Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

«Νοκ άουτ» λόγω κορωνοϊού σε μετανάστες που περιέθαλψαν, 20 γιατροί και νοσηλευτές στο Νοσοκομείο Διδυμότειχου!



Απρόσμενες εξελίξεις είχε για το Νοσοκομείο Διδυμότειχου ένα τροχαίο δυστύχημα στην περιοχή της Δαδιάς, που στοίχισε την ζωή σε έναν παράνομο μετανάστη και τον τραυματισμό άλλων επτά. Δύο εκ των τραυματιών είναι σε σοβαρή κατάσταση και υπεβλήθησαν σε χειρουργικές επεμβάσεις, κάνοντας ταυτόχρονα και τεστ κορωνοϊού (σε όλους), όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με το evros-news.gr, τα αποτελέσματα της Παρασκευής έδειξαν ότι πέντε από τους επτά τραυματίες είναι θετικοί στον κορωνοϊό!

Αυτόματα τέθηκαν σε καραντίνα μέχρι την Τετάρτη συνολικά 10 γιατροί που ήρθαν σε επαφή μαζί τους. Ανάμεσά τους ο διευθυντής της χειρουργικής και Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, Βασίλης Γαλάνης, χειρουργοί, ο αναισθησιολόγος και άλλοι γιατροί.

Επίσης τέθηκαν σε καραντίνα περίπου 10 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες από τη βραδινή και την πρωινή βάρδια, που ήρθαν σε επαφή με τους τραυματίες.

Όλοι παραμένουν σε καραντίνα σπίτια τους και την προσεχή Τετάρτη θα υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού. Ανάλογα με τα αποτελέσματα θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους, ή θα παραμείνουν σε καραντίνα.


Πηγή : newsbreak.gr



Σοκ στην Ρόδο: Βίασε τον 13χρονο αδερφό του παρουσία φίλου του

 

Ποινικές διώξεις για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, συνέργεια σε βιασμό, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, ενδοοικογενειακή βία, γενετήσια πράξη μεταξύ αδελφών και συνέργεια στην τελευταία πράξη άσκησε χθες η Εισαγγελέας Υπηρεσίας εις βάρος δύο 18χρονων που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου κι ενός 47χρονου, συγγενή του πρώτου, που δεν συνελήφθη.

Ο ένας εκ των δύο έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές σε κλοπές, ενώ θύμα του βιασμού φέρεται να είναι ο αδελφός του πρώτου.

Την 20ή Αυγούστου 2020 το μεσημέρι καταγγέλθηκε από την μητέρα του 13χρονου ότι το παιδί έπεσε θύμα βιασμού από τον αδελφό του και τον φίλο του προσθέτοντας ότι τα δύο της παιδιά αντιμετωπίζουν νοητικά προβλήματα.

Ο μεγαλύτερος γιος της βίασε ειδικότερα τον 13χρονο παρουσία του 18χρονου ενώ κατήγγειλε ότι το ίδιο είχε κάνει και πριν ένα έτος και το γεγονός είχε καταγραφεί στο κινητό 47χρονου συγγενή της.

‏Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού στις οικίες των κατηγορούμενων και κατάσχεσαν ένα παιδικό παντελόνι κι ένα παιδικό εσώρουχο στην οικία του 47χρονου και δύο κινητά τηλέφωνα και στην οικία του δεύτερου έναν φορητό υπολογιστή.

Οι αστυνομικοί μετέβησαν και σε μια καλύβα, όπου καταγγέλθηκε ότι διεπράχθη ο βιασμός αλλά δεν εντόπισαν ευρήματα.

Διόρισαν δε και ψυχολόγο ως πραγματογνώμονα, ενώ παρήγγειλαν και ιατροδικαστική εξέταση στο παιδί.

Ο πρώτος κατηγορούμενος ομολόγησε τις πράξεις του, ενώ καταγγέλθηκε ότι επέδειξε παρόμοια συμπεριφορά και έναντι της ανήλικης αδελφής του. Ο 18χρονος «φίλος» του ισχυρίστηκε ότι είδε το περιστατικό αλλά δεν ήταν παρών καθόλη την διάρκειά του



Πηγή:dimokratiki.gr



Στον εισαγγελέα όσοι προέτρεπαν να μην φορούν μάσκα τα παιδιά και 21 περιπτώσεις ακόμα



Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας υπεβλήθησαν εχθές στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για ποινική αξιολόγηση 21 περιπτώσεις με αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια για το θέμα του κορωνοϊού Covid-19.

Ειδικότερα:

(10) περιπτώσεις αφορούν αναφορές ομάδων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τη μη χρήση μάσκας στα σχολεία, (1) περίπτωση αφορά βίντεο για το ίδιο θέμα και

(10) περιπτώσεις αφορούν αναφορές σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια που παροτρύνουν τους πολίτες να μην τηρούν τα μέτρα αποφυγής διασποράς της πανδημίας.



Γαλλία: 23 νεκροί από κορωνοϊό σε 24 ώρες



Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε, την Παρασκευή, 4.586 νέα κρούσματα κορωνοϊού κατά τις τελευταίες 24 ώρες.

Την Πέμπτη, η Γαλλία είχε καταγράψει 4.711 θετικούς στον ιό, αριθμό ρεκόρ από την άρση της καραντίνας.

Το σύνολο των θανάτων από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, αυξήθηκε κατά 23 το τελευταίο 24ωρο. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών  ανέρχεται πλέον σε 30.503.

Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 379 άνθρωποι, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα πλέον σε 234.400.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Πρόστιμο ντροπή στα Τρίκαλα 21.000 ευρώ για δύο γιαγιάδες που βοηθούσαν στην ταβέρνα των παιδιών τους

 

Πρόστιμο ντροπή,που προκαλεί την κοινωνία και τους φορολογουμένους επέβαλε η εφορία στα Τρίκαλα

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr οι ελεγκτές βρήκαν δυο ηλικιωμένες αδελφές (76 και 81 ετών!) να βοηθούν στην ταβέρνα των παιδιών τους, στην κουζίνα.

Ήταν τόσο σκληρή η συμπεριφορά τους που επέβαλαν το προβλεπόμενο τσουχτερό πρόστιμο στην επιχείρηση (10.500 € εκάστη), παρά τη διαμαρτυρία των ιδιοκτητών ότι είναι συγγενείς και απλά βοηθούσαν λόγω της κίνησης των ημερών.

Οι εφοριακοί που βρήκαν τους "φοροφυγάδες" δεν πτοήθηκαν ούτε από την ηλικία των γιαγιάδων, ούτε από την τραγική κατάσταση της εστίασης λόγω της πανδημίας, ούτε από τι σημαίνει οικογένεια και έτσι οι ιδιοκτήτες μπαίνουν σε περιπέτειες αφού προτίθενται να εξαντλήσουν κάθε δυνατό και νόμιμο μέσο, προκειμένου να αμφισβητήσουν την παράβαση.



Γελάει ο κόσμος με τις γελοιότητες του τραγουδιστή Λεωνίδα Μπαλάφα: Μας έβαλαν χιλιάδες κεραίες 5G στην Ελλάδα εν μέσω καραντίνας



Δεν έχει σταματήσει να γελάει ο κόσμος με την γελοία ανάρτηση του τραγουδιστή Λεωνίδα Μπαλάφα.

Ο τραγουδιστής προκαλεί χωρίς ίχνος σοβαρότητας και υιοθετεί όλα όσα λέγοντας χωρίς την παραμικρή επιστημονική τεκμηρίωση γύρω από τον κορωνοϊό και τις μάσκες.

Μάλιστα το τερματίζει ακόμη περισσότερο λέγοντας ότι  όσο καιρό βρισκόμασταν σε καραντίνα κάποιοι τοποθέτησαν χιλιάδες κεραίες 5G κάνοντας έτσι όσους διάβασαν την ανάρτηση του στο facebook να γελάνε.

Η γελοία ανάρτηση που έκανε τον κόσμο να γελάει μαζί του :

«Αν όλος ο κόσμος φοράει μια μάσκα φοβούμενος το πρόστιμο των 150 ευρώ και τρομοκρατημένος βεβαίως βεβαίως από την προπαγάνδα των κυβερνητικών ΜΜΕ που έχουν πάψει να δέχονται τον αντίλογο και την αντίθετη γνώμη ρίχνοντας προφίλ και σελίδες(μας λέγανε οι μεγαλύτεροι “εσείς δεν έχετε ζήσει χούντα να καταλάβετε τι σημαίνει,” νομίζω τελικά τη ζούμε εις το τετράγωνο) σκεφτείτε λοιπόν τι θα γίνει όταν τα 150 ευρώ γίνουν 1000 ή και δύο χρόνια φυλάκιση. Τότε τι; Θα κατεβάσουμε και τα βρακιά μας;

Όχι Κυριάκο Μητσοτάκη. Οχι Νίκη Κεραμεως. Όχι Χαρδαλια. Όχι Μαζανη. Το μέλλον της ανθρωπότητας δεν ανήκει ούτε σε εσάς, ούτε στον Gates, ούτε στον rockfeller, ούτε στον Rothchild.

ΑΝΗΚΕΙ στα παιδιά μας. Και τα παιδιά μας δεν θα τα φιμώσετε.

Όσο καιρό ήμασταν σπίτι τοποθετήσατε ανά την Ελλάδα χιλιάδες κεραίες 5G.

Καταστρέφετε με τις μάσκες το ανοσοποιητικό των ανθρώπων μεγεθύνοντας το καθημερινό άγχος της επιβίωσης μιας που διαλύετε την οικονομία. Φέρνετε τα εμβόλια μιας εταιρίας εν ονόματι astrazeneca που στις 5 Μαΐου αναφερόταν κι ο Τσιοδρας για τα εμβόλια του Gates. Όταν όλα ενεργοποιηθούν θα πέφτει ο κόσμος σαν τα κοτόπουλα και ο κορωνιος θα ανθίζει. Σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή θεωρίες συνωμοσίας; Οι μάσκες οι δικές σας πέσανε, μην πάτε να τις φορέσετε στους άλλους. Έχει ο διάολος το σχέδιο του αλλά έχει και ο Θεός το δικό του. Αναπνεύστε ελεύθερα!».


Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, με ανάρτησή του στο Twitter, απάντησε στον τραγουδιστή Λεωνίδα Μπαλάφα, ο οποίος μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε ότι όσο καιρό βρισκόμασταν σε καραντίνα, κάποιοι τοποθέτησαν χιλιάδες κεραίες 5G.

«Σχετικά με το 5G και προκειμένου να μην υπάρχει παραπληροφόρηση. Ο σχετικός διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί στο τέλος Δεκεμβρίου. Από το 2021 οι πάροχοι θα αναβαθμίσουν σε 5G τον υπάρχοντα εξοπλισμό, τις υπάρχουσες κεραίες. Καμία νέα κεραία 5G δεν έχει μπει» έγραψε ο κ. Ζαριφόπουλος.



Νέα αθλιότητα ΣΥΡΙΖΑ με προκλητικό ψεύτικο ποστ παραπληροφόρησης! ΝΔ : Ψέματα και ψεκασμένες θεωρίες



Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να προκαλεί με ψέματα, προπαγάνδα και απάτη, θέλοντας να κάνει αντιπολίτευση για το θέμα του κορωνοϊού.

Άμεση ήταν η  απάντηση της Νέας Δημοκρατίας για το νέο σποτ που κυκλοφόρησε ο ΣΥΡΙΖΑ που στοχοποιεί για ακόμη μια φορά δημοσιογράφους θέλοντας να κάνει αντιπολίτευση για το θέμα του κορωνοϊού.

Η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζει : «ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει ξανά στα χονδροειδή ψέματα και στις θεωρίες συνωμοσίας μήπως σωθεί από την κατρακύλα.

Οι διακινητές των ψεκασμένων θεωριών που αγόρευαν με στόμφο στις πλατείες των αγανακτισμένων, νομίζουν ότι ο κορονοϊός τους έστρωσε νέο πεδίο και συνεχίζουν. Κάποιοι πρώην Υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα αναπαράγουν ανοιχτά τα πιο ακραία συνομωσιολογικά παραμύθια, ενώ άλλοι τα σιγοντάρουν μουλωχτά.

Ως απάντηση δε στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα του Τουρισμού και για να θυμηθούν όλοι το διαρκές παπατζιλίκι του κ. Τσίπρα παραθέτουμε μια δήλωσή του μπροστά στην κάμερα, στις 15 Μαΐου σε ανθρώπους του Τουρισμού: «Βρισκόμαστε στα μέσα του Μάη κι ακόμα όχι μόνο δεν έχουν ανοίξει οι ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε και εικόνα για το πότε και πώς θα γίνει η επανεκκίνηση της λειτουργίας της βαριάς βιομηχανίας, που είναι ο τουρισμός, για την ελληνική οικονομία».

Ας αντιληφθούν στο ΣΥΡΙΖΑ ότι το 2020, δεν είναι 2014. Τους πήραν χαμπάρι».

Δείτε την νέα αθλιότητα ΣΥΡΙΖΑ :




Βίντεο από το άγριο ξύλο του αρχηγού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Χάρι Μαγκουάιρ στη Μύκονο

 

Ο αρχηγός της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χάρι Μαγκουάιρ, συνελήφθη χτες το βράδυ στη Μύκονο μαζί με τον αδελφό του και έναν φίλο τους, για επίθεση και βιαιοπραγία εναντίον αστυνομικών και σήμερα οδηγούνται στον εισαγγελέα. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο γνωστός ποδοσφαιριστής με τον αδελφό του και τον φίλο τους ενεπλάκησαν γύρω στα μεσάνυχτα σε άγριο καβγά με άλλους Βρετανούς τουρίστες έξω από μπαρ της Μυκόνου, την ώρα που επιβιβάζονταν σε νοικιασμένο βαν για να φύγουν.

Πολίτες ειδοποίησαν την αστυνομία και στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί που βρίσκονταν σε μικρή απόσταση, στο πλαίσιο των ελέγχων που γίνονται στο νησί για τον covid-19.

Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, και επιχείρησαν να διευθετήσουν το επεισόδιο για να μην πάρει έκταση, δέχτηκαν λεκτική επίθεση από τους τρεις Βρετανούς, οι οποίοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, χτύπησαν και έναν από τους αστυνομικούς.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το MykonosVoice:




Σε καραντίνα και οι 70 πυροσβέστες στον σταθμό του Κορωπιού



Ένας πυροσβέστης που υπηρετούσε στον σταθμό στο Κορωπί διάλεξε διακοπές στην Μύκονο και όταν επέστρεψε αισθάνθηκε ότι έχει συμπτώματα κορωνοϊού.

Αν και το πρώτο τεστ ήταν αρνητικό, το δεύτερο στο οποίο υποβλήθηκε βρέθηκε θετικό με αποτέλεσμα να τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών.

Το κακό είναι ότι είχε πάει στην υπηρεσία του και είχε επαφή με τους συναδέλφους του στον σταθμό του Κορωπίου και έτσι κρίθηκε ότι θα έπρεπε να μπουν σε καραντίνα μέχρι την Κυριακή και οι 70 πυροσβέστες που τον στελεχώνουν.

Σημειώνεται ότι οι 70 πυροσβέστες έχουν υποβληθεί ήδη στο πρώτο τεστ και βρέθηκαν όλοι αρνητικοί.

Όσον αφορά τις ανάγκες της υπηρεσίας αυτές θα καλυφθούν μέχρι την Κυριακή από πυροσβέστες και οχήματα άλλων σταθμών.



