Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

Συνελήφθη το ΚΤΗΝΟΣ και αντιδήμαρχος Ζίτσας για κακοποίηση γαϊδάρου


 

Αντιδήμαρχος του Δήμου Ζίτσας είναι τελικά το ΚΤΗΝΟΣ που έσερνε τον γάιδαρο για περίπου ένα χιλιόμετρο με το αγροτικό του αυτοκίνητο, υποβάλλοντας το ζώο σε έναν απίστευτο βασανισμό.



Ο 63χρονος κακοποιός συνελήφθη στο σπίτι που διαμένει και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ίδιος ισχυρίζεται δήθεν ότι δεν κακοποίησε το ζώο και πως πρόκειται για ατύχημα.



Μάλιστα ο κακοποιός είχε το θράσος να αναφέρει στους αστυνομικούς πως έσερνε το άτυχο ζώο με το αυτοκίνητο του, χωρίς να το έχει αντιληφθεί.

Όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια κατοίκων του Γραμμένου οι οποίοι είδαν τον δρόμο στο χωριό τους να πλημμυρίζει από αίματα.

Η τύχη του άτυχου ζώου αγνοείται και εικάζεται ότι το ΚΤΗΝΟΣ και αντιδήμαρχος, έβαλε άλλους να το σκοτώσουν και να το εξαφανίσουν.





Εύα Καϊλή στο in: Το Σύνταγμα προστατεύει το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών κάθε Ελληνα πολίτη

 



Η Εύα Καϊλή απαντά και σχετικά με τις δηλώσεις της στο Politico λέγοντας πως δεν έγινε «εκτενής αναφορά σε όσα ειπώθηκαν, μόνο σε μέρος αυτών με αφαιρετικό τρόπο»

«Το Σύνταγμα προστατεύει το δικαίωμα στο απόρρητο των τηλεπικοινωνιών κάθε Έλληνα πολίτη, πόσο μάλλον ενός Ευρωβουλευτή και Προέδρου μιας ιστορικής παράταξης», αναφέρει στην συνέντευξή της η Εύα Καϊλή. Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξηγεί τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες στο θέμα των παρακολουθήσεων, τονίζοντας πως η ίδια «στηρίζει την πρόταση του προέδρου μας, του ΠΑΣΟΚ, για πλήρη διαφάνεια και διερεύνηση της υπόθεσης στην ελληνική Βουλή», ενώ από τον Ιούλιο, ως εισηγήτρια των Σοσιαλδημοκρατών στην ειδική διερευνητική επιτροπή παρακολουθήσεων, «πρότεινε την ενημέρωση της πολιτικής μας ομάδας και της πρώτης συνεδρίασης της επιτροπής τον Σεπτέμβρη από τον Νίκο Ανδρουλάκη».

Παράλληλα, αναφέρεται και σε όσα ακούγονται αυτές τις ώρες για τις δηλώσεις της στο Politico λέγοντας πως δεν έγινε «εκτενής αναφορά σε όσα ειπώθηκαν, μόνο σε μέρος αυτών με αφαιρετικό τρόπο» και πως μίλησε «για περισσότερες διερευνητικές αποστολές όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε περισσότερες χώρες χωρίς να αλλάζει την σειρά προτεραιοτήτων που ήδη έχει αποφασιστεί στην επιτροπή».

Κυρία Καϊλη, πώς βλέπετε να εξελίσσεται η υπόθεση των παρακολουθήσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο;

Ακολουθώντας μια σειρά αποκαλύψεων για παρακολουθήσεις ευρωβουλευτών, πολιτικών και δημοσιογράφων σε Ουγγαρία, Πολωνία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία και άλλες χώρες της ΕΕ το 2021, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε στις 9 Μαρτίου 2022 να συστήσει την επιτροπή PEGA για τη διερεύνηση καταγγελιών για παραβίαση ή κακοδιοίκηση κατά την εφαρμογή της νομοθεσίας της ΕΕ σε σχέση με τη χρήση του Pegasus και άλλων spyware. Η Επιτροπή θα συλλέγει πληροφορίες σχετικά με τον βαθμό στον οποίο τα κράτη μέλη ή τρίτες χώρες χρησιμοποιούν την παρεμβατική επιτήρηση κατά τρόπο που παραβιάζει τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, με πρωτοβουλία μου ως Αντιπροέδρου υπεύθυνης και για τις τηλεπικοινωνίες στο Ευρωκοινοβούλιο και σε συνεργασία με την Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου ξεκίνησα μια υπηρεσία που μπορεί να ελέγχει αν έχει παραβιαστεί η ασφάλεια στις συσκευές των Ευρωβουλευτών. Αυτή η υπηρεσία της dg itec, οδήγησε στην αποκάλυψη της απόπειρας παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη την περίοδο των εσωκομματικών μας εκλογών. Ήδη 250 συνάδελφοι έχουν ελέγξει τις συσκευές τους, αναδεικνύοντας τις σημασία που έχει για την Δημοκρατία μας η ασφάλεια του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών μας.

Οι αποκαλύψεις που ακολούθησαν είναι εξαιρετικά ανησυχητικές στην Ελλάδα για μια Δημοκρατία που βασίζεται στο κράτος δικαίου.

Η νομιμη χρήση των νέων τεχνολογιών για την προστασία της εθνική ασφάλειας είναι εξαιρετικά σημαντική, ενώ η κατάχρηση τους και η παράνομη χρήση εξελιγμένων λογισμικών για αδικαιολόγητες παρακολουθήσεις εις βάρος πολιτικών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και κάθε πολίτη δεν μπορεί να είναι ανεκτή. Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο στηρίζω την πρόταση του προέδρου μας του ΠΑΣΟΚ για πλήρη διαφάνεια και διερεύνηση της υπόθεσης στην ελληνική Βουλή, και από τον Ιούλιο ως η εισηγήτρια των Σοσιαλδημοκρατών στην ειδική διερευνητική επιτροπή παρακολουθήσεων, σε συνεννόηση με συναδέλφους μου, πρότεινα την ενημέρωση της πολιτικής μας ομάδας και της πρώτης συνεδρίασης της επιτροπής τον Σεπτέμβρη από τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ποιες είναι οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Ευρωκοινοβούλιο; Θα συμπεριληφθούν οι υποθέσεις Predator Ανδρουλάκη-Κουκάκη στις έρευνες;

Στο πρόγραμμα της ειδικής μας Επιτροπής στο Ευρωκοινοβούλιο, υπάρχει εδώ και καιρό πρόταση για διερευνητικής αποστολή και στην Ελλάδα κατά προτεραιότητα, ενώ παρόμοιες αποστολές απαιτούνται και σε χώρες που έχει ήδη αποκαλυφθεί οτι οι κυβερνήσεις έχουν αγοράσει κακόβουλα λογισμικά, εντός και εκτός ευρωπαϊκών συνόρων.

Έχουν σταλεί ερωτηματολόγια σε όλες τις κυβερνήσεις και εταιρείες γυρω απο τις μεθόδους παρακολούθησης που χρησιμοποιούν καθώς πχ η NSO φαίνεται να είχε συνάψει συμφωνίες με 14 κυβερνήσεις στην ΕΕ, με έγκριση από το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ. Οι προσπάθειες μας να ξετυλίξουμε το κουβάρι μέχρι να εντοπίσουμε και τους ιδιώτες που μπορεί να είχαν ανάλογες συμφωνία με τέτοιες εταιρείες, είναι αδιάκοπες.

Οι δικές σας κινήσεις ποιες ήταν;

Εδω και 2 χρόνια έχω καταθέσει πρόταση για χρηματοδότηση ενός εργαστηρίου που θα μπορεί να ελέγχει τις συσκευές όχι μόνο Ευρωβουλευτών, αλλά και δημοσιογράφων και πολιτών που μπορεί να έχουν υποψίες για παραβίαση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών τους. Οι συνάδελφοι μου πλέον υποστηρίζουν θερμά αυτή την προσπάθεια, συνυπογράφοντας επιστολή έχω ετοιμάσει απευθυνόμενη στην Επιτροπή και η οποία μέχρι σήμερα αποφεύγει να αναλάβει δράση παρά τον διακρατικό χαρακτήρα των υβριδικών απειλών. Οι Σοσιαλδημοκράτες πρωτοστατούμε στην προστασία του δικαιώματος στην ιδιωτικότητας μας, ώστε όλοι οι πολίτες να νιώθουν ασφαλείς. 

Οι αναφορές σας το Politico, ωστόσο, ερμηνεύτηκαν ως προσπάθεια αποτροπής περαιτέρω ευρωπαϊκής έρευνας.

Στο Politico δεν έχει γίνει εκτενής αναφορά σε όσα ειπώθηκαν, μόνο σε μέρος αυτών με αφαιρετικό τρόπο. Είχα πάντως και γραπτώς απαντήσει στα ερωτήματα που τέθηκαν για να μην υπάρξει παρανόηση. Μίλησα για περισσότερες διερευνητικές αποστολές όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε περισσότερες χώρες χωρίς να αλλάζω την σειρά προτεραιοτήτων που ήδη έχει αποφασιστεί στην επιτροπή μας. Οι τεχνικές αδυναμίες για τον εντοπισμό της προέλευσης του pegasus ή του predator, δεν αναιρούν την πολιτική διερεύνηση τους, αντιθέτως την εντείνουν, παρότι δεν αναφέρθηκε σαφώς αυτή η διευκρίνηση μου. Τέλος ανέφερα πως αν δεν προλάβει ο πρόεδρος της επιτροπής να εντάξει στην ατζέντα για 30 Αυγούστου την ελληνική υπόθεση, μπορεί να συζητηθεί τον Σεπτέμβρη έχοντας πιθανόν και περισσότερο διαφωτιστικά στοιχεία από την συζήτηση στην ελληνική Βουλή.

Πώς κρίνετε την διαχείριση της κυβέρνησης στις ελληνικές υποθέσεις υποκλοπών;

Το Σύνταγμα προστατεύει το δικαίωμα στο απόρρητο των τηλεπικοινωνιών κάθε Έλληνα πολίτη, πόσο μάλλον ενός Ευρωβουλευτή και Προέδρου μιας ιστορικής παράταξης.

Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να επιδιώξει συναίνεση για γενναίες αλλαγές, ορίζοντας το νέο εκείνο πλαίσιο που θα καθορίζει σαφείς όρους συνύπαρξης Δημοκρατίας και Εθνικής Ασφάλειας. Απαιτείται συνεργασία με διεθνείς φορείς, ώστε να θωρακίσουμε και την τις προσωπικές μας ελευθερίες απέναντι σε οποιεσδήποτε απόπειρες υπονόμευσης της δημοκρατίας μας εντός και εκτός συνόρων.

Αν και η κυβέρνηση αρνείται ότι έχει προμηθευτεί λογισμικό παρακολούθησης, και τεχνικά δεν μπορεί να εντοπιστεί ο χρήστης του Predator, είναι περίεργη η σύμπτωση της επισύνδεσης την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Στην Ελληνική Βουλή, αναμένουμε να δοθούν στοιχεία με τον μέγιστο δυνατό βαθμό διαφάνειας.


Πηγή : in.gr



Αεροπλάνο Cessna καρφώνεται σε αυλή

 


Η αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου πραγματοποιήθηκε κοντά σε πολυσύχναστη διασταύρωση στο βορειοανατολικό Ορλάντο, το απόγευμα της Παρασκευής (19/8). 

Οι Αρχές της κομητείας Όραντζ διαβεβαίωσαν ότι κανείς δεν τραυματίστηκε, όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε πάνω σε πεζοδρόμιο πολυσύχναστου δρόμου και κατέληξε στην αυλή σπιτιού.

Το βίντεο, που κοινοποιήθηκε στο FOX, δείχνει τη στιγμή της συντριβής του αεροπλάνου.

