Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Ενας ακόμη Βορειοκορεάτης στρατιώτης αυτομόλησε στη Νότια Κορέα



Ενας βορειοκορεάτης στρατιώτης αυτομόλησε το πρωί στη Νότια Κορέα, περνώντας την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει την κορεατική χερσόνησο, γνωστοποίησε το νοτιοκορεάτικο υπουργείο Άμυνας.

Ο «χαμηλόβαθμος» στρατιώτης πέρασε από το κεντρικό τμήμα της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης, διευκρίνισε το υπουργείο.

Αυτό ήταν το δεύτερο στέλεχος των ένοπλων δυνάμεων της Βόρειας Κορέας που γίνεται γνωστό ότι αυτομολεί μέσα σε περίπου πέντε εβδομάδες, μετά τη θεαματική απόδραση τη 13η Νοεμβρίου ενός άλλου κοντά στο Πανμουντζόμ, ένα χωριό κοντά στα σύνορα.

Ο άνδρας αυτομόλησε περί τις 08:04 τοπική ώρα (01:04 ώρα Ελλάδας) χωρίς να βληθούν πυρά εναντίον του.

Λίγη ώρα αργότερα, νοτιοκορεάτες στρατιώτες πυροβόλησαν προειδοποιητικά για να απωθήσουν μια ομάδα βορειοκορεατών που προφανώς αναζητούσε τον στρατιωτικό που αυτομόλησε, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.



ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Μελβούρνη: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς - Τουλάχιστον 14 τραυματίες



Αυτοκίνητο SUV έπεσε πάνω σε πεζούς σε πολυσύχναστη περιοχή στο κέντρο της Μελβούρνης, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 14 άτομα να τραυματιστούν.

Η αυστραλιανή αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του οδηγού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg έχει συλληφθεί και ο συνοδηγός.

Το περιστατικό συνέβη στην οδό Flinders, στις 16:40 το απόγευμα (τοπική ώρα). Οι πεζοί κινούνταν προς και από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, όταν το όχημα, ένα Suzuki SUV, έπεσε πάνω τους.

Οι αυστραλιανές αρχές κάνουν λόγο για «εσκεμμένη ενέργεια» σημειώνοντας πάντως πως τα κίνητρα του οδηγού «είναι άγνωστα». «Με βάση ό,τι έχουμε δει θεωρούμε ότι πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια» δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας της Βικτόρια Ράσελ Μπάρετ.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι το αυτοκίνητο παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη σε πολυσύχναστη διασταύρωση και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στο πλήθος των πεζών. Μάρτυρας ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Μελβούρνης 3AW ότι άκουσε κραυγές και είδε ανθρώπους «να πέφτουν προς όλες τις κατευθύνσεις».

Η περιοχή ήταν γεμάτη με ανθρώπους που έκαναν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή.

Μεταξύ των τραυματιών είναι και παιδάκι προσχολικής ηλικίας που έχει τραυματιστεί στο κεφάλι.

Τον Ιανουάριο, αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος πεζών στο κέντρο της Μελβούρνης, σκοτώνοντας έξι. Την ώρα της τραγωδίας, ο οδηγός του αυτοκινήτου που εθεωρείτο ύποπτος για το μαχαίρωμα του αδελφού του βρισκόταν υπό την καταδίωξη της αστυνομίας.



Πηγές : naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP


Βαριές κυρώσεις κατά της Πολωνίας για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη από την ΕΕ


Για πρώτη φορά στην κοινοτική ιστορία κράτος-μέλος της Ε.Ε., η Πολωνία στη συγκεκριμένη περίπτωση, κατηγορείται από την Κομισιόν, αλλά και από κράτη-μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Γερμανίας, για ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο τις αρχές του κράτους δικαίου.

Μετά από συζητήσεις 23 μηνών με την ευρωσκεπτικιστική κυβέρνηση της Βαρσοβίας, οι οποίες δεν οδήγησαν σε κανένα αποτέλεσμα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενεργοποίησε χθες το άρθρο 7 της Συνθήκης της Λισαβόνας, που αναφέρεται στην περίπτωση κινδύνου παραβίασης του κράτους δικαίου.

Η Κομισιόν στρέφεται κατά της Πολωνίας, επειδή η τελευταία εισήγαγε νόμο που θέτει τη συνταξιοδότηση και την παύση δικαστών και ανώτατων δικαστών στη διακριτική ευχέρεια του υπουργού Δικαιοσύνης. Η πολωνική κυβέρνηση ακολουθεί γενικότερα μια προκλητική πολιτική έναντι της Ευρώπης – όπως φάνηκε και στο προσφυγικό, που αρνήθηκε να πάρει πρόσφυγες από την Ελλάδα και την Ιταλία. Και όλα αυτά τη στιγμή που η Πολωνία είναι η χώρα που επωφελείται περισσότερο από κάθε άλλη σε χρηματοδοτήσεις από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε.

Η ενεργοποίηση το άρθρου 7 της Συνθήκης, πέρα από την πολύ σοβαρή πολιτική διάσταση, μπορεί να έχει και πρακτικές συνέπειες για την Πολωνία, όπως η στέρηση του δικαιώματος ψήφου στη χώρα αυτή στις αποφάσεις που λαμβάνονται στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ε.Ε. Μάλιστα, υπάρχουν χώρες που μπορεί να πιέσουν για ακόμη πιο αυστηρές κυρώσεις, όπως οι περικοπές κοινοτικών κονδυλίων.

Οι επαφές της Κομισιόν με την πολωνική κυβέρνηση θα ενταθούν το επόμενο διάστημα με στόχο να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση. Η πολωνική κυβέρνηση έχει προθεσμία τριών μηνών προκειμένου να συμμορφωθεί, ωστόσο η διαδικασία έχει δρομολογηθεί και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει τώρα να τοποθετηθούν στο Συμβούλιο, δηλαδή τα κράτη-μέλη και η Ευρωβουλή.

Το Συμβούλιο, με βάση τη διαδικασία, θα πρέπει τώρα να ακούσει τα επιχειρήματα της Βαρσοβίας πριν προχωρήσει σε ψηφοφορία για το αν συμφωνεί με τη διαπίστωση της Κομισιόν ότι στην Πολωνία βρίσκεται σε κίνδυνο το κράτος δικαίου. Για να λάβει απόφαση προς αυτήν την κατεύθυνση χρειάζονται τα 4/5 των κρατών-μελών ή 22 χώρες.
Ακολουθούν στη συνέχεια συζητήσεις μεταξύ του Συμβουλίου και του κράτους- μέλους. Αν δεν καρποφορήσουν, τότε διαπιστώνεται με ομόφωνη απόφαση διαρκής παραβίαση του κράτους δικαίου.

Από εκεί και πέρα, το Συμβούλιο δύναται να αποφασίζει, με ειδική πλειοψηφία, την αναστολή ορισμένων δικαιωμάτων του κράτους-μέλους, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων ψήφου στο Συμβούλιο. Οι υποχρεώσεις του εν λόγω κράτους- μέλους, δυνάμει των Συνθηκών, εξακολουθούν, εντούτοις, να δεσμεύουν αυτό το κράτος-μέλος. Την ανάκληση των μέτρων αποφασίζει πάλι το Συμβούλιο Υπουργών με ειδική πλειοψηφία των κρατών-μελών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή στις Βρυξέλλες, τόσο η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ όσο και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχαν μεν εκφράσει επιθυμία να βρεθεί λύση, ωστόσο κατέστησαν σαφές ότι θα στηρίξουν την όποια απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οπως δήλωσε ο πρώτος αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Φρανς Τίμερμανς, η ενεργοποίηση του άρθρου 7 έγινε αφού προηγουμένως οι Βρυξέλλες εξάντλησαν κάθε προσπάθεια εξεύρεσης κοινού τόπου με την πολωνική κυβέρνηση και αφού διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση στην Πολωνία αντί να βελτιώνεται επιδεινώνεται. «Με βαριά καρδιά κινήσαμε τη διαδικασία, ελπίζουμε να υπάρξει τώρα ένας εποικοδομητικός διάλογος, γιατί το κράτος δικαίου στην Ε.Ε. είναι ταυτότητά μας», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Πάντως, η κυβέρνηση Ορμπάν της Ουγγαρίας, που είναι εξίσου προβληματική με την πολωνική (ευρωσκεπτικιστές), έχει δηλώσει στο παρελθόν πως δεν πρόκειται να συναινέσει ώστε να επιτευχθεί ομοφωνία στο Συμβούλιο όταν τεθεί το ζήτημα των κυρώσεων εναντίον της Πολωνίας.



Βρυξέλλες, του ανταποκριτή μας Νίκου Μπέλλου
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου


Aγριος ξυλοδαρμός οδηγού λεωφορείου στην Καλλιθέα


Άγρια επίθεση σε οδηγό λεωφορείου σημειώθηκε έξω από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα. Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 10:00 το βράδυ.

Ο οδηγός του λεωφορείου μόλις είχε ολοκληρώσει το δρομολόγιο της γραμμής 219 έχοντας φτάσει στον σταθμό του Ηλεκτρικού.

Η πίσω πόρτα του οχήματος ωστόσο είχε πρόβλημα και όταν το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε κάποιοι νεαροί άρχισαν να διαμαρτύρονται.

Ο οδηγός τους ενημέρωσε ότι η πόρτα δεν ανοίγει και πως θα έπρεπε να κατέβουν από τη μεσαία ή την μπροστινή πόρτα.

Τότε οι τρεις νεαροί, ηλικίας από 20 ως 22 ετών, σύμφωνα με μαρτυρίες άρχισαν να τον βρίζουν και να κινούνται εναντίον του με άγριες διαθέσεις.

Πριν προλάβει ο άτυχος Ι.Β. να αντιδράσει οι νεαροί έπεσαν πάνω του και άρχισαν να τον χτυπούν με χέρια και με πόδια στο κορμί και το κεφάλι.

Πριν προλάβει να επέμβει κάποιος οι νεαροί παρέσυραν τον αιμόφυρτο από τα χτυπήματα οδηγό ως το πεζοδρόμιο.

Αμέσως μετά οι δράστες απομακρύνθηκαν τρέχοντας από το σημείο και χάθηκαν μέσα στο σκοτάδι.

Συνάδελφοι του άτυχου οδηγού ενημέρωσαν άμεσα το ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο τον μετέφερε στο Ασκληπιείο της Βούλας.

Σύμφωνα με το kallitheaonline προ ημερών, ακόμα ένας οδηγός λεωφορείου της γραμμής 843 έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από 5 άτομα.

Όπως καταγγέλουν οι οδηγοί των λεωφορείων η μεγαλύτερη συχνότητα επιθέσεων σε βάρος τους παρατηρείται κοντά σε σταθμούς ΗΣΑΠ και ΜΕΤΡΟ, και κατά τις βραδινές ώρες της βάρδιας.


Πηγή


Σε 7 βιασμούς και σε 1 απόπειρα εμπλέκεται ο 25χρονος που συνελήφθη στους Αμπελόκηπους



Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες της 18-12-2017 στην περιοχή των Αμπελοκήπων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων, ένας 25χρονος ημεδαπός, για βιασμούς κατ' εξακολούθηση και απόπειρα βιασμού.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, το τελευταίο χρονικό διάστημα, στην ευρύτερη περιοχή των Αμπελοκήπων, καταγράφηκαν περιστατικά, κατά τα οποία άγνωστος άνδρας, κυρίως νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, εντόπιζε νεαρές ασυνόδευτες γυναίκες, τις οποίες ακολουθούσε διακριτικά και όπου οι συνθήκες ήταν πρόσφορες γι' αυτόν, τις αιφνιδίαζε και ασκώντας σωματική βία και με απειλές για τη ζωή τους, τις ακινητοποιούσε και προέβαινε σε ασελγείς σε βάρος τους πράξεις.

Μετά την καταγγελία των ανωτέρω περιστατικών, συστήθηκε άμεσα ειδική ομάδα αστυνομικών από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και το Τμήμα Ασφαλείας Αμπελοκήπων, προκειμένου να επιτηρηθεί η περιοχή δράσης του άγνωστου άνδρα και να συλλεχθούν πληροφορίες και δεδομένα, με στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Από την επεξεργασία των δεδομένων που συλλέχτηκαν κατά την έρευνα, δημιουργήθηκε το προφίλ του υπόπτου και τελικά πρώτες πρωινές ώρες της 18-12-2017 επετεύχθη, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αμπελοκήπων, ο εντοπισμός του στην περιοχή των Αμπελοκήπων, κατά τη στιγμή που ακολουθούσε νεαρή γυναίκα και επιτάχυνε το βηματισμό του για να την προσεγγίσει, με προφανή σκοπό να ασελγήσει επ' αυτής. Άμεσα επενέβησαν οι αστυνομικοί, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Από τη διενεργηθείσα έρευνα, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή του δράστη σε επτά (7) υποθέσεις βιασμού και σε μία (1) απόπειρα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.


Προσφυγή Πρύτανη ΠΑΜΑΚ στην Ευρωπαϊκή Ενωση Πανεπιστημίων μετά την καταδρομική επίθεση



Οργισμένος με τη νέα επίθεση κουκουλοφόρων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας εμφανίστηκε ο πρύτανης κ. Αχιλλέας Ζαπράνης.

Όπως δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, θα προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Ένωση Πανεπιστημίων, προκειμένου να δουν τι συμβαίνει στην Ελλάδα.

«Θα πρέπει να τελειώνουμε με το άβατο της παρανομίας» τόνισε ο κ. Ζαπράνης και πρόσθεσε πως το καλώς εννοούμενο άσυλο της ελεύθερη διακίνησης ιδεών καταστρατηγείται με το περιβόητο νόμο Γαβρόγλου, πρόσθεσε και επισήμανε πως το Ελληνικό Πανεπιστήμιο το πληρώνει ο ελληνικός λαός και δεν ανήκει σε πολιτικές παρατάξεις ή κουκουλοφόρους. 

Την Τετάρτη, λίγο μετά τις 9 το βράδυ, άγνωστοι φορώντας κουκούλες μπήκαν στο κτίριο της Διοίκησης του Πανεπιστημίου χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και έφτασαν στον 3ο όροφο. Εκεί, με σφυριά και λοστούς προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές, έσπασαν τζάμια και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ πέταξαν και μπογιές.

Ανάλογο περιστατικό, είχε σημειωθεί  στο ΠΑΜΑΚ και την περασμένη Πέμπτη.



ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Πληρώνουν χυδαία τρόλς να βρίζουν και να κάνουν προπαγάνδα για τον ΣΥΡΙΖΑ


Πρώην «σύντροφος» αποκάλυψε πως έμμισθοι λογαριασμοί γράφουν tweets προς 60 λεπτά του ευρώ το καθένα - Στο hashtag #60_λεπτά_το_τουίτ γίνεται πραγματικό πάρτι με μπηχτές, καρφιά, πολύ χιούμορ και άγριο τρολάρισμα

«Ρε φιλαράκι έχεις 60 λεπτά να γράψω ένα τουίτ;» - «Με κάθε τουίτ το έξυπνο χαλί που τινάσσεται μόνο του» - «Για 60 λεπτά τέκνο Βρούτε;». Αυτές είναι μόνο κάποιες από τις ατάκες που μπορεί να συναντήσει κανείς στο Twitter τις τελευταίες ώρες κάτω από το hashtag #60_λεπτά_το_τουίτ. 


Για τους αμύητους στα σόσιαλ μίντια, το hashtag είναι μία από τις σημαντικότερες λειτουργίες των κοινωνικών δικτύων, το οποίο καθιερώθηκε και χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό για συγκέντρωση όλων των τουίτς γύρω από μια συζήτηση. 

Αυτή τη φορά λοιπόν το βασικό θέμα συζήτησης δεν είναι ο προϋπολογισμός, ούτε το ποδόσφαιρο και κάποιο ριάλιτι, αλλά το #60_λεπτά_το_τουίτ που έχει μετατραπεί στο απόλυτο τρέντ, με τα σχόλια να δίνουν και παίρνουν από πλήθος χρηστών που επιστρατεύουν το χιούμορ τους και συμμετέχουν στη συζήτηση. 
Όλα ξεκίνησαν από έναν άτυπο εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται εδώ και αρκετό καιρό στα σόσιαλ μίντια. Γνωστά accounts, λογαριασμοί δηλαδή που αντιστοιχούν σε δημοφιλείς και υπερδραστήριες περσόνες του διαδικτύου, φαίνεται ότι έχουν αποστασιοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο παρελθόν τον υποστήριζαν με μένος, εξαπολύοντας, μάλιστα, συχνά χυδαίες και προσωπικές επιθέσεις, σε όποιον τολμούσε να ασκήσει οποιαδήποτε μορφής πολιτική κριτική. Η στάση τους αυτή και η ανωνυμία τους είχε κατατάξει σε μία πολυπληθή ομάδα/στρατιά του Διαδικτύου που έχει γίνει γνωστή ως "πολιτικά τρολς". Τόνοι μελανιού έχουν χυθεί για τη δραστηριότητά τους, με την υπογράφουσα να έχει επιχειρήσει πολλάκις να διεισδύσει στα άδυτά τους. 

Ένας εξ’ αυτών των "ανταρτών", όμως, με την επωνυμία Spider-man @PeterParker_83 φαίνεται να ρίχνει άπλετο φως σ’ ένα προσοδοφόρο επάγγελμα, καθώς περί αυτού πρόκειται, αν ο ισχυρισμός του ευσταθεί. Εν μέσω μίας σύγκρουσης με τους πρώην συντρόφους τους αποκάλυψε ότι όχι απλά βρισκόταν σε έμμισθη υπηρεσία, αλλά μάλιστα πληρωνόταν 0,60 λεπτά το τουίτ. Πριν σπεύσει κανείς να χαρακτηρίσει το ποσό ευτελές, αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος, αλλά και πολλοί ακόμα, γράφουν εκατοντάδες τουίτς την ημέρα, οπότε αξίζει κανείς να κάνει τον λογαριασμό… 

Η αποκάλυψη ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με πολλούς πρωτοκλασάτους χρήστες να μπαίνουν στο παιχνίδι και να κατονομάζει ο ένας τον άλλον (Γερογκρινιάρης, Yiastra, Κανέκος, Δραχμend, ο Al-Auh-Andro‏ και άλλους) ότι πληρώνονται για τις υπηρεσίες τους. Άλλοι απάντησαν, χαρακτηρίζοντάς τον συκοφάντη και απαιτώντας αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του. Κάπου εδώ μπαίνει στο παιχνίδι και ο Εddie‏ @N0nServ1am, ο οποίος έβγαλε στη φόρα κάποια παλαιότερα τουιτ του χρήστη Yiastra, όταν το 2012 ο σημερινός ένθερμος υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ, υμνούσε την Χρυσή Αυγή! 

Το μόνο σίγουρο είναι με τις εκατέρωθεν αυτές διαδικτυακές μαχαιριές άνοιξε για τα καλά ο ασκός του Αιόλου. Ενδέχεται, όμως, το όλο σκηνικό να αποτελεί μία τρολιά που στόχο έχει τον αποπροσανατολισμό ή την ανάδειξη ασήμαντων και απρόσωπων ατόμων που κρύβονται πίσω από όχι και τόσο ευφυή ψευδώνυμα. Μένει να δούμε…

Το tweet από το οποίο ξεκίνησε ο «χαμός» στο Twitter


















Πηγή : protothema.gr


Ο στρατός του ΣΥΡΙΖΑ σε πλήρη ανάπτυξη κτυπάει στόχους σε όλη την Ελλάδα



Μετά το ΠΑΜΑΚ αντιεξουσιαστές κουκουλοφόροι κτύπησαν τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης και τραυμάτισαν με λοστούς εργαζόμενο ενώ έσπασαν αυτοκίνητα πολιτών.

Σύμφωνα με το thestival.gr, περίπου 20 άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους επιτέθηκαν στην είσοδο του κτιρίου που στεγάζει την TV100 και τον FM100, στην οδο Ν. Γερμανού 1, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πέταξαν μπογιές και έσπασαν υαλοπίνακες, ενώ προκάλεσαν φθορές σε σταθμευμένα οχήματα.

Τρία από τα οχήματα που υπέστησαν φθορές ανήκουν στη ΔΕΠΘΕ και ένα σε ιδιώτη. Κάποιοι από τους κουκουλοφόρους χτύπησαν έναν εργαζόμενο της TV100 με λοστούς, τραυματίζοντάς τον ελαφρά. Παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Οι δράστες πέταξαν φέιγ βολάν, τα οποία έγραφαν "για κάθε δελτίο των 8 ένα σπασμένο τηλεοπτικό σταθμό" και "νίκη στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα".








Προκλητική και πάλι η Τασία έκανε τα πάντα για να υπάρξει συγκάλυψη στο σκάνδαλο Καμμένου



Η Τασία Χριστοδουλοπούλου είναι ο κατάλληλος άνθρωπός στην κατάλληλη θέση για να συγκαλύπτει, με τον γνωστό ψυχρό και ανήθικο τρόπο της που προκαλεί βουλευτές και πολίτες που την παρακολουθούν.

Διαβάζουμε το ρεπορτάζ στο iefimerida.gr

Καβγάς Βενιζέλου, Βορίδη με Τασία: «Το μπλαζέ ύφος αλλού... » -«Καλό δρόμο, καλά Χριστούγεννα...»

Με καβγάδες διεξήχθη η συζήτηση για την αποτυχημένη πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. 

Μετά από μια συνεδρίαση 4 ωρών και μία σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της προέδρου της επιτροπής Τασίας Χριστοδουλοπούλου και του  Ευάγγελου Βενιζέλου, η επιτροπή απέρριψε το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης να κληθούν ο Πάνος Καμμένος, ο Δημήτρης Βίτσας και ο Νίκος Κοτζιάς στην επιτροπή προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το θέμα της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Για την απόρριψη του αιτήματος η κυρία Χριστοδουλοπούλου χρησιμοποίησε ως πρόσχημα το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε το αίτημα της με το άρθρο 43 του κανονισμού το οποίο προβλέπει απόλυτη πλειοψηφία και όχι με το 41 Α που δίνει το δικαίωμα στην αντιπολίτευση να καλεί στην επιτροπή τα πρόσωπα που θέλει να εξετάσει.

Η Νέα Δημοκρατία για να ξεπεράσει τον σκόπελο κατέθεσε νέα πρόταση επικαλούμενη το άρθρο 41 Α όμως η κ. Χριστοδουλοπούλου δεν την έκανε δεκτή για την συγκεκριμένη ψηφοφορία και είπε πως αυτή η πρόταση θα συζητηθεί σε άλλη συνεδρίαση.

Λίγο πριν την ψηφοφορία έγινε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πολιτικών:

Χριστοδουλοπούλου: Απαξιώνεται σκοπίμως η επιτροπή για να διατηρηθεί ένα θέμα ανοιχτό το οποίο κατά την άποψή σας πουλάει, αυτό δεν θα το επιτρέψω.
Το αίτημα που κάνατε ήταν καταχρηστικό να περάσουμε στην ψηφοφορία.
Βενιζέλος: Να μάθετε να εκφράζεστε κοινοβουλευτικά, το μπλαζέ  ύφος δε συνιστά κοινοβουλευτικό ύφος
Χριστοδουλοπούλου: Αυτό είναι το ύφος μου κ Βενιζέλε,  το ξέρετε, δεν αλλάζω ύφος αναλόγως με ποιον μιλάω.
Βενιζέλος: Δώστε μου το λόγο επί του κανονισμού
Χριστοδουλοπούλου: Όχι δεν σας τον δίνω δεν έχω τελειώσει. Στην επόμενη συζήτηση επικαιροποιείστε ξανά το αίτημα σας , μπορεί ο κ. Λοβέρδος να βρει άλλα 100 έγγραφα και να έχουμε καλύτερη τεκμηρίωση.
Βενιζέλος: Συστηματικά και επίμονα απαξιώνετε το ρόλο των βουλευτών ιδίως  της αντιπολίτευσης. Έχετε την θεωρία ότι οι ενέργειες της αντιπολίτευσης γίνονται για λόγους επικοινωνιακούς, για το θεαθήναι, ότι μπορεί η αντιπολίτευση να λειτουργεί καταχρηστικά και ως εκτούτου να απαγορευθεί η λειτουργία της. Από ένα σημείο και μετά θεωρείτε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία έχει δικαίωμα να ψηφίζει νόμους αλλά να  απορρίπτει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο , θεωρείτε ότι η  αντιπολίτευση είναι ενοχλητική και ο,τι κάνει το κάνει μόνο ως θέαμα προς τέρψιν των τηλεθεατών.Η  αντίληψη αυτή είναι  αντισυνταγματική, αντιδημοκρατική, αυταρχική και δείχνει παντελή έλλειψη σεβασμού και  κατανόησης  του τι σημαίνει κοινοβουλευτική Δημοκρατία.Η κοινοβουλευτική δημοκρατία λειτουργεί έτσι, μέσα στο κοινοβούλιο διεξάγονται συζητήσεις , η αντιπολίτευση δεν μιλάει στο κοινοβούλιο για να κερδίσει μια απόφαση όταν με την αρχή της δεδηλωμένης είναι δεδομένο ποιοι ψηφίζουν υπέρ  και ποιοι  κατά. Έχετε αξιακή διαφωνία με αυτά δεν μπορείτε να αντιληφθείτε τι σημαίνει δικαίωμα μειοψηφίας.
Χριστοδουλοπούλου: Εγώ που είμαι μια ζωή στην μειοψηφία δεν το έχω καταλάβει και το έχετε καταλάβει εσείς που είστε καθεστωτικοί 
Βενιζέλος: Εσείς είστε καθεστωτική αλλά είστε και ανιστόρητη  δεν έχετε καταλάβει τίποτα.

Η ένταση συνεχίστηκε με τη Νέα Δημοκρατία να δηλώνει ότι απέχει από την ψηφοφορία και  αποχωρεί και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να χαρακτηρίζει την ψηφοφορία παράνομη.

Βορίδης: Η στάση σας δείχνει αγωνιώδη και απέλπιδα προσπάθεια συγκαλύψεως της υπόθεσης.
Βενιζέλος: Δεν μετέχω στην ψηφοφορία την θεωρώ παράνομη.  Κάνετε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να καλύψετε τον εταίρο  σας όπως κάνεις συνεχώς ο κ. Τσίπρας. Παραβιάζεται βάναυσα τον κανονισμό.
Χριστοδουλοπούλου: Δεν πειράζει αυτό είναι η δική σας άποψη
Βορίδης: θα αποχωρήσουμε  διότι βλέπουμε  μια προσπάθεια συγκάλυψης. Παραβιάζετε  ευθέως τον κανονισμό και αποχωρούμε.
Χριστοδουλοπούλου: Θα ψηφίσουμε μόνοι μας, πηγαίνετε στο καλό καλά Χριστουγέννα απεμπολείτε  το δικαίωμα σας.

Λίγο πριν αποχωρήσει ο κ Βενιζέλος η κυρία Χριστοδουλόπουλου με τους βουλευτές της πλειοψηφίας χαρακτήρισαν το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας καταχρηστικό διότι όπως είπαν εξυπηρετεί κομματικές σκοπιμότητες.

Η φράση αυτή προκαλεί εκ νέου την έκρηξη του κ. Βενιζέλου ο οποίος ανέφερε πως πρέπει να γίνει πρόταση μομφής στην κυρία Χριστοδουλόπουλου

Βενιζέλος: Πρέπει να υποβληθεί  πρόταση μομφής εναντίον σας για αυτό που κάνετε και αυτό που είπατε είναι ακραία και βάναυση παραβίαση του Συντάγματος. Είναι ντροπή αυτό που κάνετε και αυτό που λέτε. Λέτε πράγματα χωρίς να έχετε αντιληφθεί τις θεσμικές επιπτώσεις που έχουν.

Τελικά η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε νέο αίτημα επικαλούμενη το άρθρο 41Α  του κανονισμού αυτή τη φορά και ζήτησε εκτός από τους  τρεις Υπουργούς να έρθουν στην επιτροπή  ο μεσάζοντας Παπαδόπουλος  και άλλοι  αξιωματικοί  που εμπλέκονται στην όλη υπόθεση. Το αίτημα αυτό θα συζητηθεί σε νέα συνεδρίαση της επιτροπής θεσμών.






Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, αναφορικά με τις τροπολογίες που έφερε εσπευσμένα ο ΣΥΡΙΖΑ



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, αναφορικά με τις τροπολογίες που έφερε εσπευσμένα ο ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που δήθεν κόπτεται για την πάταξη της φοροδιαφυγής, κατέθεσε για μια ακόμη φορά βροχή τροπολογιών σε ένα εντελώς άσχετο νομοσχέδιο που διαγράφουν με φωτογραφικό τρόπο πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Καλούμε εδώ και τώρα την Κυβέρνηση να αποσύρει τις Χριστουγεννιάτικες τροπολογίες και τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο να πει στους Ελληνες πολίτες ποιοι επιχειρηματίες ευνοούνται και για ποιον λόγο η Κυβέρνησή τους αντιμετωπίζει σαν να ‘ναι Άγιος Βασίλης».


Βανδαλισμοί κατά Ορθόδοξων εκκλησιών στην Κορυτσά



Οι ορθόδοξοι στην Κορυτσά προετοιμάζονται για την μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων. Όμως η ήρεμη ζωή τους διαταράσσεται συνεχώς από τις επιθέσεις των ειδωλολατρών και τον εξτρεμιστών της περιοχής.

Έτσι με την κάλυψη της δήθεν ληστείας, των λίγων χρημάτων, στα παρεκκλήσια, άτομα “αγνώστων” στοιχείων ξεκίνησαν μια εκστρατεία καταστροφών των χώρων λατρείας στην Κορυτσά.

Την Παρασκευή που μας πέρασε καταστράφηκε το παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία στην είσοδο της πόλης και χθες λίγο πιο κάτω κατεστράφη το παρεκκλήσι της Μεταμορφώσεως του Κυρίου που βρίσκεται στην αυλή του ομώνυμου ναού, στο πάρκο της Κορυτσάς.

Από τις εικόνες διαφαίνεται το μίσος που έχουν αυτοί οι άνθρωποι στην ψυχή τους, καθώς με βαριοπούλα έχουν καταστρέψει το παρεκκλήσι. Όλοι ξέρουν ποιοι είναι αλλά κανείς δεν τολμά να το ομολογήσει. Φυσικά αυτό που συμβαίνει είναι μόνο η αρχή, γιατί είναι γνωστό πως τα εξτρεμιστικά στοιχεία αναπτύσσονται και δυναμώνουν, όσο από την κρατική και θρησκευτική προπαγάνδα τόσο και από την ανθελληνική και αντι-ορθόδοξη, προπαγάνδα των ΜΜΕ.

Ο κίνδυνος που διατρέχουν οι ορθόδοξοι είναι μεγάλος και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα. Τέτοιες πράξεις καταστρέφουν την θρησκευτική αρμονία στην χώρα και αποτελούν ωμή κατά των ορθοδόξων και των Ελλήνων της περιοχής.



Πηγή : eleftherostypos.gr


ΗΠΑ: Ορατός ο κίνδυνος παύσης λειτουργίας της κυβέρνησης


Παρά την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου

Παρά την κινητοποίηση που υπάρχει το τελευταίο 24ωρο στο Κογκρέσο για την ψήφιση του νομοσχεδίου μεταρρύθμισης του φορολογικού κώδικα στις ΗΠΑ, ο κίνδυνος παύσης της λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στο τέλος της εβδομάδας, παραμένει ορατός. 

Οι δαπάνες του προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας που προώθησε, ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα (Obamacare) διχάζουν τους Ρεπουμπλικάνους στην Βουλή των Αντιπροσώπων και την Γερουσία, μεταδίδει το CNN.

Η λειτουργία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης βρίσκεται σε κίνδυνο, εκτός κι αν ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο για τις μεσοπρόθεσμες δαπάνες της, πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (22 Δεκεμβρίου) οπότε και λήγει η ισχύ προηγούμενου έκτακτου νομοθετήματος για την κάλυψη των άμεσων ομοσπονδιακών δαπανών. «Η κατάσταση μοιάζει με την περίπτωση να έχει κάποιος διαγνωστεί ότι δεν πάσχει από καρκίνο και να παρασυρθεί μετά από μια νταλίκα»,  δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρεπουμπλικάνος Μάρκ Γουόλκερ που εκλέγεται στην Βόρεια Καρολίνα και ηγείται μιας συντηρητικής ομάδας για οικονομικά θέματα. 

Ο Γουόλκερ ανησυχεί για το ενδεχόμενο αμέσως μετά την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου, η ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων στην Γερουσία να εντάξει την χρηματοδότηση του Obamacare, στο νομοσχέδιο χρηματοδότησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Παράλληλα, εκφράζεται ανησυχία για το ενδεχόμενο, οι Ρεπουμπλικάνοι στην Γερουσία να ενσωματώσουν στο ίδιο νομοσχέδιο τις δαπάνες των προγραμμάτων αποκατάστασης των καταστροφών για τις περιοχές των ΗΠΑ που επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα, χωρίς ωστόσο, να υπάρχει πρόβλεψη αντιστάθμισης τους, από την διαχείριση άλλων προγραμμάτων. Στο επίκεντρο της παραπάνω ανησυχίας βρίσκεται το ενδεχόμενο περαιτέρω αύξησης του ελλείμματος, στον κεντρικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ.

Οι Ρεπουμπλικάνοι στην Βουλή των Αντιπροσώπων έχουν ενημερώσει ότι θα προσθέσουν δαπάνες 81 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση καταστροφών, στην δική τους έκδοση του νομοσχεδίου για τις δαπάνες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων και αμυντικών δαπανών. Η ψηφοφορία στην Βουλή των Αντιπροσώπων για την έγκριση του νομοσχεδίου των ομοσπονδιακών δαπανών αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα. Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικάνοι δεν περιμένουν κάποια βοήθεια από τους Δημοκρατικούς, οι οποίοι παραπονούνται ότι έμειναν εκτός της διεξαγωγής των σχετικών διαπραγματεύσεων.

Ωστόσο, το νομοσχέδιο αυτό, εκτιμάται ότι δεν θα γίνει αποδεκτό από την Γερουσία, καθώς οι Δημοκρατικοί στο αναφερόμενο νομοθετικό σώμα, υποστηρίζουν ότι το νομοσχέδιο πρέπει να περιλαμβάνει συμφωνία για την χρηματοδότηση όλων των ομοσπονδιακών προγραμμάτων, μαζί με τις ανάγκες χρηματοδότησης του αμερικανικού Πενταγώνου. Έτσι, οι γερουσιαστές αναμένεται ότι θα απομονώσουν τις αμυντικές δαπάνες και θα στείλουν το νομοσχέδιο πίσω στην Βουλή των Αντιπροσώπων, προκαλώντας την οργή των μελών του αναφερόμενου νομοθετικού σώματος, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στην Γερουσία, Μιτς Μακόνελ έχει προχωρήσει σε συμφωνία με την Γερουσιαστή Σούζαν Κόλινς από το Μέιν προκειμένου στο νομοσχέδιο για τις ομοσπονδιακές δαπάνες να συμπεριληφθούν και οι δαπάνες για την μείωση του κόστους υγειονομικής ασφάλισης για τους Αμερικανούς με χαμηλά εισοδήματα στο πλαίσιο λειτουργίας του Obamacare. Η συμφωνία αυτή, έγινε για την θετική ψήφο της Κόλινς στο νομοσχέδιο της φορολογικής μεταρρύθμισης.

«Δεν της δώσαμε μία τέτοια διαβεβαίωση»,  δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μπράντλεϊ Μπάιρν από την Αλαμπάμα, διευκρινίζοντας ότι: «Η γερουσιαστής μπορεί να πήρε μία τέτοια διαβεβαίωση από την ηγεσία της Γερουσίας και όχι από την Βουλή των Αντιπροσώπων».

Στην ψήφιση μεσοπρόθεσμων νομοσχεδίων για τις ομοσπονδιακές δαπάνες αντιδρούν αρνητικά οι συντηρητικοί, προκαλώντας προβλήματα στην διαδικασία. Έτσι, θεωρείται πιθανό να προκληθεί πρόβλημα για την ψήφιση ενός νομοσχεδίου μέχρι την λήξη της προθεσμίας που σήμερα παραμένει ενεργή, αναγκάζοντας τα μέλη του Κογκρέσου να καθυστερήσουν την προγραμματισμένη για την Παρασκευή αναχώρησή τους από την Ουάσινγκτον, για τις διακοπές των εορτών.

«Ο συμβιβασμός αυτός, θα καταπέσει στην ολομέλεια. Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν έχει καταστήσει σαφές ότι η ηγεσία (των Ρεπουμπλικάνων) στην Γερουσία μπορεί να προχωρήσει σε οποιασδήποτε δεσμεύσεις κρίνει σκόπιμες, σχετικά με το αναφερόμενο νομοθετικό σώμα. Ωστόσο, οι δεσμεύσεις αυτές, δεν έχουν ισχύ στην Βουλή των Αντιπροσώπων και τα μέλη μας. Στην περίπτωση που καταλήξουμε σε κάτι τέτοιο, νομίζω ότι θα είναι καταστροφικό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρεπουμπλικάνος Τομ Κολ, που είναι μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Δεν υπάρχει η συναίνεση στην Βουλή των Αντιπροσώπων για μία τέτοια εξέλιξη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρεπουμπλικάνος Μαρκ Μίντοους από την Βόρεια Καρολίνα που προεδρεύει στην συντηρητική ομάδα (House Freedom Caucus). Πολλοί Ρεπουμπλικάνοι που είναι μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων δηλώνουν ότι δεν θα συμπράξουν σε κινήσεις της τελευταίας στιγμής για την προώθηση μιας εξέλιξης που έχει αποφασίσει η Γερουσία. Έτσι, είναι ενδεχόμενο να συνεχιστεί το νομοθετικό “πινγκ πονγκ” μεταξύ των δύο νομοθετικών σωμάτων, στην περίπτωση που η Βουλή των Αντιπροσώπων αφαιρέσει από το νομοσχέδιο των δαπανών τις προβλέψεις για την κάλυψη των δαπανών υγειονομικής ασφάλισης και το στείλει για την διεξαγωγή ψηφοφορίας, πίσω στην Γερουσία.

Μία τέτοια (αρνητική) εξέλιξη θα απαιτήσει περισσότερο χρόνο για την ψήφιση ενός μεσοπρόθεσμου νομοσχεδίου ομοσπονδιακών δαπανών, θέτοντας σε πραγματικό κίνδυνο την λειτουργία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, μέχρι μεθαύριο τα μεσάνυχτα.

Ο Κολ τόνισε επίσης, ότι οι Ρεπουμπλικάνοι και των δύο νομοθετικών σωμάτων θα είναι αναγκαίο να παραμείνουν στην Ουάσινγκτον μέχρι την διασφάλιση της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης και παρά τις απειλές μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, ότι θα εγκαταλείψουν την αμερικανική πρωτεύουσα. 

«Στην περίπτωση που δεν καταλήξουμε σε συμφωνία θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να μείνεις στην πόλη. Δεν μπορείς με ήσυχη την συνείδησή σου να εγκαταλείψεις την Ουάσινγκτον και η κυβέρνηση να παύσει να λειτουργεί. Εάν έχουμε ν’ ασχοληθούμε καθημερινά με τις δαπάνες ασφάλισης για την υγεία, αυτό δεν δημιουργεί πρόβλημα σε εμένα», τόνισε.

Ακόμη και Δημοκρατικοί που εδώ και μήνες υποστηρίζουν την διεξαγωγή ψηφοφορίας για την διασφάλιση της χρηματοδότησης του Obamacare, αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν είναι προετοιμασμένοι για να βοηθήσουν τους Ρεπουμπλικάνους, προκειμένου ν’ αποφευχθεί μία ενδεχόμενη παύση λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Το ηγετικό στέλεχος των Δημοκρατικών στην Βουλή των Αντιπροσώπων, Στένι Χόγερ, δήλωσε ότι η δικομματική συμφωνία στην Γερουσία για την συνέχιση της κάλυψης των δαπανών υγείας του Obamacare, είναι «μια ιδιαιτέρως εποικοδομητική προσπάθεια», αλλά θα έπρεπε να είχε γίνει πριν από μήνες. Ο ίδιος, τόνισε ότι σήμερα, είναι αργά προκειμένου να επηρεάσεις την ασφαλιστική αγορά. «Δεν νομίζουμε ότι θα ελαφρύνει το οικονομικό κόστος των υπηρεσιών υγείας για το 2018. Όλα έχουν πλέον καθοριστεί, καθώς το συμβόλαια με τις παροχές υγείας, έχουν αγοραστεί», συμπλήρωσε.

Στο μεταξύ, την στρατηγική τους στο ζήτημα που προκύπτει με την κάλυψη των οικονομικών δαπανών του Obamacare, καθορίζουν και οι συντηρητικοί Ρεπουμπλικάνοι στην Βουλή των Αντιπροσώπων, που αντιδρούν στην ψήφιση δαπανών που αυξάνουν το έλλειμμα.

Οι ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων στην Βουλή των Αντιπροσώπων, εκτιμούν ότι ίσως ο Μακόνελ μεταθέσει το ζήτημα της χρηματοδότησης του Obamacare για τις αρχές του 2018, διευκολύνοντας την πορεία των εξελίξεων για την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση.

Από την άλλη μεριά, η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε το νομοσχέδιο για το νέο φορολογικό κώδικα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (ώρα Ουάσινγκτον).

Το νομοσχέδιο πηγαίνει τώρα στην Βουλή των Αντιπροσώπων, για την διεξαγωγή τελικής ψηφοφορίας, αργότερα σήμερα.


TO BHMA


Που είσαι κ. Λουράντο τώρα; Ήθελες εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ τα φαρμακεία (video)


Στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών προχωρά το υπουργείο Υγείας αιφνιδιάζοντας τους φαρμακοποιούς.

Το θέμα είναι που που είναι ο κ. Λουράντος τώρα που στήριζε φανατικά τον ΣΥΡΙΖΑ και ήταν εναντίον στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών κατεβάζοντας σε πολλές ημέρες απεργίας τα φαρμακεία. Μάλιστα απειλούσε το 2015 πως με τον ρόλο του πρόεδρου των φαρμακοποιών θα κάνει τα φαρμακεία εκλογικά κέντρα κατά της κυβέρνησης Σαμαρά και είχαν κατεβάσει για μέρες !





Απίστευτη πρόκληση Τούρκου βουλευτή: Να προσέχει ο Καμμένος, θα φάει καμιά βαριοπούλα στο κεφάλι!



«Δεν θα επιτρέψουμε να κάνουν στα δικά μας νησιά μπάρμπεκιου και να κουνάνε το δάχτυλο στην Τουρκία» λέει ο Οζτούρκ Γιλμάζ

«Σοκ» προκαλούν οι απίστευτα προκλητικές δηλώσεις Τούρκου βουλευτή κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Ο Οζτούρκ Γιλμάζ, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι κατέχει τουρκικά εδάφη -αναφερόμενος σε νησιά και βραχονησίδες του Αιγαίου- προειδοποιώντας παράλληλα τη χώρα μας να μην... δοκιμάζει την υπομονή της Τουρκίας και τον κ. Καμμένο... να προσέχει τι λέει.

«Όταν το CHP έρθει στην εξουσία, θα αποκαλύψουμε ένα-ένα τα τουρκικά ονόματα 156 νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο, που ανήκουν στην Τουρκία και θα το διακηρύξουμε σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο Γιλμάζ, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1. 
«Η Ελλάδα ας μην δοκιμάζει την υπομονή της Τουρκίας με το να κατέχει τα δικά μας εδάφη εκεί. Ο Έλληνας υπουργός θα φάει καμιά βαριοπούλα στο κεφάλι εκεί που δεν το περιμένει» προσέθεσε, σχολιάζοντας δηλώσεις του Πάνου Καμμένου για τη στάση της Τουρκίας.

«Δεν θα επιτρέψουμε να κάνουν στα δικά μας νησιά μπάρμπεκιου και να κουνάνε το δάχτυλο στην Τουρκία» συμπλήρωσε, καλώντας τον κ. Καμμένο «να προσέχει τα λόγια του».



Πηγή : protothema.gr


Απόπειρα της κυβέρνησης να διαγράψει πρόστιμα εκατομμυρίων καταγγέλλει η ΝΔ



«Καλούμε εδώ και τώρα την Κυβέρνηση να αποσύρει τις Χριστουγεννιάτικες τροπολογίες και τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο να πει στους Έλληνες πολίτες ποιοι επιχειρηματίες ευνοούνται και για ποιον λόγο η Κυβέρνησή τους αντιμετωπίζει σαν να ‘ναι Άγιος Βασίλης», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Απόπειρα της κυβέρνησης να διαγράψει με φωτογραφικό τρόπο πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ με «φωτογραφικό τρόπο» καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία μέσω μίας εκ των 35 τροπολογιών που κατατέθηκαν σε δύο νομοσχέδια σε διάστημα δύο ωρών.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει «τις Χριστουγεννιάτικες τροπολογίες» και ζητά από τον υπουργό Οικονομικών να πει στους πολίτες ποιοι επιχειρηματίες ευνοούνται.

Μεταξύ άλλων, οι τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή προβλέπουν απώλεια 24 εκατομμυρίων ευρώ από τα δημόσια έσοδα το επόμενο έτος, λόγω παράτασης της αναστολής φορολόγησης της υπεραξίας που προκύπτει από την πώληση ακινήτων με «επαχθή αιτία».

Την απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας ζήτησε με παρέμβαση του στη Βουλή και ο Γιάννης Κουτσούκος από την Δημοκρατική Συμπαράταξη, επισημαίνοντας ότι η ρύθμιση πρέπει να έρθει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής συνοδευόμενη από αναλυτικό πίνακα με τα πρόσωπα που ευνοούνται από την διαγραφή προστίμων καθώς και με το συνολικό ποσό που διαγράφεται.

Παράλληλα ο κ. Κουτσούκος άφησε υπόνοιες ότι οι διατάξεις μπορεί αφορούν την καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, κάτι που διέψευσαν κυβερνητικοί κύκλοι.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου είπε ότι η τροπολογία έρχεται να εξορθολογήσει υπέρμετρες προσαυξήσεις σε φορολογικά πρόστιμα που επεβλήθησαν έως το τέλος του 2013.



Πηγή: skai.gr


Στο έλεος κουκουλοφόρων και κακοποιών τα Πανεπιστήμια! Διέλυσαν το ΠΑΜΑΚ



Εισβολή στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας πραγματοποίησαν άγνωστοι λίγο μετά τις 8 το βράδυ, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές. 

Περίπου 15 άτομα ανέβηκαν στον τρίτο όροφο του κτιρίου του Πανεπιστημίου, όπου βρίσκονται τα γραφεία της διοίκησης, και τα έκαναν γυαλιά καρφιά.

Οι κακοποιοί κουκουλοφόροι ανεξέλεγκτοι και εκμεταλλευόμενοι το καθεστώς ανομίας που υπάρχει με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κατάφεραν να εισβάλλουν στο χώρο, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από το προσωπικό φύλαξης και ανέβηκαν στον τρίτο όροφο, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Διοίκησης ανενόχλητοι. Εκεί έσπασαν τζάμια, πέταξαν μπογιές και κατέστρεψαν υπολογιστές και άλλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Την επίθεση γνωστοποίησε και μέσω ανάρτησής του στο Facebook ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, Αχιλλέας Ζαπράνης, σχολιάζοντας με δηκτικό τρόπο την επίθεση.

«Η Δημοκρατία μας, ως πότε θα τους ανέχεται; Ανακαινισμένη η πρυτανεία του ΠΑΜΑΚ μετά την επίσκεψη των δημοκρατικών δυνάμεων. Η Δημοκρατία έχει πολλούς τρόπους για να επιλύονται οι διαφορές, όπως διδακτικά μου επεσήμανε ο κ. Γαβρόγλου. Μόνο που εγώ διαφωνώ με τους τρόπους στους οποίους επιδεικνύει ανεξήγητη ανοχή…», έγραψε ο κ. Ζαπράνης.








Πλειστηριασμούς πάση θυσία θέλει η κυβέρνηση: Αυτεπάγγελτη η δίωξη όσων εμποδίζουν ή απειλούν



Σήμερα ψηφίζεται η τροπολογία που στέλνει φυλακή τους αλληλέγγυους - Την ίδια ώρα στα προγράμματα των πλειστηριασμών περιλαμβάνονται ακόμα και γκαρσονιέρες

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  μετατράπηκε σε «κράτος τιμωρό» των ασθενέστερων οικονομικά πολιτών, αλλά και των λαϊκών τάξεων, που έχουν περιέλθει σε πραγματική οικονομική αδυναμία να εκπληρώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις μετά την  ψήφιση των μνημονίων και τις τεράστιες απώλειες από τις ονειροπόλες οικονομικές προσεγγίσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη που  επιβάρυναν τις επόμενες γενναίες των Ελλήνων πολιτών με κάποια δισ. ευρώ.


Η κυβέρνηση ευρισκόμενη μπροστά στο αξεπέραστο τοίχος που έχουν ανυψώσει οι δανειστές μας, μετά τα μνημόνια που υπέγραψε με ελαφρά τη καρδία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατάθεσε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφίζει αντιλαϊκά μέτρα κατά των δανειοληπτών που η ίδια κυβέρνηση με τα νομοθετικά μέτρα της τους οδήγησε στον οικονομικό όλεθρο και στην αδυναμία εκπλήρωσης των δανειακών και γενικότερα οικονομικών τους υποχρεώσεων.      

Πλέον βγαίνουν στο ηλεκτρονικό σφυρί ακόμη και γκαρσονιέρες  για καθυστερούμενα  μικροποσά και όχι βίλες με πισίνες όπως θέλει στο πλαίσιο του λαϊκισμού της η κυβέρνηση να  επικαλείται. 
«Η κυβερνητική καραμέλα» που ανά πάσα στιγμή προβάλλεται με την συνεργασία της απομείνασας πλειοψηφίας  (καθώς η μειοψηφία αποχώρησε), της ηγεσίας του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγίου  και Δωδεκανήσου ότι οι παρεμβάσεις των περιθωριακών  και εναλλακτικών κατά την  διεξαγωγή των πλειστηριασμών, εξυπηρετούν «επαγγελματίες» κακοπληρωτές που έχουν ακίνητα πολλών τετραγωνικών μέτρων με πισίνες στα Βόρεια προάστια, δεν μπορεί πλέον να γίνει πιστευτή.

Και  αυτό γιατί σύμφωνα με τα προγράμματα των πλειστηριασμών που αναρτώνται, καταρρίπτεται  ο κυβερνητικό μύθος ότι ματαιώνονται οι πλειστηριασμοί των «εχόντων και κατεχόντων», καθώς εκπλειστηριάζονται τα σπίτια των μη εχόντων και καταστρέφονται   από τις Κυβερνητικές ενέργειες που εκτελέστηκαν μετά από τις επιταγές των δανειστών προς την «γέσμαν» κυβέρνηση των Αθηνών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την μια πλευρά προσπαθεί να είναι αρεστή στους δανειστές  μας,  λαμβάνοντας δρακόντεια νομοθετικά μέτρα ασφαλείας για την  επιτυχή διεξαγωγή των πλειστηριασμών των ακινήτων που βαρύνονται με κόκκινα δάνεια και από την άλλη εκλιπαρεί γονυπετείς τις Τράπεζες  για την βγάλουν από το αντιλαϊκό αδιέξοδο που έχει περιέλθει, δίνοντας κάτω από το τραπέζι στην Ένωση Τραπεζών «γη και ύδωρ»

Ουσιαστικά όπως έλεγαν στον protothema.gr πολιτικοί παρατηρητές η  κυβέρνηση μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή παίζει  καθημερινά ζάρια πάνω στην πλάτη του Ελληνικού λαού, για να χαράξει την κοντόφθαλμη πολιτική της επόμενης, μόλις ημέρας.

Στο πλαίσιο αυτό των κυβερνητικών πυροτεχνημάτων επικράτησης στην εξουσία  κατατέθηκε την Τετάρτη στη Βουλή από τον κ. Κοντονή τροπολογία σε νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα. Ειδικότερα, σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής προβλέπεται η φυλάκιση όσων εμποδίζουν  την διεξαγωγή των πλειστηριασμών  κατοικιών και την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων επιτίθενται  σε συμβολαιογράφους που διενεργούν πλειστηριασμούς.

Αναλυτικότερα, η  ρύθμιση κατατέθηκε σε νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα και σύμφωνα με τις συνοδευτικές εκθέσεις προβλέπει «την αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον προκαλεί απλή σωματική βλάβη ή απειλεί με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη, σε υπάλληλο πλειστηριασμού που διενεργείται κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης».

Παράλληλα,  η ρύθμιση προβλέπει ότι  «τιμωρείται με τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία ποινές (φυλάκιση 6 ή 3 μηνών κατ'  ελάχιστο και κατά περίπτωση) όποιος εισέρχεται και παραμένει σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών κατά την διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, διακόπτοντας ή διαταράσσοντας την ομαλή διεξαγωγή αυτών». 

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, «οι ρυθμίσεις αυτές υπαγορεύονται από λόγους υπέρτερου δημοσιονομικού και δημοσίου συμφέροντος που αποσκοπούν αφενός στη στήριξη και προστασία της εθνικής οικονομίας μέσω της ακώλυτης διενέργειας των πλειστηριασμών ως μέσον ενίσχυσης της ρευστότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και αποφυγής ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των Tραπεζών, αφετέρου στην εξασφάλιση της έννομης προστασίας των συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς ως υπάλληλοι αυτών».

Σύμφωνα με την  επίμαχη  νομοθετική ρύθμιση:

- Αν ο παθών είναι δημόσιος υπάλληλος και η πράξη τελέστηκε κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του ή για λόγους σχετικούς με την εκτέλεση της ή υπάλληλος του πλειστηριασμού κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης και η πράξη τελέστηκε με αφορμή τον πλειστηριασμό, η δίωξη ασκείται αυτεπαγγέλτως.

- Όποιος εισέρχεται παράνομα σε κατάστημα ή χώρο δημόσιας, δημοτικής ή κοινοτικής υπηρεσίας ή ΝΠΔΔ ή επιχείρησης κοινής ωφέλειας ή σε χώρο που χρησιμοποιείται από υπάλληλο πλειστηριασμού κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης ή παραμένει στους χώρους αυτούς παρά τη θέληση της υπηρεσίας ή άλλου υπαλλήλου του πλειστηριασμού που τους χρησιμοποιεί, της οποίας τη θέληση του δηλώνει ο νόμιμος εκπρόσωπος της υπηρεσίας ή ο υπάλληλος της ή ο υπάλληλος του πλειστηριασμού, και προκαλεί έτσι διακοπή ή διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας ή του πλειστηριασμού τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.

- Με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών τιμωρείται όποιος παράνομα εισέρχεται ή παραμένει στους προαναφερόμενους χώρους ή καταστήματα κατά το χρόνο μη διεξαγωγής της υπηρεσίας ή του πλειστηριασμού με σκοπό την παρακώλυση αυτών».

Τέλος, στην περιληπτική αναφορά του περιεχομένου της αξιολογούμενης ρύθμισης το υπουργείο Δικαιοσύνης υποστηρίζει ότι  με την προωθούμενη ρύθμιση «λαμβάνονται μέτρα για τη στήριξη και προστασία της εθνικής οικονομίας, μέσω της ακώλυτης διενέργειας των πλειστηριασμών ως μέσων ενίσχυσης της ρευστότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και αποφυγής ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών και την εξασφάλιση της προστασίας των συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς ως υπάλληλοι αυτών»


Και τα επεισόδια συνεχίζονται
Πέρα από τις νομοθετικές κυβερνητικές αντιλαϊκές πρωτοβουλίες στον τομέα των πλειστηριασμών, υπήρξαν χθες νέα επεισόδια στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, με νέους ψεκασμούς χημικών, ενώ στο στόχαστρο κυβερνητικό στόχαστρο εισήλθε και δημοσιογράφος του protothema.gr

Χθες, λίγο μετά τις 4 μ.μ. οι διαμαρτυρόμενοι έριξαν τις λαμαρίνες και προσπάθησαν να προσεγγίσουν το δικαστικό μέγαρο ενώ τους ψέκασαν με χημικά οι αστυνομικοί και τους απώθησαν. Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι στο Ειρηνοδικείο Αθηνών δεν επρόκειτο να διεξαχθούν πλειστηριασμοί για ληξιπρόθεσμες δόσεις (κόκκινα δάνεια) προς Τράπεζες, το Δημόσιο, κ.λπ.

Κατά τα επεισόδια στο ακούγεται να λέει ο ρεπόρτερ του protothema.gr Χρήστος Χατζησπύρου λίγο πριν πέσει στο έδαφος μετά την βίαιη απώθηση από τους αστυνομικούς  «Είμαι δημοσιογράφος». Μάλιστα, ένα από τους αστυνομικούς προσπάθησε να πατήσει το κινητό  τηλέφωνο ου ρεπόρτερ του protothema.gr  για να το καταστρέψει.


Τα μέλη των κινημάτων που αντιτίθενται στους πλειστηριασμούς προσπάθησαν να παρακάμψουν τον αστυνομικό κλοιό που είχε δημιουργηθεί από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης και από κλούβες των ΜΑΤ. Οι διαδηλωτές ξήλωσαν  λαμαρίνες που υπάρχουν ανάμεσα σε παρακείμενο εργοτάξιο και στο πίσω μέρος του κτιρίου του Ειρηνοδικείου προσπαθώντας να σπάσουν το πρώτο τείχος των αστυνομικών δυνάμεων. 

Οι συμπλοκές ξεκίνησαν αφού μια γυναίκα διαδηλώτρια προσπάθησε να πείσει τους αστυνομικούς που είχαν σχηματίσει ένα πρώτο μπλόκο να της επιτρέψουν να περάσει. Για να τη βοηθήσουν, οι υπόλοιποι διαδηλωτές προσέγγισαν τους αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Ακολούθησε άγρια συμπλοκή, στη διάρκεια της οποίας οι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλλουν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών  από την πίσω πλευρά του κτιρίου όπου είναι ένα εργοτάξιο. Οι αστυνομικοί απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών και με βίαιες απωθήσεις των διαδηλωτών.




Παναγιώτης Λαφαζάνης

Παρών στο Ειρηνοδικείο ήταν και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης που έκανε στο protothema.gr το εξής σχόλιο για την τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα και στέλνει στη φυλακή όσους εμποδίζουν πλειστηριασμούς: «Με την τροπολογία αυτή η Ελλάδα γυρίζει στους πιο σκοτεινούς χρόνους. Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν μαζί με όλο το μνημονιακό μπλοκ θέλουν να γεμίσουν τις φυλακές με πολιτικούς κρατούμενους πλέον. Θέλουν να επαναφέρουν με τον χειρότερο τρόπο τις πολιτικές διώξεις και φυλακίσεις. Δεν θα τους περάσει. Οι πλειστηριασμοί που κάνουν θα ανατρέψουν αυτήν την κυβέρνηση. Αυτό το κίνημα θα δημιουργήσει νέες ελπιδοφόρες εξελίξεις για τη χώρα μας».


Συγκοινωνούντα δοχεία 

Στο μεταξύ στο πλαίσιο των συγκοινωνούντων δοχείων του υπουργείο Δικαιοσύνης και του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγίου  και Δωδεκανήσου το Διοικητικό Συμβούλιο του εν λόγω Συλλόγου  ανακοίνωσε   ότι αναβάλλεται η διαδικασία των  πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία της περιφέρειάς του  με επισπεύδοντες τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τους Δήμους και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι έχουν προγραμματισθεί για τις ακόλουθες ημερομηνίες  έως 3 Ιανουαρίου 2018. Επισημαίνεται ότι στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και αυτοί που αφορούν επισπεύδοντες ιδιώτες θα διεξαχθούν κανονικά.

Σύμφωνα με τον εν λόγω Συμβολαιογραφικό Σύλλογο, η   απόφαση για την αναβολή των πλειστηριασμών ελήφθη προκειμένου να υλοποιηθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις, οι σχετικές με τη διαδικασία διενέργειας πλειστηριασμών και προσθέτει η ανακοίνωση  ότι  «είναι αυτονόητο ότι η διαδικασία διεξαγωγής πλειστηριασμών απαιτεί ευαίσθητους χειρισμούς από όλες τις πλευρές και κοινός στόχος αποτελεί η ομαλή και ασφαλής διεκπεραίωση τους προς το συμφέρον όλων υπό τις παρούσες εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για την Ελληνική κοινωνία και αγορά».

Πάντως, δικηγόροι έθεταν το ερώτημα από που πηγάζει τη νομιμότητα ο επίμαχος Συμβολαιογραφικός Σύλλογος για να λαμβάνει αποφάσεις αναβολής των πλειστηριασμών.



Παναγιώτης Τσιμπούκης
Πηγή : protothema.gr