Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Τι είπε ο Σπίρτζης ; Μοντέρ και δημοσιογράφοι σε θέσεις ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας;



Το απόλυτο «τρολ» πέτυχε σήμερα στη Βουλή ο Υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, αφήνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ να εννοηθεί ότι υπάλληλοι της ΕΡΤ θα καλύψουν τα κενά ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας ή οδηγών του ΟΣΕ.

Το απόλυτο «τρολινγκ» πέτυχε σήμερα στη Βουλή ο Υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, αφήνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ να εννοηθεί ότι υπάλληλοι της ΕΡΤ θα καλύψουν τα κενά ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας ή οδηγών του ΟΣΕ.

Συγκεκριμένα, επιχειρώντας να αντικρούσει τη δριμεία επίθεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και ιδίως της ΝΔ ότι με την τροπολογία Παππά για την ΕΡΤ δίνεται εσαεί η δυνατότητα αποσπάσεων, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να πω πια κάτι άλλο. Έχουν καταλάβει όλες οι πτέρυγες εκτός από εσάς (ΝΔ) ότι αποσπάσεις πρέπει να γίνουν για τομείς κ ειδικότητες που υπάρχει πλεονάζον προσωπικό. Γνωρίζετε καλά ότι σήμερα και για τα επόμενα χρόνια οι προσλήψεις που μπορούμε να κάνουμε είναι ελάχιστες και οι ανάγκες ιδίως σε υγεία, παιδεία και αλλού που η ΝΔ απαξίωσε πάρα πολλές. Δεν έχουμε προσωπικό σε νοσοκομεία. Δεν έχουμε οδηγούς σε λεωφορεία, τρένα, ΜΕΤΡΟ. Δεν έχουμε ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας».


Αυτή η αναφορά του Υπουργού πυροδότησε πλήθος σκωπτικών σχολίων με πολλούς δημοσιογράφους στους διαδρόμους της Βουλής να διερωτώνται αν ο κος Σπίρτζης εννοεί ότι ένας μοντέρ ή δημοσιογράφος ή άλλης ειδικότητας υπάλληλος της ΕΡΤ θα γίνει εν μία νυκτί ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας, αναλαμβάνοντας να ρυθμίσει την πορεία των αεροσκαφών ή εάν ένας οδηγός βαν της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θα αρχίσει ξαφνικά να οδηγεί αμαξοστοιχία του ΟΣΕ.

Η μοναδική λογική εξήγηση είναι πως ο κος Σπίρτζης εννοούσε ότι με την απόσπαση υπαλλήλων της ΕΡΤ σε δημόσιες υπηρεσίες που έχουν ανάγκη και έχουν συναφές αντικείμενο με τις ειδικότητες στις οποίες απαιτούνται προσλήψεις, θα αποδεσμευτεί προσωπικό κατάλληλο για να καλύψει άλλα κενά στις προαναφερθείσες υπηρεσίες και θέσεις.

Δεδομένου, ωστόσο, ότι ο υπουργός δεν το διατύπωσε με σαφήνεια, τα γέλια και τα ειρωνικά σχόλια περίσσευαν.


Πηγή: skai.gr


Νέο Μαργαριτάρι πέταξε ο Μάρδας



Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα capital controls στην οικονομία δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

Σε συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΕΕ επεσήμανε ότι ακόμα και οι τουρίστες τα έχουν ξεχάσει. 

Τώρα τι να του πείς ότι οι τουρίστες δεν είχαν ποτέ πρόβλημα με τα capital controls; Και να του το πεις θα το καταλάβει;



Έλαααα! Νίκος Παππάς: Υπεράριθμο το προσωπικό της ΕΡΤ



«Υπάρχουν υπηρεσίες με υπεράριθμο προσωπικό και εργαζόμενοι με όχι και τόσο βαρύ αντικείμενο εργασίας»

Τις χρόνιες και σοβαρές στρεβλώσεις που επικρατούν στην ΕΡΤ παραδέχθηκε ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς στην Βουλή λέγοντας ότι υπάρχουν υπηρεσίες με υπεράριθμο προσωπικό και εργαζόμενοι «με όχι και τόσο βαρύ αντικείμενο εργασίας».

Η παραδοχή του υπουργού έγινε προκειμένου να υποστηρίξει τροπολογία που επιτρέπει την μετάταξη προσωπικού της ΕΡΤ – εφόσον το επιθυμούν – προς άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, χωρίς όμως να αλλάξει η μισθολογική τους κατάσταση.  Τι θα γίνει όμως εάν κανείς από τους υπεράριθμους υπαλλήλους της ΕΡΤ δεν ζητήσει μετάταξη; Θα δεχθεί η κυβέρνηση την διατήρησης της υφιστάμενης κατάστασης ή θα προχωρήσει σε υποχρεωτικές μετακινήσεις;

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε ότι «σεβόμαστε τα χρήματα φορολογουμένων. Τα νέα οργανογράμματα είναι στη θέση τους και έχει διαπιστωθεί ότι θα μπορούσε κάποιο προσωπικό να απασχοληθεί σε άλλες υπηρεσίες. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου το προσωπικό θα μπορούσε να απασχοληθεί αλλού».  

Πάντως, από την πλευρά της αντιπολίτευσης διατυπώθηκαν αρκετές ενστάσεις και υπαινιγμοί για ρουσφετολογικές εξυπηρετήσεις. «Τα κριτήρια μεταφοράς προσωπικού είναι ασαφή και αφήνουν υπόνοιες για ρουσφέτια» υποστήριξε ο κ. Σίμος Κεδίκογλου (ΝΔ) ενώ ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ) σημείωσε «η τροπολογία αφορά το υφιστάμενο προσωπικό  ή και μελλοντικό; Θα κάνουμε προσλήψεις στην ΕΡΤ και από την άλλη πόρτα θα μετατάσσονται».

Τέλος, ο κ. Αμυράς σχολίασε «από την στιγμή που παραδέχεστε ότι υπάρχει υπεράριθμο προσωπικό γιατί δίνεται εργασίες μοντάζ σε εξωτερικούς».


Πηγή : protothema.gr


Οι Ράδιο Αρβύλα στα καλύτερα τους!!



Οι Ράδιο Αρβύλα σχολιάζουν τη νέα διαφήμιση στην οποία πρωταγωνιστεί η Άντζελα Δημητρίου και η οποία έχει γίνει περίγελος με αρνητικά σχόλια κακογουστιάς.






Γιατί πέταξαν Ελληνικά και Αμερικάνικα μαχητικά πάνω από την Αθήνα;



Μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν γύρω στις 11.30 το πρωί της Τετάρτης χαμηλή πτήση στον αττικό ουρανό με αποτέλεσμα πολλοί να βγουν στα παράθυρα για να δουν τι έχει συμβεί. 

Τα αεροσκάφη είχαν κατεύθυνση από νοτιοανατολικά προς βορειοδυτικά. 

Τι όμως συνέβη;

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ελληνικά F-16 και δύο αμερικανικά F-15 πέταξαν πάνω από την Αττική στο πλαίσιο της τελετής λήξης της άσκησης «Ηνίοχος». Οι Αμερικανοί πιλότοι είχαν ζητήσει να πετάξουν στον αττικό ουρανό προκειμένου να δουν από ψηλά την Ακρόπολη και να βγάλουν φωτογραφίες! Ετσι «οργανώθηκε» η πτήση, ώστε οι Ελληνες πιλότοι από τα F-16 να φωτογραφίσουν τα αμερικανικά μαχητικά πάνω από τον Παρθενώνα.

Ολα αυτά βεβαίως δεν ήταν γνωστά και έτσι προκλήθηκε αναστάτωση στην Αθήνα, η οποία μάλιστα μεταφέρθηκε και στο Twitter, όπου πολλοί έσπευσαν να σχολιάσουν με χιούμορ τη χαμηλή πτήση.


Πηγή : protothema.gr


Απίστευτο: Δεν δίνονται διπλώματα οδήγησης εδώ και 4 μήνες εάν δεν πει το ναι η Τρόικα



Στον αποκλεισμό του υπουργείου Μεταφορών προχώρησαν σήμερα οι εκπαιδευτές οδήγησης, που διαμαρτύρονται καθώς τους τελευταίους δυο μήνες για την Αθήνα και τέσσερις μήνες για την Περιφέρεια δεν διενεργούνται εξετάσεις υποψηφίων οδηγών, μετά από απόφαση της ομοσπονδίας εξεταστών.

Η απόφαση της ομοσπονδίας ελήφθη μετά την κατάργηση με νόμο (για το ενιαίο μισθολόγιο), των σχετικών επιδομάτων που λάμβαναν οι εξεταστές.

Η υφυπουργός Μεταφορών Μαρίνα Χρυσοβελώνη είπε «ο αγώνας μας είναι κοινός με τους εξεταστές» αλλά αποτέλεσμα κανένα γιατί όπως μας έδωσε να καταλάβουμε  έχουν αφήσει απο την κυβέρνηση εδώ και τέσσερις μήνες τους δανειστές να κάνουν κουμάντο για το πότε θα δωθούν διπλώματα οδήγησης στην Ελλάδα.

Είπε η κυρία Χρυσοβελώνη ότι : «Τους είχαμε αποστείλει 2-3 έγγραφα όπου αναλύαμε αριθμητικά την κατάσταση, αρχικά ήταν αρνητικοί» σημείωσε  κατόπιν εξηγήσεων όμως όπως είπε «μείναμε σύμφωνοι ότι θα επανέλθουμε με νέο έγγραφο» 

Δηλαδή στο Ελλαδιστάν για να πάρουμε δίπλωμα οδήγησης θα πρέπει να περάσουμε απο τους δανειστές!!! Αποτυχία της κυβέρνησης και στα ποιο απλά πράγματα.


ΣΟΚ : Αύξηση του ΦΠΑ στο 24% προτείνει η κυβέρνηση στην τρόικα




Την αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ κατά μια ποσοστιαία μονάδα από το 23 στο 24% έχει προτείνει, σύμφωνα με την Καθημερινή, η κυβέρνηση στην τρόικα, η οποία φέρεται να αποδέχεται το μέτρο.

ην αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ κατά μια ποσοστιαία μονάδα από το 23 στο 24% έχει προτείνει, σύμφωνα με την Καθημερινή, η κυβέρνηση στην τρόικα, η οποία φέρεται να αποδέχεται το μέτρο.

H κυβέρνηση προσδοκά επιπλέον έσοδα ύψους 400- 500 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να κλείσει μεγάλο μέρος του δημοσιονομικού κενού, ύψους 1% του ΑΕΠ για την διετία 2017-2018, να καλυφθεί το κενό που έχει αφήσει η εξαίρεση των ιδιωτικών σχολείων από τον ΦΠΑ και να αποφευχθεί η αύξηση του ΦΠΑ σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ.

Επίσης, συζητείται και η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ για περιοδικά, βιβλία και εφημερίδες που σήμερα φορολογούνται με 6%. 

Το σχέδιο οδηγεί σε αυξήσεις δεκάδων προϊόντων και υπηρεσιών. Μεταξύ άλλων ακριβότερα θα γίνουν τα τυποποιημένα είδη διατροφής -μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, καφές, κακάο, σοκολάτες, αλλαντικά, μαρμελάδες, παγωτά- τα αναψυκτικά και οι χυμοί. 

Ακόμα αυξήσεις θα υπάρχουν στον κλάδο εστίασης, στα εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς και κόμιστρα ταξί.


Πηγή: skai.gr


Οι προκλήσεις με παραβιάσεις τούρκικων μαχητικών συνεχίζεται




Συνεχίζεται αμείωτη και σήμερα  η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο. 

Σήμερα 08:33 δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 εισήλθαν στο FIR μεταξύ Λέσβου και Χίου παραβιάζοντας το FIR.

Οι παραβιάσεις έγιναν πάνω από τις Οινούσσες στις 8:33 στα 5.500 πόδια , στις 8.44 στα 22.500 πόδια και στις 8.54 στα 25.500 πόδια, συνεχίστηκαν πάνω από την Παναγιά στις 9:12 στα 30.000 πόδια, στις 9:24 και στις 9:30 στα 30.000 και στα 26.000 πόδια αντίστοιχα.

Τα δύο τουρκικά F16  εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 09:31, βόρεια της Χίου αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν από τα ελληνικά μαχητικά.


Στο Παρίσι ο πρωθυπουργός, περσινά ξινά σταφύλια ουέ και αλίμονο μας



Κώστας Βουκελάτος

Μας είχαν πρήξει ότι είμαστε κοντά στην συμφωνία, έρχεται η ανάσταση και άλλα τέτοια ψέματα με αποτέλεσμα να προχωράμε κάθε μέρα ποιο κοντά στον γκρεμό, αλλά αυτή την φορά τα πράγματα θα είναι χειρότερα από ότι αντιμετωπίσαμε το καλοκαίρι του 2015.

Άρχισε λοιπόν τα περσινά ο Τσίπρας με επαφές στην Ευρώπη για να σώσει ότι και εάν σώζεται και να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Τα όπλα που νομίζει ότι έχει η κυβέρνηση είναι η πίεση στους θεσμούς, μέσω της κατάθεσης των νομοσχεδίων για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, ενώ παράλληλα επιστρατεύει το «όπλο» της πολιτικής διαπραγμάτευσης. 

Έτσι λοιπόν σήμερα Τετάρτη, στις 19:00, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι και αύριο το μεσημέρι, στο Στρασβούργο θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. 

Από την άλλη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα μεταβαίνει στην Ουάσινγκτον για την Σύνοδο του ΔΝΤ.

Όπως και πέρυσι το καλοκαίρι έτσι και φέτος δηλαδή τα ίδια και χειρότερα ο Αλέξης Τσίπρας προτίθεται να εκμεταλλευτεί πολιτικά όλες τις συμμαχίες που νομίζει ότι έχει χτίσει το τελευταίο διάστημα στην Ευρώπη για να πετύχει το κλείσιμο της αξιολόγησης μήπως και δεν διαλυθεί η χώρα εντελώς.

Παίρνει και το βαρύ πολιτικό ρίσκο να καταθέσει δύο νομοσχέδια στην Βουλή χωρίς να έχει το οκ από τους δανειστές και χωρίς να έχει τελειώσει η αξιολόγηση και όπως καταλαβαίνετε ετοιμαστείτε για γλέντια δυστυχώς.



SOS από ΚΕΕΛΠΝΟ: Έρχεται ελονοσία και Δάγκειος πυρετός σε Πειραιά, Άλιμο, Γλυφάδα, Ελληνικό




Με έγγραφο που υπογράφεται από τον πρόεδρο του γιατρό Αθανάσιο Γιαννόπουλο το ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποιεί ευθέως τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, που έχουν στα διοικητικά τους όρια χώρους φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, πως αυτοί είναι εν δυνάμει υγειονομικές βόμβες.  Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνεπές στην αποστολή του για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση μεταδοτικών νόσων, τώρα που λόγω και των πρόωρα αυξημένων για την εποχή θερμοκρασιών, η επώαση των κουνουπιών γίνεται νωρίτερα. Tο ΚΕΕΛΠΝΟ επισημαίνει, πως τα κουνούπια που λειτουργούν ως μεταφορείς επικίνδυνων νόσων, μπορούν να μολύνουν και τον τοπικό πληθυσμό με ασθένειες όπως η ελονοσία, ο Δάγκειος πυρετός, ο ιός Ζika, η νόσος Chikungunya κ.ά. αν προηγουμένως τσιμπήσουν μετανάστη ή πρόσφυγα που προέρχεται από χώρες που ενδημούν αυτές οι ασθένειες. 

Όπως σημειώνει σε επείγουσα αναφορά του στις 15/3/2016 θεωρείται υπαρκτός ο κίνδυνος εγχώριας μετάδοσης επικίνδυνων ασθενιών σε ευάλωτες περιοχές που υποδέχονται ή φιλοξενούν μετανάστες-πρόσφυγες από ενδημικές χώρες. Ο κίνδυνος αυτός μετάδοσης αφορά τόσο σε μετανάστες-πρόσφυγες, όσο και στον τοπικό πληθυσμό (κατοίκους και εργαζόμενους).

Το ίδιο έγγραφο τονίζει επίσης ότι, στις περιοχές και στους χώρους φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων, κρίνεται άκρως απαραίτητη η διασφάλιση ικανοποιητικών συνθηκών διαβίωσης, ύδρευσης, αποχέτευσης και διαχείρησης απορριμάτων, και μείωση στο μέτρο του δυνατού των συνθηκών συγχρωτισμού.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Το ακριβώς αντίθετο, από το να χαρακτηριστεί κατάλληλος χώρος διαμονής είναι ο χώρος φιλοξενίας του Ελληνικού. Συνολικά 5.500 μετανάστες και πρόσφυγες είναι στην κυριολεξία στιβαγμένοι σε άθλιους χώρους, χωρίς αποχέτευση και κατάλληλες εγκαταστάσεις υγιεινής. Μετανάστες και πρόσφυγες καταφεύγουν στις παραλίες προκειμένου να κάνουν ένα μπάνιο με θαλασσινό νερό, ενώ στον γειτονικό αθλητικό χώρο του Αγίου Κοσμά όλες οι σωληνώσεις ποτίσματος είναι κομμένες και κατεστραμμένες αναγκάζοντας τους υπαλλήλους να κόψουν την γενική παροχή νερού σε όλα τα παρτέρια.

Επίσης, όπως τονίζουν εργαζόμενοι στο αθλητικό κέντρο ο χώρος έχει γεμίσει από ακαθαρσίες των ανθρώπων  που απλά δεν έχουν που να κάνουν την ανάγκη τους και αφοδεύουν στην κυριολεξία όπου βρουν. Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως, σε προγενέστερη ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής είχε προειδοποιήσει για την υγειονομική βόμβα, ιδίως στο κτίριο του δυτικού αεροδρομίου όπου βρίσκεται η αίθουσα αναμονής και είχε τονίσει ότι αυτό θα πρέπει να εκκενωθεί άμεσα.

Κίνδυνοι για τον τοπικό πλυθυσμό

Το ΚΕΕΛΠΝΟ στο έγγραφό του εφιστά την προσοχή και στον τοπικό πληθυσμό  -Αργυρούπολη) για τυχόν μετάδοση των επικίνδυνων ασθενιών (ελονοσία, Δάγκειος πυρετός,  ιός Ζika, νόσος Chikungunya) και τους καλεί να πάρουν μέτρα αυτοπροστασίας όπως να τοποθετήσουν σίτες στα παράθυρα, να ψεκάζονται με ειδικά εντομοαπωθητικά και να κυκλοφορούν τους καλοκαιρινές μήνες με τα κατάλληλα ρούχα (παντελόνι, μακρυμάνικα μπλουζάκια κτλ.).

Ο ΙΟΣ ΖΙΚΑ

Μεγάλος είναι και ο κίνδυνός μετάδοσης και του ιού ΖΙΚΑ, ενός ιού που προσβάλει τις έγκυες γυναίκες. Ο ιός έχει επεκταθεί σε περισσότερες από 20 χώρες της Λατινικής Αμερικής τους τελευταίους μήνες αλλά και τις Ασίας, με τον ΠΟΥ να χαρακτηρίζει την εξάπλωσή του «εκρηκτική», κάνοντας λόγο ακόμα και για 4 εκατομμύρια ανθρώπινα κρούσματα το 2016.

Όπως επισήμανε ο ΠΟΥ, ο ιός πιστεύεται ότι συνδέεται με κρούσματα μικροκεφαλίασης σε εκατοντάδες νεογνά κατά τους τελευταίους μήνες, ειδικά στη Βραζιλία, όπου η επιδημία έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις. Η μικροκεφαλίαση, προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην εγκεφαλική ανάπτυξη των παιδιών, τα οποία γεννώνται με αφύσικα διαμορφωμένα κρανία.

 Ο ιός Chikungunya

 Ο ιός Chikungunya εμφανίζεται πιο συχνά στην Αφρική και την Ασία και μεταδίδεται από το τσίμπημα κουνουπιών Aedes aegypti, Ο Chikungunya προκαλεί ποικίλα πρώιμα συμπτώματα, όπως πυρετό και εξάνθημα, τα οποία συνήθως υποχωρούν μετά από αρκετές ημέρες. Ωστόσο, ο σοβαρός πόνος στις αρθρώσεις μπορεί να συνεχιστεί για μερικούς μήνες και μερικές φορές για περισσότερο από ένα χρόνο

Στην Αϊτή , όπου ο ιός εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις αρχές του Μαΐου, το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι 5.500 άνθρωποι έχουν μολυνθεί και δεν υπάρχει εμβόλιο ή θεραπεία που μπορεί να θεραπεύσει τον ιό.

Άμεση ανάγκη για ψεκασμούς και δημιουργία αποχετεύσεων

Το ΚΕΕΛΠΝΟ καλεί τους δήμους και τις Περιφέρειες να προβούν άμεσα σε ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών και στην δημιουργία αποχετεύσεων, αφού όπως αναφέρει “θεωρείται υπαρκτός ο κίνδυνος εγχώριας μετάδοσης ελονοσίας και άλλων επικίνδυνων ασθενιών σε ευάλωτες περιοχές που υποδέχονται ή φιλοξενούν μετανάστες – πρόσφυγες από ενδημικές χώρες”.

Στελέχη της αυτοδιοίκησης δηλώνουν ότι είναι σχεδόν αδύνατο να ψεκαστούν αποτελεσματικά 6.500 στρέμματα. Επίσης επισημαίνουν ότι οι συνθήκες υγιεινής στο Ελληνικό μπορούν να βελτιωθούν και να είναι διαχειρήσιμες  μόνο εάν ο αριθμός μειωθεί στα 1.000 περίπου άτομα. Παρ όλα αυτά, αυτή την στιγμή στον χώρο του Ελληνικου βρίσκονται 5.500 μετανάστες και πρόσφυγες και η κυβέρνηση ετοιμάζει άλλα τρία τολ στο ανατολικό αεροδρόμιο για την φιλοξενία τουλάχιστον 2.000 αφγανών και της φυλής Γεζίντι από Συρία και Ιράκ.

Υγειονομική βόμβα το Ελληνικό, ο Πειραιάς και η Ειδομένη

Με βάση όλα τα παραπάνω οι τρεις μεγάλοι χώροι όπου “φιλοξενούνται” συνωστιζόμενοι χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες αποτελούν υγειονομικές βόμβες έτοιμες να εκραγούν. Οι εικόνες της Ειδομένης είναι γνωστές στο Πανελλήνιο και όχι μόνο. Άνθρωποι, προσπαθώντας να υλοποιήσουν το “όνειρο” της μετάβασης σε μια ευρωπαϊκή χώρα του βορρά, ζουν  κάτω από συνθήκες τραγικές, χωρίς τις στοιχειώδεις υποδομές, ανάμεσα σε σκουπίδια και βρωμόνερα.

Στον Πειραιά οι 4.500 πρόσφυγες και μετανάστες συνωστίζονται στην Ε1 και Ε2 στο δε Ελληνικό δεν πάει πολύς καιρός που η Περιφέρεια δια στόματος αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Χρήστου Καπάνταη είχε πει ότι ο χώρος “φιλοξενίας” στην αίθουσα αναχωρήσεων του πρ. αεροδρομίου πρέπει να κλείσει γιατί αποτελεί υγειονομική βόμβα.

Μετά από το έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση για να προστατέψει και τους γηγενείς εκτός από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες τους οποίου δηλώνει και εντύπως ότι αγαπά, σκέπτεται και συμμερίζεται τις κακουχίες του; Μήπως να γίνει πιο αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης, πριν η αλληλεγγύη που έχει δείξει η κοινωνία μέχρι σήμερα σ’ αυτούς τους ανθρώπους μετατραπεί σε κάτι άλλο;



Πηγή : parapolitika.gr


«Βραχιολάκι» πρώτη φορά σε κρατούμενο - φοιτητή




Η ένταξη του πρώτου κρατούμενου - φοιτητή στο πρόγραμμα ηλεκτρονικής επιτήρησης (βραχιολάκι) του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι πλέον πραγματικότητα. Πρόκειται για 32χρονο έγκλειστο στον Κορυδαλλό, ο οποίος έχει επιτύχει σε ΤΕΙ της Αθήνας, και κάνει χρήση της διάταξης περί εκπαιδευτικών αδειών που ψηφίστηκε την περίοδο απεργίας πείνας του Γιώργου Ρωμανού.  

Ο κρατούμενος είναι ο τρίτος κατά σειρά που δοκιμάζει το βραχιόλι, ο πρώτος όμως που το φορά με σύστημα γεω - εντοπισμού (GPS). Έχουν προηγηθεί άλλοι δυο χρήστες, εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της Energa, που τέθηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό_ στην παρούσα φάση, μάλιστα, η έκτιση της εναλλακτικής αυτής ποινής έχει ολοκληρωθεί για έναν εξ αυτών.

Το βούλευμα βάσει του οποίου επιτρέπεται η χρήση του βραχιολιού, καθορίζοντας τους γεωγραφικούς και χρονικούς περιορισμούς του εκάστοτε κρατουμένου, ορίζει ότι ο 32χρονος θα το φορά δυο φορές την εβδομάδα, οπότε και θα παρακολουθεί μαθήματα και εργαστήρια στο ανώτατο τεχνολογικό ίδρυμα.  

Παρά το γεγονός ότι το βραχιόλι συνιστά μέτρο που παραδόξως δεν έγινε ένθερμα δεκτό από τον κόσμο των φυλακών, απόδειξη το ότι έχει εφαρμοστεί μόλις σε τρεις κρατούμενους από τον Μάϊο του 2015,  πληροφορίες φέρουν μέχρι στιγμής τη χρήση του - με ευθύνη της εταιρείας G4S  - χωρίς προβλήματα, ακόμη και στην περίπτωση του GPS (εφαρμόζεται από την προηγούμενη εβδομάδα).

Η συσκευή μοιάζει με υπερμέγεθες ρολόι, είναι αδιάβροχη, φοριέται στο πόδι για λόγους διακριτικότητας και ζυγίζει μόλις 150 γραμμάρια. Κοστίζει γύρω στα 12,5 ευρώ την ημέρα, ποσό με το οποίο επιβαρύνεται ο κρατούμενος - εκτός και αν αποδεδειγμένα δεν μπορεί να το καταβάλει, οπότε το επωμίζεται το Δημόσιο.

Ο νόμος περί εκπαιδευτικών αδειών - «συγκερασμός προτάσεων» που είχαν κατατεθεί από τα πολιτικά κόμματα, την περίοδο διαμαρτυρίας του Ρωμανού - προβλέπει ότι δικαιούχοι του βραχιολιού είναι όσοι έχουν επιτύχει στο 1/3 των μαθημάτων - εργαστηρίων, το εξάμηνο. 

Το πιλοτικό πρόγραμμα του υπουργείου αφορά προσωρινά κρατουμένους, υφ'  όρον απόλυση κρατουμένους και κρατουμένους που δικαιούνται άδειας από τις φυλακές, όχι όμως ισοβίτες.



Πηγή : tovima.gr


Βουλή: Στην εφορία οι «μπαταχτσήδες» βουλευτές που αρνούνται να πληρώσουν τα δάνειά τους




Η Βουλή θα συνεχίσει να εκχωρεί άτοκα δάνεια εως 15.000 ευρώ για τους εν ενεργεία βουλευτές και 7.500 ευρώ για τους πρώην βουλευτές

Με τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής επιχειρείται η αντιμετώπιση περίπου 30 «μπαταχτσήδων» πρώην βουλευτών που αρνούνται να πληρώσουν τα άτοκα δάνεια που έλαβαν από τα ταμεία του κοινοβουλίου. Υπενθυμίζεται ότι ένα από τα αρκετά προνόμια των μελών της εθνικής αντιπροσωπείας είναι η λήψη άτοκων δανείων από το ταμείο αρωγής βουλευτών. Ωστόσο, οι διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων ετών και η συνεχής ανανέωση των μελών της Ολομέλειας, οδήγησε αρκετούς δανειολήπτες να χάσουν την βουλευτική τους ιδιότητα.

Συγκεκριμένα, όπως έγραψε και το «Πρώτο Θέμα» την περασμένη Κυριακή, πρόκειται για συνολικά 70 πρώην βουλευτές που αμέλησαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Ωστόσο, μετά από σχετική επιστολή του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση οι 40 διαβεβαίωσαν ότι θα ρυθμίσεις το χρέος τους και μόλις 30 απέφυγαν να δώσουν οποιαδήποτε απάντηση. Πλέον μετά τις αλλαγές στον Κανονισμό οι συγκεκριμένες οφειλές θα γίνουν απαιτητές, πιθανότατα μέσω της εφορίας.

Πάντως, η Βουλή θα συνεχίσει να εκχωρεί άτοκα δάνεια ως 15.000 ευρώ για τους εν ενεργεία βουλευτές και 7.500 ευρώ για τους πρώην βουλευτές. Οι δόσεις για την αποπληρωμή των δανείων ανέρχονται εως και 48.


Πηγή : protothema.gr


Πρόταση για παράταση της αποχής των δικηγόρων έως 22 Απριλίου



Τη συνέχιση της αποχής των δικηγόρων έως τις 22 Απριλίου προτείνει το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Το ΔΣ του ΔΣΑ εξουσιοδότησε -ενόψει των εξελίξεων στο Ασφαλιστικό- τον πρόεδρό του, Βασίλη Αλεξανδρή να προτείνει τη συνέχιση της απεργίας στη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.




Επιτέλους έγιναν κάποιες προσαγωγές αλληλέγγυων στην Ειδομένη



Δεκαέξι προσαγωγές εχθές από τις αστυνομικές δυνάμεις κοντά στην Ειδομένη, στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που έχουν αρχίσει από την ΕΛΑΣ, ιδιαίτερα μετά και τα τελευταία επεισόδια και τα όσα έχουν αναφερθεί για συγκεκριμένα άτομα που φέρονται ότι παρακινούν τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, οι προσαγωγές έγιναν στην γέφυρα του Αξιού, απ' όπου περνούν αναγκαστικά όσοι εισέρχονται στη χώρα από την ΠΓΔΜ, καθώς κινούνται μέσα στο ελληνικό έδαφος προς τα σύνορα.

Προσαχθέντες είναι πέντε Γερμανοί υπήκοοι, δύο Βρετανοί, ένας Ολλανδός, ένας Αυστριακός, ένας Πορτογάλος, δύο Σουηδοί, ένας Τσέχος και δύο Έλληνες πολίτες. Οι προσαχθέντες δήλωσαν στους αστυνομικούς ότι είναι αλληλέγγυοι προς τους πρόσφυγες, αλλά, σύμφωνα με τις αρχές, κανείς δεν ανήκει σε κάποια από τις ΜΚΟ που βρίσκονται στην περιοχή. Όλοι οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής για εξακρίβωση στοιχείων.

Από τους 15 προσαχθέντες κρατείται και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για οπλοφορία, μόνο ένας, Γερμανός υπήκοος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα μαχαίρι.

Παράλληλα, η αστυνομία προσήγαγε κι έναν Σύρο, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από μια ομάδα προσφύγων, που κάθισαν πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή για λίγη ώρα, φωνάζοντας «θέλουμε πίσω τον φίλο μας». Ωστόσο, ο νεαρός Σύρος αφέθηκε τελικά ελεύθερος και οι πρόσφυγες αποχώρησαν από τις γραμμές.

Οι εξονυχιστικοί έλεγχοι συνεχίζονται και εντείνονται κυρίως στη Γευγελή στο τελωνείο των Ευζώνων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν φέρουν έντυπο υλικό, όπως αυτό που μοιράστηκε το Σάββατο προκαλώντας τα βίαια επεισόδια.

Την ίδια ώρα, ο Πρωθυπουργός καταγγέλλει δημοσίως τη δράση «ορισμένων ΜΚΟ» στην Ειδομένη, ενώ αρμόδιοι Υπουργοί ζητούν από την Ευτέρπη Κουτζαμάνη να διερευνήσει ευθύνες που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας και των προσφύγων.


Πηγή : antenna.gr


Σάτιρα κατά του Ερντογάν από Γερμανό παρουσιαστή- Τον χαρακτηρίζει «παιδόφιλο» και «κτηνοβάτη»!



Παρέμβαση Μέρκελ- Μήνυση Τούρκου Προέδρου κατά του κωμικού

Νέο επεισόδιο στο διπλωματικό θρίλερ μεταξύ Γερμανίας- Τουρκίας, έχει προκαλέσει το ποίημα του Γερμανού παρουσιαστή, Γιαν Μπέμερμαν, το οποίο "σατιρίζει" τον Ερντογάν με πολύ υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

Ο κωμικός παρουσιαστής, «κατηγορεί» τον Ερντογάν και μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «χτυπά κορίτσια φορώντας μάσκα σαδομαζοχιστή» και ότι «χτυπά χριστιανούς»! Μάλιστα, τον χαρακτηρίζει "παιδόφιλο" και "κτηνοβάτη"!

Το θέμα κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα ακόμη και τη συμφωνία Ε.Ε και Τουρκίας για το προσφυγικό, ενώ προκάλεσε και την παρέμβαση της Γερμανίδας Καγκελαρίου.

Η Άνγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε  το ποίημα «σκοπίμως προσβλητικό», και μάλιστα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογό της, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Για να ξεκινήσει δικαστική έρευνα της υπόθεσης απαιτείται όμως να δώσει τη συγκατάθεσή της η γερμανική κυβέρνηση. Έτσι η Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται ενώπιον του διλήμματος είτε να περιορίσει το δικαίωμα της ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης είτε να διακινδυνεύσει τη συμφωνία με την Τουρκία για το προσφυγικό.

Σε ερώτηση που της έγινε πάντως, η Μέρκελ έκανε αναφορά στο άρθρο 5 του συντάγματος της Γερμανίας για την ελευθερία της γνώμης, της επιστήμης και της τέχνης.

Ο Ερντογάν υπέβαλε μήνυση κατά του Γερμανού κωμικού, για προσβολή όχι μόνο του ιδίου αλλά και 78 εκατομμυρίων Τούρκων.

Σημειώνεται πως αυτό είναι το δεύτερο επεισόδιο Γερμανίας- Τουρκίας με αφορμή τηλεοπτική σάτιρα κατά του Ερντογάν. Πριν από λίγες ημέρες σατιρική εκπομπή κατά του Ερντογάν είχε πάλι προκαλέσει την αντίδραση της Άγκυρας. Τότε είχε ακολουθήσει σκληρή απάντηση του Βερολίνου ότι πάνω απ’ όλα είναι η ελευθεροτυπία και η δικαιοσύνη. 



Πηγή : star.gr  


Τελεσίγραφο Κομισιόν για φύλαξη συνόρων



Διορία δύο εβδομάδων έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα για να βελτιώσει την προστασία των συνόρων της, αλλιώς απειλείται η Ευρώπη με περαιτέρω εσωτερικούς ελέγχους ανάμεσα στα κράτη-μέλη και με συνέχιση των ελέγχων που υπάρχουν μέχρι στιγμής.

Στην αξιολόγηση του σχεδίου δράσης που υπέβαλαν οι ελληνικές αρχές, το οποίο περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα προτίθεται να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις που εντοπίστηκαν στη διαχείριση των εξωτερικών της συνόρων, η Επιτροπή τονίζει ότι απαιτούνται περαιτέρω βελτιώσεις και στο ίδιο το σχέδιο αλλά και στην υλοποίησή του.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή, αφού δηλώνει ότι έχει «γίνει σημαντική πρόοδος» στη φύλαξη των συνόρων, προειδοποιεί ότι η Ελλάδα πρέπει να βελτιώσει μια σειρά δράσεων, ενώ η παράλειψή τους δημιουργεί «ιδιαίτερη ανησυχία». Η Ελλάδα δεν έχει δώσει σαφή χρονοδιαγράμματα για το πότε θα κάνει τι, ποιες θα είναι οι αρμόδιες αρχές που θα αναλάβουν αυτές τις δράσεις, ενώ θα πρέπει να τροποποιηθεί η πρόταση, ώστε να γίνει συνετή διαχείριση των χρημάτων που θα λάβει από την Ευρώπη.

Στα θετικά του σχεδίου δράσης που υπέβαλε η Ελλάδα είναι η λεπτομερής περιγραφή του τρόπου με τον οποίο η χώρα θα αυξήσει το προσωπικό που απασχολείται στις διαδικασίες καταγραφής, πώς θα επεκτείνει τις εγκαταστάσεις υποδοχής, πώς θα αναβαθμίσει τα συστήματα πληροφορικής και πώς θα επιτηρήσει αποτελεσματικά τις ακτές της.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε χθες η Επιτροπή, έχει χορηγηθεί από την αρχή του 2015 έκτακτη βοήθεια ύψους 181 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής και ανθρωπιστικής κρίσης. Οι δικαιούχοι αυτών των χρηματοδοτήσεων είναι οι ελληνικές αρχές (75 εκατ. σε υπουργεία, αστυνομία, στρατό, ακτοφυλακή, υπηρεσία ασύλου, υπηρεσία πρώτης υποδοχής κ.ά.), διεθνείς και ευρωπαϊκοί οργανισμοί και ΜΚΟ (106 εκατ. στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, το Ευρωπαϊκό Γραφείο Υποστήριξης Ασύλου και την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες).

Τα επίσημα στοιχεία σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί όσον αφορά τη μετεγκατάσταση και επανεγκατάσταση προσφύγων έδωσε επίσης χθες στη δημοσιότητα η Επιτροπή. Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι μάλλον λυπηρό, καθώς η πρόοδος που σημειώθηκε είναι απογοητευτική. Ο αρμόδιος επίτροπος για τα θέματα Μετανάστευσης Δ. Αβραμόπουλος ήταν ιδιαίτερα επικριτικός προς τα κράτη-μέλη, δηλώνοντας ότι «πρέπει να εκπληρώσουν επειγόντως τις πολιτικές και νομικές τους δεσμεύσεις για τη μετεγκατάσταση από την Ελλάδα και την Ιταλία ατόμων που χρήζουν διεθνούς προστασίας. Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα». Η Επιτροπή είχε θέσει ως στόχο τη μετεγκατάσταση, δηλαδή τη μεταφορά προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, 6.000 ατόμων έως σήμερα. Ο στόχος αυτός απέτυχε, καθώς μόνο 208 επιπλέον άτομα μετεγκαταστάθηκαν το διάστημα που καλύπτει η έκθεση, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μετεγκατασταθέντων από την Ελλάδα και την Ιταλία στους 1.145 αντί των 6.000 που ήταν ο στόχος.

Οσον αφορά την επανεγκατάσταση τα νούμερα είναι λίγο καλύτερα από την αρχή του προγράμματος στις 20 Ιουλίου 2015, καθώς 5.677 άτομα επανεγκαταστάθηκαν σε 15 χώρες. Από τις 4 Απριλίου που έχει τεθεί σε ισχύ ο μηχανισμός 1:1, δηλαδή για κάθε Σύρο πρόσφυγα που επαναπροωθείται από την Ελλάδα στην Τουρκία ένας άλλος μεταφέρεται από την Τουρκία στην Ευρώπη, έχουν επανεγκατασταθεί 37 Σύροι στη Γερμανία, 11 στη Φινλανδία και 31 στις Κάτω Χώρες.


Έντυπη Καθημερινή


Επικοινωνιακή διαχείριση από το Μαξίμου και (δήθεν) ρήξη με τους δανειστές



Το σενάριο «σαλαμοποίησης» της αξιολόγησης και οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης

Σκηνικό το οποίο θυμίζει κατά πολύ την περυσινή περίοδο «διαπραγμάτευσης» το οποίο κατέληξε σε ρήξη με τους δανειστές, φαίνεται ότι στήνει (ή πάντως υπηρετεί) η κυβέρνηση, όσο η συζήτηση για την αξιολόγηση παραμένει σε εκκρεμότητα.

Λίγες μόλις ώρες μετά την διακοπή της συζήτησης με τους εκπροσώπους των δανειστών, το οικονομικό επιτελείο (Ευκλ. Τσακαλώτος, Γ. Σταθάκης και Γ. Κατρούγκαλος) παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου, στην οποία κυριάρχησε η περιγραφή της λεγόμενης εθνικής κόκκινης γραμμής, στην τελική ευθεία της διαπραγμάτευσης.

Παράλληλα, σε μία κίνηση που κατά πολλούς ήταν προσχεδιασμένη και υπηρετεί την επικοινωνιακή τακτική του Μεγάρου Μαξίμου, από το περιβάλλον του Αλ. Τσίπρα διακινήθηκε η πληροφορία ότι, αφενός, ματαιώνεται η προγραμματισμένη για την Τετάρτη συζήτηση στη Βουλή με θέμα την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ και αφετέρου, ότι αναχωρεί εσπευσμένως και εκτάκτως για το Παρίσι, για μία συνάντηση (πιθανότατα) με τον Φρανσουά Ολάντ.

