Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

1.090 συλλήψεις και 20.265 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. το τελευταίο τετραήμερο σε επιχειρησιακές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ.

 


Συνεχίζονται οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια το τελευταίο τετραήμερο, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα ελέγχθηκαν συνολικά – 96.590 – άτομα και -85.024- οχήματα, ενώ

προσήχθησαν -3.444- άτομα,

συνελήφθησαν -1.090- άτομα για διάφορα αδικήματα,

βεβαιώθηκαν -20.265- παραβάσεις Κ.Ο.Κ., -91- για παράβαση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας και –13– για ηχόμετρα,

ακινητοποιήθηκαν -504- οχήματα, ενώ

κατασχέθηκαν -5-.

Ενδεικτικά, αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν:

στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, όπου διενεργήθηκαν –6.197– έλεγχοι ατόμων, συνελήφθησαν –28– άτομα και βεβαιώθηκαν –1.218– παραβάσεις Κ.Ο.Κ.,

στην περιοχή της Κηφισιάς, όπου διενεργήθηκαν –233– έλεγχοι ατόμων, –37– έλεγχοι οχημάτων, προσήχθησαν –13– άτομα, συνελήφθησαν -3- άτομα και βεβαιώθηκαν -39- παραβάσεις για Κ.Ο.Κ.

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που αποσκοπούν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.




Οργή των πολιτών για τους αρχηγούς που ψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ξεφτιλίζοντας την χώρα από το 2015

 


Από το πρωί πήγαμε σε καφετέριες στις περιοχές Ηλιούπολης και Αργυρούπολης, πίνοντας καφέ και ρωτώντας του πολίτες για τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη.

Μόνο καλό στον ΣΥΡΙΖΑ και στο νούμερο Στέφανο Κασσελάκη, δεν κάνουν όσα λέει και όσα κάνει προσβάλλοντας και διασύροντας μια χώρα που γιορτάζει φέτος 50 χρόνια Δημοκρατίας.

Από το 2015 που ο Αλέξης Τσίπρας, οδήγησε την χώρα στα βράχια και σε κάθε τι που έκανε, και κάθε του τοποθέτηση έκανε μεγάλο κακό, μέχρι σήμερα που ένας τουρίστας που ήρθε για διακοπές έγινε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, και συνεχίζει να κάνει κακό στην Ελλάδα και στην πολιτική ζωή της χώρας, οι πολίτες που έπαθαν, έμαθαν, και αντιμετωπίζουν τους καραγκιόζηδες όπως του αξίζει.

Όπου και να πας όποιον και να ρωτήσεις για τις φαιδρές δηλώσεις του νούμερου Κασσελάκη για τις φαιδρότητες τύπου "καλώ τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί ήρεμα και με στοιχειώδη αξιοπρέπεια, όπως αρμόζει σε δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες και όχι σε μονάρχες, ώστε η χώρα να οδηγηθεί συντεταγμένα σε δημοκρατικές εκλογές και με διεθνής παρατηρητές, λες και είμαστε Ουγκάντα", λένε όλοι την ίδια κουβέντα, φτάνει με τους άθλιους που ψηφίζει για αρχηγούς του ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτόν θα τον πληρώσει και πάλι ακριβά ο θίασος της αντιπολίτευσης.

Αυτό που τόνισαν είναι ότι πρέπει να αποκαλυφθούν και οι εταιρίες του Κασσελάκη, και το εάν ήταν νόμιμος όταν ανέλαβε αρχηγός του θιάσου!!!






Γεωργιανός επιτέθηκε με μαχαίρι σε Νιγηριανό σε σχολείο στα Πατήσια

 


19χρονος αλλοδαπός από την Γεωργία που κρατούσε σφυρί και μαχαίρι εισέβαλε το πρωί της Τρίτης στο 41ο Γυμνάσιο Αθηνών, στα Πατήσια και τραυμάτισε τον διευθυντή και έναν μαθητή επίσης αλλοδαπό από την Νιγηρία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 19χρονος Γεωργιανός επιτέθηκε στον μαθητή με το σφυρί και στη συνέχεια τραυμάτισε με το μαχαίρι στην κοιλιά τον γυμνασιάρχη. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί που συνέλαβαν τον δράστη, ο οποίος τους είπε ότι επιτέθηκε στον μαθητή, επειδή είχε τσακωθεί με τον αδελφό του. 

Ο μαθητής και ο διευθυντής του σχολείου διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», ενώ ο δράστης κρατείται στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα.



Συνεχίζει τα καραγκιοζιλίκια ο αντρόπιαστος Κασσελάκης προσβάλλοντας την δημοκρατία στην χώρα μας

 



Το ότι φόρτωσαν οι Συριζαίοι άλλο ένα νούμερο στην χώρα, να παίζει μαζί της, θα το πληρώσουν και πάλι.

Κενός πολιτικού λόγου, τάζει τα πάντα για να γίνει αρεστός, λαικίζει αμφισβητώντας ακόμα και το πολίτευμα της χώρας, την λαική βούληση, και με μια κάμερα τραβάει κάθε του εμφάνιση γνήσιος ινφλουένσερ.

Διεθνείς παρατηρητές και στις ευρωεκλογές ζητάει ο φαιδρός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, με άρθρο του την Τρίτη στην Εφημερίδα των Συντακτών υποστηρίζοντας ότι δεν είναι αυτός που υπονονομεύει το πολίτευμα με την πρότασή του αυτή, αγνοώντας ο φαιδρός την ζημιά που κάνει σε μια δημοκρατική χώρα.

Στο ίδιο άρθρο, το οποίο, όπως αναφέρει, έγραψε μετά την παρέλασή του στη Θήβα από την οποία επέστρεψε και τα λέει χωρίς να ντρέπεται «συγκινημένος, ανανεωμένος, ανυποχώρητος», ο Στέφανος Κασσελάκης αφήνει αιχμές και για τη στάση του ΠΑΣΟΚ το προηγούμενο διάστημα γράφοντας «γύρω από την πρόταση μομφής στοιχίζονται όλοι εκείνοι οι "προοδευτικοί" πολιτικοί που απέκλεισαν προεκλογικά τις αλλεπάλληλες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για κυβερνητική συνεργασία διατηρώντας τον Μητσοτάκη στην εξουσία. Και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κυβερνήσει για δεύτερη φορά - κι αυτός ανανεωμένος, ανυποχώρητος, ανεξάρτητος - οι ίδιοι "προοδευτικοί" άνθρωποι θα είναι πάλι απέναντί του».

Παραδέχεται, επίσης, ότι η πρόταση μομφής είναι «μια διαδικασία-σόου που δεν θα καταφέρει δυστυχώς τίποτα ως προ την ουσία, την κρατική συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών» επιμένοντας ότι «η λύση στο σημερινό πολιτικό αδιέξοδο» είναι «άμεση παραίτηση και προκήρυξη εκλογών», αδιαφορώντας για την λαική βούληση και παίζοντας με τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη.

Στο κείμενο, τέλος, ο κ. Κασσελάκης έχει και μια αιχμή για τον ΣΥΡΙΖΑ της περιόδου Τσίπρα γράφοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πανέτοιμος και μάλιστα με την καλύτερη οικονοιμική και φορολογική δέσμη προτάσεων που έχει κατατεθεί τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα μας».

Αναφέρει μάλιστα τον πρωθυπουργό μονάρχη, ποιος το νούμερο του ΣΥΡΙΖΑ Κασσελάκης με αποδοχή μόλις 7% για να γίνει πρωθυπουργός, που θα πέσει με πάταγο, δείχνοντας το πόσο γελοίος και επικίνδυνος είναι για την χώρα μας.





Κατώτατο μισθό €830 ανακοινώνει άυριο Τετάρτη ο Μητσοτάκης

 



Στα 830 ευρώ «κλειδώνει», όπως όλα δείχνουν, ο νέος κατώτατος μισθός μετά τη σύσκεψη που έγινε την περασμένη Τετάρτη το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Αυτή την αύξηση θα ανακοινώσει αύριο Τετάρτη 27 Μαρτίου, ο πρωθυπουργός.

Επομένως, το ποσοστό της αύξησης ανέρχεται σε 6,5%, δηλαδή 50 ευρώ μεικτά, που θεωρείται αξιοσημείωτη αύξηση για τα χαμηλόμισθα νοικοκυριά προκειμένου να αντεπεξέλθουν στο κύμα ακρίβειας. 

Ο νέος μισθός θα διαμορφωθεί στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου από 780 σήμερα και το καθαρό ποσό θα ανέρχεται στα 706 ευρώ από 667 σήμερα.

Με μία τριετία, ο νέος κατώτατος μισθός των 830 ευρώ θα διαμορφωθεί στα 913 ευρώ μεικτά, ήτοι 762 ευρώ καθαρά, με δύο τριετίες θα φτάσει τα 996 ευρώ μεικτά και 817,5 ευρώ καθαρά, ενώ με τρεις τριετίες ο νέος κατώτατος μισθός, εφόσον αυξηθεί κατά 50 ευρώ μεικτά, θα ανέλθει στα 1.079 ευρώ μεικτά που αντιστοιχούν σε 872 ευρώ καθαρά (καθαρή αύξηση 42,5 ευρώ τον μήνα).

Αυτό σημαίνει ότι ένας παλαιότερος έγγαμος υπάλληλος θα λαμβάνει από την 1η Απριλίου μαζί με το επίδομα γάμου 1.186,9 ευρώ τον μήνα.

Η αύξηση του κατώτατου συμπαρασύρει σε ανοδική πορεία 19 επιδόματα. Ετσι, εφόσον ο κατώτατος μισθός διαμορφωθεί στα 830 ευρώ, το επίδομα ανεργίας που λαμβάνουν περίπου 140.000 άνεργοι θα αυξηθεί στα 510 ευρώ από 479 ευρώ που είναι σήμερα.

Η ειδική παροχή μητρότητας, το επίδομα γονικής άδειας και το επίδομα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας από 780 θα αυξηθούν στα 830 ευρώ.

Επίσης, το βοήθημα μη μισθωτών από 479 ευρώ θα αυξηθεί στα 510 ευρώ και το επίδομα εργασίας (50% επιδόματος ανεργίας) από 239,5 ευρώ στα 255 ευρώ.



Φορτηγό πλοίο έπεσε στη γέφυρα της Βαλτιμόρης Francis Scott Key Bridge

 


Φορτηγό πλοίο που μετέφερε κοντέινερ χτύπησε έναν από τους πυλώνες γέφυρας με αποτέλεσμα την κατάρρευσή της.

Δείτε βίντεο με τη στιγμή του ατυχήματος

Η γέφυρα που κατέρρευσε είναι η Francis Scott Key Bridge ενώ το πλοίο που έπεσε πάνω της φέρεται να είναι σημαίας Σιγκαπούρης.

Ζωντανά :



Δείτε βίντεο με τη στιγμή του ατυχήματος



Συνελήφθησαν σωφρονιστικός υπάλληλος και ιδιώτης για διακίνηση ναρκωτικών σε φυλακές

 



Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου και ενός ιδιώτη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 25ης Μαρτίου 2024, σωφρονιστικός υπάλληλος, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κατόπιν «παραγγελιών» από κρατούμενους, εντός Καταστήματος Κράτησης, ενώ συνελήφθη και ο ιδιώτης ο οποίος τον προμήθευσε.

Προηγήθηκε σχετική καταγγελία, για τη διερεύνηση της οποίας συστήθηκε ειδική επιχειρησιακή ομάδα, όπου βραδινές ώρες της Κυριακής 24ης Μαρτίου, εντοπίστηκε ο εμπλεκόμενος σωφρονιστικός υπάλληλος να προμηθεύεται από τον ιδιώτη ναρκωτικές ουσίες και δισκία, τα οποία ακολούθως προσπάθησε να τα εισάγει στο κατάστημα κράτησης.

Οι ενέργειες των Αστυνομικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων ήταν άμεσες. Aκινητοποίησαν τους εμπλεκομένους και σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και το νόμο για τα ναρκωτικά κατά συναυτουργία.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν συνολικά – μεταξύ άλλων- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -11,2- γραμμάρια κάνναβης και -53- δισκία που εμπίπτουν στο νόμο για τα ναρκωτικά.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.



Μητσοτάκης στο Economic Club of Canada: Η Ελλάδα είναι μία χώρα ελκυστική για επενδύσεις

 


Σε επιχειρηματικό φόρουμ του Economic Club of Canada στο Τορόντο συμμετείχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου συζήτησε με τον επιχειρηματία Nik Nanos για τις ευκαιρίες που ανοίγονται για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας όταν ανέλαβε, αλλά υπογράμμισε ότι «βρήκαμε τον τρόπο να προχωρήσουμε», και πλέον «η χώρα μας έχει δείξει τη μεγαλύτερη βελτίωση στο οικονομικό περιβάλλον. Όσοι έρχεστε στην Ελλάδα να επενδύσετε, αποδεικνύετε ότι η χώρα μας είναι ελκυστική. Παλιά ήταν δύσκολο αυτό. Και πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτό το βήμα.

Δεν ήταν περίπατος. Υπήρχαν αρκετά εμπόδια. Έχω όμως μια πολύ καλή ομάδα και είχαμε απόλυτη πλειοψηφία και στη Βουλή που βοήθησε την κατάσταση. Δείτε το ευρωπαϊκό πολιτικό περιβάλλον αυτή τη στιγμή. Κυβερνήσεις δεν έχουν πολύ ισχυρή εντολή. Εμείς δεν έχουμε μειοψηφική κυβέρνηση».

Για την πιο σημαντική στιγμή τόνισε: «Η πιο σημαντική στιγμή ήταν η 2η επανεκλογή μας που ο ελληνικός λαός μας έδωσε την πλειοψηφία και εκεί ένιωσα ότι πέτυχα την πιο μεγάλη και κρίσιμη νίκη γιατί ένιωσα πως έπεισα τους πολίτες να μας εμπιστευτούν.

Η οικονομία αναπτύσσεται και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με καλό ρυθμό. Επενδύουμε σε μικροοικονομία ισχυρή και σταθερή μακροοικονομία. Το έλλειμμα μειώνεται με ταχύτατους ρυθμούς και δεν έχουμε καμία σχέση με όσα πήγαν στραβά πριν δέκα χρόνια. Τα αφήσαμε πίσω μας και έχουμε μια σταθερή οικονομία με τομείς που ηγούμαστε όπως ο τουρισμός που προσελκύει και επενδύσεις. Είμαστε κορυφαίοι στην αγορά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και άλλους τομείς. Στη ΝΑ Ευρώπη είμαστε κέντρο τεχνολογίας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά και στην επιστολική ψήφο, λέγοντας: «Για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές μπορείτε να ψηφίσετε μέσω επιστολικής ψήφου. Δημιουργήσαμε κέντρα εκλογικά σε πρεσβείες όπου υπάρχει ελληνική διασπορά. Τώρα πάμε ένα βήμα παραπέρα ώστε να σας δοθεί η ευκαιρία να ψηφίσετε. Είναι μια δοκιμαστική περίοδος. Οι ευρωεκλογές είναι μια δοκιμή να δούμε πως θα δουλέψει αυτό στις εθνικές εκλογές».





17χρονος ακρωτηριάστηκε από βεγγαλικά - Συνελήφθησαν οι γονείς του

 



Ένας 17χρονος τραυματίστηκε σοβαρά το Σάββατο (23/03), όταν προσπάθησε να πυροδοτήσει βεγγαλικά που είχε στην κατοχή του.

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Σαλαμίνα, όταν έσκασαν τα βεγγαλικά στα χέρια του ανήλικου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ και σύμφωνα με την Αστυνομία, ακρωτηριάστηκαν τρία δάχτυλα του στο δεξί του χέρι.

Μάλιστα οι γονείς του ανήλικου συνελήφθησαν για παραμέληση εποπτείας ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 17χρονου για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων. Μάλιστα, σε έρευνα στο σπίτι του ανήλικου βρέθηκαν 84 αβολίδωτα φυσίγγια.




Πυροβολισμοί σε μπαρ στην Ομόνοια - Αναζητούνται οι δύο δράστες

 



Περιστατικό πυροβολισμών ανάμεσα σε κακοποιούς, μέσα σε μπαρ το απόγευμα της Δευτέρας στην Ομόνοια κινητοποίησε την αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες το επεισόδιο σημειώθηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ σε μπαρ στην οδό Αχαρνών όταν δύο άγνωστοι μπήκαν στο μπαρ, πυροβόλησαν στον αέρα και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από τους πυροβολισμούς ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός ανάμεσα σε όσους ήταν μέσα στο μπαρ.

Οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο μπαρ περισυνέλεξαν δύο κάλυκες των εννέα χιλιοστών τους οποίους θα εξετάσουν τα εγκληματολογικά εργαστήρια τη ΕΛΑΣ.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ οι ιδιοκτήτες του μπαρ όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί αναγνώρισαν τους δράστες, οι οποίοι αναζητούνται από τις αρχές.



Τέρμα η αμυντική γραμμή της κυβέρνησης για τα Τέμπη φουλ επίθεση και απαντήσεις για όλα στην βουλή

 


Από σήμερα το μεσημέρι θα ξεκινήσει η συζήτηση επί της πρότασης μομφής που κατατίθεται με πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του στη Βουλή την Πέμπτη, απαντώντας σε υψηλούς τόνους στις αντιπολιτευτικές μομφές.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην αφήσει τίποτα να πέσει κάτω, εγκαταλείποντας έτσι την αμυντική στρατηγική που κακός τηρούσε στο θέμα της υπόθεσης των Τεμπών., και δίνοντας απαντήσεις για όλα.

Μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» για «μονταζιέρα» στα ηχητικά των Τεμπών, θέμα που έπαιξε πριν ένα χρόνο και εμφανίστηκε προχθές σαν νέα αποκάλυψη για να εξυπηρετήσει συμφέροντα, επιβάλλεται η σοβαρότητα από την κυβέρνηση και οι απαντήσεις σε όλα.

Κυβερνητικά στελέχη, άλλωστε, στέκονταν στον «χρονισμό» της πρότασης μομφής που προανήγγειλε ο κ. Ανδρουλάκης, ελάχιστες ώρες μετά το δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας, λες και ήταν όλα σε συννενόηση.

Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος με χθεσινή του ανάρτηση στο Facebook υπογράμμισε ότι «ισχυρά οικονομικά συμφέροντα δεν επιθυμούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει την πολιτική ισχύ που του έδωσε ο λαός στις πρόσφατες εθνικές εκλογές». «Γύρω από αυτά τα συμφέροντα συνασπίστηκε η αντιπολίτευση και όλοι μαζί αντί για πολιτικά επιχειρήματα προβάλουν τους συγγενείς τον νεκρών, ενώπιον των οποίων όλοι μας υποχωρούμε διότι έτσι πρέπει να κάνουμε», πρέπει να χτυπήσουν καμπανάκι και στους πολίτες γιατί κινδυνεύει η πορεία της χώρας.

Για το κυβερνών κόμμα, η κοινοβουλευτική διαδικασία, αλλά και η εικόνα ότι βρίσκεται εν μέσω διασταυρούμενων πυρών είναι ενδεχομένως και ένα εφαλτήριο συσπείρωσης και επίθεσης σε όλα τα μέτωπα, για να τελειώνουμε με κόμματα που δεν έχουν πολιτικό λόγο και ψάχνουν τραγωδίες για να κάνουν αντιπολίτευση.




Θράσος από την Ζαχάροβα εκπρόσωπο του καταζητούμενου δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν κάνει μαθήματα ιστορίας στην Ελλάδα

 



Προκλητική εμφανίστηκε η Μαρία Ζαχάροβα, κάνοντας επίθεση στην Ελλάδα για τον αποκλεισμό των Ρώσων διπλωματών από τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου.

Η εκπρόσωπος του καταζητούμενου δικτάτορα, Μαρία Ζαχάροβα υπενθύμισε «όπως είναι γνωστό, η Ρωσική Αυτοκρατορία, η Ρωσία, έπαιξε τον κομβικό ρόλο συνεισφέροντας ουσιαστικά στην επιτυχή έκβαση του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων για την ανεξαρτησία τους. Και καταλήγει: «Είναι αξιολύπητο ότι αντί να στείλουμε ευχές για την εθνική εορτή, όπως άρμοζε κάποτε, είμαστε αναγκασμένοι, τούτη την ημέρα, να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα τα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας».

Να μην προσκληθούν στους εορτασμούς για την 25η Μαρτίου Ρώσοι και Λευκορώσοι διπλωμάτες ή εκπρόσωποι των κρατών αυτών ζήτησε το υπουργείο Εξωτερικών με επείγον έγγραφό του προς τις διπλωματικές και έμμισθες προξενικές του υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο.

Το έγγραφο, συγκεκριμένα, ανέφερε: «Ενόψει της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου, παρακαλείσθε όπως σε εκδηλώσεις σας δεν αποστείλετε προσκλήσεις σε εκπροσώπους των Διπλωματικών και Προξενικών Αρχών Ρωσίας και Λευκορωσίας».

app-facebook
Russian Embassy in Greece
15 ώρες πριν

💬 Απάντηση της Εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μ.Ζαχάροβα σε ερώτηση των ΜΜΕ:

Ερώτηση: Στις 25 Μαρτίου εορτάζεται η Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας. Όπως είναι γνωστό, η Ρωσική Αυτοκρατορία, η Ρωσία, έπαιξε τον κομβικό ρόλο συνεισφέροντας ουσιαστικά στην επιτυχή έκβαση του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων για την ανεξαρτησία τους. Ωστόσο, φέτος με εντολή της ηγεσίας του ελληνικού ΥΠΕΞ οι παραδοσιακές εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την 25η Μαρτίο...

Δείτε περισσότερα
1,4 χιλ.
389
433




Πλεύρης κατά Κασσελάκη για την γελοιότητα του να παρελάσει κάνοντας σώου στις κάμερες

 


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης, με αφορμή το σώου με την παρέλαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, σε άγημα νεοσυλλέκτων στη Θήβα, με αποτέλεσμα να ξεφτιλιστεί ο ίδιος και να ξεφτιλίσει το στράτευμα, είπε σε ανάρτηση του : «Το πρόβλημα δεν είναι ότι ο Κασσελάκης έχασε το βήμα στην παρέλαση. Το πρόβλημα είναι ότι η ηγεσία του στρατού επέλεξε, κατά τρόπο προσβλητικό για τους στρατεύσιμους που υπηρετούν κανονική θητεία, να συμμετέχει στο άγημα οπλίτης που παρουσιάστηκε πριν 10 μέρες και απολύεται σε 10 μέρες».



Τρολάρει Κασσελάκη ο Φλωρίδης: «Τρέμε, Ερντογάν»


 

Το επικίνδυνο νούμερο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος ξεφτίλισε το στρα΄τευμα με το να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία, ενημέρωσε πως ήταν «εξοδούχος» και επέλεξε να επισκεφτεί το Δίστομο. 

Μάλιστα όπως ανέφερε ο ίδιος ο ινφλουένσερ στα σόσιαλ μίντια «Πήγα με τους φαντάρους που με ενθουσιασμό με συνόδεψαν – επειδή εκείνοι είναι οι πραγματικοί πατριώτες της χώρας μας, επειδή εκείνοι είναι υπερήφανοι για το έθνος μας, αν και είναι απογοητευμένοι από τη χώρα μας».

Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός, ο Γιώργος Φλωρίδης τρολάρει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρομενος στην συνοδεία απο φαντάρους. «Φαντάζομαι ότι για να τον "συνοδεύουν" φαντάροι, ήδη έχει αναλάβει Αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων!

Τρέμε Ερντογάν!» σχολιάζει σε ανάρτησή του.



Μάντζος κατά Κασσελάκη: Ακατάληπτες και εξωθεσμικές οι προτάσεις του για εκλογές με διεθνείς παρατηρητές


 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας στο Open και σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη περί προσφυγής στις κάλπες με διεθνείς παρατηρητές, ο Δ. Μάντζος σημείωσε με έμφαση ότι «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βγήκε να κάνει νέο σόου και να υπερακοντίσει ένα θεσμικό μέσο που είναι η πρόταση δυσπιστίας -την πρόθεση της οποίας το ΠΑΣΟΚ διατύπωσε. Δεν κατανοεί ο κ. Κασσελάκης ότι αποπροσανατολίζει και δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση να ασχοληθεί με τις ακατάληπτες και εξωθεσμικές του προτάσεις, αντί να απολογηθεί για τα ερωτήματα. Δεν είναι όλα life style. Υπάρχουν θεσμικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν». «Έχουν περάσει δεκαετίες από τότε που η χώρα είχε ανάγκη διεθνών παρατηρητών. Καταλαβαίνει τι είπε;» σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το φαιδρό και επικίνδυνο νούμερο Στέφανος Κασσελάκης είπε, μεταξύ άλλων: «Καλώ τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί ήρεμα και με στοιχειώδη αξιοπρέπεια, όπως αρμόζει σε δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες και όχι σε μονάρχες, ώστε η χώρα να οδηγηθεί συντεταγμένα σε δημοκρατικές εκλογές».

Μάλιστα, το νούμερο του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να γίνουν εκλογές με την παρουσία «διεθνών παρατηρητών, διότι ένας πρωθυπουργός που υπό την ηγεσία του μοντάρονται στοιχεία εγκλήματος, παρακολουθούνται πολιτικοί και στρατιωτικοί από ΕΥΠ - Predator και διοχετεύονται απόρρητα προσωπικά δεδομένα με σκοπό την εκλογική εργαλειοποίηση, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ χωρίς αμφιβολία», όπως ανέφερε.