Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Λένα Διβάνη: Παραιτήθηκε από τη Νομική Σχολή Αθηνών λόγω της κατάστασης των πανεπιστημίων


 

Παραιτήθηκε από τη Νομική Σχολή Αθηνών η συγγραφέας και καθηγήτρια Λένα Διβάνη, όπως ανακοίνωσε η ίδια στο Facebook.

Δεν υπάρχει προηγούμενο στα χρονικά του ελληνικού πανεπιστημίου να παραιτείται εν ενεργεία καθηγητής ή καθηγήτρια, δηλώνοντας απόλυτη απογοήτευση, ίσως και απόγνωση, από την κατάσταση που επικρατεί στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η καθηγήτρια Ιστορίας Εξωτερικής Πολιτικής στη Νομική, δίδασκε ελληνική και βαλκανική ιστορία εξωτερικής πολιτικής του 20ού αιώνα σε προπτυχιακό επίπεδο και μειονοτικά προβλήματα των Βαλκανίων σε μεταπτυχιακό.

Εκφράζοντας την απογοήτευσή της για την κατάσταση που επικρατεί στα πανεπιστήμια, και εννοεί για το ακροαριστερό καθεστώς που λυμαίνεται τους χώρους, αφήνοντας κακοποιούς κάθε είδους να αλωνίζουν, υπέβαλε την παραίτησή της.

«Το ελληνικό πανεπιστήμιο μου θυμίζει όλο και πιο πολύ τους στίχους από το Second coming του Yeats: The best lack all conviction, while the worst Are full of passionate intensity… Άρα κατά πάσα πιθανότητα the center cannot hold. Γι’ αυτό και σήμερα υπέβαλα την παραίτησή μου από τη σχολή», αναφέρει η ανάρτησή της στα social media.

Η ανάρτησή της συνοδεύεται από μια άθλια εικόνα ενός πανεπιστημιακού διαδρόμου, με συνθήματα μίσους γραμμένα με σπρέι στους τοίχους, σπασμένα τραπεζάκια, σκουπίδια και μια κλειδωμένη, πλην ετοιμόρροπη ξύλινη δίφυλλη πόρτα – κάτι σαν αλληγορία για το περασμένο μεγαλείο ενός χώρου που αντί να στεγάζει τη μόρφωση μετατράπηκε σε «στέκι» όσων την εχθρεύονται.


Η ανάρτηση της :

349
18
60


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου