Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Προσλήψεις 1.030 ειδικών φρουρών για την φύλαξη των ΑΕΙ από κακοποιά στοιχεία

 



Μόλις χθες δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που επιτέλους δίνει το δικαίωμα να φυλάσσονται τα ΑΕΙ από κάθε είδους κακοποιούς που αλώνιζαν στους χώρους σε βάρος της ασφάλειας των φοιτητών.

Μεταξύ άλλων, προβλέπει την πρόσληψη 1.030 Ειδικών Φρουρών στην Ελληνική Αστυνομία, αλλά και την τοποθέτηση ηλεκτρονικών και λοιπών συστημάτων ασφαλείας στα πανεπιστήμια, όπως κάμερες, μηχανήματα ανίχνευσης απαγορευμένων αντικειμένων και ουσιών κλπ. 

Σύμφωνα με το άρθρο 18, συνιστώνται Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.), οι οποίες συγκροτούνται από αστυνομικό προσωπικό και ειδικούς φρουρούς που προσλαμβάνονται για τον σκοπό αυτό. Το προσωπικό διατίθεται σε Α.Ε.Ι. με κριτήριο την ύπαρξη και την έκταση των αναγκών που διαπιστώνονται και ανακατανέμεται ανάλογα με τις περιστάσεις, χωρίς χρονικό περιορισμό. Το προσωπικό των Ο.Π.Π.Ι. συνεργάζεται με τον πρύτανη ή τον αρμόδιο αντιπρύτανη, καθώς και με τις αρμόδιες υπηρεσίες και όργανα του ιδρύματος. Οι διοικήσεις των Α.Ε.Ι. διευκολύνουν το προσωπικό των Ο.Π.Π.Ι. κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του. 

Αποστολή τους είναι η προστασία και ασφάλεια τόσο των προσώπων που βρίσκονται στους χώρους των Α.Ε.Ι., όσο και των υποδομών αυτών. Οι Ο.Π.Π.Ι. είναι αρμόδιες για την άσκηση αστυνομικών καθηκόντων εντός των χώρων των Α.Ε.Ι. και ιδίως για:

α) Την πρόληψη της τέλεσης και την αντιμετώπιση κάθε αξιόποινης πράξης εντός των χώρων των Α.Ε.Ι.,

β) τη στελέχωση και λειτουργία των Κέντρων Ελέγχου και Λήψης Σημάτων και Εικόνων μαζί με το προσωπικό των Α.Ε.Ι.,

γ) την πραγματοποίηση περιπολιών στο πλαίσιο των καθηκόντων τους. 

Ωστόσο, υπογραμμίζεται ότι κατά την άσκηση των καθηκόντων του, το προσωπικό των Ο.Π.Π.Ι. δεν φέρει πυροβόλο όπλο, συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες και ασκεί όλες τις κατά νόμο αρμοδιότητες. 

ΤΟ ΦΕΚ.

Για τη συγκρότηση των Ο.Π.Π.Ι. συνιστώνται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη 1.030 οργανικές επί θητεία θέσεις ειδικών φρουρών. Το προσωπικό των Ο.Π.Π.Ι. υπάγεται στην Ελληνική Αστυνομία, η εν γένει υπηρεσιακή του κατάσταση ρυθμίζεται από τις πάγιες διατάξεις που διέπουν το αστυνομικό προσωπικό και τους ειδικούς φρουρούς και η μισθοδοσία του βαρύνει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σε ό,τι αφορά στους ειδικούς φρουρούς εκτελούν: 

α) καθήκοντα φύλαξης ευπαθών στόχων αστυνομικού ενδιαφέροντος, ιδίως κτιρίων και εγκαταστάσεων δημοσίων υπηρεσιών, δικαστικών αρχών, οργανισμών κοινής ωφέλειας, διπλωματικών αντιπροσωπειών, κατοικιών κυβερνητικών αξιωματούχων και 

β) υπηρεσίες περιπολιών. 

Επίσης, δύναται να διατίθενται για τη στελέχωση Ειδικών Αστυνομικών Υπηρεσιών ή τη συγκρότηση ειδικών μονάδων και μεταβατικών αποσπασμάτων προς αντιμετώπιση ιδιαίτερων μορφών εγκληματικότητας και αναζήτηση διωκομένων ή εξαφανισθέντων προσώπων.

Ακόμη δύναται να διατίθενται για εκτέλεση υπηρεσίας φρούρησης και μεταγωγής κρατουμένων και φρούρησης αστυνομικών υπηρεσιών και κρατητηρίων αυτών, καθώς και για τη συγκρότηση των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.).

Κατά την άσκηση των ανωτέρω αρμοδιοτήτων έχουν τις ίδιες εξουσίες, καθήκοντα και υποχρεώσεις με το αστυνομικό προσωπικό, πλην αυτών που αναφέρονται στην άσκηση των προανακριτικών καθηκόντων. Στους ειδικούς φρουρούς που στελεχώνουν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.), επιτρέπεται η άσκηση προανακριτικών καθηκόντων για το διάστημα που υπηρετούν σε αυτές και για υποθέσεις των οποίων επιλαμβάνονται κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας

Σχετικά με τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλεία που θα τοποθετηθούν στα πανεπιστήμια, σύμφωνα με το άρθρο 12  «,  τα ΑΕΙ μπορούν να εφαρμόζουν τεχνικά ή άλλα αναγκαία μέτρα για την τήρηση της τάξης και της ασφάλειας εντός των χώρων τους, καθώς και για την προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας του διδακτικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού, των φοιτητών και τρίτων φυσικών προσώπων - επισκεπτών και της ακίνητης και κινητής περιουσίας των Α.Ε.Ι..

Μάλιστα, κάθε ΑΕΙ, με κριτήριο το μέγεθός του, τις ιδιαίτερες ανάγκες, τη συχνότητα εμφάνισης παραβατικών συμπεριφορών και τη διαβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας και προστασίας του, τοποθετεί ηλεκτρονικά και λοιπά συστήματα ασφάλειας που καλύπτουν μέρος ή το σύνολο των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του.

Ως τέτοια συστήματα λογίζονται ιδίως:

α) μέσα επιτήρησης με τη λήψη ή καταγραφή εικόνας και ήχου σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Α.Ε.Ι.,

β) ηλεκτρονικά μηχανήματα ανίχνευσης απαγορευμένων αντικειμένων και ουσιών στις εισόδους εξωτερικών ή εσωτερικών χώρων των Α.Ε.Ι.,

γ) μέσα ειδοποίησης άμεσου κινδύνου με φωτεινή ένδειξη και ηχητικά, όπως συναγερμός και δ) αισθητήρες ανίχνευσης κίνησης και αποσυναρμολόγησης.

Πέραν των τεχνικών ή τεχνολογικών μέτρων ασφάλειας της παρούσας, κάθε Α.Ε.Ι. δύναται να λαμβάνει μέτρα που συμβάλλουν στην ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας και προστασίας, όπως η εφαρμογή φωτισμού ασφάλειας σε εξωτερικούς χώρους του Α.Ε.Ι., καθώς και η πρόσληψη προσωπικού ασφαλείας. 





Απίστευτη δήλωση του δικηγόρου Τσίπρα, δικαιώνει τις δολοφονίες του Δημήτρη Κουφοντίνα

 



Καμπαγιάννης για Κουφοντίνα: Τσαλαπατώντας τους νόμους της η δημοκρατία δικαιώνει αναδρομικά την βίαιη δράση του.

Με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 16 Φεβρουαρίου, ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης υπεραμύνεται των αιτημάτων του αρχιτρομοκράτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ δηλώνει χαρακτηριστικά πως: "Τσαλαπατώντας τους ίδιους της τους νόμους, στην περίπτωση Κουφοντίνα, η δημοκρατία δικαιώνει αναδρομικά την βίαιη δράση του". 

Πιο αναλυτικά, ο δικηγόρος ο οποίος μεταξύ άλλων υποθέσεων έχει αναλάβει και την εκπροσώπηση του Αλέξη Τσίπρα στην αγωγή κατά Κουρτάκη - Παπαχρήστου, σε άρθρο του που τιτλοφορείται: "Για το αίτημα της απεργίας πείνας του Δ. Κουφοντίνα: μια καθαρή υπόθεση", αναφέρει πως υπάρχει μία "κραυγαλέα διακριτική αντιμετώπιση εις βάρος του συγκεκριμένου κρατούμενου​".

Ενώ η υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα, συνεχίζει, είναι μία καθαρή υπόθεση: "Η κυβέρνηση υλοποιεί μια πολιτική ατζέντα πάνω στον συγκεκριμένο κρατούμενο. Μετατρέπει το σώμα του σε μέσο προς σκοπό, έστω και αν γνωρίζει ότι – από την έξοδο από τον Μεσαίωνα και εντεύθεν – η έκτιση της ποινής είναι παντελώς άσχετη με τα εγκλήματα για τα οποία έχει κάποιος καταδικαστεί".

Στη συνέχεια, ο δικηγόρος και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις ευρωεκλογές του 2019, αναγράφει πως: "είμαστε αντιμέτωποι με μια εμβληματική περίπτωση κατά την οποία η δημοκρατία διαπράττει απιστία προς τον εαυτό της. Γιατί η δημοκρατία πρέπει να αποδεικνύει, ακόμα και απέναντι στους αρνητές της, την ηθική της ανωτερότητα".

Και καταλήγει: "Τσαλαπατώντας τους ίδιους της τους νόμους, στην περίπτωση Κουφοντίνα, η δημοκρατία δικαιώνει αναδρομικά την βίαιη δράση του. Και έτσι ο κρατούμενος, αντί να ηττάται όπως καμώνονται τα ανδρείκελα της κυβέρνησης, νικάει την ώρα της συντριβής του".


 Ολόκληρο το άρθρο του Θανάση Καμπαγιάννη: 

"​Για το αίτημα της απεργίας πείνας του Δ. Κουφοντίνα: μια καθαρή υπόθεση

Θανάσης Καμπαγιάννης*

Η κατάσταση της υγείας του κρατούμενου απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα είναι κρίσιμη, καθώς μετά από 40 μέρες απεργίας πείνας νοσηλεύεται πλέον σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο της Λαμίας. Το τελευταίο που απαιτεί η κρισιμότητα της κατάστασης από όσους αποφασίζουν και από όσους παρεμβαίνουν στον δημόσιο διάλογο είναι υπεκφυγές και εξυπνάδες.

Μπροστά στην κραυγαλέα διακριτική αντιμετώπιση εις βάρος του συγκεκριμένου κρατούμενου, το Υπουργείο και κάποιοι που επιχειρούν να εμφανιστούν ως «αντικειμενικοί» ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει διακριτική αντιμετώπιση ούτε παραβίαση του νόμου που η ίδια η κυβέρνηση φωτογραφικά ψήφισε. Δεν αρκεί φαίνεται η στέρηση των αδειών επί χρόνια (αν και ο κρατούμενος είχε θεμελιώσει το σχετικό δικαίωμα), στη συνέχεια η αφαίρεση του δικαιώματος άδειας (αν και ο κρατούμενος τίμησε την εμπιστοσύνη των εισαγγελέων που του τις χορήγησαν όχι μία αλλά έξι φορές), περαιτέρω η νομοθέτηση διάταξης που στερεί το δικαίωμα έκτισης της ποινής σε αγροτική φυλακή για τους καταδικασμένους σε τρομοκρατία.

Όλα αυτά προσπερνιούνται διά της σιωπής. Ποια είναι όμως η δικαιολογία για την μη μεταγωγή στη φυλακή «από την οποία προήλθε» όπως ρητά γράφει ο ν. 4760/2020, δηλαδή στον Κορυδαλλό, όπου ο Κουφοντίνας εξέτιε αρχικά την ποινή του; Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κυρία Νικολάου επιχείρησε με αποτυχημένους λογικούς ακροβατισμούς να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα (ανακοίνωση 23/1) επικαλούμενη "τι επιθυμούσε ο νομοθέτης" και όχι τι γράφει ο νόμος. Αφού ισχυρίστηκε ότι δεν κρατούνται κατάδικοι στον Κορυδαλλό (αστεία πράγματα, όταν υπάρχει ειδική αντιτρομοκρατική πτέρυγα στο υπόγειο των Γυναικείων Φυλακών όπου βεβαίως κρατούνται κατάδικοι), έφτασε τελικά – που αλλού; – στον κορονοϊό. Επειδή η σχετική επιχειρηματολογία είναι αστεία, ο κ. Αντύπας Καρίπογλου που αρθρογράφησε στα Νέα του Σαββατοκύριακου (Η στρεβλή συζήτηση για τα δικαιώματα του κ. Κουφοντίνα, 31/1), με το εκτόπισμα του φιλελεύθερου, κράτησε βέβαια ίσες αποστάσεις, αλλά αναγκαστικά μέμφθηκε και την κυβέρνηση για την «κακοτεχνία του νόμου».

Κακοτεχνία; Νόμιζα ότι το φιλελεύθερο κράτος δικαίου βασίζεται στην ύπαρξη γραπτών νόμων με διατάξεις γνωστές εκ των προτέρων, ρητές και ορισμένες, ώστε να αποφεύγεται η κρατική αυθαιρεσία του τύπου «ξέρετε, άλλο εννοούσαμε». Και έστω, ας αποδεχτούμε την – τραγελαφική – ερμηνεία ότι ο νόμος που φτιάξανε (που ήταν και φωτογραφικός, τρομάρα τους οι άριστοι...) ήταν κακότεχνος. Για να μην μεταχθεί ο Κουφοντίνας στον Κορυδαλλό, ή μάλλον για να μεταχθεί από τον Κορυδαλλό στον Δομοκό, έπρεπε να υπάρξει απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών με αιτιολογημένο σκεπτικό. Πού είναι αυτή η απόφαση και ποιό το σκεπτικό της; Παρά τα επανειλημμένα αιτήματα του κρατούμενου να λάβει αντίγραφο αυτής, η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής αρνείται να την χορηγήσει για λόγους «προσωπικών δεδομένων»... Μιλάμε για διακωμώδηση της έννομης τάξης...

Ας πάψουν λοιπόν κάποιοι να εκθέτουν τον φιλελευθερισμό τους στην υπηρεσία τού να θολώσουν τα νερά μιας υπόθεσης που είναι καθαρή: η κυβέρνηση υλοποιεί μια πολιτική ατζέντα πάνω στον συγκεκριμένο κρατούμενο. Μετατρέπει το σώμα του σε μέσο προς σκοπό, έστω και αν γνωρίζει ότι – από την έξοδο από τον Μεσαίωνα και εντεύθεν – η έκτιση της ποινής είναι παντελώς άσχετη με τα εγκλήματα για τα οποία έχει κάποιος καταδικαστεί.

Είμαστε ενώπιον μιας τρανταχτής περίπτωσης κατά την οποία το κράτος επιδεικνύει τον μισάνθρωπο και εκδικητικό πυρήνα του. Για όσες και όσους πιστεύουν στη δημοκρατία, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα: είμαστε αντιμέτωποι με μια εμβληματική περίπτωση κατά την οποία η δημοκρατία διαπράττει απιστία προς τον εαυτό της. Γιατί η δημοκρατία πρέπει να αποδεικνύει, ακόμα και απέναντι στους αρνητές της, την ηθική της ανωτερότητα. 'Οπως το έγραφε ο μακαρίτης ο Ανδρουλάκης: «η δημοκρατία ακούει και απαντά, προσπαθεί να πείσει τον αρνητή της ότι η προσφυγή του στη βία ήταν αδικαίωτη, γιατί οι θεσμοί της ήταν και είναι αναλλοίωτοι και ζωντανοί».

Τσαλαπατώντας τους ίδιους της τους νόμους, στην περίπτωση Κουφοντίνα, η δημοκρατία δικαιώνει αναδρομικά την βίαιη δράση του. Και έτσι ο κρατούμενος, αντί να ηττάται όπως καμώνονται τα ανδρείκελα της κυβέρνησης, νικάει την ώρα της συντριβής του.

Ας μην νικήσει ο θάνατος σε αυτή την υπόθεση. Ας νικήσουν, έστω την τελευταία στιγμή, η ζωή και η δημοκρατία".

* Ο Θανάσης Καμπαγιάννης είναι δικηγόρος στην Αθήνα.


Πηγή



Κυκλοφορεί ατιμώρητος; Ο ημιπιτσιρικάς του Βούτση ανάμεσα στους συλληφθέντες αντιεξουσιαστές


 

Ο ημιπιτσιρικάς του Νίκου Βούτση γνωστός αντιεξουσιαστής και λάτρης του εκτελεστή Κουφοντίνα συνελήφθη και πάλι. 

Μιλάμε φυσικά για τον γιο του Νίκου Βούτση, του πρώην προέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή με τον Ρουβίκωνα.

Ο γιος του Βούτση, δεν έχει συλληφθεί ούτε μία ούτε δύο φορές, αλλά πολλές πάρα πολλές, με κορυφαία την ληστεία τράπεζας με Καλασνίκοφ που έκανε πριν από χρόνια μαζί με άλλους αντιεξουσιαστές.

Τελευταία είχε συλληφθεί έξω από το σπίτι της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, καθώς πετούσε τρικάκια με απειλητικά μηνύματα σε βάρος της.

Είχε οδηγηθεί στο αυτόφωρο και προκλητικά αθωώθηκε καθώς το να πετάς τρικάκια δεν είναι και ποινικό αδίκημα. Αμετανόητος ο ημιπιτσιρικάς του Βούτση, συμμετείχε στην έφοδο του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Υγείας, μια κίνηση συμπαράστασης στον εκτελεστή τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα και συνελήφθη και πάλι.

Το θέμα είναι ότι παρά τις πολλές συλλήψεις για τα ίδια αδικήματα κυκλοφορεί προκλητικά ατιμώρητος εκθέτοντας την δικαιοσύνη.



Διάβημα της Αθήνας στην Άγκυρα για το Τσεσμέ και την παράνομη Navtex

 


Σε προφορικό διάβημα για την έξοδο του «Τσεσμέ» στο Αιγαίο προχώρησε η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα.

Η Τουρκία προκαλώντας και τορπιλίζοντας τον διάλογο, βγάζει το ερευνητικό Τσεσμέ στο Αιγαίο, δεσμεύοντας περιοχή στα δυτικά της Λήμνου και στα βορειοανατολικά της Χίου και της Αλοννήσου.

Η τουρκική Navtex θα έχει διάρκεια από τις 18 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου. Πρόκειται για έρευνες που πραγματοποιηθούν σε περιοχές μεταξύ της Λήμνου, της Σκύρου και της Αλοννήσου. 

Μετά από αυτή την εξέλιξη η δεύτερη συνάντηση του Μαρτίου «διερευνητικών» στην Αθήνα, είναι αμφίβολη, κάτι που επεδίωξε το καθεστώς της Τουρκίας με τις προκλήσεις της.



Μητσοτάκης: Ζήτησα από τη ΔΕΗ μείωση στο λογαριασμό των νοικοκυριών που έμειναν χωρίς ρεύμα


 

«Θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω όλους όσοι βρέθηκαν και βρίσκονται ακόμα στο πεδίο. Η εντολή ήταν σαφής: κανείς δεν θα γυρίσει σπίτι του μέχρι να ηλεκτροδοτηθεί και το τελευταίο σπίτι και εκτιμώ ότι μέχρι το τέλος της ημέρας όλες οι ζημιές θα έχουν πια αποκατασταθεί. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τους πολίτες για την υπομονή την οποία επέδειξαν. Η κακοκαιρία αυτή ανέδειξε χρόνια προβλήματα τα οποία έχουμε ως προς τα κρίσιμα δίκτυα υποδομής. Χωρίς να μπω σε μεγάλες λεπτομέρειες θα πω μόνο ότι οι επενδύσεις στο ΔΕΔΔΗΕ την τελευταία δεκαετία μειώθηκαν κατά σχεδόν 75%» τόνισε ο Πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ.

«Επικοινώνησα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και του ζήτησα ως μία κίνηση καλής θέλησης να εξετάσει μία μείωση στο λογαριασμό του ρεύματος για το μήνα Φεβρουάριο για τα νοικοκυριά εκείνα τα οποία έμειναν χωρίς ρεύμα τις τελευταίες μέρες. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού τις επόμενες μέρες σε αυτήν την κατεύθυνση ως μία έμπρακτη αναγνώριση της ταλαιπωρίας που υπέστησαν οι πελάτες της επιχείρησης» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να υπάρχει αποκρυστάλλωση των αρμοδιοτήτων σε όλα τα επίπεδα κρατικής λειτουργίας. «Κι εγώ και πολλοί άλλοι πιστεύω ότι ενοχληθήκαμε από αυτό το πινγκ πονγκ των ευθυνών ανάμεσα στους διάφορους αρμόδιους γι’ αυτό και είναι απόφαση μας να προχωρήσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα σε μία κεντρική μας προεκλογική δέσμευση που δεν είναι άλλη από την αποκρυστάλλωση των αρμοδιοτήτων σε όλα τα επίπεδα κρατικής λειτουργίας ξεκινώντας από το κεντρικό κράτος. Αποκεντρωμένες διοικήσεις, τα δασαρχεία, τις περιφέρειες, τους δήμους, τις επιχειρήσεις όπως τον ΔΕΔΔΗΕ που μπορεί να εμπλέκονται σε διαδικασίες όπως το κλάδεμα των δέντρων, είναι κάτι το οποίο ανεδείχθη κατά τη διάρκεια αυτής της περιπέτειας. Θα το αντιμετωπίσουμε κεντρικά με σχέδιο νόμου το οποίο θα φέρει προς ψήφιση το Υπουργείο Εσωτερικών στο Κοινοβούλιο» είπε.

Ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε επίσης σημαντική ενίσχυση των υποδομών. «Πριν χτυπήσει η κακοκαιρία είχαμε ήδη προνοήσει να προτείνουμε για να εντάξουμε στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης μία σειρά από δράσεις υποδομών που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή ύψους σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου ευρώ κάποιες από τις οποίες έχουν να κάνουν και με υπογειοποίηση καλωδίων σε κρίσιμες περιοχές όπου τα καλώδια πρέπει για λόγους ασφαλείας να είναι υπόγεια. Θα μάθουμε λοιπόν από αυτή την κρίση, θα γίνουμε καλύτεροι και στο ζήτημα της διαχείρισης της κρίσης» τόνισε.

