Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Διεγράφη από την Ν.Δ. ο Σπύρος Δημοσχάκης

 


Τη διαγραφή του νέου προέδρου του Συλλόγου Υπαλλήλων της Βουλής που δεν εκλέχθηκε πρόεδρος κάτω από διαφανείς διαδικασίες,  Σπύρου Δημοσχάκη από τα μητρώα της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε η Ν.Δ.

Η αιτιολογία είναι ότι στις συνδικαλιστικές εκλογές που διενεργήθηκαν προ ημερών, κινήθηκε αποσχιστικά. Να σημειωθεί ότι ο κ. Δημοσχάκης είναι γιος του βουλευτή Έβρου της ΝΔ και επίτιμου αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Τάσου Δημοσχάκη.  

Η διαγραφή έγινε από τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλο Μαρινάκη, καθώς από την πρώτη στιγμή είχε γίνει δέκτης του γεγονότος ότι ο εν λόγω υπάλληλος της Βουλής αυτομόλησε από την προσκείμενη στο κυβερνών κόμμα παράταξη και συνεργάστηκε με τις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ προκειμένου να αναλάβει την προεδρία του συλλόγου.

Η ανακοίνωση Μαρινάκη : «Ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής, έχοντας υπόψη 1. Το Καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας, 2. Το από 10.12.2021 Πρακτικό και Απόφαση Εκλογής του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, 3. Τις ιδεολογικές αρχές και θέσεις του Κόμματος, αποφασίζει τη διαγραφή του Σπυρίδωνος Δημοσχάκη του Αναστασίου από μέλος της Νέας Δημοκρατίας και την απώλεια των δικαιωμάτων και αξιωμάτων που απορρέουν από αυτήν».

Ειδικότερα, πριν από μια εβδομάδα, οι εκλογές των υπαλλήλων της Βουλής ανέδειξαν πρώτη παράταξη, αυτή της Νέας Δημοκρατίας που κατέλαβε συνολικά 4 έδρες και την απόλυτη πλειοψηφία.

Το ΚΙΝΑΛ έλαβε 2 έδρες και ο ΣΥΡΙΖΑ 1. Εν συνεχεία, συγκλήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο ώστε να γίνουν οι αρχαιρεσίες. Ο Σπύρος Δημοσχάκης, που έχει προσληφθεί ως γυμναστής στο γυμναστήριο της Βουλής, διεκδίκησε τη θέση του προέδρου του συλλόγου των υπαλλήλων έχοντας προηγουμένως συνεννοηθεί να στηριχθεί από το ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα να αναδειχθεί πρόεδρος, στερώντας την θέση από τον κ. Γιάννη Σαμπάνη της ΝΔ που καταλάμβανε το αξίωμα εδώ και χρόνια.

Η ανακοίνωση της ΕΚΥΒ

Βουλή

Σε ανακοίνωσή της, η προσκείμενη στο κυβερνών κόμμα Ενιαία Κίνηση Υπαλλήλων της Βουλής (ΕΚΥΒ) έκανε λόγο για ανταρσία του Σπύρου Δημοσχάκη και παρασκηνιακό αλισβερίσι. Τονιζόταν χαρακτηριστικά: «Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες, αισθανόμαστε την υποχρέωση και το καθήκον να σας ενημερώσουμε για τον απαράδεκτο, πραξικοπηματικό και διασπαστικό, της παράταξής μας, τρόπο, με τον οποίον συγκροτήθηκε, τελικώς, το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

Την υποχρέωση για την ενημέρωση αυτή, που φέρνει στην μνήμη συναλλαγές άλλων εποχών, την κρίνουμε αναγκαία και χρήσιμη απέναντι όχι μόνο σε αυτούς, που με την ψήφο τους τίμησαν το ψηφοδέλτιο της Ενιαίας Κίνησης Υπαλλήλων της Βουλής (ΕΚΥΒ), αλλά γενικότερα απέναντι σε όλα τα μέλη του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Βουλής, καθώς αναδεικνύει ζητήματα ηθικής τάξης και εντιμότητας, που ως αρχές πρέπει να διακρίνουν κάθε συνδικαλιστική πρωτοβουλία.

Είμαστε, δυστυχώς, στην δυσάρεστη θέση να αποκαλύψουμε τον ρόλο που έπαιξε στην πραξικοπηματική διάσπαση της παράταξής μας ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Σπύρος Δημοσχάκης, αλλά και την συμβολή στην αντιδεοντολογική υπόγεια συνδικαλιστική συνδιαλλαγή των εκπροσώπων της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας κ. Φαίης Γιαννάκου, Αντιπροέδρου του Συλλόγου, του κ. Παναγιώτη Σόφιου-Σοφιάδη, Γραμματέα καθώς και της Ενωτικής Δράσης Εργαζομένων Βουλής (ΕΔΕΒ) κ. Δημήτρη Παπά, Ταμία. Πέραν, όμως, της διάσπασης μιας παρατάξεως, ως αποτέλεσμα συνδιαλλαγής που δεν τιμά το συνδικαλιστικό κίνημα, οι εξελίξεις αυτές έδωσαν την αφορμή και για πολιτικές ερμηνείες.

Ο κ. Δημοσχάκης μέχρι την Τρίτη, 5 Απριλίου 2022, είχε απολύτως συμπαραταχθεί με την ΕΚΥΒ. Αιφνιδίως, όμως, και ενώ γνώριζε ότι θα συνερχόταν το 7μελές Δ.Σ. για την εκλογή Προεδρείου ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει την θέση του Προέδρου. Όταν συνήλθε η παράταξη της ΕΚΥΒ για την συζήτηση του θέματος που είχε προκύψει εξαιτίας της διασπαστικής πρωτοβουλίας Δημοσχάκη, ο τελευταίος συνέχισε να επιμένει αμετάπειστος στην ικανοποίηση της μωροφιλόδοξης αρχηγικής του επιδίωξης, για την οποία απετόλμησε, ως προέκυψε από τα γεγονότα, υπόγειες συνδιαλλαγές με τις άλλες παρατάξεις.

Η ηθική διάσταση του ζητήματος αναδεικνύεται από το γεγονός ότι όταν συνήλθε η παράταξη της ΕΚΥΒ στις 12 Απριλίου 2022 υπήρξε συμφωνία βάσει της οποίας θα εξελέγετο Πρόεδρος η Μ. Δρακουλάκου. Ο Γ. Σιαμπάνης -o οποίος μάλιστα είχε διαβεβαιώσει ότι θα ήταν η τελευταία θητεία ως Προέδρου- θα κατείχε την θέση του Αντιπροέδρου και ο Σπ. Δημοσχάκης την θέση του Γραμματέως και ο Απ. Καλαματιανός την θέση του Ταμία.

Παρά το γεγονός ότι, όπως προέκυπτε από την συμφωνία αυτή -την οποία είχαν δεχθεί όλα τα μέλη της ΕΚΥΒ- ο κ. Δημοσχάκης αθέτησε την συμφωνία και έφερε τον Σύλλογο σε νέο αδιέξοδο. Αθέτησε δε την συμφωνία παραπλανώντας προηγουμένως τους συναδέλφους του της ίδιας παράταξης, καθώς μάλιστα δέχτηκε να φωτογραφηθεί με την νέα, υποτίθεται, σύνθεση του προεδρείου στην οποία και ο ίδιος είχε συναινέσει!

Ο κ. Δημοσχάκης οφείλει μια εξήγηση τόσο για την υπαναχώρησή του όσο και για την εξαπάτηση την συναδέλφων του με τους οποίους, επίσης υποτίθεται ότι τους ενώνει κοινή ιδεολογική ταυτότητα. Διότι η εξαπάτηση αυτή αποτέλεσε τελικώς τον βατήρα της δικής του ανάδειξης στην θέση του Προέδρου του Συλλόγου με την στήριξη των παρατάξεων της μειοψηφίας. Ο δε τρόπος που εξελίχθη η διαδικασία ανάδειξης του κ. Δημοσχάκη κάθε άλλο παραπέμπει σε συναινετικές λύσεις που αποτελούν, κατά τα άλλα την δημοκρατική λύση όταν προκύπτουν αδιέξοδα σε διαδικασίες αρχαιρεσιών.

Θεωρούμε ότι ο κ. Δημοσχάκης πρόδωσε τους συναδέλφους του, που τον επέλεξαν. Ενέπαιξε το σύνολο των συναδέλφων, που εψήφισαν την συνδικαλιστική παράταξη της ΕΚΥΒ. Ως προερχόμενος από αυτή διέβρωσε τις αρχές της. Εισήγαγε νέα ήθη στον συνδικαλισμό. Ανέδειξε τις προσωπικές φιλοδοξίες ως υψίστη αρχή πίσω από τις οποίες πρέπει να συντάσσεται ακόμη και η ιδεολογία κάποιου, καθώς φρόντισε να σχηματιστεί υπ’ αυτόν Προεδρείο με τις μειοψηφούσες παρατάξεις αντί της παράταξης που πλειοψήφησε κατά τις αρχαιρεσίες και από την οποία και ό ίδιος προερχόταν! Διότι πλέον η παράταξή μας τον έχει αποβάλει.

Υπόλογοι, βεβαίως, για τον συνδικαλιστικό τους αμοραλισμό είναι και οι εκπρόσωποι της μειοψηφίας που στον βωμό της εξυπηρέτησης ενός αρχολίπαρου συναδέλφου θυσίασαν κάθε έννοια δημοκρατικών θεσμών, δημοκρατικής διαδικασίας και αρχών αξιοκρατίας και συναλλακτικής εντιμότητας».


Τι απαντά ο Δημοσχάκης : «Αγαπητοί συνάδελφοι, ο Σύλλογός μας αλλάζει σελίδα και μπαίνει σε νέα τροχιά. Στις εποχές των απανωτών κρίσεων (αξιακή, οικονομική, κλιματική, υγειονομική, ενεργειακή), των ασύμμετρων απειλών, της ταχύτητας και πυκνότητας των εξελίξεων, η μόνη λύση αντιμετώπισης μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων είναι η επικοινωνία στη βάση μιας κοινής γλώσσας, οι συγκλίσεις απόψεων/θέσεων, η εύρεση κοινών στόχων και τελικά οι συνεργασίες. Το βλέπουμε ήδη να συμβαίνει στην πολιτική ζωή και δεν θα το εφαρμόσουμε εμείς μέσα στον Σύλλογό μας, όπου το συμφέρον μας είναι ένα και είναι κοινό;

Αγαπητοί συνάδελφοι, όλοι έχουμε τις πολιτικές μας πεποιθήσεις. Αυτό δεν αποτυπώνεται σε πλαστικές κάρτες μέλους και εγγραφή σε μητρώα κομμάτων, αλλά με την υιοθέτηση των αρχών, των αξιών και των πιστεύω κάθε πολιτικού κόμματος. Το να είμαστε ταμπουρωμένοι πίσω από πολιτικά αναχώματα δεν μας οδηγεί σε πρόοδο. Δεν ξεχνάμε την πολιτική μας ταυτότητα, ωστόσο καλούμαστε να συνεργαστούμε, να συνδυάσουμε απόψεις και αντιλήψεις και να πορευτούμε ενωμένοι για το ένα και μοναδικό κοινό συμφέρον, με σεβασμό τόσο απέναντι στο πρόσωπό μας όσο και απέναντι στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων. Πιστεύω ότι θα πρέπει να υιοθετήσουμε και να κάνουμε πράξη στα κοινά του Συλλόγου μας το σύνθημα της Ε.Ε. “United in Diversity” (Ενωμένοι μέσα στη διαφορετικότητα).

Απέναντι στη λάσπη, την αδιαφάνεια, το κατεστημένο, τα ψέματα, τις φρούδες ελπίδες και τις πελατειακές σχέσεις, να αντιτάξουμε την αλήθεια, την καθαρότητα των θέσεών μας και την ανιδιοτελή αγάπη για να πάει ο Σύλλογός μας μπροστά, σηματοδοτώντας μία νέα αρχή.

Σας εύχομαι ολόψυχα καλό Πάσχα και η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει στις καρδιές όλων μας την ελπίδα για καλύτερες ημέρες.

Συναδελφικά, ο Πρόεδρος του ΣΥΒ Δημοσχάκης Σπυρίδων».




Ο αναρχοτραμπούκος Πολάκης ξαναχτύπησε απειλώντας τον Ανδρουλάκη



Είναι ότι χειρότερο υπάρχει σε ακροαριστερό τραμπούκο ο Παύλος Πολάκης, και επειδή καβάλησε καλάμι νομίζοντας ότι συσπειρώνει τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή είναι φαιδρός, πρέπει να τον προσγειώσουν στην πραγματικότητα.

Ξαναχτύπησε ο γνωστός ακροαριστερός τραμπούκος Παύλος Πολάκης, αυτή τη φορά με... απειλές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο Νίκου Ανδρουλάκη μιλώντας σε ραδιοσταθμό στην Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε στον προστατευόμενο τραμπούκο του Τσίπρα λέγοντας : «Είδα ένα συνέδριο όπου αποθεώθηκε ο κ. Πολάκης. Είναι προοδευτικό ένα κόμμα που αποθεώνει έναν πολιτικό τού οποίου η συμπεριφορά στο ελληνικό Κοινοβούλιο είναι συμπεριφορά κοινοβουλευτικής παρακμής; Δεν ταυτίζω μια τέτοια συμπεριφορά με ένα προοδευτικό μέτωπο».

Και συνέχισε : «Δεκανίκι της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι ο κ. Τσίπρας, γιατί ο ελληνικός λαός δίνει άλλοθι στα λάθη της ΝΔ επειδή φοβάται την επιστροφή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργικό θώκο», για να προσθέσει: «Εμείς λέμε λοιπόν στον ελληνικό λαό: Αν βλέπετε τη ζημιά που κάνει ο κ. Μητσοτάκης και θυμάστε τη ζημιά που έκαναν Τσίπρας-Καμμένος, εμείς δίνουμε την ευκαιρία δια της ψήφου στην παράταξή μας να μην έχετε πρωθυπουργό ούτε τον ένα ούτε τον άλλο και μέσα από ένα σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα να γυρίσει σελίδα ο ελληνικός λαός. Για μια εποχή πραγματικής κοινωνικής δικαιοσύνης και εθνικής αξιοπρέπειας».


Στον ακροαριστερό αναρχοτραμπούκο Παύλο Πολάκη, δεν άρεσαν όσα είπε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ και τον απείλησε ανοικτά, δείχνοντας και πάλι στην κοινωνία ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, και ποιοι στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα : «Μη συνεχίσεις έτσι! Την επόμενη φορά που θα με αναγκάσεις να σου απαντήσω θα είμαι λιγότερο ευγενής προς τους ''σοσιαλδημοκρατικούς'' σου χαρακτηρισμούς…».


Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη κατά του Νίκου Ανδρουλάκη

«ΑΚΟΥ ΝΙΚΟ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ!! (γιατί μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μοίρα…)

Ο Ν. Ανδρουλάκης έκανε δηλώσεις για το ποιος (δεν) θα αναλάβει την πρωθυπουργία, αλλά και για το τι (δεν) είναι προοδευτικό κόμμα. Άκου, λοιπόν, Νίκο Ανδρουλάκη:

1) Ακόμα βλέπεις τον ίσκιο -που σου φιλοτέχνησαν τα πάσης φύσεως διαπλεκόμενα συμφέροντα που σε θέλουν για δεκανίκι του πολιτικά "τελειωμένου" Μητσοτάκη- και νομίζεις ότι είναι το μπόι σου! Πρωθυπουργό θα εκλέξει ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ λαός και δεν θα τον επιβάλεις ούτε εσύ ούτε τα συμφέροντα που σε στηρίζουν. Όσο και να χτυπιέσαι κι εσύ και οι "φίλοι" σου, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας! Όσο νωρίτερα το αντιληφθείς, τόσο καλύτερα για σένα...

2) Προοδευτικό είναι το κόμμα που ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ούτε ένα ευρώ σε Τράπεζες και ό,τι δάνειο είχε πάρει, το έχει ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ μέχρι τελευταίου λεπτού!

Προοδευτικό είναι το κόμμα που στη διακυβέρνηση του ΔΕΝ εκκόλαψε, ΔΕΝ στήριξε και ΔΕΝ ανέχθηκε τη λαμογιά και την κλεψιά του δημόσιου χρήματος. Το κόμμα που όσο και αν έψαξαν, ΔΕΝ βρήκαν ούτε ένα στέλεχος του να έχει πάρει ΜΙΖΕΣ ή να έχει φάει δημόσιο χρήμα. Το κόμμα που κανένα στέλεχος του ΔΕΝ κατηγορήθηκε για διασπάθιση του δημοσίου χρήματος!!

Προοδευτικό είναι το κόμμα που κατά τη διακυβέρνηση του, ΔΕΝ θαμπώθηκε από την ισχύ της εξουσίας και ΔΕΝ υπέκυψε στη δύναμη του πλούτου. Το κόμμα που τα στελέχη του ΔΕΝ έγιναν ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΙ με offhsore, ούτε παρατρεχάμενοι και θεραπαινίδες του συστήματος!

Προοδευτικό είναι το κόμμα που τα στελέχη του ΔΕΝ ξέχασαν από που ξεκίνησαν, τι και ποιους εκπροσωπούν, και για ποιους παλεύουν και αγωνίζονται! Πιστεύω καταλαβαίνεις τι εννοώ με τα παραπάνω για σένα και το κόμμα που προέρχεσαι και είσαι…

ΥΓ: Άκου και το τελευταίο Νίκο Ανδρουλάκη: Πολλά χρόνια η ΔΙΑΠΛΟΚΗ προσπαθεί λυσσαλέα και με διάφορους τρόπους (προφανώς έβαλε κι εσένα πλέον σε αυτή την "προσπάθεια") να πείσει ή να εξαναγκάσει τον Αλ. Τσίπρα να με αποκηρύξει, περιθωριοποιήσει κ.λπ.

Ξέρεις γιατί δεν το κάνει;

Όχι γιατί με συμπαθεί, ή γιατί συσπειρώνω ένα μεγάλο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως γράφουν διάφοροι «αφελείς» δημοσιολογούντες. (Δεν "μασάει" από αυτά ο Τσίπρας και το 'χει αποδείξει!). Δεν το κάνει, γιατί και ο ΙΔΙΟΣ αγωνίζεται (με το δικό του ύφος και τρόπο) για μια κοινωνία πιο ΔΙΚΑΙΗ και για μια χώρα στην οποία θα υπάρχει ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ και ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ! Δηλαδή για μια νέα Ελλάδα που ΟΛΟΙ οι ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ-ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ πολίτες ονειρευόμαστε!

ΥΓ2 Δυστυχώς, αντί να ΒΓΑΛΕΙΣ τα σωστά συμπεράσματα από την τεράστια επιτυχία του συνεδρίου του κορμού της προοδευτικής παράταξης, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, βγήκες δυο φορές τις μέρες του συνεδρίου να «κεντρώσεις» για να δείξεις υποταγή σε αυτούς που σε προώθησαν μετά που δεν πέτυχε το σχέδιο Λοβέρδου. Μην συνεχίσεις έτσι! Την επόμενη φορά που θα με αναγκάσεις να σου απαντήσω θα είμαι λιγότερο ευγενής προς τους ''σοσιαλδημοκρατικούς'' σου χαρακτηρισμούς…»





Μητσοτάκης: Μακάρι στον ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν συνέδριο κάθε χρόνο -Για να μας θυμίζουν από τι γλιτώσαμε

 


Στην τρίτη Προσυνεδριακή Συζήτηση για το 14ο Συνέδριο της ΝΔ, με θέμα «Κοινωνική Πολιτική & Ισότητα», στη Νίκαια, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας το ένα Αφόρητο μείγμα τοξικότητας, χυδαιολογίας, λαϊκισμού

Αναφερόμενος στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε χαρακτηριστικά: «Μακάρι να έκαναν Συνέδριο κάθε χρόνο για να μας θυμίζουν από τι γλιτώσαμε0... Ενα αφόρητο μείγμα τοξικότητας, χυδαιολογίας, λαϊκισμού και εντάσεων, που δεν αρμόζει σε κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ακόμη ένα προεκλογικό δίλημμα: «Εάν επιτύχαμε τόσα πολλά εν μέσω πανδημίας, εισβολής στον Έβρο και οξείας οικονομικής κρίσης, φανταστείτε τι θα πετύχουμε σε μία 8ετία».



Συνελήφθη ο «μακρυχέρης» του «Ελευθέριος Βενιζέλος», είχε ρημάξει τους επιβάτες


 

Σύρος «μακρυχέρης» συνελήφθη για κλοπές από το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη, βραδινές ώρες της 16-4-2022 στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, 28χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικών κλοπών από επιβάτες που κινούνταν στους χώρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, αλλά και διαρρήξεων- κλοπών από σταθμευμένα οχήματα πέριξ του αεροδρομίου, ταυτοποιήθηκε ο δράστης και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Μετά από αναζητήσεις, εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές που είχε αφαιρέσει νωρίτερα από επιβάτη του αεροδρομίου.

Όπως εξακριβώθηκε από την προανακριτική έρευνα, δρούσε μεθοδικά και οργανωμένα. Αρχικά κατόπτευε τον χώρο για εντοπισμό επιβατών, από τους οποίους αφαιρούσε τσάντες και αποσκευές, όταν αυτοί ήταν απασχολημένοι.

Συχνά άλλαζε ενδυμασία, προκειμένου να καταστεί δυσκολότερος ο εντοπισμός του και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πράξης του, επιβιβάζονταν σε Μέσο Μαζικής Μεταφοράς και διέφευγε.

Επιπλέον φρόντιζε να πετάξει στη διαδρομή τα σακίδια και τις τσάντες που αφαιρούσε, ενώ τα κλεμμένα αντικείμενα τα διοχέτευε σε κλεπταποδόχους στις περιοχές της πλατείας Ομονοίας και του Μοναστηρακίου.

Από την έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, εξιχνιάστηκαν 12 περιπτώσεις κλοπών, ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής του δραστηριότητας συνεχίζεται.

Επιπρόσθετα, ο 28χρονος έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για πλήθος αδικημάτων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Κακοποιοί ήθελαν να μπούν σε εστιατόριο χωρίς πιστοποιητικά

 


Μόνο κακοποιοί θα λειτουργούσαν έτσι όπως λειτούργησαν δύο άντρες που ήθελαν με τσαμπουκά να μπεί σε εσταιτόριο χωρίς την επίδηξη πιστοποιητικών.

Δύο άνδρες κακοποιοί τα έκαναν γυαλιά καρφιά σε πατσατζίδικο στη Θεσσαλονίκη.

Οπως αναφέρει και το makthes.gr οι υπάλληλοι στο πατσατζίδικο ζήτησαν, όπως επιβάλλει ο νόμος, να ελέγξουν τα πιστοποιητικά δύο πελατών για τον κορωνοϊό. Ωστόσο κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα ακολουθούσε στη συνέχεια. Οι δύο άνδρες, που συνοδευόντουν από τις γυναίκες τους, αρνήθηκαν να τα δείξουν, στη συνέχεια δεν θέλησαν να εξυπηρευτηθούν με take away, αντέδρασαν άσχημα, αλλά αποχώρησαν.

Λίγα λεπτά όμως αργότερα επέστρεψαν στο εστιατόριο και άρχισαν να αναποδογυρίζουν τα τραπέζια στον εξωτερικό και στον εσωτερικό χώρο του μαγαζιού. Μάλιστα απείλησαν τους υπαλλήλους που ζήτησαν να ελέγξουν πιστοποιητικά λέγοντας τους πως «είναι η τελευταία ημέρα τους».

Το περιστατικό σημειώθηκε, το πρωί της Κυριακής (17.04.2022) σε πολύ γνωστό πατσατζίδικο της Θεσσαλονίκης, περίπου στις 9:30. Οι δύο άνδρες συνολικά «έσπασαν» τέσσερα τραπέζια.

Μιλώντας στο makthes.gr, ο ιδιοκτήτης του γνωστού πατσατζίδικου στη Θεσσαλονίκη δήλωσε πως θα προχωρήσει σε μηνύσεις. «Θα πάω σήμερα να καταθέσω μήνυση και θα δώσουμε το υλικό από τις κάμερες από τις αρχές. Να ξέρουν ότι δεν φοβόμαστε κάτι και θα κινηθούμε νομικά» είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τσαρούχας.

«Δεν τους αφήσαμε να κάτσουν χωρίς πιστοποιητικά και άρχισαν να μας απειλούν. Μας ρώτησαν αν έχουμε προστασία στο μαγαζί και μας είπαν να φοβόμαστε όταν περπατάμε στον δρόμο γιατί θα μας βρούνε» λέει για τις απειλές που δέχθηκε το προσωπικό. Όπως φαίνεται και στα βίντεο, οι εργαζόμενοι αντέδρασαν με ψυχραιμία προσπαθώντας να απομακρύνουν τους πελάτες.







Στον ΣΥΡΙΖΑ επέλεγαν στελέχη σωμάτων ασφαλείας με κομματικά κριτήρια - H παραδοχή Βίτσα

 


Στην παραδοχή ότι η πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να επιλέγονται κομματικά στελέχη και φίλοι σε κρίσιμες θέσεις του στρατεύματος, της ΕΛ.ΑΣ. και των υπόλοιπων σωμάτων ασφαλείας, προχώρησε από το βήμα του συνεδρίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας.

Ο κ. Βίτσας καλωσόρισε θερμά στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και των υπόλοιπων σωμάτων ασφαλείας, τα οποία είχαν υψηλές θέσεις και αξιώματα κατά τη διακυβέρνηση του κόμματος, λέγοντας πως «για πρώτη φορά δίνουν το «παρών» σε συνέδριο κόμματος, δεν έχει συμβεί άλλη φορά αυτό». Πράγματι, δεν έχει υπάρξει άλλη φορά παρουσία υψηλόβαθμων αξιωματικών και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων σε συνέδριο πολιτικού κόμματος.

Αναφορές σαν τις παραπάνω, επιβεβαιώνουν ότι η προσπάθεια «ελέγχου των αρμών» της εξουσίας, ήταν μια από τις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης Τσίπρα. Ερχονται δε, σε συνέχεια των συχνών «απειλών» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πως «η δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις επιλογές στελεχών και αξιωματούχων σε περίπτωση νέας διακυβέρνησης της χώρας.

Στη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, ο Παύλος Πολάκης έσπευσε ξανά να μιλήσει για τη δεύτερη φορά αριστερά, που πρέπει «να είναι αλλιώς», όπως είπε. Και για να το κάνει ακόμη πιο σαφές, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να κρατικοποιηθούν 1-2 συστημικές τράπεζες, και να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας της Δικαιοσύνης.

Στην πράξη πάντως το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε για μια ακόμη φορά το χάσμα μεταξύ των φυλών του ΣΥΡΙΖΑ, και κυρίως αυτών μεταξύ των κληρονόμων της ριζοσπαστικής αριστεράς και των προεδρικών στους οποίους προστίθενται πλέον οι γεφυροποιοί, οι πασοκογενείς και άλλοι υποστηρικτές πλέον της στροφής προς την κεντροαριστερά προκειμένου να γίνει πράξη ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά στις καρέκλες της εξουσίας.


liberal.gr



Ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα ο 18χρονος που μαχαίρωσε τον πατριό του

 


Ελεύθερος, με εντολή εισαγγελέα, αφέθηκε ο 18χρονος που συνελήφθη στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία ότι επιτέθηκε και τραυμάτισε με μαχαίρι τον 36χρονο πατριό του, επειδή κακοποιούσε τη μητέρα του.

Για την περίπτωσή του ορίστηκε δικάσιμος για τον προσεχή Ιούνιο, στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης. Σε βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία από την αστυνομία για ενδοοικογενειακή βία, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο 36χρονος διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος του, η οποία αναμένεται να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.




Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί κατηγορούμενοι ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε απάτες


 

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 15-4-2022 στον Πειραιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου, τρεις ημεδαποί (36χρονος και 42χρονος άνδρες και 42χρονη γυναίκα), κατηγορούμενοι ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε απάτες. Αναζητούνται τρεις  επιπλέον συνεργοί τους.

Σε βάρος των κατηγορουμένων σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης-σύσταση συμμορίας, απάτης κατ’ εξακολούθηση, κατά συναυτουργία και συνέργεια σε αυτή, επικίνδυνης βλάβης, έκθεσης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απειλής και υπεξαίρεση οχημάτων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, ο 36χρονος και ο 42χρονος, ενώθηκαν από τον Απρίλιο του έτους 2019 και δημιούργησαν στο διαδίκτυο ιστοσελίδα, παρουσιαζόμενοι ως εξειδικευμένοι και πιστοποιημένοι ηλεκτρολόγοι, παρέχοντας ηλεκτρολογικές υπηρεσίες, συνεργαζόμενοι με τους λοιπούς κατηγορούμενους και απώτερο σκοπό να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος.

Ως προς τον τρόπο δράσης, κατόπιν επικοινωνίας με τους πελάτες, μετέβαιναν στις οικίες τους, ήλεγχαν την βλάβη και απαιτούσαν χρηματικά ποσά ως προκαταβολές για την παροχή των υπηρεσιών τους, δηλώνοντας ότι θα μεταβούν σε μεταγενέστερο χρόνο για την ολοκλήρωση της εργασίας τους, προφασιζόμενοι την παραγγελία ανταλλακτικών, εξαρτημάτων ή υλικών.

Οι παθόντες παρέδιδαν χρηματικά ποσά, είτε μετρητά είτε μεταφέροντάς τα στον τραπεζικό λογαριασμό δύο εκ των αναζητούμενων κατηγορουμένων. Στη συνέχεια, είτε πραγματοποιούσαν μερικές εργασίες, είτε καθόλου και δεν επέστεφαν τα χρηματικά ποσά που είχαν λάβει ως προκαταβολές.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, από την δράση των ανωτέρω, προκαλούνταν ηλεκτρολογικές βλάβες, από τις οποίες θα μπορούσε να προκύψει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία ή την ζωή των παθόντων και κίνδυνός πυρκαγιάς ή έκρηξης.

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε προέβαιναν σε ενοικίαση οχημάτων, με σκοπό να συγκαλύψουν τα ίχνη τους, τα οποία και δεν επέστρεφαν.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε δεκατρείς  περιπτώσεις απάτης στην περιοχή της Αττικής.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους σε ομοειδείς αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.



