Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Ο άρχοντας των παράνομων παρακολουθήσεων και υποκλοπών Τσίπρας κουνάει το δάχτυλο

 


Είναι απίστευτο το ότι αυτός ο ανεκδιήγητος πολιτικός απατεώνας, δεν έχει αίσθηση του τι έχει κάνει κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του.

Είναι απίστευτο το θράσος του και να χυδαιότητα του, όταν με τέτοιο παρελθόν, και στελέχη του να τον κατηγορούν ευθέως ότι τους παρακολουθούσε παράνομα μέσα από το Μαξίμου όταν ήταν δυστυχώς για την χώρα πρωθυπουργός να κουνάει το δάχτυλο στην κυβέρνηση για νόμιμες παρακολουθήσεις που άπτονται της εθνικής ασφάλειας της χώρας.

Ο άρχοντας των παρακολουθήσεων που δεν έχει απολογηθεί μέχρι σήμερα για τις παράνομες παρακολουθήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλεί τον πρωθυπουργό στρουθοκάμηλο, «που όταν αισθάνεται ότι κινδυνεύει, βάζει το κεφάλι στην άμμο και νομίζει ότι έτσι δεν το βλέπουν οι υπόλοιποι, επειδή δεν τους βλέπει αυτό».

Μάλιστα ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας και άρχοντας των παρακολουθήσεων Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο πρωθυπουργός «έσπευσε σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Βουλής, να βάλει τη συζήτηση σήμερα, την ημέρα της Συνόδου Κορυφής για να κρυφτεί, για να μην είναι στο κοινοβούλιο να δώσει εξηγήσεις» και το είπε αυτό χωρίς να έχει δώσει εξηγήσεις μέχρι σήμερα για τις παράνομες παρακολουθήσεις όχι ενός αλλά δεκάδων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα μέσα απο το Μαξίμου.

«Νομίζει ότι έτσι θα γλιτώσει», είπε ο πολιτικός απατεώνας και αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. «Ο κ. Μητσοτάκης είναι μια πολιτική στρουθοκάμηλος», είπε, προσθέτοντας πως όταν «υποθέτει ότι τα πράγματα τον ευνοούν οργανώνει φιέστες στις οποίες πρωταγωνιστεί» και «όταν τα πράγματα είναι σκούρα, κρύβεται πίσω από τις διεθνείς εξελίξεις, τα φυσικά φαινόμενα, τους συνεργάτες του». Τον κατηγόρησε ότι «κρύφτηκε στη φονική φάση της πανδημίας -αλλά τον αποκάλυψε ο ίδιος ο κύριος Τσιόδρας», ότι «κρύβεται πίσω από τον Πούτιν για την ακρίβεια που σαρώνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις -αλλά τον αποκαλύπτουν τα επίσημα στοιχεία της Eurostat» και πως «κρύβεται και τώρα από τη συζήτηση για τις υποκλοπές, σε μια πράξη πρωτοφανούς πολιτικής δειλίας, πίσω από τον ανιψιό του, από τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ, πίσω από τα πρόσωπα στα οποία ο ίδιος ανέθεσε ευθύνες και στα οποία φορτώνει τώρα τις ευθύνες».

Ο άρχοντας των παράνομων υποκλοπών και των παρακολουθήσεων των ίδιων του των στελεχών Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «κρύβεται πίσω από το όνειδος του απόρρητου», «όνειδος» για τη δημοκρατία, τη λειτουργία του κοινοβουλίου και τη χώρα, «εφόσον επιτρέψουμε τελικά να περάσει η συγκάλυψη ενός τόσο συγκλονιστικού σκανδάλου», νομίζοντας ότι επειδή ο ίδιος ο Τσίπρας δεν μιλάει, ο ελληνικός λαός δεν ξέρει τα έργα και τις ημέρες του επικίνδυνου για την χώρα πολιτικού απατεώνα. 



Συμμορία Ρομά εξαπάτησε πάνω από 250 επιχειρηματίες



Κύκλωμα Ρομά με έδρα τα Μέγαρα, βρίσκεται πίσω από τη συμμορία που εξαρθρώθηκε ύστερα από μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ σήμερα το πρωί της Παρασκευής (21/10).

Οι κακοποιοί Ρομά έταζαν στα θύματά τους οι περισσότεροι επιχειρηματίες κέρδη από «επενδυτικά προϊόντα».

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για περισσότερους από 250 επιχειρηματίες να έχουν πέσει θύματα της συμμορίας των Ρομά για το οποίο έχουν γίνει μέχρι στιγμής επτά συλλήψεις, ανάμεσα στους οποίους και τα αρχηγικά μέλη του.

Οι κακοποιοί Ρομά ζητούσαν από τα θύματά τους να τους βάλουν χρήματα υποσχόμενοι ότι μέσω «επενδύσεων» θα τους τα επέστρεφαν πολλαπλάσια.

Η δράση των κακοποιών είναι σε όλη την Ελλάδα.

Το στρατηγείο της συμμορίας ήταν στο Ζευγολατιό Κορινθίας με την ευθύνη της επιχείρησης να έχουν η Ασφάλεια Δυτικής Αττικής και το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων.

Ο τζίρος των απατεώνων που αποκαλύφθηκαν μετά από καταγγελίες που έγιναν στην ΕΛΑΣ από αρκετά εκ των θυμάτων τους, εκτιμάται σε 2 εκατομμύρια ευρώ.



Τι θα γίνει εάν ο ΡώSSος δικτάτορας Πούτιν ρίξει πυρηνικά

 


Μια προσομοίωση του φημισμένου αμερικανικού Πανεπιστημίου Princeton αποκαλύπτει πώς ένα ρωσικό πυρηνικό πλήγμα από τον επικίνδυνο για την ανθρωπότητα και νέο Χίτλερ, δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να προκαλέσει παγκόσμια σύρραξη με δεκάδες εκατομμύρια νεκρούς σε λίγες ώρες.

Το μοντέλο προσομοίωσης προβλέπει έναν καταστροφικό πόλεμο μετά από ένα αρχικό ρωσικό πυρηνικό πλήγμα, που θα επισύρει τα αντίποινα άλλων δυνάμεων. Γνωστό ως «Plan A», το τετράλεπτο βίντεο είχε δημιουργηθεί προ πενταετίας από ερευνητές του Princeton που εργάζονται στο Program on Science and Global Security και η ύπαρξή του έγινε γνωστή δύο χρόνια αργότερα. Και όπως προβλέπει, σχεδόν 35 εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν σε διάστημα λίγων ωρών, πολλοί εξ αυτών στα πρώτα 45 λεπτά της εφιαλτικής σύρραξης.

Η προσομοίωση ξεκινά με μια συμβατική, μη πυρηνική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ / ΝΑΤΟ. Ο δικτάτορας εκτοξεύει ένα προειδοποιητικό πυρηνικό όπλο από βάση της Μαύρης Θάλασσας, με στόχο να σταματήσει την προέλαση των ΗΠΑ. Το ΝΑΤΟ ως απάντηση στοχεύει τη Ρωσία με ένα μόνο τακτικό πυρηνικό αεροπορικό χτύπημα.

Στη συνέχεια η σύγκρουση κλιμακώνεται γρήγορα, με τον ΡώSSο δικτάτορα να σφυροκοπά βάσεις του ΝΑΤΟ και να προωθεί στρατεύματα με περίπου 300 πυρηνικά, που μεταφέρονται είτε με αεροσκάφη είτε με πυραύλους μικρού βεληνεκούς. Το ΝΑΤΟ απαντά με περίπου 180 αερομεταφερόμενους πυρηνικούς πυραύλους. Ένας τέτοιος πόλεμος θα είχε ως αποτέλεσμα 2,6 εκατομμύρια θύματα σε μόλις τρεις ώρες, αφήνοντας κατεστραμμένο μεγάλο μέρος της Ευρώπης.

Η Ρωσία θα εκτόξευε εν συνεχεία πυρηνικά από σιλό πυραύλων, υποβρύχια και μεταφερόμενους εκτοξευτήρες, με το ΝΑΤΟ να απαντά εξαπολύοντας στρατηγικό πυρηνικό χτύπημα με περίπου 600 κεφαλές από τις ηπειρωτικές ΗΠΑ και πυρηνικά υποβρύχια. Αυτή η καταστροφική φάση του πολέμου θα μπορούσε να οδηγήσει σε 3,4 εκατομμύρια θύματα σε μόλις 45 λεπτά.

Στην τελική φάση της σύγκρουσης οι δύο πλευρές θα στόχευαν η μία τις 30 μεγαλύτερες πόλεις και τα οικονομικά κέντρα της άλλης με πέντε έως δέκα πυρηνικά όπλα κάθε φορά, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την ανάκαμψη της αντίπαλης πλευράς μετά τον πόλεμο. Μια τόσο δραστική κίνηση, πιστεύουν οι ερευνητές του Πρίνστον, θα οδηγούσε σε επιπλέον 85 εκατομμύρια θύματα μέσα σε 45 λεπτά.



«Εξ όσων μπορεί να πει κανείς, η κρίση [σήμερα] είναι η σοβαρότερη με πιθανή πυρηνική διάσταση που περιλαμβάνει Ρωσία και ΗΠΑ/ΝΑΤΟ από τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου, έστω κι αν ο κίνδυνος ενός πυρηνικού πολέμου εξακολουθεί να θεωρείται “μικρός” -όπως θα υποστήριζαν πολλοί αναλυτές. Μια κρίση όπως αυτή που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή οδηγεί συχνά σε κακή επικοινωνία μεταξύ των μερών, που επιδεινώνεται από το γεγονός ότι παραμένουν πολύ λίγες ενεργές γραμμές επικοινωνίας μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ/ΝΑΤΟ», δήλωσε στο Newsweek ο δρ Άλεξ Γκρέιζερ, που βοήθησε στη δημιουργία της προσομοίωσης.

Αν και σύμφωνα με το μοντέλο αυτό πολλές χώρες θα απέφευγαν ένα άμεσο πλήγμα με πυρηνικά, οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις τέτοιων επιθέσεων θα ήταν καταστροφικές για δισεκατομμύρια κατοίκους του πλανήτη. Ειδικοί έχουν προειδοποιήσει στο παρελθόν ότι ένας πυρηνικός πόλεμος Ρωσίας - Δύσης θα μπορούσε να προκαλέσει τον θάνατο 5 δισ. ανθρώπων ανά την υφήλιο καθώς η διασπορά ραδιενέργειας και η κλιματική αλλαγή που θα προκληθεί, μεταξύ άλλων, θα καταστρέψει τις καλλιέργειες και την παραγωγή τροφής προκαλώντας λιμό σε ολόκληρο τον πλανήτη.




Το Βερολίνο καταδικάζει τις απειλές της Τουρκίας

 


Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς  θα μεταβεί στην Αθήνα την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, απευθείας από το Παρίσι. Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και για τις 12:00 έχει προγραμματιστεί κοινή συνέντευξη Τύπου. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

Το Βερολίνο «δεν θεωρεί σωστές απειλές και μη φιλικές δηλώσεις εναντίον γειτόνων», όπως τόνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπούχνερ, αναφερόμενος σε πρόσφατες δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς αξιολογεί ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς απειλές του Ταγίπ Ερντογάν όπως, «Θα έρθουμε μια νύχτα…», ο κ. Μπούχνερ δήλωσε: «Το σημειώνουμε. Πάντα καθιστούμε σαφές ότι δεν θεωρούμε σωστές απειλές και μη φιλικές δηλώσεις απέναντι σε γείτονες. Η κυβέρνηση το καθιστά σαφές σε κάθε ευκαιρία. Το καθιστά σαφές πάντα και το υπουργείο Εξωτερικών», για να προσθέσει: «Πιστεύω όμως και ότι δεν πρέπει να συζητούμε πολύ για κάθε φράση που λέγεται».



Μηταράκης: Δεν θα ζήσουμε ξανά μέρες 2016 – Ο ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορούσε για τα δικαιώματα των Ελλήνων


 

Ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία και ειδικά στον φαιδρό ΣΥΡΙΖΑ, έστειλε ο κ. Νότης Μηταράκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως η χώρα μας δεν θα ζήσει ξανά το μεταναστευτικό την περίοδο 2015-2016 που έφερε σε δύσκολη θέση την Ελλάδα, με χιλιάδες αφίξεις παράνομων μεταναστών στα ελληνικά νησιά αλλά και τις χαμένες ζωές στο Αιγαίο, τονίζοντας παράλληλα πως η Τουρκία προσπαθεί να εργαλειοποιήσει τις ανθρώπινες ζωές.

