Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Ο Τόσκας γιατί δεν δίνει την πολιτική εντολή να αδειάσουν τα κτίρια υπό κατάληψη αφού υπάρχει εισαγγελική εντολή;



Η Ελλάδα ζει σε ένα επικίνδυνο καθεστώς ατιμωρησίας, ανομίας και απευθείας συνδιαλλαγής με το έγκλημα.

Είναι τραγικό να έχεις πολιτικές ηγεσίες στο υποτίθεται υπουργείο προστασίας του πολίτη και στο δικαιοσύνης και να μην αισθάνεσαι ασφαλής με την ανοχή που δείχνουν και τους εγκληματικούς νόμους που καλύπτουν εγκληματίες και σκληρούς κακοποιούς.

Η Ελληνική αστυνομία είναι πολύ προβληματισμένη για την στάση που κρατάει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί και δείχνει ανοχή.

Διαβάζουμε στο newsone.gr

Άλλες δύο εισαγγελικές εντολές για τις εκκενώσεις ισάριθμων καταλήψεων ήρθαν στις αστυνομικές αρχές.

Για όλες υπάρχει αστυνομικός σχεδιασμός εκκένωσης χωρίς όμως να δίνεται η πολιτική εντολή για την εφαρμογή του.

Οι καινούργιες εντολές αφορούν κτίριο της οδού Νοταρά 26, το οποίο ανήκει στο Δημόσιο και έχει καταληφθεί από τις 25 Σεπτεμβρίου 2015 και ένα κτίριο ανήκει σε ιδιώτη στην οδό Σπ. Τρικούπη 16, που βρίσκεται υπό κατάληψη από τις 17 Σεπτεμβρίου 2016.

Στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας επισημαίνουν ότι από τις επίσημες καταγραφές, 39 κτίρια βρίσκονται υπό κατάληψη στο κέντρο της Αθήνας και περιφερειακά, ενώ για δύο από αυτές τις καταλήψεις υπάρχουν υποψίες διάπραξης αξιόποινων πράξεων, εκ των οποίων η μία έχει προκαλέσει την διαμαρτυρία ακόμη και μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι αλλοδαποί καταληψίες επιδεικνύουν «σκληρή» συμπεριφορά και στάση απέναντι σε εκείνους που προσεγγίζουν το κτίριο.

Στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. επικρατεί προβληματισμός για το θέμα των υπό κατάληψη κτιρίων, για κάποια από τα οποία παρότι υπάρχουν χρόνιες εισαγγελικές παραγγελίες για την εκκένωσή τους, δεν δίνονται εντολές ενεργειών εξαιτίας της πολιτικής ατολμίας.

Να σημειωθεί ότι δεν αποκλείεται το επόμενο χρονικό διάστημα να υπάρξει μαζική υποβολή μηνύσεων από τους ιδιοκτήτες κτιρίων υπό κατάληψη, ακόμη και προσφυγή τους σε ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Λίστα καταλήψεων

Ο κατάλογος των δημοσίων κτιρίων που βρίσκονται υπό κατάληψη έχει ως εξής:

Στέκι Λέλας Καραγιάννη Κυψέλη (1988) Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Περιστερίου Πλ. Δέγλερη (1990) Κατάληψη Πάτμου και Καραβία Κάτω Πατήσια (1998) Αυτοδιαχειριζόμενη Βιβλιοθήκη Πλ. Βικτωρίας (2004) Κατάληψη «Πραποπούλου» Χαλάνδρι (2006) «Πριάμου» Ίλιον (2008) Κτίριο Πρώην ΠΙΚΠΑ Α. Πετράλωνα (2009) Στέκι Μεταναστών Τσαμαδού Εξάρχεια (2009) Ζαΐμη 11Εξάρχεια (2009) Πάρκο Ναυαρίνου (2009) «Αγρός Καματερού» πάρκο Τρίτση (2009) Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Πλ. Αγ. Δημητρίου Πετρούπολη (2009) Κατάληψη «Στρούγκα» Ν. Φιλαδέλφεια (2010) Στέκι «Σινιάλο» Αιγάλεω (2010) Κατάληψη Βαλτετσίου 60 (2011) Καλλιδρομίου και Ζωσιμάδων «Αρχείο 71» (2011) «Παπουτσάδικο» Χαϊδάρι (2011) Στέκι ΒΟΞ (2012) Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Αλληλεγγύης «Ιστός» Χαϊδάρι (2012) Κατάληψη Θεάτρου Εμπρός Πλάκα (2013) Κατάληψη Πάρκου Ανάληψης Βύρωνα (2014) Κατάληψη Ματρόζου 45 (2017).

Τα ιδιωτικά κτίρια που έχουν καταληφθεί είναι τα παρακάτω

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Άνω-Κάτω Πατησίων (1996) Κατάληψη Έπαυλη Κούβελου Μαρούσι (2010), Συνέλευση κατοίκων Βύρωνα-Καισαριανή-Παγκρατίου (2012) Κατάληψη Καλλιδρομίου 74 (2016).    Σε ιδιώτες και δημόσιο ανήκει η Κατάληψη Προσφυγικών Κτιρίων Αμπελοκήπων (2013).
Η λίστα των καταλήψεων για φιλοξενία προσφύγων έχει ως εξής:

Κατάληψη Νοταρά 26 Εξάρχεια (2015) Κατάληψη Δερβενίων 56 Εξάρχεια (2015) Κατάληψη Θεμιστοκλέους 58 Εξάρχεια (2016), Κατάληψη Καποδιστρίου και Κάνιγγος 22 Εξάρχεια (2016) Κατάληψη Οκτάβιου Μερλιέ και Πρασσά Εξάρχεια (2016) Ξενοδοχείο CITY PLAZA (2016) Κατάληψη κτιρίου Μεθώνης 52 Εξάρχεια (2016) Κατάληψη Αχαρνών και Σουρμελή (2016) Κατάληψη κτιρίου Σπ. Τρικούπη 57 Εξάρχεια Ξενοδοχείο «ΟΝΕΙΡΟ» (2016) Κατάληψη Αραχώβης 44 Εξάρχεια (2016) Κατάληψη Σπ. Τρικούπη 17 Εξάρχεια (2016) Κατάληψη Αχαρνών 22 (2016).


Κράτος ανομίας και ατιμωρησίας η Ελλάδα: Επιστρέφουν οι επίορκοι του ΕΦΚΑ ελλείψει Πειθαρχικού Συμβουλίου




Ατιμώρητοι παραμένουν οι επίορκοι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ αφού ένα είναι δυνατόν δεν είναι άξιοι και ικανοί να λειτουργήσουν το Πειθαρχικό Συμβούλιό του. 

Όπως διαβάσαμε στην εφημερίδα Τα Νέα, η συγκρότηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου έπρεπε να γίνει από την 1η Ιανουαρίου 2017 και δεν είναι ικανοί να την συγκροτήσουν μέχρι και σήμερα 

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τους η ανικανότητα; Από ανεπάρκεια; Η επίτηδες για να γλιτώσουν οι ημέτεροι; Ποιος ξέρει, τέλη Ιουνίου επιστρέφουν στη θέση τους 19 υπόδικοι υπάλληλοι με πολύ σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα και οι περισσότεροι επίορκοι υπάλληλοι έχουν ομολογήσει την παρανομία τους και τώρα εργάζονται κανονικά. 

Παράδειγμα για την υπόθεση της Πάτρας, όπου γυναίκα υπάλληλος του ΕΦΚΑ υπεξαίρεσε πρόσφατα χρηματικό ποσό 101.000 ευρώ, η συγκεκριμένη υπάλληλος δεν τέθηκε σε δυνητική αργία όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του φορέα αφού δεν υπάρχει Πειθαρχικό Συμβούλιο!!! Εάν είναι δυνατόν!! Αποτέλεσμα η επίορκος ύστερα από έναν μήνα θα επιστρέψει στη θέση της αφού της επιβλήθηκε η αναστολή των υπαλληλικών της καθηκόντων για έναν μήνα.

Και ενώ οι επίορκοι υπάλληλοι παραμένουν ατιμώρητοι, η διοίκηση του ΕΦΚΑ υπογραμμίζει ότι «για όσους υπαλλήλους προκύψει παραβατική συμπεριφορά, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την απόδοση ποινικών και πειθαρχικών κυρώσεων».

Κράτος ατιμωρησίας και ελεύθερης εγκληματικής δραστηριότητας!!


Τι ισχύει για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα μετά την παράταση και τα πρόστιμα στο taxisnet



Το παράβολο των 250 ευρώ θα επιστραφεί σε όσους το έχουν ήδη καταβάλει.

Με παράταση, πάγωμα προστίμου, επιστροφή χρημάτων και επανέλεγχο η κυβέρνηση επιχειρεί να δώσει λύση στο ζήτημα με τα λάθη που προέκυψαν στη λίστα με τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα.

Όπως είναι γνωστό τα λάθη ξεπερνούν τις 300.000 στα ραβασάκια μέσω taxisnet και οι πολίτες έπρεπε να περάσουν από πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες για να μην πληρώσουν το πρόστιμο.

Μετά τα εκατοντάδες χιλιάδες λάθη την παράταση μέχρι τις 14 Ιουλίου για πληρωμή των ασφαλίστρων των ανασφάλιστων οχημάτων αποφάσισε την Τετάρτη το υπουργικό συμβούλιο. Σε όσους ασφαλίσουν το όχημά τους μέχρι την εν λόγω ημερομηνία, θα επιστραφεί το ποσόν του προστίμου το οποιο πλήρωσαν.

Συγκεκριμένα, όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο Οικονομικών:

«Λόγω των προβλημάτων που διαπιστώθηκαν κατά τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων (όπως λάθη στα ασφαλιστήρια συμβόλαια, οχήματα θανόντων, κλεμμένα κλπ.) αποφασίστηκε το πάγωμα των παραβόλων μέχρι τις 14/7/2017. Στο διάστημα αυτό θα έχουν τη δυνατότητα οι πολίτες να διορθώσουν τα λάθη ή να ασφαλίσουν τα οχήματά τους χωρίς την καταβολή του παραβόλου των 250 ευρώ. Σχετική υπουργική απόφαση θα εκδοθεί άμεσα. Το παράβολο θα επιστραφεί σε όσους το έχουν ήδη καταβάλει τις προηγούμενες ημέρες. Επισημαίνεται ότι με βάση τη νομοθεσία οι πολίτες οφείλουν να ανανεώνουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια των οχημάτων τους πριν από την ημέρα λήξης τους και οφείλουν να τα έχουν ασφαλισμένα, εφόσον δεν έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους, ασχέτως εάν τα κινούν ή όχι».

Έτσι για τα ανασφάλιστα ισχύουν τα εξής:

Όσοι έως τις 14/7 προχωρήσουν σε ασφάλιση θα γλιτώσουν πλήρως την πληρωμή του παραβόλου.

Θα υπάρξει κλιμάκωση του προστίμου, ανάλογα με τα κυβικά, για όσους ασφαλιστούν από 15/7 και μετά. Για παράδειγμα, το πρόστιμο θα μειωθεί σε 100 ευρω για μηχανές, σε 200 ευρώ από 250 ευρώ για αυτοκίνητα ως 1.000 κ.ε. και σε 250 ευρώ για τα μεγαλύτερου κυβισμού οχήματα.

Όσοι έχουν πληρώσει το παράβολο θα το πάρουν πίσω.

Θα γίνει επανέλεγχος της λίστας και ενδεχομένως νέα διασταύρωση για να εντοπιστούν οι ανασφάλιστοι.

Θα γίνει νέος έλεγχος στα 300.000 λάθος ραβασάκια.


Πηγή : newsbeast.gr


Capital controls: Ανάληψη ως 2.000 το μήνα – Πότε έρχονται οι αλλαγές



Νέες αλλαγές στα capital controls φέρνουν μεγαλύτερη χαλάρωση στα μέτρα περιορισμού των συναλλαγών με τις τράπεζες και δίνουν ανάσα στους πολίτες και την αγορά.

Οι αλλαγές στα capital controls των τραπεζών όλα δείχνουν πως έρχονται μετά την εκταμίευση της δόσης μέσα στον Ιούλιο. Πιθανότατα, σύμφωνα με την εφημερίδα “Ειδήσεις”, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Η αλλαγές θα έρθουν σταδιακά και σε πρώτη φάση θα υπάρξει αύξηση του μηνιαίου ορίου αναλήψεων από 120 ως και 320 ευρώ.

Από τα 1.680 ευρώ το μήνα που είναι σήμερα το μηνιαίο όριο αναλήψεων θα αυξηθεί δηλαδή στα 1.800 με 2.000 ευρώ τον μήνα.

Το σενάριο των 1.800 ευρώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο, όμως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο το όριο να ανέβει στα 2.000 ευρώ. 

Σε κάθε περίπτωση βέβαιο θεωρείται ότι οι καταθέτες θα έχουν την δυνατότητα να παίρνουν το ποσό που δικαιούνται κάθε μήνα με μία και μόνο ανάληψη, χωρίς βέβαια να είναι αυτό δεσμευτικό.

Σημαντικό, σύμφωνα με την πρόταση των τραπεζών θα είναι και το γεγονός ότι θα δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας νέων λογαριασμών ή η προσθήκη συνδικαιούχων στους λογαριασμούς, ακόμη και η δημιουργία νέου κωδικού πελάτη.


Πηγή 


Βόλος: 80.000 ευρώ σε μη δικαιούχους «μοίρασαν» υπάλληλοι του ΕΦΚΑ




Έλεγχο στο περιφερειακό υποκατάστημα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) στο 

Βόλο, σχετικά με την χορήγηση επιδομάτων παροχών και την πίστωση χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς IBAN μη δικαιούχων, πραγματοποιεί κλιμάκιο των επιθεωρητών του ΕΦΚΑ.

Μέχρι στιγμής, κατά την πρώτη φάση του ελέγχου, έχει προκύψει το ποσό των 80.000 ευρώ, το οποίο έχει αποδοθεί σε μη δικαιούχους από παράνομες ενέργειες συγκεκριμένων υπαλλήλων.
Ειδικότερα, σχετικά με τη διενέργεια εσωτερικού ελέγχου στο περιφερειακό υποκατάστημα μισθωτών Μαγνησίας του ΕΦΚΑ -πρώην ΙΚΑ Βόλου- η διοίκηση του φορέα διευκρινίζει, ότι για όσους υπαλλήλους προκύψει παραβατική συμπεριφορά, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την απόδοση ποινικών και πειθαρχικών κυρώσεων, ενώ επισημαίνει ότι η έρευνα συνεχίζεται και σε άλλους τομείς λειτουργίας του εν λόγω υποκαταστήματος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΦΚΑ, η έρευνα ξεκίνησε με πρωτοβουλία της αρμόδιας Υπηρεσίας Επιθεώρησης, σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ και όχι εξαιτίας καταγγελιών τρίτων, όπως αναγράφηκε στον τοπικό Τύπο.

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ σημειώνει, ότι από την έναρξη λειτουργίας του φορέα και την ανάληψη των καθηκόντων της, έχει διακηρύξει τη θέση αρχής της για πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα στη λειτουργία του φορέα και τη διαχείριση των υποθέσεών του, στο πλαίσιο και της σχετικής κατεύθυνσης του εποπτεύοντος υπουργείου. «Σε αυτήν την πορεία θα συνεχίσει να κινείται αταλάντευτα, εντατικοποιώντας τους ελέγχους, στέλνοντας το μήνυμα της μηδενικής ανοχής σε σχέση με τη διαφθορά» τονίζει.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Καθηγητές κατά Γαβρόγλου και κυβέρνησης: «Ως πότε η κυβέρνηση θα βλέπει και θα ερμηνεύει την πραγματικότητα μέσα από τα παραμορφωτικά γυαλιά των ιδεοληψιών της»




Οξύτατη αντίδραση της ΠΟΣΔΕΠ στις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας για την κατάσταση στο ΑΠΘ

«Φαίνεται ότι οι ιδεολογικές αγκυλώσεις της κυβέρνησης για τη λειτουργία των ΑΕΙ και το άσυλο τη θέτουν σε καθεστώς σύγχυσης και δεν της επιτρέπουν να αντιληφθεί την πραγματικότητα» αναφέρουν στην ανακοίνωση τους.

«Ως πότε η κυβέρνηση θα βλέπει και θα ερμηνεύει την πραγματικότητα μέσα από τα παραμορφωτικά γυαλιά των ιδεοληψιών της»;

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΔΕΠ:

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη διακίνηση ναρκωτικών αλλά και τη διάπραξη και άλλων έκνομων πράξεων στους χώρους του ΑΠΘ, ο Υπουργός Παιδείας απάντησε:

«Ιδίως στα πανεπιστήμια για πάρα πολλά χρόνια, τα προβλήματα αυτά λύνονται από τα μέσα. Αν δηλαδή υπάρχει ένα φοιτητικό κίνημα ρωμαλέο να μπορεί να προστατεύσει τους χώρους, οι εκπαιδευτικοί, η διοίκηση κλπ, πάντοτε ξέρουμε τότε ότι τέτοια φαινόμενα δεν παρουσιάζονται». Πρόσθεσε ότι «για κακουργηματικές πράξεις μπορούν να παρέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις, αλλά μετά από πρόσκληση του πρύτανη….Πάντως, ποτέ δεν έχει φέρει λύση η αντιμετώπιση με αστυνομικούς τρόπους».

