Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Στέφανος Κασσελάκης ένας επικίνδυνος τυχοδιώκτης ακόμα και στα εθνικά θέματα που δεν το βουλώνει


 

Στέφανος Κασσελάκης, εδώ και ένα χρόνο δείχνει ότι μόνο βλάκας μπορεί να κάνει τέτοια ατοπήματα ειδικά σε εθνικά θέματα.

Αντί να βάλει μυαλό με τα λάθη του στην Κύπρο, και χωρίς ίχνος σοβαρότητας όταν πρόκειται για εθνικά θέματα, ανεβάζει στο Χ δήθεν αντιπολιτευτικά ερωτήματα, αδιαφορώντας για το πόσο επικίνδυνος γίνεται.

Παρόλο που ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, έχει απαντήσει και ξεκαθαρίσει, ο Κασσελάκης ως βλάκας που δεν έχει καταλάβει τίποτα επανέρχεται, δείχνοντας την επικινδυνότητα του.

Η επικίνδυνη αθλιότητα του Στέφανου Κασσελάκη που δεν το βουλώνει όταν πρέπει :

«Ο ελληνικός λαός δικαιούται μια ξεκάθαρη απάντηση από την κυβέρνησή του», υπογραμμίζει, σε ανάρτησή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, και απευθύνει στην κυβέρνηση τα εξής ερωτήματα:

«Είχε συζήτηση ο ΥΠΕΞ Γεραπετρίτης με τον Τούρκο ομόλογό του για να δοθεί και από μεριάς τους άδεια έρευνας στο ιταλικό πλοίο;

Για ποιο λόγο η Τουρκία ευχαρίστησε την Ελλάδα -και την Ιταλία- για τη συνεργασία;

Ισχύει ότι δεν έχει ακυρωθεί η NAVTEX της Τουρκίας, που ισχυρίζεται ότι η ΑΟΖ της Ελλάδας στη συγκεκριμένη περιοχή ανήκει στην αρμοδιότητα της Τουρκίας;».


Απάντηση στην επικίνδυνη και γελοία ανάρτηση του τυχοδιώκτη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος απηύθυνε στην κυβέρνηση ερωτήματα σχετικά με τις έρευνες ιταλικού πλοίου έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος .

Σε ερώτηση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικό εκπρόσωπος τόνισε ότι πριν από την ανάρτηση του κ. Κασσελάκη ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, είχε απαντήσει αναλυτικά στη Βουλή.

«Το γεγονός ότι έχει απαντήσει με σαφήνεια ο υπουργός και επιμένει ο κ. Κασσελάκης είτε μπορούμε να το αποδώσουμε σε ελλιπή ενημέρωση και προχειρότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχει φανεί και σε άλλα ζητήματα, είτε είναι κάτι το οποίο είναι πολύ επικίνδυνο αυτό που συμβαίνει».

Αφού παρέθεσε σημείο από την απάντηση του κ. Γεραπετρίτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «η αναπαραγωγή αυτής της προπαγάνδας και αυτής της παραπληροφόρησης δεν είναι αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και τη ΝΔ, είναι επιζήμια για τη χώρα».

Γεραπετρίτης: Ουδέποτε ζητήθηκε άδεια, ουδέποτε υπήρξε αναγνώριση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας

«Δεν υπήρξε καμία απολύτως υποχώρηση. Ουδέποτε ζητήθηκε άδεια, ουδέποτε θα ήταν δυνατόν να ζητηθεί άδεια, ουδέποτε υπήρξε καμία αναγνώριση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας στην περιοχή της Κάσου και ούτε θα ήταν ποτέ αυτό δυνατόν. Συνεχίζουμε σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας την ενεργειακή διασφάλιση και αυτονομία της χώρας», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, κάνοντας λόγο για παραπληροφόρηση σχετικά με το επεισόδιο στη Κάσο, σημειώνοντας πως «το πρόγραμμα έρευνας του ιταλικού πλοίου ολοκληρώθηκε απολύτως, δεν υπήρξε καμία απολύτως υποχώρηση».



Πολωνή DJ συνελήφθη μαζί με άλλους δύο να διακινούν ναρκωτικά στην Μύκονο

 


Από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου και το ειδικό κλιμάκιο Δράσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στη Μύκονο.

Μία 26χρονη αλλοδαπή, η οποία εργαζόταν ως DJ σε πάρτι και κλαμπ στη Μύκονο, είναι το ένα από τα τρία πρόσωπα που συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. για διακίνηση ναρκωτικών.

Η νεαρή κοπέλα, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε αναλάβει χρέη συνοδού του αρχηγού της οργάνωσης στα ραντεβού που έκλειναν για να πουλήσουν τα ναρκωτικά, για τα οποία είχαν φτιάξει και… μενού.



Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη κοινή αστυνομική επιχείρηση, πρωινές ώρες του Σαββάτου, 27 Ιουλίου 2024, από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου και του Κλιμακίου Ειδικών Δράσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν -3- άτομα, μεταξύ αυτών και το αρχηγικό μέλος, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και του Νόμου για τα όπλα.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, άγνωστος δράστης κινείται με όχημα στους δρόμους της Μυκόνου και διακινεί ναρκωτικές ουσίες, κάνοντας «delivery» παραδόσεις.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους και με συγκεκριμένο τρόπο δράσης (modus operandi) ως εξής:

  • 40χρονος, ο οποίος πρόκειται για το αρχηγικό μέλος, συντόνιζε τις πωλήσεις ναρκωτικών από την οικία-καβάτζα, πραγματοποιώντας με τους υποψήφιους αγοραστές τις απαραίτητες επικοινωνίες μέσω διαδικτυακών εφαρμογών αναφορικά με τις λεπτομέρειες τις «παραγγελίας», διαθέτοντας προς τούτο και σχετικό τιμοκατάλογο, ανά είδος ναρκωτικών ουσιών, ενώ ταυτόχρονα  συγκέντρωνε τα κέρδη από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών,
  • 37χρονος, o οποίος πρόκειται για το βασικό μέλος της οργάνωσης και ήταν επιφορτισμένος με παράδοση των ναρκωτικών ουσιών με τη μέθοδο του «delivery» και φρόντιζε για την απόκρυψη του, οι συνάντησεις, να πραγματοποιούνται σε πολυσύχναστα μέρη και
  • 26χρονη, η οποία ήταν ο λόγος της νόμιμης παραμονής των έτερων μελών λόγω της εργασίας της και ταυτόχρονα εκτελούσε χρέη συνοδού στο βασικό μέλος της οργάνωσης προκειμένου να ελαχιστοποιούν την πιθανότητα εντοπισμού τους από τις Αρχές.

Χαρακτηριστικό της ευρηματικότητας τους, προκειμένου να επιτυγχάνουν με ασφάλεια το σκοπό τους, ήταν η δημιουργία ενός κουτιού που προσομοίαζε με εξάρτημα αυτοκινήτου, στο οποίο απέκρυπταν τις ναρκωτικές ουσίες, δυσχεραίνοντας με αυτό τον τρόπο τον εντοπισμό των ναρκωτικών ουσιών σε περίπτωση ελέγχου.

Συνολικά από την κατοχή τους και από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν –μεταξύ άλλων- και κατασχέθηκαν:






  • όχημα, το οποίο χρησιμοποιούσε το βασικό μέλος της οργάνωσης για τη διακίνηση των ναρκωτικών,
  • ζυγαριά,
  • -65.880- ευρώ,
  • -17.166- δολαρίων ΗΠΑ,
  • -240- λιρών Αγγλίας,
  • -43,22- γραμμάρια κοκαΐνης,
  • -8,61- γραμμάρια μεθαμφεταμίνης,
  • -212- γραμμάρια συνθετικού ναρκωτικού,
  • πληθώρα χαπιών και τρίμματα ecstasy διάφορων χρωμάτων και
  • πληθώρα πλαστικών καψουλών ναρκωτικής ουσίας MDMA.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Συνεχίζει ο αναρχοτραμπούκος Πολάκης να προκαλεί Ζαχαριάδη - Γεροβασίλη με δημοσκόπηση συριζοτρόλ : «Μια ζακετούλα να πάρετε εσείς οι δυο»

 


Με ειρωνικό τρόπο σχολίασε ο ακροαριστερός τραμπούκος Παύλος Πολάκης τις τοποθετήσεις της Όλγας Γεροβασίλη και του Κώστα Ζαχαριάδη, οι οποίοι ζητούν τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Συγκεκριμένα, ο αναρχοτραμπούκος Παύλος Πολάκης δημοσίευσε σε ανάρτησή του στο FaceBook δημοσιεύματα που αφορούν δηλώσεις των δυο βουλευτών, στις οποίες η κυρία Γεροβασίλη λέει «να ολοκληρωθεί η διαγραφή Πολάκη», ενώ Κώστας Ζαχαριάδης λέει για τον Παύλο Πολάκη ότι «έτσι όπως πολιτεύεται, δεν χωράει στον ΣΥΡΙΖΑ». Η τελευταία φωτογραφία της ανάρτησης, αφορά ένα poll, το οποίο είχε αναρτήσει στο Twitter / X ένα εκ των συριζοτρολ, στο οποίο το ερώτημα ήταν εάν οι ακόλουθοί του προτιμούν τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη, ή της Όλγας Γεροβασίλη. Τα αποτελέσματα ήταν 92% υπέρ της διαγραφής Γεροβασίλη, έναντι 8% υπέρ της διαγραφής Πολάκη, και για να μην έχετε απορία είναι ψήφοι των Συριζοτρόλ της υπόγας και όχι των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε τα ποσοστά είναι πειραγμένα προς τον αρχιτραμπούκο που τα ελέγχει, τύπου όπως οι εκλογές στην Βενεζουέλα δήθεν υπέρ Μαδούρο.

Η ανάρτηση του ακροαριστερού τραμπούκου Παύλου Πολάκη

Μετα και απο αυτο (φωτο 1)

αλλα και το χθεσινο «γκαλοπ» (φωτο 4)

μια ζακετουλα να παρετε , εσεις οι δυο (φωτο 2-3)

….θαχει κρυο τον Οκτωβρη…

Παυλος Πολακης
4 ώρες πριν

Μετα και απο αυτο (φωτο 1)
αλλα και το χθεσινο «γκαλοπ» (φωτο 4)
μια ζακετουλα να παρετε εσεις οι δυο (φωτο 2-3)
….θαχει κρυο τον Οκτωβρη…

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
1,2 χιλ.
136
99


Δύο συλλήψεις διωκομένων δυνάμει ευρωπαϊκού και διεθνούς εντάλματος σύλληψης για διακίνηση ναρκωτικών και συνέργεια σε ανθρωποκτονία

 



1.Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 26-7-2024 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, 27χρονος αλλοδαπός, διωκόμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις Αρχές της Σουηδίας για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, όπλων και εκρηκτικών.

Ειδικότερα ο 27χρονος κατηγορείται ότι τα έτη 2022 και 2023 στη Σουηδία, μαζί με έτερους συνεργούς, διακίνησε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών εντός της Σουηδικής επικράτειας καθώς και δύο όπλα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

2.Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 25-7-2024 στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 28χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις Αρχές του Ιράν για συνέργεια σε ανθρωποκτονία.

Ειδικότερα, σε βάρος του ανωτέρω συλληφθέντα εκκρεμεί δικαστική απόφαση από τις Ιρανικές Αρχές με ποινή κάθειρξης -16- ετών καθώς συνέδραμε έτερο δράστη σε υπόθεση ανθρωποκτονίας που διαπράχθηκε στο Ιράν.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Συνελήφθη 54χρονος αλλοδαπός που διακινούσε πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας

 


Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες της 26-7-2024 στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 54χρονος αλλοδαπός για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας και περί άσκησης υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων.

Στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας, για τη σύλληψη ατόμων που συνδράμουν άτομα που εμπλέκονται σε εγκληματικές ενέργειες και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση του κατηγορουμένου στην παροχή πακέτων σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας (ghostphone) σε άτομα που εμπλέκονται σε εγκληματικές ενέργειες με σκοπό τον δυσχερή εντοπισμό τους στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Από έρευνα στην οικία και την κατοχή του, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:



-2.100- πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας,

-6.090- κάρτες ανανέωσης κινητής τηλεφωνίας,

το χρηματικό ποσό των -9.020- ευρώ,

πλαστή άδεια διαμονής και

-2- κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Βενεζουέλα: «Κερδίσαμε με το 70% των ψήφων» λέει η επικεφαλής της αντιπολίτευσης

 



Η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα θεωρεί πως αυτή επικράτησε στις προεδρικές εκλογές, διαβεβαίωσε πως ο υποψήφιός της, Εδμούνδο Γκονσάλες Ουρούτια έλαβε «το 70%» των ψήφων κι αρνήθηκε να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα που ανακοινώθηκε από το εθνικό εκλογικό συμβούλιο (CNE), κατά το οποίο ο απερχόμενος πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο επανεκλέγεται για τρίτη συναπτή θητεία, και σίγουρα βρωμάει η εκλογή του.

«Κερδίσαμε» με το «70% των ψήφων», η Βενεζουέλα «έχει νέο εκλεγμένο πρόεδρο, και «αυτός είναι ο Εδμούνδο Γκονσάλες Ουρούτια», τόνισε στον Τύπο η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μαρία Κορίνα Ματσάδο.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο έκρινε μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής ότι η νίκη του, η επανεκλογή του στο αξίωμα για τρίτη συναπτή θητεία, αποτελεί θρίαμβο της ειρήνης και της δημοκρατίας, επαναλαμβάνοντας τη διαβεβαίωση πως το εκλογικό σύστημα του κράτους της Λατινικής Αμερικής είναι διαφανές.

Το αποτέλεσμα που ανακοινώθηκε βρίσκεται σε αντίφαση με exit polls που υπεδείκνυαν νίκη του υποψηφίου της αντιπολίτευσης, του Εδμούνδο Γκονσάλες Ουρούτια.

Το εθνικό εκλογικό συμβούλιο (CNE, η εφορευτική επιτροπή) ανακοίνωσε πως ο κ. Μαδούρο έλαβε 51,20%, σε απόλυτους αριθμούς 5,15 εκατ. ψήφους, ενώ ο κ. Γκονσάλες Ουρούτια 44,2%, ή αλλιώς λίγες λιγότερες από 4,5 εκατ. ψήφους.

Αρνούνται τη νίκη Μαδούρο οι κυβερνήσεις σε Περού και Κόστα Ρίκα

Οι αρχές του Περού και της Κόστα Ρίκα αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν τη νίκη του Νικολάς Μαδούρο, στις προεδρικές εκλογές στη Βενζουέλα.

«Καταδικάζω κατηγορηματικά τον συνδυασμό παραβιάσεων με στόχο την απάτη από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας. Το Περού δεν θα δεχθεί παραβιάσεις κατά της λαϊκής βούλησης των Βενεζουελάνων», έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών του Περού, Χαβιέρ Γκονζάλες-Ολαετσέα στο Twitter.

Η κυβέρνηση της Κόστα Ρίκα δημοσίευσε επίσης μια δήλωση του προέδρου Ροντρίγκο Τσάβες στο ίδιο μέσο, στην οποία ανέφερε ότι «απορρίπτει κατηγορηματικά την ανακήρυξη του Νικολάς Μαδούρο ως προέδρου της Βενεζουέλας». Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι αρχές της χώρας θα συνεργαστούν με τις «δημοκρατικές» κυβερνήσεις της ηπείρου και τους διεθνείς οργανισμούς για να «επιτύχουν τον σεβασμό της ιερής βούλησης του λαού της Βενεζουέλας».



ΚΤΗΝΗ στην Θεσσαλία έθαβαν ζώα με πανώλη ζωντανά για να πεθάνουν από ασφυξία


 

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημ. Κουρέτας προχώρησε στην αντικατάσταση του προισταμένου της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Τρικάλων μετά την καταγγελία που έγινε για την ταφή των ζώων που νοσούσαν από πανώλη, και σύμφωνα με την οποία τα ζώα θάφτηκαν από ΚΤΗΝΗ «στην ουσία ζωντανά, δίχως να τηρηθούν τα όσα προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία με αποτέλεσμα στην περιοχή να αναδύεται στη συνέχεια έντονη δυσοσμία και να υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια Υγεία» και αυτό είναι κακούργημα.

Το περιστατικό που συνέβη στις 15 Ιουλίου, έγινε γνωστό μετά την έντονη δυσοσμία, και οι αρμόδιες Αρχές ενημερώθηκαν δύο ημέρες αργότερα. Το βράδυ της 16ης Ιουλίου, κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας προχώρησε σε εκ νέου ταφή. Φιλοζωικές οργανώσεις δηλώνουν ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, καθώς ο θάνατος με ασφυξία για ζώα είναι κακούργημα.

Επιπλέον ο κ. Κουρέτας θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Τρικάλων για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, ενώ και σε επίπεδο Περιφέρειας Θεσσαλίας ξεκινά πειθαρχική και διοικητική διερεύνηση του θέματος.

Επίσης, ο περιφερειάρχης είχε σύσκεψη με την Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Τρικάλων και τους υπηρεσιακούς της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, σημειώνοντας πως «η διαχείριση της θανάτωσης και υγειονομικής ταφής των ζώων είναι ευθύνη της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

Όπως και να έχει τα ΚΤΗΝΗ που εμπλέκονται σε αυτό το έγκλημα πρέπει να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη και να οδηγηθούν στην φυλακή.



42χρονος πάτησε το panic button -Συνελήφθη η σύντροφός του

 



Θύμα ενδοοικογενειακής έπεσε 43χρονος στη Λάρισα, ο οποίος πάτησε το panic button ειδοποιώντας τις αρχές.

Σύμφωνα με το Mega, ο 43χρονος έπεσε θύμα της 36χρονης συντρόφου του και πάτησε το κουμπί πανικού περίπου στις 15:00 με αποτέλεσμα οι αρχές να σπεύσουν στο σημείο.

Ο 43χρονος προχώρησε σε καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία και υπέβαλε μήνυση κατά της 36χρονης, η οποία συνελήφθη. Εις βάρος της γυναίκας σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος της για απλή σωματική βλάβη.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο 43χρονος είναι ο πρώτος άνδρας στην πόλη της Λάρισας που χρειάστηκε να πατήσει το panic button, ενώ η εφαρμογή τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργία στην περιοχή της Λάρισας.





Οι πρώτες που υποστήριξαν την τραμπούκικη συμπεριφορά Πολάκη ήταν συριζαίες γυναίκες και για ηλίθιους λόγους - Ίχνος ηθικής

 


Από τους πρώτους που υποστήριξαν την ακροαριστερή τραμπούκικη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη σε γυναίκα, ήταν δύο γυναίκες εξοργίζοντας τις απανταχού γυναίκες.

Θα πίστευε κανένας ότι υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ και σοβαρά στελέχη ειδικά γυναίκες που δεν θα ανεχόντουσαν τις αλλεπάλληλες επιθέσεις Πολάκη σε γυναίκες, αλλά τελικά δυστυχώς δεν υπάρχουν.

Δύο από τις στελεχάρες επιπέδου που διαθέτει ο θίασος Κασσελάκη, είναι εναντίον της διαγραφής για διαφορετικούς και γελοίους λόγους, χωρίς να εκτιμούν την ουσία.

Η μία από αυτές είναι η Ραλλία Χριστίδου, που το επίπεδο της δεν της επιτρέπει να ξεχωρίσει τα πράγματα, και αναρωτήθηκε ότι αφού ο τραμπούκος το είχε ξανά κάνει και δεν διαγράφηκε γιατί να διαγραφεί τώρα; 

Με λίγα λόγια η στελεχάρα Ραλλία είπε αφήστε τον τραμπούκο να λέει και να κάνει ότι θέλει κανένας από εμάς δεν ενδιαφέρεται, και ποιος χ@@@@κε για το σωστό και την κοινωνία.

Και η άλλη η Πούλου Παναγιού, είναι επίσης αντίθετη στην διαγραφή Πολάκη γιατί θα δυσκολευτεί στην περιοχή της που πολιτεύεται, ήταν συμπαθής ο ακροαριστερός τραμπούκος στην περιοχή της.

Ντράπηκε και η ντροπή για ακόμα μία φορά στον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας την ποιότητα των στελεχών που διαθέτει.



Ισραηλινός ΥΠΕΞ για Ερντογάν: «Στα βήματα του Σαντάμ Χουσεΐν, ας θυμηθεί τι συνέβη»

 



Μέσω μία ανάρτησης στο Χ απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ίσραελ Κατζ, σε όσα δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πιο συγκεκριμένα, δημοσίευσε μία φωτογραφία του Τούρκου προέδρου, μαζί με μία του πρώην προέδρου του Ιράκ, Σαντάμ Χουσέιν, υποστηρίζοντας ότι βαδίζει στα βήματα του.

«Ο Ερντογάν ακολουθεί τα βήματα του Σαντάμ Χουσεΐν και απειλεί να επιτεθεί στο Ισραήλ. Απλά αφήστε τον να θυμηθεί τι συνέβη εκεί και πώς τελείωσε», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.



«Παραμύθι η γαλάζια πατρίδα», είπε ο Τούρκος βουλευτής του CHP - Οργισμένη αντίδραση από Τσελίκ

 


Αντιδράσεις από στελέχη του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, αλλά και από το ίδιο του το κόμμα προκάλεσε η αναφορά του βουλευτή του CHP της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έμπειρου βετεράνου διπλωμάτη Ναμίκ Ταν ότι η «θεωρία της γαλάζιας πατρίδας» είναι ένα «παραμύθι», το οποίο υπό την πίεση της οικονομικής δυσπραγίας η κυβέρνηση αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, ο βουλευτής Κωνσταντινούπολης του CHP και πρώην πρέσβης της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον, Ναμίκ Ταν, επικρίνοντας τη στάση του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στην εξωτερική πολιτική δήλωσε ότι «όσο το ΑΚΡ ισχυροποιούσε τη θέση του, έτεινε να μπλέκει τον τυχοδιωκτισμό με την εξωτερική πολιτική. […] Σε κάθε περίπτωση προτίμησε να ασκεί εξωτερική πολιτική με φωνές και κραυγές. Και δεν σταμάτησε εκεί. Ενίοτε ονειρεύτηκε την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Δεν αρκέστηκε με τις διασυνοριακές (σσ στρατιωτικές) επιχειρήσεις, αναζήτησε υπερπόντιες περιπέτειες. Μόλις δυσκόλεψαν οι συνθήκες, δηλαδή όταν η χρεοκοπία της οικονομίας χτύπησε την πόρτα μας, ευτυχώς γύρισε αρκετά γρήγορα την πλάτη του στο παραμύθι της “γαλάζιας πατρίδας” που επέμεινε για ένα διάστημα».

Η ομιλία του Ναμίκ Ταν έγινε κατά τη χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Εθνοσυνέλευσης για την έγκριση του προεδρικού διατάγματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με το οποίο εξουσιοδοτείται για δύο χρόνια η τουρκική κυβέρνηση για αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στη Σομαλία. Η τουρκική στρατιωτική παρουσία στη Σομαλία χρονολογείται από το 2017, ενώ τους προσεχείς μήνες αναμένεται να αναχωρήσει το σκάφος σεισμικών ερευνών Oruc Reis προκειμένου να διεξάγει έρευνες για κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε τρία θαλάσσια οικόπεδα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας, συνδεόμενο, κατά πληροφορίες που δημοσιεύονται στον τουρκικό Τύπο, από ναυτική δύναμη για την προστασία του. Το CHP καταψήφισε το εν λόγω προεδρικό διάταγμα.

Κατά την ομιλία του στην Εθνοσυνέλευση, ο Ναμίκ Ταν δήλωσε σχετικά με την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στο Κέρας της Αφρικής: «Εδώ βρισκόμαστε σήμερα μπροστά σε μια πρόταση για τη Σομαλία που αγνοεί όλη αυτή την ιστορική και σύγχρονη συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία. Όπως συνέβη πολλές φορές, προσπαθούμε να “βάλουμε γκολ” με μια νοοτροπία κερδοσκόπου».

Αντιδρώντας, ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ χαρακτήρισε τη δήλωση του Ναμίκ Ταν «απαράδεκτη, ανεύθυνη και ανάρμοστη».

Στην ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ανέφερε: «Πρόκειται για μια προσέγγιση χωρίς πολιτική πυξίδα, που υποστηρίζει τις λεγόμενες θέσεις της Ελλάδας κατά της εθνικής πολιτικής της Τουρκίας. Φαίνεται ότι ο επιτελικός του CHP στην εξωτερική πολιτική, ο οποίος αποκαλούσε τη γαλάζια πατρίδα “επεκτατική πολιτική”, έχει αντικατασταθεί από έναν άλλον που αποκαλεί τη γαλάζια πατρίδα “παραμύθι”. Αποτελεί πολιτική διολίσθηση και ανευθυνότητα για ορισμένους βουλευτές του CHP, οι οποίοι μιλούν με αυτή την προσέγγιση εναντίον της εθνικής μας πολιτικής, να υιοθετούν επανειλημμένα με αυτόν τον τρόπο τις λεγόμενες θέσεις που χρησιμοποιούνται από άλλα κράτη εναντίον της Τουρκίας».

Συνεχίζοντας ο Ομέρ Τσελίκ υποστήριξε ότι η «γαλάζια πατρίδα» αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της «μητέρας πατρίδας»: «Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την προστασία των εθνικών μας δικαιωμάτων και συμφερόντων στη γαλάζια πατρίδα. Υπό τη σκέπη της Εθνοσυνέλευσης μας, τα λόγια αυτών που υπερασπίζονται τις αξιώσεις της Ελλάδας και άλλων κρατών δεν ξεπερνούν το όριο του “πολιτικού παραμυθιού”. Θα ήταν πιο υγιής τρόπος για όσους λένε πολιτικά παραμύθια παρόμοια με τις διεκδικήσεις της Ελλάδας να βάλουν στην ατζέντα τους το συντομότερο δυνατό τα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο».

Πύρα δέχθηκε για τη δήλωσή του ο Ναμίκ Ταν και εκ των ενόντων. Ο αντιπρόεδρος του CHP και απόστρατος υποναύαρχος Γιανκί Μπαγτζίογλου, με ανάρτησή του στο Χ, έψεξε τον Ναμίκ Ταν χωρίς να τον κατονομάζει, σημειώνοντας ότι «η ιδέα της γαλάζιας πατρίδας αποτελεί μια έκφραση που περιλαμβάνει τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τις έγνοιες της Τουρκικής Δημοκρατίας στις θάλασσες» και πως «η θεωρία αυτής της ιδέας και η πραγματική εφαρμογή της στις θάλασσές μας, ξεπερνούν κάθε πολιτικές εκτιμήσεις και βασίζονται στο κόπο πολλών ετών». Ο αντιπρόεδρος του CHP υποστηρίζει ακόμη ότι «η ιδέα της γαλάζιας πατρίδας είναι η υλοποίηση του τουρκικού εθνικού ιδεώδους για τις θάλασσες, που πήρε σάρκα και οστά υπό την καθοδήγηση του Ατατούρκ».


ΑΠΕ-ΜΠΕ



Πανικός σε πτήση της United

 


Η πτήση 2477 της United Airlines απογειώθηκε από το Χιούστον για τη Βοστώνη, αλλά αντιμετώπισε έκτακτη ανάγκη στον αέρα. Η πτήση επαναδρομολογήθηκε αφού ένας επιβάτης αρρώστησε, είπε η αεροπορική εταιρεία στο DailyMail.com. Σύμφωνα με την FlightAware, το Boeing 737-800 μετατράπηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Ουάσιγκτον Ντάλες.

Σε μια αρχική δήλωση, ο ιστότοπος της United περιέγραψε τον λόγο της εκτροπής ως «επείγουσα κατάσταση επιβατών». Ωστόσο, όπως αναφέρει η Daily Mail, ένα ηχητικό απόσπασμα που κοινοποιήθηκε στο X είχε τον πιλότο να λέει στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας, «Ειδικά με αυτό το είδος βιολογικού κινδύνου, νομίζω ότι πρέπει να φέρουμε αυτό το αεροπλάνο στο έδαφος το συντομότερο δυνατό».

«Το πλήρωμα κάνει εμετό και οι επιβάτες τριγύρω ζητούν μάσκες κλπ. Μίλησα με το πλήρωμα και ακούγεται ότι είναι πολύ άσχημα εκεί πίσω», είπε ο πιλότος.

Στην πτήση επέβαιναν 155 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος. Οι αξιωματούχοι του διεθνούς αεροδρομίου Dulles είπαν ότι κανένας από αυτούς δεν χρειάστηκε ιατρική βοήθεια κατά την προσγείωση.

Η United ενημέρωσε περαιτέρω στην ιστοσελίδα της ότι η πτήση θα αναχωρήσει σύντομα από το Dulles για τη Βοστώνη, αλλά καθυστέρησε.

«Το αεροσκάφος αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε βαθύ καθαρισμό και εργαζόμαστε για να φέρουμε τους επιβάτες στο δρόμο τους για τη Βοστώνη σύντομα», ανέφερε η δήλωση.




Υπέρ της κοινωνίας το όφελος -ύψους περίπου 14 εκατ. ευρώ- του Δημοσίου από την αναχρηματοδότηση του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου

 



Κατόπιν διαπραγμάτευσης πετύχαμε, με την συμφωνία τροποποίησης της Σύμβασης Παραχώρησης για το τμήμα Μαλιακός – Κλειδί του Αυτοκινητοδρόμου Π.Α.Θ.Ε. την εισαγωγή του όρου ότι ο παραχωρησιούχος, προκειμένου να λάβει την έγκριση του Ελληνικού Δημοσίου για την αναχρηματοδότησή του, να μοιραστεί με το Ελληνικό Δημόσιο το προκύπτον όφελος από τη χρηματοοικονομική συναλλαγή της αναχρηματοδότησης, το οποίο θα ανέρχεται – με τωρινούς υπολογισμούς – στο ύψος περίπου των 14 εκατ. ευρώ.

Με νομοθετική ρύθμιση, που άμεσα θα εισαχθεί προς ψήφιση, προβλέπεται  ότι το ανωτέρω ποσό, αφού εγγραφεί ως δημόσιο έσοδο στον κρατικό προϋπολογισμό, θα χρησιμοποιηθεί με επιχορήγηση και εγγραφή ισόποσης πίστωσης στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με σκοπό να διατεθεί/αξιοποιηθεί είτε για οριζόντια μείωση του αντιτίμου διέλευσης διοδίων μέχρι απολογιστικής εξάντλησής του, είτε για στοχευμένη μείωση του αντιτίμου διέλευσης διοδίων μέχρι απολογιστικής εξάντλησής του σε συγκεκριμένες κατηγορίες συμπολιτών μας (πχ ΑμεΑ, πολύτεκνοι), στο συγκεκριμένο τμήμα των αυτοκινητοδρόμων. Σε κάθε περίπτωση, το ποσό αυτό θα επιστρέψει στην ελληνική κοινωνία.

Η σύμβαση παραχώρησης Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου υπογράφηκε στις 28 Ιουνίου 2007, κυρώθηκε με τον ν. 3605/2007 και λήγει το 2038 έτος κατά το οποίο ο αυτοκινητόδρομος θα επιστρέψει στο δημόσιο.



Πάνω από 4.500 έλεγχοι καταγγελιών σε 150 παραλίες όλης της χώρας

 


Σε περισσότερους από 4.500 ελέγχους καταγγελιών πολιτών που αφορούν παραλίες και αιγιαλούς σε όλη την χώρα, προχώρησαν οι Κτηματικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κατά τις προηγούμενες 3 εβδομάδες. Στο διάστημα αυτό, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι έλεγχοι σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και τους κατά τόπους Δήμους σε περισσότερες από 150 παραλίες και περισσότερες από 750 επιχειρήσεις. Οι καταγγελίες που εξετάστηκαν προήλθαν κατά βάση μέσω της εφαρμογής MyCoast αλλά και μέσω τηλεφωνικών κλήσεων πολιτών στις κατά τόπους Κτηματικές Υπηρεσίες.

  • Η γενική εικόνα από τους μαζικούς ελέγχους των τελευταίων εβδομάδων είναι σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια καθώς η πλειονότητα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις παραλίες έχουν συμμορφωθεί με τους νέους κανόνες και το νέο νομικό πλαίσιο. Ωστόσο, από τους ελέγχους των καταγγελιών προέκυψαν και αρκετές παραβάσεις, Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν ξεπερνούν συνολικά τις 800.000 ευρώ.
  • Σημειώνεται πως οι 6 περιοχές της χώρας που συγκέντρωσαν πανελλαδικά τις περισσότερες καταγγελίες και ελέγχθηκαν κατά προτεραιότητα είναι οι εξής:
    • Χαλκιδική: Εξετάστηκαν 1.396 καταγγελίες. Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε 8 παραλίες και 38 επιχειρήσεις όπου και διαπιστώθηκαν 8 παραβάσεις.
    • Πρέβεζα: Εξετάστηκαν 873 καταγγελίες. Τα κλιμάκια των ελεγκτών προχώρησαν σε ελέγχους σε 6 παραλίες και 35 επιχειρήσεις όπου διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις.
    • Ανατολική Αττική: Εξετάστηκαν 570 καταγγελίες. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων σε 17 παραλίες και 49 επιχειρήσεις της περιοχής διαπιστώθηκαν 8 παραβάσεις και επιβλήθηκε αντίστοιχος αριθμός διοικητικών μέτρων.
    • Κυκλάδες: Εξετάστηκαν 409 καταγγελίες. Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε 10 διαφορετικές παραλίες και 37 επιχειρήσεις όπου διαπιστώθηκε μόνο μία παράβαση.
    • Κέρκυρα: Εξετάστηκαν 325 καταγγελίες. Από τους ελέγχους σε 3 παραλίες και 5 επιχειρήσεις διαπιστώθηκαν 3 παραβάσεις.
    • Δωδεκάνησα: Εξετάστηκαν 163 καταγγελίες. Από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε 10 παραλίες και 23 επιχειρήσεις διαπιστώθηκαν 9 παραβάσεις.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι οι έλεγχοι πρόκειται να συνεχιστούν ακόμα πιο εντατικά το επόμενο διάστημα, δίνοντας προτεραιότητα σε εκείνες τις περιοχές με τις περισσότερες καταγγελίες πολιτών αλλά και σε εκείνες όπου υπάρχει πληθώρα επώνυμων καταγγελιών.




Εκταμίευση 2,3 δισ. ευρώ από το δανειακό σκέλος του Ταμείου Ανάκαμψης


 


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την εκταμίευση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ποσού 2,3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, κατόπιν της επιτυχούς ολοκλήρωσης του 4ου αιτήματος πληρωμής από το δανειακό σκέλος του Εθνικού Σχεδίου «Ελλάδα 2.0». Με τη σημερινή εκταμίευση οι ευρωπαϊκοί πόροι που έχουν εισέλθει στη χώρα από το Τ.Α.Α. ανέρχονται πλέον σε 17,2 δισ. ευρώ.

  • Η εκταμίευση ήλθε ως αποτέλεσμα της επίτευξης του στόχου συμβασιοποίησης δανειακών πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης ύψους 4,52 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο υποβλήθηκε και το 4ο αίτημα πληρωμής ύψους 1 δισ. ευρώ από το σκέλος των επιχορηγήσεων, ενώ η εκταμίευση των σχετικών πόρων αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο.
  • Από τα 330 δάνεια που έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί, συνολικού προϋπολογισμού 12 δισ. ευρώ, 5,2 δισ. ευρώ αποτελούν δάνεια ΤΑΑ, 4 δισ. ευρώ δάνεια των Τραπεζών, και 2,8 δισ. ευρώ ίδια κεφάλαια των επενδυτών. Επισημαίνεται ότι 166 από τα συνολικά συμβασιοποιημένα δάνεια, δηλαδή το 50% του συνόλου, έχουν χορηγηθεί σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με συνολικό προϋπολογισμό που πλησιάζει τα 2 δισ. ευρώ.


Θετική η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα


 

Ολοκληρώθηκε για πέμπτη φορά, ο ετήσιος κύκλος για το Κράτος Δικαίου στην Ευρώπη, με τη δημοσίευση της σχετικής Έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αποτύπωση της κατάστασης σε κάθε Κράτος Μέλος, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά. Η Ελλάδα καταγράφει υψηλές επιδόσεις στην αξιολόγηση, καθώς για πρώτη φορά διαπιστώνεται πρόοδος σε όλες τις συστάσεις που είχε διατυπώσει η Επιτροπή στην περσινή Έκθεσή της, ενώ η εμβληματική νομοθετική παρέμβαση με την οποία εξασφαλίζεται η συμμετοχή της ίδιας της Δικαιοσύνης στην επιλογή της ηγεσίας της, χαιρετίζεται ως ιδιαίτερα σημαντική πρόοδος.

  • Για το 2024, τέσσερις μόνο συστάσεις απευθύνονται στην Ελλάδα (η οποία συγκαταλέγεται στους υψηλότερους μέσους όρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Συγκεκριμένα, 18 κράτη μέλη της ΕΕ δέχονται στη φετινή έκθεση περισσότερες συστάσεις από την Ελλάδα (μεταξύ των οποίων Γερμανία, Ισπανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ιταλία κ.α.). Η Ελλάδα εμφανίζει βελτίωση σε 4 συστάσεις μαζί με άλλες 3 χώρες (Λουξεμβούργο, Σουηδία, Κροατία), 4 χώρες δέχονται 3 συστάσεις (Γαλλία, Λιθουανία, Δανία, εσθονια) και 1 χώρα, η Λετονία, 2 συστάσεις.
  • Οι τομείς που η φετινή έκθεση αναγνωρίζει σημαντική πρόοδο για την Ελλάδα:
    • Ψηφιοποίηση δικαιοσύνης- ταχύτητα απονομής της: Αναγνωρίζονται τα σημαντικά βήματα για την ψηφιοποίηση της δικαιοσύνης και την αύξηση της αποτελεσματικότητας και της ταχύτητας απονομής της, για παράδειγμα μέσω της αναθεώρησης του Δικαστικού Χάρτη της χώρας και του Κανονισμού του Συμβουλίου της Επικρατείας. Επιπλέον, υπογραμμίζεται η προτεραιότητα που έχει δώσει η Ελλάδα στην αξιοποίηση του Προγράμματος Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την ενίσχυση του Κράτους Δικαίου και η συνεπής εφαρμογή των σχετικών μεταρρυθμίσεων. 
    • Καταπολέμηση της διαφθοράς: Αναγνωρίζεται η περαιτέρω πρόοδος που έκανε η Ελλάδα στον τομέα της καταπολέμησης της διαφθοράς με απτό και μετρήσιμο τρόπο, και, σύμφωνα με τα πρότυπα του ΟΟΣΑ, ενισχύοντας τις διατάξεις για την ποινική ευθύνη νομικών προσώπων και τη δωροδοκία. Παράλληλα, επισημαίνεται η αρτιότητα της νομοθεσίας για το πόθεν έσχες που επιτρέπει την πραγματοποίηση σημαντικού ποσοστού ελέγχων, καθώς και τα μέτρα που λαμβάνονται για την ενίσχυση της διαφάνειας και της ακεραιότητας στις διαδικασίες δημοσίων προμηθειών. 
    • Λειτουργία ΜΜΕ: Διαπιστώνεται σημαντική πρόοδος στην ενδυνάμωση του διοικητικού και νομοθετικού πλαισίου λειτουργίας των μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα για την προστασία των δημοσιογράφων, την ενίσχυση της διαφάνειας γύρω από το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς και την προστασία της ελευθερίας του λόγου και του δημοσιογραφικού λειτουργήματος από τις κακόβουλες αγωγές με μετρήσιμα στοιχεία, η οποία θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο μετά την πρόσφατη κατάργηση του αδικήματος της απλής δυσφήμισης από τον Ποινικό Κώδικα. 
    • Νομοθετική διαδικασία: Εξίσου σημαντική είναι η πρόοδος που καταγράφεται στη βελτίωση της νομοθετικής διαδικασίας, χάρη στην οποία αυξήθηκε ο μέσος χρόνος δημόσιας διαβούλευσης, μειώθηκαν οι τροπολογίες και εξαφανίστηκαν οι τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, καθώς και ο αριθμός των ρυθμίσεων ανά τροπολογία. 
    • Δραστηριότητα Κοινωνίας των Πολιτών: Υπογραμμίζεται η περαιτέρω πρόοδος που σημειώθηκε στη συνεργασία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με τις Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών μέσω της εγκαθίδρυσης δομημένου διαλόγου που θα οδηγήσει σε σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες με γνώμονα τη διευκόλυνση της δραστηριότητάς τους, καθώς και οι θετικές εξελίξεις ως προς τη διαλειτουργικότητα των δημοσίων μητρώων εγγραφής τους. 


Κ. Β.


Να αντιμετωπίσουμε και τις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος

 



Από την ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, στην επετειακή συνεδρίαση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας:

  • … καθώς συμπληρώσαμε 50 χρόνια Δημοκρατίας, ο στόχος μας δεν μπορεί να είναι άλλος από τη γρήγορη σύγκλιση με τις πιο προηγμένες χώρες της Ένωσης στους μισθούς αλλά και στους θεσμούς, στην πιο αποτελεσματική κρατική λειτουργία, στην πιο παραγωγική οικονομία, στις θεσμικές αλλαγές, αλλά, ναι, και στις ατομικές συμπεριφορές…
  • Πρόκειται, με άλλα λόγια, για μια μάχη τολμηρών μεταρρυθμίσεων, που ήδη δίνει η Ελλάδα, προκειμένου να απαλλαγεί από τα φρένα τα οποία την κράτησαν πίσω εδώ και δεκαετίες: από τη φοροδιαφυγή και τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες, μέχρι τη βία στα γήπεδα και τις γειτονιές, από τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία και τα πολλά εκπαιδευτικά κενά, μέχρι τις τεράστιες καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης…
  • Συμπερασματικά, λοιπόν, θα έλεγα ότι αυτή η περίοδος των τελευταίων 50 ετών, ήταν, ναι, περίοδος των ιστορικών τομών, αλλά ήταν και περίοδος των χαμένων ευκαιριών. Η εποχή που φτάνει τώρα πρέπει να είναι η εποχή των διδαγμάτων αλλά και των τολμηρών αλμάτων, με όσα γνωρίσαμε στην περιπέτεια του περιθωρίου και του λαϊκισμού να γίνονται θετικά εφόδια στην πορεία της χώρας προς το 2030…
  • Με άλλα λόγια ένα ποκλύπλοκο παρόν μας καλεί, ταυτόχρονα, να κλείσουμε λογαριασμούς με το παρελθόν, αλλά να αντιμετωπίσουμε και τις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος. Να επιτύχουμε, επιτέλους, τη γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης, να μειώσουμε τις κοινωνικές ανισότητες, με νομιμότητα παντού, στα γήπεδα, στις παραλίες, στα σχολεία, στις συνοικίες, με αναβαθμισμένα νοσοκομεία, με δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλους.


Αθλιότητα του Τούρκου Ερντογάν χαστούκισε παιδάκι επειδή δεν του φίλησε το χέρι

 


Σάλο σε όλο τον κόσμο έχει προκαλέσει το στιγμιότυπο που δείχνει τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν να χαστουκίζει ένα μικρό αγοράκι επειδή δεν του φίλησε το χέρι. 

Το σοκαριστικό περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια τελετής εγκαινίων για σπίτια που ανακατασκευάστηκαν στο πλαίσιο της αστικής μεταμόρφωσης στη βόρεια επαρχία Ρίζε. Μετά την ομιλία, ο Ερντογάν παρέδωσε τα κλειδιά των σπιτιών στους ιδιοκτήτες.

Δύο παιδιά μιας οικογένειας ανέβηκαν στη σκηνή πριν από τους γονείς τους. Ο Ερντογάν άπλωσε το χέρι του στα παιδιά για να του φιλήσουν το χέρι. Όταν το μικρό αγοράκι για λίγα δευτερόλεπτα κοντοστάθηκε και απλά κοίταζε τον πρόεδρο, ο φαιδρός τον χαστούκισε. 

Το παιδί, μετά που του εξήγησαν, φίλησε το χέρι του προέδρου. Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της Τουρκίας έδωσε χρήματα στον μεγαλύτερο αδερφό, κάτι που έχει ξανά κάνει στο παρελθόν.

Σημειώνεται, ότι το χειροφίλημα σε μεγαλύτερους είναι ένα παραδοσιακό έθιμο στη Τουρκία και εκφράζει τον σεβασμό στο πρόσωπο του μεγαλύτερου.