Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Πώς παγίδευσαν τον 43χρονο που ήρθε από την Πάτρα για να βρεθεί με ανήλικη


 

Την επιχείρηση στην οποία συνελήφθη ο 43χρονος άνδρας ο οποίος παγιδεύτηκε από πατέρα ανήλικης ενώ επιχειρούσε να συναντηθεί μαζί της αποκάλυψε ο youtuber, Αλέξανδρος Κοψιάλης.

Ο YouTuber Αλέξανδρος Κοψιάλης είχε ρόλο στην επιχείρηση, καθώς ήλθε σε επαφή με την αστυνομία για τον χειρισμό της περίπτωσης αφότου είχε πρώτα επικοινωνήσει με τον πατέρα της ανήλικης προκειμένου να στήσουν την παγίδα στον 43χρονο από την Πάτρα.

Στο βίντεο ο Κοψιάλης περιγράφει πώς με τη βοήθεια του πατέρα της μικρής και της αστυνομίας παγιδεύτηκε ο 43χρονος. Όπως αναφέρει ότι ενημερώθηκε από τον πατέρα της μικρής ότι ένα γυναικείο προφίλ επέμενε να στέλνει μηνύματα άσεμνου περιεχομένου στη μικρή μέσω του Instagram. Σε ένα από τα άσεμνα βίντεο φαινόταν καθαρά το πρόσωπό του.

Δείτε βίντεο:





«Ξαφνιάστηκα και θορυβήθηκα», λέει και η πρώτη σκέψη ήταν να αντιδράσει βίαια. «Μετά συγκροτήθηκα, να δούμε πώς θα τον πιάσουμε», επισημαίνει. Δεν πιστεύαμε ότι θα ξεκινούσε από την επαρχία με ΚΤΕΛ τα ξημερώματα, λέει ακόμη, ενώ προσθέτει ότι ο 43χρονος ήθελε να διασφαλίσει ότι η συνάντηση με την κοπέλα θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε δεν θα τους δει κανένας.

Στη συνέχεια ο Κοψιάλης και ο πατέρας συνεννοήθηκαν με την αστυνομία για την παγίδευση. Το ραντεβού είχε κλειστεί σε συγκεκριμένη ώρα και σε διαμέρισμα στον οποίο περίμεναν αστυνομικοί, αλλά και ο Κοψιάλης με κάμερα. Ο άνδρας πράγματι έφτασε από την Πάτρα, όπως ανέφερε η αστυνομία, στον Πειραιά για να συναντήσει την 13χρονη. Η επιχείρηση είχε οργανωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε από τη στιγμή που μπήκε στο διαμέρισμα δεν ήταν δυνατό να βγει ή να διαφύγει. Όλοι όμως αγωνιούσαν για το πώς θα αντιδράσει ο άντρας, που θα μπορούσε να είναι ακόμη και οπλισμένος.

Έφτασε στο σπίτι και εκεί τον συνέλαβαν, αν και προσπάθησε να φύγει. Οι αστυνομικοί του εξήγησαν ότι είχε γίνει μήνυση από τον πατέρα του κοριτσιού άρα πρέπει να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

Στο σακίδιο που είχε μαζί του βρέθηκαν ερωτικά βοηθήματα και γυναικεία εσώρουχα, υλικό με τις συνομιλίες του με την κοπέλα, όπως και άσεμνα βίντεο και φωτογραφίες. Γιατί προχώρησαν σε αυτή την κίνηση, εξηγεί στο τέλος του βίντεο ο Κοψιάλης: Να αποτρέπουμε ανώμαλους από το να συνευρίσκονται με ανήλικες και ενθαρρύνουμε παιδιά σε παρόμοιες περιπτώσεις «να μιλήσουν σε κάποιον μεγαλύτερο για το πώς θα χειριστούν την υπόθεση».

Αυτό αναφέρει το μήνυμα στο τέλος του βίντεο:

«Η ανάρτηση του συγκεκριμένου βίντεο στοχεύει στην ενημέρωση του κοινού σχετικά με τους υφιστάμενους κινδύνους στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, που δημιουργεί η αμεσότητα των μηνυμάτων. » Σκοπός είναι η αποτροπή παρόμοιων αισχρών περιστατικών στο μέλλον και η διευκόλυνση της γνωστοποίησης τέτοιων περιστατικών από ανήλικα θύματα».


protothema.gr



Και άλλος κακοποιός τράπερ αναζητείται από την ΕΛΑΣ γιατί χτύπησε άσχημα φοιτητή

 



Σε σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ νοσηλεύεται ένας 23χρονος φοιτητής, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον τράπερ Ricta και ένα ακόμα άτομο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, όλα φαίνεται πως έγιναν στις 02.30 τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν ο 25χρονος τράπερ μαζί με έναν ακόμα άγνωστο δράστη επιτέθηκαν - για άγνωστη αιτία - στον νεαρό, ο οποίος βρισκόταν μαζί με δύο φιλικά του πρόσωπα.

Ο 25χρονος κατηγορείται ότι χτύπησε τον φοιτητή με το κεφάλι στο πρόσωπο, ενώ ο φίλος του τον χτύπησε με κλωτσιά στον θώρακα με αποτέλεσμα το θύμα να πέσει με δύναμη στο έδαφος και να χτυπήσει το κεφάλι του.

Στη συνέχεια οι δράστες αποχώρησαν από το σημείο, ενώ ο 23χρονος μεταφέρθηκε από τους φίλους του στο σπίτι του. Το απόγευμα της επόμενης ημέρας, ωστόσο, δισκομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΑΧΕΠΑ και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, καθώς διαπιστώθηκε ότι φέρει αιμάτωμα στο κεφάλι και έκτοτε νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Εις βάρος του 25χρονου τράπερ και του αγνώστου ατόμου που ήταν μαζί του έχει σχηματιστεί δικογραφία για βαριά σωματική βλάβη.

Την έρευνα για την υπόθεση έχουν αναλάβει οι αστυνομικοί του Α.Τ. Λευκού Πύργου.




protothema.gr




Σύλληψη δύο κακοποιών έξω από κατάστημα στον Πειραιά για κατοχή όπλων και αντίσταση

 


Στην αυτόφωρη σύλληψη δύο ημεδαπών ηλικίας 37 και 42 ετών προχώρησαν σήμερα το πρωί αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στον Πειραιά, καθώς κατείχαν όπλα ενώ επίσης προέβαλαν και σθεναρή αντίσταση.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν, στο πλαίσιο προληπτικών ελέγχων της ανωτέρω Υπηρεσίας, έξω από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ωστόσο στη θέα των αστυνομικών προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας, εξάγοντας ο καθένας από ένα πιστόλι.

Οι αστυνομικοί αντέδρασαν άμεσα και κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα δύο πιστόλια, από τα οποία το ένα διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί την 12-06-2020 από αστυνομικό, καθώς και 20 φυσίγγια που περιέχονταν στις γεμιστήρες αυτών.

Σημειώνεται ότι ο ένας από τους συλληφθέντες περιλαμβάνεται σε δικογραφία για εκβιάσεις σε βάρος καταστηματαρχών, ενώ και οι δύο έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για -κατά περίπτωση- επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εκβιάσεις, απειλές, εξύβριση και παράβαση της νομοθεσίας για τη ρατσιστική βία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Σύλληψη 16 ακροδεξιών για επίθεση με φωτοβολίδες εναντίον αστυνομικών

 


Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 16 ατόμων, μεταξύ των οποίων 3 ανήλικοι, για απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων, περί όπλων, διατάραξη κοινής ειρήνης και βία κατά υπαλλήλων.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω συμμετείχαν σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες στο σταθμό του μετρό «Ευαγγελισμός», συνάθροιση πολιτικής οργάνωσης για τη συμπλήρωση 28 ετών από τη νύχτα των Ιμίων με τη συμμετοχή 80 ατόμων.

Αστυνομικός διαμεσολαβητής τους γνωστοποίησε ότι δεν θα επιτραπεί η κίνησή τους προς το μνημείο των Πεσόντων Ιμίων στην οδό Ρηγίλλης, καθόσον την ίδια ώρα έλαβε χώρα έκτακτη «αντισυνάθροιση» 150 ατόμων στην πλατεία Ρηγίλλης από συλλογικότητες ενάντια στην ανωτέρω συγκέντρωση.

Περί ώρα 18:30 στη συμβολή των οδών  Μιχαλακοπούλου και Βερβαίνων, τα 80 πορευόμενα άτομα εκδήλωσαν σφοδρές επιθέσεις σε βάρος ομάδας ΔΡΑΣΗ με ρίψη τουλάχιστον -5- φωτοβολίδων σε ευθεία βολή, πετρών και ξύλινων κονταριών.

Οι αστυνομικοί αμύνθηκαν με χρήση δακρυγόνων μέσων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, με τους επιτιθέμενους να τρέπονται σε φυγή.

Ακολούθησε καταδίωξη των ατόμων, όπου επετεύχθη η ακινητοποίηση 16 ατόμων πλησίον της πλατείας Μαβίλη, οι οποίοι απέρριψαν, στο έδαφος, πολεμοφόδια.

Από το σημείο περισυλλέχθηκαν και κατασχέθηκαν:






ενεργοποιημένη φωτοβολίδα με εμφανή ίχνη καύσης,

-20- φωτοβολίδες,

-29- στειλιάρια εντός στρατιωτικού τύπου σακιδίου,

-5- κράνη,

κουκούλα τύπου «full face»,

σκούφος,

-3- ζευγάρια γάντια και

πλαστικό προστατευτικό οδοντοστοιχίας («μασελάκι» πολεμικών τεχνών).

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Χειροπέδες σε κακοποιό Τράπερ που έδειρε 20χρονο μουσικό και του έκαψε με μολότοφ το μηχανάκι

 


Συνελήφθη γνωστός κακοποιός τράπερ από αστυνομικούς της Ασφάλειας μετά από καταγγελία για ξυλοδαρμό και εμπρησμό με μολότοφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον 27χρονο τράπερ Φ.Ε. ο οποίος θεωρείται ως ένα από τα κορυφαία ονόματα της συγκεκριμένης μουσικής σκηνής.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 27χρονος κακοποιός οδήγησε έναν άλλον 20χρονο τράπερ, ονόματι Κ.Δ. σε ερημικό σημείο του Υμηττού, στη συνέχεια τον χτύπησε και έπειτα του έκαψε το μηχανάκι.

Ο 20χρονος μουσικός, σύμφωνα με τα όσα είπε, δεχόταν απειλές το τελευταίο διάστημα, ενώ παρέδωσε και ένα βίντεο στην Αστυνομία, όπου φαίνεται ο 27χρονος να τον χτυπάει και να καίει το μηχανάκι με μολότοφ.

Οι Αρχές εντόπισαν τον 27χρονο κακοποιό στη Γλυφάδα και τον συνέλαβαν.

Ο 27χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα με σοβαρές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.







Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Η Ελλάδα θωρακίζεται με τα F-35

 



Κατ΄ιδίαν συνάντηση είχε το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των μηνιαίων συναντήσεών τους.

Στην τοποθέτηση του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην απόκτηση των F-35 και στην επιστολή του Αμερικάνου υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν. Όπως είπε ο πρωθυπουργός με αυτή την επιστολή επισφραγίζεται το στρατηγικό βάθος των σχέσεων ΗΠΑ - Ελλάδος.

«Η επιστολή αυτή είναι η καλύτερη επισφράγιση του στρατηγικού βάθους των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Αποτελεί ουσιαστικό αντίκρισμα στη θωράκιση της Ελλάδας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Αναφέρθηκε επίσης και στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης το οποίο, όπως είπε, ξεδιπλώνεται τόσο με το νομοσχέδιο της ισότητας του γάμου, ενώ σημείωσε ότι αναμένονται μια σειρά και από αλλά σημαντικά νομοθετήματα όπως και εκείνο που αφορά τα ΑΕΙ, το οποίο όπως είπε δημιούργησε μια αναταραχή.

«Κάθε μεταρρύθμιση έχει και τις αντιδράσεις της. Ο σκοπός μας δεν είναι μόνο να ανοίξουμε την τριτοβάθμια στα μη κρατικά», ανέφερε. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υλοποιεί τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις καθώς όπως είπε «εκλεγήκαμε για να μετουσιώσουμε σε πράξη ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που αλλάζει την Ελλάδα».

«Κάθε φορά που θα έχουμε πρόσθετες δημοσιονομικές δυνατότητες θα φροντίζουμε να αξιοποιούμε αυτό το πλεόνασμα», είπε αναφερόμενος στην ακρίβεια. 

«Θα συνεχίσουμε όπως έχουμε δεσμευτεί στην υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων. Δεν θα εκλεχτήκαμε για να παρατηρούμε την πολιτική μας ισχύ», σημείωσε.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στις κινητοποιήσεις των αγροτών τονίζοντας ότι η διαμαρτυρία τους είναι σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένη.

Ωστόσο, υπογράμμισε πως η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που στήριξε τον πρωτογενή τομέα και παρά τις δυσκολίες έχουν καταγράφει επιτυχίες.

«Ακούμε και τους αγρότες που δικαιολογημένα διαμαρτύρονται. Εμείς ήμασταν το κόμμα που στηρίξαμε τους αγρότες. Οι πόρτες μας είναι πάντα ανοιχτές», τόνισε. 

Από την πλευρά της η Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις στα Πανεπιστήμια υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να σταματήσει η λειτουργία των Σχολών, καθώς είναι δικαίωμα των φοιτητών να μην χάνουν την εξεταστική της. Ωστοσο, αναφερόμενη στις κινητοποιήσεις των αγροτών σχολίασε ότι οι κινητοποιήσεις είναι μέσο ώστε να εκφραστεί η αντίθετη γνώμη.

Αναφορικά με τα F-35 και την επιστολή Μπλίνκεν, η κ. Σακελλαρόπουλου σημείωσε ότι με αυτή την εξέλιξη ενισχύεται ο ρόλος της χώρας μας ως παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή.

Τέλος, για τα μεταρρυθμιστικά νομοθετήματα Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η κοινωνία δείχνει τον τρόπο και οι νομοθέτες εξελίσσονται..



Εθνικά ανεύθυνοι και επικίνδυνοι ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ κάνουν αντιπολίτευση για τα F35


 

Και το χειρότερο είναι ότι ο Συριζαίος Ευάγγελος Αποστολάκης με θράσος χωρίς ίχνος στρατιωτικής σοβαρότητας, βάζει ερώτημα αν τα F-35 «ικανοποιούν υπαρκτές επιχειρησιακές ανάγκες της Ελλάδας», αν η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα F-35 «έχει άμεση σύνδεση με την εγχώρια αμυντική βιομηχανία» και αν «το αντέχουν οι δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας».

Φυσικά και θα έπαιρνε μια χώρα του ΝΑΤΟ τα F16, και χώρα του ΝΑΤΟ είναι και η Τουρκία. Το θέμα είναι ότι για δύο χρόνια καθυστέρησε η έγκριση των ΗΠΑ για την αγορά, καθυστέρηση που εκμεταλλεύτηκε η χώρα μας και εξοπλίστηκε έχοντας πλέον υπεροχή στον αέρα.

Τα εθνικά επικίνδυνα ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, έχουν ερωτηματικά για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα των F-35 και δείχνουν με την στάση τους γιατί ο κόσμος δεν τους εμπιστεύεται.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκε ότι σήμερα ο ακατάλληλος να κρίνει Στέφανος Κασσελάκης επισκέπτεται το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα όπου λέγεται ότι θα παρουσιαστεί να υπηρετήσει λίγες ημέρες.

Σε ανακοίνωση του ανεύθυνου τομεάρχη Εθνικής Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, και προκλητικού Ευάγγελου Αποστολάκη, αναφέρονται οι όροι τους οποίους βάζει ως προϋπόθεση ο ΣΥΡΙΖΑ για να συναινέσει στην αγορά των F-35 και γενικότερα στο πακέτο της νέας συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ, και στην τελική ποιος θα πάρει στα σοβαρά τον ΣΥΡΙΖΑ;

Ο Αποστολάκης χωρίς ντροπή που ήταν και ναύαρχος βάζει ερώτημα αν τα F-35 «ικανοποιούν υπαρκτές επιχειρησιακές ανάγκες της Ελλάδας», αν η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα F-35 «έχει άμεση σύνδεση με την εγχώρια αμυντική βιομηχανία» και αν «το αντέχουν οι δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του Αποστολάκη λές και δεν ξέρει ο Αποστολάκης ότι χώρα του ΝΑΤΟ θα τα έπαιρνε όπως και να έχει τα F16, κάνει φαιδρή αντιπολίτευση, ζητώντας ενημέρωση από την κυβέρνηση αναφορικά με το εάν έχουν τεθεί όροι από τις ΗΠΑ προς την Τουρκία στο πλαίσιο του προγράμματος πώλησης και εκσυγχρονισμού F-16,  που διαθέτει σήμερα και η Ελλάδακαι κατηγορεί φαιδρά τον πρωθυπουργό ότι είπε ανακρίβειες για το υπόλοιπο πακέτο συμφωνίας, δηλαδή τη «δωρεάν παραχώρηση εξοπλισμού από τις ΗΠΑ», την οποία, υποστηρίζει, η στρατιωτική ηγεσία δεν θεωρεί χρήσιμη.

Τα λέει και δεν ντρέπεται καθόλου ο Αποστολάκης που τον βάζουν να ρωτάει τέτοιες γελοιότητες, και γελάνε σοβαροί αξιωματικοί μαζί του και με τον ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα.

Στην ίδια γραμμή με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αποστολάκη, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος, που πέφτει στην κατάντια της φαιδρής αντιπολίτευσης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, υποστήριξε ότι «Θα πρέπει να υπάρχει ένας μακροπρόθεσμος πενταετής σχεδιασμός για τους εξοπλισμούς, όπως επιτάσσει ο νόμος που ισχύει από το 2021. Να μη μαθαίνουμε για τους εξοπλισμούς από τα αποκόμματα των εφημερίδων».

Αναφορικά με την πώληση των F-16 στην Αγκυρα, ο Μάντζος και ενώ η Ελλάδα παίρνει τα F35, έχει τα Rafale, και τα αναβαθμισμένα F16 είπε: «Επιβεβαιώνει το φόβο μας ότι η Τουρκία συνεχίζει ένα παζάρι με τη Δύση που αποβαίνει προς όφελός της». Και κατέληξε: «Αναρωτιέμαι πώς μπορεί η χώρα μας να λάβει εγγυήσεις ότι αυτά τα όπλα, και κυρίως τα αεροπλάνα, δεν θα χρησιμοποιηθούν, σε ένα απευκταίο σενάριο εμπλοκής, εναντίον της χώρας μας».

Με λίγα λόγια το καραγκιοζιλίκι και των δύο κομμάτων κολλάει στα F16 της Τουρκίας που δεν επηρεάζει τον σχεδιασμό της Ελλάδας που είναι μπροστά, και που θα τα έπαιρνε οπωσδήποτε κάποια στιγμή η Τουρκία, και που την καθυστέρησε η Ελλάδα γι αδύο ολόκληρα χρόνια με αποτέλεσμα να εξοπλίζεται καλύτερα.

Για να μην αναρωτιόμαστε γιατί ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ δεν φτάνουν μαζί ούτε το 25% στις δημοσκοπήσεις.



Στη Νέα Δημοκρατία η Εύη Χριστοφιλοπούλου

 


Την ένταξη της πρώην βουλευτή και υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ Εύης Χριστοφιλοπούλου στη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Με χαρά υποδέχομαι στη μεγάλη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας την Εύη Χριστοφιλοπούλου. Μια πολιτικό με την οποία, παρότι προερχόμασταν από διαφορετικούς χώρους, συνεργαστήκαμε άψογα στο παρελθόν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κι έχει δημόσια στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις που προωθήσαμε στη διάρκεια της σημερινής και της προηγούμενης κυβερνητικής μας θητείας. Οι πόρτες της Νέας Δημοκρατίας ήταν και παραμένουν ανοιχτές για εκείνους που συμμερίζονται το πολιτικό μας όραμα και έχουν τη διάθεση να αγωνιστούν για την υλοποίησή του» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

«Εδώ και καιρό έχω λάβει δημοσίως σαφή θέση και έχω στηρίξει την κυβέρνηση που χειρίστηκε με επιτυχία πολλαπλές κρίσεις, προώθησε σημαντικές μεταρρυθμίσεις και πέτυχε αξιοθαύμαστα αποτελέσματα για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Σήμερα, έχοντας συναίσθηση της ευθύνης μου, συστρατεύομαι με τη Νέα Δημοκρατία και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει αποδείξει ότι διαθέτει ένα σαφές πολιτικό όραμα, με προοδευτικό πρόσημο και απτό έργο που πηγαίνει την Ελλάδα μπροστά. 

Ευχαριστώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη και θέλω να τον διαβεβαιώσω ότι θα την τιμήσω στηρίζοντας με όλες μου τις δυνάμεις το πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης και τις μεταρρυθμίσεις που εκσυγχρονίζουν και αλλάζουν τη χώρα. Κοιτάμε μπροστά και προχωράμε μπροστά κρατώντας την κοινωνία μας ενωμένη και την Ελλάδα δυνατή στην Ευρώπη και τον κόσμο» δήλωσε η Εύη Χριστοφιλοπούλου.




ΚΤΗΝΗ στα Μέγαρα βίασαν με σίδερο μία σκυλίτσα

 



ΚΤΗΝΗ, επιτέθηκαν σε θηλυκό τσοπανόσκυλο και το σκότωσαν μαρτυρικά με την αδιανόητη μέθοδο του «παλουκώματος», στα Μέγαρα.

Φρίκη προκαλεί η είδηση της κακοποίησης μιας σκυλίτσας στα Μέγαρα, η οποία, όπως καταγγέλλεται βιάστηκε με σίδερο και ξεψύχησε, με την υπόθεση να συγκρίνεται από φιλόζωους με αυτή του Όλιβερ στην Αράχωβα.

Όπως δημοσιοποίησε στο Facebook η Μαρία Αρκομάνη, ιδρύτρια του Φιλοζωικού Σωματείου Μεγάρων «Αδέσποτος Παλμός», η «Μπουμπού» κακοποιήθηκε με τον πιο βάναυσο τρόπο, με ένα μεγάλο μεταλλικό σίδερο.

Στο ζωάκι πραγματοποιήθηκε νεκροψία, και πάρθηκαν αποτυπώματα και από το παλούκι.

Αμοιβή δίνει το Σωματείο σε όποιον κατονομάσει τον δράστη

Στην ανάρτησή της, που συνοδεύεται από σκληρές εικόνες του νεκρού σκύλου, η κυρία Αρκομάνη αναφέρει:

«Άλλος ένας ΟΛΙΒΕΡ . Άλλο ένα πλάσμα που δολοφονήθηκε με μια ανώμαλη πράξη.. Αυτός ο άνθρωπος που το έκανε ζει ανάμεσα μας .. Στα Μέγαρα…

Η Μπουμπού όπως αναφέρει η κοπέλα που την φρόντιζε βρέθηκε νεκρή έχοντας το παλούκι καρφωμένο πίσω από το άτυχο πλάσμα.. Αμέσως κάλεσε το 100 και έγιναν όλες οι διαδικασίες. Το ζωάκι οδηγήθηκε σε νεκροψία, και πάρθηκαν αποτυπώματα από το παλούκι που της έβγαλαν.

Η ομάδα μας δίνει 1000 ευρώ σε όποιον πάει στην αστυνομία και αναφέρει ονομαστικά ποιο είναι αυτό το κτήνος που το έκανε.

Σας παρακαλούμε ΜΙΛΗΣΤΕ.. Ένας δολοφόνος είναι ανάμεσα μας και ανά πάσα στιγμή θα γίνει και άλλο κακό..

Εκλιπαρούμε όποιος τον είδε να πάει να το καταθέσει στην αστυνομία για να σωθούν και άλλα ζώα και άνθρωποι.

Εμείς θα κάνουμε τα πάντα να τον βρούμε και να ξέρει πως δεν θα γλιτώσει….

Σας παρακαλούμε ΜΙΛΗΣΤΕ….».

Με την υπόθεση ασχολείται το ΑΤ Μεγάρων και οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.

Προσοχή, ακολουθούν σκληρές εικόνες: 




Bild: Το κόμμα του Ερντογάν ιδρύει παρακλάδι στη Γερμανία - Στόχος η συμμετοχή στις ευρωεκλογές

 


Κόμμα παρακλάδι του AKP στη Γερμανία ιδρύει, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με στόχο την συμμετοχή στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, σε μια κίνηση που προκαλεί αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο του Βερολίνου.

Όπως αναφέρει η BILD, το κόμμα θα ονομάζεται DAVA («Δημοκρατική Συμμαχία για την Πολυμορφία και την Αφύπνιση») και είναι ήδη γνωστοί οι τέσσερις κορυφαίοι υποψήφιοί του: Ο γιατρός από το Αμβούργο Μουσταφά Γιολντάς, ο οποίος έχει καταγραφεί από το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών ως υποστηρικτής της Χαμάς και των συνδεδεμένων μαζί της οργανώσεων, ο επίσης γιατρός Αλί Ιχσάν Ουνλού από την Κάτω Σαξονία, μέλος της τοπικής οργάνωσης DITIB, η οποία τελεί υπό τον άμεσο έλεγχο της τουρκικής υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων, ο δικηγόρος Φατίχ Ζινγκάλ από την Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, πρώην μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), από το οποίο έφυγε προκειμένου να ασχοληθεί με την προβολή του ΑΚΡ στην Ευρώπη και ο αυτοαποκαλούμενος ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ταϊφίκ Εζτζάν, ο οποίος θα είναι πιθανότατα και ο αρχηγός του DAVA.

Σύμφωνα με την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος την οποία επικαλείται η γερμανική εφημερίδα, το παρακλάδι του κόμματος του Ερντογάν απαιτεί τα άτομα με ξένη καταγωγή να αποκτήσουν πλήρη δικαιώματα, επισημαίνοντας ότι πολύ συχνά, «όταν αναζητούν διαμερίσματα ή εργασία, αλλά και σε πολλές καθημερινές καταστάσεις, όπως η επικοινωνία με τις αρχές, αισθάνονται ότι δεν γίνονται δεκτοί ως πλήρη μέλη της ευρωπαϊκής κοινωνίας». Το κόμμα θέτει επίσης ως στόχο την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας και των προβλημάτων της τρίτης ηλικίας ζητώντας επιπλέον κοινωνικά επιδόματα και ζητά «μια ρεαλιστική και χωρίς ιδεολογία πολιτική για τους πρόσφυγες».

Αντιδράσεις για το παρακλάδι του κόμματος του Ερντογάν στη Γερμανία

Πρώτος αντέδρασε ο τουρκικής καταγωγής και σταθερός επικριτής του Ταγίπ Ερντογάν, ομοσπονδιακός υπουργός Αγροτικής Οικονομίας Τζεμ Έτσντεμιρ (Πράσινοι), σχολιάζοντας στην πλατφόρμα «Χ»: «Ένα παρακλάδι του Ερντογάν, το οποίο θα είναι υποψήφιο στις εκλογές εδώ είναι το τελευταίο που χρειαζόμαστε».