Οι δηλώσεις αυτές, με τις οποίες αφενός μετατίθενται οι ευθύνες για την αντιμετώπιση φαινομένων του απλού ποινικού δικαίου στο «ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα», στους εκπαιδευτικούς και τη διοίκηση, και αφετέρου αναιρείται ο ρόλος των δυνάμεων τάξης, αναδεικνύουν με τον πιο εύγλωττο και ηχηρό τρόπο την άρνηση της κυβέρνησης να αναλάβει τις ευθύνες που έχει στο ακέραιο, την αδυναμία κατανόησης του προβλήματος και την έλλειψη πολιτικής βούλησης για την επίλυσή του. Εξηγούν όμως γιατί η νοοτροπία αυτή, προϊόν ιδεολογικών αγκυλώσεων, δεν επέτρεψε όλα αυτά τα χρόνια την αποτελεσματική αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών που εμφανίζονται στους χώρους των πανεπιστημίων.

Αποδεικνύουν όμως κάτι ακόμη πιο ανησυχητικό. Ο Υπουργός Παιδείας φαίνεται να μη γνωρίζει το νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των ΑΕΙ, σύμφωνα με το οποίο δεν υπάρχει άσυλο με την έννοια του άβατου, το οποίο μάλιστα να προστατεύει έκνομες και εγκληματικές πράξεις καθώς σύμφωνα με τον ν. 4009/2011 «Σε αξιόποινες πράξεις που τελούνται εντός των χώρων των Α.Ε.Ι. εφαρμόζεται η κοινή νομοθεσία» και δεν απαιτείται προς τούτο καμία πρόσκληση από τον Πρύτανη. Επιπλέον όμως φαίνεται να μη γνωρίζει (!?) ούτε την πρόταση που ο ίδιος έχει προτείνει στο Σχέδιο Νόμου που έχει δημοσιοποιήσει και θέσει σε διαβούλευση και η οποία αναφέρει επί λέξη: “…Επέμβαση δημόσιας δύναμης σε χώρους των Α.Ε.Ι. λαμβάνει χώρα σε περιπτώσεις πλημμελημάτων και κακουργημάτων αυτεπαγγέλτως…”, δηλαδή μια διατύπωση λιγότερο περιοριστική από αυτό που ο ίδιος πιστεύει πως ισχύει σήμερα. Φαίνεται ότι οι ιδεολογικές αγκυλώσεις της κυβέρνησης για τη λειτουργία των ΑΕΙ και το άσυλο τη θέτουν σε καθεστώς σύγχυσης και δεν της επιτρέπουν να αντιληφθεί την πραγματικότητα.

Η έννοια του ασύλου έχει ως στόχο την προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας στην έρευνα και τη διδασκαλία και της ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης ιδεών στα πανεπιστήμια. Δεν αποσκοπεί στο να δίνει πρόσφορο έδαφος σε φαινόμενα ασυδοσίας, ανομίας, κοινής παραβατικότητας ή βίας με ιδεολογικά προσχήματα στους πανεπιστημιακούς χώρους ούτε στο να δημιουργεί εμπόδια στην αντιμετώπισή τους. Για το λόγο αυτό τη ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ έχει ήδη εκφράσει την αντίθεσή της στην τροποποίηση της ισχύουσας διάταξης και στην επαναφορά μιας παρωχημένης έννοιας ασύλου στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση και ζητά να μην νομοθετηθεί μια διάταξη αυτής της μορφής.

Θα πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα δεν έχει τα ίδια μέσα και την επιχειρησιακή δυνατότητα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά φαινόμενα παραβατικότητας και εγκληματικότητας στους χώρους της. Η πολιτεία με τα αρμόδια όργανά της οφείλει σε συνεργασία με τις αρχές των ιδρυμάτων να προβεί σε όλες τις ενέργειες που θα προστατεύουν τις ζωές των ανθρώπων και τις ακαδημαϊκές εγκαταστάσεις. Αποτελεί όχι μόνο ευθύνη αλλά και υποχρέωση της πολιτείας η προστασία των νέων που σπουδάζουν στα πανεπιστήμια αλλά και των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας που εργάζονται στους χώρους τους, από εγκληματικές πράξεις. Η πανεπιστημιακή κοινότητα και η κοινωνία το έχει αντιληφθεί και απαιτεί την παρέμβαση της πολιτείας. Ως πότε η κυβέρνηση θα βλέπει και θα ερμηνεύει την πραγματικότητα μέσα από τα παραμορφωτικά γυαλιά των ιδεοληψιών της;


Ασυγκράτητα χυδαίοι ή αθεράπευτα ηλίθιοι;




Πολλοί από σας δεν μπορείτε να αποφασίσετε

ΜΑΝΟΣ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΣ

Όταν συναντάς κάποιον που πρόσφατα είχε πάρε-δώσε με αυτή την αρρώστια που δεν θέλεις ούτε το όνομά της να πεις, και δεν είναι ο κολλητός σου που ξενύχτησες στο πλάι του, του λες ένα «περαστικά» ή ένα «σιδερένιος». Δεν προσπαθείς να αστειευτείς λέγοντας «πού ’σαι μωρή αρρώστια» ή «καρκίνος, ε; Εγώ σε είχα για υδροχόο» ή «βλέπω ότι έχεις αδυνατίσει. Μην ανησυχείς, εδώ θα σε ταΐσουμε». Το ότι ο Αλέκσης ο Τσίπρας το έκανε, δεν ήταν έκπληξη. Ήταν όμως άλλη μια αφορμή να αναρωτηθώ αν οι άνθρωποι που κυβερνούν τη χώρα είναι τέρμα χυδαίοι ή τέρμα ηλίθιοι, και να υποβάλω τον εαυτό μου σε ένα ακόμα ψευτοδίλημμα.

Πριν από λίγες μέρες ο υφυπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Μπαλάφας, αναφερόμενος στο φόνο του 11χρονου στο Μενίδι έκανε λόγο για «στραβή» που έκατσε στην κυβέρνηση κάνοντάς μας να καταλάβουμε πως στραβή δεν είναι μόνο να σου σπάει το τακούνι, να σου σκίζεται το παντελόνι ή να βρίσκεις μια γρατζουνιά στο καινούργιο σου αυτοκίνητο, αλλά και ο ξαφνικός θάνατος ενός παιδιού από τη σφαίρα ενός κουμπουροφόρου γουρουνιού (ζητώ συγγνώμη από τα συμπαθή τετράποδα που ποτέ δεν διανοήθηκαν να βαρέσουν μπαλωθιές μπας και δώσουν κάποιο περιεχόμενο στην κενή ύπαρξή τους).

Δυο-τρία 24ωρα αργότερα, στον λογαριασμό του τουίτερ του ανθρώπου που είναι επικεφαλής του υπουργείου της Άμυνας ανεβαίνει η φωτογραφία μιας γραβάτας με χαμογελαστά πουτσάκια. Ήταν μια στιλιστική πρόταση στον πρωθυπουργό και συνέταιρό του; Ήταν μια λεπτομερής καταγραφή όλων όσων κέρδισε η χώρα στη διαπραγμάτευση; Ήταν κάποιος τύπος μενού; Κανείς δεν ξέρει. Μπορεί ούτε ο ίδιος ο υπουργός, ο οποίος κατέβασε το τουίτ λέγοντας πως υπεύθυνο για την έκθεση των χαμογελαστών φαλλών ήταν «το παιδί». Ποιο «παιδί» δεν διευκρίνησε, αλλά από εκείνο το βράδυ που καταλάβαμε πως υπουργός της Άμυνας είναι ένας τύπος στου οποίου τον λογαριασμό μπορεί να μπει ένα «παιδί» που άμα γουστάρει μπορεί να ανεβάσει και καμία τουρκική σημαία να φλέγεται, κοιμόμαστε καλύτερα.  

Την επόμενη μέρα παραιτείται ο διευθύνων σύμβουλος της Κυβερνητικής Τηλεόρασης, ο Λάμπης ο Ταγματάρχης. Ένα τρολ τουιτάρει «Παραιτήθηκε λέει ο Ταγματάρχης από την ΕΡΤ. Στ’ αρχίδια μας» και ο Νικόλας ο Παππακός, ίσως για να μην υπάρξει καμία αμφιβολία και για τα αισθήματα των δικών του υπουργικών όρχεων, κάνει ριτουίτ. Στη συνέχεια και μετά από πολύ κράξιμο, ισχυρίστηκε ότι το ριτουίτ του ήταν ένα «ανθρώπινο λάθος» για να μην μπερδευτούμε και πιστέψουμε πως ήταν ένα λάθος γαϊδουρινό ή χοιρινό ή μοσχαρίσιο.

Χθες, ο υπουργός παιδείας μπάρμπα Μυτούσης ισχυρίστηκε πως ο λόγος που το έγκλημα ζει και βασιλεύει στο ΑΠΘ είναι επειδή «το φοιτητικό κίνημα δεν είναι αρκετά ρωμαλέο». Δεν ξέρω ακριβώς πόσο ρωμαλέο θέλει το φοιτητικό κίνημα ο υπουργός, αλλά μάλλον το θέλει τόσο ώστε να μπορεί να δημιουργήσει Φοιτητικά Τάγματα Ασφαλείας που θα παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους (ή και στα λοστάρια τους) και θα επιβάλλουν τη θέλησή τους στους αποκλίνοντες από όσα το Κίνημα ορίζει.

Την ώρα που ο Γαβρόγλου παρακινούσε σε οργανωμένη αυτοδικία, ο γενναίος Φίλης χαρακτήριζε τον «πυρήνα» της πολιτικής της κυβέρνησης νεοφιλελεύθερο. Φυσικά, το έκανε με το πορτοφόλι του παχύ-παχύ από τα μισθά που χαρίζει η ψήφος στην πολιτική αυτή, γιατί ο γενναίος Φίλης είναι Αριστερός, δεν είναι κανά κορόιδο. Ακριβώς όπως και ο Σκουρλέτης. Ο υπουργός που μας ενημέρωνε ότι «η έκβαση των αντιφατικών πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ είναι αβέβαιη» ξεχνώντας να διευκρινίσει πως η αβεβαίοτητα δεν αφορά τον ίδιο, καθώς ο Σκουρλέτης ζει με τη βεβαιότητα της εξουσίας την οποία φροντίζει να απολαμβάνει στην υγειά των κορόιδων και της αβεβαιότητας από την οποία πηγάζει η εξουσία του.

Φαντάζομαι πως πολλοί από σας δεν μπορείτε να αποφασίσετε αν τα παραπάνω είναι παραδείγματα πρωτοφανούς χυδαιότητας ή απύθμενης πνευματικής ανεπάρκειας. Ευτυχώς δεν χρειάζεται. Είναι και τα δύο. Γιατί χρειάζεται να είσαι φοβερά χυδαίος άνθρωπος για να θέλεις να πεις και να κάνεις όλα αυτά που λένε και κάνουν τα στελέχη και οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αλλά πρέπει να είσαι και εξαιρετικά ανεπαρκής πνευματικά για να αποκαλύπτεις με τετοια επιμονή και μεθοδικότητα τη χυδαιότητά σου. Και μπράβο σου!

*Όλα όσα αναφέρονται στο κείμενο αφορούν την ειδησεογραφία της περασμένης εβδομάδας. ΝΑΙ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΣΕ ΜΟΛΙΣ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΚΑΙ ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!


Πηγή : athensvoice.gr


Μετανάστης από το Μπαγκλαντές ασέλγησε σε νεαρή κοπέλα στην Λέσβο



Συνελήφθη ο 33χρονος μετανάστης από το Μπανγκλαντές, ο οποίος κατηγορείται ότι παρέσυρε ένα ανήλικο κορίτσι από το Πάρκο Αγίας Ειρήνης όπου έπαιζε στην παιδική χαρά, σε απόμερο χώρο του πάρκινγκ Μυτιλήνης και προχώρησε σε ασελγείς πράξεις επάνω της.

Στην σύλληψη του 33χρονου οδήγησε  η καταγγελία της μητέρας του κοριτσιού, το οποίο αναγνώρισε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου τον φερόμενο ως δράστη.

Ο 33χρονος μετανάστης, ήταν μικροπωλητής και είχε απασχολήσει ξανά τις αστυνομικές αρχές, αφού εμπλεκόταν σε υπόθεση εκβιασμού εις βάρος ομοεθνή του, καθώς μαζί με άλλους συνεργάτες, προσπάθησαν να του αποσπάσουν χρηματικό ποσό.

Το περιστατικό συνέβη στις 8.30 περίπου προχθές το βράδυ, ενώ σήμερα ο φερόμενος ως δράστης θα οδηγηθεί ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, για να απολογηθεί για τις κακουργηματικές πράξεις τις οποίες του αποδίδονται.

Οι κάτοικοι έχουν ξεσηκωθεί και ζητούν από τις αστυνομικές αρχές περισσότερο και ουσιαστικότερο έλεγχο, καθώς θα πρέπει να διαχωριστούν οι πραγματικοί μετανάστες, από τα εγκληματικά στοιχεία.


Τρελάθηκαν και οι Αμερικανοί: «Ζουρλομανδύας» το πρωτογενές πλεόνασμα 2% για 40 χρόνια!




Κόντρα στους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης, το διεθνούς κύρους Peterson Institute υπογραμμίζει ότι το σχέδιο για την ελάφρυνση του χρέους είναι καταδικασμένο να αποτύχει

Ένα σχέδιο καταδικασμένο να αποτύχει. Για «δημοσιονομικό ζουρλομανδύα» και πλάνο που «δεν επιτεύχθηκε ποτέ, σε καμία χώρα, μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο» για «πρωτογενές πλεόνασμα άνω του 2% για μια περίοδο 40 ετών», κάνει λόγο το Peterson Institute για την απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου, παρά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης. 

Η μελέτη, που υπογράφεται από τον οικονομολόγο Ζερονίμ Ζελτεμάγιερ, έχει τίτλο «Το Eurogroup για την Ελλάδα: Ελάφρυνση του χρέους με ένα δημοσιονομικό ζουρλομανδύα» και, εκτός από τα αρνητικά, παραθέτει και τα θετικά της απόφασης της 15ης Ιουνίου.

Στα θετικά, όπως μεταδίδει το newmoney.gr, περιλαμβάνονται τα εξής:

- Οι υπουργοί της ευρωζώνης δεσμεύονται κατηγορηματικά για την ελάφρυνση του χρέους. 

- Το Eurogroup εμφανίζεται έτοιμο να δεχθεί την αναβολή της καταβολής τόκων ως μέρος της δέσμης μέτρων ελάφρυνσης του χρέους 

- Συγκεκριμενοποιούνται οι δημοσιονομικοί στόχοι όχι μόνο για τα επόμενα δύο ή πέντε χρόνια, αλλά και πέραν αυτών.

- Παρά ταύτα, ο κορυφαίος οικονομολόγος σημειώνει ότι η σαφήνεια επί των πλεονασμάτων ως το 2060 έχει και μια αρνητική πλευρά. 

Μόνο στα «παραμύθια»

Συγκεκριμένα, στα αρνητικά συγκαταλέγονται τα ακόλουθα:

1. Η Ελλάδα συμφώνησε σε ετήσιο πρωτογενές πλεόνασμα άνω του 2% για μια περίοδο 40 ετών, κάτι που δεν έχει επιτευχθεί ποτέ από καμία χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

2. Κλωτσάνε το τενεκεδάκι παρακάτω (kick the can down the road). Ο κ. Ζελτεμάγιερ κρούει των κώδωνα του κινδύνου ότι πιθανόν χωρίς την έγκριση από το ΔΝΤ, το πακέτο μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους που θα δούμε το επόμενο έτος, θα κλωτσάει ξανά το τενεκεδάκι παρακάτω χωρίς να προσφέρει μια βιώσιμη λύση.

3. Παράλληλα το Peterson Institute εκτιμά ότι η επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022 πιθανώς να μπορεί να επιτευχθεί εάν ληφθούν υπόψη ιστορικά προηγούμενα, αλλά θα διατηρήσει στον πάτο του βαρελιού τις δημόσιες επενδύσεις, αρά και τις προοπτικές για μια βιώσιμη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

4. Επιπρόσθετα η διατήρηση πλεονάσματος άνω του 2% του ΑΕΠ για επιπλέον 37 χρόνια προϋποθέτει ότι η οικονομία θα τρέχει με μια άνευ προηγουμένου δυναμική. Πιο απλά η απόφαση του Eurogroup δεν δίνει το περιθώριο η Ελλάδα να «σκοντάψει» έστω και μια χρονιά με όρους οικονομικών επιδόσεων.

5. Κλείνοντας, το Peterson εκτιμά ότι για να επιτύχει τον σκοπό το σχεδιαζόμενο πακέτο ελάφρυνσης του χρέους θα πρέπει να στηρίζεται σε μια ρεαλιστική εκτίμηση του τι μπορεί να πετύχει μια χώρα. Το δημοσιονομικό όμως μονοπάτι που προτείνει το Eurogroup απέχει πολύ από αυτή την οικονομική αρχή. Ως εκ τούτου το πακέτο ελάφρυνσης του χρέους το πιθανότερο είναι ότι θα αποτύχει.   



Πηγή : protothema.gr


Μάκης Γιαννουσάκης: «Ο Καμμένος μού είπε: ‘Καπετάνιε, είμαστε μαζί σου, μην φοβάσαι τίποτα’»




Σε συνέχεια του ρεπορτάζ, που αποκάλυπτε απόπειρες του Πάνου Καμμένου και άλλων κυβερνητικών στελεχών να παρέμβουν στην «υπόθεση Noor-1», δημοσιεύουμε σήμερα μια αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε ο πρωτόδικα καταδικασμένος για την υπόθεση αυτή, Μάκης Γιαννουσάκης. Στη συνέντευξη επιβεβαιώνει όσα περιλάμβανε το αρχικό ρεπορτάζ, και δίνει περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινίσεις για το τι ακριβώς διαμείφθηκε στις επικοινωνίες με τον Πάνο Καμμένο αλλά και στις συναντήσεις με την Εισαγγελέα Τζίβα και τον Παναγιώτη Χριστοφορίδη. Τόσο από τη συνέντευξη όσο και από το ρεπορτάζ εγείρονται πολύ σοβαρά θέματα που αφορούν τόσο τις πολιτικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη όσο και τον τρόπο που λειτουργούν ανακριτικοί και δικαστικοί μηχανισμοί.

ην περασμένη Δευτέρα το UNFOLLOW δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ που αποκάλυπτε απόπειρες του Πάνου Καμμένου και άλλων κυβερνητικών στελεχών να παρέμβουν στην «υπόθεση Noor-1». Κομβικό στοιχείο ήταν μια συνομιλία ανάμεσα στον Μάκη Γιαννουσάκη, καταδικασμένο πρωτόδικα σε ισόβια για την υπόθεση αυτή, και τον αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος Παναγιώτη Χριστοφορίδη. Από αυτήν και από άλλα στοιχεία, προέκυπτε επικοινωνία του Πάνου Καμμένου με τον Μ. Γιαννουσάκη λίγο πριν και λίγο μετά την άφιξη στον Γιαννουσάκη της αρμόδιας Εισαγγελέως Πειραιά, Ειρήνης Τζίβα, που προσπάθησε να του πάρει κατάθεση, αλλά και εκβιασμοί ώστε ο Γιαννουσάκης να προχωρήσει σε ενοχοποιητική κατάθεση για τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σε συνέχεια αυτού του ρεπορτάζ, δημοσιεύουμε σήμερα μια αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε ο ίδιος ο Μάκης Γιαννουσάκης. Στη συνέντευξη αυτή επιβεβαιώνει όσα περιλάμβανε το αρχικό ρεπορτάζ, και δίνει περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινίσεις για το τι ακριβώς διαμείφθηκε στις επικοινωνίες με τον Πάνο Καμμένο αλλά και στις συναντήσεις με την Εισαγγελέα Τζίβα και τον Παναγιώτη Χριστοφορίδη. Παράλληλα, η συνέντευξη αυτή περιλαμβάνει και τη διάψευση από τη μεριά του Μ. Γιαννουσάκη όσων του απέδωσε ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Σε κάθε περίπτωση, και από τη συνέντευξη και από το ρεπορτάζ εγείρονται πολύ σοβαρά θέματα που αφορούν τόσο τις πολιτικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη όσο και τον τρόπο που λειτουργούν ανακριτικοί και δικαστικοί μηχανισμοί.

Επικοινωνήσαμε με τον Μάκη Γιαννουσάκη τηλεφωνικά. Ακούστε την ηχογραφημένη συνέντευξη εδώ ή στο κανάλι του UNFOLLOW στο You Tube:


Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης. Οι μόνες παρεμβάσεις που έχουν γίνει είναι για να εξομαλυνθεί κάπως ο προφορικός λόγος και να διευκολύνεται η ανάγνωση.

Σε σχέση μ’ αυτά που δημοσιεύσαμε, τις συνομιλίες σας, τα τηλεφωνήματα και όλα τα σχετικά. Σας έχει πάρει στις 17 Ιανουαρίου τρεις φορές ο κ. Καμμένος;
Ναι.
Τι σας είπε;
Τι μου είπε; Να δώσω την κατάθεση, αυτό που έχω καταθέσει. Ότι είναι μαζί μου η κυβέρνηση και να δώσω την κατάθεση. Να μη φοβάμαι τίποτα, θα μου στείλει αστυνομία, θα μου στείλει… Αυτά, αυτά.
Πριν από τις 17 Ιανουαρίου είχε υπάρξει άλλη επικοινωνία;
Όχι.
Άρα την πρώτη φορά που σας παίρνει ο κ. Καμμένος είναι 17 Ιανουαρίου, 9 η ώρα το βράδυ;
Ναι, και είναι κι η μέρα που έρχεται η [σ.σ.: εισαγγελέας] Τζίβα, ναι.
Σας πήρε εκείνη τη μέρα να σας πει ότι θα έρθει η κ. Τζίβα.
Ναι, ναι, ναι.
Εσείς το ξέρατε ότι θα έρθει η κ. Τζίβα ή η κ. Τζίβα ήθελε…
Όχι. Το έμαθα απ’ τον [σ.σ.: δημοσιογράφο] Τριανταφυλλόπουλο κι αυτόν που ήταν μαζί, κάπου, δεν ξέρω που.
Άρα όταν ο κ. Καμμένος σας πήρε σας είπε: «Είμαι μαζί με τον Τριανταφυλλόπουλο»; Σας το είπε;
Όχι, όχι όχι. Ο Τριανταφυλλόπουλος, μου το πε.
Μάλιστα. Μισό λεπτό, σας το είπε μετά ή σας το είπε εκείνη τη μέρα; Είχατε μιλήσει και με τον κ. Τριανταφυλλόπουλο;
Εκείνη τη μέρα με πήρε ο Τριανταφυλλόπουλος και μου λέει: «Έχεις χρόνο να σε πάρει ο Καμμένος;». «Όχι» του λέω, «γιατί να ‘χω;». Και με πήρε. Μετά μου ‘στειλε μήνυμα γραπτώς και μου λέει «είμαι με τον υπουργό μαζί» – ο Τριανταφυλλόπουλος.
Μάλιστα. Άρα λοιπόν ο κ. Καμμένος σας παίρνει τηλέφωνο 17 Ιανουαρίου, στις 9 η ώρα το βράδυ, και μετά από 1 ώρα και 45 λεπτά η κ. Τζίβα έχει έρθει ήδη; Έχει έρθει. Μαζί με τη γραμματέα της. Θέλω να πω…
Δεν έχει έρθει, ΘΑ έρθει κι ήρθε μετά από μιάμιση ώρα.
Θα έρθει και ήρθε αλλά – σας το λέω γιατί να σας παίρνει ο Καμμένος 9 η ώρα το βράδυ και να σας λέει «θέλεις να έρθει εισαγγελέας»…
Όχι, όχι, δεν με ρώτησε. Μου λέει «έρχεται». Και λέω «δεν έχω να δώσω καμία κατάθεση» και το ‘στειλα και σε γραπτό μήνυμα στον Τριανταφυλλόπουλο.
Μισό λεπτό. Σας είπε το βράδυ «έρχεται η Τζίβα», ενώ δεν είχατε μιλήσει ποτέ μαζί του;
Ναι, ναι.
Δηλαδή η πρώτη επαφή που είχατε με τον Καμμένο ήταν «γεια σου, είμαι ο Πάνος Καμμένος, έρχεται η Τζίβα να καταθέσεις»;
Ναι.
Έχει σημασία αυτό που σας ρώτησα προηγουμένως και μου απαντήσατε ότι εσείς δεν είχατε πάρει ποτέ τηλέφωνο τον κ. Καμμένο. Διότι ο κ. Καμμένος…
Τον πήρα μετά. Αυτός με πήρε πρώτη φορά.
Αλλά την πρώτη φορά σας πήρε στις 17 Ιανουαρίου. Και η πρώτη επαφή του, η πρώτη, η πρώτη συνομιλία μαζί σας…
Ναι.
…ήταν: «Θα έρθει η εισαγγελέας να δώσεις κατάθεση».
«Καπετάνιε, είμαστε μαζί σου», έτσι ακριβώς, «καπετάνιε είμαστε μαζί σου, μην φοβάσαι τίποτα, θα έρθω να καταθέσω και στο δικαστήριό σου υπέρ σου. Θα έρθει η εισαγγελέας να δώσεις κατάθεση. Τώρα». Και του λέω: «Τώρα; Τέτοια ώρα;». Μου λέει «ναι». Του λέω «πρώτον, δεν έχω να δώσω κατάθεση». Μου λέει «σε παρακαλώ, δώσ’ της κάποια στοιχεία τότε».
Τι άλλο σας είπε; Γιατί υπάρχουν τρεις κλήσεις απ’ τις 9 μέχρι τις 10 εκείνο το βράδυ.
Ε, αυτά ήταν, αυτά ήταν, ότι… δηλαδή επέμενα εγώ ότι δεν την θέλω και «όχι, θα ‘ρθει». «Δεν την θέλω», «όχι, θα ‘ρθει».
Νωρίτερα, με τον κ. Τριανταφυλλόπουλο έχετε πει κάτι, το οποίο έχει δώσει ελπίδες στον κ. Καμμένο ότι έχετε κάτι να αποκαλύψετε;
Ότι δεν έχω να δώσω καμία κατάθεση. Του ‘χω στείλει και γραπτό μήνυμα.
Σε ποιον;
Στον Τριανταφυλλόπουλο.
Α, κι όμως αυτοί στείλαν την εισαγγελέα.
Ναι.
Σας υπέδειξε…
Γιατί εγώ τι του πα; «Εγώ μ’ αυτόν τον τρόπο», του λέω, «δεν θέλω να δώσω κατάθεση». Και στον Καμμένο όταν έστειλα μήνυμα του έλεγα… δεν τα έχετε δει τα μηνύματα που ‘στειλα;
Σας υπέδειξε ο κ. Καμμένος τι να πείτε;
Όχι. Αυτά μου τα υπέδειξε ο [σ.σ.: ανακριτής, αξιωματικός του Λιμενικού] Χριστοφορίδης, όχι ο Καμμένος. Ο Καμμένος μου είπε «δώσε την κατάθεση». Τελεία, τίποτα άλλο.
Άρα δηλαδή εσείς συνάγετε το συμπέρασμα ότι ο κ. Χριστοφορίδης μιλάει ή μιλούσε με τον κ. Καμμένο ή με κάποιον ενδιάμεσο…
Όχι, όχι, όχι ενδιάμεσο. Έχει κάνει ραντεβού στο γραφείο του. Όχι ενδιάμεσο. Έχει πάει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Χριστοφορίδης τουλάχιστον τρεις φορές.
Από πού έχετε την πληροφορία αυτή εσείς;
Απ’ τον ίδιο τον Χριστοφορίδη.
Σας το έχει πει…
Και ο Καμμένος μου είπε ότι «ο Χριστοφορίδης είναι δικό μου παιδί».
Το βράδυ δηλαδή που μιλήσατε…
Στο τηλέφωνο. Ναι, ναι, «είναι δικό μου παιδί».
Όταν ήρθε η κ. Τζίβα εκείνο το βράδυ, μπήκε καθόλου η γραμματέας μέσα;
Όχι, καθόλου, κανείς. Τους έβγαλε όλους, και τον αστυνομικό, και τον γραμματέα. Ο γραμματέας, άντρας ήταν.
Η κ. Τζίβα, ερχόμενη να σας συναντήσει, σας δίνει την εντύπωση ότι κάτι συγκεκριμένο περιμένει από σας;
Ναι, να καταθέσω. Μα γι’ αυτό έφερε και γραμματέα. Και μάλιστα τον γραμματέα πήγαν και τον μαζέψαν απ’ το σπίτι του που ήταν και μακριά. Δεν ήρθε να με δει. Για κατάθεση ήρθε.
Πού ήταν το σπίτι του γραμματέα;
Ο γραμματέας ήταν στη Γλυφάδα κι αυτή στην Ηλιούπολη.
Είναι αληθές ότι έκανε λάθος και πήγε στον Κορυδαλλό πριν τον Αυλώνα;
Έκανε λάθος και δεν την βάλαν κιόλας στον Κορυδαλλό. Έγινε χαμός. Τσακώθηκαν άλλα ούτως ή άλλως έμαθε αυτή ότι είναι Αυλώνα. Κι αυτός είναι κι ο λόγος που δεν πήραν και τη διευθύντρια στην Αυλώνα.
Καλά. Γιατί δεν την βάλαν στον Κορυδαλλό και τη βάλαν στην Αυλώνα;
Γιατί… γιατί στον Κορυδαλλό λειτούργησε ο… πώς το λένε, ο νόμος. Δεν έχεις καμία εισαγγελική παραγγελία να μπεις, δεν έχεις κανα τέτοιο, δεν είναι ενημερωμένη η φυλακή, δεν μπορούμε να σου ανοίξουμε την πόρτα.
Και στον Αυλώνα γιατί της άνοιξαν;
Γιατί πήρε τον αρχιφύλακα ο Καμμένος.
Αυτό το ξέρετε γιατί κάποιος σας το είπε ή σας το είπε ο κ. Καμμένος;
Μπροστά μου, μπροστά μου. Αφού μιλούσανε μπροστά μου.
Μπροστά σας ποιος πήρε τηλέφωνο;
Μου είπε ο Καμμένος «πες στον αρχιφύλακά σου να με πάρει» κι επειδή δεν ήθελα να πάρει απ’ το δικό μου τηλέφωνο για να υπάρχει αποτύπωμα, έδωσα το τηλέφωνο του Καμμένου στον αρχιφύλακα. Και τον πήρε εκείνη τη στιγμή ο αρχιφύλακας.
Πώς λέγεται ο αρχιφύλακας;
Τάσσης.
Τάσσης.
Ναι.
Άρα δηλαδή εσείς μιλάγατε με τον κ. Καμμένο και σας ζήτησε ο κ. Καμμένος να μιλήσει με τον αρχιφύλακα για να εξασφαλίσει ότι ερχόμενη η εισαγγελέας…
Δεν ξέρω τι… μου είπε «πες στον αρχιφύλακά σου να με πάρει», δεν ξέρω τι του ‘πε γιατί δεν μπορούσα να ακούω εγώ τον Καμμένο. Και μετά ξέρω ότι ο Καμμένος ξαναπήρε τον αρχιφύλακα γιατί ήρθε και μου το ‘πε ο αρχιφύλακας. Μου λέει «με ξαναπήρε ο υπουργός», δηλαδή τον πήρε πίσω, του επέστρεψε το τηλέφωνο. Δεν ξέρω, δεν έχω ιδέα όμως τι είπανε.
Να σας πω, έρχεται η κ. Τζίβα, μπαίνει μέσα, σας συναντάει…
Ναι.
Κάθεστε τρεις ώρες.
Ναι.
Τι λέτε;
Τα στοιχεία. Προσπαθούσε να μου πει να δώσω αυτά τα στοιχεία, τα οποία στοιχεία συνδέονται…
Ποια στοιχεία; Συγκεκριμένα πέστε μου.
Το εξτρέ της τράπεζας, την κίνηση των λογαριασμών – το οποίο και έδωσα, σε τρεις μέρες το ‘δωσα.
Εσείς δώσατε τα εξτρέ εκείνο το βράδυ. Άρα λοιπόν η κ. Τζίβα ουσιαστικά…
Εγώ σε τρεις μέρες τα ‘δωσα, στον Χριστοφορίδη.
Α, μετά από την κ. Τζίβα, μετά από τρεις μέρες.
Ναι, ναι.
Αυτά τα εξτρέ τι αφορούσαν; 
Πετρελεύσεις και ναυτιλιακού αντικειμένου μεταφορές.
Και γιατί τα ήθελαν τόσο πολύ τα συγκεκριμένα εξτρέ;
Διότι, απ’ ό,τι μου είχε πει ο Χριστοφορίδης, είχαν βρει ότι αυτές οι μεταφορές αφορούσαν ναρκωτικά.
Αφού εσείς μου λέτε ότι είναι για πετρελεύσεις.
Ε, εντάξει, εγώ λέω, αυτοί λεν το δικό τους. Και λέω ότι «για να το ξέρετε εσείς, θα μπορείτε να τ’ αποδείξετε». Κι όταν τα ‘δωσα, μου ζητήσαν να το πιστοποιήσω εγώ αυτό.
Ωραία, τρεις ώρες… αφού συναινέσατε να δώσετε μετά από τρεις μέρες τα τιμολόγια, τι άλλο λέγατε με την κ. Τζίβα;
Κατ’ αρχήν τη μία απ’ τις τρεις ώρες μ’ είχε βγάλει έξω και μίλαγε με -κατά τη δήλωσή της- με το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Σας έβγαλε έξω εσάς;
Ναι, ναι. Μ’ έβγαλε έξω απ’ το δωμάτιο που ήμασταν.
Και η ίδια μιλούσε με ποιον;
Στο κινητό της, δεν ξέρω. Είπε στον Κοντονή, τώρα αυτό δεν μπορώ να το ξέρω.
Σας το είπε αυτή όμως;
Αυτή. Ναι, ναι, αυτή μου το είπε.
Για ποιο λόγο μίλησε με τον κ. Κοντονή εκείνο το βράδυ, εκείνη την ώρα, σας το είπε; Ρωτήσατε εσείς;
Για να τον ενημερώσει τι έγινε, ότι δεν δίνω κατάθεση. Και να τον ενημερώσει για το τι θα συμβεί.
Εσείς είπατε ότι δεν θα δώσετε κατάθεση;
Δεν έδωσα κατάθεση, αυτό εξηγώ. Δεν έδωσα κατάθεση.
Άρα η κ. Τζίβα έπαιρνε τον κ. Κοντονή να του πει, να τον ενημερώσει ότι δεν δίνατε κατάθεση.
Ότι δεν δίνω κατάθεση κι ότι μπορώ να προσκομίσω τα εξτρέ των λογαριασμών μου, μόνο αυτό. Φαντάζομαι αυτό του πε, εγώ δεν είπα κάτι άλλο.
Επί τρεις ώρες δηλαδή εσάς όμως προσπαθούσε να σας πείσει – εντάξει, την μία ώρα σας είχε βγαλμένο έξω και μιλούσε κατά δική της ομολογία προς εσάς με τον κ. Κοντονή…
Ναι.
Τις άλλες δυο ώρες ποια ήταν η συζήτηση μαζί της;
Ότι ο… ο Μαρινάκης είναι μπλεγμένος, ότι θα γίνει πρόβλημα, θα γίνει αυτό… ότι «θα σε προστατεύσουμε» και τέτοια, όχι όμως στο επίπεδο της πίεσης. Δηλαδή δεν θέλω να πω κάτι για τη γυναίκα… Δηλαδή αυτή κάποιος την είχε πείσει ότι εγώ λέω ότι ο Μαρινάκης είναι ένοχος.
Άρα δηλαδή αυτή η γυναίκα ήρθε προετοιμασμένη να πάρει μια κατάθεση για…
Ακριβώς. Για την ενοχή του Μαρινάκη.
Και όταν ήρθε κι έκατσε μαζί σας, προσπαθούσε μ’ έναν τρόπο να σας χαλαρώσει για… 
Ναι, δημιούργησε μια προσωπική σχέση καλή. Αφού μιλάγαμε στον ενικό.
Και τι λέγατε; 
Της έλεγα ότι «καταλαβαίνεις τώρα πού πας να με μπλέξεις;», ότι… «δηλαδή αυτά που μου ζητάς είναι τεράστια να κάνω». Και «όχι», αυτό, «μην στενοχωριέσαι», «έχει προχωρήσει η δουλειά», «έχω πληροφόρηση», «ο λιμενικός…», ο ένας, ο άλλος…
Σας έλεγε δηλαδή ότι απ’ την ανάκριση, απ’ τη δουλειά που έχει κάνει αυτή προκύπτουν στοιχεία για τον Μαρινάκη, προσπαθούσε να σας παγιδεύσει;
Όχι, δεν ένιωσα ότι προσπαθεί να με παγιδεύσει. Να με παγιδεύσει δεν το ‘νιωσα. Ότι προσπαθούσε να μου αποσπάσει κατάθεση, ναι.
Όταν λέτε προσπαθούσε να σας αποσπάσει κατάθεση, προσπαθούσε να συναινέσει…
Να με πείσει να καταθέσω γραπτώς.
Και να πείτε τι;
Για τις μεταφορές και ποιον αφορά και… Δεν μπήκε στην ουσία πολύ γιατί αυτή ήταν πεπεισμένη ότι είναι για ναρκωτικά οι μεταφορές. Έτσι της είχανε πει, ποιος της το ‘χε πει, δεν ξέρω. Εγώ όχι πάντως.
Μισό λεπτό. Το να είναι πεπεισμένη το λέτε γιατί είχατε αυτή την εντύπωση ή σας το είπε η ίδια;
Ότι την πήρανε και της είπανε αυτό: πήγαινε να πάρεις κατάθεση, είμαι έτοιμος να καταθέσω και γι’ αυτό μαζεύτηκε νυχτιάτικα.
Ουσιαστικά δηλαδή είχαν προκαθορίσει…
Ναι.
Σύμφωνα μ’ εσάς…
Ότι είναι έτοιμος να καταθέσει στοιχεία και να δώσει κι ο ίδιος προσωπική κατάθεση ότι αυτά τα πράγματα αφορούν τα ναρκωτικά. Δηλαδή αυτή ήρθε μ’ αυτό. Δηλαδή ξαφνιάστηκε όταν εγώ δεν την έδωσα.
Αυτό που μου φαίνεται λίγο οξύμωρο είναι πώς όλο αυτό το πράγμα ήταν τόσο έτοιμο. Να ανταλλάξετε εσείς κάποια μηνύματα με τον κ. Τριανταφυλλόπουλο την ίδια μέρα απ’ ότι μου είπατε…
Με τον Καμμένο.
Πριν απ’ τον κ. Καμμένο.
Α, α, ναι.
Και ξαφνικά, 9 η ώρα να σας πάρει ο κ. Καμμένος και να σας πει «έρχεται τώρα εισαγγελέας».
Ναι, ναι, γιατί εγώ είχα την τακτική που είχα πει στη μήνυσή μου. Εγώ είχα μια τακτική που μου την επιβάλανε: συγκαταβατική και στο να μην είμαι κόντρα τους. Και ν’ αφήνω πάντα ενδεχόμενο ότι είναι ένοχος ο Βαγγέλης. Όπως έγινε και με την εντός εισαγωγικών συνέντευξή μου. Μου είχανε επιβάλει αυτό. Και κάθε φορά που ερχόντουσαν, εγώ τους παγίδευα για να τους γράψω, αλλά μου αλλάζανε χώρους, συνέχεια. Κάποια στιγμή το κατάφερα κι αυτό έγινε στις 20 Μαρτίου. Οπότε τελείωσε. Μπορεί όλο αυτό, ξέρετε, και στον υπουργό ακόμα να πήγε ο Χριστοφορίδης και να έχει πει «εμένα μου ‘χει πει ο Γιαννουσάκης ότι ο Μαρινάκης μετέφερε ναρκωτικά». Εγώ δεν το ξέρω.
Άρα εσείς, αντίστοιχες συνομιλίες με αυτήν της 20ης Μαρτίου έχετε ξανακάνει με τον…
Όχι, έχω κάνει προσπάθεια. Αλλά μου αλλάζανε χώρο πάντα.
Όχι. Έχετε κάνει προσπάθεια να τους γράψετε μου είπατε.
Ναι, ναι, ναι.
Άρα, έχετε… με τον Χριστοφορίδη αυτά τα λέγατε.
Μου τα ‘λεγε ο Χριστοφορίδης. Έχουν έρθει δεκαεννιά ώρες. Στις δεκαεννιά ώρες συνάντησης -είναι καταγεγραμμένες, στα βιβλία της φυλακής- δεν έχω δώσει ούτε μια κατάθεση.
Άρα ο κ. Χριστοφορίδης που ερχόταν, ερχόταν με σκοπό να σας πείσει να δώσετε κατάθεση σύμφωνα μ’ αυτά…
Όχι να με πείσει. Ότι μην τολμήσεις και κάνεις κάτι, θα σβήσεις. Δηλαδή μην τυχόν μας πας κόντρα. Όχι να με πείσει, δεν με πήγαινε στο παρακαλετό. Στην απειλή με πήγαινε.
Ναι.
Είναι περίπου ό,τι ακούτε τον Μάρτιο.
Πέρα απ’ αυτά που ακούμε τον Μάρτιο, υπάρχει κάποια άλλη στιχομυθία, μη-καταγεγραμμένη, όπου ο κ. Χριστοφορίδης σας υπόσχεται κάτι σε σχέση με τον κ. Καμμένο ή με τον κ. Κοντονή ή με την κ. Τζίβα;
Άμεση αποφυλάκιση… Καλά, αυτό που μου πρότεινε είναι συγκεκριμένη διαδικασία: να κάνω κατάθεση με ανοιχτή ημερομηνία, να την πάρει και να φύγει, η οποία κατάθεση θα έλεγε ότι παρουσιάστηκα στο Λιμεναρχείο. Οπότε τι γίνεται; Αφού θα έγραφε ότι παρουσιάστηκα στο Λιμεναρχείο, για να έχει αξία αυτή η κατάθεση, θα ‘πρεπε εγώ να ‘μαι ελεύθερος.
Σωστά.
Λοιπόν, άρα μ’ αυτόν τον τρόπο θα μου εγγυόταν την αναστολή που ζητάω. Και γι’ αυτό άμα δεις τη συνομιλία που λέει «πάω στον Τσίπρα, του δείχνω την κατάθεση και δεν του δίνω αντίγραφο», αυτός είναι ο λόγος που δεν του δίνω αντίγραφο. Διότι η μορφή της κατάθεσης έχει αξία μόνο όταν βγω απ’ τη φυλακή. Αλλιώς είναι παράνομη. Και αν θα δεις προσεκτικά στη συνομιλία, λέει: «αν θες να με μεταθέσεις, μεταθέστε με». Ξέρεις γιατί το λέει αυτό; Γιατί στην κατάθεση αυτή θα λέει παρουσιάστηκα στον τάδε Χριστοφορίδη Παναγιώτη. Άρα, για να ισχύσει αυτή η κατάθεση πρέπει να… προϋποθέτει δύο πράγματα: πρώτον, εγώ να είμαι ελεύθερος και δεύτερον ο Χριστοφορίδης στη θέση του.
Και να περιμένει…
Ναι, δεν έχει ουσία να σου λέει ένας άνθρωπος ότι θα την πάω στον Κοντονή και στον πρωθυπουργό, αλλά δεν θα του δώσω αντίγραφο. Πού έχει ακουστεί αυτό;
Αυτό το ζητήσατε εσείς, να είστε ελεύθερος…
Όχι, όχι.
Ή σας το πρότεινε αυτός;
Απλώς ήταν ο τρόπος που μου πρότεινε να μου εγγυηθεί την έξοδο κι όσο εγώ λειτουργούσα συγκαταβατικά, ε, δηλαδή όλους τους μήνες μέχρι να καταφέρω να τον ηχογραφήσω, ήμουνα σ’ αυτήν τη συζήτηση.
Άρα λοιπόν εσείς, αν στις 17 Ιανουαρίου δίνατε την κατάθεση στην κ. Τζίβα, χάνατε το προνόμιο να σας αφήσει ελεύθερο.
Ακριβώς. Γι’ αυτό μου λέει αυτός στη συνομιλία, «δωσ’ τη σ’ εμένα και όχι στην Τζίβα». Το λέει, ο ίδιος.
Μπροστά σας η κ. Τζίβα πήρε τηλέφωνο τον κ. Κοντονή ή τον κ. Καμμένο;
Όχι.
Ούτε την είδατε ν’ ανταλλάζει κάποιο μήνυμα σε κάποια…
Όχι, όχι, όχι. Την είδα όμως να παίρνει την ώρα που βγαίνω απ’ το κινητό της.
Όπου σύμφωνα με δική της…
…δική της δήλωση, πήρε τον Κοντονή. Τον οποίον γνωρίζει απ’ τη γυναίκα του. Αυτή μου το ‘πε.
Την επόμενη μέρα που σας πήρε ο Καμμένος τηλέφωνο, στις 18 Ιανουαρίου, το πρωί.
Ναι.
Τι σας είπε;
Νομίζω εγώ τον πήρα. Αυτός με πήρε; Δεν το θυμάμαι. Ό,τι έχω δώσει, τις κλήσεις.
Μιλήσατε την επόμενη μέρα με τον κ. Καμμένο;
Τώρα αν είναι επόμενη, μεθεπόμενη, δεν θυμάμαι. Σίγουρα μίλησα μια φορά ακόμα.
Η επόμενη φορά που μιλήσατε, που ακολουθεί τη 17η Ιανουαρίου, τι είπατε;
Μου είπε «προχώρα, μη σταματάς και τα ίδια», ό,τι μου ‘χε πει και στις 17. Και για τον Χριστοφορίδη, να τον εμπιστεύεσαι, να τον κάνεις, αυτά μου ‘λεγε…
Μισό λεπτό, αφού στις 17 Ιανουαρίου που έστειλε την εισαγγελέα να δώσετε κατάθεση, εσείς δεν δώσατε. Γιατί ο κ. Καμμένος ήταν τόσο άνετος;
Ναι, αλλά συμφώνησα στο να δώσω τα στοιχεία και να δώσω κατάθεση σε σχέση με τα εξτρέ, την οποία σε τρεις μέρες έδωσα. Αλλά όχι για εμπλοκή κάποιου με ναρκωτικά. Απλά σας καταθέτω την κίνηση των λογαριασμών μου, προκειμένου να κάνετε έρευνα. Αυτό κατέθεσα. Δηλαδή συνεργάστηκα εν μέρει. Ναι μεν δεν έκανα αυτό που θέλαν, γιατί δεν θα το ‘κανα ποτέ, αλλά εν μέρει συνεργάστηκα.
Στις 20 Μαρτίου, στη συνομιλία με τον κ. Χριστοφορίδη, σας λέει «στείλε έναν άνθρωπο στο Ντουμπάι».
Ναι.
Γιατί; Τι να κάνει στο Ντουμπάι ο άνθρωπος;
Να φέρει όλα τα παραστατικά… Να φέρει παραστατικά που θ’ αποδεικνύουν ότι δεν πήγανε τα λεφτά εκεί πέρα, γιατί μου ‘χε ζητήσει, επειδή στο Ντουμπάι δεν μπορούν να κάνουν δικαστική συνδρομή, δεν μπορούσαν να βρουνε χαρτιά, να φέρω χαρτιά που ουσιαστικά ν’ αποδεικνύουνε, θα μου τα ζήταγε αυτός τα χαρτιά, θα μου υπεδείκνυε τι χαρτιά θέλει, οπότε θα αποδυνάμωνε τα χαρτιά του Μαρινάκη.
Υπάρχουν τέτοια χαρτιά; 
Δεν μπήκα καν στη διαδικασία τι χαρτιά θέλουν γιατί μου το λέει, όπως θα δείτε, ότι «θα σου πω εγώ τι θα φέρεις». Δεν μου ‘πε ποτέ.
Υπάρχει υπόνοια ότι θα δημιουργούσε πλαστά χαρτιά ο ίδιος;
Ναι, ναι, ναι. Ξεκάθαρα. Ξεκάθαρα. Μα το λέει κιόλας: «Θα μου φέρεις τα παραστατικά» και «ποιο εφετείο θα τα απορρίψει;» και «ποιος θα το κάνει», δηλαδή κάτι τέτοια μου λέει…
Η πρώτη φορά που σας παίρνει ο κ. Τριανταφυλλόπουλος πότε είναι;
Δεκέμβριο, νομίζω.
Η πρώτη φορά που σας παίρνει ο Τριανταφυλλόπουλος είναι με δική του…
Όχι, όχι, στο ηχητικό που στέλνω, αυτό που σου λέω, το μεγάλο, αυτό το ηχητικό είναι που τους τελειώνει. Αυτό το ηχητικό αν το γράψεις και το αναλύσεις, τους τελειώνει. Σήμερα. Στο ηχητικό λέει ο ίδιος ότι έψαξε να με δει αυτός και του επιμένω: «Σου ζήτησα εγώ πότε κανένα υπουργό; Σου ζήτησα ποτέ… ακόμα κι έτσι», του λέω, «πήρες αυτόν και μ’ έψαξες». «Ναι», μου λέει, «αυτό είναι αλήθεια».
Θα το πάρω το ηχητικό, μην ανησυχείτε.
Άρα να μην ψάξω εγώ πώς θα το πάρεις, θα το βρεις εσύ.
Θα το βρω.
Τέλεια, ωραία.
Να σας πω κάτι, την πρώτη φορά που σας παίρνει τηλέφωνο, μου είπατε, τι σας λέει; «Γεια σου, είμαι ο Μάκης»; Ο Τριανταφυλλόπουλος;
Ναι. Ναι, ναι, ναι.
Τι σας θέλει; Τι σας προτείνει;
Κοίτα, είναι πολύ παλιό τώρα, δεν μπορώ να θυμάμαι, αλλά μου λέει ότι θέλει να του μιλήσω – αφού έχω ενημερωθεί πρώτα απ’ τον Χριστοφορίδη. Ότι «θα σε πάρει ο Τριανταφυλλόπουλος και κοίτα, λέει, να πεις αυτά που ξέρεις». Και κάθισα και μου κανε ατζέντα ο Χριστοφορίδης.
Κατάλαβα…
Άκουσέ με λίγο, άκουσέ με λίγο, Λευτέρη. Υπάρχει, γι’ αυτό σου λέω, θέλει πολύ ψάξιμο και μόνο εσύ το κανες σοβαρά. Υπάρχει στις συνομιλίες τις δικές μου, που δημοσίευσες, μία φράση που μου λέει ο Χριστοφορίδης, «σ’ έχουν ανάγκη στο εφετείο». Πρόσεξε: «σ’ έχουν ανάγκη στο εφετείο». «Γιατί είπες ότι ο Κοτσώνης είναι αθώος; – Με απειλήσανε. Απλά τα πράγματα». Μου το υπαγορεύει ο Χριστοφορίδης. Αυτή τη φράση, κόπια, όπως ακριβώς μου τη λέει ο Χριστοφορίδης να την πω στο εφετείο, την έχω πει ήδη στον Τριανταφυλλόπουλο. Είναι η τρανή απόδειξη ότι είναι υπαγορευμένο του Τριανταφυλλόπουλου. Αν τη δεις αυτή, είναι σαν να τη διαβάσαμε από βιβλίο. Και έχει διαφορά τέσσερις μήνες αυτή η συνομιλία.
Κατάλαβα…
Άμα θα τη βρεις, θα λέει, θα δεις. Αυτός μου έχει υποδείξει τι να πω στον Τριανταφυλλόπουλο και τώρα μου υποδεικνύει τι να πω και στο εφετείο. Είναι η λέξη που θα τη βρεις και αν τη βάλεις δίπλα-δίπλα, θα δεις ότι είναι ίδια. Ξέρεις γιατί είναι απάτη, να σου πω λίγο; Διότι γράφει ο Τριανταφυλλόπουλος ότι είναι η συνομιλία εκείνης της εποχής, του Πάσχα δηλαδή, και κόβει δεκαπέντε δευτερόλεπτα. Και του ‘χω στείλει φωτογραφία εγώ, απ’ το κινητό, που αποδεικνύει ότι έχει γραφτεί στις 28 Μαΐου και μου λέει τρομερά πράγματα. Και μάλιστα μου λέει σ’ αυτή τη συνομιλία, αυτό είναι το πιο τρομερό, μου λέει «δεν τη γράφω αυτή τη συνομιλία» και του λέω εγώ, θα μ’ ακούσεις: «καλά ρε Μάκη», του λέω, «όλες τις συνομιλίες που λέγαμε, αφήναμε να εννοηθεί ότι ο Μαρινάκης είναι ένοχος κι εσύ τις έχεις γράψει; Κι αυτή που λέμε ότι είναι αθώος δεν την γράφεις;». «Δεν την γράφω», μου λέει, «δεν μ’ ενδιαφέρει». Και πάει τώρα και την παρουσιάζει, οπότε αυτό ξέρεις τι κάνει, Λευτέρη; Αναιρεί και τη συνέντευξη -εντός εισαγωγικών- του Δεκεμβρίου. Όταν λέω εγώ ότι «αυτός με γράφει» και λέει «δεν με γράφει», επιβεβαιώνομαι εγώ πια.

Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος