Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

«Παραιτείται ο Αλέξης Τσίπρας»



Θέμα χρόνου είναι πλέον η παραίτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όπως εκτιμούν τα σημερινά (27/04/2016) δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, στον απόηχο του «ναυαγίου» στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και των Θεσμών.

«Είναι θέμα χρόνου η παραίτηση Τσίπρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στη λιτότητα. Μόνο ο χρόνος για την παραίτησή του δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Bild», σε άρθρο της που τιτλοφορείται: «Καμία μεταρρύθμιση, κανένα ευρώ: Ο Αλέξης Τσίπρας ζητά έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ».


«Καθώς ο χρόνος στενεύει και τα ταμεία της χώρας είναι μείον, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει εντολή να μεταφερθούν τα αποθεματικά των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ στο Δημόσιο», υπογραμμίζει το σχετικό δημοσίευμα.



Die Welt: Θέμα χρόνου η παραίτηση του Έλληνα πρωθυπουργού
Την ίδια στιγμή και η «Die Welt», μέσω εκτενούς άρθρου της, σημειώνει πως «ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα παραιτηθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στη λιτότητα. Κάτι που πλέον είναι θέμα χρόνου».

Ο συντάκτης του συγκεκριμένου δημοσιεύματος διερωτάται, εξάλλου, εάν ο κ. Τσίπρας θα παίξει εκ νέου το χαρτί των εκλογών. «Όμως, δεν θα υπήρχε κανένα πολιτικό όφελος για τον Τσίπρα από κάτι τέτοιο. Στην ελληνική Βουλή των 300 εδρών, η κυβέρνηση έχει ισχνή πλειοψηφία ( 153 βουλευτές). Η κρίσιμη ψηφοφορία για τον Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα. 

Πολλοί βουλευτές θα μπορούσαν να μην εγκρίνουν τα μέτρα. Πολλοί απ' αυτούς μάλιστα φοβούνται να αντικρίσουν τους ψηφοφόρους τους την Κυριακή που είναι το Πάσχα των Ελλήνων. Κυκλοφορούν ήδη φήμες ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε και πάλι να κάνει ελιγμούς και να προκηρύξει νέες εκλογές. Αν χάσει ο Τσίπρας, θα είναι οι Συντηρητικοί που θα βάλουν στο δικό τους πρόγραμμα τη βαριά λιτότητα σε δράση. Τα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν δείχνουν, μέχρι στιγμής, καμία θέληση να βοηθήσουν τον Τσίπρα με τις ψήφους των βουλευτών τους. Τα συνδικάτα ζητούν ήδη για “εξέγερση κατά της λιτότητας”», προσθέτει η γερμανική εφημερίδα.

Παράλληλα, η γερμανική εφημερίδα επιμένει στα περί επικείμενης παραίτησης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, σημειώνοντας ότι ο ίδιος «έχει τονίσει ότι εάν η χώρα δεν λάβει φρέσκο χρήμα από το τρίτο πακέτο βοήθειας στις αρχές Μαΐου, θα πτωχεύσει».


Πηγή : newsbomb.gr


Κυριάκος: Κύριε Τσίπρα παραιτηθείτε τώρα!




Ομιλία στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Επιτροπής

Τα μέτρα κάβα που ζητούν οι δανειστές είναι το τίμημα της προσωπικής αναξιοπιστίας του πρωθυπουργού, ανέφερε στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητστοάκης και απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα είπε: «Η χώρα δεν αντέχει να ζήσει το δράμα του περυσινού καλοκαιριού, δεν αντέχει άλλο τον ανίκανο και ανεύθυνο πρωθυπουργό. Κύριε Τσίπρα αν αναζητείτε οδό διαφυγής, παραιτηθείτε τώρα».

«Πρώτο καθήκον μας είναι να φύγει αυτή η παρέα που έγινε κυβέρνηση με ψέματα και αυταπάτες και φόρτωσαν την χώρα με 12 δισ επιπλέον μέτρα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι ένα μείγμα αριστερού κρατισμού και εξισωτισμού. Το αποτέλεσμα είναι τραγικό. 

Αναφέρθηκε στην τρέχουσα συγκυρία λέγοντας: «Η περήφανη διαπραγμάτευση μας έχει στοιχίσει πέντε φορές περισσότερο και τώρα έρχεται να προστεθεί στον λογαριασμό και το πακέτο των προληπτικών μέτρων». 

Είπε ακόμη ότι «η κυβέρνηση είναι ένας θλιβερός θίασος από επαγγελματίες ψεύτες και μεγαλομανείς λαϊκιστές, τους ενδιαφέρει η παραμονή στην εξουσία με κάθε κόστος. Ο κ. Τσίπρας επιλέγει την δραματοποίηση της κατάστασης. Οφείλουμε να πάμε στη κοινωνία και να ενώσουμε τις φωνές μας με όλους εκείνους που ζητούν να φύγει αυτή η κυβέρνηση». 

Η χώρα δεν αντέχει να ζήσει το δράμα του περυσινού καλοκαιριού, δεν αντέχει άλλο τον ανίκανο και ανεύθυνο πρωθυπουργό. Κύριε Τσίπρα αν αναζητείται οδό διαφυγής, παραιτηθείτε τώρα. 
Το συνέδριο σηματοδοτεί μία νέα πορεία για τη ΝΔ, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Επιτροπής που θα εκλέξει γραμματέα. 

«Εγκρίναμε καινούργιο καταστατικό, με θητεία για τον πρόεδρο και μικρότερα όργανα, η ΝΔ ανήκει έμπρακτα στα μέλη της. Συνεχίζουμε τον δρόμο της δημιουργικής ανανέωσης και αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η ΝΔ ανοίγεται στην κοινωνία» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «θέλουμε τους πολίτες μαζί μας για να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα στην μεταπολίτευση». 


Πηγή : protothema.gr


Αυτά είναι τα προφίλ του παιδόφιλου 'δράκου' του Πειραιά με τα οποία προσέγγιζε τα ανήλικα θύματά του





Παιδόφιλος προσέγγιζε ανήλικες μέσω Facebook ασελγούσε σε βάρος τους, τις βιντεοσκοπούσε και διακινούσε τα βίντεο.

Προσέγγιζε ανήλικες μέσω Facebook, τις έπειθε να συνευρεθούν ερωτικά, τις έβαζε να πραγματοποιούν ακόμα και ουρολαγνίες και πουλούσε Live Streaming τις ερωτικές πράξεις με τα ανήλικα κορίτσια σε ιστοσελίδες παιδόφιλων έναντι αμοιβής. Η δράση του 50χρονου παιδόφιλου από τον Πειραιά κρατάει από το 2013και οι ερωτικές πράξεις γίνονταν σε αποθήκη που είχε μισθώσει στη Νέα Σμύρνη...

Στόχοι του ήταν κορίτσια 13 και 14 ετών, που τα προσέγγιζε συνήθως ως κοπέλα μέσω των ψεύτικων προφίλ του για να τις πείσει να πιάσουν κουβέντα και εν συνεχεία τις έπειθε να συνευρεθούν ερωτικά, ενίοτε και έναντι αμοιβής της τάξεως των 30-40 ευρώ.

Τρεις είναι οι μέχρι τώρα ταυτοποιημένες περιπτώσεις για τις οποίες είναι υπεύθυνος, ενώ η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που έβαλε τέλος στην αρρωστημένη του δράση είναι πεπεισμένη ότι είναι δεκάδες τα θύματά του τα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια γι αυτό και έχει αιτηθεί από την Εισαγγελία να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του και η φωτογραφία του για την τυχόν αναγνώρισή του και από άλλα θύματα, κάτι που ενδεχομένως να γίνει δεκτό την επόμενη εβδομάδα.

Το πρώτο του θύμα που ταυτοποιήθηκε σήμερα είναι 17 ετών και όταν ξεκίνησαν όλα ήταν 13 ετών. Εκείνο το κορίτσι όχι μόνο έκανε ερωτικές πράξεις μαζί του αλλά το έβαλε να κάνει και ένα σωρό αρρωστημένες πράξεις που του πουλούσε σε ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο, όπως ουρολαγνίες...

Το επόμενο θύμα του, σήμερα είναι 15 και τότε 13 ετών και το τελευταίο θύμα του σήμερα είναι 16 και τότε 13 ετών. Όλες τους έμεναν στον Πειραιά όπως και ο δράστης, για τον οποίο είχε γίνει μία πρώτη καταγγελία σε βάρος του το 2013 για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου στην Εισαγγελία Πειραιά, όμως τότε οι Αρχές δεν μπόρεσαν να στοιχειοθετήσουν την υπόθεση, μέχρι που την ανέλαβε σήμερα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η δράση του έλαβε τέλος με την προφυλάκισή του.


Ο 50χρονος που είναι άνεργος και άγαμος έχει νοσηλευτεί στο παρελθόν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί με κατάθλιψη, απ΄όπου βγήκε και παρακολουθείται πλέον από κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο σε πρόγραμμα αποασυλοποίησης. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η ίδια κοινωνική λειτουργός κατέθεσε στις Αρχές πως η κατάθλιψή του σε καμία περίπτωση δεν το καθιστούσε ικανό για τέτοιες πράξεις. Απόδειξη του ότι ήξερε τι έκανε άλλωστε προκύπτει και από την κερδοσκοπία του πέρα από την ικανοποίηση των ανώμαλων ορέξεών του.
Για την υπόθεση η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας 50χρονος , ο οποίος κατηγορείται για κατ’ εξακολούθηση αδικήματα της αποπλάνησης παιδιών, πορνογραφίας ανηλίκων κάτω των 15 ετών, πορνογραφικών παραστάσεων ανηλίκων, μαστροπείας ανηλίκου με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας με υπόσχεση πληρωμής χρημάτων, καθώς και ασέλγειας σε ανήλικο έναντι αμοιβής.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία μητέρας ανήλικης στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία ο ανωτέρω προσέγγισε την κόρη της, μέσω προφίλ σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, από το έτος 2013.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα σε επανειλημμένες συναντήσεις τους σε διάφορους χώρους, την προέτρεπε να προβεί σε ασελγείς πράξεις με άλλη ανήλικη, στις οποίες μερικές φορές συμμετείχε και ο ίδιος, με σκοπό την φωτογράφιση και τη βιντεοσκόπηση, ενώ διαμοίραζε τις καταγραφές αυτες και σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, μέσω ιστοσελίδας και προγράμματος άμεσης επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο (Live Streaming).

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την Άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο 50χρονος, μέσω προφίλ σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, είχε προσεγγίσει και άλλη ανήλικη, από την οποία, με επανειλημμένες απειλές και ψυχολογική πίεση, είχε καταφέρει να αποσπάσει φωτογραφίες της και βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο.

Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού και από τον επιτόπιο έλεγχο στα ψηφιακά μέσα που βρέθηκαν, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις και βρέθηκαν στην κατοχή του εκατοντάδες γυμνές και ημίγυμνες φωτογραφίες και βίντεο των ανήλικων κοριτσιών.
Επίσης, ταυτοποιήθηκε ότι ο ίδιος είναι διαχειριστής των προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και του ιστολογίου, στα οποία είχε αναρτήσει υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, καθώς και του λογαριασμού άμεσης επικοινωνίας, μέσω του οποίου διαμοίρασε σε έτερους χρήστες του ανωτέρω προγράμματος υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι μέσω τρίτου προφίλ, που διαχειρίζονταν στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο είχε καταρτίσει με αναληθή στοιχεία και με φωτογραφία ανήλικης κοπέλας, προσπαθούσε να εμπορευθεί φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών. Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι,

-κινητό τηλέφωνο με κάρτες SIM κινητής τηλεφωνίας και κάρτα μνήμης SD Card ,

-εξωτερικό μέσο αποθήκευσης τύπου κάρτα μνήμης και εξωτερικό μέσο αποθήκευσης τύπου USB Flash

-ιδιόχειρες σημειώσεις του δράστη, σχετιζόμενες άμεσα με την υπόθεση.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Για την κατοχή των φωτογραφιών και βίντεο του προαναφερόμενου υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, ο 50χρονος συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία και οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
Μέσω twitter: @CyberAlertGR


Πηγή : news247.gr


Και άλλο κανόνι φέρνει η καταστροφή του ιδιωτικού τομέα απο τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ



Θρίλερ με 131 καταστήματα σούπερ μάρκετ της Καρυπίδης

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα κατέθεσε η εταιρία

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα κατέθεσε η Αφοί Καρυπίδης, στην ιδιοκτησία της οποίας βρίσκονται 131 σούπερ μάρκετ (πρώην Αρβανιτίδης) που έμειναν στον αέρα μετά τη λύση της σύμβασης δικαιόχρησης που είχε συνάψει με τη Μαρινόπουλος.

Την αίτηση στο άρθρο 99 ανακοίνωσε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Θεόδωρος Καρυπίδης, σε συνάντησή του με τους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη, υποστηρίζοντας ότι στόχος αυτής της κίνησης είναι η προστασία από τους πιστωτές και η εφαρμογή ενός σχεδίου εξυγίανσης που θα δώσει στην εταιρεία τη δυνατότητα να ανακάμψει.

Ο ίδιος μετέφερε στους εργαζόμενους ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Market Ιn για τη σύναψη εμπορικής συμφωνίας βάσει της οποίας η τελευταία θα καταστεί βασικός προμηθευτής προϊόντων της Καρυπίδης.

Η κατάσταση, πάντως, στα 131 σούπερ μάρκετ, στα οποία απασχολούνται 1.400 άτομα, είναι αποκαρδιωτική με σχεδόν άδεια ράφια, ελάχιστους ημερήσιους τζίρους και απλήρωτους εργαζόμενους έως και τέσσερις μήνες, όπως γράφει η Ναυτεμπορική. Τα χρέη της εταιρείας υπολογίζονται από παράγοντες της αγοράς σε τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ και αφορούν οφειλές σε ΙΚΑ, εφορία, εργαζόμενους, μισθώματα κ.λπ.

Να σημειωθεί ότι τα 131 καταστήματα (πρώην σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης) βρίσκονται σχεδόν όλα στη Βόρεια Ελλάδα, με σημαντική παρουσία στη Θεσσαλονίκη (50 σημεία), αλλά και σε Χαλκιδική, Πιερία, Πέλλα και Ημαθία.

Ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει ότι η υπαγωγή στο άρθρο 99 δεν σχετίζεται με πτώχευση της εταιρίας, αλλά αποκλειστικά και μόνο με την προσπάθεια εξυγίανσης της, εξέδωσε η ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΑΕΕΕ.

«Η αίτηση κατατέθηκε αποκλειστικά και μόνο για χρέη που δημιούργησε στο παρελθόν η πρώην ιδιοκτήτρια εταιρεία συμφερόντων Αρβανιτίδη, σε παλαιότερες χρήσεις, κατά τις οποίες ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΟΧΙΚΗ ΣΧΕΣΗ η εταιρεία ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΑΕΕΕ», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της η εταιρεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή δημοσιεύματα μερίδας Τύπου και προς αποκατάσταση της αλήθειας, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Η αίτηση υπαγωγής της εταιρείας ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΑΕΕΕ στο άρθρο 99 δεν σχετίζεται με πτώχευση της εταιρίας, αλλά αποκλειστικά και μόνο με την προσπάθεια εξυγίανσής της. Η εταιρία συνεχίζει ΚΑΝΟΝΙΚΑ την λειτουργία της.

Η αίτηση κατατέθηκε αποκλειστικά και μόνο για χρέη που δημιούργησε στο παρελθόν η πρώην ιδιοκτήτρια εταιρεία συμφερόντων Αρβανιτίδη, σε παλαιότερες χρήσεις, κατά τις οποίες ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΟΧΙΚΗ ΣΧΕΣΗ η εταιρεία ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΑΕΕΕ

Η προσπάθεια εξυγίανσης της εταιρίας δεν αγγίζει ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ και προπάντων ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ, παρά μόνο τη ρύθμιση των οφειλών προς το ΙΚΑ και την εφορία».

Τι λένε οι εργαζόμενοι

Nα σημειωθεί πως νωρίτερα οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ της εταιρείας ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΑΕΕΕ, με δική τους ανακοίνωση, τόνισαν πως θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι και το Σάββατο 30 Απριλίου, κατηγορώντας την εταιρία για μη καταβολή δεδουλευμένων τεσσάρων μηνών καθώς και για μη καταβολή του επιδόματος αδείας για το 2015.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους , έλαβαν την απόφαση να προβούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους, με την υπαγωγή της επιχείρησης στο άρθρο 99.

Παράλληλα τονίζουν πως παραμένουν 4 μήνες απλήρωτοι, ενώ δεν τους έχει δοθεί και το επίδομα αδείας του 2015.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 της επιχείρησης, εμείς οι εργαζόμενοι προχωράμε σε κινητοποιήσεις και σε άλλες μορφές, επίσχεση – ασφαλιστικά.

Η επιλογή μας αυτή είναι η μόνη λύση που έχουμε σήμερα για να διαφυλάξουμε και να διεκδικήσουμε τους μισθούς μας αλλά και τις θέσεις εργασίας μας.

Από το 2015 έχουν ξεκινήσει οι καθυστερήσεις των πληρωμών μας, σήμερα μας χρωστάει 4 μήνες και το επίδομα άδειας του 2015. Τα καταστήματα είναι άδεια από εμπορεύματα και τα όποια χρήματα έχουν τα ταμεία δεν ξέρουμε που πηγαίνουν.

Η εταιρεία μας γεμίζει με υποσχέσεις και ψέματα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο και να παρακολουθούμε απλά τις εξελίξεις.

Σήμερα θέλουμε λύσεις, να πληρωθούμε όλους τους μισθούς μας.

Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε αυτό που περάσαμε πριν από 2 περίπου χρόνια επί Αρβανιτίδη.

Να σταματήσει ο εμπαιγμός από την επιχείρηση που εδώ και μήνες προσπαθεί να μας εφησυχάσει, να μας αποκοιμίσει, να κάνει τις κινήσεις της , να εξασφαλίσει τα δικά της συμφέροντα.

Το Υπουργείο Εργασίας να επισπεύσει την τριμερή συνάντηση που έχουμε ζητήσει, και να πάρει τώρα θέση .

Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις με απεργίες και συγκεντρώσεις μέχρι και το Σάββατο 30 του Απρίλη.

Ζητάμε από όλους εσάς να είστε δίπλα μας γιατί όλοι μας έχουμε ανάγκη μια ΝΙΚΗ».


Πηγή : newsbeast.gr


Δεν έχουν τέλος τα καραγκιοζιλίκια των στελεχών του Σύριζα κυρία Αυλωνίτου;




Η δήλωση του μήνα από την τραγική φυσιογνωμία κυρία Αυλωνίτη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ!!

Διαβάζουμε στο protothema.gr και λέμε φτάνει αποσυρθείτε και εξαφανιστείτε από την πολιτική ζωή του τόπου!


«Το ΔΝΤ μαζί με τον Σόιμπλε, ο οποίος μιλάει στο δικό του ακροατήριο, θέλουν να παρατείνουν το πρόγραμμα», σημείωσε η βουλευτής 

«Κοιτάξτε, παίζονται παιχνίδια. Το ΔΝΤ, το οποίο το σώσαμε. Η Ελλάδα το έσωσε, ήταν χρεοκοπημένο και μπαίνοντας στο ελληνικό πρόγραμμα, να πω ότι δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ από το 2013», ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου.

Η Ελένη Αυλωνίτου, μιλώντας στο mega, είπε ότι το ΔΝΤ μαζί με τον Σόιμπλε, ο οποίος μιλάει στο δικό του ακροατήριο, θέλουν να παρατείνουν το πρόγραμμα.

«Υπήρχαν και οι διαρροές, που δείχνουν ότι παρατείνοντας την προθεσμία για να συμφωνήσουν, θα αναγκαστούμε να πάμε σε έξτρα μέτρα», ανέφερε η κ. Αυλωνίτου.

«Ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής. Υπάρχει μεγάλη διαφορά από το 2015», πρόσθεσε η κ. Αυλωνίτου, «Τότε, πραγματικά ήμασταν μόνοι μας, αυτή τη στιγμή όμως έχουμε συμμάχους. Υπάρχουν συμμαχίες. Και με τη Γαλλία, και με την Ιταλία, και με την Πορτογαλία και με τον Γιούνκερ, ο κ. Ντάισελμπλουμ βγήκε και είπε ότι προχωράμε, άρα λοιπόν δεν είμαστε μόνοι μας αυτή τη φορά, Ας τα βρουν το ΔΝΤ με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Το πρόγραμμα προχωράει», σχολίασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.


Ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι και επίσημα Γραμματέας Πολιτική Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας




Πριν από λίγο εξελέγη ομόφωνα στη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ο βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης.

Η πρώτη του δήλωση στους δημοσιογράφους, αμέσως μετά την εκλογή του, ο νέος γραμματέας της ΝΔ είπε: «Θα είμαστε πρώτη δύναμη τώρα που θα γίνουν εκλογές»

Είναι ένας άνθρωπος μετρημένος, σοβαρός, αποτελεσματικός και από τα καλύτερα στελέχη της πολιτικής ζωής του τόπου.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου του 1972.  Είναι παντρεμένος με την Λένα Μπανιά αξιόλογο άνθρωπο και  εκπαιδευτικό έχει ένα γιο. 

Σπούδασε Τοπογράφος Mηχανικός στο ΤΕΙ Αθηνών, παρακολούθησε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Διαχείριση και Τεχνολογία Περιβάλλοντος και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία και τις Διεθνείς Σχέσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Έχει εργαστεί ως Εργοδηγός Δημοσίων Έργων και Τραπεζικό στέλεχος στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα. 

Το Μάρτιο του 2001 ιδρύει την εταιρεία «Επιχειρείν Ε.Ε., Σύμβουλοι Επιχειρήσεων και Τεχνικών Μελετών» με έδρα το Ηράκλειο την οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα. 

Το Μάρτιο του 2004 πολιτεύεται για πρώτη φορά στο νομό Ηρακλείου με την Νέα Δημοκρατία.

Στις εθνικές εκλογές το Σεπτέμβριο του 2007 εκλέγεται 2ος βουλευτής στο νομό Ηρακλείου ενώ στις εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2009 έρχεται 1ος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ηρακλείου μέχρι και σήμερα.

Στις εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 επανεκλέγεται βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία στο νομό Ηρακλείου. 

Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 επανεξελέγη και το Μάρτιο 2015 εκλέγεται Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας. 

Κατά την Κοινοβουλευτική του θητεία υπήρξε μέλος της διαρκούς επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων, μέλος της μόνιμης επιτροπής Τεχνολογίας και Έρευνας της Ειδική Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών και για μακρά περίοδο της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.

Κατά το παρελθόν, υπήρξε μέλος του Κ. Σ. της Εθνικής Σπουδαστικής Ένωσης Ελλάδας (ΕΣΕΕ) για δύο περιόδους. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης Κρητών Αττικής, μέλος του Δ.Σ. της Παγκρήτιας Ένωσης Αθηνών, ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Παγκρήτιας Νεολαίας και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητικών Νεολαιών.

Το 2007 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Πολιτικά Θέματα (εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα) ενώ 2010 προχωρά στην ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου του (e-book) με τίτλο "Δημόσια Διοίκηση ώρα μηδέν _ Και ο Θεός φοβάται το Ελληνικό Κράτος". 

Σήμερα ολοκληρώνει το νέο του βιβλίο με τίτλο "Δημόσια Διοίκηση, 5 χρόνια μετά - Κοινή Λογική"


Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στις 13 Ιανουαρίου 2016, τοποθετείται αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας με βασικό στόχο την ανασύνταξη του κόμματος και ορίζεται σύνδεσμος του Κόμματος με την Κοινοβουλευτική Ομάδα.


ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΤΙΝΗ




Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

Η πλουτοκρατία ήτο και θα είναι 
ο μόνιμος άρχων του κόσμου ,
ο διαρκής αντίχρηστος .
Αυτή γεννά την αδικία , αυτή 
τρέφει την κακουργίαν ,
αυτή φθείρει σώματα και ψυχάς .
Αυτή καταστρέφει κοινωνίας !
Α.Παπαδιαμάντης .

Αγαπημένοι μου , Καλό Πάσχα να έχουμε ! Τώρα όσο για το γολγοθά που ανεβαίνει η 
Ελλάδα μας τα τελευταία έξι χρόνια , ας ευχηθούμε να έρθει γρήγορα η Ανάσταση !
Για την απεργία των δημοσιογράφων ξέρετε..Το τι γίνεται λίγο πολύ το υποψιάζεστε .
Δυστηχώς δεν μπορούμενα πούμε τα δικά μας ...και να χαριτολογήσουμε  !
Την επόμενη Τετάρτη θα έχουμε να πούμε ...Κλείνοντας θα πω :
Βάλετε φόρους βάλετε , εις την πτωχή μας ράχη ,πτίστε με το αίμα μας 
την άρρωστη Πατρίδα . Σεις το κρασί και τον καπνό να πίνετε μονάχοι
κι εμείς να σας κοιτάζουμε με μάτι σαν γαρίδα 
Βαριά φορολογήσετε και το νερό που τρέχει...
Βάλετε φόρους , βάλετε , κι η ράχη μας αντέχει .
Ό,τι καλό κι αν έχουμε απάνω μας ας μείνει ,
στα πρόσωπά μας ας χυθή του μαρασμού το χώμα ,
μ' εμάς το ισοζύγιο του Έθνους μας ας γίνει ,
φορολογήστε και αυτή την σάρκα μας ακόμα .
Του κρέατός μας κόβετε καμμιά παχειά λωρίδα 
και τρώγετέ την λαίμαργα μαζί με την Πατρίδα !
Γ.ΣΟΥΡΗΣ .

Είδαμε , ακούσαμε , κουτσομπολεύουμε !
Κοντοχωριανοί μου , οι σταρουμπίτσες μας θα φύγουν για τα νησιά και βουνά για να κάνουν Πάσχα . Θα γυρίσουν....δεν θα γυρίσουν !Τότε θα έχουμε να πούμε ...πολλά !
Αυτό που έγινε στα Σκόπια ..δεν μπορώ ...θα το πω !
Επίδειξη μόδας έκανε ο Β.Κωστέτσος στα Σκόπια ! Μάλιστα στα Σκόπια στο μεγαλύτερο Καζίνο .Πολύ ωραία μέχρι εδώ ...
Έβαλε όμως τον Τ.Σαμαρά ( που όλα τα βλέπει πλάκα ) με φουστανέλα , τσαντάκι με στρας , και κάτι σαν καπέλο ..που θύμιζε φέσι .Μέσα στο στράς και αυτό .
Μαζί και η ξεχασμένη Ε.Βατίδου έκανε πασαρέλα με νυφικό  ( που είσαι Κούγια ) .
Τώρα όσο για την φουστανέλα και τα στράς φίλε..Κωστέτσο και Τρύφωνα δεν είναι όλα πως θα πουλήσουμε...και πώς να γίνει ..ντόρος !
Η φουστανέλα είναι ηρωική και την δοξάσανε Παλικάρια !
Μαζευτείτε γιατί μεγαλώσατε και πρέπει να σοβαρευτείτε ! Αφήστε την Ελλάδα που θέλετε ..δήθεν να δοξάσετε...Κάτι ..τυπάκια σαν εσάς ..Στο βωμό του χρήματος ξεπουλάτε τα πάντα ! Μαζευτείτε !

Το tip της Εβδομάδας ! 
Αγάπες μου Καλή Ανάσταση να έχετε !
Όπου κι αν πάτε , να περάσετε όμορφα ! Στις αποσκευές σας να βάλετε την καλή σας διάθεση ! Και μην ξεχνάτε η ζωή μας είναι στιγμές ευτυχίας !
Αυτά και άλλα χαριτωμένα την 
Άλλη Εβδομάδα με την Χαριτίνη !


Πνέει τα μένεα η ΠΟΕΔΗΝ για τα ταμειακά αποθεματικά των νοσοκομείων



Δεν λένε να κοπάσουν οι αντιδράσεις των φορέων, συνδικάτων, πολιτικών για την κίνηση του υπουργείου Υγείας να «μαζέψει» στην Τράπεζα της Ελλάδος τα λιγοστά ταμειακά αποθεματικά των δημόσιων νοσοκομείων αλλά και του ΕΟΠΥΥ που είναι «φορτωμένος» με 9,5 ασφαλισμένους! Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, ως άμεσα ενδιαφερόμενα για τα δημόσια νοσοκομεία, τα λένε «έξω από τα δόντια» και προσωπικά στον πρωθυπουργό αλλά και γενικά στην κυβέρνηση…

"Ο κος Τσίπρας και η γιαλαντζί Αριστερή Κυβέρνηση σκουπίζουν από τα νοσοκομεία τα όποια αποθεματικά διαθέτουν, στο βωμό της επικοινωνίας για να στηρίξουν τη δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση η οποία φέρνει νέα δυσμενή μέτρα πάνω από 9 δις ευρώ και το 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Ο κος Τσίπρας δεν διστάζει να "κλέψει εκκλησίες". Ο κος Τσίπρας που θα έσκιζε τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, έφερε άλλα δύο μνημόνια τινάζοντας στον αέρα ότι έχει απομείνει όρθιο από δημόσια κοινωνικά αγαθά και δικαιώματα (με τα δύο πρώτα μνημόνια)", αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους από την ΠΟΕΔΗΝ που σπάει κόκαλα συνεχίζοντας:

"Την στάση πληρωμών η κυβέρνηση τη βαπτίζει πρωτογενές πλεόνασμα. Τα νοσοκομεία εφέτος έχουν να λάβουν από τον κρατικό προϋπολογισμό 1,15 δις ευρώ, 350 εκατ. λιγότερα από πέρυσι και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στους προμηθευτές είναι 1,3 δις ευρώ (στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους). Έως τώρα έλαβαν τακτική επιχορήγηση για το έτος 2016 τους πρώτους πέντε μήνες 150 εκατ. ευρώ (1 δωδεκατημόριο), αν και έπρεπε να έχουν λάβει 500 εκ. ευρώ. Δεν φθάνει το οικονομικό χάλι που επανειλημμένως επισημαίνουμε, έρχεται τώρα η κυβέρνηση και σκουπίζει ότι υπόλοιπο διαθέτουν κάποια Νοσοκομεία το οποίο προορίζεται για την εξόφληση μικρού μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών που διαθέτουν (βρίσκονται στο στάδιο της ενταλματοποίησης)", συνεχίζουν και καταλήγουν:

"Η κυβέρνηση «χώνει το ΕΣΥ τρία μέτρα κάτω από το ΓΗ», αφού τα νοσοκομεία αδυνατούν να προμηθευτούν υγειονομικό υλικό, προϊόντα διατροφής, χειρουργικά υλικά και φάρμακα. Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. ΑΠΟ ... ΨΙΛΑ(Ω) ...ΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. Η κυβέρνηση και οι υπουργοί Υγείας.............«ου γαρ οίδασι τι ποιούσι»...".

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ


Πηγή : iatropedia.gr


Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας ενόψει Πάσχα




Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, επιστρέφονται από σήμερα, 27 Απριλίου 2016, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες καθώς και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές αρχές μέχρι και 26 Απριλίου 2016.

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις για επιβολή διοικητικών μέτρων, είτε έχουν επιδοθεί είτε όχι και αφορούν σε τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και 26 Απριλίου 2016.

Από την παραπάνω απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:

• οδήγηση υπό την επήρεια μέθης,
• οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης,
• παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη,
• κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων,
• κίνηση στο αντίθετο ρεύμα και
• οδήγηση για επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμό, ανταγωνισμό ή τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων.

Οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες αρχές, εκτελούνται κανονικά.


Τι συνέβη 14 μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Η πρώτη φορά Αριστερά κόστισε περίπου 100 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

φωτογραφία : από αρχείο google


Η συνολική αρνητική επίδραση του ΣΥΡΙΖΑ σε 14 μήνες στην οικονομία είναι περίπου 100 δισεκ. ευρώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με ένα αέρα αλλαγής, με πολιτική αισιοδοξία ότι θα μπορούσε να αλλάξει την δραματική τροπή της οικονομίας και της χώρας. 

Ακόμη και όσοι δεν ταυτίστηκαν εκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ πίστεψαν ότι θα μπορούσε να κάνει την υπέρβαση. 

Τον Ιανουάριο του 2015 κέρδισε τις εκλογές πανηγυρικά και φθάσαμε τέλη Απριλίου του 2016.

Σε 14 πλήρους μήνες ποιο ήταν το αποτέλεσμα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ;

Δυστυχώς οι αριθμοί δεν δικαιώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την ακολουθούμενη πολιτική του. 

Καταθέσεις απώλεια -42 δισεκ. ευρώ 

Τον Δεκέμβριο του 2014 οι καταθέσεις άρχισαν να μειώνονται επιθετικά οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ήττα της ΝΔ και μεγάλη υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι σκόπιμες ή μη δηλώσεις για τις τράπεζες και τις καταθέσεις οδήγησαν σε επιθετική μείωση.

Απόδειξη αυτού; 

Οι καταθέσεις τον Απρίλιο του 2016 ήταν 131 δισεκ. μαζί  με το δημόσιο ενώ μόνο των επιχειρήσεων και νοικοκυριών 120,3 δισεκ. 
Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2014 ήταν 173 δισεκ. μαζί με το δημόσιο και μόνο του ιδιωτικού τομέα 160,28 δισεκ. 

Η απώλεια καταθέσεων 14 μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν 42 δισεκ. ευρώ. 

Αυτό είναι αλήθεια ακόμη και αν δεχθούμε ότι δεν ευθύνεται αποκλειστικά ο ΣΥΡΙΖΑ, η απώλεια 42 δισεκ. είναι γεγονός. 

Το ΑΕΠ μειώθηκε 1,5 δισεκ. στα 176 δισεκ. 

Το ΑΕΠ μειώθηκε 1,5 δισεκ. ευρώ στα 176 δισεκ. η στασιμότητα της οικονομίας 14 μήνες ήταν εμφανής.

Ωστόσο η ύφεση μειώθηκε αλλά είχε ξεκινήσει να μειώνεται από το Φθινόπωρο του 2014. 

Το ΤΧΣ έχασε 39 δισεκ. ευρώ σε κεφάλαιο και funding gap 

Το ΤΧΣ επένδυσε το 2013 περίπου 25 δισεκ. σε κεφάλαιο και 14 δισεκ. σε funding gap για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού στα στοιχεία ενεργητικού από την διάσπαση σε καλές και κακές τράπεζες. 

Συνολικά επενδύθηκαν 39 δισεκ. 

Με την ανακεφαλαιοποίηση του 2015 τα 39 δισεκ. μηδενίστηκαν οριστικά και αμετάκλητα. 

Τα 39 δισεκ. χάθηκαν αλλά τα 39 δισεκ. ο ελληνικός λαός θα τα πληρώσει γιατί αφορούν δάνεια του μνημονίου που έλαβε η Ελλάδα από τους μηχανισμούς στήριξης. 

Οι έλληνες θα πληρώσουν 39 δισεκ. τα οποία δεν είχαν ανταποδοτικό όφελος. 

Το αμερικανικό δημόσιο πούλησε στρατηγικά ποσοστά που είχε αποκτήσει στην Citigroup με σημαντικές κεφαλαιακές υπεραξίες, τα capital gains ήταν εντυπωσιακά για το ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ. 

Το επιχείρημα που προβάλλεται ότι το ΤΧΣ με την ανακεφαλαιοποίηση του 2015 απέκτησε πλήρη δικαιώματα, κοινές μετοχές μετά ψήφου άρα διασφαλίζει την επένδυση του είναι παραπλανητικό. 

Π.χ. στην Eurobank η τρέχουσα αξία του ΤΧΣ είναι 46-47 εκατ ευρώ και ξέρετε πόσα έχει επενδύσει σε Eurobank, TT και Proton bank το ΤΧΣ σε κεφάλαια , funding gap και προνομιούχες μετοχές περίπου 11,9 δισεκ. ευρώ. 

Στην Πειραιώς επένδυσε συνολικά 15 δισεκ. ευρώ σε κεφάλαια και funding gap. στην Εθνική 10,3 δισεκ. 

Η Ελλάδα υποχρεώθηκε να συρθεί σε τρίτο μνημόνιο και νέο δάνειο 86 δισεκ. 

Η Ελλάδα υποχρεώθηκε να συρθεί σε τρίτο μνημόνιο και σε τρίτο δανειακό πρόγραμμα 86 δισεκ. επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 
Εσχάτως βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαπραγμάτευση η οποία αποδείχθηκε στρατηγικά αποτυχημένη γιατί φθάσαμε στα 9 δισεκ. μέτρα έστω και με ένα μοντέλο αυτόματου μηχανισμού λήψης μέτρων – τύπου 4ου μνημονίου – ενώ είναι ασαφές την λύση θα πάρουμε για το χρέος. 

Τα NPLs και NPEs των τραπεζών εκτινάχθηκαν στα 115,5 δισεκ. 

Αν και στο θέμα των NPLs και NPEs ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την μικρότερη ευθύνη επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι τράπεζες διενήργησαν επιπλέον 13,8 δισεκ. νέες προβλέψεις ενώ οι ζημίες του 2015 είναι ιστορικών διαστάσεων.

Υπήρχε και χειρότερη χρονιά το 2012 αλλά το 2012 υπήρξε το haircut στο χρέος όπου οι τράπεζες υπέστησαν καταστροφή. 
Η πραγματικότητα όμως είναι ότι επί ΣΥΡΙΖΑ άλλα 14 δισεκ. προβληματικά δάνεια προστέθηκαν στον καιάδα των NPLs και NPEs. 

Επιβλήθηκαν capital controls από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και όχι την ΕΚΤ 

Η επιβολή capital controls δηλαδή ο δραματικός περιορισμός της οικονομικής ελευθερίας της κοινωνίας είναι έγκλημα ηθικό και οικονομικό. 

Τα capital controls επιβλήθηκαν για να αποτρέψουν την κατάρρευση των τραπεζών και μέσω αυτού διασώθηκαν οι τράπεζες. 

Όμως αυτό δεν αναιρεί τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που αντί να αποτρέψει τα capital controls συνέβαλλε καταλυτικά στην επιβολή τους. 

Τα capital controls δεν θα αρθούν πριν τα τέλη του 2017.

To συμπέρασμα 

Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ συνέβησαν τα εξής 
Οι καταθέσεις μειώθηκαν -42 δισεκ. 
Τα NPLs και NPEs αυξήθηκαν τουλάχιστον 14 δισεκ. οδηγώντας τις τράπεζες σε δραματικές ζημίες
Το ΤΧΣ έχασε 39 δισεκ. 
Επιβλήθηκαν capital controls 
Επιβλήθηκε τρίτο μνημόνιο και τρίτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα και... όπως φαίνεται και 4ο μνημόνιο... 
Η συνολική αρνητική επίδραση του ΣΥΡΙΖΑ σε 14 μήνες στην οικονομία είναι περίπου 100 δισεκ. ευρώ. 
Η πρώτη φορά Αριστερά κόστισε περίπου 100 δισεκ. ευρώ.... 



Πηγή : bankingnews.gr


Γιατί τα κρατικά ταμεία είναι άδεια - Ποιοι είναι οι κίνδυνοι



Οικονομικές δυσκολίες αντιμετωπίζουν ξανά τα δημόσια ταμεία και για το λόγο αυτό η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή να δεσμευτούν τα αποθεματικών ταμείων, φορέων, ακόμη και της Βουλής.

Ο βασικός λόγος που τα ταμεία του κράτους χτύπησαν «κόκκινο» ήταν ότι τον Απρίλιο καταγράφηκε «τρύπα» 500 εκατ. ευρώ στα έσοδα. Οι αυξημένες δαπάνες για το προφυγικό αλλά και η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι επίσης αιτίες για την οικονομική δυσπραγία.

Το Δημόσιο κάθε μήνα χρειάζεται περίπου 1,5 δισ. ευρώ για την καταβολή μισθών και συντάξεων.

Αλλωστε, το Μάρτιο η κυβέρνηση πέραν από μισθούς, συντάξεις και λοιπές δαπάνες (π.χ. πιστώσεις για τη διαχείριση του προσφυγικού) κατέβαλε τοκοχρεολύσια 1,6 δισ. ευρώ.

Τον Απρίλιο θα καταβάλει συνολικά 931 εκατ. ευρώ για τόκους και αποπληρωμή δανείων (ήδη πλήρωσε 459 εκατ. ευρώ που αφορούν σε καταβολές προς το ΔΝΤ), ενώ αθροιστικά το Μάιο και τον Ιούνιο για τις σχετικές υποχρεώσεις θα καταβάλει 1,1 δισ. ευρώ.

Επίσης, για το χρέος, τον Ιούνιο υπάρχουν υποχρεώσεις 705 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 306 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ, ενώ τον Ιούλιο θα πρέπει να καταβληθούν συνολικά 3,6 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 2,9 δισ. ευρώ είναι ομόλογα και τόκοι προς την ΕΚΤ και τις εθνικές κεντρικές τράπεζες και 458 εκατ. ευρώ δόση προς το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, τον τρέχοντα μήνα το κενό έκλεισε με αποθεματικά δημοσίων φορέων που μεταφέρθηκαν στην Τράπεζα της Ελλάδος και από κει μέσω repos, δηλαδή με πράξεις ολιγοήμερου δανεισμού που ανακυκλώνονται, χρησιμοποιήθηκαν από το Δημόσιο για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες του. Στην ΤτΕ έχουν μεταφερθεί από τις εμπορικές τράπεζες στην ΤτΕ αποθεματικά των νοσοκομείων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του ΟΑΕΔ, ενώ σύντομα την ίδια πορεία θα ακολουθήσουν και αυτά του ΕΟΠΥΥ.

Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εκτιμούν ότι με αυτό τον τρόπο μπορούν να καλυφθούν οι βασικές υποχρεώσεις του Δημοσίου έως και τις δύο – τρεις πρώτες εβδομάδες του Μαΐου και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχουν έκτακτες ανάγκες δαπανών, π.χ. για το προσφυγικό. Μετά τα πράγματα γίνονται οριακά.

Σημειώνεται, ότι χρειάζονται περίπου τέσσερις εβδομάδες από την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα, για να γίνει καταβολή της δόσης. Αυτός είναι ένας ακόμη παράγοντας που πιέζει προς την κατεύθυνση της ταχείας ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι μπορεί με το άμεσο κλείσιμο της συμφωνίας να ξεπεράσει τα ταμειακά προβλήματα καθώς η ταχύτερη ολοκλήρωση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και η πληρωμή των δόσεων για τον φόρο εισοδήματος από τον Ιούνιο θα αρχίσει να γεμίζει ξανά τα ταμεία του κράτους.


Πηγή : imerisia.gr


Έκθεση κόλαφος του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής: "Η κυβέρνηση καθυστέρησε σκόπιμα τη διαπραγμάτευση! Ξεχάστε το "κούρεμα" του χρέους



Η παράταση της διαπραγμάτευσης είχε σημαντικό κόστος. Αυτό αναφέρει η έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής, υπογραμμίζοντας το γεγονός πως οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους Θεσμούς για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μεταξύ Οκτωβρίου - Νοεμβρίου 2015.

Τα νέα μέτρα και τα αποτελέσματα που μπορούν (;) να φέρουν

Στον πρόλογο της έκθεσης αναφέρεται πως εφόσον ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, αυτό θα είναι μία "εξέλιξη καλή για πολλούς λόγους".

Ωστόσο στη συνέχεια έρχεται το υποκεφάλαιο με τίτλο "Το κόστος της καθυστέρησης", όπου αναφέρεται πως "δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η παράταση της διαπραγμάτευσης (που έπρεπε να είχε τελειώσει τον Οκτώβριο / Νοέμβριο 2015 σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα) είχε σημαντικό κόστος", τονίζοντας πως "η κυβέρνηση "υποτίμησε" το δημοσιονομικό κόστος της παρατεταμένης διαπραγμάτευσης έναντι του πολιτικού οφέλους".

"Η ύφεση συνεχίζεται και το 2016", συμπληρώνεται στην έκθεση και "όσο παρατείνεται, τόσο μετατίθενται στο μέλλον κάποιες δυνατότητες για αντικυκλικά μέτρα από την πλευρά της ζήτησης με προσφυγή και στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς χρηματοπιστωτικής στήριξης"!

Για να συνεχίσει: "Η κατάληξη ήταν νέα φορολογικά μέτρα που όμως είναι αμφίβολο αν θα αποδώσουν. Η δρομολογημένη νέα συμφωνία με τους θεσμούς προβλέπει νέα φορολογικά μέτρα 5,4 δισ. ευρώ και 3,6 δισ. ευρώ μέτρα υπό αίρεση όπως συζητείται αυτήν τη στιγμή, τα οποία θα ασκήσουν πιέσεις στις αναπτυξιακές προοπτικές".

Επιπρόσθετα, η έκθεση "κρούει τον κώδωνα του κινδύνου" σχετικά με την ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που -αν χρειαστεί να γίνει- είναι πιθανόν να συνοδευτεί με κούρεμα καταθέσεων. Αναφέρεται χαρακτηριστικά: "Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τείνει να εξουδετερωθεί από την εκκρεμότητα των μη εξυπηρετούμενων δανείων" και αργότερα προστίθεται: "Συχνά υποτιμάται ότι το τραπεζικό σύστημα υποφέρει από τη χαμηλή ποιότητα των δανείων του («κόκκινα δάνεια») παρά την ανακεφαλαιοποίηση που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο".


Σε άλλο σημείο της έκθεσης αναφέρεται πως "τo 2016 θα είναι συνολικά το ένατο έτος μιας πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης με πτώση του ΑΕΠ από το 2008 που πλησιάζει το 28% αθροιστικά και ανεργία της τάξης πάνω από 24%. Δεν υποτιμούμε τις δυσκολίες για δραστική βελτίωση της κατάστασης. Η χώρα είναι αντιμέτωπη με συσσωρευμένες υστερήσεις δεκαετιών (και της περιόδου των προηγούμενων Μνημονίων) στα μεταρρυθμιστικά ζητήματα και με ένα σαθρό υπόβαθρο της δημόσιας οικονομίας- επίσης κληρονομημένο από το παρελθόν".

Ο αριθμός των ανέργων ανέρχεται σε 1.174.000! Το υψηλό ποσοστό ανεργίας επηρεάζει αρνητικά τις συνθήκες απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.

Όσον αφορά στο χρέος το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους για πρώτη φορά με ξεκάθαρο σχεδόν τρόπο προτρέπει την Κυβέρνηση να μην υπολογίζει σε «κούρεμα» του χρέους. Παρά το γεγονός ότι η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο , στο ίδιο τμήμα υπάρχει η παραδοχή ότι η σύνθεση του ελληνικού χρέους καταδεικνύει ότι οποιαδήποτε περίπτωση αναδιάρθρωσής του προϋποθέτει την εφαρμογή σκληρών πολιτικών λύσεων – από όλες τις πλευρές - με το κύριο ζητούμενο να είναι ποιος τελικά θα αναλάβει το κόστος του «κουρέματος».

Συνεχίζοντας η έκθεση τονίζει ότι βάσει του καταστατικού του το ΔΝΤ, το οποίο υποστηρίζει σθεναρά την αναγκαιότητα ενός κουρέματος, έχει προτεραιότητα στην αποπληρωμή. Επομένως, το βάρος θα πρέπει να πέσει στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς, δηλαδή κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις στους ευρωπαίους φορολογούμενους. «Μια τέτοια λύση όμως προϋποθέτει ότι θα συμφωνήσουν τα κράτη-μέλη, κάτι που δεν θα πρέπει να το θεωρούμε δεδομένο, αφού κάποιες από τις χώρες αυτές εφαρμόζουν ήδη σκληρά προγράμματα λιτότητας και δεν επιθυμούν – προφανώς για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους – να συμφωνήσουν σε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους» καταλήγει η Έκθεση θυμίζοντας ότι αρκετές χώρες έχουν ήδη ταχθεί κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


Πηγή : newsit.gr


Δραματικές εξελίξεις μετά το «ναυάγιο»: Σύνοδο Κορυφής ζητά ο Τσίπρας




Αμφιβολίες αν θα πραγματοποιηθεί -Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ντόναλντ Τουσκ θα έχει ο πρωθυπουργός -Αποχωρούν από την Αθήνα οι δανειστές

Σε θρίλερ εξελίσσεται η πορεία των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης και δανειστών καθώς, μετά το χθεσινό αδιέξοδο και την ματαίωση του εκτάκτου Eurogroup που δρομολογείτο για την Μεγάλη Πέμπτη, σήμερα θα ξεκαθαρίσει αν οι συνομιλίες στο Χίλτον θα συνεχιστούν -«για τα μάτια» τουλάχιστον και ως ένδειξη «καλών προθέσεων» τις επόμενες ώρες ή μέρες στην Αθήνα, ή αν οι απεσταλμένοι των δανειστών θα αποχωρήσουν εσπευσμένα από την Αθήνα, με ορίζοντα πιθανής επιστροφής πλέον μετά την Δευτέρα ή Τρίτη του Πάσχα.


Μπροστά στο διαφαινόμενο ναυάγιο, η ελληνική κυβέρνηση θέλει να θέσει σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο τη διαφωνία με τους δανειστές, με τις πληροφορίες να θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να τηλεφωνήσει την Μεγάλη Τετάρτη στον Ντόναλντ Τουσκ με αίτημα για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα.
 
Η στάση των δανειστών θα δείξει αν υπάρχει και μικρό έστω περιθώριο υποχώρησής τους, στην απαίτηση για λίστα με συγκεκριμένα πρόσθετα μέτρα 3,6 δισ. ευρώ, που η κυβέρνηση θα πρέπει να τα νομοθετήσει «εδώ και τώρα».

Από πλευράς της, η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει το «πικρόν ποτήριον», να αποκαλύψει δηλαδή από τώρα με ποια ακριβώς μέτρα δεσμεύεται να «κλειδώσει» τα πρωτογενή πλεονάσματα έως το 2018 ή και τα επόμενα χρόνια. Και καθώς ταυτόχρονα, «σαρώνοντας» τα ταμειακά διαθέσιμα των κρατικών φορέων, δίνει την εικόνα ότι προετοιμάζεται για παρατεταμένη «ανομβρία» δόσεων και ρευστότητος, δημιουργώντας και κλίμα αβεβαιότητος στην αγορά και την κοινωνία.
 
Στο εσωτερικό (και εσωκομματικό) μέτωπο όμως, η κυβέρνηση ήδη πανηγυρίζει ότι «έκλεισε συμφωνία» για το πακέτο των 5,4 δισ. ευρώ, παραλείποντας να αναφέρει πάντως ότι η συμφωνία των δανειστών στηρίζεται και στην «χέρι με χέρι» ανταλλαγή που ζήτησαν, δηλαδή λήψη πρόσθετων μέτρων 3,6 δισ. που θέλουν να τα εγκρίνουν ταυτόχρονα και όλα μαζί από τώρα.
 
H κατάσταση είναι περισσότερο άσχημη από όσο εμφανίζεται, όπως έδειξε και η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής που υπογραμμίζει το κόστος των ατέρμονων διαπραγματεύσεων και το θεωρεί μεγαλύτερο από το κόστος των υφεσιακών μέτρων που προτείνει η κυβέρνηση, ή και εκείνων που ζητούν οι θεσμοί.
 
Το γεγονός άλλωστε ότι οι δανειστές της βάζουν «το μαχαίρι στο λαιμό» για να ψηφίσει τα πρόσθετα μέτρα των 3,6 δισ. δείχνει πως δεν αρκούνται σε μάλλον γενικόλογες δεσμεύσεις της, ότι δηλαδή εάν μια φορά το χρόνο (άνοιξη του 2017 και του 2018) και ...κατόπιν εορτής (αφού οριστικοποιηθούν από τη Eurostat τα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού της προηγούμενης χρονιάς) αποκαλυφθεί ότι έπεσε έξω στους στόχους του, τότε ο (εκάστοτε) υπουργός Οικονομικών θα προβαίνει σε λήψη μέτρων «αγνώστου ταυτότητος», που θα αποφασίζονται εκείνη τη στιγμή.
 
Αντιθέτως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές ζητούν παρακολούθηση ανά τρίμηνο ή εξάμηνο, μεσούσης της χρονιάς, ώστε να αντιμετωπίζονται εν  τη γενέσει τους τυχόν αστοχίες, επειδή αμφισβητούν την αποδοτικότητα των μέτρων της κυβέρνησης. Ζητούν και δέσμευση, τουλάχιστον για την πηγή και το είδος των εκτάκτων μέτρων λιτότητας, όπως πχ αυξήσεις ΦΠΑ "σίγουρης απόδοσης" σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, περικοπές μισθών και συντάξεων ή απολύσεις στο δημόσιο κλπ.
 
Από την άλλη, «σαρώνοντας» τα ταμειακά διαθέσιμα των κρατικών φορέων δημιουργεί και πάλι εικόνα αβεβαιότητας και ταραχής στην αγορά και την οικονομία, προϊδεάζοντας για μακρά «ανομβρία».


Πηγή : protothema.gr