Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Παράνομος διακινητής λαθρομεταναστών ο Ερντογάν!!



Ο παράνομος διακινητής λαθρομεταναστών Ερντογάν, δήλωσε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη, ήδη έχουν περάσει στην Ευρώπη 18.000 πρόσφυγες και σήμερα θα περάσουν περίπου 25.000 – 30.000 άτομα.

“Μας λέμε εδώ και πολύ καιρό ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δεχτούμε έναν τέτοιο αριθμό προσφύγων. Μας υποσχέθηκαν βοήθεια, αλλά δεν κάνουν τίποτα. Είχαμε προειδοποιήσει τη κράτη της Δύσης ότι πρέπει να ανοίξουμε τα σύνορα μας στην Ευρώπη. Από εδώ και πέρα, δεν θα κλείσουμε τις πόρτες. [Περίπου] 18.000 πρόσφυγες έχουν ήδη περάσει και σήμερα ο αριθμός αυτός θα είναι 25.000-30.000 και δεν θα κλείσουμε τις πόρτες μας, γιατί η ΕΕ πρέπει να κρατήσει το λόγο της”, δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη.





Αστυνομικός πυροβόλησε φίλη του έξω από το σπίτι πρώην υφυπουργού


Αστυνομικός που υπηρετεί στη Δυτική Αττική πυροβόλησε και τραυμάτισε γνωστή του γυναίκα, πιθανόν κατά λάθος, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα, έξω από το σπίτι πρώην υφυπουργού, όπου ο αστυνομικός εκτελούσε υπηρεσία νυχτερινής φύλαξης.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο αστυνομικός βρισκόταν με τη φίλη του μέσα σε αυτοκίνητο έξω από το σπίτι που φρουρούσε και κάτω από άγνωστες συνθήκες το όπλο εκπυρσοκρότησε κα η σφαίρα τραυμάτισε τη φίλη του στο πόδι.

Η γυναίκα μετέβη μόνη της σε νοσοκομείο για ιατρική φροντίδα, ενώ ο αστυνομικός παρέμεινε στην υπηρεσία του.

Την υπόθεση ανέλαβε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, και ο αστυνομικός συνελήφθη και κρατείται.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Αλητεία των παράνομων ΜΚΟ στη Μόρια! Αναστάτωση από φήμη ότι άνοιξαν τα σύνορα




Από μια ελεγχόμενη φήμη που διακινήθηκε ευρέως προφανώς από τις παράνομες ΜΚΟ που δρουν εγκληματικά στο νησί και μέσα στον καταυλισμό των αιτούντων άσυλο στη Μόρια έβγαλε χθες το βράδυ στο δρόμο εκατοντάδες ανθρώπους που μέσα σε καταιγίδα πορεύθηκαν προς το λιμάνι της Μυτιλήνης. 

Η φήμη που δεν χρειάζεται να βρούμε από που προήλθε είναι πασιφανές, έλεγε ότι «άνοιξαν τα σύνορα και στο λιμάνι της Μυτιλήνης βρίσκεται πλοίο που σας περιμένει για να σας μεταφέρει στο εσωτερικό της Ελλάδας». Όλα αυτά την ώρα που έχουν κλείσει τα σύνορα και αυτό το ξέρουν Τούρκοι και παράνομες ΜΚΟ.

Στην περιοχή του Καρά Τεπέ δύναμη της Αστυνομίας έκοψε το δρόμο στους οδοιπόρους και τους οδήγησε πίσω στον καταυλισμό. Ελάχιστοι, λιγότεροι από 50 κατάφεραν να φθάσουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης απ' όπου και επέστρεψαν και αυτοί στον καταυλισμό αφού κατάλαβαν ότι οι ΜΚΟ τους κορόιδευαν.




Γιατί η εισαγγελέας Τουλουπάκη βρίσκει δικαιολογίες και δεν θέλει να καταθέσει; Φοβάται την αλήθεια;



Η εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουμουπάκη προκλητικά, δεν λέει να πάει να καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή, και έχει βρεθεί δικαίως στο στόχαστρο των μελών της επιτροπής αλλά και των πολιτών που παρακολουθούν την σκευωρία ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν την ενοχλεί αφού έχει αποδείξει η κυρία εισαγγελέας ότι ήταν καλός συνεργάτης του "Ρασπούτιν" Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Μάλλον η κυρία εισαγγελέας έχει βρεθεί σε πάρα πολύ δύσκολη θέση ειδικά μετά την κατάθεση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή την περασμένη Τετάρτη. Ο επιχειρηματίας σε αυτή του την κατάθεση δήλωσε ότι η Ελένη Τουλουπάκη ήταν μέλος της ομάδας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης την οποία χαρακτήρισε εγκληματική οργάνωση.

Η κυρία Τουλουπάκη αρνήθηκε να καταθέσει επειδή ο αστυνομικός που της παρέδωσε την κλήτευση ήταν εκπρόθεσμος κατά μιάμιση ώρα, με βάση τα προβλεπόμενα από το νόμο χρονοδιαγράμματα και έτσι βρήκε ευκαιρία να ακυρώσει την προσέλευση της.

Δύο φορές μέσα σε λίγες εβδομάδες η εισαγγελέας Διαφθοράς, αρνείται να παρουσιαστεί ενώπιον της επιτροπής βρίσκοντας διάφορες προφάσεις. 

Όλη η Ελλάδα περιμένει το νέο ραντεβού προανακριτικής - Τουλουπάκη, που έχει οριστεί για την ερχόμενη Πέμπτη, και εάν δεν εμφανιστεί για τρίτη φορά τότε υπάρχει σοβαρό θέμα και πολλά ερωτήματα γιατί δεν θέλει να καταθέσει;;;;;;;


Αλητεία Ερντογάν με τους μετανάστες που δείχνει πόσο επικίνδυνος Τούρκος είναι



Ο Τούρκος γιατί είναι Τούρκος εκμεταλλεύεται ανθρώπινες ψυχές και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δείχνει πόσο επικίνδυνος είναι. Παραβιάζει την κοινή δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας και εκβιάζει τη Δύση προκειμένου να τον στηρίξει στο μέτωπο της Συρίας, «ανοίγοντας» σε πρόσφυγες και μετανάστες τις πύλες που οδηγούν στην Ευρώπη.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση, μαζικά φτάνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο μετανάστες  από την Τουρκία, ενώ βάρκες με Αφγανούς, Ιρανούς και Ιρακινούς πέρασαν σε Σάμο και Λέσβο. Αυτή την φορά όμως η Ελλάδα δεν είναι ανοχύρωτη και δείχνει στην Τουρκία ότι δεν είναι παιχνίδι η Ευρώπη και οι πρόσφυγες.

Μέχρι στιγμής 1.000 υπολογίζονται οι μετανάστες που βρίσκονται στον Έβρο, στην περιοχή που είναι ο μεθοριακός σταθμός Καστανιών, ενώ καταγράφονται συνεχώς νέες αφίξεις με την Ελλάδα να έχει κλείσει τα σύνορα.

151 υπολογίζονται αυτοί που μέχρι στιγμής έχουν φτάσει σε Λέσβο και Σάμο 

Η μεγαλύτερη αλητεία  Ερντογάν είναι ότι έχει φροντίσει, ο Τούρκος για τη δωρεάν μεταφορά τους στα σύνορα.




Βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση με φλεγόμενα ξύλα κατά αστυνομικών στον Έβρο



Bίντεο ντοκουμέντο που καταγράφει μια από τις πολλές άγριες επιθέσεις που δέχθηκαν αστυνομικοί από τους εκατοντάδες μετανάστες στις Καστανιές Έβρου που επιχειρούσαν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα από την τουρκική πλευρά βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που ακολουθεί, άνδρες ηλικία 18 έως 25 ετών, που βρίσκονται στην τουρκική πλευρά, πετούν στους συνοριοφύλακες πυρακτωμένα ξύλα, πέτρες ακόμη και δακρυγόνα ( τούρκικης προέλευσης) που τους προμήθευαν οι Τούρκοι αστυνομικοί.

Η επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού ήταν πάρα πολύ επιτυχημένη, συνεχώς φτάνουν κι άλλοι μετανάστες που δεν θα τους περάσει.




Πέτσας : Η Ελλάδα δέχθηκε οργανωμένη επίθεση παραβίασης συνόρων και άντεξε



O κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, δήλωσε: «Η Ελλάδα δέχθηκε χθες μία οργανωμένη, μαζική, παράνομη απόπειρα παραβίασης των συνόρων της και άντεξε, προστατεύοντας τα σύνορά μας και της Ευρώπης, απετράπησαν περισσότερες από 4000 παράνομες είσοδοι» στην ελληνική επικράτεια. Οι 66 που πέρασαν, όπως είπε, κρατούνται και «δεν έχουν καμία σχέση με την Ινλτίμπ».

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση συγχαίρουν τα στελέχη της ΕΛΑΣ και των Ενόπλων Δυνάμεων που δρουν την περιοχή είπε ο κ. Πέτσας και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση ενισχύει τις δυνάμεις σε ξηρά και θάλασσα. Όπως είπε στον Εβρο στέλνονται επιπλέον δυνάμεις της ΕΛΑΣ και του στρατού, ενώ ενισχύονται και οι δυνάμεις στα νησιά του Αιγαίου. Από σήμερα θα περιπολούν 52 σκάφη του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορά μας» κατέληξε ο κ. Πέτσας.



Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε μέτρα για την προστασία των συνόρων


Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε από χθες, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, μέτρα ενίσχυσης των συνόρων.

Τον κανονισμό 2016/399 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ειδικά της παραγράφου 6, περί ελέγχου της πρόληψης απειλής κατά της δημόσιας υγείας, επικαλείται η ελληνική κυβέρνηση για να αυξήσει τον έλεγχο στα σύνορα, συνδέοντας το προσφυγικό με τον κοροναϊό για να ενισχύσει την φύλαξη των συνόρων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ενημερώσει σχετικά την Ευρωπαϊκή Ένωση και όπως είπε στο υπουργικό συμβούλιο γι’ αυτή την απόφαση της κυβέρνησης, η ΕΕ «οφείλει να την αντιμετωπίσει ως μέτρο προστασίας της υγείας ολόκληρης της Ευρώπης».

Η παράγραφος 6 του εν λόγω κανονισμού λέει συγκεκριμένα: «Ο έλεγχος των συνόρων δεν γίνεται μόνο προς το συμφέρον των κρατών μελών στα εξωτερικά σύνορα των οποίων ασκείται αλλά προς το συμφέρον όλων των κρατών μελών που έχουν καταργήσει τον έλεγχο στα εσωτερικά τους σύνορα. Ο έλεγχος θα πρέπει να συμβάλλει στην καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και της εμπορίας ανθρώπων, καθώς και στην πρόληψη κάθε απειλής κατά της εσωτερικής ασφάλειας, της δημόσιας τάξης, της δημόσιας υγείας και των διεθνών σχέσεων των κρατών μελών».

Ουσιαστικά πρόκειται για ενίσχυση των ελέγχων σε ότι αφορά πολίτες εκτός ΕΕ που εισέρχονται στη ζώνη της Σένγκεν.

Ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και στον αρχηγό του Λιμενικού σώματος να αυξηθούν σημαντικά ο αριθμός των σκαφών και ο αριθμός των περιπολιών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Σε αυτό το πλαίσιο θα αυξηθούν οι έλεγχοι στα σύνορα τόσο σε ξηρά όσο και σε θάλασσα.

Για την λήψη αυτών των εκτάκτων μέτρων ενημερώθηκε σχετικά η Κομισιόν, «το ίδιο θα γίνει και προς την Τουρκία».

Ξεκινά και μια διεθνής καμπάνια, στις γλώσσες των εθνικών ομάδων που κατευθύνονται προς Ελλάδα, με την προειδοποίηση ότι η χώρα μας δεν μπορεί, πλέον, να δέχεται άλλες παράνομες εισόδους.

Οι ανακοινώσεις αυτές θα γίνουν στο διαδίκτυο και στις χώρες αφετηρίας των ροών.


Έκτακτη σύσκεψη σε λίγο στο Μαξίμου για το μεταναστευτικό



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε για σήμερα στις 09:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, σύσκεψη για το μεταναστευτικό, με τη συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος.