Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Σοβαρευτείτε προστατέψτε τους άστεγους και μην τους κόβεται ηλιθιωδώς πρόστιμα μετακίνησης



Πληθαίνουν οι καταγγελίες για πρόστιμα 150€ σε αστέγους  για άσκοπη μετακίνηση και οι πολίτες ρωτάνε, αυτοί που κόβουν τα πρόστιμα δεν έχουν μυαλό; Δεν ντρέπονται;

Ο άστεγος δεν έχει σπίτι για να ΜΕΙΝΕΙ ΣΠΙΤΙ,και εάν η πολιτεία δεν μεριμνήσει να βάλει αυτούς τους ανθρώπους σε ελεγχόμενο χώρο προστασίας απλά δεν έχουν που να πάνε!!!

Δομές για λαθρομετανάστες είμαστε γεμάτοι, δομές για άστεγους Έλληνες συμπολίτες μας για την ασφάλεια την δικιά τους και την δικιά μας δεν υπάρχουν και κακός μέχρι σήμερα η πολιτεία δεν έχει μεριμνήσει.

Η ευθύνη μεταφοράς των αστέγων συμπολιτών μας σε χώρους επείγουσας φιλοξενίας λόγω της πανδημίας βαραίνει την ελληνική πολιτεία η οποία δεσμεύτηκε για τη δημιουργία τέτοιων χώρων αλλά χώρους δεν έχουμε δει. Οι άνθρωποι αναγκάζονται να ζουν στο δρόμο, παρά την ισχύ του περιορισμού κυκλοφορίας γιατί απλά δεν έχουν που να πάνε και αυτός που τους κόβει πρόστιμο είναι βλάκας απλά.

Οι άνθρωποι που ζουν σε συνθήκη αστεγίας χρειάζεται εκ των πραγμάτων να μετακινούνται προκειμένου να καλύψουν τις πιο απλές και καθημερινές ανάγκες τους, όπως για παράδειγμα να κάνουν χρήση μπάνιου, τουαλέτας, να επισκεφτούν δομές σίτισης κ.α.

Και άντε του έκοψες πρόστιμο ηλιθιωδώς επειδή η πολιτεία δεν μεριμνά, από που θα το πληρώσει ο άστεγος; Από τον μισθό του; Τις καταθέσεις του;; Η θα πάει το πρόστιμο στην ανύπαρκτη φορολογική του δήλωση;;

Οι κοινωνικές υπηρεσίες σε αυτή την χώρα τη κάνουν;; Ποιος είναι ο ρόλος τους;;;

Πρέπει να δοθεί εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις μόλις βλέπουν άστεγο να έχουν ιδιαίτερη μεταχείριση να ειδοποιούν τις κοινωνικές υπηρεσίες για το σημείο που βρίσκεται να τον καλύπτουν με μάσκες και γάντια να τον ενημερώνουν, άστεγοι είναι όχι ηλίθιοι και να μεταφέρεται σε δομές φιλοξενίας!!

Απλά πράγματα!!



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου