Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Γνωστοί ανθέλληνες οι Συριζαίοι αναπαράγουν γερμανικό δημοσίευμα κατά της χώρα μας


Δεν έχουν τέλος οι ανθελληνικές προκλήσεις των Στελεχών και των ΜΜΕ του Σύριζα.

Για τους Γερμανούς το γνωρίζαμε ότι δεν ήταν ποτέ φίλοι της Ελλάδας, αλλά δεν ξέραμε πόσο ανθέλληνες ήταν οι Συριζαίοι, τώρα το μάθαμε και θα πρέπει η χώρα να προστατευτεί από αυτό το επικίνδυνο ακροαριστερό κόμμα που κάνει κακό στην Ελλάδα.

Συνεχίζουν τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ να αναπαράγουν, εκτός από την προπαγάνδα των Τούρκων και δημοσιεύματα εναντίον της Ελλάδας με μοναδικό σκοπό να μας κάνουν όσο περισσότερο κακό μπορούν.

Αντιδράσεις και οργή στους Έλληνες προκάλεσε ένα δημοσίευμα του left.gr που έχει ως πηγή την ιστοσελίδα του Πρώτου Προγράμματος της γερμανικής τηλεόρασης (ARD) και την Deutsche Welle. Το δημοσίευμα κατασκευασμένο πλήρως για να εξυπηρετήσει την προπαγάνδα των Τούρκων, φάνηκε καλή ιδέα να αναπαραχθεί από το Συριζαίικο site αφού εξυπηρετεί και αυτό την προπαγάνδα του Ερντογάν εδώ και μήνες, την που η Ελλάδα αντιστέκεται με επιτυχία και προστατεύει τα σύνορα της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό «Η συμπεριφορά των ελληνικών αρχών πριν από ένα μήνα στα σύνορα με την Τουρκία στον Έβρο δύσκολα θα μπορούσε να θεωρηθεί συμβατή με το διεθνές δίκαιο», όπως σημειώνει γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της γερμανικής βουλής.

Στη γνωμοδότησή τους οι γερμανοί δήθεν εμπειρογνώμονες αναγνωρίζουν μεν ότι κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να προστατεύει τα σύνορα του, αλλά πάντα θα πρέπει να τηρείται η αρχή της αναλογικότητας. 

Όπως συμπεραίνουν, «η χρήση εκτοξευτήρων νερού, ανεμιστήρων και δακρυγόνων, ακόμη και εναντίον αόπλων γυναικών και παιδιών», αντιβαίνει σε αυτή την αρχή. Πέραν αυτού οι επιστήμονες επικρίνουν την Ελλάδα επειδή έκλεισε τα σύνορα της ανεξαιρέτως για όλους τους πρόσφυγες χωρίς να εξετάσει αν κάποιος πράγματι δικαιούται άσυλο. Για παράδειγμα, επειδή κάποιος κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με βασανιστήρια στην Τουρκία. Και τέλος, με την άρνησή της να δεχτεί αιτήσεις ασύλου για ένα μήνα η ελληνική κυβέρνηση έθεσε εκτός ισχύος ένα θεμελιώδες δικαίωμα.


«Η συμπεριφορά των ελληνικών αρχών πριν από ένα μήνα στα σύνορα με την Τουρκία στον Έβρο δύσκολα θα μπορούσε να θεωρηθεί συμβατή με το διεθνές δίκαιο» https://left.gr/news/i-ellada-paraviase-diethnes-dikaio-ston-evro 








Αυτό είναι το πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ! Αθλιότητα στελέχους θέλει περισσότερους νεκρούς από τον κορωνοϊό



Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ!!

Αλητεία από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στους πολίτες εξοργίζοντας τους πάντες με την αθλιότητα των στελεχών του Αλέξη Τσίπρα.

Πρόκειται για τη Μυρσίνη Βονάτσου, η οποία είναι θερμή υποστηρίκτρια του Παύλου Πολάκη, είναι πρώτη στην ακροαριστερή προπαγάνδα και έχει βρεθεί σε πολλές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, έχει φωτογραφηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα και πολλά στελέχη του.

Στην άθλια και προκλητική της ανάρτησή της, προσπαθεί να συμψηφίσει τους νεκρούς από την τραγωδία στο Μάτι με αυτούς του κορωνοϊού, γράφοντας μάλιστα ότι θα αρχίσει να μετράει πτώματα και με λίγα λόγια θέλει περισσότερους νεκρούς για να ισοφαρίσει!

Η κατάπτυστη και άθλια ανάρτηση:

 Όταν θα " ισοφαρίσουμε " τους νεκρούς εγώ θα αρχίσω να μετράω πτώματα και ζητάω ευθύνες ( ποινικές )
Γιατί όχι;
Όσο έφταιγαν ο Τσίπρας και η Δούρου άλλο τόσο θα φταίτε κι εσείς
#συν τέσσερις απο εχθές το βράδυ μέχρι τώρα
#στους εξήντα επτά φθάσαμε
#αν θα λογαριαστούμε λέει ;









Όταν είσαι επικίνδυνα ανεύθυνος! Ραχήλ Μακρή: «Ο κορονοϊός είναι μούφα»


Είναι λυπηρό αλλά υπάρχουν και αυτοί οι ανεύθυνοι και επικίνδυνοι συμπολίτες μας όπως η Ραχήλ Μακρή, που ανεβάζει προκλητικά post χαρακτηρίζοντας την πανδημία «Μουφοϊό» και λέει πως οι κλειστές εκκλησίες είναι ένα σχέδιο για τη δίωξη του Χριστού και της Ορθοδοξίας.

Και δεν είναι ένα μόνο το post από την πρώην βουλευτή, ανέβασε πολλά ανεύθυνα και προκλητικά ανακατεμένα με θεωρίες συνωμοσίας μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook.

Διαβάστε τις αναρτήσεις της Ραχήλ Μακρή και κρίνεται εσείς :


app-facebook
Ραχήλ Μακρή
την Πέμπτη
Εγώ θα κοινωνήσω Γιατί είμαι Ελληνίδα Χριστιανή Ορθόδοξη και κανείς δεν μπορεί να μου το απαγορεύσει! -Γιατί αντιλαμβάνομαι πως αυτό το ελληνόφωνο πολιτικό προσωπικού του Χάρβαρντ του Ροκφέλερ εκτελεί σχέδιο και εντολές δίωξης του Χριστού και της ορθοδοξίας.

673






app-facebook
Ραχήλ Μακρή
την Παρασκευή
Άλλη μια δίωξη από την δικτατορία σε βάρος μου από την κυβέρνηση Κούλη.
Προσθέστε και αυτή τώρα γιατί θα κοινωνήσω .
Αδέλφια επιτέλους παρενέβη εισαγγελέας και όχι δεν είναι για τον προπηλακισμό μου από ομάδες αναρχικών σε δημοτικό συμβούλιο. Για την επίθεση αντιεξουσιαστών στα γραφεία μου. Όχι δεν είναι για
να συλλάβει στη Καβάλα και την Ραφήνα αυτούς που παράνομα μεταφέρουν παράνομους εν μέσω πανδημίας και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μας. Ο εισαγγελέας δεν έκανε παρέμβαση για την παραβίαση ατομικών ελευθεριών .
Έκανε όμως σήμερα για μένα .

266





88

4





app-facebook
Ραχήλ Μακρή
την Πέμπτη
Και οι μάσκες πέφτουν για το σχέδιο παγκόσμιας δικτατορίας.
Με πρόσχημα τον μουφοιο τελειώνεις με τις διαδηλώσεις .

34

2






































Αμετανόητοι παπάδες, ανεύθυνοι πιστοί - Αστυνομικοί «έκοψαν» πρόστιμα σε πιστούς στην Πάτρα



Σύμφωνα με το tempo24.news, κινητοποίηση το πρωί της Αστυνομίας , καθώς κόσμος είχε συγκεντρωθεί στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί πιστοί της περιοχής, κυρίως ηλικιωμένοι, έσπευσαν στο Ιερό Ναό μετά από πρόσκληση του ιερέα για να κοινωνήσουν και να λάβουν αντίδωρο (πιθανότατα δεν πραγματοποιήθηκε λειτουργία)..

Αποτέλεσμα της παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων ήταν να προκληθεί ένταση , δεδομένου ότι πολλοί κάτοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια αντιλαμβανόμενοι τι είχε συμβεί και διαμαρτύρονταν για την παρουσία της Αστυνομίας, ενώ άλλοι ζητούσαν από τους αστυνομικούς να απομακρύνουν τον κόσμο από την εκκλησία για να μην υπάρξει κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού.

Τελικά η ένταση τερματίστηκε με τους αστυνομικούς να επιδίδουν σε πολλούς από τους παρεβρισκόμενους πρόστιμα, καθώς δεν είχα βεβαίωση εξόδου.

Ενώ ο Ιερός Ναός έκλεισε αμέσως και οι πιστοί έφυγαν.




Αυτός ο άνθρωπος ήταν πρωθυπουργός;



Χθες ο Α. Τσίπρας έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, μεταξύ των άλλων, πως « τα κράτη που πρότειναν το ευρωομόλογο να είναι έτοιμα να το επιβάλλουν (sic)».

Προφανώς, δεν κατάλαβε τίποτα από τους 54 μήνες που ήταν πρωθυπουργός. Ή κάτι ακόμα χειρότερο, απλώς επανέρχεται στην τυχοδιωκτική πολιτική του.

Κατ΄αρχήν η Γερμανία, που αρνείται πεισματικά την έκδοση ευρωομολόγου, δεν είναι μόνη της. Έχει και άλλες εννιά χώρες με το μέρος της. Συνεπώς διαμορφώνεται ένας συσχετισμός αρνητικός για το ευρωομόλογο, ακόμα και αν οι αποφάσεις στην ΕΕ και στην ευρωζώνη λαμβάνονταν με ψηφοφορία.

Συγχρόνως, ο πρώην πρωθυπουργός δεν μπορεί να αναλογισθεί σε τι ύψος θα έφτανε το επιτόκιο του ευρωομολόγου, αν από την έκδοση του έλειπε η Γερμανία και οι λοιπές «ενάρετες» χώρες του Βορρά; Θα το άντεχαν οι εννιά χώρες του Νότου; Μια σκέψη που την κάνει και ένας πρωτοετής φοιτητής των οικονομικών επιστημών.

Επιπροσθέτως, ο Α. Τσίπρας τι εννοεί όταν γράφει «να το επιβάλλουν (sic)»; Δεν γνωρίζει πως η ΕΕ λειτουργεί με συμβιβασμούς και με συνθέσεις απόψεων; Δεν έχει αντιληφθεί πως η επιβολή είναι ξένη στην λογική της ΕΕ;

Δεν είναι δυνατόν να μην το γνωρίζει. Συμμετείχε σε τόσες συνόδους της, κάτι θα κατάλαβε. Θα αντιλήφθηκε, φαντάζομαι, πως εκεί μέσα δεν γίνονται ψηφοφορίες σαν αυτές που γίνονται στα μαθητικά συμβούλια. Γιατί τότε γράφει αυτές τις ανοησίες; Το πάθημα του πρώτου εξαμήνου του 2015 δεν του έγινε μάθημα;

Και τότε πίστευε πως πιέζοντας, θα ανάγκαζε τους εταίρους μας να υποχωρήσουν. Η συνέχεια είναι γνωστή. Σας βρεγμένη γάτα υπέγραψε ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο, που ήταν και το βαρύτερο όλων. Φαίνεται πως επιχειρεί να αναβιώσει την ολέθρια τακτική του Βαρουφάκη. Ευτυχώς που δεν κυβερνά!

Βέβαια, η Γαλλία, όταν διαπίστωσε πως η υπόθεση του ευρωομολόγου δεν είχε καμιά πιθανότητα να ευοδωθεί, πρότεινε δια του υπουργού Οικονομικών την δημιουργία ταμείου διάρκειας 5-10 χρόνων που θα χορηγήσει ρευστότητα στις οικονομίες που επλήγησαν από την πανδημία. Μια πρόταση—ταφόπλακα για το ευρωομόλογο.

Ο πρώην πρωθυπουργός τι έχει να προτείνει στις εννιά χώρες του ευρωομόλογου, αν οι βόρειες χώρες επιμείνουν—που θα επιμείνουν—στην άρνηση τους; Να εκδώσουν δικό τους ευρωομόλογο; Σε αυτήν την περίπτωση, που θα ήταν ένα προοίμιο αποσύνθεσης της ευρωζώνης, ποια θα ήταν η αντιμετώπιση του κοινού μας νομίσματος από τις αγορές; Θα γινόμασταν μάρτυρες μαζικών ρευστοποιήσεων ευρώ και πτώσης της τιμής του.

Τι προτείνει στην Ιταλία; να αποχωρήσει από το ευρώ;

Τελικά, λύση θα βρεθεί. Όλα τα κράτη, τόσο της ΕΕ όσο και της ευρωζώνης, έχουν επίγνωση των κρίσιμων στιγμών που περνά ο πλανήτης μας. Η λύση που θα δοθεί θα προκύψει μέσα από τις γνωστές διαδικασίες που χαρακτηρίζουν την ΕΕ. Συζητήσεις, διαπραγματεύσεις, υποχωρήσεις, συμβιβασμοί και στο τέλος έρχεται η λύση. Όλα τα κράτη πιστεύουν στο ευρωπαϊκό όραμα. Δεν αναζητούν «άλλα λιμάνια», όπως τα αναζητούσε ο Τσίπρας τον Ιούνιο του 2015.

Άλλωστε, υπάρχει τέτοια διαπλοκή των οικονομικών λειτουργιών που μια κατάρρευση της Ιταλίας θα οδηγούσε στην κατάρρευση και του γαλλικού τραπεζικού συστήματος, καθώς γαλλικές τράπεζες κατέχουν ιταλικά κρατικά ομόλογα. Ενώ, πάνω από 800 ιταλικές βιομηχανίες τροφοδοτούν με κάθε μορφής υλικό γερμανικά εργοστάσια.

Γι΄αυτό θα βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση, μετά από αμοιβαίες υποχωρήσεις. Ας είμαστε αισιόδοξοι.

ΥΓ: Το ευρωομόλογο για να συμφωνηθεί, να εκδοθεί και να πωληθεί, απαιτεί ένα διάστημα 3-5 μηνών, που είναι πολύ μεγάλο. Οι ανάγκες για ρευστότητα στις ευρωπαϊκές οικονομίες είναι άμεσες.

Σάκης Μουμτζής
Πηγή : liberal.gr


Η θέση της Ελλάδας στον «παγκόσμιο χάρτη» του κορωνοϊού



Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον -με 1.673 επιβεβαιωμένα κρούσματα έως τις 4 Απριλίου– στην 43ή θέση παγκοσμίως σε αριθμό διαγνωσμένων κρουσμάτων, έναντι της 40ής που βρισκόταν πριν μία εβδομάδα. Είναι επίσης 17η στην Ευρωπαϊκή Ένωση και 12η στην ευρωζώνη.

Με περίπου 161 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού (έναντι 102 την προηγούμενη εβδομάδα), η Ελλάδα έχει μια αναλογία που την τοποθετεί αρκετά χαμηλά, στην 75η θέση παγκοσμίως (έναντι της 66ης την προηγούμενη Κυριακή 22 Μαρτίου). Βρίσκεται επίσης στην 23η θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (μεταξύ των 27 κρατών μελών) και μόλις στην 18η θέση στην ευρωζώνη.

Από τα 19 κράτη της ευρωζώνης, μόνο η Σλοβακία έχει λιγότερα από την Ελλάδα κρούσματα αναλογικά με τον πληθυσμό. Ο παγκόσμιος μέσος όρος κρουσμάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού είναι περίπου 154, συνεπώς η Ελλάδα βρίσκεται ελαφρά πάνω από το διεθνή μέσο όρο.

Η χώρα μας -με 68 θανάτους- βρίσκεται στην 33η θέση παγκοσμίως σε απόλυτο αριθμό των θυμάτων της νόσου, από την 28η θέση πριν μια εβδομάδα. Είναι επίσης 14η στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δέκατη στην ευρωζώνη σε απόλυτο αριθμό θανάτων λόγω Covid-19.

Σε σχέση με τον πληθυσμό της, η Ελλάδα έχει μέχρι στιγμής περίπου επτά θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού (ανάλογη είναι η αναλογία και στην Κύπρο), γεγονός που την τοποθετεί στην 38η θέση διεθνώς, στην 17η στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην 14η στην ευρωζώνη. Ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι περίπου 8,4 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκων, συνεπώς η χώρα μας βρίσκεται κάτω από το διεθνή μέσο όρο.

Η θνητότητα στην Ελλάδα (το ποσοστό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που έχουν καταλήξει σε θάνατο) είναι 4%, χαμηλότερη από την μέση παγκόσμια θνητότητα που είναι 5,4%. Η πραγματική θνητότητα είναι πάντως άγνωστη, καθώς σε καμία χώρα του κόσμου δεν είναι γνωστός ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων, επιβεβαιωμένων και μη.

Ακόμη, έχοντας 92 ασθενείς διασωληνωμένους σε σοβαρή-κρίσιμη κατάσταση, η Ελλάδα είναι 26ή διεθνώς σε αριθμό σοβαρών περιστατικών (ήταν 20ή πριν επτά μέρες), 13η στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δέκατη στην ευρωζώνη.

Η χώρα μας είναι στην 57η θέση παγκοσμίως (έναντι της 34ης πριν επτά μέρες), όσον αφορά τον αριθμό των ασθενών με Covid-19 που έχουν αναρρώσει πλήρως (78 έως τώρα).

Όσον αφορά τον αριθμό των τεστ που κάθε χώρα έχει πραγματοποιήσει, η Ελλάδα με 22.437 τεστ βρίσκεται στην 18η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην 50ή θέση παγκοσμίως. Εξάλλου, με αναλογία 2.153 τεστ ανά εκατομμύριο πληθυσμού, βρίσκεται στην 23η θέση στην ΕΕ και στην 57η διεθνώς.

Τα περισσότερα τεστ στον κόσμο έχουν κάνει οι ΗΠΑ (1.633.000) και ακολουθούν Γερμανία (918.460), Ιταλία (657.224), Ρωσία (639.606) και Ν.Κορέα (455.032). Τα περισσότερα τεστ ανά κάτοικο έχουν κάνει οι Νήσοι Φαρόε, η Ισλανδία, το Γιβραλτάρ και το Λουξεμβούργο.

Τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα στις 5 Απριλίου παγκοσμίως είχαν ξεπεράσει τα 1,2 εκατομμύρια. Οι θάνατοι είχαν φθάσει τους 64.729, σχεδόν 42.300 ασθενείς βρίσκονται σε σοβαρή-κρίσιμη κατάσταση, ενώ σχεδόν 247.000 έχουν αναρρώσει πλήρως.

Την πρώτη πεντάδα σε επιβεβαιωμένα κρούσματα απαρτίζουν οι ΗΠΑ (311.635), η Ισπανία (126.168), η Ιταλία (124.632), η Γερμανία (96.092) και η Γαλλία (89.953), ενώ η Κίνα έχει μείνει πια έκτη (81.669).

Οι πέντε πρώτες χώρες σε αριθμό θανάτων από τον κορωνοϊό είναι η Ιταλία (15.362), η Ισπανία (11.947), οι ΗΠΑ (8.454), η Γαλλία (7.560) και η Βρετανία (4.313), ενώ η Κίνα είναι μόλις έβδομη (3.329).

Τους περισσότερους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού έχουν το Σαν Μαρίνο (943), η Ισπανία (256) και η Ιταλία (254).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