Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Νεκρός ο τρομοκράτης του παντοπωλείου και τέσσερις όμηροι


Επίθεση στο εβραϊκό παντοπωλείο στο Πορτ ντε Βενσέν, όπου ένοπλος δράστης κρατούσε επί ώρες ομήρους, πραγματοποίησαν ειδικές δυνάμεις της Γαλλίας. Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, αφότου ακούστηκαν πυροβολισμοί, οι όμηροι άρχισαν να τρέχουν προς τον δρόμο, ενώ η Monde μεταδίδει ότι ο δράστης της επίθεσης είναι νεκρός, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για τέσσερις νεκρούς από τους ομήρους.  

Ο δράστης ονόματι Αμεντί Κουλιμπαλί, ο οποίος συνδέεται με τους αδελφούς Κουασί, δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο περιοδικό Charlie Hebdo, κρατούσε τουλάχιστον έξι ομήρους σε εβραϊκό παντοπωλείο στο Πορτ ντε Βενσέν,  ένα ανατολικό προάστιο του Παρισιού.

Ανάμεσα στους ομήρους βρίσκονταν γυναίκες και παιδιά. Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών δεν επιβεβαιώνει την είδηση για δύο νεκρούς, την οποία είχαν μεταδώσει νωρίτερα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, παρά μόνο την ύπαρξη ενός τραυματία.

Σύμφωνα με ενημέρωση της γαλλικής αστυνομίας, ο ένοπλος φέρεται να συνδέεται με τους αδελφούς Κουασί και είναι αυτός που σκότωσε μία αστυνομικό την Πέμπτη στο Μονρούζ, νότια του Παρισιού.



Η νέα υπόθεση ομηρείας ξεκίνησε στη μία το μεσημέρι της Παρασκευής (τοπική ώρα, 14.00 ώρα Ελλάδας) όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί στο σημείο όπου βρίσκεται το παντοπωλείο.

Αυτόπτες μάρτυρες εκτιμούν ότι οι πυροβολισμοί διήρκεσαν περίπου 20 δευτερόλεπτα.

Η περιοχή εκκενώθηκε από την αστυνομία. Στο σημείο μετέβη ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Κασνέβ.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα δύο υπόπτων, διευκρινίζοντας ότι ο Αμεντί Κουλιμπαλί, 32 ετών, είναι αυτός που κρατά τους ομήρους στο παντοπωλείο. Η άλλη ύποπτη είναι η πρώην σύντροφός του Χαγιάτ Μπουμεντιέν, 26 ετών.

Για προληπτικούς λόγους, η αστυνομία έδωσε εντολή να κλείσουν τα καταστήματα και στο Λε Μαρέ, την παλιά εβραϊκή συνοικία, στο κεντρικό Παρίσι.  



Πηγή : tanea.gr


Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 2,7%


Δημοσκόπηση της Rass, η οποία διεξήχθη στις 7 και 8 Ιανουαρίου 2015, δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 29,8% έναντι 27,1% της ΝΔ (διαφορά 2,7%).

Ακολουθούν η ΧΑ με 5,2%, Το Ποτάμι με 5%, το ΚΚΕ με 4,8%, το ΠΑΣΟΚ με 3,4%

Εκτός Βουλής οι ΑΝΕΛ με 2,5%, το Κίνημα με 2,2%, "άλλο" κόμμα 4%. [άκυρο/λευκό 2%, αδιευκρίνιστη ψήφος 14%].




Συναγερμός στην ΕΕ: Εκτακτη Σύνοδος υπουργών Εσωτερικών στο Παρίσι την Κυριακή


Συναγερμός έχει σημάνει σε ολόκληρη την Ευρώπη, μετά την πολεμική ατμόσφαιρα στη Γαλλία με τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ συγκαλούνται στην Κυριακή σε έκτακτη Σύνοδο με αντικείμενο την τρομοκρατία.

Tη Σύνοδο, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και την συγκάλεσε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, μετά το μακελειό στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo.
Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν ο Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ.

Μετά τη λήξη της συνόδου ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, ενώ στη συνέχεια οι υπουργοί θα συμμετάσχουν σε σιωπηλή πορεία, παρουσία του προέδρου Φρανσουά Ολάντ, του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς και πολλών πολιτικών αρχηγών.

«Είμαστε όλοι ενωμένοι και αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε τις κοινές προκλήσεις» τόνισε ο έλληνας επίτροπος την Πέμπτη το βράδυ στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.
Η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής με θέμα την τρομοκρατία θα διεξαχθεί στις 12 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.




Πηγή: iefimerida.gr


Σοκ στη Λάρισα: Ακροατής μαχαίρωσε αθλητικό συντάκτη σε «ζωντανή» ραδιοφωνική εκπομπή!


Πανικός επικράτησε στη Λάρισα μετά την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε από ακροατή ο αθλητικός συντάκτης Γιάννης Καλογιάννης, ενώ βρισκόταν στον «αέρα» η ραδιοφωνική εκπομπή του στον τοπικό αθλητικό σταθμό ΟΚ Radio.

Είχε προηγηθεί διαπληκτισμός των δύο ανδρών, καθώς ο δημοσιογράφος αρνήθηκε να διακόψει την εκπομπή γαι να κάνει την παρέμβαση που είχε ζητήσει ο δράστης.

Ο τελευταίος εισήλθε στο στούντιο, έβγαλε μαχαίρι και τραυμάτισε στον οπίσθιο μηριαίο τον κ. Καλογιάννη.

Ακολούθως, ο δράστης κατάφερε να διαφύγει εν μέσω του πανικού.
Ο δημοσιογράφος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ έδωσε κατάθεση στην αστυνομία για το συμβάν.


Πηγή : imerisia.gr


Νεκροί οι αδερφοί Κουασί που αιματοκύλισαν το Charlie Hebdo μετά από επιχείρηση στρατού-αστυνομίας


«Θα πεθάνουμε σαν μάρτυρες» φώναζαν οι δράστες - Εκκενώθηκαν σχολεία της περιοχής πριν την επιχείρηση - Σώα η όμηρος

Νεκροί οι δράστες του μακελειού στο Charlie Hebdo από την επιχείρηση της αστυνομίας και του στρατού. Η όμηρος σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης είναι καλά στην υγεία της.

Λίγο πριν από τις 6 (ώρα Ελλάδας) άρχισε η επιχείρηση της αστυνομίας και του στρατού ενάντια στους δύο δράστες της επίθεσης στα γραφεία του Charlie Hebdo οι οποίοι βρίσκονταν οχυρωμένοι σε τυπογραφείο στην περιοχή Νταμαρτέν-αν-Γκελ κρατώντας εναν όμηρο.

Οι πρωινοί πυροβολισμοί

Το πρωί σημειώθηκε νέα ανταλλαγή πυροβολισμών στην εθνική οδό 2 βορειοανατολικά του Παρισιού, στην περιοχή Νταμαρτέν-αν-Γκελ που βρίσκεται σε απόσταση 15 χλμ από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης υπάρχουν 2 νεκροί και 20 τραυματίες.

Οι εισαγγελικές αρχές δεν επιβεβαιώνουν την ύπαρξη θυμάτων, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας «δεν υπάρχει νεκρός, ούτε τραυματίας μέχρι στιγμής». Ο υπουργός Εσωτερικών επιβεβαίωσε την ύπαρξη ομήρου.

Οι αδελφοί Κουασί κρατούν έναν όμηρο σε τυπογραφείο, όπου έχουν οχυρωθεί από το πρωί, στην πόλη Νταμαρτέν-αν-Γκέλ, βόρεια του αεροδρομίου Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού, ανακοίνωσε αστυνομική πηγή στους δημοσιογράφους. Καμία πληροφορία δεν έχει δοθεί για το πρόσωπο που κρατείται όμηρος.

Το τηλεοπτικό δίκτυο iTELE μετέδωσε την πληροφορία ότι πρόκειται για γυναίκα.  Το France 2 μεταδίδει ότι ο όμηρος είναι άντρας και 26 ετών. Ωστόσο η οικογένεια ενός 27χρονου υπαλλήλου της εταιρείας δεν έχει μάθει νέα του εδώ και ώρες και εικάζεται ότι ίσως και να είναι αυτός ο όμηρος.

Ωστόσο την ανησυχία της για την τύχη του ιδιοκτήτη Μισέλ Καταλάνο, υπεύθυνου της εκτυπωτικής εταιρείας Creation Tendance et Decouverte, εκφράζει  η οικογένειά του καθώς δεν έχει νέα του από σήμερα το πρωί.


Πηγή : tovima.gr


Παρίσι: Oμηρία στο εβραϊκό παντοπωλείο


Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον δύο όμηροι είναι νεκροί ανάμεσα στους ομήρους είναι γυναίκα και παιδί.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο δράστης στο παντοπωλείο είναι ο χθεσινός τρομοκράτης που σκότωσε την αστυνομικό.



Η αστυνομία αναφέρει δύο ενόπλους τρομοκράτες που εισέβαλαν στο εβραϊκό παντοπωλείο στην περιοχή Βενσέν, παίρνοντας ομήρους 10 πολίτες και σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο από αυτούς!

Οι πρώτες πληροφορίες για τη νέα, συγκλονιστική αυτή υπόθεση αναφέρουν ότι δράστες είναι ένας άντρας και μια γυναίκα και πως έχουν στην κατοχή τους δύο καλάσνικοφ.




NORMAN ATLANTIC! ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ! Μιλώντας με τους διασώστες!


Το newsotherwise βρέθηκε στην Κέρκυρα μόλις τελείωσε η έρευνα και διάσωση, συζήτησε με τους διασώστες των ελικοπτέρων για το πώς είδαν και βίωσαν την περιπέτεια διάσωσης στο Normal Atlantic αναφέροντας μας τα συναισθήματα τους και το χρονικό της διάσωσης.

Η συζήτηση ξεκίνησε με το πρώτο τηλεφώνημα που τους ενεργοποίησε για έρευνα και διάσωση

Ξημέρωμα Κυριακής χτύπησε το τηλέφωνο και μας κάλεσαν στην υπηρεσία μας
για αποστολή S.A.R (έρευνας και διάσωσης)!!!

Στην αρχή δεν ξέραμε την έκταση του προβλήματος απλά ότι κινδύνευε ένα επιβατικό πλοίο ονόματι NORMAN ATLANTIC με 480 επιβάτες

Φτάσαμε στη Κέρκυρα όπου ενημερωθήκαμε ότι το πλοίο έπλεε φλεγόμενο και ακυβέρνητο, αφού λάβαμε εντολές μέσα σε λίγη ώρα απογειωθήκαμε με κατεύθυνση την περιοχή που βρισκόταν το πλοίο!

Όμως ο καιρός είχε αντίθετη άποψη και δεν καταφέραμε να πλησιάσουμε το σημείο διότι κινδυνεύαμε και εμείς να συντριβούμε και επιπλέον δεν θα καταφέρναμε να έχουμε μια επιτυχημένη αποστολή αφού λόγω των ισχυρών ανέμων δεν θα μπορούσαμε να προσεγγίσουμε!

Λόγω των επικίνδυνων  καιρικών φαινομένων αναγκαστήκαμε να επιστρέψουμε πίσω στη Κέρκυρα!

Γυρίσαμε απογοητευμένοι και στεναχωρημένοι που δεν μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε την αποστολή μας !

Ύστερα από νέες εντολές και με πίστη και αφοσίωση σε αυτό που κάνουμε στην διάσωση ανθρώπων και μετά απο αλλεπάλληλες προσπάθειες καταφέραμε να σπάσουμε το δυνατό μέτωπο του καιρού και τις πρώτες πρωινές ώρες της επομένης ημέρας ξεκινήσαμε και πάλι ενάντια στις καιρικές συνθήκες!

Μόλις φτάσαμε στην περιοχή μόλις που διακρίναμε το πλοίο μέσα σε σύννεφο καπνού και ομίχλης!

Αν και ήμασταν ταλαιπωρημένοι από την δυσκολία της αποστολής λόγω του καιρού και των ωρών ετοιμότητας  όλα ξεχάστηκαν μόλις αντικρίσαμε το πλοίο και είδαμε τους ανθρώπους να μας περιμένουν!

Η αγωνία, και η δίψα μας για διάσωση ήταν μεγάλη και το έργο μας να βοηθήσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε έχει  προτεραιότητα για εμάς!!

Καταφέραμε να προσεγγίσουμε το πλοίο και να σώσουμε ,αρκετά μεγάλο αριθμό ατόμων πάνω από το φλεγόμενο NORMAN ATLANTIC!



Επιστρέφοντας προς την Κέρκυρα τα συναισθήματα χαράς για όλους διασώστες, θάλαμο επιχειρήσεων και Υπουργείο  ήταν απερίγραπτα !

Καταφέραμε ύστερα από πολλές δυσκολίες και κινδύνους να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους!

Όλη η κούραση ξεχάστηκε ,βλέποντας στα πρόσωπα των διασωθέντων τη λύτρωση από τον εφιάλτη που έζησαν!

Αυτοί είμαστε, αυτοί θα είμαστε παρόντες παντού και πάντα όπου μας χρειαστούν όσο δύσκολα και να είναι!!!  



Επιμέλεια ρεπορτάζ: newsotherwise.gr


Στ. Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν θα ρισκάρει με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ


Το Ποτάμι δεν θα ρισκάρει με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, δηλώνει σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο Σταύρος Θεοδωράκης, στην οποία το πρακτορείο αναφέρει ότι το κόμμα που ιδρύθηκε λιγότερο από ένα χρόνο πριν, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στο σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης.

Το Ποτάμι βρίσκεται τρίτο σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, πίσω από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στ. Θεοδωράκης δηλώνει ότι το κόμμα του δεν θα δώσει τη στήριξή του σε καμιά κυβέρνηση συνασπισμού που θα είναι πρόθυμη να τζογάρει με την θέση της χώρας στο ευρώ.

«Δεν θα παίξουμε με το ευρώ, και δεν θα επιτρέψουμε κανένα τζογάρισμα με τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Θα υπερασπιστούμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας», δήλωσε ο Στ. Θεοδωράκης.

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κατορθώσει να συγκεντρώσει αρκετή στήριξη προκειμένου να εξασφαλίσει αυτοδυναμία και να σχηματίσει κυβέρνηση χωρίς εταίρο. Σε μια τέτοια περίπτωση, Το Ποτάμι θα ήταν ενδεχόμενως kingmaker.,

Το εναλλακτικό σενάριο είναι εάν ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η ΝΔ κατορθώσουν να κερδίζουν με ένα επαρκές περιθώρι ώστε να σχηματίσουν το συνασπισμό της επιλογής τους. Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με τον Στ. Θεοδωράκη, η πιο προφανής επιλογή για τα δύο αντίπαλα κόμματα, θα ήταν να συνεργαστούν.

«Εάν η διαφορά μεταξύ του νικητή και του δεύτερου κόμματος είναι πολύ μικρή, τότε θα υπάρξουν τεράστιες πιέσεις για να σχηματιστεί ένας ευρύς συνασπισμός», εκτιμά ο Στ. Θεοδώρακης. Μάλιστα τόνισε ότι δεν θα δώσει την στήριξή του σε καμία κυβέρνηση που θα περιλαμβάνει υποστηρικτές της επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή ή έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε μόνο στη βάση μιας δυτικού τύπου οικονομίας. Δεν μπορούμε να συζητήσουμε κρατικοποιήσεις, ή διώξιμο των επενδυτών», δήλωσε. Σύμφωνα με τον Στ. Θεοδωράκη, ο κίνδυνος της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ δεν έχει εξαφανιστεί. «Εάν ο νικητής δείξει ότι είναι αδιάφορος ή προσπαθήσει να εκβιάσει την Ευρώπη, τότε ναι, νομίζω ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σύγκρουση».

Ενώ οι εταίροι της ευρωζώνης μπορεί να μην πιέσουν τη χώρα να εγκαταλείψει το νόμισμα, οι ενέργειες του νικητή των εκλογών μπορεί να αυξήσουν αυτό το ρίσκο, δήλωσε ο Στ. Θεοδωράκης. «Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στη διαπραγματευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ».


Πηγή: capital.gr


Οπαδός της ποιότητας ο Τσίπρας και εύκολα λύγισε: Στην Κοζάνη θα είναι υποψήφια η Ραχήλ Μακρή




Έρχονται ευχάριστες πληροφορίες για το κοινοβούλιο και τους Έλληνες γιατί η κ. Μακρή θα είναι τελικά υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη, μετά από προσωπική παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ποντάρει στην ποιότητα και την σοβαρότητα της επόμενης βουλής.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αγνόησε  όπως φαίνεται τις ενστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης για την υποψηφιότητα της κας Μακρή , εξασφαλίζοντας την συμμετοχή  της στο ψηφοδέλτιο του Νομού.

Μέχρι στιγμής η κυρία Ραχήλ Μακρή δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τις φήμες παραπέμποντας στην ανακοίνωση του κόμματος.




ΕΛΣΤΑΤ: Με αύξηση 22,2% στις αφίξεις κλείνει το πρώτο 9μηνο του 2014




Η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους Ευρωπαίους– ακολουθούν τουρίστες από χώρες της Ασίας και της Αμερικής

Με αύξηση των αφίξεων που αγγίζει το 22,2% κλείνει το πρώτο 9μηνο του 2014 σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας συνόρων που διενεργεί η Τράπεζα της Ελλάδος και δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα η μεγαλύτερη αύξηση στις αφίξεις τουριστών παρατηρείται από την Ευρώπη με ποσοστό 22,6% με το μεγαλύτερο ποσοστό αφίξεων να σημειώνεται από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αγγίζουν σε ποσοστό το 23%.

Έτσι σημαντική αύξηση, σε απόλυτες τιμές, παρατηρείται από τη Βουλγαρία (99%), τη Γαλλία (26,9%), το Ηνωμένο Βασίλειο (14,5%), τη Ρουμανία (95,6%), τη Σερβία (28,2%), την Πολωνία (51,4%) και τη Γερμανία (7,1%).

Την προτίμησή τους στην Ελλάδα δείχνουν όμως και τουρίστες από χώρες εκτός Ευρώπης. Σημαντική είναι η αύξηση των αφίξεων από την Ασία και κυρίως από την Τουρκία που σε απόλυτες τιμές αγγίζει το 4,2% αλλά και από την Αμερική, ειδικά από τις ΗΠΑ (2,6%).

Όσον αφορά το μέσο μεταφοράς που επιλέγουν οι περισσότερες αφίξεις έγιναν αεροπορικώς ενώ δεν ήταν λίγοι και αυτοί που επέλεξαν να μετακινηθούν οδικώς.

Το αεροδρόμιο των Αθηνών συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης (13,9%) και ακολουθούν τα αεροδρόμια του Ηρακλείου (11,9%) και της Ρόδου (9%).


Πηγή : protothema.gr 


EKTAKTO : Νέα ομηρία στην Γαλλία




Νέα ομηρία σε super market Εβραϊκών συμφερόντων.

Σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας η οποία έχει περικυκλώσει την περιοχή.

Πληροφορίες λένε για ένα τραυματία.


Στις φυλακές Δομοκού ο Χριστόδουλος Ξηρός

Στις φυλακές υψίστης ασφαλείας, στο Δομοκό, μετάγεται ο Χριστόδουλος Ξηρός ,ο οποίος μετά την προφυλάκισή του είχε οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στο μεταξύ κλεμμένο φορτηγάκι, τύπου βαν, εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτης σε ερημική περιοχή στο όρος Αιγάλεω, στο πλαίσιο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τη δράση του Χριστόδουλου Ξηρού και των συνεργών του.

Το όχημα έχει μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ για περαιτέρω εξέταση.


Πηγή : tovima.gr


Τον Αντώνη Λιβάνη ζητά ως μάρτυρα στη δίκη του ο Τσοχατζόπουλος



Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο που εξετάζει την υπόθεση των εξοπλιστικών επιφυλάχθηκε για την απόφασή του επί του αιτήματος.

Τον Αντώνη Λιβάνη, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, πρότεινε ως μάρτυρα στη δίκη του για τη διακίνηση «μαύρου» χρήματος στα εξοπλιστικά προγράμματα, που γίνεται σε δεύτερο βαθμό, ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο πρώην υπουργός, που εκτίει πολυετή κάθειρξη για μίζες σε εξοπλιστικά, επανέφερε για πολλοστή φορά και ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου το πάγιο αίτημά του για κλήση σε κατάθεση, ως μάρτυρες, όλων των μελών του τότε κυβερνητικού οργάνου ΚΥΣΕΑ.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε για την απόφασή του επί του αιτήματος.

Πηγή: skai.gr


Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ-Ολοι οι υποψήφιοι



«Άνοιγμα» επιχειρεί η ΝΔ με τα ψηφοδέλτια -που παρουσιάζει σήμερα- όπου περιλαμβάνονται πολλά πρόσωπα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η ανανέωση αγγίζει το 55%.

Ο πρωθυπουργός θα είναι υποψήφιος στη Μεσσηνία και στη Β΄ Θεσσαλονίκης θέλοντας να συμβολίσει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τη Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα όχι μόνο στους τομείς της οικονομιας και της ανάπτυξης, αλλά και στα εθνικά θέματα. Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, θα είναι υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης.
Ο Γιώργος Νταβρής από τους ΑΝΕΛ θα είναι υποψήφιος στην Άρτα και ηΜίκα Ιατρίδη στη Ρόδο. Ο Θανάσης Λιούτας που είχε κατέβει στις ευρωεκλογές με τη ΝΔ θα είναι υποψήφιος στην Καρδίτσα. Υποψήφιοι θα είναι ο πρώην δήμαρχος Λαμίας, Γιώργος Κοτρωνιάς, στη Φθιώτιδα, όπως και ο Θανάσης Τζανακούλης πρώην δήμαρχος Λάρισας, στο νομό Λάρισας.
Στην Αχαΐα ο Ανδρέας Κατσανιώτης και στην Κοζάνη ο Γιώργος ΚασαπίδηςΟ Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα θα υποψήφιος στις ΣέρρεςΣτον Έβρο ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ Αναστάσιος Δημοσχάκης.
Στην Αρκαδία η κόρη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Εύη Τατούλη. ΟΔημήτρης Κωνσταντάρας θα είναι υποψήφιος στην Α΄ Αθήνας. ΟΚώστας Μαρκουίζος, γνωστός ως Ιαβέρης, στη Β΄ Αθηνών, όπου, επίσης, θα είναι υποψήφια η Ντόρα ΠετραλιάΣτην Α' Πειραιά, η Νόνη Δούνια.



Πηγή : ethnos.gr


Θρίλερ στο Παρίσι: Μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση κατά των δολοφόνων του Charlie Hebdo


Σε διαπραγματεύσεις η αστυνομία με τους αδελφούς Κουασί οι οποίοι κρατούν έναν όμηρο - «Θα πεθάνουμε σαν μάρτυρες» φώναξαν οι δράστες - Εκκενώνεται κοντινό σχολείο - Πρόβλημα με τις πτήσεις στο Σαρλ ντε Γκωλ - Ολάντ: Η Γαλλία είναι σε κατάσταση σοκ.

Το πρωί σημειώθηκε νέα ανταλλαγή πυροβολισμών στην εθνική οδό 2 βορειοανατολικά του Παρισιού, στην περιοχή Νταμαρτέν-αν-Γκελ που βρίσκεται σε απόσταση 15 χλμ από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης υπάρχουν 2 νεκροί και 20 τραυματίες.

Οι εισαγγελικές αρχές δεν επιβεβαιώνουν την ύπαρξη θυμάτων, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας «δεν υπάρχει νεκρός, ούτε τραυματίας μέχρι στιγμής».

Οι αδελφοί Κουασί κρατούν έναν όμηρο σε τυπογραφείο, όπου έχουν οχυρωθεί από το πρωί, στην πόλη Νταμαρτέν-αν-Γκέλ, βόρεια του αεροδρομίου Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού, ανακοίνωσε αστυνομική πηγή στους δημοσιογράφους. Καμία πληροφορία δεν έχει δοθεί για το πρόσωπο που κρατείται όμηρος.

Το τηλεοπτικό δίκτυο iTELE μετέδωσε την πληροφορία ότι πρόκειται για γυναίκα.  Το France 2 μεταδίδει ότι ο όμηρος είναι άντρας και 26 ετών. Ωστόσο η οικογένεια ενός 27χρονου υπαλλήλου της εταιρείας δεν έχει μάθει νέα του εδώ και ώρες και εικάζεται ότι ίσως και να είναι αυτός ο όμηρος.



Ωστόσο την ανησυχία της για την τύχη του ιδιοκτήτη Μισέλ Καταλάνο, υπεύθυνου της εκτυπωτικής εταιρείας Creation Tendance et Decouverte, εκφράζει  η οικογένειά του καθώς δεν έχει νέα του από σήμερα το πρωί.

Στο σημείο της επιχείρησης μεταφέρονται τεθωρακισμένα, ενώ εκκενώνεται το σχολείο με εννιακόσια παιδιά που βρίσκεται κοντά στην περιοχή. Υπό εξέταση ο τρόπος της εκκένωσης.

Πόλη φάντασμα η Νταμαρτέν-αν-Γκελ. Οι κάτοικοι  και οι υπάλληλοι των εταιρειών που βρίσκονται στην περιοχή έχουν ειδοποιηθεί να μείνουν στα σπίτια τους και στα γραφεία τους αντίστοιχα.

Δίπλα στο κτίριο με τους οχυρωμένους δράστες, προσγειώθηκαν τρία ελικόπτερα της γαλλικής αστυνομίας.



Σύμφωνα με γάλλο αξιωματούχο έχει ήδη υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία με τους δράστες οι οποίοι κρατούν έναν όμηρο.

«Θα πεθάνουμε σαν μάρτυρες», φώναξαν οι δράστες στους διαπραγματευτές.

Σε εξέλιξη η καταδίωξη, την οποία επιβεβαίωσε ο γάλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Οι δράστες είναι οχυρωμένοι σε κτίριο εταιρείας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι είναι βαριά οπλισμένοι.

Πέντε ελικόπτερα ίπτανται στην περιοχή Σεν -ε- Μαρν.

Το σημείο της επιχείρησης είναι κοντά στο αεροδρόμιο του Σαρλ ντε Γκωλ, ενώ κοντά βρίσκεται ένα κολέγιο και ένα δημοτικό σχολείο.



Κάτοικοι της πόλης στέλνουν μηνύματα στο Twitter εκφράζοντας την ανησυχία τους. «Ακούμε πυρά από το σχολείο! Απαγορεύεται να βγούμε» έγραψε μια κοπέλα.

Σε συναγερμό βρίσκονται τα νοσοκομεία της περιοχής. Κινητοποιήθηκαν σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη.

Συνολικά, 80.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού συμμετέχουν στο κυνήγι των δραστών, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας.

Νωρίτερα, είχε αναφερθεί και κλοπή Ι.Χ.

Το υπουργικό συμβούλιο διέκοψε την συνεδρίαση στο Μέγαρο των Ηλυσίων για να παρακολουθήσει την εν εξελίξει ομηρία.

Σε ανακοίνωσή του ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ ζητά γενική κινητοποίηση και ταχεία δράση προκειμένου να συλληφθούν το συντομότερο δυνατόν οι τρομοκράτες.

«Συνδέονται» τα πυρά στο Παρίσι την Πέμπτη με το μακελειό στο Charlie Hebdo

Υπάρχει "σχέση" μεταξύ των τζιχαντιστών που πραγματοποίησαν την επίθεση στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo την Τετάρτη και του υπόπτου της επίθεσης με πυρά χθες στο Μονρούζ, νοτίως του Παρισιού, ανακοίνωσαν σήμερα αστυνομικές πηγές.

Οι γαλλικές αρχές θεωρούσαν αρχικά ότι δεν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στις δύο υποθέσεις, αν και οι έρευνες ανατέθηκαν και στις δύο περιπτώσεις σε ειδικούς αντιτρομοκρατικούς εισαγγελείς του Παρισιού.




Ανακοίνωση της γαλλικής κυβέρνησης

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι είναι σχεδόν βέβαιος ο εντοπισμός των δύο καταζητούμενων δραστών της επίθεσης στα γραφεία της εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι σε βιομηχανική μονάδα της βόρειας Γαλλία, όπου σύμφωνα με αστυνομικές πηγές βρίσκεται σε εξέλιξη υπόθεση ομηρίας.

"Είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι αυτά τα δύο άτομα βρίσκονται μέσα σε αυτό το κτίριο", δήλωσε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό iTELE ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Πιέρ-Ανρί Μπραντέ.

Οι δύο αδελφοί Κουασί, γάλλοι υπήκοοι αλγερινής καταγωγής, διαφεύγουν τη σύλληψη μετά την επίθεση με τους 12 νεκρούς στην εφημερίδα και σύμφωνα με την αστυνομία είναι "οπλισμένοι και επικίνδυνοι".
Νωρίτερα σήμερα, πηγή της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι ένας άνθρωπος είναι όμηρος στα χέρια των αδελφών Κουασί σε τυπογραφείο που βρίσκεται στην βιομηχανική ζώνη της πόλης Νταμαρτέν-αν-Γκελ, σε απόσταση 40 περίπου χιλιομέτρων βορειο-ανατολικά του Παρισιού. Προηγήθηκε ανταλλαγή πυρών κατά τη διάρκεια καταδίωξης κλεμμένου οχήματος στο οποίο επέβαιναν δύο ύποπτοι.




Συνέντευξη Τύπου Φρανσουά Ολάντ

«Η Γαλλία είναι σε κατάσταση σοκ όσο οι δράστες είναι ελεύθεροι.... Οι αρχές γνώριζαν για διάφορα χτυπήματα. Οι απειλές δεν είναι καινούριες...» δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ σε συνέντευξη Τύπου από το υπουργείο Εσωτερικών.

«Οφείλουμε να διασφαλίσουμε την προστασία των πολιτών. Είμαστε το κράτος. Πρέπει να δείξουμε ότι το κράτος είναι στη θέση του. Υπάρχουν ρίσκα, κίνδυνοι. Πρέπει να αποκαταστήσουμε το αίσθημα ασφάλειας στου πολίτες. Εχουμε κλιμακώσει τα μέτρα ασφαλείας», πρόσθεσε.

«Καλούμε τους πολίτες να λάβουν μέρος στις διαδηλώσεις αλληλεγγύης την Κυριακή. Είναι σημαντικό να παραστούμε όλοι μαζικά. Είναι ευθύνη μας» σημείωσε ο Ολάντ.

«Είμαστε σε πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας, όχι μίας θρησκείας» είπε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

Λίγο νωρίτερα ο γάλλος πρόεδρος συναντήθηκε με την Μαρίν Λε Πεν στο Μέγαρο των Ηλυσίων.


Πρόβλημα με τις πτήσεις στο Σαρλ ντε Γκωλ

Πρόβλημα με τις πτήσεις στο Σαρλ ντε Γκωλ. Εκτρέπονται πτήσεις προς άλλα αεροδρόμια της Γαλλίας.

Εξιτήριο για τους τραυματίες του Charlie Hebdo

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Μπ. Καζνέβ επτά από τους τραυματίες της επίθεσης στα γραφεία του Charlie Hebdo πήραν εξιτήριο σήμερα Παρασκευή, ενώ τέσσερις παραμένουν στο νοσοκομείο.


Οι δημοσιογράφοι του Charlie Hebdo που επεζησαν πήγαν σήμερα στα γραφεία της Liberation για να προετοιμάσουν  το επόμενο φύλλο της εφημερίδας που θα κυκλοφορήσει την επόμενη Τετάρτη.



Πηγή : tovima.gr



Πολεμικό ανακοινωθέν κατά δημοσιογράφων από τους Πυρήνες της Φωτιάς μετά τα δημοσιεύματα για την Αγγελική


Από τις φυλακές Κορυδαλλού τα έγκλειστα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς εξέδωσαν πολεμικό ανακοινωθέν κατά δημοσιογράφων με αφορμή τα δημοσίευμα για την 22χρονη Αγγελική που αναζητάει η Αστυνομία.

«Του έριξα μία σφαίρα στο στόμα για τα ψέματα που έλεγε και μία στο χέρι για τις βρωμιές που έγραφε»
Ζακ Μεσρίν

Για την απαγωγή Γάλλου δημοσιογράφου

Ο βρώμικος πόλεμος και η χυδαιότητα των δημοσιογράφων για την υπόθεση απόπειρας απόδρασης της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς δεν έχει τελειωμό. Στο στόχαστρό τους έχουν βάλει την συντρόφισσα Αγγελική, εκβιάζοντας συναισθηματικά τους γονείς της και διαδίδοντας αισχρά ψέματα για δήθεν σχέση της ως φίλη του συλληφθέντα.

Η Αγγελική είναι φίλη της εξέγερσης, της αναρχίας, της ελευθερίας.

Αν υπήρχαν περισσότεροι άνθρωποι σαν την Αγγελική, ο αγώνας και η αναρχία θα ήταν η μόνη εφικτή πραγματικότητα.

ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ – ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΜΕ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ με κάθε μέσο στην συντρόφισσα Αγγελική
Και σε όλους τους καταζητούμενους για την ίδια υπόθεση
Οι Πυρήνες θα είναι πάντα δίπλα σας……
Πυρήνας Φυλακισμένων της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς
Οικονομίδου Όλγα
Πολύδωρος Γιώργος
Νικολόπουλος Μιχάλης
Νικολόπουλος Γιώργος
Τσάκαλος Γεράσιμος
Τσάκαλος Χρήστος
Χατζημιχελάκης Χάρης
Μπολάνο Δαμιανός
Μαυρόπουλος Θεόφιλος
Αργυρού Παναγιώτης



Πηγή: iefimerida.gr 


Πώς θα είναι το νέο Δημοτικό σχολείο


Το «ξαλάφρωμα» της σχολικής σάκας, η μελέτη στο σχολείο και η ενοποίηση των διάφορων τύπων δημοτικών σχολείων σε δύο (τύπους), περιλαμβάνονται στις αλλαγές που προτείνει το υπουργείο Παιδείας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, στη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, κάποιες από αυτές τις αλλαγές μπορούν να εφαρμοστούν από το ακαδημαϊκό έτος 2015-16, ενώ για άλλες θα απαιτηθεί μεγαλύτερο διάστημα χρόνου.
Ως προς το «ξαλάφρωμα» της τσάντας, το υπουργείο Παιδείας προτείνει οι μαθητές να μελετούν τα μαθήματα της γλώσσας, των μαθηματικών και της φυσικής στο σχολείο, ώστε η μελέτη να αναπτύσσεται και να ολοκληρώνεται στο πλαίσιο της «διδακτικής περιόδου» από τον ίδιο τον διδάσκοντα.
Παράλληλα, προτείνεται ο περιορισμός στο ελάχιστο, και μόνο στα βασικά μαθήματα, των εργασιών που ανατίθενται στους μαθητές για το σπίτι. «Στόχος είναι να ολοκληρώνονται στο σχολείο όλες οι μαθησιακές διαδικασίες, ώστε να απαλλάσσονται μαθητές και γονείς από την "κατ' οίκον" διδασκαλία» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος στην εισήγησή του.

Ακόμη προτείνεται:

1. Αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος και εξορθολογισμός του περιεχομένου σπουδών με δραστικό περιορισμό της διδακτέας ύλης, ώστε να ολοκληρώνεται αλλά και να εμπεδώνεται στον πραγματικά διατιθέμενο διδακτικό χρόνο. Ανακατανομή της ύλης από τάξη σε τάξη, ή και από βαθμίδα σε βαθμίδα, όπου χρειάζεται.

2. Δυνατότητα διαμόρφωσης μέρους του ωρολογίου προγράμματος από τη σχολική μονάδα, (ποσοστό περίπου 10%) με βάση τις ανάγκες, τις δυνατότητες, τη σύνθεση του μαθητικού πληθυσμού, τις ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας της κ.λπ.

3. Ένταξη των δράσεων του κοινωνικού σχολείου στην εκπαιδευτική διαδικασία του αναλυτικού προγράμματος μέσω του μαθήματος της φυσικής αγωγής.

Ως προς του τύπους δημοτικών σχολείων προτείνεται:

1. Ολοήμερο σχολείο με: α) «κλειστού τύπου» πρόγραμμα σπουδών συνολικής εβδομαδιαίας διάρκειας 30-35 ωρών, που να αφορά όλα τα δημοτικά σχολεία από εξαθέσια και πάνω β) «ανοικτού τύπου» πρόγραμμα προαιρετικών σπουδών συνολικής εβδομαδιαίας διάρκειας έως 10 ωρών (από 14:15 έως 16:00). Στα μαθήματα επιλογής του προγράμματος προαιρετικών σπουδών περιλαμβάνονται η δεύτερη ξένη γλώσσα, η μουσική, τα εικαστικά, η θεατρολογία, η φυσική αγωγή και εν γένει βιωματικές και πολιτιστικές δράσεις.

2. Κλασικό σχολείο με «κλειστού τύπου» πρόγραμμα σπουδών συνολικής εβδομαδιαίας διάρκειας 25-30 ωρών (από 8:00 έως 13:00), το οποίο αφορά όλα τα υπόλοιπα (με λιγότερα από έξι τμήματα) δημοτικά σχολεία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, αυτές οι αλλαγές μπορούν να υιοθετηθούν από το προσεχές ακαδημαϊκό έτος. Αντίθετα, θα απαιτηθεί βάθος χρόνου για σειρά αλλαγών, όπως η αξιολόγηση ανά τακτά διαστήματα της μαθησιακής διαδικασίας σε κάθε σχολική μονάδα, η πιστοποίηση της αγγλικής γλώσσας (επίπεδο Α2) στην τελευταία τάξη του δημοτικού σχολείου, μέσω του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας και του κρατικού πιστοποιητικού πληροφορικής και της χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών στην τελευταία τάξη του γυμνασίου, η αναβάθμιση του ρόλου των εκπαιδευτικών μέσα και από διαρκή επιμόρφωση (διά ζώσης και εξ αποστάσεως), η ενίσχυση της αυτονομίας της σχολικής μονάδας και της δυνατότητάς της να προγραμματίζει, να οργανώνει, να υλοποιεί, να αξιολογεί το έργο της, καθώς και η οργανική σύνδεση νηπιαγωγείου-δημοτικού.


Πηγή : ethnos.gr


Για «μεγάλης κλίμακας τρομοκρατικές επιθέσεις στη Δύση» προειδοποιεί ο επικεφαλής της MI5


Τρομοκρατικές επιθέσεις σε χώρες της Δύσης με στόχο μαζικές απώλειες ζωών σχεδιάζουν μαχητές της Αλ Κάιντα στη Συρία, όπως προειδοποίησε την Πέμπτη ο Άντριου Πάρκερ, επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Βρετανίας, MI5.

Μιλώντας μετά την επίθεση στα γραφεία της γαλλικής εφημερίδας Charlie Hebdo, κατά την οποία δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ 12 άνθρωποι, ο Πάρκερ υποστήριξε πως είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί επίθεση στη Μεγάλη Βρετανία.

«Μια ομάδα βασικών τρομοκρατών της αλ Κάιντα στη Συρία σχεδιάζουν να φέρουν εις πέρας επιθέσεις μεγάλης κλίμακας στη Δύση», δήλωσε ο Πάρκερ σε μία από τις σπάνιες δημόσιες ομιλίες του.

Ο ίδιος είπε ότι μαχητές της αλ Κάιντα στη Συρία σχεδιάζουν να «προκαλέσουν απώλειες ανθρώπινων ζωών σε μεγάλη κλίμακα, με επιθέσεις κατά των συστημάτων των μέσων μαζικής μεταφοράς ή εικονικών στόχων» στη Δύση.


Πηγή: Reuters


Ο ΓΑΠ ζεί σε άλλη διάσταση : Επίθεση στον Σαμαρά


Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπολύει, με ανακοίνωσή του, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, με αφορμή την αποψινή ομιλία του πρωθυπουργού.

Ο κ. Σαμαράς κατηγορείται ότι «απέτυχε να διασφαλίσει την ομαλή έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα τον Δεκέμβριο του 2014», ενώ υπενθυμίζεται ότι ήταν μέλος των κυβερνήσεων που οδήγησαν την Ελλάδα στο χάος. Υπενθυμίζονται, επίσης, και οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού στα «Ζάππεια».

Διατυπώνεται ακόμα η προειδοποίηση ότι οι εμπρηστές της χώρας «δεν θα κρυφτούν, καθώς και ότι τώρα θα ειπωθεί η αλήθεια».

Η ανακοίνωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών έχει ως εξής:

«Ο πρωθυπουργός που απέτυχε να διασφαλίσει την ασφαλή έξοδο της Ελλάδας από το Πρόγραμμα το Δεκέμβριο του 2014, όπως ήταν προγραμματισμένο εδώ και τρία χρόνια, το μέλος των κυβερνήσεων που οδήγησαν την Ελλάδα στην πορεία προς το χάος την περίοδο 2004-2009 και δήλωνε ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν 4%-4,5%, ο κ. Σαμαράς, ο πολιτικός αρχηγός που έφτασε στο σημείο να υποσχεθεί 18 δισ. σε ισοδύναμα σε αλλεπάλληλα Ζάππεια, θυμήθηκε σήμερα τις αλησμόνητες αντιμνημονιακές εποχές του, την περίοδο 2009-2012.

Για τον κ. Σαμαρά, σύμφωνα με σημερινή ομιλία του, για το Μνημόνιο φταίει ο Γιώργος Παπανδρέου και το "λεφτά υπάρχουν".

Δεν λέει κουβέντα για το γεγονός ότι το 2009 η Ελλάδα βρέθηκε ταυτόχρονα στο σημείο να έχει:

- και ύφεση στο -4%,

- και δημόσια διοίκηση διαλυμένη από το ρουσφέτι,

- και χρέος πάνω από 300 δισ. και ιλιγγιωδώς αυξανόμενο (αύξηση 130 δισ. σε μόλις 5 χρόνια),

- και νέο έλλειμμα στα 36,5 δισ. όπως μάθαμε αργότερα,

- και αβυσσαλέο έλλειμμα ανταγωνιστικότητας με το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών στο 14%,

- και, το κυριότερο, θανάσιμο έλλειμμα αξιοπιστίας, μετά τα όσα είχαν δει οι εταίροι μας και οι αγορές την πενταετία, 2004-2009.

Οι εμπρηστές της χώρας δεν θα κρυφτούν. Τώρα θα ακουστεί η δική μας φωνή. Δεν θα πούμε άλλη μία "αλήθεια", γιατί όλοι σε αυτές τις εκλογές μιλάνε για "αλήθειες". Τα γεγονότα θα φωνάξουμε. Τα γεγονότα».


Πηγή : Nooz.gr


Έρχεται το πρώτο αντιβιοτικό μετά από 30 χρόνια


Η τειχοβακτίνη ανακαλύφθηκε σε δείγμα χώματος.

του Παναγιώτης Γρηγορίου


Η τειχοβακτίνη ανακαλύφθηκε σε δείγμα χώματος και μπορεί να «καθαρίσει» μικρόβια
Εντός της επόμενης διετίας θα ακολουθήσουν δοκιμές σε ανθρώπους για να επιβεβαιώσουν την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του νέου αντιβιοτικού

Επιτέλους, μετά από σχεδόν 30 χρόνια, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι έχουν στα χέρια τους ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό, το οποίο στο μέλλον θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος κατά των μικροβίων, που γίνονται ολοένα πιο ανθεκτικά στα υπάρχοντα αντιβιοτικά. Οι επιστήμονες έκαναν λόγο για μιαν ανακάλυψη που μπορεί να αλλάξει τους «όρους του παιγνιδιού». Το αντιβιοτικό, η τειχοβακτίνη, που ανακαλύφθηκε σε δείγμα χώματος, μπορεί να «καθαρίσει» σοβαρές λοιμώξεις από παθογόνα σούπερ-μικρόβια όπως το MRSA, χωρίς να συναντήσει αντίσταση και χωρίς τοξικές παρενέργειες, όπως έδειξαν τα πρώτα πειράματα σε ποντίκια, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερς και Γαλλικό, το BBC και το "Science". Το νέο αντιβιοτικό ήταν εξίσου αποτελεσματικό -αν όχι περισσότερο- με τη βανκομυκίνη, το ισχυρό αντιβιοτικό τελευταίας καταφυγής για τους γιατρούς.

Ξεκινούν δοκιμές
Εντός της επόμενης διετίας θα ακολουθήσουν δοκιμές σε ανθρώπους για να επιβεβαιώσουν την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του νέου αντιβιοτικού. Οι ερευνητές αισιοδοξούν πολύ, αν και άλλοι επιστήμονες εμφανίστηκαν πιο επιφυλακτικοί, καθώς στο παρελθόν αντιβιοτικά που δεν είχαν παρενέργειες στα πειραματόζωα, αποδείχτηκαν τελικά τοξικά στους ανθρώπους. Αν όλα πάνε καλά, το νέο αντιβιοτικό αναμένεται να είναι διαθέσιμο στα νοσοκομεία σε περίπου πέντε έως έξι χρόνια και πιθανώς αρχικά θα χορηγείται σε ενέσιμη μορφή και όχι σε χάπι.

Η ανακάλυψη, που παρουσιάστηκε στο περιοδικό "Nature", έγινε από διεθνή ομάδα επιστημόνων από πανεπιστήμια και φαρμακευτικές εταιρείες στις ΗΠΑ, τη Γερμανία και τη Βρετανία, με επικεφαλής τον Κιμ Λιούις, καθηγητή του Τμήματος Βιολογίας του αμερικανικού Πανεπιστημίου Northeastern της Βοστώνης και συνιδρυτή της εταιρείας φαρμακευτικής βιοτεχνολογίας NovoBiotic Pharmaceuticals, η οποία απέκτησε τη σχετική εμπορική πατέντα για το νέο αντιβιοτικό. Μεταξύ των ερευνητών είναι και ο Λίνος Λαζαρίδης της βρετανικής φαρμακευτικής εταιρείας Selcia.

Καταστρέφει τις μεμβράνες
Το νέο αντιβιοτικό ανήκει σε μια νέα κατηγορία δραστικών ουσιών, που εξοντώνουν τα βακτήρια καταστρέφοντας τα περιβλήματα (μεμβράνες) των κυττάρων τους. Οι ερευνητές εκτίμησαν ότι θα περάσουν πάνω από 30 χρόνια χρήσης του νέου φαρμάκου, ωσότου οι παθογόνοι μικροοργανισμοί αποκτήσουν αντιστάσεις εναντίον του (αν και το χρονικό αυτό διάστημα θα εξαρτηθεί τελικά από το πόσο συχνά θα συνταγογραφείται το νέο φάρμακο, εφόσον όντως κυκλοφορήσει στην αγορά).

Από το 1987
Το πρώτο αντιβιοτικό ήταν η πενικιλίνη, που ανακάλυψε ο Αλεξάντερ Φλέμινγκ το 1928, απομονώθηκε το 1940 και παρασκευάστηκε μαζικά το 1943. Αν και τις πρώτες δεκαετίες, ιδίως του '50 και του '60, τα αντιβιοτικά έκαναν «θαύματα», τελευταία η αντίσταση των μικροβίων σε αυτά εξελίσσεται σε σοβαρό πρόβλημα για την ιατρική κοινότητα. Μετά το 1987 κανένα νέο αντιβιοτικό δεν έφθασε στα χέρια των γιατρών. Οι ανθεκτικές στα αντιβιοτικά λοιμώξεις, όπως από το σούπερ-βακτήριο MSRA και τη φυματίωση, σκοτώνουν πλέον περίπου 700.000 ανθρώπους κάθε χρόνο, γι' αυτό οι γιατροί επείγονται για νέα φάρμακα, προτού η κατάσταση ξεφύγει από κάθε έλεγχο, όπως έχει προειδοποιήσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Το iChip
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια μικροσκοπική συσκευή (iChip), με την οποία απομόνωσαν και καλλιέργησαν μικρόβια που πήραν από το χώμα και τα οποία εκκρίνουν τα δικά τους βιολογικά «όπλα», τα αντιβιοτικά. Η πρωτοτυπία είναι ότι το iChip προσομοιώνει το φυσικό περιβάλλον των μικροβίων, πράγμα που ήταν πολύ δύσκολο έως τώρα.

Πολύτιμο
Ενώ το χώμα βρίθει μικροβίων και μυκήτων, μόνο το 1% είχε καταστεί εφικτό να καλλιεργηθούν στο εργαστήριο μέχρι σήμερα, ώστε να αξιοποιηθούν για τυχόν νέα αντιβιοτικά. Όμως, χάρη στη νέα μέθοδο, αυτό το ποσοστό μπορεί να φθάσει στο 50%. Οι επιστήμονες αισιοδοξούν ότι τελικά το iChip θα αποδειχτεί πιο πολύτιμο και από το νέο αντιβιοτικό, καθώς μπορεί να επιτρέψει την ανακάλυψη πολλών νέου τύπου αντιβιοτικών στο μέλλον.

Η «Ελευθερία της Γης»
Η NonoBiotic έχει ήδη ανακαλύψει 25 υποψήφια αντιβιοτικά, από τα οποία η τειχοβακτίνη, που προέρχεται από το βακτήριο με το ελληνικο-λατινικό όνομα "Eleftheria terrae" (Ελευθερία της Γης), φαίνεται το πιο ενδιαφέρον. Τα επόμενα χρόνια, χάρη στη βοήθεια του iChip, που επιτρέπει την ελεγχόμενη καλλιέργεια πολλών αναξιοποίητων έως τώρα βακτηρίων της φύσης, μπορεί να επιταχυνθεί δραματικά η ανακάλυψη και άλλων σούπερ-αντιβιοτικών. Το μόνο μειονέκτημα του νέου αντιβιοτικού είναι ότι φαίνεται να «δουλεύει» σε βακτήρια «θετικά κατά Γκραμ» (όπως ο σταφυλόκοκκος MRSA, ο στρεπτόκοκκος και το μυκοβακτήριο της φυματίωσης), αλλά όχι σε «αρνητικά κατά Γκραμ» βακτήρια, όπως το κολοβακτηρίδιο (E.coli) και η κλεμπσιέλλα.


Πηγή : sigmalive.com


Στο όρος Αιγάλεω το βαν διαφυγής του Ξηρού;


Φύλο και φτερό κάνουν οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής το βαν που εντόπισαν το μεσημέρι στο όρος Αιγάλεω και πιθανότατα συνδέεται με τον Χριστόδουλο Ξηρό. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πρόκειται για το μέσο διαφυγής του τρομοκράτη μετά το χτύπημα που ετοίμαζε στον Κορυδαλλό.
Σε μια απόμερη, ερημική τοποθεσία, στο όρος Αιγάλεω, πολύ κοντά στη θέση "κάθισμα του Ξέρξη" εντόπισαν το βαν οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής.

Το βαν μάρκας Renault cangoo στο οποίο δεν βρέθηκε οπλισμός είχε κλαπεί από την περιοχή του Γαλατσίου και σύμφωνα με εκτιμήσεις, πιθανότατα είναι το μέσο διαφυγής που θα χρησιμοποιούσε ο Χριστόδουλος Ξηρός με όσους θα κατάφερνε να απελευθερώσει μετά το χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Όπως ανέφεραν οι πληροφορίες του Newsit, με το συγκεκριμένο βαν οι τρομοκράτες θα διέφευγαν μέσω της επαρχιακής οδού Αλεποχωρίου και θα έφταναν στην γιάφκα που βρέθηκε στο Λουτράκι.

Την ίδια ώρα έρευνες πόρτα - πόρτα κάνουν άνδρες της αντιτρομοκρατικής στην περιοχή της Δάφνης και του Ασυρμάτου στον Αγιο Δημήτριο, προκειμένου να εντοπίσουν την κοπέλα που είναι γνωστή ώς Αγγελική και φέρεται να είναι η σύντροφος του Χριστόδουλου Ξηρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγες ημέρες η Αγγελική εντοπίσθηκε να κινείται στην περιοχή της Δάφνης μετά από έρευνες στις κάμερες ασφαλείας του ομώνυμου σταθμού του ΜΕΤΡΟ.
Οι έρευνες έχουν επεκταθεί και στην περιοχή του Ασυρμάτου στον Αγιο Δημήτριο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ - ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ 


Πηγή : newsit.gr


Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες της σφαγής στο Παρίσι


Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό στη Γαλλία για τη σύλληψη των δύο υπόπτων για την επίθεση στα γραφεία του Charlie Hebdo στο Παρίσι που άφησε πίσω της 12 νεκρούς.

Πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι οι έρευνες της αστυνομίας επικεντρώνονται στην περιοχή της Πικαρδίας, βορειοανατολικά του Παρισιού, μετά από αναφορές ότι εθεάθησαν στην Αιν οι δύο ένοπλοι.

Συνολικά, 88.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας συμμετέχουν στο κυνήγι των δραστών, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας.

Ένα από τα δύο αδέλφια, είχε επισκεφuεί το 2011 την Υεμένη προκειμένου να λάβει εκπαίδευση από μαχητές που συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση αλ Κάιντα, δήλωσαν αμερικανικές και ευρωπαϊκές πηγές προσκείμενες στην έρευνα.



Σύμφωνα με τις πηγές, ο 34χρονος Σαΐντ Κουασί, είχε παραμείνει στην Υεμένη για διάστημα αρκετών μηνών όπου εκπαιδεύτηκε από μέλη της οργάνωσης αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP).

Οι δύο ύποπτοι έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στη Γαλλία από Αλγερινούς γονείς. Αμφότεροι βρίσκονταν υπό αστυνομική επιτήρηση.

Ο Σερίφ είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών επειδή πριν από μία δεκαετία προσπάθησε να ταξιδέψει στο Ιράκ με σκοπό να ενταχθεί στους κύκλους μιας ισλαμιστικής οργάνωσης.

Ένας αξιωματούχος της Υεμένης εξοικειωμένος με το θέμα, είπε ότι η κυβέρνηση της χώρας αυτής γνώριζε για την πιθανή σχέση μεταξύ του Σαΐντ Κουασί με την AQAP.

Οι πηγές ανέφεραν ότι μετά την επιστροφή του Σαΐντ από την Υεμένη, τα δύο αδέλφια είχαν κρατήσει χαμηλό προφίλ και δεν είχαν επιστήσει καθόλου την προσοχή των γαλλικών αρχών ή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Είπαν ότι τους μήνες που προηγήθηκαν της επίθεσης στη Σαρλί Εμπντό, δεν βρίσκονταν ψηλά στη λίστα των στόχων της γαλλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Οι ερευνητές προσπαθούν να αποδείξουν εάν υπάρχει σχέση μεταξύ των αδελφών Κουασί και της AQAP ή οποιασδήποτε άλλης ριζοσπαστικής ισλαμιστικής οργάνωσης.


Τρόμος στο Παρίσι μετά τις επιθέσεις
Ανησυχία και στη Βρετανία

Μαχητές της Αλ Κάιντα στη Συρία σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε χώρες της Δύσης που σκοπό θα έχουν να προκαλέσουν μαζικές απώλειες ζωωών, πιθανόν σε μέσα μαζικής μεταφοράς ή «εικονικούς στόχους», δήλωσε ο Άντριου Πάρκερ, επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Βρετανίας, MI5.

Μιλώντας μετά την επίθεση στα γραφεία της Charlie Hebdo, ο Πάρκερ προειδοποίησε πως είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί επίθεση στη Βρετανία.

«Μια ομάδα βασικών τρομοκρατών της αλ Κάιντα στη Συρία σχεδιάζουν να φέρουν εις πέρας επιθέσεις μεγάλης κλίμακας στη Δύση» δήλωσε ο Πάρκερ σε μία από τις σπάνιες δημόσιες ομιλίες του.

Ο ίδιος είπε ότι μαχητές της αλ Κάιντα στη Συρία σχεδιάζουν να «προκαλέσουν απώλειες ανθρώπινων ζωών σε μεγάλη κλίμακα, με επιθέσεις κατά των συστημάτων των μέσων μαζικής μεταφοράς ή εικονικών στόχων» στη Δύση.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters


Στην τελική ευθεία για τα ψηφοδέλτια των κομμάτων



Το όνομα του πρύτανη Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρου Φορτσάκη ακούγεται έντονα για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ. Ανοιχτό ακόμα το ενδεχόμενο ένταξης της Ραχήλ Μακρή στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η στελέχωση των ψηφοδελτίων των κομμάτων ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, καθώς σήμερα Παρασκευή λήγει η προθεσμία για την υποβολή των ονομάτων των υποψηφίων, με εξαίρεση τα ψηφοδέλτια επικρατείας που μπορούν να ανακοινωθούν και λίγο πριν τις κάλπες.

Στη Νέα Δημοκρατία, μετά την ένταξη της Άντζελας Γκερέκου και του Βασίλη Οικονόμου στα ψηφοδέλτια του κόμματος φαίνεται να «κλειδώνει», σύμφωνα με πληροφορίες, η τοποθέτηση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρου Φορτσάκη ως επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Εν τω μεταξύ, τις διαφωνίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις αντιρρήσεις τοπικών οργανώσεων ανέλαβε να γεφυρώσει η κεντρική επιτροπή του κόμματος, που συνήλθε χθες Πέμπτη σε κλειστή συνεδρίαση.

Στις λίστες που θα καταθέσει η Κουμουνδούρου δεν θα συμπεριλαμβάνονται τελικά μεμονωμένα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, ενώ παράλληλα «κόπηκε» και η πρώην βουλευτής της ΑΝΕΛ Χρυσούλα Γιαταγάνα.

Αντίθετα, άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει με την επίσης πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή. Πληροφορίες θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να έχει αναλάβει προσωπικά το θέμα, με σενάριο να η κ. Μακρή να είναι υποψήφια στην Κοζάνη.

Αβέβαιο παραμένει επίσης το εάν θα είναι υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη ο Χάρρυ Κλυνν, με όλες τις πληροφορίες να συγκλίνουν ωστόσο πως πως ο διάσημος καλλιτέχνης θα ενταχθεί τελικά στα ψηφοδέλτια της Κουμουνδούρου. Πολύ κοντά στο να «κλειδώσει» είναι και το όνομα του οικονομολόγου Γιάννη Βαρουφάκη.

Στο Επικράτειας εν τω μεταξύ, αναμένεται να υπάρξουν εκπλήξεις με ονόματα που είναι καθαρά εκτός του χώρου της αριστεράς. Μεταξύ άλλων, αναμένεται να συμπεριληφθούν απόστρατος αξιωματικός των ενόπλων δυνάμεων και ανώτατος δικαστικός.

Την ίδια ώρα, ο Μίκης Θεοδωράκης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τον μεταχειρίστηκε πριν από τις εκλογές του 2012 για να αυξήσει την εκλογική του δύναμη.


Πηγή: skai.gr


Αντ. Σαμαράς: Καμία μείωση σε συντάξεις και εισοδήματα



Στη δέσμευση ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση σε συντάξεις και εισοδήματα, αν η Ν. Δ. κερδίσει τις εκλογές, προέβη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην προεκλογική του ομιλία στο Κλειστό γυμναστήριο του Αμαρουσίου. Εμφανίσθηκε αισιόδοξος για τη νίκη του κόμματός του, ενώ επιτέθηκε εκ νέου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πάει να χαλάσει την συμφωνία με τους εταίρους και την έξοδο από το μνημόνιο».
«Θα νικήσουμε γιατί πιστεύουμε στην Ευρώπη» είπε ο κ. Σαμαράς ενώ αναφέρθηκε στις μέχρι σήμερα ενέργειες της Κυβέρνησης που οδήγησαν, σύμφωνα με τον ίδιο, τη χώρα στην ανάκαμψη.
«Ακριβώς επειδή βάλαμε τέλος στα ελλείμματα και νοικοκυρέψαμε το κράτος μπορούμε και κάνουμε αυξήσεις και φορολογικές μειώσεις και ανακουφίζουμε τον κόσμο» είπε και πρόσθεσε: «Θα δώσουμε περισσότερα».
Σε αυτό ο Πρωθυπουργός προέβη στις εξής διαβεβαίωσεις: «Εγγυώμαι ότι ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κι άλλο το 2015 και τον επόμενο χρόνο και θα τον δώσουμε απευθείας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εγγυώμαι ότι το επίδομα σε Βορειοηπειρώτες και Ποντίους υπερήλικες θα επιστραφεί».
Σύμφωνα με τον ίδιο αυτά θα γίνουν γιατί η οικονομία μπήκε στην ανάπτυξη και μπορεί να το αντέξει χωρίς ελλείμματα.
Ακόμη ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι πλέον υπάρχουν εκατοντάδες νέα επιχειρηματικά σχέδια που περιμένουν να φύγει η πολιτική αβεβαιότητα για να προχωρήσουν οι επενδύσεις που σημαίνουν νέες θέσεις εργασίας.
Όσον αφορά στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων σημείωσε ότι «κανένας άξιος δημόσιος υπάλληλος δεν έχει να φοβηθεί από την αξιολόγηση και το νοικοκύρεμα στο δημόσιο».
Αιχμές για τον Γ. Παπανδρέου
Ο κ.Σαμαράς υποστήριξε πως όταν το κράτος δίνει αυτά που αντέχει η οικονομία να δώσει, τότε τα δίνει, όπως υπογράμμισε, για πάντα.
Στο σημείο αυτό της ομιλίας του άφησε αιχμές για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για ψευδείς υποσχέσεις.
«Αλλά όταν κάποιοι σου υπόσχονται "λαγούς με πετραχήλια", χωρίς να σου λένε από πού θα τα βρουν, είτε σε κοροϊδεύουν, είτε θα στα πάρουν πίσω πολλαπλά. Και αυτό έχει ήδη συμβεί. Έτσι δεν είναι; Και το έχει πληρώσει ακριβά ο Ελληνικός λαός, πανάκριβα. Το θυμάστε! Το 2009 κάποιοι υποσχέθηκαν στους πάντες τα πάντα. Και το φώναζαν, το θυμάστε, "λεφτά υπάρχουν"! Κι ύστερα ήρθαν, έδωσαν κάτι ψιλά στην αρχή για μερικούς και μετά, τι έγινε; Απλούστατα μας έβαλαν στο Μνημόνιο και τα πήραν πίσω πολλαπλάσια!» είπε.
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εφ΄ όλης της ύλης
Επίσης ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη δήλωση Ντράγκι ότι η πρόσβαση στα κεφάλαια προϋποθέτει συμφωνία για το επόμενο πρόγραμμα.
«Μιλάνε για συμφωνία για τήρηση των κανόνων. Όμως κάποιοι άλλοι λένε ότι θα τα ξεκινήσουν όλα από την αρχή. Αυτά οδηγούν σε έξοδο από το ευρώ».
Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό με τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και ενδεχόμενη σύγκρουση με τους εταίρους θα χαθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις, θα χαθεί και το ΕΣΠΑ.
«Αν συγκρουστούμε κινδυνεύουμε να χάσουμε πάνω από 35 δισεκ. Δεν έχουν αφήσει κανέναν που να μην του έχουν πει ψέματα. Γι αυτό τους τρόμαξε η αλήθεια και η ευθύνη» είπε.
«Είμαστε όλοι "Σαρλί"»
Θέλουν ακόμη, πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, να διαλύσουν την αστυνομία και να την αφοπλίσουν. Θέλουν ανοιχτά σύνορα και ιθαγένεια. Η Ευρώπη μετά τα τελευταία επεισόδια αλλάζει την στάση της. Χθες έγινε αληθινό μακελειό στο Παρίσι και σήμερα στην Λυών. Είμαστε όλοι «Σαρλί» Κάθε σοβαρή χώρα θωρακίζεται απέναντι στην τρομοκρατία και η Ελλάδα ανήκει σε αυτές τις σοβαρές χώρες. Εύχονται επίσης την διάλυση του ΝΑΤΟ για να μην μείνει κανένα στήριγμα στην Ελλάδα.
Για εμάς, είπε ο κ. Σαμαράς, «η Ορθοδοξία είναι ένα κομμάτι της εθνικής μας ταυτότητας και της ψυχής μας και θέλουμε στενή συνεργασία. Κάποιοι άλλοι θέλουν διαζύγιο. Δικαίωμα κάποιου να δηλώνει άθεος. Δικαίωμα όμως του χριστιανού να αγανακτεί με την υποκρισία».
Ο κ. Σαμαράς συνέχισε την κριτική του επαναλαμβάνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει συμφέροντα όσων δεν θέλουν η Ελλάδα να προχωρήσει και εκείνων που την έφεραν στην κρίση.
«Είναι οι βολεμένοι και οι πρώην συνδικαλιστάδες τύπου Φωτόπουλου που έπνιγαν την οικονομική ζωή του τόπου και τις επιχειρήσεις. Είναι μαζί τους το λόμπι της δραχμής που έβγαλαν τα λεφτά τους έξω και τώρα θέλουν να αγοράσουν τα πάντα κοψοχρονιά. Αλλά δεν θα τους περάσει» είπε.
Τέλος ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε βέβαιος ότι η πλειοψηφία του λαού θα τιμωρήσει την μειοψηφία των βουλευτών που έσυραν την χώρα σε εκλογές που δεν ήθελε κατέληξε λέγοντας: «Θέλω μία Ελλάδα στραμμένη σε στόχους μεγάλους, μία Ελλάδα ασφάλειας, όχι ξέφραγο αμπέλι, μία Ελλάδα παραγωγική όχι με πλαστή και ψεύτικη ευημερία».

Πηγή : naftemporiki.gr