Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Ο ακροαριστερός τραμπούκος του Τσίπρα - Πολάκης απειλεί την δικαιοσύνη

 


Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις και απειλές του ακροαριστερού τραμπούκου Παύλου Πολάκη.

Αντιδράσεις προκλήθηκαν ξανά από δηλώσεις του προκλητικού τραμπούκου Παύλου Πολάκη, αυτή τη φορά την Πέμπτη σε διαδικτυακή εκδήλωση της Οργάνωσης Μελών Καισαριανής.

Ο ακροαριστερός Πολάκης, έδωσε στους πολίτες ακόμα ένα λόγο να μην ξεχνάνε τι σημαίνει αριστερά, και να τρέμουν και στην ιδέα ότι μπορεί κάποια στιγμή να ξανά κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο τραμπούκος υποστήριξε χαρακτηριστικώς πως την επόμενη φορά που θα κυβερνήσει το κόμμα του, πέρα από την επίκληση του ηθικού πλεονεκτήματος, θα πρέπει να πάρει το «σκοπό» αλλιώς και «αντί για τον αργό χορό του συρτού να είναι πεντοζάλης».

Σε αυτό το πλαίσιο, πρότεινε τη δημιουργία δεύτερης σχολής δικαστών, ενδεχομένως στην Πάτρα όπου έκλεισε η Νομική Σχολή που είχε ιδρύσει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν φτάνει ο αριθμός τους σήμερα για τη διαχείριση όλων των εκκρεμών υποθέσεων.

Συγκεκριμένα, πρότεινε να αποφοιτούν 300 νέοι δικαστές το χρόνο. Στην κατεύθυνση ανανέωσης του Σώματος πρότεινε και την εθελούσια έξοδο για τους δικαστές άνω των 55 χρόνων.

Σε σχέση με τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος ο και βουλευτής Χανίων πρότεινε την ενοποίηση των σταδίων της προανάκρισης και της ανάκρισης ώστε να οδηγούνται οι συγκεκριμένες υποθέσεις πιο γρήγορα στο δικαστήριο.

Επιπλέον, ζήτησε να μην δίνονται αναβολές στις συγκεκριμένες υποθέσεις πάνω από ενάμιση μήνα.

Ο κ. Πολάκης εισηγήθηκε και το να περάσει μία τουλάχιστον από τις συστημικές τράπεζες στον έλεγχο του Δημοσίου, όπως και την επαναφορά της ΑΑΔΕ σε κυβερνητικό έλεγχο από Ανεξάρτητη Αρχή που είναι σήμερα.

Στην ίδια εκδήλωση, ο πρώην υπουργός σύγκρινε την ταχύτητα με την οποία ενέργησε η ισπανική Δικαιοσύνη στην υπόθεση του «μαύρου» ταμείου του Λαϊκού Κόμματος με την καθυστέρηση δεκαετιών της ελληνικής Δικαιοσύνης ως προς το σκάνδαλο Siemens.

Γι’ αυτό και για πολλά άλλα ο κ. Πολάκης χαρακτήρισε τη χώρα μας Κολομβία των Βαλκανίων η οποία βιώνει μια συνταγματική, θεσμική εκτροπή εδώ και πολύ καιρό.

Χρησιμοποίησε, μάλιστα, για να στηρίξει το επιχείρημά του τις απευθείας αναθέσεις ύψους σχεδόν έξι δισ. ευρώ επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, δίνοντας έμφαση σε αυτές της πρώην γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, την υπερκοστολόγηση της Πατρών- Πύργου, την ασυλία στους τραπεζίτες, καθώς και τις λίστες Πέτσα αλλά και Πλεύρη για την πανδημία.

Ο Πολάκης έκανε ιδιαίτερη μνεία στην υπόθεση Novartis και στις ποινικές διώξεις σε βάρος των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννας Παπαδάκου και είπε με ακροαριστερό θράσος :

«Στη λουμπινιά είναι πανέξυπνοι στην κυβέρνηση. Αν είναι δυνατό να διώκονται Βαξεβάνης- Παπαδάκου για Novartis», ανάφερε χαρακτηριστικώς, καλώντας μάλιστα τους πολίτες αλλά και τους βουλευτές του κόμματός του να βρεθούν την Τετάρτη στα δικαστήρια για συμπαράσταση στον κ. Βαξεβάνη.

«Βγάζω μια κραυγή για δικαιοσύνη. Θα τρίβουμε τα μάτια μας με αυτά που θα δούμε όταν ξαναπάρουμε την εξουσία», απείλησε ο ακροαριστερός τραμπούκος του Αλέξη Τσίπρα, Παύλος Πολάκης.



Κακοποιός στην Άνδρο σκότωσε τα ζώα γυναίκας και άφησε και απειλητικό σημείωμα


 

Σύμφωνα με το  syrospress.gr, ανάστατη είναι η Άνδρος από τις εικόνες που πλαισιώνουν την καταγγελία. 

Από τις καταγγελίες, κυκλοφορεί ένας πολύ επικίνδυνος κακοποιός ελέυθερος!!!

Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγες μέρες, όταν σε χωριό της Άνδρου, άγνωστος επικίνδυνος κακοποιός, κατάφερε να σκοτώσει μία κατσίκα και μία γάτα που είχαν στο χωράφι τους, μια μάνα με την κόρη της. 

Ο κακοποιός κατάφερε να απομακρυνθεί πριν γίνει αντιληπτός αλλά άφησε πίσω ένα απειλητικό σημείωμα, που γράφει στην μάνα, να προσέχει.

Φίλη της ιδιοκτήτριας είπε σχετικά: «Η Ιωάννα, βίωσε κάτι φρικτό. Κάποιος ανώμαλος, ένα τέρας, της άφησε απειλητικό σημείωμα και σκότωσε ζώα της. Η Ιωάννα έκανε μήνυση κατ’ αγνώστου. Η Ιωάννα ζει με την κόρη της και τα ζώα τους σε ένα χωριό στην Άνδρο και κάποιος, που προφανώς δεν μπορεί να δεχτεί το γεγονός μια γυναίκα να ζει μόνη της και ανεξάρτητη, την απειλεί καταφανώς, σκοτώνοντας με φρικτό τρόπο τη γάτα της και ένα κατσικάκι.

Κάτι ανάλογο έχει ξανασυμβεί σε άλλο χωριό. Αποδείξεις δεν υπάρχουν, υπάρχουν όμως σοβαρές υποψίες για το ποιος είναι πίσω από αυτή την άρρωστη πράξη. Κάποιοι σίγουρα κάτι παραπάνω ξέρουν. Ήρθε η ώρα να μιλήσουν. Ο συγκεκριμένος είναι επικίνδυνος. Φτάνει πια το “να μη μιλήσω για να μην μπλέξω, μη βρω τον μπελά μου. Μιλήστε, δείξτε ότι είστε άνθρωποι και νοιάζεστε» τόνισε στο syrospress.gr



Ακροαριστεροί και αριστεροί ξεσηκώνουν λίγους μαθητές να κάνουν κατάληψη σε βάρος των πολλών

 


Ακροαριστερά και αριστερά κέντρα, γυρνάνε τα σχολεία, υποκινούν καταλήψεις, μοιράζουν ακροαριστερά φυλλάδια προσπαθώντας να στρατολογήσουν ανήλικους.

Έγκλημα κάνουν και οι καθηγητές των σχολείων που εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να τεμπελιάσουν, αντί να βοηθήσουν προς όφελος των πολλών.

Η κατάληψη των σχολείων είναι φασισμός των λίγων, σε βάρος των πολλών, που θέλουν να κάνουν μάθημα, και αυτές τις φασιστικές νοοτροπίες τις μπολιάζουν σε ανήλικα παιδιά, ακροαριστερές και αριστερές συμμορίες που λυμαίνονται τον χώρο της παιδείας.

Η κατάληψη του χώρου από τους λίγους, κατά των πολλών που θέλουν να κάνουν μάθημα, πρέπει να σταματήσει και με την βοήθεια των γονιών κάθε σχολείου.

Οι ανήλικοι καταληψίες δεν είναι ούτε διαμαρτυρόμενοι, ούτε αγωνιστές. Είναι απλώς φασίστες δασκαλεμένοι από ακροαριστερούς και αριστερούς που αδιαφορούν για το μέλλον των παιδιών, και θέλουν απλά να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους.

Το ποιοι κρύβονται πίσω από τις καταλήψεις, φάνηκε και σήμερα στην πορεία των μαθητών στο υπουργείο παιδείας, όταν ομάδα ακροαριστερών αντιεξουσιαστών κακοποιών, που ακολουθούσαν στην πορεία προκάλεσαν επεισόδια



Η Κεραμέως ντροπιάζει Φίλη για την παραπληροφόρηση που διακινεί


 

Τις ειδικές πρόνοιες που έχουν ληφθεί για την τηλεκπαίδευση και την πορεία της επαναλειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών παρουσίασε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η Υπουργός, αναφερόμενη στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση που λειτουργεί κανονικά και αδιάλειπτα, τόσο στις περιπτώσεις τμημάτων που κλείνουν λόγω κορωνοϊού αλλά και για άλλους έκτακτους λόγους, πχ σεισμούς, ακραία καιρικά φαινόμενα, υπογράμμισε πως: «Ξαφνικά, από τη λυσσαλέα πολεμική σας ενάντια στην τηλεκπαίδευση και τις δεκάδες ανακοινώσεις σας εναντίον της, σήμερα δήθεν αγωνιάτε για αυτήν.»



Η κ. Κεραμέως απέρριψε τους ισχυρισμούς της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης περί διαρροής προσωπικών δεδομένων των μαθητών αναφέροντας ότι η τηλεκπαίδευση έχει κριθεί κατ’ αρχήν νόμιμη και πρόσφορη από την ίδια την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού. Χαρακτήρα. Ταυτόχρονα, το Υπουργείο, αντί να βασιστεί στους Γενικούς Όρους Σύμβασης που ισχύουν γενικά για τη χρήση εργαλείων τηλεδιάσκεψης, επεδίωξε και πέτυχε να έχει η χώρα πιο προστατευτικούς όρους για τα προσωπικά δεδομένα από ότι όλοι οι υπόλοιποι χρήστες της πλατφόρμας που απλά εγγράφονται σε αυτήν. Επιπλέον, η Αρχή έχει αναγνωρίσει ότι τα δεδομένα είναι ψευδωνυμοποιημένα και ότι είναι αμφίβολο αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τρόπο που να επιφέρει δυσμενείς συνέπειες στα υποκείμενα των δεδομένων. Σχετικά με τη λήξη της σύμβασης που αναληθώς αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, η Υπουργός ανέφερε πως οι άδειες χρήσης της πλατφόρμας για 154.000 εκπαιδευτικούς ισχύουν μέχρι το καλοκαίρι του 2023. «Σε στενή συνεργασία με την Αρχή όλο αυτό το διάστημα, και σε συνέχεια παρατηρήσεων της Αρχής, φροντίσαμε για ακόμη περισσότερα εργαλεία ενημέρωσης, όπως πληροφοριακά κείμενα, αναδυόμενα παράθυρα (pop-up windows), οπτικοακουστικό υλικό, δράσεις ευαισθητοποίησης τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών για τα προσωπικά δεδομένα και άλλα πολλά», προσέθεσε η Υπουργός.

Σχετικά με την επιστροφή των μαθητών στο σχολείο, η κ. Κεραμέως τόνισε πως «Εντοπίστηκαν χιλιάδες εν δυνάμει κρούσματα, 31.000 μέχρι χθες, τα οποία απομονώθηκαν, διακόπτοντας την πορεία διασποράς του ιού. Δύο μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία κάνατε μία δήθεν απεγνωσμένη έκκληση – να μην ανοίξουν τα σχολεία. Αν σας είχαμε ακούσει, αυτά τα 31.000 άτομα θα κυκλοφορούσαν ανέμελα κάθε μέρα αυτής της εβδομάδας. Δεν θα είχαν κοινωνικές επαφές με τουλάχιστον άλλα 10; 310.000 εν δυνάμει κρούσματα κ. Φίλη, ως απόρροια της έκκλησής σας. Ευτυχώς που δεν σας ακούσαμε.» και παρέθεσε τα εξής:

Η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία ξεκίνησε και όλοι, μαθητές, εκπαιδευτικοί, προσήλθαν στις δομές τηρώντας το νέο πρωτόκολλο. Και οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, στελέχη εκπαίδευσης, στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης για τον καταλυτικό τους ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Έχει ήδη πραγματοποιηθεί 3 φορές αυτήν την εβδομάδα ο μαζικότερος έλεγχος κατά του κορωνοϊού από την αρχή της πανδημίας 1,6 εκ του πληθυσμού, 3 φορές την εβδομάδα, μέσα σε μόλις 24 ώρες κάθε φορά.

Έγινε μια τεράστια επιχείρηση διανομής σχεδόν 7 εκ. δωρεάν τεστ σε λίγες μόνο ημέρες. Σχεδόν 9 στους 10 δικαιούχους πήραν δωρεάν τεστ από τα φαρμακεία, ενώ υπήρχαν διαθέσιμα και σε κάθε σχολείο της χώρας, σε περίπτωση που κάποιος ήθελε να προμηθευτεί από εκεί.

Τα κλειστά τμήματα λόγω κρουσμάτων μαθητών αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα είναι μόλις 2 σε πάνω από 80.000.

Την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων προσλήφθηκαν σχεδόν 5000 πρόσθετοι εκπαιδευτικοί, για να καλύψουν τις ανάγκες από νοσούντες εκπαιδευτικούς, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκπαίδευση.

Οι γονείς πήγαν στην εργασία τους και όλοι χάρηκαν με την επιστροφή στη νέα κανονικότητα με μέτρα ασφαλείας.

Κλείνοντας, η Υπουργός υπογράμμισε: «Όταν η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι τα παιδιά μας είναι ασφαλέστερα στο ελεγχόμενο περιβάλλον του σχολείου, την αγνοείτε και συνεχίζετε να καταστροφολογείτε. Ευτυχώς, η κοινωνία και η διεθνής κοινότητα αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα στην εκπαίδευση είναι ΑΥΤΗ κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Από έρευνα του Bertelsmann Stiftung στις χώρες ΟΟΣΑ. Όταν εσείς παραδώσατε την εξουσία το 2019, η ετοιμότητα της χώρας μας για να αντιμετωπίσει την πανδημία στην εκπαίδευση ήταν από τις χαμηλότερες στις χώρες του ΟΟΣΑ – 22η. ΤΩΡΑ η χώρα μας στην ανταπόκριση του εκπαιδευτικού συστήματος στην πανδημία έχει ανέβει στην 6η θέση. Αυτή ΗΤΑΝ η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ, και αυτή ΕΙΝΑΙ η Ελλάδα που αξίζουν οι Ελληνίδες και οι  Έλληνες».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Λένα Διβάνη: Παραιτήθηκε από τη Νομική Σχολή Αθηνών λόγω της κατάστασης των πανεπιστημίων


 

Παραιτήθηκε από τη Νομική Σχολή Αθηνών η συγγραφέας και καθηγήτρια Λένα Διβάνη, όπως ανακοίνωσε η ίδια στο Facebook.

Δεν υπάρχει προηγούμενο στα χρονικά του ελληνικού πανεπιστημίου να παραιτείται εν ενεργεία καθηγητής ή καθηγήτρια, δηλώνοντας απόλυτη απογοήτευση, ίσως και απόγνωση, από την κατάσταση που επικρατεί στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η καθηγήτρια Ιστορίας Εξωτερικής Πολιτικής στη Νομική, δίδασκε ελληνική και βαλκανική ιστορία εξωτερικής πολιτικής του 20ού αιώνα σε προπτυχιακό επίπεδο και μειονοτικά προβλήματα των Βαλκανίων σε μεταπτυχιακό.

Εκφράζοντας την απογοήτευσή της για την κατάσταση που επικρατεί στα πανεπιστήμια, και εννοεί για το ακροαριστερό καθεστώς που λυμαίνεται τους χώρους, αφήνοντας κακοποιούς κάθε είδους να αλωνίζουν, υπέβαλε την παραίτησή της.

«Το ελληνικό πανεπιστήμιο μου θυμίζει όλο και πιο πολύ τους στίχους από το Second coming του Yeats: The best lack all conviction, while the worst Are full of passionate intensity… Άρα κατά πάσα πιθανότητα the center cannot hold. Γι’ αυτό και σήμερα υπέβαλα την παραίτησή μου από τη σχολή», αναφέρει η ανάρτησή της στα social media.

Η ανάρτησή της συνοδεύεται από μια άθλια εικόνα ενός πανεπιστημιακού διαδρόμου, με συνθήματα μίσους γραμμένα με σπρέι στους τοίχους, σπασμένα τραπεζάκια, σκουπίδια και μια κλειδωμένη, πλην ετοιμόρροπη ξύλινη δίφυλλη πόρτα – κάτι σαν αλληγορία για το περασμένο μεγαλείο ενός χώρου που αντί να στεγάζει τη μόρφωση μετατράπηκε σε «στέκι» όσων την εχθρεύονται.


Η ανάρτηση της :

349
18
60


Συνελήφθη ο αρχηγός διαβόητης ακροδεξιάς οργάνωσης για την επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ


 

Ο ιδρυτής και αρχηγός των Oath Keepers, μιας από τις κυριότερες οργανώσεις της αμερικανικής ακροδεξιάς, συνελήφθη σήμερα για τον ρόλο του στην επίθεση εναντίον του Καπιτωλίου, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σε βάρος του Στιούαρτ Ρόουντς, 56 ετών και άλλων δέκα μελών της οργάνωσης ασκήθηκαν διώξεις χθες για «ανταρσία», διευκρινίζει το υπουργείο σε ένα δελτίο Τύπου. Πρόκειται για τη σοβαρότερη κατηγορία που απαγγέλθηκε έως σήμερα σε βάρος των συμμετεχόντων στην επίθεση εναντίον της έδρας του Κογκρέσου, στις 6 Ιανουαρίου του 2021.

Εννέα εξ αυτών είχαν ήδη συλληφθεί και βρίσκονταν αντιμέτωποι με διώξεις για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» με στόχο να εμποδίσουν μια επίσημη διαδικασία ή να προκαλέσουν βία.

Η κατηγορία της «ανταρσίας», που επισύρει ποινή κάθειρξης 20 ετών, είναι ευρύτερη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Στιούαρτ Ρόουντς «συνεργάστηκε» με ορισμένους από τους συγκατηγορούμενούς του «με στόχο να εμποδίσει την ειρηνική μετάβαση της εξουσίας», κυρίως «μέσω της χρήσης βίας».

«Οργάνωσαν τις μετακινήσεις από ολόκληρη τη χώρα προς την Ουάσιγκτον, είχαν εξοπλιστεί με κάθε είδους όπλα, ήταν ντυμένοι με στρατιωτικά και έτοιμοι να απαντήσουν στο κάλεσμα στα όπλα του Ρόουντς», σύμφωνα με το έγγραφο.

Τη στιγμή της επίθεσης, ο Στιούαρτ Ρόουντς, ένας πρώην στρατιωτικός που ίδρυσε τους Oath Keeprs το 2009, βρισκόταν κοντά στο Καπιτώλιο, όμως δεν είναι σίγουρο ότι εισήλθε στο εσωτερικό του.

Εκτός του Ρόουντς, οι δυνάμεις επιβολής του νόμου συνέλαβαν σήμερα, στην Αριζόνα, ένα ακόμη μέλος της ακροδεξιάς οργάνωσης, τον 63χρονο Έντουαρντ Βαλέχο.


protothema




Αρνήθηκε να διασωληνωθεί και πέθανε στα επείγοντα του νοσοκομείου


 

Την τελευταία του πνοή στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείο της Λαμίας άφησε ένας 66χρονος άνδρας αρνητής, που νοσούσε με κορονοϊό.

Μετά την εξέταση που του έκαναν οι γιατροί έκριναν πως έπρεπε να διασωληνωθεί, ωστόσο εκείνος αρνήθηκε. Λίγο αργότερα, δυστυχώς και αφού πήρε την απόφαση να δώσει ο ίδιος τέλος στην ζωή του, άφησε την τελευταία του πνοή στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.



Πλούσιο το νομοθετικό έργο και του 2021

 



Από την Υγεία στην Οικονομία μετατοπίστηκε το νομοθετικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης κατά την περυσινή, δεύτερη χρονιά της πανδημίας, όπως αποδεικνύει η συνολική προώθηση και ψήφιση νομοσχεδίων εντός του 2021 σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η συντακτική ομάδα του ηλεκτρονικού περιοδικού της Βουλής των Ελλήνων («Επί… του περιστυλίου»). Αναλυτικά:

Το υπουργείο Οικονομικών προώθησε και ψήφισε συνολικά 14 νομοσχέδια.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης προώθησε και ψήφισε οκτώ νομοσχέδια.

Τα υπουργεία Ανάπτυξης και Εσωτερικών προώθησαν στη Βουλή από επτά σχέδια νόμου.

Το υπουργείο Υγείας κατέθεσε έξι νομοσχέδια. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο έτος της πανδημίας, το 2020, το υπουργείο Υγείας είχε έρθει στην πρώτη θέση της νομοθετικής παραγωγής καταθέτοντας 13 νομοσχέδια στη Βουλή.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος κατέθεσε τέσσερα νομοσχέδια.

Τα υπουργεία Εξωτερικών, Πολιτισμού, Ναυτιλίας, Υποδομών και Εργασίας προώθησαν από τρία νομοσχέδια.

Τα υπουργεία Παιδείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσαν από δύο νομοσχέδια.

Τα υπουργεία Μετανάστευσης και Ασύλου, Επικρατείας, Εθνικής Άμυνας, Τουρισμού και Παρά τω πρωθυπουργώ προώθησαν και ψήφισαν από ένα νομοσχέδιο.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν κατέθεσε ούτε ένα νομοσχέδιο, προώθησε όμως πέντε διεθνείς συμβάσεις.

Συνολικά εντός του 2021 προωθήθηκαν και ψηφίσθηκαν στη Βουλή 72 νομοσχέδια και 40 διεθνείς συμβάσεις.  Το 2020 ψηφίστηκαν 67 νομοσχέδια και 46 διεθνείς συμβάσεις.




25 εκατ. ευρώ για το Μεταφορικό Ισοδύναμο τον Ιανουάριο

 



Η εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδυνάμου συνεχίζεται κανονικά. Έχει πλέον ενταχθεί ως ένα σταθερό μέτρο ενίσχυσης της νησιωτικότητας στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης στρατηγικής που εφαρμόζουμε στο υπουργείο. Ήδη η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής προωθεί τις πληρωμές ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ εντός του Ιανουαρίου μετά την έγκριση των σχετικών πιστώσεων του ΠΔΕ.

Στο σκέλος των επιβατών οι ωφελούμενοι κάτοικοι θα λάβουν συνολικά έως τέλος Γενάρη 12 εκατομμύρια ευρώ για τις μετακινήσεις του 2021.

Στο σκέλος των καυσίμων για τα 42 νησιά εφαρμογής του μέτρου θα πιστωθούν σε κατοίκους και επιχειρήσεις περίπου 4,1 εκατ. ευρώ για το 2021

Και τέλος για 380 νησιωτικές επιχειρήσεις αποδεσμεύονται πόροι ύψους 5 εκατ. ευρώ.



Πλήρως ψηφιοποιημένη η διαδικασία καταγραφής ληξιαρχικών γεγονότων των Ελλήνων του εξωτερικού


 

Με νέα, απλουστευμένη και πλήρως ψηφιοποιημένη διαδικασία εφαρμόζεται πλέον η καταγραφή ληξιαρχικών γεγονότων των Ελλήνων του εξωτερικού. Από την 1η Ιανουαρίου  2022 οι υπάλληλοι των προξενικών αρχών συντάσσουν και καταχωρούν τα ληξιαρχικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην αλλοδαπή, απευθείας στο πληροφοριακό σύστημα «Μητρώο Πολιτών».

Αυτό σημαίνει, ότι η μέχρι τώρα ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία, η οποία διαρκούσε πολλούς μήνες, θα ολοκληρώνεται πλέον απευθείας, χωρίς την μεσολάβηση άλλων υπηρεσιών και σε πραγματικό χρόνο.  

Πρόκειται, για ένα πρωτοποριακό έργο που αποτελεί ένα ακόμα βήμα υλοποίησης της κυβερνητικής δέσμευσης για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των Ελλήνων του εξωτερικού, προωθώντας την εικόνα ενός φιλικού προς τον απόδημο πολίτη κράτους. Παράλληλα, συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της γραφειοκρατίας και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των προξενικών αρχών.



Μπαίνουν σε εφαρμογή 11 νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ

 



Βασικός οικονομικός και -προπάντων- κοινωνικός στόχος της Κυβέρνησης είναι η τόνωση της απασχόλησης και κατ’ επέκταση της κοινωνικής συνοχής.

Η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε σειρά δράσεων όπως το  «Πρώτο Ένσημο», το πρόγραμμα για τη δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας που επεκτείνεται με επιπλέον 50.000, καθώς και η παράταση της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών για τους μισθωτούς. 

Παράλληλα, μπαίνουν σε εφαρμογή 11 νέα προγράμματα  του ΟΑΕΔ και συνεχίζονται επτά δράσεις μέσω των οποίων θα προσφερθούν κατά τη νέα χρονιά  86.000 νέες θέσεις εργασίας. Για το σκοπό αυτό θα αντληθούν σχεδόν 590 εκατομμύρια ευρώ από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ. Αναλυτικά, τα 11 νέα προγράμματα είναι:

Πρόγραμμα για την πρόσληψη 10.000 μακροχρόνια ανέργων ηλικίας άνω των 45 ετών, σε περιοχές που θεωρούνται θύλακες υψηλής ανεργίας.

Ένταξη και επανένταξη 10.000 ανέργων στην αγορά εργασίας.

Απόκτηση εργασιακής εμπειρίας: Το πρόγραμμα θα εστιάζεται σε ανέργους ηλικίας 18-30 ετών, με στόχο να βρουν δουλειά έως 10.000 εξ αυτών.

Πρόγραμμα απασχόλησης 5.000 ανέργων στους τομείς της πράσινης οικονομίας με έμφαση στις γυναίκες.

Πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας σε Αττική και Μακεδονία για 10.000 νέους ηλικίας 18-29 ετών. 

Πρόγραμμα πρόσληψης 4.000 ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω, με έμφαση στις γυναίκες, στις περισσότερο ανεπτυγμένες Περιφέρειες.

Πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας για 4.000 ανέργους που θέλουν να δοκιμάσουν μια επιχειρηματική ιδέα, στο πεδίο της Ψηφιακής Οικονομίας.

Πρόγραμμα Απολιγνιτοποίηση 1: Πρόκειται για το πρώτο πρόγραμμα που θα εστιάζει στη συμβουλευτική, στην κατάρτιση και στην απασχόληση, με στόχο να προκύψουν έως 3.400 νέες θέσεις εργασίας.

Πρόγραμμα Απολιγνιτοποίηση 2: Το πρόγραμμα θα επιδοτήσει έως 3.400 νέες θέσεις εργασίας σε ποσοστό από 75 μέχρι 100%.

Πρόγραμμα Απολιγνιτοποίηση 3: Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που εστιάζει στην απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας νέων 18-29 ετών. Θα επικεντρωθεί σε Δυτική Μακεδονία και Πελοπόννησο και θα προσφέρει έως 2.000 νέες θέσεις εργασίας.

Πρόγραμμα Απολιγνιτοποίηση 4: Το εν λόγω πρόγραμμα εστιάζεται στην εργασιακή μετεγκατάσταση, με στόχο να δημιουργηθούν 200 θέσεις εργασίας.

Οι πολιτικές αυτές αποτελούν -όπως τόνισε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια σύσκεψης στον ΟΑΕΔ- την καλύτερη απόδειξη του προοδευτικού προσήμου της κυβερνητικής πολιτικής σε ό,τι αφορά την εργασία και την καταπολέμηση κοινωνικών ανισοτήτων.




Η επαναλειτουργία των σχολείων ξεκίνησε και συνεχίζεται κανονικά

 


Η Κυβέρνηση έχει θέσει -από τη πρώτη στιγμή- ως βασική της προτεραιότητα την πλήρη και ασφαλή λειτουργία της εκπαίδευσης, η οποία αποτελεί θεμέλιο για την προκοπή της νέας γενιάς. Παρά τις αντιδράσεις και την ακατάσχετη κινδυνολογία της Αντιπολίτευσης,  η επαναλειτουργία των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, ξεκίνησε και συνεχίζεται κανονικά.

Μέχρι χθες μόλις 2 στα 80.000 τμήματα είχαν κλείσει εξαιτίας του γεγονότος ότι είχε νοσήσει πάνω από το 50+1 των μαθητών. Με όπλο μας την εμπειρία από τον περασμένο Σεπτέμβριο, είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι και, όπως αποδείχθηκε, ικανοί να τα καταφέρουμε.

Εφαρμόζεται ένα πολύ καλά μελετημένο σχέδιο, για την επιτυχία του οποίου υπήρξε εκτεταμένη προετοιμασία, αλλά και συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, του Υπουργείου Υγείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μέσα στις δύο πρώτες μέρες διενεργήθηκαν  αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι σε 1,6 εκατομμύρια μαθητές και εκπαιδευτικούς, μέσα από τους οποίους, εντοπίστηκαν πάνω από 25.000 κρούσματα, γεγονός που οδήγησε  στην αποφυγή περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού, όχι μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία.

Στο μεταξύ, η Κυβέρνηση έχει ήδη προετοιμαστεί για τη διαχείριση ενδεχόμενων αρρυθμιών εξαιτίας της  νόσησης κάποιων εκπαιδευτικών από κορονοϊό και της προσωρινής μη προσέλευσής τους στα μαθήματα. Το σχέδιο αυτό ξεδιπλώνεται σε τρεις πυλώνες:

Με αναδιάταξη του δυναμικού μέσα στις σχολικές μονάδες, με βάση το σχέδιο  που έχουν εκπονήσει οι ίδιες οι Διευθύνσεις.

Με προσλήψεις 4.784 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, 3.576  με συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας και 1.208 με συμβάσεις ως τη λήξη της φετινής σχολικής περιόδου. Να σας πω ότι ήδη ξεκίνησαν οι διαδικασίες μετά την ανακοίνωση της Δευτέρας για την πρόσληψη 1.208 αναπληρωτών και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, υπέγραψε  χθες απόφαση για την πρόσληψη επιπλέον 566 προσωρινών αναπληρωτών τρίμηνης διάρκειας και ακολουθούν  οι υπόλοιπες προσλήψεις.

Με τη δυνατότητα τηλεκπαίδευσης, μέσω της πλατφόρμας CISCO Webex, καθώς το δικαίωμα χρήσης 154.000 αδειών για τους εκπαιδευτικούς ισχύει μέχρι τον Ιούλιο 2023.

Είναι χρέος όλου του πολιτικού κόσμου να στηρίξει την προσπάθεια αυτή. Είναι χρέος της ευρύτερης κοινωνίας να στηρίξει την δια ζώσης εκπαίδευση και θα συνεχίζουμε καθημερινά να κάνουμε ότι μπορούμε προκειμένου να συνεχιστεί με αυτούς τους όρους και τις προϋποθέσεις η δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία στα σχολεία.




Τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν καμιά χαλάρωση

 


Τα επιδημιολογικά δεδομένα τόσο στην υπόλοιπη Ευρώπη όσο και στη χώρα μας, μας επιβάλλουν να βρισκόμαστε στη μέγιστη δυνατή εγρήγορση και για αυτό καμιά χαλάρωση δεν μπορεί να γίνει προς ώρας.

Για αυτό και ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων- αποφασίστηκε να παραταθούν για μια εβδομάδα -μέχρι και τις 23 Ιανουαρίου- τα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή τις τελευταίες ημέρες του 2021 και έληγαν την 16η Ιανουαρίου. 

Η Κυβέρνηση παρακολουθεί πολύ στενά τα διεθνή και τα εγχώρια δεδομένα και πράττει όσα απαιτούνται με γνώμονα την υγειονομική ασφάλεια, αλλά και την διασφάλιση του κοινωνικοοικονομικού βίου.



Μητσοτάκης : Εκλογές στο τέλος της 4ετίας, στόχος αυτοδύναμη Κυβέρνηση.


 

Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του ΑΝΤ1 και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου:

Σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού, πολύ μεγαλύτερη από το 2%, από την 1η Μαΐου.

Εκτιμώ ότι θα έχουμε μία αποκλιμάκωση της πανδημίας τις επόμενες εβδομάδες.

Τη Δευτέρα θα βεβαιωθούν πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους άνω των 60.

Νέα μέτρα στήριξης στους κλάδους του πολιτισμού αλλά και της εστίασης.

Δεν έχουμε πρόθεση αυτή τη στιγμή να επεκτείνουμε την υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς.

Η πολιτική της μείωσης των φόρων δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Ο νέος ΕΝΦΙΑ θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων μηνών.  Εκτιμούμε ότι για τους πιο πολλούς συμπολίτες μας θα υπάρξει περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Εκλογές στο τέλος της 4ετίας, στόχος αυτοδύναμη Κυβέρνηση.

Είναι στη χέρι της Τουρκίας να επιλέξει το δρόμο της συνεργασίας ή το δρόμο της έντασης. Είμαστε έτοιμοι και για τα δύο.

Τα Πανεπιστήμια είναι χώροι γνώσης, όχι χώροι τραμπουκισμού και ανομίας. Στο ζήτημα αυτό η Κυβέρνηση δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω.




Προς απέλαση ο Νόβακ Τζόκοβιτς


 

Η Αυστραλία ακύρωσε τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς.

O υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας Αλεξ Χοκ ανέτρεψε την απόφαση του Δικαστηρίου της Μελβούρνης και αποφάσισε την ακύρωση της βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Η επαν-ακύρωση της βίζας του Τζόκοβιτς, θα οδηγήσει αυτομάτως στην απέλαση του Σέρβου πρωταθλητή από τη χώρα. Κατ' αυτό τον τρόπο αναμένεται να λήξει το σίριαλ με πρωταγωνιστή το Νο.1 του παγκόσμιου τένις και τη συμμετοχή του στο Αυστραλιανό Open.



Τσιφλίκι των φοιτητών η ΑΣΟΕΕ, αποφάσισαν κατάληψη αντί να αντιδρούν για την βία και τις καταστροφές

 


Μερίδα φοιτητών, κυρίως ακροαριστερών και αριστερών, προσπαθούν να καλύψουν την βία και την ανομία στην ΑΣΟΕΕ, με την κατηγορία τοκογλυφίας του καθηγητή που έδειραν αντιεξουσιαστές.

Το φασιστικό αποφασίζουμε και διατάζουμε να γίνει κατάληψη στο πανεπιστήμιο, δείχνει και το ποιοί είναι αυτοί που το αποφασίζουν.

Σε κατάληψη της ΑΣΟΕΕ προχώρησαν φοιτητές το πρωί της Παρασκευής, μετά τα τελευταία γεγονότα και όλα όσα έχουν συμβεί και με δικαιολογία με τον κατηγορούμενο καθηγητή.

Εάν υπήρχε σοβαρότητα και τους ένοιαζε το πανεπιστήμιο, θα έκαναν κατάληψη για τα φαινόμενα βίας και ανομίας μέσα στα πανεπιστήμια, τις γιάφκες ακροαριστερών κακοποιών, τους κακοποιούς που αλωνίζουν, και όχι την κατηγορία του καθηγητή κάτι που αφορά την πρυτανεία και την δικαιοσύνη.

 Οι ελεγχόμενοι από ακροαριστερούς και αριστερούς φοιτητές,  ζήτησαν συνάντηση με τον Πρύτανη προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα αιτήματά τους.

Σύμφωνα με την απόφαση της χθεσινή Γενικής συνέλευσης, οι φοιτητές, αντί να καταδικάζουν την εισβολή κουκουλοφόρων στο αμφιθέατρο, ζητάνε την καταδίκη της εισβολής των αστυνομικών δυνάμεων και τάσσονται ενάντια στη συγκάλυψη όπως με θράσος λένε των καταγγελιών κατά του καθηγητή. 

Με λίγα λόγια αυτές οι κινητοποιήσεις, ακροαριστερών και αριστερών φοιτητών, με πρόσχημα την κατηγορία του καθηγητή, γίνονται για να προσανατολίσουν την κοινή γνώμη, από την σοβαρότητα της βίας και της ανομίας που επικρατεί στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο

Το παρήγορο είναι ότι η κοινή γνώμη, ξέρει ακριβώς τι συμβαίνει, και ποιοι κρύβονται πίσω από τα φαινόμενα βίας και ανομίας στα πανεπιστήμια, όπως και ποιες παρατάξεις φοιτητών ανέχονται αντιεξουσιαστές και κακοποιούς μέσα στον χώρο των πανεπιστήμιων.



Πρίγκιπας Άντριου: Η βασίλισσα Ελισάβετ τού αφαίρεσε τους τίτλους


 

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι με τη σύμφωνη γνώμη της βασίλισσας αφαιρούνται όλοι οι στρατιωτικοί τίτλοι του Δούκα του Γιορκ μετά και την τελευταία του προσπάθεια να αποφύγει τις κατηγορίες.

Αφαιρούνται όλοι οι στρατιωτικοί και άλλοι βασιλικοί τίτλοι του Πρίγκιπα Άντριου λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση Έπστιν και συγκεκριμένα της κατηγορίας εναντίον του για σεξουαλική κακοποίηση γυναίκας όταν εκείνη ήταν 17 ετών.

Την είδηση έκανε γνωστή το Παλάτι του Μπάκιγχαμ μέσω ανακοίνωσής του, αναφέροντας πως η απόφαση πάρθηκε με την έγκριση και τη συναίνεση της βασίλισσας Ελισάβετ.


Εδώ και πολλά χρόνια η Βιρτζίνια Τζιούφρε ή Ρόμπερτς, μια Αμερικανίδα 38 ετών που πλέον ζει στην Αυστραλία, κατηγορεί δημοσίως τον Άντριου. Το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισε όμως να προσφύγει στα δικαστήρια, κατηγορώντας τον ότι ήταν ένας από τους "ισχυρούς φίλους" στον οποίο την παρέδωσε ο Έπστιν για να την κακοποιήσει σεξουαλικά όταν ήταν ανήλικη. Υποστηρίζει ότι κακοποιήθηκε τρεις φορές το 2001, στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και τις αμερικανικές Παρθένες Νήσους.



Κυρ. Μητσοτάκης: Νέα αύξηση κατώτατου μισθού από 1η Μαΐου

 


Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του ΑΝΤ1 και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

Από 1η Μαΐου θα ισχύσει η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού.

«Από 1η Μαΐου του 2022 θα ισχύσει η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία εκτιμώ πως θα είναι σημαντική, πολύ μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του 2%, που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου. Υπάρχει η ανάγκη να στηρίξουμε το εισόδημα των πιο αδύναμων συμπολιτών μας το συντομότερο δυνατόν», αποκάλυψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επιπλέον, συμπλήρωσε πως η βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος προκύπτει από τη μείωση της φορολογίας, τη σημαντικότατη αύξηση των καταθέσεων, αλλά και από το γεγονός πως η κυβέρνηση δεν δίστασε να δαπανήσει πρωτοφανή για την ελληνική οικονομία ποσά χάριν της στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων εν μέσω πανδημίας. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεμήνυσε ότι η πολιτική της μείωσης των φόρων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί επικαλούμενος το νέο ΕΝΦΙΑ, που, όπως είπε, έρχεται τους επόμενους μήνες και ο οποίος για τους περισσότερους επιφυλάσσει μειώσεις.

«Έχουμε εκκρεμότητες ως προς τη μείωση της φορολογίας, το 80% των προεκλογικών μας εξαγγελιών ως προς το συγκεκριμένο πεδίο έχει ήδη εκπληρωθεί, το υπόλοιπο θα γίνει έως τις εκλογές στο τέλος της 4ετίας. Ερωτηθείς για την πιθανότητα μείωσης του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αρνητικός τονίζοντας ότι η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να μην έχουμε φαινόμενα εκτροχιασμού του προϋπολογισμού μας.

«Οποιαδήποτε παρέμβαση θέτει σε αμφισβήτηση τους στόχους των εσόδων θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι πως μπορούμε να την υποστηρίξουμε. Επίσης, θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η μείωση θα έφθανε τελικώς στους καταναλωτές. Δεν είναι στις προθέσεις μας ένα τέτοιο μέτρο», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε αναλυτικά την συνέντευξη :







Tροχαίο με Ferrari στη Βούλα - Νεκρός ο αδερφός της βουλευτού Κατερίνας Μονογυιού

 



Tροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, κοντά στην περιοχή Πηγαδάκια, στην Βούλα.

Συγκεκριμένα, το τροχαίο σημειώθηκε επί της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή 175, όταν  ένα υπερπολυτελές αυτοκίνητο μάρκας Ferrari προσέκρουσε σε δέντρο με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά.

Ήταν η πρώτη φορά και η πρώτη ημέρα που ο Τζώρτζης Μονογυιός 45 ετών, οδηγούσε το αυτοκίνητο αφού μόλις το είχε αγοράσει.



Το τροχαίο σημειώθηκε όταν ο οδηγός προσπάθησε να αποφύγει έναν πεζό με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου το οποίο  κατέληξε πάνω σε ένα δέντρο και πήρε φωτιά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στη Ferrari ήταν και η σύζυγός του 45χρονου επιχειρηματία, Αθηνά Κοντοπάνου η οποία εκτινάχθηκε από το παράθυρο μετά την σφοδρή σύγκρουση.  

Η σορός του 45χρονου μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο Βούλας ενώ η τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.