«H Tουρκία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το μεταναστευτικό πολλά χρόνια. Χαρακτηριστικό είναι πως με την Κοινή Δήλωση του 2016, πήρε αρκετά ανταλλάγματα για να ελέγξει τη ροή των μεταναστών. Πλέον, η Ευρώπη δεν έχει ανάγκη σε τέτοιο βαθμό, κάτι το οποίο φαίνεται να ενοχλεί την Τουρκία, με αποτέλεσμα τις πράξεις τις οποίες βλέπουμε», ανέφερε αρχικά ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Για το άθλιο και απάνθρωπο περιστατικό των «92» στον Έβρο είπε: «Τονίσαμε το περιστατικό των 92, κάτι που δεν άρεσε στην Τουρκία. Αυτό ίσως αποτελέσει αφορμή να προστατεύσει τα σύνορά της, όπως κάνει εξ ανατολών. Να ελέγξει τη δραστηριότητά της στα σύνορα και την δράση των λαθροδιακινητών».

Για την παρασημοφόρηση από την αυστριακή κυβέρνηση τόνισε: «Η Αυστρία μας έχει βοηθήσει. Τον Μάρτιο του 2020, έστειλε πρώτη δυνάμεις για να προστατεύσουν τα σύνορα της Ευρώπης. Είναι σύμμαχοι της Ελλάδας και κατά της τουρκικής πολιτικής».

Ο υπουργός απάντησε και στην προκλητική Έφη Αχτσιόγλου τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ λέμε τώρα: «Η Ελλάδα δεν έχει καταδικαστεί ποτέ από Διεθνές Δικαστήριο, όχι από επαναπροώθηση μεταναστών. Τα ¾ απωλειών ανθρώπινων ζωών χάθηκαν στην περίοδο από τις αρχές του 2015 έως την κοινή δήλωση του 2016, με την πολιτική των ανοιχτών συνόρων. Το Λιμενικό παρεμβαίνει αυτονόητα κάθε φορά που κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Η Τουρκία δεν είναι χώρα σε εμπόλεμη κατάσταση. Όταν κάποιος είναι Αφγανός ή Σύρος και βάζει τον εαυτό του σε κίνδυνο, η Τουρκία είναι υποχρεωμένη ως συνυπογράφουσα της Συνθήκης της Γενεύης να τους προστατεύσει. Όταν ξεκίνησε ο πόλεμος της Ουκρανίας, αμέσως η Ε.Ε. κινητοποιήθηκε. Επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ υπογράφηκε η Κοινή Δήλωση, η οποία δεν τηρείται. Η ιστορία με την Frontex αποτελεί ένα πολιτικό παιχνίδι και ψηφίζουν τα κόμματα. Ψηφίζουν για να ανοίξουν ξανά τα σύνορα και να περάσουν 1 εκατομμύρια μετανάστες. Αυτό δεν θα γίνει. Είναι μια ιδεοληψία του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ευρώπη πρέπει να φυλάξει τα σύνορά της. Η Ευρώπη είναι υπέρ της νόμιμης μετανάστευσης αλλά δεν θα επιτρέψουμε στα κυκλώματα λαθροδιακινητών για 3.500 ευρώ να επιλέξουν ποιοι θα έρθουν να ζήσουν στην Ευρώπη».

Για τις κατηγορίες σχετικά με pushcbacks της Ελλάδας υπογράμμισε πως: «Όπως έγραψε η OLAF δεν υπάρχουν pushbacks. Δεν επιτρέπουμε την παράνομη είσοδο στην Ευρώπη, είτε από θάλασσα είτε από στεριά».

Ο υπουργός απάντησε και για την περίοδο 2015-2016, και στην πολιτική των ανοιχτών συνόρων του ΣΥΡΙΖΑ: «Το 2015, μπήκαν 120.000 μετανάστες στη Χίο. Ξεχνάτε τι πέρασε η Χίος, η Μυτιλήνη, η Ειδομένη. Το 2015 στη Χίο μπαίνανε 1.000 την ημέρα. Τα δικαιώματα των ντόπιων τα σκεφτήκατε ποτέ; Ο κύριος Δρίτσας έλεγε για δικαιώματα όλων εκτός των Ελλήνων πολιτών».

Τέλος, για πολλοστή φορά, ο κ. Μηταράκης τόνισε την σημασία της φύλαξης των συνόρων: «Όταν φυλάς τα σύνορά σου, δεν κινδυνεύει κόσμος».



Συμφωνεί πολύ κόσμος με την πρόταση Βορίδη για χημικό ευνουχισμό παιδόφιλων

 


Δεν υπάρχει σοβαρός πολίτης, πατέρας, μητέρα, συγγενείς ανηλίκων που να μην βλέπουν την πρόταση Βορίδη λυτρωτική, για να γλιτώσει η κοινωνία μας από τέτοιους κακοποιούς ανήλικων ψυχών.

Διευκρινίσεις για την άποψη που εξέφρασε πως ο χημικός ευνουχισμός μπορεί να εξεταστεί υπό προϋποθέσεις για τους βιαστές ανηλίκων έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, αναφέροντας πως κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει, μόνο με τη συναίνεση του κατηγορουμένου.

Συγκεκριμένα είπε πως «οι εγκληματίες που τελούν εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και ειδικά κατά των ανήλικων, η εμπειρία λέει ότι δεν αναμορφώνονται» και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν σκέψεις, τις οποίες εγώ τις συνέδεα ευρύτερα με την αντιμετώπιση αυτών των υποθέσεων και έλεγα ότι σε ορισμένα αδικήματα θα μπορούσε να μην υπάρχει καθόλου απόλυση υπό όρους, δηλαδή να εκτίουν το σύνολο της ποινής. Όμως εθελοντικά αν κάποιος από αυτούς τους εγκληματίες, επιθυμεί να κάνει την ιατρική πράξη του χημικού ευνουχισμού του αυτό θα μπορούσε να οδηγεί σε ευεργετικά αποτελέσματα σε σχέση με την ποινική του μεταχείριση, με την συναίνεση του δηλαδή.

Αυτό θα λαμβανόταν υπόψιν είτε στην επιμέτρηση της ποινής του είτε στο θέμα της απόλυσής του υπό όρους, προκειμένου κάποια στιγμή να απολύεται από την φυλακή πριν την πλήρη έκτιση της ποινής του. Θα ήταν κάτι το οποίο θα έδειχνε μια κατανόηση της κατάστασης του και την σοβαρότητα των εγκλημάτων που έχει διαπράξει και την θέλησή του να μην τα διαπράξει στο μέλλον. Επομένως αυτό θα μπορούσε να συνεκτιμηθεί για την ποινική του αξιολόγηση.

Ο χημικός ευνουχισμός είναι ιατρική πράξη για την αντιμετώπιση του προστάτη του καρκίνου και αυτό ουσιαστικά είναι κάτι που αποδέχεται ο εγκληματίας να κάνει προκειμένου να εκτιμηθεί αυτό από το δικαστήριο», σημείωσε ο κ. Βορίδης, τονίζοντας ότι αυτή είναι σκέψη δική του, αλλά δεν νομίζουμε λέμε και εμείς να διαφωνεί κανένας σοβαρός πολίτης, πλην του ΣΥΡΙΖΑ που τόλμησε να κάνει τον βιασμό πλημμέλημα και να γλιτώσει με διατάξεις του ποινικού κώδικα ακόμα και παιδόφιλους.

Τι είναι ο χημικός ευνουχισμός;

Ο χημικός ευνουχισμός γίνεται μετά τη διάπραξη καθ’ έξιν και κατ’ επανάληψη σεξουαλικών εγκλημάτων, όπως ο βιασμός παιδόφιλων. Σε ορισμένες χώρες εφαρμόστηκε επί μακρόν ή και εφαρμόζεται ακόμη ως μέθοδος επανένταξης στην κοινωνία όσων έχουν διαπράξει κατά συρροή σεξουαλικά εγκλήματα. 

Η μέθοδος του χημικού ευνουχισμού έχει χρησιμοποιηθεί με διάφορες μορφές, είτε αναγκαστικά ως ποινή είτε ως τρόπος για τους παραβάτες να μειώσουν τον χρόνο φυλάκισής τους σε πολλές χώρες.

Κράτη μέλη της ΕΕ καταφεύγουν στη μέθοδο του χημικού ευνουχισμού για να καταπολεμήσουν τη σεξουαλική βία και τους κατά συρροή παραβάτες. Στις περισσότερες χώρες ο χημικός ευνουχισμός δεν μπορεί να επιβληθεί ως υποχρεωτική ποινή, αλλά μπορεί να οριστεί από τα ποινικά δικαστήρια ως μία από τις προϋποθέσεις για τη μείωση της ποινής ή την αποφυλάκιση.

Ωστόσο, αρκετές χώρες στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, προτείνουν ευνουχισμό σε πιθανούς και καταδικασμένους σεξουαλικούς παραβάτες — ως μία μορφή διαχείρισης, όχι ως τιμωρία, και μόνο σε εθελοντική βάση. Στην Πολωνία που έχει μία απο τις πλέον σκληρές νομοθεσίες για τους παιδοβιαστες στην Ευρώπη, η μέθοδος εφαρμόζεται σε άνδρες που βιάζουν παιδιά ή μέλη της οικογένειας. 

Οι χημικοί ευνουχισμοί χρησιμοποιούνται για τη μείωση των επιπέδων των ανδρικών ορμονών ή των ανδρογόνων. Η μέθοδος περιλαμβάνει τη χορήγηση φαρμάκων που μειώνουν τη λίμπιντο και ως εκ τούτου υπάρχουν ελπίδες ότι θα μειωθεί και η σεξουαλική δραστηριότητα. Το φάρμακο που εμπλέκεται στον χημικό ευνουχισμό χορηγείται μέσω φαρμακευτικής αγωγής από το στόμα ή με ένεση.

Οι επιπτώσεις των χημικών ευνουχισμών είναι αναστρέψιμες. Διαρκούν για όσο διάστημα χορηγείται το φάρμακο. Αλλά μόλις ο λήπτης σταματήσει να παίρνει το φάρμακο, τα επίπεδα των ορμονών επανέρχονται στο φυσιολογικό. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Τσεχία, η Εσθονία, η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν υιοθετήσει αυτή τη μορφή τιμωρίας εδώ και πολύ καιρό.

Στις ΗΠΑ, επτά πολιτείες (Καλιφόρνια, Φλόριντα, Γκουάμ, Αϊόβα, Λουιζιάνα, Μοντάνα και Ουισκόνσιν) έχουν νομιμοποιήσει τον χημικό ευνουχισμό. Η Ουκρανία χρησιμοποίησε τη μέθοδο το 2019.

Ο χημικός ευνουχισμός έχει βρεθεί ότι είναι αποτελεσματικός στη μείωση της σεξουαλικής ορμής. Αυτό όμως δεν αποτρέπει τη σεξουαλική βία ή την επιθετική συμπεριφορά. Ακόμη και η μείωση του επιπέδου τεστοστερόνης στο μηδέν δεν εξαλείφει τις πιθανότητες νέας εγκληματικής δράσης.

Στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ο ευνουχισμός βασίζεται σταθερά στη συναίνεση. Χορηγείται σε σεξουαλικούς παραβάτες σε εθελοντική βάση. «Ορισμένοι δράστες αισθάνονται μια ορισμένη ποσότητα ενοχής και αηδίας για τις πράξεις τους· γι' αυτούς, αυτή (χημική θεραπεία) είναι ένα είδος εξιλέωσης», δήλωσε στη DW ο ιατροδικαστής Κάλουμ Ρος από το νοσοκομείο Broadmoor στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, για παράδειγμα, οι κρατούμενοι έχουν παραδεχτεί ότι θα επέλεγαν τη θεραπεία, εάν θεωρούσαν ότι θα μπορούσε να μειώσει τον χρόνο φυλάκισής τους ή να τους βοηθήσει να εξασφαλίσουν την πρόωρη αποφυλάκισή τους. 

Η Ευρώπη έχει χρησιμοποιήσει τόσο τον χειρουργικό όσο και τον «χημικό ευνουχισμό» στο παρελθόν και στο παρόν, αλλά μόνο για ορισμένους επιθετικούς, βίαιους σεξουαλικούς παραβάτες. Η Τσεχία είναι η μόνη χώρα που ακολουθεί τη χειρουργική οδό.

«Αυτός είναι ο μόνος αξιόπιστος τρόπος αντιμετώπισης των πιο επιθετικών από τους παραβάτες», είπε στη DW η κοινωνιολόγος Κατερίνα Λίσκοβα από το Πανεπιστήμιο Masaryk. Ο αριθμός των σεξουαλικών παραβατών που επιλέγουν τον χειρουργικό ευνουχισμό είναι μικρός, τόνισε η Λίσκοβα: «Είναι ένας μικρός αριθμός ανδρών και το επιλέγουν οικειοθελώς», είπε.

Μέχρι το 2012, η ​​Γερμανία, επίσης, πρόσφερε στους σεξουαλικούς παραβάτες τη δυνατότητα χειρουργικού ευνουχισμού. Όμως η πρακτική αυτή καταργήθηκε ως απάντηση στην κριτική της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων και της Απάνθρωπης ή Εξευτελιστικής Τιμωρίας.

Η Γερμανία προσφέρει «χημικό ευνουχισμό» ως επιλογή σε ιατροδικαστικά ψυχιατρικά περιβάλλοντα για σεξουαλικούς παραβάτες που είναι ψυχικά άρρωστοι και επικίνδυνοι και φιλοξενούνται σε νοσοκομεία υψηλής ασφάλειας. Περίπου το 25% των ασθενών στα ιατροδικαστικά νοσοκομεία λαμβάνουν φάρμακα για «χημικό ευνουχισμό» μόνο σε εθελοντική βάση, σύμφωνα με τον κοινωνιολόγο Andrej König. Δεν υπάρχουν ωστόσο στατιστικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η θεραπεία μειώνει σίγουρα την πιθανότητα υποτροπής.



Η ΕΛ.ΑΣ. απαντά στο γιατί ο 28χρονος παιδεραστής παραμένει ελεύθερος

 


Το ερώτημα γιατί ο 28χρονος άνδρας από το Αγρίνιο που κατηγορείται για ασέλγεια σε τετράχρονο αγοράκι εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος παρά το γεγονός της δημοσιοποίησης των στοιχείων του από την ΕΛ.ΑΣ δεν είχε απαντηθεί μέχρι σήμερα, με τον κόσμο να περιμένει απάντηση.

Η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου σε δηλώσεις της , εξηγεί ότι δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον 28χρονο παρόλο που του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βιασμό.

«Σε αυτή την περίπτωση παρόλο που ασκήθηκε δίωξη από τον Φεβρουάριο του 2022, δόθηκε τώρα η εντολή στην Αστυνομία να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του. Δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βιασμό, αλλά δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.Ο κόσμος μπερδεύεται και θεωρεί ότι η Αστυνομία αφήνει έξω έναν δράστη βιασμού. Προφανώς πρέπει να έχουμε στα χέρια μας ένα ένταλμα σύλληψης »αναφέρει η κ.Δημογλίδου.



Μενέντεζ: Να γίνει έρευνα για τον ρόλο του τουρκικού στρατού με τους 92 μετανάστες στον Έβρο - Μπράβο Ελλάδα

 


Σε απόλυτη στεναχώρια, οι δήθεν σύντροφοι "διασώστες" του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ, προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας και η Τουρκία, που απαξιώνονται καθημερινά για όσα κάνουν και όσα λένε για την Ελλάδα.

Ο αμερικανός γερουσιαστής και πρόεδρος της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ έκανε το παρακάτω tweet για το περιστατικό με τους 92 μετανάστες στον Έβρο.

«Συγχαίρω τις ελληνικές αρχές για τη διάσωση των 92 ανθρώπων που βρέθηκαν κοντά στα σύνορα της χώρας με την Τουρκία. Υποστηρίζω πλήρως τη διεξαγωγή έρευνας για την απάνθρωπη μεταχείριση αυτών των μεταναστών, συμπεριλαμβανομένου του ρόλου του τουρκικού στρατού στη σοβαρή κακομεταχείρισή τους».

I commend Greek authorities for rescuing the 92 people found near the country’s border with Turkey. I fully support an investigation into the inhumane treatment of these migrants, including the Turkish military’s reported role in their gross mistreatment. https://t.co/NuN9uMuBxD

— Senate Foreign Relations Committee (@SFRCdems) October 20, 2022



Ανήθικος και φαιδρός εργαλειοποιεί το δράμα της 12χρονης για να κάνει αντιπολίτευση

 


Δεν έχει τέλος η απανθρωπιά, η χυδαιότητα και η φαιδρότητα του μεγαλύτερου πολιτικού απατεώνα στην ιστορία της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα.

Αυτός ο απίθανος ακροαριστερός δεν σεβάστηκε ούτε το δράμα του 12χρονου κοριτσιού που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και συνεχίζει ο φαιδρός να κάνει ανήθικη επικοινωνιακή αντιπολίτευση για να ικανοποιήσει το εσωτερικό του κόμματος του, γράφοντας άρθρο για το θύμα παιδεραστών, και δεν έχει κάνει το ίδιο για τα θύματα ακροαριστερών μελών του ΣΥΡΙΖΑ παιδεραστών.

Ο φαιδρός ανθέλληνας και επικίνδυνος αποδεδειγμένα για την χώρα Αλέξης Τσίπρα, και δεν το γράφουμε ως υπερβολή, είναι αποδεδειγμένο, εργαλειοποίησε την πανδημία, εργαλειοποίησε την ακρίβεια και τη διεθνή κρίση στην ενέργεια, εργαλειοποιεί και τις ανθρώπινες τραγωδίες γιατί δεν είναι ικανός να κάνει σοβαρή αντιπολίτευση, δεν μπορεί να συναγωνιστεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν έχει την σοβαρότητα, την ικανότητα και την μόρφωση για να το κάνει.

Ο φαιδρός Τσίπρας γράφει κάποια στιγμή στο άρθρο του ότι «Η Πολιτεία τα τελευταία χρόνια είναι απασχολημένη περισσότερο στην εμπορία ανθρώπων παρά στην προστασία τους» και δεν ντράπηκε ο γελοίος που το έγραψε, δεν κατάλαβε το φαιδρό μυαλό του τι γράφει.

Μιλάει ο φαιδρός για τα δικά τους και τα δικά μας παιδιά, χωρίς ίχνος ηθικής, χωρίς να καταλαβαίνει τι γράφει, γιατί έτσι και καταλαβαίνει είναι για να τον φτύνει όλη η κοινωνία.

Αυτό λοιπόν που έκανε τον βιασμό πλημμέλημα μέσα σε μία νύχτα για να εξυπηρετήσει συντρόφους κακοποιούς έγραψε με θράσος «Το κορίτσι του Κολωνού είναι δικό μας παιδί. Και έχουμε συλλογική ευθύνη γιατί δεν μπορέσαμε ως κοινωνία να το προστατεύσουμε», αναφερόμενος φυσικά στον ΣΥΡΙΖΑ και τον ποινικό κώδικα υπέρ των κακοποιών που πέρασε νύχτα το 2019.

Ο Γιάννης Οικονόμου έγραψε και σωστά απατώντας στο φαιδρό άρθρο του πολιτικού απατεώνα «Ο κ. Τσίπρας, που δεν έκανε τίποτα για να σπάσει το απόστημα της κακοποίησης και της βίας, που επιλεκτικά -όταν θεωρεί πως τον βολεύει πολιτικά- τοποθετείται σε μείζονα εγκλήματα και φαινόμενα ανομίας, σήμερα επιχειρεί με το άρθρο του να εκμεταλλευτεί πολιτικά μια φρικτή υπόθεση, καταφεύγοντας σε θέσεις που, επιεικώς, χαρακτηρίζονται ως πολιτική χυδαιότητα». Και αναρωτιέται: «Πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί η θέση που διατυπώνει ότι “η Πολιτεία τα τελευταία χρόνια είναι απασχολημένη περισσότερο στην εμπορία ανθρώπων παρά στην προστασία τους”;. Είναι δυνατόν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διατυπώνει μια τέτοια θέση, η οποία προσβάλλει όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά το σύνολο της οργανωμένης Πολιτείας, κατηγορώντας τη για εμπορία ανθρώπων;».

«Είτε ο κ. Τσίπρας δεν αντιλαμβάνεται την έννοια των όρων που χρησιμοποιεί είτε έχει φθάσει στο έσχατο σημείο της χυδαιότητας, προσθέτοντας ότι σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα, απέναντι στο οποίο η κοινωνία στέκεται ομόθυμα, ο κ. Τσίπρας γίνεται και πάλι διχαστικός. Η κυβέρνησή μας διακηρύσσει κατηγορηματικά ότι για τέτοια φρικτά εγκλήματα, σαν και αυτά του Κολωνού, κάθε απόπειρα εργαλειοποίησης, είτε με ταξικό είτε με φυλετικό είτε με πολιτικό πρόσημο, είναι χυδαία και απαράδεκτη», σημειώνει, και καταλήγει τονίζοντας ότι οι Αρχές οφείλουν να μεριμνούν τόσο για την τάχιστη εύρεση και τιμωρία των ενόχων όσο και για την προστασία των θυμάτων, και αυτό κάνουν.



21 Οκτωβρίου 1972 η αεροπορική τραγωδία της Ολυμπιακής με τους 37 νεκρούς



21 Οκτωβρίου 1972 η μεγάλη αεροπορική τραγωδία της Ολυμπιακής Αεροπορίας, όταν αεροσκάφος τύπου NAMC YS-11A, που εκτελούσε το δρομολόγιο Κέρκυρα-Αθήνα συνετρίβη λίγο πριν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Από τους 49 επιβάτες και τα τέσσερα μέλη του πληρώματος, 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 16 κατάφεραν να σωθούν.



Ένα λεπτό πριν την πτώση του ο πιλότος επικοινωνούσε κανονικά με τον πύργο ελέγχου του και λάμβανε οδηγίες για την προσγείωση χωρίς να αναφέρει κάποιο πρόβλημα. Ενημέρωσε μάλιστα ότι βρισκόταν σε σύννεφο, ενώ δέχτηκε αναφορές για την κακοκαιρία που επικρατούσε στην περιοχή.

Ενώ βρισκόταν μες στο σύννεφο το αεροσκάφος, το οποίο ούτως ή άλλως είχε ξεκινήσει τη διαδικασία προσγείωσης και βρισκόταν χαμηλά, έχασε απότομα ύψος και κατέπεσε στη θάλασσα, χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν οι πιλότοι.



Οι συγκλονιστικοί διάλογοι

Πύργος: Ολυμπιακή 506. Αλλάξατε επίπεδο πτήσεως. Πετάξτε στα 15.000 πόδια διότι οι καταιγίδες καθιστούν δυσχερή την αναγνώριση σας.

Πύργος: Θα προσγειωθείς αμέσως ή θα φύγεις και θα επιστρέψεις αργότερα;

Πιλότος: Τώρα αμέσως, αν είναι ελεύθερος ο διάδρομος.

Πύργος: Θα βρεις ένα σύννεφο μπροστά σου. Αν μπεις μέσα θα βρεθείς σε δύσκολη θέση, απομακρύνσου αμέσως και κατευθύνσου προς την Κόρινθο. Πρόσεξε, υπάρχει καταιγίδα.

Πιλότος: ΟΚ, ευχαριστώ… Έρχομια για προσγείωση. Βρίσκομαι σε απόσταση τριών μιλίων.

Πύργος: ΟΚ, Τώρα προσγειώνεται ένα Boeing της Ολυμπιακής, θα ρωτήσω από τον κυβερνήτη τα στοιχεία και θα σε ενημερώσω.

Πιλότος: Ευχαριστώ…

Πύργος: Η ορατότις είναι 500 πόδια, έχει κραδασμούς, αλλά τα φρένα του λειτουργούν κανονικά. Μπορείς να προσγειωθείς.

Πιλότος: ΟΚ, προχωρώ… Αυτή τη στιγμή μπαίνω στο σύννεφο. Μόλις βγω προσγειώνομαι αμέσως.

Πύργος: Να βρίσκεσαι σε διαρκή επαφή. Είναι επικίνδυνα, ΟΚ;

Πύργος: Ολυμπιακή 506, πού είσαι, δεν σε βλέπω.

Πύργος: 506, με ακούς;

Σιγή…

Ο πύργος ελέγχου αμέσως σήμανε συναγερμό. Είχε χάσει τα ίχνη του αεροπλάνου. Και το πιο περίεργο είναι ότι την είδηση για την πτώση του αεροπλάνου, την ανακοίνωσε ένας από τους επιβάτες.

Ο Ν. Σ. αντέδρασε πολύ ψύχραιμα. Γδύθηκε για να μην τον δυσκολεύουν τα ρούχα και έμεινε μόνο με τα εσώρουχα. Άνοιξε την πόρτα και βούτηξε στη θάλασσα. Έφτασε στη στεριά μετά από 20 περίπου λεπτά και κατευθύνθηκε προς το ΠΙΚΠΑ. Εκεί φώναξε στις νοσοκόμες: «Έπεσε στη θάλασσα το αεροπλάνο της Ολυμπιακής από την Κέρκυρα. Ήμουν επιβάτης και σώθηκα. Τηλεφωνήστε στην Ολυμπιακή και πείτε ότι έπεσε το αεροσκάφος της».

Εκείνη τη νύχτα 37 άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ οι 16 διασώθηκαν. Κανείς δεν σκοτώθηκε ακαριαία κατά τη σύγκρουση, αλλά πνίγηκαν, όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική έρευνα που εντόπισε ποσότητες νερού στο στομάχι, το ημιθωράκιο και τους πνεύμονες.

Ο Χ. Γ. θυμάται ότι «δεν ανησυχήσαμε όταν το αεροπλάνο έχανε ύψος, διότι νομίζαμε ότι είχε ξεκινήσει η διαδικασία προσγείωσης. Δεν βλέπαμε εξάλλου έξω γιατί έβρεχε και ήταν σκοτάδι. Ξαφνικά τρανταχτήκαμε και η άτρακτος άρχισε να μπάζει νερά. Μια γυναίκα την πίσω πόρτα του αεροπλάνου. Από εκεί βγήκα. Έφτασα στην πόρτα κολυμπώντας μες στην άτρακτο».

Ο Μ. Κ. εξιστορεί: «Ξαφνικά έβλεπα από το παράθυρο τα φώτα της Βούλας ψηλότερα από το αεροπλάνο. Αυτό μ’ έκανε να ανησυχώ. Την ίδια περίπου στιγμή ακούστηκε ένας τρομερός κρότος και αμέσως έσβησαν τα φώτα. Έλυσα τη ζώνη ασφαλείς και προχώρησα προς τα εμπρός. Καθόμουν στην 14η σειρά. Τότε αντιλήφθηκα μια μεγάλη τρύπα στην άτρακτο που έμπαζε νερά.

»Αμέσως γύρισα προς την αριστερή πόρτα της ουράς, όπου αρκετοί επιβάτες και μια αεροσυνοδός έβγαιναν. Σε λίγο βρέθηκα στη θάλασσα. Ήταν καμιά δεκαριά εκεί γύρω. Αρχίσαμε να κολυμπάμε, τα κύματα ήταν μεγάλα, έβρχε, η κηροζίνη είχε χυθεί στη θάλασσα. Όλα αυτά έκαναν δύσκολο το κολύμπι. Δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε».



Υποβολή υποψηφιότητας για την ένταξη του Ολύμπου στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO

 


Στην υποβολή προκαταρκτικού φακέλου υποψηφιότητας του Ολύμπου για την ένταξη στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO προχώρησε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Ο φάκελος θα αξιολογηθεί σε πρώτη φάση από την UNESCO και, μετά την αποστολή παρατηρήσεων, αναμένεται να υποβληθεί στην οριστική του μορφή στις αρχές του 2023. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το αποτέλεσμα της αξιολόγησης θα ανακοινωθεί το επόμενο το καλοκαίρι.

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα, σήμερα, μόλις δύο περιοχές είναι εγγεγραμμένες στον Κατάλογο Μνημείων Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς: τα Μετέωρα και το Άγιον Όρος. Παγκοσμίως, ο Κατάλογος περιλαμβάνει 1.155 Μνημεία.

Σημειώνεται ότι το 1938 ο Όλυμπος έγινε ο πρώτος Εθνικός Δρυμός της Ελλάδας, ενώ από το 1981 έχει χαρακτηριστεί ως Απόθεμα Βιόσφαιρας της UNESCO. Το 2021 ανακηρύχθηκε με Προεδρικό Διάταγμα ως Εθνικό Πάρκο.

 



Νωρίτερα από κάθε φορά εφέτος η πληρωμή προκαταβολής της Βασικής Ενίσχυσης στους αγρότες

 


Η υλοποίηση της πληρωμής της προκαταβολής της  Βασικής Ενίσχυσης  του 70% σε 533.921 δικαιούχους, για πρώτη φορά μέσω του gov.gr,  αποτέλεσε στόχο για τον  οποίο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, & Τροφίμων, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υπουργείο Οικονομικών, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, η ΕΘΕΑΣ, τα ΚΥΔ και η Τράπεζα Πειραιώς συνεργάσθηκαν αποτελεσματικά.

Η πληρωμή της προκαταβολής έγινε νωρίτερα από κάθε προηγούμενη χρονιά, αμέσως με την έναρξη του οικονομικού έτους πληρωμών ενισχύσεων 2023 και σε αυτή την προκαταβολή περιλαμβάνονται για πρώτη φορά και 26.000  μεταβιβάσεις δικαιωμάτων που υποβλήθηκαν τον Ιούλιο του 2022.

Το συνολικό ποσό πληρωμής για τους  533.921 δικαιούχους (έναντι 521.657 το 2021), που πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας ανέρχεται στα 657,348.067,63 ευρώ, έναντι 633.434.763,44 ευρώ το 2021 και όλες οι εκτάσεις δημόσιων βοσκοτόπων κατανεμήθηκαν  μόνο σε κτηνοτρόφους.

Η πίστωση των λογαριασμών άρχισε αργά το απόγευμα στις 19.10.2022 και οι δικαιούχοι θα μπορούν από σήμερα Πέμπτη 20/10/2012 να προβαίνουν σε ανάληψη των χρημάτων τους.

Η πληρωμή της προκαταβολής έγινε έγκαιρα και με ασφάλεια χάρις στην πετυχημένη μεταρρύθμιση που εισήγαγε η κυβέρνηση, με την μεταφορά της υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2022 και την καταβολή των ενισχύσεων για πρώτη φορά στο κυβερνητικό νέφος  gov.gr.

Η μεταφορά της υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2022 στο gov.gr, δεν ήταν μεμονωμένη, αλλά συνδεμένη με την απαρχή μιας σειράς ψηφιακών έργων και εφαρμογών που θα ακολουθήσουν, τόσο για την εφαρμογή της ΚΑΠ 2023-2027, όσο και τη μείωση του γραφειοκρατικού κόστους υποβολής των δηλώσεων από τους αγρότες.




Ύψος ρεκόρ στις πληρωμές του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης

 



Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώνει ότι:

Από την αρχή του έτους και μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου 2022, έχουν καταβληθεί στους δικαιούχους του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (Π.Α.Α. 2014-2020) πάνω από 611 εκατ. ευρώ, ποσό ρεκόρ που είναι το μεγαλύτερο που έχει καταβληθεί ποτέ από την έναρξη υλοποίησης των Κοινοτικών Προγραμμάτων στη χώρα μας, στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Επόμενος στόχος, η καταβολή άνω του 1 δις ευρώ συνολικά για το 2022 σε δικαιούχους του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, συμβάλλοντας έμπρακτα στην ανάκαμψη, στήριξη του αγροτικού χώρου, σε μια κρίσιμη οικονομικά περίοδο.




Προσωπικός γιατρός: 1.000.000 ηλεκτρονικά ραντεβού

 


Περισσότερα από 1.000.000 ραντεβού σε Προσωπικό Γιατρό έχουν ανέβει τη δεδομένη στιγμή στο σύστημα για τις επόμενες 4 εβδομάδες. Ενδεικτικά έχουν ανέβει για την τρέχουσα εβδομάδα 18.10-23.10 308.000 ραντεβού.Η διαδικασία κλεισίματος ραντεβού αφού ο πολίτης εγγραφεί στον Προσωπικό Γιατρό, γίνεται με τους ακόλουθους τρόπους:

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (https://ehealth.gov.gr/p-rv/p )

Μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Προσωπικό Γιατρό σας ή με την Γραμματεία του

Μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στα 5ψήφια 14900, 14884, 14784 (με χρέωση του πολίτη)

Η ηλεκτρονική διαδικασία κλεισίματος ραντεβού έχει δημιουργηθεί στα πρότυπα της πλατφόρμας των ραντεβού του εμβολιασμού κατά της Covid-19. Πιο συγκεκριμένα για το κλείσιμο ραντεβού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ο πολίτης:

πολίτης μεταβαίνει στην ιστοσελίδα (https://ehealth.gov.gr/p-rv/p) και επιλέγει την επιλογή «Είσοδος με κωδικούς TaxisNet (Άυλη Συνταγογράφηση, Ηλεκτρονικά Ραντεβού)» - Με τον συγκεκριμένο τρόπο δεν απαιτείται πιστοποιημένος αριθμός κινητού τηλεφώνου για την είσοδο στην υπηρεσία

Εισέρχεται με τους κωδικούς TaxisNet

Εισάγει τον ΑΜΚΑ του

Επιβεβαιώνει τα στοιχεία του

Επιλέγει στο μενού που του εμφανίζεται στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες την επιλογή «Νέο Ραντεβού με τον Προσωπικό μου Ιατρό»

Στην συνέχεια ο πολίτης βλέπει τις διαθέσιμες ώρες για ραντεβού με βάση το πρόγραμμα του Προσωπικού Γιατρού του και επιλέγει την μέρα και ώρα που επιθυμεί

Τέλος, ο πολίτης διαλέγει την συγκεκριμένη ώρα που επιθυμεί να κλείσει το ραντεβού του και το δεσμεύει

Υπενθυμίζεται ότι:


Η χρονική διάρκεια των ραντεβού είναι προγραμματισμένη στα 15 λεπτά.

Εάν ο πολίτης προγραμματίσει για πρώτη φορά το ραντεβού του στον Προσωπικό Γιατρό του, η χρονική διάρκεια του ραντεβού του θα είναι 30 λεπτά έτσι ώστε να συμπληρωθεί ο Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας (Α.Η.Φ.Υ.).

Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ραντεβού που μπορεί να προγραμματίσει ένας πολίτης στον Προσωπικό του Γιατρό.



Σύγχρονη αποτελεσματική Αστυνομία, φιλική στον πολίτη

 



Στοιχεία για τη μείωση της χαμηλής και μεσαίας εγκληματικότητας, την αύξηση των αστυνομικών περιπολιών, τις δράσεις για την εμπέδωση της ασφάλειας στους πανεπιστημιακούς χώρους, την παροχή στήριξης στις γυναίκες που βρίσκονται αντιμέτωπες με ενδοοικογενειακή βία, καθώς και τη συμβολή της ΕΛ.ΑΣ. στη μείωση των μεταναστευτικών ροών, έδωσε η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου προστασίας του πολίτη.

Η ΕΛ.ΑΣ. υπηρετεί το όραμα μιας Αστυνομίας σύγχρονης, αποτελεσματικής, φιλικής στον πολίτη. Με ισχυρή παρουσία στις γειτονιές. Πέτυχε να περιπολεί καθημερινά στους δρόμους του Λεκανοπεδίου Αττικής 3.280 αστυνομικοί.

Η πολιτική της κυβέρνησης έχει οδηγήσει στη μείωση της χαμηλής και μεσαίας εγκληματικότητας, στις γειτονιές, σε ποσοστό άνω του 25%, σε σχέση με την περίοδο 2015-2019

Φέτος στα σημεία εισόδου και στους τουριστικούς προορισμούς ήταν 50% περισσότεροι αστυνομικοί από πέρσι.

Δημιουργήθηκαν 18 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας, με προϊστάμενες κυρίως γυναίκες αξιωματικούς. Ενισχύθηκε η συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, με την συμβουλευτική γραμμή 15900, στηρίζοντας πολύπλευρα τις γυναίκες που κινδυνεύουν.

Οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων εδώ και ένα μήνα εφαρμόζουν τα σχέδια ασφαλείας των Πρυτανικών Αρχών στους ανοιχτούς Πανεπιστημιακούς χώρους τεσσάρων Α.Ε.Ι..

Η Αστυνομία έβαλε τέλος στο άβατο ανομίας και εγκληματικότητας της φοιτητικής εστίας του Ζωγράφου. Απέναντι σε όσους έσπευσαν να μιλήσουν για εικόνες αυταρχισμού, απαντάμε: Αυταρχισμός και έγκλημα είναι η ελεύθερη διακίνηση όπλων και ναρκωτικών εντός φοιτητικών εστιών. Όχι η σύλληψη των κακοποιών που διέμεναν εκεί. Αυταρχισμός δεν είναι η επιβολή του νόμου, αλλά η ανοχή της ανομίας.

Με τις έρευνες της ανατριχιαστικής υπόθεσης σε βάρος της 12χρονης η ΕΛ.ΑΣ. στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: H έρευνα σε όλες τις υποθέσεις θα φτάσει μέχρι τέλους. Μέχρι να συλληφθούν όλοι οι δράστες. Είναι ζήτημα ήθους, πολιτισμού, ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Είναι ζήτημα Δικαιοσύνης.

Συμπεριφορές που προσβάλλουν την προσφορά της Αστυνομίας στην κοινωνία δεν έχουν θέση στην ΕΛ.ΑΣ. Ήδη, τα τελευταία δύο χρόνια, 34 αστυνομικοί έχουν αποταχθεί από το Σώμα γιατί διέπραξαν ποινικά αδικήματα.

Ενισχύθηκε η εφαρμογή του νόμου για την προστασία των ζώων, θέτοντας σε εφαρμογή τον πενταψήφιο αριθμό 10410 για άμεση επικοινωνία με το Τμήμα Προστασίας Ζώων. Ήδη, στις πρώτες 12 ημέρες λειτουργίας του έχει επιληφθεί 284 καταγγελιών.