Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

ΚΑΘΑΡΜΑ ΑΛΗΤΑΡΆΣ στην Ζάκυνθο έσερνε ένα σκυλί με το αυτοκίνητο και αναζητείται

 



Μία νέα υπόθεση κακοποίησης σκύλου από ένα κάθαρμα αληταρά, στο νησί της Ζακύνθου φέρνει στο φως ο «Ζακυνθινός Όμιλος Μέριμνας Ζώων», το δεύτερο μάλιστα μέσα σε λίγες μέρες.

Ειδικότερα, σε βίντεο που δημοσίευσε στο Facebook φαίνεται ένας σκύλος να σέρνεται πίσω από ΙΧ δεμένος στον κοτσαδόρο.

Ο οδηγός όπως φαίνεται στο video είναι ένα ΚΑΘΑΡΜΑ.

Όταν άλλος οδηγός είδε την σοκαριστική εικόνα, του έκανε νόημα να σταματήσει.

Δείτε το βίντεο εδώ

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο φιλοζωικός όμιλος μετά τη σύσταση στο ζώον, ο αληταράς ακινητοποίησε το όχημα, κατέβηκε από το ΙΧ και στη συνέχεια έβαλε το σκυλί μέσα στο πορτ μπαγκάζ. 

Παράλληλα, όπως τονίζεται όλα τα στοιχεία έχουν σταλεί στις αρμόδιες Αρχές, και περιμένουμε την σύλληψη του και την παραδειγματική του τιμωρία.




Άρχισαν να φεύγουν - Νίκος Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που δεν με εκφράζει απόλυτα

 


Αρχίζουν να εγκαταλείπουν το καράβι, βλέποντας τον "καπετάνιο" να θέλει να βουλιάξει περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ βυθίζοντας τον στον πάτο.

Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ έλαβε με δηλώσεις του ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών στις επερχόμενος αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, βλέποντας την κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει να έχει αρχηγό τον απαξιωμένο Αλέξη Τσίπρα.

«Ήταν κάτι που είχα στο μυαλό μου. Τελευταία μπήκε δηλαδή. Πήρα την πρωτοβουλία να ξεκινήσω μερικές διαδικασίες. Αυτό που έχω αντιληφθεί μέχρι στιγμής είναι ότι αυτό το περιβάλλον δεν είναι τόσο αγνό και αθώο. Είναι λίγο τοξικό για εμένα. Ο μόνος λόγος που ήθελα να το κάνω ήταν γιατί ήθελα να προσφέρω χωρίς την παραμικρή ιδιοτέλεια. Έχει ακόμα δρόμο για την υλοποίησή του, θα δούμε εάν θα το κάνω. Ο κύριος Αλέξης Τσίπρας με στήριξε δημόσια, από εκεί και πέρα ουδέποτε είχε κάποια αλληλεπίδραση στο παρελθόν. Μάλιστα διάφορες κινήσεις τους δεν με εξέφραζαν απόλυτα, παρ' όλα αυτά εκτιμώ ότι είδαν σε εμένα ένα πρόσωπο που μπορεί να κάνει λίγο καλύτερη αυτήν την πόλη», είπε μιλώντας «Στο Πρωινό» του ΑΝΤ1.




Κλίβελαντ: Μητέρα άφησε μόνο του για 10 μέρες το μωρό της και πήγε διακοπές


 

Mια "μητέρα" από το Κλίβελαντ των ΗΠΑ κατηγορείται για την δολοφονία του 16 μηνών μωρού της αφού το άφησε μόνο στο σπίτι για δέκα μέρες.

Το κοριτσάκι πέθανε αφού έμεινε μόνο του στο σπίτι στο Κλίβελαντ για 10 ημέρες, καθώς η μητέρα του ταξίδευε χωρίς να έχει κάνει καμία διευθέτηση για τη φροντίδα του , δήλωσαν οι αρχές την Πέμπτη, σε μια φρικιαστική είδηση που συντάραξε το Κλίβελαντ και τις ΗΠΑ.

Η Κρίστελ Καντελάριο, 31 ετών, συνελήφθη και κατηγορήθηκε για φόνο αφού το κοριτσάκι της, η Τζεϊλίν, βρέθηκε χωρίς να ανταποκρίνεται με το περιβάλλον στο σπίτι τους, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Δεν υπήρχαν «σημάδια τραύματος» και η έρευνα του ιατροδικαστή αποκάλυψε ότι «το παιδί είχε μείνει μόνο του και χωρίς επίβλεψη για περίπου 10 ημέρες και στη συνέχεια πέθανε», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Η Καντελάριο έκανε διακοπές στο Πουέρτο Ρίκο και στο Ντιτρόιτ, σύμφωνα με ένορκη βεβαίωση της αστυνομίας που συντάχθηκε για τη σύλληψή της.

Η ίδια παραδέχτηκε στην αστυνομία ότι άφησε την κόρη «στο σπίτι, ολομόναχη και αφύλακτη», αποκαλύπτει η ένορκη βεβαίωση που συνέταξε υπαστυνόμος.

Όταν 31χρονη επέστρεψε στο σπίτι την Παρασκευή πριν από μια εβδομάδα, βρήκε την μικρή Τζεϊλίν «εξαιρετικά αφυδατωμένη», αποκαλύπτει η ένορκη βεβαίωση.

Η κούνια του μωρού ήταν πλέον γεμάτη από ούρα και πειττώματα, μια φρικιαστική εικόνα.

Οι γείτονες δήλωσαν, μιλώντας στον σταθμό NBC WKYC στο Κλίβελαντ, ότι η μητέρα τους είχε ζητήσει να φροντίσουν την κόρη της στο παρελθόν και δεν καταλάβαιναν γιατί δεν είχε ζητήσει ξανά τη βοήθειά τους.




Βίτσας: Ο Τσίπρας θα μπορούσε να αναλάβει πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας


 

Άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου στον ΣΥΡΙΖΑ και θα ακούμε καθημερινά πολλά, με ένα Τσίπρα εξαφανισμένο από την Κουμουνδούρου, λες και θέλει να κρυφτεί από κάποιους.

Πριν το τέλος του χρόνου και πάντως όχι πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα πρέπει να διεξαχθεί το «αναγκαίο» Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που θα οδηγήσει σε αποφάσεις πριν τις Ευρωεκλογές, ανέφερε ο Δημήτρης Βίτσας, πρώην υπουργός επί ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Στην περίπτωση που το Συνέδριο πραγματοποιηθεί πριν τις αυτοδιοικητικές, η άποψη του κ. Βίτσα είναι ότι «θα είναι ένα συνέδριο πρόχειρο ή αν θέλετε, θα είναι ένα συνέδριο επιβολής των διαθέσεων της ηγεσίας και όχι συνολικής δράσης και σκέψης των μελών του κόμματος, είναι και κάτι άλλωστε που μας έλειψε».

«Θεωρώ ότι πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένο ένα τέτοιο συνέδριο, να είναι έκτακτο, με την έννοια ότι θα εκλεγούν νέοι αντιπρόσωποι για τη συγκρότηση του συνεδρίου και θα οδηγήσει σε αποφάσεις κατά κύριο λόγο για τις ευρωεκλογές αλλά και για την όλη πορεία του κόμματος σε σχέση με την κοινωνία» είπε συγκεκριμένα ο κ. Βίτσας.

Σημειώνοντας ότι δεν έχουν περάσει ούτε 48 ώρες από την έκδοση του αποτελέσματος, ο κ, πρώην υπουργός ανέφερε ότι «υπάρχει ένας έντονος προβληματισμός και διαδικασίες που θα μας οδηγήσουν σε αποφάσεις τι θα κάνουμε εσωκομματικά, για τη δομή του κόμματος και τη λειτουργία του στο επόμενο διάστημα».

Ερωτηθείς ο Βίτσας, εάν ο φεύγει ο αρχηγός όταν χάνει, δήλωσε: «Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, έχω πει και δεν φεύγω από αυτή μου την άποψη, πρέπει να αποφασίσει ποιος θα είναι ο ρόλος του στον ΣΥΡΙΖΑ. Έχει δώσει πάρα πολλά στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαι εγώ με το βλακώδες επιχείρημα ότι είναι συνιδρυτής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν χρειάζεται. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος πήρε τον ΣΥΡΙΖΑ από ένα μικρό κόμμα που έμπαινε δεν έμπαινε στη Βουλή, υπό την ηγεσία του έγινε αξιωματική αντιπολίτευση, έγινε και κυβέρνηση. Έχουμε μια σειρά από εκλογικές ήττες ή από αποτυχημένες, θα’ λεγε κανένας, οργανωτικές δραστηριότητες, όσο και αν προσπαθήσαμε, δηλαδή οι δυνάμεις μας στα συνδικάτα και στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι μικρές, που θα πρέπει και αυτά να τα προσμετρήσει καταρχήν ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Ο ίδιος θα πρέπει να πάρει τολμηρές αποφάσεις είτε αποφασίσει ότι θα μείνει είτε αποφασίσει ότι θα παίξει κάποιο άλλο ρόλο. Δεν υπάρχει περίπτωση ο Τσίπρας να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να μείνει πρόεδρος, μπορεί να παίξει και κάποιον άλλο ρόλο.

«Ρόλος, για παράδειγμα, είναι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Είναι ένας πολύ σπουδαίος ρόλος, εκπροσωπεί το κόμμα στη Βουλή. Αλλά μην προδικάζουμε τα πράγματα πριν ανακοινωθούν οι αποφάσεις. Εγώ λέω από τώρα ότι προσωπικά θα είμαι αντίθετος, βεβαίως αν δεν περάσει η δική μου άποψη θα σκύψω το κεφάλι μπροστά στην άποψη του κόμματος, αλλά θα είμαι αντίθετος να γίνει ένα συνέδριο αύριο, μεθαύριο. Και να γίνουν οι εκλογές για τον Πρόεδρο έξω από τις λογικές του καταστατικού».

Ερωτηθείς εάν στο Συνέδριο θα τεθεί το ζήτημα της ηγεσίας του κόμματος, ο Βίτσας τόνισε πως «τα συνέδρια έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν τα πάντα».

«Έχει σημασία βεβαίως να μη μείνουμε σε έναν τύπο, ο οποίος πολλές φορές είναι και επικοινωνιακός. Δηλαδή ακούω να εκλεγεί η Κεντρική Επιτροπή από τη βάση του κόμματος. Εντάξει, πόσο αυτό όμως είναι αποτελεσματικό; Πήγαμε σε μια Κεντρική Επιτροπή τριακοσίων μελών, η οποία έχει συνεδριάσει όλες και όλες, μέσα στο χρόνο, δύο ή τρεις φορές αν θυμάμαι καλά, δηλαδή δεν παίζει το ρόλο της, αυτό εννοώ. Θα πρέπει να συζητηθούν τα πάρα πολλά όργανα που έχει αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία και αυτά έχουν πρόβλημα λειτουργίας και πολύ περισσότερο, όταν μιλάω για πρόβλημα λειτουργίας, μιλάω για τη σχέση του κόμματος με την ίδια την κοινωνία» προσέθεσε ο κ. Βίτσας.



Μητσοτάκης : «Είμαστε υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος άρα είμαστε υπηρέτες όλων των πολιτών»

 



Ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης.

Οι υπουργοί θα λάβουν τους μπλε φακέλους για τους στόχους που καλούνται να υλοποιήσουν και επί των οποίων θα κριθούν.

Η εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού:

Τα βασικά σημεία της εισήγησης του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο

Θητεία αποτελεσματικότητας και μεγάλων αλμάτων χαρακτήρισε την δεύτερη κυβερνητική του θητεία ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, απορρίπτοντας τυχόν σημάδια έπαρσης και αυταρέσκειας από τα στελέχη της κυβέρνησης.

«Δεν έχουμε δικαίωμα να απογοητεύσουμε τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και συνέστησε λίγα λόγια και πολύ δουλειά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το κυβερνητικό μας έργο δεν θα πρέπει να θυσιάζεται στον βωμό της επικοινωνίας.

«Αντίπαλοί μας μόνο τα προβλήματα και τα τυχόν λάθη» είπε, σημειώνοντας πως «Η κοινωνία μας παρέδωσε τη σκυτάλη του μέλλοντός της» και ότι «ξεκινάμε υπεύθυνα αλλά και αισιόδοξα».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης θα είναι η μετεξέλιξη του Επιτελικού Κράτους, έτσι ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικό και το δεύτερο θα αποτυπώνει κεντρικές οικονομικές δεσμεύσεις όλης της τετραετίας, όπως την επαναφορά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στον πλήρη έλεγχο του δημοσίου, καθώς είχαν τεθεί υπό τον έλεγχο του υπερταμείου από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την υποχρεωτική κοστολόγηση των προεκλογικών προγραμμάτων των κομμάτων.

Ο πρωθυπουργός ιεράρχησε εκ νέου τις τέσσερις μεγάλες προτεραιότητας της τρέχουσας τετραετίας, δηλαδή, όπως είπε:

Καλύτεροι Μισθοί

Καλύτερο Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Καλύτερο Κράτος και

Μια καλύτερη ζωή σε μια ισχυρή Ελλάδα.

Τόνισε στους υπουργούς του δε ότι «οι μπλέ φάκελοι που βρίσκονται μπροστά σας περιέχουν συνολικά 120 μεταρρυθμίσεις, 79 ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης και 959 επιχειρησιακές δράσεις με ορίζοντα τετραετίας».

«Είμαστε υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος άρα είμαστε υπηρέτες όλων των πολιτών» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής αλλά και την είσοδο πολλών μικρότερων κομμάτων στη Βουλή, ο πρωθυπουργός επεσήμανε με νόημα ότι πολύ σχηματισμοί δεν σημαίνουν κατ΄ ανάγκην δημοκρατική πολυφωνία αλλά πολλές φορές διαμορφώνουν μια πολιτική κακοφωνία.

Επειδή Μητσοτάκης στην Ελλάδα εμφανίζεται σπάνια, και είμαστε τυχεροί που τον έχουμε, η κριτική μας ώς newsotherwise.gr  στα μέλη της κυβέρνησης θα είναι αμείλικτη για το καλό της παράταξης, του πρωθυπουργού και της χώρας.





Τι θα γίνει με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία; - Γιατί υπηρετούν ως ειδικοί φρουροί στα Α.Τ.;

 


Με φανφάρες και τυμπανοκρουσίες είχε γίνει η πρόσληψη των Πανεπιστημιακών αστυνομικών, που τους είδαμε μόνο στην ορκωμοσία και μετά τους εξαφάνισαν στα αστυνομικά τμήματα.

Ενάμιση χρόνο μετά την σύσταση της Ομάδας Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.), ο θεσμός παραμένει στα χαρτιά και οι 1.000 που προσλήφθηκαν για αυτό τον σκοπό μετατέθηκαν στα αστυνομικά τμήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκη, αντί να φυλάνε και να προστατεύουν ουσιαστικά τα Πανεπιστήμια. 

Οι απαραίτητοι για τα Πανεπιστήμια αστυνομικού φρουροί υπηρετούν ως ειδικοί φρουροί κάνοντας περιπολίες στους δρόμους, και αυτό φαίνεται στο ΑΠΘ που αντί να φυλάνε την βιβλιοθήκη στο βιολογικό, τον χώρο φυλάνε τα ΜΑΤ επί 24ώρου βάσεως. 

Υποτίθεται ότι για την πάταξη της εγκληματικότητας εντός των Πανεπιστήμιων, και για την απομάκρυνση κάθε κακοποιού και ακροαριστερού που τα έχει κάνει γιάφκα, θα γινόταν περιπολία μελών της πανεπιστημιακής αστυνομίας, συνοδεία αστυνομικών από τα κοντινά αστυνομικά τμήματα στις πανεπιστημιουπόλεις του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, για αρχή και κατόπιν σε όλα τα Πανεπιστήμια.

Αποτέλεσμα καθημερινά, να έχουν δράση, μέσα στον χώρο των Πανεπιστήμιων, καθώς και στις φοιτητικές εστίες σκληροί και αδίστακτοι κακοποιοί σε βάρος της ασφάλειας των φοιτητών και των καθηγητών, όπως και αδίστακτοι ακροαριστεροί αντιεξουσιαστές.



Βούτηξε τα χέρια του στα νερά και τον τράβηξε καρχαρίας [βίντεο]

 



Την στιγμή, που ένας μικρός καρχαρίας δάγκωσε στο χέρι έναν ψαρά και τον τράβηξε στα θολά νερά του υγροβιότοπου των Έβεργκλεϊντς στη Φλόριντα κατέγραψε κάμερα.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή όταν ο ψαράς έσκυψε για να ξεπλύνει τα χέρια του στο νερό, αγνοώντας την προειδοποίηση του φίλου του.

-«Εγώ δεν θα έβαζα τα χέρια μου εκεί μέσα», ακούγεται να λέει μια φωνή στο βίντεο.

-«Για δύο δευτερόλεπτα δεν θα συμβεί κάτι», απαντά ο ψαράς σκύβοντας στην άκρη του σκάφους και βάζοντας τα χέρια του στο νερό.

Την ίδια ακριβώς στιγμή ένας καρχαρίας πετάγεται, τον δαγκώνει στο δεξί του χέρι και τον τραβά στο νερό, ενώ ακούγονται οι κραυγές αγωνίας του.

Ο ψαράς προσπαθεί να γαντζωθεί στο σκάφος με το τραυματισμένο χέρι του. «Πιάστον, πιάστον!», φωνάζει πανικόβλητος ο φίλος του, ενώ ένα τρίτο άτομο στο σκάφος ακούγεται να λέει: «Θεέ μου!». Ο ψαράς κατάφερε να ανεβεί στο σκάφος κι οι φίλοι του τον μετέφεραν στην ακτή όπου δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από φύλακες του υδροβιότοπου, προτού μεταφερθεί με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής του Μαϊάμι-Ντέιτ σε νοσοκομείο.

Ο φίλος του ψαρά, Μάικλ Ρούσο, που κατέγραψε την επίθεση του καρχαρία, ανέβασε το βίντεο στο Instagram για να προειδοποιήσει άλλους να μην ρισκάρουν όταν βρίσκονται στα Έβεργκλεϊντς. «Οι καρχαρίες δεν αστειεύονται στα Έβεργκλεϊντς και δεν είναι υπερβολικές οι προειδοποιήσεις να μη βάζουμε τα χέρια μας στο νερό. Πάρτε το αυτό σαν μάθημα και κρατείστε τα χέρια σας μακριά απ’ το νερό, γιατί αυτό θα μπορούσε να είχε αποτραπεί», πρόσθεσε.





Σύλληψη τριών μελών συμμορίας που διακινούσε ναρκωτικά

 


Η σύλληψη έγινε την Κυριακή 25 Ιουνίου, ημέρα εκλογών, όταν στο πλαίσιο του αυτοφώρου συνελήφθησαν δύο 28χρονοι άνδρες και μια 25χρονη. 

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, συμμορία, βία κατά υπάλληλων και απείθεια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που πραγματοποιούσαν περιπολία εντόπισαν αυτοκίνητο με τρεις επιβαίνοντες να κινείται στις Αφίδνες, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, και διενήργησαν αστυνομικό έλεγχο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση, κατά τη διαδικασία του ελέγχου ο 28χρονος οδηγός αρνήθηκε να συνεργαστεί με τους αστυνομικούς, τους εξύβρισε και άσκησε σωματική βία σε βάρος τους.

Στην κατοχή του οδηγού και στο αυτοκίνητο βρέθηκαν:

110 ναρκωτικά δισκία

πλήθος αυτοσχέδιων συσκευασιών περιέχουσες κοκαΐνη συνολικού βάρους 30,9 γραμμαρίων

πλήθος αυτοσχέδιων συσκευασιών περιέχουσες MDMA συνολικού βάρους 36 γραμμαρίων

κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, συνολικού βάρους 5,6 γραμμαρίων

κατεργασμένη κάνναβη τύπου «σοκολάτα», συνολικού βάρους 18,6 γραμμαρίων

κάνναβη, συνολικού βάρους 20,6 γραμμαρίων

ψηφιακή ζυγαριά ακριβείας

πλήθος κλειδιών και

το χρηματικό ποσό των 270 ευρώ.

Στη συνέχεια, και τα τρία άτομα οδηγήθηκαν στο τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού, το οποίο επελήφθη προανακριτικά.

Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι των συλληφθέντων στο Παλαιό Φάληρο, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

45 ναρκωτικά δισκία

κοκαΐνη συνολικού βάρους 258,6 γραμμαρίων

MDMA συνολικού βάρους 643,4 γραμμαρίων

κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, συνολικού βάρους 484,6 γραμμαρίων

κατεργασμένη κάνναβη τύπου «σοκολάτα», συνολικού βάρους 138,2 γραμμαρίων

κάνναβη, συνολικού βάρους 144,8 γραμμαρίων

602,6 γραμμάρια άγνωστης ναρκωτικής ουσίας

5 ζυγαριές ακριβείας

τρίφτης κάνναβης

πιστόλι κρότου

2 κροτίδες και

το χρηματικό ποσό των 3.970 ευρώ.

Επιπλέον, κατασχέθηκε και το όχημα με το οποίο κινούνταν οι κατηγορούμενοι.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Καραγκιοζιλίκια Τζήμερου με κατάπτυστες αναρτήσεις κατά Ζαχαράκη




Σάλο προκάλεσαν τα χυδαία και σεξιστικά σχόλια του Θάνου Τζήμερου, ο οποίος σε ανάρτησή του για τα κόμματα που μπήκαν στη Βουλή, αναφερόμενος στη Σοφία Ζαχαράκη, που ανέλαβε το νεοσύστατο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, έγραψε: «Ευτυχώς που ιδρύθηκε Υπουργείο Οικογένειας, με επικεφαλής άγαμη, άτεκνη για να αρχίσουμε να γεννάμε. Η 2η τετραετία επαναλαμβάνεται ως φάρσα».



Το γελοίο και χυδαίο σχόλιο του Τζήμερου πυροδότησε πολλές αντιδράσεις, με πιο χαρακτηριστική αυτή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου της Βουλής, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου:

«Ένας άθλιος τύπος! Ντροπή, οργή και θλίψη για "ανθρώπους" σαν τον τζήμερο. Είμαστε με τη @sofiazacharaki, με όλες τις Σοφίες!», έγραψε χαρακτηριστικά.

Σε νέα ανάρτησή του στα social media, ο Θάνος Τζήμερος ουσιαστικά επέμεινε στην άποψή του πως μια «άτεκνη» και «άγαμη» γυναίκα δεν είναι το κατάλληλο πρόσωπο για το υπουργείο Οικογένειας.

Στην ανάρτησή του στο Facebook ο Τζήμερος γράφει μεταξύ άλλων:

«Ταλαίπωροι, θλιβεροί γαλαζαίοι! Η υποβάθμιση και η απαξίωση του θεσμού της οικογένειας σε συνδυασμό με την υπογεννητικότητα είναι πολυπαραγοντικό πρόβλημα, με πλήθος αιτίων. Δεν θεραπεύεται με ένα υπουργείο ακόμα. 

Και μόνο η ίδρυση Υπουργείου Οικογένειας δείχνει ότι η ΝΔ δεν έχει πάρει χαμπάρι όχι πώς λύνεται, αλλά ούτε καν ποιο είναι το πρόβλημα. Σαφές;

Και κάτι ακόμα, θλιβεροί γαλαζαίοι, που σπεύσατε να βγάλετε τη χολή σας, χειρότερα κι από τους συριζαίους για την τελευταία φράση του σχολίου μου, κάνοντας γαργάρα όλες τις προηγούμενες. Ναι, η άποψή μου είναι πως είναι προσόν για κάποιον με θέση ευθύνης να έχει ιδίαν πείραν του θέματος που εποπτεύει. Το τι σημαίνει να έχεις ένα σημαντικό meeting στη δουλειά και να σου τηλεφωνούν από το σχολείο ότι το παιδί σου τραυματίστηκε σοβαρά στο διάλειμμα, δεν το ξέρεις αν δεν το ζήσεις. Το τι σημαίνει να ψάχνεις νοσοκομείο γιατί ανέβασε πυρετό στις 4 το πρωί, το τι σημαίνει να σου λέει γυρνώντας από το σχολείο για αδιάφορους δασκάλους και νταήδες συμμαθητές, για όλους τους κινδύνους που το απειλούν, το τι σημαίνει το κράτος να εμποδίζει τους γονείς και ιδιαίτερα τους πολύτεκνους από το να προσφέρουν μια ποιοτική ζωή στα παιδιά τους και τι σημαίνουν εκατοντάδες άλλα θέματα που σχετίζονται με την ανατροφή ενός παιδιού δεν μπορείς να το ξέρεις αν δεν το ζήσεις. Δεν γίνεται αυτό με "περιγραφές συνεργατών". Ούτε το τι σημαίνει να πρέπει συνεχώς να ισορροπείς ανάμεσα στον ρόλο της μητέρας, της συζύγου και της εργαζόμενης, με αναπόφευκτους συμβιβασμούς και παραχωρήσεις και στους τρεις τομείς. Δεν τα ξέρεις αυτά αν δεν τα ζήσεις. Το να είναι μια γυναίκα άγαμη και άτεκνη δεν είναι μεμπτό. Είναι όμως μειονέκτημα όταν χειρίζεται θέματα οικογένειας. Δεν έκανα το ίδιο σχόλιο όταν ήταν στα υπουργεία Τουρισμού και Παιδείας. Και είναι γκάφα του ΚΜ σε σημειολογικό επίπεδο. Είναι σαν να τοποθετείς Υπουργό Άμυνας κάποιον που δεν έχει υπηρετήσει στον Στρατό. Δεν αμφισβητώ ότι η Ζαχαράκη -που μου είναι συμπαθής ως άνθρωπος- θέλει να ασχοληθεί με τα προβλήματα που προανέφερα. Άλλο όμως να ακούς για την οικογένεια και άλλο να έχεις εσύ και να είσαι υπεύθυνος γι' αυτή...».



Μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ ακροαριστεράς Πολάκης - πρώην ΠΑΣΟΚ Μπίστης


 

Ο Νίκος Μπίστης πρώην ΠΑΣΟΚ, νυν ΣΥΡΙΖΑ, επιχείρησε με μια ανάρτησή του να κάνει «ενέσεις ηθικού» στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη βαριά ήττα στις εκλογές 2023.

Ο Μπίστης υποστήριξε ότι «αν μου έλεγε κάποιος πριν χρόνια ότι θα ερχόταν μια ημέρα που η δική μας Αριστερά θα έπαιρνε σε εκλογές 17,85% και θα έκλαιγα από λύπη και όχι από χαρά, θα τον έλεγα παλαβό», κάνοντας λόγο για «πολύτιμο ποσοστό» και «πολίτες που έσφιξαν τα δόντια και πήγαν στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».

Επιτέθηκε μάλιστα και στο πρώην κόμμα του ΠΑΣΟΚ, γιατί δε τους έκανε την χάρη να συμπράξει και να συνεργαστεί μαζί τους, προσθέτοντας ότι «τη βασική όμως ευθύνη για το αρνητικό αποτέλεσμα την έχουμε εμείς».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Νίκου Μπίστη:

«Αν μου έλεγε κάποιος πριν χρόνια ότι θα ερχόταν μια ημέρα που η δική μας Αριστερά θα έπαιρνε σε εκλογές 17,85% και θα έκλαιγα από λύπη και όχι από χαρά , θα τον έλεγα παλαβό. Αυτό το πολύτιμο ποσοστό, αυτοί οι πολίτες που έσφιξαν τα δόντια και πήγαν στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία είναι το εφαλτήριο για το αύριο της Αριστεράς και της δημοκρατικής παράταξης. Ίσως σήμερα δεν το συνειδητοποιούμε, αλλά έχει -και αυτό θα φανεί στο άμεσο μέλλον- μεγάλη σημασία ότι δεν μπόρεσαν να σπάσουν τη σπονδυλική στήλη της Αριστεράς μας, που ήταν ο δεύτερος στόχος της πολυπρόσωπης συντήρησης. Επίσης η προσπάθεια ενίσχυσης άλλων δυνάμεων σε βάρος της δικής μας Αριστεράς έδειξε τα όριά της. Με πενιχρό κέρδος 0,4% και 0,2% και με ένα σκληρό αποκλεισμό λίγο κάτω από το όριο του 3%, μπορούν ίσως να δουν τα αποτελέσματα του μονομέτωπου αγώνα που χρόνια τώρα διεξήγαγαν κατά του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Τη βασική όμως ευθύνη για το αρνητικό αποτέλεσμα την έχουμε εμείς. Εμείς, κατά συνέπεια, έχουμε υποχρέωση να συζητήσουμε, να αναζητήσουμε λάθη, να ανακαλύψουμε την έμπρακτη αυτοκριτική, να ξεκόψουμε οριστικά με συμπεριφορές που αποδεδειγμένα μας έβλαψαν. Κυρίως να αναζητήσουμε τους λόγους της υποχώρησης -σε όλη την Ευρώπη και τη χώρα μας- των αξιών της αλληλεγγύης της συλλογικότητας και του ορθολογισμού, ενώ ενισχύονται ο ατομικισμός, η ξενοφοβία, ο εθνικισμός, εν τέλει ο παραλογισμός. Όλα αυτά που ενισχύουν τη Δεξιά και την Ακροδεξιά. Και αυτά πρέπει να γίνουν εν κινήσει, με ενότητα και σοβαρότητα που θα διασφαλίζουν την ίδια την αναγκαία σε βάθος συζήτηση και αναζήτηση».

Η απάντηση ήρθε από τον ακροαριστερό με φασιστικές ιδέες Παύλο Πολάκη, ο οποίος επιτέθηκε στον Νίκο Μπίστη γιατί ήταν υποστηρικτής της «προοδευτικής κυβέρνησης» με απλή αναλογική:

«Σωστά τα λες, γι' αυτό ανέλαβε πρώτος την ευθύνη για τη συγκεκριμένη γραμμή της κυβέρνησης των προοδευτικών δυνάμεων με την απλή αναλογική που υπήρξες φανατικός υποστηρικτής. Εννοώ την απουσία όποιας αναφοράς στην επιδίωξη αυτοδυναμίας αν οι άλλοι αρνηθούν, όπως και έγινε!!!» 






Να τελειώνουμε με τους ακροαριστερούς κακοποιούς - Έδειραν 15χρονο επειδή δεν τους άρεσε η μπλούζα


 

Οι εκλογές τελείωσαν, οι ακροαριστεροί κακοποιοί, αλωνίζουν την χώρα διαπράττοντας εγκλήματα και άμεσα πρέπει να δωθεί λύση, να τσακίσουν αποφασιστικά όλες αυτές τις ακροαριστερές συμμορίες κακοποιών.

Ακροαριστεροί κακοποιοί αντιεξουσιαστές έσπασαν στο ξύλο ένα 15χρονο αγόρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το απόγευμα του Σαββάτου, επειδή φορούσε μπλούζα με το έμβλημα της Πολεμικής Αεροπορίας και τη σημαία της Ελλάδας στο μπράτσο.

Το ανησυχητικό είναι ότι υπήρχε κόσμος δίπλα στο έγκλημα, και κανένας δειλός δεν τους σταμάτησε.

Την καταγγελία έφερε στο φως της δημοσιότητας ο πατέρας του 15χρονου, ο οποίος, αναφερόμενος στους δράστες, ξεκαθαρίζει: «Θέλω να τους κυνηγήσω, να τους πιάσω εγώ», σύμφωνα με όσα αναφέρει το thestival.gr και δεν έχει άδικο.

Σάββατο, ώρα 20:30, κέντρο Θεσσαλονίκης. Ο 15χρονος βρισκόταν στη συμβολή των οδών Αλεξάνδρου Σβώλου και Εθνικής Αμύνης μαζί με συνομήλικο φίλο του, με τον οποίο έκαναν βόλτα. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο φίλος του, εντελώς ξαφνικά, δέχτηκαν πισώπλατα χτυπήματα από δύο φαιδρούς και θρασύδειλούς μεγαλύτερους άνδρες, οι οποίοι φορούσαν full-face, όπως όλοι οι ακροαριστεροί κακοποιοί που αλωνίζουν την χώρα. 

Ο ανήλικος έπεσε στο έδαφος και οι φαιδροί και θρασύδειλοι κακοποιοί συνέχιζαν να τον χτυπούν με κλωτσιές στο σώμα και το κεφάλι, με συνέπεια να του ραγίσουν δύο πλευρά. Οι δράστες, αφού χτύπησαν με μανία τον ανήλικο, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο πατέρας του 15χρονου, Γιώργος Καραπιπέρης, υποστηρίζει πως η επίθεση που δέχθηκε ο γιος του έγινε από άτομα του αναρχικού χώρου, διότι ο 15χρονος φορούσε μπλούζα με το έμβλημα της Πολεμικής Αεροπορίας στο στήθος και την ελληνική σημαία στο μπράτσο.

«Είμαι 1.000% σίγουρος ότι τον χτύπησαν για την μπλούζα» τονίζει, μιλώντας στο thestival.gr. «Και επειδή φορούσε την μπλούζα, δηλαδή, έπρεπε να τον δείρουν; Προκαλούσε;», διερωτάται ο πατέρας.

Ο 15χρονος νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» για τρεις ημέρες, με δύο πλευρά ραγισμένα από τα χτυπήματα των κουκουλοφόρων. «Το παιδί μου έχει μελανιές σε όλο του το σώμα», αναφέρει με αγανάκτηση ο κ. Καραπιπέρης.

Σήμερα, ο μικρός βρίσκεται στο σπίτι του σωματικά υγιής, όμως ψυχολογικά παραμένει σε κατάσταση σοκ από την αναίτια επίθεση που δέχθηκε.

«Μας καλούν καθημερινά από την Αστυνομία για να δουν πώς είναι ο μικρός και για να καταθέσει στο Τμήμα όλα όσα έγιναν. Ακόμα δεν μπορεί. Είναι σοκαρισμένος, το βλέπω στα μάτια του, φοβάται» εξηγεί ο πατέρας του θύματος, Γιώργος Καραπιπέρης.

Ο φόβος έχει μεταφερθεί και σε φίλους του 15χρονου που έμαθαν για το περιστατικό. «Η παρέα του δεν έρχεται πλέον στο κέντρο, φοβούνται», λέει ο κ. Καραπιπέρης.

Μάλιστα, δεν κρύβει την ενόχλησή του για το γεγονός ότι δεν βρέθηκε κάποιος άνθρωπος να βοηθήσει τον γιο του που δεχόταν επίθεση. «Το θεωρώ παράλογο. Τουλάχιστον ας καλούσε κάποιος το 100, όχι κάτι παραπάνω. Τρία ψηφία είναι μόνο. Σήμερα είναι το δικό μου παιδί, αύριο θα είναι κάποιου άλλου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Θέλω να τους κυνηγήσω και να τους πιάσω, θα είναι άτυχοι»

Ο πατέρας του 15χρονου παραμένει εξοργισμένος για την αναίτια και άνανδρη επίθεση που δέχθηκε ο γιος του και ο φίλος του, στα καλά καθούμενα. Όπως λέει στο thestival.gr, θέλει να τους κυνηγήσει και να τους πιάσει ο ίδιος.

«Καλύτερα για τους ίδιους να τους βρει η αστυνομία, παρά εγώ. Δεν έχω πειράξει ούτε κουνούπι στη ζωή μου. Μην τους βρω πρώτος, θα είναι πολύ άτυχοι στη ζωή τους. Θέλω να τους κυνηγήσω και να τους πιάσω. Και στην Αστυνομία αυτό θα πω. Όποιος προλάβει από τους δύο μας να τους πιάσει πρώτος. Δεν θα το αφήσω έτσι. Αυτοί πρέπει να τιμωρηθούν, να καταλάβουν τι εστί ποινή».

Ο πατέρας του ανήλικου αγοριού προτίθεται να κινηθεί νομικά. Την Τετάρτη θα υποβάλει μήνυση κατά αγνώστων για το περιστατικό, ενώ οι αρμόδιες αρχές θα καλέσουν τον 15χρονο για κατάθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό θα διερευνήσει η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας, η οποία ασχολείται με τον αντιεξουσιαστικό χώρο.



Η σειρά των υπουργείων: Ποιο είναι πρώτο τη τάξει

 


Τη σειρά της τάξης των υπουργείων καθορίζει το ΦΕΚ που υπέγραψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το υπ. αριθμόν 2/27-06-2023 (ΦΕΚ Β' 4162/27-06-2023), ο καθορισμός σειράς τάξης υπουργείων φέρνει το υπουργείο Οικονομικών ως πρώτο θεσμικά, ενώ έπονται το Εξωτερικών και το Άμυνας.

Αναλυτικά, η σειρά τάξης των υπουργείων καθορίζεται ως εξής:


Υπουργείο Οικονομικών

Υπουργείο Εξωτερικών

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Υπουργείο Εσωτερικών

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Υπουργείο Υγείας

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Υπουργείο Ανάπτυξης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Υπουργείο Δικαιοσύνης

Υπουργείο Πολιτισμού

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Υπουργείο Τουρισμού

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας




Τάτσης: Στις νομαρχιακές του ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφορούσαν ανταλλακτικά νομίσματα

 


Επικίνδυνοι για την χώρα ετοιμαζόντουσαν να την ρημάξουν και να την αποτελειώσουν.

Έτσι και έπεφτε η τύχη της Ελλάδας στα χέρια του Τσίπρα - ΣΥΡΙΖΑ, θα την έπαιζαν και πάλι στα ζάρια για να διαταράξουν την καθημερινότητά των πολιτών και την οικονομική τους ασφάλεια.

Τις αποκαλύψεις έκανε το πρώην πλέον στέλεχος του κόμματος Άγης Τάτσης, ο οποίος αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και αποκάλυψε συζητήσεις που γίνονταν μεταξύ στελεχών σε τοπικές για «περίεργα νομίσματα», μιας άλλης οικονομίας, όπως την έχουν στο κεφάλι τους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη στο «Κontra», σε νομαρχιακές του ΣΥΡΙΖΑ διακινούσαν μέχρι και χαρτιά για ανταλλακτικά νομίσματα.