Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Δημοσιουπαλληλικές ανακοινώσεις των Πρυτανικών αρχών της ΑΣΟΕΕ για την βία στα πανεπιστήμια

 


Κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των φοιτητών, και οι πρυτανικές αρχές βγάζουν δημοσιουπαλληλικές  ανακοινώσεις χωρίς να λαμβάνουν σοβαρά μέτρα για την αποτροπή κακοποιών στοιχείων που αλωνίζουν στα πανεπιστήμια.

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι πρυτανικές αρχές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για το θέμα των προσφάτων περιστατικών βίας στο Ίδρυμα, μιά απο τα ίδια να είχαμε να λέγαμε!!!

Όπως αναφέρεται σ αυτήν, «καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα περιστατικά βίας που εκδηλώθηκαν στην αρχή της εβδομάδας, με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής περιόδου, και επιθυμούμε να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη για τις ενέργειές μας.

Οι πρυτανικές αρχές του ΟΠΑ αντέδρασαν άμεσα με τις παρακάτω ενέργειες:

1) Διενεργήθηκε έρευνα για την κάθε περίπτωση βίαιου περιστατικού εναντίον των φοιτητών μας και στάλθηκε σχετική αναφορά στις αρμόδιες αρχές για τις περαιτέρω ενέργειές τους.

2) Προγραμματίστηκε η αποκατάσταση του εσωτερικού χώρου του κεντρικού κτηρίου.

3) Ενημερώθηκαν με εσωτερικό μήνυμα όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΟΠΑ

Είμαστε αποφασισμένοι να προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για να διασφαλίσουμε στις φοιτήτριες και στους φοιτητές μας και σε όλα τα μέλη της κοινότητας του ΟΠΑ τις απαραίτητες συνθήκες, ώστε η επιστροφή στην ομαλότητα-από κάθε πλευρά της- να προσφέρει εκ νέου τα οφέλη της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας και της επίτευξης των ευρύτερων στόχων της ακαδημαϊκής κοινότητάς μας».



Το ΑΠΘ, βάζει λουκέτο στη Σχολή Θετικών Επιστημών μετά από απειλές κατά υγειονομικών ελεγκτών

 



Η Κοσμητεία προβαίνει σε αναστολή των εκπαιδευτικών διαδικασιών στο κεντρικό κτίριο της ΣΘΕ για σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου.

Όπως σημειώνει η Κομητεία της Σχολής τις τελευταίες τρεις ημέρες παρεμπoδίζεται ο έλεγχος των πιστοποιητικών και βεβαιώσεων στην είσοδο του κεντρικού κτηρίου της ΣΘΕ με φραστική βία αλλά και με απειλές σωματικής βίας προς τους υγειονομικούς ελεγκτές από συγκεκριμένες ομάδες ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται ως σχήματα φοιτητών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΘΕ

«Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι, αγαπητές φοιτήτριες, αγαπητοί φοιτητές

Η Σχολή Θετικών Επιστημών με ιδιαίτερη χαρά ξεκίνησε τη δια ζώσης διδασκαλία των μαθημάτων τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου έχοντας προβεί σε μία σειρά ενεργειών για τη διασφάλιση της υγείας όλων των συμμετεχόντων με τη συνεργασία της Πρυτανείας.

Ωστόσο, τις τελευταίες τρεις ημέρες παρεμπoδίζεται ο έλεγχος των πιστοποιητικών και βεβαιώσεων στην είσοδο του κεντρικού κτηρίου της ΣΘΕ με φραστική βία αλλά και με απειλές σωματικής βίας προς τους υγειονομικούς ελεγκτές από συγκεκριμένες ομάδες ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται ως σχήματα φοιτητών.

Ως αποτέλεσμα, ο έλεγχος περιορίστηκε και φοιτητές-τριες εισήλθαν στο κεντρικό κτήριο της Σχολής χωρίς να επιδείξουν τα σχετικά πιστοποιητικά. Η ανεξέλεγκτη είσοδος ατόμων επιδεινώνει με βεβαιότητα την κατάσταση με απροσδιόριστες για την ώρα συνέπειες όταν στο κεντρικό κτήριο της ΣΘΕ έχουν ήδη εντοπιστεί δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Η Κοσμητεία της Σχολής εκφράζει την προσήλωσή της στην ιδέα του ανοικτού και ζωντανού Πανεπιστημίου και στη δια ζώσης διδασκαλία. Ωστόσο, η διασφάλιση της υγείας των συμμετεχόντων είναι απαράβατος όρος για τη διενέργεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η Κοσμητεία προβαίνει σε αναστολή των εκπαιδευτικών διαδικασιών στο κεντρικό κτίριο της ΣΘΕ για αύριο Πέμπτη 14 Οκτωβρίου».



Κρούσματα λέπρας για πρώτη φορά σε άγριους χιμπατζήδες


 

Σκοράρουν οι εικόνες χιμπατζήδων με φρικτές αλλοιώσεις στο πρόσωπο που μοιράστηκαν ερευνητές, οι οποίοι διέγνωσαν πως τα συγκεκριμένα θηλαστικά έχουν προσβληθεί από λέπρα.

Έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα μεταξύ δύο μη συνδεδεμένων πληθυσμών χιμπατζήδων της Δυτικής Αφρικής, στη Γουινέα-Μπισσάου και στην Ακτή του Ελεφαντοστού.

Τα στελέχη της λέπρας είναι διαφορετικά και σπάνια στους ανθρώπους, σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Κέντρο Οικολογίας και Διατήρησης του Πανεπιστημίου του Έξετερ.



Παρότι ακόμα η προέλευση των λοιμώξεων είναι ασαφής, οι επιστήμονες λένε ότι η ασθένεια πιθανότατα κυκλοφορεί σε περισσότερα άγρια ζώα από ό, τι υποψιαζόμασταν προηγουμένως. Αυτό θα μπορούσε είτε να είναι αποτέλεσμα της έκθεσης σε ανθρώπους είτε σε άλλες άγνωστες περιβαλλοντικές πηγές, πρόσθεσαν.

Με τον όρο λέπρα, ή αλλιώς νόσος του Χάνσεν, εννοείται χρόνια λοιμώδης ασθένεια του ανθρώπου, που προκαλείται από τα μυκοβακτήρια Mycobacterium leprae και Mycobacterium lepromatosis. Η λέπρα είναι μια μολυσματική ασθένεια του δέρματος και των νεύρων η οποία, αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει σε παραμορφώσεις και τύφλωση. Το κύριο σύμπτωμα της νόσου είναι η εμφάνιση μεμονωμένων κόκκινων κηλίδων στο δέρμα που μεγαλώνουν και εξαπλώνονται αργότερα σε όλο το σώμα.

Η ασθένεια έπληττε κάποτε εκατομμύρια ανθρώπους, σήμερα όμως έχει εξαφανιστεί από τις ανεπτυγμένες χώρες χάρη στον συνδυασμό αντιβιοτικών που αναπτύχθηκε τη δεκαετία του 1980.

Παρόλο που είναι πολύ παλιά ασθένεια ακόμα και στις μέρες μας ένας μεγάλος αριθμός ατόμων νοσεί από αυτή κυρίως σε χώρες της Ασίας, της Αφρικής και χώρες της Νότιας Αμερικής. Υπολογίζεται ότι καθημερινά νοσούν περίπου 1000 άτομα. Η επώαση της νόσου είναι περίπου πέντε χρόνια (2-10 χρόνια), με περιπτώσεις ακόμα και 20 χρόνια επώασης.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, σποραδικά κρούσματα λέπρας έχουν καταγραφεί σε αρμαδίλλους στις ΗΠΑ και σε κόκκινους σκίουρους στη Βρετανία. Και στα δύο είδη ανιχνεύεται ένα στέλεχος του M.leprae που συνδέεται εξελικτικά με κρούσματα σε ανθρώπους την εποχή του Μεσαίωνα –κάτι που σημαίνει ότι οι αρμαδίλλοι και οι σκίουροι πιθανότητα μολύνθηκαν από τον άνθρωπο.

Αυτό, όμως, δεν φαίνεται να ισχύει στην περίπτωση της πρωτοφανούς επιδημίας στην Δυτική Αφρική.

Ο επικεφαλής συγγραφέας Δρ Kimberley Hockings, δήλωσε: «Αυτή είναι η πρώτη επιβεβαίωση της λέπρας σε μη ανθρώπινα ζώα στην Αφρική. Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι συμβαίνει και στον πιο κοντινό μας συγγενή, τον χιμπατζή, ειδικά αν λάβουμε υπόψη το πόσο καλά έχουν μελετηθεί οι χιμπατζήδες στην άγρια φύση. Πρώτα παρατηρήσαμε πιθανά συμπτώματα λέπρας σε πληθυσμό χιμπατζήδων στη Γουινέα-Μπισσάου. Τα συμπτώματα φάνηκαν να είναι εντυπωσιακά παρόμοια με εκείνα που υπέστησαν άνθρωποι με προχωρημένη λέπρα, συμπεριλαμβανομένων των βλαβών και του" νυχιού "του χεριού. Επικοινωνήσαμε με τον καθηγητή Fabian Leendertz από το Ινστιτούτο Robert Koch για να επιβεβαιώσουμε αυτές τις περιπτώσεις γενετικά. Είπε ότι υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις χιμπατζήδες σε τρεις διαφορετικές κοινότητες στις περιοχές που μελετήθηκαν με σοβαρή λέπρα».

Στους ανθρώπους, ο επιπολασμός της λέπρας εξαρτάται από την πρόσβαση στη θεραπεία, αλλά κανένας χιμπατζής στη φύση δεν έχει λάβει ποτέ θεραπεία για τη λέπρα. Οι ερευνητές λένε ότι η χορήγηση αντιβιοτικών σε άγριους χιμπατζήδες θα ήταν μια πρόκληση.


Πηγή : protothema.gr




Μαροκινός και Ιρακινός, μαχαίρωσαν τουρίστα στην Πλατεία Βικτωρίας


 

Αιματηρή ληστεία σημειώθηκε λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Βικτωρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του L&O δύο αλλοδαποί επιτέθηκαν και λήστεψαν αλλοδαπό τουρίστα στην οδό Χευδεν. Οι ληστές από το Μαρόκο και το Ιράκ παρακολουθούσαν τον 30χρονο για αρκετή ώρα καθώς το θύμα επέστρεφε στο κατάλυμά του στην Κυψέλη. Μόλις πέρασε από σημείο που ήταν απόμερο και δεν είχε πολύ κόσμο, του επιτέθηκαν και αφού τον χτύπησαν στο πρόσωπο προσπάθησαν να του αφαιρέσουν την τσάντα πλάτης που είχε μαζί του.

Αδίστακτοι και μαχαιροβγάλτες

Ο 30χρονος αντιστάθηκε στους ληστές και τότε ο Ιρακινός έβγαλε από την τσέπη του έναν χαρτοκόπτη και του επιτέθηκε. 



Ο τουρίστας έβαλε το χέρι του μπροστά για να σώσει την ζωή του με αλλά ο εγκληματίας χωρίς να διστάσει τον τραυμάτισε αρκετά σοβαρά στο χερι. Στη συνέχεια, τραυματίας και με το αίμα να τρέχει, έπεσε στο δρόμο και έτσι κατάφεραν να του πάρουν το σακίδιο πλάτης, το κινητο του τηλέφωνο, έγγραφα και χρήματα.

Κάτοικοι της περιοχής που είδαν την αιματηρή ληστεία τηλεφώνησαν στο 100 δίνοντας τα χαρακτηριστικά των δραστών, ενώ κάλεσαν και το ΕΚΑΒ. Άμεσα στο σημείο έφτασαν ομάδες ΔΙ.ΑΣ Αθηνών , που αξιοποιώντας πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες χτένισαν την γύρω περιοχή προκειμένου να εντοπίσουν τους ληστές.

Κατά τις αναζητήσεις των αστυνομικών, δύο άτομα που ταίριαζαν στα χαρακτηριστικά που είχε δώσει το θύμα, άρχισαν να τρέχουν με τους άνδρες της ΔΙΑΣ να τους ακολουθούν και μετά από λίγο να τους ακινητοποιούν.

Στο σημείο που η ΔΙ.ΑΣ ακινητοποιησε τους υπόπτους, έφτασε συνοδεία άλλων αστυνομικών που είχαν προστρεξει στην περιοχή και ο 30χρονος τουρίστας, όπου αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τους νεαρούς, ως τους δράστες της ληστείας εις βάρος του.

Στο σωματικό έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκε και ο χαρτοκόπτης με τον οποίο τραυμάτισαν τον αλλοδαπό, με έντονα τα αίματα στη λάμα του. Οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό τμήμα όπου συνελήφθησαν για ληστεία κατά συναυτουργια και παράβαση του νόμου περι οπλων.


Πηγή



Με νοητική υστέρηση η 8χρονη που έπεσε θύμα βιασμού στη Ρόδο - Ρομά ο πατέρας



Φρίκη και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η είδηση ότι 8χρονο κορίτσι που έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στη Ρόδο.

Διατάχθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα η αφαίρεση της προσωρινής επιμέλειας από τη μητέρα του, που σύμφωνα με πληροφορίες πάσχει και η ίδια από νοητική στέρηση.

Λόγω νοητικής υστέρησης του παιδιού, η εξέτασή της, χθες, παρουσία παιδοψυχολόγου, ενώπιον αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, δεν υπήρξε διαφωτιστική.

Πιθανολογήθηκε ότι οι κακοποιήσεις προήλθαν από αντικείμενο, φέρεται το παιδί να έχει «παράπονο» με συγγενικό του πρόσωπο, που είναι αυστηρό, αλλά δεν έχει προκύψει με βεβαιότητα ακόμη αν υπάρχει δράστης καθώς και η ταυτότητά του.

Η μητέρα προσπάθησε να πουλήσει το τελευταίο της παιδί με τον Ρομά σύντροφό της που είναι και πατέρας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το 8χρονο κορίτσι πηγαίνει σε ειδικό σχολείο στη Ρόδο, ενώ οι γονείς της 8χρονης είναι σε διάσταση, με τον πατέρα της να λείπει καθώς εργάζεται ως ναυτικός.

Η μητέρα της 8χρονης, η οποία φέρεται να έχει ομοίως νοητική υστέρηση, έχει τέσσερα παιδιά από δύο διαφορετικούς συντρόφους, ο τελευταίος είναι Ρομά.

Τον περασμένο Απρίλιο, έφερε στον κόσμο το τελευταίο της παιδί με τον Ρομά σύντροφό της το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, επιχείρησαν να πουλήσουν κάτι το οποίο απετράπη.

Μόλις αυτή η πληροφορία έφτασε στις αρχές ξεκίνησαν να παρακολουθούν την οικογένεια οι κοινωνικές υπηρεσίες του νησιού.

Πριν από λίγες ημέρες επισκέφθηκε την μικρή και τα δυο της αδέλφια, η θεία της η οποία φωτογράφισε τη μικρή με το κινητό της, να έχει σημάδια στο σώμα της.





Συνεχίζουν τα υπόγεια της ΑΣΟΕΕ να είναι γιάφκα κακοποιών αντιεξουσιαστών

 


Ήταν Νοέμβριος του 2019, όταν η κυβέρνηση έδειξε όρεξη να τελειώνουμε με ακροαριστερούς κακοποιούς που λυμαίνονται τα πανεπιστήμια. Έγινε επιτυχημένη αστυνομική επιχείρηση στο εσωτερικό του Πανεπιστημίου και συγκεκριμένα στα τρία δωμάτια του υπογείου, που τελούσαν υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές. 

Οι χώροι όπως και σήμερα που δεν έχει αλλάξει τίποτα, αποτελούσαν «ορμητήρια» κακοποιών αντιεξουσιαστών για επεισόδια και επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων και στους οποίους γίνονται προπαρασκευαστικές ενέργειες καθώς και αποθήκευση ή παρασκευή αντικειμένων και μηχανισμών που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις αυτές.




Στους χώρους του υπογείου κινούνται και μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων που εντάσσονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Κατά τη διάρκεια της εκκένωσης είχαν βρεθεί κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες full face, ρούχα-υλικά αμφίεσης για κάλυψη χαρακτηριστικών, πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, μπουκάλια με έφλεκτο υλικό για μολότοφ, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου και κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες.

Από τότε και δύο χρόνια μετά, τα υπόγεια της ΑΣΟΕΕ παραμένουν γιάφκα κακοποιών αντιεξουσιαστών, με κίνδυνο τις ζωές φοιτητών.

Ο χώρος του υπογείου αποτελεί την «έδρα» αντιεξουσιαστών με την ονομασία «Στέκι της ΑΣΟΕΕ», υπάρχει καθημερινή παρουσία από τουλάχιστον 10-15 επικίνδυνους κακοποιούς αντιεξουσιαστές. 





Αυτό σημαίνει ότι εάν δεν μπεί τελικά η αστυνομία πανεπιστημίων και δεν υπάρξει σοβαρός έλεγχος στα πανεπιστήμια, θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας φοιτητών απο ακροαριστερούς κακοποιούς που αλωνίζουν ανενόχλητοι.



Αλλαγές στην εκπαίδευση και εξέταση των υποψήφιων οδηγών


 

Παρουσιάστηκε το  σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την αναμόρφωση της εκπαίδευσης και των εξετάσεων των νέων οδηγών. Το νομοσχέδιο εντάσσεται στο ολοκληρωμένο σχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την οδική ασφάλεια. Οι κύριοι στόχοι είναι τέσσερις:

Αναβάθμιση της εκπαίδευσης των υποψηφίων οδηγών, ώστε ο οδηγός να είναι καλύτερα προετοιμασμένος για να βγει στο δρόμο, από τη στιγμή που θα πάρει το δίπλωμα οδήγησης.

Ενίσχυση της Διαφάνειας, ώστε να μπει «φρένο» σε φαινόμενα διαφθοράς.

Διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας Εξέτασης.

Προαγωγή της Οδικής Ασφάλειας με πράξεις.

Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο:

Διασφαλίζει πρώτα απ’ όλα, αδιάβλητες εξετάσεις, κυρίως με τέσσερις τρόπους:

Κάμερα μέσα στο όχημα κατά την διάρκεια της εξέτασης.

Διευρύνεται το σώμα των εξεταστών. Πέρα από τους ήδη υπάρχοντες, δίνεται η δυνατότητα και σε όποιον άλλον δημόσιο υπάλληλο το επιθυμεί, αφού περάσει φυσικά τη σχετική εκπαίδευση και πιστοποιηθεί, να γίνει και αυτός εξεταστής. Δεν θα υπάρχουν ιδιώτες εξεταστές.

Δημιουργείται ένας νέος θεσμός, οι επόπτες. Αυτοί θα είναι καταρχάς μέλη της Ελληνικής Αστυνομίας, όσοι το επιθυμούν, οι οποίοι επίσης θα περνούν από ειδική εκπαίδευση και θα λαμβάνουν πιστοποίηση, ώστε στη συνέχεια να μπαίνουν μέσα στο όχημα κατά την εξέταση και να εποπτεύουν τη διαδικασία, είτε δειγματοληπτικά είτε επειδή υπάρχουν υπόνοιες.

Η τέταρτη αλλαγή έχει να κάνει με τη θέση του εκπαιδευτή κατά την εξεταστική διαδικασία. Η σκέψη μας ήταν, και ως τώρα παραμένει, η θέση του να είναι στο πίσω κάθισμα ώστε να μην έχει τη δυνατότητα να παρέμβει υπέρ του εξεταζόμενου.

Δίνει τη δυνατότητα οδήγησης για νέους από 17 ετών με συνοδό: 

Θεσπίζεται η δυνατότητα οδήγησης για νέους 17 ετών, όπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι θα μπορούν πλέον να οδηγούν κανονικά, αρκεί να έχουν και έναν έμπειρο οδηγό δίπλα τους.

Εφόσον ο 17χρονος οδηγός κατά τη διάρκεια του έτους αυτού δεν εμπλακεί σε ατύχημα, όταν κλείσει τα 18 θα έχει πλέον το κανονικό δίπλωμα οδήγησης, διαφορετικά θα πρέπει να δώσει ξανά εξετάσεις.

Δίνει μεγάλη βαρύτητα στο σκέλος της εκπαίδευσης, όπως και στη χρήση της τεχνολογίας στην εξέταση. Ειδικότερα:

Αναδιαμορφώνεται και απλουστεύεται η ύλη της θεωρητικής εκπαίδευσης.

Χρήση οπτικοακουστικού υλικού για τη διαδικασία εξέτασης.

Έλεγχος ταυτοπροσωπίας των υποψηφίων.

Απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων, ακουστικών ή οποιασδήποτε άλλης ηλεκτρονικής συσκευής ή έξυπνης συσκευής κατά την εξέταση.

Ειδική θεωρητική εξέταση ατόμων που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση, ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και όσων δε γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα με τη βοήθεια ακουστικών.

Ειδική θεωρητική εξέταση επίσης κωφών και βαρήκοων υποψηφίων με την προβολή βίντεο.

Η πρακτική δοκιμασία θα γίνεται σε κανονικές συνθήκες πχ και με βροχή.

Δικαίωμα ελεύθερης οδήγησης έως πέντε λεπτά, χωρίς να υπόκεινται σε αξιολόγηση, προκειμένου οι υποψήφιοι να εξοικειώνονται με το όχημα εξέτασης.



«Ελλάδα 2.0»: 36 νέα έργα εντάχθηκαν στο Ταμείο Ανάκαμψης

 



Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η ένταξη έργων προς υλοποίηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς εγκρίθηκαν 36 επιπλέον έργα, συνολικού προϋπολογισμού 1,34 δισ. ευρώ. Από κοινού με τα 12 πρώτα έργα 1,42 δισ. ευρώ που ανακοινώθηκαν τον Ιούλιο, οι εντάξεις του Ταμείου αριθμούν σήμερα 48 έργα, με προϋπολογισμό 2,76 δισ. ευρώ.

Ο κύριος όγκος των πόρων της δεύτερης δέσμης έργων διοχετεύεται σε έργα περιβάλλοντος και αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης, την ενέργεια, τη δικαιοσύνη, καθώς και τις υποδομές και μεταφορές. Παράλληλα, χρηματοδοτούνται έργα για έρευνα και καινοτομία, τις δομές φιλοξενίας μεταναστών, τον πολιτισμό, τη δημόσια υγεία, τον τομέα της αγροδιατροφής και τη βελτίωση υπηρεσιών του Δημοσίου. Η δεύτερη δέσμη έργων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Υποδομές και Μεταφορές: Προμήθεια 220 ηλεκτρικών λεωφορείων, για Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ενέργεια: Διασύνδεση των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής ενέργειας – Δ΄ Φάση.

Περιβάλλον – Διαχείριση φυσικών πόρων – Κλιματική κρίση: Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης: Το έργο αφορά κυρίως στη χρηματοδότηση υλοποίησης δασώσεων και αναδασώσεων σε υποβαθμισμένα δασικά οικοσυστήματα. Προϋπολογισμός: 248,1 εκατ. ευρώ.

Αντιπλημμυρική θωράκιση: Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, στην πόλη του Λουτρακίου, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Πολιτισμός: Ανάπλαση του κτήματος Τατοϊου. Εγκρίθηκε μια σειρά έργων συνολικού προϋπολογισμού 39,9 εκατ. ευρώ.

Δικαιοσύνη: Μεταστέγαση των Δικαστικών Υπηρεσιών Πειραιά.

Έρευνα – Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα: θα χρηματοδοτηθούν 49 ερευνητικά/επενδυτικά σχέδια.




Κομισιόν: μέτρα κατά του κύματος αυξήσεων στην ενέργεια


 

Μια «εργαλειοθήκη» για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας με μέτρα συμβατά με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και άμεσα εφαρμόσιμα από τις εθνικές κυβερνήσεις, περιλαμβανομένων στοχευμένων φορολογικών μειώσεων για τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών, παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην «εργαλειοθήκη» περιλαμβάνoνται βραχυπρόθεσμα, αλλά και μεσοπρόθεσμα μέτρα:

Τα βραχυπρόθεσμα εθνικά μέτρα αφορούν την έκτακτη στήριξη εισοδήματος σε νοικοκυριά, κρατική ενίσχυση για εταιρείες και στοχευμένες φορολογικές μειώσεις.

Μεσοπρόθεσμα, η Επιτροπή υποστηρίζει επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ενεργειακή απόδοση, εξετάζει πιθανά μέτρα για την αποθήκευση ενέργειας και την αγορά αποθεμάτων φυσικού αερίου και αξιολογεί τον τρέχοντα σχεδιασμό της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα άμεσα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών και των επιχειρήσεων που προτείνει η Επιτροπή είναι τα εξής:

Έκτακτη υποστήριξη εισοδήματος για καταναλωτές σε ενεργειακή φτώχεια, για παράδειγμα μέσω κουπονιών ή μερικής πληρωμής λογαριασμών, η οποία μπορεί να υποστηριχθεί με έσοδα από το Σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Ρύπων (ETS) της ΕΕ.

Εξουσιοδότηση προσωρινών αναβολών πληρωμών λογαριασμών.

Παροχή εγγυήσεων για να αποφευχθούν αποσυνδέσεις από το δίκτυο.

Παροχή προσωρινών, στοχευμένων μειώσεων των φορολογικών συντελεστών για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Παροχή βοήθειας σε εταιρείες ή βιομηχανίες, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.

Διερεύνηση πιθανής αντι-ανταγωνιστικής συμπεριφοράς στην αγορά ενέργειας και ενίσχυση της παρακολούθησης στην αγορά άνθρακα από την Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA).

Διευκόλυνση ευρύτερης πρόσβασης σε συμφωνίες αγοράς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και υποστήριξή τους μέσω συνοδευτικών μέτρων.

Παράλληλα, η Επιτροπή τονίζει ότι η μετάβαση στην καθαρή ενέργεια είναι η καλύτερη ασφάλεια έναντι των κραδασμών στις τιμές της ενέργειας στο μέλλον και ζητά την επιτάχυνσή της. Τονίζει επίσης ότι, σύμφωνα με τον τρέχοντα σχεδιασμό της αγοράς, το φυσικό αέριο εξακολουθεί να καθορίζει τη συνολική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε ό,τι φορά τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για ένα ενεργειακό σύστημα πιο ανθεκτικό και χωρίς άνθρακα, η Κομισιόν προτείνει τα εξής:

Ενίσχυση των επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές, ανακαινίσεις και ενεργειακή απόδοση και επιτάχυνση δημοπρασιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και διαδικασιών αδειοδότησης.

Ανάπτυξη της ικανότητας αποθήκευσης ενέργειας, για να υποστηριχθεί το εξελισσόμενο μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των μπαταριών και του υδρογόνου.

Η Ευρωπαϊκή Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ACER) να μελετήσει τα οφέλη και τα μειονεκτήματα του υφιστάμενου σχεδιασμού της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και να προτείνει συστάσεις στην Επιτροπή, όπου χρειάζεται.

Να εξεταστεί το ενδεχόμενο αναθεώρησης της ασφάλειας του κανονισμού εφοδιασμού για να διασφαλιστεί η καλύτερη χρήση και λειτουργία των αποθεμάτων αερίου στην Ευρώπη.

Να διερευνηθούν τα πιθανά οφέλη των εθελοντικών κοινών προμηθειών από τα κράτη μέλη των αποθεμάτων φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με την Επιτροπή τα μέτρα που καθορίζονται στην εργαλειοθήκη θα βοηθήσουν στην έγκαιρη απάντηση στις τρέχουσες αυξήσεις των τιμών της ενέργειας, οι οποίες είναι συνέπεια μιας εξαιρετικής παγκόσμιας κατάστασης. Θα συμβάλουν επίσης σε μια προσιτή, δίκαιη και βιώσιμη ενεργειακή μετάβαση για την Ευρώπη και μεγαλύτερη ενεργειακή ανεξαρτησία.



Ανυποχώρητη η προσήλωση της Παράταξής μας στην Ευρώπη

 



Με αφορμή τα 47 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» διοργάνωσε χθες Τετάρτη εκδήλωση με θέμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής, Η πορεία της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη» και ομιλητές τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τους πρώην Υπουργούς Αχιλλέα Καραμανλή και Πέτρο Μολυβιάτη. Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανάμεσα στα άλλα, υπογράμμισε:

«Η Ελλάδα μετατράπηκε χάρη στην σφραγίδα του Κωνσταντίνου Καραμανλή από μία κλειστή οικονομία της περιφέρειας σε μία ανοιχτή οικονομία της υφηλίου».

«Η Ελλάδα του 2021 αποτελεί μία χώρα ριζικά διαφορετική από την Ελλάδα του 1981, γιατί δεν υπήρξε πεδίο της δημόσιας ζωής που να μην ωφέλησε η κοινοτική επίδραση -όπως σοφά είχε προβλέψει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Από την χρηματοδότηση των υποδομών και την ανάταξη της αγροτικής παραγωγής μέχρι την εμβάθυνση των δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου, της κοινωνικής συνοχής, της πολιτιστικής δημιουργίας».

«Η ανυποχώρητη προσήλωση της Παράταξής μας στην Ευρώπη έπεισε τελικά και τους αντιπάλους μας να ακολουθήσουν την κοινοτική διαδρομή».

«Η 40χρονη ευρωπαϊκή εμπειρία μετουσιώνεται σήμερα σε ωριμότητα και δυναμισμό. Η Ελλάδα αγρυπνά και προστατεύει τα σύνορά της, που είναι ταυτόχρονα και σύνορα ευρωπαϊκά. Έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην από κοινού διαχείριση της πανδημίας και των εμβολιασμών, όπως και στην αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της. Έτσι άλλωστε η Ευρωπαϊκή Ένωση πέτυχε τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης, το οποίο στο εξής θα χρηματοδοτεί το μέλλον όλων των κρατών-μελών».

«Η Αθήνα υπηρετεί την αναβάθμιση του ρόλου της Ευρώπης σε κάθε περιοχή στρατηγικών ενδιαφερόντων της, υπογράφοντας υποδειγματικές συμφωνίες συνεργασίας με τους γείτονες της, ιδρύοντας κοινά σχήματα δράσης με τα κράτη της Μεσογείου και τον Αραβικό κόσμο, και προωθώντας την ευρωπαϊκή συνεργασία στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας, όπως πρόσφατα με την νέα εταιρική σχέση Ελλάδας - Γαλλίας».



Καραμανλής: Εθνική επιτυχία η συμφωνία με τη Γαλλία

 


Στο όραμα του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας για μια Ελλάδα μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, αλλά και για μια Ευρώπη ενωμένη και ισχυρή να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, αναφέρθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μιλώντας εχθές σε εκδήλωση του ιδρύματος “Κωνσταντίνος Γ.Καραμανλής” με θέμα “Κωνσταντίνος Καραμανλής – Η πορεία της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη”.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε με θερμά λόγια στη συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας την οποία χαρακτήρισε “εθνική επιτυχία”, άσκησε δριμύτατη κριτική στις ευρωπαϊκές ηγεσίες για την σημερινή κατάσταση της ΕΕ, τόνισε ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει εθνική απειλή από την Τουρκία, ανέδειξε τις προσπάθειες του Κωνσταντίνου Καραμανλή που στόχευαν στην εθνική ενότητα, και έδωσε έμφαση στην επιλογή του Κ.Καραμανλή να εστιάσει σε πολιτικές κοινωνικής ευαισθησίας και δικαιοσύνης.

Η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή :





Βιτριόλι : «Δεν είμαι δολοφόνος - Από ένα ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση μου ήρθε η ιδέα»


 

Απίστευτη ομολογία της Κακαράντζουλα!!

«Δεν είμαι δολοφόνος . Από ένα ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση μου ήρθε η ιδέα για το βιτριόλι. Ήθελα να την εκδικηθώ», είπε η κατηγορούμενη.

«Όλα ξεκίνησαν από όταν γνώρισα τον Νώντα το 2018 και είχαμε αναπτύξει μια ερωτική σχέση. Βρισκόμασταν σε τακτά διαστήματα όπως προκύπτει και από τις τηλεφωνικές συνομιλίες μας. Τον ρώτησα ευθέως τι συμβαίνει με την Ιωάννα αλλά δεν μου απάντησε. Όσες φορές τον ρώτησα δεν μου είπε. Μου άφησε αμφιβολίες. Προσπάθησα να απομακρυνθώ γιατί δεν με άφηνε να προχωρήσω στη ζωή μου. Αργότερα τους παρακολούθησα. Την παρακολούθησα για να δω αν βρίσκεται μαζί του όχι για να της επιτεθώ. Με είχε διαβεβαιώσει ότι δεν είχε σχέση με αυτόν τον άνθρωπο και είδα από τη δραστηριότητα στο Facebook ότι δεν ευσταθούσαν αυτά. Ήμασταν γνωστές και δεν υπήρχε λόγος να με σεβαστεί» ανέφερε η Κακαράντζουλα.

«Μετά από κάποια εκπομπή που είδα στην τηλεόραση για επίθεση με βιτριόλι ως μέσο  εκδίκησης μεταξύ γυναικών μου καρφώθηκε η ιδέα. Δεν σκέφτηκα ότι θα πεθάνει. Από τα ακούσματα που είχα δεν προτεινόταν σαν φονικό όπλο, μόνο ως μέσο εκδίκησης. Δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να καταπιεί. Δεν είμαι δολοφόνος ουδέποτε σκέφτηκα. Ήμουν υπάκουη στους νόμους και είχα ήρεμη ζωή» ανέφερε με θράσος σχετικά με το πως αποφάσισε την επίθεση.

«Είχα καταλάβει ότι ήταν δύσκολο. Βρήκα έναν πακιστανικής καταγωγής άνδρα έξω από ένα μαγαζί και μου είπε ότι θα το βρει. Σε τρεις μέρες δώσαμε ραντεβού και μου το έφερε. Τον ρώτησα αν μπορούσε να μου βρει κάποιον να μου κάνει μια δουλειά χωρίς να του πω λεπτομέρειες και θα πληρωθεί. Μου έδωσε το τηλέφωνο του Πακιστανού αλλά δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω γιατί μιλούσε φαρσί. Όταν πήρα το υγρό το μετάγγισα σε ένα μεταλλικό ποτήρι, όχι 1 λίτρο γιατί θα χρειαζόμουν τεράστιο δοχείο και θα το έβλεπε η Ιωάννα. Ήταν 300 με 500 ml με καπάκι μπλε ήταν» 

Και συνέχισε λέγοντας : «Κατέβηκα στο υπόγειο και την περίμενα. Αυτή στέκονταν στο ασανσέρ ακριβώς μπροστά. Ήμουν από το πλάι της, δεν είχα οπτική επαφή μαζί της. Όπως της το έριξα εκείνη γύρισε αριστερά και την πέτυχε στο υπόλοιπο πρόσωπο. Έτρεξα, μπήκα στο ταξί, με άφησε σε ένα σημείο άσχετο να μη φαίνεται που πηγαίνω και πήρα μετά άλλο ταξί»

«Την θυμάμαι την ημέρα αυτή της σύλληψης μου, αλίμονο αν θα μπορούσα να την ξεχάσω. Δεν μου ζήτησαν αστυνομική ταυτότητα. Μου πήραν το κινητό από τα χέρια. Ο αστυνομικός που κατέθεσε εδώ δεν ήταν παρών στην σύλληψη, το διαψεύδω. Θυμάμαι τα άτομα πολύ καλά».

«Η εξαδέλφη της ήταν κολλητή και παιδική μου φίλη. Ήταν λογικό να μιλάω μαζί συχνά και με μεγάλη διάρκεια. Πράγματι έγινε η κλήση και ρώτησα από ενδιαφέρον πως είναι γιατί όπως σας είπα ήθελα να την τραυματίσω και η υπόθεση πήρε άλλη τροπή. Δεν ξέρω πως βγήκε αυτό ότι ήθελα να της επιτεθώ στο νοσοκομείο».

«Το οξύ το προμηθεύτηκα τον Φεβρουάριο του 2020. Πήγα σε ένα κατάστημα βρήκα ένα Πακιστανό απ έξω, μου παρέδωσε ένα βαρύ μπουκάλι μου ζήτησε 18 ευρώ και έδωσα 40. Ήταν ένα μπουκάλι λευκό, σκληρό πλαστικό με μπλε καπάκι».

Πρόεδρος: Πως ξέρατε που να βρείτε και ποια ώρα την Ιωάννα;

Κατηγορούμενη: Την είχα παρακολουθήσει και ήξερα τι ώρα πάει στην εργασία της. Είχα επιχειρήσει να το κάνω την προηγούμενη ημέρα αλλά το μετάνιωσα.

Πρόεδρος: Πως ήσασταν σίγουρη για την ώρα;

Κατηγορούμενη: Μπορούσε κάποιος αν στέκονταν στη σκάλα του υπογείου να βλέπει ποιος βρίσκεται στο χώρο του ασανσέρ.

Πρόεδρος: Υπήρξε διάλογος; Το θύμα είπε ότι την κοιτάξατε έντονα στα μάτια.

Κατηγορούμενη: Φορούσα γυαλιά σκούρα για να μην αποκαλυφθώ. Δεν μιλήσαμε καθόλου.

Πρόεδρος: Αφού το μετανιώσατε γιατί ξανά πήγατε την άλλη μέρα;

Κατηγορούμενη: Με κυρίευσε το αίσθημα της εκδίκησης. Την μια μέρα ήξερα ότι ήταν κάτι κακό και την επόμενη μέρα άλλαξα γνώμη. Μου έγινε εμμονή. Δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά.

Πρόεδρος: Πως βρέθηκε η φωτογραφία της εισόδου της παθούσας;

Κατηγορούμενη: Πήγα να διερευνήσω το χώρο.



Οργισμένη αντίδραση κατά ΣΥΡΙΖΑ από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων για την στοχοποίηση τους


Το γράφουμε και το ξανά γράφουμε μέχρι να εμπεδωθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε για μαλλί και θα βγεί κουρεμένος και μάλιστα γουλί. Νόμιζε ότι θα ταράξει τους δημοσκόπους θα τους εκβιάσει και για να έχει εύνοια στο μέλλον στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων που το αφορούν.

Αυτό που δεν μέτρησε σωστά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ποιες δημοσκοπήσεις φοβούνται; Μάλλον όχι αυτές που διενεργούν δημοσκοπήσεις μόνιμα!! Σίγουρα όμως οι εταιρίες δημοσκοπήσεων που άνοιγαν και έκλειναν αμέσως, κατά την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και σίγουρα οι εφημερίδες που έδιναν εντολή σε αυτές τις εταιρίες, για αυτές τις δημοσκοπήσεις, και εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ και όσοι εμπλέκονται στην νέα απάτη, θα έχουν τεράστιο πρόβλημα.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ) αναφέρει: 

«Για άλλη μια φορά, ο κλάδος των δημοσκοπήσεων έχει βρεθεί εν μέσω πολιτικής αντιπαράθεσης και βάλλεται με τρόπο ανοίκειο.

Υποστηρίχθηκε πρόσφατα – και δυστυχώς όχι για πρώτη φορά – ότι οι εταιρείες δημοσκοπήσεων δεν μπορούν να αναλαμβάνουν την εκτέλεση έργων για λογαριασμό του Δημοσίου.

Διατυπώθηκαν, επίσης, καταγγελίες κατά εταιριών μελών του ΣΕΔΕΑ – χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιος έλεγχος από τα θεσμοθετημένα όργανα και συνεπώς χωρίς την παράθεση στοιχείων – ότι τάχα διενεργούν δημοσκοπήσεις πέραν κάθε δεοντολογίας.

Οι ενέργειες αυτές λυπούν βαθύτατα τον ΣΕΔΕΑ, ιδίως γιατί αναγκάζεται να πει τα αυτονόητα για δεύτερη φορά εντός του έτους.

Ευελπιστώντας ότι όσα αναφέρονται κατωτέρω θα βρουν ευήκοα ώτα, σημειώνουμε, εκ νέου, ότι:

· Η ανάθεση ερευνών από το Δημόσιο σε ιδιωτικές εταιρείες δεν είναι ελληνική πρωτοτυπία – όπως αφήνεται να εννοηθεί – αλλά διεθνής νόμιμη πρακτική. Η σχετική δαπάνη στην Ελλάδα είναι μάλιστα πολύ κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (9,3% στην Ευρώπη, 4% στην Ελλάδα σύμφωνα με το Global Market Research Report της ESOMAR για το 2020), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα των αποφάσεων που λαμβάνονται χωρίς τα αναγκαία δεδομένα.

· Στη χώρα μας, η διενέργεια τέτοιων ερευνών ρυθμίζεται από τις διατάξεις του Ν 3603/2007, γεγονός που αποδεικνύει ότι όχι μόνον δεν απαγορεύεται η ανάθεση ερευνών αγοράς από το Δημόσιο προς ιδιωτικές εταιρείες αλλά υπάρχει και το σχετικό ρυθμιστικό πλαίσιο. Πέραν τούτου, έχει συσταθεί και λειτουργεί, βάσει των διατάξεων του Ν 3603/2007, ανεξάρτητο ελεγκτικό όργανο, η «ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ETAΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ» στην οποία μπορεί να προσφύγει κάθε πολίτης ή φορέας ο οποίος αμφισβητεί τα αποτελέσματα συγκεκριμένης δημοσκόπησης. Τα πορίσματα ελέγχου που διενεργεί η Ελεγκτική Δημοσκοπήσεων, διαβιβάζονται προς το Ε.Σ.Ρ., το οποίο μπορεί να επιβάλλει κυρώσεις προσωρινής ή μόνιμης διαγραφής από το μητρώο φορέων/επιχειρήσεων δημοσκοπήσεων που οφείλει να τηρεί βάσει νόμου.

· Εξ άλλου, οι εταιρείες μέλη του ΣΕΔΕΑ – οι οποίες αναφέρονται με όλα τους τα στοιχεία στην ιστοσελίδα του Συλλόγου - ελέγχονται ως προς την τήρηση των

κανόνων δεοντολογίας που ισχύουν για την έρευνας αγοράς και μέσω του συστήματος Ποιοτικού Ελέγχου Συλλογής Στοιχείων (ΠΕΣΣ) και πιστοποιούνται βάσει αυτού.

Υπόκεινται δηλαδή οικειοθελώς και σε τακτική βάση στους ελέγχους που προβλέπει ο Ν 3603/2007 για τις εταιρείες που διενεργούν δημοσκοπήσεις και άλλες έρευνες για λογαριασμό του Δημοσίου και των Κομμάτων.

· Ο έλεγχος της εξουσίας είναι η ουσία της δημοκρατίας. Το κράτος διαθέτει ελεγκτικούς μηχανισμούς τόσο για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων όσο και για το σύννομο των συμβάσεων του Δημοσίου. Κατά συνέπεια, ο γνησίως ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να προσφύγει σε αυτούς. Οτιδήποτε άλλο ερμηνεύεται ως προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης με απώτερο στόχο την απονομιμοποίηση μίας καθ’ όλα νόμιμης δραστηριότητας, η οποία συμβάλλει στην ενημέρωση του κοινού και άρα στο δημοκρατικό γίγνεσθαι της χώρας μας.

· Ο πολιτικός διάλογος πρέπει να είναι ευθύς και να ασχολείται με την ουσία των πραγμάτων. Η εργαλειοποίηση ιδιωτών στο όνομα της πολιτικής αντιπαράθεσης δεν συμβάλλει στο δημοκρατικό γίγνεσθαι και θίγει αναίτια αμέτοχους τρίτους».



169 μόνιμες θέσεις στη ΔΕΗ

 


Έτοιμη για έκδοση είναι σύμφωνα με πληροφορίες η νέα προκήρυξη για 169 μόνιμες θέσεις στη ΔΕΗ. 

Η  ΔΕΗ θα ενισχυθεί στο πλαίσιο του ευρύτερου μετασχηματισμού που υλοποιεί και προκειμένου να ανταποκριθεί με επιτυχία στις προκλήσεις του νέου ιδιαίτερα ανταγωνιστικού, οικονομικού και ρυθμιστικού περιβάλλοντος, ενισχύει το ανθρώπινο δυναμικό της. 

Σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 3 του Ν.4643/2019, θα προβεί εντός των επομένων ημερών στη δημοσίευση της Προκήρυξης 1/2021, η οποία έχει εγκριθεί με σχετική Απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου και αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατόν εξήντα εννέα (169) θέσεων προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου Αορίστου Χρόνου, Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Αναλυτικά η κατανομή των θέσεων θα είναι η εξής: 

Διπλωματούχοι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί 12, 

Διπλωματούχοι μηχανολόγοι μηχανικοί 13, 

Διπλωματούχοι τοπογράφοι μηχανικοί 1, 

Διπλωματούχοι πολιτικοί μηχανικοί  2, 

Διπλωματούχοι χημικοί μηχανικοί 2, 

Πτυχιούχοι οικονομικοί 2, 

Πτυχιούχοι οικονομικοί ΠΕ κατεύθυνσης λογιστικής 1, 

Πτυχιούχοι διοικητικοί/θεωρητικών σπουδών  5, 

Πτυχιούχοι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί 22, 

Πτυχιούχοι μηχανολόγοι μηχανικοί 7, 

Πτυχιούχοι ηλεκτρονικοί μηχανικοί 2, 

Πτυχιούχοι διοικητικοί  5, Πτυχιούχοι λογιστικής  1, 

Πτυχιούχοι πληροφορικής  1, 

Ηλεκτροτεχνικοί 33 

και Μηχανοτεχνικοί  60.



Άνδρας κυνηγούσε με τσεκούρι τον αδελφό του στο Κερατσίνι

 


Αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται ο ΑΝΤ1, λένε ότι ένας άνδρας έτρεχε σε ένα χώρο γεμάτο παιδιά, απειλώντας έναν άλλο άνδρα με τσεκούρι.

Όπως προέκυψε, πρόκειται για δυο αδέρφια, τα οποία είχαν διαφορές οι οποίες οδήγησαν στο κυνηγητό με… τσεκούρι.

Μια μητέρα, η οποία βρέθηκε στο σημείο με τα δύο παιδιά της δήλωσε ότι η ίδια ενημερώθηκε από έναν ότι στην άλλη πλευρά του πάρκου είναι ένας άνδρας με τσεκούρι και κυνηγάει έναν άλλο και μάλλον τον έχει χτυπήσει. 

«Ταραχτήκαμε πάρα πολύ. Τρέξαμε να μαζέψουμε τα παιδιά που δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι είχε συμβεί. Εμείς φωνάζαμε, ο κόσμος έτρεχε να βγει έξω. Με δύο μωρά στην αγκαλιά έτρεχα κι εγώ να βγω έξω. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε αν μας ακολουθεί», περιέγραψε η μητέρα για τον τρόμο που βίωσε.

Ο άντρας αυτός δεν έχει ακόμα συλληφθεί και αναζητείται.



Ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει σε περιπέτειες - Ποιοι φοβούνται ότι η εξεταστική θα τους οδηγήσει φυλακή


 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, νόμιζε ότι μπορεί να παίξει και πάλι με καταγγελίες νομίζοντας ότι έτσι θα κερδίσει πόντους.

Παράλληλα νομίζει ότι έτσι θα εκφοβίσει τις εταιρίες δημοσκοπήσεων, ώστε να του δίνουν κανένα ποσοστό παραπάνω στις επόμενες δημοσκοπήσεις.




Η αλήθεια όμως είναι ότι έγινε η αρχή για κάτι μη αναστρέψιμο για τον ΣΥΡΙΖΑ, για νέες αποκαλύψεις, σκάνδαλα, λεφτά, στημένες εφημερίδες και δημοσκοπήσεις περιόδου 2015-2019.

Αυτό το δήθεν της Κουμουνδούρου: «Εμείς δεν φοβόμαστε, φοβάστε εσείς;», δεν ισχύει καθόλου, αντίθετα κάποιοι πλέον ανησυχούν μην βρεθούν στην φυλακή, από τις λάθος ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την καταγγελία για χειραγώγησης της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν θυμόταν τα αίσχη που έχει διαπράξει για να επηρεάσει την κοινή γνώμη το διάστημα που ήταν κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά τι έγινε τότε, και είναι ώρα να το μάθει και ο Ελληνικός λαός, εξού και η αντεπίθεση «ας συζητήσουμε για το τι έχει γίνει στη χώρα από το 2015 και μετά».




Ήρθε η ώρα να καταλάβουν στην κυβέρνηση ότι η πολιτική των ήπιων τόνων, ειδικά με αντίπαλο τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει, γιατί στην Κουμουνδούρου με πρώτο βιολί τον απαξιωμένο και τελειωμένο πολιτικά Αλέξη Τσίπρα, είναι φαιδρά νούμερα που δεν υπολογίζουν τις συνέπειες σε βάρος τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάνω στο πανικό του, που δεν μπορεί ο απαξιωμένος Τσίπρας να πάρει κεφάλι, έχει ξεπεράσει κάθε όριο και κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνουμε μαζί τους, να γίνουν αποκαλύψεις, και πάλι κάποια στελέχη και συνεργάτες του ΣΥΡΙΖΑ να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη (δεν είναι η πρώτη φορά).



Έχουμε και λέμε για ΣΥΡΙΖΑ, Βοσκοτόπια, εξωχώριες εταιρείες, στημένες εταιρίες δημοσκοπήσεων φάντασμα και στημένες δημοσκοπήσεις, εκατομμύρια που χάνονταν στην πορεία για να στηθούν εφημερίδες, εταιρείες που είχαν φτιάξει κάτι μετακλητοί στο Μαξίμου εκείνη την περίοδο, μαζί με ορισμένες ομάδες φοιτητών, στενών συνεργατών υπουργού και συνεργάτη του κ. Τσίπρα, και άλλα πολλά  επιτέλους θα αποκαλυφθούν.




Τέτοια εξεταστική δεν έπρεπε να αργήσει δυόμιση χρόνια, έπρεπε να έχει προταθεί από την Νέα Δημοκρατία, δεν έπρεπε να περιμένει τον ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει τον λάκο μόνος του, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ.



Εικόνες σοκ με τα καμμένα ρούχα της Ιωάννας

 


Σοκ προκαλούν οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας με τα ρούχα που φορούσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου τη μοιραία ημέρα που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, έξω από τη δουλειά της.

Η εκπομπή του Alpha "TLive" έδειξε ό,τι απέμεινε από την τσάντα, το πουκάμισο, το παντελόνι και τη ζώνη που φορούσε. Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, η τσάντα έχει διαβρωθεί, το πουκάμισο είναι σκισμένο και γεμάτο τρύπες, ενώ κατεστραμμένα είναι επίσης το παντελόνι και η ζώνη της.