Σύμφωνα με την FAA, το μονοκινητήριο Cessna φέρεται να αναχώρησε από αεροδρόμιο του Ορλάντο στις 3:44. Βάσει του FlightAware, το οποίο καταγράφει δεδομένα πτήσεων, το αεροσκάφος βρισκόταν σε πτήση για περίπου πέντε λεπτά, πριν πέσει.

Ο 40χρονος πιλότος ήταν το μόνο άτομο που επέβαινε στο αεροσκάφος, είναι από το Λόνγκγουντ της Φλόριντα, και χειρίστηκε αρκετά καλά την κατάσταση, δεδομένων των συνθηκών που είχαν δημιουργηθεί.

Ο πιλότος είπε  στις αρχές ότι το αεροπλάνο παρουσίασε μηχανική βλάβη.





New York Times:«Όλα είναι καλύτερα με φέτα»

 


«Όλα είναι καλύτερα με φέτα». Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter η δημοσιογράφος των New York Times, Ali Slagle, που ειδικεύεται σε θέματα διατροφής.

Μάλιστα, δίνει και μια συνταγή με φέτα, η οποία είναι πεντανόστιμη, εύκολη και γευστικότατη.

Σε ένα τηγάνι βάζει ένα μεγάλο κομμάτι φέτας, από πάνω μέλι, καρύδια και θυμάρι. Στη συνέχεια σκεπάζει και ψήνει τη φέτα μέχρι να μαλακώσει λίγο. 

Έπειτα τη σερβίρει με νέα ποσότητα μελιού και αρκετά καρύδια, λέγοντας ότι είναι ένα πεντανόστιμο και γρήγορο πιάτο.



Επίθεση Άγκυρας σε Μακρόν: Στοχοποιεί την Τουρκία

 



Βολές κατά του Εμανουέλ Μακρόν, εξαπέλυσε η Τουρκία, με αφορμή τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου από την Αλγερία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μακρόν είχε αναφέρει: «Ας είμαστε ξεκάθαροι: πολλοί από τους ακτιβιστές του πολιτικού Ισλάμ έχουν έναν εχθρό: τη Γαλλία. Πολλά από τα δίκτυα που πιέζονται κρυφά, κάποια από την Τουρκία, κάποια από τη Ρωσία, ή από την Κίνα, έχουν έναν εχθρό: τη Γαλλία».

Απαντώντας στα παραπάνω, ο Τανζού Μπιλγκίτς, εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε «εξαιρετικά λυπηρό» το γεγονός ότι «ο Γάλλος πρόεδρος έκανε δηλώσεις με στόχο τη χώρα μας, μαζί με άλλες χώρες»

«Είναι απαράδεκτο ο Μακρόν, ο οποίος έχει δυσκολίες να αντιμετωπίσει το αποικιακό παρελθόν του στην Αφρική, ιδιαίτερα στην Αλγερία, να προσπαθεί να απαλλαγεί από το αποικιακό παρελθόν του κατηγορώντας άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας. Η Τουρκία, η οποία ενθαρρύνει τη φιλία, όχι την εχθρότητα, και είναι μεταξύ των στρατηγικών εταίρων της Αφρικανικής Ένωσης, αναπτύσσει τις σχέσεις της τόσο με την Αλγερία όσο και με άλλες χώρες της αφρικανικής ηπείρου μέρα με τη μέρα», σημείωσε ο Μπιλγκίτς προσθέτοντας:

«Εάν η Γαλλία πιστεύει ότι υπάρχουν αντιδράσεις εναντίον της στην αφρικανική ήπειρο, θα πρέπει να αναζητήσει την πηγή αυτών των αντιδράσεων στο αποικιακό παρελθόν της και τις προσπάθειές της να τις συνεχίσει με διαφορετικές μεθόδους και να προσπαθήσει να τις διορθώσει. Ο ισχυρισμός ότι αυτές οι αντιδράσεις προκαλούνται από δραστηριότητες τρίτων χωρών, αντί να αντιμετωπίζουν και να λύνουν τα προβλήματα του δικού τους παρελθόντος, δεν αρνείται μόνο ένα κοινωνιολογικό φαινόμενο και ιστορία, αλλά αντανακλά και τη διαστρεβλωμένη νοοτροπία ορισμένων πολιτικών».

«Ελπίζουμε ότι η Γαλλία , το συντομότερο δυνατό, θα φτάσει στην ωριμότητα να αντιμετωπίσει το αποικιακό παρελθόν της χωρίς να κατηγορήσει άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας», κατέληξε. 


Μανώλης Κωστίδης

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Μάστιγα οι Ρομά κακοποιοί - Καταδίωξη Ρομά με έναν τραυματία στον Ασπρόπυργο


 

Καταδίωξη ομάδας Ρομά κακοποιών από αστυνομικούς  στον Ασπρόπυργο με έναν τραυματία.  

Αστυνομικοί επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο σε όχημα που επέβαιναν Ρομά επί της Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Νεόκτιστα Ασπρόπυργου, με τον οδηγό του οχήματος να αναπτύσσει ταχύτητα. Νωρίτερα, η ομάδα είχε επιχειρήσει να διαρρήξει ένα σπίτι.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης έκανε σήμα στον οδηγό του αυτοκινήτου που κινούταν στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου να ακινητοποίησει το όχημά του για έλεγχο με τον οδηγό του να μην σταματά και να αναπτύσσει ταχύτητα για να ξεφύγει. 

Ακολούθησε καταδίωξη ανάμεσα στο περιπολικό και το αυτοκίνητο της παρέας των  Ρομά. 

Στη διάρκεια της καταδίωξης, το όχημα των Ρομά συγκρούστηκε με ένα άλλο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ο οδηγός του.  

Η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε τρεις συλλήψεις, ενώ αναζητείται ακόμη ένα τέταρτο άτομο που κατάφερε να φύγει τρέχοντας από το σημείο.



Φορτηγό έπεσε σε πλήθος στην Ολλανδία

 



Tραγωδία εκτυλίχθηκε στη νότια Ολλανδία όταν φορτηγό εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε πλήθος, παρασύροντας τους παρευρισκόμενους σε υπαίθριο μπάρμπεκιου, στην πόλη Νόιε Μπάιγερλαντ. 


Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 19.00 τοπική ώρα (20.00 ώρα Ελλάδας) σε απόσταση 30 χιλιομέτρων νότια του Ρότερνταμ ενώ διεξαγόταν η ετήσια εκδήλωση συγκέντρωσης για μπάρμπεκιου. Η αστυνομία δεν είναι ακόμη σε θέση να πει πόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πόσοι τραυματίστηκαν.

Ο οδηγός του φορτηγού μεγάλου κυβισμού, το οποίο ανήκει σε ισπανική μεταφορική εταιρεία, έχασε τον έλεγχο χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση ανάσυρσης θυμάτων.




Τον Ανδρουλάκη έβγαλαν αρχηγό οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που ανατριχιάζουν με ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρα

 



Ο Αλέξης Τσίπρας απαξιωμένος από τους πολίτες, παίζει το παιχνίδι πολιτικής επιβίωσης βάζοντας στόχο τον ανεπαρκή και εύκολο Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, δεν μπορούσε, να αντιμετωπίσει το μείζον πρόβλημα της χαμηλής αναγνωρισιμότητας του και της κατ’ επέκταση μικρής συμβολής του στις πολιτικές εξελίξεις. Δεν έχει την πολιτική παιδεία για να κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση, και δεν ήξερε πώς να κάνει την διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, που δεν ήθελε και μεγάλη προσπάθεια εάν κρατούσε την σοβαρότητα που χρειαζόταν. Έτσι αποφάσισε να εργαλειοποιήσει την υπόθεση των παρακολουθήσεων μήπως του βγει σε καλό, αλλά τελικά μόνο καλό δεν του έκανε γιατί πέτυχε την αναγνωρισιμότητα που ήθελε, αλλά την αρνητική αναγνωρισιμότητα και άντε τώρα να τα βγάλει πέρα.

Το κόλπο συστράτευσης Τσίπρα - Ανδρουλάκη για να πλήξουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν έπιασε και ο χαμένος σε αυτή την υπόθεση είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης που έδειξε ότι είναι πολύ λίγος να ηγείται του ΠΑΣΟΚ και σίγουρα δεν διστάζει να συνεργάζεται με ένα απαξιωμένο από τους πολίτες φαιδρό πολιτικό.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εκλέχθηκε από ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που ανατριχιάζουν μόλις ακούνε ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ανδρουλάκης δεν τους υπολόγισε, έκανε παιχνίδι με ένα αποδεδειγμένα ψεύτη και πολιτικό απατεώνα τον Αλέξη Τσίπρα και αυτό θα το πληρώσει στις εκλογές, γιατί οι κεντρώοι δεν είναι συριζαίοι ψηφοφόροι, και δεν ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε πολλές παγίδες στον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον απαξιώσει περισσότερο και μία από αυτές όπως διαβάσαμε στον Κυριακάτικο τύπο, είναι ότι λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση της Παρασκευής, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μεταφέροντας μία «ωραία ιδέα» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τα οποία συνομιλούν και είναι εύκολοι στόχοι (βλέπε Κατρίνη),  πρότειναν στον Νίκο Ανδρουλάκη το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. να καταγγείλει την προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών, απέχοντας από αυτήν. 

Στο τέλος, ο Ανδρουλάκης μάλλον  αντιλήφθηκε την «παγίδα» και τις επιπτώσεις του θεσμικού ατοπήματος και δεν το αποφάσισε, αν και κατά πληροφορίες αμφιταλαντεύτηκε, γιατί απλά είναι άπειρος και εύκολος στόχος του ακροαριστερού Τσίπρα που θέλει να ελέγξει μόνος του την κεντροαριστερά χωρίς το ΠΑΣΟΚ στα πόδια του.

Το πόσο κακό κάνουν στον ΠΑΣΟΚ οι συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη φάνηκε όπως διαβάσαμε στον Ελεύθερο Τύπο, απο την προσπάθεια που έκανε προσωπικά ο – αντ’ αυτού του Νίκου Ανδρουλάκη στη Βουλή- Μιχάλης Κατρίνης για να μην απαντήσει επί προσωπικού ο Γιώργος Γεραπετρίτης στον Αλέξη Τσίπρα όταν εν γνώσει του τον κατηγόρησε ψευδώς ότι είχε πει πράγματα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που ποτέ δεν είπε! Και όταν μετά την απάντηση Γεραπετρίτη ο κ. Τσίπρας έβαλε την ουρά στα σκέλια και ανακάλεσε, υφιστάμενος δεινή κοινοβουλευτική και πολιτική ήττα, τότε και εκείνοι που μέχρι τότε δεν ήθελαν να πιστέψουν, κατάλαβαν γιατί ο Μιχάλης Κατρίνης ωρυόταν να μην απαντήσει ο Γεραπετρίτης στον Τσίπρα. Σίγουρα πάντως όχι επειδή θα έπαιρνε δύο λεπτά από την ομιλία του, καθώς ακολουθούσε στο βήμα.

Γνώμη μας και συμβουλή προς το ΠΑΣΟΚ, οι Μιχάλης Κατρίνης και Ανδρέας Συρόπουλος θέλουν μεγάλη προσοχή, καθώς και οι σχέσεις τους με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι κεντρώοι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. αρχίζουν να αντιδρούν και δεν είναι λίγοι αυτοί που κοιτάνε προς την Νέα Δημοκρατία, κάτι που φαίνεται και στις φρέσκες δημοσκοπήσεις. Θεωρούν ότι έγινε εύκολα υποχείριο ενός απαξιωμένου πολιτικού, του Αλέξη Τσίπρα και όσο συνεχίζει να μην ξέρει να ασκεί καθήκοντα αρχηγού ο Νίκος Ανδρουλάκης τόσο καταστροφικό θα είναι το μέλλον του ΠΑΣΟΚ

Και ο ποιο αφελής εκτός του Νίκου Ανδρουλάκη και των συνεργατών του, βλέπει ξεκάθαρα ότι ο Τσίπρας έχει στρατηγική κυριαρχίας στο χώρο της λεγόμενης Κεντροαριστεράς και για να το πετύχει αυτό δεν επιθυμεί τρίτο υπολογίσιμο κόμμα ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά αν προέρχεται από πολιτικό χώρο που ο ακροαριστερός ΣΥΡΙΖΑ λέει πως θέλει να εκφράσει και να κυριαρχήσει, έτσι ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ είναι εμπόδιο και στόχος και όχι σύμμαχος.

Η φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, που πήγαινε ξεκάθαρα στους κεντρώους του ΠΑΣΟΚ έχει σημασία : «να προσέξουν οι πολίτες μην ψηφίσουν Ανδρουλάκη και τους προκύψει Τσίπρας» 



Ασημένιο και στο πρωτάθλημα πόλο παίδων, Ελλάδα - Ουγγαρία 10-11

 



Μετά από τις κορασίδες στη Λάρισα και οι παίδες της Ελλάδος στο Βόλο κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. 

Στο πρώτο τουρνουά της ιστορίας η Ελλάδα έφτασε στον τελικό και ηττήθηκε με 11-10 από την Ουγγαρία στο φινάλε του μεγάλου αγώνα! 

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 4-3, 3-5, 1-1

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ: Μαυριόπουλος, Λυκούδης, Κόκκινος 1, Καρατζάς 3, Καπράγκος, Λασκαρίδης 2, Ζερβουδάκης 2, Μητράκης, Ζαχόπουλος, Σιαμάς 2, Μπελέσης, Χωματάς, Κρατημένος

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Κις, Μπάλογκ 1, Α. Τοτ 1, Ντοροσλάι 1, Μέρο 2, Μ. Τοτ 1, Τατράι 1, Ρέγκος 1, Νάγκι 2, Χάβερκαμπφ, Σιμόν 1, Λουγκόσι, Μπόρμπελι



Τούρκος μαχαίρωσε την πρώην σύζυγό του μπροστά στο παιδί τους


 

Ένα σκληρό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην Τουρκία κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου.

Το βίντεο από την Τουρκία έχει καταγράψει τη στιγμή που ο πρώην σύζυγος αρπάζει το παιδί από την αγκαλιά της μητέρας του, εκείνη του επιτίθεται, αλλά παρεμβαίνει ο πεθερός της.

Το παιδάκι έβλεπε τη μητέρα του στο έδαφος και τον πατέρα του να την μαχαιρώνει.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, η άτυχη γυναίκα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης σπλήνας.

Ο δράστης, όπως καταγράφει το βίντεο, αρπάζει το παιδί και εξαφανίζεται. 

Ο πρώην σύζυγος συνελήφθη και κρατείται, ενώ ο πεθερός - ο οποίος και κρατούσε την γυναίκα ενώ τη μαχαίρωνε ο γιος του - έχει αφεθεί ελεύθερος.



πρωτάθλημα πόλο κορασίδων, Ελλάδα - Ουγγαρία 6-10 : Ασημένιες γοργόνες

 


Με το ασημένιο μετάλλιο ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πόλο κορασίδων (Κ16) που διεξήχθη στη Λάρισα οι Ελληνίδες.

Το ματς δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για την ελληνική ομάδα, που έχασε δύο επιθέσεις με παίκτρια παραπάνω και ένα πέναλτι στα πρώτα λεπτά. 



Τα οκτάλεπτα: 4-1, 2-3, 2-2, 2-0

Οι συνθέσεις:

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Τόρμα, Ζαντλάιτνερ, Λ. Κάρντος, Χόρβατ, Σότι 1, Ν. Λεντβάι 1, Γκούλιας-Ολντάλ, Χάιντου 2, Βάρο, Ντ. Κάρντος, Ζ. Λεντβάι 2, Τίμπα 4, Βάργκα

ΕΛΛΑΔΑ: Κωνσταντοπούλου, Μαργαρίτη, Κοβάτσεβιτς 1, Φουράκη, Δρακωτού, Πιοβάν, Κανελλοπούλου 1, Μπέτα 1, Παπαδοπούλου, Γαλανοπούλου, Κλαψιανού, Καραμπέτσου 3, Μπεκρή




Συνελήφθη ο επικεφαλής των τελετών εξορκισμού στη Θεσσαλονίκη και ο βοηθός του

 


Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για τις τελετές εξορκισμού που πραγματοποιήθηκαν στην οδό Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, μετά από καταγγελίες αλλά και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για την αίρεση «Εκκλησία των Εθνών», αλλά και την εισαγγελική παρέμβαση, οι αρχές κινητοποιήθηκαν.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, σήμερα Σάββατο το μεσημέρι, αστυνομικοί του Α.Τ. Θέρμης μετέβησαν στο πρώην κέντρο διασκέδασης «Νεράιδα», στην περιοχή του αεροδρομίου «Μακεδονία» στην ανατολική Θεσσαλονίκη, καθώς εκεί λειτουργούσε χωρίς άδεια ο υποτιθέμενος χώρος λατρείας.

Εντός του χώρου εντοπίστηκαν 25 πιστοί. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε 24χρονο, δεξί χέρι του επικεφαλής της αίρεσης, ο οποίος δήλωσε προσωρινά υπεύθυνος της εγκατάστασης. Λίγη αργότερα ο επικεφαλής της «Εκκλησίας των Εθνών», παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Α.Τ. Θέρμης και συνελήφθη επίσης.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα (27-08-2022) από αστυνομικούς του Α.Τ. Θέρμης δύο ημεδαποί ηλικίας 24 και 38 ετών, αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί θρησκευτικής ελευθερίας.

Συγκεκριμένα, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε εγκαταστάσεις στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, όπου υπήρχαν συγκεντρωμένα άτομα, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 24χρονος, καθώς ως προσωρινά υπεύθυνος, ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για χώρο λατρείας, χωρίς ωστόσο να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας ευκτηρίου οίκου του σχετικού Νόμου.

Ακολούθως, προσήλθε στο Α.Τ. Θέρμης και συνελήφθη και ο 38χρονος, ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».




Δημοσκόπηση Marc: 8,5 μονάδες μπροστά η ΝΔ τους πολίτες ενδιαφέρει η καθημερινότητα

 


Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απαξιωθεί από τους πολίτες εδώ και χρόνια, το ΠΑΣΟΚ έκανε φιλότιμες προσπάθειες που έπιασαν τόπο, για να απαξιωθεί και το ίδιο και ειδικά ο αρχηγός του Νίκος Ανδρουλάκης.

Μικρές απώλειες για την κυβερνητική παράταξη και μηδαμινά οφέλη για την αντιπολίτευση, μετά την υπόθεση των παρακολουθήσεων, καταγράφει έρευνα της εταιρείας Marc για το «Πρώτο Θέμα».

Η ΝΔ καταγράφει μια ξεκάθαρη διαφορά στην πρόθεση ψήφου της τάξης του 8,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ κερδίζουν ένα 0,5% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Καταγράφεται επίσης  υπεροχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη δημοφιλία με 46,1% και στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός με 49,9%

Μόνο το 38% θεωρεί ότι πρέπει να παραιτηθεί η κυβέρνηση αν ισχύουν οι παρακολουθήσεις. 

Η κατάντια στην οποία έχει επιφέρει το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρουλάκης και η παρέα του φαίνεται από το στοιχείο ότι το 40,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ αξιολογεί θετικά την κυβέρνηση, ενώ και στον ΣΥΡΙΖΑ το 17,8%.


Οι πολίτες ενδιαφέρονται για τα προβλήματα της καθημερινότητας με το 84,2% να ανησυχεί για το κύμα ακρίβειας, και όχι για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. 

Ακολουθούν επίσης, τα εθνικά θέματα και οι τουρκικές προκλήσεις με 36,4% των πολιτών να ανησυχεί, η εγκληματικότητα και τα φαινόμενα βίας το 30,2% των πολιτών, οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας το 26,3% των πολιτών.

Τέλος μόνο το 16% δείχνει να ενδιαφέρεται και να ανησυχεί για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.