Είχαν ρημάξει τα Smart στα νότια προάστια


 

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές εξαρτημάτων από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα σε περιοχές των Νοτίων Προαστίων.

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 15-4-2022 στον Άγιο Δημήτριο, δύο ημεδαποί 20 και 22 ετών, μέλη της εγκληματικής ομάδας. Αναζητούνται οι συνεργοί τους.

Σημειώνεται ότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, κατά την προσπάθεια ακινητοποίησής τους, προσπάθησαν να διαφύγουν, ο 22χρονος τρέχοντας και ο 20χρονος προβαίνοντας σε επικίνδυνους ελιγμούς με το «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο που οδηγούσε σε οπισθοπορεία.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα, της εγκληματικής ομάδας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, ληστεία κατά συναυτουργία, απείθεια, υπεξαίρεση, βία κατά υπαλλήλων και παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Ειδικότερα και όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, είχαν συγκροτήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα, με βασικά μέλη τον 20χρονο και τον 22χρονο, με διαρκή δράση, εναλλάσσοντας ανά περίπτωση τη σύνθεσή τους και διαπράττοντας ως επί το πλείστον, κλοπές εξαρτημάτων από σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα συγκεκριμένης μάρκας, στις περιοχές Γλυφάδας και Ηλιούπολης, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο παράνομο περιουσιακό όφελος.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι, βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, μετέβαιναν με το «επιχειρησιακό» τους αυτοκίνητο, στις ανωτέρω περιοχές των Νοτίων Προαστίων, αναζητώντας σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα συγκεκριμένης μάρκας. Μόλις τα εντόπιζαν, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, προέβαιναν στη διάρρηξή τους, αποκτώντας πρόσβαση στο εσωτερικό τους.




Ακολούθως, αποσυναρμολογούσαν και αφαιρούσαν από το εσωτερικό των οχημάτων, εξαρτήματα – όργανα, όπως τιμόνια, στροφόμετρα και ρολόγια, καθώς και σε ορισμένες περιπτώσεις εξωτερικά μέρη (προφυλακτήρες και φτερά).

Σε διενεργηθείσες έρευνες στις κατοικίες των συλληφθέντων και στο «επιχειρησιακό» όχημά τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, τιμόνια και εξαρτήματα αυτοκινήτων (στροφόμετρα, ρολόγια και πλαστικά μέρη), διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδια και κόφτης) καθώς και συσκευασία, περιέχουσα κατεργασμένη κάνναβη σε μορφή σοκολάτας, μεικτού βάρους, -4,8- γραμμαρίων και συσκευασία που περιείχε -4,6- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης.

Κατασχέθηκαν επίσης το «επιχειρησιακό» όχημα της σπείρας, καθώς και έτερο αυτοκίνητο, το νόμιμο κατοχής του οποίου ερευνάται.

Από την μέχρι σήμερα έρευνα εξιχνιάστηκαν -17- περιπτώσεις κλοπών από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ληστεία σε συνεργείο αυτοκινήτων, ληστρική κλοπή και κλοπή από πρατήριο υγρών καυσίμων

Οι συλληφθέντες έχουν κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν, κατά περίπτωση, για απείθεια, βία κατά υπαλλήλων και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό των συνεργών τους καθώς και την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας, συνεχίζεται.



Οι Ρώσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα στη Μαριούπολη

 


Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι οι Ρώσοι κρατούν στο Ντονμπάς εκπρόσωπο του Κρεμλίνου ο οποίος φέρεται να αποκάλυψε με δήλωση του ότι στα σχέδια της Ρωσίας είναι να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στη Μαριούπολη.                              

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε ότι η «εξόντωση» των τελευταίων ουκρανών στρατιωτών που βρίσκονται στην πολιορκημένη από τις ρωσικές δυνάμεις Μαριούπολη «θα έθετε τέλος σε κάθε ειρηνευτική διαπραγμάτευση».

«Η εξόντωση των στρατιωτών μας, των ανδρών μας στην Μαριούπολη θα θέσει τέλος σε κάθε (ειρηνευτική) διαπραγμάτευση ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ρωσία, δηλώνει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην ενημερωτική ιστοσελίδα Ukraïnska Pravda προειδοποιώντας ότι στην περίπτωση αυτή οι δύο πλευρές θα βρεθούν «σε αδιέξοδο».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε ότι η «εξόντωση» των τελευταίων ουκρανών στρατιωτών που βρίσκονται στην πολιορκημένη από τις ρωσικές δυνάμεις Μαριούπολη «θα έθετε τέλος σε κάθε ειρηνευτική διαπραγμάτευση».

«Η εξόντωση των στρατιωτών μας, των ανδρών μας στην Μαριούπολη θα θέσει τέλος σε κάθε (ειρηνευτική) διαπραγμάτευση ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ρωσία, δηλώνει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην ενημερωτική ιστοσελίδα Ukraïnska Pravda προειδοποιώντας ότι στην περίπτωση αυτή οι δύο πλευρές θα βρεθούν «σε αδιέξοδο».

Με όρους ανθρώπινων απωλειών, «η Μαριούπολη είναι ίσως δέκα φορές η Μποροντιάνκα», η πόλη κοντά στο Κίεβο που καταστράφηκε έπειτα από σφοδρούς βομβαρδισμούς των ρωσικών δυνάμεων και έγινε θέατρο φρικαλεοτήτων κατά την κατοχή της από τους ρώσους στρατιώτες, δήλωσε ο πρόεδρος Ζελένσκι.


Πηγή: skai.gr



«Ο Πούτιν είναι στον κόσμο του, πιστεύει ότι κερδίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία», λέει ο Αυστριακός καγκελάριος

 



Ο Βλαντίμιρ Πούτιν «είναι στη δική του λογική πολέμου» αναφορικά με την Ουκρανία και θεωρεί ότι «κερδίζει τον πόλεμο» δήλωσε ο καγκελάριος της Αυστρίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Καρλ Νεχάμερ στην εκπομπή “Meet the Press” του NBC μετά τη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο στις αρχές της εβδομάδας – ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που το έπραξε από την έναρξη της ρωσικής εισβολής της 24ης Φεβρουαρίου - είπε ότι κατά τη γνώμη του ο Πούτιν θεωρεί ότι κερδίζει τον πόλεμο κι ότι ζει στον δικό του κόσμο. «Πιστεύω ότι είναι τώρα στη δική του λογική πολέμου. Νομίζει ότι ο πόλεμος είναι απαραίτητος για τις εγγυήσεις ασφαλείας για τη Ρωσία. Δεν εμπιστεύεται τη διεθνή κοινότητα. Κατηγορεί τους Ουκρανούς για γενοκτονίες στο Ντονμπάς. Οπότε, ενώ είναι στον δικό του κόσμο τώρα, πιστεύω ότι ξέρει τι συμβαίνει στην Ουκρανία. Αλλά, πιστεύει ότι κερδίζει τον πόλεμο», δήλωσε ο Αυστριακός καγκελάριος.

Πριν την άφιξή του στη Μόσχα ο Νεχάμερ είχε επισκεφθεί τη Μπούκα, κοντά στο Κίεβο, όπου οι εικόνες φρίκης από τις καταγγελλόμενες ωμότητες των ρωσικών δυνάμεων εις βάρος αμάχων προκάλεσαν διεθνή κατακραυγή. «Πρέπει να τον κοιτάξουμε στα μάτια και να τον αντιμετωπίσουμε επικαλούμενοι αυτά που βλέπουμε στην Ουκρανία», είπε.

Ο ίδιος τόνισε ότι μίλησε σκληρά στον Πούτιν για όσα αντίκρισε ιδίοις όμμασι στη Μπούκα και ότι «δεν ήταν φιλική η συζήτηση». Ερωτηθείς αναφορικά με την αντίδραση του Ρώσου προέδρου, όταν του είπε ότι πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη όσοι ευθύνονται για εγκλήματα πολέμου, ο Νεχάμερ απάντησε ότι ο Πούτιν του είπε ότι «θα συνεργαστεί από τη μία πλευρά με τη διεθνή έρευνα και από την άλλη ότι δεν εμπιστεύεται το δυτικό κόσμο. Κι αυτό, λοιπόν, θα είναι το πρόβλημα στο μέλλον».


iefimerida.gr



Μανιακός με μπαλτά επιτέθηκε στη μασονική στοά

 


Ένα περίεργο περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 10.30 το βράδυ, όταν άνδρας σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να χτυπάει με μπαλτά την είσοδο της μασονικής στοάς, στην οδό Φιλικής Εταιρείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr ο άντρας σταμάτησε με το αυτοκίνητό του έξω από την είσοδο της στοάς και κραδαίνοντας έναν μπαλτά σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, άρχισε να χτυπάει επανειλημμένα τη μεταλλική πόρτα φωνάζοντας ταυτόχρονα.

Αναστατωμένοι περίοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια να δουν τι συμβαίνει και όταν ζήτησαν από τον άντρα να σταματήσει, αυτός φέρεται να τους απείλησε.

Ο άγνωστος χτύπησε τουλάχιστον δέκα φορές την πόρτα, ενώ αμέσως μετά επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του, χρώματος μπορντό, όπως είπαν οι μάρτυρες, και τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.



Αθλιότητα συνέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά της Φώφης Γεννηματά

 


Όπως παρατηρήσαμε όλοι μας, το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είχε μαζέψει όλα τα ακροαριστερά νούμερα της Ελλάδας, που δεν μπορείς να τα πάρεις στα σοβαρά.

Μία σύνεδρος από τα νούμερα, στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ καταφέρθηκε εναντίον της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά κάνοντας λόγο για τους «δήθεν αριστερούς που δεν ψήφισαν για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα« και  για «Φασίστες του ΚΙΝΑΛ».

Η αλήθεια είναι πως η Φώφη Γεννηματά, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί τότε στην εν λόγω ψηφοφορία, γιατί αντιμετώπιζε το γνωστό πρόβλημα υγείας, κάτι το οποίο σεβάστηκε κάθε σοβαρός άνθρωπος.

Μετά από αυτή την αθλιότητα της συνέδρου του Αλέξη Τσίπρα, ο Δημήτρης Μάντζος, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σχολίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Γεγονός 1: Εμείς ήμασταν εκεί για να ψηφίσουμε τα νομοσχέδια που προωθούσαν τις ΛΟΑΤΚΙ διεκδικήσεις.

Γεγονός 2: Οι ΑΝΕΛ δεν ήταν εκεί. Σήμερα, κάποιοι από αυτούς ήταν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας… ξεχωριστό νόημα στις λέξεις «Προοδευτική Συμμαχία».

Γεγονός 3: Η Φώφη Γεννηματά αντιμετώπισε με ήθος και περηφάνεια την πολιτική. Δεν την άγγιζαν μικρότητες.



Ο Τσιτσιπάς νίκησε στον τελικό του Μόντε Κάρλο


 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε ένα καταπληκτικό τουρνουά, και επιβλήθηκε εχθές στον τελικό του Αλεχάντρο Νταφίντοβιτς-Φοκίνα με 2-0 (6-3, 7-6 (3) και πανηγύρισε απόλυτα δικαιολογημένα την back to back κατάκτηση του τροπαίου του 1000αριού τουρνουά της ATP.

Ο Έλληνας πρωταθλητής υπερασπίστηκε τον τίτλο του και το κατάφερε με τον πλέον εμφατικό τρόπο, στον 20ό τελικό της καριέρας του. Με το σημερινό έφτασε τους 8 τίτλους, ενώ ήταν ο πρώτος μετά από 11 μήνες και την κατάκτηση του τροπαίου στη Λιόν.

Ο Φοκίνα ξεκίνησε με break στον τελικό και προηγήθηκε 2-1, ο Τσιτσιπάς ανέκτησε γρήξγορα τα ηνία του αγώνα κι αφού “¨εσβησε” το πλεονέκτημα του Ισπανού, μπήκε μπροστά με 5-3 κι έχοντας το σερβίς έφτασε στο 6-3 και στο 1-0.

Στο δεύτερο σετ, προηγήθηκε με 2-0, αλλά ο Νταβίντοβιτς-Φοκίνα “απάντησε” με τρία σερί game και προηγήθηκε 3-2. Μέχρι το 8ο game οι δύο φιναλίστ βάδιζαν «χέρι-χέρι», αλλά ο Τσιτσιπάς “έσπασε” ξανά το σερβίς του αντιπάλου του και προηγήθηκε με 5-4. Κι ενώ είχε την κατάσταση στα χέρια του και σέρβιρε για τη νίκη, ο Ισπανός βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να ισοφαρίσει (5-5) και να προηγηθεί με 6-5, βάζοντας δύσκολα στον Έλληνα.

Στο σημείο εκείνο, όμως, ο Τσιτσιπάς έδειξε την κλάση του κι αφού ισοφάρισε, στο tie break επικράτησε εύκολα με 7-6 (3) και πήρε το τρόπαιο.

Μετά τη νίκη του ο Τσιτσιπάς δήλωσε: «Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να σου δώσω συγχαρητήρια. Θυμάμαι την πρώτη φορά που έπαιξα σε τελικό πόσο σημαντικό είναι, οπότε νιώθω πώς αισθάνεσαι. Συγχαρητήρια για την ομάδα σου. Νομίζω παίξαμε μαζί σε τουρνουά juniors. Έχεις μεγάλο δρόμο μπροστά σου. Συνέχισε να δουλεύεις σκληρά. Αυτό το άθλημα θέλει θυσίες καλή τύχη στην καριέρα σου.

Ήταν ένα θαυμάσιο event. Κέρδισα και πέρυσι τον τίτλο, όμως ήταν φυσικά χωρίς φιλάθλους. Φέτος είναι απείρως καλύτερα γιατί είστε εδώ εσείς και το κάνατε ξεχωριστό. Τον απόλαυσα πιο πολύ. Αυτό το μέρος έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Ευχαριστώ για την άψογη οργάνωση του τουρνουά.

Αυτό είναι το πρώτο τουρνουά που έχω δει ως παιδί έξι χρονών. Και μετά από πολλά χρόνια κατάφερα να είμαι εδώ. Αλλά όλο αυτό επιτεύχθηκε χάρη στην ομάδα μου και τη σκληρή δουλειά. Την οικογένειά μου και την ομάδα. Αν η οικογένειά μου δεν έπαιρνε το ρίσκο να με φέρει στην ακαδημία δεν θα ήμουν εδώ σήμερα.

Η οργάνωση του τουρνουά ήταν εξαιρετική. Δεν είναι μόνο οι υπεύθυνοι αλλά και οι εθελοντές. Μας βοήθησαν για να μπορέσουμε να είμαστε σε καλή κατάσταση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους συμπατριώτες μου που ήρθαν εδώ και με έκαναν να νιώσω ελαφρά περισσότερο σαν στο σπίτι μου. Να ευχαριστήσω και όλους τους υπόλοιπους, Ιταλούς, Γάλλους, Μονεγάσκους που κάνατε τόσο υπέροχο αυτό το event. Μονακό σε ευχαριστώ».



ΣΥΡΙΖΑ :«Αντε μ@λ@κ@. Αρχίσανε τις μ@λ@κίες πάλι.Για τίποτε δεν είμαστε. Για 4% είμαστε».

 


Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε με το συνέδριο, ότι πρόκειται για ένα παρακμιακό κόμμα, και μόνο δυνατό δεν βγήκε από την διαδικασία, αντίθετα φάνηκε ένα μεγάλο ρήγμα να ανοίγει.

Μετά τις απειλές στελεχών του κατά της δημοκρατίας και των θεσμών, ζητώντας ακόμα και από στρατιωτικούς να ρίξουν την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση Μητσοτάκη, και η εσωτερικές διαδικασίες μόνο δημοκρατικές δεν ήταν.

«Αντε μ@λ@κ@. Αρχίσανε τις μ@λ@κίες πάλι». «Για τίποτε δεν είμαστε. Για 4% είμαστε», αυτός ήταν ένας απο τους πολλούς διαλόγους παρακμής, ανάμεσα σε δύο συνέδρους του ΣΥΡΙΖΑ, που κυκλοφόρησε χθες στα social media. 

Είναι η στιγμή που ο Πάνος Σκουρλέτης είχε ανέβει στο βήμα και ανήγγειλε ακριβέστερα, απείλησε με αποχώρηση των μελών και των συνέδρων της «Ομπρέλας» από το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάτι η ομάδα του Αλέξη Τσίπρα που έδωσε εντολή να ψηφίζουν και να εγγράφονται χωρίς ταυτοπροσωπία (δηλαδή "οι δικοί μας" μπορούσαν να ψηφίζουν όσες φορές ήθελαν με διαφορετικά ονόματα), κάτι η «Ομπρέλα», που ήθελε νόμιμη διαδικασία γιατί κατάλαβαν την απάτη Τσίπρα, το συνέδριο έγινε μπάχαλο.

Χαρακτηριστικό ήταν οι έντονοι διάλογοι ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα, στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Πάνο Σκουρλέτη στην πρώτη σειρά.

Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε να ξεφτιλιστεί και δείξει στην Ελληνική κοινωνία, πόσο παρακμιακό και καθεστωτικό κόμμα είναι. Το συνέδριο του θα περάσει στην ιστορία, επειδή θεσμοθέτησε με την ψήφο όχι όλων των συνέδρων, γιατί οι περισσότεροι σηκώθηκαν και έφυγαν, και έδειξε ότι το ρήγμα που δημιουργήθηκε στο κόμμα είναι βαθύ.

Σε σύνολο 5.784 συνέδρων:

▪️Πρόταση Τσίπρα: 3.438/59,44%

▪️Πρόταση Ομπρέλας: 1.208/20,88%

▪️Αποχή/Άκυρα/Λευκά: 1138/19,68%

Σχεδόν το μισό κόμμα είναι ενάντια στον Τσίπρα και την παρέα του. 

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα συνεδρίου και το μεγαλύτερο πρόβλημα πλέον του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Το κόμμα του Τσίπρα είναι επισήμως διχασμένο ανάμεσα στους «προεδρικούς» και στην «Ομπρέλα», με το μίσος που έχουν οι Συριζαίοι για όποιον είναι αντίθετος με τις θέσεις του άλλου, και το μέλλον είναι αμφίβολο για τον ίδιο τον Τσίπρα, και την πορεία του κόμματος.