Ακολουθεί η πλήρης εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού:

Καλή σας μέρα κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Bλέπετε ότι παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να έχουμε τακτικές συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας χρησιμοποιώντας την τεχνολογία. Κάτι το οποίο θα συνεχίσουμε να κάνουμε μέχρι που η πανδημία θα μας επιτρέψει να μπορούμε να συναντιόμαστε με τον παραδοσιακό τρόπο. Επιτρέψτε μου κάποιες πολύ σύντομες παρατηρήσεις σχετικά με αυτά τα οποία έγιναν στη χώρα τις τελευταίες ημέρες. Η πρόσφατη επίθεση του καιρού σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ήταν μία από τις σφοδρότερες των τελευταίων 40 ετών. Ειδικά εδώ στην Αττική χιόνιζε επί 36 ώρες, είχαμε ταυτόχρονα και εξαιρετικά ισχυρούς ανέμους που ξεπέρασαν πολλές στιγμές τα 10 μποφόρ. Καταλαβαίνετε ότι οι ανάγκες υπήρξαν πολλές και διαφορετικές. Πρώτη προτεραιότητα να μη χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή, να μην υπάρξουν θύματα, να μην υπάρξουν οδηγοί εγκλωβισμένοι στους δρόμους, να διατηρηθεί η επικοινωνία και η τροφοδοσία με χωριά τα οποία συνήθως αποκλείονται, φυσικά να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν οι διακοπές ρεύματος και νερού ιδίως στην Αττική, όπου κάθε 2 λεπτά είχαμε ένα δέντρο το οποίο έπεφτε πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ. Και όλα αυτά έπρεπε να γίνουν ταυτόχρονα με τη διαδικασία του εμβολιασμού που για λόγους προφανείς πρέπει να συνεχίζεται και να ξετυλίγεται βάση ενός πολύ αυστηρά προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος. Νομίζω ότι με το που έγινε αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος, το κράτος ανταποκρίθηκε συντονίζοντας τις δυνάμεις του. Πολιτική Προστασία, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Ένοπλες Δυνάμεις, κατέβαλαν πραγματικά υπεράνθρωπες προσπάθειες, ειδικά στο μέτωπο της αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης. Και θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω όλους όσοι βρέθηκαν και βρίσκονται ακόμα στο πεδίο. Η εντολή ήταν σαφής: κανείς δεν θα γυρίσει σπίτι του μέχρι να ηλεκτροδοτηθεί και το τελευταίο σπίτι και εκτιμώ ότι μέχρι το τέλος της ημέρας όλες οι ζημιές θα έχουν πια αποκατασταθεί. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τους πολίτες για την υπομονή την οποία επέδειξαν. Επικοινώνησα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και του ζήτησα ως μία κίνηση καλής θέλησης να εξετάσει μία μείωση στο λογαριασμό του ρεύματος για το μήνα Φεβρουάριο για τα νοικοκυριά εκείνα τα οποία έμειναν χωρίς ρεύμα τις τελευταίες μέρες. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού τις επόμενες μέρες σε αυτήν την κατεύθυνση ως μία έμπρακτη αναγνώριση της ταλαιπωρίας που υπέστησαν οι πελάτες της επιχείρησης. Θεωρώ ότι μία τέτοια κίνηση στην παρούσα συγκυρία είναι ενδεδειγμένη. Κι εγώ και πολλοί άλλοι πιστεύω ότι ενοχληθήκαμε από αυτό το πινγκ πονγκ των ευθυνών ανάμεσα στους διάφορους αρμόδιους γι’ αυτό και είναι απόφαση μας να προχωρήσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα σε μία κεντρική μας προεκλογική δέσμευση που δεν είναι άλλη από την αποκρυστάλλωση των αρμοδιοτήτων σε όλα τα επίπεδα κρατικής λειτουργίας ξεκινώντας από το κεντρικό κράτος. Αποκεντρωμένες διοικήσεις, τα δασαρχεία, τις περιφέρειες, τους δήμους, τις επιχειρήσεις όπως τον ΔΕΔΔΗΕ που μπορεί να εμπλέκονται σε διαδικασίες όπως το κλάδεμα των δέντρων, είναι κάτι το οποίο ανεδείχθη κατά τη διάρκεια αυτής της περιπέτειας. Θα το αντιμετωπίσουμε κεντρικά με σχέδιο νόμου το οποίο θα φέρει προς ψήφιση το Υπουργείο Εσωτερικών στο Κοινοβούλιο. Ταυτόχρονα θέλω επίσης να επισημάνω ότι η κακοκαιρία αυτή ανέδειξε χρόνια προβλήματα τα οποία έχουμε ως προς τα κρίσιμα δίκτυα υποδομής. Χωρίς να μπω σε μεγάλες λεπτομέρειες θα πω μόνο ότι οι επενδύσεις στο ΔΕΔΔΗΕ την τελευταία δεκαετία μειώθηκαν κατά σχεδόν 75% και πριν χτυπήσει αυτή η μεγάλη κακοκαιρία είχε ήδη δρομολογηθεί από την επιχείρηση- από το ΔΕΔΔΗΕ και από τη μητρική επιχείρηση τη ΔΕΗ -ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του δικτύου μας ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων σε βάθος δεκαετίας. Αυτό σημαίνει ότι ήδη από το ‘21 ο ΔΕΔΔΗΕ διπλασιάζει τις επενδύσεις τις οποίες κάνει στο δίκτυο του, στα παραδοσιακά δίκτυα, αλλά προσθέτοντας και νέες ψηφιακές δυνατότητες που τόσο σημαντικές θα είναι για την επόμενη μέρα. Τα λέω αυτά σε όσους μας ασκούν σήμερα κριτική αλλά μας παρέδωσαν το 2019 μία ΔΕΗ στα όριά της χρεοκοπίας και έναν ΔΕΔΔΗΕ ο οποίος δεν είχε καν φροντίσει να κάνει παραγγελίες στύλων τότε για να μπορεί να ανταποκριθεί στις άμεσες τρέχουσες ανάγκες της επιχείρησης.

Ταυτόχρονα πριν χτυπήσει η κακοκαιρία είχαμε ήδη προνοήσει να προτείνουμε για να εντάξουμε στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης μία σειρά από δράσεις υποδομών που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή ύψους σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου ευρώ κάποιες από τις οποίες έχουν να κάνουν και με υπογειοποίηση καλωδίων σε κρίσιμες περιοχές όπου τα καλώδια πρέπει για λόγους ασφαλείας να είναι υπόγεια. Θα μάθουμε λοιπόν από αυτή την κρίση, θα γίνουμε καλύτεροι και στο ζήτημα της διαχείρισης της κρίσης. Δεν χρειάζεται να πω αυτά τα οποία ήδη έχουν γίνει σε επίπεδο Πολιτικής Προστασίας, το γεγονός ότι έχουμε πια γενικό σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, σημαντικές επενδύσεις που γίνονται στην Πολιτική Προστασία, σημαντικές επενδύσεις που γίνονται ως προς τη δυνατότητά μας να προβλέπουμε καιρικά φαινόμενα. Κατασκευάζουμε ένα δίκτυο 80 μετεωρολογικών σταθμών και 10 ραντάρ με αισθητήρες και κάμερες για να μπορούμε να προβλέπουμε με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια και σε τοπικό επίπεδο τέτοια ακραία καιρικά φαινόμενα. Να πω και κάτι ακόμα όμως. Κρίσιμες τέτοιες στιγμές όπου η οργή του κόσμου είναι απολύτως δικαιολογημένη και μικρές λεπτομέρειες αποκτούν την ξεχωριστή τους σημασία οι υπηρεσίες πρέπει να οργανώνουν ένα καλύτερο και φιλικότερο σύστημα επικοινωνίας, οι οργανισμοί πρέπει να μπορούν να απαντούν στα αιτήματα των πολιτών και οι οργανισμοί οφείλουν -όπως πιστεύω ότι από ένα σημείο και πέρα έγινε- να ενημερώνουν να καθοδηγούν και να συμπαραστέκονται στους πολίτες, να αποδεικνύουν δηλαδή ότι αυτοί οι οργανισμοί που διαχειρίζονται κρίσιμες δημόσιες υποδομές, βρίσκονται τελικά στην υπηρεσία του πολίτη.

Θα έχουμε την ευκαιρία στη συζήτησή μας να ακούσω τις σκέψεις σας και τις παρατηρήσεις σας. Θέλω και πάλι να σας ευχαριστήσω για τον ενεργό τρόπο με τον οποίο συμμετέχετε στην Κοινοβουλευτική διαδικασία πολύ σημαντικής σημαντική της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδος στο σημαντικό Νομοσχέδιο το οποίο ψηφίσαμε για την Ανώτατη Εκπαίδευση την προηγούμενη εβδομάδα. Θα συνεχίσουμε να επιταχύνουμε το κυβερνητικό μας έργο και να αντιπαρερχόμαστε την κριτική μιας αντιπολίτευσης η οποία είναι κατώτερη των περιστάσεων, με τα έργα μας και όχι με τα λόγια μας. Έχουμε μία αντιπολίτευση η οποία περίπου μας ζητά να βάλουμε το Κοινοβούλιο σε καραντίνα. Το Κοινοβούλιο λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς, τους αναπόφευκτους περιορισμούς λόγω της υγειονομικής κρίσης, θεωρώ ότι λειτουργεί υποδειγματικά. Η απάντησή μας είναι σαφής: η Δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα και οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται και θα συνεχίζονται με ακόμα μεγαλύτερη ένταση. Έχουμε λοιπόν πολλή δουλειά μπροστά μας και ένα πολύ πλούσιο νομοθετικό προγραμματισμό έως τις 30/6 του 2021. Άρα θα έχουμε πολλή δουλειά στη Βουλή και εύχομαι και ελπίζω αυτή η βελτίωση που βλέπουμε στους δείκτες της πανδημίας να έχουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα και όταν πια μας το επιτρέψουν οι ειδικοί μία αντανάκλαση και στη λειτουργία του Κοινοβουλίου, ώστε να μπορούμε πια να λειτουργούμε με τον παραδοσιακό τρόπο. Ευχαριστώ πάρα πολύ επιστρέφω το λόγο στον Γιάννη για να συντονίσει τη συζήτηση. Και βέβαια το γνωρίζετε όλοι ότι είμαι και εγώ πάντα προσωπικά διαθέσιμος για συναντήσεις με συναδέλφους βουλευτές όποτε αυτοί το ζητήσουν και το επιθυμούν. Ευχαριστώ πολύ.





Απίστευτη ξεφτίλα Ξυδάκη μίλησε για χιόνι που σκέπασε μετανάστες στην Λέσβο και δεν είχε χιονίσει

 


Δεν έχει φρένο η ξεφτίλα των Συριζαίων και η κατάντια τους, που εκτός από γέλιο, φέρνει και θυμό στους πολίτες.

Ο Νίκος Ξυδάκης, πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ψέματα μίλησε για πρόσφυγες θαμμένους κάτω από το χιόνι στον καταυλισμό Καρά Τεπέ στη Λέσβο, χωρίς να έχει χιονίσει στο νησί.

Η ελεεινή γκάφα που μοναδικό σκοπό είχε να ξεφτιλιστεί ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε σε ζωντανή μετάδοση στο ραδιόφωνο  από τον Νίκο Ξυδάκη, που δεν είναι η πρώτη φορά που ξεφτιλίζεται. 

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που ξεφτιλίστηκε για ακόμα μία φορά μιλούσε στην εκπομπή που έχει στο «Κόκκινο» και αναφέρθηκε για τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν μέσα στα χιόνια οι πρόσφυγες και μετανάστες στον προσωρινό καταυλισμό του Καρά Τεπέ, χωρίς να υπάρχουν χιόνια.

Η ξεφτίλα Ξυδάκη : «Ας μην γκρινιάζουμε, όμως, καθόλου να μην γκρινιάζουμε. Γιατί άλλοι άνθρωποι, αυτήν τη στιγμή με το χιόνι να σκεπάζει τα πάντα σαν Σινδόνη, σαν "Νεκρική Σινδόνη" που λέει ο Παπαδιαμάντης, στο Καρά Τεπέ. Στους καταυλισμούς των προσφύγων, με γυναικόπαιδα, με παιδάκια, με μωρομάνες, με αδύναμους ανθρώπους κάτω από το σεντόνι του χιονιά» ο Νίκος Ξυδάκης αντρόπιαστος ψεύτης για τη Λέσβο.

Την ξεφτίλα Ξυδάκη ανέδειξε και αποκάλυψε ο Γιώργος Πάλλης, φαρμακοποιός και πρώην βουλευτής Λέσβου, που αποκαλύπτει σε ζωντανή μετάδοση και καλεσμένος στην εκπομπή του Νίκου Ξυδάκη : «Καλημέρα Νίκο, ευτυχώς η Μυτιλήνη δεν είναι χιονισμένη» ανέφερε ο κ. Πάλλης, με τον Νίκο Ξύδάκη, πρώην υπουργό Πολιτισμού στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, να απαντά με ένα αμήχανο «Ναι».

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα ξεφτίλα Ξυδάκη




Τραμπ: Μπορεί να φτιάξω το δικό μου Twitter – «Διανοητικά φευγάτος» ο Μπάιντεν!


 

Ο Ρεπουμπλικάνος τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιδόθηκε σε μιντιακό blitzkrieg χθες Τετάρτη, προχωρώντας σε τρεις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές παρεμβάσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές για να δώσει τις πρώτες του συνεντεύξεις αφότου αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο.

Ο κ. Τραμπ τηλεφώνησε διαδοχικά στο Fox News, στο Newsmax και στο OAN —πρόκειται για τρία τηλεοπτικά δίκτυα που γενικά θεωρούνται φίλα προσκείμενα προς τον μεγιστάνα— με αφορμή το θάνατο του υπερσυντηρητικού ραδιοφωνικού παραγωγού Ρας Λίμπο, στα 70 του χρόνια.

Στη συνέντευξή του στο Newsmax, δίκτυο που προβάλλει θέσεις της σκληρής δεξιάς, ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «βαρετό» την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Twitter, το μέχρι πρότινος βασικό του εργαλείο πολιτικής επικοινωνίας, όπου ο λογαριασμός του έκλεισε διά παντός μετά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι την 6η Ιανουαρίου.

Ερωτηθείς για την πιθανή επιστροφή του στη σφαίρα των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, ο πρώην πρόεδρος διαβεβαίωσε πως «διαπραγματεύεται με πολλούς».

«Υπάρχει επίσης η άλλη επιλογή, να φτιάξεις τον δικό σου ιστότοπο, διότι έχουμε πιο πολλούς από οποιονδήποτε άλλον και μπορείς κυριολεκτικά να φτιάξεις τον δικό σου ιστότοπο», συνέχισε ο κ. Τραμπ, αναφερόμενος μάλλον στη βάση των οπαδών του.

Ακόμη, ο πρώην πρόεδρος επανέλαβε κάτι που είχε πει προεκλογικά, ότι δηλαδή ο διάδοχός του Τζο Μπάιντεν ίσως έχει άνοια, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ίσως «διανοητικά να έχει φύγει».

Δεν ξεκαθάρισε αν εννοεί να θέσει υποψηφιότητα το 2024, κάτι που εξακολουθεί να είναι πιθανό, αφού αθωώθηκε και στη δεύτερη δίκη του στη Γερουσία την περασμένη εβδομάδα.

«Δεν θα πω ακόμα, αλλά έχουμε τρομερή υποστήριξη», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, που διαλάλησε τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις. «Είμαι ο μόνος τύπος που παραπέμπεται σε δίκη στη Γερουσία και οι αριθμοί μου ανεβαίνουν», καυχήθηκε.

Ο τέως πρόεδρος συνεχίζει να βρίσκεται στο Μαρ-α-Λάγκο, το ιδιωτικό του κλαμπ στη Φλόριντα, αφότου εγκατέλειψε τον Λευκό Οίκο πριν από σχεδόν έναν μήνα. Εξακολουθεί να προβάλλει τον ισχυρισμό πως του έκλεψαν την εκλογική του νίκη, το ψέμα που οδήγησε στην αιματηρή εισβολή οπαδών του στο Κογκρέσο.

 


Πηγή: skai.gr





Γκάφα ολκής για τον Ερντογάν: Εκφώνησε την ομιλία του Γιλντιρίμ από το 2017

 


Έξαλλος με τους λογογράφους του πρέπει να είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού μια γκάφα ολκής τους σε πρόσφατη ομιλία που εκφώνησε είχε ως αποτέλεσμα να γίνει στόχος άγριας καζούρας από χρήστες των social media.

Ο Ερντογάν εκφώνησε πρόσφατα μια ομιλία σε εκδήλωση για τη συμπλήρωση 700 χρόνων από τον θάνατο του λαϊκού ποιητή Γιουνούς Εμρέ. Ωστόσο ένα μεγάλο απόσπασμα από την ομιλία του αποδείχθηκε πως ήταν… copy paste με λόγο που είχε εκφωνήσει ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, το 2017!

Toυρκικά ΜΜΕ μάλιστα έβαλαν τον Γιλντιρίμ και τον Ερντογάν να μιλάνε… ταυτόχρονα, ο ένας το 2017 ο άλλος το 2021, λέγοντας τα ίδια ακριβώς πράγματα με αποτέλεσμα να ακούγονται σα να ψάλλουν! Τώρα θα τους τα “ψάλλει” (στην καλύτερη περίπτωση…) ο Ερντογάν.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Εισβολή αντιεξουσιαστών στο Υπουργείο Υγείας υπέρ του τρομοκράτη Κουφοντίνα.

 


Ομάδα αντιεξουσιαστών, διαμαρτυρήθηκαν για τον εκτελεστή τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα.



Οι αντιεξουσιαστές, περίπου 60 στον αριθμό, πέταξαν τρικάκια, και φώναξαν συνθήματα υπέρ του αμετανόητου, εκτελεστή και τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα. 

Στο σημείο υπήρχε μόνο ένας φύλακας που είχε βάρδια στο υπουργείο και κάλεσε άμεσα την Αστυνομία.  Στο σημείο πήγαν ισχυρές  αστυνομικές δυνάμεις, όλοι όσοι συμμετείχαν στην συγκεκριμένη ενέργεια προσήχθησαν και μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στη ΓΑΔΑ.



Ξεπέρασαν τους 600.000 οι εμβολιασμοί


 

Χθες, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας, ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε πως η χώρα μας ξεπέρασε ένα ακόμη όριο, αυτό των 600.000 εμβολιασμών, με το ποσοστό κάλυψης να φτάνει πλέον το 5.71%.

Όπως σημείωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, παρά το γεγονός ότι οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν από τις 12 το μεσημέρι λόγο καιρού, έγιναν τουλάχιστον 25.127 εμβολιασμοί, με την προσέλευση να ξεπερνάει το 89%. 

Όσο για αυτούς που έχασαν χθες και προχθές το ραντεβού τους στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας, το υπουργείο Υγείας έχει ήδη μεριμνήσει ώστε να επαναπρογραμματιστούν τα ραντεβού των πολιτών.




Κατρακύλα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΥΓΗΣ, βρήκε θέμα επειδή ο Μητσοτάκης ήπιε στα όρθια καφέ Take away.

 


Κατρακύλα των εφημερίδων του ΣΥΡΙΖΑ, και του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ που έχει απαξιώσει η κοινωνία!! 

Βρίσκουν ηλίθια θέματα για να κάνουν αντιπολίτευση.

Αυτού του είδους την αντιπολίτευση κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και το παρακμιακό έντυπο των 900 φύλλων την ημέρα η "ΑΥΓΗ". 

Αυτή η ακροαριστερή φυλλάδα του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε πρωτοσέλιδη τη φωτό του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους δυο δημοσιογράφους και έβαλε τίτλο "Εκχιόνισαν το Κολωνάκι”.

Η φωτογραφία φυσικά δεν έχει τίποτα το παράξενο ή το προκλητικό, και καλά έκανε και πήρε ένα καφέ στα όρθια ο πρωθυπουργός. Το σπίτι του πρωθυπουργού ειναι στην ανυφόρα πάνω απο την καφετέρια που πήρε καφέ, και περνάει κάθε μέρα από εκεί για να πάει στο γραφείο, δεν πήγε για να πιεί καφέ, πέρναγε και πήρε ένα καφέ Take away.

Δύο δημοσιογράφοι που ήταν στο σημείο ζήτησαν να βγάλουν μια φωτογραφία με τον πρωθυπουργό όπως κάνει ο κόσμος που τον συναντά καθημερινά. Επειδή δεν νοιάζει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τις εφημερίδες τους εάν προκαλέσουν και ξεφτιλιστούν, πήρε η "ΑΥΓΗ" την φωτογραφία και ξεφτιλίστηκε κάνοντας φτηνή και γελοία αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

Για την ιστορία οι μόνοι που ευχαριστήθηκαν για την κατάντια της εφημερίδας και του ρεπορτάζ, είναι μόνο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, και για να γνωρίζουν έδειξαν για ακόμα μία φορά στην κοινωνία ποιοι είναι και γιατί τους απαξιώνουν οι πολίτες καθημερινά.

Σίγουρα δεν υπήρχε κάτι το επιλήψιμο στον καφέ Μητσοτάκη, όπως δεν ήταν κάτι επιλήψιμο το ότι πριν πάει στην βουλή να λαικίσει ο Τσίπρας, βγήκε με τους γιούς του έξω και έπαιξε χιονοπόλεμο ενώ δεν είχαν ρεύμα εκατοντάδες νοικοκυριά.



Τι δείχνει όλη αυτή η προσπάθεια να παρουσιάσουν τον Πρωθυπουργό επειδή έπινε καφέ στα όρθια πηγαίνοντας στο γραφείο του;  Ότι δεν ενδιαφέρεται ο κακός πρωθυπουργός για τα προβλήματα των κοινών ανθρώπων, είναι ανέμελος και αδιαφορεί!! Ενώ η πραγματικότητα είναι ότι αυτή η προσπάθεια έδειξε για ακόμα μία φορά την κατάντια της επικίνδυνης αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο φαιδρός Αλέξης Τσίπρας, τελειωμένος πολιτικά και ανήθικος, φρόντισε να ξεφτιλιστεί ακόμα μία φορά και να δηλώσει στη Βουλή ότι " ο χαρούμενος κύριος Μητσοτάκης έπινε τον καφέ του στο Κολωνάκι στο Da Capo, ενώ την ίδια ώρα δύο άνθρωποι που ήταν μηχανικά υποστηριζόμενοι από οξυγόνο έχασαν τη ζωή τους". 

Ένας σοβαρός πολιτικός γνωρίζοντας ότι ο ίδιος έπαιζε χιονοπόλεμο, και δεν σταμάτησε να πάρει απλά ένα καφέ για να πάει στο γραφείο του επειδή ήταν ο δρόμος του, δεν θα το έκανε θέμα για να μην ξεφτολιστεί.