Προσγειώνου οι ειδικοί τον Ερντογάν που ανακοίνωσε ότι βρήκε κοίτασμα φυσικού αερίου



Είναι πάγια τακτική των καθεστώτων η προπαγάνδα, και να διαδίδουν ειδήσεις δήθεν επιτυχίας και ευτυχίας την ώρα που βουλιάζουν.

«Άνθρακας ο θησαυρός» αποδεικνύεται η «έκπληξη» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την οποία η Άγκυρα από την πρώτη στιγμή έσπευσε να διαφημίσει ως ιστορική για να παραπλανήσει την κοινή γνώμη.

Ο δικτάτορας Ερντογάν ανήγγειλε την ανακάλυψη στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας του μεγαλύτερου όπως θέλει η προπαγάνδα του εκοιτάσματος φυσικού αερίου στην ιστορία της χώρας. 

Ο Ερντογάν έκανε λόγο για ποσότητα 320 δισ. κυβικών μέτρων, ενώ σημείωσε ότι θα εκκινήσουν οι παραγωγικές διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην αξιοποίηση του κοιτάσματος από το 2023.

Η προπαγάνδα δεν έπιασε και δεν απέδωσε αυτά που περίμενε το καθεστώς αφού παρά την άνοδο πάνω από 1% που σημείωσε η τουρκική λίρα μετά τις ανακοινώσεις, το κλίμα αμέσως αντιστράφηκε και τελικώς υποχώρησε κατά 0,6% στα 7,34 δολάρια.

Ο γαμπρός του Ερντογάν και υπουργός Οικονομικών του καθεστώτος, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, εξέφρασε την ελπίδα πως η ποσότητα αυτή θα εξαλείψει το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της Τουρκίας, με ανεξάρτητους πάντως εμπειρογνώμονες να αμφισβητούν τον ισχυρισμό αυτό.

Ο Ulrich Leuchtmann από την Commerzbank έκανε λόγο για θετική είδηση ​​για την Τουρκία, «ωστόσο δεν μπορεί φέρει τα πάνω – κάτω που περίμεναν κάποιοι» μετά από προηγούμενες αναφορές ότι το κοίτασμα θα κάλυπτε τις ενεργειακές ανάγκες της Τουρκίας για τις επόμενες δύο δεκαετίες. Σημείωσε, επίσης, συνήθως απαιτούνται έως και δέκα χρόνια έως ότου υπάρξει άντληση του οποιουδήποτε κοιτάσματος στη Μαύρη Θάλασσα και θα απαιτούντο δισεκατομμύρια επενδύσεων για τη δημιουργία των υποδομών παραγωγής και διάθεσης.

Το εύρημα είναι μικρότερο από άλλες ανακαλύψεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Πρόκειται για το ένα τρίτο του κοιτάσματος Zohr της Αιγύπτου, ένα από τα μεγαλύτερα που ανακαλύφθηκαν στη Μεσόγειο, το οποίο εκτιμάται ότι είναι μεγέθους 850 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου. 

Το Διεθνές Ινστιτούτο Αναλύσεων, Eurasia Group, εκτιμά ότι το συγκεκριμένο κοίτασμα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της Τουρκίας για μόλις 7-8 χρόνια, ενώ θεωρεί ότι δεν μπορεί όπως ανακοίνωσε ο Ερντογάν να ξεκινήσει η παραγωγή φυσικού αερίου το 2023.

Παράλληλα, αν και η υπάρχουσα υποδομή αγωγών στην περιοχή και η γειτνίαση με προσοδοφόρες αγορές με υψηλή ζήτηση φυσικού αερίου καθιστούν το κοίτασμα ελκυστικό, δεν είναι καθόλου βέβαιο αν η Άγκυρα μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον διεθνών εταιρειών ενέργειας για να βοηθήσει στην ανάπτυξη των πεδίων.

Με λίγα λόγια η πρόωρη ανακοίνωση έγινε καθαρά για λόγους προπαγάνδας μήπως και σταματήσει η κατρακύλα της οικονομίας στην Τουρκία.






Δερμιτζάκης : Mε τόσο πολλά κρούσματα κορωνοϊού ούτε οι νέοι προστατεύονται



Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την πορεία της πανδημίας του κορωνοιού στην Ελλάδα έκρουσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενέβης, τονίζοντας πως ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πια τόσο μεγάλος που ούτε οι νέοι πλέον προστατεύονται.

Αναφορικά με τον θάνατο 52χρονου ασθενή με κορωνοιό χωρίς υποκείμενα νοσήματα, ο καθηγητής  δήλωσε πως «αυτό είναι δυστυχώς κάτι που περιμένουμε, είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι έχουμε πολλά ενεργά κρούσματα».

Όπως εξήγησε ο κος Δερμιτζάκης, όταν έχουμε πολλά ενεργά κρούσματα θα δούμε και τις σπάνιες περιπτώσεις, άνθρωποι που ενδεχομένως έχουν κάποια σπάνια ευαισθησία, την οποία δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε και αυτή δεν εμπίπτει στον ορισμό του υποκείμενου νοσήματος, να έχουν μια πολύ άσχημη εξέλιξη όσον αφορά την νόσο.

«Είναι τραγικό αλλά με δεδομένους τους αριθμούς είναι μάλλον αναμενόμενο» κατέληξε υπογραμμίζοντας πως όταν έχουμε τόσα πολλά κρούσματα ούτε οι νέοι προστατεύονται.

Σε απόλυτο πλαίσιο τα πράγματα είναι σοβαρά, τόνισε ο καθηγητής, αναφέροντας εκ νέου την εκτίμηση του για ύπαρξη 10.000-15.000 πραγματικών ενεργών κρουσμάτων.

«Είναι πολλά. Είναι περίπου 1 στους 1000 και λιγότερο» τόνισε και πρόσθεσε πως είναι πλέον μεγάλη η πιθανότητα ένας πολίτης να συναντήσει ένα κρούσμα.

" Χαλαρώσαμε Όλοι", ανέφερε ο κος Δερμιτζάκης, επισημαίνοντας πως χρειάζεται δουλειά για να ρίξουμε τα κρούσματα σε χαμηλότερους αριθμούς. 

" Νομίζω ότι μια ένταση από πολίτες και πολιτεία συνολικά, τις επόμενες 15 μέρες, να κρατήσουμε τα μέτρα ώστε να πέσουν τα κρούσματα σε διψήφιο αριθμό, κι αν είναι δυνατόν σε χαμηλό διψήφιο, θα κάνει καλό σε όλες τις δραστηριότητες που έχουμε, κατέληξε.



209 νέα κρούσματα- 8138 συνολικά- 3 νέοι θάνατοι

 


Στα 209 τα νέα κρούσματα κορωνοιού που καταγράφηκαν στη χώρα από τα οποία τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8138, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες.

Από αυτά, τα 1802 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3752 (46.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στους 28 οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 6 (21.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 46.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 238 θανάτους συνολικά στη χώρα. 83 (34.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.



Απογειώθηκε το αεροσκάφος με τον Ναβάλνι για τη Γερμανία



Ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος για την αεροδιακομιδή ασθενών μεταφέρει τον επικριτή του Πούτιν και αρχηγό της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι στην Γερμανία.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε το πρωί από την πόλη Ομσκ της Σιβηρίας για τη Γερμανία.

Ο Ναβάλνι θα εισαχθεί σε νοσοκομείο το οποίο έχει προετοιμαστεί για να του προσφέρει φροντίδες.

Μαζί του στο αεροσκάφος είναι η σύζυγός του Γιούλια Ναβάλναγια, καθώς και ομάδα Γερμανών γιατρών.

Ο Ναβάλνι βρίσκεται σε κώμα αφότου, σύμφωνα με το περιβάλλον του, υπέστη «δηλητηρίαση».