Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Ο «στριμωγμένος» Τσίπρας θέλει να στριμώξει την αντιπολίτευση




Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός μόλις προσγειώθηκε στις Βρυξέλλες έδωσε εντολή να τεθούν σε ονομαστική ψηφοφορία τα μέτρα για το κοινωνικό μέρισμα.

Η κυβέρνηση όχι δεν προτίθεται, τουλάχιστον προς το παρόν, να πάρει πίσω το έκτακτο βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά και ζητά ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή την Πέμπτη για τη σχετική ρύθμιση.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός μόλις προσγειώθηκε στις Βρυξέλλες έδωσε εντολή να τεθούν σε ονομαστική ψηφοφορία τα μέτρα για το κοινωνική μέρισμα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να «αποκαλυφθούν» οι προθέσεις και η στάση των βουλευτών της αντιπολίτευσης μετά και το πάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος από τους δανειστές. 

Εάν τα κόμματα της αντιπολίτευσης υπερψηφίσουν την τροπολογία, όπως έχουν πει, τότε ο κ.Τσίπρας επιδιώκει να στείλει στο Βερολίνο το μήνυμα ότι, για το θέμα αυτό, οι πολιτικές δυνάμεις έχουν ενιαία στάση.

Σε αντίθετη περίπτωση, εάν δηλαδή η ΝΔ αποφασίσει να μην υπερψηφίσει το επίδομα, τότε ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να την κατηγορήσει για σύμπλευση με τους δανειστές. 

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως η Ελλάδα κάνει θυσίες στο όνομα της Ευρώπης και αυτό πρέπει να το σεβαστούν όλοι είπε και σημείωσε πως δεν υπάρχει αμφιβολία πως «ό,τι πράττουμε είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας».



Πηγή : thetoc.gr


ESM: «Παγώνουν» τα μέτρα για το χρέος μέχρι να αξιολογηθεί ο μποναμάς Τσίπρα

 (Φωτογραφία:  Intime )


Την ετυμηγορία των θεσμών σχετικά με το αν «ο μποναμάς Τσίπρα» συνάδει με τις δεσμεύσεις στο πλαίσιο του μνημονίου, αναμένει ο ESM προκειμένου να προχωρήσει την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους. 

Σύμφωνα με το Bloomberg, την είδηση ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Ταμείου μέσω email. 

«Έως ότου ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των παροχών από τους θεσμούς, οι διαδικασίες για την υλοποίηση των σχετικών μέτρων έχουν “παγώσει”» έσπευσε να εξηγήσει ο εκπρόσωπος του ESM. 

Οι θεσμοί αξιολογούν τον αντίκτυπο από τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και, σύμφωνα με το πρακτορείο, κατόπιν η διοίκηση του EFSF και του ESM θα αναλύσει την εκτίμηση των θεσμών και θα αποφασίσει πώς θα προχωρήσει. «Το διοικητικό συμβούλιο θα αναλύσει την εκτίμηση των θεσμών και θα αποφασίσει για το πώς θα συνεχίσει» είπε ο εκπρόσωπος του ESM.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του ESM εξήγησε ότι προκειμένου να εφαρμοστούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που υιοθέτησε το Eurogroup για την Ελλάδα, χρειάζεται επίσημη απόφαση από τα διοικητικά όργανα του ESM και του ΕFSF.

«Σε συνέχεια των πρόσφατων προτάσεων από την ελληνική κυβέρνηση να δαπανήσει περαιτέρω δημοσιονομικούς πόρους για τις συντάξεις και τον ΦΠΑ, τα διοικητικά μας όργανα αναστέλλουν προσωρινά τις αποφάσεις. Οι θεσμοί αξιολογούν την επίπτωση των αποφάσεων της ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με τις δεσμεύσεις και τους στόχους του προγράμματος του ESM. Οι διευθυντές και διοικητές του ΕFSF και του ESM θα αναλύσουν την αξιολόγηση των θεσμών και εν συνεχεία θα αποφασίσουν πώς θα προχωρήσουν», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ESM.

Σύνδεση της υλοποίησης των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, με την αξιολόγηση των επιπτώσεων της παροχής έκτακτου επιδόματος στους χαμηλοσυνταξιούχους και την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ, έκανε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε. 

Μάλιστα, ανέφερε πως το Βερολίνο αναμένει «γρήγορη απάντηση επί του θέματος ώστε να μην καθυστερήσει η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος». 

Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διευκρίνισε ότι η συμφωνία για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα προχωράει με βάση του κανόνες του ESM.

H Αθήνα πάντως, από τα πιο επίσημα χείλη, αυτά του πρωθυπουργού της χώρας διαβεβαιώνει ότι οι παροχές κινούνται «απολύτως στο πλαίσιο της συμφωνίας».


Newsroom ΔΟΛ


Ένταση στη Νομική Αθηνών-Φοιτητές έσπασαν το λοκ αουτ



Αποχώρησαν από το κτίριο της Νομικής Αθηνών, οι φοιτητές που νωρίτερα είχαν "σπάσει" το λοκ αουτ της κοσμητείας και είχαν εισέλθει στον χώρο της σχολής.

Οι φοιτητές ενώθηκαν με μέλη πολιτικών συλλογικοτήτων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη Σχολή και πραγματοποίησαν πορεία από την οδό Ακαδημίας μέχρι τα Προπύλια του Πανεπιστημίου, όπου παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από την Πρυτανεία μέχρι αυτή την ώρα.

Πολιτικές συλλογικότητες είχαν προγραμματίσει για σήμερα εκδήλωση με θέμα τους πολιτικούς κρατούμενους, ενώ εκδήλωση είχε προγραμματίσει και η ΚΕΕΡΦΑ - Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

Νωρίτερα, επικράτησε ένταση ανάμεσα στο μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πέτρο Κωνσταντίνου, και αστυνομικών, καθώς δεν επιτράπηκε ούτε σε εκείνον, ούτε στους συνομιλητές του, η είσοδος στο χώρο της Σχολής, ώστε να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη εκδήλωση.

Όσοι φοιτητές βρίσκονται στο προαύλιο χώρο της Νομικής φωνάζουν συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων και για το άσυλο.


Πηγή : Cnn.gr


Καλπάζει η εγκληματικότητα : Ενοπλη ληστεία με δύο τραυματίες στην Κηφισιά




Ένοπλη ληστεία με δύο τραυματίες σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία γνωστής βιομηχανίας αλλαντικών, στην οδό Σενέκα στην Κηφισιά.

Ο ιδιοκτήτης της βιομηχανίας και ο γιος του, τραυματίστηκαν στα πόδια από πυρά των τεσσάρων δραστών και μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ.

Οι ένοπλοι διέφυγαν με μια BMW, η οποία βρέθηκε καμένη σε παράδρομο της Εθνικής Οδού μετά από λίγο, Στο σημείο που έκαψαν την BMW οι δράστες άλλαξαν όχημα και επιβιβάστηκαν σε ένα ασημί Audi, ανοίγοντας πυρ με καλάσνικοφ κατά ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ που τους καταδίωξαν . 

Στην συνέχεια και το δεύτερο όχημα βρέθηκε καμένο  στην περιοχή του Ασπρόπυργου, κοντά στην Αττική Οδό.


Ανεύθυνη δήλωση Ζουράρι : Και να χάσουμε μερικά νησιά, δεν πειράζει




Επίθεση ανθελληνισμού από υπουργούς και βουλευτές της κυβέρνησης εδώ και μία εβδομάδα βάλλεται η Ελληνική σημαία και τώρα ήρθε η ώρα να μπουν στο στόχαστρο και τα Ελληνικά νησιά.

Αίσθηση προκάλεσε σήμερα το πρωί η ανεύθυνη και ασόβαρη δήλωση του υφυπουργού Παιδείας, Κώστα Ζουράρι, σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο για τις αλλαγές στην Παιδεία, λέγοντας πως «το να χάσουμε μερικά νησιά, δεν πειράζει».

Η δήλωση Ζουράρι, προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, που προσπάθησε να  καλύψει τα ακάλυπτα λέγοντας πως «επειδή τον ξέρω τον Κώστα, αυτό που είπε δεν αφορούσε τα νησιά αλλά τα ελληνικά πράγματα γενικά».

Ο Ζουράρις όμως δεν πτοήθηκε επιμένοντας πως «επί 3.000 χρόνια κερδίζουμε και χάνουμε νησιά, το θέμα είναι να μην χάσουμε τη γλωσσά μας» συμπληρώνοντας πως η ελληνική γλώσσα «τελεί υπό απειλήν».

Και ακόμα να ζητηθεί από τον Πρωθυπουργό η παραίτηση του από υπουργός και από το κόμμα του η βουλευτική του έδρα.


Θα μας καταστρέψουν: Η κυβέρνηση αποδέχεται πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για 10 χρόνια μετά το 2018



Αποκαλυπτικό έγγραφο που περιέχεται στο 3ο Μνημόνιο με ημερομηνία 9 Ιουνίου 2016 καταρρίπτει την επιχειρηματολογία του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών

Το χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα έχει αποδεχθεί η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα που έχει συναινέσει επισήμως στην απαίτηση των δανειστών για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% όχι μόνο για το 2018 αλλά και για τα10 επόμενα χρόνια!

Όπως αποκαλύπτεται σε έγγραφο της συμφωνίας συμμόρφωσης (compliance report) για την πρώτη αξιολόγηση του 3ου Μνημονίου με ημερομηνία 9 Ιουνίου 2016, η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί και έχει συμφωνήσει τα εξής: «Εις ό,τι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα, η Ελλάδα αναμένεται να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% το 2016, 1,75% το 2017 και 3,5% το 2018. Από εκεί και πέρα, η Ελλάδα αναμένεται να διατηρήσει το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% για μια περίοδο 10 ετών, μετά την οποία θα αρχίσει να μειώνεται σταδιακά για να φτάσει στο 1,5% μέχρι το 2040».

