Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Παρουσία του Πρωθυπουργού η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Δομής του Ελαιώνα στον Δήμο Αθηναίων

 


Ενημερωτικό σημείωμα για την παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην τελετή παράδοσης – παραλαβής της Δομής του Ελαιώνα στον Δήμο Αθηναίων.




«Μία τεράστια περιοχή, σχεδόν 10 χιλιάδων στρεμμάτων, αποδίδεται στους κατοίκους της, για να αρχίσει μία διπλή ανάπλαση, που ταυτόχρονα θα αναβαθμίσει τη ζωή στο κέντρο της πρωτεύουσας. Στον Βοτανικό συναντώνται τα χειροπιαστά αποτελέσματα δύο πολιτικών που εκτυλίσσονται παράλληλα: των σωστών επιλογών της Πολιτείας στο μεταναστευτικό και του τολμηρού σχεδιασμού για μία καλύτερη καθημερινότητα στην πρωτεύουσα, αλλά και σε ολόκληρο το δυτικό λεκανοπέδιο», δήλωσε ο Πρωθυπουργός κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής της δομής του Ελαιώνα στον Δήμο Αθηναίων.


Το καλοκαίρι του 2019 παραλάβαμε 121 άθλιες εγκαταστάσεις ενώ, σήμερα, λειτουργούν 31 οργανωμένοι χώροι φιλοξενίας


«Θυμάστε την κατάσταση την οποία παραλάβαμε όταν μας εμπιστεύτηκε ο ελληνικός λαός τη διακυβέρνηση της χώρας τον Ιούλιο του 2019. Θέλω να θυμίσω, ότι τότε παραλάβαμε 121 άθλιες κατά κανόνα εγκαταστάσεις. Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε 31, μόνο 31 οργανωμένους χώρους φιλοξενίας», τόνισε ο Πρωθυπουργός


«Θα έλεγα ότι δεν πρόκειται απλά -όπως είπε ο κ. Δήμαρχος- για μία διπλή και αναγκαία ανάπλαση, αλλά για μία διπλή και επίκαιρη απάντηση. Από τη μία πλευρά, η χώρα σταδιακά απαλλάσσεται από τις μεταναστευτικές δομές του παρελθόντος, ενώ από την άλλη και με κεντρικό σχεδιαστή και άνθρωπο που οραματίστηκε αυτήν την παρέμβαση, τον Δήμαρχο της Αθήνας, ο Ελαιώνας μετατρέπεται σε έναν πνεύμονα αθλητισμού, πρασίνου, πολιτισμού, αλλά και οικονομικής δραστηριότητας», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


«Αυτό ακριβώς κάνουμε σήμερα μεταφέροντας πια το χώρο αυτό στον φυσικό του ιδιοκτήτη, στο Δήμο της Αθήνας και προβλέποντας ότι αυτό το φιλόδοξο σχέδιο για την διπλή ανάπλαση θα γίνει σύντομα πράξη και η εικόνα, πια, την οποία θα βλέπουμε εδώ σε αυτό το χώρο δεν θα είναι μία εικόνα εγκατάλειψης και παρακμής, αλλά μία εικόνα ανάπτυξης και δημιουργίας», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.


«Μιλάμε για μία ριζική αλλαγή σε μία πολύ μεγάλη έκταση. Σχεδόν η μισή θα γίνει πράσινο και στο κέντρο της φυσικά θα βρίσκεται το υπερσύγχρονο γήπεδο, που επιτέλους αποκτά η ομάδα των Αθηνών, ο Παναθηναϊκός. Οι επισκέπτες θα κινούνται εκεί μέσω ανοιχτών διαδρομών και έξυπνων μέσων μεταφοράς ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για οργανωμένη στάθμευση των αυτοκινήτων. Παράλληλα θα απελευθερωθούν οι γύρω οδικές αρτηρίες από την κυκλοφοριακή ασφυξία την οποία βιώνουν σήμερα όσοι κινούνται στον Κηφισό», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.


«Οι πολίτες θυμούνται την μεταναστευτική κρίση της περιόδου 2015-2019 και τις επιπτώσεις αυτής της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες. Ο Ελαιώνας είναι ένα σύμβολο της εποχής της κρίσης, μία δομή που σήμερα κλείνει και επιστρέφει στους δημότες της Αθήνας. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έθεσε δύο μετρήσιμους στόχους: πρώτον την ουσιαστική μείωση των ροών και δεύτερον τον δραστικό περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες, εφαρμόζοντας μία αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική», δήλωσε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. «Κάναμε πράξη την αποσυμφόρηση στα νησιά. Κάνουμε πράξη την αποσυμφόρηση στην Αθήνα», προσέθεσε.


«Ο Ελαιώνας, η «πίσω αυλή» της Αθήνας, η οποία για δεκαετίες βιώνει την εγκατάλειψη και την αδιαφορία, σήμερα κερδίζει επιτέλους το δικαίωμα στη ζωή. Είναι μία εξαιρετικά σημαντική μέρα γιατί ανοίγει ο δρόμος για τη Διπλή Ανάπλαση. Δίνεται η ευκαιρία να φτιάξουμε μια νέα πόλη μέσα στην πόλη και η περιοχή να προχωρήσει μπροστά, και στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας όπου κερδίζουμε έναν πολύτιμο πνεύμονα πρασίνου», σημείωσε από την πλευρά του, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.


Η απενεργοποίηση της δομής του Ελαιώνα και η παράδοσή της στον Δήμο Αθηναίων εντάσσεται στην ευρύτερη πολιτική αποδέσμευσης χώρων που χρησιμοποιήθηκαν από το Εθνικό Σύστημα Υποδοχής και αξιοποίησής τους για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, καθώς την τελευταία τριετία έχει επιτευχθεί ο στόχος για δραστική μείωση των μεταναστευτικών ροών. Σημειώνεται ότι οι αφίξεις, που το 2018 άγγιξαν τις 46.000 και είχαν υπερβεί το 1 εκατομμύριο την τριετία 2015-2017, φέτος δεν ξεπερνούν τις 15.100.


Το καλοκαίρι του 2019 υπήρχαν 121 άναρχες δομές όπου διέμεναν περίπου 90.000 άτομα, ενώ σήμερα, μετά το κλείσιμο του Ελαιώνα, λειτουργούν 32 κλειστές ελεγχόμενες δομές στις οποίες φιλοξενούνται περίπου 16.000 διαμένοντες. Η αποσυμφόρηση των κέντρων υποδοχής έχει επιτευχθεί και χάρη στην επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου, με αποτέλεσμα οι εκκρεμότητες να έχουν περιοριστεί από 202.000 υποθέσεις το καλοκαίρι του 2019 σε λιγότερες από 24.000 τον Οκτώβριο.


Στην τελετή παρέστησαν, επίσης, η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αρμόδια για την Ένταξη, Σοφία Βούλτεψη, ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Μανώλης Λογοθέτης.


Ολόκληρη η ομιλία του Πρωθυπουργού:


Κύριε Δήμαρχε, κύριε Υπουργέ, κυρία Υφυπουργέ, κυρίες και κύριοι, σήμερα είναι πράγματι μία ξεχωριστή μέρα, κύριε Δήμαρχε, για την Αθήνα και ολόκληρη την Αττική, όχι μόνο γιατί μία τεράστια περιοχή, σχεδόν 10 χιλιάδων στρεμμάτων, αποδίδεται στους κατοίκους της, για να αρχίσει μία διπλή ανάπλαση, που ταυτόχρονα θα αναβαθμίσει τη ζωή στο κέντρο της πρωτεύουσας. Αλλά γιατί και εδώ στο Βοτανικό, στην περιοχή που βρισκόμαστε, συναντώνται τα χειροπιαστά αποτελέσματα δύο πολιτικών που εκτυλίσσονται παράλληλα: Των σωστών επιλογών της πολιτείας στο μεταναστευτικό και του τολμηρού σχεδιασμού για μία καλύτερη καθημερινότητα στην πρωτεύουσα, αλλά και σε ολόκληρο το δυτικό λεκανοπέδιο.


Θα έλεγα, λοιπόν, ότι δεν πρόκειται απλά -όπως είπε ο κ. Δήμαρχος- για μία διπλή και αναγκαία ανάπλαση, αλλά για μία διπλή και επίκαιρη απάντηση. Από τη μία πλευρά, η χώρα σταδιακά απαλλάσσεται από τις μεταναστευτικές δομές του παρελθόντος, ενώ από την άλλη και με κεντρικό σχεδιαστή και άνθρωπο που οραματίστηκε αυτήν την παρέμβαση, τον Δήμαρχο της Αθήνας, ο Ελαιώνας μετατρέπεται σε έναν πνεύμονα αθλητισμού, πρασίνου, πολιτισμού, αλλά και οικονομικής δραστηριότητας. Με παρεμβάσεις στις δημόσιες υποδομές που απαντούν σε ανάγκες όχι μόνον του Δήμου της Αθήνας, αλλά και όμορων Δήμων, αλλά κυρίως με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και με ένα σαφές όσο και πολυετές χρονοδιάγραμμα κατασκευής.


Πέρασαν βέβαια 27, το τονίζω, 27 ολόκληρα χρόνια από την πρώτη διακήρυξη ότι ο Ελαιώνας από εστία βιομηχανικής νέφωσης θα γίνει όαση ζωής, για να ακολουθήσουν πολλά ρυθμιστικά σχέδια, Προεδρικά Διατάγματα και συζητήσεις επί συζητήσεων. Και όμως, σε όλο αυτό το διάστημα ο ιστορικός Ελαιώνας συνέχιζε να εκπέμπει μία εικόνα παρακμής, μία εικόνα εγκατάλειψης. Έρημα εργοστάσια -τα βλέπουμε ακόμα γύρω μας- ρημαγμένα παραπήγματα, οικόπεδα με σκουπίδια και μπάζα και ανάμεσά τους ένα μωσαϊκό οικονομικών δραστηριοτήτων, από μάντρες και χυτήρια, μέχρι αμαξοστάσια. Κι όλα αυτά μόλις δύο χιλιόμετρα από την Ομόνοια.


Όλα αυτά όμως, θέλουμε να ελπίζουμε, ότι σύντομα θα είναι εικόνες από το παρελθόν, γιατί εδώ μιλάμε για μία ριζική αλλαγή σε μία πολύ μεγάλη έκταση. Σχεδόν η μισή θα γίνει πράσινο και στο κέντρο της φυσικά θα βρίσκεται το υπερσύγχρονο γήπεδο, που επιτέλους αποκτά η ομάδα των Αθηνών, ο Παναθηναϊκός. Οι επισκέπτες θα κινούνται εκεί μέσω ανοιχτών διαδρομών και έξυπνων μέσων μεταφοράς ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για οργανωμένη στάθμευση των αυτοκινήτων.


Παράλληλα θα απελευθερωθούν οι γύρω οδικές αρτηρίες από την κυκλοφοριακή ασφυξία την οποία βιώνουν σήμερα όσοι κινούνται στον Κηφισό και για αυτό ασφαλώς θα απαιτηθεί ένας συντονισμός της κεντρικής πολιτείας, της Περιφέρειας και όλων των δήμων για να προχωρήσουν ταυτόχρονα και σημαντικά έργα διάνοιξης δρόμων και διαμόρφωσης κοινόχρηστων χώρων. Ενώ για να ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να μετεγκατασταθούν και πολλές μεταφορικές επιχειρήσεις. Ο προγραμματισμός μιλάει για μετεγκατάσταση στη Φυλή, το ακίνητο έχει βρεθεί, η σύμβαση έχει υπογραφεί, οι πόροι έχουν εντοπιστεί, ώστε να ιδρυθεί εκεί και όχι εδώ ένας σύγχρονος κόμβος μεταφορών.


Τέλος, ένα παράλληλο όφελος για την πρωτεύουσα, είναι ότι μόλις χτιστεί η νέα έδρα του Παναθηναϊκού, προφανώς θα απελευθερωθεί και η έκταση του σημερινού γηπέδου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, η οποία με τη σειρά της θα μετασχηματιστεί σε έναν ανοιχτό χώρο πρασίνου βελτιώνοντας ουσιαστικά τόσο την κυκλοφορία όσο και την καθημερινότητα των κατοίκων στο κέντρο.


Μιλάμε συνεπώς, για μια τομή που αφορά όχι μόνο το Δήμο της Αθήνας αλλά ολόκληρο το λεκανοπέδιο, για την οποία εργάστηκαν σωστά και γρήγορα η τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και τα συναρμόδια Υπουργεία. Αξίζουν σε όλους θερμά συγχαρητήρια.


Και, βέβαια, θέλω να επισημάνω τον πολυεπίπεδο χαρακτήρα αυτού του έργου. Είναι προφανώς αναπτυξιακός διότι κινητοποιεί σημαντικά ευρωπαϊκά δημόσια και ιδιωτικά κεφάλαια, δημιουργεί πολλές νέες θέσεις εργασίας, αλλά είναι προφανώς και κοινωνικός καθώς αναβαθμίζει τη ζωή εκατομμυρίων Αθηναίων οπλίζοντας συνολικά την Αττική με πολύτιμες υποδομές. Ενώ -όπως είπα και όπως είπε και ο κύριος Υπουργός- η παράδοση αυτού του χώρου σήμερα στο Δήμο της Αθήνας συμβολίζει και την επιτυχή διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος.


Θυμάστε την κατάσταση την οποία παραλάβαμε όταν μας εμπιστεύτηκε ο ελληνικός λαός τη διακυβέρνηση της χώρας τον Ιούλιο του 2019. Θέλω να θυμίσω, ότι τότε παραλάβαμε 121 άθλιες κατά κανόνα εγκαταστάσεις. Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε 31, μόνο 31 οργανωμένους χώρους φιλοξενίας. Οι συνολικές αφίξεις το 2021 και το 2022 ήταν οι χαμηλότερες της δεκαετίας, και παράλληλα -όπως είπε και ο Υπουργός- επιταχύνθηκαν σημαντικά οι διαδικασίες ασύλου, οι άδειες διαμονής εκδίδονται ταχύτατα, 202.000, αν δεν κάνω λάθος, εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου, έχουμε φτάσει σε λιγότερες από 20. Και βέβαια υλοποιήσαμε, και θέλω να συγχαρώ προσωπικά και την Υφυπουργό γι’ αυτό, μία εθνική στρατηγική για την προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων, μέσα από την οποία χιλιάδες παιδιά μετεγκαταστάθηκαν από απαράδεκτες συνθήκες σε σύγχρονες δομές, πολλές από αυτές τις δομές έχουν χαρακτηριστικά τα οποία θα ζήλευαν και πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ενώ πολλά παιδιά μετεγκαταστάθηκαν και σε χώρες της Ευρώπης που δέχθηκαν να τα φιλοξενήσουν. 16.000, λοιπόν, μόλις οι διαμένοντες σήμερα στα κέντρα, τα 31 κέντρα, από τους 90.000 που είχαμε παραλάβει.


Και βέβαια, θυμάμαι χαρακτηριστικά, κύριε Δήμαρχε, την πρώτη μου επίσκεψη εδώ στον Ελαιώνα. 2.500 μετανάστες κατοικούσαν σε αυτή τη δομή σε προβληματικές συνθήκες παρά τις φιλότιμες προσπάθειες όλων όσων εργάστηκαν για να κρατήσουν αυτή τη δομή λειτουργική. Και θυμάμαι πάρα πολύ καλά την πρώτη μας συνάντηση, όταν μου θίξατε το ζήτημα της αναγκαιότητας να κλείσει επιτέλους αυτή η δομή που βρισκόταν στο κέντρο της Αθήνας, το είπατε με έτσι επιτακτικό τρόπο, το ζητήσατε, πριν από ένα χρόνο περίπου. Είχα δεσμευτεί τότε ότι αυτό το αίτημά σας θα το ικανοποιήσουμε γιατί ήταν σωστό και γιατί πια δεν υπήρχε ανάγκη να κρατήσουμε αυτή την δομή ανοιχτή.


Αυτό ακριβώς κάνουμε σήμερα μεταφέροντας πια το χώρο αυτό στον φυσικό του ιδιοκτήτη, στο Δήμο της Αθήνας και προβλέποντας ότι αυτό το φιλόδοξο σχέδιο για την διπλή ανάπλαση θα γίνει σύντομα πράξη και η εικόνα, πια, την οποία θα βλέπουμε εδώ σε αυτό το χώρο δεν θα είναι μία εικόνα εγκατάλειψης και παρακμής, αλλά μία εικόνα ανάπτυξης και δημιουργίας.


Σας ευχαριστώ.



Ο Τσίπρας 4 φορές επιχείρησε να αγοράσει παράνομο λογισμικό για παράνομες παρακολουθήσεις

 



Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας ασχολούνται με στημένα δημοσιεύματα, και την φαιδρότητα του Νίκου Ανδρουλάκη με τις δηλώσεις που κάνει, και δεν απαντά κανένας στις αποκαλύψεις ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, από το 2016 έως το 2019, επιχείρησε τρεις φορές να αγοράσει παράνομο λογισμικό για παράνομες παρακολουθήσεις.

Δεν είναι η πρώτη αποκάλυψη για παράνομες παρακολουθήσεις ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρα, αφού μετά τις αποκαλύψεις από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Αλέξης Τσίπρας τους παρακολουθούσε, τώρα έρχονται αποκαλύψεις και για το σύστημα με το οποίο τους παρακολουθούσε.

Η εφημερίδα «Το Βήμα»,  αποκάλυψε χθες ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφερόταν για την αγορά κακόβουλου λογισμικού παρακολούθησης και ότι τρία στελέχη της ΕΥΠ ήταν σε μυστική αποστολή στο Ισραήλ, 6 μήνες πριν τις εκλογές του 2019, ύστερα από ενημέρωση κυβερνητικών στελεχών για δοκιμή και πιθανή απόκτηση του λογισμικού Pegasus. Το δημοσίευμα του «Βήματος» αναφέρει μάλιστα ότι ήταν η τέταρτη απόπειρα να αγοραστεί την περίοδο 2016-2019 τέτοιου είδους λογισμικό.

Σιγή ιχθύος από την Κουμουνδούρου για την νέα αποκάλυψη, και αντί κάποιος να απαντήσει ασχολούνται με το νέο στημένο δημοσίευμα του Documento για δήθεν "παρακολούθηση" του Κωστή Χατζηδάκη, δημοσίευμα που δεν πιστεύει και δεν ασχολείται ούτε το ίδιο δήθεν θύμα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει πνεύμα και ηθική, ενώ ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, κ. Ρουμπάτης, σε πλήρη γνώση του κ. Τσίπρα, ο οποίος πρόσφατα δήλωνε άγνοια, φέρεται να διαπραγματευόταν, στο διάστημα 2016-2019, την αγορά λογισμικών παρακολούθησης, προχωρώντας και σε δοκιμή του Pegasus επί ελληνικών τηλεφώνων. Συνεργαζόταν μάλιστα με πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται και με το Predator. Επίσης, ενώ κατά την περίοδο 2016-2018 είχε εντοπιστεί η λειτουργία του Pegasus στην Ελλάδα, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές του 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ αποποινικοποίησε την εμπορία, διάθεση και κατοχή του. Γιατί;», ρώτησε, ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, χωρίς να πάρει απάντηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννη Οικονόμου, έκανε ξεκάθαρα λόγο για «μεθοδολογία» από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένων εντύπων. «Η ελληνική Δικαιοσύνη οφείλει να διερευνήσει τα πάντα. Οσα αναφέρονται στο δημοσίευμα, όσα αναφέρονταν στα δημοσιεύματα όλο το προηγούμενο διάστημα. Υπάρχει ένας μηχανισμός που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και τέσσερις-πέντε Κυριακές. Δηλαδή, τι γίνεται; Δημοσιεύει μία εφημερίδα, καταθέτει ερώτηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Δημοσιεύει μία εφημερίδα, καταθέτει ξανά ερώτηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Yπάρχει μία μεθοδολογία, η οποία εξελίσσεται “αρμονικά” εδώ και περίπου ένα-ενάμιση μήνα, με τα ίδια ή παρεμφερή πράγματα, τα οποία, σπεύδω να πω, ότι είναι η Δικαιοσύνη εκείνη -έτσι γίνεται στις χώρες-, θεσμικά κατοχυρωμένη, που οφείλει να πει τι από όλα αυτά αληθεύει, ποιοι είναι οι αυτουργοί, πού είναι τα μυθεύματα και να αποδώσει την αλήθεια», είπε ο κ. Οικονόμου και κατέληξε:

«Υπάρχουν ζητήματα. Nα δούμε ποια είναι αυτά τα κυκλώματα που έχουν αυτά τα στοιχεία. Μένει να δούμε εάν είναι αληθινά. Υπάρχουν διάφορα κυκλώματα που θέλουν να επαναφέρουν την πολιτική ζωή της χώρας στην εποχή των κασετών. Oλα αυτά, λοιπόν, είναι ζητήματα που πρέπει η Δικαιοσύνη στο σύνολό της να τα δει. Εάν υπήρχαν κάποιου είδους συστημικά προβλήματα στην ΕΥΠ, εμείς κάναμε κινήσεις από την πρώτη στιγμή, από τον Αύγουστο, με τις αλλαγές που έγιναν εκεί. Ολοκληρώθηκαν οι κινήσεις τώρα με τις αλλαγές του νομοσχεδίου. Καλό είναι όμως, επειδή οι διχασμοί ποτέ δεν βοηθούν τις κοινωνίες και δεν δίνουν λύση στα προβλήματα του κόσμου και της χώρας, να βρίσκουμε μία βάση συνεννόησης, έναν κοινό παρονομαστή. Ο κοινός παρονομαστής είναι ότι όλοι -το είπε ο κ. Τσίπρας βγαίνοντας από τον κ. Ντογιάκο- εμπιστευόμαστε την ελληνική Δικαιοσύνη. Ας αφήσουμε, λοιπόν, τη Δικαιοσύνη να αξιολογήσει τα πάντα, να σεβαστούμε τις έρευνές της και να απαιτήσουμε όλοι να μάθουμε τι γίνεται».



Νέα προσπάθεια Τσίπρα να πιαστεί από την κατάντια Ανδρουλάκη και συμφωνεί με το Δούρειος ίππος

 


Ο Αλέξης Τσίπρας είναι γνωστό όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την υφήλιο ότι πρόκειται για ένα αδίστακτο, φαιδρό πολιτικό απατεώνα που είναι τελειωμένος πολιτικά.

Με κάθε ευκαιρία όπως έγινε και με την περίπτωση της παρακολούθησης Ανδρουλάκη, ο Τσίπρας για να επιβιώσει πολιτικά, και για να αντιπολιτευτεί τον Μητσοτάκη, πιάνεται από τον ακατάλληλο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ για να κάνει αντιπολίτευση.

Λίγες ώρες μετά τη φαιδρή τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στην Κεντρική Επιτροπή, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίσθηκε πιάνοντας την "χειρολαβή" να… ανταποδίδει και να δηλώνει πως έχει δίκιο  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τα περί «δούρειου Ίππου» της ΝΔ αναφορικά με την  Εύα Καϊλή.

Εάν ήταν άλλος σοβαρός πολιτικός και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ θα αισθανόταν ντροπή, όταν ένας αποδεδειγμένα πολιτικός απατεώνας και αντίπαλος του, παίρνει θέση επικροτώντας την φαιδρότητα περί «δούρειου Ίππου», αλλά επειδή έχουμε να κάνουμε με τον Νίκο Ανδρουλάκη, δεν έχει αίσθηση των όσων λέει.

Ο φαιδρός Αλέξης Τσίπρας στήριξε το αφήγημα Ανδρουλάκη που σημειωτέον έχει προκαλέσει αντιδράσεις εκτός από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που βλέπουν την κατάντια αυτού που έγινε αρχηγός, ακόμη και στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ λόγω της αμηχανίας με την οποία ο επικεφαλής του κόμματος αντιμετώπισε την υπόθεση με την ευρωβουλευτή και το πανικό που επέδειξε σβήνοντας μέχρι και τα tweets του προς αυτή.

Εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα, τα περί «Δούρειου Ίππου» υιοθέτησε και ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,  Δημήτρης Παπαδημούλης, κάνοντας τα πράγματα χειρότερα για την σοβαρότητα του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.



Ο φαιδρός Τσίπρας σήμερα στο Open αποκατέστησε την δικαιοσύνη

 


Όποιος είδε σήμερα τον Αλέξη Τσίπρα στο Open, είδε για ακόμα μία φορά ένα φαιδρό, ανήθικο και γελοίο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποκαθιστά την δικαιοσύνη.

Ο ακροαριστερός άρχοντας των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων, αυτός που καταγγέλθηκε από τα ίδια του τα στελέχη ότι τα παρακολουθούσε παράνομα, αυτός που καλούσε την πρώην πρόεδρο της βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Μαξίμου για να της δείχνει τις υποκλοπές που κάνει, συνεχίζει να ασχολείται με τα στημένα από τον ίδιο δημοσιεύματα για παρακολουθήσεις μήπως πλήξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Για την συνέντευξη του μεγαλύτερου πολιτικού απατεώνα στην ιστορία της Ελλάδας αλέξη Τσίπρα αντέδρασε και η κυβέρνηση μιλώντας για «οβιδιακές μεταμορφώσεις» του Αλέξη Τσίπρα.

Σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τονίζει, πώς, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «σήμερα αποφάσισε να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη και να κάνει μόνος του τη διερεύνηση της υπόθεσης με τα παράνομα λογισμικά και τη λειτουργία της ΕΥΠ».

Η ανακοίνωση του Γιάννη Οικονόμου για τη συνέντευξη Τσίπρα

Οι οβιδιακές μεταμορφώσεις του κ. Τσίπρα συνεχίζονται. Σήμερα αποφάσισε να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη και να κάνει μόνος του τη διερεύνηση της υπόθεσης με τα παράνομα λογισμικά και τη λειτουργία της ΕΥΠ. Όσο και αν υποκρίνεται ότι ο ίδιος δεν το έχει αντιληφθεί, οι πολίτες γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση ανέλαβε από την πρώτη στιγμή τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, σε όλα τα επίπεδα, και με την αμέριστη συνδρομή της δικαστικής έρευνας, ώστε να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης αυτής. Τόσο σε ό,τι αφορά τις πραγματικές διαστάσεις όσο και στην πτυχή της μυθιστορηματικής εργαλειοποίησής της.

Θα συμφωνήσουμε όμως σε κάτι: ότι οι Έλληνες ξέρουν πώς ζούσαν και πώς ζουν. Θυμούνται τη βαριά φορολογία που επέβαλε στη μεσαία τάξη για να καλύψει το κόστος των άφρονων επιλογών του, τις κλειστές τράπεζες, τη βάρβαρη περικοπή των συντάξεων, το νόμο Κατρούγκαλου, τον ΕΝΦΙΑ και την έκτακτη εισφορά που δεν κατήργησε, τα βοσκοτόπια, το ξέφραγο αμπέλι στα σύνορα, την ανομία και την απραξία στο μεταναστευτικό. Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα η πολιτική και ιστορική μνήμη του λαού μας είναι υψηλή.



Αστυνομικές επιχειρήσεις σε καταυλισμούς Ρομά σε Πάτρα και Αίγιο

 


Συλλήψεις και προσαγωγές, μετά από εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε καταυλισμούς Ρομά στο Αίγο και στην Πάτρα, πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Δευτέρας.

Από τις επιχειρήσεις αυτές συνολικά συνελήφθησαν 13 Ρομά στους καταυλισμούς του Σελινούντα, του Αγίου Κωνσταντίνου στη Ροδοδάφνη και στον Προβοδό Καμαρών στην Αιγιάλεια.

Ειδικότερα συνελήφθησαν 7 άτομα για ρευματοκλοπή, ένα για κατοχή ναρκωτικών, 2 για καταδικαστικές αποφάσεις που εκρεμμούσαν σε βάρος τους, 2 για μη έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας και ένας για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Από τον καταυλισμό των Βραχνεϊκων προσήχθησαν στην Ασφάλεια Πατρών, 11 άτομα και διαπιστώθηκαν 26 παραβάσεις του ΚΟΚ. Συνολικά ελέγχθηκαν 38 άτομα και 18 οχήματα.



Δεσμεύονται περιουσιακά στοιχεία και λογαριασμοί της Ευρωβουλευτού ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Εύας Καϊλή στην Ελλάδα


 

Αίτημα για δέσμευση όλων των λογαριασμών και των περιουσιακών στοιχείων της Ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και συνεργάτη του Νίκου Ανδρουλάκη στην Ευρωβουλή,  Εύας Καϊλή και στενών της συγγενών στην Ελλάδα έστειλαν οι αρμόδιες αρχές.

Το αίτημα για δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων, λογαριασμών, ακινήτων, εταιρειών κ.λπ. της Εύας Καϊλή και των στενών της συγγενών, μελών της οικογένειάς της και του συντρόφου της, δόθηκε από τον επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Η δέσμευση ήδη κοινοποιήθηκε στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (κτηματολογικά γραφεία) και αφορά τόσο την ευρωβουλευτή που κρατείται όσο και τα άμεσα συγγενικά της πρόσωπα, όπως γονείς, αδέλφια κ.λπ.




Σε πανικό ο Ανδρουλάκης, δεν έχει την πολιτική ικανότητα να διαχειριστεί το σκάνδαλο Καϊλή

 


Τεράστιο πλήγμα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. με τη σύλληψη της Εύας Καϊλή ως ύποπτης για ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά.

Ο πανικός του Ανδρουλάκη φάνηκε από την πρώτη στιγμή, όπως και η πολιτική του απειρία η οποία κάνει κακό στον ίδιο και το ΠΑΣΟΚ. Η προσπάθειά του να «χρεώσει» την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Καϊλή στη Νέα Δημοκρατία, είναι, εκτός από κίνηση πανικού, και μία επιλογή που δεν μπορεί να γίνει πιστευτή, με αποτέλεσμα να χάνει την σοβαρότητα του ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

Είναι τέτοια η ανικανότητα του να διαχειριστεί το σκάνδαλο που ακουμπάει το κόμμα του, που προσπάθησε στην χθεσινή του ομιλία να κάνει ότι δεν ξέρει την Εύα Καϊλή και γελάει ο κόσμος μαζί του.

Τη γελοιότητα Ανδρουλάκη με τον ισχυρισμό του ότι η Ν.Δ. χρησιμοποίησε την Εύα Καϊλή ως «Δούρειο Ιππο» στο ΠΑΣΟΚ, ανέδειξε ο πολιτικά έμπειρος Ανδρέας Λοβέρδος , μιλώντας στην ΕΡΤ, όπου δήλωσε σοκαρισμένος, ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει τα περί «Δούρειου Ιππου», λέγοντας ότι ένα ποινικό θέμα δεν μπορεί να μετατρέπεται σε εσωκομματικό.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ προσπάθησε να δικαιολογήσει και το γιατί δεν δεν είχε διαγράψει την Καϊλή απο τον Σεπτέμβρη, η αμέσως μετά την τοποθέτηση της για το Κατάρ, λέγοντας ότι η υπόθεση σχετικά με τη διαφθορά έγινε γνωστή την Παρασκευή. 

Η  δυσώδης αυτή υπόθεση ανοίγει μεγάλα θέματα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο και η πολιτική ανικανότητα του Νίκου Ανδρουλάκη θα κάνει μεγάλη ζημιά στον κρίσιμο χρόνο που διανύουμε για τις εκλογές.




Ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει «πνεύμα και ηθική» ενώ διαπραγματευόταν αγορά λογισμικών παρακολούθησης από το 2016

 



«Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές του 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ αποποινικοποίησε την εμπορία, την διάθεση και την κατοχή του Predator. Γιατί;» Αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιάννης Οικονόμου.

Η δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου

Ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει «πνεύμα και ηθική», ενώ ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ κ. Ρουμπάτης, σε πλήρη γνώση του κ. Τσίπρα, ο οποιος πρόσφατα δήλωνε άγνοια, φέρεται να διαπραγματευόταν, στο διάστημα 2016-2019, την αγορά λογισμικών παρακολούθησης, προχωρώντας και σε δοκιμή του Pegasus επί ελληνικών τηλεφώνων.

Συνεργάζονταν μάλιστα με πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται και με το Predator. Επίσης, ενώ κατα την περίοδο 2016-2018 είχε εντοπιστεί η λειτουργία του Pegasus στην Ελλάδα, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές του 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ αποποινικοποίησε την εμπορία, την διάθεση και την κατοχή του. Γιατί;» καταλήγει η δηλωση του Γιάννη Οικονόμου



Συνεχίζει το καραγκιοζιλίκι ο ΣΥΡΙΖΑ με νέο στημένο άθρο του Documento που μπερδεύει τις ημερομηνίες

 



Και ενώ έχουν ξεφτιλιστεί ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρας και Documento, οι δήθεν "αποκαλύψεις" συνεχίζονται μπερδεύοντας τις ημερομηνίες για τις οποίες αναφέρεις ότι υπάρχουν αποδείξεις.

Η νέες δήθεν "αποκαλύψεις" του Documento στις οποίες στηρίζεται και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει φαιδρή αντιπολίτευση, δείχνουν το πόσο πρόχειρα στήνονται με αποτέλεσμα να γελάει ο κόσμος μαζί τους. Με λίγα λόγια οι παρακολουθήσεις που αναφέρει η εφημερίδα αναφέρουν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και οι "αποδείξεις" που αναφέρει είναι σε προγενέστερο χρόνο και γελάει ο κόσμος με την κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ.

Με λίγα λόγια για να καταλάβετε καλύτερα με ποιους έχουμε να κάνουμε στον ΣΥΡΙΖΑ, η "παρακολούθηση" Χατζηδάκη ήταν για ένα ολόκληρο χρόνο από 27/11/2020 έως και 17/11/2021, στην συνέχεια ο δημοσιογράφος για να το τεκμηριώσει, αναφέρει δυο δελτία παρακολούθησης στις 21/11/2020 και στις 24/12/2019, πριν ξεκινήσει δηλαδή η δήθεν "παρακολούθηση" που αναφέρει και γελάει ο κόσμος.






Με συνταγή Novartis προσπαθούν να πλήξουν την κυβέρνηση, τους έχει πάρει ο κόσμος χαμπάρι και αυτοί συνεχίζουν απτόητοι χωρίς ίχνος ηθικής και ντροπής.

Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει το καραγκιοζιλίκι και ρωτάει τον πρωθυπουργό με ανακοίνωση του «Ποιοι ήταν οι λόγοι παρακολούθησης του Κωστή Χατζηδάκη;», ρωτά τον πρωθυπουργό με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Για να ξεφτιλιστεί περισσότερο αναφέρει ότι είναι και αδιάστειτα τα στοιχεία, και το γράφει χωρίς να κοιτάξει ούτε τις ημερομηνίες που αναφέρει η δήθεν "αποκάλυψη" «Μετά και τα αδιάσειστα στοιχεία για την παρακολούθηση Χατζηδάκη από την ΕΥΠ, ο κ. Μητσοτάκης άφησε πια τις φαιδρές δικαιολογίες πως οι αποκαλύψεις τόσων μηνών ήταν μυθεύματα και πέρασε στην αυτογελοιοποίηση: Δεν γνώριζε ο ίδιος που είχε την ευθύνη της ΕΥΠ ότι η υπηρεσία παρακολουθεί τον υπουργό του…».




Παραβατικός ο Πατέρας του 16χρονου Ρομά με πλούσιο ποινικό μητρώο - Απειλεί και ο Παππούς

 


Ο πατέρας του 16χρονου Ρομά ζήτησε συγνώμη για τις απειλές εναντίον της οικογένειας του αστυνομικού. Η συγνώμη ήρθε μετά την εισαγγελική παραγγελία, που διατάχθηκε για να ερευνηθούν τέτοιες απειλές και εγκληματικές ενέργειες από Ρομά. Ο πατέρας είναι γνωστός στην αστυνομία για σωρεία εγκληματικών πράξεων και έχει πλούσιο ποινικό μητρώο πολλών σελίδων.

Παρά την εισαγγελική έρευνα, συνεχίζουν τις απειλές οι συγγενείς του 16χρονου Ρομά, ο οποίος τραυματίστηκε από αστυνομικό της ΔΙ.ΑΣ σε καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο παππούς του 16χρονου ρομά δήλωσε ότι «άν δεν δικαστεί ο αστυνομικός, θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας» και δείχνει έτσι ότι όλη η οικογένεια αποτελείται από παραβατικούς κακοποιούς Ρομά.

«Περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να δικαστεί αυτός ο άνθρωπος. Δεν έχουμε κακία με τους άλλους αστυνομικούς. Ένας έκανε τη ζημιά και αυτός θα την πληρώσει. Ο άνθρωπος που αφαιρεί μία ζωή ενός 16χρονου παιδιού, να αφεθεί ελεύθερος;» είπε ο παππούς Ρομά.




Video-ντοκουμέντο από το πώς κατασκευάστηκαν βήμα-βήμα τα ελληνικά Rafale στη Γαλλία

 



Ένα βίντεο πέντε λεπτών που αποκαλύπτει τη διαδικασία κατασκευής των ελληνικών Rafale στις εγκαταστάσεις της γαλλικής εταιρείας Dassault στη Γαλλία, φέρνει στο φως το newmoney.gr. Πρόκειται για μια πλάνα που αφηγούνται το τελετουργικό της συναρμολόγησης και των ρυθμίσεων που έγιναν στα αεροσκάφη πέμπτης γενιάς, καθώς και τις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις τους. 






Σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα αντιμετώπιζε η 17χρονη που μαχαίρωσε την 22χρονη

 



Η 17χρονη μαθήτρια που με ένα μαχαίρι δολοφόνησε την 22χρονη φίλη της στο Μαρούσι, δεν είπε τίποτα στους αστυνομικούς που της πέρασαν χειροπέδες.

Όλα δείχνουν οτι τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε -ελάμβανε μάλιστα και βαριά φαρμακευτική αγωγή- κρύβονται πίσω από το άγριο φονικό, λίγο μετά τις 6 το απογευμα της Κυριακής, σε κεντρικό σημείο του Αμαρουσίου.

Η ανήλικη, είναι παιδί γνωστής οικογενείας της περιοχής και κόρη γιατρού,  φιλοξενούσε τη φίλης της με την οποία πληροφορίες λένε ότι ήταν ζευγάρι και συζούσαν, κάτω από συνθήκες ερωτική αντιζηλίας, άρπαξε ένα μαχαίρι και το κάρφωσε το στο λαιμό της 22χρονης, δολοφονώντας την.

Στις 6:20 το απόγευμα,  η γιαγιά του θύματος, τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και ενημέρωσε για την τραγωδία. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που έφθασαν στο σημείο συνέλαβαν την ανήλικη δολοφόνο και την οδήγησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

Οι γονείς της συλληφθείσας είπαν στους αστυνομικούς για τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το παιδί τους και τη φαρμακευτική αγωγή που ελάμβανε.




Στις φυλακές του Σαιν-Ζιλ η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Εύα Καϊλή

 



Προσωρινά κρατούμενη για τρίτη κατά σειρά νύχτα, στις γυναικείες φυλακές του Σαιν-Ζιλ οδηγήθηκε, η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Εύα Καϊλή, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της Εισαγγελίας του Βελγίου, η οποία έκανε λόγο για τέσσερις συλλήψεις στην πολύκροτη υπόθεση «Qatar-gate».

Η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ  αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες, που άπτονται διαφθοράς, ξεπλύματος χρήματος και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, με την υπόθεση να κρίνεται το επόμενο διάστημα στις δικαστικές αίθουσες. 

Για τις ποινές που πρόκειται να αντιμετωπίσουν όσοι εμπλέκονται στο Qatar Gate μίλησε στην ΕΡΤ ο Νίκος Κορογιαννάκης. O δικηγόρος που γνωρίζει το νομικό σύστημα του Βελγίου έκανε λόγο για σοβαρά παραπτώματα, για τα οποία, εφόσον αποδειχθούν οι κατηγορίες, ο Ποινικός Κώδικας προβλέπει τρία έως πέντε έτη φυλάκισης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εισαγγελίας:

«Συνολικά έξι άτομα στερήθηκαν την ελευθερία τους την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας απο την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή αστυνομία για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Υπάρχουν υποψίες ότι τρίτα μέρη σε πολιτικές ή και στρατηγικές θέσεις εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πληρώθηκαν με μεγάλα χρηματικά ποσά ή τους προσφέρθηκαν σημαντικά δώρα για να επηρεάσουν τις αποφάσεις της Βουλής.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τον ανακριτή των Βρυξελλών που ηγείται της έρευνας. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά. Δύο αφέθησαν ελεύθερα από τον ανακριτή».