Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Της πήρε το κινητό και έτρεξε στο αστυνομικό τμήμα για να ξεφύγει ο κλέφτης



Είναι ίσως ο μεγαλύτερος βλάκας κλέφτης της Κίνας και αυτό αποδεικνύεται από το παρακάτω video, όπου κλέβει με θράσος το κινητό της ανυποψίαστης κοπέλας και τρέχει να ξεφύγει μέσα στον περίβολο του αστυνομικού τμήματος της περιοχής.

Αποτέλεσμα να συλληφθεί αμέσως



Η συμμορία των Ρουμάνων που είχε ρημάξει σπίτια στην Αττική




Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δώδεκα (12) ατόμων, μελών εγκληματικής οργάνωσης, που διέπρατταν κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της περιφέρειας και εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση (συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση), διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσας από περισσότερους που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα με συνολική αξία της κλοπής να υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από κοινού (αγορά-κατοχή), διακεκριμένη παράνομη οπλοκατοχή, παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου και πλαστογραφία με χρήση κατά συρροή.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους συλληφθέντες:

1.(επ) DROBOS (ον) ADRIAN-MIHAI του LIVIO ΜIHAIL και της LADVIGA-FRANCISCA, γεννηθέντα στις 4-8-1973 στη Ρουμανία



2.(επ) GRIGORESCU (ον) DAN-PAUL του GIGI και ELENA, γεννηθέντα στις 21-10-1981 στη Ρουμανία






3.(επ) POPA (ον) IONEL του STEPHANE και της ORTANCA, γεννηθέντα στις 16-10-1954 στη Ρουμανία





4.(επ) BURCEA (ον) IOAN του MARTIM και της MINODORA, γεννηθέντα στις 4-10-1972 στη Ρουμανία



5.(επ.) VISEAN (ον.) ADRIANA του IOAN και της ELENA, γεννηθείσα στις 3-8-1986 στη Ρουμανία



6.(επ) ROVASCAN ή ROMASCAN (ον) ELENA- GEORGETA του VASILIE και της RODICA, γεννηθείσα στις 12-4-1984 στη Ρουμανία



7.(επ) TOMESCU (ον) MARIUS του NICOLAE και της ELISABETA, γεννηθέντα το 1981 στη Ρουμανία



8.(επ) ROTARIU (ον) ALINA του IOAN και της MARIANA, γεννηθείσα στις 27-4-1980 στη Ρουμανία



9. ΠΑΠΠΑ ΙΩΑΝΝΗ του ΧΡΗΣΤΟΥ και της ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ, γεννηθέντα στις 6-9-1963 στην Αθήνα



Και για τους μη συλληφθέντες:

10.(επ) LIVADARIU (ον) PETRU-NELU του IOAN και της MARIA, γεννηθέντα στις 28-6-1974 στη Ρουμανία



11.(επ) DIMA (ον) GEORGEL του GHEORGE και της LΙLIANA, γεννηθέντα στις 6-7-1989 στη Ρουμανία

12.(επ) BIRNA ή BARNA (ον) JONEL ή IONEL του ANTIR ή ANTIP ή ANTON και της MARIA, γεννηθέντα στις 27-7-1963 στη Ρουμανία (ήδη έγκλειστος σε κατάστημα Κράτησης)



Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476201 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Ποινικούς από Ρωσία θεωρεί η ΕΛ.ΑΣ ύποπτους για την «συμμορία των θυρίδων»



Σε αλλοδαπούς από Ρωσία φέρεται να στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ και για τη νέα ληστεία με στόχο θυρίδες σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία συνοδεύτηκε με πολύωρη ομηρία υπαλλήλων και πελατών του πιστωτικού ιδρύματος. 

Αυτή την φορά στόχος της επιδρομής -το μεσημέρι της Πέμπτης- από τους τέσσερις ληστές που φορούσαν μάσκες και κρατούσαν χειροβομβίδες, ήταν το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς, στον Πειραιά. Εκεί άνοιξαν περίπου 50 θυρίδες, ενώ πήραν περί τα 10.000 ευρώ μετρητά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες «ώθηση» για την διάπραξη της νέας ληστείας φέρεται να έδωσε στους τέσσερις ληστές η «άγνωστη» λεία από το πρώτο παρόμοιο εγχείρημα στις 9 Αυγούστου του 2016 στο υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας στη λεωφόρο Κηφισίας. Κι αυτό γιατί φέρεται σε δύο από τις 22 θυρίδες που άνοιξαν σ' εκείνη την ληστεία -η μία ανήκε σε ιδιώτη από την Πάτρα- να βρήκαν χρήματα και τιμαλφή αξίας που υπερέβαινε τα 400.000 ευρώ! 

Κάτι που έγινε γνωστό και διευκρινίσθηκε πολλές εβδομάδες αργότερα. Αρχικά ήταν γνωστό ότι η λεία τους τότε ήταν σχετικά μικρή.

Σύμφωνα με άλλες πηγές η ΕΛ.ΑΣ έχει προσδιορίσει λάθη που έχουν κάνει οι ληστές στην επιδρομή του Πειραιά από όπου επιχειρεί να ανακαλύψει ενοχοποιητικά στοιχεία. Ωστόσο η ίδια εικόνα υπήρχε και στην πρώτη πολύωρη ληστεία, χωρίς η ΕΛ.ΑΣ να βρεθεί στα ίχνη των δραστών. Ακόμη βασικό ζητούμενο πλέον είναι γιατί οι ληστές, που υπολογίζονται ηλικίας 30 έως 50 ετών, στοχεύουν μόνο καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς και αν έχουν εσωτερική πληροφόρηση.

Στο υποκατάστημα του Πειραιά την ώρα της ληστείας βρίσκονταν πέντε υπάλληλοι και τρεις πελάτες. Στην τράπεζα εισέβαλαν τέσσερα άτομα με αποκριάτικες μάσκες, μαντήλια και γυαλιά ηλίου που κρατούσαν όπλα, χειροβομβίδες ενώ δύο από αυτούς εμφανίζονταν σαν τεχνικοί, μέλη «συνεργείου» και κρατούσαν τσάντα με διαρρηκτικά εργαλεία . 

Ορισμένοι από τους «ομήρους» έμειναν στο ισόγειο και άλλοι κρατήθηκαν στο υπόγειο όπου ανοίγονταν με «οξυγόνο» οι θυρίδες. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες υπαλλήλων και πελατών οι δράστες μιλούσαν σπαστά ελληνικά και διατύπωναν απειλές για αιματοχυσία.





Βασίλης Γ.Λαμπρόπουλος 
Πηγή : tovima.gr


Μηταφίδης για Βενεζουέλα: Δεν υπάρχει δικτατορία, αλλά κρίση και σύγκρουση



Για πολλοστή φορά ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας με την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας τάχθηκε στο πλευρό του Νίκολας Μαδούρο.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης είπε ότι στη Βενεζουέλα δεν υπάρχει δικτατορία, αλλά κρίση και σύγκρουση.

«Δεν έχει σχέση η 21η Απριλίου με ό,τι γίνεται σήμερα στη Βενεζουέλα. Νεκρό είχαμε και εμείς το 2008, ένα παιδί εκτελεσμένο από αστυνομικό» συνέχισε το επιχείρημά του ο κ. Μηταφίδης σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στη Βενεζουέλα με τους οχτώ νεκρούς κατά τις τελευταίες διαδηλώσεις.

Παράλληλα υπερασπίστηκε την προηγούμενη τοποθέτησή του από το βήμα της Βουλής όπου σχεδόν είχε παρουσιάσει με… επι γης παράδεισο τη Βενεζουέλα, λέγοντας ότι «δεν θέλω σε καμία περίπτωση γιατί γίνονται άθλιοι συσχετισμοί, να κατηγορούμαι επειδή υπερασπίστηκα τις επιτυχίες της μπολεβαριανής επανάστασης είχα αναφερθεί σε στοιχεία του ΟΗΕ».

Αν και τάχθηκε αντίθετος με «κάθε αντιδημοκρατική πρακτική και καταστολή του λαού» επέκρινε και αυτούς που επιχειρούν να ανατρέψουν τον Μαδούρο λέγοντας ότι «δεν θα μπορούσαν να δρέψουν δημοκρατικές δάφνες».

Σύμφωνα με τον κ. Μηταφίδη, πάντως, η Βενεζουέλα «προφανώς δεν είναι μια δημοκρατία δυτικού τύπου».






Πηγή : eleftherostypos.gr


Κουρουμπλή ζήτα ένα συγνώμη δεν θα σε μαλώσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ εάν αποκτήσεις λίγη ηθική



Αμετανόητος χωρίς ίχνος συγνώμης εμφανίστηκε ο κ. Κουρουμπλής και με ανακοίνωση του απάντησε στα όσα είπε η Ντόρα Μπακογιάννη δικαίως για εκείνον.

Ο Κουρουμπλής συνεχίζει να τα βάζει και να κατηγορεί την προ πολλών ετών αποβιώσασα μητέρα της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, δείχνοντας ότι έχει τσακωθεί με την ηθική και δικαιολογώντας πλήρως τους χαρακτηρισμούς του χυδαίου και ξεφτιλισμένου που του απέδωσε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο κ. Κουρουμπλής είπε για την κυρία Μπακογιάννη : «σήμερα έχασε την ψυχραιμία της και απευθύνθηκε στο πρόσωπό μου με οξείς χαρακτηρισμούς. Θα περίμενα από την κ. Μπακογιάννη να απαντήσει για την ταμπακέρα. Επειδή η βουλευτής της ΝΔ ισχυρίστηκε σήμερα ότι το Μαρίκειο ήταν κρατικό ίδρυμα, μήπως δεν θυμάται καλά τι ήταν; Είτε έτσι όμως, είτε αλλιώς, υποχρεούνται να απαντήσουν στο απλό αλλά μέγα ερώτημα: Πού πήγαν τα πολλά εκατομμύρια που συγκεντρώθηκαν για το Μαρίκειο;».


Νέες οφειλές 1,14 ευρώ δημιουργεί το Δημόσιο για κάθε ευρώ που εξοφλεί


Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών υπάρχουν επιχειρήσεις που περιμένουν την επιστροφή ΦΠΑ για διάστημα 4,5 χρόνων, δηλαδή περίπου 1.663 ημέρες!



Συνεχίζει την τακτική της δημιουργίας χρεών η κυβέρνηση, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στην αγορά, η οποία αδυνατεί να αντιμετωπίσει όχι μόνο τις αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις αλλά και τις νέες υψηλές ασφαλιστικές εισφορές.

Αν και η κυβέρνηση έχει πληρώσει στο πρώτο τρίμηνο του έτους 432 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ μόνο στο πρώτο δίμηνο του έτους οι νέες οφειλές που δημιούργησε ανέρχονται στα 494 εκατ. ευρώ. Δηλαδή για κάθε 1 ευρώ χρέους προς τον ιδιωτικό τομέα που εξοφλεί, δημιουργεί νέες οφειλές ύψους 1,14 ευρώ.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) στις 31 Δεκεμβρίου 2016 τα ληξιπρόθεσμα ανέρχονταν στα 4,554 δισ. ευρώ. Τον πρώτο μήνα του 2017 εκτινάχθηκαν στα 4,8 δισ. ευρώ, ενώ τον Φεβρουάριο έσπασαν το φράγμα των 5 δισ. ευρώ και συγκεκριμένα ανήλθαν στα 5,048 δισ. ευρώ.

Χωρίς επιστροφές ΦΠΑ

Σημειώνεται ότι το ανωτέρω ποσό που χρωστά το ελληνικό Δημόσιο στους προμηθευτές αφορά μόνο τις βεβαιωμένες οφειλές, δηλαδή αυτές που έχουν επεξεργαστεί από τις υπηρεσίες του Δημοσίου. Για παράδειγμα, οι αιτήσεις για επιστροφές ΦΠΑ που δεν έχουν επεξεργαστεί από τις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες ανέρχονται περίπου στο 1 δισ. ευρώ. Μάλιστα, o μέσος χρόνος αναμονής για τους αιτούντες επιστροφή ΦΠΑ ξεπερνά τις 350 ημέρες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιπτώσεις όπου το ελληνικό Δημόσιο έχει σχεδόν ξεχάσει να επιστρέψει τον ΦΠΑ σε επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία υπάρχουν επιχειρήσεις που περιμένουν την επιστροφή ΦΠΑ για διάστημα 4,5 χρόνων, δηλαδή περίπου 1.663 ημέρες!

Μαζί με τις απλήρωτες αιτήσεις ΦΠΑ που προσεγγίζουν το 1 δισ. ευρώ, υπάρχουν οφειλές επιπλέον περίπου 1 δισ. ευρώ που εντάσσονται στα κρυφά χρέη, καθώς δεν έχουν κοινοποιηθεί στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών από τους φορείς που έχουν πραγματοποιήσει τις δαπάνες.

Χάθηκε ο στόχος

Οπως φαίνεται, ένας ακόμη μνημονιακός στόχος έχει χαθεί. Με βάση τις δεσμεύσεις του συμπληρωματικού μνημονίου, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές θα πρέπει μέχρι τον Ιούνιο του 2017 να αποπληρωθούν στο σύνολό τους. Προφανώς είναι αδύνατον σε διάστημα τριών μηνών να καταβληθούν ποσά άνω των 5 δισ. ευρώ. Και αυτό όχι μόνο διότι το ποσό είναι τεράστιο, αλλά η κυβέρνηση δημιουργεί συνεχώς νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Με το σταγονόμετρο

Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση για άγνωστους λόγους, κατά ορισμένους, μέχρι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση έχει αποφασίσει να κλείσει τη στρόφιγγα των πληρωμών. Παρά το γεγονός ότι τα ταμειακά διαθέσιμα προσεγγίζουν τα 3 δισ. ευρώ, η κυβέρνηση έχει επιλέξει να τα κρατήσει στον «κουμπαρά» της και να δημιουργεί με την τακτική αυτή τεράστια προβλήματα στις επιχειρήσεις, που αδυνατούν να πληρώσουν τους αυξημένους φόρους, τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές και γενικότερα τις υποχρεώσεις τους ακόμα και σε μισθούς.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι ακόμα και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις πληρώνουν με εξάμηνες επιταγές, αναμένοντας με τη σειρά τους την πληρωμή τους από το ελληνικό Δημόσιο ή την επιστροφή ΦΠΑ. Ταυτόχρονα τηρούν στάση αναμονής, καθώς η αβεβαιότητα που επικρατεί δεν τους επιτρέπει να επεκταθούν ή να επενδύσουν στις επιχειρήσεις τους.

Αντίθετα με το κράτος που δεν έχει καμία συνέπεια από την καθυστέρηση καταβολής των υποχρεώσεων του, μία επιχείρηση που χρωστά, εκτός ότι μπαίνει στη λίστα των οφειλετών, δεν παίρνει φορολογική ενημερότητα και γενικότερα είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσει την παραγωγική της λειτουργία.



ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
Έντυπη Καθημερινή


Πρωτογενές πλεόνασμα 3,9% αποτέλεσμα τεράστιας υπερφορολόγησης και αποστράγγισης της αγοράς



Το πρωτογενές πλεόνασμα το έχουμε ξαναπεί ότι για να έχει πραγματικό νόημα θα πρέπει να προκύπτει από την παραγωγή, την ανάπτυξη και την ισχυρή οικονομία μιας χώρας και όχι η υπερφορολόγηση και η μακροχρόνια στάση πληρωμών τους κράτους προς τους ιδιώτες.

Διαβάζουμε στο capital.gr

Της Δήμητρας Καδδά

Το πρωτογενές πλεόνασμα σε όρους Eurostat διαμορφώθηκε στο 3,9% του ΑΕΠ το 2016 (6,937 δισ. ευρώ) σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ.

Tα στοιχεία αποτελούν ένδειξη μεγάλης υπερκάλυψης του μνημονιακού στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ αλλά και της εξίσου τεράστιας υπερφορολόγησης και αποστράγγισης της αγοράς που έλαβε χώρα το 2016 και συνεχίζεται, εμποδίζοντας την ανάπτυξη και "ραπίζοντας" τον ιδιωτικό τομέα.

H ΕΛΣΤΑΤ δεν κοινοποιεί τα στοιχεία για το "γνωστό" πλεόνασμα σε όρους μνημονίου αλλά το πλεόνασμα όπως το μετρά η Eurostat (σε εθνικολογιστική βάση με διαφορετική μέτρηση των εσόδων από αποκρατικοποιήσεις και για την στήριξη των τραπεζών, των εσόδων από κεντρικές τράπεζες, των δαπανών για το προσφυγικό που δεν καλύπτονται από την ΕΕ κλπ). 





Ηλεκτροσόκ στην κυβέρνηση από τη ΔΕΗ




Από τις καταγγελίες για ξεπούλημα στην αναγκαστική πώληση - Στην Νέα Δημοκρατία ρίχνει τις ευθύνες ο ΣΥΡΙΖΑ - Σε οικονομικό αδιέξοδο η επιχείρηση - Μιλούν για αυξήσεις, ενώ προσλαμβάνουν αρχαιολόγους

Από εθνικό «έγκλημα εξ αμελείας» σε «δολοφονία» εκ πεποιθήσεως η οικονομική κατάρρευση της ΔΕΗ και μάλιστα δια χειρός ΣΥΡΙΖΑ, όταν πριν το 2015 αποτελούσε για την Κουμουνδούρου την σημαία της αντιμνημονιακής ρητορικής, μαζί με τις άλλες ΔΕΚΟ υπό ιδιωτικοποίηση. 

Φτάσαμε από τις καταγγελίες του Αλέξη Τσίπρα το 2014 για «ξεπούλημα της δημόσιας επιχείρισης ηλεκτρισμού», στο 2017 να μιλούμε για οικονομικό αδιέξοδο της ΔΕΗ και αναγκαστική πώλησή της. «Αν νομίζουν ότι επειδή μπαίνουν στα λήαρ τζετ των φίλων τους επιχειρηματιών μπορούν να ξεπουλάνε σαν να είναι τσιφλίκι του παππού τους ο ΟΠΑΠ, η ΕΥΔΑΠ, η ΔΕΗ κάνουν λάθος», υποστήριζε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και νυν πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Το μέλλον της ΔΕΗ και ειδικά η πώλησή της έχει μετατραπεί πλέον σε μείζον πολιτικό ζήτημα, προκαλώντας αναταράξεις στην κυβέρνηση, που δέχεται χτυπήματα όχι μόνο από την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και από το εσωτερικό. Αν και το Μέγαρο Μαξίμου, δια στόματος κυβερνητικών στελεχών και σημειωμάτων, κατηγορεί την Νέα Δημοκρατία για την πώληση της ΔΕΗ, τα τελευταία δύο χρόνια η κατάσταση της επιχείρησης έχει επιδεινωθεί σημαντικά, ενώ η συμφωνία για την πώληση του 17% της ΔΕΗ έχει την υπογραφή του Πάνου Σκουρλέτη. Επί ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές σε 2,2 δισ. ευρώ, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση υιοθέτησε το σχέδιο δημοπρασιών που αναγκάζουν τη ΔΕΗ να πουλάει κάτω του κόστους (ακυρώνοντας το σχέδιο για «μικρή ΔΕΗ» της προηγούμενης κυβέρνησης), ενώ ξεκινά διαδικασίες για πώληση του 17% και του 40% των λιγνιτικών μονάδων, αποτελώντας χτύπημα στα ετήσια έσοδά της.

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η τρόικα συμφώνησαν το 2015 να περιοριστεί το μερίδιο της ΔΕΗ, από το 95% της αγοράς, στο 50% μέχρι το 2020, χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα για την επιχείρηση και το Δημόσιο. Δηλαδή, από τα 4,5 δισ. ευρώ η ΔΕΗ θα περιορίσει τα έσοδα της στα 2,5 δισ. ευρώ, χωρίς να υπάρχει κάποιο αντίστοιχο σχέδιο μείωσης του κόστους παραγωγής της επιχείρησης. Ακόμα, η χρηματιστηριακή της αξία έχει υποτιμηθεί τραγικά, οι οφειλές προς την ΔΕΗ έχουν διπλασιαστεί από το 2014 σε 2,2 δισ. ευρώ, η αξία της επιχείρησης έχει υποτιμηθεί, ενώ οι οφειλές της ΔΕΗ προς τρίτους ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα, οι συνολικές δαπάνες μισθοδοσίας για το 2016 ήταν 976,6 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι η ΔΕΗ δεν είναι βιώσιμη εάν διατηρήσει το σύνολο του προσωπικού της, αφού  χάσει το 50% του κύκλου εργασιών. Ειδικότερα, το 2016, οι δαπάνες μισθοδοσία αυξήθηκαν ως ποσοστό επί του τζίρου από 15,3% σε 16,8%. Αν λοιπόν οι πωλήσεις πέσουν στα 2,5 δισ., τότε οι δαπάνες μισθοδοσίας 976 εκατ. θα αντιστοιχούν στο... 39% του κύκλου εργασιών.


Η ΔΕΗ «πονά» τον ΣΥΡΙΖΑ

Όλη αυτή η κατάσταση καλλιεργεί ένα άκρως δυσμενές κλίμα στο πολιτικό σκηνικό, αλλά και στην αγορά ενέργειας, που εκφράζει φόβους όχι μόνο για μπλακ άουτ το καλοκαίρι, αλλά και για ξαφνικό θάνατο της ΔΕΗ. Ως εκ τούτου, μεγάλο είναι το πολιτικό κόστος αν ληφθούν αποφάσεις για αυξήσεις στα τιμολόγιά της για να μπορέσει να ανταπεξέλθει, δεδομένου ότι η ΔΕΗ πρέπει να πληρώσει, μέσα στο 2017, μόνο για την εξυπηρέτηση των δανείων της 850 εκατ. και 650 εκατ. για συμβολαιοποιημένες επενδύσεις. Μόνο τα λειτουργικά έξοδα της ΔΕΗ ξεπερνούν τα 4 δισ. ευρώ και περιλαμβάνουν περίπου 1 δισ. έξοδα μισθοδοσίας, 1 δισ. δαπάνες καυσίμων και λιγνίτη και 1 δισ. αποσβέσεις και χρηματοοικονομικά έξοδα.

Ο πολιτικός «πόνος» που προκαλεί η κατάσταση της ΔΕΗ και η επικείμενη πώλησή της αποδεικνύεται περίτρανα στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Αυγή”, το οποίο κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ως σαν να ήταν εκείνος πρωθυπουργός,  ότι πουλά την επιχείριση! Η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ θύμισε παλιές ημέρες χρόνων της αντιπολίτευσης, καθώς είχε τίτλο "Ξεπουλάει τη ΔΕΗ ο Μητσοτάκης”, αν και την τελευταία διετία κυβέρνηση είναι ο... ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ήδη συμφωνήσει με τους δανειστές για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας. Μίας εταιρείας, την οποία μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 είχε μετατρέψει σε σημαία της αντιμνημονιακής ρητορικής του ο Αλέξης Τσίπρας, όταν και υποσχόταν πως η Κουμουνδούρου θα κάνει ό,τι είναι δυνατό, ώστε να επανέλθει η ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο ως 100% δημόσια επιχείρηση.

Το πρωτοσέλιδο της "Αυγής”, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος σχολίασε στο twitter πως  "Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ. Αν βιάζονται τόσο ας κάνουν εκλογές. Στη Βενεζουέλα σκοτώνεται κόσμος αλλά ποιος ασχολείται…".

Το πρωτοσέλιδο της «Αυγής», Πέμπτη 20 Απριλίου 2017


«Μια από τις βαριές βιομηχανίες του ελληνικού κράτους είναι η αρχαιολογία, γι’ αυτό κάνουμε αυτές τις προσλήψεις μέσω ΔΕΗ»

«Κερασάκι στην τούρτα» η απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού που υποχρεώνει τη ΔΕΗ να πληρώσει από την τσέπη της και για τη μισθοδοσία 2.338 ατόμων για αρχαιολογικές εργασίες. Την απόφαση υπογράφει η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και φέρει την επισήμανση «εξαιρετικά επείγον». Προβλέπει την πρόσληψη 2.338 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου 8μηνης διάρκειας σε υπηρεσίες αρμοδιότητας της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.  Η δαπάνη δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του κράτους παρά εκείνον της ΔΕΗ, όπως αναφέρει η απόφαση Κονιόρδου. 
Και κάπου εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα. Παρά το οικονομικό αδιέξοδο της ΔΕΗ, η κυβέρνηση στηρίζει τις προσλήψεις. Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το θέμα των προσλήψεων στην ΔΕΗ για αρχαιολογικές υπηρεσίες, είπε πως «μια από τις βαριές βιομηχανίες του ελληνικού κράτους είναι η αρχαιολογία, γι’ αυτό κάνουμε αυτές τις προσλήψεις μέσω ΔΕΗ». Η κυρία Φωτίου πρόσθεσε δε ότι «εμείς θα βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια σε 16 μήνες. Δεκαέξι μήνες μείνανε, σε 16 μήνες θα βγούμε από το μνημόνιο – τον Αύγουστο του '18 - με την ίδια σύνταξη εμείς θα βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια».


Η κατάσταση της ΔΕΗ

Μόνο τα λειτουργικά έξοδα  της ΔΕΗ ξεπερνούν τα 4 δισ. ευρώ και περιλαμβάνουν 1 δισ. έξοδα μισθοδοσίας, 1 δισ. δαπάνες καυσίμων και λιγνίτη και 1 δισ. αποσβέσεις και χρηματοοικονομικά έξοδα.

Επιτακτική ανάγκη να μειωθούν οι δαπάνες διότι η  εταιρεία δεν θα είναι βιώσιμη, αφού, με βάση τη συμφωνία του 2015, η ΔΕΗ δεν θα έχει μερίδιο μεγαλύτερο του 50% της αγοράς. Δηλαδή, θα χάσει έναν τζίρο της τάξης των 2,5 δισ. (κάθε μονάδα μεριδίου που θα χάνεται θα κοστίζει στη ΔΕΗ πωλήσεις 63 εκατ. ευρώ). Παρά την κερδοφορία του 2016 οικονομικές αναλύσεις ανέφεραν τις προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η ΔΕΗ. Για παράδειγμα, η Investment Bank of Greece τόνισε ότι "παρά την κάπως βελτιωμένη απόδοση, η προοπτική της εταιρείας παραμένει δύσκολη, λόγω των προβλέψεων για αδύναμες ταμειακές ροές και τις ρυθμιστικές αβεβαιότητες". Ο μέσος όρος των προβλέψεων των αναλυτών για την κερδοφορία του 2016 ήταν μεγαλύτερος κατά 25% (90,4 εκατ. ευρώ, έναντι των δημοσιευμένων 67,5 εκατ. ευρώ).

Η ΔΕΗ καλείται να καταβάλει 850 εκατ. ευρώ για την εξυπηρέτηση του δανεισμού της, καθώς επίσης άλλα 650 εκατ. για συμβολαιοποιημένες επενδύσεις. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της εταιρείας εκτινάχθηκαν στα 759 εκατ. ευρώ, έναντι 575 εκατ. στο τέλος του 2015. Το καθαρό χρέος της ΔΕΗ, ύψους 4,526 δισ. ευρώ, αποτελεί ένα βάρος που δύσκολα θα μπορεί να αντέξει μια εταιρεία με κύκλο εργασιών 2,5 δισ.




Ελένη Στεργίου
Πηγή : protothema.gr


Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει τις αιματηρές εξελίξεις στη Βενεζουέλα και φέρνει το θέμα στη Βουλή



Μετά και τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα και τη δολοφονία διαδηλωτών, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής, ζητούν την άμεση σύγκλησή της, προκειμένου να συζητηθούν τα όσα συμβαίνουν στη χώρα.
             
Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουν «βαθιά ανησυχία για τη δραματική επιδείνωση της κατάστασης όσον αφορά στο σεβασμό της Δημοκρατίας στην Βενεζουέλα, καθώς και στη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που - σε συνδυασμό με την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας - έχουν ως αποτέλεσμα την πολιτική και κοινωνική ένταση και αστάθεια». 
            
Καταδικάζουν «τις βίαιες αντιδράσεις κατά της μαζικής διαμαρτυρίας των πολιτών που έχουν οδηγήσει σε  αιματηρές συγκρούσεις με θύματα πολίτες της χώρας».
            
Καταδικάζουν «τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βενεζουέλας να αναστείλει τις εξουσίες του Εθνικού Κοινοβουλίου και να τις μεταθέσει στον εαυτό του» και υπογραμμίζουν ότι «η Κυβέρνηση της Βενεζουέλας οφείλει να αποκαταστήσει τις εξουσίες του Εθνικού Κοινοβουλίου και ως εκ τούτου να αποκαταστήσει την δημοκρατική νομιμότητα στην χώρα».
            
Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καλούν «την Κυβέρνηση της Βενεζουέλας και το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας να σεβαστούν το ίδιο τους το Σύνταγμα, συμπεριλαμβανομένων των εξουσιών που αυτό αποδίδει στα εκλεγμένα μέλη του Κοινοβουλίου».
             
Επίσης, «καλούν την Κυβέρνηση της Βενεζουέλας: 

- Nα προστατεύσει τον διαχωρισμό των εξουσιών και την ανεξαρτησία του Εθνικού Κοινοβουλίου με το να αποκαταστήσει την θεσμική εξουσία που του αφαιρέθηκε μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου…

- Nα απελευθερώσει αμέσως όλους τους πολιτικούς κρατούμενους στη χώρα… 

- Nα συμμορφωθεί με το Σύνταγμα της χώρας και να ορίσει εκλογές οι οποίες θα δώσουν στους πολίτες τη δυνατότητα να ασκήσουν τα δημοκρατικά δικαιώματά τους ελεύθερα και με διαφανή τρόπο.

- Nα σεβαστεί και να εγγυηθεί το δημοκρατικό δικαίωμα των ειρηνικών συγκεντρώσεων… 

- Nα επιτρέψει την είσοδο και τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας στην χώρα ως πρώτης προτεραιότητας και να επιτρέψει την πρόσβαση σε παγκόσμιους οργανισμούς που θέλουν να βοηθήσουν τους πολίτες της χώρας που έχουν πληγεί περισσότερο από τις πρόσφατες εξελίξεις».

Καταλήγοντας, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καλούν την Κυβέρνηση «να καταβάλλει διμερώς καθώς και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων αρμόδιων διεθνών οργανισμών κάθε δυνατή διπλωματική πρωτοβουλία για τον άμεσο τερματισμό της διαμορφωθείσας κατάστασης στη Βενεζουέλα, με σκοπό την προστασία και το καλό των πολιτών της, την επαναφορά της Δημοκρατίας και τον πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».



Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μητσοτάκη στο νοσοκομείο Παίδων : Την απουσία της Πολιτείας καλύπτουν οι ιδιώτες




Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», το οποίο εφημερεύει σήμερα, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την τελευταία επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στις αρχές του χρόνου στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Μετά την επίσκεψή του ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε τα εξής: «Νιώθω περήφανος για το έργο γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία.

Επισκέφθηκα σήμερα το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», σε ώρα εφημερίας. Το συγκρότημα των παιδιατρικών νοσοκομείων «Αγ. Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού» αποτελεί για τα παιδιά την αιχμή του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Την απουσία πολλές φορές της Πολιτείας στην υποστήριξη των δυο νοσοκομείων, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια της κρίσης, την έχει καλύψει η ιδιωτική πρωτοβουλία.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν γίνει σημαντικές δωρεές από ιδιώτες. Κάτι που έμπρακτα αποδεικνύει ότι στοχευμένες και καλά οργανωμένες ιδιωτικές δωρεές μπορούν να αναβαθμίσουν σε σημαντικό βαθμό τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό και τις κτιριακές εγκαταστάσεις.

Παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσει κάθε πολιτική ηγεσία και για τα υπόλοιπα νοσοκομεία προκειμένου να αναβαθμιστεί το σύστημα υγείας.

Την ίδια στιγμή, όμως, είναι αναγκαία η συγχώνευση των δυο αυτών παιδιατρικών νοσοκομείων. Η ενιαία διοικητική λειτουργία τους θα εξοικονομήσει πόρους και θα βελτιώσει περαιτέρω τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στον παιδικό πληθυσμό της χώρας.

Για μια ακόμη φορά διαπίστωσα ότι το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να παρέχει υψηλές υπηρεσίες υγείας.

Θέλω να το τονίσω, επίσης, ότι είναι αναγκαίες οι στοχευμένες προσλήψεις στον ευαίσθητο τομέα της υγείας με προτεραιότητα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό».



Πηγή : tanea.gr


Ο Maduro δώρισε $500.000 στον Trump, τη στιγμή που οι Βενεζουελάνοι πεινάνε




Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας δώρισε μισό εκατομμύριο δολάρια για να χρηματοδοτήσει την ορκωμοσία του Donald Trump, παρά το γεγονός ότι η οικονομική και πολιτική αναταραχή συνεχίζει να ταλανίζει τη χώρα και προκαλεί τις χειρότερες διαμαρτυρίες που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια. Ειδικότερα, η αποκάλυψη για τη δωρεά έρχεται μία μέρα μετά από σειρά βίαιων διαδηλώσεων, ενώ σε διάστημα τριών εβδομάδων, οκτώ Βενεζουελάνοι διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί και 500 έχουν συλληφθεί.

Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι η Citgo Petroleum, θυγατρική της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας PVDSA της Βενεζουέλας που έχει την έδρα της στις ΗΠΑ, ήταν μία εταιρεία από αυτές που προσέφεραν τις μεγαλύτερες δωρεές στην τελετή ορκωμοσίας του Trump, μαζί με τη JP Morgan και την Exxon.

Η δωρεά ήταν λίγο μικρότερη από αυτή της Bank of America, η οποία συνεισέφερε 1 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με έγγραφα που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή των ΗΠΑ.

Όπως τονίζει το CNBC, ο Λευκός Οίκος δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο.

Υπενθυμίζεται ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Τετάρτη για να ζητήσουν νέες προεδρικές εκλογές αλλά και την απελευθέρωση των φυλακισμένων πολιτικών της αντιπολίτευσης. Η Βενεζουέλα είναι η μεγαλύτερη χώρα-παραγωγός πετρελαίου παγκοσμίως αλλά εδώ και αρκετά χρόνια υποφέρει από τον υψηλό πληθωρισμό, τη μεγάλη εγκληματικότητα και την έλλειψη βασικών αγαθών.


Πηγή : capital.gr


Νέα Δημοκρατία: Στήν κυβέρνηση πανηγυρίζουν για όσα γκρεμίζουν




Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
           
«Στον περίκλειστο πύργο του Μαξίμου η περικοπή των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου, είναι λόγοι πανηγυρισμού. 
            
Αφού ο κ. Τσίπρας είναι εκτός πραγματικότητας, να τον ενημερώσουμε πως δεν ευημερούν ούτε οι άνθρωποι ούτε οι αριθμοί.
           
Στην πραγματική οικονομία έχουμε:

  • 144.000 νέους ανέργους, από τον Οκτώβριο του 2016 έως τον Ιανουάριο του 2017!


  • 1 δις αύξηση των κόκκινων δανείων, μόνο τον Ιανουάριο του 2017!


  • 1,2% ύφεση, το τελευταίο τρίμηνο του 2016!


  • 2,3 δις εκροή καταθέσεων, το πρώτο δίμηνο του 2017!

            
Είναι αλήθεια πάντως πως ακόμη με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο της Βενεζουέλας».




Ένοπλη επίθεση στην καρδιά του Παρισιού - Η ISIS διεκδικεί την ευθύνη




Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά σε ένοπλο περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, τη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, τρεις ημέρες ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και ενώ διεξαγόταν το debate των υποψηφίων.

Το Amaq, όργανο προπαγάνδας των τζιχαντιστών, ανέφερε πως το Ισλαμικό Κράτος αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση. Μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα και το όνομα του δράστη, Αμπού Γιουσίφ ο Βέλγος.



Ο αστυνομικός έπεσε νεκρός επί τόπου. Πληροφορίες ότι και δεύτερος αστυνομικός υπέκυψε λίγη ώρα αργότερα στα τραύματά του διαψεύστηκαν από το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών. 

Η κυβέρνηση αναφέρει για τους τραυματίες ότι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.



Περισσότερο από μία ώρα μετά από το επεισόδιο, υπήρξαν αναφορές για νέους πυροβολισμούς στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο περιστατικό εμπλέκονται δύο άτομα, ένα εκ των οποίων άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών λίγες εκατοντάδες μέτρα από την Αψίδα του Θριάμβου. 

Ένας από τους δράστες έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Για το δεύτερο δράστη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Σύμφωνα με το ένταλμα, το οποίο περιήλθε σε γνώση του Reuters, ο ύποπτος είχε φτάσει στο Παρίσι με τρένο από το Βέλγιο.

Ο νεκρός δράστης είναι γνωστός στις Αρχές και η αστυνομία κάνει έρευνες στην κατοικία του, στον ανατολικό τομέα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ένας άνδρας που επέβαινε σε αυτοκίνητο άρχισε να πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών με καλάσνικοφ όταν το όχημά του σταμάτησε σε κόκκινο φανάρι.



Αρχικά κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι «πιθανότατα πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια». Στη συνέχεια, όμως, εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών εμφανίστηκε λιγότερο κατηγορηματικός, λέγοντας ότι «είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για τα κίνητρα» των δραστών. 

Τρεις πηγές από την γαλλική αστυνομία δήλωσαν ότι το περιστατικό θα μπορούσε να συνδέεται με απόπειρα ένοπλης ληστείας.

Εντούτοις, η γαλλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανέλαβε επισήμως την έρευνα.

Οι Αρχές έχουν αποκλείσει το σημείο και έχουν συστήσει στους πολίτες να αποφύγουν τη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων μέχρι νεωτέρας. 



Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι και ανακοίνωσε πως οι σταθμοί του μετρό στην γραμμή 1 κοντά στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων παραμένουν κλειστοί. 

Ελικόπτερο της αστυνομίας πετά σε χαμηλό ύψος πάνω από την περιοχή.

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σίγουρος πως το περιστατικό σχετίζεται με τρομοκρατία και συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για το πρωί της Παρασκευής. Ανακοίνωσε ακόμη πως οι αρχές ασφαλείας θα βρίσκονται στον ύψιστο συναγερμό, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την εκλογική διαδικασία της Κυριακής.

Ο Φρανσουά Φιγιόν ανακοίνωσε πως αναστέλλει όλη την προεκλογική δραστηριότητά του την Παρασκευή και καλεί όλους τους υποψηφίους να πράξουν το ίδιο.




Newsroom ΔΟΛ