Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Πωλούνται πληροφορίες του «Τειρεσία» για έλεγχο πελατών - προμηθευτών


Απευθείας ηλεκτρονική πρόσβαση στη λεγόμενη «μαύρη λίστα» -και μάλιστα έναντι σχετικά χαμηλού τιμήματος- προσφέρει πλέον η θυγατρική εταιρεία των τραπεζών «Τειρεσίας Α.Ε.». Μέσω της νέας υπηρεσίας, η οποία απέκτησε την εμπορική ονομασία «τσεκ», εκπρόσωποι επιχειρήσεων ή επιτηδευματίες μπορούν με το πάτημα ενός κουμπιού να συλλέξουν πληροφορίες για μια σειρά «αρνητικών στοιχείων» που ενδεχομένως βαρύνουν τους πελάτες ή τους προμηθευτές τους: ακάλυπτες επιταγές, απλήρωτες συναλλαγματικές, διαταγές πληρωμής, πλειστηριασμούς ακινήτων και κινητών, κατασχέσεις, προσημειώσεις ακόμη και υποθήκες ή προσημειώσεις υποθηκών.

«Ξεκλειδώνει η λίστα»

Με το «ξεκλείδωμα» της μαύρης λίστας για το ευρύ επιχειρηματικό κοινό -κίνηση για την οποία είναι ενήμερη η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων όπως αναφέρουν στην «Κ» στελέχη της «Τειρεσίας Α.Ε.»- ουσιαστικά ανοίγει η «αγορά» της παροχής επιχειρηματικών πληροφοριών. Πλέον, οποιαδήποτε επιχείρηση θέλει να μετρήσει το επιχειρηματικό ρίσκο που συνεπάγεται μια συνεργασία, έχει τη δυνατότητα να συλλέξει πληροφορίες είτε απευθείας από την «Τειρεσίας Α.Ε.» είτε και μέσω τρίτου. Και αυτό διότι η θυγατρική των τραπεζών μπορεί να συνάψει ακόμη και συμβάσεις μεταπώλησης των στοιχείων που αφορούν νομικά πρόσωπα και τα οποία υπάρχουν στο λεγόμενο «σύστημα αθέτησης υποχρεώσεων».

Οπως αναφέρει στην «Κ» ο κ. Πέτρος Καπασούρης, διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης της «Τειρεσίας Α.Ε.», στο σύστημα έχουν ήδη εγγραφεί περίπου 700 πελάτες-επιχειρήσεις. Εκτός από μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες, πρόσβαση έχουν ούτως ή άλλως και φορείς του Δημοσίου όπως το υπουργείο Οικονομικών αλλά και το ΕΤΕΑΝ το οποίο, δεδομένου ότι εγκρίνει δάνεια με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, θέλει να είναι σε θέση να ελέγχει άμεσα την πιστοληπτική ικανότητα των εταιρειών που αιτούνται δανείου.

«Στόχος μας, με το λανσάρισμα αυτής της υπηρεσίας είναι να γίνει εύκολος ο έλεγχος της αξιοπιστίας των επιχειρήσεων και μέσα από αυτή τη διαδικασία να προστατευτούν οι φερέγγυες εταιρείες. Πλέον ο επιχειρηματικός κόσμος μπορεί να έχει πρόσβαση στα ίδια στοιχεία που βλέπουν μέσω του συστήματός μας και οι τράπεζες. Μπορεί επομένως να περιορίζει αισθητά το ρίσκο που συνεπάγεται η πραγματοποίηση μιας συναλλαγής» τονίζει το στέλεχος της «Τειρεσίας Α.Ε.».

Τα δεδομένα που διατίθενται προς πώληση στο κοινό είναι αυτά που έχουν καταχωρισθεί -και συνεχώς επικαιροποιούνται καθώς 170 δικηγόροι ασχολούνται καθημερινά με τη συλλογή δεδομένων από τα δικαστήρια όλης της χώρας- στο Σύστημα Αθέτησης Υποχρεώσεων της «Τειρεσίας Α.Ε.», γνωστό και ως «μαύρη λίστα». Οπως επισημαίνει ο Ιωάννης Παλόγλου, διευθυντής οργάνωσης και υποστήριξης πελατών της «Τειρεσίας Α.Ε.», μέσω της εφαρμογής παρατίθενται αναλυτικά στοιχεία της τελευταίας 4ετίας και συγκεντρωτικά στοιχεία για το παλαιότερο διάστημα. Πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία αποκτούν νομικά πρόσωπα και επιτηδευματίες που υπογράφουν σύμβαση, αναλαμβάνουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις και ορίζουν υποχρεωτικά έναν εκπρόσωπο ο οποίος είναι και αρμόδιος για τη διαχείριση της υπηρεσίας από την πλευρά του πελάτη.

«Δεν εγκρίνονται όλες οι αιτήσεις. Για να αποκτήσει κάποιος κωδικούς πρόσβασης θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξει ότι το κάνει για να μετρήσει τον κίνδυνο λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων και όχι για άλλους λόγους. Γι’ αυτό απορρίπτονται και αρκετές αιτήσεις» σημειώνει ο κ. Καπασούρης, συμπληρώνοντας ότι ακόμη και μετά την έγκριση μιας αίτησης, οι κινήσεις του πελάτη στο σύστημα ελέγχονται συστηματικά ώστε να αποφεύγεται η κατάχρηση. Οι εταιρείες που θα εγγραφούν στην υπηρεσία μετά το «φιλτράρισμα» της «Τειρεσίας Α.Ε.», μπορούν να βλέπουν στοιχεία άλλων νομικών προσώπων. Υπό προϋποθέσεις μπορούν να βλέπουν στοιχεία και για φυσικά πρόσωπα. «Για να αποκτήσει μια εταιρεία πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν ιδιώτη, θα πρέπει προηγουμένως αυτός να λάβει γνώση ότι πρόκειται να γίνει μια τέτοια αναζήτηση η οποία τον αφορά και να συναινέσει» καταλήγει ο κ. Παλόγλου.

kathimerini.gr


Θρίλερ έως το παρα 5' με τους πλειστηριασμούς

Ελένη Κομίνη
Στην κορύφωσή του βρίσκεται το μπρα ντε φερ μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας για την απελευθέρωση του δικαιώματος των τραπεζών για πλειστηριασμούς ακινήτων πρώτης κατοικίας.
Η κυβέρνηση διεκδικεί σθεναρά την παράταση της προστασίας από πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας -με τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που είχαν θεσπιστεί ως μεταβατικό στάδιο μέχρι την άρση απαγόρευσης-, αλλά η τρόικα φέρεται να είναι ανυποχώρητη για
μια σειρά από λόγους.
Αυτοί συνοψίζονται στο ότι θα αυξάνονταν οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, κάτι που θα είχε δυσμενές αντίκτυπο στην πρόθεση της κυβέρνησης να βγει από το μνημόνιο, και στο ότι δεν θα μπορούσαν οι τράπεζες να λάβουν ρευστότητα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (και εν δυνάμει από τις αγορές), την οποία θα χρησιμοποιούσαν για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας.
Επιπλέον, η τρόικα πιστεύει ότι με την παράταση του προστατευτικού καθεστώτος εμπεδώνεται στη χώρα μας η τάση του «δεν πληρώνω» από τους δανειολήπτες που έχουν να πληρώσουν ολόκληρη τη δόση, αλλά και από εκείνους που έχουν διαθέσιμο εισόδημα να πληρώσουν έστω και ένα μικρότερο ποσό της δόσης.
Από κυβερνητικές πηγές, αλλά και σύμφωνα με πληροφορίες από την τρόικα, εκτιμάται ότι η πολιτική «μάχη» που δίνεται από την κυβέρνηση Σαμαρά ? Βενιζέλου για την παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας με τη σημερινή της μορφή πιθανότατα να χαθεί, καθώς η τρόικα εμφανίζεται αμείλικτη σε αυτό το θέμα. Η απελευθέρωση των πλειστηριασμών δεν σημαίνει ωστόσο ότι οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε τέτοιες κινήσεις μαζικά, παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις στις οποίες ο δανειολήπτης δεν επιθυμεί να συνεργαστεί με την τράπεζα για να σώσει την κατοικία του.
Ο «λογαριασμός»
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τελικός «λογαριασμός» που θα βγει για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών από τις ευρωπαϊκές ασκήσεις αντοχής που διενεργεί η ΕΚΤ είναι πλήρως διαχειρίσιμος και πιο «ελαφρύς» λόγω της απελευθέρωσης του δικαιώματος των τραπεζών να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι οι διοικήσεις δεν θα καταφύγουν στην άντληση κεφαλαίων από τα διαθέσιμα κεφάλαια ύψους 10,3 δισ. ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή εφόσον οι ανάγκες των τραπεζών ήταν υπέρογκες, θα έπαιρναν από τα κρατικά κεφάλαια του ΤΧΣ και το οικονομικό επιτελείο θα έχανε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τα εν λόγω κεφάλαια ως εργαλείο για τη μείωση του χρηματοδοτικού κενού της 2ετίας 2015-2016.
Σύμφωνα με πηγές, η «θέση» της ΕΚΤ που βάζει στο «τραπέζι» τους όρους είναι ότι εφόσον δινόταν παράταση στην προστασία της πρώτης κατοικίας, οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών θα ήταν ιδιαίτερα αυξημένες τόσο στα stress tests που γίνονται τώρα, αλλά και στις ασκήσεις αντοχής που θα γίνουν ξανά το 2015, καθώς στις παραδοχές της ευρωπαϊκής άσκησης η αποτίμηση των ακινήτων που προστατεύονται θα ήταν μηδενική. Και τούτο διότι δεν θα μπορούσαν να πουληθούν και επομένως δεν θα υπήρχε εμπορική αξία.
Επιπλέον, εφόσον δινόταν παράταση στην προστασία από πλειστηριασμούς των ακινήτων με νόμο, οι Ευρωπαίοι δεν θα συναινούσαν στην άντληση ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία δεν θα αναγνώριζε ως εγγύηση τα προστατευμένα ακίνητα σε ενυπόθηκους τίτλους (π.χ. καλυμμένες ομολογίες, τιτλοποιήσεις), αφού δεν θα μπορούσαν να πουληθούν. Ετσι, η ελληνική οικονομία θα συνέχιζε να βαλτώνει, αφού οι τράπεζες δεν θα αντλούσαν κεφάλαια για να τα διοχετεύσουν στις εγχώριες επιχειρήσεις.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η απελευθέρωση των πλειστηριασμών θεωρήθηκε από τους Ευρωπαίους εταίρους απαραίτητη, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ισότιμοι όροι του ανταγωνισμού.
Ο νέος θεσμός που θα λειτουργήσει από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους έχει επίσης στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προστασία των ιδιωτών και των επιχειρήσεων.
Εισάγεται η έννοια του «συνεργάσιμου δανειολήπτη» μέσω ενός «Κώδικα Δεοντολογίας» που έχει ήδη εγκριθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος, σε συνδυασμό με τις «ελάχιστες δαπάνες διαβίωσης».

Αντικειμενικά κριτήρια
Συγκεκριμένα, το νέο πλαίσιο περιλαμβάνει 22 ενιαίους αντικειμενικούς κανόνες για όλες τις κατηγορίες δανειοληπτών, σύμφωνα με τους οποίους θα ρυθμίζονται τα στεγαστικά, τα καταναλωτικά αλλά και τα επιχειρηματικά δάνεια. Με το νέο καθεστώς ρυθμίσεων οι δανειολήπτες που έχουν πραγματικό πρόβλημα θα διασώζουν τα ακίνητά τους. Οι υπόλοιποι ή θα πληρώσουν ή θα χάσουν το ακίνητό τους.
Οι βραχίονες που θα κρίνουν τις υποχρεώσεις των τραπεζών και των δανειοληπτών είναι δύο:
Ο «Κώδικας Δεοντολογίας» περιγράφεται ως ένα ολοκληρωμένο πακέτο αρχών που βήμα προς βήμα ορίζει τι θα πρέπει να κάνουν οι δύο πλευρές -οι τράπεζες και οι δανειολήπτες- για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Περιλαμβάνει, δηλαδή, τις υποχρεώσεις κάθε πλευράς, τις προθεσμίες και την ενημέρωση που θα πρέπει να έχουν οι δανειολήπτες και οι τράπεζες έτσι ώστε να αξιολογούνται σωστά οι κίνδυνοι και η ικανότητα αποπληρωμής κάθε δανειολήπτη, είτε πρόκειται για φυσικό πρόσωπο είτε για επαγγελματία ή επιχείρηση, και να επιδιώκεται η εξεύρεση καταλληλότερης για τη συγκεκριμένη περίπτωση λύσης ρύθμισης.
Στόχος είναι και η τράπεζα να λειτουργεί με ένα συγκεκριμένο πλαίσιο ως προς τη συμπεριφορά της στον δανειολήπτη που βρίσκεται στο «κόκκινο», και από την άλλη και ο δανειολήπτης να συνεργάζεται με την τράπεζα (παρέχοντας εγκαίρως όλες τις απαραίτητες πληροφορίες) ώστε να συμφωνηθεί μια εφικτή λύση προς το συμφέρον και των δύο πλευρών.
2 Οι εύλογες δαπάνες διαβίωσης, που θα αποτελέσουν το «διαβατήριο» στο νέο καθεστώς ρυθμίσεων και πάντα σε συνδυασμό με το εισοδηματικό κριτήριο, το περιουσιακό και την έκθεση σε δανεισμό, θα καθορίζουν την ελάχιστη δόση ενός ή περισσότερων δανείων, αφού έχει προηγηθεί η τήρηση των υποχρεώσεων του δανειολήπτη και της τράπεζας οι οποίες περιγράφονται στον «Κώδικα Δεοντολογίας».
Η ΕΛΣΤΑΤ καθόρισε τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης για έναν ενήλικα από 537 έως 682 ευρώ. Για το ζευγάρι αντιστοιχούν από 906 έως 1.160 ευρώ. Για την οικογένεια με 1 παιδί από 1.126 έως 1.440 ευρώ. Και για την οικογένεια με 2 παιδιά από 1.344 έως και 1.720 ευρώ.
Οσον αφορά τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση, το ζήτημα αντιμετωπίζεται συνολικά και γι' αυτό στις ρυθμίσεις συνεκτιμώνται όλα τα χρέη της επιχείρησης, δηλαδή και το ιδιωτικό (δάνεια προς τράπεζες) και εκείνα που αφορούν χρέη προς το Δημόσιο (φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές).
Στις εν λόγω ρυθμίσεις εντάσσεται και «κούρεμα» σε δάνεια και σε φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές και θα ρυθμίζονται όλες οι οικονομικές εκκρεμότητες που έχουν οι επιχειρήσεις, εφόσον οι επιχειρηματίες είναι συνεπείς στις δόσεις τους και τηρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα υπάρχουν.
 ΕΘΝΟΣ


Ποιοι «πλήγωσαν» με την συμπεριφορά τους τον θεό του ελληνικού μπάσκετ, Νίκο Γκάλη


Την στεναχώρια του γιατί οι οπαδοί του Άρη δεν γέμισαν τον κλειστό το οποίο φέρει το όνομά του στις χθεσινές πρώτες αναμετρήσεις του τουρνουά εξέφρασε ο Νίκος Γκάλης.

Ο… θεός του ελληνικού μπάσκετ ανήρτησε ένα σχόλιο στο προφίλ του στο facebook στο οποίο εξέφραζε τον προβληματισμό του αυτό. Μάλιστα, σχετικά με τους σημερινούς αγώνες κάλεσε τους οπαδούς των κίτρινων να δώσουν το δυναμικό «παρών».

Αναλυτικά έγραψε…

«Η χθεσινή ημέρα ήταν μαγική για τον Άρη μας καθώς τα βλέμματα της μπασκετικής Ευρώπης ήταν στραμμένα στο Nick Galis Hall. Μετά από χρόνια αρκετές προσωπικότητες του Ευρωπαϊκού μπάσκετ βρέθηκαν στο γήπεδο μας. Η διοργάνωση ήταν άψογη την πρώτη μέρα του τουρνουά Nick Galis Cup και αυτό το αναγνώρισαν και οι ομάδες που συμμετέχουν. Το μοναδικό πράγμα που με στεναχώρησε ήταν ότι ο πρώτος μπασκετικός κόσμος της χώρας που είναι ο λαός του Άρη δεν γέμισε το γήπεδο. Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει σήμερα που η ομάδα μας παίζει στον τελικό με αντίπαλο ένα από τα μεγαθήρια του μπάσκετ της ηπείρου μας την ΤΣΣΚΑ.

Χθες έγιναν δυο πολύ καλοί ημιτελικοί. Ο Άρης έδειξε θετικά μηνύματα ευχαρίστησε τον κόσμο με την απόδοση του νίκησε δίκαια την Μπανβιτ και πήρε παλικαρίσια την πρόκριση στον τελικό. Οι Ρώσοι λίγο τυχεροί μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι πήραν την νίκη στο τέλος κόντρα στον μαχητικό και με αρκετούς νέους σε ηλικία παίκτες ΠΑΟ.

Θα ήθελα να δω έναν τελικό ΆΡΗΣ – ΠΑΟ, τις δυο ομάδες που φόρεσα την φανέλα τους.

Τώρα αυτό που επιθυμώ είναι δω έναν τελικό σε ένα γεμάτο γήπεδο. Σήμερα οι Αρειανοί οπαδοί πρέπει να κάνουν έντονη την παρουσία τους σε Καυτανζόγλειο αρχικά και μετά στο Nick Galis Hall . Ποδόσφαιρο και μπάσκετ έχουν ανάγκη από την στήριξη τους».

πηγή : sport-fm.gr


Αδιόρθωτα τα… διορθωμένα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ! Καμιά μείωση δεν είδαν οι ιδιοκτήτες ακινήτων


Με αγωνία περίμεναν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων να δουν τα καινούργια εκκαθαριστικά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων με την ελπίδα πως η «λυπητερή» θα ήταν κατά πολύ βελτιωμένη και δεν θα αναγκάζοντας να κληθούν να πληρώσουν τα υπέρογκα ποσά που είχαν αντικρίσει στους λογαριασμούς τους στο taxisnet, ωστόσο μάλλον διαψεύστηκαν οι προσδοκίες τους.
Πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων ήδη «καταγγέλλουν» πως στα νέα ηλεκτρονικά «μπιλιετάκια» από την εφορία δεν έχουν διαπιστώσει καμία μείωση στο φόρο αν και είδαν αλλαγές … στην αντικειμενική αξία των ακινήτων τους!
Παρά τα όσα άκουγαν όλες αυτές τις μέρες και τις κυβερνητικές δεσμεύσεις, χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων δεν είδαν έκπτωση ούτε ενός ευρώ στον ΕΝΦΙΑ και θα κληθούν να βάλουν πλέον βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Επισήμως από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι από την εκκαθάριση προέκυψε ότι για τα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους, οι χαμηλότερες πλησιέστερες τιμές του αντικειμενικού συστήματος που χρησιμοποιήθηκαν για να βγει ο φόρος κατά την εκκαθάριση της 1ης Αυγούστου, ήταν και οι χαμηλότερες δυνατές για το συγκεκριμένο ακίνητο.
Τα νέα εκκαθαριστικά, αφορούν στους ιδιοκτήτες που ανήκουν σε μια από τις τέσσερις κατηγορίες:
(α) περιπτώσεις οικοπέδων που βρίσκονται σε περιοχές που δεν ισχύει ο αντικειμενικός προσδιορισμός αξίας ακινήτων λαμβάνοντας υπόψη την ευνοϊκότερη φορολογητέα αξία μεταξύ Φ.Α.Π. 2013 και Εν.Φ.Ι.Α.
(β) εξαίρεση από το φόρο ακινήτων που βρίσκονται στη νήσο Κεφαλληνία,
(γ) την απαλλαγή από τον κύριο φόρο του υπολοίπου οικοπέδου ιστορικών διατηρητέων μνημείων ή έργων τέχνης και
(δ) τη μείωση του συντελεστή συμπληρωματικού φόρου μη ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων των Ν.Π.Δ.Δ. που δεν εντάσσονται στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.
Σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ προαναγγέλλει ο Χρύσανθος Λαζαρίδης
Φοροελαφρύνσεις, και σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ, προανήγγειλε ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης.
«Ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί και ονομαστικά, αλλά όχι άμεσα, θα μειωθεί ως ποσοστό του ΑΕΠ γιατί θα αυξάνεται το ΑΕΠ», τόνισε χαρακτηριστικά στο Mega.
Επιπλέον, τόνισε πως έχει τεθεί ένα πακέτο φοροελαφρύνσεων στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των δανειστών.
Ο κ. Λαζαρίδης ξεκαθάρισε πως «η μεγάλη γκάμα των πιο οδυνηρών μέτρων και αυτών που πραγματικά θα έπλητταν το βιοτικό επίπεδο του κόσμου έχουν αποκλειστεί».
usay.gr


Εκτέλεσαν αδέσποτο σκύλο στον Αλμυρό ποταμό


Το Φιλοζωικό σωματείο απευθύνει έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να δώσουν πληροφορίες...
Ο άτυχος σκύλος εντοπίστηκε νεκρός το πρωί, από την Καλλιόπη Μαραβελάκη, τη δικηγόρο του σωματείου «Ζωόφιλη Δράση». Το πτώμα του έλιωνε στην άκρη του δρόμου στις πηγές του Αλμυρού ποταμού στο Ηράκλειο.

Το έγκλημα έγινε πριν από περίπου τέσσερις ημέρες. Ήταν ένα από τα αδέσποτα της περιοχής που φοβισμένο κυρίως κρυβόταν ανάμεσα στο αλμυρίκια που υπάρχουν εκεί.

«Δεν σε άφηνε ποτέ να το πλησιάσεις και έφευγε τρέχοντας σαν τρελό ακούγοντας την πρώτη λέξη. Προφανώς είχε υποστεί πολλά και φοβόταν τα πάντα. Κάποιος το πυροβόλησε στερώντας του τη ζωή» επισημαίνει η κα Μαραβελάκη.

Υποψίες για τον δράστη που εξοντώνει τα ζώα εκεί υπάρχουν αλλά όχι οι απαραίτητες αποδείξεις. Αν κάποιος είδε τον άνθρωπο που σκότωσε τον σκύλο παρακαλείται να καταγγείλει το έγκλημα στην Αστυνομία.

Πηγή: flashnews.gr


Εντελώς ανάλγητο το ΔΝΤ :Κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και για χρέη μικρότερα των 5.000 ευρώ απαιτεί τώρα


Απλοποίηση της δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών για τους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων και ενεργοποίηση της διαδικασίας ηλεκτρονικών κατασχέσεων, καθώς και μια σειρά άλλων μέτρων ζητά το ΔΝΤ αναφορικά με τη λειτουργία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).
Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαπιστώνει αποτυχία στον τομέα των εισπράξεων, εκφράζει αμφιβολίες για την επίτευξη των στόχων έως το τέλος του 2014 και επιμένει στην εισαγωγή εισπρακτικών εταιρειών, για χρέη ακόμη και κάτω από τις 5.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την έκθεση του εμπειρογνώμονα του ΔΝΤ, Πάτρικ ντε Μετς, που αξιολογεί την πρόοδο του ΚΕΑΟ, είναι διάχυτη η εκτίμηση ότι το όλο εγχείρημα των ρυθμίσεων έχει αποτύχει.
Από τη πλευρά του το ΚΕΑΟ, στο οποίο έχουν μεταφερθεί χρέη 10,59 δισ. ευρώ από συνολικά 210.260 οφειλέτες, εκτιμά πως οι μετρήσιμοι στόχοι που έχουν επιβληθεί από την τρόικα έχουν επιτευχθεί.
Όμως, το ΔΝΤ εκφράζει επιφυλάξεις τόσο ως προς τις μεθόδους που ακολουθούνται από κάθε ταμείο ξεχωριστά όσο και ως προς το πραγματικό αποτέλεσμα.
Ως εκ τούτου ζητά μια σειρά μέτρων όπως :
•Συμψηφισμός επιστροφών με ληξιπρόθεσμες οφειλές.
• Θέσπιση νομοθεσίας η οποία να παρέχει στο ΚΕΑΟ πρόσβαση στα στοιχεία των εφοριών, ώστε να κρίνονται οι προοπτικές εισπραξιμότητας της οφειλής.
• Κατάσχεση χρημάτων από λογαριασμούς μέσω ηλεκτρονικών κατασχέσεων εις χείρας τρίτων.
• Συγκρότηση Τηλεφωνικού Κέντρου για μία πρώτη επικοινωνία με οφειλέτες.
• Πρόσληψη εξωτερικών εταιρειών για μικρά χρέη, πιθανότατα έως 15.000 ευρώ. Οι εταιρείες θα εκδίδουν επιστολές και θα επικοινωνούν τηλεφωνικά με τους οφειλέτες.
• Απλοποιημένες διαδικασίες δέσμευσης του μισθού των οφειλετών του ΟΓΑ, του ΕΤΑΑ και του ΟΑΕΕ.
Επίσης η έκθεση του ΔΝΤ ζητά άμεσα μέτρα και για τις οφειλές κάτω των 5.000 ευρώ, που έχουν παραμείνει στα Ταμεία και ανέρχονται σε επιπλέον 8 δισ. ευρώ.
ΔΝΤ: Πιο συγκεκριμένα ζητείται να εγκαταλειφθούν τα σχέδια για διαβίβαση των οφειλετών του ΟΑΕΕ με μικρά χρέη στις εφορίες και να εξεταστεί το ενδεχόμενο βοήθειας από εξωτερικές εταιρείες για την επικοινωνία μαζί τους.
πηγή : Capital.gr


Αλλάζουν πάλι το νόμο για τις μετεγγραφές φοιτητών – Διαβάστε τις προϋποθέσεις


Υπό αξιολόγηση ο νόμος για τις μετεγγραφές φοιτητών μετά τη φετινή πρώτη εφαρμογή του. Αύριο οι αποφάσεις Λοβέρδου. Τι θα ισχύει για τρίτεκνους και πολύτεκνους.
Ενδεχόμενες αλλαγές, και αφού ζητηθεί η γνώμη της Αρχής της Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), θα υπάρξουν στον νόμο για τις μετεγγραφές εάν διαπιστωθούν προβλήματα κατά τη φετινή πρώτη εφαρμογή του.
Αυτή τη διαβεβαίωση έδωσε στους πρυτάνεις των πανεπιστημίων ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη συνάντηση που είχε μαζί τους, χθες Σάββατο, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε το θέμα των μετεγγραφών και η υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων της ανώτατης εκπαίδευσης. Την εμπλοκή της ΑΔΙΠ στην αξιολόγηση της εφαρμογής του ισχύοντος νόμου ζήτησαν οι πρυτάνεις, αίτημα που ο υπουργός Παιδείας αποδέχθηκε.
Σημειώνεται ότι το σύστημα για τις αιτήσεις των μετεγγραφών αναμένεται να ανοίξει στις 29 Σεπτεμβρίου, δηλαδή τρεις ημέρες μετά το τέλος της διορίας που έχει δοθεί στους πρωτοετείς φοιτητές να εγγραφούν στο πανεπιστήμιο. Δικαίωμα μετεγγραφής έχουν τρίτεκνοι, πολύτεκνοι όσοι ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες αλλά και όσοι πληρούν μια σειρά από κοινωνικά κριτήρια. Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων εκτιμάται σε 20.000, αριθμός που αποτελεί το ένα τέταρτο του συνόλου των επιτυχόντων. Στους δικαιούχους δεν περιλαμβάνονται πάντως όσοι πέρασαν με το 10%, δηλαδή δεν έδωσαν εξετάσεις τον Ιούνιο 2014 όπως προβλέπει ο νόμος, αλλά έδωσαν εξετάσεις το 2013 και χρησιμοποίησαν το 10% με την περσινή τους βαθμολογία. 

Οι υπουργικές αποφάσεις που θα προβλέπουν τις περιπτώσεις αλλά και τη διαδικασία με την οποία θα γίνονται οι μετεγγραφές αναμένεται να εκδοθούν αύριο Δευτέρα.
Κατά τη συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τους πρυτάνεις τέθηκε επίσης το ζήτημα της μείωσης της γραφειοκρατίας ως προς τα οικονομικά των Ιδρυμάτων τα οποία απεμπλέκονται καθώς οι ΕΛΚΕ έχουν βγει πλέον από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών ενώ αναμένεται να ρυθμιστεί και νομικά το θέμα με το επερχόμενο νομοσχέδιο. Ως προς τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων, μετά και την αξιολόγηση της ΑΔΙΠ, υπήρξε η σύμφωνη γνώμη ότι έγινε σωστή διαχείριση του θέματος, αναμένεται ωστόσο η τροποποίηση της ΚΥΑ. 

Τέθηκαν, ακόμη, οι περικοπές στο πρόγραμμα ΘΑΛΗΣ για τις οποίες είναι αντίθετα τα Πανεπιστήμια και η αποψίλωση των Ιδρυμάτων από διδακτικό προσωπικό. Ο υπουργός πρότεινε να αξιοποιηθούν οι ομότιμοι καθηγητές για τη διδασκαλία των μαθημάτων κατόπιν απόφασης του οικείου τμήματος, ωστόσο, οι περισσότεροι εκ των Πρυτάνεων ήταν αρνητικοί ή επιφυλακτικοί. Οι πρυτάνεις έθεσαν το θέμα της χρήσης των ταμειακών υπολοίπων για τους υποτρόφους για το οποίο, όπως τους ενημέρωσε ο υπουργός, δε χρειάζεται τροπολογία. 

Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε στους πρυτάνεις των ΑΕΙ ότι απο τον Ιανουάριο του 2015 θα μπορούν να διοργανώνουν και να εποπτεύουν μεταπτυχιακά προγράμματα μόνοι τους και χωρίς την έγκριση ή τον έλεγχο του υπουργείου Παιδείας, κάτι που έγινε ομόφωνα δεκτό. 

newsit.gr


Αποκλειστικό : Έγκλειστος στις φυλακές Λάρισας για εκβιασμούς χρησιμοποιούσε τα καρτοτηλέφωνα της φυλακής για να εκβιάζει τα θύματα του.


Οι κακοποιοί δεν έχουν όρια!
Έτσι φαίνεται από τις πράξεις ενός αμετανόητου εκβιαστή των φυλακών της Λάρισας ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 5ετή κάθειρξη για εκβιασμούς και παράνομη οπλοφορία.
Ο κακοποιός σύμφωνα με την ασφάλεια έπαιρνε τηλέφωνο συγκεκριμένο θύμα του και το εκβίαζε για να του στέλνει εβδομαδιαίος χρήματα για να μπορεί να περνάει στην φυλακή καλά όπως έλεγε στο τηλέφωνο. Μάλιστα το θράσος του ήταν τέτοιο που έπαιρνε τον δικηγόρο του θύματος στο τηλέφωνο και τον πίεζε να μεταφέρει τις επιθυμίες του στο πρώην θύμα του η να του δώσει το τηλέφωνο του θύματος για να μιλήσει ο ίδιος απευθείας.
Ο λόγος που ζητούσε τα χρήματα αυτά είναι όπως είπε στον δικηγόρο του θύματος επειδή όταν τον έστειλε ο εντολέας του για τον εκβιασμό δεν του είχε κάνει κακό ενώ θα μπορούσε να του κάνει και σε αυτόν και στην οικογένεια του.
Θεώρησε φυσικό τον λόγο αυτό για να ζητήσει χρήματα από το πρώην θύμα του και μάλιστα όταν πήρε αρνητική απάντηση από τον δικηγόρο του θύματος και του είπε να πάει να ζητήσει τα χρήματα από τους εντολείς του τότε απείλησε ανοιχτά λέγοντας στον δικηγόρο να μεταφέρει στο θύμα « Ότι η φυλακή είναι σχολείο και θα το τακτοποιήσει το θέμα από την φυλακή».
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsotherwise, θορυβήθηκε το θύμα του εκβιαστή για το ότι παρά την καταδίκη του και την τιμωρία του συνεχίζει την καριέρα του ως κακοποιός και απευθύνθηκε στην ασφάλεια του Παλαιού Φαλήρου μαζί με τον μάρτυρα δικηγόρου του και τις τηλεφωνικές κλήσεις η οποία με την σειρά της ειδοποίησε τον διευθυντή των φυλακών Λάρισας καθώς και την κυρία εισαγγελέα Λάρισας οι οποίοι έχουν επιληφθεί άμεσα για τα περαιτέρω καθώς θα ακολουθήσει και νέα δίωξη για εκβιασμό στον έγκλειστο εκβιαστή.
Φανταστείτε εάν ο κάθε έγκλειστος κακοποιός που προσπάθησε να κάνει κακό στο θύμα και δεν το έκανε για διάφορους λόγους να ζητά και λεφτά επειδή δεν του έκατσε αν και μπορούσε!!
Που έχουμε φτάσει!!!

Newsotherwise.gr



Ο έρωτας της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου με βουλευτή της ΝΔ


Μία ευχάριστη αλλαγή στη διάθεσή της έχουν παρατηρήσει οι άνθρωποι του περιβάλλοντος της Άννας-Μισέλ Ασημακόπουλου και όπως όλα δείχνουν έρωτας είναι η αιτία και μάλιστα στα έδρανα της Βουλής.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακόπουλου είναι ερωτευμένη και μάλιστα με βουλευτή του ίδιου κόμματος.

Ο λόγος για το βουλευτή Γιάννη Κεφαλογιάννη ο οποίος κέρδισε την καρδιά της μετά το πολύκροτο διαζύγιό της.
Πρόκειται για τον νεότερο βουλευτή της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ που εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 2012.


Οι ίδιοι βέβαια τηρούν σιγή ιχθύος για τη σχέση τους, αν και συχνά τους βλέπουν να απολαμβάνουν μαζί τον καφέ τους στο κυλικείο της Βουλής και να συζητούν ασταμάτητα στα έδρανα πριν από τις συνεδριάσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του συζύγου της Βασίλη Παπαϊωάννου, ζητώντας του να μετακομίσει από το πατρικό της σπίτι αλλά και την προσωρινή επιμέλεια του 11χρονου γιου τους.

Το διαζύγιο της βουλευτού έχει γίνει θέμα έντονης συζήτησης εξαιτίας των σκληρών καταγγελιών που διατυπώνει η 48χρονη πολιτικός σε βάρος του 61χρονου μηχανικού.

Όσο για το νεαρό βουλευτή Ρεθύμνου ήταν πρόσφατα αρραβωνιασμένος, αλλά λίγο πριν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας, χώρισε με την αγαπημένη του για άγνωστους λόγους.

newsit.gr


Αποκάλυψη: Αυτή είναι η θέση του ΔΝΤ -Είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για Ελλάδα χωρίς Μνημόνιο


«Είναι πολύ νωρίς να ληφθούν τελικές αποφάσεις για το τέλος της δανειακής σύμβασης με την Ελλάδα». Αυτή είναι η επικρατούσα άποψη στις τάξεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφορικά με το αν μπορεί η χώρα να λειτουργήσει χωρίς Μνημόνιο.
Οπως σημειώνει ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου, το ΔΝΤ πιστεύει μεν πως είναι πολύ νωρίς, ωστόσο, το σημαντικό είναι πως το Ταμείο δεν θεωρεί «περίεργες» τις θέσεις που έχουν διαρρεύσει από τις Βρυξέλλες και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σύμφωνα με τις οποίες -και με αφορμή το τέλος της δανειακής σύμβασης των Ευρωπαίων με την Ελλάδα- η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να ενημερώσει το ΔΝΤ ότι δεν χρειάζεται επιπλέον δάνεια στο πλαίσιο της δικής τους δανειακή σύμβασης με τη χώρα μας.
Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου:
«Δεν υποχρεώνει κανένας την Ελλάδα», τόνισε στο «ΕτΚ» σοβαρή πηγή της Ουάσιγκτον, «να λάβει τα χρήματα του Ταμείου εάν οι ελληνικές αρχές πιστεύουν ότι μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στις αγορές».
Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι εάν διακοπεί η δανειακή σύμβαση με το ΔΝΤ, μετά την πιθανή άρνηση της Ελλάδας να αποδεχθεί τα εναπομείναντα δάνεια, τότε το Ταμείο θα επισκέπτεται την Αθήνα δύο φορές το χρόνο για να ελέγχει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Εάν η Ελλάδα αποπληρώσει τα δανεικά που έλαβε από το ΔΝΤ, τότε οι αξιωματούχοι θα επισκέπτονται την Αθήνα μόνο μία φορά το χρόνο.
Η Αποστολή του ΔΝΤ αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα στις 29 Σεπτεμβρίου για να ξεκινήσει η επιθεώρηση την επομένη. Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε να επισπευθεί η επιστροφή τους στην ελληνική πρωτεύουσα, αφού οι αξιωματούχοι του Ταμείου πρέπει να επιστρέψουν στην Ουάσιγκτον, το αργότερο στις 8 Οκτωβρίου για να παραστούν στην ετήσια σύνοδο, η οποία ξεκινά στις 10 του άλλου μήνα. Η Αθήνα επιθυμεί την ολοκλήρωση της επιθεώρησης το συντομότερο δυνατόν.
Επικεφαλής της Αποστολής ΔΕΝ θα είναι ο Πολ Τόμσεν, αλλά ο νεαρός συνεργάτης του Ρίτζi Γκογιάλ, για τον οποίο η Αθήνα εκφράζει φόβους ότι παρουσιάζει «σκληρές θέσεις» για να αποδείξει στους ανωτέρους του ότι ακολουθεί τις αρχές του Ταμείου. Ο κ. Γκογιάλ είχε ηγηθεί της Αποστολής του ΔΝΤ και στις συζητήσεις των Παρισίων.
Πάντως, εάν απαιτηθεί, ο κ. Τόμσεν θα ταξιδεύσει στην Αθήνα τις τελευταίες ημέρες της επιθεώρησης, ιδιαίτερα εάν εντοπιστούν μεγάλα προβλήματα που θα απαιτήσουν αποφάσεις σε υψηλότερο επίπεδο. «Θα πάει στην Ελλάδα αν χρειαστεί. Θα δει πώς ξεδιπλώνονται οι συζητήσεις και θα αποφασίσει», τόνισε η πηγή.
Στο Ταμείο πιστεύουν ότι αν και καλοκαίρι, η Ελλάδα σημείωσε σημαντική πρόοδο. Όμως, τονίζουν ότι «υπάρχουν πολλά ακόμα τα οποία πρέπει να γίνουν», χωρίς να εξηγούν σε ποιους τομείς θα εστιάσουν την προσοχή τους. Πάντως, δεν φαίνεται να συμφωνούν με τις φοροελαφρύνσεις που ζητά η Αθήνα, λέγοντας ότι είναι νωρίς για να αρχίσει η κυβέρνηση την πολιτική των παροχών.
Αναφορικά με το ελληνικό χρέος, που υπό λογικές συνθήκες δεν είναι βιώσιμο, όλες οι πλευρές αναμένουν την έκθεση βιωσιμότητας, από την οποία θα εξαρτηθούν οι επόμενες κινήσεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΕτΚ», η θέση του Ταμείου για την ανάγκη «κουρέματος» δεν έχει αλλάξει, αλλά η πηγή θυμίζει ότι το ΔΝΤ παραμένει μειοψηφία στην Τρόικα όπου επικρατούν οι Ευρωπαίοι.
Εχοντας υπόψιν αυτό το γεγονός, στο Ταμείο αναγνωρίζουν πως στο θέμα αυτό θα επιβληθούν οι απόψεις των Ευρωπαίων, οι οποίοι το περισσότερο που δέχονται είναι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και της περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων. Αποκλείουν νέο «κούρεμα» είπε η πηγή στο «ΕτΚ».
Σημειώνουμε ότι στο Ταμείο συνεχίζουν να πιστεύουν ότι απαιτείται ειδική συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους και έχουν προτείνει την πραγματοποίηση της σε ανώτερο επίπεδο, που απέρριψαν οι Ευρωπαίοι. Πιστεύεται, πάντως, ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, όπως τέθηκαν από τους δανειστές και η συζήτηση για το χρέος θα πραγματοποιηθεί τόσο στη διάρκεια της επιθεώρησης, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, όσο και μετά το τέλος της, όπως ανακοινώθηκε στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με πληροφορίες ασκούνται πιέσεις για πραγματοποίηση ειδικής συνάντησης μεταξύ των δανειστών και αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης για τα «κόκκινα δάνεια».


Πηγή:iefimerida.gr


Αποκάλυψη: Αυτή είναι η θέση του ΔΝΤ -Είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για Ελλάδα χωρίς Μνημόνιο


«Είναι πολύ νωρίς να ληφθούν τελικές αποφάσεις για το τέλος της δανειακής σύμβασης με την Ελλάδα». Αυτή είναι η επικρατούσα άποψη στις τάξεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφορικά με το αν μπορεί η χώρα να λειτουργήσει χωρίς Μνημόνιο.
Οπως σημειώνει ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου, το ΔΝΤ πιστεύει μεν πως είναι πολύ νωρίς, ωστόσο, το σημαντικό είναι πως το Ταμείο δεν θεωρεί «περίεργες» τις θέσεις που έχουν διαρρεύσει από τις Βρυξέλλες και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σύμφωνα με τις οποίες -και με αφορμή το τέλος της δανειακής σύμβασης των Ευρωπαίων με την Ελλάδα- η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να ενημερώσει το ΔΝΤ ότι δεν χρειάζεται επιπλέον δάνεια στο πλαίσιο της δικής τους δανειακή σύμβασης με τη χώρα μας.
Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου:
«Δεν υποχρεώνει κανένας την Ελλάδα», τόνισε στο «ΕτΚ» σοβαρή πηγή της Ουάσιγκτον, «να λάβει τα χρήματα του Ταμείου εάν οι ελληνικές αρχές πιστεύουν ότι μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στις αγορές».
Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι εάν διακοπεί η δανειακή σύμβαση με το ΔΝΤ, μετά την πιθανή άρνηση της Ελλάδας να αποδεχθεί τα εναπομείναντα δάνεια, τότε το Ταμείο θα επισκέπτεται την Αθήνα δύο φορές το χρόνο για να ελέγχει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Εάν η Ελλάδα αποπληρώσει τα δανεικά που έλαβε από το ΔΝΤ, τότε οι αξιωματούχοι θα επισκέπτονται την Αθήνα μόνο μία φορά το χρόνο.
Η Αποστολή του ΔΝΤ αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα στις 29 Σεπτεμβρίου για να ξεκινήσει η επιθεώρηση την επομένη. Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε να επισπευθεί η επιστροφή τους στην ελληνική πρωτεύουσα, αφού οι αξιωματούχοι του Ταμείου πρέπει να επιστρέψουν στην Ουάσιγκτον, το αργότερο στις 8 Οκτωβρίου για να παραστούν στην ετήσια σύνοδο, η οποία ξεκινά στις 10 του άλλου μήνα. Η Αθήνα επιθυμεί την ολοκλήρωση της επιθεώρησης το συντομότερο δυνατόν.
Επικεφαλής της Αποστολής ΔΕΝ θα είναι ο Πολ Τόμσεν, αλλά ο νεαρός συνεργάτης του Ρίτζi Γκογιάλ, για τον οποίο η Αθήνα εκφράζει φόβους ότι παρουσιάζει «σκληρές θέσεις» για να αποδείξει στους ανωτέρους του ότι ακολουθεί τις αρχές του Ταμείου. Ο κ. Γκογιάλ είχε ηγηθεί της Αποστολής του ΔΝΤ και στις συζητήσεις των Παρισίων.
Πάντως, εάν απαιτηθεί, ο κ. Τόμσεν θα ταξιδεύσει στην Αθήνα τις τελευταίες ημέρες της επιθεώρησης, ιδιαίτερα εάν εντοπιστούν μεγάλα προβλήματα που θα απαιτήσουν αποφάσεις σε υψηλότερο επίπεδο. «Θα πάει στην Ελλάδα αν χρειαστεί. Θα δει πώς ξεδιπλώνονται οι συζητήσεις και θα αποφασίσει», τόνισε η πηγή.
Στο Ταμείο πιστεύουν ότι αν και καλοκαίρι, η Ελλάδα σημείωσε σημαντική πρόοδο. Όμως, τονίζουν ότι «υπάρχουν πολλά ακόμα τα οποία πρέπει να γίνουν», χωρίς να εξηγούν σε ποιους τομείς θα εστιάσουν την προσοχή τους. Πάντως, δεν φαίνεται να συμφωνούν με τις φοροελαφρύνσεις που ζητά η Αθήνα, λέγοντας ότι είναι νωρίς για να αρχίσει η κυβέρνηση την πολιτική των παροχών.
Αναφορικά με το ελληνικό χρέος, που υπό λογικές συνθήκες δεν είναι βιώσιμο, όλες οι πλευρές αναμένουν την έκθεση βιωσιμότητας, από την οποία θα εξαρτηθούν οι επόμενες κινήσεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΕτΚ», η θέση του Ταμείου για την ανάγκη «κουρέματος» δεν έχει αλλάξει, αλλά η πηγή θυμίζει ότι το ΔΝΤ παραμένει μειοψηφία στην Τρόικα όπου επικρατούν οι Ευρωπαίοι.
Εχοντας υπόψιν αυτό το γεγονός, στο Ταμείο αναγνωρίζουν πως στο θέμα αυτό θα επιβληθούν οι απόψεις των Ευρωπαίων, οι οποίοι το περισσότερο που δέχονται είναι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και της περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων. Αποκλείουν νέο «κούρεμα» είπε η πηγή στο «ΕτΚ».
Σημειώνουμε ότι στο Ταμείο συνεχίζουν να πιστεύουν ότι απαιτείται ειδική συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους και έχουν προτείνει την πραγματοποίηση της σε ανώτερο επίπεδο, που απέρριψαν οι Ευρωπαίοι. Πιστεύεται, πάντως, ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, όπως τέθηκαν από τους δανειστές και η συζήτηση για το χρέος θα πραγματοποιηθεί τόσο στη διάρκεια της επιθεώρησης, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, όσο και μετά το τέλος της, όπως ανακοινώθηκε στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με πληροφορίες ασκούνται πιέσεις για πραγματοποίηση ειδικής συνάντησης μεταξύ των δανειστών και αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης για τα «κόκκινα δάνεια».


Πηγή:iefimerida.gr


Spiegel: Η Μέρκελ θα τα «ψάλλει» στον Σαμαρά για την φοροδιαφυγή


Την έντονη δυσαρέσκειά της για τη μη αντιμετώπιση του φαινομένου της φοροδιαφυγής αναμένεται να εκφράσει η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, στον Αντών η Σαμαρά κατά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο.
Σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel η κα Μέρκελ δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη με τις ενέργειες στην κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση και είναι ένα από τα πρώτα θέματα που θα συζητήσει.
Μάλιστα, ο ανταποκριτής του γερμανικού περιοδικού στην Ελλάδα, αναφέρεται και στις καλοκαιρινές του διακοπές για να σημειώσει πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα της φοροδιαφυγής.
Όπως υπογραμμίζει, όποιο μέρος και αν επισκέφτηκε, δεν έλαβε καμία απόδειξη, σημειώνοντας ότι το θέμα της φοροδιαφυγής περνάει από αυτούς που δεν κόβουν αποδείξεις στους πολίτες που πληρώνουν και μιλώντας για «τεράστιο» πρόβλημα.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαμαράς θα έχει γεύμα εργασίας με την κ. Μέρκελ την Τρίτη στο Βερολίνο.
Η συνάντηση είχε αποφασιστεί από τους δύο ηγέτες στην κατ' ιδίαν συζήτησή τους στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις 16 Ιουλίου. Τότε, Σαμαράς και Μέρκελ συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά τον Σεπτέμβριο, ώστε να συζητήσουν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και την πορεία του ελληνικού προγράμματος.


iefimerida.gr


Έλληνας σε στρατόπεδο τζιχαντιστών - Συναγερμός στην ΕΥΠ


Συναγερμό στη ΕΥΠ και σε άλλες κρατικές υπηρεσίες προκαλεί ένας 27χρονος Έλληνας που έχει μεταβεί στη Συρία, σε στρατόπεδο τζιχαντιστών.
Οπως γράφει "Το Βήμα της Κυριακής", οι ελληνικές αρχές έχουν συγκεντρώσει στοιχεία από τη CIA και άλλες μυστικές υπηρεσίες για το ότι ένας 27χρονος βρίσκεται από τον περασμένο Ιούλιο σε στρατόπεδο τζιχαντιστών στη Συρία και φέρεται να
πολεμά για το "Ισλαμικό Χαλιφάτο".
Είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται ότι έλληνας υπήκοος -πήρε την ελληνική ιθαγένεια το 2001- πολεμά για το Ισλαμικό Κράτος.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η έρευνα των αρχών γίνεται πιο ιδιόμορφη αφού έχει διαπιστωθεί ότι η συριακής καταγωγής μητέρα του 27χρονου προχωρεί σε αναρτήσεις στο διαδίκτυο με "ύμνους" για τη δράση και τις βαρβαρότητες του ISIS.
Ο 27χρονος, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, διέμενε στην Αθήνα και έφυγε για τη Συρία πριν από 3 μήνες χωρίς τη συγκατάθεση του πατέρα του ενώ η μητέρα φέρεται να διαμένει το τελευταίο διάστημα στη Συρία.
Αξιωματούχοι στην Ελλάδα και το εξωτερικό την παρακολουθούν στενά σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και αλλού όπου εμφανίζεται "κήρυκας του μίσους του Ισλαμικού Κράτους".
Τα στελέχη των ελληνικών υπηρεσιών εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο η μητέρα του να ήταν αυτή που τον προσκάλεσε να ενταχθεί στο ISIS και να πολεμήσει για το Ισλαμικό Χαλιφάτο.
Με αυτά τα δεδομένα τόσο οι ελληνικές όσο και οι ευρωπαϊκές αρχές αναζητούν τρόπους ώστε να εμποδίσουν επιστροφή των τζιχαντιστών. Μεταξύ άλλων μελετάται η αφαίρεση της ιθαγένειας σε όσους Ευρωπαίους υπηκόους μεταβαίνουν στην εμπόλεμη ζώνη με ασαφείς "στόχους".

.bloko.gr


Τρίκαλα: Έπιασε τους κλέφτες, τους έγδυσε και τους παρέδωσε στην αστυνομία

 περιπέτεια των δραστών ξεκίνησε όταν πίστεψαν πως έχουν ολοκληρώσει το χτύπημα που σχεδίασαν...
Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη το πρωί της περασμένης Παρασκευής (19-09-2014) στην Κρήνη Τρικάλων, όταν ιδιοκτήτης ουζερί έπιασε στα πράσα κλέφτες, τους έγδυσε και τους παρέδωσε στην αστυνομία.
Σύμφωνα με το trikalavoice.gr  το
περιστατικό συνέβη σε ουζερί. Μικροί τσιγγάνοι με τη μέθοδο της απασχόλησης της ιδιοκτήτριας έβαλαν χέρι στην ταμειακή μηχανή.
Για κακή τους τύχη εκείνη ακριβώς την ώρα μπήκε στο μαγαζί ο σύζυγος και ιδιοκτήτης. Τους έπιασε τους μικρούς, τους έβαλε κάτω, τους έγδυσε και στη συνέχεια τους παρέδωσε σε αστυνομικούς που κλήθηκαν και έσπευσαν στο σημείο.

Πηγή: trikalavoice.gr, bloko.gr


Προσαγωγές μελών της Χρυσής Αυγής στο Μελιγαλά


Σε 27 προσαγωγές μελών της Χρυσής Αυγής στο Μελιγαλά προχώρησε το πρωί της Κυριακής, με στόχο να να μην επαναληφθούν τα επεισόδια που είχαν προκληθεί πέρυσι από μέλη του κόμματος.

Οι επτά από τις προαγωγές μετατράπηκαν τελικά σε συλλήψεις. Οι τέσσερις αφορούν σε παράνομη κατοχή ασυρμάτου και οι υπόλοιπες είναι για απείθεια.

Σύμφωνα με το Mega, εκ των συλληφθέντων ήταν συνοδοί του χρυσαυγίτη βουλευτή Ζησιμόπουλου. Οι αστυνομικοί εντόπισαν να έχουν μεταξύ τους ενδοεπικοινωνία με ραδιοσυχνότητες, κάτι το οποίο απαγορεύεται.
Επίσης, συνελήφθησαν και 3 χρυασαυγίτες συνοδοί του βουλευτή Μπαρμπαρούση καθώς δεν σταμάτησαν σε έλεγχο που θέλησε να τους κάνει η αστυνομία.
Δικογραφία για απείθεια σχηματίστηκε και σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κώστα Μπαρμπαρούση.

Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει από νωρίς τον χώρο και δεν επέτρεπαν σε οργανωμένες ομάδες και λεωφορεία να φθάσουν έως τον χώρο. Η πρόσβαση επιτρεπόταν μόνο σε μεμονωμένους πολίτες.


Newsroom ΔΟΛ


Πρόσκρουση πλοίου ανοιχτά της Κέρκυρας, καλά στην υγεία τους οι επιβάτες


Στο λιμάνι της Κέρκυρας παραμένει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Europalink» με σημαία Ιταλίας, το οποίο στη διάρκεια της νύχτας προσέκρουσε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, στη νησίδα «Περιστέρες» βορειοανατολικά του νησιού, με αποτέλεσμα να υπάρξει ελεγχόμενη εισροή υδάτων στο λεβητοστάσιό του.

Το πλοίο μετέφερε 693 επιβάτες, 70 μέλη πληρώματος και 366 ΙΧ αυτοκίνητα και εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Αγκόνα. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί και όλοι οι επιβαίνοντες επιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Κέρκυρας, όπου παραμένουν έως ότου προωθηθούν στον προορισμό τους με άλλο πλοίο.

Από την πρόσκρουση προκλήθηκαν ζημιές στη δεξιά πλευρά του πλοίου και εισροή υδάτων. Με μέριμνα του πληρώματος κλείστηκαν οι υδατοστεγείς πόρτες των διαμερισμάτων και ξεκίνησε η απάντληση των υδάτων. Από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή έως το λιμένα Κέρκυρας, δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Κοντά στο πλοίο βρίσκονται δύο ρυμουλκά, προκειμένου να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια ζητηθεί, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να γίνει προσπάθεια, από το πλήρωμα του πλοίου, προκειμένου το «Europalink», που είναι δεμένο πλάγια, να γυρίσει κάθετα για να μπορέσει να αποβιβάσει τα αυτοκίνητα που μεταφέρει.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, πριν την προσπάθεια αυτή ιδιώτες δύτες αναμένεται να καταδυθούν εκ νέου στα ύφαλα του πλοίου, προκειμένου να γίνει επιπλέον εξονυχιστικός έλεγχος.

Το λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγόρευσε τον απόπλου του «Εuropa Link» μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές και να εκδοθεί το πιστοποιητικό ασφάλειας από το νηογνώμονα του πλοίου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Οι κίνδυνοι του να ανεβάζετε φωτογραφίες των παιδιών σας στο Facebook


Οι περισσότεροι γονείς, υπερήφανοι για τα παιδιά τους και τα κατορθώματά τους, συνηθίζουν να «ποστάρουν» φωτογραφίες τους στο Facebook, ή σε άλλα social media, και να αναφέρουν προσωπικές τους πληροφορίες, όπως σε ποιο σχολείο πηγαίνουν και σε ποιους παιδότοπους συχνάζουν. Αυτό που δεν ξέρουν οι γονείς αυτοί είναι ότι άθελά τους βάζουν τα παιδιά τους σε
κίνδυνο.
Ποιος πραγματικά βλέπει τις φωτογραφίες σας;
Πριν προλάβετε να απαντήσετε «Μόνοι οι φίλοι μου» μάθετε πως μία φωτογραφία του παιδιού σας, την οποία μπορεί ένας φίλος π.χ. να αποθηκεύσει στον υπολογιστή του ή να κοινοποιήσει ή να κάνει tag, μπορεί ξαφνικά να βρεθεί στον υπολογιστή οποιουδήποτε επιτηδείου παιδεραστή. Δεν είναι δύσκολο, έπειτα, το άτομο αυτό να βρει τα ίχνη σας, το πού μένετε, πού πηγαίνει το παιδί σας σχολείο, πού συχνάζετε ή ακόμα και πότε εσείς λείπετε από το σπίτι.
Θα κρεμούσατε ποτέ μία φωτογραφία της 5χρονης κόρης σας, φορώντας μόνο το μαγιό της, από το μπαλκόνι του σπιτιού σας; Γιατί κάτι ανάλογο κάνετε ποστάροντας τακτικά φωτογραφίες της στο Facebook.
Ο πραγματικός κίνδυνος, ωστόσο, δεν είναι απλά να βλέπουν άσχετοι άνθρωποι τις φωτογραφίες των παιδιών σας, αλλά να δημιουργούν με αυτές ψηφιακά ίχνη. Για παράδειγμα, κάποιος που είδε ότι πριν δύο χρόνια κάνατε διακοπές στην Νάξο, ή που βρίσκει πού εργάζεστε εσείς, μπορεί να προσεγγίσει κάπου το παιδί σας (π.χ. στην παιδική χαρά που ξέρει ότι παίζει) λέγοντάς του «Γεια σου, είχαμε γνωριστεί πριν δύο χρόνια στην Νάξο, είμαι συνάδελφος του μπαμπά!» και κάπως έτσι να ξεκινήσει μία συνομιλία μεταξύ τους που κανείς δεν θέλει να μάθει πώς θα εξελιχθεί.

Το παιδί το ρωτήσατε;

Προφανώς ένα νεογέννητο ή ένα παιδί 2 ετών δεν μπορεί να έχει άποψη για το αν θέλει οι φωτογραφίες του να κοινοποιούνται σε όλον τον κόσμο, όμως μεγαλώνοντας θα έχει και δεν αποκλείεται να θεωρήσει πως οι φωτογραφίες αυτές αποτελούν εισβολή στην ιδιωτικότητά του. Το να γνωρίζει ο καθένας τα πάντα για τα παιδικά του χρόνια (τι φορούσε, τι χαζομαρούλες έκανε, τι έτρωγε ή δεν έτρωγε) μπορεί να φανεί ακόμα και προσβλητικό στο παιδί σας. Μελέτη που πραγματοποίησε πρόσφατα το Πανεπιστήμιο NSW, και συγκεκριμένα το ερευνητικό τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, έδειξε ότι οι σημερινοί έφηβοι ενοχλούνται σοβαρά από τις φωτογραφίες τους που έχουν ανεβάσει ή συνεχίζουν να ανεβάζουν οι γονείς τους στο Facebook. Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν πέσει ακόμα και θύματα cyberbullying εξαιτίας φωτογραφιών που είχαν ποστάρει παλιά οι γονείς τους.
Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι δεν αποκλείεται κάποια από τα παιδιά αυτά να κάνουν ακόμα και μήνυση κάποια στιγμή στους γονείς τους, για το γεγονός ότι δημοσίευαν προσωπικά τους δεδομένα χωρίς την συγκατάθεσή τους. Κι αν αυτό σας φαίνεται υπερβολικό, σκεφτείτε τουλάχιστον πώς θα μιλήσετε στα παιδιά σας για την ανάγκη της προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων και της ιδιωτικότητάς τους, αν εσείς οι ίδιοι δεν τα έχετε προστατεύσει πρώτοι.
Κι αν όλα τα παραπάνω σας φαίνονται μακρινά και σκέφτεστε ότι το παιδί είναι ακόμα μικρό και μπορείτε να το προστατεύσετε μια χαρά, σκεφτείτε τι επίπτωση μπορεί να έχουν οι δημοσιοποιημένες φωτογραφίες του στην ενήλικη ζωή του. Πριν λίγο καιρό το Facebook ανανέωσε την πολιτική απορρήτου του ενημερώνοντας τους χρήστες ότι συλλέγοντας στοιχεία από εκείνους και τους φίλους τους, μπορεί πλέον πιο εύκολα να φέρνει σε επικοινωνία άτομα που μπορεί να γνωρίζονται μεταξύ τους. Αυτό στην πραγματικότητα σημαίνει ότι με κάθε φωτογραφία του παιδιού σας που ποστάρετε, άθελά σας βοηθάτε το Facebook να συγχωνεύει τον πραγματικό με τον ψηφιακό του κόσμο. Οι αλγόριθμοι θα αναλύουν σιγά-σιγά τους ανθρώπους γύρω από το παιδί σας, τις αναφορές που γίνονται για εκείνους και θα στο μέλλον θα καθορίζουν τον πιο στενό κύκλο του παιδιού.
Τέλος υπάρχει ένας ακόμα πιο ύπουλος κίνδυνος, ο οποίος μπορεί να στοιχειώσει το παιδί σας στην ενήλικη ζωή του: Αμέτρητες εφαρμογές, ιστοσελίδες και «φορετά» τεχνολογικά μέσα βασίζονται σήμερα στην αναγνώριση προσώπου, ενώ στα σκαριά βρίσκεται και ο πανταχού παρών «βιο-προσδιορισμός». Το 2011 μία ομάδα hackers δημιούργησε μία εφαρμογή που σου επιτρέπει να σκανάρεις το πρόσωπο οποιουδήποτε και να εμφανίζονται στην οθόνη σου απευθείας τα προσωπικά του στοιχεία. Ποστάροντας, λοιπόν, φωτογραφίες και πληροφορίες για το παιδί σας ενδεχομένως να καταστρέφετε κάθε ελπίδα του για πραγματική ανωνυμία στο μέλλον.
Θέλετε να δημιουργήσετε ένα ασφαλές ψηφιακό αρχείο με φωτογραφίες και ντοκουμέντα του παιδιού σας από την γέννησή του, στο οποίο να μπορεί να ανατρέχει στο μέλλον; Φτιάξτε του ένα e-mail και στέλνετε εκεί ό,τι θα θέλατε να ποστάρετε –αντί να το ποστάρετε. Και όταν θα είναι αρκετά ώριμο για να διαχειρίζεται τα e-mail του, δώστε του τον κωδικό!

Πριν ποστάρετε οποιαδήποτε φωτογραφία...

-Μάθετε ότι το Facebook απαγορεύει την δημιουργία προφίλ σε παιδιά κάτω των 13 ετών. Αν το παιδί έχει ήδη προφίλ και είναι κάτω των 13ων, τότε έχει δηλώσει ψεύτικη ημερομηνία.
-Προσέχετε τις πληροφορίες που δίνετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόσο για εσάς όσο και για τα παιδιά σας (όνομα μαιευτηρίου, πόλη, οδός, όνομα και ηλικία παιδιού).
-Μην κάνετε ποτέ tag (δηλαδή, μην βάζετε ετικέτες με ονόματα) στα παιδιά σας, σε φωτογραφίες και video. Οι πραγματικοί σας φίλοι ξέρουν και το όνομα του παιδιού σας και κάθε πληροφορία για εκείνο.
-Ζητήστε και από τους φίλους σας να κάνουν το ίδιο: Να μην «ανεβάζουν» φωτογραφίες των παιδιών σας και μην τα κάνουν tag.
-Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ασφαλείας σας και φροντίζετε να βλέπουν ό,τι δημοσιεύετε ΜΟΝΟ οι φίλοι σας –ούτε καν οι φίλοι των φίλων σας. Εξυπακούεται ότι και το ίδιο το προφίλ σας πρέπει να είναι ανοιχτό μόνο για φίλους.
-Ελέγχετε τους φίλους σας. Μην αποδέχεστε αιτήματα φιλίας από άτομα που δεν γνωρίζετε.
-Όταν «ανεβάζετε» φωτογραφίες σας, καλό είναι να έχετε κλειστή την ρύθμιση της τοποθεσίας που δείχνει πού ακριβώς βρίσκεστε την δεδομένη στιγμή.
-Μην βγάζετε και «ανεβάζετε» φωτογραφίες που δείχνουν ποιο είναι το σχολείο του παιδιού σας ή το όνομα του παιδότοπου που παίζετε ή την διεύθυνσή σας.
-Μην «ανεβάζετε» φωτογραφίες που μπορεί να φέρουν το παιδί σας σε δύσκολη θέση 10 ή 20 χρόνια μετά (π.χ. γυμνές φωτογραφίες του ή φωτογραφίες από την τουαλέτα κ.λ.π.)
-Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε ποτέ ότι από την στιγμή που ποστάρετε μία φωτογραφία δεν μπορείτε ποτέ να είστε 100% σίγουροι για την... μοίρα της. Γι'αυτό φροντίστε, τουλάχιστον, να λαμβάνετε τα παραπάνω μέτρα ασφαλείας.

mama365.gr