Από την πλευρά του SPD, η συμπρόεδρος Σάσκια Έσκεν δήλωσε στην τηλεόραση της WELT ότι «είναι σημαντικό να καταστήσουμε σαφές στους τουρκικής καταγωγής συμπολίτες μας ότι η Γερμανία είναι ενωμένη, ότι είμαστε ένας λαός και ότι δεν θα επιτρέψουμε να πλησιάσουν την εξουσία δυνάμεις όπως αυτά τα ακροδεξιά δίκτυα που θέλουν να απελάσουν μετανάστες, αλλά ούτε και να παίξουν εδώ κάποιον ρόλο οι διχαστικές τάσεις ενός Ταγίπ Ερντογάν». Ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) Γενς Σπαν προειδοποίησε με ανάρτησή του στο «Χ» ότι «κάτι τέτοιο θα ήταν ένα ακόμη ακραίο κόμμα στη χώρα μας», ενώ ο αρμόδιος του CDU για θέματα εσωτερικής πολιτικής Κρίστοφ ντε Βρίες δήλωσε στην κυριακάτικη BILD ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πάρει ελαφρά την υπόθεση ίδρυσης ενός τέτοιου κόμματος». Είναι επείγον οι υπηρεσίες ασφαλείας να παρακολουθούν στενά όλες τις δραστηριότητες αυτού του κόμματος και τις διασυνδέσεις του με την τουρκική κυβέρνηση προκειμένου να παρέμβουν, εάν η 'Αγκυρα ασκήσει άμεση επιρροή.

Οι λίστες με τους υποψηφίους για τις ευρωεκλογές θα πρέπει να έχουν κατατεθεί έως τις 18 Μαρτίου. Στις ευρωεκλογές δεν υπάρχει το όριο του 5%, όπως ισχύει στο εσωτερικό της Γερμανίας, αλλά ούτως ή άλλως, όπως επισημαίνει η BILD ένα τέτοιο κόμμα θα μπορούσε να απευθυνθεί σε μια δεξαμενή περίπου 5 εκατομμυρίων ψηφοφόρων. Σήμερα στη Γερμανία ζουν 2,5 εκατομμύρια μουσουλμάνοι με δικαίωμα ψήφου, ενώ, όταν αλλάξει ο νόμος περί ιθαγένειας, τον ερχόμενο Απρίλιο, θα προστεθούν περίπου άλλοι τόσοι, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


iefimerida.gr



Επιχειρησιακή δράση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών για την αντιμετώπιση «εγκλημάτων δρόμου»


 

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πραγματοποιήθηκε το διήμερο  26 και 27 Ιανουαρίου 2024, εκτεταμένη επιχειρησιακή δράση, με σκοπό την αντιμετώπιση των «εγκλημάτων δρόμου» (STREET CRIMES), στις περιοχές του Κολωνού, Καλλιθέας, Ακρόπολης, Ομόνοιας και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν, με την παρουσία δικαστικών λειτουργών, συνελήφθησαν συνολικά -20- άτομα, ταυτοποιήθηκαν -22- και εξιχνιάστηκαν συνολικά -20- κλοπές, [-5- από καταστήματα/επιχειρήσεις, -9- από οικίες, -5- από οχήματα και -1- κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας], -4- ληστείες, -8- απάτες  και -1- περίπτωση υπόθαλψης.





Πιο αναλυτικά:


Σύλληψη -13- ατόμων για –κατά περίπτωση- παραβάσεις περί ναρκωτικών, όπλων και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος

Κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών εξακριβώθηκε ότι ομάδα ατόμων διαπράττει κλοπές πορτοφολιών και κινητών τηλεφώνων, σε βάρος κυρίως τουριστών, αφαίρεση ποδηλάτων αλλά και θραύση παραθύρων σε σταθμευμένα οχήματα στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, ενώ παράλληλα διαμένει σε ξενοδοχείο, στα δωμάτια του οποίου αποθηκεύουν κλοπιμαία και ναρκωτικές ουσίες, τις οποίες διακινούν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Ακολούθησε συντονισμένη επιχείρηση, όπου την 27η-01-2024 συνελήφθησαν, ενώ στις έρευνες που διενεργήθηκαν, συνολικά -μεταξύ άλλων- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


μαχαίρια,

κινητά τηλέφωνα,

ποδήλατα,

-419,2- γραμμάρια κάνναβης,

-400- ευρώ,

-18- γραμμάρια ηρωίνης και

-1- ζυγαριά.

Σύλληψη -2- ατόμων -στα πλαίσια συμμορίας- που καταρτίζει πλαστά έγγραφα, ενώ ο -1- εκ των δύο κατηγορείται επιπλέον για ναρκωτικά


Κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών εξακριβώθηκε η δράση -2- ατόμων (συμμορία) οι οποίοι από κοινού καταρτίζουν και διοχετεύουν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα (ταυτότητες, διαβατήρια κτλ), σε διάφορους ενδιαφερόμενους – αλλοδαπούς.

Κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης την 26η-01-2024, συνελήφθησαν, ενώ στις έρευνες που ακολούθησαν σε οικία και σε κατάστημα, ανευρέθηκαν –μεταξύ άλλων- και κατασχέθηκαν:


-1- πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο πλαστογραφίας ταξιδιωτικών εγγράφων,

κινητά τηλέφωνα,

εκτυπωτές,

laptops,

μηχανή πλαστικοποίησης,

1,9 γραμμάρια κάνναβης,

πλαστές ταυτότητες,

-2.925- ευρώ και

πλήθος ταυτοτήτων αμφιβόλου γνησιότητας.


Σύλληψη -3- ατόμων -στα πλαίσια σύστασης συμμορίας- που έχουν διαπράξει απάτες σε βάρος πολιτών, ενώ ο -1- εκ των τριών κατηγορείται επιπλέον για ναρκωτικά. Εξιχνιάσθηκαν -8- περιπτώσεις.

Η δράση της συμμορίας έγινε αντιληπτή από τους Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών οι οποίοι πρωινές ώρες της 26ης -01-2024, στα πλαίσια συντονισμένης επιχείρησης εντόπισαν και συνέλαβαν στην κοινή τους οικία, τους εμπλεκόμενους. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση – αδικήματα της απάτης και παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, ενώ στις έρευνες που ακολούθησαν –μεταξύ άλλων- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


1,1 γραμμάρια κάνναβης,

-100- ευρώ και

-1- ζυγαριά.

Από το προανακριτικό υλικό που συλλέχθηκε, προέκυψε η εμπλοκή των ανωτέρω σε -8- περιπτώσεις απατών σε βάρος υπαλλήλων μίνι μάρκετ ή περιπτέρων.


Σύλληψη -1- ατόμου για κλοπή οχήματος και κατοχή ναρκωτικών και -1- ατόμου για κατοχή ναρκωτικών


Κατόπιν προανάκρισης προέκυψε η εμπλοκή του πρώτου ατόμου σε κλοπή οχήματος από την περιοχή της Αθήνας.

