Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Από τον παιδεραστή δολοφόνο Βελουχιώτη στον Batman της Marvel ο Στέφανος Κασσελάκης - Και ναι είναι Κριός με ωροσκόπο Υδροχόο

 



Και ναι αυτός είναι ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης!!

Αφού του έγραψαν τι να πεί, και να γλύψει τον ακροαριστερό φασίστα Πολάκη, είπε απίστευτα πράγματα για τον ακροαριστερό φασίστα του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη, που δεν τα λένε και δεν τα πιστεύουν ούτε οι σύντροφοι στο κόμμα.

Το υποχείριο μια μικρής ομάδας με αρχηγό τον ακροαριστερό φασίστα Παύλο Πολάκη, τον καταδικασμένο Νίκο Παππά, και τους τίποτα Θεοδώρα Τσάκρη, και Γιώργο Τσίπρα, είπε για τον ακροαριστερό μέντορα του και γελάει ο κόσμος μαζί τους, «αυτό που με συνδέει με τον Παύλο είναι ένα αίσθημα δικαιοσύνης. Το αισθανόμαστε πολύ βαθιά ότι όταν κάποιος κλέβει» από τον πλούτο των παιδιών μας, σημείωσε, λέγοντας ακόμη πως «ο Παύλος είναι δυναμικός και προσπαθεί για τον κόσμο που δεν έχει φωνή. Μακάρι να ήταν και άλλοι βουλευτές τόσο γειωμένοι στην κοινωνία».

Αυτό που έκανε μεγάλη εντύπωση για ένα νέο άνθρωπο, ήταν ότι δασκαλεύτηκε απο τον ακροαριστερό φασίστα Πάυλο Πολάκη θαυμαστή του παιδεραστή αιμοσταγή δολοφόνου Άρη Βελουχιώτη λέγοντας στον Θεοδωράκη  «Για να σου πω την αλήθεια, θα έλεγα τον Βελουχιώτη» ξεχώρισε ως την προσωπικότητα της Αριστεράς που τον εμπνέει, σχολιάζοντας πως «πρέπει να μας εμπνέουν αυτές οι φυσιογνωμίες».

Φυσικά και κανένας νέος άνθρωπος δεν έχει πρότυπο ένα ακροαριστερό αιμοδιψή, παιδεραστή δολοφόνο, όπως ο Άρης Βελουχιώτης, και εάν υπήρχε ο Μπάτμαν θα τον είχε αρχίσει στο χαστούκια τον Κασσελάκη και τον Πολάκη μαζί.

Μίλησε και για τον Μπάτμαν και την αγάπη που του έχει 35 χρονών άνθρωπος όταν μέχρι τα 25 και πολύ είναι ο έρωτας αυτός στα παιδιά έχει σταματήσει λέγοντας, «πάντα μου άρεσε ότι κάποιος βάζει το κοινό καλό από τη ζωή που θα μπορούσε να ζούσε», σχολίασε ο κ. Κασσελάκης, για να προσθέσει πως «το κάνει με τον δικό του τρόπο, χωρίς να έχει υπερδυνάμεις». «Μακάρι να είχαμε όλοι μας την νηφαλιότητα να επιλέγαμε εργαλεία κατάλληλα» ανέφερε, για να καταλήξει πως «το μεγαλύτερο εργαλείο που έχει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι το ανθρώπινο δυναμικό της».

Μίλησε κιόλας και για τα τρωτά του σημεία: «Προφανώς και έχω. Είμαι κριός με ωροσκόπο υδροχόο νομίζω, δεν ξέρω. Μπορώ να είμαι πολύ επίμονος. Δεν είμαι δογματικός αλλά είμαι πολύ επίμονος. Δεν είμαι υπομονετικός αν ξέρω ότι χάνουμε τον χρόνο μας σε μια συζήτηση. Ίσως καμιά φορά να υψώσω και τον τόνο, αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το βελτιώσω».



Ο Αποστολάκης ομολογεί ότι ο ακροαριστερός φασισμός Πολάκη εκφράζει τον Στέφανο Κασσελάκη

 


Ο Ευάγγελος Αποστολάκης εμμέσως πλην σαφώς ομολόγησε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα πορευθεί με διχαστικό λόγο και θα ξεφτιλίζεται καθημερινά για όσο πάει.

«Ο κ. Κασσελάκης επέλεξε άτομα που μοιράζεται τις ίδιες απόψεις και έχουν τις ίδιες αγωνίες για θέματα που μας απασχολούν», είπε ο βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, ομολογώντας ότι ο Παύλος Πολάκης, και ο καταδικασμένος Νίκος Παππάς είναι συνειδητές επιλογές του νέου προέδρου.

Με λίγα λόγια η αναβάθμιση του Παύλου Πολάκη που δεν τον θέλει ούτε το κόμμα του, επικύρωσε τον πολακισμό στο κόμμα ως την επίσημη γραμμή, δείχνοντας παράλληλα την συνέχιση του τοξικού και διχαστικού λόγου που πρεσβεύει.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης παραδέχτηκε ότι ο τρόπος συμπεριφοράς του ακροαριστερού φασίστα Παύλου Πολάκη είναι αψύς, αλλά έχει δουλέψει και είναι καθαρός, όπως είπε χωρίς να είναι φυσικά αλήθεια αυτό. Για την αναβάθμισή του ως συντονιστή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, είπε για να γελάσει και ο κάθε πικραμένος ότι «οι ιδέες του είναι φρέσκες, οι άνθρωποι μπορεί να έχουν μια ιστορία. Ας αφήσουμε αυτή την ομάδα πώς θα λειτουργήσει. Το αποτέλεσμα κρίνει το τι θα γίνει».

Ο ίδιος είδε στον Στέφανο Κασσελάκη «μια καινούργια ελπίδα. Κάτι φρέσκο. Κάτι καινούργιο. Κάτι που είναι διαφορετικό. Ότι υπάρχει η αίσθηση ότι δεν χάθηκε το όνειρο».

Αναφορικά με τη χθεσινή ψηφοφορία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και τα 16 λευκά που σημειώθηκαν, παραδέχτηκε μεν ότι υπάρχουν εσωκομματικές διαφωνίες και προβληματισμοί, ωστόσο θεώρησε ότι υπάρχει αντίθεση και εσωτερική αντιπαράθεση η οποία είναι στα πλαίσια του φυσιολογικού.




Ράμμος, Αγγελάρας και Κεδίκογλου οι τρεις δικαστικοί που προσέφυγαν για μεγαλύτερες συντάξεις

 


Το θέμα είναι ότι μόνο οι τρεις θα πάρουν τα αναδρομικά που ζήτησαν, και τίθεται θέμα ηθικής τάξης για τον ένα και αναφερόμαστε στον Χρήστο Ράμμο γιατί εκτός από συνταξιούχος είναι και εν ενεργεία κρατικός υπάλληλος πρόεδρος της ΑΔΑΕ και αμοίβεται εκτός τις σύνταξης.

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος είναι ανάμεσα σε αυτούς του δικαστές που προσέφυγαν και τελικά δικαιώθηκαν από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφορικά με την περικοπή των συντάξεων την δικαστών.

Οι άλλοι δυο είναι ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρωμύλος Κεδίκογλου και ο πρώην πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νικόλαος Αγγελάρας.

H απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Κατά πλειοψηφία (28-3) οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάνθηκαν (1330/2023) ότι είναι μη νόμιμη και ακυρωτέα η σιωπηρή άρνηση της διοίκησης-Πολιτείας για επανακανονισμό της σύνταξης του πρώην προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νίκου Αγγελάρα, που είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο, διότι όφειλε η Διοίκηση- Πολιτεία να υπολογίσει τη σύνταξή του μη εφαρμόζοντας τις κριθείσες από το Μισθοδικείο ως αντισυνταγματικές τις σχετικές διατάξεις του νόμου 4387/2016, αλλά τις προϊσχύσασες αυτών.

