Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Κυριάκος Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η χάραξη μακροχρόνιας εθνικής ενεργειακής πολιτικής



Την πεποίθησή του ότι η χάραξη μιας μακροχρόνιας ενεργειακής πολιτικής αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την Ελλάδα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας, σήμερα Πέμπτη 13 Ιουλίου, στο «Κέντρο Γης» στο Ίλιον, σε συνάντηση με πολίτες και οργανώσεις με θέμα το περιβάλλον και την περιβαλλοντική πολιτική.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «στο πλαίσιο της κατάρτισης του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας έχουμε επιλέξει να κάνουμε μια σειρά από διαδραστικές συζητήσεις για συγκεκριμένες θεματικές ενότητες με ανθρώπους, φορείς, οργανώσεις και ειδικούς που πιστεύουμε ότι έχουν να προσφέρει κάτι στη δημόσια συζήτηση που θέλουμε να αναπτύξουμε».



«Πάντα», είπε ο κ. Μητσοτάκης «θεωρούσα ότι το περιβάλλον είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα. Μια μοναδική ευκαιρία να χαράξουμε ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης που θα εκμεταλλεύεται τα σημαντικά πλεονεκτήματα που έχουμε ως Ελλάδα σε τομείς όπως η βιοποικιλότητα και όχι μόνο. Η Ελλάδα είναι ένας μαγικός τόπος, ένας πανέμορφος τόπος. Σχεδόν όλα τα φυσικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, απορρέουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο από την ομορφιά και τον περιβαλλοντικό πλούτο της Ελλάδας».

Τόνισε τη σημασία της οικονομίας χαμηλού άνθρακα, της ανάπτυξης του χωροταξικού σχεδιασμού με προστασία του περιβάλλοντος, του ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων αλλά και της προστασίας των δασών. Ξεκαθάρισε ότι ο χωροταξικός σχεδιασμός και η διαχείριση των απορριμμάτων δεν αποτελούν προβλήματα στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών κρατών καθώς έχουν ήδη λυθεί. «Η μεταφορά βέλτιστων πρακτικών από άλλες χώρες για αυτά τα ζητήματα είναι κάτι που αντιμετωπίζουμε πάντοτε με πολύ θετικό βλέμμα» διευκρίνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.



Μιλώντας για το ζήτημα του λιγνίτη, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Ο πρωθυπουργός πήγε στην Κοζάνη και δεν είπε τίποτα για την ταμπακιέρα. Η ταμπακιέρα αφορά το μέλλον της Δ.Ε.Η. και τη μακροχρόνια ενεργειακή πολιτική της χώρας, η οποία – λυπάμαι που το λέω – δυστυχώς δεν υφίσταται».

«Θέλουμε», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης «να πετύχουμε μια σταδιακή απεξάρτηση από το λιγνίτη. Αυτή είναι επιβεβλημένη για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Απόλυτη πρώτη προτεραιότητα μιας καινούργιας Κυβέρνησης είναι η χάραξη από μια ομάδα ειδικών μιας μακροχρόνιας ενεργειακής πολιτικής, η οποία θα θέτει συγκεκριμένους στόχους με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Η απεξάρτηση από το λιγνίτη συνδέεται σε ένα βαθμό και με την ίδια την τύχη της Δ.Ε.Η. Η Δ.Ε.Η. αντιμετωπίζει μια υπαρξιακή κρίση. Συνδέεται με το γεγονός ότι έχει ανείσπρακτες οφειλές που ξεπερνούν τα 2 δισεκατομμύρια. Χάνει μερίδιο αγοράς και ταυτόχρονα είναι υποχρεωμένη να απαλλαγεί και από ένα παραγωγικό δυναμικό βάση μνημονιακών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα. Και δεν είναι καθόλου βέβαιο πως η επιχείρηση μπορεί να προχωρήσει σε αυτή την κατεύθυνση και να παραμείνει βιώσιμη και ανταγωνιστική σε μια απελευθερωμένη αγορά ενέργειας».   

Χαρακτήρισε ζητούμενο τον τρόπο που θα δρομολογηθεί η διαδικασία πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της Δ.Ε.Η. σε ιδιώτες καθώς και τον τρόπο που θα πρέπει αυτές οι μονάδες να αναβαθμιστούν για να είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον.