Ακολούθησε έρευνα πρωινές ώρες της 26-01-2024 σε οικία, όπου διαμένει με έτερο άτομο και συνελήφθησαν για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών. Βρέθηκε και κατασχέθηκε -1- αυτοκίνητο, 0,8 γραμμάρια κάνναβης και -1- κινητό τηλέφωνο.

Εξιχνίαση κλοπών, ληστειών και υπόθαλψης – ταυτοποίηση δραστών – δικογραφίες τακτικής διαδικασίας

Παράλληλα, σχηματίστηκαν δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σε βάρος συνολικά ακόμα -25- ατόμων, για –κατά περίπτωση- κλοπές οικιών, καταστημάτων, οχημάτων και ληστείες ενώ εξιχνιάστηκαν συνολικά -20- περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα, οικίες και οχήματα, -4- ληστείες και -1- περίπτωση υπόθαλψης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διενεργούμενης έρευνας – προανάκρισης και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση ερευνητικών στοιχείων και εγκληματολογικών δεδομένων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, εξιχνιάστηκαν:


-9- κλοπές από το εσωτερικό οικιών σε Αθήνα, Π. Φάληρο, Βύρωνα και Καλλιθέα,

-5- κλοπές καταστημάτων σε Αθήνα, Άγιο Δημήτριο και Πετράλωνα,

-5- κλοπές οχημάτων, στην Αθήνα, Πειραιά, Ταύρο και Καισαριανή,

-4- ληστείες, στην περιοχή της Κυψέλης, Αθήνας και στο Βύρωνα και

-1- περίπτωση υπόθαλψης ατόμου στην περιοχή του Χολαργού, που σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.

Σε δύο περιπτώσεις, προέκυψε ότι οι εμπλεκόμενοι χρησιμοποίησαν όχημα που είχαν αφαιρέσει σε προηγούμενο χρόνο και προέβηκαν σε -2- ληστείες πρατήριων καυσίμων. Το όχημα τους εγκαταλείφθηκε κατόπιν σύγκρουσης ενώ σε σχετική έρευνα του οχήματος των δραστών, των οποίων τα στοιχεία έχουν ταυτοποιηθεί, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


-1- πιστόλι,

-1- full face και

-1- κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι δικογραφίες τακτικής διαδικασίας θα υποβληθούν αρμοδίως.



Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. δύο αλλοδαποί μετά από ληστεία σε βάρος υπαλλήλου στην περιοχή της Γλυφάδας

 



Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες της 27-1-2024 στην περιοχή της Γλυφάδας, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 24 και 26 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους από το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας για ληστεία κατά συναυτουργία, βία κατά υπαλλήλων και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι από κοινού με συνεργό τους, προσέγγισαν με αυτοκίνητο κατάστημα τυχερών παιγνίων στη Γλυφάδα.

Έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες τύπου «full face» εισήλθαν εντός του καταστήματος, με το συνεργό να αναμένει εντός του αυτοκινήτου προς υποστήριξη της επικείμενης διαφυγής τους.

Αφού ακινητοποίησαν την υπάλληλο υπό την απειλή όπλου, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Αφιχθέντες αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. στο σημείο που έλαβε χώρα η ανωτέρω ληστεία, ακινητοποίησαν τους ανωτέρω κατά την προσπάθεια διαφυγής τους, οι οποίοι στην προσπάθεια να ματαιώσουν τη δέσμευση τους, τραυμάτισαν αστυνομικό στο δεξί χέρι.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι ρέπλικα και κατσαβίδι.

Ακόμη, εντοπίστηκε σε κοντινό σημείο εγκαταλελειμμένο το όχημα που χρησιμοποίησαν ως μέσο για την τέλεση της ληστείας, το οποίο ομοίως κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Ο Δούκας ακυρώνει την ανάπλαση στον Λόφο Στρέφη προς όφελος κακοποιών - αντιεξουσιαστών & ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 


Οι μόνοι που αντιδρούσαν στην ανάπλαση είναι οι ακροαριστεροί του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και φυσικά οι αντιεξουσιαστές.

Οριστικό τέλος στη μεγάλη ανάπλαση του Λόφου του Στρέφη, μέσω εξασφαλισμένης ιδιωτικής δωρεάς άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, βάζει ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, σε βάρος των κατοίκων της περιοχής και προς όφελος της μειονότητας των ακροαριστερών

Η ιστορία της ανάπλασης ξεκινάει από τα χρόνια της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη, όταν και αποφασίστηκε να προχωρήσει η ολική ανάπλαση του Λόφου, μέσω του προγράμματος "Υιοθέτησε την πόλη σου", και της δωρεάς ύψους 1.150.000,00 ευρώ της PRODEA Investments. Στόχος τους ήταν να αποκατασταθούν οι υποδομές με έργα αντιπλημμυρικά, φωτισμού και πρασίνου να επιστρέψει η γειτονιά πάλι στους πραγματικούς της κατοίκους και να μετατραπεί σε σημείο αναφοράς και τόπος  περιπάτου, άθλησης και ψυχαγωγίας.   

Στο σχέδιο αντέδρασαν στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι αντιεξουσιαστές που χρησιμοποιούν τον λόφο για γιάφκα και κρυψώνες κάθε είδους κακοποιών. Σε καθημερινή βάση αντιδρούσαν στη βελτίωση των συνθηκών στο Λόφο του Στρέφη, απειλώντας τους εργαζόμενους του Δήμου αλλά και της εταιρείας σε βαθμό που χρειάστηκε αρκετές φορές να επέμβει η αστυνομία για να αποφευχθούν τα χειρότερα. 

Ωστόσο τα σχέδια ανάπλασης οδεύουν μια και καλή στον κάλαθο των αχρήστων με απόφαση του προκλητικού επικεφαλής της νέας δημοτικής αρχής Χ. Δούκα, επειδή έτσι θέλουν οι αντιεξουσιαστές και σε βάρος των κατοίκων της περιοχής.

«Χωρίς καμία δικαιολογία, ο κ. Δούκας αποφάσισε να πετάξει στο καλάθι των απορριμμάτων τη χορηγία, ύψους άνω του ενός εκατ. ευρώ που είχε εξασφαλίσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή για τη διαμόρφωση του εμβληματικού λόφου του Στρέφη σ' έναν σύγχρονο και ασφαλή χώρο πρασίνου» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Ψηλά».

Και τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν κατόπιν αυτής της απόφασης από τον προκλητικό νυν Δήμαρχο Αθηναίων είναι πολλά με αρκετούς στη Πλατεία Κοντζιά να αναφέρουν χαμηλόφωνα πως εξαργυρώνονται πολιτικά γραμμάτια από την πρόσφατη προεκλογική περίοδο, όπου ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ στήριξαν τον σημερινό Δήμαρχο.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές στην αντιπολίτευση στον δήμο εκτιμούν πως το θέμα δεν είναι ιδεολογικό, αλλά  έχει να κάνει με την πολιτική επιβίωση του νέου Δημάρχου στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο. «Είναι διατεθειμένος να υποχωρήσει σε πληθώρα θεμάτων  ώστε να διατηρήσει χαμηλά τους τόνους της αντιπολίτευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές. Επιπλέον, οργανωμένες ομάδες πολιτών από την περιοχή του Στρέφη, δεν κρύβουν στα κοινωνικά δίκτυα την έντονη ανησυχία τους για την εξέλιξη που διατηρεί ένα σκοτεινό σημείο της πόλης, αλλά και εν γενεί για το κατά πόσο, με αυτό το μοντέλο διοίκησης του Δούκα, η Αθήνα θα χάσει τον τεχνοκρατικό βηματισμό που είχε τα προηγούμενα χρόνια καταγράφοντας σημαντικές επιτυχίες. Παράλληλα, εύλογα, διερωτώνται πως είναι δυνατόν ένας δήμος έχει τη πολυτέλεια να απορρίπτει και να πετά, κυριολεκτικά, στα σκουπίδια μια χορηγία ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ σε μια τόσο δύσκολη περίοδο. «Η δημοτική αρχή επιλέγει να γκρεμίσει χωρίς να έχει το παραμικρό σχέδιο για το από εδώ και πέρα. Θαεξασφαλίσει άραγε τους πόρους που χάνει, ώστε να ολοκληρώσει το συγκεκριμένο έργο αφενός χωρίς… εκπτώσεις στην ποιότητα των παρεμβάσεων στο Λόφο και χωρίς επιπλέον οικονομικές επιβαρύνσεις για τους δημότες;» αναρωτιούνται σαστισμένοι άνθρωποι που γνωρίζουν καλά το Δήμο Αθηναίων, ενώ, ταυτόχρονα, παρουσιάζονται επιφυλακτικοί για το πως ο Δήμος θα μπορέσει να συνεργαστεί με τους ιδιώτες. «Μετά από αυτή την απόφαση, δημιουργείται ένα κακό προηγούμενο μεταξύ Δήμου και ιδιωτών. Γιατί κάποια εταιρεία να δείξει εμπιστοσύνη στον Δήμο;» αναφέρουν χαρακτηριστικά.



Η Χέιλι καταγγέλλει ότι ο Τραμπ προσπαθεί να εξασφαλίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων «εκφοβίζοντας» το κόμμα


 

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιδιώκει να εξασφαλίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ώστε να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου «εκφοβίζοντας» την παράταξη, κατήγγειλε χθες Κυριακή η μοναδική εναπομείνασα αντίπαλός του στη διαδικασία, η Νίκι Χέιλι, επικρίνοντας ηγετικά στελέχη του κομματικού μηχανισμού επειδή θέλουν να τού το δώσουν πολύ νωρίς.

Η υποψήφια αποφάσισε να συνεχίσει την προσπάθεια, παρά τις ήττες της στις ψηφοφορίες στην Άιοβα και στο Νιου Χάμσαϊρ — και παρά την επιμονή του Ντόναλντ Τραμπ, που υποστηρίζουν σε αυτό ηγετικά στελέχη της παράταξης, να ανακηρυχθεί η κούρσα λήξασα υπέρ του.

«Δεν μπορεί να επιβάλει διά του εκφοβισμού» την ανάδειξή του σε υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές του Νοεμβρίου, με αντίπαλο τον απερχόμενο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, δήλωσε χθες η κυρία Χέιλι στην εκπομπή «Meet the Press» του τηλεοπτικού δικτύου NBC.

«Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό έπειτα από μόλις δυο πολιτείες» από τις πενήντα που θα ψηφίσουν, πρόσθεσε η Αμερικανίδα πρώην πρεσβεύτρια στον ΟΗΕ —στο αξίωμα, που είναι ισότιμο με θώκο υπουργού στην αμερικανική κυβέρνηση, την είχε διορίσει ο Ντόναλντ Τραμπ— και πρώην κυβερνήτρια της Νότιας Καρολίνας.

Η Νίκι Χέιλι επέκρινε την εθνική επιτροπή του κόμματος (RNC), η οποία οργανώνει τις εσωκομματικές ψηφοφορίες, επειδή έδειξε υπερβολικά νωρίς την υποστήριξή της στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, το αδιαφιλονίκητο φαβορί, έπειτα από τις δυο πρώτες νίκες του.

Την περασμένη Τρίτη, αφού ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα στο Νιου Χάμσαϊρ, η επικεφαλής του κόμματος, η Ρόνα ΜακΝτάνιελ, είπε πως η επιλογή των ψηφοφόρων είναι «πολύ σαφής».

«Πρέπει να συσπειρωθούμε γύρω από αυτόν που θα είναι ο υποψήφιός μας, κι αυτός θα είναι ο Ντόναλντ Τραμπ», πρόσθεσε.

«Δεν νομίζω πως έπρεπε να πάρει θέση η RNC (...) Ο Τραμπ το παρατράβηξε όταν την πίεσε να το κάνει», αντέτεινε η Νίκι Χέιλι.

Η υποψήφια άφησε να εννοηθεί πως σκοπεύει να παραμείνει στην εσωκομματική διαδικασία ως τουλάχιστον τη «Σούπερ Τρίτη», την 5η Μαρτίου, κρίσιμο ραντεβού, καθώς θα ψηφίσουν οι οπαδοί του κόμματος σε 16 πολιτείες. Η επόμενη ψηφοφορία είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την 24η Φεβρουαρίου, στη Νότια Καρολίνα.

Και εκεί, οι δημοσκοπήσεις φέρουν τη Νίκι Χέιλι να οδεύει σε ήττα, αλλά για την πρώην κυβερνήτρια, ακόμη κι αν χάσει στην πολιτεία της, δεν είναι υποχρεωμένη να εγκαταλείψει. Τόνισε πως απλά θέλει να τα πάει καλύτερα από ό,τι στο Νιου Χάμσαϊρ, όπου ηττήθηκε με 11 μονάδες διαφορά.

Διέψευσε εξάλλου πως μένει στην κούρσα επειδή ελπίζει πως οι δικαστικές περιπέτειες του Ντόναλντ Τραμπ, ή η κατάσταση της υγείας του 77χρονου πρώην προέδρου, θα της ανοίξουν τον δρόμο.




Τρεις συλλήψεις ανήλικων κακοποιών και των γονιών τους σε Αγία Παρασκευή και Βουλιαγμένη

 


Σε τρεις συλλήψεις ανήλικων κακοποιών προχώρησε η Αστυνομία την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου στα βόρεια και τα νότια προάστια της Αττικής. 

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, 15χρονος, ο οποίος από κοινού με άλλα άτομα επιτέθηκε σε έτερο 15χρονο.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, το 15χρονο θύμα βρισκόταν με φίλους του στην πλατεία Αγίας Παρασκευής, όταν τον προσέγγισε η παραπάνω ομάδα ατόμων με απειλητικές διαθέσεις.

Ο 15χρονος απομακρύνθηκε από το σημείο, με την ομάδα ατόμων να τον καταδιώκουν και αφού έπεσε στο έδαφος, ο κατηγορούμενος του επιτέθηκε με γροθιές και λακτίσματα, απευθυνόμενος στο θύμα με υβριστικές εκφράσεις.

Αστυνομικοί αναζήτησαν τον δράστη και αφού τον ακινητοποίησαν, τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής, όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για εξύβριση και σωματική βλάβη.

Παράλληλα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν το βράδυ της Παρασκευής δύο 17χρονους στην περιοχή της Βουλιαγμένης.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους 17χρονους μέσα σε ένα όχημα, το οποίο έκριναν ότι ήταν ύποπτο και τους κάλεσαν σε έλεγχο.

Κατά τη διενέργεια του ελέγχου στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, κατελήφθησαν να κατέχουν αναδιπλούμενο σουγιά και 7 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες που περιείχαν 12,5 γραμμ. κάνναβη, επιμελώς κρυμμένες εντός λούτρινης κούκλας.

Ακολούθως, οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών, ενώ κατασχέθηκαν τα παραπάνω και το αυτοκίνητο.

Επιπλέον, συνελήφθησαν και οι γονείς των παραπάνω νεαρών για παραμέληση της εποπτείας τους.



Πολίτες ακινητοποίησαν Αλβανό κακοποιό που λήστεψε μίνι μάρκετ στην Αχαρνών και τον έστειλαν νοσοκομείο

 



Ληστή καταδίωξαν και ακινητοποίησαν πολίτες στην Αχαρνών το πρωί της Κυριακής.

Το περιστατικό έγινε στις 9:50 το πρωί, όταν ένας 40χρονος, Αλβανός κακοποιός, εισέβαλε σε μίνι μάρκετ στη συμβολή των οδών Ιουλιανού και Αχαρνών. Απειλώντας τους παριστάμενους με αιχμηρό αντικείμενο αφαίρεσε άγνωστο χρηματικό ποσό και έφυγε τρέχοντας.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης μαζί με δύο φίλους του τον καταδίωξαν και τον ακινητοποίησαν στην Ιουλιανού 73. Ακολούθησε μάχη σώμα με σώμα μεταξύ των ανδρών, με αποτέλεσμα ο κακοποιός να μεταφερθεί τραυματίας σε νοσοκομείο.



Έκαψαν τα ξημερώματα δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα στους Αγίους Αναργύρους

 


Στις φλόγες τυλίχθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, άγνωστοι κακοποιοί χωρίς να γίνουν αντιληπτοί τοποθέτησαν εύφλεκτο υλικό σε ένα αυτοκίνητο και μία μοτοσικλέτα τα οποία πήραν φωτιά και καταστράφηκαν ολοσχερώς. Η φωτιά επεκτάθηκε και σε ένα ακόμη αυτοκίνητο το οποίο υπέστη μικρές υλικές ζημιές.

Από τις φλόγες προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οποία βρισκόταν σταθμευμένα τα ΙΧ αυτοκίνητα.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που κατάφερνα και έσβησαν τη φωτιά πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν εμπρηστική ενέργεια.



ΑΑΔΕ: Μαζικοί έλεγχοι της ΑΑΔΕ σε αίθουσες που γίνονται βαπτίσεις, γάμοι, πίτες συλλόγων, κλπ - 9 λουκέτα και 61% παραβατικότητα


 

Εκτεταμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν, σε όλη την Ελλάδα, από νωρίς το βράδυ του Σαββάτου έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, από ελεγκτές της ΑΑΔΕ, μετά τις αποκαλύψεις για το όργιο φοροδιαφυγής στον γάμο της παίκτριας ριάλιτι Ελίζαμπεθ Ελέτσι.

Στόχος της επιχείρησης ήταν αίθουςες, όπου πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με πολλούς συμμετέχοντες (βαπτίσεις, γάμοι, πίτες συλλόγων, κλπ).

Οι έλεγχοι διεξήχθησαν ταυτόχρονα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κοζάνη, Λαμία, Αλεξανδρούπολη και Πάτρα, με τη συμμετοχή 40 ελεγκτών.

Η επιχείρηση συντονίστηκε από τον θάλαμο επιχειρήσεων της ΑΑΔΕ στην Αθήνα.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 36 έλεγχοι, κατά τους οποίους εντοπίσθηκαν φορολογικές παραβάσεις σε 22 επιχειρήσεις (ποσοστό παραβατικότητας 61%), ενώ σε 9 από αυτές μπήκε 48ωρο λουκέτο.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται και σε άλλες περιοχές, ενώ οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις έχουν μπει στο στόχαστρο για την καταγραφή της ευρύτερης φορολογικής τους συμπεριφοράς.




Ακροαριστεροί-ακροδεξιοί συγκοινωνούντα δοχεία - Ακροδεξιοί με φωτοβολίδα εναντίον αστυνομικών

 


Ακροαριστερά - ακροδεξιά, συγκοινωνούντα δοχεία, επικίνδυνοι και αδίστακτοι, κάνουν ακριβώς τις ίδιες εγκληματικές πράξεις, συμμετέχουν στις ίδιες εγκληματικές οργανώσεις.

Η αστυνομικοί δεν φτάνει που έχουν καθημερινά τις επιθέσεις αντιεξουσιαστών με καταδρομικές απο τα Πανεπιστήμια και τα Εξάρχεια, τώρα αντιμετωπίζουν και τις επιθέσεις ακροδεξιών. Επίθεση με φωτοβολίδα ευθείας βολής κατά αστυνομικών της Ομάδας Δράσης εξαπέλυσε λίγο πριν τις 19:00 το απόγευμα ομάδα ακροδεξιών κοντά στη Μιχαλακοπούλου.

Ενώ οι αστυνομικοί διέσχιζαν την οδό Μιχαλακοπούλου, λίγο πριν τις 19:00, η επίθεση έγινε στη συμβολή των οδών Αλεξανδρουπόλεως και Καισαρείας, από ομάδα ακροδεξιών κακοποιών που αποκόπηκε από πορεία ακροδεξιών για τη συμπλήρωση 28 χρόνων από την κρίση των Ιμίων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 17 προσαγωγές.

Η συγκέντρωση των ακροδεξιών είχε προγραμματιστεί για τις 5 στην πλατεία Ρηγίλλης. Ωστόσο περίπου 200 στόμα πρόλαβαν και συγκεντρώθηκαν στο σημείο στο πλαίσιο αντι-συγκέντρωσης.

Η ΕΛΑΣ περιόρισε στον Ευαγγελισμό 50 περίπου άτομα που ήθελαν να παρευρεθούν στο κάλεσμα για τις 5, για να μην υπάρξουν συγκρούσεις με τα άτομα που πραγματοποιούσαν την αντισυγκέντρωση.

Κάποιοι από αυτούς τους 50 κινήθηκαν σύμφωνα με πληροφοριες μέσω της Μιχαλόπουλου και επιτέθηκαν σε άνδρες της ομάδας Δράσης που συνάντησαν μπροστά τους.