Δηλαδή, εφαρμοστέες για τον καθορισμό του ύψους των συντάξεων των πρώην δικαστών, εισαγγελέων και μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) είναι οι προϊσχύσασες διατάξεις του «νόμου Κατρούγκαλου» (νόμος 4387/2016). Δηλαδή, οι συντάξεις των δικαστών επανέρχονται στα επίπεδα που ίσχυαν προ του 2012, με άλλα λόγια προ του καθεστώτος που είχε διαμορφωθεί πριν το νόμο 4093/2012.

Ακόμη, το καταβλητέο ποσό της σύνταξής υπόκειται μόνο στις περικοπές και τις κρατήσεις που δεν αντίκεινται σε υπερνομοθετικής ισχύος κανόνες, σύμφωνα με όσα έχουν κριθεί από το Μισθοδικείο και το Ελεγκτικό Συνέδριο.



Μετά την προφυλάκιση των δύο επικίνδυνων Ρομά στην Λαμία συνελήφθησαν και οι δύο συνεργοί τους


 

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Lamia Polis 87,7 και οι άλλοι δύο επικίνδυνοι Ρομά που διέφευγαν της σύλληψης για το επεισόδιο με τον πρατηριούχο πριν λίγα 24ωρα. 

Πρόκειται για δύο επικίνδυνους ανήλικους κακοποιούς Ρομά 16 και 19 ετών για τους οποίους εκκρεμούσε ένταλμα.

Στο μεταξύ στη φυλακή κατέληξαν οι δύο νεαροί οι οποίοι χτύπησαν και λήστεψαν ιδιοκτήτη πρακτορείου πριν λίγα 24ωρα με αφορμή καύσιμο το οποίο δεν ήθελαν να πληρώσουν.

Αρχικά είχαν διαφωνήσει εισαγγελέας και ανακριτής με αποτέλεσμα οι δύο νεαροί Ρομά να τιμωρηθούν με περιορισμό κατ’ οίκον ωστόσο η υπόθεση παραπέμφθηκε στο συμβούλιο πλημμελειοδικών Λαμίας με αποτέλεσμα να αποφασιστεί σωστά τελικά οι δύο επικίνδυνοι Ρομά (16 και 19 ετών) να οδηγηθούν σε Κατάστημα Κράτησης μέχρι να οριστεί δικάσιμος.



Εκπαίδευση στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας σε ζητήματα προστασίας ζώων

 



Ολοκληρώθηκε την, Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, διαδικτυακή εκπαίδευση 446 στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας σε ζητήματα προστασίας ζώων.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν εκπαιδευόμενοι από τη Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου, τις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις Αττικής και Θεσσαλονίκης, τις Γενικές Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις Χώρας καθώς και υφιστάμενες Υπηρεσίες, με την μέθοδο της εξ αποστάσεως σύγχρονης διδασκαλίας σε 5 εκπαιδευτικές σειρές.

Στο πλαίσιο αυτό, καταρτισμένα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και συνεργάτες της ακαδημίας «ZERO STRAY ACADEMY» και του Μη κυβερνητικού Οργανισμού «ZERO STRAY PAWJECT» συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, αναπτύσσοντας με επάρκεια τις παρακάτω κύριες θεματικές ενότητες:

