Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Βρήκε το όπλο του πατέρα της που πολέμησε στην Κορέα, το είπε στην ΕΛ.ΑΣ και τελικά... έμπλεξε

 


Ένα «ξεχασμένο» πολεμικό όπλο, ήταν η αφορμή που η 54χρονη Λ.Ε.,που κατοικεί στην Αθήνα, μπήκε σε... μπελάδες.

Το πολεμικό όπλο, το οποίο έφερε την επιγραφή «inland div», διαμετρήματος .30cal MI , μαζί με μια γεμιστήρα και 147 φυσίγγια, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε μια ντουλάπα. Συγκεκριμένα βρισκόταν σε ένα ξύλινο κουτί, που ήταν βιδωμένο στο κάτω μέρος ντουλάπας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 54χρονη, η οποία μένει στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας, στις 20 Νοεμβρίου ανέβηκε στον 4ο, εκεί όπου κατοικούσαν οι γονείς της, τους οποίους έχασε πριν μερικά χρόνια. Εκεί βρήκε τόσο καλά κρυμμένο όπλο, όσο καλά είχε κρατηθεί και το μυστικό.

Η ίδια πήρε την απόφαση τότε και πήγε στην αστυνομία προκειμένου να αποκαλύψει την… ανακάλυψή της. Το πολεμικό όπλο φέρεται να ανήκε στον πατέρα της, ο οποίος είχε υπηρετήσει ως έφεδρος αξιωματικός στην εκστρατεία της Κορέας.

Η 54χρονη φέρεται να είπε στους αστυνομικούς «δεν μου είχε αναφέρει τίποτα ποτέ για το συγκεκριμένο όπλο, δεν γνώριζα τίποτα για την ύπαρξη του, ούτε Εγώ ούτε τα αδέρφια μου». Παρά ταύτα, οι αστυνομικοί σχημάτισαν σε βάρος της δικογραφία.


iefimerida



Επιστρέφει στην Ελλάδα θραύσμα της ζωφόρου του Παρθενώνα από την Ιταλία

 


«Η επιστροφή ενός θραύσματος της ζωφόρου του Παρθενώνα στην Ελλάδα και στο Μουσείο της Ακρόπολης, δρομολογείται με την εισαγωγή, για την κατά νόμον γνωμοδότηση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, στην προσεχή συνεδρίασή του.

Πρόκειται για το θραύσμα του λίθου VI της ανατολικής ζωφόρου του Παρθενώνα (Ν.Ι. 1546), το οποίο βρίσκεται στο Museo Archeologico Antonino Salinas στο Παλέρμο της Ιταλίας», διευκρινίζει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε ανακοίνωσή του, έπειτα από ερώτηση δημοσιογράφων για το περιεχόμενο του θέματος υπ’ αριθμ. 27 της Ημερήσιας Διάταξης της υπ’ αριθμ. 48 συνεδρίασης του ΚΑΣ, την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021.

Όπως συνεχίζει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, «με προϋπόθεση τη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, το θραύσμα προγραμματίζεται να φθάσει στο Μουσείο της Ακρόπολης εντός του 2021, με τη διαδικασία του μακροχρόνιου δανεισμού. Ως αντιδάνειο, η Ελλάδα θα διαθέσει στο Museo Archeologico Antonino Salinas, ακέφαλο αγαλμάτιο Αθηνάς, το οποίο στη συνέχεια θα αντικατασταθεί από ένα πρωτογεωμετρικό αγγείο. Τα δύο αρχαία έργα που δανείζονται από το Μουσείο της Ακρόπολης δεν θα εκτίθενται ταυτόχρονα στο Μουσείο του Παλέρμο, αλλά θα εναλλάσσονται. Σύμφωνα με τον ιταλικό νόμο, η διάρκεια του αντιδανείου είναι τέσσερα συν τέσσερα χρόνια».

«Η επικοινωνία μεταξύ της περιφερειακής κυβέρνησης της Σικελίας και της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, καθώς και μεταξύ των δύο μουσείων, για τον μακροχρόνιο δανεισμό του θραύσματος ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2021», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.



