Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Οι μαύρες προβλέψεις του Bloomberg για το 2017... καταρρέει οικονομικά η Ελλάδα



Πέρυσι το Bloomberg για το 2016 είχε προβλέψει το Brexit αλλά και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ οπότε οι προβλέψεις του δεν θεωρούνται και τόσο έξω για το 2017.

Το πρακτορείο αναφέρεται και στην Ελλάδα για την οποία υποστηρίζει πως παρά τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα τα οποία συνεχίζονται, η οικονομία συνεχίζει να καταρρέει χωρίς αυτή τη φορά να υπάρχει ελπίδα.

Η Μαρίν Λεπέν κερδίζει τις γαλλικές εκλογές. Οδηγεί τη χώρα σε δημοψήφισμα για την παραμονή στην Ευρώπη και κερδίζει και αυτό. Η Γαλλία γίνεται η δεύτερη μεγάλη χώρα μετά την Αγγλία που θα αποχωρήσει αλλά η συγκεκριμένη κίνηση ουσιαστικά διαλύει την Ευρώπη τουλάχιστον με τη μορφή που την ξέρουμε.

Στην Ιταλία γίνονται εκλογές τις οποίες κερδίζει ακόμη ένας λαικιστής, ο Μπέπε Γκρίλο των 5 αστέρων «κάνοντας» το πολιτικό μείγμα στην Ευρώπη ακόμη πιο εκρηκτικό.

Στη Γερμανία επίσης η Άγκελα Μέρκελ χάνει τις εκλογές και στη Μεγάλη Βρετανία ανατρέπεται και η Τερέζα Μέι τη οποία αντικαθιστά κάποιος σκληροπυρηνικός υποστηρικτής του Brexit.

Ο Τράμπ θα έρθει αντιμέτωπος με ένα μεγάλο κίνημα διαμαρτυρίας με κέντρο την Καλιφόρνια, η οποία και θα αποσχιστεί, με το Bloomberg να κάνει λόγο για «Calexit». Η Καλιφόρνια θα διαδηλώνει για την απουσία περιβαλλοντικών μέτρων.

Το χειρότερο το Bloomberg το κρατά για το τέλος, αναφέροντας πως είναι πιθανό οι ΗΠΑ να αποφασίσουν τελικώς να αποχωρήσουν από το ΝΑΤΟ, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά και ο Τράμπ, μία αποχώρηση  η οποία αυτόματα θα προκαλέσει ντόμινο παγκοσμίων εξελίξεων. 

Από την άλλη πλευρά, η έξοδος των ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ θα δώσει αυτόματα το «πράσινο» φως στη Ρωσία για εγκαθίδρυση δικών της συστημάτων και επιρροών τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Συρία, καθώς ο «μεγάλος» παίκτης της Βορειοατλαντικής συμμαχίας θα είναι και επίσημα παρελθόν, αλλά παράλληλα και πολύ απασχολημένος με τον δικό του Σινο – αμερικανικό πόλεμο.

Την ίδια ώρα, η Βόρεια Κορέα εξακολουθεί να έχει επικεφαλής τον Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος ανατρίχιασε τον κόσμο αποδεικνύοντας πως μπορεί να γεμίσει με πυρηνικά την Δυτική Ακτή των ΗΠΑ.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου