Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Σύγχρονη αποτελεσματική Αστυνομία, φιλική στον πολίτη

 



Στοιχεία για τη μείωση της χαμηλής και μεσαίας εγκληματικότητας, την αύξηση των αστυνομικών περιπολιών, τις δράσεις για την εμπέδωση της ασφάλειας στους πανεπιστημιακούς χώρους, την παροχή στήριξης στις γυναίκες που βρίσκονται αντιμέτωπες με ενδοοικογενειακή βία, καθώς και τη συμβολή της ΕΛ.ΑΣ. στη μείωση των μεταναστευτικών ροών, έδωσε η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου προστασίας του πολίτη.

Η ΕΛ.ΑΣ. υπηρετεί το όραμα μιας Αστυνομίας σύγχρονης, αποτελεσματικής, φιλικής στον πολίτη. Με ισχυρή παρουσία στις γειτονιές. Πέτυχε να περιπολεί καθημερινά στους δρόμους του Λεκανοπεδίου Αττικής 3.280 αστυνομικοί.

Η πολιτική της κυβέρνησης έχει οδηγήσει στη μείωση της χαμηλής και μεσαίας εγκληματικότητας, στις γειτονιές, σε ποσοστό άνω του 25%, σε σχέση με την περίοδο 2015-2019

Φέτος στα σημεία εισόδου και στους τουριστικούς προορισμούς ήταν 50% περισσότεροι αστυνομικοί από πέρσι.

Δημιουργήθηκαν 18 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας, με προϊστάμενες κυρίως γυναίκες αξιωματικούς. Ενισχύθηκε η συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, με την συμβουλευτική γραμμή 15900, στηρίζοντας πολύπλευρα τις γυναίκες που κινδυνεύουν.

Οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων εδώ και ένα μήνα εφαρμόζουν τα σχέδια ασφαλείας των Πρυτανικών Αρχών στους ανοιχτούς Πανεπιστημιακούς χώρους τεσσάρων Α.Ε.Ι..

Η Αστυνομία έβαλε τέλος στο άβατο ανομίας και εγκληματικότητας της φοιτητικής εστίας του Ζωγράφου. Απέναντι σε όσους έσπευσαν να μιλήσουν για εικόνες αυταρχισμού, απαντάμε: Αυταρχισμός και έγκλημα είναι η ελεύθερη διακίνηση όπλων και ναρκωτικών εντός φοιτητικών εστιών. Όχι η σύλληψη των κακοποιών που διέμεναν εκεί. Αυταρχισμός δεν είναι η επιβολή του νόμου, αλλά η ανοχή της ανομίας.

Με τις έρευνες της ανατριχιαστικής υπόθεσης σε βάρος της 12χρονης η ΕΛ.ΑΣ. στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: H έρευνα σε όλες τις υποθέσεις θα φτάσει μέχρι τέλους. Μέχρι να συλληφθούν όλοι οι δράστες. Είναι ζήτημα ήθους, πολιτισμού, ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Είναι ζήτημα Δικαιοσύνης.

Συμπεριφορές που προσβάλλουν την προσφορά της Αστυνομίας στην κοινωνία δεν έχουν θέση στην ΕΛ.ΑΣ. Ήδη, τα τελευταία δύο χρόνια, 34 αστυνομικοί έχουν αποταχθεί από το Σώμα γιατί διέπραξαν ποινικά αδικήματα.

Ενισχύθηκε η εφαρμογή του νόμου για την προστασία των ζώων, θέτοντας σε εφαρμογή τον πενταψήφιο αριθμό 10410 για άμεση επικοινωνία με το Τμήμα Προστασίας Ζώων. Ήδη, στις πρώτες 12 ημέρες λειτουργίας του έχει επιληφθεί 284 καταγγελιών.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου