Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Πρόστιμο 30.000 ευρώ στον εγκληματία 75χρονο που έσερνε σκύλο με το αγροτικό του



Από την καρότσα του αγροτικού του αυτοκινήτου φέρεται να είχε δέσει τον σκύλο του, ένας εγκληματίας παλιάνθρωπος 75χρονος στην περιοχή του Κιλελέρ, σέρνοντας τον στον δρόμο με αποτέλεσμα το άτυχο ζωντανό να χάσει την ζωή του.

Τα δολοφονικά ένστικτα του παλιάνθρωπου κατέγραψε ένας πολίτης φωτογραφικά και ανάρτησε τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο, όπου και προκλήθηκε σάλος.

Έπειτα από καταγγελίες, ο άνδρας συνελήφθη από την αστυνομία, κατηγορούμενος για κακοποίηση ζώου και αρχικά του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ, περιμένοντας και την ποινή του για την δολοφονία του άτυχου ζώου.




Εκμεταλλεύονται ανήλικα οι αντιεξουσιαστές τέσσερις ανήλικοι ανάμεσα στους συλληφθέντες για τα επεισόδια




Τα δικά τους παιδιά δεν διστάζουν να εκμεταλλεύονται ανήλικα για τις βρωμοδουλειές τους.

Σε 11 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν, στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες, 8 Έλληνες και 3 αλλοδαποί είναι και τέσσερις ανήλικοι, 3 Έλληνες και ένας Ρουμάνος και αυτό δείχνει ότι τα "κεφάλια" των αντιεξουσιαστών, δεν διστάζουν να στρατολογούν ανήλικα για να διαπράττουν εγκληματικές πράξεις.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της βαριάς σωματικής βλάβης, απόπειρας επικινδύνων σωματικών βλαβών σε βάρος αστυνομικών, εμπρησμού, έκρηξης, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και της αντίστασης καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών υλών.

Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.




Κόβουν από συντάξεις και επιδόματα για να ενισχύσουν την πελατεία με προσλήψεις στο δημόσιο εκτός ΑΣΕΠ



Ανάλγητη και καταστροφική η κυβέρνηση προχωράει στο σχέδιο της βολεύετε κόσμο στο δημόσιο και ποιος νοιάζεται για την χώρα και τους απελπισμένους που τους κόβουμε συντάξεις και επιδόματα.

Ενίσχυση της πελατείας της για να βρει ψήφους επιχειρεί η κυβέρνηση με ασύστολες προσλήψεις σε βάρος της οικονομίας της χώρας. 

Διαβάζουμε στο iefimerida.gr

Με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση δίνει σε υπουργεία, εποπτευόμενους φορείς και ανεξάρτητες αρχές, τη δυνατότητα πρόσληψης καθαριστριών και φυλάκων με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως 18 μηνών.

Η τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για τον HELLAS SAT.

Για τις προσλήψεις δεν απαιτείται εγκριτική απόφαση της Τριμελούς Επιτροπής της Π.Υ.Σ. 33/2006, αλλά προκήρυξη από τον οικείο φορέα που εγκρίνεται από το ΑΣΕΠ.

Επίσης, εφόσον συντρέχουν εξαιρετικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, όπως προάσπιση της δημόσιας υγείας, της υγιεινής και της ασφάλειας στο χώρο εργασίας και η διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, οι ανωτέρω φορείς μπορούν να απασχολούν με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του οικείου υπουργού ή του οργάνου διοίκησης, το προσωπικό που υπηρετούσε στους τομείς της καθαριότητας και φύλαξης κατά την 30-6-2017 έως την έκδοση των οικείων προσωρινών πινάκων κατάταξης, και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν τις 15 Μαΐου 2018, σε περίπτωση που εκδώσουν προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2018.

Ορίζεται επίσης, ότι οι προαναφερόμενοι φορείς, οι οποίοι για εξαιρετικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος απασχόλησαν από την 30-6-2017 και μέχρι την έναρξη ισχύος των προτεινόμενων ρυθμίσεων, προσωπικό καθαριότητας και φύλαξης, προκειμένου να καλύψουν επείγουσες ανάγκες, καταβάλλουν στους απασχοληθέντες, αποζημίωση ανά ώρα απασχόλησης, με βάση το ωρομίσθιο που προκύπτει σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4354/2015 για την αμοιβή του προσωπικού που απασχολείται στον δημόσιο τομέα με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναφέρουν ότι με αυτήν την τροπολογία επιλύθηκε το ζήτημα της μη καταβολής δεδουλευμένων στο προσωπικό καθαριότητας και φύλαξης, που υπηρετούσε βάσει συμβάσεων που είχαν παραταθεί, σε υπουργεία, εποπτευόμενους φορείς και ανεξάρτητες αρχές.

Προσθέτουν παράλληλα, ότι με τη νομοθετική ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα στους φορείς που εκδίδουν μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2018, προκήρυξη για πρόσληψη προσωπικού, να μπορούν να απασχολούν το προσωπικό που υπηρετούσε στους τομείς της καθαριότητας και φύλαξης κατά την 30.6.2017, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως δεκαοκτώ μηνών (αντί οκτώ), απαλλάσσοντας τους φορείς και το ΑΣΕΠ από ένα επαναλαμβανόμενο γραφειοκρατικό και δημοσιονομικό κόστος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μέχρι την έκδοση των προσωρινών πινάκων και σε κάθε περίπτωση το αργότερο μέχρι τις 15.5.2018, προβλέπεται ως έκτακτο μέτρο η απασχόληση του προσωπικού που υπηρετούσε στους ανωτέρω φορείς στις 30.6.2017, εφόσον συντρέχουν εξαιρετικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, όπως η προστασία της υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας, αλλά και η διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.


Άρχισε η πώληση ηλεκτρονικών εισιτηρίων και από επιλεγμένα περίπτερα



Περίπου 200 περίπτερα έχουν λάβει φακέλους με εισιτήρια με το πακέτο των 10 + 1 διαδρομών.

Ξεκίνησε και από επιλεγμένα περίπτερα η πώληση των νέων ηλεκτρονικών εισιτηρίων για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Περίπου 200 περίπτερα έχουν λάβει φακέλους με εισιτήρια με το πακέτο των 10 + 1 διαδρομών, αξίας 13,50 ευρώ.

Επίσης, διατέθηκαν φάκελοι για 10 + 1 εισιτήρια μειωμένου κομίστρου, αξίας 6 ευρώ και φάκελοι 5 εισιτηρίων μειωμένου κομίστρου, αξίας 3 ευρώ.

Με την εν λόγω κίνηση, ο ΟΑΣΑ προσπαθεί να καλύψει κυρίως τις ανάγκες των επιβατών λεωφορείων και τρόλεϊ. Οι επιβάτες λεωφορείων και τρόλεϊ μπορούσαν μέχρι πρότινος να προμηθευτούν ηλεκτρονικά εισιτήρια σε περίπου 10 σημεία (σε ΚΤΕΛ, στο λιμάνι Πειραιά, κλπ) και σε όλους τους σταθμούς της ΣΤΑΣΥ.

Ωστόσο, ορισμένοι επιβάτες δεν εξυπηρετούνταν από τα εν λόγω σημεία, καθώς κυκλοφορούν αμιγώς με λεωφορεία ή τρόλεϊ και για αυτό ο ΟΑΣΑ προχωρεί στον εφοδιασμό ολοένα και περισσοτέρων περιπτέρων με ηλεκτρονικά εισιτήρια.

Εκτός από τους φακέλους των εισιτηρίων, αρκετά περίπτερα έχουν προμηθευτεί τερματικά POS, κάτι το οποίο σημαίνει ότι οι επιβάτες μπορούν να επαναφορτίζουν τα εισιτήριά τους με διάφορα προϊόντα κομίστρου. Επιδίωξη του ΟΑΣΑ είναι η διανομή, σε πρώτη φάση, έως 600 POS.

Με δεδομένο ότι τόσο τα ηλεκτρονικά εισιτήρια (ATH.ENA Ticket) όσο και οι ηλεκτρονικές κάρτες (ATH.ENA Card) είναι επαναφορτιζόμενα, ο Οργανισμός προτρέπει τους επιβάτες να τα επαναφορτίζουν και να μην τα πετούν.

Για να εξαλειφθούν τυχόν ουρές στα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων, ο ΟΑΣΑ έχει καλέσει το επιβατικό κοινό στην αγορά προϊόντων κομίστρου με πολλά εισιτήρια (π.χ. 10 + 1, 5, διπλό ενιαίο, κλπ.), τα οποία περιέχουν εκπτώσεις.

Ο Οργανισμός έχει εκδώσει περισσότερες από 370.000 προσωποποιημένες κάρτες, αριθμός ο οποίος κρίνεται αρκετά ικανοποιητικός, δεδομένου ότι, κατά μέσο όρο, οι κάτοχοι μηνιαίων χάρτινων καρτών κυμαίνονταν στις 250.000.

Σε επίπεδο εσόδων, ενθαρρυντικό στοιχείο αποτελεί η αύξηση των εσόδων κατά 8,15% που παρατηρήθηκε τον Οκτώβριο του 2017, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Το σταδιακό κλείσιμο των πυλών σε μετρό και ηλεκτρικό αναμένεται έως τα τέλη του έτους. Έως σήμερα έχουν κλείσει οι πύλες σε έξι σταθμούς και, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, το επιβατικό κοινό ανταποκρίνεται με συνέπεια.



Πηγή: skai.gr


Ο Τσίπρας θυμήθηκε τον Γρηγορόπουλο και στέλνει... συντροφικό μήνυμα



Την ώρα που χρησιμοποιεί τις δυνάμεις καταστολής απέναντι σε διαδηλωτές (κατά του ΚΚΕ ή στα Ειρηνοδικεία), θέλει να εμφανιστεί σαν υπερασπιστής του αντιεξουσιαστικού χώρου και των «δικών μας παιδιών»

Με ένα αμφίσημο τουιτάρισμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίτρας, δίνει το “παρών” στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, προσπαθώντας να καρπωθεί από τα συναισθήματα, που ξυπνούν οι μνήμες για τον ταραγμένο Δεκέμβρη του 2008, αλλά και κάθε είδους κοινωνική έξαρση, έστω κι αν τα κινήματα έχουν πλέον στόχο και τα πεπραγμένα της δικής του κυβέρνησης.

“O Δεκέμβρης ήταν ερώτηση. Γράφτηκε σε ένα τοίχο της Αθήνας εκείνες τις ταραγμένες ημέρες του 2008. Σε όλη τη διάρκεια της κρίσης, η νέα γενιά, ο λαός μας έδωσε και δίνει έναν δημιουργικό αγώνα ενάντια στον φόβο, χωρίς κουκούλες, με καθαρό πρόσωπο για μια πιο δίκαιη κοινωνία” αναφέρει στο twitter, ο κ. Τσίπρας, αποφεύγοντας όμως να περιγράψει την απάντηση που δίνει η κυβέρνησή του στην ερώτηση που έθεσε η κοινωνική εξέγερση εκείνου του Δεκέμβρη, αλλά και των ταραγμένων περιόδων της μνημονιακής εποχής.


Ανερυθρίαστα, ο πρωθυπουργός επιβεβαιώνει τον διαρκή διχασμό (ή μήπως την υποκρισία;), που διέπει τη συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ: Την ώρα που υποτάσσεται στα κελεύσματα των δανειστών, των αγορών, ακόμη και του Τραμπ και χρησιμοποιεί τις δυνάμεις καταστολής με κάθε ευκαιρία απέναντι σε διαδηλωτές (κατά του ΚΚΕ ή στα Ειρηνοδικεία), εμφανίζεται ως εκφραστής ή υπερασπιστής του αντιεξουσιαστικού χώρου και των “δικών μας παιδιών”, όπως χαρακτήρισε τους συντρόφους των Μαζιώτη, Ρούπα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Πάντως, ο κ. Τσίπρας φιλοτέχνησε με έμπνευση την ανάρτηση στο twitter, αφού χρησιμοποιεί την φωτογραφία του τοίχου, με το συγκεκριμένο σύνθημα. Και φαίνεται σαν να κλείνει το μάτι στην ευρισκόμενη σε αναβρασμό νέα γενιά, σαν να λέει ότι, παρά την ανέλιξή του στην εξουσία στην κυβερνητική εξουσία, έχει πάντα μέσα του τον... Τσε!



Πηγή : protothema.gr


Νέα Δημοκρατία: Στο μόνον που παραμένει συνεπής είναι τα ψέματά του. Ιδού τα 5 νέα ψέματα του Αλ. Τσίπρα




1ο «Τον Αύγουστο θα έχουμε “καθαρή έξοδο” από τα Μνημόνια».

Καμία καθαρή έξοδος από το 3ο Μνημόνιο δεν θα υπάρξει. Τον Αύγουστο του 2018 η χώρα μας δυστυχώς μπαίνει σε ένα 4ο αχρείαστο Μνημόνιο το οποίο υπέγραψε η Kυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, υποχρεώνοντας την χώρα σε λιτότητα μέχρι το 2022, λόγω της τραγικής διαπραγμάτευσης που υποτίθεται έκανε επί 10 μήνες για να κλείσει την τρίτη αξιολόγηση. Την καθαρή έξοδο διέψευσε, άλλωστε και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  κ. Ντέκλαν Κοστέλο. «Καθαρή έξοδος δεν είναι η πιο πρόσφορη έκφραση» είπε με διπλωματική ευγένεια, ενώ στις Βρυξέλλες μιλούν πλέον ανοικτά για ένα νέο «υβριδικό» Μνημόνιο. Είναι ακριβώς αυτό που η Ν.Δ. δεσμεύεται, ως προς τις συνέπειές του, να αμβλύνει αλλάζοντας πλήρως τη σημερινή συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να φορολογεί ανελέητα τους πολίτες.

2o «Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας δεν θα γίνουν μέχρι του ποσού των 300.000 ευρώ».

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ψευδές. Σήμερα δεν υπάρχει καμία οριζόντια προστασία για την πρώτη κατοικία. Η Κυβέρνηση Τσίπρα κατάργησε το άρθρο 2 του ν. 4224/2013 της Κυβέρνησης Σαμαρά το οποίο προστάτευε πλήρως την πρώτη κατοικία μέχρι του ποσού 200.000 ευρώ. Σήμερα, προστατεύεται από πλειστηριασμό μόνο η πρώτη κατοικία υπερχρεωμένων νοικοκυριών που έχουν υπαχθεί στον «νόμο Κατσέλη». Με απλά λόγια όποιος δεν έχει υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη, το ακίνητο του μπορεί να πλειστηριαστεί ανεξαρτήτως αξίας. Σημειωτέον ότι από τις 170.000 αιτήσεις που έχουν γίνει για υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη περίπου οι μισές απορρίπτονται.

3ο «Η Κυβέρνηση έδωσε κοινωνικό μέρισμα από την υπεραπόδοση της οικονομίας και την πάταξη της φοροδιαφυγής».

Ο μύθος του μερίσματος από τη δήθεν υπεραπόδοση της οικονομίας κατέρρευσε πλέον και από τις Βρυξέλλες. Ο κ. Κοστέλο δήλωσε επί λέξει ότι «τα χρήματα του κοινωνικού μερίσματος δεν είναι καινούργια, αλλά προέρχονται από την υποχρηματοδότηση των κοινωνικών δαπανών το 2017». Με απλά λόγια η κυβέρνηση έκοψε προκαταβολικά κοινωνικές δαπάνες που ούτως ή άλλως ήταν υποχρεωμένη να δώσει, για να τις παραπλανήσει τους πολίτες και παρουσιάζοντάς τες ως Χριστουγεννιάτικο μποναμά. Την τραγική πορεία της οικονομίας επιβεβαίωσε παράλληλα και η ΕΛΣΤΑΤ που ανακοίνωσε ότι το Α.Ε.Π. αυξήθηκε το γ’ τρίμηνο του 2017 μόλις κατά 1,3%, επίδοση πολύ χειρότερη από τις αναθεωρημένες προβλέψεις οι οποίες και αυτές βασίζονταν στη συμβολή του τουρισμού. Με αυτά τα δεδομένα είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα πετύχουμε ακόμη και τον αναθεωρημένο προς τα κάτω στόχο ανάπτυξης 1,6%. Ο δε στόχος του 2,7% που προέβλεπε αρχικά ο προϋπολογισμός του 2017 έχει οριστικά χαθεί. Τα ίδια στοιχεία καταρρίπτουν βέβαια αυταπόδεικτα και το παραμύθι της Κυβέρνησης ότι έχει τάχα πατάξει την φοροδιαφυγή.

4ο «Η Κυβέρνηση θα μειώσει του φόρους».

Η νέα υπόσχεση του Πρωθυπουργού των φόρων δεν αντέχει καν σε κριτική. Ο κ. Τσίπρας που έχει γονατίσει όλους τους Έλληνες στους φόρους και τις εισφορές, ξαφνικά υπόσχεται ως λύση τη μείωση των φόρων. Ας συνεννοηθεί τουλάχιστον με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Γ. Δραγασάκη ο οποίος εντόπισε το πρόβλημα της Ελλάδας στη διαχρονική… υποφορολόγηση. 

5ο «Η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση (QE) δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την έξοδο στις αγορές».

Ποια άλλη απόδειξη κραυγαλέας ανακολουθίας χρειάζεται για να καταλάβει κανείς ότι η ανερμάτιστη Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έχει απολύτως κανένα σχέδιο; Ο κ. Τσίπρας δήλωσε χθες ότι το QE δεν είναι τελικά απαραίτητο για την έξοδο στις αγορές, όταν είναι ο ίδιος που μέχρι πρότινος είχε κάνει σημαία του την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης για να επιτύχει τον ίδιο στόχο. Όσο και να προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να διαφύγει των ευθυνών του, θα πρέπει επιτέλους να εξηγήσει γιατί δεν κατάφερε να εντάξει τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αποστερώντας από την ελληνική οικονομία τη ρευστότητα που τόσο χρειάζεται για την ανάκαμψη της.



Αναρτήθηκαν στον ιστοχώρο της ΑΑΔΕ οφειλέτες Δημοσίου ή/και των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης




Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο των ενεργειών πληροφόρησης και ενημέρωσης των πολιτών, εμπέδωσης της φορολογικής δικαιοσύνης έναντι των συνεπών φορολογουμένων, καθώς και φορολογικής συμμόρφωσης, αναρτήθηκαν στο www.aade.gr τα ονόματα 8.909 φυσικών προσώπων και 14.083 νομικών προσώπων, οφειλετών του Δημοσίου ή/και των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης με βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή άνω των 150.000 ευρώ.
Πρόκειται για οφειλές, η καταβολή των οποίων καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους.
Υπενθυμίζεται ότι στον ιστότοπο της A.A.Δ.Ε. βρίσκονται τα ονόματα εκείνων των οφειλετών, που είχαν ειδοποιηθεί με e-mail για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν.  
Εξαιρούνται οι περιπτώσεις, για τις οποίες έχει χορηγηθεί στον οφειλέτη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής των ληξιπρόθεσμων χρεών του και με την προϋπόθεση ότι αυτός είναι συνεπής με τους όρους της, καθώς και όταν έχει χορηγηθεί  αναστολή καταβολής των οφειλών του.
Επίσης, ακολουθώντας σχετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, εξαιρούνται οι οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα), των οποίων η οριστικοποίηση της οφειλής δεν έχει τελεσιδικήσει μέχρι σήμερα.
Τα ονόματα είναι διαθέσιμα στους παρακάτω συνδέσμους:

Κατεβάστε από εδώ τους οφειλέτες σε αρχείο excel με φίλτρα ταξινόμησης

Δημοσιοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών νομικών προσώπων και οντοτήτων προς το Δημόσιο και τον Ε.Φ.Κ.Α. σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 1, 2 και 4 του άρθρου 9 του ν.3943/2011 (ΦΕΚ Α' 66), όπως ισχύουν μετά την αντικατάστασή τους με τις διατάξεις του άρθρου 42 του ν.4410/2016 (ΦΕΚ Α' 141), με ημερομηνία άντλησης των στοιχείων των οφειλών την 24/11/2017



Σε εφαρμογή της ΠΟΛ.1158/2017, δημοσιοποιείται κατάσταση νομικών προσώπων και οντοτήτων με :

α) βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το Δημόσιο ανά νομικό πρόσωπο/οντότητα που υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από τα πληροφοριακά συστήματα Φορολογίας (TAXIS) και Τελωνείων (ICISnet).

β) βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή από εισφορές κοινωνικής ασφάλισης προς τον Ε.Φ.Κ.Α. ανά νομικό πρόσωπο/οντότητα που υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από το πληροφοριακό σύστημα (ΟΠΣ/ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.).

Διευκρινίζουμε τα εξής:

Τα στοιχεία της κατάστασης αντλήθηκαν με βάση τα οριζόμενα στο αρθρ. 2 της ΠΟΛ.1158/2017 με ημερομηνία εξαγωγής τις 24/11/2017. Οι οφειλές προς το Δημόσιο, αφορούν ληξιπρόθεσμες δόσεις οφειλών εκτός ρύθμισης, με ημερομηνία λήξης έως τις 24/11/2016, με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής έως τις 24/11/2017. Οι οφειλές προς τον Ε.Φ.Κ.Α., αφορούν ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές εκτός ρύθμισης χρονικών περιόδων 11/2016 και προγενέστερα.

Στην κατωτέρω κατάσταση δεν περιλαμβάνονται οφειλές οι οποίες εξαιρούνται βάσει του άρθρου 9 του ν.3943/2011 (ΦΕΚ Α' 66), όπως ισχύει μετά την αντικατάστασή του με τις διατάξεις του άρθρου 42 του ν.4410/2016.

Η άντληση των στοιχείων για τις οφειλές προς το Δημόσιο, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα στοιχεία των βάσεων δεδομένων των Πληροφοριακών Συστημάτων TAXIS/ICISnet όπως αυτά ενημερώνονται και συντηρούνται από τις Δ.Ο.Υ.,Ελεγκτικά Κέντρα/Τελωνεία σύμφωνα με τα οριζόμενα στη σχετική ΠΟΛ.1158/2017.

Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο η ενημέρωση των βάσεων δεδομένων των Πληροφοριακών Συστημάτων TAXIS/ICISnet από τις Δ.Ο.Υ.,Ελεγκτικά Κέντρα/Τελωνεία κατά την ημέρα άντλησης δεν ταυτίζεται με τα διαθέσιμα στις υπηρεσίες αυτές στοιχεία, τότε ενδεχομένως να μην υπάρχει ορθή αποτύπωση των ανά οφειλέτη αντλούμενων στοιχείων ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η άντληση των στοιχείων για τις οφειλές προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα στοιχεία της βάσης δεδομένων του πληροφοριακού συστήματος (ΟΠΣ/ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) του Κ.Ε.Α.Ο. όπως αυτό ενημερώνεται και συντηρείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες μισθωτών/μη μισθωτών Ε.Φ.Κ.Α. και τις περιφερειακές υπηρεσίες Κ.Ε.Α.Ο., σύμφωνα με τα οριζόμενα στη σχετική ΠΟΛ.1158/2017.

Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο η ενημέρωση της βάσης δεδομένων του πληροφοριακού συστήματος (ΟΠΣ/ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) του Κ.Ε.Α.Ο. από τις προαναφερθείσες αρμόδιες υπηρεσίες κατά την ημέρα άντλησης δεν ταυτίζεται με τα διαθέσιμα στις υπηρεσίες αυτές στοιχεία, τότε ενδεχομένως να μην υπάρχει ορθή αποτύπωση των ανά οφειλέτη αντλούμενων στοιχείων ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η αποκατάσταση των ανωτέρω περιπτώσεων θα γίνεται μετά τη δημοσιοποίηση σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 6 και 7 της ΠΟΛ.1158/2017, λαμβάνοντας υπόψη και τα οριζόμενα στην εγκύκλιο 40/2017 του Κ.Ε.Α.Ο., σχετικά με τη διαδικασία άρσης/διόρθωσης δημοσιοποίησης εγγραφής ή εξαίρεσης οφειλών από τη δημοσιοποίηση. 


----

Δημοσιοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών προσώπων προς το Δημόσιο και τον Ε.Φ.Κ.Α. σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 1, 2 και 4 του άρθρου 9 του ν.3943/2011 (ΦΕΚ Α' 66), όπως ισχύουν μετά την αντικατάστασή τους με τις διατάξεις του άρθρου 42 του ν.4410/2016 (ΦΕΚ Α' 141), με ημερομηνία άντλησης των στοιχείων των οφειλών την 24/11/2017


Σε εφαρμογή της ΠΟΛ.1158/2017, δημοσιοποιείται κατάσταση φυσικών προσώπων με : 

α) βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το Δημόσιο ανά φυσικό πρόσωπο που υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από τα πληροφοριακά συστήματα Φορολογίας (TAXIS) και Τελωνείων (ICISnet). 

β) βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή από εισφορές κοινωνικής ασφάλισης προς τον Ε.Φ.Κ.Α. ανά φυσικό πρόσωπο που υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από το πληροφοριακό σύστημα (ΟΠΣ/ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.). 

Διευκρινίζουμε τα εξής: 

Τα στοιχεία της κατάστασης αντλήθηκαν με βάση τα οριζόμενα στο αρθρ. 2 της ΠΟΛ.1158/2017 με ημερομηνία εξαγωγής τις 24/11/2017. Οι οφειλές προς το Δημόσιο, αφορούν ληξιπρόθεσμες δόσεις οφειλών εκτός ρύθμισης, με ημερομηνία λήξης έως τις 24/11/2016, με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής έως τις 24/11/2017. Οι οφειλές προς τον Ε.Φ.Κ.Α., αφορούν ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές εκτός ρύθμισης χρονικών περιόδων 11/2016 και προγενέστερα. 

Στην κατωτέρω κατάσταση περιλαμβάνονται μόνο οφειλέτες οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις περί δημοσιοποίησης, βάσει του άρθρου 9 του ν.3943/2011 (ΦΕΚ Α' 66), όπως ισχύει μετά την αντικατάστασή του με τις διατάξεις του άρθρου 42 του ν.4410/2016

Η άντληση των στοιχείων για τις οφειλές προς το Δημόσιο, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα στοιχεία των βάσεων δεδομένων των Πληροφοριακών Συστημάτων TAXIS/ICISnet όπως αυτά ενημερώνονται και συντηρούνται από τις Δ.Ο.Υ.,Ελεγκτικά Κέντρα/Τελωνεία σύμφωνα με τα οριζόμενα στη σχετική ΠΟΛ.1158/2017

Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο η ενημέρωση των βάσεων δεδομένων των Πληροφοριακών Συστημάτων TAXIS/ICISnet από τις Δ.Ο.Υ.,Ελεγκτικά Κέντρα/Τελωνεία κατά την ημέρα άντλησης δεν ταυτίζεται με τα διαθέσιμα στις υπηρεσίες αυτές στοιχεία, τότε ενδεχομένως να μην υπάρχει ορθή αποτύπωση των ανά οφειλέτη αντλούμενων στοιχείων ληξιπρόθεσμων οφειλών. 

Η άντληση των στοιχείων για τις οφειλές προς τον Ε.Φ.Κ.Α., πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα στοιχεία της βάσης δεδομένων του πληροφοριακού συστήματος (ΟΠΣ/ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) του Κ.Ε.Α.Ο. όπως αυτό ενημερώνεται και συντηρείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες μισθωτών/μη μισθωτών Ε.Φ.Κ.Α. και τις περιφερειακές υπηρεσίες Κ.Ε.Α.Ο., σύμφωνα με τα οριζόμενα στη σχετική ΠΟΛ.1158/2017.

Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο η ενημέρωση της βάσης δεδομένων του πληροφοριακού συστήματος (ΟΠΣ/ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) του Κ.Ε.Α.Ο. από τις προαναφερθείσες αρμόδιες υπηρεσίες κατά την ημέρα άντλησης δεν ταυτίζεται με τα διαθέσιμα στις υπηρεσίες αυτές στοιχεία, τότε ενδεχομένως να μην υπάρχει ορθή αποτύπωση των ανά οφειλέτη αντλούμενων στοιχείων ληξιπρόθεσμων οφειλών. 

Η αποκατάσταση των ανωτέρω περιπτώσεων θα γίνεται μετά τη δημοσιοποίηση σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 6 και 7 της ΠΟΛ.1158/2017, λαμβάνοντας υπόψη και τα οριζόμενα στην εγκύκλιο 40/2017 του Κ.Ε.Α.Ο., σχετικά με τη διαδικασία άρσης/διόρθωσης δημοσιοποίησης εγγραφής ή εξαίρεσης οφειλών από τη δημοσιοποίηση. 


Πηγή: Taxheaven 


Ανήκουστο και προκλητικό! Σάλος με την παρουσία Καμμένου στην παραλαβή του τηλεοπτικού σταθμού «Ε» από τον Σαββίδη



Σε μια προκλητική διαπλεκόμενη κίνηση προέβη ο Πάνος Καμμένος όταν συναντήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» με τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, πρόεδρο του ΠΑΟΚ και επισήμως ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού. 

Σκληρή ήταν η αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη στην είδηση ότι ο Πάνος Καμμένος βρέθηκε μαζί με την Ιβάν Σαββίδη στην παραλαβή του τηλεοπτικού σταθμού «Ε»: «Πρόκειται για απίθανα πράγματα αυτά που συμβαινουν! Πάει ο επιχειρηματίας να παραλάβει το Κανάλι του συνοδεία του Υπουργού….Πρώτη Φορά Αριστερά. Δηλαδή για να το καταλάβετε, του χάρισαν μερικά εκατομμύρια με τροπολογία δήθεν για την ΣΕΚΑΠ και αυτός με αυτά τα λεφτά τους αγόρασε κανάλι. Και έχουν τα μούτρα να μιλάνε για διαπλοκή….».

Από την Νέα Δημοκρατία έκαναν σαφές με κάθε τρόπο ότι: «Παρακολουθούμε  με έκπληξη και ενδιαφέρον όσα συμβαίνουν στο κανάλι Ε και θεωρούμε αυτονόητο ότι θα  ελεγχθεί το πόθεν έσχες του εν λόγω επιχειρηματία και από το ΕΣΡ. Eπίσης θεωρούμε ανήκουστο να παρίσταται μαζί με τον επιχειρηματία ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος υπενθυμίζοντας ότι ο κουμπάρος; Του είναι ο μεσάζων Παπαδόπουλος».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Σαββίδης έδωσε την γραμμή που θα ακολουθήσει το κανάλι υπέρ της κυβέρνησης: «Αν με ρωτάτε για την πολιτική του σταθμού, θα σας πω ότι δεν θα παίζει ότι αρέσει στον Σαββίδη. Είναι απίστευτο στην Ελλάδα να μην αφήνουμε την κυβέρνηση, την οποιαδήποτε κυβέρνηση, να κάνει τη δουλειά της, αλλά να στεκόμαστε διαρκώς απέναντι σε αποφάσεις και να δημιουργούμε εμπόδια».





Βαρύ το κλίμα Αθήνας – Άγκυρας μετά τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάνης



Ο Τούρκος πρόεδρος έβαλε τη δική του ατζέντα λίγο πριν πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα.

Εξαιρετικά βαρύ είναι το κλίμα ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα λίγες ώρες πριν ο Tούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα.

Με τις προκλητικές δηλώσεις του για τη συνθήκη της Λωζάνης, τους μουσουλμάνους της Θράκης και την ελληνική δικαιοσύνη, ο Τούρκος πρόεδρος έριξε λάδι στη φωτιά και προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου αλλά και της αντιπολίτευσης, η οποία επέρριψε ευθύνες και στην κυβέρνηση «που τον κάλεσε χωρίς να έχει εξασφαλίσει τα ελάχιστα και τα αυτονόητα».

«Η Συνθήκη της Λωζάνης δεν αναφέρεται μόνο στην Ελλάδα αλλά αφορά ολόκληρη την περιοχή και πρέπει να επικαιροποιηθεί. Η επικαιροποίηση όμως αυτή δεν αφορά μόνο την Τουρκία αλλά και την Ελλάδα». Αυτό είναι το μήνυμα που έδωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη μία ημέρα πριν ξεκινήσει η επίσημη επίσκεψή του στη Ελλάδα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως «η Λωζάνη, με βάση τα πρόσφατα γεγονότα, χρειάζεται μια επικαιροποίηση. Αυτή η επικαιροποίηση δεν αφορά μόνο την Τουρκία, αλλά και την Ελλάδα. Θα μπορούσε να είναι αμοιβαία επωφελής, ωστόσο προφανώς υπάρχουν όλοι εκείνοι που δεν αντιλαμβάνονται για το τι ακριβώς πρόκειται. Εκείνοι που δεν έχουν αρκετή γνώση για το τι εμπεριέχει η Συνθήκη, αμέσως με κατηγορούν και προσπαθούν να βρουν νέες ερμηνείες πίσω από τις δηλώσεις μου, όμως δεν υπάρχει κάτι που κρύβεται πίσω από αυτές τις δηλώσεις».

Αναφερόμενος στα προβλήματα στο Αιγαίο είπε πως «η συζήτηση για τα νησιά και άλλα θέματα συνεχίζεται, και μόνο από μια εξέλιξη, τα πράγματα περιπλέκονται. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να υπερβούμε σε μια μεγάλη θάλασσα όπως το Αιγαίο. Τα ταξίδια των εμπορικών και των τουριστικών πλοίων θα πρέπει να γίνονται ανενόχλητα και θα πρέπει να υπερβούμε τις όποιες περιπλοκές». Συμπλήρωσε πως «στο Αιγαίο υπάρχουν αποστάσεις μεταξύ των νησιών που είναι αρκετά προβληματικές και θεωρώ ότι αυτά τα προβλήματα μπορούν εύκολα να ξεπεραστούν. Έχουμε θέματα στην οριοθέτηση εναέριου χώρου και θαλάσσιων συνόρων στον καθορισμό της υφαλοκρηπίδας».

Ωστόσο, συνέδεσε και το θέμα αυτό με την πρότασή του για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης λέγοντας: «Για αυτό το λόγο φέρνω το θέμα αυτό στην επικαιρότητα».

«Δεν πρέπει να είμαστε υπεραισιόδοξοι, αλλά μπορούμε να κάνουμε υποχωρήσεις» συμπλήρωσε.

Για την υπόθεση των οκτώ τούρκων αξιωματικών, την έκδοση των οποίων ζητά η Τουρκία, ο κ. Ερντογάν είπε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας του υποσχέθηκε ότι θα τους εκδώσει και πως το θέμα θα έπρεπε να τακτοποιηθεί σε επίπεδο εκτελεστικών εξουσιών, δηλαδή κυβερνήσεων, επειδή όπως είπε οι διαδικασίες της Δικαιοσύνης είναι χρονοβόρες και θα έπρεπε να αποφευχθεί η γραφειοκρατία.

«Και μου είπε (σ.σ. ο Αλέξης Τσίπρας) ότι θα δρομολογήσει την κατάσταση και ότι σε 15 με 20 ημέρες θα εκδίδονταν (σ.σ. οι αξιωματικοί) στην Τουρκία. Αυτό είπε. Αλλά δυστυχώς, αυτή τη στιγμή, βρίσκονται ακόμη στην Ελλάδα» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του λόγου του.

Ο κ. Ερντογάν σχολίασε πως στα έθιμα και τις παραδόσεις των δύο λαών υπάρχουν μεγάλες ομοιότητες και ανέφερε ως παράδειγμα τους Έλληνες που ζουν στα νησιά της Ίμβρου και της Τενέδου και έχουν κοινή ζωή με τους Τούρκους. Στο πρίσμα αυτό, εξέφρασε την πεποίθηση πως «μπορούμε να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους για να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον» και τόνισε την ανάγκη να εστιάσουν οι δύο χώρες σε αυτά.

Τον έντονο προβληματισμό του εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Η σημερινή (σ.σ.: χθεσινή) συνέντευξη του κ. Ερντογάν εγείρει έντονο προβληματισμό και ερωτήματα» ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος, τονίζοντας πως από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «επιθυμούν η επίσκεψη του να αποτελέσει αφορμή να χτιστούν γέφυρες, όχι να υψωθούν τείχη».

«Ο σεβασμός της συνθήκης της Λωζάνης αποτελεί τον αποκλειστικό και αδιαπραγμάτευτο θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο μπορεί να οικοδομηθεί η ειλικρινής συνεργασία των δυο χωρών» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας πως «οι αναφορές περί αναθεώρησής της δεν συμβάλλουν στο κλίμα που προσπαθούμε να οικοδομήσουμε στις σχέσεις μας και στην περιοχή».

Διπλωματικές πηγές από την Αθήνα, πριν τη συνέντευξη Ερντογάν έλεγαν ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να αναβαθμιστεί ο διμερής δίαυλος επικοινωνίας με την Τουρκία για την αντιμετώπιση κρίσεων, τη μείωση της έντασης και την διαχείριση περιφερειακων προκλήσεων.

Όπως ανέφεραν για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων σε στερεά θεμέλια απαραίτητος είναι ο σεβασμός από την Τουρκία στο διεθνές δίκαιο και τη συνθήκη της Λωζάνης. Σε αυτή την κατεύθυνση, θα τεθεί από την ελληνική πλευρά το ζήτημα του τερματισμού της τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο και η ανάγκη αναζωογόνησης τους διαλόγου για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στο Αιγαίο και των διερευνητικών επαφών για την υφαλοκρηπίδα. Παράλληλα, θα επιδιωχθεί ένα θετικό μήνυμα για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό για δίκαιη και βιώσιμη λύση, με έγκαιρη προετοιμασία μεταξύ όλων των πλευρών.

ΝΔ: Αυτή είναι η ατζέντα των συνομιλιών κ. Τσίπρα;

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας και βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Σταμάτης έγραψε στο Twitter: «Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ δυό μέρες πριν έρθει στην Ελλάδα προκαλεί ευθέως!

-θέτει επίσημα και επιτακτικά θέμα αναθεώρησης της Λωζάνης

-«ονοματίζει» αυθαίρετα ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ τους Ελληνες Μουσουλμάνους της Θράκης

-προσβάλει βάναυσα την Ελληνική Δικαιοσύνη

Αυτή είναι η ατζέντα των συνομιλιών κ. Τσίπρα;»

Γεννηματά: Τον κάλεσαν χωρίς να έχουν εξασφαλίσει τα ελάχιστα

Οξύτατη ήταν η αντίδραση της Φώφης Γεννηματά για το ίδιο θέμα. Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, δήλωσε ότι «οι απόψεις που ανέπτυξε ο τούρκος πρόεδρος για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αποτελούν δυστυχώς ένα έντονα αρνητικό προμήνυμα για το πλαίσιο εντός του οποίου προτίθεται να κινηθεί στις εδώ συνομιλίες του και για την έκβαση των συνομιλιών αυτών».

Οπως αναφέρει η κ. Γεννηματά, οι δηλώσεις του τούρκου προέδρου «φανερώνουν αναλλοίωτη και αμετακίνητη επιμονή στις πλέον σκληρές τοποθετήσεις της τουρκικής πολιτικής σε όλο το φάσμα των ελληνοτουρκικών θέσεων και επιβεβαιώνουν την απόφασή του να χρησιμοποιήσει την επίσκεψη για την επισημοποίηση στο ανώτατο επίπεδο των απαράδεκτων αξιώσεων της Τουρκίας περί αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης, περί επαναχάραξης συνόρων και περί αλλαγών στο καθεστώς των νησιών του Αιγαίου».

«Επιπλέον, ο τούρκος πρόεδρος επαναλαμβάνει απερίφραστα και τον ισχυρισμό περί του τουρκικού χαρακτήρα της μειονότητας της Θράκης, την οποία αποφεύγει επιμελώς να αποκαλέσει θρησκευτική», συμπλήρωσε.

Η κ. Γεννηματά σχολίασε αιχμηρά τις ενέργειες της κυβέρνησης για την προετοιμασία της επίσκεψης, υπογραμμίζοντας πως είναι προκλητική η έλλειψη διπλωματικής προετοιμασίας από πλευράς κυβέρνησης για την επίσκεψη Ερντογάν.


Πηγή : newsbeast.gr


Η ανοχή του Τόσκα στα δικά τους παιδιά από το μεσημέρι, έδωσε θάρρος να κάψουν την Αθήνα



Τεράστιες καταστροφές με την ανοχή της αστυνομίας και της κυβέρνησης που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν από το μεσημέρι της Τετάρτης με την αστυνομία κατόπιν εντολών της πολιτικής ηγεσίας, απλά να παρακολουθεί και να δίνει θάρρος με την συμπεριφορά της στους κακοποιούς αντιεξουσιαστές παιδιά της κυβέρνησης όπως είπε και ο κ. Δραγασάκης.

Το μεσημέρι στο Σύνταγμα, αντιεξουσιαστές με κουκούλα πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες κατά αστυνομικών και προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα, στα Προπύλαια, ομάδες κουκουλοφόρων επιτέθηκαν με πέτρες κατά υποκαταστήματος τράπεζας, έσπασαν με ρόπαλα φανάρια και στάσεις λεωφορείων και έστησαν οδοφράγματα με φωτιές σε κάδους απορριμμάτων σε Ακαδημίας, Πανεπιστημίου και Σταδίου.

8 το βράδυ όταν και ολοκληρώθηκε η πορεία αντιεξουσιαστών και συλλογικοτήτων στο κέντρο της Αθήνας, για την επέτειο από την δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008 τα επεισόδια συνεχίστηκαν.

Οι αντιεξουσιαστές άναψαν φωτιές στις οδούς Μπουμπουλίνας και Τοσίτσα, όπως και σε άλλους δρόμους γύρω από την πλατεία, και εκτόξευσαν δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες προσπάθησαν να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους με τη χρήση χημικών και βομβών κρότου-λάμψης.

Η αστυνομία έκανε 25 προσαγωγές και μόλις 5 συλλήψεις, ενώ οι καταστροφές περιουσιών που άφησε πίσω η μανία των αντιεξουσιαστών είναι τεράστιες.