Στόχος της κυβέρνησης μέσω της συνδυασμένης αυτής μεθόδευσης είναι σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, να καλλιεργήσει ένα περιβάλλον και να εμφανίσει κάποιες κόκκινες γραμμές, για το διάστημα κατά το οποίο φιλοδοξεί να διεξάγει μία «πολιτική διαπραγμάτευση» για την αξιολόγηση στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Την ίδια στιγμή, πολιτικά στελέχη και αξιωματούχοι της κυβέρνησης, απορρίπτουν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ρήξης με τους δανειστές.

Από τις διαβεβαιώσεις αυτές και τις μεθοδεύσεις που αναδεικνύονται, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι το κυβερνητικό επιτελείο να καλλιεργεί ένα επικοινωνιακό περιβάλλον, με στόχο την διαχείριση της ενδεχόμενης παράτασης της εκκρεμότητας και της τμηματικής αξιολόγησης, ένα σενάριο που τις προηγούμενες εβδομάδες είχε περιγραφεί με τον όρο «σαλαμοποίηση».

Στην κατεύθυνση αυτή συνέτειναν και οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομιοκών Ευκλ. Τσακαλώτου, οποίος στην συνέντευξη Τύπου της Τρίτης δήλωσε εμφατικά, μεταξύ των άλλων: «η ελληνική κυβέρνηση είναι μια κυρίαρχη κυβέρνηση», καθώς και ότι «είναι σωστό να έχουμε στόχους από το μνημόνιο, είναι σωστό να ακούμε τη γνώμη των θεσμών, αλλά την τελευταία λέξη για το πώς θα φτάσουμε στους στόχους την έχει η ελληνική κυβέρνηση».

Επιπλέον, ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε: «δεν είμαι διατεθειμένος να καταθέσω στη Βουλή νομοσχέδιο με μικρότερο αφορολόγητο» από το ύψος των 9.091 ευρώ».



Κωβαίος Αγγελος
Πηγή : tovima.gr


Χαριτολογώντας με την Χαριτίνη





Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

Ελληνική φυλή οι 
Δασκαλοτσούσηδες και 
οι Φραγκοτσούσιδες Σου 
Σε κουτσούρωσαν τόσο ,που
είναι ζήτημα 
αν μπορείς πιά να 
να καταλάβεις τίποτα .
Π. Γιαννόπουλος .

Αγαπημένοι μου πάμε να πούμε τι έγνε την εβδομάδα που πέρασε , κάπως αλλιώς ;
Πόσο αλλιώς αλήθεια ;
Εγώ σας καλωσορίζω στο τσίρκο ΜΕΝΤΡΑΝΟ , όπου οι παραστάσεις συνεχίζονται .
Θεατές φυσικά εμείς . Ο θίασος ...οι κυβερνώντες !
Τέτοια παράσταση , τέτοια νούμερα  , και γύρο του θανάτου (που σε αυτόν συμμετέχουν μόνο οι θεατές ..εμείς φυσικά ) δεν έχετε ματαδεί !
Η παράσταση και ο γύρος του θανάτου και αυτήν την εβδομάδα αρχίζει ! 
Καλώς ορίσατε ! Καλά να περάσετε !
Σε κάθε νούμερο που θα βλέπετε  θα πληρώνετε διπλό μη σας πω και τετραπλό εισιτήριο . Αν δεν σας αρέσει η ..παράσταση δεν έχετε το δικαίωμα να εκφέρετε την γνώμη σας  , να μιλήσετε , και αν παραπονεθείτε...τότε φύγετε από την χώρα μετανάστες ! Όσοι παραμείνετε στο τσίρκο θα πληρώνετε , και θα πληρώνετε εσείς , τα παιδιά σας , τα εγγόνια σας και τα τρισεγγονά σας ! 
Έστι το πρώτο λόγο τον έχουν οι ηθποποιοί . Οι ηθοποιοί ; Ναί ! Ναι οι ηθοποιοί από την σχολή του ΣΥΡΙΖΑ ! Τα νούμερα ξεκινάνε ..
Η Τρόϊκα , ΔΝΤ , και οι κυβερνώντες ακόμα διαπραγματεύονται . Πάνε ..και έρχονται οι τροϊκανοί για το πόσο ..ξύλο θα μας ρίξουν ! Μπορεί και μέχρι ...το καλοκαίρι.!
Εμείς απλά ..χαζεύουμε ..
Η Μέρκελ με την Λαγκάρντ πιο κολλητές από ποτέ , σκέφτονται με μολύβι και χαρτί τα καινούργια βασανιστήρια που θα μας κάνουν .
Όσο για τον θίασο  << ΣΥΡΙΖΑ >>  με τις υποκλοπές ,  τις υποχωρήσεις και την συνθηκολόγηση  για  το 3ο και  πάμε για το 4ο μνημόνιο . Τζάμπα μάγκες !
Τώρα στην Ειδομένη γίνεται των αλληλέγγυων , που παρασύρει τους  λαθρομετανάστες σε διαδηλώσεις ,  στο κλείσιμο σιδηροδρομικών γραμμών και με .. << ντού >> στα σύνορα των Σκοπίων . Εκεί έγινε του λαθρομετανάστη , του αλληλέγγυου και των Σκοπιανών που παραβίασαν τα Ελληνικά σύνορα , χτυπώντας τους με πλαστικές σφαίρες και ρίχνοντά τους χημικά  ! Η ατυνομία είχε ..εντολές απλά να παρακολουθεί ..Οι λαθρομετανάστες ελέγχουν τους Έλληνες πολίτες ..για να περάσουν , καθυστερούν ασθενοφόρα με ασθενείς τελικά στην χώρα μας κάνουν κουμάντο Αλληλέγγυοι και λαθρομετανάστες ; Που είναι το κράτος ; Ποιός τέλος πάντων κάνει κουμάντο σε αυτή τη χώρα ; Την δικήμας χώρα ;
Κατά τα άλλα έκαναν και διάβημα οι Σκοπιανοί  ! Με λίγα λόγια ....
Μας είπαν ότι κάνουν την δική μας δουλειά ! 
Αλλά δεν νομίζω να ίδρωσε το αυτί...κανενός από τους κυβερνώντες !
Το ίδιο συμβαίνει στο Πειραιά που επικρατεί τρόμος με τις συμμορίες Μαροκινών και Παγκιστανών , που σφάζονται με τους Σύριους και τους κλέβουν τα χαρτιά για να τα μοιραστούν ! Καλώς ορίσατε και πάλι στην τριτοκοσμική μας χώρα !
Οι κυβερνώντες ή δεν ξέρουν τι κάνουν , ή ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν ! 
Τι έχουν αλήθεια υπογράψει για την Ελλάδα μας ; 
Οι Τούρκοι συνεχίζουν τις παραβιάσεις στο Αιγαίο , όπως και οι βάρκες με τους λαθρομετανάστες που συνεχίζουν να έρχονται ... Ο Κ . Τόσκας είπε : Ότι οι σημερινοί δαρμένοι ...θα είναι οι αυριανοί τζιχαντηστές ! Δεν πιστεύω σε αυτά που ακούω...
Το κορυφαίο δε..που είπε : Οι Έλληνες πολίτες δεν βιώνουν το προσφυγικό ..το βλέπουν μέσα από την τηλεόραση ! Δεν μπορώ...θα βάλω τις φωνές ! 
Πηγαίνετε μια βολτα στον Πειραιά , στα νησιά , στο κέντρο της Αθήνας και στην Πλατεία Βικτωρίας ! Είσαστε σε άλλο πλανήτη... Σοβαρευτείτε Κύριοι !
Αν είσαι αλληλέγγυος , λαθρομετανάστης δεν παθαίνεις τίποτα . Αν είσαι Έλληνας πολίτης και διαμαρτυρηθείς , με απεργία  θα φας ..τέτοιο ξύλο από τα ΜΑΤ που θα πάρεις και στο σπίτι . Αυτό έπαθαν και οι λιμενεργάτες για την πώληση του 67% του 
Πειραιά στην ΚΟΣΚΟ .Ο φιλελεύθερος Πρωθυπουργός μας έβαλε φαρδιά , πλατιά την υπογραφή του ! Είπε μάλιστα οτι έγινε επένδυση και όχι αποκρατικοποίηση ή ιδιωτικοποίηση . Έτσι δώσαμε και τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια !
Ότι έλεγε πριν τις εκλογές ..Όλα  μα σε όλα έκανε... ακριβώς το αντίθετο !
Η ΔΕΛΤΑ θα κλείσει..
Τι έγινε το ελληνικό γάλα , το γιούρτι βρε καλόπαιδα ;
Θα γίνονται εισαγωγές γάλακτος από το εξωτερικό ; Θα τινάξετε στον αέρα την Ελληνική παραγωγή ;
Κ.Π.Καμμενε θα καταργήσετε τον θρησκευτικό όρκο στο στρατό ;
Με εκείνα και με τα άλλα πάτε να μας τινάξετε στον αέρα ; 
Αλλα οι προσλήψεις καλά κρατάνε στην Βουλή ! Ολο τον φάν κλάμπ της Μενεγάκη πήραν . Μετά τον Καρανίκα τώρα και τον λαϊκό τραγουδιστή Γ.Ζάμπα  πήρε στο γραφείο του ο πρόεδρος της Βουλής Κ.Βούτσης . Από τα γαρίφαλα και τις πίστες τώρα και μετακλητός υπάλληλος ! Ω ! Ρε φίλε τι έχουν ακόμα να δούνε τα ματάκια μας !
Πόσο ακόμα...θα αφήσουμε να εξευτελίζουν την ζωή μας ;
Ποιός από τους πολιτικούς ξέρει πόσο κάνει μία κάρτα απεριορίστου διαδρομών ;
Πόσο κάνει το γάλα , το ψωμί ;
Δεν θέλω με αυτά που γίνονται να γονατίσουν τις ελπίδες μας  ,  και τα όνειρά μας !
Θέλω να πιστεύω οτι κάπου υπάρχει εκείνος ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ , που θα μας βγάλει από το τρίτο , τέταρτο μνημόνιο (  αλήθεια που πήγαν τα προηγούμενα ; ) 
Ο φόβος κυριαρχεί παντού , για τους φόρους , για τους λαθρομετανάστες και για τα παιδιά μας που μεταναστεύουν .Που ειναι Δημοκρατία μας ; Χάθηκε μεταξύ Ειδομενης , Πειραιά και των νησιών μας ! Ας σκεφτούμε έστω και τώρα σοβαρά την Ελλάδα μας !
Κλείνοντας θα πω ο Ν.Καζατζάκης στο έργο του << Αναφορά στο Γκρέκο >>  εγραψε :
<< Αν μπορείς κοίταξε το φόβο κατάματα και ο φόβος θα φοβηθεί και θα φύγει .....! >>

Είδαμε , ακούσαμε , κουτσομπολεύουμε ! 
Κοντοχωριανοί μου , πάμε μια βολτα να δούμε τις σταρούμπες και τις σταρουμπίτσες μας . Ειπαμε ...δεν καταλαβαίνουν τίποτα από κρίση ..Πηγαίνετε μια βόλτα βράδυ στο Κολωνάκι ....τίγκα τα μπαράκια ! Εκεί θα δείς τα απίστευτα ! 
Αυτά βλέπουν οι Τροϊκανοί και μας γδέρνουν !
Είδαμε λοιπόν και τη διαφήμιση  του Jumbo για το Πάσχα !
Μόνο μια Λαίδη θα μπορούσε να γυρίσει ...αυτή την διαφήμιση !
Μιλάμε για πολύ ,.κλάμα από το γέλιο !
Κάποιοι είπαν ότι ήταν σεξιστικό που λέει η Ατζελα << Χτύπα σαν άντρας >> ..
Χαλαρά βρέ παιδια ένα διαφημιστικό είναι ..
Όσο για την Λαίδη ...το απολαμβάνει και λέει...τα δικά της !...
Καλεσμένη στα ΚΑΛΗΜΕΡΟΥΔΙΑ  και στην Ν.Παπαδημητρίου είπε και τί δεν είπε...
Μεταξύ άλλων είπε ότι έσπασε το καλούπι της ...και δεν  θα υπάρξει άλλη σαν τη Άτζελα ..Ότι είναι η σημερινή Μαλβίνα ! Πάρτο αλλιώς Λαίδη μου !
Εντάξει γελάσαμε με την διαφήμιση ...αλλά ...φτάνει ! Αλλά Λαίδη ...είναι ας λέει ...ότι της ..έρθει , 
Τώρα όσο για το Y.F.S.F  στον ΑΝΤ-1 ..ήταν για πολλά γέλια ! 
Πρέπει λίγο να προσέξουν τις μεταμφιέσεις ! Γιατί δεν είναι για γέλια ...αλλά για κλάματα ! Στην κριτική επιτροπή  μιά ένταση υπάρχει...Μεταξύ των διαγωνιζόνενων έντονος ανταγωνισμός ! Μέχρι και ο Σ.Φασουλής τους το είπε ...
Παιδιά παιχνίδι είναι ...ψηφίστε τον καλύτερο και όχι τον κολλητό ! 

Το tip της Εβδομάδας ! 
Ο καιρός μυρίζει άνοιξη , ζέστανε γι αυτό φτιάξτε  το μπαλκόνι ,την βεράντα ,και το κήπο σας ! 
Βάλτε καινούργια φυτά , και φτιάξτε τα υπόλοιπα ! 
Και μην ξεχνάτε η ζωή μας είναι στιγμές ευτυχίας !
Αυτά και άλλαχαριτωμένα 
Την άλλη Εβδομάδα με την Χαριτίνη !