Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΟΣΟΧΗ : Ανακαλούνται παρτίδες με παιδικά εμβόλια μηνιγγιτιδόκοκκου από τον ΕΟΦ!


Σε ανάκληση παρτίδων του φαρμακευτικού προϊόντος Meningitec Suspension for injection σε προγεμισμένη σύριγγα προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός φαρμάκων.


Ο ΕΟΦ ενημερώνει ότι ανακλήθηκαν οι κάτωθι παρτίδες του φαρμακευτικού προϊόντος Meningitec, λόγω ύπαρξης σωματιδίων οξειδίου του σιδήρου στις προγεμισμένες σύριγγες (υπ. αριθμ.84865/3-10-2014 απόφαση Προέδρου ΔΣ/ΕΟΦ).


Η παραπάνω ανάκληση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ στις 3/10/2014, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία απόσυρσης του εμβολίου από την αγορά και έχει ενημερωθεί η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία.

Μέχρι σήμερα δεν έχει υποβληθεί καμία αναφορά από επαγγελματία υγείας για παρουσία σωματιδίων σε εμβόλιο MENINGITEC  και δεν έχει καταγραφεί καμία ανεπιθύμητη ενέργεια από τη χρήση  του προϊόντος.

Eφιστάται η προσοχή των καταναλωτών που έχουν στην κατοχή τους εμβόλιο Meningitec με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να το επιστρέψουν στο φαρμακείο.
Για προληπτικούς λόγους, ο ΕΟΦ παρακαλεί τους παιδιάτρους να πραγματοποιούν οπτικό  έλεγχο όλων των εμβολίων πριν τη χορήγησή τους.

Πηγή : iatropedia.gr


ΕΚΤΑΚΤΟ : Καταδίωξη κακοποιών στα Σπάτα από την ομάδα ΔΙΑΣ


Επεισόδιο σημειώθηκε πριν απο λίγο στα Σπάτα,  καταδίωξη από τους άντρες της Ομάδας ΔΙΑΣ που προσπάθησαν να εντοπίσουν ένα φορτηγάκι στο οποίο επέβαιναν Ρομά.
Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν σε ένα κατάστημα της περιοχής των Σπάτων, μια ομάδα Ρομά διαπληκτίστηκε  με μια άλλη παρέα θαμώνων του καταστήματος.
Αμέσως ειδοποιήθηκε απο τον καταστηματάρχη  η Άμεση Δράση, ενώ στο σημείο έσπευσε η Ομάδα ΔΙΑΣ.
Η παρέα των Ρομά επιβιβάστηκε γρήγορα σε ένα φορτηγάκι, με προσπάθησε να διαφύγει, όταν κατά την καταδίωξή τους από τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, έριξαν κάτω έναν αστυνομικό με τη μηχανή του.
Η κατάληξη ήταν οι Ρομά να μπούν μέσα σε καταυλισμό τσιγγάνων και κατάφεραν να κρυφτούν.





Εναρξη λειτουργίας επιχειρήσεων με μία απλή γνωστοποίηση



Επιτέλους και μία πράξη που διευκολύνει την ταχεία ίδρυση επιχειρήσεων και πατάσσει τη γραφειοκρατεία.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με διευκρινιστική εγκύκλιο επισημαίνει ότι: Με τη «Βεβαίωση Υποβολής Γνωστοποίησης», για την ίδρυση και λειτουργία Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (διάθεσης τροφίμων και ποτών), Καταστημάτων Παροχής Υπηρεσιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, καθώς και Γυμναστήρια και Ιδιωτικών Σχολών Εκμάθησης Αθλημάτων απαγορεύεται ο έλεγχος των των υποβληθέντων στοιχείων και ελέγχεται μόνο η πληρότητά τους.
Αναλυτικά όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο, η «Βεβαίωση Υποβολής Γνωστοποίησης» αποτελεί απλό αποδεικτικό της υποβολής στη Διοίκηση του εντύπου γνωστοποίησης από τον ενδιαφερόμενο. Επιδίδεται στον ενδιαφερόμενο εν είδει αριθμού πρωτοκόλλου, προκειμένου εκείνος να κατοχυρώνεται έναντι της Διοίκησης και να μπορεί να αποδείξει ότι έχει καταστήσει γνωστή την έναρξη της επιχείρησής του και ότι έχει υποβάλει το απαιτούμενο έντυπο γνωστοποίησης.
Επισημαίνεται δε ότι «ο υπάλληλος στον οποίο υποβάλλεται το συμπληρωμένο έντυπο διενεργεί αποκλειστικά και μόνο έλεγχο πληρότητας των υποβληθέντων στοιχείων και χωρίς να προβεί σε οποιουδήποτε είδους επεξεργασία αυτών, συμπληρώνει τα σχετικά πεδία στο έντυπο της «Βεβαίωσης υποβολής γνωστοποίησης» στα οποία περιέχεται και ο αριθμός πρωτοκόλλου παραλαβής, τη μονογράφει ή την υπογράφει και τη χορηγεί στον ενδιαφερόμενο.
Αναφέρεται δε ότι η έννοια της άμεσης έναρξης λειτουργίας μιας επιχείρησης, η οποία αποτελεί και τον «πυρήνα» του συστήματος γνωστοποίησης, καλύπτεται μόνο με την αυθημερόν επίδοση στον ενδιαφερόμενο της «Βεβαίωσης υποβολής γνωστοποίησης». Η οποιαδήποτε καθυστέρηση της έναρξης λειτουργίας καθώς και η απαίτηση δεύτερης μετάβασης του πολίτη στην καθ' ύλην αρμόδια υπηρεσία προκειμένου να του επιδοθεί η εν λόγω βεβαίωση αποτελεί μη σύννομη πρακτική.
Τονίζεται δε ότι οποιαδήποτε επεξεργασία του εντύπου γνωστοποίησης (πέραν του ελέγχου πληρότητας) προκειμένου να μονογραφεί ή να υπογραφεί η «Βεβαίωση Υποβολής Γνωστοποίησης» κρίνεται απολύτως άσκοπη, δεδομένου ότι το πλήρες έντυπο γνωστοποίησης αποτελεί μόνο από υπεύθυνες δηλώσεις.
Τέλος, σημειώνεται ότι το γεγονός ότι η «Βεβαίωση υποβολής γνωστοποίησης» δεν είναι διοικητική πράξη δεν αποτελεί κώλυμα για τη δυνατότητα επιβολής κυρώσεων στις επιχειρήσεις που δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις λειτουργίας.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ


Χαμός στη Βουλή από τις καταγγελίες Δραγασάκη: Επιχειρηματίες, εφοπλιστές και εκδότες παίρνουν τηλέφωνο τον Α. Σαμαρά για να τους σβήσει τα πρόστιμα



- Ο κ. Δραγασάκης δήλωσε ανέτοιμος να δώσει ονόματα, όταν κλήθηκε να το κάνει από τον Δ. Σταμάτη
- Μάλιστα, ο κ. Δραγασάκης κάλεσε την κυβέρνηση να εξετάσει ξανά τις τροπολογίες επί Μπαλτάκου
- Έξαλλος ο Δημήτρης Σταμάτης φώναζε να πει ονόματα των επιχειρηματιών και των εφοπλιστών
- Σκληρή κριτική από Λαφαζάνη: Ο πρωθυπουργός μιλάει περισσότερο στο εντευκτήριο παρά στην Ολομέλεια
- Κατηγορώ Βορίδη στον ΣΥΡΙΖΑ για το εμπάργκο στα τηλεοπτικά παράθυρα του Άδωνι Γεωργιάδη
H μάχη στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ξεκίνησε με άγριες διαθέσεις και προκλήθηκε μάλιστα τρομερή ένταση με φωνές, όταν ο Γιάννης Δραγασάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ άφησε σαφείς αιχμές για υπόγειες σχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου και του πρωθυπουργού, με μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές και εκδότες.

Από το βήμα της Βουλής, ο κ. Δραγασάκης δήλωσε χαρακτηριστικά πως "σήμερα μπορεί ένας εκδότης, μεγαλοεπιχειρηματίας, εφοπλιστής να πάρει τηλέφωνο  στο Μαξίμου και να του σβήσουν το πρόστιμο".

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Επικρατείας, κ. Σταμάτη ο οποίος από τα έδρανα της κυβέρνησης φώναζε και έκανε λόγο για βαριές συκοφαντίες και κάλεσε τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει τα όσα λέει. "Πείτε ονόματα έτσι μιλούν οι έντιμοι πολιτικοί", σημείωσε ο κ. Σταμάτης.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Σταμάτης μπορεί να υπάρχουν διαφορές μεταξύ των κομμάτων, αλλά υπάρχει προσωπική εκτίμηση για κάθε βουλευτή, λέγοντας προς τον κ. Δραγασάκη πως τους απογοήτευσαν.

Άμεσα πήρε το λόγο ο αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Δραγασάκης, ο οποίος σημείωσε πως "εάν υπάρξει επιμονή για ονόματα ίσως και να τα πω", αλλά δεν δήλωσε έτοιμος την παρούσα στιγμή. Και μάλιστα, κάλεσε την κυβέρνηση πρώτα να ελέγξει όλες τις τροπολογίες που πέρασαν με ευθύνη του Τάκη Μπαλτάκου.
Χωρίς στιγμή να σταματήσει η ένταση, ο κ. Σταμάτης απάντησε πως "δεν υπάρχει απάντηση" και απευθυνόμενος στον κ. Δραγασάκη του επεσήμανε πως εκείνος έχει το βάρος της απόδειξης και όχι εκείνοι.


Είχε προηγηθεί κόντρα Βορίδη με Λαφαζάνη

Πριν ακόμα ξεκινήσει η συζήτηση, τον λόγο έλαβε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος κατακεραύνωσε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, που ενώ ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης, εκείνος λύπει στη Σύνοδο Κορυφής.

 συζήτηση με τον εισηγητή από πλευράς κυβέρνησης, που λόγω της απουσίας του πρωθυπουργού, είναι ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, ο οποίος έσπευσε να απαντήσει στον κ. Λαφαζάνη για τα περί απουσίας του Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Βορίδης, εξήγησε πως όπως γνωρίζει ο κ. Λαφαζάνης, "δεν υπάρχει άρθρο του κανονισμού της Βουλής που να λέει πως η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης υποστηρίζεται από τον πρωθυπουργού και τον κατηγόρησε πως μπερδεύει τη συγκεκριμένη διαδικασία με τις προγραμματικές δηλώσεις.

Μάλιστα, ο κ. Βορίδης σημείωσε πως ο πρωθυπουργός θα απάντήσει σε όλους και όλα, ενώ βρήκε ευκαιρία για να απαντήσει και στον ΣΥΡΙΖΑ, στο εμπάργκο που έχει ζητήσει από τα στελέχη του να μην εμφανίζονται σε τηλεοπτικά παράθυρα, όταν σε αυτά είναι και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε "συγγνώμη θα πρέπει να στέλνουμε και short list και να μας δίνετε έγκριση";, σημειώνοντας πως αυτά τα κάνουν άλλα καθεστώτα.

Στη σημερινή πρώτη μέρα της συζήτησης αναμένεται να πάρουν τον λόγο υπουργοί της κυβέρνησης ανάμεσα στους οποίους, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί αύριο και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με ονομαστική φανερή ψηφοφορία.

Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Πηγή : newsit.gr


Η "ταυτότητα" του μοιραίου όλμου και ο "φονικός" πυροσωλήνας


Όλες οι μέχρι στιγμής ενδείξεις δείχνουν ότι από πρόβλημα στον πυροσωλήνα προκλήθηκε η φονική έκρηξη στο πεδίο βολής Γλαφηρών στην Μαγνησία. Πολύς λόγος γίνεται για την προέλευσή του.

Ο πυροσωλήνας είναι τύπου M 524Α6, ελληνικής κατασκευής και προελεύσεως με έτος κατασκευής το 1984.

Το βλήμα είναι τύπου ,Μ  374Α2 ,ελληνικής κατασκευής και προελεύσεως επίσης κατασκευασμένο το 1984.

Ο όλμος τύπου Ε 44 ελληνικής κατασκευής και προελεύσεως (από την πρώην ΕΒΟ τώρα ΕΑΣ). Οι όλμοι χρησιμοποιήθηκαν στην άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2014.


Όλο το ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί στον πυροσωλήνα καθώς υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τον στρατό να μην έχει χρησιμοποιήσει τους “νεότερους” πυροσωλήνες που είχαν παραγγελθεί στις αρχές της δεκαετίας του 90 και άρχισαν να παραδίδονται μετά από την κρίση των Ιμίων.

Πηγές του ΓΕΣ αναφέρουν ότι οι πυροσωλήνες αυτοί έχουν αντικαταστήσει άλλους παλαιότερης κατασκευής.

Όπως και να ΄χει το να βρεθούν γρήγορα τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία είναι εξαιρετικά σημαντικό. Η θυσία τριών πεζοναυτών και ο πόνος των συγγενών τους το επιβάλλει. Και επιπλέον επειδή οι βολές με όλμους είναι εξαιρετικά συνηθισμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα θα πρέπει να μάθουμε τι πήγε στραβά για να μην θρηνήσουμε άδικα άλλα θύματα.

Πηγή : onalert.gr


Πάμε Cap Cap


Πανόρμου 26, Αιγάλεω210    www.capcap.gr 

Παραμυθένιο και παιχνιδιάρικο ζαχαροπλαστείο-cafe στο Αιγάλεω που έχει ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Στις προθήκες του μαγαζιού θα δεις γνωστές φιγούρες των παιδικών σου χρόνων, καθώς όλη η φιλοσοφία του εμπνέεται από τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Το όνομά του προέρχεται από τον ήχο που κάνει η βροχή όταν πέφτει στις στέγες, ενώ όταν το επισκεφθείς μην ξεχάσεις να διαβάσεις το παραμύθι που βρίσκεται δίπλα στην πόρτα, το οποίο έχει γράψει ο ιδιοκτήτης του.

Η κάτω αίθουσα είναι αφιερωμένη στον Harry Potter. Η ταμπέλα, μέχρι τα τραπέζια, οι καρέκλες, το δέντρο και τα σκουπόξυλα που κρέμονται από το ταβάνι, όλα παραπέμπουν στο Hogwarts, τη σχολή μαγείας που φοίτησε ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών -και όχι μόνο. Το πατάρι, από την άλλη, είναι αφιερωμένο στην Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, με τα διακοσμητικά στοιχεία και τον φωτισμό να σε μεταφέρουν απευθείας στον κόσμο της.

Κατά καιρούς το Cap Cap υιοθετεί διάφορες θεματικές περιόδους και αλλάζει εντελώς το ντεκόρ, πάντα με γνώμονα τα παραμύθια και τις ταινίες.

Και να περάσουμε τώρα στους γευστικούς πειρασμούς του Cap Cap. Κις λορέν (αλμυρές και γλυκές), cupcakes, πίτσα σοκολάτας, τάρτες, muffins, Wonka Delicasies, mud pie, πάστα φλώρα και πολλά πολλά άλλα.

Και στον κατάλογο των ροφημάτων, η φαντασία είναι απεριόριστη! Εκτός από καφέ και τσάι, θα βρεις «το τσάι που ήθελε να γίνει κέικ», το ρόφημα του Μικρού Πρίγκιπα (με μήλο, σταφύλι, φράουλα, τριανταφυλλιά, ιβίσκο, χαμομήλι), τη βουτυρομπύρα (το ρόφημα του Harry Potter), το υδρόμελο (το ρόφημα της Μαντάμ Ροζμέρτα), τη λεμονάδα της Χώρας των Θαυμάτων, τη μπύρα των Ξωτικών κλπ.

Να σημειώσουμε τέλος ότι το μαγαζί είναι σχεδόν πάντα γεμάτο, ωστόσο η αναμονή αξίζει σίγουρα τον κόπο!

Πηγή :apopse.com


Η 25χρονη καθηγήτρια που έγινε τζιχαντίστρια αλλά το έσκασε γιατί δεν άντεξε τους αποκεφαλισμούς


Αποτέλεσε μέλος της περιβόητης – αμιγώς θηλυκής - ταξιαρχίας Αλ-Κάνσαα στη Ράγκα της Συρίας, που περιπολεί στους δρόμους τρομοκρατώντας τις γυναίκες της πόλης, με απαίτηση την αμφίεση τους βάσει των κανόνων του Isis.

Δεν άντεξε όμως παρά μόνο για λίγους μήνες στους κόλπους της οργάνωσης και μετά την αποστασία της μίλησε στο CNN για τη φρίκη που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια της και την οδήγησε στην αποστασία. Η 25χρονη Καντίτζα, καθηγήτρια που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Συρία, προσηλυτίστηκε λίγο μετά το διορισμό της σε σχολείο από το Isis μέσω ενός Τυνήσιου που γνώρισε στο διαδίκτυο.

Η Καντίτζα μίλησε στο CNN για την τραυματική εμπειρία που είχε

Είχε λάβει μέρος στις διαδηλώσεις κατά του Σύρου πρωθυπουργού Μπασάρ Αλ-Ασάντ και μετά τη μύηση της στην οργάνωση πείστηκε να μετακομίσει στη Ράγγα και να ενταχθεί στην Αλ-Κάνσαα. Εκεί εκπαιδεύτηκε στο χειρισμό των όπλων και με μισθό 200 δολαρίων το μήνα ξεκίνησε την ένοπλη δράση της, στην ομάδα μιας γυναίκας που σκορπάει τον τρόπο στο θηλυκό πληθυσμό της Ράγκα, ονόματι Ουμ Χάμζα.

«Δεν είναι φυσιολογική γυναίκα. Είναι τεράστια. Εχει πάνω της πιστόλι, στιλέτο και μαστίγιο, ενώ φοράει μπούρκα. Είναι αυτή που μαστιγώνει όσες γυναίκες δεν ανταποκρίνονται στους κανόνες του Isis», μαρτυρά η Καντίτζα και εξηγεί για ποιους λόγους εγκατέλειψε τους τζιχαντιστές και με… σώας ξανά τας φρένας ζει σήμερα στην Τουρκία.

«Είδα πολλά, ήμουν αυτόπτης μάρτυρας σε αποκεφαλισμό αλλά το πιο σοκαριστικό απ’ όλα ήταν η σταύρωση ενός 16χρονου αγοριού. Εχω πτυχίο στην εκπαίδευση, δεν έπρεπε ποτέ να βρεθώ εκεί. Αρχισα να αναρωτιέμαι τι μου συμβαίνει, τι είχε πάθει το μυαλό μου και με οδήγησε σε αυτή τη ζωή…», καταλήγει η 25χρονη, η προοριζόταν να παντρευτεί έναν από τους μαχητές του Isis λίγες μέρες αφότου εγκατέλειψε τη Ράγκα.

Πηγή : koolnews.gr


Συνεχίζει ο Σαμαράς να κυβερνά με τους 10 δικούς του! Γιατί οι άλλοι είναι Νέα Δημοκρατία.



Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Το έκανε και αυτό ο Σαμαράς τοποθέτησε τον Μάκη Βορίδη σε θέση πρωθυπουργεύοντος στην έναρξη της συζήτησης στη Βουλή.

Γιατί το έκανε αυτό; Λόγω της απουσίας του στο Μιλάνο και όπως αναφέρουν στα πηγαδάκια στελέχη του κυβερνώντος κόμματος γιατί με αυτό τον τρόπο δείχνει και πάλι την αποστροφή του στην γνήσια Νέα Δημοκρατία και στα στελέχη της.

Η ενέργεια του αυτή προκαλεί ήδη εύλογα ερωτηματικά  και έντονο εκνευρισμό σε βουλευτές και στελέχη της ΝΔ που βλέπουν ξαφνικά και από το πουθενά τον υπουργό υγείας να επιλέγεται ως πρωθυπουργός σε μια τέτοια φύσης δύσκολη συζήτηση στην Βουλή.

Ιεραρχία σε αυτό το κόμμα του Σαμαρά δεν υπάρχει πάλι αποφασίζουμε και διατάσσουμε ο μονάρχης; Γιατί αυτό ακούγεται έντονα την τελευταία ώρα και οι αντιδράσεις είναι κάτι παραπάνω από έντονες.

Μέχρι σήμερα όλοι ήξεραν τουλάχιστον αυτό συνέβαινε μέχρι σήμερα ότι προηγούνταν άλλοι 8 συνάδελφοι του Υπουργοί ιεραρχικά και βλέποντας τον Σαμαρά να αγνοεί και πάλι τους θεσμούς αναρωτιούνται ποιο θα είναι το μέλλον αυτής της άμοιρης παράταξης.

Το θέμα δεν είναι ο Βορίδης σαν προσωπικότητα και σαν πολιτικός γιατί είναι ένας σοβαρός άνθρωπος και πολύ καλός ρήτορας, το θέμα είναι θεσμικό καθαρά και με τις αποφάσεις τους οι σύμβουλοι του Σαμαρά φαίνεται να υπονομεύουν τον πρωθυπουργό εκτός και εάν δεν είναι οι σύμβουλοι και είναι ο ίδιος ο Σαμαράς που προτείνει και αποφασίζει.

Όπως είπε και η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ΣΚΑΙ και είναι και η μόνη από την Ν.Δ. που έχει εκφραστεί ανοικτά μέχρι στιγμής : νομίζω πως εδώ έκαναν λάθος οι σύμβουλοι του κ. Σαμαρά»
Δεν έκανε κριτική όμως στο πρόσωπο του κ. Βορίδη αλλά στο θεσμικό κομμάτι της επιλογής του πρωθυπουργού να απουσιάζει από την έναρξη της συζήτησης, κάτι που παραβιάζει το εθιμικό δίκαιο της Βουλής και όχι κάποια διάταξη του κανονισμού και προσέθεσε πως καλύτερα θα ήταν η συζήτηση να έχει ξεκινήσει Παρασκευή και να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Είναι πολύ οι βουλευτές της Ν.Δ. που δεν εκφράζονται ανοικτά αλλά στα πηγαδάκια της βουλής έχουν την ίδια άποψη όπως η κυρία Μπακογιάννη και υπάρχουν και άλλοι που ούτε καν σχολιάζουν και είναι οι πιο επικίνδυνοι.

Πάντως η απουσία Σαμαρά σε μια τέτοια σοβαρή συζήτηση δεν δείχνει ότι αντιμετωπίζει το θέμα ψήφο εμπιστοσύνης με την ανάλογη σοβαρότητα αλλιώς θα μετέθετε την ημέρα συζήτησης για να είναι παρών .

'Oπως και να έχει η επιλογή Βορίδη από τον Σαμαρά δημιουργεί και άλλα προβλήματα στο κυβερνών κόμμα και αυτό είναι σε βάρος του Σαμαρά και της χώρας και αυτή η συζήτηση για δαχτυλίδια και μνηστήρες πρέπει να σταματήσει γιατί η παράταξη χρειάζεται κάποιον να την ενώσει και πάλι  για να έχει μέλλον και όχι να διαιρεθεί σε δεξιά και κεντροδεξιά γιατί προς τα εκεί βαδίζει και ένα μεγάλο κομμάτι της είναι απ΄ έξω εδώ και 4 χρόνια.

Το δράμα θα φανεί στις επερχόμενες εκλογές και στα αποτελέσματα των βουλευτών της Ν.Δ. πανελλαδικά ειδικά στην Α΄ και Β΄ Αθηνών που θα καταποντιστούν από κεντροδεξιούς που παρακολουθούν και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να εκφραστούν.




Οικονομική γενοκτονία: 630.000 έχασαν την δουλειά τους και 200.000 επιχειρήσεις έκλεισαν


Την ώρα που η κυβέρνηση μιλάει για ανάπτυξη της Ελλάδας και διαμηνύει ότι τα χειρότερα έχουν τελειώσει, τα στοιχεία της Κομισιόν έρχονται να διαψεύσουν τους ισχυρισμούς της και είναι πράγματι αποκαρδιωτικά. Από το 2008 που ξεκίνησε ο οικονομικός «κατήφορος» στην Ελλάδα και μέχρι το 2013, όχι μόνο έχουν κλείσει 200.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά έχουν μειωθεί στο 1/3 οι θέσεις εργασίας και η προστιθέμενη παραγόμενη αξία. Και αυτά τα αποκαλυπτικά στοιχεία για την οικονομική καταστροφή, αφορούν μόνο ένα κλάδο: των μικρομεσαίων επιχειρήσεων...

Τα στοιχεία για την κατάσταση στις επιχειρήσεις περιλαμβάνονται στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (SBA Facts) που παρουσιάστηκε σε σχετικό συνέδριο στην Νάπολη της Ιταλίας.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα απώλεσε 27% των θέσεων απασχόλησης που δημιουργούν οι μικρομεσαίοι ή 630.000 και 33% της προστιθέμενης αξίας που παρήγαγαν, ενώ ο αριθμός τους μειώθηκε περισσότερο από 200.000, καθώς σχεδόν 1 στις 4 μικρομεσαίες που υπήρχαν το 2008 έκλεισε. Παράλληλα αναμένεται να πέσει η συνολική απασχόληση κατά 106.000 θέσεις και να κλείσουν ακόμα 40.000 επιχειρήσεις.

Η χώρα μας κατατάσσεται στη χειρότερη θέση έναντι του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε όλους τους επιμέρους δείκτες: δεύτερη ευκαιρία, διεθνοποίηση, πρόσβαση στη χρηματοδότηση, ενιαία αγορά, δημόσιες συμβάσεις, περιβάλλον, δεξιότητες, επιχειρηματικότητα, ενώ στην έκθεση αναφέρεται ότι στην Ελλάδα παραμένει αδύναμη η πολιτική για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Επιπλέον υπογραμμίζεται ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να μην εκπονεί μελέτες για τις επιπτώσεις των νομοθετικών παρεμβάσεων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (SME Test), ενώ αναφέρεται ότι πρέπει να ληφθούν μόνιμα μέτρα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για την αξιολόγηση των πολιτικών.

Στην Ευρώπη διαπιστώνεται ανάκαμψη στον κλάδο των μικρομεσαίων, η οποία ωστόσο «είναι άνισα κατανεμημένη και δεν ακολουθεί σταθερή τροχιά. Οι προοπτικές στην Ευρώπη για τους μικρομεσαίους είναι αρκετά ασταθείς παρόλο που ο εξαγωγικός τομέας αναπτύχθηκε σημαντικά.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν καρπώθηκαν μέρος της ανάπτυξης καθώς η πλειονότητά τους δραστηριοποιείται σε κλάδους μη διεθνώς εμπορεύσιμων αγαθών, ενώ παράλληλα η κάμψη της εγχώριας ζήτησης και η μείωση του ΑΕΠ έχουν επηρεάσει αρνητικά τις επιδόσεις των μικρομεσαίων. Βάσει της έκθεσης διαμορφώνεται ένα πλαίσιο δύο ταχυτήτων ανάμεσα στις επιχειρήσεις Βορρά - Νότου και των πρώην ανατολικών χωρών, ως απότοκο της διαχείρισης της κρίσης.

Φωτογραφία Eurokinissi
Πηγή : koolnews.gr


9 πράγματα που μας διδάσκουν τα σκυλιά για τη ζωή & την αγάπη


Για τα σκυλιά, η ζωή βιώνεται στο τώρα και όλοι μπορούμε να πάρουμε ένα μάθημα από αυτό.

1. Τα σκυλιά ενδιαφέρονται μόνο για τη σχέση που έχουν μαζί μας κι αυτό έχει να κάνει με τα συναισθήματά τους, όχι με τον εαυτό τους.
Η κάθε μέρα μπορεί να είναι η τελευταία, γι’ αυτό μην τη σπαταλάτε με ασήμαντα προβλήματα. Δώστε αξία στην ημέρα σας με κάτι που σας ενδιαφέρει. Αφήστε τις προθέσεις και τις ενέργειές σας να καθοδηγούνται από την καρδιά σας, όχι από το εγώ σας.

2. Τα σκυλιά νοιάζονται μόνο για το αν θα πάνε βόλτα σήμερα – η υπόσχεση ότι αυτό θα συμβεί αύριο δεν έχει καμία σημασία.
Ζούμε μόνο στο παρόν. Το αύριο είναι μια καινούρια ιστορία και το χθες μια ανάμνηση. Εμείς οι άνθρωποι αφιερώνουμε πολύ χρόνο στο να διορθώνουμε τα λάθη μας (πράγμα που μας κάνει να προσκολλούμαστε στο παρελθόν) και να έχουμε τον έλεγχο του τι θα συμβεί αύριο (όταν στην πραγματικότητα ποτέ δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει). Το να παραμένουμε σε επιφυλακή για ενδεχομένους κινδύνους αποτελεί μέρος του ενστίκτου επιβίωσης, αλλά δεν πρέπει να το υιοθετήσετε ως τρόπο ζωής. Αφήστε τη στιγμή να καθοδηγεί τις επιλογές σας.

3. Τα σκυλιά δεν ενδιαφέρονται αν το σπιτάκι τους είναι πιο ακριβό ή το αυτοκίνητό τους (σας) είναι μεγαλύτερο από των άλλων.
Το μόνο που τα νοιάζει είναι ο χρόνος που ξοδεύετε μαζί τους. Η αγάπη είναι το μόνο που μετράει τελικά. Ο χρόνος που αξίζει να θυμόμαστε είναι οι στιγμές που περάσαμε δίνοντας και παίρνοντας αγάπη.

4. Τα σκυλιά δεν κάνουν σχέδια για το πώς θα περάσουν τον χρόνο τους.
Ποτέ δεν πρόκειται να ασχοληθούν με μια τεράστια λίστα από καθήκοντα που θα είναι εις βάρος της απόλαυσης της ζωής τους. Ο χρόνος είναι το πιο σημαντικό πράγμα όταν η ζωή όλο και λιγοστεύει, γι’ αυτό να ζείτε εδώ και τώρα όσο καλύτερα μπορείτε. Η στιγμή ποτέ δεν γυρίζει πίσω. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τον χρόνο, μπορούμε μόνο να ελέγχουμε τον τρόπο που θα τον διαχειριστούμε.

5. Τα σκυλιά δεν περιμένουν να βεβαιωθούν ότι τα αγαπάτε για να σας δείξουν την αγάπη τους.
Δώστε όσο περισσότερη αγάπη μπορείτε. Η απώλεια και η θλίψη συνδέονται με την αγάπη. Όσο μεγαλύτερη η αγάπη, τόσο μεγαλύτερη η απώλεια – γνωρίζοντας όμως αυτό, κατά κάποιο τρόπο, ο πόνος μαλακώνει. Η απώλεια που μπορεί να βιώσετε θα είναι ουσιαστική, αλλά μόνο και μόνο επειδή η αγάπη ήταν ουσιαστική επίσης.

6. Τα σκυλιά μπορεί να νιώσουν πληγωμένα ή παραμελημένα αλλά εξακολουθούν να ζητούν αγάπη, όταν σας δείχνουν ότι θέλουν να τα χαϊδέψετε.
Το να είναι κάποιος ευάλωτος είναι ένα δώρο που φέρνει περισσότερη αγάπη. Όλοι χρειαζόμαστε αγάπη κι αυτή η «ευαισθησία» μας δίνει τη δυνατότητα να την αναζητήσουμε και να τη βρούμε.

7. Τα σκυλιά είναι ο καλύτερός σας φίλος όταν είστε θλιμμένοι.
Όταν κλαίτε, χώνονται στην αγκαλιά σας και σας γλείφουν το πρόσωπο. Δεν πειράζει να είστε λυπημένοι. Η θλίψη σας βοηθά να ανοίξετε την καρδιά σας και να αισθανθείτε την αγάπη που σας περιβάλλει και σας στηρίζει.

8. Τα σκυλιά στενοχωριούνται, αλλά ξέρουν και να αποδέχονται.
Θρηνούν για μια απώλεια, αλλά όχι για ένα χαμένο μέλλον. Δεν πρέπει κάποιος να παραμένει κολλημένος στη θλίψη. Η αποδοχή του τι είχαμε και η εκτίμηση του τι σήμαινε για μας θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε μέσα από την αγάπη και τις αναμνήσεις, που είναι ό,τι μένει τελικά.

9. Τα σκυλιά φροντίζουν με τον καλύτερο τρόπο τον εαυτό τους.
Τα σκυλιά απομονώνονται και κουλουριάζονται όταν έχουν ανάγκη να ηρεμήσουν, χωρίς καμία διάθεση αυτοκριτικής. Είναι απαραίτητο να δείχνουμε κατανόηση στον εαυτό μας.

Πηγή: www.stixovoli.com



Τυφλό Σύστημα: Εκπαιδευτικό βίντεο για να πληκτρολογείτε με… κλειστά μάτια


Δείτε στο video με ποιον τρόπο μπορείτε να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας να συντάσσει κείμενα στο pc ή το laptop, σε πολύ σύντομο χρόνο.
Ο δρόμος προς το… τυφλό σύστημα γραφής είναι στρωμένος με πλήκτρα και εσείς χρειάζεται να μάθετε να πληκτρολογείτε γρήγορα, αποτελεσματικά και χωρίς λάθη, ώσπου να καταφέρετε τελικά, να μην κοιτάζετε καθόλου το πληκτρολόγιο, αν θέλετε να μειώσετε στο ελάχιστο τον χρόνο σύνταξης ενός κειμένου.
Στο παρακάτω video, θα δείτε βήμα-βήμα πώς να «οδηγείτε» τα δάχτυλά σας στο κατάλληλο σημείο του πληκτρολογίου κάθε φορά, καθώς και μικρά tips που ίσως δεν είχατε προσέξει: κοιτάξτε για παράδειγμα, τα πλήκτρα «f» και «j» τα οποία έχουν πάνω τους από ένα μικρό «εξόγκωμα», για να το αναγνωρίζουν τα δάχτυλά σας και να αντιλαμβάνεστε πού περίπου βρίσκονται χωρίς να κοιτάξετε.
Κάντε την εξάσκησή σας και ύστερα, θαυμάστε τον εαυτό σας να γράφει τόσο γρήγορα μικρά ή μεγάλα κείμενα, στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή.




Πηγή : yahoo.gr


Ξεκίνησε το τριήμερο για την ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλή


Με τον εισηγητή της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, ξεκινά αυτή την ώρα στην ολομέλεια της Βουλής, η τριήμερη συζήτηση για τη ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, την οποία είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Θα ακολουθήσουν οι εισηγητές των υπόλοιπων κοινοβουλευτικών ομάδων.
Εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ορίστηκε ο Γιάννης Δραγασάκης, του ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Ρήγας των ΑΝ.ΕΛ η Έλενα Κουντουρά, του ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος και της Χρυσής Αυγής ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ενώ αντιπροσώπευση θα έχουν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές.
Στη σημερινή πρώτη μέρα της συζήτησης αναμένεται να πάρουν τον λόγο υπουργοί της κυβέρνησης ανάμεσα στους οποίους, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος.
Η συζήτηση θα συνεχιστεί αύριο και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με ονομαστική ψηφοφορία.
Τι προβλέπει το Σύνταγμα για την ψήφο εμπιστοσύνης
Το άρθρο 84 του Συντάγματος και το άρθρο 141 του Κανονισμού της Βουλής προσδιορίζουν τη διαδικασία υποβολής πρότασης εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, της συζήτησης αυτής και της ψήφισής της.
Σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος, η κυβέρνηση μπορεί οποτεδήποτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.
Η συζήτηση για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας αρχίζει δύο ημέρες μετά από την υποβολή της σχετικής πρότασης και δεν μπορεί να παραταθεί πέρα από τρεις ημέρες από την έναρξή της.
Η ψηφοφορία για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας διεξάγεται αμέσως μόλις τελειώσει η συζήτηση, μπορεί όμως να αναβληθεί για 48 ώρες, αν το ζητήσει η κυβέρνηση.
Πρόταση εμπιστοσύνης δεν μπορεί να γίνει δεκτή, αν δεν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, η οποία όμως δεν επιτρέπεται να είναι κατώτερη από τα δύο πέμπτα του όλου αριθμού των βουλευτών.
Σύμφωνα με το άρθρο 141 του Κανονισμού, η Κυβέρνηση μπορεί οποτεδήποτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής με γραπτή ή προφορική δήλωση του πρωθυπουργού στη Βουλή.
Στην περίπτωση αυτήν η πρόταση εμπιστοσύνης εγγράφεται σε ειδική ημερήσια διάταξη. Η συζήτηση αρχίζει μετά δύο ημέρες από την υποβολή της και τερματίζεται με ψηφοφορία, το αργότερο έως τα μεσάνυχτα της τρίτης ημέρας από την έναρξη της.
Η ψηφοφορία για την πρόταση εμπιστοσύνης είναι πάντοτε ονομαστική και κατά τη διάρκεια αυτής ψηφίζουν και οι υπουργοί και υφυπουργοί, αν είναι μέλη της Βουλής.

Πηγή : ethnos.gr


Παράταση διακοπών στην Κέρκυρα - Η οδύσσεια 40 τουριστών ελέω... Ryanair



Δύο ακυρώσεις πτήσεων από την Ryanair λόγω καταιγίδων, είχαν ως αποτέλεσμα 40 Βρετανοί τουρίστες να μείνουν στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας για τρεις ολόκληρες ημέρες!
Σαράντα Βρετανοί τουρίστες "εγκλωβίστηκαν" στην Κέρκυρα, όταν η Ryanair ακύρωσε πτήσεις επιστροφής λόγω κακοκαιρίας, με τους επιβάτες να αναγκάζονται να περιμένουν για 72 ώρες για να μάθουν αν και πότε θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
"Οι άλλες εταιρείες εκτελούν δρομολόγια κανονικά", καταγγέλουν οι ταλαιπωρημένοι επιβάτες
Κάποιοι μάλιστα υποστήριξαν πως οι αρμόδιοι τους είπαν πως ίσως χρειαστεί να παραμείνουν στη χώρα μας μέχρι την επόμενη εβδομάδα, ενώ επίσης καταγγέλουν πως άλλες αεροπορικές εταιρείες, όπως οι easyJet και Thomas Cook προγραμμάτισαν κανονικά πτήσεις από την Κέρκυρα παρά την κακοκαιρία.
Η Ryanair ανακοίνωσε πως η επόμενη προγραμματισμένη πτήση είναι για την ερχόμενη Κυριακή, που σημαίνει πως η οδύσεια των επιβατών θα κρατήσει μία ολόκληρη εβδομάδα!
Καρδιοπαθής ξέμεινε από χάπια!
Ένας από τους ταλαιπωρημένους επιβάτες, ο 57χρονος Lee Andrews, δήλωσε πως η 52χρονη σύζυγός του, η οποία την προηγούμενη χρονιά είχε πάθει καρδιακή προσβολή, ξέμεινε από την φαρμακευτική αγωγή της και τόνισε πως "είναι αξιολύπητο και αηδιαστικό. Ήταν το πρώτο μου ταξίδι με τη Ryanair και ήταν φρικτό. Θα πετούσα για το Μάντσεστερ την Κυριακή και "κολλήσαμε" στο αεροδρόμιο για τρεις ημέρες, ενώ κανείς δεν μας ενημέρωσε για το τι συνέβαινε".
Έχασαν τις δουλειές τους!
Οι καταγγελίες είναι αμέτρητες, με κάποιους να υποστηρίζουν πως απολύθηκαν εξαιτίας της καθυστέρησης, ενώ μία άλλη επιβάτιδα, ονόματι Claire, δήλωσε στη Mirror: "Υπάρχουν άλλα αεροπλάνα που έρχονται και φεύγουν από το αεροδρόμιο όλη την ώρα από την easyjet και την Thomas Cook. Ο καιρός ήταν φανταστικός κατά διαστήματα, ο ουρανός είναι μπλε αυτή τη στιγμή!"
Απολογίες και... υποσχέσεις από την εταιρεία
Ένας εκπρόσωπος της Ryanair απολογήθηκε, λέγοντας πως "εξαιτίας των καιρικών συνθηκών στην Κέρκυρα, η εταιρεία αναγκάστηκε να ακυρώσει δύο πτήσεις την Κυριακή. Στους επιβάτες που επηρεάστηκαν θα προσφερθεί διαμονή σε ξενοδοχείο και νέα εισιτήρια, με βάση τη νομοθεσία EU261. Εξετάζουμε την πιθανότητα προγραμματισμού επιπλέον πτήσεων και θα ενημερώσουμε τους επιβάτες όταν αυτό επιβεβαιωθεί, ενώ εν τω μεταξύ μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν εισιτήρια για άλλες πτήσεις της Ryanair. Απολογούμαστε ειλικρινά στους επιβάτες και εργαζόμαστε για να επαναπρογραμματίσουμε πτήσεις το συντομότερο δυνατόν".

Πηγή: dailymail.co.uk


Κινητήρας 1.600 cc στο επόμενο Opel Astra OPC


Η επόμενη γενιά του Opel Astra θα κυκλοφορήσει το 2016 και έναν χρόνο μετά περιμένουμε το κορυφαίο OPC. Και όπως φαίνεται αυτό δεν θα είναι σημαντικά δυνατότερο από το σημερινό Astra OPC αλλά ελαφρύτερο και με μικρότερο κινητήρα.

Πηγή της πληροφορίας είναι ο Wilfried Dieh, υπεύθυνος για τα σπορ μοντέλα της Opel. Ερωτηθείς αν θα πρέπει να περιμένουμε σημαντική αύξηση της ισχύος στο νέο Opel Astra OPC ο Dieh απάντησε: «Όχι και τόσο, γιατί θα μειώσουμε τη χωρητικότητα του κινητήρα. Μάλλον θα πάμε στα 1,6 lt με ισχύ λίγο πάνω από 280 PS». Υποθέτουμε ότι μιλάει για κάποια ενισχυμένη παραλλαγή του κινητήρα 1.6 SIDI που ήδη χρησιμοποιείται στη σημερινή γκάμα της Opel.

Το σίγουρο είναι ότι ο νέος κινητήρας θα έχει σημαντικά ευκολότερο έργο, λόγω της αναμενόμενης μεγάλης μείωσης του βάρους. «Θα είναι ελαφρύτερο, γιατί το σημερινό Astra είναι πολύ βαρύ. Αν το νέο είναι 100 με 150 kg ελαφρύτερο θα νιώθεις πολύ περισσότερο τη δύναμη. Όλα βελτιώνονται, το φρενάρισμα, η οδική συμπεριφορά, η επιτάχυνση. Αυτό είναι σίγουρο», δήλωσε ο Dieh. Για το ελάφρωμα του νέου OPC θα υιοθετηθούν και κάποιες από τις λύσεις του πρωτότυπου Astra OPC Extreme. Το οποίο, παρεμπιπτόντως, δεν έχει πάρει ακόμα το τελικό «ΟΚ» για να βγει σε περιορισμένη παραγωγή 100 αυτοκινήτων όπως ήταν το αρχικό σχέδιο.

Σχετικά με το κυνήγι του απόλυτου χρόνου από προσθιοκίνητο παραγωγής στο Nürburgring, στο οποίο έχουν επιδοθεί η Renault με τη Seat και σύντομα θα εμπλακούν Honda και Nissan, ο Dieh παραμένει σκεπτικός. «Αναρωτιόμαστε αν θα πρέπει να συμμετάσχουμε σε αυτή την κόντρα ή όχι», δήλωσε. Φαίνεται πάντως απόλυτα σίγουρος για τις ικανότητες της ομάδας του: «Αν το κάνουμε, θα κερδίσουμε». Ε, αφού το λέτε μένει και να το αποδείξετε κ. Dieh...

Πηγή: Motoring, drive.gr


Στην Ολομέλεια του ΣτΕ η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων


«Μάχη» νομικών επιχειρημάτων να δοθεί μεθαύριο, Παρασκευή, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας όπου αναμένεται να συζητηθούν οι προσφυγές της ΑΔΕΔΥ και του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδος με τις οποίες ζητούν να ακυρωθεί η αξιολόγηση των ουσιαστικών προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ).
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στρέφονται κατά των εγγράφων του υπουργού Δημόσιας Διοίκησης, όπως θα τα χαρακτηρίζει στην εισήγησή του ο Σύμβουλος Επικρατείας Μιχάλης Βηλαράς, για την αξιολόγηση των ουσιαστικών προσόντων των δημοσίων, κ.λπ. υπαλλήλων.
Επίσης, ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση της γενικής γραμματέως αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδος για τον επιμερισμό των ποσοστών αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.
Σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ο νόμος 4250/2014 που επέφερε τροποποιήσεις στο καθεστώς της αξιολόγησης και οι επίμαχες εγκύκλιοι του υπουργού Δημόσιας Διοίκησης είναι αντίθετες στις συνταγματικές αρχές της ισότητας, της αμεροληψίας, της διαφάνειας και της αξιοκρατίας, όπως είναι επίσης προσκρούουν στα άρθρα 77, 103 και 109 του Συντάγματος.
Ακόμα, υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές ότι οι εγκύκλιοι είναι ανυπόστατες καθώς δεν δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βηλαράς κατά την εισήγησή του θα θέσει υπόψη των συναδέλφων του δύο βασικά ζητήματα που πρέπει να απασχολήσουν το δικαστήριο. Το πρώτο είναι εάν οι επίμαχες εγκύκλιοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μπορούν να ακυρωθούν αφού δεν είναι υπουργικές αποφάσεις.
Να σημειωθεί ότι το ΣτΕ έχει κρίνει κατ΄ επανάληψη ότι οι εγκύκλιοι των υπουργείων δεν έχουν «εκτελεστό χαρακτήρα», όπως λέγεται στην νομική ορολογία, και δεν μπορούν να προσβληθούν, με συνέπεια να μην μπορούν και να ακυρωθούν.
Το δεύτερο θέμα που θα θέσει ο κ. Βηλαράς είναι ότι οι εάν θεωρηθεί ότι μπορεί το δικαστήριο να εξετάσει την νομιμότητα των εγκυκλίων (δηλαδή έχουν «εκτελεστό χαρακτήρα», όπως λέγεται) τότε τίθεται θέμα λόγω της μη δημοσίευσης τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Πάντως, για το τελευταίο αυτό θέμα ο κ. Βηλαράς, θα αναφέρει ότι μπορεί να υπάρχει θεραπεία μέσα από το πλαίσιο του νέου νόμου 4274/2014, που προβλέπει την έκδοση προδικαστικής απόφασης για να αρθεί η πλημμέλεια από τον αρμόδιο δημόσιο φορέα, που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο το ΣτΕ είχε απορρίψει την αίτηση της ΑΔΕΔΥ που ζητούσε να ανασταλούν οι επίμαχες εγκύκλιοι.

Πηγή : protothema.gr


Απίστευτη βαρβαρότητα! Εξαγριωμένο πλήθος λίντσαρε και έκαψε ζωντανούς δυο νεαρούς!



Δύο νεαροί Νοτιοαφρικανοί που κατηγορούνταν για διαρρήξεις λιντσαρίστηκαν από ένα εξοργισμένο πλήθος που τους έκαψε ζωντανούς σε μια παραγκούπολη κοντά στο Πιτερμάριτζμπουργκ, στα ανατολικά της χώρας.

"Περίπου 200 άνθρωποι εισέβαλαν στο σπίτι όπου κρύβονταν οι δύο νεαροί μαζί με τα κλοπιμαία τους. Τους χτύπησαν και στη συνέχεια τους έκαψαν ζωντανούς" ανέφερε το υπουργείο Ασφάλειας της επαρχίας Κουαζούλου-Νατάλ.

Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνες για τη διπλή ανθρωποκτονία και μέχρι στιγμής έχουν συλλάβει 15 ανθρώπους. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι δύο άνδρες που σχετίζονται με άλλες διαρρήξεις στην ίδια περιοχή τον περασμένο μήνα.
Τα δύο θύματα ήταν ηλικίας περίπου 20 χρονών.

"Μολονότι αντιλαμβανόμαστε την οργή του πληθυσμού, είναι αναγκαίο να αφήνουμε την αστυνομία να ασχολείται με αυτές τις υποθέσεις. Καλούμε τους κατοίκους να παραδίδουν τους υπόπτους στην αστυνομία και να μην παίρνουν το νόμο στα χέρια τους" πρόσθεσε το υπουργείο.

Στη Νότια Αφρική είναι συχνό φαινόμενο το λιντσάρισμα ή το ανθρωποκυνηγητό υπόπτων από εξαγριωμένους πολίτες, κυρίως στις φτωχότερες περιοχές της χώρας, μολονότι οι αρχές απευθύνουν εκκλήσεις να σταματήσει η αυτοδικία.

Πηγή : newsit.gr


Αρνείται η οικογένεια του Κ. Κατσούλη να δοθεί το όνομά του σε κερκίδα...


Την άρνησή της να δοθεί το όνομα του Κώστα Κατσούλη στην κερκίδα του γηπέδου της Αλικαρνασσού...
γνωστοποίησε η οικογένεια του θανόντος με σχετική της ανακοίνωση.

Μάλιστα, σε αυτή η οικογένεια του Κατσούλη ζητά από τους υπεύθυνους του Ηροδότου απλώς να βοηθήσουν στο να βρεθούν οι ένοχοι...

Αναλυτικά η ανακοίνωση...

«Κοι παράγοντες του Ηροδοτου,

Αυτή την στιγμή ΤΟ ΜΟΝΟ που επιθυμούμε είναι να βοηθήσετε στην διαλεύκανση της υπόθεσης (βίντεο του αγώνα).

Δεν συμφωνούμε λοιπόν με την παρακάτω κίνηση.

Οικογένεια Κατσούλη»

tromaktiko


Χειροτέρεψε η κατάσταση της 18χρονης που τραυματίστηκε στη τραγωδία της Εγνατίας Οδού


Σοβαρή εξακολουθεί να είναι η κατάσταση της υγείας της 18χρονης που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ μετά το... πολύνεκρο δυστύχημα που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή στην Εγνατία Οδό (στον κόμβο Βέροιας), αναφέρεται σε δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως ανέφερε ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης, η κατάσταση της υγείας των άλλων δυο σοβαρά τραυματισμένων, ενός 22χρονου και ενός 64χρονου παρουσίασε βελτίωση. Μάλιστα ο 22χρονος πήρε εξιτήριο προκειμένου να διακομιστεί σε άλλο νοσοκομείο όπου θα αντιμετωπιστεί το κάταγμα που έχει στο χέρι.

Πηγή : tromatiko


NOW Θέμα : Που είναι οι αστυνομικοί από τα τμήματα ασφαλείας;



Συζητάγαμε στο newsotherwise για το θέμα της αστυνόμευσης και μας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον τα τμήματα ασφαλείας στους δήμους των Αθηνών σε τι κατάσταση βρίσκονται.
Σκεφτήκαμε ότι ήταν ένα καλό θέμα για να το αναδείξουμε και να το παρουσιάσουμε κάνοντας πρώτα μία έρευνα και έτσι λαμβάνοντας εντολή από το αφεντικό ρίχτηκα στην ενημέρωση.
Πραγματικά άρχισα να επισκέπτομαι τα τμήματα ασφαλείας κυρίως πότε για μια ερώτηση γενικής φύσεως και πότε ευθέως λέγοντας την ιδιότητα μου για μια έρευνα.
Αυτό που προέκυψε είναι ότι η ασφάλεια μετά της 10 το βράδυ δεν υπάρχει γιατί δεν υπάρχει ούτε ένας αστυνομικός για να μείνει την νύχτα σας αξιωματικός υπηρεσίας έστω και εάν είναι αστυφύλακας.
Βλέποντας το πρόγραμμα υπηρεσιών η δύναμη ενός τμήματος ασφαλείας ενός νορμάλ Δήμου μπορεί να είναι για την αστυνόμευση και την προστασία των πολιτών 25 με 30 άτομα αξιωματικοί και υπαξιωματικοί αλλά η πραγματική εικόνα με γραμματείες, ταυτότητες κτλπ είναι μόλις 6 με 8 όλη την βάρδια.
Ρίχνοντας μια ματιά στις υπηρεσίες ο ένας είναι σε διάθεση του τάδε πολιτικού κάτω από το σπίτι του, ο άλλος είναι για μεταγωγές κάθε είδους κακοποιών στα δικαστήρια, κάποιοι δικαιολογούνται στην ΕΥΠ με αποτέλεσμα να είναι σε κάθε τμήμα ασφαλείας ο διοικητής ο υποδιοικητής και άλλα 2 με 3 άτομα χωρίς τους 2 η 3 που είναι στις ταυτότητες και στην γραμματεία για να αστυνομεύσουν και να υποδεχθούν το πολίτη που έχει πρόβλημα.
Η κατάσταση είναι τόσο τραγική που σε περίπτωση κάποιου σοβαρού συμβάντος δεν έχουν προσωπικό να στείλουν να το ελέγξουν και αναγκαστικά απευθύνονται στην ομάδα Δίας που ευτυχώς υπάρχουν και αυτά τα παιδιά.
Δεν είναι λίγες φορές που ο πολίτης εκφράζει την δυσαρέσκεια του για την ανασφάλεια που νιώθει όταν δεν βλέπει την ασφάλεια στην περιοχή του ενεργοποιημένη πλήρως.
Το βασικό πρόβλημα λοιπόν είναι στα τμήματα Ασφαλείας είναι η έλλειψη προσωπικού η οποία φαίνεται στην πράξη και όχι στα χαρτιά από τα οποία το Τ/Α παρουσιάζεται πολυδύναμο.
Η δουλειά ενός διοικητή ασφαλείας είναι τόσο δύσκολη που πολλές φορές κάνει ο ίδιος ανακρίσεις και δέχεται πολίτες παίρνοντας καταθέσεις γιατί δεν έχει κάποιον να το κάνει και έτσι ο υπολογιστής παίρνει φωτιά σε μια νορμάλ ημέρα και λόγω της αυξημένης εγκληματικότητας νορμάλ ημέρα δεν υπάρχει.
Η μεγαλύτερη πληγή όπως μας δήλωσε διοικητής της ασφάλειας στα νότια προάστια είναι οι μεταγωγές που με τις ανάγκες που έχουν τα τμήματα του κέντρου αδειάζουν τα περιφερειακά τμήματα ασφαλείας από προσωπικό.
Η Κάλυψη των μέτρων ασφαλείας,  διάθεση αστυνομικών στην κάλυψη μέτρων ασφαλείας σε πορείες, εκδηλώσεις, αθλητικούς αγώνες, επισκέψεις επισήμων και άλλα πολλά που απομακρύνουν την ασφάλεια από τους πολίτες για το συμφέρων των λίγων.

