Τρίτη 11 Απριλίου 2023

Αφού η Γεροβασίλη κάλυψε την ακροδεξιά, επιτέθηκε χυδαία σε δημοσιογράφο

 


Η Γεροβασίλη προκαλεί εδώ και μέρες με την κάλυψη που δίνει στην ακροδεξιά, προσπαθώντας να μην περάσει ο νόμος που θα απομακρύνει κακοποιά στοιχεία από την βουλή.

Σε κάθε της εμφάνιση είναι πάρα πολύ προκλητικά, θα λέγαμε ακροαριστερά προκλητική σε όλους της, τους συνομιλητές.

Σήμερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, επιτέθηκε στον δημοσιογράφο Λάμπρο Καλαρρύτη, με αφορμή την προκλητική και ακροαριστερή απόφαση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην ψηφίσει τη διάταξη «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη.

Όταν ο δημοσιογράφος ανέφερε, απευθυνόμενος στην Όλγα Γεροβασίλη, ότι «νερό στον μύλο ρίχνουν πολιτικές όπως οι διάφορες περίεργες θέσεις σας (σ.σ.: του ΣΥΡΙΖΑ) για την εγκληματικότητα ή το κλείσιμο ματιού σε ακραίες εκφάνσεις».

Η Γεροβασίλη καθεστωτικά και ακροαριστερά απάντησε αμέσως στον δημοσιογράφο και σε έντονο τόνο. «Για περίεργες θέσεις μακριά από εμένα. Προσέξτε καλά. Οι πολιτικές που τροφοδοτούν την Ακροδεξιά και τον φασισμό είναι των διακρίσεων και των ανισοτήτων», είπε για να καλυφθεί.

«Αυτό δεν πέφτει από τον ουρανό. Είναι αποτέλεσμα πολιτικών που την τροφοδοτούν. Δείτε την πολιτική σας σε άλλες μορφές βίας. Έχετε καταδικάσει ποτέ;», συνέχισε σωστά ο δημοσιογράφος, με αποτέλεσμα στριμωγμένη και σε πανικό η Γεροβασίλη να επιτεθεί χυδαία στον δημοσιογράφο.

Ο διάλογος ανάμεσα στην Όλγα Γεροβασίλη και στον Λάμπρο Καλαρρύτη

Γεροβασίλη: Τι αθλιότητα είναι αυτή που λέτε τώρα;

Καλαρρύτης: Σας παρακαλώ να προσέχετε πώς μου μιλάτε. Καμία αθλιότητα.

Γεροβασίλη: Εσείς να προσέχετε. Μορφές βίας σε εμάς; Σοβαρά μιλάτε;

Καλαρρύτης: Απολύτως.

Γεροβασίλη: Αθλιότητα καθαρή.

Καλαρρύτης: Πότε καταδικάσατε τους μπάχαλους που τα σπάνε;

Γεροβασίλη: Εμείς; Πάντα. Σε όλη μας την ύπαρξη. Σοβαρά μιλάτε; Τι fake είναι αυτά;


Ο Σύλλογος Γονέων του Αρσάκειου ζητάει και δικαίως να φύγουν οι μαθητές που έκαναν bullying

 


Αυτό που ζητάει ο σύλλογος γονέων του Αρσάκειου έπρεπε να το έχει κάνει είδη πράξη το σχολείο για να δείξει ότι διαθέτει σοβαρότητα.

Οι καταγγελίες πολλές για την υπόθεση bullying με θύμα 15χρονο μαθητή στο Αρσάκειο Ψυχικού, με τους νταήδες της τάξης,  η αλήτες για άλλους, όπως τους χαρακτηρίζουν άλλοι μαθητές, να δένουν πετονιά στον λαιμό του συμμαθητή τους για... «πλάκα», όπως οι ίδιοι είπαν.

Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων μαθητών του σχολείου, περιστατικά με ναρκωτικά, συμβάντα σχολικού εκφοβισμού και πειθαρχικά παραπτώματα είναι καθημερινά σε ένα απο τα υποτιθέμενα καλά σχολεία της χώρας που έκανε σε όλα τα στραβά μάτια.

Την ίδια ώρα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχει ζητήσει αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για τους μαθητές που έκαναν bullying στον 15χρονο, ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος θα ζητήσει ποινικές διώξεις των υπευθύνων και των γονιών τους.

Οι αποφάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων στο Αρσάκειο αναμένονται σήμερα Μεγάλη Τρίτη. Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί τόσο οι εμπλεκόμενοι μαθητές -οι 6 δράστες και το θύμα-, όσο και οι κηδεμόνες τους, ενώ η διοίκηση του Αρσακείου με ανακοίνωσή της έχει ενημερώσει πως βρίσκεται σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών.

Ανακοίνωση της Ενωσης δικαστών και Εισαγγελέων για το κόμμα Κασιδιάρη

 


Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος και διευκρίνισε πως η Δικαιοσύνη δεν επιτρέπεται να γίνει «μέρος του “πολιτικού παιχνιδιού».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε τα εξής:

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, παρακολουθώντας τις εξελίξεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος και με δεδομένη την ήδη εκφρασθείσα θέση της, ότι δεν θα επιτρέψει η Δικαιοσύνη να γίνει μέρος του «πολιτικού παιχνιδιού», επισημαίνει τα ακόλουθα:

Α. Η Δικαιοσύνη είναι πυλώνας της Δημοκρατίας και οι Λειτουργοί της, διαχρονικά, έχουν να επιδείξουν αγώνες προς διαφύλαξη των δικαιοκρατικών αρχών και προστασίας των ελευθεριών και των ατομικών δικαιωμάτων. Το Δικαστικό Σώμα είναι βαθιά δημοκρατικό και υπηρετεί με σθένος, παρρησία και προσήλωση τους Δημοκρατικούς Θεσμούς.

Β. Σε μία χώρα με ισχυρούς δικαιοκρατικούς θεσμούς, όπως είναι η χώρα μας, η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στην Κυβέρνηση και η νομοθετική λειτουργία στη νομίμως εκλεγμένη Βουλή. Η αρχή του Κράτους Δικαίου, όπως κατοχυρώνεται στο Σύνταγμά μας αλλά και ως κοινή αξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προϋποθέτει μια διαφανή, υπεύθυνη, δημοκρατική και πλουραλιστική διαδικασία για τη θέσπιση των Νόμων. Η αποσπασματική και πρόχειρη νομοθέτηση δημιουργεί υπόνοιες αυθαιρεσίας της εκτελεστικής εξουσίας.

Γ. Η εκφορά δημόσιας γνώμης από Δικαστικό Λειτουργό επί του περιεχομένου υπό ψήφιση διάταξης, που θα κληθεί είτε να εφαρμόσει είτε να μην εφαρμόσει, αντίκειται στις αρχές της αμεροληψίας και της αντικειμενικότητας, που αποτελούν εχέγγυα της Δίκαιης Κρίσης. Ο διάλογος μεταξύ των τριών λειτουργιών οφείλει να γίνεται μεταξύ των θεσμικών εκπροσώπων αυτών και εντός του πλαισίου που προβλέπουν το Σύνταγμα και οι νόμοι.

Δ. Οι γενικόλογες διακηρύξεις υπέρ του Κράτους Δικαίου, από οποιονδήποτε και αν προέρχονται, δεν αρκούν προς εμπέδωση της αρχής αυτής, διότι οι προκλήσεις που το τελευταίο αντιμετωπίζει στη σύγχρονη εποχή για την επιδίωξη της ουσιαστικοποίησης της Δημοκρατίας, της κοινωνικής ειρήνης και της διαφύλαξης των ελευθεριών είναι μεγάλες.

Ε. Οι Έλληνες Δικαστικοί Λειτουργοί υπακούουν μόνο στο Σύνταγμα και στους νόμους του Κράτους, αποφασίζουν κατά συνείδηση και οι αποφάσεις που εκδίδουν είναι σύμφωνες με την αρχή της νομιμότητας.Οικονόμου για Τσίπρα: «Είναι αδίστακτος ψεύτης και επικίνδυνα αδαής»

 


Σε μια ανακοίνωση που χαρακτηρίζει ακριβώς τον Αλέξη Τσίπρα προχώρησε ο  Κυβερνητικός  Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για τη συνέντευξη του Τσίπρα στο δελτίο ειδήσεων του STAR υπογραμμίζοντας με έμφαση πως: «Ο κ. Τσίπρας είπε απόψε ότι όσα λέγονται προεκλογικά διαφέρουν από όσα μετεκλογικά θα αποφασιστούν. Πρόκειται για τη μοναδική αλήθεια που έχει πει ως τώρα για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την πολιτική. Το ξέρουν αλλωστε οι πολίτες από τη διαφορά σε όσα έταζε κι όσα έκανε».

Σε όλα τα υπόλοιπα σύμφωνα με τον κ.Οικονόμου « δηλαδή την δήθεν ιδιωτικοποίηση του νερού, την συνειδητή του επιλογή να μην συνταχθεί στο μέτωπο για τον αποκλεισμό των εγκληματικών οργανώσεων από τις εκλογές και ιδιαίτερα σε όσα απλόχερα υποσχόταν για το ιδιωτικό χρέος συμβαίνουν τα εξής δυο: είναι και αδίστακτος ψεύτης και επικίνδυνα αδαής».Τσίπρας ακροαριστερά - Κασιδιάρης ακροδεξιά, κρατάει χρόνια αυτή η σχέση βοήθειας και στήριξης

 


ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ - ΜεΡΑ25 που έχουν μέσα ακροαριστερούς δεν θα ψηφίσουν την τροπολογία για να τελειώσει η πολιτική ζωή της χώρας με ακροδεξιές συμμορίες.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ήταν σίγουρο ότι δεν θα ψήφιζε γιατί προσβλέπει σε ακροδεξιές ψήφους και δεν θέλει όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ να χάσει αυτή την ευκαιρία.

Ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ που η βάση του, ο κορμός του είναι ακροαριστερός εδώ και χρόνια, κρατάει μια σχέση αλληλοβοήθειας και στήριξης στην ακροδεξιά.

Οι αποκαλύψεις που είχε κάνει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής παραιτούμενος από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ - Χρυσής Αυγής, ήταν συγκλονιστικές.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κατήγγειλε την εύνοια στη Χρυσή Αυγή που επεδείκνυε η κυβέρνηση Τσίπρα γιατί εξυπηρετούσαν τα στρατηγικά συμφέροντα του ΣΥΡΙΖΑ, τη διατήρηση δηλαδή ενός τουλάχιστον πολιτικού πόλου στα δεξιά της ΝΔ.

Η πολιτική σύμπτωση του ριζοσπαστικής Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ, και της ριζοσπαστικής Ακροδεξιάς, της Χρυσής Αυγής, ανάγεται στο μακρινό 2011, αμέσως μετά τα μνημόνια, όταν η μεν πρώτη ήταν περιθωριακή κοινοβουλευτική δύναμη με ποσοστά της τάξης του 3,5% και η δεύτερη περιθωριακή πολιτική δύναμη που καταγραφόταν κάτω από τη μονάδα.

Στην πλατεία Συντάγματος των «αγανακτισμένων» του αντιμνημονιακού αγώνα συνυπήρχαν χωρίς εσωτερικές αντιπαραθέσεις, οι μεν στο επάνω μέρος, οι δε στο κάτω.

Περίπου την ίδια περίοδο, τον Οκτώβριο του 2011, όταν διακόπηκε η παρέλαση για την εθνική επέτειο στη Θεσσαλονίκη μετά την εισβολή των συγκεντρωμένων, τα φώτα της δημοσιότητας κέρδισε ο τότε βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, όμως ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, έλεγε ότι αυτοί που του επιτέθηκαν τον χαρακτήριζαν «προδότη», φρασεολογία που παρέπεμπε ευθέως στο ιδεολογικό περίγραμμα της Χρυσής Αυγής.

Μετά τις εκλογές του 2012 και τον σχηματισμό της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου το κύριο ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η αποτροπή της ολοκλήρωσης της θητείας της κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, ήταν κρίσιμη η προεδρική εκλογή του 2014, η επίτευξη της οποίας θα έδινε αέρα περίπου δύο χρόνων στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Η δολοφονία Φύσσα και η κίνηση των διώξεων κατά της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, το φθινόπωρο του 2013, δημιούργησε στον ΣΥΡΙΖΑ ανησυχία για τις κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες, σε σημείο την άνοιξη του 2014 ο τότε γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, να καταγγείλει στη Βουλή κυβερνητικές μεθοδεύσεις με σκοπό την κήρυξη του κόμματος της Χρυσής Αυγής ως παράνομου.

Η ανησυχία του κ. Βούτση απέδωσε πολιτικά αποτελέσματα, καθώς η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής αποφάσισε να μην υπερψηφίσει την υποψηφιότητα Δήμα, με αποτέλεσμα η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές, τις οποίες ήταν απίθανο να μην κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής εξέφραζε ανοιχτά την προτίμησή της να μη συνεχίσει η κυβέρνηση Σαμαρά.

Λίγους μήνες αργότερα, τον Απρίλιο του 2015, όταν επρόκειτο να αρχίσει η δίκη, η οποία ολοκληρώθηκε μετά από χρόνια και τελείωσε το 2020, χρειάστηκε πολύς χρόνος και πολλές διαπραγματεύσεις, στις οποίες αναμείχθηκε και ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ώστε να βρεθεί η κατάλληλη αίθουσα για τη διεξαγωγή της.

Στο τέλος του Ιουνίου κι ενώ η αίθουσα δεν είχε βρεθεί ακόμη, η Χρυσή Αυγή συμπλήρωσε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην απόφαση για την προκήρυξη του δημοψηφίσματος και ο Νίκος Μιχαλολιάκος κατέστησε σαφές ότι «η Χρυσή Αυγή ψηφίζει “όχι”», άρα συμμετείχε στη διαμόρφωση της πλειοψηφίας του 61%, τη βούληση της οποίας ο κ. Τσίπρας διέσυρε υπογράφοντας το δικό του μνημόνιο.

Έναν χρόνο αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2016, ο τότε υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από την Επιτροπή Άμυνας της Βουλής επισκέφθηκε το Καστελόριζο. Σε όλες τις φωτογραφίες δίπλα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μόνο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, καθώς τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης αρνήθηκαν να συμμετάσχουν. Αυτό δεν εμπόδισε τον κ. Καμμένο να πει ότι «το μήνυμα ομοψυχίας του ελληνικού λαού ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο το υψηλό ηθικό των ενόπλων δυνάμεων».

Την ίδια περίοδο ο τότε πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, έλεγε ότι σε ό,τι αφορά στον εκλογικό νόμο που προβλέπει την καθιέρωση της απλής αναλογικής, δεν υπάρχουν μη ευπρόσδεκτες ψήφοι.

Όμως η απαιτούμενη πλειοψηφία για να ισχύσει ο εκλογικός νόμος (200 ψήφοι) ήταν ανέφικτη, καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης διέθεταν την αποτρεπτική μειοψηφία, μεγαλύτερη του 1/3, δηλαδή 103 βουλευτές.

Η στάση της Χρυσής Αυγής δεν επηρέαζε και το κόμμα ανακοίνωσε ότι θα καταψήφιζε την πρόταση.

Ήταν η πρώτη αποστασιοποίηση της Χρυσής Αυγής σε στρατηγικού χαρακτήρα επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ήταν ανώδυνη.

Στο τέλος του 2018 ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητούσε ασφαλή θέση για την κ. Βασιλική Θάνου, ώστε σε ενδεχόμενη ήττα να μην κινδυνεύει να απομακρυνθεί. Κατέληξε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ανεξάρτητη αρχή από την οποία εκτιμούσε ότι δεν θα τολμούσε να την απομακρύνει ο Μητσοτάκης. Προς έκπληξη όλων, την υποψηφιότητα υπερψήφισε η Χρυσή Αυγή, δίνοντας πολιτική πλειοψηφία από τη στενή κυβερνητική και διευκολύνοντάς τη να λέει ότι δεν μπορεί να τη διώξει κανείς.

Την εξήγηση έδωσε ο αρθρογράφος της εφημερίδας «Εμπρός», παραταξιακής εφημερίδας του χώρου, Λ. Πανούσης, ο οποίος έγραψε: «Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, είναι κατηγορούμενη για σοβαρότατο “αδίκημα”, που σηκώνει μέχρι και 20 χρόνια φυλάκιση [εγκληματική οργάνωση]… Αν εσάς σας είχαν τυλίξει στο σιδηρό πλέγμα μιας τέτοιας κατηγορίας… τι θα κάνατε;».

Αυτό το οποίο υπονόησε ο κ. Πανούσης το είπε δυνατά η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ τον Μάρτιο του 2019, όταν ήρθαν στην επικαιρότητα οι νέοι κώδικες.

«Σε μια συγκυρία που διεξάγεται η μεγαλύτερη δίκη της νεότερης ελληνικής ιστορίας, που έχει ως βασικό διακύβευμα τον χαρακτηρισμό της Χρυσής Αυγής ως “εγκληματικής οργάνωσης”, είναι απαράδεκτο ο νέος ποινικός κώδικας να ανοίγει παράθυρα ευνοϊκότερης μεταχείρισης για τα ηγετικά στελέχη της νεοναζιστικής συμμορίας» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία όμως δεν πήρε στα σοβαρά η κυβέρνηση.

Ο πρώην υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονής είχε εντοπίσει την σχέση ΣΥΡΙΖΑ - Χρυσή Αυγή και άφησε να εννοηθεί ότι γι’ αυτόν τον λόγο έχασε την καρέκλα του. 

Με λίγα λόγια Ακροαριστερά - Ακροδεξιά συγκοινωνούντα δοχεία!!

Με πλειοψηφία των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα η βελτιωτική ρύθμιση που ενισχύει το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη.

Εκκληση σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να ομονοήσουν και να ψηφίσουν στη Βουλή τη διάταξη που φέρνει η κυβέρνηση για να μπει ανάχωμα στην εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», που, όπως είπε, θέλει με «φερετζέ» να πάρει μέρος στις εκλογές, απηύθυνε χθες από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εμείς φέρνουμε νέα τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα στην πλήρη σύνθεση του Τμήματος του Αρείου Πάγου να ερμηνεύσει το νόμο τον οποίο έχουμε ψηφίσει και να υψώσει αυτό το τείχος, το οποίο θα πρέπει υπό κανονικές συνθήκες να ενώνει όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις», είπε και συνέχισε: «Στη Βουλή θα αναλάβουν όλες και όλοι την ευθύνη τους. Αυτοί που δεν θα ψηφίσουν αυτή την τροπολογία είναι οι ίδιοι οι οποίοι κλείνουν το μάτι τελικά στη Χρυσή Αυγή; Είναι οι ίδιοι οι οποίοι θέλουν τελικά με κάποιον τρόπο αυτό το μόρφωμα να βρεθεί στο Κοινοβούλιο. Θέλω να θυμίσω ότι στο παρελθόν, όποτε χρειαζόταν, συμπορεύτηκε μαζί τους. Μαζί ψήφισαν τότε για να πέσει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Και για τις αλλαγές του εκλογικού νόμου μαζί είχαν συμπορευτεί. Εδώ, λοιπόν, θα κριθούν όλοι», είπε.

Ζήτησε από τις δημοκρατικές δυνάμεις να βάλουν στην άκρη τις όποιες διαφορές και να αντιληφθούν ότι πρόκειται για μείζον ζήτημα Δημοκρατίας. «Η Χρυσή Αυγή είναι μία οργάνωση εγκληματική, καταδικασμένη. Δεν πρέπει να ξαναζήσουμε στο ελληνικό Κοινοβούλιο αυτά τα οποία ζήσαμε τις εποχές της κρίσης. Και όλοι μαζί να υψώσουμε εμπόδιο, ανάχωμα σε αυτά τα σχέδια τα οποία κάποιοι καταστρώνουν. Και ελπίζω ότι τελικά θα πρυτανεύσει η λογική. Κοντός ψαλμός. Θα ξέρουμε και όλοι θα λογοδοτήσουν τελικά για τη συμπεριφορά τους. Και, ξέρετε, στην ψήφο τελικά στο κοινοβούλιο κρύβονται οι πραγματικές προθέσεις και όχι στα λόγια», κατέληξε.

Η Ολγα Γεροβασίλη ξεκαθάρισε κλείνοντας το μάτι στην ακροδεξιά, ότι το κόμμα της δεν θα στηρίξει τη ρύθμιση, υποστηρίζοντας τη στάση της «ουδετερότητας». Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ θα υπερψηφίσει τονίζοντας: «Ως κόμμα του δημοκρατικού τόξου που σθεναρά και παγίως έχει σταθεί απέναντι στο νεοναζισμό, θα συνεισφέρουμε δημιουργικά με γνώμονα την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και, όπως δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, θα αγωνιστούμε για να μη βρει χώρο στη Βουλή το νεοναζιστικό μόρφωμα».ΝΔ για απόφαση Ειδικού Δικαστηρίου: Εκτεθειμένος ο Τσίπρας – Οφείλει να αποπέμψει Παππά από τα ψηφοδέλτια

 


“Ο κ. Τσίπρας οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις και να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις που δεν προσβάλλουν τη νοημοσύνη των πολιτών” τονίζει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση της, με αφορμή την δημοσίευση της απόφασης καταπέλτη του Ειδικού Δικαστηρίου για το Νίκο Παππά. 

Η ΝΔ καλεί επίσης τον κ.Τσίπρα να αποπέμψει τον κ.Παππά από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτιέται “πως είναι δυνατόν μετά από τέτοια απόφαση – κόλαφο ο κ. Τσίπρας να εξακολουθεί να στηρίζει τον κ. Παππά”.

“Η δημοσίευση της απόφασης του Ειδικού Δικαστηρίου για την ομόφωνη και αμετάκλητη καταδίκη του πρώην Υπουργού, κ. Νίκου Παππά, εκθέτουν ανεπανόρθωτα όχι μόνο τον κ. Παππά αλλά τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, ο οποίος συμπεριέλαβε προκλητικά τον πρώην Υπουργό Επικρατείας του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, που χθες ανακοίνωσε.

Από την ανάγνωση της δικαστικής απόφασης δεν υπάρχουν περιθώρια παρερμηνειών” τονίζει η Νέα Δημοκρατία και προσθέτει παραθέτοντας την απόφαση:

“Η απόφαση αναφέρει ότι ο κ. Νίκος Παππάς επιχείρησε “με αδιαφανείς διαδικασίες να υλοποιήσει τον σχεδιασμό που είχε καταστρωθεί από τον ίδιο, αλλά και από άλλα ηγετικά στελέχη του τότε κυβερνώντος κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ)”. Γράφει, επίσης, ότι οι ενέργειες του απέβλεπαν “στην ίδρυση τηλεοπτικού σταθμού πανελλήνιας εμβέλειας, που θα ελεγχόταν από τον πρώτο κατηγορούμενο και τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ και θα προωθούσε τις πολιτικές θέσεις και δράσεις του κόμματος και της τότε κυβέρνησης αλλά και του ίδιου ως Υπουργού αυτής με σκοπό την υπέρ αυτών άσκηση επιρροής στον πολιτικό προσανατολισμό της κοινής γνώμης”, ενώ σημειώνει ότι “διακατεχόταν από αίσθημα υπεροχής και κυριαρχίας χωρίς επίγνωση των σοβαρών επιπτώσεων των ενεργειών του στο δημόσιο συμφέρον, το οποίο υποτίθεται ότι εξυπηρετούσε ως κρατικός λειτουργός κατέχοντας το ύψιστο αξίωμα του Υπουργού υπό την επίφαση της τήρησης του νόμου και της δι΄ αυτού επιβολής νομιμότητας στον τηλεοπτικό χώρο, ενεργούσε με μοναδικό σκοπό την απόκτηση μέσω του δεύτερου κατηγορουμένου τον οποίο αυτός καθοδηγούσε, σε κάθε ενέργεια του τηλεοπτικού σταθμού φερέφωνου των πολιτικών ιδεών και δράσεων της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου””. “Κάθε λογικός πολίτης σήμερα δεν μπορεί παρά να αναρωτιέται. Τι είναι αυτό που συνδέει τόσο δυνατά τους κ.κ. Τσίπρα και Παππά; Πώς είναι δυνατόν μετά από τέτοια απόφαση – κόλαφο ο κ. Τσίπρας να εξακολουθεί να στηρίζει τον κ. Παππά, όταν ο τελευταίος έχει καταδικαστεί ομόφωνα και αμετάκλητα για μια συμπεριφορά με ειδική ηθική απαξία που προσβάλλει συνολικά τη δημοκρατική λειτουργία;” και καταλήγει: “Ο κ. Τσίπρας οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις και να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις που δεν προσβάλλουν τη νοημοσύνη των πολιτών. Μια πρώτη επιβαλλόμενη κίνηση είναι η αποπομπή του κ. Παππά από τα ψηφοδέλτια του κόμματός του”.Καταπέλτης για Παππά η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου - Εκτελούσε εντολές Τσίπρα

 


Καταπέλτης είναι το σκεπτικό της απόφασης του Ειδικού Δικαστηρίου για τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, καθώς οι ανώτατοι δικαστές που τον καταδίκασαν με 13 ψήφους υπέρ, χωρίς καμία μειοψηφία, του αποδίδουν αντιθεσμικές, αντισυνταγματικές ενέργειες προκειμένου να επιτευχθεί το σχέδιο της τότε κυβέρνησης να αποκτήσει δικό της κανάλι, και ξεκαθαρίζουν ότι εκτελούσε εντολές του Αλέξη Τσίπρα.

Το σκεπτικό της απόφασης αριθμεί περί τις 2.000 και πλέον σελίδες, δεν αφήνει αμφιβολία για την αντιθεσμική δράση του Νίκου Παππά, αλλά και για το ότι ο ίδιος υλοποιούσε σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ, όπως αναφέρεται στην απόφαση, ήταν σε συνεχή επαφή και συνεννόηση με τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Οι ανώτατοι δικαστικοί, δεν διατηρούν την παραμικρή αμφιβολία ότι ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας χρησιμοποιήθηκε, χωρίς να έχει την αναγκαία οικονομική δυνατότητα, ως «αχυράνθρωπος» για να επιτύχει η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την απόκτηση καναλιού δικής της επιρροής.

Η καταδικαστική απόφαση για τον Νίκο Παππά ενέχει και πολιτική καταδίκη των πρακτικών που υιοθετήθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την απόκτηση καναλιού, ενώ ενδιαφέρον είναι το στοιχείο της απόφασης για συνέχιση των ερευνών από τη δικαιοσύνη σε ό,τι αφορά την κατάθεση της γραμματέως του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα ότι «φάκελοι και τσάντες με χρήματα έφευγαν από το γραφείο Καλογρίτσα προς το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ» η οποία συνεχίζεται.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, ο οποίος καταδικάστηκε μαζί με τον Νίκο Παππά σε χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, γίνονται δεκτοί στο σύνολό τους από το Ειδικό Δικαστήριο.

«Ο Νίκος Παππάς, με εξακολουθητικές ενέργειες (πράξεις ή παραλείψεις), επεδίωξε να υλοποιήσει τον σχεδιασμό που είχε καταστρωθεί από τον ίδιο, αλλά και από άλλα ηγετικά στελέχη του τότε κυβερνώντος κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ), τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν εξακριβωθεί, με σκοπό την απόκτηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία να τελούν υπό τον έλεγχό τους και να προωθούν τις πολιτικές θέσεις και ενέργειες της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του κατηγορούμενου».

«Ο Νίκος Παππάς ανέλαβε να υλοποιήσει τον σχεδιασμό του ίδιου και της κυβερνητικής ηγεσίας για την απόκτηση τηλεοπτικού σταθμού και εφημερίδας, παραβιάζοντας τα υπηρεσιακά του καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του για τήρηση του Συντάγματος και του νόμου, πείθοντας τον Χρήστο Καλογρίτσα να υπακούσει στις εντολές τους ως “πειθήνιο όργανό του”, ως “παρένθετος” τούτου, που θα εξασφάλιζε τη νομιμοφάνεια στις παράνομες και εξωθεσμικές ενέργειές του, ενώ ο ίδιος θα παρέμενε στο απυρόβλητο.»

Στον επίλογο της καταδικαστικής απόφασης, το Ειδικό Δικαστήριο συνοψίζει την παράνομη δράση του πρώην υπουργού.

«Ως κορυφαίος υπουργός, ο οποίος αναφερόταν απευθείας στον τότε πρωθυπουργό της χώρας και συνεννοείτο με την ηγεσία της κυβέρνησης, υπό το κράτος της ισχύος, της επιρροής και των διασυνδέσεων που διέθετε, ενεργώντας εξακολουθητικά με πράξεις και παραλείψεις, με πρόθεση παρέβη τα υπηρεσιακά απολύτως συνυφασμένα με την υπουργική του ιδιότητα καθήκοντα, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας με αδιαφανείς διαδικασίες και αδιαφανές ιδιοκτησιακό καθεστώς την απόκτηση μέσω της δημοπρασίας και υπό τον μανδύα της νομιμότητας την απόκτηση τηλεοπτικού σταθμού, ο οποίος τυπικά μεν θα λειτουργούσε από τον συγκατηγορούμενό του, Χρήστο Καλογρίτσα, στην πραγματικότητα, όμως, και κατ’ ουσίαν θα τελούσε υπό τις εντολές του, την καθοδήγηση και τον έλεγχο αυτού και του κόμματός του, με σκοπό να περιποιήσει στον ίδιο ως κυβερνητικό στέλεχος παράνομη και θίγουσα την υπηρεσιακή χρηστότητα και καθαρότητα δύναμη επιρροής στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης ώστε να αποκτήσει αυτός και το κόμμα του, με αυτόν τον τρόπο, υπεροχή στον τομέα της επικοινωνίας και της ενημέρωσης του κοινού, βλάπτοντας τρίτους επιχειρηματίες που διεκδικούσαν άδεια για τηλεοπτικό σταθμό, αλλά και το κράτος ως εγγυητή της διαφάνειας της νομιμότητας του άνωθεν των σχετικών διαδικασιών και της πολυφωνίας.»

«Ο Νίκος Παππάς έχει αποκτήσει απόλυτη “κυριαρχία” στα της διενέργειας του διαγωνισμού και, διακατεχόμενος από αίσθηση υπεροψίας και ισχύος, ως κορυφαίος υπουργός που συνομιλούσε απευθείας με τον τότε πρωθυπουργό, περί τον Οκτώβριο του 2015 απευθύνθηκε στον Χρήστο Καλογρίτσα με τον οποίο διατηρούσε στενές φιλικές και οικογενειακές σχέσεις.»

Οι δικαστές αιτιολογούν και την απόφασή τους να επιβάλουν στον πρώην υπουργό Επικρατείας την ανώτατη ποινή που προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας για την παράβαση καθήκοντος. Είναι αμετανόητος, αν και ήταν ο ιθύνων νους, αναφέρουν στο σκεπτικό τους.

«Ο Νίκος Παππάς, όχι μόνο δεν συνειδητοποίησε την απαξία των παράνομων ενεργειών του ως υπουργού, αλλά, αντιθέτως, προκειμένου να αποσείσει τις σε βάρος του ποινικές ευθύνες, απέδωσε τα πάντα σε ενέργειες και πρωτοβουλίες του συγκατηγορουμένου του Χρήστου Καλογρίτσα, στις οποίες αυτός δεν είχε οποιαδήποτε ανάμειξη, ισχυρισμός όμως που διαψεύδεται πανηγυρικά από το σύνολο του αποδεικτικού υλικού από το οποίο αναδεικνύεται ότι ο Νίκος Παππάς διαδραμάτισε ιθύνοντα ρόλο στις πράξεις αυτές. Αποτελεί (η επιβαλλόμενη ποινή) την ανάλογη και δίκαιη τιμωρία του αφού ελήφθησαν υπόψιν η βλάβη που προξένησαν οι αξιόποινες πράξεις, η φύση, το είδος τους, τα αίτια που τον ώθησαν στην εκτέλεσή τους, ο τρόπος και οι μεθοδεύσεις που χρησιμοποιήθηκαν, σε συνδυασμό με την όλη στάση και διαγωγή του κατά τη διάρκεια και μετά από αυτές.»

Σε όλες του τις παράνομες ενέργειες, «ο Νίκος Παππάς ενεργούσε για τον εαυτό του, αλλά και για λογαριασμό της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ στις προσπάθειες του να στηθεί το «ΣΥΡΙΖΑ Channel» ήταν «συνεπικουρούμενος από ομάδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ». Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σκεπτικό:

«Ο ανωτέρω σχεδιασμός του πρώτου κατηγορουμένου (Νίκου Παππά), που τελούσε υπό την έγκριση του κομματικού μηχανισμού, απέβλεπε στην ίδρυση τηλεοπτικού σταθμού πανελλήνιας εμβέλειας μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, αλλά και πολιτικής εφημερίδας πανελλήνιας κυκλοφορίας που θα ελεγχόταν από τον Νίκο Παππά και τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ και θα προωθούσε τις πολιτικές θέσεις και δράσης του κόμματος και της τότε κυβέρνησης, αλλά και του ίδιου ως υπουργού αυτής, με σκοπό την υπέρ αυτών άσκηση επιρροής στον πολιτικό προσανατολισμό της κοινής γνώμης.»

«Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016, ο Ν. Παππάς, ενεργώντας για τον εαυτό του, αλλά και για λογαριασμό της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, εκμεταλλευόμενος τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις που διατηρούσε με τον συγκατηγορούμενό του, συνεπικουρούμενος από ομάδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ενισχύσει της αναγκαιότητα του εγχειρήματος, έχοντας πλήρη γνώση της αφοσίωσης του Χρ. Καλογρίτσα στην Αριστερά, μετά από επανειλημμένες συζητήσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα κυρίως στα επαγγελματικά γραφεία του δεύτερου κατηγορούμενου, αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο αυτός επισκεπτόταν συχνά, του ζήτησε να βοηθήσει στη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού και στην έκδοση πολιτικής εφημερίδας.

Συγκεκριμένα, ο Ν. Παππάς ζήτησε από τον Χρ. Καλογρίτσα να “δανείσει” το όνομά του, δηλαδή να υποβάλει ο ίδιος αίτηση συμμετοχής στη δημοπρασία για την απόκτηση μίας εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών και ίδρυση τηλεοπτικού σταθμού, ενεργώντας όμως εν τοις πράγμασι για λογαριασμό του πρώτου κατηγορουμένου, Νίκου Παππά, ως δικό του παρένθετο πρόσωπο, σύμφωνα με τις οδηγίες και τις εντολές του. Και τούτο διότι ο πρώτος κατηγορούμενος, λόγω της υπουργικής ιδιότητάς του, δεν είχε το δικαίωμα να ασκήσει οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα, πολλώ δε μάλλον να μετάσχει σε επιχείρηση που θα διεκδικούσε μία εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

Ο πρώτος των κατηγορουμένων ζήτησε επίσης από τον δεύτερο να χρηματοδοτήσει καταρχήν το ως άνω εγχείρημα, με τη ρητή υπόσχεση όμως ότι θα του επιστρέφονταν τα χρήματα. Μετά από επανειλημμένες συζητήσεις και συναντήσεις που έλαβαν χώρα μέχρι τις αρχές του 2016 στα γραφεία της επιχείρησης Καλογρίτσα, αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία και άλλων κομματικών στελεχών, ο Χρ. Καλογρίτσας αποδέχθηκε την πρόταση και συγκεκριμένα αποδέχθηκε να ενεργήσει ως “καθοδηγούμενος” από τον συγκατηγορούμενό του για να βοηθήσει στην υλοποίηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος.

Μάλιστα, παρότι ο δεύτερος κατηγορούμενος (Χρ. Καλογρίτσας) κατά τον χρόνο αυτόν αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα με τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του ίδιου και της οικογένειάς του μετά από διενεργηθέντα φορολογικό έλεγχο -ο οποίος εκ των υστέρων δικαιώθηκε με δικαστικές αποφάσεις- δέχθηκε να στηρίξει την πρόταση του συγκατηγορουμένου του Νίκου Παππά έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στην υπόσχεσή του ότι “χρήματα υπάρχουν και θα βρεθούν”».

Για τις κυβερνητικές αρμοδιότητες, οι δικαστές αναφέρουν ότι ο Νίκος Παππάς είχε επωμιστεί, υποκαθιστώντας το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, την υπηρεσιακή αρμοδιότητα της όλης διαγωνιστικής διαδικασίας που θα κατέληγε στη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών, κατά τρόπο που θα διασφάλιζε απολύτως τις αρχές της νομιμότητας, της αντικειμενικότητας, της πολυφωνίας, της διαφάνειας και του υγιούς ανταγωνισμού και θα απέτρεπε οποιαδήποτε κυβερνητική ή κομματική επιρροή ή παρέμβαση ώστε να εξασφαλιστούν όλες οι ρυθμιστικές συνθήκες που ήταν απαραίτητες προκειμένου να λειτουργήσει με τον πλέον αντικειμενικό, διαφανή και αποτελεσματικό τρόπο η αγορά των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα.

Οφειλε, επομένως, σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση, ως όργανο του κράτους που η εξουσία του απέρρεε από τον λαό και προς όφελος του οποίου έπρεπε να την ασκεί, να τηρεί κατά γράμμα τις συνταγματικές επιταγές και να απέχει από οποιαδήποτε ενέργεια η οποία θα ήταν αντίθετη στις υπηρεσιακές του υποχρεώσεις. Επιπροσθέτως, κατά τους δικαστές, όφειλε να περιφρουρεί και να ελέγχει τις ενέργειες των οργάνων στα οποία ο ίδιος είχε αναθέσει της τήρηση των διαδικασιών της διενέργειας της δημοπρασίας, ήτοι τα στελέχη και τους υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας που αποτελεί δημόσια υπηρεσία της οποίας προΐσταται .

«Από τα δικαιολογητικά έγγραφα ουδόλως προέκυπτε ότι η εταιρεία είχε στη διάθεσή της χρήματα ή περιουσιακά στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τη χρηματοδότησή της ώστε να μπορέσει να καταβάλει ακόμη και την πρώτη δόση του τιμήματος της άδειας. Αυτά εγκαίρως θα μπορούσε να τα διαπιστώσει η πενταμελής επιτροπή αν προέβαινε σε στοιχειώδη έλεγχο των εγγράφων.

Καταδεικνύεται, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι η πενταμελής ειδική επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού, παρότι απαρτιζόταν από πρόσωπα υψηλού μορφωτικού επιπέδου, επέδειξε πρωτοφανή επιπολαιότητα και προχειρότητα ως προς τον έλεγχο των επαρκών διαθέσιμων κεφαλαίων της εταιρείας, τόσο στο αρχικό στάδιο όσο στη συνέχεια, μετά τη διενέργεια της δημοπρασίας, κατά τον δήθεν πρόσθετο έλεγχο της εταιρείας για την επάρκεια της προέλευσης και του τρόπου απόκτησης των οικονομικών μέσων. Η απαλλαγή των μελών της πενταμελούς επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού και του επικεφαλής γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης περί του ότι η εταιρεία Καλογρίτσα πληρούσε τις νόμιμες προϋποθέσεις ως προς την οικονομική επάρκειά της για τη συμμετοχή της στη δημοπρασία, δεν αποκλείει τη διαπίστωση στην οποία άγεται το δικαστήριο τούτο ότι τα πρόσωπα αυτά υπέδειξαν σοβαρού βαθμού αμέλεια και πλήρη ανευθυνότητα ως προς την εκτέλεση των τεθέντων σοβαρών καθηκόντων.»

Σύμφωνα με τους ανώτατους δικαστές, «με τη στάση του ο Νίκος Παππάς επιχειρούσε σκοπίμως να συγκαλύψει την πραγματική οικονομική κατάσταση του συγκατηγορουμένου του και πάση θυσία την εμπλοκή του στη συμφωνία με την εταιρεία CCC σχετικά με τη χρηματοδότηση του συγκατηγορουμένου του».

Στην απόφαση γίνεται λόγος και εκτενής αναφορά στην εικονική σύμβαση υπεργολαβίας με τον λιβανέζικο όμιλο CCC και τα ραντεβού με τον εκ των επικεφαλής του ομίλου Σάμερ Χούρι, στο πλαίσιο της ανεύρεσης μιας νομιμοφανούς λύσης για τη χρηματοδότηση του Χρήστου Καλογρίτσα, τόσο για το ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ ώστε να εκδοθεί η απαιτούμενη για τη συμμετοχή της εταιρείας του γιου του ισόποση εγγυητική επιστολή όσο και για να καταβληθεί η πρώτη δόση της άδειας.

Στο σκεπτικό της δικαστικής απόφασης γίνεται ακόμα λόγος για την τραπεζική χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε στον Χρήστο Καλογρίτσα από την έκδοση εγγυητικής επιστολής υπό συνθήκες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως προκλητικά χαριστικές υπέρ του Χρήστου Καλογρίτσα, ως «σπρώξιμο» αυτού προκειμένου να επιτευχθεί η συμμετοχή του γιου του στη δημοπρασία για την υλοποίηση του σχεδιασμού.

Αναφέρεται στην απόφαση: «Η εταιρεία Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, και με τη συνδρομή του πατέρα του σε εκτέλεση των εντολών του Νίκου Παππά, συστάθηκε με μετοχικό κεφάλαιο 8 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο το ποσό αυτό δεν το διέθετε ούτε ο πατέρας ούτε ο γιος και αποκτήθηκε με μεθοδεύσεις στις οποίες συμμετείχε και η Τράπεζα Αττικής με δύο δανειακές συμβάσεις.»

Η παρέμβαση του Νίκου Παππά και στην τράπεζα ώστε να εξασφαλιστεί η εγγυητική επιστολή λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία αποδείχθηκε από όλα τα στοιχεία, μεταξύ αυτών και τα SMS Παππά – Καλογρίτσα, σύμφωνα με τους ανώτατους δικαστές.

Αναφέρουν στην απόφασή τους: «Ο Νίκος Παππάς παρενέβη στην Τράπεζα Αττικής προκειμένου όλως εσπευσμένως να ολοκληρωθεί η διεκπεραίωση των τραπεζικών διαδικασιών εντός ελάχιστων ωρών, με ταχύτητα η οποία υπερβαίνει τις δυνατότητες και του πλέον επιμελούς τραπεζικού υπαλλήλου, και να εκδοθεί η επίμαχη εγγυητική επιστολή ώστε να κατατεθεί εντός της προκαθορισμένης προθεσμίας. Η καθοριστική παρέμβαση του Νίκου Παππά για την έγκαιρη πίστωση των χρημάτων και την ταχύτατη διεκπεραίωση των τραπεζικών διαδικασιών ώστε να καταστεί εφικτή η έκδοση της επίμαχης εγγυητικής επιστολής επιβεβαιώνει τη μεσολάβηση και τον συντονιστικό ρόλο του Νίκου Παππά. (…) Ολα τα ανωτέρω περιστατικά ενισχύουν κατά τρόπο μη επιδέχοντα οποιασδήποτε αμφιβολίας την κρίση ότι εικονικώς και μόνον καταρτίστηκε η συγκεκριμένη συμφωνία υπεργολαβίας και από το περιεχόμενο της σύμβασης μόλις δύο σελίδες το οποίο δεν συνάδει έστω και με έργο μικρής αξίας, πολλώ μάλλον όταν αφορά δήθεν εκτέλεση ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών σε εμπορικό κέντρο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αξίας 45 εκατομμυρίων δολαρίων.»