«Η εξοικονόμηση ενέργειας από τα κτίρια είναι απόλυτη προτεραιότητα»διευκρίνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Τα χρήματα από το καινούργιο πρόγραμμα “Εξοικονομώ” δεν επαρκούν για να μειώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των κτιρίων. Πρέπει να εντοπίσουμε και άλλους πόρους. Άλλες χώρες το έχουν κάνει. Για παράδειγμα, η Γαλλία συγκέντρωσε πόρους από το λεγόμενο πακέτο Γιούνκερ και προχώρησε σε μια τολμηρή πρωτοβουλία στην αναβάθμιση του κτιριακού της δυναμικού. Κάτι αντίστοιχο πρέπει να κάνουμε και στην Ελλάδα. Ενδεχομένως θα πρέπει να δοθούν και φορολογικά κίνητρα».

Μιλώντας για το ζήτημα των δασικών πυρκαγιών, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι το κόστος πρόληψης είναι υποπολλαπλάσιο του κόστους κατάσβεσης και αποκατάστασης. Επισήμανε, δε, ότι δεν έχουμε ως τώρα προχωρήσει – παρότι βρισκόμαστε ήδη στον Ιούλιο – στις απαραίτητες μισθώσεις εναερίων μέσων για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε πυρκαγιές.  




ΟΟΣΑ: Μόλις 13% των Ελλήνων εμπιστεύεται την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ



Η κυβέρνηση Τσίπρα βρίσκεται στον πάτο και έχει χάσει πλήρως την λαική εντολή, αυτό αποτυπώνεται στην έκθεση του ΟΟΣΑ.

Μόλις το 13% των Ελλήνων πολιτών εμπιστεύονται την κυβέρνησή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όπως επισημαίνεται σε έκθεση του ΟΟΣΑ που δημοσιοποιήθηκε.

Η έρευνα δείχνει ότι η Ελλάδα είναι μια από τις 4 χώρες παγκοσμίως μαζί με Χιλή, Φινλανδία και Σλοβενία που η εμπιστοσύνη των πολιτών στις κυβερνήσεις έπεσε κατακόρυφα αι οι πολίτες δεν τους έχουν καμία εμπιστοσύνη.

Στήν ίδια έκθεση η εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών για την δικαιοσύνη ανέρχεται μόλις στο 42%, στην αστυνομία 69%, στο Εθνικό σύστημα υγείας μόλις 31% και για την παιδεία που παρέχει η κυβέρνηση μόλις το 44%.

Σε σύγκριση με τα άλλα κράτη ενώ στην Ελλάδα η εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βρίσκεται στον ναδίρ με μόλις 13% ο μέσος όρος των άλλων κρατών στις κυβερνήσεις τους είναι 42%.

Στην Δικαιοσύνη ο βαθμός εμπιστοσύνης των Ελλήνων είναι μόλις 42% δηλαδή 4 στους 10, ενώ ο μ.ο. των κρατών-μελών του ΟΟΣΑ είναι 55% .

Αποτυχία του Ξανθού - Πολάκη που έχουν διαλύσει την υγεία αφού η σύγκριση με τα άλλα κράτη δείχνει ότι ένας στους τρεις Ελληνες μόλις το 31% εμπιστεύονται το σύστημα υγείας, σε αντίθεση με 7 στους 10 δηλαδή το 70% των άλλων κρατών.

Μόλις το  44% των Ελλήνων εχουν εμπιστοσύνη στην Παιδεία που παρέχει το κράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ενώ ο μέσος όρος στα άλλα κράτη κινείται στο 67%.

Μόνο η εμπιστοσύνη στην Αστυνομία κινείται στα ίδια επίπεδα με τα άλλα κράτη καθώς στην Ελλάδα την εμπιστεύεται το 69% έναντι 77% στις άλλες χώρες.






Ποιά Λέσβο και Μυτιλήνη δύο νησιά εδώ ο Τσίπρας έφερε θάλασσα στην Καστορία και έφτιαξε λιμάνι.



Κώστας Βουκελάτος

Ποια Λέσβο και Μυτιλήνη δύο νησιά, εδώ ο Τσίπρας έφερε θάλασσα στην Καστοριά και έφτιαξε λιμάνι.

Η το κάνει επίτηδες, η του τα γράφουν οι στελεχάρες του Μαξίμου και δεν τα διαβάζει με αποτέλεσμα να ξεφτιλιστεί, αλλιώς δεν εξηγείται τέτοιος διασυρμός του Τσίπρα κατά επανάληψη και κατά συνήθεια.

Ό Τσίπρας και δεν είναι η πρώτη φορά, προχώρησε σε μία λανθασμένη αναφορά για το στρατόπεδο «Μακεδονομάχων» που παραχωρείται στον δήμο Κοζάνης, καθώς είπε στην ομιλία του ότι το στρατόπεδο έχει έκταση 400.000 στρέμματα, ενώ είναι περίπου 400!



Και δεν ήταν το μόνο αφού έφερε και θάλασσα στην Καστοριά σαν άλλος Μαυρογιαλούρος, έκανε λόγο για λιμάνι "ξηράς" στην Καστοριά!! 

Τώρα που θα βρεθεί θάλασσα στην Καστοριά ρωτήστε τον ίδιο και τις στελεχάρες μόρφωσης στο Μαξίμου.

Το βίντεο της ομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τα λέει όλα :






Η κ. Φωτίου, από τη μία ψηφίζει τους πλειστηριασμούς και από την άλλη στηρίζει τα κινήματα…



Κρίση… ταυτότητας φαίνεται πως έχει πάθει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου.

Και αυτό γιατί με την σημερινή της τοποθέτηση στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής φαίνεται να «ξεχνά» τις διατάξεις που έχει φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση για το επίμαχο θέμα και τις οποίες και η ίδια έχει  ψηφίσει διευκολύνοντας τις κατασχέσεις σπιτιών.  Ειδικότερα η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας είπε χαρακτηριστικά: «Είχαμε ένα κίνημα μεγάλο και ελπίζω ότι έχουμε ακόμα, κατά των εξώσεων και των δανείων, δηλαδή, για τα δάνεια, τα κόκκινα δάνεια και τις εξώσεις» συμπληρώνοντας ότι «ξέρετε τις ρυθμίσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση, ώστε κανείς να μην μπορεί να χάσει το σπίτι του, την πρώτη κατοικία, υπό τις προϋποθέσεις ότι πληρούνται κάποια κριτήρια».

Η δήλωση της κ. Φωτίου υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να μεταφραστεί ως μια ένδειξη αλληλεγγύης στους χιλιάδες «κόκκινους» οφειλέτες που κινδυνεύουν από την μια στιγμή στην άλλη να μην έχουν που την κεφαλήν κλίναι.

Η κ. Φωτίου δεν μπορεί να είναι και με τον αστυφύλαξ με τον χωροφύλαξ στο θέμα των πλειστηριασμών. Αντίθετα θα πρέπει να πάρει θέση γιατί αλλά λένε τα λόγια της και άλλα οι πράξεις…


Πηγή : newpost.gr


Ο Μπαλάφας συναγωνίζεται επάξια στην βλακεία Σπίρτζη και όλη την ολυμπιακή ομάδα βλακείας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ



Δέν είναι ένας δεν είναι δύο, είναι δεκάδες τα πολιτικά σκουπίδια που έχει αυτή η κυβέρνηση και παίζουν δυστυχώς μαζί μας λέγοντας ότι βλακεία τους έρθει.

«Έμποροι, βιοτέχνες και επαγγελματίες μάς θεωρούν ευεργέτες», είπε χωρίς να έχει ίχνος ντροπής ο Γιάννης Μπαλάφας.

Ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και επεσήμανε ότι με αφορμή τη μείωση των εισφορών (που την είδε αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα γιατί απλά ζεί σε άλλη χώρα) που πληρώνουν οι εν λόγω επαγγελματίες όπως είπε και ντράπηκε που μετά κυκλοφορεί στους δρόμους, τον σταμάτησε είπε μηχανάκι στο δρόμο και του είπε ότι θεωρούν την κυβέρνηση ευεργέτες.

«Σας λέω γεγονότα, δεν σας λέω ότι πανηγυρίζουμε, αλλά ο κόσμος του ΕΒΕΑ (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο) θεωρεί πολύ θετικό μέτρο τη μείωση των ασφαλίστρων σε αυτές τις συνθήκες», πρόσθεσε.

Μάλιστα μόλις είδε το μηχανάκι ο Μπαλάφας κατέβασε το τζάμι του αυτοκινήτου του για να μιλήσουν.

Σάν δεν ντρέπεστε λιγάκι γελοίοι!!!!!