Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Το σώου της victoria secret μας άφησε και φέτος άφωνους (video)


Όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος το show της Victoria’s Secret ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Τα looks που παρουσίασε ο αγαπημένος οίκος εσωρούχων για αυτή την σεζόν. «Μαύροι Άγγελοι» με φτερά και κουστούμια γοτθικού χαρακτήρα, με sexy, sporty outfits σε γλυκές, ροζ αποχρώσεις. Αισθησιακές Τυρολέζες και Ινδιάνες με φτερά και ethnic κεντήματα, διέσχισαν με αυτοπεποίθηση την πασαρέλα, προσδίδοντας άλλη αίγλη στον όρο «folklore». 

Τα κρυστάλλινα φτερά της Josephine Skriver, το choker-κορσές της Kendall Jenner, αλλά και οι εντυπωσιακές over the knee, μπότες με κορδόνια που φορούσε η Gigi Hadid κέρδισαν τις εντυπώσεις.









Το φαινόμενο του ΝΒΑ Γιάννης Αντετοκούμπο ζωγράφισε και πάλι



Το έβδομο triple-double της καριέρας του Giannis Antetokounmpo στο ΝΒΑ, ήρθε στη νίκη (115-107) των Bucks επί των Blazers.

15 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 2 κλεψίματα και 4 κοψίματα!





Τούρκος βουλευτής: Θα υψώσω στα νησιά την τουρκική σημαία και θα στείλω την ελληνική πίσω με κούριερ



Ενώ ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης δηλώνει ότι η Τουρκία είναι εγγυήτρια χώρα σε ολόκληρη την Κύπρο!

Νέα πρόκληση την Πέμπτη από την πλευρά της Τουρκίας καθώς βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απείλησε ότι θα υψώσει σε 18 ελληνικά νησιά την τουρκική σημαία και θα στείλει με... κούριερ στην Αθήνα την ελληνική σημαία.

«Θα πάω στα νησιά αυτά και αν χρειαστεί θα υψωσω ο ίδιος την Τουρκική σημαία. Μετα θα διπλώσω την ελληνική σημαία και θα τη στείλω με κούριερ στην ελληνική κυβέρνηση» δήλωσε ο Τανζού Οζτζάν σε ομιλία του στην τουρκική Βουλή. 

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του κόμματος CHP είχε δηλώσει προ ημερών ότι 18 μικρά νησιά κατέχονται από την Ελλάδα. Απευθυνόμενος, μάλιστα, στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε αναρωτηθεί «θα πάρετε πίσω τα 18 νησιά ή όχι;». «Είναι αυτά τα νησιά δικά μας; Είναι, λένε (σ.σ. η τουρκική κυβέρνηση). Θα πρέπει να σηκωθεί η σημαία μας εκεί; Ναι, απαντούν. Αλλά υπάρχει ακόμα εκεί η ελληνική σημαία, γιατί δεν παρεμβαίνετε;» αναρωτήθηκε ο Κιλιτσντάρογλου.

Επανερχόμενος στο θέμα αυτό ο Τούρκος βουλευτής ζήτησε και από συναδέλφους του να τον ακολουθήσουν στο... εγχείρημά του αυτό.

«Υπάρχουν 18 νησιά και δυο βραχονησίδες που μας ανήκουν. Ο Τούρκος πρόεδρος που γνωρίζει πολύ καλά το θέμα κλείνει τα μάτια στο θέμα αυτό. Να πει στην Ελλάδα: παρε τη σημαία από εδώ, είναι δικό μου έδαφος. Δεκαοχτώ δικά μας νησιά τα χαρίσαμε στους Έλληνες» είπε ο Οζτζάν προσθέτοντας ότι θα πάει με βάρκα στα νησιθά αυτά καλώντας την τουρκική κυβέρνηση να πράξει αναλόγως.

«Εάν η τουρκική κυβέρνηση δεν κάνει το καθήκον της θα το κάνουμε εμείς... Θα πάμε την άλλη εβδομάδα και θα πούμε ότι τα εδάφη της πατρίδας έχουν ποτιστεί με το αίμα των ηρώων. Θα πάμε και θα διεκδικήσουμε τις βραχονησίδες που μας πήραν κάτω από τη μύτη μας» είπε ενώ κάλεσε και τους βουλευτές εκτός από το δικό τους κόμματος και των άλλων κομμάτων, του ΑΚΡ και του ΜΗΡ.

Απάντηση πήρε από βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος ο οποίος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «τα νησιά αυτά εσίες τα δώσατε επί Ινονού, το 1923. Σας έχουμε απαντήσει σε αυτό το θέμα των νησιών πολές φορές και μάλιστα έχετε ανησυχήσει».



Πηγή : protothema.gr


Πρόταση Κομισιόν για επανέναρξη των επιστροφών προσφύγων στην Ελλάδα



Τη σταδιακή επανέναρξη των επιστροφών αιτούντων άσυλο από τις χωρες της ΕΕ προς την Ελλάδα, βάσει του κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ, προωθεί με σύστασή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δεν είναι πρώτη φορά που η Επιτροπή καταθέτει σχετική πρόταση, ενώ τώρα προτείνει να ξεκινήσει να εφαρμόζεται εκ νέου ο κανονισμός από τις 15 Μαρτίου 2017, εν όψει και της επικείμενης αναθεώρησής του.

Η υιοθέτηση της πρότασης της Κομισιόν, που περιέχεται στη (μη δεσμευτική) «Σύσταση σχετικά με τις Προϋποθέσεις για την επανέναρξη των μεταφορών αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα», θα λειτουργήσει για το μέλλον, και αφορά μόνο αιτούντες άσυλο οι οποίοι εισήλθαν παράτυπα στην Ελλάδα μετά τις 15 Μαρτίου 2017, ενώ θα εξαιρούνται οι ασυνόδευτοι ανήλικοι.

Σύμφωνα με την πρόταση, οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να παρέχουν ατομικές διασφαλίσεις ώστε οι επιστροφές να καθίστανται δυνατές και να καταθέσουν σχετική έκθεση προόδου έως τις 15 Φεβρουαρίου 2017.

Απαραίτητη προϋπόθεση, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, για την επανέναρξη των επιστροφών προς την Ελλάδα  είναι και η επιτάχυνση των μετεγκαταστάσεων, καθώς από την έναρξη του συστήματος μετεγκατάστασης, τον Οκτώβριο του 2015, έχουν φύγει από την Ελλάδα μόλις 6.117 πρόσφυγες, ενώ υπολογίζεται ότι 24.000 άτομα είναι σε αναμονή για να ενταχθούν στο σύστημα.

Η Επιτροπή καλεί τα κράτη – μέλη να αναλάβουν σχετικές δεσμεύσεις και να προχωρήσουν στην μετεγκατάσταση τουλάχιστον 2.000 αιτούντων άσυλο, σε μηνιαία βάση, από την Ελλάδα, από το Δεκέμβρη του 2016 και 3.000 μηνιαίως από τον Απρίλιο 2017.

Παράλληλα δεσμεύεται ότι η επανέναρξη των επιστροφών δε θα λάβει αναδρομική ισχύ για τους χιλιάδες αιτούντες άσυλο που έχουν περάσει σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη μέσω της Ελλάδας και ότι δεν αφορά ευάλωτες περιπτώσεις ούτε και ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη σύσταση, η Επιτροπή θα παρακολουθεί στενά την υφιστάμενη κατάσταση στην Ελλάδα και θα επανέρχεται με επικαιροποίηση της σύστασης, σε περίπτωση που υπάρξουν αιφνίδιες αλλαγές, όπως για παράδειγμα σημαντική αύξηση των αφίξεων στα νησιά του Αιγαίου.

Ωστόσο, ευρωπαϊκοί κύκλοι εκφράζουν δυσαρέσκεια για τον μικρό αριθμό επιστροφών που έχουν πραγματοποιηθεί προς την Τουρκία, αλλά και για τις μεγάλες καθυστερήσεις που σημειώνονται στο σύστημα εξέτασης αιτημάτων ασύλου στα νησιά.

Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή θα αυξήσει τον αριθμό των εμπειρογνωμόνων της EASO στα νησιά, από τους 39 που είναι σήμερα στους 100, αλλά και των εμπειρογνωμόνων για την εξέταση των αιτημάτων ασύλου από 65 στους 100 μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.



Πηγή : kathimerini.gr


Να γιατί βουλιάζουμε : Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης : Η υψηλή φορολογία δεν επηρεάζει αρνητικά την ανταγωνιστικότητα! Τι είπες ξέρεις;;;


Παραδείγματα δηλώσεων ανικανότητας και χωρίς καμία σοβαρότητα απο τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ πολλά και καθημερινά αλλά αυτό του Δ. Παπαδημητρίου άφησε άφωνους όσους βρίσκονταν εκεί.

 Η υψηλή φορολογία δεν επηρεάζει αρνητικά την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων, δήλωσε  σε ομιλία του ο υπουργός οικονομίας και ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου αφήνοντας άφωνους στελέχη και διευθύνοντες συμβούλους μεγάλων επιχειρήσεων κατά την διάρκεια της εκδήλωσης του 10ου CEO Summit που διοργάνωσε στην Αθήνα η ελληνική εταιρία διοίκησης επιχειρήσεων.

Το ότι παραμένει στην θέση του χωρίς να τον παραιτήσουν αυτό είναι μεγάλο θέμα γιατί δυστυχώς παραμένει στην θέση της ακόμα ολόκληρη η κυβέρνηση δυστυχώς!!!!




Είπε ο Αλέξης και έπεσαν τα μπετά: Το έργο της αναστήλωσης του Πανάγιου τάφου με ενδιαφέρει γιατί είμαι μηχανικός



Κώστας Βουκελάτος

Αυτό το έργο θα μείνει στην ιστορία, είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο για τις εργασίες αναστήλωσης και αποκατάστασης του ιερού κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου από επιστημονική ομάδα του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και πρόσθεσε:

«Είναι ευλογία που έγινε επί των ημερών σας αλλά κι εγώ είμαι πολύ χαρούμενος που συνδράμαμε όσο μπορούσαμε. Και πάρα πολύ χαρούμενος είμαι για το πολυτεχνείο και την ανάδειξή του ως ένα από τα κορυφαία επιστημονικά ιδρύματα με διάσταση διεθνή».

Σημειώστε το "Είναι ευλογία" του Τσίπρα!!!!

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Πανάγιο Τάφο μαζί με τον Πατριάρχη Θεόφιλο, όπου τους ξενάγησε η επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του ΕΜΠ, καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου, η οποία τους ενημέρωσε με λεπτομέρειες για τις εργασίες που γίνονται και τους έδειξε και τα εργαστήρια συντήρησης που λειτουργούν στον Πανάγιο Τάφο.

Η κ. Μοροπούλου τους εξήγησε ότι χρησιμοποιούνται οι πλέον εξελιγμένες μέθοδοι και χρησιμοποιείται ως υλικό το τιτάνιο, ενώ ο κ. Τσίπρας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον διότι, πέραν των άλλων, όπως είπε και ο ίδιος, είναι και μηχανικός.

Σημειώστε το "Είναι μηχανικός ο Τσίπρας" συμπληρώνουμε με τεράστια εμπειρία και χρόνια με ένσημα πάνω στην επιστήμη του από την πέρασε και δεν ακούμπησε όπως ακούμε τουλάχιστον έχοντας μόνο το πτυχίο!!


Πότε το 24ωρο θα γίνει 25ωρο




Το 24ωρο δεν θα είναι πάντα 24ωρο. Η Γη περιστρέφεται όλο και πιο αργά, με συνέπεια η διάρκεια της μέρας στον πλανήτη μας να μεγαλώνει κατά σχεδόν δύο χιλιοστά του δευτερολέπτου κάθε αιώνα που περνάει.

Αυτό τον υπολογισμό έκανε μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη, που βασίσθηκε στην ανάλυση αστρονομικών δεδομένων για μια περίοδο σχεδόν 3.000 ετών.

Οι αστρονόμοι γνωρίζουν από καιρό ότι ο πλανήτης μας σταδιακά «κατεβάζει στροφές», γι' άλλωστε ο δορυφόρος μας, η Σελήνη, απομακρύνεται όλο και περισσότερο. Ο ρυθμός επέκτασης της μέρας ασφαλώς είναι πολύ αργός και έτσι το γεγονός περνάει απαρατήρητο από τους ανθρώπους. Για να μεγαλώσει η μέρα κατά μια ώρα και το 24ωρο να γίνει 25ωρο, θα πρέπει να περιμένουμε άλλα... δύο εκατομμύρια αιώνες περίπου.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ντάραμ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Proceedings of Royal Society A» της Βασιλικής Εταιρείας Επιστημών της Βρετανίας, σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν», μελέτησαν ιστορικές περιγραφές για εκλείψεις και άλλα ουράνια φαινόμενα που συνέβησαν από το 720 π.Χ. μέχρι σήμερα. Μεταξύ άλλων, έλαβαν υπόψη τους βαβυλωνιακές πήλινες πινακίδες με σφηνοειδή γραφή, ελληνικά κείμενα όπως την «Αλμαγέστη» του Πτολεμαίου, κινεζικά, αραβικά, ευρωπαϊκά μεσαιωνικά κ.ά.

Με τη βοήθεια υπολογιστή, οι επιστήμονες υπολόγισαν πού και πότε οι άνθρωποι θα έπρεπε να έχουν δει στον ουρανό συγκεκριμένα συμβάντα, αν η περιστροφή της Γης ήταν σταθερή και η μέρα δεν μεγάλωνε αργά.

Τελικά, εκτίμησαν ότι κατά μέσο όρο η μέση ηλιακή μέρα μεγαλώνει κατά 1,8 χιλιοστά του δευτερολέπτου κάθε αιώνα. Ο ρυθμός αυτός δεν είναι απολύτως σταθερός, αλλά εμφανίζει διακυμάνσεις με το πέρασμα του χρόνου για λόγους που δεν είναι πλήρως κατανοητοί.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ethnos.gr


Ο εγκέλαδος χτύπησε και πάλι την Ινδονησία, πάνω από 100 νεκροί



Οι αρχές της Ινδονησίας απηύθυναν την Πέμπτη έκτακτη έκκληση για βοήθεια προκειμένου να μπορέσουν να περιθάλψουν τους εκατοντάδες τραυματίες από τον χθεσινό σεισμό των 6,5 βαθμών που σημειώθηκε στην επαρχία Άτσεχ από τον οποίο περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. 

Εξαιτίας του σεισμού, που είχε μικρό εστιακό βάθος, έχουν ισοπεδωθεί εκατοντάδες σπίτια, τεμένη και άλλα κτίσματα στο βόρειο τμήμα του νησιού Σουμάτρα, λιγότερες από τρεις εβδομάδες πριν τις τελετές στη μνήμη των δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που σκοτώθηκαν από το γιγάντιο τσουνάμι που έπληξε την περιοχή το 2004 έπειτα από ένα σφοδρό σεισμό. 

Οι ομάδες των διασωστών εξοπλισμένες με μηχανήματα εντοπισμού εγκλωβισμένων δυσκολεύονται πάρα πολύ εξαιτίας του όγκου των ερειπίων, ενώ όσο περνούν οι ώρες μειώνονται οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες. 

«Οι ομάδες αυτές ελέγχουν τα ερείπια για να δουν αν υπάρχει κάποιος εκεί, νεκρός ή ζωντανός», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Καταστροφών, ο Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο. 

Ο προσωρινός απολογισμός κάνει λόγο για 102 νεκρούς και περισσότερους από 700 τραυματίες, διευκρίνισε ο ίδιος. 

Χιλιάδες στρατιώτες και διασώστες συμμετέχουν στις επιχειρήσεις απομάκρυνσης με εκσκαφείς αλλά και με τη βοήθεια εθελοντών που εργάζονται ακόμη και με γυμνά χέρια ή με φτυάρια. 

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Γουιντόντο ζήτησε από όλους τους Ινδονήσιος να προσευχηθούν για τους συμπατριώτες τους που ζουν στην επαρχία Άτσεχ. «Η Άτσεχ δεν είναι μόνη», έγραψε ο Γουιντόντο στον λογαριασμό του στο Twitter. 

Όμως τώρα η προσοχή έχει στραφεί και στους τραυματίες και στους ανθρώπους που έχουν μείνει άστεγοι. 
Ο στρατός έχει αρχίσει να αναγείρει πρόχειρους καταυλισμούς, κουζίνες και ένα νοσοκομείο εκστρατείας στην πόλη Μεουρέουντου, που έχει πληγεί πολύ από τον σεισμό, όπως δήλωσε ένας αξιωματικός του στρατού. 

«Προτεραιότητά μας σήμερα είναι να ελέγξουμε όλα τα κτίρια για να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν είναι εγκλωβισμένος και να βοηθήσουμε όσους έμειναν άστεγοι», διευκρίνισε ο Τάτανγκ Σουλεϊμάν. 

Όμως στην περιοχή υπάρχει έλλειψη ιατρικού εξοπλισμού και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, ενώ τα νοσοκομεία έχουν ξεπεράσει τις δυνατότητές τους. 

Στην περιοχή Πίντιε Τζάγια, που βρίσκεται πολύ κοντά στο επίκεντρο του σεισμού και όπου έχουν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές, οι ομάδες των διασωστών έχουν άμεση ανάγκη φαρμάκων, εξοπλισμού και προσωπικού, τόνισε ο Σάιντ Μουλιάντι αναπληρωτής κυβερνήτης της περιοχής. 

Η πλειονότητα των τραυματιών πέρασαν τη νύχτα στο ύπαιθρο διότι δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους ή επειδή φοβούνταν από τους συνεχιζόμενους μετασεισμούς, πρόσθεσε. 

Η επαρχία Άτσεχ, που βρέχεται από τον Ινδικό Ωκεανό, είχε καταστραφεί στις 26 Δεκεμβρίου 2004 από έναν ισχυρό υποθαλάσσιο σεισμό, ο οποίος προκάλεσε ένα γιγάντιο τσουνάμι και τον θάνατο περισσότερων από 170.000 ανθρώπων στην Ινδονησία, αλλά και χιλιάδων ακόμη σε άλλες χώρες στον Ινδικό Ωκεανό. 




Πηγή : tanea.gr


Ανήλικοι και αλλοδαποί ανάμεσα στους συλληφθέντες αντιεξουσιαστές




Γιάννης Αθανασίου

14χρονα ανήλικα παιδιά και αλλοδαποί είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες στα Εξάρχεια.

Δύο παιδιά ηλικίας 15 και 14 ετών είναι δυστυχώς μεταξύ των 23 συλληφθέντων για τα προχθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια με αφορμή την επέτειο των οκτώ χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. 

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι δύο γυναίκες, 2 Σύριοι και 1 Αλγερινός. Οι 5 θα δικαστούν για πλημμέλημα και οι 18 για κακούργημα. 

 Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και δύο γυναίκες, 2 Σύριοι και 1 Αλγερινός. 

Οι 5 θα δικαστούν για πλημμέλημα και οι 18 για κακούργημα. 



Από τα επεισόδια τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα επεισόδια, ο ένας εκ των οποίων μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο με έγκαυμα στο χέρι.


Οι μαύρες προβλέψεις του Bloomberg για το 2017... καταρρέει οικονομικά η Ελλάδα



Πέρυσι το Bloomberg για το 2016 είχε προβλέψει το Brexit αλλά και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ οπότε οι προβλέψεις του δεν θεωρούνται και τόσο έξω για το 2017.

Το πρακτορείο αναφέρεται και στην Ελλάδα για την οποία υποστηρίζει πως παρά τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα τα οποία συνεχίζονται, η οικονομία συνεχίζει να καταρρέει χωρίς αυτή τη φορά να υπάρχει ελπίδα.

Η Μαρίν Λεπέν κερδίζει τις γαλλικές εκλογές. Οδηγεί τη χώρα σε δημοψήφισμα για την παραμονή στην Ευρώπη και κερδίζει και αυτό. Η Γαλλία γίνεται η δεύτερη μεγάλη χώρα μετά την Αγγλία που θα αποχωρήσει αλλά η συγκεκριμένη κίνηση ουσιαστικά διαλύει την Ευρώπη τουλάχιστον με τη μορφή που την ξέρουμε.

Στην Ιταλία γίνονται εκλογές τις οποίες κερδίζει ακόμη ένας λαικιστής, ο Μπέπε Γκρίλο των 5 αστέρων «κάνοντας» το πολιτικό μείγμα στην Ευρώπη ακόμη πιο εκρηκτικό.

Στη Γερμανία επίσης η Άγκελα Μέρκελ χάνει τις εκλογές και στη Μεγάλη Βρετανία ανατρέπεται και η Τερέζα Μέι τη οποία αντικαθιστά κάποιος σκληροπυρηνικός υποστηρικτής του Brexit.

Ο Τράμπ θα έρθει αντιμέτωπος με ένα μεγάλο κίνημα διαμαρτυρίας με κέντρο την Καλιφόρνια, η οποία και θα αποσχιστεί, με το Bloomberg να κάνει λόγο για «Calexit». Η Καλιφόρνια θα διαδηλώνει για την απουσία περιβαλλοντικών μέτρων.

Το χειρότερο το Bloomberg το κρατά για το τέλος, αναφέροντας πως είναι πιθανό οι ΗΠΑ να αποφασίσουν τελικώς να αποχωρήσουν από το ΝΑΤΟ, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά και ο Τράμπ, μία αποχώρηση  η οποία αυτόματα θα προκαλέσει ντόμινο παγκοσμίων εξελίξεων. 

Από την άλλη πλευρά, η έξοδος των ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ θα δώσει αυτόματα το «πράσινο» φως στη Ρωσία για εγκαθίδρυση δικών της συστημάτων και επιρροών τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Συρία, καθώς ο «μεγάλος» παίκτης της Βορειοατλαντικής συμμαχίας θα είναι και επίσημα παρελθόν, αλλά παράλληλα και πολύ απασχολημένος με τον δικό του Σινο – αμερικανικό πόλεμο.

Την ίδια ώρα, η Βόρεια Κορέα εξακολουθεί να έχει επικεφαλής τον Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος ανατρίχιασε τον κόσμο αποδεικνύοντας πως μπορεί να γεμίσει με πυρηνικά την Δυτική Ακτή των ΗΠΑ.



WSJ: Αγνοούνται 13.000 πρόσφυγες που πέρασαν από την Ελλάδα




Τα ευρήματα της αξιολόγησης που έκαναν οι αξιωματούχοι για την κατάσταση στα ευρωπαϊκά σύνορα στο Αιγαίο δίνουν ένα "σκοτεινό" στατιστικό.

Δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει πως περίπου 13.000 άνθρωποι που καταγράφτηκαν σε χώρους φιλοξενίας μεταναστών στην Ελλάδα αγνοούνται και ενδέχεται να έχουν περάσει στη βόρεια Ευρώπη.

Το δημοσίευμα επικαλείται Ευρωπαίους αξιωματούχους, αρμόδιους για θέματα μετανάστευσης που κάνουν αναφορά σε στοιχεία καταγραφής στα ελληνικά Hot Spot.


Όπως σημειώνει η WSJ, τα ευρήματα της αξιολόγησης στα οποία προχώρησαν οι αξιωματούχοι για την κατάσταση στα ευρωπαϊκά σύνορα στο Αιγαίο, "αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα δεν κατέστη ο τελικός προορισμός για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στο ταξίδι τους προς την Ευρώπη".

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, περίπου 63.000 είναι εκείνοι που ευρίσκονται σήμερα στα κέντρα και αναμένουν την αναδιανομή τους τους στα νησιά και την ενδοχώρα. Όπως γράφει η WSJ, γνωρίζουμε μόνο το τί πραγματικά συμβαίνει με τους 50.000 εξ αυτών.

"Οι υπόλοιποι δεν έχουν παρακολουθηθεί εδώ και μήνες", αναφέρει ένας από τους αξιωματούχους που συμμετείχαν στην αξιολόγηση.
Ψάχνοντας τους no-shows

"Μπορεί να κατευθύνθηκαν προς την ελληνική ενδοχώρα, ή να προχώρησαν στα Βαλκάνια, ή να βρίσκονται στη βόρεια Ευρώπη αυτή τη στιγμή", είπε ο αξιωματούχος σύμφωνα με την Wall Street Journal. Οι άνθρωποι αυτοί αποκαλούνται "no-shows", καθώς δεν έχουν εμφανιστεί σε κέντρα ελέγχου. "Κανείς δεν ξέρει πού βρίσκονται τώρα οι "no-shows" ανέφερε στην WSJ άλλος ένας αξιωματούχος. "Κανείς δεν ξέρει αν έχουν φύγει από τα νησιά, ή αν δεν εμφανίζονται επειδή ελπίζουν πως κάτι θα αλλάξει για τους ίδιους", συμπλήρωσε.

Ευρωπαίοι και Έλληνες αξιωματούχοι εκτιμούν ότι περίπου 500 πρόσφυγες και μετανάστες καταφέρνουν με τη βοήθεια διακινητών να περάσουν τα βόρεια σύνορα της χώρας κάθε εβδομάδα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη.

"Το σημαντικό είναι ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν καταγραφεί", δήλωσε Έλληνας αξιωματούχος που διατήρησε την ανωνυμία του.

Ανώτατος Έλληνας αξιωματούχος, που επίσης δεν κατονομάζεται, δήλωσε στην εφημερίδα ότι με το πρόβλημα αυτό βρίσκονται αντιμέτωπες πολλές χώρες που δέχονται προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές. "Είναι αδύνατο να ελεγχθούν απολύτως τα σύνορα", φέρεται να είπε στην εφημερίδα.

Σε κάθε περίπτωση, από τους 13.000 μετανάστες οι οποίοι αγνοούνται, περίπου 8.000 που είχαν καταγραφεί στην ενδοχώρα και περιέχονταν στην επίσημη καταμέτρηση δεν έχουν επικοινωνήσει με τις ελληνικές αρχές από τον Αύγουστο. Από αυτούς που έφτασαν στα νησιά από τον Μάρτιο, περίπου 5.000 έχουν εξαφανιστεί.



Πηγή: Wall Street Journal, news247.gr


Τώρα τα είδαμε όλα! Ο Αλέξης ο πιο σέξι ηγέτης και ο Τράμπ πρόσωπο της χρονιάς



Τι άλλο θα ακούσουμε; Τι άλλο θα ζήσουμε;

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συγκαταλέγεται στους 15 πιο σέξι ηγέτες του κόσμου του περιοδικού People.



«Αλέξης Τσίπρας, 42. Ο επαναστάτης μαθητής που έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας μας ενέπνευσε για το σλόγκαν: “Έλα Αλέξη για μια Ελλάδα που είναι σέξι”», γράφει η λεζάντα κάτω από την φωτογραφία του Πρωθυπουργού.



Τον Ντόναλντ Τραμπ έχρισε πρόσωπο της χρονιάς το περιοδικό TIME για το 2016 που όπου να'ναι μας αφήνει, αποκαλώντας τον "πρόεδρο των διχασμένων πολιτειών της Αμερικής". Πρόκειται για τα πρόσωπα, που σύμφωνα με τους συντάκτες του Τime επηρέασαν περισσότερο τα γεγονότα το τρέχον έτος είτε για καλό, είτε για κακό.


Συνάντηση Λευτέρη Αυγενάκη με τα ιστορικά στελέχη του Συνδέσμου 1974




Στις 6 Δεκεμβρίου 2016 το άπόγευμα συνεδίασε το Δοικητικό Συμβούλο του Σύνδεσμου 1974 υπό τήν προεδρία της κας Σύλβιας Ιωαννίδου.



Στην Συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο γεν γραμ.της Νέας Δημοκρατίας κος Λευτέρης Αυγενάκης καί ο σύμβουλος του κου Κυριάκου Μητσοτάκη κος Αθανάσιος Νέζης.

Αποφασιστηκε ομοφωνα ο Σύνδεσμος 1974 να ανταποκριθεί στην πρόσκληση της Νέας Δημοκρατίας γιά Οργανωτικη Συστράτευση με σκοπό την Οργανωτικη Ανασυγκρότηση Πανελλαδικά.



Σύντομα θα ανακοινωθεί πρόγραμμα δράσης με ευρεια συμμετοχη παλαιων Στελεχων του κόμματος


Παραιτήθηκε ο Ματέο Ρέντσι



Ο Ματέο Ρέντσι υπέβαλε και επίσημα την παραίτησή του το βράδυ της Τετάρτης, όπως είχε ανακοινώσει ότι θα κάνει μετά από την ήττα του στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Ομως, ο πρόεδρος της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, καθυστερεί την αποδοχή της παραίτησης, ζητώντας του να μείνει ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός, καθώς αύριο θα ξεκινήσει τις επαφές με τα πολιτικά κόμματα, με την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων να αναμένονται το Σάββατο.

Μετά τις διαβουλεύσεις ο κ. Ματαρέλα αναμένεται να ζητήσει από μέλος του υπουργικού συμβουλίου του Ματέο Ρέντσι ή από πολιτικό του κόμματός του να σχηματίσει κυβέρνηση.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Ματαρέλα καθυστερεί την παραίτηση του Ρέντσι. Ο Ιταλός πρωθυπουργός ήθελε να φύγει από τη θέση του τη Δευτέρα, αλλά ο πρόεδρος της Ιταλίας του ζήτησε να μείνει μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού, κάτι που έγινε σήμερα.

Με τη Γερουσία να εγκρίνει τον προϋπολογισμό με 173 «ναι» έναντι 108 «όχι», ο Ιταλός πρωθυπουργός μετέβη στο Κυρηνάλιο Μέγαρο για να επιβάλει και επίσημα την παραίτησή του.

Πιθανοί αντικαταστάτες του Ματέο Ρέντσι θεωρούνται ο υπουργός Οικονιμικός Πιέρ Κάρλος Πάντοαν και ηγέτης της Γερουσίας Πιέτρο Γκράσο, ο οποίος είναι απολιτίκ.

Οπως αναφέρει το BBC, πηγή τόνισε πως ο Ιταλός πρόεδρος θεωρεί «αδιανόητη» την διεξαγωγή εκλογών πριν συγχρονιστούν οι εκλογικοί νόμοι που διέπουν τα δύο σώματα του κοινοβουλίου. Ο νόμος άλλαξε πέρυσι για να δώσει τη δυνατότητα στο κόμμα που προηγείται την κοινοβουλευτική πλειοψηφία μέσω του μπόνους εδρών στην Κάτω Βουλή των Αντιπροσώπων. Ωστόσο, δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στη Γερουσία, η οποία εκλέγεται με αναλογική εκπροσώπηση. Οι μεταρρυθμίσεις της Γερουσίας ήταν μέρους του πακέτου που απορρίφθηκαν την Κυριακή. Ενας ακόμη παράγοντας είναι ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο θα αποφανθεί στις 24 Ιανουαρίου σχετικά με το εάν είναι νόμιμες οι μεταρρυθμίσεις.



Πηγή : tovima.gr


Άγκυρα προς Αθήνα: Άμεση έκδοση και των 8 αξιωματικών




Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ζήτησε την άμεση έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που είχαν περάσει στην Ελλάδα και ζήτησαν άσυλο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου. 

Μιλώντας στο τουρκικό TRT, ο Τσαβούσογλου είπε ότι και οι οκτώ είναι πραξικοπηματίες. 

«Επιθυμούμε την άμεση έκδοση αυτών των ανθρώπων στην Τουρκία» δήλωσε. 

Σημειώνεται ότι εχθές, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την έκδοση τριών Τούρκων αξιωματικών (από τους οκτώ συνολικά).

Το συμβούλιο Εφετών έκανε δεκτό το τουρκικό αίτημα για σύλληψη των τριών αξιωματικών παρά το γεγονός ότι μόλις τη Δευτέρα εκδόθηκε διαφορετική κρίση για τρεις άλλους συναδέλφους τους, που επίσης ζητούνται από τις τουρκικές αρχές.

Oι τρεις αξιωματικοί κατηγορούνται για τρία από τα τέσσερα αδικήματα για τα οποία ζητήθηκε η έκδοσή τους. Μετά την απόφαση του Συμβουλίου άσκησαν έφεση και παραμένουν κρατούμενοι.



Newsroom ΔΟΛ