Σε ερώτηση μας "γιατί τα τμήματα ασφαλείας το βράδυ είναι κλειστά και πώς θα εξυπηρετηθεί και θα βρεθεί λύση σε μια σοβαρή υπόθεση που χρειάζεται λήψη κατάθεσης από την ασφάλεια", μας είπαν ότι δεν υπάρχει προσωπικό και δεν βγαίνουν οι βάρδιες.
Υπάρχει όμως όπως μας δικαιολογήθηκαν ανακριτικό συνεργείο από την εκάστοτε υποδιεύθυνση το οποίο καλύπτει αυτό το θέμα.
Όπως μας ενημέρωσαν διοικητές κανένας δεν τηρεί το ωράριο εργασίας τους και ειδικά το χαμηλόβαθμο προσωπικό και το ωράριο μπορεί να φτάσει σύμφωνα με την ευθιξία του καθενός και 16 με 18 ώρες συνεχόμενης εργασίας και χωρίς να έχουν αντίκρισμα οι υπερωρίες τους και πάλι καλά που το 99% των αστυνομικών έχει ευθιξία.
Έτσι λοιπόν ελλείψει προσωπικού οι βάρδιες είναι 6-2 και 2-10 με ένα αξιωματικό υπηρεσίας και προσωπικό που γίνεται χίλια κομμάτια.
Οι δε αστυφύλακες που απασχολούνται στις μεταγωγές «γράφουν» καθημερινά υπερωρίες , οι οποίες φυσικά και πάνε υπέρ πίστεως και πατρίδος αφού δεν αντιστοιχούν σε παραπάνω χρήματα.
Το πρόβλημα γίνεται χειρότερο αφού δυσκολεύονται ακόμα και σε γραφική ύλη όπως κόλες Α4, μελάνι εκτυπωτών, Fax και μόνο εταιρείες και ευυπόληπτοι κάτοικοι που γνωρίζουν το τμήμα και την συμβολή του στην ασφάλεια της περιοχής τους βοηθούν κάνοντας δωρεά την γραφική ύλη και τα αναλώσιμα. Το ίδιο συμβαίνει και στα μηχανοκίνητα μέσα απαραίτητων εργαλείων για την ασφάλεια όπως είναι αυτοκίνητα και μηχανές τα οποία όταν χαλάσουν, χάλασαν και μόνο με την ευγενική χορηγία και πάλι  πολιτών της περιοχής που θέλουν το τμήμα ασφαλείας τους να λειτουργεί φτιάχνονται αλλά όχι πάντα.
Έτσι λοιπόν το κάθε τμήμα ασφαλείας στηρίζεται στην προσωπικότητα και το κύρος του κάθε διοικητή ασφαλείας για να επιβιώσει και να λειτουργήσει σωστά, καθώς και στο πόσο συμπαθείς και γνωστός είναι στην περιοχή του και εάν είναι όλα αυτά τότε έχει αποτέλεσμα η εύρυθμη λειτουργία του τμήματος.
Φυσικά δεν μπορεί να γίνεται αυτό πάντα ούτε να είναι όλοι οι αξιωματικοί αγαπητοί στο κόσμο με την δουλειά που κάνουν και έτσι κρίνεται επιτακτική η ανάγκη να υπάρξει άμεση λύση στα προβλήματα για να είναι λειτουργικά από μόνα τους τα τμήματα ασφαλείας της κάθε περιοχής.
Η 24ωρη λειτουργία των τμημάτων ασφαλείας επιβάλλεται και οι πολίτες το απαιτούν και έτσι κάθε τμήμα ασφαλείας πρέπει να λειτουργεί απαλλαγμένο από μεταγωγές και μέτρα ασφαλείας για να μπορεί να επικεντρωθεί με όλη του την δύναμη στην ασφάλεια των πολιτών της περιοχής του και έτσι θα έχει μεγαλύτερο αποτέλεσμα στην μείωση της εγκληματικότητας.

Για το newsotherwise .gr

Γιάννης Αθανασίου
Δημοσιογράφος



Πένθιμα χτυπούν οι καμπάνες σε Βόλο και Πετρωτό Πάτρας - Το απόγευμα το στερνό αντίο στους τρεις αδικοχαμένους στρατιώτες


- "Πήγε να υπηρετήσει την πατρίδα και τον έφεραν σε κάσα" λέει στο Newsit συντεριμμμένος ο επίτροπος της εκκλησίας στο Πετρωτό Πάτρας
- Στις 16.00 στον Μητροπολιτιό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου οι κηδείες του Λοχία Αναστάσιου Μεζαλά και του Λοχία Γεώργιου Ορφανίδη
- Στις 16.30 η κηδεία του Οπλίτη Φώτη Ανδρικόπουλου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πετρωτού
- Βουνό τα ερωτήματα για την έκρηξη στο πεδίο βολής όπου βρήκαν τραγικό θάνατο οι τρεις στρατιώτες
Κλαίει όλη η Ελλάδα για τους αδικοχαμένους στρατιώτες που βρήκαν τραγικό θάνατο ενώ συμμετείχαν σε άσκηση στο πεδίο βολής Γλαφυρών στο Βόλο.
Τα γιατί πολλά για το τι έφταιξε. Σίγουρα πρέπει να απαντηθούν το συντομότερο δυνατό. Όμως σήμερα είναι η μέρα του θρήνου, του παντοτινού αποχαιρετισμού στα παλικάρια που έπεσαν πάνω στο καθήκον.
"Τον Φώτη τον ήξερα από τότε που γεννήθηκε" λέει συντετριμμένος ο επίτροπος της εκκλησίας στο Πετρωτό Πάτρας
Πένθιμα χτυπούν οι καμπάνες στο Πετρωτό, το χωριό στο οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε ο 19χρονος Φώτης Ανδρικόπουλος. Εκεί που οι γονείς του και οι τρεις αδελφές του θα πουν το στερνό αντίο μαζί με τους συγγενείς και τους φίλους του παλικαριού.

Οπως δήλωσε στο Newsit ο Γιώργος Γιούρδης, o επίτροπος του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στο Πετρωτό Πάτρας όπου θα ψαλλεί η εξώδιος ακολουθία για τον 19χρονο Οπλίτη Φώτη Ανδρικόπουλο "τι να πεις κανείς για ένα λεβέντη που πήγε να υπηρετήσει την πατρίδα και τον φέρουν σε κάσα. Τον Φώτη τον ήξερα από τότε που γεννήθηκε. Ήταν ένα πολύ καλό παιδί με αγάπη για την πατρίδα, από μια σπουδαία οικογένεια. Δεν έχουμε λόγια να πούμε. Μιλάμε για ένα παιδί που θα απολυόταν σε λίγες μέρες και πήγε στην άσκηση, αυτο το λέει όλα. Εύχομαι κουράγιο στους γονείς του και τις τρεις αδελφές του".
Ακούστε τη δήλωση του επιτρόπου στο NewsIt...
Βαρύ το πένθος και στον Βόλο
Πένθιμα χτυπούν οι καμπάνες και στον Βόλο, εκεί που συνέβη η τραγωδία, εκεί που ζούσαν με τις οικογένειες τους ο 34χρονος Λοχίας Αναστάσιος Μεζαλάς και ο 33χρονος Λοχίας Γεώργιος Ορφανίδης.
Στις 4.00 το απόγευμα θα ψαλλεί η εξώδιος ακολουθία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου στο Βόλο και η ταφή των παλικαριών θα γίνει στο κοιμητήριο Βόλου.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ
Πηγή : newsit.gr


Πάλι ξύπνησα με πονοκέφαλο! Τι να κάνω;


Αν και οι συνήθως οι κεφαλαλγίες εκδηλώνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, δεν είναι καθόλου σπάνιες οι περιπτώσεις που παρουσιάζονται κατά την αφύπνιση ή και κατά τη διάρκεια του ύπνου, με αποτέλεσμα να ξυπνάνε τον ασθενή.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Πως μπορεί να αντιμετωπισθεί;

Διαβάστε όλα όσα θέλετε να μάθετε στο επιστημονικό άρθρο, που ακολουθεί.



Του Μιχαήλ Βικελή, Νευρολόγου, MSc in Headache Medicine, Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών

Μερικές φορές μάλιστα ο πονοκέφαλος μπορεί να παρουσιάζεται αποκλειστικά κατά τη διάρκεια του ύπνου ή κατά την αφύπνιση.

Ας δούμε ποιοι τύποι κεφαλαλγία μπορεί συνήθως να εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του ύπνου, ποια «μυστικά» μπορεί να κρύβει ένας πονοκέφαλος που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του ύπνου ή κατά την αφύπνιση, και σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να μας προβληματίσει.

Ημικρανία. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν πονοκέφαλο στη διάρκεια του ύπνου, στατιστικά, θα πάσχουν από ημικρανία. Η ημικρανία δεν έχει ωράριο, και έτσι μια κρίση μπορεί να ξεκινήσει κατά τη διάρκεια του ύπνου, αφυπνίζοντας μετά από λίγες ώρες τον ασθενή.

Αυτό συμβαίνει συνήθως τα ξημερώματα, και ο πόνος έχει ήδη φτάσει σε μεγάλη ένταση, συνοδευόμενος από τα τυπικά για την ημικρανία συμπτώματα της δυσανεξίας στο φώς και τους ήχους.

Η εικόνα λοιπόν την ημικρανίας που εμφανίζεται κατά την αφύπνιση είναι αυτή μιας κρίσης σε πλήρη εξέλιξη. Σε αυτές τις περιπτώσεις, και εφόσον έχει τεθεί διάγνωση από νευρολόγο, η θεραπεία πρέπει να λαμβάνεται άμεσα κατά την αφύπνιση, ενώ όχι σπάνια θα χρειαστεί να συστηθεί και ενέσιμη θεραπεία.

Σε ανθρώπους με χρόνια ημικρανία δεν είναι ασυνήθιστο ο πόνος να εμφανίζεται καθημερινά κατά την αφύπνιση, τριάντα ημέρες το μήνα.

Αθροιστική Κεφαλαλγία. Η αθροιστική κεφαλαλγία συχνά εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του ύπνου, συνήθως νωρίς, περίπου 1 ώρα μετά την κατάκλιση. Πρόκεται για πόνο στη μία πλευρά του κεφαλιού, πάντα στην ίδια, κυρίως στο μάτι και γύρω από αυτό.

Το μάτι κοκκινίζει και δακρύζει, το ρουθούνι από τη πλευρά του πόνου μπορεί να βουλώνει ή να τρέχει, το φως ενοχλεί, ενώ ο ασθενής νιώθει πως δεν μπορεί να μείνει ήσυχος και προτιμά να περπατά νευρικά.

Ο πόνος κρατάει σχετικά λίγο (σε σχέση με την ημικρανία ή άλλες κεφαλαλγίες), από μισή ώς 3 ώρες και μπορεί να επαναλαμβάνεται την ίδια νύχτα ή και στη διάρκεια της ημέρας, κάποιες φορές σε «σταθερές» ώρες, «σαν ξυπνητήρι».

Πολλοί ασθενείς με αθροιστική κεφαλαλγία δεν έχουν κρίσεις στον ύπνο, ούτε τυπικό ωράριο. Η θεραπεία της αθροιστικής κεφαλαλγίας είναι ειδική και χορηγείται από ειδικούς νευρολόγους.

Υπνική κεφαλαλγία. Εξαιρετικά σπάνιος τύπος πονοκεφάλου, εμφανίζεται αποκλειστικά κατά τη διάρκεια του ύπνου, συνήθως σε άτομα μέσης ηλικίας ή και μεγαλύτερα. Είναι πόνος και στις δύο πλευρές του κεφαλιού, όχι ιδιαίτερα έντονος, αλλά σαφώς προβληματίζει, εφόσον ξυπνάει και ταλαιπωρεί τον ασθενή. Η υπνική κεφαλαλγία πρέπει να διερευνάται, προς αποκλεισμό υποκείμενων παθολογικών καταστάσεων.

Δευτεροπαθείς κεφαλαλγίες. Διάφορες παθολογικές καταστάσεις μπορεί να προκαλέσουν πονοκέφαλο στη διάρκεια του ύπνου ή κατά την αφύπνιση. Για παράδειγμα, η δυσλειτουργία της κροταφογναθικής άρθρωσης (συνδέει τη γνάθο με το κρανίο), όταν συνυπάρχει «σφίξιμο» ή «τρίξιμο» των δοντιών τη νύχτα, μπορεί να εκδηλώνεται και με πρωινό πονοκέφαλο, περισσότερο σαν βάρος ή σφίξιμο στους κροτάφους.

Επίσης, προβλήματα στον αυχένα μπορεί να εκδηλώνονται με πρωινό πονοκέφαλο, αλλά και πολύ σοβαρότερες καταστάσεις, όπως για παράδειγμα ένας όγκος του εγκεφάλου μπορεί να εκδηλωθούν με πονοκέφαλο που ξυπνάει τον ασθενή. Οι διαταραχές του ύπνου και κυρίως η άπνοια στον ύπνο εκδηλώνονται και με συμπτώματα πονοκεφάλου.

Οποιοσδήποτε άνθρωπος παρουσιάζει πονοκεφάλους στον ύπνο ή την αφύπνιση θα πρέπει να επισκεφτεί νευρολόγο ή Ιατρείο Κεφαλαλγίας, για να γίνει η σωστή διερεύνηση με τις κατάλληλες εξετάσεις.

Αν τελικά διαπιστωθεί πως πρόκεται για ημικρανία, που όπως αναφέρθηκε ήδη είναι η πιθανότερη περίπτωση, σημαντικό είναι να λαμβάνεται η κατάλληλη θεραπεία ευθύς αμέσως μόλις γίνει αντιληπτό πως υπάρχει μία κρίση κατά την αφύπνιση.

Η επιλογή ενός από τα αναλγητικά/αντιφλεγμονώδη ως πρώτης γραμμής για τις κρίσης ημικρανίας είναι πολύ λογική και φάρμακα όπως η ιβουπροφένη 400mg έχουν δείξει πολύ καλά αποτελέσματα, ειδικά όταν λαμβάνονται εγκαίρως.

Οι τριπτάνες επίσης έχουν πολύ καλή αποτελεσματικότητα στις κρίσεις της ημικρανίας. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει κανείς να ξεχνά πως η λήψη οποιουδήποτε αναλγητικού σε ασθενείς με κεφαλαλγία ή ημικρανία δεν πρέπει να γίνεται αλόγιστα, αλλά εντός ορίων και η χρήση τους πρέπει να καταγράφεται, ώστε να αξιολογείται από τον γιατρό.

Μ. Βικελής
Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών
Νευρολόγος, MSc in Headache Medicine, PhD
Γ. Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας

Πηγή : iatropedia.gr


Όποιος μονιμοποιήθηκε χωρίς να έχει τις προϋποθέσεις θα φύγει, λέει ο Κ. Μητσοτάκης με πρώτους τους Δήμους



- «Αρκετοί συμβασιούχοι δεν πληρούσαν τα κριτήρια της μετατροπής τους σε μόνιμους», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- «Η ΠΟΕ-ΟΤΑ γνωρίζει ότι γνωρίζουμε και γνωρίζει πολύ καλά τι συνέβαινε τότε στους Δήμους»
- Στους δρόμους η ΠΟΕ - ΟΤΑ κατά της αξιολόγησης
Κάθετος για ακόμα μια φορά ήταν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης όσον αφορά στο νόμο για την αξιολόγηση και την εφαρμογή του αλλά και τον έλεγχο των πιστοποιητικών με τα οποία έγιναν μόνιμοι οι υπάλληλοι στους Δήμους.
«Θα πάμε μέχρι τέλους», είπε μιλώντας στον RealFM. Πρόσθεσε ότι:
«Η κυβέρνηση επιθυμεί να αποκαταστήσει τον νόμο και την τάξη. Το μόνο το οποίο ελέγχουμε είναι αν έγιναν οι μονιμοποιήσεις χωρίς να τηρούνται τα κριτήρια του συντάγματος. Ο μόνος λόγος που αντιδρά η ΠΟΕ ΟΤΑ με τέτοιο τρόπο, είναι γιατί γνωρίζει την αλήθεια. Αρκετοί συμβασιούχοι δεν πληρούσαν τα κριτήρια της μετατροπής τους σε μόνιμους».
Τέλος απευθυνόμενος στον συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στους Δήμους είπε:
«Η ΠΟΕ-ΟΤΑ γνωρίζει ότι γνωρίζουμε και γνωρίζει πολύ καλά τι συνέβαινε τότε στους Δήμους. Θα πάμε μέχρι τέλους και όποιος μονιμοποιήθηκε χωρίς να καλύπτει τα κριτήρια θα φύγει από το δημόσιο».
Στάση εργασίας έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας έχει προκηρύξει για σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Αυτή την ώρα κάνουν συγκέντρωση στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και θα ακολουθήσει πορεία προς τα γραφεία του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στη λεωφόρο Συγγρού.
Αιτία για τις κινητοποιήσεις αποτελεί ο επανέλεγχος των συμβάσεων που έχουν μετατραπεί από ορισμένου σε αορίστου χρόνου σε βάθος 20ετίας.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ τάσσεται ευθέως υπέρ του ελέγχου των πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών, που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και ένα χρόνο στις υπηρεσίες των ΟΤΑ α' και β' βαθμού. Δεν θα «σκύψει όμως το κεφάλι» -όπως αναφέρεται- «στον προσχηματικό επανέλεγχο με άλλα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου». Και προστίθεται χαρακτηριστικά για την πολιτική του αρμόδιου υπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη: «Είναι περισσότερο από εμφανές πως ο Μητσοτάκης προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να ανταποδώσει στον κ. Σαμαρά τα όσα κατέγραψε η Ιστορία το 1993, όταν η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έπεσε προτού ολοκληρώσει τη θητεία του».

Πηγή :



Σαφάρι για τους ληστές με το σίδερο – Στην ασφάλεια ο επιχειρηματίας που βασανίστηκε άγρια


Στην ασφάλεια καταθέτει ο επιχειρηματίας που έπεσε θύμα μαζί με την οικογένειά του μέσα στο σπίτι τους στη Βούλα. Ο άνδρας που υπέστη τα πάνδεινα στα χέρια των τεσσάρων κακοποιών βλέπει και φωτογραφίες σεσημασμένων ατόμων.
Οι αστυνομικοί ήδη έχουν στήσει ολόκληρη επιχείρηση με μπλόκα ειδικών ομάδων της ασφάλειας σε σημεία που είναι πιθανό να κινηθούν ή και να χτυπήσουν.

Οι ληστές θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι έχουν χτυπήσει κι άλλες φορές στο παρελθόν με τον ίδιο τρόπο και οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι χτυπούν μετά από μακρόχρονη παρακολούθηση των στόχων. Έτσι θεωρούν πιθανό ότι μπορεί να “πέσουν πάνω” τους.

Ο άτυχος επιχειρηματίας πάντως με μεγάλο κόπο κατάφερε να φτάσει σήμερα στην Ασφάλεια καθώς είναι εμφανή τα χτυπήματα στο πρόσωπό του ενώ ο άτυχος άνδρας είναι εμφανές ότι φέρει και ένα έγκαυμα στο αυτί του.

Οι αδίστακτοι ληστές προκειμένου να του αποσπάσουν τον κωδικό του χρηματοκιβωτίου πρώτα τον έκοψαν με ένα μαχαίρι και στη συνέχεια άρχισαν να τον καίνε σε διάφορα σημεία του σώματός του με το σίδερο.

Πηγή : newsit.gr


Το πράσινο τσάι στη μάχη κατά του καρκίνου



Tο πράσινο τσάι έχει δειχθεί ότι μειώνει τη χοληστερόλη, βελτιώνει τη ροή του αίματος και προστατεύει από τις καρδιακές παθήσεις. Και τώρα οι επιστήμονες θεωρούν ότι το πράσινο τσάι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων για την καταπολέμηση του καρκίνου.

Μια χημική ουσία που εξάγεται από το τσάι είναι ένας ιδανικός φορέας πρωτεϊνών που καταπολεμούν τη νόσο, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Βιοτεχνολογίας και Νανοτεχνολογίας στη Σιγκαπούρη.

Το πράσινο τσάι αποτελείται από μια κατηγορία χημικών ουσιών, που ονομάζονται κατεχίνες από τις οποίες σε μεγαλύτερη αφθονία βρίσκεται η EGCG. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η EGCG προσδίδει στο πράσινο τσάι τα ωφέλιμα στοιχεία του και ακόμη, ότι μπορεί να διαθέτει αντικαρκινικές ιδιότητες.

Ο επικεφαλής της μελέτης Δρ. Τζου Έουν Τσανγκ και οι συνεργάτες του, έδειξαν, ότι η αντικαρκινική πρωτεΐνη χερσεπτίνη μπορεί να συνδυαστεί με την EGCG, για να δημιουργήσει ένα σταθερό και αποτελεσματικό σύμπλεγμα, προκειμένου να μεταφέρει ένα φάρμακο στο σημείο που βρίσκεται ο όγκος.

Οι ερευνητές έκαναν πειράματα σε ποντίκια και διαπίστωσαν ο συνδυασμός αυτός ήταν ο καλύτερος στη στόχευση των όγκων και στη μείωση της ανάπτυξής τους, καθώς επίσης διαρκούσαν και περισσότερο στο αίμα. Η ομάδα των ερευνητών ελπίζει ότι τα ευρήματα αυτά, θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη καλύτερων φαρμάκων για την καταπολέμηση του καρκίνου.

Ωστόσο οι ερευνητές αναφέρουν ότι κατά τον σχεδιασμό των νέων φαρμάκων θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν διάφοροι παράγοντες, όπως εάν οι μεγάλες ποσότητες των πρωτεϊνών θα μπορούσαν να προκαλέσουν τοξικότητα στον οργανισμό ή εάν θα αποβάλλονται γρήγορα από το σώμα καθιστώντας τες αναποτελεσματικές.

Πηγή : yahoo.com


Όταν ο Κακλαμάνης άφησε... σύξυλο τον Σαμαρά


Από την ημέρα που ο Νικήτας Κακλαμάνης διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας άρχισαν τα σενάρια για το πότε θα επιστρέψει. Ένα από τα αιτήματα του πρώην υπουργού για να γίνει αυτό, ήταν μια κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά.
Μια συνάντηση που πολλοί περίμεναν αλλά κανείς δεν κατάλαβε πότε... έγινε.
Στο περιθώριο του Αγιασμού της Βουλής, ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο καφενείο. Εκεί, με πλάτη στην πόρτα, καθόταν ο Νικήτας Κακλαμάνης. Έπινε τον καφέ του και κάπνιζε μέχρι που ένιωσε δυο χέρια στους ώμους του.
Click4more: Χύθηκε ο καφές του Σαμαρά στο καφενείο της Βουλής - Τι είπε
Όταν γύρισε είδε τον Αντώνη Σαμαρά. «Νικήτα, γεια σου, τι κάνεις; Καλή κοινοβουλευτική περίοδο» του είπε χαμογελώντας ο πρωθυπουργός. Ο κ. Κακλαμάνης σηκώθηκε από τη θέση του και τον χαιρέτησε θερμά.
«Δεν πάμε να καθίσουμε λίγο παραπέρα να τα πούμε; Έχουμε κάτι να πούμε», είπε ο Αντώνης Σαμαράς αλλά αντί για αποδοχή της πρόσκλησης εισέπραξε... άρνηση! «Φεύγω τώρα, πρόεδρε, έχω ένα ραντεβού...» είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης και έφυγε, αφήνοντας τον πρωθυπουργό με απορίες.
Τον ρώτησα πάντως όταν μου το αφηγήθηκε αυτό ο κ. Κακλαμάνης τι θα ψηφίσει στην πρόταση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, αλλά δεν ήθελε να απαντήσει. Και επειδή η σιωπή πολλές φορές εκλαμβάνεται και ως άρνηση, επέμεινα και τότε είπε: «Δεν πρόκειται να καταψηφίσω την κυβέρνηση. Δεν έχω σκεφθεί ακόμα, αλλά υπάρχουν και άλλες λύσεις». Οπως; Να, για παράδειγμα, να μην πάει καθόλου να ψηφίσει. Το τελευταίο κάποιος άλλος του το ψιθύρισε, αλλά δεν είδα τον Νικήτα να αντιδρά.

Πηγή: ΒΗΜΑτοδότης
tovima.gr


Νέο λάθος με τον ΕΝΦΙΑ - Τον πληρώσατε αλλά τον χρωστάτε!



Οι περισσότεροι από τους 2,5 εκατομμύρια φορολογουμένουςπου πλήρωσαν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ τις τελευταίες 2 ημέρες της προθεσμίας δεν μπορούν να πάρουν φορολογικήενημερότητα γιατί στο taxisnet εμφανίζονται να χρωστούν το φόρο.
Ταλαιπωρία χωρίς τέλος αποδεικνύεται η πληρωμή του ούτως ή άλλως παράλογου φόρου που ακούει στο όνομα ΕΝΦΙΑ. Μετά τις απίστευτες ουρές στην Εφορία για την πληρωμή του τώρα, όπως αποκαλύπτει το Capital, εμφανιζόμαστε όχι απλά να τον χρωστάμε αλλά κινδυνεύουμε κιόλας να πληρώσουμε πρόστιμα και προσαυξήσεις.
εμφανιζόμαστε όχι απλά να τον χρωστάμε αλλά κινδυνεύουμε κιόλας να πληρώσουμε πρόστιμα και προσαυξήσεις
Προσέξτε τι αντιμετωπίζουν όσοι επέλεξαν να πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ τις τελευταίες δύο ημέρες της προθεσμίας.
''μπούκωσε'' το σύστημα από τον τεράστιο όγκο πληρωμών τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου, που αφορούσαν στη δόση του ΕΝΦΙΑ και στη δόση του φόρου εισοδήματος, και έτσι έχει καθυστερήσει η καταχώρηση τους
Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι βλέπουν έκπληκτοι στο taxinset πως δεν έχουν πληρώσει και αυτό έχει δύο συνέπειες:
- Πρώτον κινδυνεύουν με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής
- Δεύτερον δεν μπορούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα
Ο λόγος που συμβαίνουν όλα αυτά, σύμφωνα με το Capital.gr, είναι ένας. Δηλαδή ''μπούκωσε'' το σύστημα από τον τεράστιο όγκο πληρωμών τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου, που αφορούσαν στη δόση του ΕΝΦΙΑ και στη δόση του φόρου εισοδήματος, και έτσι έχει καθυστερήσει η καταχώρηση τους.


«Κλινικάρχες» κατά υπουργών για τους ελέγχους! Τι λένε για τις παράνομες νοσηλείες


Άνθρακες ο …θησαυρός λένε τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών με αφορμή την ανακοίνωση των 4 υπουργών (Βορίδης, Γεωργιάδης, Λυκουρέντζος, Λοβέρδος) του πορίσματος για τις παραβάσεις ιδιωτικών κλινικών.

Όπως σημειώνουν τα 5 εκατ. ευρώ που με βεβαιότητα αποτελούν παράνομα κονδύλια είναι μόνο το 1% από το σύνολο των οικονομικών αξιώσεων του κλάδου.
« Οι ανακοινώσεις των Υπουργών Υγείας για τα αποτελέσματα του ελέγχου των Ιδιωτικών Κλινικών από ελεγκτικές εταιρίες για τις υποβολές προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. το 2013 απέδειξαν ότι όλες οι μέχρι σήμερα ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας ήταν ένα καλοστημένο επικοινωνιακό παιχνίδι δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων και λασπολογίας για δήθεν ποινικα κολάσιμες χρεώσεις 135 εκατ. ευρώ.

Τελικά μόνο 5 εκατ. ευρώ από τα 420 εκατ. υποβολών, δηλαδή ποσοστό του 1%, είναι, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργού, ποινικα κολάσιμο».

Και συνεχίζουν τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών: «Μόλις ανακοινώσει με στοιχεία τα σχετικά πορίσματα εμείς πρώτοι θα καταδικάσουμε τους «συναδέλφους» αυτούς και θα τους διαγράψουμε από μέλη μας.

Όσο για τις αμφισβητούμενες χρεώσεις των 36,5 εκατ. ευρώ αυτές σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν παραβατικη συμπεριφορά ή υπερχρεώσεις αλλά διαφορετική ερμηνεία των προβλεπόμενων στην υφιστάμενη σύμβαση και στον Κανονισμό Παροχών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και φυσικά θα υπάρξουν προσφυγές στην Επιτροπή Ενστάσεων. Άνθρακας λοιπόν ο θησαυρός».

Μάλιστα οι εκπρόσωποι του κλάδου δηλώνουν πως αναμένουν μια συγνώμη από τον Μάκη Βορίδη καθώς όπως λένε: «Περιμένουμε από τον Υπουργό Υγείας να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη για τις κατηγορίες που εκτόξευσε τις τελευταίες μέρες περί δήθεν καταχραστών του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος, σπιλώνοντας ολόκληρο τον κλάδο, που καθημερινά παλεύει να προσφέρει ποιοτικές και ασφαλείς υπηρεσίες υγείας σε όλους ανεξαιρέτους τους συμπατριώτες μας, σε αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η Κυβερνητική πολιτική διάσωσης του καταρρέοντος Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Η αναγνώριση της λανθασμένης πληροφόρησης αποτελεί προτέρημα ενός πολιτικού άνδρα.
Αλλιώς, θα επιβεβαιωθεί το σενάριο περί κατασκευασμένης λασπολογίας με προφανείς λόγους.»

Πηγή : iatropedia.gr


Το εκλογικό δίλημμα προετοιμάζει η κυβέρνηση


Η αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου σε κομματικά στελέχη να ετοιμάζονται καλού κακού για εκλογές το 2015 προκάλεσε ερωτηματικά στο στρατόπεδο της συμπολίτευσης για τον κυβερνητικό σχεδιασμό.
Ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, άφησε να εννοηθεί ότι είναι δύσκολο να εξασφαλιστεί η προεδρική πλειοψηφία και είναι πολύ πιθανό να γίνουν εκλογές. Στην κατεύθυνση της προετοιμασίας τους δικού του κόμματος εκτιμάται και η κριτική που άσκησε για χειρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου που κατά την άποψή του τραυματίζουν την εικόνα της κυβέρνησης, όπως ο ΕΝΦΙΑ και η παραίτηση του πρέσβη στο Βερολίνο. Στο ίδιο πλαίσιο προετοιμασίας, σε άλλη σύσκεψη με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, τους ζήτησε να προβάλουν τις πρωτοβουλίες και τη συμβολή τους στις κυβερνητικές αποφάσεις. Ο κ. Βενιζέλος μετά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό χθες το βράδυ απέφυγε να κάνει δηλώσεις αν και σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκε η διαδικασία στη Βουλή σε συνδυασμό με τις εξελίξεις με την Τρόικα που προδιαγράφουν και το πλαίσιο των πολιτικών εξελίξεων.
Το Μέγαρο Μαξίμου αποφεύγει να σχολιάσει τις αναφορές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ωστόσο κυβερνητικά στελέχη λένε ότι ο σχεδιασμός του πρωθυπουργού δεν αλλάζει και επικεντρώνεται στη διαμόρφωση των προϋποθέσεων για την αλλαγή του πολιτικού κλίματος και εξασφάλιση των 180 ψήφων προκειμένου να αποφευχθούν οι εκλογές. Βεβαίως οι κινήσεις του πρωθυπουργού εάν αποδώσουν τα προσδοκώμενα θα διαμορφώσουν και καλύτερες προυποθέσεις για την εκλογική αναμέτρηση.
Ήδη ο πρωθυπουργός έδωσε την Τρίτη κατευθύνσεις στους κ.κ. Γκίκα Χαρδούβελη και Γιάννη Στουρνάρα που θα έχουν επαφές στην Ουάσινγκτον με την κυρία Λαγκάρντ να θέσουν το θέμα της συναινετικής αποχώρησης του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα και να παρουσιάσουν τα επιχειρήματα της ελληνικής κυβέρνησης για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού. Άλλωστε τη συζήτηση αυτή είχε ο πρωθυπουργός και με την κυρία Μέρκελ στο Βερολίνο αλλά και με τον κ. Γιούνκερ κατά την πρόσφατη ανεπίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα. Συνεργάτης του πρωθυπουργού έλεγε χθες το βράδυ μετά τις συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου ότι ο σχεδιασμός ξεκίνησε από το Παρίσι, συνεχίστηκε στο Βερολίνο και το ιδανικό θα είναι να κλείσουν όλες οι συζητήσεις μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Ο ίδιος συνεργάτης έλεγε ότι οι συζητήσεις με την Τρόικα που είναι καθοριστικές πηγαίνουν καλά, δεν υπάρχουν αδιέξοδα και εκτιμούσε ότι η τελική αξιολόγηση θα είναι καλύτερη από κάθε άλλη φορά. Σημείωνε δε ότι σημαντικό ρόλο θα παίξουν και τα stres tests των ελληνικών τραπεζών που οι ανάγκες κεφαλαιοποίησής τους επηρεάζουν τα διαθέσιμα ποσά για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού του 2015.
Πάντως το κυβερνητικό επιτελείο αναγνωρίζει ότι είναι δύσκολο η συζήτηση για το χρέος να κλείσει μέσα στο 2015. Στο πλαίσιο αυτό ο κυβερνητικός σχεδιασμός αναπροσαρμόζεται. Η κυβέρνηση θέλει τον Ιανουάριο του 2015 να έχει το περίγραμμα μίας συνολικής λύσης και να βάλει το δίλημμα στους βουλευτές, είτε να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση να συνεχίσει στην τελική συμφωνία, είτε να καταψηφίσουν και με το ίδιο δίλημμα να πάει σε εκλογές. Η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ που εκτιμάται ότι έχει εκτιναχθεί πάνω από τις πέντε ποσοστιαίες μονάδες δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας αλλά το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι μέχρι το τέλος του χρόνου το κλίμα θα έχει αναστραφεί και ότι το δίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτεια» τελικώς θα αποδώσει.
Προς την κατεύθυνση αυτή πάντως δε συνάδουν οι εξελίξεις από τις συζητήσεις με την Τρόικα. Η κυβέρνηση προκειμένου να αποσπάσει την απαραίτητη θετική αξιολόγηση αποφεύγει οποιαδήποτε προστριβή. Έτσι απέσυρε το αίτημα για μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος και συμπεριέλαβε στο προσχέδιο προυπολογισμού του 2015 πρόβλεψη για ανάπτυξη 3%. Για να πετύχει τους οικονομικούς δείκτες που είναι απαραίτητοι για να πεισθούν οι εταίροι να δεχθούν την αποχώρηση του ΔΝΤ και την βιωσιμότητα του χρέους η κυβέρνηση παρατείνει την πολιτική λιτότητας κατά τρόπο που αναιρεί τις πολιτικές προυποθέσεις για την υπέρβαση της προεδρικής εκλογής. Είναι ενδεικτικό ότι την ώρα που οι συνεργάτες του πρωθυπουργού διαβεβαιώνουν ότι οι συζητήσεις με την Τρόικα πηγαίνουν καλύτερα από ποτέ το οικονομικό επιτελείο παρατείνει για το 2015 τη βαριά φορολογία και αναζητά νέες πηγές επιβάρυνσης των πολιτών, όπως η φορολογία στις απολαβές σε είδος των εργαζομένων.

Πηγή : protothema.gr


Αναταραχή στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο»


Αναταραχή επικρατεί στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο. Αφορμή ήταν η απεργία των τεχνικών καθώς ήταν απλήρωτοι για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο αλλά και τα σχόλια του διευθυντή του σταθμού Κώστα Αρβανίτη, όταν έληξε η απεργία, αφού κατηγόρησε τους εργαζόμενους για εκβιασμό.Πως φτάσαμε όμως ως εκεί; Οι τεχνικοί του σταθμού αποφάσισαν να κηρύξουν απεργία και κάλεσαν την διοίκηση σε διάλογο. Όμως η διοίκηση αρνήθηκε. Με τα πολλά, η απεργία ανεστάλη αφού πληρώθηκαν οι τεχνικοί. Τότε, ο διευθυντής του σταθμού Κώστας Αρβανίτης αποφάσισε να σχολιάσει από την εκπομπή του τα όσα έγιναν.
Μεταξύ άλλων είπε: «Υπήρξε θέμα με απεργία στο Κόκκινο. Εννέα τεχνικούς έχουμε εδώ, οι οποίοι αποφάσισαν να κλείσουν το Κόκκινο και βεβαίως αποφασίσαμε να προωθηθεί η πληρωμή αυτών. Εκβιαστικό ήταν, οπότε πληρώθηκαν οι εννέα τεχνικοί και το Κόκκινο δεν έκλεισε. Και δεν πληρώθηκαν οι άλλοι. Αυτή είναι μία αντίληψη που έχουν οι τεχνικοί και έπρεπε να το κάνουμε ή έπρεπε να πάμε σε μία τέτοια σύγκρουση».
Αυτό, προκάλεσε την αντίδραση της Ενωσης Τεχνικών ΕΤΕΡ.
Η ανακοίνωσή τους ήταν ιδιαίτερα καυστική:
«Ακούγοντας σήμερα το πρωί, καθόλου τυχαία είναι αλήθεια, στον Ρ/Σ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» την εκπομπή του Διευθυντή του σταθμού Κώστα Αρβανίτη, διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά (απλά τώρα εκφράστηκε και δημοσίως) την εμπάθειά του εναντίον της ΕΤΕΡ. Το γιατί παραμένει κάπως αινιγματικό και μυστηριώδες.
Να είναι άραγε επειδή η ΕΤΕΡ έχει την «αναίδεια» να θέλει τους εργαζόμενους τεχνικούς να πληρώνονται για την εργασία που προσφέρουν; Ή επειδή μετά τη συμπλήρωση δύο μηνών κατά τους οποίους δεν καταβλήθηκαν τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων αυτοί τόλμησαν να εξαγγείλουν απεργία (την Τετάρτη 1-10 για 2 οφειλόμενους μισθούς);
«Φαντάζομαι και το σωματείο τους έκρινε ότι …πάνω στην επερώτηση στη Βουλή και τα λοιπά, θα έπρεπε να υπάρξει ένα θέμα», δηλώνει στην εκπομπή του ο κύριος Αρβανίτης. Και συνεχίζει: «Εκβιασμό δεν το λες. Αλλά το λες, ρε παιδί μου! Πώς να το πω;…». Εδώ το αίνιγμα προσλαμβάνει και υπαρξιακές διαστάσεις. Είναι η απεργία εκβιασμός; Είναι κάθε απεργία εκβιασμός; Είναι μερικές απεργίες εκβιασμός και ποιες είναι αυτές; Τι πρέπει να κάνει ένα πρωτοβάθμιο Σωματείο κατά την αντίληψη του κυρίου Αρβανίτη, όταν τα απλήρωτα μέλη του περιέρχονται σε αδυναμία να αντεπεξέλθουν στις ποικίλες και ασφυκτικές οικονομικές υποχρεώσεις της καθημερινότητάς τους; Πρέπει να απεργεί ή να μην απεργεί, ανάλογα με τις εκάστοτε κοινοβουλευτικές συζητήσεις; Ή μήπως δεν πρέπει να απεργεί κανείς ποτέ σε ραδιοσταθμό που διευθύνει ο κύριος Αρβανίτης, διότι σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύει να χαρακτηριστεί εκβιαστής; Πού έχουμε ξανακούσει να ταυτίζεται η απεργία με τον εκβιασμό; Ποιοι οι πρώτοι διδάξαντες; Ποιοι οι δεύτεροι και οι τρίτοι;
Εξίσου ανεξήγητη για μας ήταν και η κατήφεια του κυρίου Αρβανίτη. Εβδομήντα εργαζόμενους έχει ο Ρ/Σ « ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ», τόνισε, οι εννέα τεχνικοί μόνο πληρώθηκαν. Τι ακριβώς είναι εκείνο που τον στενοχωρεί; Ότι πληρώθηκαν οι εννέα ή ότι παραμένουν απλήρωτοι οι υπόλοιποι; Αν είναι το δεύτερο, ως διευθυντής του ραδιοσταθμού δεν έχει παρά να δρομολογήσει και τις σχετικές λύσεις. Γιατί ασφαλώς δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι η αιτία της κατήφειάς του είναι το ότι δεν παρέμειναν όλοι οι εργαζόμενοι απλήρωτοι…
Τελευταίο υπαρξιακό ερώτημα: τι είναι ένα κλαδικό σωματείο; Και πιο αναλυτικά: όταν ένα κλαδικό σωματείο προκηρύσσει απεργία δεν την προκηρύσσει για τα μέλη του, δηλαδή για τους εργαζόμενους του συγκεκριμένου κλάδου τον οποίο εκπροσωπεί; Η ΕΤΕΡ προκήρυξε απεργία στον Ρ/Σ « ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ», εννέα μέλη της εργάζονται εκεί, άρα για αυτούς τους εννέα την προκήρυξε. Για ποιο λόγο την εγκαλεί ο κύριος Αρβανίτης; Μήπως ήθελε να απεργήσουν όλοι οι εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού; Μήπως κανένας;
Και επειδή διακατέχεται από όψιμο ενδιαφέρον για το τι έκανε η ΕΤΕΡ σε άλλους σταθμούς, είμαστε σε θέση να τον διαβεβαιώσουμε ότι παντού κάνουμε ακριβώς ό,τι και ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ και αυτός είναι ένας από τους λόγους που τα μέλη συσπειρώνονται γύρω από το Σωματείο μας.
Όλα αυτά τα ομιχλώδη και ίσως κάπως παράδοξα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο κύριος Αρβανίτης κρύβεται επιμελώς, όταν τον καλούμε στον Δημόσιο Διάλογο του ΟΜΕΔ να δώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες σχετικά με την αποπληρωμή των συναδέλφων τεχνικών, δίνουν την αίσθηση ότι το εν λόγω διευθυντικό στέλεχος επιχειρεί να προσδώσει σε μια απεργία απλήρωτων εργαζόμενων διαστάσεις και προεκτάσεις ευρύτερες και ολίγον …συνωμοτικές, εμφορούμενο από προσωπικές αντιπάθειες. Δηλαδή για να το πούμε πιο λαϊκά, καθότι, πολύ τιμητικά για μας, μας κατέταξε στην εργατική τάξη, από την οποία πάντως εξαίρεσε τον εαυτό του, «για ένα γινάτι». Κρίμα…»

Πηγή : newsit.gr


XAΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΙΤΙΝΗ



Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου


Ερμής ανάδρομος!!!!!!!
Δυο εκλείψεις μέσα στον Οκτώβρη!!!!
Άντε να ξεκινήσουμε το μήνα μ΄αυτό το πλανητικό πάρτι!!!!!!!!!!
Πάρτι?Ε!!!!!Ναι λοιπόν γιορτάσανε τα 40 χρόνια της Ν.Δημοκρατίας!!!
Σβήσανε κεράκια!!!Σαν Πάρτι πριβέ ήτανε!!!Που είναι η..Χλιδή ..ΟΕΟ!!!!!!!!!!!
Με αυτά και..Άλλα πάμε για εκλογές???
Θα πάρει, δεν θα πάρει ψήφο  εμπιστοσύνης η Κυβέρνηση???
Το θέατρο του παραλόγου!!!!!!!!
Και οι Κ.Κ.Πολιτικοί μας να γυρίζουν από παράθυρο σε παράθυρο.να τσακώνονται
λες και είμαστε σε γειτονιά του1960 !!!
Ακόμα δεν μπορούν να καταλάβουν ότι οι ανούσιοι καβγάδες τους
δεν μας βοηθούν και δεν μας αφορούν καθόλου!!!!!!!!!!
Στο ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΚΥΡΙΟΙ.....ΣΤΟ.. ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ!!!!!!!
ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ!!!!!!!!ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ 2014!!!!!!!!
Απαιτούμε ΑΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ στα μεγάλα προβλήματα του λαού!!!!!!!!!!!

ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
Τι τραβάς με όλους αυτούς που σε κυβερνάνε!!!!!!!!!!
Και ένα λαό να πληρώνει και να πεινάει!!!!!!!!!!!!


ΕΙΔΑΜΕ...ΑΚΟΥΣΑΜΕ...ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΕΥΟΥΜΕ!!!!!!!
Η Σίσσυ Φειδά παντρεύτηκε στη Μύκονο με τον επιχειρηματία
Γιώργο Ανρίτσο.Αλλά ..Πολλά τα παρατράγουδα !!!!
Την τελευταία στιγμή ...Αλλαξανε εκκλησία!!!!ΤΥΧΑΙΟ!!
Δε νομίζω ...Όπως λεει και το τραγούδι <<τίποτα δεν γίνεται τυχαία>>
Υπήρχε κόντρα με τη μητέρα της νύφης!!!!!
Βρέ άσε τα παιδιά να ζήσουνε!!!!!!!!!!!!

Τα μηχανάκια της AGB χτύπησαν!!!!!!!!!

Το πρωινό του ΑΝΤ1 σαρώνει!!!!!!!!!!!
Η Σταματίνα Τσιμτσιλή πέρασε την Χριστίνα Λαμπίρη!!
Αλλά ο παλιός ...Είναι αλλιώς........!!!!!
Η Κατερίνα Καραβάτου στο ΕΨΙΛΟΝ βγήκε μπροστά ...Αφήνοντας σκόνη στην
Κωνσταντίνα Σπυροπούλου!!!
Στον ΑΛΦΑ πανικός???
Δεν φτάνουν μόνο τα σκηνικά...........
Μια υπέροχη εκπομπή όπως το joy!!
Ήταν πολύ κρίμα που τα...χαλάσανε οι συνεργάτες!!
Έτσι χωρίστηκαν η μία στο ΣΚΑΙ και η άλλη στο MEGA!!!!!
Aξιόλογες και οι δύο!!Αλλά ..Γιατί τα κανάλια κάνουν το λάθος και τις έχουν
τις ίδιες ημέρες και τις ίδιες ώρες??
στα νούμερα τηλεθέασης πρώτο ήρθε το MEGA!!!!
H Μουρμούρα ξεκίνησε στον ΑΛΦΑ!!1
Μία ωραία σειρά με καταπληκτικές ερμηνείες. ζωντανούς και άμεσους
διαλόγους!!!

Το TIP της Εβδομάδας!!!!
Μετά...Από ..Όλα αυτά ώρα να χαλαρώσουμε με ένα ζεστό αφρόλουτρο
και ένα ποτήρι κρασι!!!!!!!!!!

Αυτά και άλλα χαριτωμένα την άλλη εβδομάδα
με την ΧΑΡΙΤΙΝΗ!!!!!!!!

Για το newsotherwise.gr
Χαριτίνη Δημητρίου
Δημοσιογράφος


Ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων θέλει η τρόικα για να λειτουργεί ανεξέλεγκτα!




Θυμάστε τα έργα και ημέρες του Χ. Θεοχάρη; Και ποιος να τα ξεχάσει!

Τα αλλεπάλληλα δήθεν λάθη στις εγκυκλίους κατά εντολή της Τρόικα οδήγησαν και πολύ σωστά γιατί δεν άντεχε ο κόσμος στην παραίτηση του Γενικού Γραμματέα και είχε αργήσει κιόλας.

Οι συνταγή φτιάχνουμε μια δήθεν λάθος εγκύκλιο και την πλασάρουμε συνεχίζεται όπως έγινε και εχθές με την καινούργια Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων η οποία ήθελε να ξεσκίσει εργαζόμενους και εταιρίες και αυτό δείχνει ότι κανένας δεν υπολογίζει τους πολίτες αυτής της χώρας και τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα.

Επειδή αυτή η συνταγή των εγκυκλίων βολεύει την τρόικα η οποία αδιαφορεί για το τι αποτέλεσμα έχει στις ελληνικές οικογένειες και στους επαγγελματίες αυτή η ασυδοσία και η φορολαίλαπα, αλλά την νοιάζει η τσέπη των δανειστών αποφάσισε να απαιτήσει από την κυβέρνηση την καθολική ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ώστε να μην υπάρξει στο μέλλον περίπτωση πολιτικής παρέμβασης αντίστοιχης με αυτής που οδήγησε στην παραίτηση του Χ. Θεοχάρη τον προηγούμενο Ιούνιο.

Δηλαδή με λίγα λόγια να λειτουργεί σε πλήρη ασυδοσία και ανομία με την ευχή της τρόικα και κάτω από τις εντολές της η Γενική Γραμματεία Εσόδων.

όπως διαβάζουμε στο newsbeast.gr :

"ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ ζητούν πρόσθετες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα οχυρώσουν την αυτονομία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και θα διασφαλίσουν ότι θα απολαμβάνει ενός καθεστώτος αντίστοιχου με αυτό που απολαμβάνει η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Οι επικεφαλής της τρόικας, Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) επανέφεραν χθες στις διαπραγματεύσεις το ζήτημα της καθολικής ανεξαρτητοποίησης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού ζητώντας να υπάρξει άμεσα σχετική πρόνοια. Μάλιστα, στην πρωτοβουλία αυτή φέρεται να έχουν την καθολική στήριξη του Eurogroup.

Σημειώνεται πως το τελευταίο 8μηνο με την πίεση της τρόικας έχουν υπάρξει οι εξής αλλαγές στη φορολογική διοίκηση:

-Καταρτίστηκε το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, το οποίο κάνει βήματα προς την περαιτέρω αυτονομία της.

-Θεσπίστηκε ένα νέο σύστημα βαθμολόγησης και προαγωγής των στελεχών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

-Αποκρυσταλλώθηκαν και περιγράφηκαν αναλυτικά οι αρμοδιότητες και οι στόχοι των γενικών διευθυντών και των διευθυντών της ΓΓΔΕ.

-Τουλάχιστον 1.600 από τις περίπου 2.100 νέες θέσεις εργασίας στο υπουργείο Οικονομικών για το 2014 θα τοποθετηθούν στη Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων.

-Δρομολογήθηκε η πρόσληψη 197 ελεγκτών και διασφαλίσθηκε η βασική εκπαίδευση 2.000 νέων πιστοποιημένων ελεγκτών

-Προγραμματίσθηκαν οι εξωτερικές προσλήψεις 300 ελεγκτών, εξωτερικές προσλήψεις 500 υπαλλήλων και πρόσθετο προσωπικό έως τον Ιούνιο 2015.

-Όλες οι λειτουργίες της φορολογικής διοίκησης ενοποιήθηκαν εντός της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης."

Η ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων μόνο περαιτέρω έγκλημα κατά του ελληνικού λαού μπορεί να χαρακτηριστεί γιατί εάν γίνει αυτό θα ακολουθήσει πάρτι υπέρ των δανειστών με κατά εξακολούθηση αντισυνταγματικούς και παράλογους φόρους χωρίς φρένο.

NOW