπτος διάλογος με τον παρουσιαστεί να μην θέλει να αντιληφθεί το λάθος του:

Παπαδάκης: Έχουμε μαζί μας τον κύριο Θεόδωρο Βαφειάδη, τον δήμαρχο Κιλκίς, καθώς ο 27χρονος Περικλής είχε καταγωγή από το Κιλκίς και φυσικά θρηνεί όλη η τοπική κοινωνία, όπως και όλη η Ελλάδα

Κυριακίδης: Καλημέρα. Μάλλον έχετε κάνει κάποιο λάθος. Παρακαλώ να το διορθώσετε άμεσα. Δήμαρχος Κιλκίς είναι ο Δημήτρης Κυριακίδης.

Παπαδάκης: Έχετε απόλυτο δίκιο, μας συγχωρείτε.

Κυριακίδης: Ναι, αλλά αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να συμβαίνουν. Είναι ένα τρανταχτό λάθος. Δεν πρέπει να μπερδεύουν τους δημάρχους.

Παπαδάκης: Κύριε Βαφειάδη, πείτε μου την ιδιότητά σας για να το διορθώσουμε.

Κυριακίδης: Πάλι κάνετε το ίδιο λάθος. Λυπάμαι. Δεν μπορώ να συνεννοηθώ. Δήμαρχος Κιλκίς είναι ο Δημήτρης Κυριακίδης. Συγγνώμη. Να είστε πάρα πολύ προσεκτικοί στις συνδέσεις, να ξέρετε με ποιον μιλάτε. Ξανακάνετε το ίδιο λάθος…

Με τον παρουσιαστεί Φοίβο Παπαδάκη να συνεχίζει, να μην καταλαβαίνει ότι δεν τον λένε Βαφειάδη, αλλά Κυριακίδη και να τον αποκαλεί «κύριο Βαφειάδη», ο κ. Κυριακίδης αγανακτισμένος είπε : «Διορθώστε το, σας παρακαλώ. Σας ακούω, αλλά βλέπω ότι δεν έχετε διορθώσει ακόμα το λάθος. Πάλι κάνετε το ίδιο λάθος. Μα, δεν είμαι ο κ. Βαφειάδης. Μιλάτε με τον κ. Κυριακίδη, δήμαρχο Κιλκίς»...





Η κυβέρνηση δίνει ένα επιπλέον μισθό στο δημόσιο και ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ καταψηφίζει

 


Καραγκιοζιλίκι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που καταψηφίζουν επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών αλλά ψηφίζουν συγκεκριμένα άρθρα,.

Σε αυτή την ενέργεια της αντιπολίτευσης κινήθηκε η ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη  στην ολομέλεια της βουλής. 

Ο πρωθυπουργός, ανέφερε ότι τα δύο κόμματα καταψηφίζουν τις πρώτες αυξήσεις που δίνονται στους δημοσίους υπαλλήλους ύστερα από 14 χρόνια. «Λυπάμαι που η αντιπολίτευση επέλεξε να μη στηρίξει το νομοσχέδιο. Κρινόμαστε από τις επιλογές μας. Η κυβέρνηση παραμένει συνεπής, γράφεται το πρώτο κεφάλαιο επιτυχημένης οικονομικής πολιτικής με ορίζοντα τετραετίας με ή χωρίς την αντιπολίτευση. Κρίνονται όλοι για τις επιλογές του», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

«Δίνουμε έναν μισθό επιπλέον για κάθε δημόσιο υπάλληλο και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν» επεσήμανε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας παράλληλα τις αυξήσεις του αφορολογήτου ορίου και το youth pass για τη νέα γενιά, τη έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα που είναι ασφαλισμένα και την επέκταση κατά 375 εκατομμυρίων ευρώ των δανείων του Προγράμματος «Σπίτι μου».

Ειδικότερα για το νομοσχέδιο, ο πρωθυπουργός είπε ότι υλοποιεί περίπου το 50% των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης. «Προχωράμε σταθερά μπροστά διαψεύδοντας όσους αμφισβητούσαν την εγκυρότητα του προγράμματος μας», σημείωσε χαρακτηριστικά. Στο ίδιο νομοσχέδιο, όπως είπε, καθιερώνεται η δυνατότητα να ελέγχουν τα κόμματα τα προγράμματα τους, ώστε να σταματήσει ο προεκλογικός πληθωρισμός παροχών, «για να διαχωριστεί η ήρα των υποσχέσεων από το σιτάρι των μετρήσιμων αποτελεσμάτων και τελικά πόσο αξιόπιστος είναι κάποιος. Στις επόμενες εκλογές όλα τα κόμματα θα το κάνουν με υπευθυνότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο μισθός των δημοσίων υπαλλήλων αυξάνεται ύστερα από 14 χρόνια που παρέμενε καθηλωμένος, είτε ανήκουν σε ειδικά μισθολόγια είτε σε όσους έχουν οικογένεια αλλά και σε όσους διαθέτουν θέσεις ευθύνης. «Το ετήσιο οφελος για κάθε εργαζόμενο αγγιζει τα 1.500 ευρώ. Προσφέρουμε σε κάθε δημόσιο υπάλληλο έναν επιπλέον μισθό τον χρονο», ανέφερε χαρακτηριστικά.




Ψηφιακά μέσω του gov.gr η υποβολή συμβολαίων στο Κτηματολόγιο

 



Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας «Ηλεκτρονική υποβολή συμβολαίων από πολίτες και νομικά πρόσωπα» του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο».

  • Μέσω της νέας υπηρεσίας όλοι οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να υποβάλλουν ψηφιακά οι ίδιοι τις αιτήσεις καταχώρισης των συμβολαιογραφικών τους πράξεων, βάζοντας έτσι τέλος σε φαινόμενα μεγάλης αναμονής έξω από τα κτηματολογικά γραφεία.
    • Η διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης είναι απλή, σύντομη και ολοκληρώνεται, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία σε Κτηματολογικό Γραφείο.
    • Πρόσβαση στην υπηρεσία έχουν το σύνολο των πολιτών μέσω του https://ktimatologio.gov.gr με τη χρήση των προσωπικών κωδικών taxisnet.
  • Ο πολίτης πρέπει να γνωρίζει ότι:
    • Η υπηρεσία αφορά στις αιτήσεις καταχώρησης συμβολαιογραφικών πράξεων στο κτηματολόγιο από τους ίδιους τους συμβαλλόμενους.
    • Η ψηφιακή υποβολή αφορά περιοχές κάλυψης όπου λειτουργούν Κτηματολογικά Γραφεία.
    • Το πιστοποιητικό Καταχώρισης για την ίδια πράξη χορηγείται ψηφιακά σε μορφή PDF.
    • Η εισαγωγή στην εφαρμογή πραγματοποιείται με κωδικούς taxisnet.
    • Η καταχώρηση των ηλεκτρονικών αιτήσεων και ο έλεγχος πληρότητας εγγράφων γίνεται ψηφιακά οποιαδήποτε ημέρα και ώρα, η δυνατότητα υποβολής όμως είναι ενεργή μόνο τις ώρες λειτουργίας των Κτηματολογικών Γραφείων 08.30 - 13.30 ώστε να μην παραβιάζεται η αρχή της χρονικής προτεραιότητας για την ασφάλεια των συναλλαγών στα ακίνητα.
  • Στάδια εξέλιξης καταχώρισης:
  1. Υποβάλλεται η αίτηση για το αρμόδιο Κτηματολογικό Γραφείο ή Υποκατάστημα του Φορέα Ελληνικό Κτηματολόγιο.
  2. Πραγματοποιείται έλεγχος νομιμότητας και εφόσον το αίτημα γίνει δεκτό, το αρμόδιο γραφείο προχωράει στην τιμολόγηση.
  3. Αποστέλλεται ενημερωτικό email σχετικά με την έκδοση του «Εντύπου Οφειλής» και το οφειλόμενο ποσό πρέπει να εξοφληθεί εντός δύο εργάσιμων ημερών, από την ημερομηνία που αναγράφεται στο έντυπο. Σε αντίθετη περίπτωση, η αίτηση απορρίπτεται.
  4. Καταβάλλεται το ποσό που αναγράφεται στο «Έντυπο Οφειλής» μέσω τραπέζης ή web – banking.
  5. Μετά την ολοκλήρωση της καταχώρησης της πράξης εκδίδεται το Πιστοποιητικό Καταχώρισης στην περίπτωση που αυτό έχει ζητηθεί.

Σε κάθε στάδιο, παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης των αιτήσεων που υποβλήθηκαν και αποστέλλεται ενημερωτικό email στον αιτούντα.




Hotspot της κλιματικής αλλαγής η Μεσόγειος


 

Από την εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργικό Συμβούλιο:

Όπως είπα και στη Βουλή, σε μία -πιστεύω- διαφωτιστική συζήτηση για όποιον την παρακολούθησε, μπορεί τώρα να διαθέτουμε περισσότερα μέσα, περισσότερο έμψυχο δυναμικό, καλύτερη προετοιμασία, όμως ξέρουμε ότι η μάχη αυτή θα είναι πάντα δύσκολη, καθώς βιώνουμε ήδη τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης. Και ξέρουμε ότι τα πράγματα κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν χειρότερα και όχι καλύτερα, με υψηλότερες θερμοκρασίες, περισσότερη ξηρασία, ισχυρούς ανέμους.

  • Στην αναμέτρηση αυτή είναι σημαντικό ότι δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες και οι αλλεπάλληλες επιχειρήσεις απομάκρυνσης κατοίκων ήταν οργανωμένες και αποτελεσματικές, ειδικά στη Ρόδο, όπου διοργανώθηκε από την Πυροσβεστική, από την Αστυνομία, από το Λιμενικό μία εκκένωση σχεδόν 20.000 πολιτών, αλλά κυρίως τουριστών.
  • Να πω το προφανές, ότι απέναντι σε αυτό το οποίο αντιμετωπίζει ολόκληρος ο πλανήτης, ειδικά θα έλεγα η Μεσόγειος, που είναι ένα hotspot για την κλιματική αλλαγή, δεν υπάρχει μια μαγική άμυνα. Αν υπήρχε προφανώς θα την είχαμε εφαρμόσει.
  • Η συντονισμένη δράση μπορεί να μετριάσει τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης και αυτό θα εξακολουθούμε να κάνουμε, με περισσότερες δυνάμεις αλλά μεγαλύτερη έμφαση ακόμα στη διαλειτουργικότητα, στην καλύτερη συνεργασία μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών, των αρμοδίων Υπουργείων. Αυτό είναι κάτι το οποίο πιστεύω ότι σε ένα βαθμό το έχουμε ήδη κατακτήσει, μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Και φυσικά στις δράσεις πρόληψης, οι οποίες και θα αποτελέσουν και το επίκεντρο του προγραμματισμού μας από εδώ και στο εξής. 

.Ταυτόχρονα, όμως, η κυβέρνηση δεν αμελεί όλα τα υπόλοιπα καθήκοντά της.

  • (Υπερψηφίστηκε) το πρώτο νομοσχέδιό μας για το δικαίωμα -διευκόλυνση μάλλον, δεν είναι δικαίωμα, γιατί όποιος είναι εγγεγραμμένος σε εκλογικό κατάλογο έχει το δικαίωμα του να ψηφίζει- τη δυνατότητα, ουσιαστικά, να ψηφίζουν οι πολίτες που κατοικούν στο εξωτερικό από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους. Η πρώτη δοκιμασία αυτού του νέου συστήματος, η πρώτη ευκαιρία, θα έλεγα, θα είναι στις επερχόμενες ευρωεκλογές και αυτό, φυσικά, απαιτεί και μια συστηματική προετοιμασία από πλευράς Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς εκτιμώ ότι θα αυξηθεί πολύ ο αριθμός των συμπολιτών μας οι οποίοι θα είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού. Και φυσικά και μια εκστρατεία ενημέρωσης πια. Έχουμε μήνες μπροστά μας για να μπορέσουμε να οργανώσουμε αυτή την εκλογική διαδικασία άρτια.
  • Το δεύτερο νομοσχέδιό μας, που με το καλό ψηφίζεται(σήμερα), είναι το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών. Έχουμε μιλήσει για το νομοσχέδιο αυτό. Είναι σημαντικό, νομίζω, ότι ουσιαστικά υλοποιούμε το 50% των προεκλογικών μας δεσμεύσεων.
    • Δίνω ιδιαίτερη έμφαση στις αυξήσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, που πάλι γίνονται με μια πολύ συγκεκριμένη λογική: οριζόντιες αυξήσεις για όλους, αλλά στοχευμένες αυξήσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους με παιδιά. Και φυσικά, σημαντικές αυξήσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους στους οποίους έχουμε αναθέσει ιδιαίτερες ευθύνες και αρμοδιότητες μέσα από τις θέσεις ευθύνης τις οποίες υπηρετούν.
    • Πρόσθετο αφορολόγητο 1.000 ευρώ για παραπάνω από 1.300.000 πολίτες με παιδιά.
    • Νέα έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ για τους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν ασφαλίσει τα σπίτια τους έναντι φυσικών καταστροφών.
    • Μόνιμη πια, οριστική απαλλαγή από κάθε συμμετοχή σε φαρμακευτικές δαπάνες για 200.000 συμπολίτες μας οι οποίοι λάμβαναν το ΕΚΑΣ.
    • Και βέβαια, να κάνω μία ξεχωριστή μνεία στη συνέχιση της προσπάθειας αντιμετώπισης της ακρίβειας, την επέκταση του «Market Pass» και για τους επόμενους μήνες.
    • Και, βέβαια, δύο παρεμβάσεις που αφορούν κυρίως τους νέους μας:
      • για πρώτη φορά τη δυνατότητα να παίρνουν 150 ευρώ, από το Σεπτέμβριο, με τη μορφή ενός μόνιμου «Youth Pass» για δράσεις πολιτισμού αλλά και ταξιδιών.
      • Και τον διπλασιασμό, όπως έχουμε δεσμευτεί, του εξαιρετικά επιτυχημένου προγράμματος «Σπίτι μου», με στόχο 20.000 νέοι και νέα ζευγάρια να αποκτήσουν πια κατοικία μέσα από ένα στεγαστικό δάνειο, το οποίο θα εξυπηρετείται με μία δόση η οποία θα είναι αισθητά χαμηλότερη απ’ ό,τι θα πλήρωναν εάν νοίκιαζαν σπίτι με τις τρέχουσες τιμές της αγοράς.
    • Μία ξεχωριστή μνεία για τους ελέγχους τους οποίους κάνουμε -νομίζω αξίζει να την αναφέρουμε- από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Συνεχίζοντας τη δουλειά η οποία έχει γίνει μέσα από τη ΔΙΜΕΑ, που ήταν μια πολύ επιτυχημένη μεταρρύθμιση, επιβάλλαμε σημαντικά πρόστιμα, που ξεπερνούν κατά πολύ το 1 εκατομμύριο ευρώ, σε επιχειρήσεις ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών που εμφάνιζαν παραπλανητικές εκπτώσεις.
    • Και βέβαια, να τονίσω και την πολύ μεγάλη έμφαση την οποία δίνουμε στην προστασία των εργαζόμενων. Το Υπουργείο Εργασίας και η Επιθεώρηση Εργασίας έχει αυτήν την εποχή πολλή δουλειά, ειδικά για την επιβολή του μέτρου απαγόρευσης εργασίας τις ώρες του καύσωνα, τα παιδιά τα οποία δουλεύουν delivery σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Αποδείξαμε, και να το γνωρίζουν αυτό και οι εργοδότες, ότι η παραβίαση των όρων προστασίας των εργαζομένων θα επισύρει πολύ υψηλά πρόστιμα.
  • Το επόμενο θέμα μας θα είναι ο ετήσιος προγραμματισμός, η πρώτη συζήτηση την οποία θα κάνουμε για τον ετήσιο προγραμματισμό των προσλήψεων, οι οποίες θα ξεπεράσουν τις 16.000. Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι είναι μια κατάκτηση για τη χώρα ότι ο προγραμματισμός αυτός γίνεται πια κεντρικά και οργανωμένα, ώστε να μη δημιουργείται σύγχυση από επιμέρους ανακοινώσεις που γίνονται από τα Υπουργεία.
  • Κλείνω με δύο ακόμα θέματα τα οποία θα απασχολήσουν τη συνεδρίασή μας:
    • επιλογές νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης, που θα τις εισηγηθεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης, νέος Πρόεδρος, νέος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.
    • Και τους στόχους όλων των πεδίων κυβερνητικής πολιτικής για το 2024, τους οποίους θα παρουσιάσει συνοπτικά ο Υπουργός Επικρατείας.


Σχετικά με την υλοποίηση των μεγάλων έργων υποδομών και τον εκσυγχρονισμό των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς




Όσον αφορά στους μεγάλους οδικούς άξονες:

  • Ο Αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος ολοκληρώνεται το 2025. Ήδη από την έναρξη των εργασιών τον Μάρτιο 2022 , το έργο έχει υλοποιηθεί σε βαθμό άνω του 15%. Ιδιαίτερη σημασία έχει η ολοκλήρωση του έργου  βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στην υφιστάμενη Ε.Ο. τον Ιούλιο του 2023.
  • Ο Αυτοκινητόδρομος κεντρικής Ελλάδας Ε65  στο σύνολό του ολοκληρώνεται μέχρι το 2027 ενώ τα τμήματα Λαμία- Ξυνιάδα και Τρίκαλα- Καλαμπάκα θα παραδοθούν αρχές του 2024.
  • Ο Βόρειος Οδικός Άξονας της Κρήτης, ένα εμβληματικό έργο το οποίο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Στο πρώτο εργοτάξιο στο τμήμα Νεάπολη - Άγιος Νικόλαος που εγκαταστάθηκε το 2022, έχουν ξεκινήσει εργασίες σε τμήμα 2,7 χλμ.. Το τμήμα Χερσόνησος – Νεάπολη έχει συμβασιοποιηθεί από την άνοιξη του 2023 και τα εργοτάξια θα ξεκινήσουν  εντός των πρώτων μηνών του 2024. Τέλος του Αυγούστου 2023 ανοίγουν οι οικονομικές προσφορές του διαγωνισμού για το τμήμα Χανιά – Χερσόνησος. Εντός του 2024 όλα τα μέτωπα θα είναι ανοιχτά.

Ανανέωση του στόλου των λεωφορείων

  1. Ανανεώνεται ο γερασμένος στόλος των λεωφορείων, με την προμήθεια 650 νέων οχημάτων μηδενικών ρύπων, ηλεκτρικών και φυσικού αερίου, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Όπως δήλωσε και ο Πρωθυπουργός, στις αρχές του 2024 παραδίδονται τα πρώτα καινούρια 250 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία και δρομολογούνται στις γραμμές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. 
  2. Εντός του 2023 θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού προμήθειας επιπλέον 650 λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, κυρίως ηλεκτρικών, αργής και ταχείας φόρτισης. Τέλος εξετάζεται η ανανέωση ή/και επέκταση των συμβάσεων leasing και υπηρεσίας οχήματος με οδηγό από ιδιώτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι άμεσες αυτές παρεμβάσεις αναβαθμίζουν και βελτιώνουν την παρεχόμενη υπηρεσία προς τον πολίτη. Ταυτόχρονα συμβάλλουν στην  προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, της ηλεκτροκίνησης και μιας μετακίνησης πιο φιλικής προς το περιβάλλον.

Μετρό

  • Το Μετρό της Θεσσαλονίκης ένα έργο προϋπολογισμού 2 δισ. ευρώ  θα διευκολύνει τις μετακινήσεις 300.000 πολιτών ημερησίως και θα λειτουργήσει εντός του 2024. Μέχρι το τέλος του 2023, εκτιμάται ότι θα έχει οριστικοποιηθεί η τελική χάραξη των νέων επεκτάσεών του, ώστε η ωρίμανση της δημοπράτησης της επέκτασης προς τα βορειοδυτικά να προχωρήσει μέσα στην τετραετία. Μετά την ολοκλήρωση του βασικού έργου, θα παραδοθεί σε λειτουργία και η επέκταση προς Καλαμαριά.
  • Η νέα Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, το μεγαλύτερο δημόσιο έργο το οποίο αυτή τη στιγμή υλοποιείται στη χώρα, ένα μεγάλο ανοιχτό εργοτάξιο στην Αθήνα, το οποίο όταν ολοκληρωθεί θα αλλάξει πλήρως τον χάρτη των μεταφορών στην πρωτεύουσα. Η πρόοδος των πρόδρομων εργασιών ανέρχεται στο 50% και ο πρώτος μετροπόντικας έχει ήδη διανύσει τα πρώτα 30 μέτρα και είναι σε φάση συστηματοποίησης της εκσκαφής. Ο δεύτερος είναι ήδη στην Ελλάδα και αναμένεται να ξεκινήσει το Φθινόπωρο.

Επένδυση στον σιδηρόδρομο

Μεγάλα έργα τα οποία έρχονται από το παρελθόν και αφορούν την ασφάλεια των τρένων μας θα ολοκληρωθούν, όπως είχαμε δεσμευθεί, εντός των επόμενων μηνών, προκειμένου να κλείσει και αυτή η πληγή η οποία τόσο πολύ μας έχει πονέσει.

Η ανάγκη για επένδυση στον σιδηρόδρομο του μέλλοντος, έχοντας μία αίσθηση της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας της χώρας, πάντα με έμφαση στη βασική μας γραμμή: από την Πάτρα στην Αθήνα και από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και μέχρι τα σύνορα συνιστά αντικείμενο ενός ευρύτερου πεδίου παρεμβάσεων.

  • Το σύστημα τηλεδιοίκησης θα εγκατασταθεί όπως έχει προγραμματιστεί.
  • Με συμφωνία του Δημοσίου με τον ΟΣΕ αυξάνεται η χρηματοδότηση  του Οργανισμού από €45 εκατ. σε  €75 εκατ. και δεσμεύεται ο φορέας για εποπτεία, λογοδοσία και μετρήσιμα αποτελέσματα.
  • Σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Σιδηροδρόμων και σύμφωνα με την τεχνική έκθεση που θα υποβληθεί τον Σεπτέμβριο συντονίζονται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΓΑΙΟΣΕ & Hellenic Train).

 Μέριμνα για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας

Προωθείται η κύρωση ενός Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου με όραμα εναρμονισμένο προς τις στρατηγικές και τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ο.Η.Ε., και με κεντρικό στόχο τη μείωση των ατυχημάτων κατά 30% ως το 2025 και κατά 50% ως το 2030. Το Στρατηγικό Σχέδιο περιλαμβάνει 44 δράσεις και 200 μέτρα οδικής ασφάλειας, μεταξύ άλλων:

  • Τη σύσταση Εθνικού Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας,
  • την υλοποίηση Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής Οδικής Ασφάλειας,
  • την αναθεώρηση του Κ.Ο.Κ.,
  • την ανάπτυξη Συστήματος Διαχείρισης Παραβάσεων για την ψηφιακή καταγραφή των οδικών παραβάσεων 
  • την ανάπτυξη Ψηφιακής Υποδομής Ταυτοποίησης Οχημάτων.

Προώθηση μετακίνησης πιο φιλικής προς το περιβάλλον

Προγραμματίζεται:

  • Η παροχή οικονομικών κινήτρων για την αγορά ηλεκτρικού ή υβριδικού οχήματος ("Κινούμαι Ηλεκτρικά").
  • Η χρηματοδότηση αντικατάστασης παλαιών ρυπογόνων ΤΑΧΙ με αμιγώς ηλεκτρικά ("Πράσινα ΤΑΧΙ")
  • Η παροχή φορολογικών κινήτρων για κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων (απαλλαγή από καταβολή τελών κυκλοφορίας, ταξινόμησης και φόρου πολυτελείας)
  • Η σύνταξη του Εθνικού Σχεδίου Ηλεκτροκίνησης και λειτουργία 11.000 δημοσίων προσβάσιμων φορτιστών σε κοινόχρηστους χώρους αστικών κέντρων έως τις αρχές του 2026
  • Η δρομολόγηση ενός νέου θεσμικού πλαίσιου για την υδρογονοκίνηση και προωθείται η εισαγωγή της ηλεκτροκίνησης στις αστικές επιβατικές μεταφορές

Αναβάθμιση της εναέριας κυκλοφορίας

Το 2ο εξάμηνο του 2023 υπογράφεται η σύμβαση αναβάθμισης του συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας η οποία έχει διετή διάρκεια υλοποίησης και εισάγεται νομοσχέδιο για τον νέο οργανισμό της Υ.Π.Α: το οποίο έχει στόχο την δημιουργία ενός ευέλικτου οργανισμού, ο οποίος θα έχει τα εφόδια να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις, άμεσα και αποτελεσματικά. Ενισχύεται τέλος η λειτουργία της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας. 

Υποστήριξη ανέπαφων πληρωμών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Το έργο αφορά στην εισαγωγή της χρήσης τραπεζικών καρτών και κινητών τηλεφώνων για μετακινήσεις με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μέσο κομίστρου θα αποτελεί η ίδια η τραπεζική κάρτα, είτε σε μορφή πλαστικού είτε ενσωματωμένη στο κινητό τηλέφωνο. Το σύστημα, μέσω τακτικών εκκαθαρίσεων που θα πραγματοποιεί, θα είναι σε θέση να χρεώνει τους επιβάτες το φθηνότερο οικονομικό πακέτο που είναι διαθέσιμο, βάσει της πολιτικής κομίστρου του ΟΑΣΑ.
 
 



Η δραματική αλλαγή στο κλίμα απαιτεί και μία αλλαγή κουλτούρας και συμπεριφοράς από όλους

 


Από την ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Άρση περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού»:

Βιώσαμε τον όλεθρο σε πολλές περιοχές και τελευταία δυστυχώς στη Ρόδο, το νησί πληγώθηκε από τις πυρκαγιές. Εξακολουθούμε, δυστυχώς, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων να πρέπει να διαχειριστούμε διαρκείς αναζωπυρώσεις. 

  • Ευτυχώς, όμως, παρά την πρωτοφανή επέλαση της φωτιάς, δεν χάθηκε καμία ζωή, δεν υπήρξε κανένας σοβαρός τραυματισμός, για να αποδειχθεί και πάλι ότι απέναντι στη μανία της φύσης κανένα μέτρο δεν θα είναι ποτέ αρκετό. Πολύ περισσότερο που το φετινό καλοκαίρι έχει απανωτούς έντονους καύσωνες, με υψηλότερες θερμοκρασίες, με μεγαλύτερη ξηρασία.
  • Παρόλα αυτά όμως, χιλιάδες άνθρωποι, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν οργανωμένα και εγκαίρως σε ασφαλή σημεία. Ευγνωμονούμε την Πυροσβεστική, την Πολιτική Προστασία, τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Αστυνομία μας, το Λιμενικό, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους εθελοντές, για την αυταπάρνησή τους.
  • Ευχαριστώ όλους για την ευθύνη και την αλληλεγγύη τους και είναι κάτι το οποίο μέσα στη μεγάλη δυσκολία αναγνωρίζουν πρώτοι οι ίδιοι οι τουρίστες οι οποίοι σώθηκαν, αλλά και σύσσωμος ο διεθνής Τύπος. Ακούγεται, λοιπόν, τουλάχιστον παράδοξο κάποιες φωνές στην Ελλάδα να αμφισβητούν την ετοιμότητα του κράτους, όσο κυρίως την αυταπάρνηση των κατοίκων του νησιού.

Ολοκληρώνω αυτή την αναγκαία, σήμερα, εισαγωγή επαναλαμβάνοντας τη μεγάλη εικόνα και την πραγματικότητα που πρέπει να δούμε κατάματα: η κλιματική κρίση είναι ήδη εδώ. Θα εκδηλώνεται ολοένα και περισσότερο, με μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές παντού στη Μεσόγειο, προφανώς και στη χώρα μας. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση οφείλει να μην αρκείται στην όποια πρόοδο έχουμε πετύχει, αλλά να προσαρμόζουμε γρήγορα τα σχέδιά μας στις νέες συνθήκες αναλαμβάνοντας και ειδικές πρωτοβουλίες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όμως αυτή ηδραματική αλλαγή στο κλίμα απαιτεί και μία αλλαγή κουλτούρας και συμπεριφοράς από όλους. Από την κεντρική διοίκηση, η οποία αναλαμβάνει το βάρος που της αναλογεί, και την αυτοδιοίκηση, μέχρι τον κάθε πολίτη ξεχωριστά.

 



Νέα επίθεση του ακροαριστερού Πολάκη σε δημοσιογράφους


 

Μια δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου, ήταν η αφορμή για να επιτεθεί και πάλι κατά των δημοσιογράφων ο ακροαριστερός Παύλος Πολάκης, και μία από τις αιτίες που ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε στο 17%.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο φιλοσυριζαίικο Kontra, η Αχτσιόγλου ερωτώμενη σχετικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους δημοσιογράφους, η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος σημείωσε: «Μπορεί να οικοδομηθεί μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Να μην τους αδικούμε τους δημοσιογράφους και θεωρώ και ότι οι δημοσιογράφοι δεν θα πρέπει να μας αδικούν».

Πολάκης: Θα συνεχίσω να «αδικώ» τους «δημοσιογράφους» και τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης που υπηρετούν

Σε σχέση με τη δήλωση αυτή, ο Παύλος Πολάκης προέβη στην παρακάτω ανάρτηση, στην οποία δήλωσε στο γνωστό του... «αψύ» ύφος:

«Τωρα πήρα είδηση τη δήλωση: «να μην αδικούμε τους δημοσιογράφους για να μην μας αδικούν»!!!! ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ;;; Δηλαδή αδικήσαμε το Χατζηνικολαου που του έβγαλαν την υποθήκη του σπιτιού του με τροπολογία χωρίς να πληρώσει ένα ευρώ;;; Αδικήσαμε αυτόν που μου έλεγε προκλητικά πως «θα μου πάρει το κοπάδι» όταν είχε 30 και βάλε εκατομμύρια χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία και πλήρωσε για ορισμένα την πρώτη δόση μολις τον ξεμασκαρωσα;;; Για να πάρουμε θέση -συγκεκριμένα όμως- στα παραπάνω!!!! Δηλαδή τελος, αδικήσαμε ολα τα πληρωμένα από λιστες, υπουργεία, Δεκο, περιφερειες, μικρόφωνα και γραφιδες που μας λασπολόγησαν εμένα, τον Τσιπρα, τον Παππα, τη Δούρου, τον Σπιρτζη και τόσους άλλους όλα αυτά τα χρόνια με τον πιο ελεεινό τρόπο;;; Ενημερώνω προς πάσα κατεύθυνση: Θα συνεχίσω να «αδικώ»… αυτούς τους «δημοσιογράφους» και τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης που υπηρετούν! Γιατι αλλιώς αυτή η χώρα ουτε θα ξεβρωμίσει, ούτε θα φτιάξει!… ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ….»

Παύλος Πολάκης / Pavlos Polakis
17 ώρες πριν

Τωρα πήρα είδηση τη δήλωση: «να μην αδικούμε τους δημοσιογράφους για να μην μας αδικούν»!!!!
ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ;;;
Δηλαδή αδικήσαμε το Χατζηνικολαου που του έβγαλαν την υποθήκη του σπιτιού του με τροπολογία χωρίς να πληρώσει ένα ευρώ;;;
Αδικήσαμε αυτόν που μου έλεγε προκλητικά πως «θα μου πάρει το κοπάδι» όταν είχε 30 και βάλε εκατομμύρια χρέη σε εφορεια και ασφαλιστικά ταμεία και πλήρωσε για ορισμένα την πρώτη δόση μολις τον ξεμασκαρωσα;;;

...Δείτε περισσότερα
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, τηλεόραση, αίθουσα σύνταξης και κείμενο που λέει "Εφη Αχτσιόγλου: Î σχέσ... m.youtube.com YouTube ΆΝΟΙΓΜΑ NTRA ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ: ΜΠΟΡΕΙ NA ΟΙΚΟΔΟΜΗΘΕΙ ΜΙΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΧΕΣΗ KONTRA ANAAH 008 a.giamall@kontrachannet.gr Εφη Αχτσιόγλου: Η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τους Δημοσιογράφους Kontra Channel 1,2 χιλ. προβολές πριν από 4 ημέρες #KontraChanne ...περισσότερα"
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "
Παυλος Πολακης
94.001 ακολουθούν
18 ώρες

Τωρα πήρα είδηση τη δήλωση: «να μην αδικούμε τους δημοσιογράφους για να μην μας αδικούν»!!!!
ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ;;;
Δηλαδή αδικήσαμε το Χατζηνικολαου που του έβγαλαν τη...

Δείτε περισσότερα
821
78
28


Tο εργοστάσιο που παράγει Canadair έχει σταματήσει την παραγωγή από το 2005

 


Ανεύθυνα χωρίς ίχνος ηθικής και σοβαρότητας, "ειδικοί" επί των πτήσεων, και τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και κάθε ακροαριστερού - ακροδεξιού ψεκασμένου χώρου, όπως οι οπαδοί του καταζητούμενου δικτάτορα Πούτιν, προσπαθούν να συγκρίνουν τα Rafale με τα Canadair, για να κάνουν αντιπολίτευση.

Η αλήθεια του γιατί δεν ανανεώνουμε τα Canadair είναι η παρακάτω , και όχι κάθε ψεκασμένου τρόλ που μόνο το καλό της Ελλάδας δεν το ενδιαφέρει.

Γιατί δεν ανανεώνουμε το γηρασμένο στόλο των αεροσκαφών που διαθέτουμε; 

Η απάντηση είναι «γιατί δεν υπάρχουν Canadair ή γενικότερα πυροσβεστικά ν’ αγοράσουμε».  

Η ζήτηση για νέα αεροπλάνα δεν είναι μεγάλη. Επειδή είναι μικρό το αγοραστικό ενδιαφέρον, το εργοστάσιο που παράγει Canadair έχει σταματήσει την παραγωγή από το 2005

Η εταιρεία πλέον δουλεύει διαφορετικά. 

Συγκεντρώνει παραγγελίες και όταν λάβει ένα ικανοποιητικό αριθμό, ξεκινάει η κατασκευή αεροπλάνων στη γραμμή παραγωγής. 

Η Ελλάδα έχει προβεί ήδη σε 8 παραγγελίες για καινούργια αεροπλάνα και ανακατασκευή άλλων 7 που αναμένονται τα επόμενα χρόνια.



Επιστρέφουν στο Δημόσιο ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ - Τζάμπα η απάτη που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν ιδιωτικοποίηση

 



Συναυλίες, πορείες, διαμαρτυρίες του ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ για να εξαπατήσουν τον κόσμο για δήθεν ιδιωτικοποίηση του νερού.

Χιλιάδες κόσμου να διαμαρτύρεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επειδή πίστεψαν στην απάτη που έστησε για ακόμα μία φορά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Μητσοτάκης διαβεβαίωνε κατηγορηματικά ότι δεν ισχύει, οι απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ συνέχιζαν κάνοντας ότι δεν ακούν.

Συνεργοί στην απάτη και οι εργατοπατέρες που δεν έχουν δουλέψει ούτε ένα λεπτό, αντίθετα δουλεύουν τον κόσμο.

Κατατίθεται εντός της ημέρας στη Βουλή, στο σχέδιο νόμου «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας - συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις» τροπολογία με την οποία επιστρέφουν στο Δημόσιο οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ που κατείχε το Υπερταμείο.

Με την ίδια τροπολογία, μεταξύ άλλων, ρυθμίζεται το καθεστώς για την εισαγωγή των μετοχών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στο Χρηματιστήριο, παρατείνεται έως τις 31 Αυγούστου η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, θεσπίζεται πλαίσιο ενίσχυσης των εργαζομένων σε πυρόπληκτες επιχειρήσεις το οποίο θα εφαρμοστεί από εφέτος και για όσους ήδη επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου και απαλλάσσονται για τρία χρόνια από τον ΕΝΦΙΑ τα κτίρια που χαρακτηρίζονται επικίνδυνα εξαιτίας αυτών των πυρκαγιών.

Ειδικότερα, με τις διατάξεις της τροπολογίας:

– Προβλέπεται η μεταβίβαση στο Δημόσιο του συνόλου των μετοχών που κατείχε η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (Ε.Ε.ΣΥ.Π.) στην ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ. Η ρύθμιση αυτή θεσπίζεται σε συμμόρφωση με την σχετική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (190/2022) αλλά και σε εφαρμογή των σχετικών προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης. Μετά τη μεταβίβαση τα δικαιώματα του μετόχου ασκούνται από κοινού από τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

– Ρυθμίζεται το πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης για την εισαγωγή των μετοχών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (Ελ.Βενιζέλος) στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου. Στόχος της διάταξης μεταξύ άλλων είναι η ενίσχυση της ελληνικής κεφαλαιαγοράς και η προσέλκυση επενδυτών. Η διάταξη προβλέπει ακόμη ότι μετά την εισαγωγή των μετοχών η Ε.Ε.ΣΥ.Π. θα ασκεί πλήρη δικαιώματα μετόχου και θα ορίζει μέλη του ΔΣ της εταιρείας. Ορίζεται επίσης η διαδικασία για την έγκαιρη προετοιμασία ανάθεσης της διαχείρισης του αεροδρομίου μετά τη λήξη της τρέχουσας σύμβασης (το 2046).

– Παρατείνεται μέχρι τις 31 Αυγούστου 2023 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων του έτους 2022. Έως την ίδια ημερομηνία (31 Αυγούστου) θα πρέπει να καταβληθούν οι δύο πρώτες από τις οκτώ δόσεις για την εξόφληση του φόρου. Η έκπτωση 3 % εξακολουθεί να ισχύει για όσους καταβάλουν εφάπαξ το φόρο έως τις 31 Ιουλίου. Για τις επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία ο φόρος εισοδήματος καταβάλλεται σε έξι μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από το Σεπτέμβριο.

– Θεσπίζεται η δυνατότητα αναστολής, για διάστημα έως τρεις μήνες, των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που πλήττονται από πυρκαγιές ή άλλες φυσικές καταστροφές, αρχής γενομένης από τις πυρκαγιές της 17ης Ιουλίου. Κατά το διάστημα αυτό οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν από τον προϋπολογισμό αποζημίωση ύψους 534 ευρώ το μήνα και θα τους παρέχεται πλήρης ασφαλιστική κάλυψη. Για την καταβολή της αποζημίωσης θα πρέπει να υποβληθούν υπεύθυνες δηλώσεις από τις επιχειρήσεις στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ και από τους εργαζόμενους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr.

Επίσης, κατά την περίοδο της αναστολής δεν επιτρέπονται απολύσεις και οι όποιες καταγγελίες συμβάσεων εργασίας είναι άκυρες, ενώ μετά τη λήξη της αναστολής οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό θέσεων εργασίας για χρονικό διάστημα ίσο με εκείνο της αναστολής.

– Απαλλάσσονται για τρία χρόνια (2023, 2024 και 2025) από τον ΕΝΦΙΑ τα κτίρια στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου, τα οποία χαρακτηρίζονται επικίνδυνα ή ακατάλληλα για χρήση.

– Ορίζεται, σε εφαρμογή σχετικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ότι η απαλλαγή των ταχυδρομικών υπηρεσιών από το ΦΠΑ θα ισχύει στο εξής για την καθολική υπηρεσία. Αντιθέτως, η απαλλαγή δεν θα ισχύει για την παροχή υπηρεσιών των οποίων οι τιμές και οι όροι προέκυψαν ύστερα από μεμονωμένη διαπραγμάτευση ή εμπορική συμφωνία ή ειδική προσφορά στο πλαίσιο διαγωνιστικών διαδικασιών ή άλλου είδους αναθέσεων στον φορέα παροχής καθολικής υπηρεσίας.

Η κατάθεση της τροπολογίας, με την οποία οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΔΑΘ, επανέρχονται στο Δημόσιο από το Υπερταμείο αναδεικνύει το πόσο φαιδρός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με τα fake news, και οι συνεργοί του το ΚΚΕ το ΠΑΜΕ και οι εργατοπατέρες που τους ακολουθούν.

Ποιος θα ξεχάσει τον μεγαλύτερο απατεώνα στην ιστορία της χώρας Αλέξη Τσίπρα, που είχε και πόνο στο βλέμμα του όταν εξαπατούσε για δήθεν ιδιωτικοποίηση του νερού.




Μήνυμα συμπαράστασης από την Τουρκία για την απώλεια των δύο Ελλήνων πιλότων


 

«Σε επικοινωνία μας, ο υπουργός ‘Αμυνας της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια ζωής των δύο χειριστών πυροσβεστικού αεροσκάφους στην Εύβοια». Αυτό τονίζει σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας.

«Εξέφρασε επίσης τη συμπαράστασή του στον ελληνικό λαό και σε όσους επιχειρούν στην κατάσβεση πυρκαγιών στη χώρα μας» προσθέτει ο Ν. Δένδιας.

«Με στεναχωρεί βαθιά ο θάνατος δύο πιλότων στο πυροσβεστικό αεροσκάφος που συνετρίβη στην Ελλάδα.Συμμερίζομαι εγκάρδια τον πόνο της γειτονικής χώρας Ελλάδας και του ελληνικού λαού», ανέφερε, με τη σειρά του, σε ανάρτησή του ο υπουργός Γεωργίας και Δασών της Δημοκρατίας της Τουρκίας

«Τιμώ με σεβασμό όλους τους ήρωες που έχασαν τη ζωή τους στον αγώνα κατά των δασικών πυρκαγιών σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε ο ίδιος.



Δύο γυναίκες στην ηγεσία του Αρείου Πάγου

 



Νέα ηγεσία στις κορυφαίες θέσεις του Αρείου Πάγου ορίστηκε χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο, με την Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα να αναλαμβάνει πρόεδρος του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας και τη Γεωργία Αδειλίνη να καταλαμβάνει τον εισαγγελικό θώκο του Αρείου Πάγου.

Η Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα χειρίστηκε τη δικογραφία της Χρυσής Αυγής στην ανάκριση μαζί με τη Μαρία Δημητροπούλου και υπήρξε πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου που καταδίκασε τον Νίκο Παππά για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.

Η επαγγελματική της σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1984 και υπηρέτησε για πολλά χρόνια στα έδρανα του Πειραιά, όπου άφησε το στίγμα της στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν κλήθηκε να ερευνήσει τα κυκλώματα των φυλακών του Κορυδαλλού. Στη δικαστική «ιστορία» έχει μείνει και η ενασχόλησή της, στα μέσα της δεκαετίας του ’90, με το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Η πολύπειρη αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, επιλέχτηκε για το πόστο της εισαγγελέως του ανώτατου δικαστηρίου. Με καταγωγή από το Ληξούρι, η κ. Αδειλίνη ήταν η εισαγγελέας που πρότεινε την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά, άφησε το στίγμα της με την αγόρευσή της στη δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου, ενώ έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στο προσφυγικό ζήτημα, καθώς με εγκύκλιό της το 2020 ζητούσε από τους κατωτέρους της αυξημένη επαγρύπνηση για τα ασυνόδευτα παιδιά.

Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας της χειρίστηκε πολλές σοβαρές υποθέσεις. Μεταξύ άλλων, ως εισαγγελέας Πρωτοδικών, εισηγήθηκε στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο την παραπομπή των υπαιτίων για την κατάρρευση του εργοστασίου της «Ρικομέξ» στο σεισμό του 1999, με 39 νεκρούς.

«Η Δικαιοσύνη αποτελεί το πρώτο προαπαιτούμενο του πολιτισμού, το δρόμο για την κοινωνική ειρήνη και ευημερία των πολιτών. Αναγκαίοι όροι για την εκπλήρωση της αποστολής της η ποιότητα και η ταχύτητα, δεν νοείται μάλιστα ποιότητα χωρίς ταχύτητα. Η βραδύτητα στην απονομή της κλονίζει το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών, αυξάνει τον κίνδυνο εμπέδωσης του αισθήματος ατιμωρησίας, υποσκάπτει την κοινωνική ειρήνη και ευημερία και πλήττει, εντέλει, το Κράτος Δικαίου, εκθέτοντας συγχρόνως τη χώρα μας διεθνώς», αναφέρει σε δήλωσή της η νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, σημειώνοντας πως θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια προκειμένου να επιτευχθεί η συνολική αναβάθμιση της απονομής της Δικαιοσύνης στη χώρα.