Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

5.000 ευρώ πρόστιμο σε αστυνομικό που κλώτσησε γάτα στην Τρίπολη


 

Ένας αστυνομικός συνελήφθη χθες το απόγευμα από άνδρες του Τμήματος της Τρίπολης, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, όπως προέκυψε, ο αστυνομικός, ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας, κλώτσησε το βράδυ, της Πέμπτης 27 Οκτωβρίου, στην Τρίπολη γάτα αγνώστου ιδιοκτήτη.

Σε βάρος του αστυνομικού επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των 5.000 ευρώ, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Ο συλληφθείς, σύμφωνα με την αστυνομία, αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ η  η προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης.



Προφυλακίστηκε η 38χρονη με το καυστικό υγρό


 

Προσωρινά κρατούμενη, με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε η 38χρονη που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του εν διαστάσει συζύγου της με καυστικό υγρό, τα ξημερώματα του Σαββάτου 22 Οκτωβρίου σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου.

Η 38χρονη, σύμφωνα με τους συνηγόρους της, υποστήριξε ότι είναι μία γυναίκα που είχε κακοποιηθεί από το 36χρονο θύμα, προσθέτοντας ότι και εκείνο το βράδυ δεχθηκε ακόμη μία κακοποιητική συμπεριφορά από τον ίδιο.

Ανέφερε, επίσης, ότι ήταν φοβισμένη και γι' αυτόν τον λόγο δεν παραδόθηκε αμέσως στις Αρχές.

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί, ότι ο πατέρας της, με δηλώσεις του, στέκεται στο πλευρό του εν διαστάσει συζύγου της και θύμα της 38χρονης λέγοντας πως «η κόρη μου λέει ψέματα, δεν κακοποιήθηκε από τον σύζυγο της». Σημειώνεται επίσης πως η εν λόγω δήλωση του πατέρα έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα όσα ισχυρίζεται η κόρη του και ο συνήγορος της κ. Απόστολος Λύτρας.



Πέθανε ο Τζέρι Λι Λιούις «Great Balls of Fire»

 


Ο θρύλος του rock n' roll, Τζέρι Λι Λιούις, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών.

Ήταν ένας από τους πρωτοπόρους του rock n' roll στη δεκαετία του ‘50.

Έγινε ιδιαίτερα γνωστός με τραγούδια όπως το «Great Balls of Fire». Η ερμηνεία του Λιούς στο πιάνο βοήθησε να μείνει το τραγούδι γνωστό ως και σήμερα και σχεδόν να το ταυτίζουμε με το ροκ.

Το 1958 παντρεύτηκε την ξαδέλφη του Μάιρα Μπράουν, η οποία ήταν τότε μόλις 13 ετών. Ήταν ο τρίτος από τους συνολικά επτά γάμους του.

Ο Λιούις ήταν ενεργός μουσικά σχεδόν ως τις μέρες μας, ηχογραφώντας τον τελευταίο δίσκο του, από τους συνολικά 40, μόλις το 2014.

Γεννήθηκε το 1935 στη Λουιζιάνα, γιος οικογένειας αγροτών που έβαλαν σε υποθήκη το σπίτι τους για να αγοράζουν στον μικρό Τζέρι το πρώτο του πιάνο. Εξαιτίας του πιάνου τον έδιωξαν από το σχολείο των ευαγγελικών όπου πήγαινε, γιατί η διασκευή που έκανε σε έναν ύμνο ήταν μάλλον ασεβής για τα αυτιά των υπευθύνων.

Δεν ξαναγύρισε ποτέ σε σχολεία. Από τα 14 του άρχισε να παίζει ζωντανά, «χτίζοντας» ένα ζωηρό στιλ βασισμένο στο boogie-woogie και τα μπλουζ. Το 1956 έκανε τις πρώτες ηχογραφήσεις μαζί με τον Έλβις Πρίσλεϊ και τον Τζόνι Κας, ενώ τον άλλο χρόνο έγινε γνωστός με το «Whole Lotta Shakin’ Goin’ On».

Ακολούθησε το «Great Balls of Fire», ένα από τα τραγούδια που καθόρισαν το φαινόμενο rock’n’roll.

Το 1958, ενώ ήδη είχε κάνει στα 23 του δύο γάμους, αποκαλύφθηκε ότι παντρεύτηκε την ξαδέλφη του. Στην άδεια του γάμου η Μάιρα Μπράουν ισχυριζόταν ότι είναι 20 ετών.

Η κατακραυγή στον βρετανικό Τύπο οδήγησε στην ακύρωση της περιοδεία του στη χώρα, ενώ πολλοί αμερικανικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί σταμάτησαν να παίζουν τα τραγούδια του. Το σκάνδαλο ήταν μοιραίο για την καριέρα του που από τότε ποτέ δεν ανέκαμψε. Ο Λιούς, αν και δεν σταμάτησε να τραγουδά, δεν είχε ξανά τραγούδι στα 20 πρώτα.

Με την Μπράουν έμειναν μαζί 13 χρόνια. Οι δύο επόμενοι γάμοι του, υπενθυμίζει ο Guardian, ήταν και αυτοί εξίσου -αν όχι περισσότερο- διαβόητοι. Η Τζάρεν Πέιτ και η Σον Στίβενς πέθαναν κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες (η πρώτη από πνιγμό), με τις φήμες για ενδοοικογενειακή βία να επιμένουν.

Δύο από τα έξι παιδιά του πέθαναν σε νεαρή ηλικία. Ο Στιβ Άλεν πνίγηκε σε πισίνα σε ηλικία μόλις τριών ετών και ο Τζέρι Λι Τζούνιορ σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό στα 19 του.

Το 1976 φυλακίστηκε στο Μέμφις του Τενεσί, όταν εμφανίστηκε με όπλο έξω από την κατοικία του Έλβις Πρίσλεϊ ζητώντας να τον δει. Λίγους μήνες νωρίτερα, ο Λιούις είχε πυροβολήσει κατά λάθος τον μπασίστα του.

Μετά το σκάνδαλο με την Μπράουν, ο Λιούς στράφηκε στην κάντρι. Το 1986, πάντως, ήταν ένας από τους 10 πρώτους μουσικούς που μπήκαν στο Rock’n’Roll Hall of Fame, μαζί με τον Έλβις Πρίσλεϊ και τον Τσακ Μπέρι.





Μητσοτάκης : Χρέος μας να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά μια πατρίδα πιο ισχυρή, ασφαλή, ευημερούσα


 

Στα Ιωάννινα βρίσκεται για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά το τέλος της παρέλασης ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε:

«Η πατρίδα μας ηλιόλουστη, υποδέχεται σήμερα την εθνική μας εορτή. Η καρδία του Ελληνισμού κτυπά πάντα λίγο πιο δυνατά εδώ πέρα, στα Γιάννενα στο Καλπάκι στην Ήπειρο, γιατί εδώ πριν από 82 χρόνια αμυνθήκαμε απέναντι σε μια απρόκλητη επίθεση και η γενιά ,αυτή γενιά του ’40 έκανε το χρέος της απέναντι στην πατρίδα και απέναντι στην Ιστορία.

Το δικό μας χρέος, είναι να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά, σε αυτά τα παιδιά που παρέλασαν κρατώντας ψηλά την ελληνική σημαία με χαμόγελο με αισιοδοξία με υπερηφάνεια μια πατρίδα πιο ισχυρή, μία πατρίδα πιο ασφαλή, μία πατρίδα πιο ευημερούσα μία πατρίδα πιο δίκαιη. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι αυτό θα το πετύχουμε. Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους».



Κακοποιός πυγμάχος σκότωσε 76χρονο και μετά πήγε για καφέ


 

Ένας 48χρονος κακοποιός για ασήμαντη αφορμή σκότωσε ένα 76χρονο στην Καλλιθέα. 

Όλα συνέβησαν στη μαρίνα Δέλτα Καλλιθέας, με έναν 76χρονο να πέφτει αναίσθητος από τη γροθιά ενός 48χρονου πρώην πυγμάχου, και λίγα λεπτά αργότερα να φεύγει από τη ζωή από ισχαιμικό επεισόδιο.

Ο 76χρονος ερασιτέχνης ψαράς ήρθε σε διαπληκτισμό με τον 48χρονο ομογενή από το Καζακστάν, επειδή ψάρευε στη θάλασσα που κολυμπούσε.

Το θύμα είπε στον δράστη να φύγει από το σημείο γιατί τα νερά ήταν βρόμικα, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες που υποστηρίζουν πως και άλλοι ηλικιωμένοι που βρίσκονταν στο σημείο του έκαναν παρατήρηση καθώς έδιωχνε τα ψάρια.

Ο δράστης εκνευρισμένος βγήκε από το νερό, ζήτησε τον λόγο από τον ηλικιωμένο ψαρά και τον γρονθοκόπησε τουλάχιστον δύο φορές.

Πέντε λεπτά μετά, ο 76χρονος σωριάστηκε αφήνοντας την τελευταία του πνοή.

Ο θρασύτατος δράστης αφού επιτέθηκε στο θύμα έφυγε με το μηχανάκι του από το σημείο σαν να μην συνέβη τίποτα και λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε από την αστυνομία να πίνει αμέριμνος τον καφέ του στην Καλλιθέα στην οδό Δημοσθένους, όπου και συνελήφθη για ανθρωποκτονία.

Η δικαιολογία του κακοποιού είναι ότι δεν κατάλαβε το κακό που είχε προκαλέσει. «Δεν ήξερα ότι τον σκότωσα. Δεν το κατάλαβα» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς την ώρα που του περνούσαν χειροπέδες.

Ο 48χρονος δράστης, πρώην αθλητής πολεμικών τεχνών, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία καθώς αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.




Ανθρωποκυνηγητό για να βρεθεί 26χρονος κακοποιός που μαχαίρωσε 15 φορές επιχειρηματία

 



Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για να βρεθεί ο δεύτερος κακοποιός που συμμετείχε στην επίθεση με πολλαπλές μαχαιριές στον επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου στη Βαρυμπόμπη.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 28 Οκτωβρίου, ο επιχειρηματίας δέχθηκε τουλάχιστον 15 μαχαιριές από τον θρασύτατο κακοποιό και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην εντατική δίνοντας μάχη ώστε να κρατηθεί στη ζωή. 

Οι Αρχές έχουν συλλάβει τον έναν από τους δύο νεαρούς κακοποιούς που επιτέθηκαν στον Γιάννη Μάρκου και γίνονται προσπάθειες για να βρεθεί και ο δεύτερος δράστης ο οποίος είναι 26 ετών.  Ο 19χρονος που είναι στα χέρια της Αστυνομίας κατηγορείται για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ ο 26χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η απόπειρα ανθρωποκτονίας έγινε στις 4.30 τα ξημερώματα μπροστά σε μια καντίνα της Βαρυμπόμπης. Δύο νεαροί κακοποιοί 19 και 26 χρόνων ξεκίνησαν να λογομαχούν για ασήμαντη αφορμή (την ουρά) με τρεις άντρες, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός επιχειρηματίας.

Ξαφνικά, ο 26χρονος γνωστός στις αρχές κακοποιός, έβγαλε ένα μαχαίρι και μαχαίρωσε 15 φορές τον άτυχο άντρα. 

Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.





Εσείς πήρατε το email για τον λογαριασμό σας από το Netflix; Τι σημαίνει


 

Από αυτή την εβδομάδα ξεκίνησαν να στέλνονται στους χρήστες του Netflix παγκοσμίως οι οδηγίες για μεταφορά του προφίλ τους σε μεμονωμένο λογαριασμό, «σπάζοντας» έτσι τους λογαριασμούς με πολλά μέλη. Το email με τη σχετική ειδοποίηση έχει ήδη σταλεί σε ορισμένους χρήστες διεθνώς, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τους χρήστες, παρότι δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση. Ενδέχεται όμως να στοχεύει σε αυτούς που χρησιμοποιούν την υπηρεσία σπάνια.

Τι πρέπει να γνωρίζετε:

Τι είναι το προφίλ στο Netflix; Μέχρι τώρα, το Netflix επέτρεπε σε πολλούς χρήστες να συνδέονται σε έναν λογαριασμό, όπου ο καθένας έχει το δικό του προφίλ με τις προτιμήσεις του. Η λειτουργία αυτή ήταν στοχευμένη σε οικογένειες, όπου το κάθε μέλος θα είχε το δικό του προφίλ, ώστε το κόστος να είναι χαμηλότερο και να μην υπάρχει σύγχυση στον λογαριασμό.

Γιατί τα προφίλ βλάπτουν το Netflix; Παρότι η εμπειρία των χρηστών είναι καλύτερη με τη χρήση των προφίλ, η Netflix «αυτοτραυματίζεται», διότι καθίσταται ευκολότερη η χρήση του ίδιου λογαριασμού από άτομα που δεν μένουν στο ίδιο σπίτι. Αρκεί ένας από την παρέα να έχει λογαριασμό και να πληρώνει, ώστε αρκετοί ακόμη φίλοι του να τον χρησιμοποιούν με τα δικά τους προφίλ χωρίς να εγγράφονται στην υπηρεσία.

Τι είναι η μεταφορά προφίλ: Πρόκειται για μία νέα λειτουργία του Netflix που επιτρέπει στον χρήστη να μεταφέρει το προφίλ από τον λογαριασμό άλλου στον δικό του. Το Netflix έχει στείλει email σε ορισμένους χρήστες λέγοντας ότι «Ο κόσμος μετακομίζει. Οι οικογένειες μεγαλώνουν. Οι σχέσεις αλλάζουν. Τώρα, τα άτομα στον λογαριασμό σας μπορούν να μεταφέρουν ένα προφίλ – μαζί με τις προτάσεις και το ιστορικό παρακολούθησης, το My List, σωσμένα παιχνίδια, ρυθμίσεις και άλλα – στον δικό τους λογαριασμό, τον οποίο θα πληρώνουν».

Ποιο είναι το πρόβλημα; Παρότι είναι χρήσιμο κάθε χρήστης να έχει τον δικό του λογαριασμό και συνεπώς τον έλεγχο αυτού, πολλοί διαμαρτυρήθηκαν ότι πρόκειται για πρόφαση του Netflix, ώστε να διαπιστώσει ποιοι λογαριασμοί έχουν προφίλ ατόμων που μένουν αλλού. Άλλοι εκτιμούν ότι είναι το πρώτο βήμα για να σταματήσουν εντελώς οι χρήστες να μοιράζονται τον λογαριασμό τους, κάτι το οποίο η εταιρεία έχει ανακοινώσει και επίσημα ότι θέλει να κάνει. Στο email πάντως αναγράφεται ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για όποιον κάνει την μεταφορά προφίλ και δίνει οδηγίες για την υλοποίηση της μεταφοράς.


moneyreview.gr με πληροφορίες από Fast Company, Variety



Η Νάνσι Πελόζι ήταν ο στόχος του εισβολέα στο σπίτι της


 

Ο διαρρήκτης που εισέβαλε χθες Παρασκευή στο σπίτι της οικογένειας Πελόζι στο Σαν Φρανσίσκο και τραυμάτισε με σφυρί τον σύζυγο της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, αναζητούσε την Νάνσι Πελόζι, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπός της.

«Ο Πολ Πελόζι δέχθηκε επίθεση στο σπίτι του από έναν δράστη που χρησιμοποίησε βία και απείλησε να τον σκοτώσει, απαιτώντας να δει την πρόεδρο», δήλωσε ο Ντρου Χάμιλ.

Μάλιστα όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές στο CBS News, ο δράστης προσπάθησε να δέσει τον Πολ Πελόζι μέχρι τη στιγμή που η σύζυγός του θα επέστρεφε. 

Ο 82χρονος Πολ Πελόζι διακομίστηκε σε νοσοκομείο του Σαν Φρανσίσκο όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για το κάταγμα που υπέστη στο κρανίο, ενώ τραυματίστηκε επίσης στο δεξί του χέρι. Οι γιατροί ανέφεραν πως αναμένεται να αναρρώσει πλήρως.

Ο 42χρονος Ντέιβιντ Ντεπάπ, ο οποίος συνελήφθη από τους αστυνομικούς που έσπευσαν στην κατοικία του ζεύγους Πελόζι, θα κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επίθεση με θανατηφόρο όπλο, κακοποίηση ηλικιωμένου και διάρρηξη, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο, Ουίλιαμ Σκοτ.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο δήλωσε ότι ο διαρρήκτης μπήκε στο σπίτι της Πελόζι από μία πίσω πόρτα του σπιτιού. Πλάνα από το σημείο έδειχναν μια γυάλινη πόρτα σπασμένη. Αμέσως μόλις ο δράστης μπήκε στο σπίτι ο Πολ Πελόζι είπε ότι θα έπρεπε να κάνει χρήση του μπάνιου και έτσι κατάφερε να καλέσει κρυφά την αστυνομία αφήνοντας την τηλεφωνική γραμμή ανοιχτή και επιτρέποντας κατ’αυτόν τον τρόπο στον αστυνομικό υπηρεσίας να ακούσει τους διαλόγους με τον διαρρήκτη και να στείλει στο σημείο δυνάμεις.

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία είναι δεύτερη στη σειρά διαδοχής στην προεδρία των ΗΠΑ, βρισκόταν στην Ουάσιγκτον όταν ο διαρρήκτης εισέβαλε στο σπίτι της, ανέφερε η αστυνομία του Καπιτωλίου.

Οι αμερικανικές αρχές εξακολουθούν να ερευνούν το κίνητρο του δράστη, εν μέσω φόβων για πολιτικά υποκινούμενη επίθεση ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν καταδίκασε σήμερα την «απεχθή» επίθεση σε βάρος του συζύγου της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

«Κάθε ευσυνείδητος πολίτης οφείλει να αποδοκιμάσει ξεκάθαρα και απερίφραστα τη βία στην πολιτική μας, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων», δήλωσε ο Μπάιντεν σε ομιλία του στη Φιλαδέλφεια.


Με πληροφορίες από Reuters,AFP,BBC

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