Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ήταν ενήμερος για όλα και δήλωσε ότι στο Ιράν δόθηκε η μία ευκαιρία μετά την άλλη για να συνάψει συμφωνία. «Το Ιράν πρέπει να κάνει μια συμφωνία, πριν να μην απομείνει τίποτα, και να σώσει αυτό που κάποτε ήταν γνωστό ως ιρανική αυτοκρατορία», ανέφερε ο Τραμπ μέσω ανάρτησης στο Truth Social.
Ο Τραμπ ανέφερε επίσης ότι «Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατασκευάζουν τον καλύτερο και πιο θανατηφόρο στρατιωτικό εξοπλισμό οπουδήποτε στον Κόσμο, ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ, και ότι το Ισραήλ έχει μεγάλο μέρος αυτού, με πολύ περισσότερο να είναι καθ' οδόν και ξέρουν πώς να τον χρησιμοποιήσουν. Ορισμένοι Ιρανοί σκληροπυρηνικοί μίλησαν γενναία, αλλά δεν ήξεραν τι επρόκειτο να συμβεί. Είναι όλοι τους ΝΕΚΡΟΙ τώρα, και τα πράγματα θα χειροτερέψουν! ποιήσουν. Ορισμένοι Ιρανοί σκληροπυρηνικοί μίλησαν γενναία, αλλά δεν ήξεραν τι επρόκειτο να συμβεί. Είναι όλοι τους ΝΕΚΡΟΙ τώρα, και τα πράγματα θα χειροτερέψουν! Έχει υπάρξει ήδη πολύς θάνατος και καταστροφή, αλλά υπάρχει ακόμα χρόνος για να τελειώσει αυτή η σφαγή, με τις επόμενες ήδη προγραμματισμένες επιθέσεις να είναι ακόμα πιο βίαιες».
Αναλυτικά η ανάρτηση Τραμπ:
Έδωσα στο Ιράν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη για να συνάψει συμφωνία. Τους είπα, με τα πιο έντονα λόγια, να «το κάνουν», αλλά όσο σκληρά κι αν προσπάθησαν, όσο κοντά κι αν έφτασαν, δεν μπόρεσαν να το πετύχουν. Τους είπα ότι θα ήταν πολύ χειρότερο από οτιδήποτε γνωρίζουν, προβλέπουν ή τους είπαν, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κατασκευάζουν τον καλύτερο και πιο θανατηφόρο στρατιωτικό εξοπλισμό οπουδήποτε στον Κόσμο, ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ, και ότι το Ισραήλ έχει μεγάλο μέρος αυτού, με πολύ περισσότερο να είναι καθ' οδόν και ξέρουν πώς να τον χρησιμοποιήσουν. Ορισμένοι Ιρανοί σκληροπυρηνικοί μίλησαν γενναία, αλλά δεν ήξεραν τι επρόκειτο να συμβεί. Είναι όλοι τους ΝΕΚΡΟΙ τώρα, και τα πράγματα θα χειροτερέψουν! Έχει υπάρξει ήδη πολύς θάνατος και καταστροφή, αλλά υπάρχει ακόμα χρόνος για να τελειώσει αυτή η σφαγή, με τις επόμενες ήδη προγραμματισμένες επιθέσεις να είναι ακόμα πιο βίαιες. Το Ιράν πρέπει να κάνει μια συμφωνία, πριν να μην υπάρχει τίποτα, και να σώσει αυτό που κάποτε ήταν γνωστό ως Ιρανική Αυτοκρατορία. Όχι άλλος θάνατος, όχι άλλη καταστροφή, απλά κάντε το, πριν να είναι πολύ αργά. Ο Θεός να σας ευλογεί όλους!
Είδηση σοκ στον χώρο του ποδοσφαίρου - Ο Ανδρέας Κυριακόπουλος είναι ο γνωστός μάνατζερ που ανασύρθηκε νεκρός από το ΜΕΤΡΟ Συντάγματος.
Νωρίτερα έγινε γνωστή η τραγική είδηση του θανάτου γνωστού μάνατζερ του ποδοσφαίρου, που ανασύρθηκε νεκρός από το Μετρό Συντάγματος.
Πρόκειται για τον Ανδρέα Κυριακόπουλο, με την εταιρεία Prosport, με την οποία συνεργαζόταν τα τελευταία 12 χρόνια, να του λέει «αντίο» μέσω σχετικής ανακοίνωσης.
Ο Ανδρέας Κυριακόπουλος ξεκίνησε από τον χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας, εργαζόμενος στο τμήμα των διεθνών της Sportday. Στη συνέχεια έγινε μάνατζερ με πολύ μεγάλη επιτυχία.
Υπενθυμίζεται ότι ανασύρθηκε νεκρός από το Πυροσβεστικό σώμα, καθώς παρασύρθηκε από τρένο στις γραμμές του Μετρό στο Σύνταγμα. Επιχείρησαν εννέα Πυροσβέστες με τρία οχήματα στο σημείο. Τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διαπιστώθηκε ο θάνατος του λίγη ώρα μετά.
Καλώδιο μήκους 150 μέτρων είχαν τραβήξει Ρομά καταυλισμού στη Μάνδρα προκειμένου να κλέβουν ρεύμα από κολώνα ηλεκτροφωτισμού αυτοκινητόδρομου, όπως αποκαλύφθηκε από επιχείρηση της ΕΛΑΣ το πρωί της Τετάρτης.
Το συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ που κλήθηκε στην περιοχή, ξήλωσε το καλώδιο.
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την αστυνομική επιχείρηση στη Μάνδρα
Από την Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε πρωινές ώρες της 11-6-2025, ειδική αστυνομική επιχείρηση σε οικισμό της Μάνδρας.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δυτικής Αττικής, της Ο.Π.Κ.Ε., της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, αστυνομικού σκύλου και μη στελεχωμένου αεροσκάφους (drone).
Σκοπός της ευρείας κλίμακας επιχείρησης ήταν η πρόληψη και αντιμετώπιση κάθε μορφής παράνομης δραστηριότητας που έχει καταγραφεί στην εν λόγω περιοχή.
Στο πλαίσιο των ανωτέρω, συνελήφθησαν συνολικά -16- άτομα και σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες για -κατά περίπτωση- κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας και οδήγηση χωρίς την απαιτούμενη άδεια ικανότητας, ενώ βεβαιώθηκαν παραβάσεις Κ.Ο.Κ. για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης κ.α.
Επιπλέον, αποξηλώθηκε από συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, καλώδιο -150- μέτρων το οποίο ήταν συνδεδεμένο με πυλώνα φωτισμού αυτοκινητόδρομου και με το οποίο ηλεκτροδοτούνταν παράνομα οικίες.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρωθυπουργό της Σουηδίας, Ulf Kristersson, στη Στοκχόλμη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι προοπτικές ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας και της άμυνας, καθώς και ζητήματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν εκτενώς τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας σε ζητήματα προστασίας των ανηλίκων από τον ψηφιακό εθισμό. Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στο Kids Wallet, ενώ συζητήθηκαν οι δυνατότητες κοινής ευρωπαϊκής δράσης σε αυτό τον τομέα.
Ανταλλάγησαν ακόμη απόψεις για το τοπίο της Τεχνητής Νοημοσύνης και την Ευρώπη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη να βρεθεί η σωστή ισορροπία ανάμεσα στην καινοτομία, την ανάπτυξη της τεχνολογίας και το ρυθμιστικό πλαίσιο για τις πλατφόρμες και τις εταιρείες τεχνολογίας.
Οι δύο Πρωθυπουργοί συζήτησαν ακόμη τα ζητήματα της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας και της συλλογικής ευρωπαϊκής άμυνας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι οι πρωτοβουλίες που υλοποιούνται για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας είναι σημαντικές, αλλά υπογράμμισε ότι χρειάζεται επιπλέον χρηματοδότηση για την υλοποίηση πρωτοβουλιών κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, στην κατεύθυνση της έκθεσης Draghi. Συζητήθηκαν, τέλος, ζητήματα που αφορούν στο επόμενο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ληστεία σημειώθηκε χθες το βράδυ σε περίπτερο στη Λεωφόρο 62 Μαρτύρων στο Ηράκλειο Κρήτης.
Ένας 33χρονος αλλοδαπός, με ένα αιχμηρό αντικείμενο στο χέρι και με ακάλυπτο πρόσωπο, απαίτησε από τον εργαζόμενο 180 ευρώ και δύο πακέτα τσιγάρα.
Τρομοκρατημένος ο εργαζόμενος του τα έδωσε και ο δράστης αποχώρησε.
Δείτε βίντεο της ληστείας:
Σύμφωνα με πληροφορίες του creta24.gr, ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου δήλωσε ότι ο 33χρονος είχε επιχειρήσει να ληστέψει ακόμη μία φορά το συγκεκριμένο περίπτερο στις 24 Μαΐου, φορώντας μια κούτα στο κεφάλι, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, όμως τότε δεν κατάφερε να πάρει τίποτα.
Ο 33χρονος συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης από την αστυνομία.
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε επίσκεψη στη Μολδαβία, την πρώτη επίσκεψη Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας στη χώρα, όπου είχε συναντήσεις με την Πρόεδρο της Μολδαβίας Maia Sandu και τον Πρωθυπουργό Dorin Recean.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκε η αμοιβαία βούληση ενίσχυσης των διμερών σχέσεων και διεύρυνσης της συνεργασίας, ιδιαίτερα στους τομείς του εμπορίου, της οικονομίας και της ενέργειας, καθώς και παροχής τεχνογνωσίας για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων που αφορούν την εναρμόνιση της Μολδαβίας με το κοινοτικό κεκτημένο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την κα Sandu, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε τη συνδρομή της Ελλάδας στην ενεργειακή ασφάλεια της Μολδαβίας, ενώ τόνισε ότι η μεταφορά φυσικού αερίου από την Ελλάδα στη Μολδαβία και την Ουκρανία μέσω του Διαβαλκανικού Αγωγού φυσικού αερίου είναι κομβική για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και την επιτυχία του Κάθετου Διαδρόμου.
Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ακόμη τις μεγάλες προοπτικές συνεργασίας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στον οποίο η Ελλάδα πρωταγωνιστεί, καθώς και σε έργα συνδεσιμότητας προς όφελος ολόκληρης της περιοχής.
Συζητήθηκαν ακόμη ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος με έμφαση τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ενώ αντηλλάγησαν απόψεις για την πρόοδο της ευρωπαϊκής πορείας της Ουκρανίας.
Ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από την κα Sandu επισκέφθηκε την οικία του Μιχαήλ Κάτσικα, ιστορικό κτίριο που αποτέλεσε την έδρα της Φιλικής Εταιρείας στη Μολδαβία και το οποίο είναι στα σχέδια της ελληνικής Πολιτείας να αποκτήσει.
Κατά την τοποθέτησή του, στο πλαίσιο των δηλώσεων των δύο ηγετών στον Τύπο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε:
«Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε, αγαπητή Maia, καταρχάς σε ευχαριστώ για την πολύ θερμή υποδοχή και για τα ευγενικά σου λόγια. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να είμαι ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Μολδαβία, μια χώρα με την οποία η Ελλάδα έχει πολύ στενούς ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς. Και σας ευχαριστώ που θυμηθήκατε την ιστορία του Αλέξανδρου Υψηλάντη. Η παρουσία του εδώ ήταν ένα συμβολικό γεγονός για την εποχή, η αρχή του εθνικού μας αγώνα ανεξαρτησίας.
Η επίσκεψή μου σήμερα εδώ αντανακλά τη σταθερή μου δέσμευση για την εμβάθυνση της συνεργασίας μας, την ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων και την από κοινού οικοδόμηση ενός κοινού ευρωπαϊκού μέλλοντος. Η κυρία Πρόεδρος και εγώ είχαμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με διάφορα θέματα που αφορούν τη συνεργασία μας και να επιβεβαιώσουμε το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών μας σχέσεων.
Εξάλλου, έχουμε μια πολύ ισχυρή μολδαβική κοινότητα στην Ελλάδα και μια ελληνική κοινότητα στη Μολδαβία, οι οποίες αποτελούν ζωντανές γέφυρες μεταξύ των λαών μας και συμβάλλουν στην ενίσχυση του διαλόγου μας. Πρόσφατα ανοίξαμε πρεσβεία στο Κισινάου, κάτι που αποτελεί απτή απόδειξη της σημασίας που αποδίδουμε στην αναβάθμιση των διμερών μας σχέσεων και των μελλοντικών προοπτικών τους. Όπως επισημάνατε, υπάρχει μεγάλο αναξιοποίητο δυναμικό για την αύξηση του διμερούς εμπορίου, αλλά κυρίως για την ενίσχυση των επιχειρηματικών δεσμών.
Συζητήσαμε εκτενώς για τη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας. Η Ελλάδα μπορεί να ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια της Μολδαβίας μέσω του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου και της Ρεβυθούσας, αλλά ιδίως μέσω της πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης της Αλεξανδρούπολης (FSRU), η οποία μας επιτρέπει, ως Ελλάδα, να είμαστε πάροχοι ενεργειακής ασφάλειας για όλους τους περιφερειακούς εταίρους μας. Και μιλήσαμε για το πώς μπορούμε να κάνουμε αυτόν τον αγωγό φυσικού αερίου να λειτουργεί απρόσκοπτα και να είναι ανταγωνιστικός από άποψη τιμών, κάτι που θα είναι σημαντικό για τη Μολδαβία, αλλά ειδικά και για την Ουκρανία.
Μιλήσαμε επίσης για τις σημαντικές προοπτικές που έχει η χώρα σας όσον αφορά στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Έχετε σημειώσει σημαντική πρόοδο, όπως και εμείς. Η Ελλάδα παράγει σήμερα περισσότερο από το 50% της ηλεκτρικής της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Υπάρχουν μέρες που μπορούμε να παράγουμε έως και 100% των αναγκών μας σε ηλεκτρική ενέργεια από τον άνεμο, τον ήλιο και το νερό. Και έχουμε ενθαρρύνει τις ελληνικές εταιρείες να συμβάλουν ενεργά στην προσπάθεια της Μολδαβίας να αναπτύξει περαιτέρω έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Και είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα δούμε απτά αποτελέσματα.
Χαίρομαι επίσης που αναφερθήκατε στη συνδεσιμότητα. Οι απευθείας πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών μας είναι σημαντικές. Η Ελλάδα αποτελεί προορισμό για τους Μολδαβούς τουρίστες, αλλά θέλουμε επίσης οι Έλληνες να επισκέπτονται τη Μολδαβία εκτιμώντας αυτή την ιδιαίτερη ιστορική και πολιτιστική σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών μας.
Και, φυσικά, σημείωσα επίσης τη σημαντική πρόοδο που έχετε σημειώσει στον τομέα της πληροφορικής, όπου η Ελλάδα αναπτύσσεται επίσης με πάρα πολύ γρήγορους ρυθμούς. Και πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξουν ευκαιρίες για την προώθηση της συνεργασίας στον τομέα της πληροφορικής μετά από αυτή την επίσκεψη. Θα εργαστούμε και για αυτό.
Στις συζητήσεις μας επαναβεβαίωσα την αμέριστη στήριξη της Ελλάδας στην ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Μολδαβίας. Και έχουμε πλήρη επίγνωση των σύνθετων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα σας μετά τη ρωσική εισβολή και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η Ελλάδα στέκεται δίπλα σας και ότι μπορείτε πάντα να υπολογίζετε στη στήριξή μας.
Είχαμε επίσης την ευκαιρία, και το κάνω και πάλι δημόσια, όπως έχω κάνει πολλές φορές, να επαναβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας στην ευρωπαϊκή πορεία της Μολδαβίας. Ως χώρα που γίναμε το 10ο μέλος της τότε Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας το 1981, γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι αυτή η δέσμευση όσον αφορά στη σύνδεση μιας χώρας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, παρέχοντας επίσης την αναγκαία γεωπολιτική σταθερότητα. Έχουμε πάντοτε υποστηρίξει ένθερμα την απόφαση να καταστήσετε τη χώρα σας υποψήφιο προς ένταξη μέλος και να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις.
Είχα την ευκαιρία να συγχαρώ ξανά την κυρία Πρόεδρο για την επιτυχή πορεία της Μολδαβίας προς την ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Λαμβάνει χώρα κάτω από δύσκολες συνθήκες, το αναγνωρίζουμε. Νομίζω, όμως, ότι πρέπει να σας επαινέσω δημοσίως για τις προσπάθειές σας να εφαρμόσετε δύσκολες αλλά αναγκαίες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να εναρμονιστείτε με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Θα συνεχίσουμε να είμαστε σταθεροί υποστηρικτές του ευρωπαϊκού σας μέλλοντος. Είμαστε έτοιμοι, όπως συζητάμε, να μοιραστούμε την εμπειρία μας, να παράσχουμε τεχνογνωσία όπου εσείς το κρίνετε απαραίτητο για να υποστηρίξετε τη χώρα σας στην εναρμόνιση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Και σας ενθαρρύνουμε πλήρως, παρά τις δυσκολίες, να διατηρήσετε αυτή τη θετική δυναμική εντείνοντας τις ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που έχετε ήδη αναλάβει.
Η κυρία Πρόεδρος, εγώ και άλλοι ηγέτες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης συναντηθήκαμε χθες στην ιστορική πόλη της Οδησσού, όπου είχαμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε στην 4η Σύνοδο Κορυφής Ουκρανίας-Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η πρώτη Σύνοδος Κορυφής, όπως θυμάστε, πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία της Ελλάδας, στην Αθήνα τον Αύγουστο του 2023. Με χαροποιεί ιδιαίτερα που βλέπω ότι αυτή η πρωτοβουλία έχει εδραιωθεί. Κατά τη χθεσινή συνάντηση συζητήσαμε τις τελευταίες εξελίξεις. Εκφράσαμε εκ νέου την αμέριστη στήριξή μας στην Ουκρανία και υπογραμμίσαμε τον σημαντικό ρόλο της Μολδαβίας σε αυτό το κρίσιμο γεωπολιτικό πλαίσιο.
Και βέβαια, μιλήσαμε επίσης για φιλόδοξα σχέδια συνδεσιμότητας, για το όραμα που έχω προσωπικά για έναν διάδρομο που θα συνδέει την Αλεξανδρούπολη με την Οδησσό μέσω της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Μολδαβίας και θα αποτελούσε μια μεγάλη επαναβεβαίωση της περιφερειακής συνδεσιμότητας και ένα σαφές μήνυμα ότι και οι δύο αυτές χώρες, η Μολδαβία και η Ουκρανία, ανήκουν στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
Και φυσικά, κάθε φορά που συναντιόμαστε με τους εταίρους μας, συζητάμε την ίδια τη διαδικασία της διεύρυνσης, όχι μόνο με τη Μολδαβία και την Ουκρανία, αλλά και με τους εταίρους μας στα Δυτικά Βαλκάνια. Για εμάς, η διεύρυνση ήταν πάντοτε και παραμένει προτεραιότητα. Είναι μια στρατηγική επένδυση που πρέπει να κάνουμε ως Ευρωπαίοι για την ειρήνη, τη σταθερότητα, την ευημερία και την ασφάλεια της περιοχής. Είναι ακόμη πιο επιτακτική σήμερα, στο δεδομένο γεωπολιτικό πλαίσιο της Ευρώπης.
Και θα ήθελα απλώς να τονίσω ότι πρέπει να διατηρήσουμε την αξιοπιστία της διαδικασίας διεύρυνσης και τα συμφέροντά μας στον τομέα της ασφάλειας όσον αφορά και τα Δυτικά Βαλκάνια. Πρέπει να τηρήσουμε την υπόσχεση που έχουμε δώσει σε όλες τις χώρες σας ότι είμαστε προσηλωμένοι στις μεταρρυθμίσεις και στις κοινές μας αξίες, διότι το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων, της Μολδαβίας και της Ουκρανίας βρίσκεται στην Ευρώπη.
Είχα επίσης την ευκαιρία να ενημερώσω την κυρία Πρόεδρο για τις περιφερειακές εξελίξεις, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, όπου οι θέσεις μας είναι γνωστές.
Επιτρέψτε μου, όμως, να κλείσω λέγοντας ότι είναι πραγματική χαρά για εμένα που ολοκληρώνοντας αυτήν την επίσκεψη θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε αυτό που, όπως καταλαβαίνω, είναι ένα πολύ σημαντικό ορόσημο του Κισινάου, την οικία του Κάτσικα. Κατέχει ιδιαίτερη θέση, όπως επισημάνατε, στον αγώνα μας για ανεξαρτησία, ο οποίος ξεκίνησε το 1821.
Αγαπητή Maia, κυρία Πρόεδρε, ευχαριστώ και πάλι για την εποικοδομητική συζήτηση. Έχουμε πολλά κοινά σχέδια που πρέπει να προχωρήσουμε και αναμένω να συναντηθούμε ξανά πολύ σύντομα».
Απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου Irina Conor για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού One TV σχετικά με την ενταξιακή πορεία της Μολδαβίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Πρωθυπουργός σημείωσε:
«Θα έλεγα ότι δεν είναι δουλειά μου να πω σε μια ξένη κυβέρνηση τι πρέπει να κάνει όσον αφορά την ένταξή της στην ΕΕ. Το σχέδιο έχει καταρτιστεί λεπτομερώς. Είναι ένα σύνθετο, αξιοκρατικό, δύσκολο εγχείρημα. Αυτό που μπορώ να πω δημοσίως είναι ότι αξίζει τον κόπο και ότι μπορούμε να προσφέρουμε όποια τεχνική βοήθεια χρειαστεί.
Και το δεύτερο σημείο που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι οι μεταρρυθμίσεις που συνδέονται με αυτό το ευρωπαϊκό εγχείρημα μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολες ή πολιτικά επώδυνες, αλλά αποδίδουν καρπούς μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.
Επομένως, σε ένα περιβάλλον όπου οι λαϊκιστικές φωνές γίνονται όλο και πιο δυνατές, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η Ευρώπη και η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση παραμένουν φάρος σταθερότητας. Κατά τη γνώμη μου, αυτή πρέπει να είναι η κατεύθυνση προς την οποία πρέπει να κινηθεί η Μολδαβία και τα οφέλη υπερτερούν κατά πολύ του όποιου βραχυπρόθεσμου κόστους.
Και θεωρώ ότι είναι σημαντικό αυτό το μήνυμα να προέρχεται από μια χώρα που προσχώρησε νωρίς στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και εμείς αντιμετωπίσαμε τις δικές μας δυσκολίες. Πριν από ακριβώς δέκα χρόνια, η Ελλάδα βρέθηκε στο χείλος μιας ολοκληρωτικής καταστροφής, όταν, λόγω των ανίκανων διαπραγματεύσεων της τότε κυβέρνησης, κινδυνεύσαμε να βγούμε από την ευρωζώνη. Αλλά αποφύγαμε τα χειρότερα και είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό.
Επομένως, η ευρωπαϊκή πορεία της Μολδαβίας, κατά τη γνώμη μας, θα ωφελήσει τον λαό της Μολδαβίας, όλους τους πολίτες της Μολδαβίας, εν τέλει, και γι’ αυτό τη στηρίζουμε».
Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια με υπέρβαση άμυνας, κρίθηκε ο αστυνομικός που σκότωσε τον 16χρονο Ρομά, Κώστα Φραγκούλη, στη Θεσσαλονίκη.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το thestival.gr, το περιστατικό σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2022, έπειτα από καταδίωξη, με το δικαστήριο να επιβάλλει ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή.
Παράλληλα, ο αστυνομικός κρίθηκε αθώος για την παράνομη χρήση όπλου. Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί τον κ. Καπερνάρο που ανέλαβε την υπεράσπιση του κατηγορούμενου, καθώς και τον εκλιπόντα Αλέξη Κούγια που είχε αρχικά αναλάβει την υπόθεση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης:
«Σήμερα ανακοινώθηκε η απόφαση για το περιστατικό της 5ης Δεκεμβρίου 2022, όπου αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Θεσσαλονίκης υποχρεώθηκε στην χρήση του ατομικού του οπλισμού με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του δράστη, ο οποίος επανειλημμένα επιχείρησε να εμβολίσει με όχημα τους αστυνομικούς που επιχειρούσαν να τον ελέγξουν.
Το αρχικό κατηγορητήριο που παρέπεμπε τον συνάδελφο της ομάδας ΔΙ.ΑΣ για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατέπεσε κατά την ακροαματική διαδικασία. Ο συνάδελφός μας κρίθηκε ένοχος για το πλημμέλημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια με υπέρβαση των ορίων άμυνας με ποινή φυλάκισης τριών ετών με 3ετη αναστολή, ενώ κρίθηκε αθώος για την παράνομη χρήση όπλου.
Όλοι, θυμόμαστε την λυσσαλέα προσπάθεια συγκεκριμένων κύκλων ακόμα και πολιτικών κομμάτων, όπου εκείνες τις ημέρες ήθελαν να προκαλέσουν για ακόμη μια φορά τον διχασμό και την στοχοποίηση χιλιάδων αστυνομικών, παραποιώντας τα πραγματικά στοιχεία, θέλοντας να πείσουν την κοινωνία ότι οι αστυνομικοί δολοφονούν ανήλικους και δολοφονούν για 20 ευρώ βενζίνης. Το ίδιο επιχειρήθηκε και κατά την ακροαματική διαδικασία. Ευτυχώς όμως για τον συνάδελφό μας αλλά και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας η δικαιοσύνη μίλησε.
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Νομικό κ. Βασίλειο Καπερνάρο που ανέλαβε την υπεράσπιση του συναδέλφου μας και τον Νομικό Σύμβουλο της Ε.Α.Υ.Θ κ. Σωτήριο Τερζούδη, που από την πρώτη ώρα του περιστατικού ήταν παρόν και με τις νομικές του γνώσεις και εμπειρία συνέβαλε τα μέγιστα. Επίσης, δεν ξεχνάμε την τεράστια συνεισφορά του αείμνηστου ΚΟΥΓΙΑ Αλέξιου ο οποίος είχε αρχικά αναλάβει τον συνάδελφο μας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα εκατοντάδες μέλη μας, που όλες αυτές τις ημέρες ανταποκρίθηκαν στα καλέσματά μας και ήταν παρόν κατά την ακροαματική διαδικασία.
Επίσης ευχαριστούμε τις Ενώσεις Φλώρινας, Γρεβενών , Δράμας, Κιλκίς, Μαγνησίας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και παρευρέθηκαν ως συμπαράσταση στον συνάδελφό μας. Στη σημερινή δίκη παρέστησαν ως ηθική συμπαράσταση, οι γονείς του ΗΡΩΑ συναδέλφου μας ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ Γεωργίου. Η συγκεκριμένη δίκη αποτέλεσε ένα μεγάλο μάθημα για όλους εμάς που την παρακολουθήσαμε από την αρχή ως το τέλος.
Το ερώτημα “τι Αστυνομία θέλουμε” συνεχίζει ακόμα και σήμερα να πλανάται πάνω από το ελληνικό κράτος. Χαρακτηριστικές ήταν οι εκφράσεις των δικαστών κατά την ακροαματική διαδικασία, οι οποίοι δεν πίστευαν σε όλα όσα άκουγαν σχετικά με τον εξοπλισμό των αστυνομικών, την εκπαίδευση τους και την συχνότητα αυτής καθώς και τις διάτρητες ενδοεπικοινωνίες. Μάλιστα η κ. Εισαγγελέας κατά την διάρκεια της αγόρευσής της, ανέφερε ότι «είναι τραγικό το γεγονός ότι οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ δεν έχουν ενδοεπικοινωνία μεταξύ τους».
Θα πρέπει επιτέλους το σύνολο των πολιτικών κομμάτων να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να αποφασίσουν τι αστυνομία θέλουν. Και αν κάποιοι λόγω ιδεολογικών αγκυλώσεων βλέπουν την αστυνομία μονίμως ως εχθρό τους, θα πρέπει όλες οι υπόλοιπες υγιείς δημοκρατικές δυνάμεις να προχωρήσουν σε ουσιαστικές τομές προς όφελος της Αστυνομίας αλλά κυρίως της κοινωνίας και της ασφάλειας αυτής.
-Απαιτείται άμεση θεσμική θωράκιση των αστυνομικών
-Νομική θωράκιση
-Εξοπλιστική θωράκιση με σύγχρονα μέσα κλιμάκωσης μακριά από διχαστικές λογικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε αστυνομικό- μέλος, ο οποίος ρισκάρει καθημερινά τη ζωή του για να παρέχει στην κοινωνία το υπέρτατο αγαθό της ασφάλειας και μέσω επίσημων προτάσεων να διεκδικούμε και να απαιτούμε όλα όσα προαναφέραμε.
Για μια ασφαλή αστυνομία! Για μια ασφαλή κοινωνία!!».
Τρεις έφηβες επιτέθηκαν και σκότωσαν χωρίς προφανή αιτία, έναν ηλικιωμένο άνδρα στο Λονδίνο.
Οι έφηβες ομολόγησαν ότι σκότωσαν έναν 75χρονο άνδρα σε μια άγρια επίθεση σε δρόμο της Βρετανίας, που μάλιστα κατέγραψαν και σε βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα.
Σύμφωνα με τη Daily Mail, o Fredi Rivero βρισκόταν κοντά σε στάση λεωφορείου στο Islington, στο βόρειο Λονδίνο, στις 27 Φεβρουαρίου 2025, όταν οι νεαρές κατέβηκαν από το λεωφορείο και τον περικύκλωσαν.
Σε έναν παροξυσμό βίας, οι δράστιδες, ηλικίας 15, 16 και 17 ετών, έσπρωξαν, κλώτσησαν και γρονθοκόπησαν τον άτυχο άνδρα, ενώ μία από εκείνες βιντεοσκοπούσε την επίθεση με το τηλέφωνό της. Σε κάποια στιγμή μάλιστα φαίνεται να του αρπάζει τα γυαλιά.
Οι αστυνομικοί, κατά το στάδιο της έρευνας, εντόπισαν υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος, στο οποίο η μεγαλύτερη κοπέλα φαίνεται να χτυπάει το θύμα στο κεφάλι με αποτέλεσμα να πέσει προς τα πίσω.
Όταν κλήθηκε η αστυνομία βρήκε τον ηλικιωμένο αναίσθητο στο πεζοδρόμιο με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι, ενώ είχε υποστεί και καρδιακή ανακοπή.
Ο Rivero από τη Βολιβία, μεταφέρθηκε στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Λονδίνου, όπου κατέληξε.
Οι τρεις κατηγορούμενες εμφανίστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου μέσω βιντεοκλήσης και ομολόγησαν πως είναι ένοχες για ανθρωποκτονία.
Το γεγονός έχει σοκάρει την κοινή γνώμη της Βρετανίας και αναμένει τη δίκη των νεαρών δράστιδων.
Ο μοναδικός επιζών της αεροπορικής τραγωδίας στην Ινδία καθόταν στη θέση 11Α του μοιραίου Boeing, η οποία βρίσκεται δίπλα σε μία από τις εξόδους κινδύνου του αεροπλάνου.
Στην κάτοψη του Boeing 787-8 Dreamliner που δημοσίευσε ο telegraph, φαίνεται με κόκκινο χρώμα η θέση στην οποία καθόταν ο 39χρονος Βισγουός Κουμάρ Ράμες, ο οποίος βγήκε ζωντανός μέσα από το αεροσκάφος. Ακριβώς μπροστά από τη συγκεκριμένη θέση και στα αριστερά του αεροσκάφους βρίσκεται η έξοδος κινδύνου.
Δίπλα στην έξοδο κινδύνου καθόταν ο επιζών της αεροπορικής τραγωδίας στην Ινδία
Ο ίδιος ο επιβάτης περιέγραψε ότι δίπλα του έβλεπε πτώματα, προτού σηκωθεί και βγει τρέχοντας από το αεροπλάνο μετά τη συντριβή. Ο 39χρονος υπέστη μόνο ελαφρά τραύματα στο πρόσωπο, στο στήθος και στα πόδια του.
«Τριάντα δευτερόλεπτα μετά την απογείωση, ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος και στη συνέχεια το αεροπλάνο συνετρίβη. Όλα συνέβησαν τόσο γρήγορα. Όταν σηκώθηκα, υπήρχαν πτώματα γύρω μου. Φοβήθηκα. Σηκώθηκα και έτρεξα. Υπήρχαν κομμάτια του αεροπλάνου γύρω μου. Κάποιος με άρπαξε και με έβαλε σε ένα ασθενοφόρο και με μετέφερε στο νοσοκομείο», είπε ο επιζών της πολύνεκρης αεροπορικής τραγωδίας.
Άφαντο παραμένει το θρασίμι που θέλει να λέγεται "άντρας" που επιτέθηκε με γροθιές και κλοτσιές σε μια γυναίκα σε δρόμο της Πετρούπολης, έπειτα από παρεξήγηση για την προτεραιότητα.
Μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ο πατέρας του δράστη της άγριας επίθεσης, πρόκειται για τον 70χρονο ιδιοκτήτη του οχήματος, ενώ ο γιος του, που φέρεται να είναι εκείνος που επιτέθηκε στη γυναίκα παραμένει άφαντος και αναζητείται.
Μετά την επίθεση το θρασίμι τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.
Ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης Χοσεΐν Σαλαμί σκοτώθηκε στην ισραηλινή επίθεση εναντίον του Ιράν, μετέδωσαν τα ιρανικά πρακτορεία Mehr και Tasnim.
“Ο υποστράτηγος Χοσεΐν Σαλαμί, επικεφαλής των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, έπεσε μάρτυρας στην επίθεση του ισραηλινού καθεστώτος”, μετέδωσαν τα δύο πρακτορεία.
Η ιρανική κρατική τηλεόραση επεσήμανε από την πλευρά της ότι φλόγες και καπνός βγαίνουν από την έδρα των Φρουρών της Επανάστασης στην οδό Πιρουζί στο ανατολικό τμήμα της Τεχεράνης.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν Μοχαμάντ Μπαγκερί είναι ζωντανός και βρίσκεται στο δωμάτιο πολέμου, σύμφωνα με το Irna.
Παράλληλα το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι οι πυρηνικοί επιστήμονες Φερεϊντούν Αμπασί- Νταβανί και Μοχαμάντ Μεχντί Τεχρανσί σκοτώθηκαν στα ισραηλινά πλήγματα.
Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει αυτό που αποκάλεσε «προληπτικά πλήγματα» εναντίον του Ιράν τα ξημερώματα της Παρασκευής και έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα υπο τον φόβο αντιποίνων, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Ισραήλ Κατζ.
Το ιρανικό κρατικό μέσο ενημέρωσης IRNA ανέφερε ότι επαναλαμβανόμενες εκρήξεις ακούστηκαν στην Τεχεράνη.
Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις παραδέχτηκαν τις επιθέσεις στον αγγλόφωνο λογαριασμό τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο X.
Αναφέρουν ότι δεκάδες αεροσκάφη της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας «ολοκλήρωσαν το πρώτο στάδιο» της επίθεσης, η οποία περιλαμβάνει «επιθέσεις σε δεκάδες στρατιωτικούς στόχους, συμπεριλαμβανομένων πυρηνικών στόχων σε διάφορες περιοχές του Ιράν» και ότι τα όπλα μαζικής καταστροφής στα χέρια του Ιράν αποτελούν «υπαρξιακή απειλή» για το Ισραήλ «και για τον ευρύτερο κόσμο».
«Το Κράτος του Ισραήλ δεν έχει άλλη επιλογή από το να εκπληρώσει την υποχρέωση να ενεργήσει για την υπεράσπιση των πολιτών του», αναφέρει η ανακοίνωση.
Πάλι έδειξε τον ακροαριστερό φαιδρό εαυτό της η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που δεν σέβεται κανένα και τίποτα, κάνει σώου όπου βρεθεί ειδικά στα δικαστήρια που δεν την αντέχουν ούτε οι δικαστές, και στην βουλή που δεν την αντέχουν κανένας συνάδελφος της από όλα τα κόμματα.
Νέα ένταση επικράτησε στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής κατά την ακρόαση των εκπροσώπων φορέων του εκδοτικού και δημοσιογραφικού κλάδου για το νομοσχέδιο που προωθεί διατάξεις για την ενίσχυση της δημοσιότητας και της διαφάνειας στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, με την ακροαριστερή Ζωή Κωνσταντοπούλου να εισβάλει στην αίθουσα και εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του αρμόδιου υπουργού Παύλου Μαρινάκη αλλά και εναντίον των συνδικαλιστικών φορέων.
Πάντως η συμπεριφορά της Κωνσταντοπούλου μόνο λογικό άνθρωπο δεν δείχνει και αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς αλλά όσοι την συναναστρέφονται.
“Υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης. Είναι αδιαπέραστη η προσπάθεια συγκάλυψης και κουκουλώματος. Έχετε αντίληψη της άποψης που έχουν οι πολίτες για την δυσκολία στην πρόσβαση της πληροφορίας;” ανέφερε αρχικά η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας για να κατηγορήσει στην συνέχεια τους εκπροσώπους δημοσιογραφικών ενώσεων της περιφέρειας και της Αθήνας αλλά και τους προέδρους του περιφερειακού τύπου ότι εμφανίστηκαν στο κοινοβούλιο για να κάνουν δημόσιες σχέσεις με την κυβέρνηση. “Είστε ευχαριστημένοι για την κατάσταση στην χώρα μας; Η έκθεση του human rights watch είναι χαρακτηριστική για την Ελλάδα. Υπάρχουν ψηφίσματα του ευρωκοινοβουλίου. Οσο και αν προσπαθείτε να διαπλέκεστε και να διαπραγματεύεστε. Εμείς δεν είμαστε εδω για να κάνουμε δημόσιες σχέσεις και δεν στηρίζουμε τον ελεγχόμενο τύπο και ούτε μια κυβέρνηση που θέλει να είναι το μακρύ χέρι του κράτους” είπε λέγοντας συνειδητά ψέματα η Κωνσταντοπούλου
Απαντώντας ο κ. Μαρινάκης σημείωσε “παίρνω το λόγο για να προστατέψω την διαδικασία και την υποχρέωση που έχω απέναντι σε ανθρώπους που ήρθαν μετά από πρόσκληση όχι μόνο της πλειοψηφίας αλλά σχεδόν όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης Μπορεί εσείς να έχετε δώσει μάχες για να βγουμε εκτός ΕΕ αλλά όσο παραμένουμε στην Ευρώπη και θα παραμείνουμε για πολλά χρόνια, η χώρα μας θα κρίνεται από την αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή. Δυστυχώς για εσάς…”
Κωνσταντοπούλου: λέτε ψέματα. Με προπαγάνδα δεν θα διαστρέφετε την αλήθεια
Μαρινάκης: είμαστε τυχεροί που σας έχουμε μόνο για ένα λόγο - ατυχείς για όλα τα υπόλοιπα. Τυχεροί που μας θυμίζετε τι πήγαμε να πάθουμε από εσας.
Κωνσταντοπούλου: λέτε ψέματα
Μαρινάκης: δεν σας διέκοψα δεν κάνουμε διάλογο
Κωνσταντοπούλου: ε βέβαια, δεν σας αρέσει ο διάλογος
Μαρινάκης: Ο κοινοβουλευτικός διάλογος δεν γίνετai με τον τρόπο που εσείς θέλετε. Σας άκουσα χωρίς διακοπές τώρα πρέπει να με ακούσετε.
Κωνσταντοπούλου: εσείς γελούσατε όταν μιλούσα
Μαρινάκης: αυτό που έβλεπα ήταν για κλάματα και δεν ήθελα να κλαίω. Η ετήσια έκθεση μας είπε ότι η χώρα μας έχει σημειώσει πρόοδο.
Στην συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: "Κανείς από τους εκπροσώπους της εργασίας στον Τύπο δεν ήρθαν εδώ από όλη την Ελλάδα να σας επιβιώσουν το δικό σας ψεύτικο αφήγημα και αυτό σας ενοχλεί. Έρχεστε στην βουλή και αναπαράγετε ψέματα. Είναι μια τραγική κατάσταση που την ανεχόμαστε. Ηρθατε σήμερα όμως σε μια διαδικασία σημαντική. Στην διαδικασία ακρόασης φορέων της εργασίας , δημοσιογράφων ιδιοκτητών και τους είπατε - τους μαλώσατε - γιατί δεν είπαν τα ψέματα που εσείς συνεχώς αναπαράγετε. Γιατί δεν έκαναν αναπαραγωγή της προπαγάνδας σας. Είναι δυνατόν να απευθύνεστε έτσι σε αυτούς τους ανθρώπους; Τι υπονοείται; ότι έχουμε χειραγωγήσει όλους αυτούς τους ανθρώπους; Ποια είναι η αλήθεια; Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει το δικό σας ψεύτικο αφήγημα και από την άλλη η κοινωνία Κωνσταντοποπύλου: υπάρχει η ομάδα αλήθειας Μαρινάκης : υπάρχουν τα ψέματα η προπαγάνδα σας πει προσβολές σας και υπάρχει η κοινωνία που προφανώς έχει ακόμα ζητήματα και θέλει λύσεις αλλά αναγνωρίζει και την πρόοδο. Αρκετά. Θεωρώ ύψιστη προσβολή αυτό που έγινε σήμερα
Κωνσταντοπούλου: είστε υποστηρικτής του Γκέμπελς
Μαρινάκης: δεν δέχομαι τέτοιες προσβολές
Κωνσταντοπούλου: α, τώρα με διακόπτετε; Δείξτε ποιος είστε.
Μαρινάκης: εμάς με τον Γκέμπελς δεν θα μας συγκρίνετε
Κωνσταντοπούλου: καταδικάζετε τον Νετανιάχου;
Η έντονη αντιπαράθεση συνεχίστηκε όταν η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αποκάλεσε τον κ. Μαρινάκη “κουτσαβάκι”. Κωνσταντοπούλου: αυτά που αρθρώνει ο κ. Μαρινάκης σαν κουτσαβάκι
Μπαρτζώκας (πρόεδρος επιτροπής): δεν μπορώ να δεχθώ τον χαρακτηρισμό
Κωνσταντοπούλου: το γελοιοποίηση μπορείτε;
Μπαρτζώκας: δεν είναι το ίδιο
Μαρινάκης: αυτό που κάνετε είναι η πλήρης γελοιοποίηση.
Μπαρτζώκας: θα σας παρακαλέσω να ανακαλέσετε.
Κωνσταντοπούλου: όχι βέβαια. Το επαναλαμβάνω
Μαρινάκης: ας μπει επιτέλους ένα φρένο.
Εισβάλλει και προσβάλει Κωνσταντοπούλου: με διακόπτετε διαρκώς
Μπαρτζώκας πόσο χρόνο θέλετε
Κωνσταντοπούλου: : ένα λεπτό ακόμα
Μπαρτζώκας : ωραία συνεχίστε για ένα λεπτό
Κωνσταντοπούλου: κλείστε το μικρόφωνο σας
Μπαρτζώκας: δεν χρειάζεται. Συνεχίστε για ένα λεπτό.
Κωνσταντοπούλου: Αυτή την συμπεριφορά του νταή δεν θα την εκπέμπετε στα νέα κορίτσια. Δεν σας επιτρέπω Μπαρτζώκας: Τι είναι αυτά που λέτε;
Κωνσταντοπούλου: θα με διακόπτετε;
Μπαρτζώκας: όταν θα διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα θα σας διακόπτω. Δεν κατάλαβα
Κωνσταντοπούλου: κουνήστε και εσείς το δάχτυλο
Μπαρτζώκας: είστε Πρόεδρος με την εντολή του ελληνικού λαού. Δεν είστε κάτι παραπάνω στην Δημοκρατία
Κωνσταντοπούλου: εσείς τι είστε ; Σε ποιον πρόεδρο φέρεστε έτσι;
Μπαρτζώκας: δεν υπάρχει άλλος πρόεδρος που να συμπεριφέρεστε έτσι;
Κωνσταντοπούλου: χτυπήστε και το χέρι σας στο τραπέζι
Μπαρτζώκας: ποιος χτύπησε το χέρι ; Τι είναι αυτά που λέτε; Λέτε ψέματα.
Στην συνέχεια η Πρόεδρος του περιοδικού τύπου Πέννυ Καλύβα απευθυνόμενη στην κα Κωνσταντοπούλου είπε: “νοιώσαμε προσβεβλημένοι με όσα είπατε κυρία Πρόεδρε. Δεν ήρθαμε εδώ να πούμε ότι όλα είναι τέλεια. Αλλά να συζητήσουμε βελτιώσεις στο νόμο που και εμείς προτείναμε. Για τα περιοδικά που εκπροσωπώ ως ένωση οι διατάξεις που σήμερα συζητάμε δεν ήταν μέσα στο νόμο Παππά. Γι αυτό και είπαμε ότι είναι σημαντική η ένταξη τους με το σημερινό νομοσχέδιο. Ήρθαμε να συζητήσουμε για κάποιες βελτιώσεις”
Στο ίδιο μήκος και ο γενικός διευθυντής της ΕΙΗΕΑ Τάσος Ξινάρης σημείωσε: “Δεν χαϊδεύουμε τα αφτιά του υπουργού ή της κυβέρνησης αλλά απαιτούμε την στήριξη του έντυπου τύπου για να εξασφαλίσουμε την πολυφωνία και τον πλουραλισμό. Οφείλω να αναγνωρίσω την καλή συνεργασία μέσα από την οποία υπάρχει και κριτική. Λέμε το μπράβο εκεί που ισχύει”.
Ο κ. Γιώργος Μιχαλόπουλος απευθυνόμενος στην κα Κωνσταντοπούλου είπε: “Παρακαλώ πολύ μιλάτε για εμάς σαν να μην είμαστε εδώ. Είχατε κυρία Πρόεδρε σοβαρή δουλειά και το πιστεύω αλλά δεν ακούσατε την ομιλία μου. Η μισή ομιλία μου εναντίον Μαρινάκη όπως και τα τα 2 υπομνήματά μου προς την εισηγήτρια σας”.
Η κυρία Κωνσταντοπούλου στο τέλος της συνεδρίασης πήρε ξανά τον λόγο επιμένοντας στην κριτική κατά των εκπροσώπων των φορέων λέγοντας τους ότι συμμετέχουν «σε μια παράσταση ντροπή» με στόχο τη συναλλαγή.
«Εγώ ουδέποτε άσκησα τα καθήκοντα μου για δημόσιες σχέσεις ή σε επίπεδο ανταλλαγμάτων. Δεν έχω αναστολή να πω αυτά που οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν» σημείωσε μεταξύ άλλων.
«Πώς είναι δυνατόν την ημέρα της απεργίας των δημοσιογράφων να γίνεται σήμερα αυτή η συζήτηση ακρόασης φορέων. Εμείς διαφωνήσαμε. Την ώρα που τα ζητήματα ελευθερίας του Τύπου είναι πολύ σοβαρά. Ξέρετε εγώ έχω μεγαλώσει ως κόρη δημοσιογράφου με καρφωμένη τη ρήση του Μάγιερ “η δημοσίευση είναι ψυχή της δικαιοσύνης” και με ξένισε που άκουσα απαντήσεις για θέματα που λύνονται λέτε με το νομοσχέδιο και δώσατε τα εύσημα στον υπουργό για τα θέματα που έλυσε.
Μου έκανε εντύπωση μια απάντηση που έλεγε ότι υπάρχουν προβλήματα αλλά τα έχουν βάλει στα υπομνήματα τους. Είναι εντυπωσιακό να μην καταγράφονται αντιρρήσεις στην ακρόαση φορέων. Είναι για εσάς η ακρόαση. Λέτε ότι έχετε αντιρρήσεις αλλά δεν τις είπατε και είναι δείγμα της τρομακτικής παρέμβασης της κυβέρνησης στον Τύπο” σημείωσε για να προσθέσει “Είναι τεράστιο το θέμα ότι δεν περνούν ειδήσεις για το θέμα της Γάζας.
Και είναι παρέμβαση της κυβέρνησης. Της κυβέρνησης που δεν θέλει να λέει έγκλημα τα Τέμπη, δεν θέλει να μιλά για γενοκτονία στη Γάζα, δεν λέει καν τη λέξη Παλαιστίνη. Αν αντιδράσατε εσείς μια φορά εγώ θα αντιδράσω 100».
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνέχισε λέγοντας: «Είναι άλλο ο ιδιοκτήτης καναλιού, άλλο το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση και άλλο ο ιδιοκτήτης των συχνοτήτων. Οι πολίτες ψάχνουν την ενημέρωση και δεν την έχουν. Η συνεδρίαση πρέπει αυτοτελώς να αξιολογηθεί από τις ενώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα γιατί επιβεβαιώνει τα φαινόμενα αυτολογοκρισίας.
Είναι ντροπή αυτό που έγινε και αν θέλετε να το διορθώσετε να επαναπρογραμματίσετε τη συνεδρίαση και να καλέσετε τους δημοσιογράφους. Εξαίρεσε η κυβέρνηση τις ενώσεις των συντακτών γιατί το βάλατε την ημέρα απεργίας. Εξαίρεσε τις ανεξάρτητες αρχές. Η συνεδρίαση είναι τραγέλαφο».
Μπαρτζώκας: πόσο χρόνο θέλετε ακόμα;
Κωνσταντοπούλου: ένα λεπτό
Όταν δε πέρασαν τουλάχιστον 5 λεπτά ο κ. Μπαρτζώκας επανήλθε λέγοντας: έχει περάσει το 1 λεπτό
Κωνσταντοπούλου: σας ζήτησα να με ενημερώσετε;
Μπαρτζώκας: Είπατε ότι θέλετε ένα λεπτό και σας ενημερώνω ότι έχει περάσει
Κωνσταντοπούλου: Σας αφήνω στην κρίση των πολιτών ως γραμματέα της εξεταστικής για τα Τέμπη
Μπαρτζώκας: Και εγώ σας αφήνω στην κρίση των πολιτών σαν συνήγορο περίεργων υποθέσεων