Συνεχίζουν να ξεφτιλίζονται αρνητές ιερείς χωρίς να φοβούνται θεό

 


Οργή προκάλεσαν όσα είπε ο αρνητής πατήρ Στυλιανός Καρπαθίου για τον κορονοϊό και τα εμβόλια!! Διατηρώντας ξεκάθαρα αποστάσεις από την επίσημη θέση της Εκκλησίας, αποφάσισε να ξεφτιλιστεί, και τα είπε χωρίς να φοβάται ούτε τον θεό που εκπροσωπεί.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19, ανέφερε χωρίς να ντρέπεται για αυτά που λέει πως «Στην Αμερική, επειδή ηγέρθη θέμα, δικηγόροι προσέφυγαν στα δικαστήρια, διότι ο όρος εμβολιασμός δεν περιελάμβανε τα λεγόμενα εμβόλια mRNA. Διεύρυναν τον ορισμό του εμβολίου κι έτσι από 1/9/2021 έχουμε νέο ορισμό».

Όπως είπε στον ΑΝΤ1: «Αυτά τα οποία πλάσαραν ως εμβόλια, δεν είναι εμβόλια», υποστήριξε ο π. Στυλιανός Καρπαθίου, ο οποίος τόνισε πως έχει αποστείλει δύο ανοικτές επιστολές στην Ιερά Σύνοδο, μία τον Ιανουάριο και μία τον Μάρτιο, στις οποίες «με ατράνταχτα, με αντικειμενικά, με επιστημονικά στοιχεία, αποδεικνύω ότι βρίσκονται σε λάθος δρόμο».

Επικαλούμενος την περίπτωση του Μητροπολίτη Καστορίας Σεραφείμ, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο με πυρετό και άφησε την τελευταία του πνοή 20 ημέρες αργότερα, κατέληξε στο συμπέρασμα χωρίς ίχνος σεβασμού στον θεό που υπηρετεί και τον άθρωπο: «Μακριά από νοσοκομεία… Σκοτώνουν, απλά σκοτώνουν! Εκείνο που πρέπει να κάνει ο κάθε άνθρωπος είναι απλό. Να βγάλει τον φόβο»

Η τοποθέτηση της Ιεράς Συνόδου για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 «είναι σε λάθος δρόμο», επανέλαβε. «Δεν θέλουν να το ακούσουν, είναι δικαίωμά τους. Εγώ, όμως, θα το φωνάζω. Τους καλώ σε δημόσιο διάλογο».

Αμφισβήτησε επίσης την αξιοπιστία των στοιχείων ότι οι περισσότεροι θάνατοι από κορονοϊό εντοπίζονται σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Τέλος, ανέφερε πως «δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι ο κ. Φάουτσι χρηματοδότησε την Ουχάν για αυτόν τον ιό, ο οποίος είναι υβριδικός».





2.500 αστυνομικοί της ΔΙΑΣ στα θρανία για μετεκπαίδευση

 


Επιστροφή στα... θρανία από σήμερα για περίπου 2.500 αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Η μετεκπαίδευση περιλαμβάνει, μαθήματα ποινικού δικαίου, κανόνες αστυνομικής λειτουργίας και χρήσης όπλων, αλλά και ρατσισμού και ανθρώπινων δικαιωμάτων, που αφορούν ειδικά δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ και κοινότητες Ρομά, μέχρι μαθήματα συμπεριφοράς, ιδιαίτερα απέναντι σε άτομα με ειδικές ανάγκες, διαχείριση θυμού, διαχείριση βίας και ειδικών θεμάτων ψυχολογίας και επικοινωνίας.

Πρόκειται για ένα μέτρο που είχε εξαγγείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, αμέσως μετά από το αιματηρό επεισόδιο και το θάνατο του κακοποιού Ρομά στο Πέραμα, το οποίο μπαίνει πλέον σε εφαρμογή για την αναμόρφωση της Άμεσης Δράσης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, μετά τις αλλαγές στο κέντρο επιχειρήσεων και τις αντικαταστάσεις που έγιναν στην ηγεσία της υπηρεσίας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη κήρυξε την έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος για τους άνδρες και τις γυναίκες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.



Τι περιλαμβάνει η μετεκπαίδευση

Σύμφωνα με σχετική διαταγή, στη μετεκπαίδευση θα συμμετάσχει το σύνολο των αστυνομικών και ειδικών φρουρών που στελεχώνουν την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, με ημερομηνία έναρξης την 29-11-2021, σε 25 εκπαιδευτικές σειρές των 100 ατόμων εκάστη, διάρκειας 6 ημερών, κατά το χρονικό διάστημα από 29-11-2021 έως 16-07-2022.

Σημειώνεται ότι ύστερα από κάθε διδακτική ενότητα, όπου θα διδάσκουν καθηγητές Πανεπιστημίου, πτυχιούχοι και εξειδικευμένοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., οι εκπαιδευόμενοι θα υποβάλλονται σε αξιολόγηση και γραπτές εξετάσεις και όποιος αποτύχει θα κρίνεται… μετεξεταστέος και θα επαναλαμβάνει μαθήματα και τεστ, μέχρι να περάσει. Η μετεκπαίδευση θα έχει δύο σκέλη, το θεωρητικό και το πρακτικό.

Στην πρακτική εκπαίδευση περιλαμβάνονται κυρίως μαθήματα που αφορούν στη λειτουργία και χρήση των όπλων, τεχνικές σύλληψης, σωματικές έρευνες, μπλόκα, καταδιώξεις και εξομοίωση ένοπλων συμπλοκών, καθώς και πρώτες βοήθειες στο πεδίο της μάχης.

Ενδιαφέρον όμως έχουν τα μαθήματα της θεωρητικής εκπαίδευσης, καθώς περιλαμβάνουν κανόνες του Ποινικού Δικαίου, που σχετίζονται μεταξύ άλλων με την άμυνα, υπέρβαση της άμυνας, τους κανόνες σύλληψης, τους νόμους και τις αποφάσεις που διέπουν τα παραπάνω θέματα, κ.λπ.

Το κεφάλαιο «Ανθρώπινα δικαιώματα- Ρατσισμός- Ξενοφοβία- Διεθνής Προστασία»,περιλαμβάνει ενότητες όπως η αξία του ανθρώπου και το δικαίωμα της ζωής, η αρχή της ισότητας, η προσωπική ελευθερία και ασφάλεια, η απαγόρευση των βασανιστηρίων, η θρησκευτική ελευθερία, η ελευθερία του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι, το άσυλο κατοικίας και η προστασία της ιδιοκτησίας, αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου κατά της Ελλάδας και τέλος: Ρατσισμός - ξενοφοβία, δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ και κοινότητες Ρομά.

Η μετεκπαίδευση περιλαμβάνει και θέματα ψυχολογίας, που σχετίζονται κυρίως και το αστυνομικό έργο στο δρόμο, όπως είναι η δυναμική της ομάδας, ο έλεγχος της ομάδας, η διαχείριση του εργασιακού στρες, η διαχείριση του θυμού και της βίας και το μετατραυματικό στρες.

Τέλος, το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με μαθήματα που αφορούν στην επαγγελματική αγωγή, κανόνες δεοντολογίας και στοιχεία επικοινωνίας. Σε αυτά έχουν σημαντική θέση οι γενικοί κανόνες επαγγελματικής αγωγής και συμπεριφοράς των αστυνομικών, η συμπεριφορά του αστυνομικού κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του, αλλά και εκτός αυτής, παράγοντες που επηρεάζουν τις σχέσεις αστυνομικού και πολίτη και τρόποι επικοινωνίας, συμπεριφοράς και ελέγχου ατόμων με ειδικές ανάγκες.