  • Η κακοποίηση των ζώων και ο κύκλος της Βίας. Η αντιμετώπιση του φαινομένου από την ελληνική Αστυνομία.
  • Ζητήματα μεθοδολογίας διενεργούμενων ελέγχων και η γλώσσα σώματος των ζώων. Δράσεις, στατιστική αποτύπωση και συνέργειες με τη Δημοτική Αστυνομία.
  • Η Αστυνομία ζώων σε χώρες του εξωτερικού
  • Το νομικό status των ζώων στην ελληνική έννομη τάξη. Ισχύουσα νομοθεσία, ερμηνευτικές και αστυνομικές προσεγγίσεις για την προστασία των ζώων.
  • Αστυνομική διερεύνηση, προβλεπόμενες ποινικοδιοικητικές κυρώσεις και διαδικασίες προστασίας εν γένει των ζώων.
  • Πρακτική εφαρμογή ποινικών και διοικητικών υποθέσεων ενεργητικής και παθητικής κακοποίησης ζώων.
  • Η προστασία των ιπποειδών.
  • Η διερεύνηση της συσχέτισης ανάμεσα στην κακοποίηση/βιαιότητα ζώων και την διαπροσωπική βία. Σκιαγράφηση του εγκληματικού ψυχολογικού προφίλ του δράστη βιαιότητας ζώων.
  • Αξιολόγηση της θρεπτικής κατάστασης των ζώων, πρώτες βοήθειες, διεξαγωγή ελέγχων με scanner, σωστή προσέγγιση σκύλων.

Υπενθυμίζεται ότι, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό «10410» για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγείλουν περιστατικά κακοποίησης ζώων, ενώ στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr) υφίστανται χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές για την προστασία των ζώων συντροφιάς στον ακόλουθο υπερσύνδεσμο https://www.astynomia.gr/odigos-tou-politi/chrisimes-symvoules/symvoules-gia-tin-prostasia-ton-zoon-syntrofias/.

Η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με συναρμόδιους οργανισμούς και φορείς, θα συνεχίσει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών με σκοπό τη διαρκή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την περαιτέρω εφαρμογή εξειδικευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κακοποίησης των ζώων.



Τρεις τρόποι να αγοράσετε την ευτυχία -Καθηγητής του Χάρβαρντ εξηγεί

 



Λένε ότι τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία, ωστόσο τι συμβαίνει όταν αυτό όντως γίνεται;

Ο καθηγητής του Χάρβαρντ, Άρθουρ Μπρουκς, έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη για τη σύνδεση χρημάτων και ευτυχίας, την οποία μοιράζεται στο δωρεάν μάθημα ευτυχίας του πανεπιστημίου.

Στο άρθρο του στο The Atlantic, με τίτλο «Πώς να αγοράσετε την ευτυχία», ο Μπρουκς γράφει πως «ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στην εισοδηματική κλίμακα, με λίγη γνώση και πρακτική ο καθένας μας μπορεί να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να φέρει περισσότερη ευτυχία».

Αυτό που εξηγεί είναι ότι τα χρήματα μπορούν να επηρεάσουν θετικά την ευημερία, εάν χρησιμοποιηθούν με σύνεση, και παραθέτει τρόπους επίτευξης, όπως αναφέρει το CNBC.

Οι τρόποι που μπορείτε να αγοράσετε την ευτυχία

Ξοδέψτε χρήματα σε εμπειρίες

Οι ευχάριστες εμπειρίες θα σας κάνουν να αισθανθείτε πιο χαρούμενοι. Μια συναυλία, ένα ταξίδι στον προορισμό που θέλατε πάντα να βρεθείτε, αναμφισβήτητα προκαλεί συναισθήματα ολοκλήρωσης και ευτυχίας.

Αγοράστε χρόνο

Αντί να καθαρίσετε εσείς το σπίτι σας ή να φροντίσετε τον κήπο σας, μπορείτε να πληρώσετε κάποιον να το κάνει για εσάς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον χρόνο που θα κερδίσετε, απολαμβάνοντας την παρέα φίλων σας.

Χαρίστε χρήματα και βοηθήστε τους συνανθρώπους σας

Η δωρεά χρημάτων σε έναν σκοπό ή χρήση αυτών για το καλό κάποιου άλλου απελευθερώνει ορμόνες που σχετίζονται με την καλή διάθεση.

«Ο βασικός παράγοντας που συνδέει όλες αυτές τις προσεγγίσεις είναι οι άλλοι άνθρωποι. Αν αγοράσετε μια εμπειρία, είτε πρόκειται για διακοπές είτε απλώς για ένα δείπνο έξω, μπορείτε να αυξήσετε την ευτυχία σας αν τη μοιραστείτε με κάποιον που αγαπάτε», έγραψε ο Μπρουκς.


iefimerida.gr



Μεγάλο πρόβλημα οι ακροαριστεροί στην Πάτρα - Βανδάλισαν καταστήματα και έκαψαν ΑΤΜ


 

Δεν είναι η πρώτη φορά που εγκληματούν ανεξέλεγκτα ακροαριστεροί αντιεξουσιαστές στην Πάτρα.

Όπως δείχνουν τα πράγματα η Πάτρα έχει γίνει φωλιά ακροαριστερών κακοποιών.

Τριπλή επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα σε καταστήματα και ΑΤΜ στην Πάτρα, από ομάδες ακροαριστερών κακοποιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, περίπου στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής, γνωστοί άγνωστοι, σε συντονισμένη επίθεση, βανδάλισαν καταστήματα και έβαλαν φωτιά σε ΑΤΜ.

Η ταυτόχρονη επίθεση έγινε σε δύο ΑΤΜ, το ένα επί της οδού Έλληνος Στρατιώτου και το άλλο επί της Καλαβρύτων, απέναντι από το νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας».

Η τρίτη επίθεση έγινε σε κατάστημα της WATT+VOLT, επί της οδού Έλληνος Στρατιώτου, όπου έσπασαν την τζαμαρία.

Η Αστυνομία εκτιμά πως επρόκειτο για επίθεση από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ προχώρησαν και σε αρκετές προσαγωγές.





Ο Καραμέρος έδειξε σε εκπομπή ότι ταυτίζεται με τον ακροαριστερό φασίστα Παύλο Πολάκη



Δεν είναι η πρώτη φορά που ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος προκαλεί και δείχνει το πόσο κοντά στον ακροαριστερό φασίστα Παύλο Πολάκη είναι.

Στην παρακάτω εκπομπή προσπάθησε ο Καραμέρος να υπερασπιστεί τον ακροαριστερό φασίστα του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη, και έδειξε το πόσο προκλητικός είναι.

Καβγά έστησαν ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Γιώργος Καραμέρος το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον ΑΝΤ1.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο Αδωνις Γεωργιάδης μιλούσε για τον Παύλο Πολάκη και ο Γιώργος Καραμέρος δεν τον άφηνε να μιλήσει. «Ο Πολάκης τα έγραψε αυτά στο Facebook! Ο αρχηγός σου τα έγραψε, κύριε! Ο Πολάκης είναι αρχηγός σου τώρα! Ο αρχηγός σου τα έγραψε! Εντάξει, πάμε λοιπόν… Εγώ θέλω περισσότερο Πολάκη. Θέλω να αφήσετε τον Πολάκη να φαίνεται περισσότερο και οι 20 να γίνουν 40 μονάδες διαφορά».

«Άρα, μπορεί ο κ. Κασσελάκης να κατηγορεί τον Μητσοτάκη για τον Μπέο; Δηλαδή μπορεί να λέει «με ενοχλεί το ύφος του Μπέου» και την ίδια στιγμή να κάνει Υπερομεάρχη τον Πολάκη; Προφανώς δεν γίνεται! Μα δεν γίνεται, βρε παιδάκι μου, δεν γίνεται» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Καραμέρος φανερά στριμωγμένος και χωρίς να έχει αφήσει τον Γεωργιάδη να μιλήσει, με ύφος ακροαριστερού φασίστα Πολάκη είπε στον Άδωνι Γεωργιάδη "Μη φωνάζετε! Δεν θα εφαρμόσεις τη λεκτική βία, σε μένα δεν περνάει! Θα ‘σαι φρόνιμος" και το είπε αυτό που όπως θα παρακολουθήσετε στο video εσκεμμένα δεν άφησε τον υπουργό να μιλήσει.


Ο καβγάς Γεωργιάδη-Καραμέρο

Α.Γ.: Δεν έχει αφήσει ο άνθρωπος να ακουστεί η φωνή μου ένα λεπτό. Δεν αφήνει την φωνή μου.

Γ.Κ.: Καλά, αγαπάτε την φωνή σας, είναι γνωστό αυτό.

Α.Γ.: Εσείς την αγαπάτε περισσότερο γιατί θέλετε συνεχώς να πηγαίνετε μαζί της συγχορδία.

Γ.Κ.: Θέλω να έχουμε διάλογο για να μη λέτε ότι θέλετε. Με μένα δεν θα λέτε ότι θέλετε

Α.Γ.: Διάλογος είναι… ολοκληρώνει ο ένας, απαντάει ο άλλος. Αυτό είναι διάλογος. Διάλογος δεν είναι να μιλάς πάνω στη φωνή μου! Δημοσιογράφος τόσα χρόνια είσαι, σεβάσου λίγο τους κανόνες δημοσιογραφίας επιτέλους αν δεν μπορείς της πολιτικής.

Γ.Κ.: Μη φωνάζετε! Δεν θα εφαρμόσεις τη λεκτική βία, σε μένα δεν περνάει! Θα ‘σαι φρόνιμος.

Α.Γ.: Τώρα έχεις αρχηγό τον Πολάκη για να μιλάς για τη λεκτική βία.

Γ.Κ.: Θα ‘σαι φρόνιμος! Εγώ έχω αρχηγό τον Κασσελάκη, έχω πρώην πρόεδρο τον Τσίπρα, μιλάω με τους πολίτες και ανησυχείς! Ανησυχείς και θα το δεις πως θα ανησυχείς και στην πορεία



Ο Κασσελάκης δεν ήξερε ότι πρέπει να σταθεί προσοχή στον Εθνικό ύμνο και του το υπέδειξαν

 


Ένα απίθανο βίντεο και νέα ξεφτίλα από την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, στην Κύπρο, κάνει τον γύρο του Διαδικτύου.

Σε αυτό το video, και αφού μόλις έχει καταθέσει στεφάνι, ο νέος αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται ότι έχει ξεκινήσει η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και να μην στέκεται προσοχή, σταυρώνοντας τα χέρια του αλλά Αλέξης Τσίπρας.

Ο Κασσελάκης έχοντας γίνει ξεφτίλα για ακόμα μία φορά, κάθεται με σταυρωμένα χέρια, εμφανώς αμήχανος. Από την «άβολη» θέση σπεύδει να τον βγάλει ο Βαγγέλης Καλπαδάκης -διπλωματικός σύμβουλος, άλλοτε, του Αλέξη Τσίπρα, τον θυμάστε που τα είχε με Τουρκάλα απο την πρεσβεία της Τουρκίας, και τον χώρισε μόλις έφυγε από το Μαξίμου. Ο διπλωματικός σύμβουλος τρέχει κυριολεκτικά για να τον δει ο Κασσελάκης, προσπαθώντας να μην γίνει αντιληπτός, για να του δείξει πώς να σταθεί προσοχή -πράγμα που, εν τέλει, ο Στέφανος Κασσελάκης καταφέρνει να κάνει, και ο σύμβουλος να γίνει αντιληπτός από τις κάμερες.





Μητσοτάκης στο CNBC: Ανησυχώ για την πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ

 


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο του CNBC από τη Γρανάδα της Ισπανίας, τόνισε  «Ανησυχώ για την πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ. Δεν είναι ξεκάθαρη αυτή τη στιγμή, αλλά περιμένω ότι στο τέλος θα επιλυθεί».

Η πολιτική κρίση στις ΗΠΑ που σχετίζεται με τον προϋπολογισμό μπορεί να έχει επίπτωση στη βοήθεια προς την Ουκρανία, επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωση του στο CNBC από τη Γρανάδα της Ισπανίας όπου συμμετέχει στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας.

Ο πρωθυπουργός έχει μεταβεί στην Γρανάδα της Ισπανίας, όπου παρευρέθηκε για να συμμετάσχει στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας. 

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε επίσης : «Είναι κρίσιμη η βοήθεια των ΗΠΑ για την ουκρανική στρατιωτική αποτελεσματικότητα, αλλά περιμένω ότι αυτή η πολιτική κρίση θα επιλυθεί», και απάντησε και σε ερώτηση σχετική με το ενδεχόμενο της έναρξης τον Δεκέμβριο των συνομιλιών για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση της Ουκρανίας και της Μολδαβίας: «Όπως ξέρετε, ακολουθούμε μία αυστηρή διαδικασία και αναμένουμε την αναφορά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να πάρουμε μία απόφαση τον Δεκέμβριο».

«Έχουμε συζητήσει για την ευρωπαϊκή διεύρυνση, αλλά αυτό που προέχει είναι να δούμε και κατά πόσο είναι έτοιμη η ΕΕ να δεχτεί κι άλλα μέλη και ότι έχει τους οικονομικούς μηχανισμούς να στηρίξει όλα τα μέλη», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Στο τέλος, αναφορικά με τις προκλήσεις που θέτει η διεύρυνση της ΕΕ, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι δεν αφορούν μόνο το οικονομικό ζήτημα, τους οικονομικούς μηχανισμούς, όπως προανέφερε, για τη στήριξη όλων των μελών, αλλά αφορούν και τον τρόπο λήψης αποφάσεων. 



Το 40% της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν Κασσελάκη - Πολάκη - Τζάκρη κτλπ. το ξεκαθάρισαν με τις λευκές ψήφους


 

Η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη να προτείνει τον ακροαριστερό φασίστα Παύλο Πολάκη για τη θέση του συντονιστή των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ βάθυνε το ρήγμα, και κατέστησε τον ακροαριστερό τραμπούκο, νούμερο δύο αμφισβητούμενο στο κόμμα μετά τον Κασσελάκη.

Η πρόταση εγκρίθηκε με 28 «ναι» και 16 λευκά δηλαδή σχεδόν το 40% της Κ.Ο. και σίγουρα δεν άρεσε ούτε η τοποθέτηση της Θεοδώρας Τζάκρη, την οποία δεν χαρακτηρίζουν και σοβαρή στην ΣΥΡΙΖΑ.

Λευκό ψήφισαν στελέχη της ομάδας «6 συν 6», όπως ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος, οι οποίοι είχαν στηρίξει την Έφη Αχτσιόγλου, στελέχη της «Ομπρέλας», αλλά και μεμονωμένοι «προεδρικοί» βουλευτές, όπως, για παράδειγμα, η Κατερίνα Νοτοπούλου. 

Μεταξύ των βουλευτών που ψήφισαν λευκό περιλαμβάνονται οι Όλγα Γεροβασίλη, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Ψυχογιός, Πέτη Πέρκα, Μερόπη Τζούφη, Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Κώστας Μπάρκας, Σία Αναγνωστοπούλου, Οσγκιούρ Φερχάτ, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Καλλιόπη Βέττα και Κατερίνα Νοτοπούλου. 

Απόντες από την ψηφοφορία ήταν ο Αλέξης Τσίπρας που δεν ήθελε να ψηφίσει, αλλά και ο Νίκος Παππάς λόγω κορωνοϊού, όπως και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Όθωνας Ηλιόπουλος.