Από το απόσπασμα αυτό, της σελίδας 14 στο compliance report του Ιουνίου του 2016 προκύπτει χωρίς καμιά αμφιβολία ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει ότι η ελληνική οικονομία θα πιάνει το δυσθεώρητο πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% όχι μόνο το 2018 αλλά και τα επόμενα 10 χρόνια! Δηλαδή, οι κύριοι Τσακαλώτος και Τσίπρας έχουν αποδεχθεί την απαίτηση των Ευρωπαίων για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2028 και τώρα προσπαθούν να υπαναχωρήσουν από τη δέσμευσή τους!

Κι ενώ η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί την απαίτηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για το έτος 2018 και για τα επόμενα 10 χρόνια, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε την Τρίτη ότι η κυβέρνηση δεν έχει δώσει τη δέσμευσή της για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μετά το 2018...

Δυστυχώς για το οικονομικό επιτελείο η πραγματικότητα διαψεύδει τους ισχυρισμούς του κ. Τσακαλώτου.

Τα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει αποδεχθεί πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για μια δεκαετία μετά το 2018 έφερε στη δημοσιότητα ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης. 

«Η Ελλάδα δεν έχει συμφωνήσει με τίποτα ακόμα» έλεγε ο κ. Τσακαλώτος στο άρθρο του που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στον Guardian.  «αρνείτο εμφατικά ότι η Αθήνα έχει συμφωνήσει με την απαίτηση των ευρωπαίων εταίρων της για να πετύχει ένα πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ για την περίοδο μετά το τρίτο Μνημόνιο».

Μετά το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου όπου οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών επέμειναν στη δατήρηση πλεονασμάτων ύψους 3,5% σε non paper του Μεγάρου Μαξίμου αναφερόταν ότι: «Η κυβέρνηση κράτησε στάση αρχής τασσόμενη απέναντι στις παράλογες απαιτήσεις για διατήρηση πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους 3,5%, μετά το 2018, για ακόμα δέκα χρόνια».







Πηγή : protothema.gr


Η οργή των εργαζομένων έκαναν τον Τσίπρα να ανέβει τρέχοντας τα σκαλιά στο γραφείο Θεσσαλονίκης



Οργή και αγανάκτηση από απλήρωτους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ Καρυπίδης επιφύλαξαν στον Αλέξη Τσίπρα, που έφτασε λίγο πριν από τις 12 στη Θεσσαλονίκη.

Οι εργαζόμενοι περίμεναν τον Αλέξη Τσίπρα με πανό και ντουντούκες από νωρίς έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, το οποίο φρουρούσε η αστυνομία.

Η οργή και η αγανάκτηση των παρευρισκόμενων έκαναν τον ΑλέξηςΤσίπρα να ανέβει  γρήγορα τα σκαλοπάτια του ΥΜΑΘ.

Μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα ανέβηκαν άρων άρων τα σκαλιά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο υπουργό Επικρατείας.





Πηγή : Thestival.gr


Καταφύγιο στα νοσοκομεία βρίσκουν οι άστεγοι



Μέσα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο είχαν βρει καταφύγιο 12 άστεγοι στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι συνελήφθησαν ύστερα από καταγγελίες για δημιουργία εστιών μόλυνσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, σε ειδική επιχείρηση εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 12 άτομα τα οποία, παρά τις συστάσεις να μετακινηθούν σε δομές φιλοξενίας, εξακολουθούσαν να μένουν μέσα σε χώρους του νοσοκομείου. Είχαν μάλιστα καταλάβει χώρο του υπογείου και είχαν μετακινήσει νοσοκομειακό υλικό, διαταράσσοντας την εύρυθμη λειτουργία του Ιπποκρατείου.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

Κενές θέσεις στο Υπνωτήριο Αστέγων

Πάντως, χωρίς τις διαδικασίες που απαιτούνται για την μακρόχρονη παραμονή τους, άστεγοι του δήμου Θεσσαλονίκης μπορούν να φιλοξενηθούν στο Υπνωτήριο, μέχρι και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, οπότε και προβλέπεται ότι θα διαρκέσει το ψύχος.

"Από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή, άστεγοι μπορούν να έρχονται από τις 5 το απόγευμα στη δομή που στεγάζεται σε κτίριο στην οδό Ανδρέου Γεωργίου 13 και να φιλοξενούνται, χωρίς να έχουν προηγουμένως υποβληθεί στις απαιτούμενες ιατρικές και ψυχιατρικές εξετάσεις", ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Κλειώ Σαββάκη, υπεύθυνη του μοναδικού ξενώνα φιλοξενίας αστέγων στον δήμο Θεσσαλονίκης που λειτουργεί από την "Άρσις-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων" σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την κ. Σαββάκη, από τις 70 κλίνες, είναι ήδη κατειλημμένες οι 40 αλλά σε ακραίες καιρικές συνθήκες, η δομή μπορεί να φιλοξενήσει και περισσότερους ανθρώπους.

"Οσοι πάντως συναντούν κάποιον άστεγο στην περιοχή τους", προσθέτει, "μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο του Υπνωτηρίου, 2310528811".



Πηγή : imerisia.gr


Τεράστιος κροκόδειλος στη Σρι Λάνκα



Ζυγίζει ένα τόνο  είναι των 5 μέτρα και βρέθηκε να παραμονεύει σε κανάλι όπου παίζουν τα παιδιά.

Φαίνεται ότι έψαχνε για τροφή, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αλλά ευτυχώς δεν είχε καταβρόχθισε  ακόμα κανένα από τους κατοίκους του χωριού γύρω απο το κανάλι.

Η περιβαλλοντολόγος Uppala Jayatissa δήλωσε: «Βρήκαμε ένα παρόμοιο μέγεθος κροκόδειλου τέσσερις με πέντε μήνες πρίν στο ποτάμι Polathumodara.Αυτό είναι το μέγιστο μέγεθος αυτού του είδους κροκόδειλου.

Ο  κροκόδειλος έψαχνε για τροφή καθώς τα επίπεδα του νερού αυξήθηκαν μετά από καταρρακτώδη βροχή αιχμαλωτίστηκε και αφέθηκε ελεύθερος μακριά από το χωριό.




Αργεντινή: 15 χρόνια από την κρίση, πόσο πιθανό θα ήταν ένα ελικόπτερο;

To περίφημο ελικόπτερο με το οποίο φυγαδεύθηκε το 2001 ο εκλεγμένος πρόεδρος   (Φωτογραφία:  Reuters )


Περάσαν 15 χρόνια από τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2001 στην Αργεντινή, όταν η χώρα βρέθηκε στο χείλος της οικονομικής κατάρρευσης, στους δρόμους έχαναν τη ζωή τους 38 άνθρωποι και ένας πρόεδρος έφευγε από το Προεδρικό Μέγαρο με ελικόπτερο. Αυτό το ελικόπτερο που από τότε έγινε απειλή για πολλούς, όχι μόνο στη χώρα της Νοτίου Αμερικής.

Στις 19 Δεκεμβρίου 2001 ο τότε ριζοσπάστης πρόεδρος Φερνάντο Ντε λα Ρούα εγκατέλειπε το προεδρικό μέγαρο με ελικόπτερο. 

Η χώρα αναζητούσε εναγωνίως πρόσωπο που θα εξαντλούσε την προεδρική θητεία του (άλλα δύο χρόνια), αλλά ακόμα και εκείνο έμοιαζε αδύνατο. Μέσα σε ελάχιστες μέρες ορκίζονταν ο ένας πρόεδρος πίσω από τον άλλον.

Μέχρι που τελικά τον Ιανουάριο του 2002 ανέλαβε πρόεδρος ο περονιστής Εδουάρδο Ντουάλντε (ο υποψήφιος που είχε χάσει από τον Ντε Λα Ρούα το 1999) και παρέμεινε μέχρι τις εκλογές του Μαΐου του 2003.

Δεκάδες ήταν τα βιβλία που γράφτηκαν εκείνη την περίοδο για τα γεγονότα που οδήγησαν στην κρίση του 2001. Αρκετά γράφονται ακόμα και σήμερα.

Ο Εδουάρδο Καμάνιο –πρόεδρος για μόλις τρεις μέρες (31 Δεκεμβρίου 2001 έως 2 Ιανουαρίου 2002)- θυμάται: «Ζούσαμε σχεδόν έγκλειστοι στο προεδρικό μέγαρο για 90 μέρες. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Κανείς δεν ήθελε να γίνει υπουργός, είχαμε την αίσθηση ότι οι κυβερνήσεις δεν θα κρατούσαν πάνω από 10 μέρες.»

Ήταν τόσο ισχυρό το τραύμα εκείνης της περιόδου που σχεδόν βύθισε στην ανυπαρξία για πάνω από μία δεκαετία το ιστορικό κόμμα των Ριζοσπαστών (UCR). Στην εξουσία ήρθαν και πάλι οι περονιστές με το ζεύγος Κίρσνερ για 12 ολόκληρα χρόνια.

Βέβαια, ο πρόεδρος που έφυγε με το ελικόπτερο εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να θεωρεί ότι όλα όσα έγιναν τότε ήταν πολιτικό πραξικόπημα «φίλων» και αντιπάλων, σε συνεργασία όμως με το ΔΝΤ που στραγγάλισε την οικονομία.

Οι ριζοσπάστες κατάφεραν να επανέλθουν στην εξουσία μόνο χάρη στη συμμαχία με τον κεντροδεξιό συνασπισμό του Μαουρίσιο Μάκρι, κυβερνήτη του Μπουένος Άιρες για σχεδόν μία 10ετία.

Ο τελευταίος κέρδισε τις εκλογές του Δεκεμβρίου του 2015, στέλνοντας στην Αντιπολίτευση τους περονιστές.

Ο νέος πρόεδρος Μαουρίσιο Μάκρι έχει φροντίσει πάντως να διαλύσει την όποια επιθυμία έχουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι για αντίστοιχη φυγή: έκλεισε οριστικά το ελικοδρόμιο που υπήρχε στην ταράτσα του Προεδρικού Μεγάρου. 

«Μέχρι πρόσφατα έλεγαν ότι δεν θα βγάλουμε χρονιά και θα φύγουμε με ελικόπτερο. Τώρα πλέον έχουν αρχίσει να το παίρνουν απόφαση ότι θα μείνουμε» δηλώνει σε ιδιωτική συζήτηση που επικαλείται η ισπανική εφημερίδα El Pais, υπουργός της κυβέρνησης.

Η βαθμολογία που συγκέντρωσε ο νέος πρόεδρος με αφορμή τον ένα χρόνο στην εξουσία δεν είναι κακή. Τουλάχιστον δεν είναι όσο κακή είναι η κατάσταση της οικονομίας, αφού φαίνεται ότι ο κόσμος έχει προσδοκίες και κάνει υπομονή.

Σε αυτή την κατεύθυνση βοηθά και η κατάσταση που επικρατεί στο αντίπαλο στρατόπεδο: οι περονιστές –που παραδοσιακά αποδιοργανώνονται όταν δεν είναι στην εξουσία- αναζητούν ηγέτη. Η τέως πρόεδρος Κριστίνα Φερνάντες δεν έχει εξαφανιστεί από την πολιτική σκηνή και αρκετοί θεωρούν δεδομένη την υποψηφιότητά της για το Κογκρέσο στις ενδιάμεσες εκλογές του 2017. Και από εκεί –ίσως- στις προεδρικές του 2019.

Βαρίδι, όμως, για τα χρόνια που κυβέρνησαν οι περονιστές είναι και η χιονοστιβάδα αποκαλύψεων για διασπάθιση δημοσίου χρήματος από στελέχη τους. Εικόνες διόλου κολακευτικές βλέπουν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας με πρόσωπα που μέχρι χθες έλαμπαν να είναι ένα βήμα από τη φυλακή. 

Η κατάσταση σήμερα είναι δύσκολη στην Αργεντινή με το 32% του πληθυσμού να είναι κάτω από το όριο της φτώχειας και την ανεργία σε υψηλά επίπεδα. 

«Αυτό που συμβαίνει σήμερα δεν συγκρίνεται με τα γεγονότα εκείνης της περιόδου» λέει στην El Pais ο άνθρωπος που τότε μπήκε στο ελικόπτερο. «Υπάρχει μεγαλύτερος σεβασμός στους θεσμούς.» 

Ο Ντουάλντε που τελικά έγινε πρόεδρος, συμπληρώνει: «Το 2001 η Αργεντινή βρέθηκε στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Ο κόσμος καθόταν με τα όπλα στην ταράτσα του σπιτιού, σαφές μήνυμα σε όποιον επιχειρούσε να κάνει πλιάτσικο. Σήμερα έχουμε πολύ μεγαλύτερη οικονομική ισχύ.»

Ένας ακόμα πρόεδρος λίγων ωρών εκείνης της χρονιάς ο Ραμόν Πουέρτα (21-22 Δεκεμβρίου 2001) αναφέρει: «Η έκρηξη ήρθε όταν μπήκαν οι περιορισμοί στα ΑΤΜ και ο κόσμος έχασε τα λεφτά του.»

Στην Αργεντινή βέβαια δεν λείπουν ποτέ οι διαδηλώσεις. Το κλείσιμο των δρόμων είναι σχεδόν καθημερινή ρουτίνα, ενώ τα εργατικά συνδικάτα που τα έσπασαν με την Κριστίνα Φερνάντες και έδειξαν ανοχή στον Μαουρίσιο Μάκρι, κάνουν ακόμα υπομονή.

Αλλά δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει ότι θα χρειαστεί και πάλι να λειτουργήσει το ελικοδρόμιο στο προεδρικό μέγαρο.


Απόστολος Ρουμπάνης
Newsroom ΔΟΛ


Κάπνισμα: Χειρότερη η διάρκεια σε χρόνια από την ποσότητα τσιγάρων ανά ημέρα



Ένας άνθρωπος που καπνίζει 20 τσιγάρα τη μέρα επί 50 χρόνια, αντιμετωπίζει μεγαλύτερο καρδιαγγειακό κίνδυνο σε σχέση με κάποιον που καπνίζει 50 τσιγάρα τη μέρα επί 20 χρόνια. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας αμερικανικής επιστημονικής έρευνας.

Εννοείται ότι και στις δύο περιπτώσεις ο κίνδυνος από το κάπνισμα δεν είναι καθόλου αμελητέος.

Οι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Τζέι Λούμπιν και με τη συμμετοχή του ελληνο-αμερικανού επιδημιολόγου του καρκίνου δρος Δημήτριου Αλμπάνη, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα ερευνών πάνω στο κάπνισμα "Nicotine & Tobacco Research". Οι επιστήμονες ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 120.000 άτομα επί μια περίοδο άνω των 27 ετών, συσχετίζοντας τον κίνδυνο καπνίσματος με την εκδήλωση στεφαινιαίας νόσου, που αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος.

Διαπιστώθηκε ότι ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για τους καπνιστές που καπνίζουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, σε σχέση με εκείνους που έχουν συνολικά καπνίσει τον ίδιο αριθμό τσιγάρων με τους πρώτους, αλλά σε μικρότερη χρονική περίοδο. Έτσι, το κάπνισμα 20 τσιγάρων τη μέρα για 50 χρόνια αυξάνει κατά 2,2 φορές τον κίνδυνο για την καρδιά, ενώ το κάπνισμα 50 τσιγάρων για 20 χρόνια αυξάνει τον κίνδυνο κατά 1,7 φορές. Και οι δύο καπνιστές έχουν καπνίσει τελικά τον ίδιο αριθμό τσιγάρων, αλλά κινδυνεύει περισσότερο αυτός που τα κάπνισε σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου.



Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, iatropedia.gr


Η κατάθεση του πατέρα που κακοποιούσε το παιδί στη Σούδα



Οι αστυνομικοί στην τοπική διεύθυνση της Χίου άκουγαν τον πατέρα του μικρού παιδιού, η κακοποίηση του οποίου καταγράφηκε σε βίντεο, να δίνει τις ανατριχιαστικές του δικαιολογίες για το πώς και γιατί έφτασε στο σημείο να συμπεριφέρεται με ζωώδη τροπο στο μολις 3 ετών παιδί του μεσα στο κεντρο φιλοξενίας στη Σουδα της Χίου.

«Ήταν ενας τρόπος για να το συνετίσω. Είναι παιδί που δεν καθόταν ήσυχα και προσπάθησα με αυτό τον τροπο να το συνετίσω», είπε ο πατέρας, ο οποίος στο βιντεο φαινεται να κακοποιεί το παιδάκι μέσα στις ντουζιέρες του καταυλισμού.

Και ενώ ο 32χρονος απο τη Συρία ομολογούσε τα όσα πέρασε το παιδί στα χέρια του, έδωσε και μια ακόμη διάσταση που προβλημάτισε περισσότερο τις αρχές.

Η σύζυγος του - και μητέρα του παιδιού - παραμένει στην Τουρκία με το άλλο τους παιδί και δεν έχει καταφέρει ακόμα να περασει στα ελληνικά νησιά.

Για να την πιέσει ψυχολογικά, ο 32χρονος κατέγραψε τη στιγμή της κακοποίησης και της έστειλε το βιντεο με σκοπό, συμφωνα με πληροφοριες, η μητέρα του παιδιού να ξεκινήσει παση θυσία το ταξίδι για την Ελλάδα.

Το περιστατικο αποκαλύφθηκε οταν ενας χρήστης του Facebook απο τη Φινλανδία ανέβασε στην σελίδα του το συγκεκριμένο βιντεο με αποτέλεσμα να προκληθεί «σεισμός» στο διαδίκτυο.

Ενημερώθηκαν οργανισμοί, η ελληνική αστυνομία και ο 32χρονος συνελήφθη. Οσο για την τύχη του παιδιού, προς το παρόν έχει βρει μια αγκαλιά σε μια ΜΚΟ ενω γίνεται προσπάθεια να βρεθούν συγγενείς του στην Ευρώπη και να ακολουθηθεί η διαδικασια της επανένωσης.




Πηγή : Cnn.gr


Δημοσκόπηση MRB: Η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 12,9% διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ




Πανελλαδική έρευνα της MRB σε 2.000 πολίτες με δικαίωμα ψήφου με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων (face to face) και καταγράφει τη σημερινή πολιτική κατάσταση της χώρας (χρόνος διεξαγωγής 2 έως 9 Δεκεμβρίου).

Στην πρόθεση ψήφου  η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 12,9% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. 



Συγκεκριμένα :  

Ν.Δ. : 29,1% 
ΣΥΡΙΖΑ 16,2%
Χρυσή Αυγή 8,3% 
Δημοκρατική Συμπαράταξη/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ 6,5%
ΚΚΕ 6,4%
Πλεύση Ελευθερίας 3,1%
 Ένωση Κεντρώων 3,0% 
Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,4%
«Το Ποτάμι» με 2,0%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,2%.

Στις τάσεις της MRB τον Ιούνιο του 2016 η ΝΔ προηγείτο με ποσοστό 5,9% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαφορά στην παράσταση νίκης με τους πολίτες στην συντριπτική τους πλειοψηφία να “βλέπουν” ΝΔ με προβάδισμα  55,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 14,0%. Η επιλογή  «Κανένα Κόμμα» καταγράφει ποσοστό 22,2%. Ακολουθούν «Άλλο Κόμμα» με 5,4% και «Δεν ξέρω... Δεν απαντώ» με ποσοστό 2,9%.

Στο ερώτημα «πως πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα, γενικά, στη χώρα;», το 92,9% απαντά αρκετά άσχημα/πολύ άσχημα, ενώ το 0,6% πολύ καλά/αρκετά καλά και ένα ποσοστό 5,8% δηλώνει «ούτε καλά, ούτε άσχημα».

Στο ερώτημα «πως κρίνετε σήμερα σε γενικές γραμμές την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας;», το 93,5% απαντά κακή/πολύ κακή. 

Σε ό,τι αφορά την προσωπική οικονομική κατάστασή τους σήμερα, οι ερωτηθέντες απαντούν σε ποσοστό 75,9% πως κρίνεται κακή/πολύ κακή

Ποσοστό 81,2% απαντά ότι στη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών η οικονομική κατάσταση της χώρας θα χειροτερέψει.

Στις λέξεις που εκφράζουν περισσότερο τον Ελληνα για το παρόν και το μέλλον της χώρας κυριαρχεί η «οργή» με 61,9%, ακολουθεί ο «φόβος» με 48,9% και η «ντροπή» με 48,4%.


Ερευνα – σοκ για την κρίση: Δεν βλέπουν «φως» οι Ελληνες



Νέα έρευνα της EBRD αποκαλύπτει ότι η οικονομική κρίση επέφερε περισσότερα δεινά στους Έλληνες σε σύγκριση με τους πληθυσμούς της Ανατολικής Ευρώπης κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το 2008-09.

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα είχε βαθιές και ευρύτατες επιπτώσεις, επιφέροντας στους απλούς ανθρώπους δεινά μεγαλύτερα από εκείνα που προκάλεσε η παγκόσμια οικονομική κρίση της διετίας 2008-09 στους πληθυσμούς της Ανατολικής Ευρώπης, σύμφωνα με νέα μελέτη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (European Bank for Reconstruction and Development - EBRD).

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τα αποτελέσματα της μελέτης περιλαμβάνονται στην τελευταία ευρείας κλίμακας έρευνα Life in Transition Survey (LiTS) (Η Ζωή σε Μετάβαση) της Τράπεζας, η οποία παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο οι πολιτικές και οικονομικές αναταραχές στην περιοχή διαμόρφωσαν τη ζωή των ανθρώπων κατά τη διάρκεια των τελευταίων 25 ετών.

Η τρίτη κατά σειράν έρευνα, μετά τις προηγούμενες που έλαβαν χώρα το 2006 και το 2010, είναι η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής στην οποία συμμετείχαν 51.000 νοικοκυριά σε 34 χώρες, κυρίως από τις υπό μετάβαση χώρες της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης, καθώς και την Τουρκία. Κάλυψε επίσης για πρώτη φορά την Κύπρο και την Ελλάδα. Για λόγους σύγκρισης με πιο ευημερούσες δυτικοευρωπαϊκές γειτονικές χώρες, η έρευνα LiTS III διεξήχθη επίσης στη Γερμανία και στην Ιταλία.

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα ήταν βαθιά και μακρόχρονη. Έως το τέλος του 2015, το ΑΕΠ είχε συρρικνωθεί κατά 26% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2008. Η συνολική ανεργία αυξήθηκε κατά 17,1 ποσοστιαίες μονάδες και η ανεργία των νέων αυξήθηκε σχεδόν στο 50%. Σύμφωνα με την έρευνα LiTS III, το 92% των Ελλήνων ερωτηθέντων ανέφεραν ότι η κρίση τούς επηρέασε «σε αρκετό βαθμό» ή «σε μεγάλο βαθμό».

Το 76% των ερωτηθέντων υπέστη εισοδηματικό πλήγμα το διάστημα μεταξύ 2010 και 2016, όπως μείωση μισθών ή συντάξεων, απώλεια εργασίας, καθυστέρηση ή αναστολή καταβολής μισθών και μείωση ωραρίου εργασίας, σε σύγκριση με το ένα στα δύο νοικοκυριά στην υπό μετάβαση περιοχή και με περίπου το ένα στα τρία νοικοκυριά στη Δυτική Ευρώπη που υπέστησαν αντίστοιχο πλήγμα την περίοδο 2008-10.

Σχεδόν το 44% ελληνικών νοικοκυριών είδε τους μισθούς του ή τις συντάξεις του να μειώνονται κατά τη διάρκεια των ετών 2010-16.

Σε ποσοστό μεγαλύτερο από το 24% των νοικοκυριών που συμμετείχαν στην έρευνα, ένα τουλάχιστον μέλος του νοικοκυριού έχασε τη δουλειά του.

Ανω του 51% πληγέντων ελληνικών νοικοκυριών μείωσε την κατανάλωση βασικών αγαθών, όπως βασικών τροφίμων και φαρμάκων, ως αποτέλεσμα της κρίσης.
Όπως αναφέρει η έρευνα, «σε σύγκριση με τα νοικοκυριά της Ανατολικής Ευρώπης που συμμετείχαν στην έρευνα LiTS II το 2010 (στην οποία επίσης γινόταν λόγος για βαθύ αντίκτυπο της πρόσφατης κρίσης), οι Έλληνες αναγκάστηκαν να καταφύγουν στη μείωση της κατανάλωσης βασικών και μη βασικών ειδών και υπηρεσιών σε μεγαλύτερο βαθμό».

Η έκθεση υπογραμμίζει διάφορους τρόπους με τους οποίους οι Έλληνες αντιμετώπισαν την κρίση. Με βάση τα δεδομένα της έρευνας LiTS III, πάνω από το 94% και πάνω από το 51% επηρεαζόμενων νοικοκυριών έπρεπε να μειώσει την κατανάλωση μη βασικών και βασικών ειδών, αντίστοιχα.

Τα νοικοκυριά όπου αρχηγός οικογένειας είναι η γυναίκα ήταν πιο πιθανόν να έχουν μειώσει την κατανάλωση βασικών αγαθών σε σχέση με τις οικογένειες με αρχηγό οικογένειας τον άνδρα, ενώ υψηλότερο ποσοστό των νοικοκυριών με αρχηγό οικογένειας τον άνδρα αντιστάθμισαν την κρίση αυξάνοντας τις ώρες εργασίας ή έχοντας δεύτερη δουλειά.

Η έρευνα αποκάλυψε μια γενικευμένη δυσπιστία απέναντι στους εθνικούς πολιτικούς θεσμούς της Ελλάδας, καθώς περίπου το 70% ερωτηθέντων θεωρούν τα πολιτικά κόμματα υπεύθυνα για την οικονομική κρίση.

Η κρίση στην Ελλάδα έχει σημαντικό αντίκτυπο στο επίπεδο ικανοποίησης από τη ζωή των κατοίκων.

Σήμερα, μόνον 1 στους 10 Έλληνες είναι ικανοποιημένος από την οικονομική του κατάσταση και μόνο το 24% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο από τη ζωή του γενικά, σε αντίθεση με το 72% στη Γερμανία και το 42% στην Ιταλία.

Η Ελλάδα έχει το χαμηλότερο ποσοστό ερωτηθέντων που είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή τους σε σχέση και με τις 34 χώρες όπου διεξήχθη η έρευνα.
Αφότου υπέμειναν κάποια εξαιρετικά δύσκολα χρόνια, η εικόνα του μέλλοντος για τους Έλληνες δεν φαίνεται να είναι πολύ πιο ρόδινη. Στην Ελλάδα μόνο το 16% ερωτηθέντων πιστεύει ότι η κατάστασή του θα βελτιωθεί τα επόμενα τέσσερα χρόνια, σε σύγκριση με το 48% στις μετακομμουνιστικές χώρες, και το 35 και 23% στη Γερμανία και στην Ιταλία, αντίστοιχα.

Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «Το γεγονός αυτό υποδεικνύει ότι, παρά τις πρόσφατες πολιτικές αλλαγές και τις προσπάθειες οικονομικών μεταρρυθμίσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα, οι Έλληνες δεν βλέπουν την κατάστασή τους να βελτιώνεται στο προσεχές μέλλον».

Εκτός από αυτή την ενότητα σχετικά με τον αντίκτυπο της κρίσης στην Ελλάδα, η έκθεση εστιάζει επίσης στα επίπεδα ικανοποίησης από τη ζωή και στα επίπεδα διαφθοράς στην υπό μετάβαση περιοχή, καθώς και στο συνεχιζόμενο χάσμα των φύλων, ιδίως στην αγορά εργασίας.




Πηγή : real.gr


Ο Σόιμπλε πήρε τ' όπλο του! Μονομερής ενέργεια οι εξαγγελίες Τσίπρα!



Πιο επίσημο δεν μπορούσε να γίνει. Ο Σόιμπλε είναι έξω φρενών με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να χορηγήσει το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους αλλά και να παγώσει την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Αυτό δείχνει γραπτή απάντηση του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, σύμφωνα με την οποία, συνδέονται οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα με την υλοποίηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος!

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, σε γραπτή του απάντηση το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνει εμμέσως πλην σαφώς τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στις εφημερίδες του ομίλου Funke.

«Το πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα μπορεί να στεφθεί με επιτυχία μόνον εάν όλοι οι συμμετέχοντες τηρούν τα συμφωνηθέντα. Γι΄ αυτό και ζητήσαμε από τους θεσμούς να αξιολογήσουν εάν τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση συμφωνούν με τις επιταγές του προγράμματος βοήθειας», αναφέρει η απάντηση.

Τονίζει επίσης ότι «αναμένει να ξεκαθαρίσει «άμεσα» το ζήτημα «προκειμένου να μην καθυστερήσει η υλοποίηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων που αφορούν στο χρέος».

Στέλνοντας σαφές μήνυμα στην ελληνική πλευρά και χωρίς να δείχνει την προφανή δυσφορία του, το ΥΠΟΙΚ επαναλαμβάνει ότι «για να στεφθεί με επιτυχία το πρόγραμμα βοήθειας είναι απολύτως απαραίτητο να μην αποφασίζονται μέτρα μονομερώς ή να ακυρώνονται αποφάσεις».

Τι έγραψε ο Γερμανικός Τύπος

Η γερμανική κυβέρνηση φέρεται να θέτει και πάλι εν αμφιβόλω την υλοποίηση των σχεδιαζόμενων βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αναφέρουν σήμερα οι εφημερίδες του δημοσιογραφικού ομίλου Funke. «Θέλουμε να μάθουμε καταρχήν τι σημαίνουν οι πρόσφατες αποφάσεις που αφορούν τις συντάξεις και τον ΦΠΑ για το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας. Όσο δεν ξεκαθαρίζει αυτό, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε και σε άλλα σημεία», αναφέρουν κύκλοι του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών τους οποίους επικαλούνται οι εφημερίδες.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, σήμερα Τετάρτη πρόκειται να ληφθεί η απόφαση για την υλοποίηση ενός εκ των συμπεφωνημένων βραχυπρόθεσμων μέτρων και συγκεκριμένα η διαγραφή ορισμένων τελών. Με το μέτρο αυτό η Ελλάδα θα εξοικονομήσει την ερχόμενη χρονιά 220 εκατομμύρια ευρώ.



Πηγή : newsit.gr


Ενας πρώην... μπούλης




ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ


Σας είχα προειδοποιήσει ότι με τα αστειάκια του ο Αλ. Τσίπρας μπορεί να προκαλέσει αμηχανία στους συνομιλητές του. Δεν τα κόβει όμως. Αυτή τη φορά θύμα του αστεϊσμού του ήταν ο συγκυβερνήτης του Πάνος Καμμένος (φωτογραφία). Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας πήγε τον κ. Τσίπρα με Σινούκ στη Νίσυρο, διέθεσε τους στρατιωτικούς γιατρούς σε άγονες γραμμές και αντί ο Πρωθυπουργός να τον ευχαριστήσει, τον αποκάλεσε... μπούλη. Στην αρχή της ομιλίας του στη Νίσυρο, θέλοντας  προφανώς να δώσει έναν προσωπικό τόνο, επιχείρησε να πει πώς γνώρισε τον Π. Καμμένο: «Στις φοιτητικές διακοπές μου στη Νίσυρο, τότε με sleeping bag, συνάντησα τον Καμμένο στο πανηγύρι της Παναγίας, σε ένα πανηγύρι όπου όλο το νησί ήταν σε μια αυλή, μοίραζαν κρέας και πατάτες βραστές, και θυμάμαι ότι ήταν εκεί ο Πάνος Καμμένος, πολιτευτής της Δεξιάς, εγώ από τότε ήμουν με την Αριστερά. Θεωρούσα ότι ήταν μπούλης». Επρεπε να δείτε την έκφραση του κ. Καμμένου μόλις το άκουσε αυτό. Κάτι μάλλον που θα είδε και ο κ. Τσίπρας, και έσπευσε αμέσως (και από μικροφώνου) να διορθώσει: «Ηταν ζεστός άνθρωπος, είχε λαϊκή αποδοχή και έπιανε κουβέντα σε όλα τα τραπέζια» είπε για να συμπληρώσει «το σχολίασα στη γυναίκα μου, που ήμασταν από τότε μαζί». Τώρα πώς κατάλαβε ότι ήταν «ζεστός άνθρωπος» για ένα λεπτό που τον είδε από μακριά, ανάμεσα στο κρέας και στις βραστές πατάτες, είναι άλλο ζήτημα. Γεγονός είναι ότι προσπάθησε να διορθώσει.

Αλλά σε όλη τη διαδρομή, από το ελικόπτερο στο Μανδράκι, ο κ. Τσίπρας χαμογελούσε συνεχώς, χάιδευε τα κεφαλάκια των μικρών παιδιών και όποιον έβρισκε μπροστά του τον ρωτούσε «είσαι καλά;». Δεν περίμενε βεβαίως απάντηση και προχωρούσε για να ρωτήσει κάποιον άλλον εάν είναι καλά. Αυτό και μόνον έκανε μερικούς στη Νίσυρο να αισθανθούν υπερήφανοι. Οπως, για παράδειγμα, ένα 12χρονο αγοράκι που μόλις τον προσπέρασε (και τον ρώτησε και αυτόν εάν είναι καλά), ο πιτσιρικάς έλεγε με καμάρι στους φίλους του: «Μου μίλησε ο Τσίπρας, μου μίλησε ο Πρωθυπουργός». Τα άλλα παιδάκια τον έβλεπαν με θαυμασμό!


Για να ξέρετε, η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί επιχείρησε αρχικά να μεταφέρει κόσμο από την Κω στη Νίσυρο προκειμένου να δημιουργήσει μια εικόνα... αποθεωτικής υποδοχής, αλλά ανταπόκριση δεν υπήρξε. Τελικά, από την Καρδάμαινα, ένα χωριό της Κω που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, έφυγαν τελικά δύο ημερόπλοια στα οποία επιβιβάστηκαν κυρίως οι τοπικοί αξιωματούχοι του κυβερνώντος κόμματος. Εντύπωση πάντως προκάλεσε η απουσία του δημάρχου Κω, Γιώργου Κυρίτση. Επισήμως λέγεται ότι ο κ. Κυρίτσης δεν είχε πρόσκληση και δεν συνηθίζει να παρευρίσκεται σε εκδηλώσεις απρόσκλητος. Είναι όμως κοινό μυστικό ότι οι σχέσεις του δημάρχου της Κω με την κυβέρνηση εξακολουθούν, λόγω Προσφυγικού, να είναι ψυχρές. Αλλά και ο Πρωθυπουργός θεωρεί την Κω ως «μη φιλικό προορισμό». Αυτός είναι και ο λόγος που ο κ. Τσίπρας δεν θέλησε να κάνει μια στάση στο νησί του Ιπποκράτη. Δεν θέλησε να ρισκάρει, όπως ειπώθηκε, τις πιθανές αντιδράσεις των κατοίκων του νησιού, τις οποίες θεώρησαν σίγουρες οι βουλευτές και οι τοπικοί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, που μετέφεραν το κλίμα στο πρωθυπουργικό επιτελείο.

Ενεργός ο Καραμανλής

Ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής άρχισε τελευταίως να επαναδραστηριοποιείται πολιτικά. Πέραν του γεγονότος ότι λέει στους πολιτικούς φίλους του ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει ο Αλ. Τσίπρας σε εκλογές, μαθαίνω ότι δήλωσε πρόθυμος να παραστεί και σε εγκαίνια των γραφείων της τοπικής οργάνωσης. Οχι όποιας-όποιας, αλλά στα εγκαίνια της Τοπικής της ΝΔ στη Ραφήνα (που απέχει μερικά μέτρα από το σπίτι του). Τα εγκαίνια θα τα τελέσει ένας άλλος Καραμανλής, ο βουλευτής Σερρών Κ. Καραμανλής.

Ενα υπουργείο με... μέλλον

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Ι. Μπουτάρης λέει ότι το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης δεν έχει λόγο ύπαρξης. Και το επαναλαμβάνει και τώρα που ο Αλ. Τσίπρας αποφάσισε την Τετάρτη να ξαναπάει στη Θεσσαλονίκη, ώστε να φανεί συνεπής στους Θεσσαλονικείς που τους υποσχέθηκε ότι θα πηγαίνει κάθε 15 ημέρες στο γραφείο του, προκειμένου να επιλύει προβλήματα. Τα ετοιμάζει σε φακέλους η νεοδιορισθείσα διευθύντρια του γραφείου του Κατερίνα Νοτοπούλου. Αλλά ο κ. Μπουτάρης μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Ρώτησε τη Μαρία Κόλλια των ΑΝΕΛ, η οποία ηγείται του υπουργείου αυτού; Ενός υπουργείου που δεν έχει αρμοδιότητες, ούτε καν δικό του προϋπολογισμό, που αποτελούσε παλαιότερα (ως υπουργείο Βορείου Ελλάδος) το ρουσφέτι του εκάστοτε πρωθυπουργού προς βουλευτές της συμπρωτεύουσας. Μαθαίνω ωστόσο ότι το υπουργείο μπορεί να μην έχει προϋπολογισμό, αλλά επιχορηγήσεις σωματείων, εκκλησιών, οργανισμών κ.τ.λ. κάνει. Δεν θέλω να πιστέψω ότι οι περισσότερες επιχορηγήσεις πάνε σε Σερραίους, επειδή η κυρία Κόλλια κατάγεται από τις Σέρρες. Ούτε θέλω να πιστέψω ότι στο πολιτικό γραφείο της, στον Νομό Σερρών, έχουν προσληφθεί τόσοι πολλοί μετακλητοί υπάλληλοι που βρίσκονται με... βάρδιες στο γραφείο. Οταν οι μισοί βρίσκονται εκεί, οι άλλοι μισοί πάνε για καφέ. Πιστεύω όμως αυτά που λένε οι Σερραίοι, ότι η κυρία Κόλλια μάλλον έχει καταλάβει ότι οι ΑΝΕΛ στις εκλογές δεν θα έχουν λαμπρό μέλλον και βάζει πλώρη για δήμαρχος. Καταλάβατε τώρα τη χρησιμότητα του συγκεκριμένου υπουργείου;

Η απονήωση του Καμμένου

Λίγοι έχουν πετάξει με πολεμικό αεροσκάφος και ακόμα λιγότεροι έχουν προσνηωθεί σε αεροπλανοφόρο το οποίο βρίσκεται εν κινήσει. Το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower (CVN69) που πλέει ανοικτά της Κρήτης επισκέφθηκε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Η προσνήωση (με γάντζο) δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Να σκεφτείτε ότι λίγο πριν από την προσνήωση στο αεροπλανοφόρο, το αεροσκάφος ανακτά τη μεγαλύτερη ισχύ στις μηχανές ώστε εάν δεν πιάσει τον γάντζο να κάνει το λεγόμενο «touch and go» και να απονηωθεί. Διαφορετικά πέφτει στη θάλασσα. Τα G's που δέχεται το σώμα  τόσο στην προσνήωση όσο και στην απονήωση είναι πολλά, τόσα που εάν δεν είσαι εκπαιδευμένος μπορεί ακόμα να χάσεις προς στιγμή τις αισθήσεις σου. Να σκεφτείτε ότι η απονήωση γίνεται με... καταπέλτη και η διοίκηση του πλοίου κάνει μια μικρή γιορτή στους πιλότους (όλοι νεαρής ηλικίας)μόλις συμπληρώσουν 100 προσνηώσεις. Ο κ. Καμμένος με ένα δικινητήριο Hawkeye (αεροσκάφος πολλαπλών χρήσεων του αμερικανικού ναυτικού) πραγματοποίησε προσνήωση και απονήωση. Είχε από τους αμερικανούς πλήρη ενημέρωση για τις δυνατότητες του αεροπλανοφόρου, το οποίο, να σημειώσω, μεταφέρει συνολικά 90 αεροσκάφη και ελικόπτερα και 6.000 άνδρες προσωπικό. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, μια τεράστια πολεμική μηχανή, το οποίο παίρνει μέρος στη μάχη εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας.



tovima.gr


Σοκ: Ο Αφγανός δολοφόνος της 19χρονης στη Γερμανία είχε σπρώξει στο γκρεμό την φοιτήτρια στην Κέρκυρα;



Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως αναφορικά με την ταυτότητα του δράστη - Τα κοινά σημεία με την επίθεση που δέχθηκε φοιτήτρια στην Κέρκυρα από Αφγανό το 2013 με τη δολοφονία της άτυχης 19χρονης τον περασμένο Οκτώβριο στο Freiburg της Γερμανίας 

Δεν έχουν περάσει δύο εβδομάδες από την είδηση της δολοφονίας της άτυχης Maria Ladenburger στην πόλη Freiburg της Γερμανίας που βρήκε τραγικό θάνατο στα χέρια νεαρού Αφγανού ο οποίος αφού τη βίασε, στη συνέχεια την έπνιξε και τελείωσε τη φρικιαστική του πράξη πετάγοντας το άψυχο σώμα της 19χρονης κοπέλας στον ποταμό Dreisa. 

Η άτυχη Maria Ladenburger 


Σήμερα, ένα μήνα σχεδόν μετά το σοκαριστικό αυτό περισατικό που συνέβη στις 16 Οκτωβρίου, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως αναφορικά με την ταυτότητα του δράστη. 

Τρία χρόνια πριν στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Κέρκυρα μια επίθεση πρωτοφανούς αγριότητας είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Ήταν Μάιος του 2013 όταν ένας -επίσης- νεαρός Αφγανός, όπως και στην περίπτωση της Γερμανίας, επιτέθηκε σε 20χρονη φοιτήτρια στην περιοχή Μουράγια της Κέρκυρας και τη χτύπησε για να της αρπάξει την τσάντα. Ο κακοποιός δεν δεν είχε ικανοποιηθεί από το γεγονός ότι κατάφερε να πάρει τα πολύτιμα αντικείμενα της κοπέλας αλλά είχε προβεί και σε μια αδιανόητη ενέργεια: Είχε ρίξει την κοπέλα στο κενό από ύψος οκτώ μέτρων! Ο αδίστακτος Αφγανός πέταξε κυριολεκτικά την κοπέλα στον γκρεμό στέλνοντάς την στο νοσοκομείο με βαριές σωματικές κακώσεις. Ο αλλοδαπός δράστης είχε συλληφθεί τότε δηλώνοντας πως είναι 17 ετών.

Στις δύο παραπάνω περιπτώσεις εντοπίζονται μερικά κοινά σημεία τα οποία αναλύουν τα γερμανικά ΜΜΕ. Και στα δύο αποτρόπαια περιστατικά ο κακοποιός επέδειξε απίστευτη αγριότητα και όπως φαίνεται σκοπός του ήταν να σκοτώσει -δυστυχώς τα κατάφερε τη μία φορά. Ο δράστης, γνωστός ως «Hussein K», συνελήφθη τόσο το 2013 όσο και τώρα, είναι Αφγανός και δηλώνει ανήλικος. Το γερμανικό περιοδικό «Stern» ταυτίζει τον δράστη του 2013 με αυτόν του 2016. Σύμφωνα με το περιοδικό ο Αφγανός που είχε επιτεθεί σε φοιτήτρια στην Κέρκυρα το 2013 καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φτλακή. Αν είναι ο ίδιος άντρας με αυτόν που δολοφόνησε την άτυχη 19χρονη στη Γερμανία, παραμένει ακόμη ασαφές πώς κατάφερε να παραμείνει ελεύθερος αφού έχουν περάσει μόνο τρία χρόνια. Το «Stern» ισχυρίζεται πως ο Αφαγνός είπε ότι είναι 17 ετών, την ίδια ηλικία δηλαδή με αυτή που είχε δηλώσει στις ελληνικές αρχές τον Μάιο του 2013. 

Ο Αφγανός «Hussein K»


«Κατά τη διάρκεια των ερευνών και με τη διαδικασία της ταυτοποίησης του DNA του δράστη η αρμόδια επιτροπή κατέθεσε σχετικό ερώτημα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες καθώς και στις ελληνικές αρχές, ωστόσο η απάντηση ήταν αρνητική. Ωστόσο είναι αμφίβολο εάν στη δίκη του δράστη στην Κέρκυρα πραγματοποιήθηκε εξέταση DNA» συνεχίζει το άρθρο καταλήγοντας στις δυσκολίες ταυτοποίησης των νεαρών προσφύγων, οι οποίοι κατά κανόνα δεν φέρουν μαζί τους προσωπικά έγγραφα όταν φτάνουν στην Ευρώπη.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται σε άρθρο της και η Süddeutsche Zeitung, η οποία επισημαίνει ότι η ταύτιση του νεαρού Αφγανού με τον δράστη της Κέρκυρας ενδέχεται να χρειαστεί μερικές εβδομάδες για να αποδειχτεί, εφόσον ισχύει. Και συνεχίζει: «Πολλά ερωτήματα παραμένουν ανοιχτά: η ελληνική δικαιοσύνη άφησε ελεύθερο τον δράστη νωρίτερα; Ακολούθησε απέλαση; Πάντα βέβαια με την προϋπόθεση ότι πρόκειται για τον ίδιο άνδρα».




Πηγή : protothema.gr


Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα μια επανάσταση κοινής λογικής»



Βασικά σημεία της συνέντευξης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσότακη στην ιταλική RAI.

Η πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα είναι αναγκαία για να εφαρμοστεί ένα νέο, διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής, με λιγότερους φόρους, λιγότερες δαπάνες και αποτελεσματικότερη λειτουργία του Κράτους. Μόνο τότε, η χώρα θα έρθει σε ρήξη με το παρελθόν και θα πραγματοποιήσει μια φυγή προς τα εμπρός. Αυτά υπογράμμισε, σε συνέντευξή του στην ιταλική τηλεόραση RAI, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

            «Πιστεύω», είπε ο κ. Μητσοτάκης, «ότι έχουμε μάθει από τα λάθη των προηγούμενων Κυβερνήσεων. Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να εφαρμόζονται αμέσως και πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένες από πριν. Πρέπει να είναι μελετημένες, κοστολογημένες και οι Κυβερνήσεις να έχουν πάρει συγκεκριμένη λαϊκή εντολή για να τις υπηρετήσουν. Με άλλα λόγια, εμείς δεν πρόκειται να πούμε ψέματα στον ελληνικό λαό. Έχουμε ένα δύσκολο δρόμο μπροστά μας και γι’ αυτό και τους ζητούμε να συνάψουμε μια Συμφωνία Αλήθειας. Και μέσα στην αλήθεια κρύβεται σήμερα η ελπίδα».

            «Αποδείξαμε ότι το ψέμα οδηγεί στην απελπισία», ανέφερε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και συμπλήρωσε: «Η αλήθεια του δικού μας προγράμματος θα οδηγήσει στην πραγματική ελπίδα. Βεβαίως, έχουμε ένα πολύ συγκεκριμένο και κοστολογημένο σχέδιο. Πιστεύουμε καταρχάς, ότι η χώρα χρειάζεται ένα άλλο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής. Χρειαζόμαστε λιγότερους φόρους, αλλά και λιγότερες κρατικές δαπάνες. Ερχόμαστε και λέμε ξεκάθαρα: Ναι, αυτό το Κράτος, το οποίο παραμένει μεγάλο και σπάταλο, μπορούμε να το περιορίσουμε, μπορούμε να ελέγξουμε τις δαπάνες του, χωρίς να απολύσουμε δημόσιους υπαλλήλους, αλλά κάνοντάς το να δουλεύει πιο καλά, πιο αποτελεσματικά, πιο παραγωγικά, προς όφελος τελικά των Ελλήνων φορολογουμένων».

            Ερωτηθείς κατά πόσο είναι έτοιμη η Νέα Δημοκρατία να κυβερνήσει – με δεδομένο το προβάδισμά της με διψήφια διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις – ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε. Στην Ελλάδα, τον τελευταίο χρόνο, έχει συντελεστεί μια πολύ μεγάλη πολιτική αλλαγή. Το αίτημα για εκλογές είναι, πια, πλειοψηφικό στην Ελλάδα. Το 90% των πολιτών θεωρούν ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση. Πιστεύουμε ότι έχουμε τις σωστές λύσεις για να μπορέσουμε να οδηγήσουμε τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να δώσουμε ένα οριστικό τέλος στις πολιτικές του λαϊκισμού, που καταδικάζουν σήμερα την Ελλάδα στην οπισθοδρόμηση και στην ύφεση».

            Αναφορικά με το χρονικό ορίζοντα διεξαγωγής των εκλογών, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε: «Πιστεύουμε ότι όσο πιο σύντομα γίνουν οι εκλογές τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα. Οι εκλογές δεν είναι σήμερα πρόβλημα για την Ελλάδα. Είναι η λύση στο πολιτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα. Η Ελλάδα χρειάζεται μια Κυβέρνηση, η οποία πρέπει να είναι απολύτως προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις. Να πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις προς όφελος των πολλών. Στις  μεταρρυθμίσεις που θα προσελκύσουν επενδύσεις στην Ελλάδα, θα δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης, θα βελτιώσουν τη λειτουργία του Κράτους, θα βελτιώσουν την ποιότητα της Παιδείας, της Υγείας. Η σημερινή Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι αυτές τις μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί να τις υλοποιήσει και κινδυνεύει να εγκλωβίσει τη χώρα σε μια παρατεταμένη λιτότητα, η οποία θα ξεπερνά και τα όρια του υφιστάμενου προγράμματος».

            Για τα μεγάλα λάθη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε: «Από που να ξεκινήσω; Το μεγαλύτερο λάθος της Κυβέρνησης Τσίπρα, ήταν ότι ήρθε στην εξουσία λέγοντας ένα πάρα πολύ μεγάλο ψέμα στον ελληνικό λαό. Λέγοντας ότι μπορούσε να σκίσει μνημόνια και να τελειώσει μονομερώς με τις πολιτικές της λιτότητας και της ύφεσης. Έξι μήνες διαπραγματεύτηκε και οδήγησε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού, πάρα πολύ κοντά στην έξοδο από το ευρώ. Αναγκάστηκε, όταν συγκρούστηκαν οι φαντασιώσεις της με τη σκληρή πραγματικότητα, να κάνει μια μεγάλη στροφή στο ρεαλισμό. Ούτε αυτή την πολιτική, όμως, μπορεί να την υπηρετήσει σήμερα η Κυβέρνηση. Είναι μια Κυβέρνηση αδύναμη, μια Κυβέρνηση αναποφάσιστη, μια Κυβέρνηση, η οποία δεν μπορεί να πει στους Έλληνες πολίτες έχω ένα ξεκάθαρο σχέδιο για το πως θα οδηγήσω τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα της σημερινής Κυβέρνησης».

            Σχετικά με την καταπολέμηση της ανεργίας στους νέους, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι απαιτείται ένα μείγμα που θα περιλαμβάνει την προσέλκυση επενδύσεων και τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. «Οι νέοι αντιμετωπίζουν σήμερα την πολιτική με καχυποψία παντού. Και στην Ελλάδα και στην Ιταλία και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Εμείς ερχόμαστε και τους λέμε κάτι απλό: Εάν δεν μπορέσουμε να προσελκύσουμε πολλές επενδύσεις στη χώρα μας, θέσεις απασχόλησης δεν θα δημιουργηθούν. Αν δεν μπορέσουμε να απελευθερώσουμε την επιχειρηματικότητα του νέου Έλληνα, να επιτρέψουμε δηλαδή σε νέες επιχειρήσεις να δημιουργούνται σχετικά εύκολα με χαμηλή φορολογία και να μπορούν να διεκδικούν στη συνέχεια την οικονομική επιτυχία, θέσεις απασχόλησης δεν πρόκειται να δημιουργηθούν. Εάν δεν απελευθερώσουμε τα πανεπιστήμιά μας από το βραχνά της κρατικής επιτήρησης και αν δεν τα συνδέσουμε με την αγορά, τότε οι νέοι μας θα παίρνουνε μεν πτυχία, αλλά τα πτυχία αυτά θα είναι άχρηστα για την πραγματική οικονομία. Άρα, πιστεύω ότι έχουμε πολλά πράγματα να πούμε στη νέα γενιά. Έχουμε πάντα μια δυσκολία να μας ακούσουν. Πιστεύω, όμως, ότι οι νέοι, οι οποίοι είναι πάντα φορείς της αλλαγής, θα πειστούν ότι αυτό που χρειάζεται σήμερα η χώρα είναι μια οριστική ρήξη με  το παρελθόν και μια μεγάλη φυγή προς τα μπροστά. Μόνο εμείς μπορούμε να την υπηρετήσουμε»,δήλωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

            Για την άνοδο του λαϊκισμού στην Ευρώπη, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Υπάρχει μια έντονη ανησυχία στην Ευρώπη για τις ανερχόμενες δυνάμεις του λαϊκισμού. Εμείς έχουμε ήδη υποστεί τις συνέπειες από το λαϊκισμό. Εμείς πρώτοι εκλέξαμε μια λαϊκίστικη Κυβέρνηση και βλέπουμε τώρα τα αποτελέσματα. Και πιστεύω ότι θα είμαστε εμείς οι πρώτοι, οι οποίοι θα αποδείξουμε ότι μπορούμε να νικήσουμε το λαϊκισμό. Όχι, όμως, υπακούοντας στα κελεύσματά του. Αλλά με μια πολιτική, η οποία θα προτάσσει τη μετριοπάθεια, τον ορθό λόγο, την ενότητα απέναντι στο διχασμό – ο λαϊκισμός πάντα διχάζει, δεν ενώνει ποτέ – και την σοβαρή πολιτική προσέγγιση στα πράγματα. Και αυτό θα το κάνουμε στην Ελλάδα. Μην έχετε καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Και πιστεύω ότι, με αυτόν τον τρόπο, θα στείλουμε και ένα μήνυμα στην Ευρώπη για το πως τελικά οι λαϊκιστές μπορούν να νικηθούν».

            Μιλώντας για τις ευθύνες της Ευρώπης στο μεταναστευτικό – προσφυγικό, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε: «Η Ευρώπη πρέπει να επιδείξει μεγαλύτερη αλληλεγγύη. Και μιλάω και σε μια χώρα, την Ιταλία, η οποία και αυτή έχει τα δικά της μεγάλα προβλήματα με τις παράνομες μεταναστευτικές ροές. Δεν γίνεται αυτήν τη στιγμή να μην υπάρχει ένας επιμερισμός της ευθύνης σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Τα προγράμματα μετεγκατάστασης έχουν μείνει πρακτικά στον αέρα. Κάθε χώρα έχει τους δικούς της εγχώριους λαϊκιστές, οι οποίοι είναι αντίθετοι σε αυτήν την ευρύτερη λογική. Η Ευρώπη πρέπει να επιδείξει πολύ μεγαλύτερη συλλογικότητα στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Δεν μπορεί ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ιταλία να είναι μόνες τους, επειδή τυχαίνει από τη γεωγραφία τους να είναι στην πρώτη γραμμή. Η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει, το συντομότερο δυνατό, μια ευρωπαϊκή δύναμη, η οποία θα φυλάσσει τα σύνορά της, έτσι ώστε η ευθύνη αυτή να μη βαραίνει μόνο τα κράτη, τα οποία στην ουσία διαχειρίζονται τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Και βέβαια πρέπει να δούμε την αίτια του προβλήματος, έτσι ώστε με μια πιο παρεμβατική εξωτερική πολιτική να αντιμετωπιστεί η ανθρώπινη τραγωδία, την οποία βιώνουμε σήμερα».

            Για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία και τη συνεργασία ανάμεσα στη νέα Κυβέρνηση της χώρας και την Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Ελλάδα και Ιταλία έχουν πολλά κοινά. Πέρα από την αμοιβαία αγάπη και εκτίμηση των λαών μας και τον κοινό τρόπο ζωής, που μας κάνει να αισθανόμαστε πάντα, πάρα πολύ οικεία, εμάς τους Έλληνες όταν επισκεπτόμαστε την Ιταλία και τους Ιταλούς όταν έρχονται στην Ελλάδα, οι σχέσεις Ελλάδας και Ιταλίας ξεπερνούν τα όρια της κάθε Κυβέρνησης, που μπορεί να διαχειρίζεται την εξουσία. Και βεβαίως υπάρχει μια κοινή ατζέντα και στα προσφυγικά ζητήματα. Και υπάρχει και μια κοινή ατζέντα απέναντι στην Ευρώπη, όσον αφορά τις πολιτικές της λιτότητας, αλλά με μια σημαντική διάσταση. Πρέπει και εμείς – αυτό αφορά και στην Ελλάδα και νομίζω πως σύντομα θα αφορά και στην Ιταλία – να κάνουμε μόνοι μας τις μεταρρυθμίσεις που χρειαζόμαστε για να αποκτήσουμε μια ανταγωνιστική οικονομία και ένα λειτουργικό Κράτος. Δεν αρκεί μόνο, το λέω συχνά και στους συμπολίτες μας, να συζητάμε για τη μείωση του χρέους. Δεν θα μας λύσει αυτό τα προβλήματά μας. Έχουμε μια σειρά από εσωτερικά προβλήματα, που πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε μόνοι μας. Άρα, βεβαίως και εμείς ερχόμαστε και λέμε στους Ευρωπαίους, μη μας ζητάτε από το 2018 και μετά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%. Είναι πάρα πολύ περιοριστικά. Εμείς, όμως, τι κάνουμε για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε μια μεγαλύτερη αξιοπιστία; Φοβάμαι ότι αυτή η Κυβέρνηση έχει απωλέσει την αξιοπιστία της, όταν διαπραγματεύεται για το δανεισμό της Ελλάδας μια λίγο πιο χαλαρή δημοσιονομική πολιτική».

            Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα του Economist που τον περιέγραφε «ως το αντίθετο ενός λαϊκιστή», ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα μια επανάσταση. Αλλά αυτή πρέπει να είναι μια επανάσταση κοινής λογικής. Μια επανάσταση, που θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες που μπορούν να δημιουργήσουν, να ξετυλίξουν τα πραγματικά τους ταλέντα. Δεν είναι μια επανάσταση, όπως τη φαντάζονταν ενδεχομένως κάποιοι, για να εκφωνήσουν επικήδειους στην κηδεία του Φιντέλ. Είναι μια άλλου είδους επανάσταση, η οποία θα πατήσει πάνω στις δημιουργικές δυνάμεις που έχει αυτός ο τόπος. Θεωρώ ότι είμαι ένας ρεαλιστής πολιτικός, ο οποίος πιστεύει όμως με πραγματικό πάθος στις ιδέες μου. Πιστεύω με πάθος ότι αυτή η χώρα μπορεί να πετύχει πολλά σπουδαία πράγματα, πολλά περισσότερα από ότι όσα έχει πετύχει μέχρι σήμερα».


Σήμερα η γκέστ εμφάνιση Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη για να μην πληρώνουμε τζάμπα οι Έλληνες τα γούστα του



Δεν φτάνουν όσα πληρώνει ο Ελληνικός λαός θα πληρώνει και τα γούστα του Αλέξη Τσίπρα, περιφερειακά γραφεία με προσωπικό και πλήθος αστυνομικών και ταξιδάκια στην Κούβα με ιδιωτικό αεροσκάφος και συνοδείες.

Οπότε μια και το έχουμε και το πληρώνουν οι Έλληνες να κάνω και μια γκέστ εμφάνιση πρίν να πάω στις Βρυξέλες, για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Την εμφάνιση Τσίπρα θα πλαισιώσουν  οι δήμαρχοι Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Κορδελιού – Ευόσμου, Παύλου Μελά, Δέλτα, Χαλκηδόνας και Νεάπολης - Συκεών όπου και θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη μαζί με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει την επέκταση του προγράμματος σχολικών γευμάτων σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης που έχουν χτυπηθεί ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση.


Σοβαρό τροχαίο με έξι τραυματίες στη λεωφόρο Συγγρού




Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην άνοδο της λεωφόρου Συγγρού στην άνοδο, στο ύψος του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Η αιτία μέχρι στιγμής είναι  άγνωστη  για την καραμπόλα πέντε οχημάτων με την εμπλοκή και ενός πεζού που είναι επίσης μέσα στους τραυματίες.

Από τους τραυματίες, οι τέσσερις είναι σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Τουλάχιστον ένα από τα Ι.Χ. έχει μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδερικών, λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης.




Φοβίζει τους Έλληνες η ύφεση και το μέλλον των παιδιών τους



Ανησυχία και φόβος διακατέχει τους Έλληνες ενόψει του 2017, καθώς νιώθουν περισσότερο από ποτέ το βάρος της πολύχρονης ύφεσης, η οποία τους έχει εξαντλήσει, ενώ την ίδια στιγμή κορυφώνεται η ανασφάλεια τους για το μέλλον των παιδιών τους.

Όπως αποκαλύπτει το Βαρόμετρο Ανησυχιών και Φόβου 2017 της εταιρίας δημοσκοπήσεων Interview, οι Έλληνες σε μία κλίμακα από το ένα έως το δέκα (στο ένα καθόλου φόβος, ενώ στο δέκα το μέγιστο σημείο της ανησυχίας και του φόβου) είναι πολύ προβληματισμένοι για την κρίση χρέους που αντιμετωπίζει η χώρα και δίνουν σχετική βαθμολογία 8, έναντι 7,7 στην αντίστοιχη μέτρηση του βαρόμετρου του 2016.

Για την ύφεση ανησυχούν ακόμη περισσότερο και της δίνουν 8,7 (έναντι 8,3 πέρσι), ενώ στην κορυφαία θέση του βαρόμετρου τοποθετείται ο μεγάλος προβληματισμός και η αγωνία για το μέλλον των παιδιών τους με 8,8 (έναντι 8,2 το 2016).

Το ζήτημα των προσφυγικών ροών το αξιολογούν με 8,1 (έναντι 7,7 το 2016), ενώ για την θέση εργασίας ή την επιβίωση της επιχείρησής τους ανησυχούν και δίνουν βαθμολογία 7 (έναντι 7,3 το 2016).

Την αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεων τους την αξιολογούν με 6,7, ενώ τις σχέσεις με τις γειτονικές χώρες με 7,7.

Στις χαμηλότερες θέσεις της κλίμακας του Βαρόμετρου Ανησυχιών και Φόβου 2017 βρίσκεται η αγωνία για την υγεία τους με 6,7 (έναντι 6,2 το 2016) και τέλος με 6,6 αξιολογούν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η σχετική έρευνα της εταιρίας δημοσκοπήσεων Interview πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 σε δείγμα 500 ατόμων από όλη τη χώρα.




Πηγή: Euro2day.gr


ΝΔ: Ο Τσίπρας πήγε Νίσυρο για την επέτειο γνωριμίας με τον Καμμένο




Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Νίσυρο, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ένας απερχόμενος πρωθυπουργός, χωρίς καμία συναίσθηση της ευθύνης που έχει, χωρίς κανένα σχέδιο για τα μεγάλα προβλήματα των κατοίκων των νησιών, μετέβη στη Νίσυρο για προπαγάνδα. 

Κυρίως, όμως, για να εορτάσει την επέτειο της γνωριμίας του με τον κυβερνητικό του εταίρο, για τον οποίο μάθαμε τις νεανικές κριτικές του κ. Τσίπρα.

Και εις άλλα ταξίδια με υγεία».


Κανίβαλος πόζαρε γυμνός με τσεκούρι στο υπόγειο που τεμάχισε το θύμα του




Φορώντας μόνο κάλτσες με σανδάλια, ο Γερμανός κανίβαλος ποζάρει ολόγυμνος κρατώντας ένα τσεκούρι στο υπόγειο όπου σκότωσε και τεμάχισε ένα πρόθυμο θύμα που γνώρισε στο διαδίκτυο.

Οι αρχές αναφέρουν πως ο Detlev Guenzel έφαγε κομμάτια του Πολωνού επιχειρηματία Wojciech Stempniewicz στο κελάρι του στα βουνά κοντά στη Δρέσδη της ανατολικής Γερμανίας. Σε μια φωτογραφία φαίνεται να στέκεται δίπλα σε έναν σκελετό κρατώντας τσεκούρι και φορώντας τίποτα άλλο παρά μόνο τις κάλτσες και τα σανδάλια του.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο Detlev Guenzel χρειάστηκε 5 ώρες για τον τεμαχισμό του θύματός του στο κελάρι του σπιτιού που λειτουργούσε ως φθηνό ξενοδοχείο για πεζοπόρους. Δεν βρέθηκε ποτέ το πέος και ένας από τους όρχεις του θύματος. Το διαμελισμένο πτώμα ανακαλύφθηκε σε παρτέρια στον κήπο.

Η ποινή του Detlev Guenzel για μια από τις πιο φρικιαστικές περιπτώσεις κανιβαλισμού - δολοφονίας αυξήθηκε σήμερα κατά 1 μήνα. Το 2015 ο Guenzel είχε υποστηρίξει πως ο Stempniewicz αυτοκτόνησε και για αυτό δεν θα έπρεπε να κατηγορηθεί για δολοφονία. Η ποινή του για 8,5 χρόνια φυλακή ανατράπηκε μέσα στη χρονιά από το Ανώτατο Δικαστήριο. Η ποινή του παρατείνεται για ένα μήνα, με τη δίωξη να επιδιώκει ισόβια κάθειρξη.



Ο Guenzel ωστόσο κέρδισε το δικαίωμα σε νέα ακρόαση, με τους δικαστές να κρίνουν ότι κατά τη διάρκεια της πρώτης δίκης δεν διερευνήθηκε τόσο το αυτοκτονικό ενδεχόμενο. Κρίθηκε ένοχος για φόνο και διατάραξη της ειρήνης των νεκρών.

"Λυπάμαι πολύ πραγματικά. Είμαι εν μέρει υπεύθυνος αλλά δεν είμαι δολοφόνος", είπε κατά τη διάρκεια των νέων ακροάσεων. Η υπόθεση είχε συγκλονίσει τη γερμανική κοινή γνώμη. Ο Stempniewicz, που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο "LongpigHeszla" σε άρρωστες ιστοσελίδες για βασανιστήρια και δουλεία σκοτώθηκε και φαγώθηκε μερικώς από τον ειδικό εγκληματολόγο της αστυνομίας Guenzel.

Ο Stempniewicz καλλιεργούσε καλλιεργούσε μακάβριες φαντασιώσεις να τον σκοτώνουν και να τον τρώνε και έψαχνε για έναν ολόκληρο χρόνο στο διαδίκτυο μέχρι να βρει ένα πρόθυμο αρπακτικό. Σε μήνυμά του σε χρήστη που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο "Butcher755" τον Νοέμβριο του 2012 ρωτούσε για πώς είναι το δωμάτιο και ο εξοπλισμός του.

Ένα χρόνο αργότερα γνώρισε τον δολοφόνο του, τον Guenzel, που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο "Caligula". Ήταν στις 4 Νοεμβρίου που ο Guenzel τον πήρε από τον σταθμό λεωφορείων της Δρέσδης και τον οδήγησε στο φθηνό B&B που είχε στα Όρη Erzgebirge. Μόλις μπήκαν μέσα τον πήγε στο κελάρι όπου του έκοψε τον λαιμό και μάζεψε το αίμα του σε ένα παλιό δοχείο.

Η αρραβωνιαστικιά του Stempniewicz κάλεσε τις αρχές όταν δεν επέστρεψε σπίτι. Ο "Caligula" εντοπίστηκε μέσω των μηνυμάτων στον υπολογιστή και των κλήσεων στο κινητό και συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου εργαζόταν ως ειδικός το 2014. Παραδέχτηκε ότι τεμάχισε το πτώμα του αλλά ισχυρίζεται πως ο Stempniewicz κρεμάστηκε, ενώ αρνήθηκε πως έφαγε κομμάτια από τις σάρκες του θύματός του. Κρίθηκε ένοχος για φόνο τον Απρίλιο του 2015.



Πηγή: Dailymail