Ομάδες αρνητών εισβάλλουν στα νοσοκομεία-Οι καταγγελίες γιατρών

 


Στη ''σκιά'' της πίεσης στο Σύστημα Υγείας... Σoκ προκαλούν, οι σοβαρότατες καταγγελίες Γιατρών για... ''εφόδους'' στα Νοσοκομεία Ομάδων... Αρνητών, με στόχο τον... εκφοβισμό υγειονομικών. Για την άκρως... επικίνδυνη και πάρα πολλές φορές... μοιραία δράση Αρνητών, μεγάλη είναι η κινητοποίηση των Δικαστικών και Αστυνομικών Αρχών, με πλήθος ανοικτών: Ερευνών και Δικογραφιών, ώστε να υψωθεί ένα ισχυρό ''Τείχος'' προστασίας των πολιτών.  

Γιατροί και νοσηλευτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καταγγέλουν εφόδους οργανωμένων ομάδων αντειμβολιαστών μέσα στα νοσοκομεία που προσπαθούν να αποτρέψουν διασωληνώσεις ασθενών μέχρι και περίπτωση που γιος αρνείτο την ταφή της μητέρας του, γιατί δεν πίστευε ότι έφυγε χτυπημένη από τον κορωνοϊό με αποτέλεσμα να χρειαστεί εισαγγελική εντολή για την ταφή. 

«Δεν μας φτάνει η κούραση μας, η εξάντληση, έχουμε τώρα και τους αρνητές κορωνοϊού να τραμπουκίζουν σε βάρος μας. Πολλές φορές έχουμε δεχτεί επιθέσεις, έχουμε φάει ξύλο στα τμήματα επειγόντων περιστατικών, σε κλινικές, μπουκάρουν και προσπαθούν να πάρουν τους δικούς τους ανθρώπους με τη βία νομίζοντας ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός», δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακος. 

«Πρόκειται για οργανωμένες ομάδες αντιδιασωληνωτών. Έχουμε επισημάνει το θέμα στο υπουργείο Υγείας και δυστυχώς μας έχουν αγνοήσει. Όλους αυτούς τους μήνες υπάρχει κλιμάκωση του φαινομένου, καθώς έχουν γίνει εισβολές σε αρκετά νοσοκομεία. Τις περισσότερες φορές μάλιστα αυτά τα περιστατικά δεν γίνονται γνωστά ούτε στις νοσοκομειακές διοικήσεις», ανέφερε στην Real News, γγ της ΟΕΝΓΕ Πάνος Παπανικολαού. 

Από τα πιο ενδεικτικά περιστατικά που έχουν καταγγελθεί ήταν αυτό που σημειώθηκε στις 28 Αυγούστου στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου 25 άτομα μπήκαν στο νοσοκομείο και 4 από αυτούς κατάφεραν να μπουν μέσα στην πνευμονολογική κλινική, λέγοντας πως είναι θεματοφύλακες του Συντάγματος και ζητούσαν να μην διασωληνωθεί μια ασθενής. Το περιστατικό έληξε με την παρέμβαση της αστυνομίας. 

«Είναι ορισμένοι συνάδελφοι που δεν δέχονται το εμβόλιο και είναι αρνητές και έχουν βγει σε αναστολή μάλιστα οι οποίοι έχουν κάνει συγκεντρώσεις στο νοσοκομείο Παπανικολάου και με τη βοήθεια ή την ανοχή να το πω καλύτερα υπαλλήλων που βρίσκονται στην πύλη, που εργάζονται στους  σεκιούριτι, τους έχουν αφήσει, έχουν μπει στα γραφεία της διοίκησης έχουν κάνει εισβολή, έχουν κάνει διαμαρτυρία και έχουν κάνει και άσχημα πράγματα» ,καταγγέλλει ο νοσηλευτής νοσοκομείου Παπανικολάου, Γιώργος Μπαλιοζόγλου . 

Σε θέση μάχης εκτός από γιατρούς και νοσηλευτές και οι εισαγγελικές και δικαστικές αρχές για την προστασία της δημόσιας υγείας.  Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για τα πλαστά πιστοποιητικά στο κέντρο υγείας Παλαμά Καρδίτσας, σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα για κυκλώματα που εκδίδουν, πουλάνε και διακινούν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης κορωνοϊού και ανοιχτές παραμένουν οι δικογραφίες για το κίνημα κατά της μάσκας, για αντιεμβολιαστές κατά εκπαιδευτικών, για κορωνοπάρτι και για αντειμβολιαστές ιερείς. 

Έρευνα για τις καταγγελίες περί αρνητών που μπουκάρουν στα νοσοκομεία και εμποδίζουν τη διασωλήνωση ασθενών ζητήθηκε και από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Αντίστοιχη έρευνα διατάχθηκε και από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και αφορά σε χθεσινό δημοσίευμα της Real News για εφόδους αρνητών στα νοσοκομεία. Αναφορικά με τη Θεσσαλονίκη, το δημοσίευμα αναφέρει πως τέτοια περιστατικά έχουν σημειωθεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Στο πλαίσιο της έρευνας, που θα γίνει από την Κρατική Ασφάλεια, ζητείται να εξεταστεί αν αρχικά αληθεύει το περιστατικό και στη συνέχεια αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, της βίας κατά υπαλλήλων καθώς και της παραβίασης των μέτρων για την πανδημία.

Παράλληλα έχει ζητηθεί να ερευνηθεί αν οι φερόμενοι ως αρνητές-εισβολείς απείλησαν ή εμπόδισαν πράγματι διασωλήνωση ασθενούς.



Απατεώνισσα, ζήτησε 3.500 ευρώ για κρεβάτι ΜΕΘ από συγγενείς ασθενούς με κορονοϊό

 


Απίστευτη καταγγελία από σύζυγο άντρα με COVID-19, που έπεσε σε γυναίκα κακοποιό απατεώνα, που την πλησίασε και της ζήτησε 3.500€ για να βρει κρεβάτι σε ΜΕΘ για τον σύζυγο της.

Δεν πίστευε στα αυτιά της η σύζυγος άνδρα που νοσηλεύεται με κορονοϊό σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όταν μια γυναίκα την πλησίασε και της ζήτησε μίζα για να βρει κρεβάτι ΜΕΘ για τον σύζυγό της.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, το περιστατικό συνέβη στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης, όπου, όπως κατήγγειλε η γυναίκα, μια άγνωστη απατεώνισσα, την προσέγγισε ζητώντας της 3.500 ευρώ για να βρει κρεβάτι ΜΕΘ στον σύζυγό της.

Ο γιος της κατήγγειλε το περιστατικό στον διοικητή του νοσοκομείου, ο οποίος με τη σειρά του ξεκίνησε τις διαδικασίες ώστε η υπόθεση να εξεταστεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές ποια ήταν η γυναίκα που θέλησε να εκμεταλλευτεί την αγωνία των συγγενών του ασθενούς, καθώς και ποια είναι η σχέση της με το νοσοκομείο.



Έκαναν ληστεία με ψεύτικο πιστόλι και 15χρονος σημάδευε αστυνομικούς

 


Είναι απορίας άξιο σε τι οικογένειες μεγαλώνουν αυτά παιδιά, που από μικρά έχουν παραβατική συμπεριφορά, και το χειρότερο μεγαλώνοντας θα γίνουν χειρότερα.

Που βρίσκονται αυτοί οι γονείς; Πώς μεγαλώνουν αυτά τα παιδιά; Ποιος τους μαθαίνει την ζωή; Εκτός και εάν μεγαλώνουν στον αυτόματο και ότι γίνει έγινε!!

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου με πρωταγωνιστή έναν 15χρονο στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, ένας 15χρονος έστρεψε το πιστόλι που κρατούσε κατά συμβατικού οχήματος της ΕΛ.ΑΣ., στο οποίο επέβαιναν δύο αστυνομικοί της Ασφάλειας. 

Χάρη στον επαγγελματισμό των αστυνομικών το περιστατικό είχε αίσιο τέλος.

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 10 το βράδυ του Σαββάτου, όταν το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχτηκε κλήσεις από πολίτες που κατήγγειλαν ότι ομάδα ανήλικων επιχείρησε να τους ληστέψει στην οδό Αναξιμάνδρου, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Το περιπολικό της Ασφάλειας που βρισκόταν στην περιοχή έλαβε εντολή να κινηθεί προς το σημείο. Καθώς το όχημα της Αστυνομίας (σ.σ. συμβατικό όχημα χωρίς διακριτικά) κινούνταν στην οδό Αναξιμάνδρου ένας 15χρονος μπήκε μπροστά του, κρατώντας ένα πιστόλι. 

Ο ανήλικος προσποιήθηκε ότι το όπλισε και το έστρεψε προς τους αστυνομικούς έχοντας το δάχτυλο στη σκανδάλη. Οι αστυνομικοί διατήρησαν την ψυχραιμία τους. Κατέβηκαν από το όχημα και έκαναν γνωστή την ιδιότητα τους. Ο 15χρονος και τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη της παρέας των ανηλίκων, μόλις άκουσαν ότι ήταν αστυνομικοί το έβαλαν στα πόδια. Οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν και συνέλαβαν τον έναν από αυτούς, αλλά όχι αυτόν που κρατούσε το πιστόλι.

Ο 15χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως και εκεί αποκάλυψε εύκολα όλα τα ονόματα των υπολοίπων μελών της συμμορίας. Ενημερώθηκαν οι γονείς τους και οι υπόλοιποι τέσσερις ανήλικοι προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας. Ανάμεσά τους και αυτός που σημάδεψε τους αστυνομικούς με πιστόλι. Όπως αποδείχτηκε το πιστόλι ήταν ψεύτικο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, οι πέντε συλληφθέντες, όλοι τους Έλληνες ηλικίας 15 ετών, είπαν στους αστυνομικούς ότι προσπάθησαν να ληστέψουν περαστικούς για να βιντεοσκοπήσουν τις πράξεις τους και να δημοσιεύσουν τα βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.



Είναι που είναι παρακμιακό το ελληνικό ποδόσφαιρο, συμμορίες κακοποιών τα κάνουν χειρότερα


Είναι που είναι παρακμιακό το ελληνικό ποδόσφαιρο, συμμορίες κακοποιών, που κάνουν τους οπαδούς, τα κάνουν χειρότερο.

Στο εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγούνται σήμερα οι τέσσερις συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια στο γήπεδο της Τούμπας, που είχαν ως αποτέλεσμα να διακοπεί το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη και να ολοκληρωθεί ύστερα από 40 λεπτά.



Πρόκειται για τρεις Έλληνες κι έναν Σέρβο υπήκοο, ηλικίας 21 έως 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για διατάραξη κοινής ειρήνης, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων, απόπειρα σωματικών βλαβών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία στους αθλητικούς χώρους και παραβάσεις περί όπλων και φωτοβολίδων.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οπαδοί του «Δικεφάλου» εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, πετώντας αντικείμενα, φωτοβολίδες και πυρσούς, ενώ επιτέθηκαν κατά αστυνομικών των ΜΑΤ, που έσπευσαν να τους αναχαιτίσουν.




Καπραβέλος: Αρνητικό rapid test για τη χρήση των Μέσων Μεταφοράς, όπως στη Γερμανία

 


Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής, ο διευθυντής Β΄ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, είπε πως «μετά το δεύτερο κύμα, πήγαμε να επικαιροποιήσουμε τις λίστες και είχαν πεθάνει πολλοί περιμένοντας ένα χειρουργείο. Αυτοί που είχαν λεφτά πήγαν στον ιδιωτικό τομέα και άλλοι που πήραμε τηλέφωνο μας έβριζαν. "Μας έλεγαν τώρα το θυμηθήκατε; Πάει, χάθηκε"», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα ο κ. Καπραβέλος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν και στην πολιτεία να λάβει αυστηρότερα μέτρα.

Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε όσους είναι άνω των 60 ετών, σε δημόσιους υπαλλήλους, στρατιωτικούς και αστυνομικούς, αλλά και τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς μόνο με αρνητικό τεστ, όπως έγινε στη Γερμανία. Παράλληλα, επανέλαβε την ανάγκη να κλείσουν τα σχολεία για λίγες ημέρες και να λειτουργήσουν τα γήπεδα χωρίς φιλάθλους.

«Στα νοσοκομεία βιώνουμε τον εφιάλτη και την τραγωδία εδώ και αρκετές εβδομάδες. Σήμερα στο Παπανικολάου ξεκινάμε μια εφημερία, χθες διασωληνώσαμε ασθενείς εκτός ΜΕΘ, πεθαίνουν συνέχεια συνάνθρωποί μας», σημείωσε και πρόσθεσε ότι ναι μεν υπάρχει επάρκεια σε οξυγόνο, ωστόσο τελειώνει πολύ γρήγορα. «Εκεί που γέμιζαν οι δεξαμενές μας κάθε 10-15 μέρες, τώρα τα γεμίζουμε ανά 2-3 μέρες», υπογράμμισε.




Εγκατέλειψαν κοριτσάκι 2 ετών έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο


 


Ένα παιδάκι, μόλις δύο ετών, εντόπισε ο φύλακας του Αρχαιολογικού Μουσείου στην Αθήνα. Το μωράκι ήταν μόνο του μέσα σε ένα καρότσι. 

Ο φύλακας ειδοποιήθηκε από γυναίκα που είχε βγάλει τον σκύλο της βόλτα και είδε το παιδί μόνο του μέσα στο καροτσάκι.

Όταν ο φύλακας είδε, το δίχρονο κοριτσάκι, δεν πίστευε στα μάτια του και άμεσα ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν περιποιημένο και εγκαταλείφθηκε σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από ένα άντρα.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Παίδων και είναι καλά στην υγεία του.

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα από το αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, προκειμένου να εντοπιστούν οι γονείς του 2χρονου παιδιού και να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εγκαταλείφθηκε.



Έσφαξε την γυναίκα του και παραδόθηκε


 

Θύμα μια 48χρονη, η οποία έμενε με τον σύζυγό της στη Πολίχνη Θεσσαλονίκης. 

«Σκότωσα την γυναίκα μου και ήρθα να παραδοθώ», είπε ο 49χρονος δράστης, όταν εμφανίστηκε το βράδυ της Κυριακής στο Α.Τ. Λευκού Πύργου. 

Ο συζυγοκτόνος σκότωσε με μαχαίρι την 48χρονη μέσα στο σπίτι τους στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.

Το ζευγάρι, ομογενείς από την Αρμενία, είχε ένα γιο, ηλικίας 20 ετών, ο οποίος δεν ήταν στο σπίτι την ώρα της δολοφονίας.

Η νεκρή γυναίκα εντοπίστηκε στο υπνοδωμάτιο της από τις Αρχές.  

21:30 το βράδυ της Κυριακής (28.11.2021) ο 49χρονος ομογενής από την Αρμενία εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου και είπε στους δικυκλιστές της ΔΙ.ΑΣ. που βρίσκονταν απέξω πως είχε δολοφονήσει τη γυναίκα του. 

Οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες, και έστειλαν αστυνομικούς στη διεύθυνση που τους υπέδειξε κι εκεί βρήκαν την άτυχη 48χρονη νεκρή στο κρεβάτι της, με μαχαιριές στο θώρακα και στα πόδια. 

Ο δράστης, ζήτησε από τους αστυνομικούς να ενημερώσουν τον γιο του. 

Μέσα στο σπίτι της οικογένειας βρέθηκε το μαχαίρι, ενώ σήμερα θα γίνει νεκροτομή στο θύμα. 

Ο δράστης αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή.