Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Ακροαριστεροί κακοποιοί, αντιεξουσιαστές, τρομοκράτες δεν θέλουν ακροδεξιούς κακοποιούς μαζί τους στην φυλακή

 



Η κόντρα ακροαριστερών και ακροδεξιών κακοποιών καλά κρατάει, και επειδή έχουν γεμίσει οι φυλακές με ακροαριστερούς συντρόφους κακοποιούς, αντιεξουσιαστές και μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, τις θεωρούν σπίτι τους και δεν δέχονται ακροδεξιούς ενοίκους.

Οι αντιεξουσιαστές και οι αλλοδαποί αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για τα μέλη της Χρυσής Αυγής που θα πάνε στον Κορυδαλλό.

Ψάχνουν να βρουν τρόπο πως θα διασφαλίσει οτι δεν θα δεχθούν επιθέσεις οι ακροδεξιοί κακοποιοί απο τους ακροαριστερούς κακοποιούς που τα έχουν καλά με τους αλλοδαπούς κακοποιούς. Είναι γνωστό ότι καθώς αντιεξουσιαστές, τρομοκράτες και αλλοδαποί κακοποιοί που είναι ήδη στα σωφρονιστικά ιδρύματα, ειδικά σε αυτό του Κορυδαλλού, δεν τους θέλουν.

Χαρακτηριστικό είναι το πανό που ανάρτησαν στις φυλακές ακροαριστεροί κακοποιοί για τους ακροδεξιούς κακοποιούς.

Κάποια στιγμή σε αυτή την χώρα θα πρέπει να γίνει σαφές ότι κουμάντο και στις φυλακές δεν κάνουν ούτε οι ακροαριστεροί κακοποιοί, ούτε οι αλλοδαποί κακοποιοί, ούτε οι ακροδεξιοί κακοποιοί, αλλά ο νόμος και τη τάξη για να τελειώνουμε.




Επικίνδυνος κακοποιός καθηγητής μαχαίρωσε σκύλο στην Νίκαια! Συνελήφθη μαζί με τον συνεργό του

 


Άλλο ένα περιστατικό άγριας κακοποίησης ζώου σημειώθηκε τις προηγούμενες ώρες, απο επικίνδυνους ανθρώπους που κυκλοφορούν ανάμεσα μας.

Μαχαιροβγάλτης καθηγητής μαχαίρωσε ένα άτυχο σκύλο στην Νίκαια, και αυτός ο επικίνδυνος κακοποιός είναι παιδαγωγός.

Με βάση τις μαρτυρίες και video που κυκλοφορεί, το πρωί της Τρίτης, στην οδό Άγγελου Σικελιανού στην Άνω Νεάπολη Νικαίας, ο 53χρονος κακοποιός βρισκόταν πεσμένος στην άσφαλτο, έχοντας κάνει κεφαλοκλείδωμα με το ένα του χέρι στον σκύλο και με το άλλο μαχαίρωνε το άτυχο ζώο στα πλευρά.



Ο σκύλος βρισκόταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, έχοντας χάσει πολύ αίμα και παράλληλα, 'ενας άλλος 63χρονος κακοποιός, συνεργός του 53χρονου χτυπούσε το σκυλί στο κεφάλι με ένα σιδερένιο σκουπόξυλο.

Οι μάρτυρες που αντιλήφθηκαν το περιστατικό, ενημέρωσαν αστυνομικούς, οι οποίοι βρέθηκαν στο σημείο και αναζήτησαν τους δράστες. Τελικά, κατάφεραν να εντοπίσουν τον 53χρονο καθηγητή στο σπίτι του, που υποστήριξε πως το σκυλί του επιτέθηκε πρώτο και ακολούθησε αυτώφορη διαδικασία, λίγο αργότερα συνελήφθη και ο συνεργός του.

Σύμφωνα με όσα τονίζουν οι γείτονές του, ο συγκεκριμένος κακοποιός και επικίνδυνος καθηγητής έχει απειλήσει κατά καιρούς τους φιλόζωους κατοίκους και έχει προβεί σε μήνυση γιατί ταΐζουν τα αδέσποτα ζώα.

Το άτχυχο σκυλί έχει μεταφερθεί στο Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων σε κρίσιμη κατάσταση και χειρουργείται, ενώ τόσο ο 53χρονος καθηγητής όσο και ο 63χρονος συνεργός του, έχουν συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου μετά από ειδοποίηση περίοικων. 




Ακυρώνεται η στάση εργασίας αύριο σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ

 


Χωρίς προβλήματα στις μετακινήσεις θα είναι αύριο η Πέμπτη καθώς δεν θα πραγματοποιηθεί η 24ωρη απεργία -με στάση εργασίας- που έχει προκηρύξει από τις 7 Οκτωβρίου η ΑΔΕΔΥ.

Σε ό,τι αφορούσε τις μετακινήσεις με λεωφορεία και τρόλεϊ τα σωματεία εργαζομένων σε ΟΑΣΑ και ΟΣΥ ξεκαθάριζαν πως δεν υπήρχε απόφαση για προκήρυξη απεργίας, επομένως δεν θα συμμετάσχουν. Ωστόσο, η ΟΣΜΕ (Ομοσπονδία Σωματείων Μεταφορών Ελλάδος) που αποτελεί δευτεροβάθμιο σωματείο, έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για αύριο και υπάρχει το ενδεχόμενο μεμονωμένοι εργαζόμενοι να προχωρήσουν σε απεργία χωρίς περαιτέρω ανακοίνωση.







Τρελός και επικίνδυνος ο δικτάτορας : Θα απαντήσουμε σε Ελλάδα και Ελληνοκύπριους όπως τους αξίζει

 


Είναι επιτακτικό η Ευρώπη, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ να λάβουν σοβαρά υπόψη τους ότι ο δικτάτορας Ερντογάν έχει αποτρελαθεί γίνεται περισσότερο επικίνδυνος και πρέπει να πάρει το μήνυμα που του αξίζει μήπως και σταματήσει τις προκλήσεις.

Ο δικτάτορας μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του καθεστώτος είπε προκλητικά και άθλια ότι η Ελλάδα δεν τήρησε τις υποσχέσεις της.

«Το Oruc Reis επέστρεψε στα καθήκοντά του στην Aνατολική Μεσόγειο» δήλωσε προκλητικά την Τετάρτη, ο δικτάτορας Ταγίπ Εντογάν, κατηγορώντας την Ελλάδα πως «δεν τήρησε τις υποσχέσεις της στις συζητήσεις που έγιναν στις πλατφόρμες των ΕΕ και ΝΑΤΟ».

Στη διάρκεια ομιλίας του προς την κοινοβουλευτική ομάδα του καθεστώτος με το όνομα Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη, ο δικτάτορας Ερντογάν υποστήριξε: «Θα συνεχίσουμε να δίνουμε επι τόπου τις απαντήσεις που αξίζουν στην Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή πλευρά, που δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους στις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.»

Ουσιαστικά μετά το χθεσινοβραδινό non paper του τουρκικού ΥΠΕΞ και τις σημερινές δηλώσεις του δικτάτορα, το καθεστώς επιχειρεί να παρουσιάσει την Ελλάδα ως την πλευρά που ευθύνεται για το «ναυάγιο» των διερευνητικών επαφών ανάμεσα στις δύο πλευρές, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τη νέα παράνομη δραστηριότητα του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο.

 Σε  ότι αφορά την Αμμόχωστο, ο επικίνδυνος δικτάτορας Ερντογάν είπε: «Η κλειστή περιοχή στα Βαρώσια ανήκει στην τουρκικυπριακή πλευρά. Αυτό θα έπρεπε να είναι γνωστό». 




Κύπρος: Σάλος με τα «χρυσά διαβατήρια» - Εμπλοκή πρόεδρου της Βουλής και βουλευτή

 



Σάλος έχει προκληθεί στην Κύπρο μετά τις αποκαλύψεις του Al Jazeera για τα «χρυσά διαβατήρια». Το θέμα έχει λάβει πλέον πολιτικές διαστάσεις γεγονός που οδήγησε σε έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, κατά την οποία αποφασίστηκε η διακοπή του προγράμματος παροχής διαβατηρίου σε ξένους έναντι επενδύσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Κυριάκου Κούσιου, το πρόγραμμα σταματά από την 1η Νοεμβρίου, ενώ η απόφαση λήφθηκε μετά από πρόταση των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι με το πέρας της έρευνας που έχει διατάξει ο Γενικός Εισαγγελέας, η Κυβέρνηση θα επανεξετάσει συνολικά την παροχή κινήτρων για επενδύσεις με στόχο την απόκτηση κυπριακής υπηκοότητας, ενώ υπογράμμισε πως οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση αυτή ήταν οι καταχρήσεις, αλλά και τα προβλήματα τα οποία παρουσιάστηκαν στο πρόγραμμα από τον καιρό της εφαρμογής του.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters, το πρόγραμμα, το οποίο αρκετοί είχαν χαρακτηρίσει αδιαφανές, ήταν πολύ δημοφιλές σε Ρώσους, Ουκρανούς, και πιο πρόσφατα, σε Κινέζους και Καμποτζιανούς. Για επενδύσεις από 2 εκατομμύρια ευρώ και πάνω, η Κύπρος παρείχε σε ξένους υπηκόους κυπριακό διαβατήριο που εξασφαλίζει την ελεύθερη μετακίνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Υπενθυμίζεται ότι το Al Jazeera παρουσίασε βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης και ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρήστος Τζιοβάνης να συζητούν με υπό κάλυψη δημοσιογράφους την εξασφάλιση διαβατηρίου για Κινέζο καταζητούμενο, ο οποίος έχει καταδικαστεί ερήμην σε 7 χρόνια φυλάκιση για ξέπλυμα χρήματος. 

Την παραίτηση του προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, μετά τα όσα προκύπτουν από το βίντεο του «Al Jazeera» ζητούν ΔΗΚΟ και Συμμαχία Πολιτών. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος συνήλθε εκτάκτως σήμερα το πρωί και συμφώνησε ότι θεωρεί ότι οι ενέργειες και οι συνομιλίες του Προέδρου της Βουλής, όπως αποτυπώνονται στο εν λόγω βίντεο, είναι εκτός των αρμοδιοτήτων και των εξουσιών του, εκθέτουν  ανεπανόρθωτα τον ίδιο και πλήττουν το κύρος του θεσμού του Κοινοβουλίου και του ύψιστου αξιώματος του Προέδρου της Βουλής.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ προκάλεσε σάλο στην κυπριακή κοινή γνώμη, με εκατοντάδες χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να ζητούν την παραίτηση του δεύτερου τη τάξει αξιωματούχου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ αύριο οργανώνεται συγκέντρωση πολιτών έξω από την κυπριακή Βουλή. Υπό το βάρος της κατακραυγής ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας δημόσια συγγνώμη για την εικόνα του. Ανακοίνωσε παράλληλα ότι θα απέχει από τα καθήκοντα του μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών για την υπόθεση σημειώνοντας ωστόσο ότι έχει πάρει τις αποφάσεις του ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με την Deutsche Welle, τα συλλογικά όργανα του ΑΚΕΛ συνεδριάζουν εκτάκτως για συζήτηση του θέματος που προκύπτει με τον βουλευτή του κόμματος της Αριστεράς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΑΚΕΛ είναι έτοιμο να προχωρήσει σε διαγραφή του βουλευτή, εάν ο ίδιος δεν επιλέξει από μόνος του τον δρόμο της παραίτησης.


Πηγή



ΝΥΤ: «Διαταραγμένος ο Ερντογάν – Πώς να τον σταματήσουμε»

 



Ο Γάλλος φιλόσοφος Μπερνάρ Ανρί Λεβί και ο πρόεδρος της οργάνωσης «JFK–Justice for Kurds» Τόμας Κάπλαν καταδικάζουν την επιθετικότητα της Τουρκίας κατά των Κούρδων της Συρίας, αλλά και τη γενικότερη προκλητική της στάση απέναντι στη Δύση και τα πολλαπλά μέτωπα που έχει ανοίξει.

Οι δύο άνδρες υπογράφουν δισέλιδη καταχώρηση που δημοσιεύθηκε στην έντυπη έκδοση των Νew York Times υπό τον τίτλο: «Ήρθε η ώρα να τα χαλάσουμε με τον Ερντογάν», κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις πολεμοχαρείς διαθέσεις του Τούρκου προέδρου που απειλούν τα συμφέροντα της Δύσης.

H JFK είναι μια γαλλοαμερικάνικη οργάνωση με έδρα τη Νέα Υόρκη για την προστασία των Κούρδων και την αφύπνιση της διεθνούς κοινής γνώμης για το κουρδικό ζήτημα. Φέτος, συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την συμπλήρωση ενός έτους από την εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία.

H ανακοίνωση καταδικάζει την επιθετικότητα της Τουρκίας κατά των Κούρδων της Συρίας και στηλιτεύει την Αμερικανική αποχώρηση από εκεί, αφήνοντας εγκαταλελειμμένους στο έλεος της Τουρκίας, τους σύμμαχους Κούρδους των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά του ISIS.

Αναφορά και στα ελληνοτουρκικά

«Από την Κύπρο έως τη Λιβύη, από τα νησιά του Αιγαίου έως τη Συρία, από το Ιράκ έως το Λίβανο, από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη έως τις μακρινές ακτές της Ερυθράς θάλασσας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενισχυμένος από τη στρατιωτική του συμμαχία με το Κατάρ, συνιστά μια απειλή για την περιοχή», αναφέρεται στην ανακοίνωση τη JFK.

Επίσης στην πρώτη σελίδα, υπάρχουν αποσπάσματα δηλώσεων του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, ενδεικτικά της επιθετικότητάς του, μεταξύ των οποίων:

«Δεν υπάρχει κάποια δύναμη που μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη χώρα μας» και «Δεν θα διστάσουμε να θυσιάσουμε μάρτυρες σε αυτήν τη μάχη – είναι οι λαοί της Ελλάδας, της Γαλλίας κάποιων χωρών της βόρειας Αφρικής και του Κόλπου έτοιμοι να κάνουν τέτοιες θυσίες;».

«Πώς θα σταματήσουμε τον Ερντογάν»

Στην ιστοσελίδα του Justice for Kurds, υπάρχει εκτεταμένο άρθρο των Μπερνάρ Ανρί Λεβί και Τόμας Κάπλαν, όπου ζητούν από τη Δύση να περιορίσει τον Ερντογάν, χαρακτηρίζοντάς τον «διαταραγμένη προσωπικότητα».

«Ο αυταρχικός πρόεδρος της Τουρκίας θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα της Δύσης… Στις αρχές του 19ου αιώνα, όταν οι Γάλλοι Λαμαρτίνος και ο Σατωβριάνδος είχαν εξουσία, η Τουρκία ήταν γνωστή ως «ο ασθενής της Ευρώπης».


Δύο αιώνες αργότερα, η Τουρκία είναι αυτή που με γρήγορους ρυθμούς αρρωσταίνει την Ευρώπη – και όχι μόνο την γηραιά ήπειρο, αλλά και την ευρύτερη Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή.


Τα συμπτώματα της νέας ασθένειας είναι γνωστά: η αιματηρή εισβολή στη βόρεια Συρία, η καταστολή της Δημοκρατίας στη δυτική Λιβύη, η αντιπαράθεση με την Κύπρο και τώρα με την Ελλάδα ανοιχτά του Καστελόριζου, ο πόλεμος που έχει ενορχηστρώσει μεταξύ Αζερμπαιτζάν και της μικροσκοπικής δημοκρατίας της Αρμενίας, και τα πρόσφατα σχόλια του Ερντογάν στους Τούρκους βουλευτές ότι «η Ιερουσαλήμ είναι η πόλη μας».

[…]

Για να μην αναφέρουμε τη μοναδική προσωπικότητα (εντάξει, τη διαταραγμένη προσωπικότητα…) του ανθρώπου που, μέχρι νεωτέρας, ενσωματώνει αυτόν τον εκρηκτικό συνδυασμό.

Το πραγματικό ερώτημα είναι τι μέσα διαθέτει η Δύση για τον περιορισμό της τουρκικής απειλής.

Βλέπουμε τρία, βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα:

1. Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Στην πραγματικότητα, είναι από το 1952. Και γνωρίζουμε ότι η συνθήκη του ΝΑΤΟ δεν περιέχει καμία διάταξη για την αποπομπή ενός μέλους.

Αλλά αυτός είναι ένας λόγος για να αποδεχτούμε παθητικά την εγγύτητα με ένα καθεστώς που, στο Κουρδιστάν, σκοτώνει τους πιο αξιόπιστους συμμάχους μας στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους ; Δεν είμαστε υποχρεωμένοι τουλάχιστον να εξετάσουμε το ζήτημα του διπλού παιχνιδιού που παίζεται από μια χώρα που αποκτά μαχητικά F-16 από τις Ηνωμένες Πολιτείες και αντιπυραυλικά συστήματα S-400 από τη Ρωσία;

Και δεν θα πρέπει να αποφύγουμε να σπρώξουμε τη χώρα στην αγκαλιά του Πούτιν όταν μπορούμε να δούμε πολύ καλά ότι οι επιθέσεις φιλίας της Άγκυρας πολλαπλασιάζονται όχι μόνο με τον Πούτιν αλλά και με τον αντίπαλο του ΝΑΤΟ, τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) ;

Η Τουρκία πρέπει να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ. Το λιγότερο που πρέπει να κάνουμε είναι να της υπενθυμίσουμε αυστηρά τα άρθρα 1 και 2 της Συνθήκης, τα οποία δεσμεύουν τα μέλη να «διευθετήσουν οποιαδήποτε διεθνή διαφορά στην οποία ενδέχεται να εμπλακούν με ειρηνικά μέσα».

2. Η σημερινή πολεμοχαρής και αυταρχική Τουρκία έχει έναν άλλο βίαιο σύμμαχο που χρηματοδοτεί τις προκλήσεις της, όπως όταν, το καλοκαίρι του 2018, ο Ερντογάν κράτησε όμηρο τον Αμερικανό πάστορα Andrew Brunson και οι αμερικανικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε βάρος της απειλούσαν να βυθίσουν το τουρκικό νόμισμα. Αυτός ο σύμμαχος είναι το Κατάρ. Και, ειρωνικά, η ίδια η αμερικανική κυβέρνηση που επέβαλε αυτές τις κυρώσεις ανακοίνωσε πρόσφατα, ότι θα προσφέρει στο Κατάρ το πολυπόθητο καθεστώς ενός «μεγάλου μη NATO-ικού συμμάχου…». Θυμηθείτε, ότι το καθεστώς αυτό παρέχει ευνοϊκή πρόσβαση στον στρατιωτικό εξοπλισμό του Πενταγώνου και στις τεχνολογίες που το συνοδεύουν. Και να θυμάστε ότι επωφελούνται από αυτήν την κατάσταση σήμερα χώρες όπως το Ισραήλ, η Αυστραλία, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Ταϊβάν, η Νέα Ζηλανδία και η Ουκρανία.

Μήπως το Κατάρ που κάνει συμπαιγνία με την Άγκυρα, για να αποσταθεροποιήσει την Αίγυπτο, τορπιλίζει την ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ του Άμπου Ντάμπι και της Ιερουσαλήμ, και υποστηρίζει τις πολεμικές προσπάθειες της Χαμάς και της Χεζμπολάχ, αξίζει μία θέση σε αυτή το συμμαχία;»

Όταν συνειδητοποιήσετε τον ρόλο που δεν σταμάτησε ποτέ να παίζει το Κατάρ, ακόμη και όταν φιλοξενεί μια από τις μεγαλύτερες αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις της περιοχής, για να αποφύγει τις διεθνείς κυρώσεις κατά του Ιράν, δεν είναι παράλογο να συνάψει μία συμμαχία που σίγουρα θα καταχραστεί, εάν οι σχέσεις με την Τουρκία χειροτερεύσουν;

Και πώς δεν θα μπορούσαμε να ελπίζουμε, ωστόσο, ότι τα τελευταία ηγετικά « μυαλά» στην Ουάσινγκτον θα καθυστερήσουν μια απόφαση , που ελήφθη βιαστικά και μπορεί να δώσει μόνο φτερά στον Οθωμανό δικτάτορα που μοιράζεται με τον Πούτιν την περίφημη τιμή του να είναι δημόσιος εχθρός Νο. 1 των δημοκρατιών;

Ένα μήνυμα προς τον επόμενο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών: Αν θέλετε να συγκρατήσετε την Τουρκία, φύγετε από το Κατάρ.

3. Και τέλος υπάρχει το ζήτημα της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν είμαστε καν σίγουροι αν το ζήτημα υπάρχει στο μυαλό των ευρωπαίων ηγετών. Ωστόσο, η διαδικασία προσχώρησης, που ξεκίνησε το 2005, παραμένει ενεργή. Δεκαέξι κεφάλαια μιας διαπραγμάτευσης που αποτελείται, νόμιμα, από 32, έχουν ανοίξει και, με μία εξαίρεση, παραμένουν ανοιχτά.

Αφήνοντας στην άκρη τα 3 δισ. ευρώ που πήρε με εκβιασμούς για τους μετανάστες η Τουρκία από την ΕΕ, η Άγκυρα λαμβάνει κάθε χρόνο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για βοήθεια.

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι κανείς στην Ευρώπη δεν πιστεύει πραγματικά σε αυτή τη διαδικασία και είναι μια από τις παρεκκλίσεις, ή ίσως μέρος της αδράνειας, για την οποία είναι γνωστή η γραφειοκρατία της ΕΕ.

Δεν μπορούμε όμως να πούμε το ίδιο για την Τουρκία. Για οποιονδήποτε διαβάζει τον χάρτη του κόσμου με τα μάτια των παν-τουρκικών, νεο-χεττιτικό και νεο-βυζαντινών ιδεολόγων που δίνουν το ιδεολογικό πλαίσιο στο νεο-Οθωμανικό όραμα του Ερντογάν και που βλέπουν την Ευρώπη σαν μια γη προς κατάκτηση – όπως ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής, ο Μωάμεθ ο Πορθητής ή ο Ισμαήλ Εμβέρ Πασάς – το ζήτημα έχει μια τελείως διαφορετική, συμβολική ανάγνωση.

Δεν κατανοούμε γιατί δίνουμε στην Άγκυρα το δώρο αυτού του συμβολισμού. Θα ήταν αυτοκτονία να συνεχίσουμε να αφήνουμε τους λύκους να βάζουν πόδι στις ανοιχτές πόρτες της Ένωσης, έτσι ώστε να μπορέσει να την κατακρημνίσει πιο εύκολα.

Μια πόρτα πρέπει να είναι κλειστή ή ανοιχτή, είπε ο Τσώρτσιλ στον Ισμέτ Ινονού τον Ιανουάριο του 1943. Ανάμεσα στις αξίες τις Ευρώπης και τη συμφωνία που είχε υπογράψει με τους Ναζί πριν δύο χρόνια, ο Τούρκος πρόεδρος είχε αναγκαστεί να επιλέξει. Έτσι πρέπει να μιλάμε στον Ερντογάν σήμερα. Έτσι θα τον κρατήσουμε υπό έλεγχο.»


Πηγή 



Facebook απαγορεύει τις διαφημίσεις που αποθαρρύνουν τον εμβολιασμό

 



Η εταιρεία Facebook Inc θα ξεκινήσει να απαγορεύει στην πλατφόρμα της διαφημίσεις που αποθαρρύνουν τους ανθρώπους να εμβολιαστούν.

Στην σχετική ανακοίνωσή της προανήγγειλε, επίσης,  μία νέα εκστρατεία ενημέρωσης για τα εμβόλια κατά της γρίπης.

Επιπλέον, σε ανάρτησή της σε μπλογκ, ενημέρωσε ότι θα επιτρέπονται οι διαφημίσεις που αφορούν νομοσχέδια ή κυβερνητική πολιτική για τα εμβόλια (συμπεριλαμβανομένου και του εμβολίου για την Covid-19).

Η νέα πολιτική της πλατφόρμας θα αρχίσει να εφαρμόζεται εντός των επόμενων ημερών.

Να σημειωθεί ότι η  εταιρεία δεχόταν πιέσεις από βουλευτές και από οργανώσεις για τη δημόσια υγεία που ζητούσαν να αφαιρεθεί το αντιεμβολιαστικό περιεχόμενο και η παραπληροφόρηση.

Οι κανόνες της μέχρι τώρα επέτρεπαν την προβολή διαφημίσεων που αντιτίθονταν στον εμβολιασμό, εφόσον δεν περιείχαν ψευδείς ισχυρισμούς. Το καλοκαίρι, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της πλατφόρμας, ο Τζέισον Χιρς, είχε πει στο πρακτορείο Reuters ότι η εταιρεία πιστεύει πως οι χρήστες θα πρέπει να μπορούν να εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις τους και ότι η πιο επιθετική λογοκρισία θα μπορούσε να ωθήσει στο αντιεμβολιαστικό κίνημα εκείνους τους ανθρώπους που είναι διστακτικοί απέναντι στα εμβόλια.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Διερευνητικές επαφές: Με non paper 6 σημείων η Άγκυρα πετά το μπαλάκι των ευθυνών στην Αθήνα

 



Στην Αθήνα επιρρίπτει τις ευθύνες της η Άγκυρα για το διαφαινόμενο «ναυάγιο» των διερευνητικών επαφών ανάμεσα στις δυο γείτονες χώρες.

Με ένα εξασέλιδο non paper, η Τουρκία επιχειρεί να «αποκαλύψει» τους «απώτερους στόχους της Αθήνας λίγο πριν αρχίσουν οι διερευνητικές επαφές»,

Στο έγγραφο που τιτλοφορείται «Κινήσεις Κλιμάκωσης από την Αθήνα στην Αν. Μεσόγειο και το Αιγαίο από τις 12 Σεπτεμβρίου», η Άγκυρα μεταξύ άλλων επικαλείται:

Τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ μεταξύ 14 και 18 Σεπτεμβρίου στη Θράκη όπου ζει η «τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα».

Την NAVTEX που εξέδωσε στις 15 Σεπτεμβρίου η Ελλάδα για στρατιωτικές ασκήσεις στη Χίο «η οποία τελεί υπό καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης» και στις ανάλογες ασκήσεις στη Λήμνο που «επίσης τελεί υπό το ίδιο καθεστώς».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ εγκαλεί ακόμη την Ελλάδα για εναέριες ασκήσεις σε Χίο, Κω και Ρόδο και στην εκδοθείσα NOTAM μεταξύ 27ης και 2ας Οκτωβρίου που «επίσης επηρέασε την ελευθερία της αεροπλοΐας».

Η Άγκυρα διαμαρτύρεται επίσης για τις χρονικά παρατεταμένες και γεωγραφικά εκτεταμένες NAVTEX που εκδίδει η Ελλάδα στο Αιγαίο, παραθέτοντας «παραδείγματα».

Επίσης το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι πέραν των παραβιάσεων των «αποστρατιωτικοποιημένων» ζωνών, η Ελλάδα παραβιάζει και το διμερές moratorium του 1988 ορίζοντας δύο ξεχωριστές ασκήσεις για την 29η Οκτωβρίου που είναι η Εθνική Εορτή της Τουρκίας, κάτι που προκάλεσε όπως αναφέρουν την αντίστοιχη απάντηση της Αγκυρας για την 28η Οκτωβρίου.

Τέλος το τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγορεί την Ελλάδα και για την πρόσφατη NOTAM μεταξύ 13 και 18 Οκτωβρίου επειδή καλύπτει την περιοχή δραστηριοτήτων του Ορούτς Ρέις, ενώ διαμαρτύρεται και για τις πληροφορίες που θέλουν την Ελλάδα να προμηθεύεται UAV από το Ισραήλ για χρήση στην περιοχή.

Δείτε ΕΔΩ το έγγραφο του τουρκικού ΥΠΕΞ


Πηγή



Σκληρή ανακοίνωση Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά Τουρκίας: «Σταματήστε τώρα τις προκλήσεις»

 



Οι ΗΠΑ ζητούν από την Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εκπρόσωπος Τύπου, Μόργκαν Όρταγκους, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποδοκιμάζει τις νέες τουρκικές Navtex.

«Οι ΗΠΑ αποδοκιμάζουν την ανακοίνωση της Τουρκίας για ανανέωση της δραστηριότητας που σχετίζεται με έρευνες σε περιοχές όπου η Ελλάδα κατέχει επίσης δικαιοδοσία στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Η ανακοίνωση της Τουρκίας αυξάνει μονομερώς τις εντάσεις στην περιοχή και εσκεμμένα περιπλέκει την επανάληψη κρίσιμων διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ των συμμάχων μας του ΝΑΤΟ, Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο εξαναγκασμός, οι απειλές, ο εκφοβισμός και η στρατιωτική δραστηριότητα δεν θα επιλύσουν τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι μονομερείς ενέργειες δεν μπορούν να οικοδομήσουν εμπιστοσύνη και δεν θα παράγουν διαρκές λύσεις. 

Προτρέπουμε την Τουρκία να τερματίσει αυτήν την πρόκληση και να επιτρέψει να ξεκινήσουν διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα».


The U.S. deplores Turkey's announcement of renewed Turkish survey activity in areas where Greece also asserts jurisdiction in the Eastern Mediterranean. We strongly urge Turkey to end this calculated provocation and allow exploratory talks with Greece.



Ισόβια για Ρουπακιά πρότεινε η εισαγγελέας – 13 χρόνια σε Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Λαγό, Παπά, Παναγιώταρο, Γερμενή, Ματθαιόπουλο

 


Η Εισαγγελέα της Έδρας Αδαμαντία Οικονόμου υπέβαλε εχθές την πρότασή της για τις ποινές που θα πρέπει να επιβληθούν στους 57 κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής.

Για τον, Νίκο Μιχαλολιάκο αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης, η κυρία Οικονόμου προτείνει ποινή 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Την ίδια ποινή πρότεινε για όλους τους πρώην βουλευτές που είχαν διεθύνση σε εγκληματική οργάνωση, δηλαδή Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Χρήστο Παππά, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Για τους βουλευτές που κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση προτεινόμενη ποινή είναι τα 7 έτη, ενώ για όσους έχουν ελαφρυντικό (Αλεξόπουλος, Αρβανίτης, Μίχος, Μπούκουρας) είναι 5 έτη. Η ποινή των 7 ετών προτάθηκε και για όλους τους κατηγορούμενους που έχουν καταδικαστεί για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Για τον Γιώργο Ρουπακιά, τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, πρότεινε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθειρξη 7 ετών.

Για τους κατηγορούμενους της υπόθεσης δολοφονίας του Παύλου Φύσσα που καταδικάστηκαν για συνέργεια στην ανθρωποκτονία, η εισαγγελεας ζητά να τους επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 ετών. Για τον πυρηνάρχη Νίκαιας Γιώργο Πατέλη προτάθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών για την συνέργεια σε ανθρωποκτονια και 7 έτη για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Σε όσους έλαβαν ελαφρυντικό η προτεινόμενη ποινή είναι τα 6 έτη κάθειρξης.

Για την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος των Αιγυπτίων αλιεργατών η εισαγγελέας πρότεινε ποινές κάθειρξης από 7-10 χρόνια για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Για τον πυρηνάρχη Περάματος Αναστάσιο Πανταζή ζητά ποινή κάθειρξης 10 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και 7 ετών κάθειρξης για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Για την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ ζητά να επιβληθεί ποινή 10 μηνών φυλάκισης για το αδίκημα της σωματικής βλάβης για κάθε θύμα. Εξαίρεση αποτελεί ο Χρήστος Χατζιδάκης ο οποίος έλαβε ελαφρυντικό και γι΄ αυτόν ζητά ποινή φυλάκισης 6 μηνών για κάθε πράξη.

Για το αδίκημα της οπλοφορίας η εισαγγελέας πρότεινε ποινή φυλάκισης από 6-18 μήνες κατά περίπτωση και χρηματικές ποινές. Μεταξύ των καταδικασθέντων για αυτό το αδίκημα είναι ο Νίκος Μιχαλολιακος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής και Νίκος Μίχος.



Μητσοτάκης: Η Τουρκία έχει επιλέξει το δρόμο που οδηγεί σε κυρώσεις

 



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Heiko Maas.

Στην έναρξη της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Καλώς ορίσατε, για άλλη μια φορά, εν μέσω αυτών των ιδιαίτερα δύσκολων συνθηκών, δεδομένων των όσων συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες. Θεωρώ πως κανείς δεν θα μπορούσε να είναι ικανοποιημένος με τις πρόσφατες εξελίξεις, ειδικά υπό το φως των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Είναι πολύ σημαντικό να υπενθυμίσουμε σε όλους πως τα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες ήταν απολύτως ξεκάθαρα.

Διαβάζω ενδεικτικά μια πρόταση: «Η επιδίωξη διαλόγου με καλή πίστη και η αποχή από μονομερείς ενέργειες που αντιβαίνουν στα συμφέροντα της ΕΕ και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών της ΕΕ αποτελεί απόλυτη προϋπόθεση», κάτι που σημαίνει δηλαδή ότι αποτελεί προϋπόθεση για την βελτίωση της σχέσης μας με την Τουρκία. Αυτό που έχουμε δει έκτοτε είναι την επανάληψη των δραστηριοτήτων του Oruc Reis και φυσικά επίσης το άνοιγμα του περίκλειστου παραλιακού μετώπου στα Βαρώσια της Κύπρου, που παρέμενε κλειστό για 46 χρόνια.

Στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, δώσαμε στην Τουρκία μια ξεκάθαρη επιλογή. Είτε την ανανέωση των σχέσεων της με την Ευρώπη είτε να αντιμετωπίσει συνέπειες αν συνεχιστεί αυτή η επιθετική συμπεριφορά. Δυστυχώς, φαίνεται πως – προς το παρόν – η Τουρκία έχει επιλέξει τον δεύτερο δρόμο. Θα πρέπει να θυμόμαστε πως στην Παράγραφο 21 των συμπερασμάτων του Συμβουλίου, καταστήσαμε σαφές πως στην περίπτωση που συνεχιστουν οι μονομερείς ενέργειες και οι προκλήσεις εκ μέρους της Τουρκίας κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, εμείς – ως Ευρωπαϊκή Ένωση – θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και όλες τις επιλογές που διαθέτουμε. Θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και θα λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις το αργότερο ως τον Δεκέμβριο.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Θα ήθελα να επαναλάβω ότι έχουμε κάθε πρόθεση να ξεκινήσουμε έναν παραγωγικό διάλογο με την Τουρκία. Γνωρίζετε πως και με την διαμεσολάβηση της Γερμανίας συμφωνήσαμε – τουλάχιστον δύο φορές – να επανεκκινήσουμε τις διερευνητικές επαφές από το σημείο όπου είχαν σταματήσει τον Μάρτιο του 2016, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μας. Αυτό ήταν το αντικείμενο εκείνων των διερευνητικών επαφών. Και δυστυχώς αντί να ορίσουμε μια ημερομηνία – ο κ. Τσαβούσογλου είπε στον Υπουργό κ. Δένδια πριν από λιγότερο από μια εβδομάδα ότι η Τουρκία θα καλούσε την Ελλάδα για την έναρξη των διερευνητικών επαφών – και αντί για μια ημερομηνία έναρξης των διερευνητικών επαφών έχουμε το Oruc Reis να πλέει εντός της ελληνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης.

Προφανώς δεν θα προχωρήσουμε σε συζητήσεις υπό αυτές τις συνθήκες, με ένα πλοίο να βρίσκεται εν πλω και αναμένω ότι το ζήτημα θα συζητηθεί εκ νέου στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, έτσι ώστε να εξετάσουμε τις τελευταίες εξελίξεις. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ξανά για την ενεργό διπλωματική σας στάση. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα φτάσουμε στο σημείο που, όντως, θα κάτσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και θα συζητήσουμε, σαν λογικοί άνθρωποι. Δεν αναφέρομαι σε εμάς. Καταλαβαίνετε. Να συζητήσουμε αντί για την εμπλοκή σε μια αχρείαστη διπλωματία των κανονιοφόρων.


Σας ευχαριστώ ξανά που είστε εδώ.