Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Το Βέλγιο θα φιλοξενήσει το μεγαλύτερο πάρτι swingers της Ευρώπης

 


Το μεγαλύτερο πάρτι swingers στην Ευρώπη ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το 2024 το Βέλγιο.

Η εκδήλωση με τίτλο «Mystery Sensation» θα φιλοξενήσει έως και 10.000 άτομα και θα διεξαχθεί στην Αμβέρσα από τις 19:00 έως τις 03:00 της 21ης Σεπτεμβρίου 2024. Ο ακριβής χώρος θα αποκαλυφθεί 24 ώρες πριν από την εκδήλωση.

Ο ιστότοπος του Mystery Sensation υπόσχεται στους παρευρισκόμενους «την πιο συναρπαστική νύχτα του 2024» που «θα επαναπροσδιορίσει τα όρια της ευχαρίστησης και της εκλέπτυνσης».

«Το Mystery Sensation υπόσχεται μια νύχτα όπου η πόλη της Αμβέρσας δεν είναι μόνο το Διαμάντι της Ευρώπης, αλλά και η παιδική σας χαρά», προσθέτει. «Αυτή είναι η ευκαιρία σου να λάμψεις, να κάνεις πάρτι, να ανακαλύψεις».

Πώς θα είναι το πάρτι

Οι χώροι για ερωτικές συναντήσεις θα περιλαμβάνουν 150 στρώματα και δέκα τζακούζι ενώ θα είναι διαθέσιμα 20.000 προφυλακτικά για να «διασφαλιστεί η υπόσχεση της ξέγνοιαστης και ασφαλούς ανακάλυψης».

Επιπλέον, ένα πλήρες δείπνο τριών πιάτων θα ετοιμάσουν «μερικοί από τους καλύτερους σεφ» ενώ ποτά και «εξαιρετικά σνακ» θα διατίθενται καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς από πολλά μπαρ και σαλόνια.

Ένας τεράστιος «χώρος παιχνιδιού»

Ο διοργανωτής εκδηλώσεων Gert Snoeys, ο οποίος έχει 35 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της διαχείρισης εκδηλώσεων και 20 χρόνια εμπειρίας ειδικά στη διοργάνωση εκδηλώσεων swingers, λέει ότι η βραδιά δεν θα μοιάζει με καμία που είχε σχεδιάσει προηγουμένως.

«Θα έχουμε έναν χώρο όχι λιγότερο από 4.000 τετραγωνικά μέτρα», είπε στην Gazet van Antwerpen. «Σε αυτό, θα υπάρχουν 25 θεματικές αίθουσες. Φανταστείτε ένα σκοτεινό δωμάτιο, μια συναρπαστική αίθουσα BDSM, μια αίθουσα κινηματογράφου και, ποιος ξέρει, ίσως ακόμη και ένα δωμάτιο στο στιλ της Κοκκινοσκουφίτσας. Όλα είναι πιθανά».

Οι τιμές των εισιτηρίων - Ποιοι μπορούν να πάνε

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε την Πέμπτη και η τιμή αρχίζει από 250 ευρώ για single γυναίκες και 695 ευρώ για ζευγάρια. Όσοι έχουν πιο «γερά πορτοφόλια» μπορούν να δώσουν 1.350 ευρώ για ένα εισιτήριο «VIP deluxe», το οποίο προσφέρει στα ζευγάρια «αποκλειστική πρόσβαση» σε ένα μετά το πάρτι καθώς και μια διανυκτέρευση σε ένα κοντινό ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων.

Όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν, συνιστάται «να αγοράσουν τα εισιτήριά τους τώρα», καθώς αυτά που θα πωληθούν μετά τις 31 Δεκεμβρίου, θα είναι 100 ευρώ ακριβότερα.

Ωστόσο, οι single άνδρες δεν επιτρέπεται να παρευρεθούν στη συγκέντρωση, μια απόφαση που υποστηρίζεται σθεναρά από τον διοργανωτή.

«Δεν επιτρέπουμε ανύπαντρους», είπε. «Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα άγριο ξέσπασμα και μετά να μην είναι πλέον ένα πάρτι υψηλής ποιότητας».

Τόνισε επίσης, ότι οι παρευρισκόμενοι σε καμία περίπτωση δεν είναι υποχρεωμένοι να έχουν σεξουαλική επαφή μεταξύ τους. «Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, φυσικά. Υπάρχουν επίσης, πολλοί ''περίεργοι'' που θέλουν απλώς να ζήσουν την εμπειρία. Αυτό δεν είναι καθόλου πρόβλημα. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει τίποτα».

Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι άνω των 21 ετών.

Τι πρέπει να φοράνε άνδρες και γυναίκες

Ο ενδυματολογικός κώδικας για τους άνδρες είναι η μαύρο σμόκιν, λευκό πουκάμισο, μαύρο παπιγιόν, ενώ οι γυναίκες προτρέπονται να φορούν τα «πιο κομψά» κοκτέιλ φορέματά τους.

Τέλος, ο Snoeys εξέφρασε την ικανοποίησή του που οι ομαδικές ερωτικές συγκεντρώσεις έχουν αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική και κοινωνική αποδοχή στο Βέλγιο τα τελευταία χρόνια.

«Ήθελα να διοργανώσω κάτι τέτοιο πριν από δέκα χρόνια, αλλά ήταν πολύ νωρίς τότε», είπε. «Το ταμπού φαίνεται πλέον να έχει εξαφανιστεί για πολλούς ανθρώπους. Μιλάμε ανοιχτά».

Και πρόσθεσε: «Τα κλαμπ swingers σε Βέλγιο και Ολλανδία προσελκύουν πολλούς νέους σήμερα. Τα ζευγάρια ηλικίας 21 ετών προτιμούν ακόμη και ένα τέτοιο πάρτι από μια τυπική βραδιά ντίσκο».


protothema.gr



Φορτηγό πλοίο με 14 άτομα πλήρωμα βυθίστηκε στα ανοιχτά της Λέσβου

 


To φορτηγό πλοίο «Raptor» με 14 άτομα πλήρωμα που μετέφερε αλάτι βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 4,5 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Λέσβου.

Το πλοίο με σημαία Κομόρες και μήκος 106 μέτρων είχε αναχωρήσει από τη Δεκέλεια της Αιγύπτου φορτωμένο με 6.000 τόνους αλάτι και τελικό προορισμό το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης.

7 το πρωί το πλοίο δήλωσε μηχανική βλάβη, στις 8.20 εξέπεμψε σήμα mayday όπου δήλωσε και κάποια κλίση και έπειτα χάθηκε το στίγμα του από τα ραντάρ.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη πέντε παραπλέοντα φορτηγά πλοία ενώ μεταβαίνουν τρία πλωτά του λιμενικού, ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού. Παραλληλα έχει ενεργοποιηθεί και φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού.

Προς το παρόν έχει εντοπιστεί μόνα μέλος του πληρώματος ζωντανό και τον ανέσυρε το ελικόπτερο του ΠΝ.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι δύσκολες, καθώς πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ και τα κύματα φτάνουν τα 3 μέτρα σε ύψος. 

Μεταξύ των μελών του πληρώματος περιλαμβάνονται δύο υπήκοοι Συρίας, ενας Ινδός και 11 Αιγύπτιοι. Η πλοιοκτήτρια εταιρία έχει την έδρα της στον Λίβανο.



Ένταλμα σύλληψης από τη Γαλλία σε βάρος του Άσαντ για τις χημικές επιθέσεις το 2013


 

Η γαλλική δικαιοσύνη εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, τον οποίο κατηγορεί για συνέργεια σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για τις χημικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι του 2013 στη Συρία, ανακοίνωσαν σήμερα μηνυτές.

Δικαστική πηγή επιβεβαίωσε την έκδοση τεσσάρων ενταλμάτων σύλληψης για συνέργεια σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και για συνέργεια σε εγκλήματα πολέμου γι' αυτές τις επιθέσεις με αέριο σαρίν, οι οποίες είχαν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους στις 21 Αυγούστου 2013 στην ανατολική Γούτα, σύμφωνα με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Αυτά τα εντάλματα σύλληψης έχουν επίσης στόχο τον αδελφό του Μπασάρ αλ-Άσαντ, τον Μαχέρ, ντε φάκτο αρχηγό της Τέταρτης Μεραρχίας, επίλεκτης μονάδας του συριακού στρατού, καθώς και δύο στρατηγούς, τον Γασάν Αμπάς, διευθυντή του κλάδου 450 του συριακού Κέντρου Επιστημονικών Μελετών και Ερευνών (CERS), και τον Μπασάμ αλ-Χάσαν, αξιωματικό σύνδεσμο και επικεφαλής της ασφάλειας.

Ανακριτές του τμήματος εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας του Δικαστηρίου του Παρισιού διεξάγουν από τον Απρίλιο του 2021 έρευνες γι' αυτές τις χημικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2013 στη Συρία και αποδίδονται στο καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Η έρευνα άρχισε έπειτα από προσφυγή με υποστήριξη της κατηγορίας από τις οργανώσεις Συριακό Κέντρο για τα Μέσα Ενημέρωσης και την Ελευθερία της Έκφρασης (SCM), Πρωτοβουλία Δικαιοσύνης της Ανοικτής Κοινωνίας (OSJI) και Συριακό Αρχείο.

Οι έρευνες αυτές, οι οποίες διεξάγονται στο πλαίσιο της «εξωχώριας αρμοδιότητας» της γαλλικής δικαιοσύνης, αφορούν τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τη νύκτα της 4ης προς την 5η Αυγούστου στις Άντρα και Ντουμα (450 τραυματίες).

«Η απόφαση αυτή αποτελεί ένα ιστορικό δικαστικό προηγούμενο. Είναι μια νέα νίκη για τα θύματα, τις οικογένειές τους και τους επιζώντες, καθώς και ένα βήμα προς τη δικαιοσύνη και μια διαρκή ειρήνη στη Συρία», αντέδρασε σε ανακοίνωσή του ο Μαζέν Νταρουίς, ιδρυτής και γενικός διευθυντής του SCM.


protothema.gr



Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο με τίτλο «Δάνεια: Διαφάνεια, ανταγωνισμός, προστασία των ευάλωτων- Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2021/2167»

 



Το νομοσχέδιο εισάγει σημαντικά μέτρα με τα οποία:

  1. Servicers: Εισάγεται σειρά συγκεκριμένων υποχρεώσεων προς τους servicers για την  ενημέρωση, εξυπηρέτηση και σεβασμό των δικαιωμάτων των καταναλωτών, με βάση τις προβλέψεις της Κοινοτικής Οδηγίας 2021/2167 αλλά και πέρα από αυτές. Μεταξύ άλλων οι servicers υποχρεώνονται να παρέχουν μέσω ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας προσωποποιημένη και αναλυτική ενημέρωση προς τους οφειλέτες, για το ύψος της οφειλής, το ιστορικό των πληρωμών, τις δόσεις, το επιτόκιο της ρύθμισης κ.λπ. Ο οφειλέτης θα μπορεί να βλέπει τα στοιχεία αυτά εισερχόμενος με χρήση του κωδικού του σε ειδική εφαρμογή στις ιστοσελίδες των servicers (κατ’ αναλογία με το web banking των τραπεζών). Η εφαρμογή αυτή θα πρέπει να τεθεί σε λειτουργία το αργότερο έως τις 31 Μαρτίου 2024. Οι ποινές για τους παραβάτες περιλαμβάνουν πρόστιμα έως 500.000 ευρώ, υποχρέωση διόρθωσης της παράβασης, μέχρι και ανάκληση της άδειας λειτουργίας.
  2. Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών: Η πρόταση αναδιάρθρωσης του χρέους των ευάλωτων οφειλετών όπως προκύπτει από την εφαρμογή του αλγόριθμου του εξωδικαστικού θα γίνεται αυτόματα και υποχρεωτικά αποδεκτή από το σύνολο των πιστωτών (τράπεζες και Δημόσιο). Ο οφειλέτης διατηρεί το δικαίωμα να απορρίψει την πρόταση αυτή, ενώ οι πιστωτές μπορούν να την προσβάλουν στα δικαστήρια εφόσον διαθέτουν στοιχεία ότι παράμετροι της αίτησης δεν είναι αληθινές. Παράλληλα με υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, βελτιώνεται ο αλγόριθμος για το σύνολο των οφειλετών που έχουν δάνεια με εμπράγματη εξασφάλιση και όχι μόνο τους ευάλωτους. Συγκεκριμένα το ύψος της ρυθμιζόμενης οφειλής από δάνεια με εμπράγματη εξασφάλιση θα μειωθεί έως και κατά 28% σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση. Με την ίδια απόφαση το επιτόκιο των ρυθμίσεων θα οριστεί σε 3% σταθερό για 3 έτη.
  3. Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων: Εισάγονται τροποποιήσεις που αποσκοπούν στην ελάφρυνση των ευάλωτων οφειλετών κατά την επαναγορά του ακινήτου και στην προσέλκυση του ενδιαφέροντος επενδυτών προκειμένου να προχωρήσει η σύσταση και λειτουργία του φορέα. Συγκεκριμένα αίρεται η υποχρέωση του οφειλέτη να πληρώσει τα μισθώματα των 12 ετών σε περίπτωση που ασκήσει νωρίτερα από το δικαίωμα επαναγοράς, εξομοιώνεται το φορολογικό καθεστώς του Φορέα με εκείνο των εταιριών που επενδύουν και διαχειρίζονται ακίνητα που παράγουν εισόδημα και προβλέπεται ότι ο φορέας θα αποκτά τα ακίνητα με έκπτωση 30% επί της εμπορικής αξίας του ακινήτου ή της τιμής πρώτης προσφοράς. Από την έκπτωση αυτή θα μπορεί να επωφεληθεί στο μέλλον και ο οφειλέτης κατά την άσκηση του δικαιώματος επαναγοράς.
  4. Δάνεια από μη τραπεζικούς φορείς: Παρέχεται η δυνατότητα στις Εταιρείες Παροχής Πιστώσεων, εκτός από πιστώσεις σε φυσικά πρόσωπα για την κάλυψη καταναλωτικών και προσωπικών αναγκών, να χορηγούν και στεγαστικά δάνεια. Στόχος είναι η τόνωση του ανταγωνισμού στην παροχή πιστώσεων, η διευκόλυνση της πρόσβασης σε χρηματοδότηση για φυσικά και νομικά πρόσωπα που αποκλείονται από το τραπεζικό σύστημα και η διευκόλυνση της αναχρηματοδότησης δανείων.
  5. Πτωχευτικός Κώδικας: Απλοποιούνται ρυθμίσεις με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών. Ορίζεται μεταξύ άλλων ότι τα οικονομικά στοιχεία του οφειλέτη θα αναζητώνται αυτόματα από δημόσιους φορείς και Τράπεζες με την υποβολή της αίτησης πτώχευσης καθώς και ότι τυχόν σφάλματα σε στοιχεία και έγγραφα μπορούν να διορθωθούν κατά τη συζήτηση της αίτησης πτώχευσης, ώστε αυτή να μην κηρύσσεται απαράδεκτη.
  6. Συστήματα άμεσων πληρωμών (IRIS): Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι υποχρεούνται να συνδέσουν τον επαγγελματικό τους λογαριασμό με σύστημα άμεσων πληρωμών, όπως επίσης να δέχονται άμεση πληρωμή από οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο τους το ζητήσει. Επίσης, τα φυσικά πρόσωπα που συναλλάσσονται με άλλο φυσικό πρόσωπο που παρέχει υπηρεσίες (ελεύθερο επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενο) δικαιούνται να ζητήσουν να γίνει η πληρωμή μέσω συστήματος άμεσων πληρωμών.
  7. Επέκταση του προγράμματος «Ηρακλής»: Οι ρυθμίσεις για τον Ηρακλή προβλέπουν την εισαγωγή της τρίτης φάσης του προγράμματος η οποία θα έχει ανώτατο όριο χορήγησης εγγυήσεων έως και 2 δις ευρώ και διάρκεια ως τις 31.12.2024, προκειμένου να εξεταστούν αιτήματα που θα υποβληθούν από ελληνικές τράπεζες.
  1. Μέσω του «Ηρακλή» το Δημόσιο παρέχει κρατική εγγύηση σε ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας τιτλοποιημένων δανείων, έναντι προμήθειας. Από την έναρξη του προγράμματος, το 2019 το Δημόσιο έχει χορηγήσει εγγυήσεις συνολικού ύψους 18,7 δις. ευρώ γεγονός που συνέβαλε αποφασιστικά στην μείωση του αποθέματος των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων στις τράπεζες, από 40,6% τον Δεκέμβριο του 2019 σε 8,6% τον Ιούνιο του 2023.
  2. Ο Ηρακλής ΙΙΙ θα έχει τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις με τις αρχικές φάσεις του προγράμματος, αλλά η ελάχιστη βαθμίδα πιστοληπτικής αξιολόγησης των ομολογιών υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας καθορίζεται πλέον σε BB+, λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας. Η επανεισαγωγή του προγράμματος αναμένεται να συμβάλλει στη περαιτέρω μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, μειώνοντας το κόστος δανεισμού για τις ελληνικές τράπεζες και απελευθερώνοντας κεφάλαια για δάνεια σε επιχειρήσεις και καταναλωτές. Επιπλέον, αναμένεται να βελτιώσει περαιτέρω την πιστοληπτική αξιολόγηση των ελληνικών τραπεζών και να τις καταστήσει πιο ελκυστικές για διεθνείς επενδυτές.

«Η Ελληνική οικονομία έχει αποδειχθεί ανθεκτική και το 2024 θα ανέβει ακόμα πιο ψηλά! Η περαιτέρω αντιμετώπιση του ληξιπρόθεσμου ιδιωτικού χρέους θα συμβάλει σίγουρα προς αυτή την κατεύθυνση» σημείωσε σε δήλωσή του ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.



Σχεδόν τριπλάσια η στήριξη της ΕΕ για την Ελλάδα μέσω του Γεωργικού Αποθεματικού 2024


 

Σχεδόν τριπλάσια σε σχέση με το 2023 είναι η στήριξη της ΕΕ για την Ελλάδα μέσω του Γεωργικού Αποθεματικού 2024. Πρόκειται για ένα θετικό αποτέλεσμα που προέκυψε ύστερα από τις συνεχείς παρεμβάσεις του ΥπΑΑΤ, Λευτέρη Αυγενάκη στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ.

  • Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε 43,1 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα μέσω του Γεωργικού Αποθεματικού 2024 και 8,6 εκατ. για τη Σλοβενία, με δεδομένες τις καταστροφές που έγιναν στις δύο χώρες.Το ποσό αυτό, σύμφωνα με την ΕΕ, οι δύο χώρες δύνανται να το συμπληρώσουν μέσω εθνικών κεφαλαίων, σε ποσοστό έως και 200% επί πλέον.
  • Τα ποσά λαμβάνουν υπόψη τις εκτιμήσεις των γεωργικών ζημιών από τη Σλοβενία και την Ελλάδα, καθώς και την αντίστοιχη βαρύτητα των δύο αυτών χωρών στον γεωργικό τομέα της ΕΕ, βάσει των μεριδίων τους στις άμεσες ενισχύσεις της ΚΓΠ. Επιπλέον, εξετάστηκε η ανάγκη να διατηρηθούν επαρκείς πόροι εντός του γεωργικού αποθεματικού για την αντιμετώπιση πιθανών κρίσεων κατά τους εναπομείναντες μήνες του 2023 και του 2024.
  • Οι εθνικές αρχές της Ελλάδας και της Σλοβενίας θα διανείμουν άμεσα την ενίσχυση στους γεωργούς για την αντιστάθμιση των οικονομικών απωλειών, ενώ οι πληρωμές αναμένεται να πραγματοποιηθούν έως τις 31 Μαΐου 2024. Και οι δύο χώρες θα πρέπει να κοινοποιήσουν στην Επιτροπή τις λεπτομέρειες εφαρμογής, συμπεριλαμβανομένων των κριτηρίων υπολογισμού της ενίσχυσης, του επιδιωκόμενου αντικτύπου του μέτρου, της αξιολόγησης, καθώς και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αποφυγή στρεβλώσεων του ανταγωνισμού και υπεραντισταθμίσεων.


Προϋπολογισμός 2024: 9,1 % παραπάνω έσοδα χωρίς αύξηση φόρων

 



Απαντήσεις σε μια προς μια τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης έδωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2024.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως η κυβέρνηση δεν ωραιοποιεί την κατάσταση αλλά δεν πρόκειται και να κρύψει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, «την οποία προφανώς διαπίστωσε και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού στις εκλογές», όπως είπε, και στάθηκε σε δέκα σημεία κριτικής της αντιπολίτευσης σημειώνοντας τα εξής:

  1. Η κυβέρνηση δεν έχει ξεκάθαρη στάση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ. «Η θέση μας είναι κρυστάλλινη: είμαστε υπέρ μιας προσέγγισης που δεν θα υπονομεύει την ανάπτυξη. Αλλά ανεξάρτητα από την όποια συμφωνία υπάρξει εμείς θα ακολουθούμε σοβαρή δημοσιονομική πολιτική γιατί αυτή είναι το διαβατήριο για ανάπτυξη, επενδύσεις και εγγυάται ότι η χώρα δεν θα μπλέξει σε νέες περιπέτειες».
  2. Πληθωρισμός: «Οι μισές χώρες της Ευρωπαΐκής Ένωσης έχουν υψηλότερο πληθωρισμό από την Ελλάδα. Δεν υπερηφανεύομαι αλλά δεν μπορώ και να ακούω ότι η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια στον πληθωρισμό».
  3. Ανάπτυξη: «Είναι αυτονόητο ότι οι χώρες με μεγαλύτερο τουρισμό επηρεάστηκαν περισσότερο κατά την περίοδο του κορονοϊού. Ωστόσο τα τελευταία στοιχεία του 2023 δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι τρίτη σε ρυθμό ανάπτυξης σε όλη την Ευρωπαΐκή Ένωση. 24 χώρες είναι μετά από μας, όταν επί ΣΥΡΙΖΑ συνήθως συνέβαινε 24 χωρίς να είναι πάνω από εμάς».
  4. Ανεργία: «Η κυβέρνηση πήρε την ανεργία το καλοκαίρι του 2019 στο 17,5 % και σήμερα είναι κάτω από 11 %. 300.000 συμπολίτες μας που δεν δουλεύουν το καλοκαίρι του 2019, τώρα δουλεύουν και μπορούν να κάνουν μόνοι τους τις συγκρίσεις».
  5. Φορολογία: «Έχουμε πράγματι πολύ περισσότερα έσοδα, 9,1 % παραπάνω αλλά χωρίς να έχουμε κάνει καμιά αύξηση φόρου. Μόνο μειώσεις κάναμε. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι αύξησης των εσόδων και καλό είναι ιδιαίτερα στην αριστερά να τους ακούσετε. Ο πρώτος είναι η μεγαλύτερη ανάπτυξη, ο δεύτερος η μεγαλύτερη τουριστική κίνηση, ο τρίτος ή αύξηση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και ο τέταρτος η εκτεταμένη χρήση πιστωτικών καρτών και ηλεκτρονικών συναλλαγών. Έπαιξαν ρόλο και τα πληθωριστικά φαινόμενα αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό».
  6. Μισθοί: «Ο μέσος μισθός πέρυσι ήταν 1176 € και φέτος προβλέπουμε ότι θα κλείσει στα 1250 € περίπου. Άρα πλησιάζουμε τον στόχο της τετραετίας, το 2027 να είναι 1500 €. Μην αγωνιάτε και μην το επισημαίνετε γιατί αποβαίνει μπούμερανγκ για εσάς».
  7. Ιδιωτικό χρέος: «Η Ελλάδα παρά την κρίση βρίσκεται κάτω από το μέσο όρο της Ευρωπαΐκής Ένωσης, στην 17η θέση. Επιπλέον το ληξιπρόθεσμο χρέος ως ποσοστό επί του συνόλου μειώθηκε από 68,3 % το 2019 σε 61 % τώρα. Η μείωση αυτή δεν είναι άσχετη με τις προσπάθειες που έγιναν για τα κόκκινα δάνεια, τον εξωδικαστικό μηχανισμό, και τις άλλες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης».
  8. Τράπεζες-ανακεφαλαιοποίηση: «Κάποιος παραπληροφόρησε τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ που ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο και ότι έχει ζημιωθεί ο Έλληνας πολίτης. Η πραγματικότητα είναι ότι το Δημόσιο εισέφερε 30, 9 δισεκατομμύρια € στις συστημικές τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίηση και είχε όφελος 33,4 δις.από τη μείωση του χρέους, τις μετατρέψιμες ομολογίες και την αποεπένδυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ που διαμαρτύρεται σήμερα ήταν εκείνος που προκάλεσε το 2Ο15 με τα γνωστά πειράματα νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».
  9. Ανισότητες: «Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι το 2022 οι ανισότητες περιορίστηκαν. Δεν έχουν εξαλειφθεί, αλλά λόγω της κυβερνητικής πολιτικής θα περιοριστούν περαιτέρω».
  10. Κατάργηση φοροαπαλλαγών: «Μεταξύ των φοροαπαλλαγών που ισχύουν είναι εκείνες που έχουν οι ανάπηροι, οι μονογονεϊκές οικογένειες, οι πολύτεκνοι, οι πυρόπληκτοι. Θέλει η αντιπολίτευση να καταργηθούν; Θέλετε να απαλλαγούν από το τεκμήριο οι ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά να πληρώνουν οι ανάπηροι, οι φτωχοί και οι μονογονεϊκές οικογένειες; Άκουσα τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ, τον κ. Κουκουλόπουλο που είπε ότι κακώς υπάρχει ειδική μεταχείριση στα μερίσματα, στον ειδικό φόρο ακινήτων και στον συμπληρωματικό φόρο ΕΝΦΙΑ. Άρα το ΠΑΣΟΚ προτείνει οι φόροι αυτοί να αυξηθούν. Το καταγράφω για να το ακούσουν οι Έλληνες πολίτες».

Ο κ. Χατζηδάκης στάθηκε ακόμη σε 5 βασικά σημεία αναφορικά με την οικονομία σημειώνοντας τα εξής:

  • Πρώτον, η ελληνική οικονομία αποδείχθηκε ανθεκτική. Παρά τις κρίσεις η Ελλάδα απέκτησε την επενδυτική βαθμίδα από διαφορετικούς οίκους , σημείωσε τον τρίτο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην ΕΕ, μείωσε την ανεργία και επιτυγχάνει τους δημοσιονομικούς στόχους.
  • Δεύτερον, η ίδια συνταγή θα εφαρμοστεί το 2024 με ταχύτερο ρυθμό, γιατί «ό,τι έχει πετύχει δεν το αλλάζεις¨.
  • Τρίτον, οι ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις το 2024 θα αυξηθούν κατά 15,1 % και θα έχουμε περαιτέρω άνοδο των εξαγωγών στις οποίες τα τελευταία χρόνια σημειώνονται ιστορικά ρεκόρ.
  • Τέταρτον, ο προϋπολογισμός ενσωματώνει μόνιμες φοροελαφρύνσεις με επτά διαφορετικούς τρόπους (όπως η αύξηση του αφορολόγητου για οικογένειες με παιδιά, η μονιμοποίηση χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ κ.α.) Την ίδια στιγμή προχωρά η εφαρμογή 11 διαφορετικών μέτρων για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.
  • Πέμπτον, βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η άσκηση ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής με μέτρα όπως η αύξηση των μισθών στο Δημόσιο για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια, η αύξηση των συντάξεων, το κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης, η αύξηση των δαπανών για την παιδεία και την υγεία με κονδύλια που θα προέλθουν σε μεγάλο βαθμό από τον περαιτέρω περιορισμό της φοροδιαφυγής.


Oι 13 Ισραηλινοί όμηροι, από τους 17 συνολικά, που απελευθέρωσε εχθές Σάββατο η Χαμάς

 


Δεκατρείς Ισραηλινοί και 4 Ταϊλανδοί είναι οι όμηροι που απελευθέρωσε εχθές η Χαμάς στα πλαίσια της συμφωνίας με το Ισραήλ.

Μετά το θρίλερ με την απελευθέρωση των ομήρων, η δεύτερη ομάδα ατόμων που απελευθερώνονται από τη Χαμάς πέρασαν στην Αίγυπτο από το πέρασμα της Ράφα στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσαν οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF).

Αυτοί είναι οι 13 Ισραηλινοί όμηροι που απελευθερώθηκαν απόψε από την αιχμαλωσία στη Γάζα και κατευθύνονται προς το Ισραήλ από την Αίγυπτο.

- Σασάν Χαράν, 67 ετών

- Η κόρη της Άντι Σοχάν , 38 ετών, και τα παιδιά της Άντι Γιαχέλ 3 ετών, και Ναβέχ, 8 ετών.

- Σίρι Βάις, 53 ετών και η κόρη της Νόγκα Βάις, 18 ετών.

- Μάγια Ρετζέβ, 21 ετών

- Χίλα Ρότεμ, 12 ετών

- Έμιλι Χαντ , 9 ετών

- Νόμα Ορ, 17 ετών και Άλμα Ορ, 13 ετών

- Νόαμ Αβιγκντόρι , 12 ετών, και η μητέρα της Σάρον Αβιγκντόρι , 52 ετών



Νέα στολή παραλλαγής για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων


 

Την υιοθέτηση νέας στολής παραλλαγής για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ.

«Η μετάβαση στον νέο τύπο στολής θα γίνει σταδιακά αρχής γενομένης από το προσωπικό των mονάδων Ειδικών Δυνάμεων και Ειδικών Επιχειρήσεων και θα επεκταθεί σύντομα στο προσωπικό των υπολοίπων Κλάδων αρχικά από τον Στρατό Ξηράς και στην συνέχεια στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία, σε όσους προβλέπεται να την φέρουν. Η νέα στολή εκτός της κατακόρυφης αύξησης της ποιότητας του υλικού κατασκευής της, ενσωματώνει και άλλα σύγχρονα και σε ορισμένα της σημεία καινοτόμα χαρακτηριστικά, που βελτιώνουν συνολικά το επίπεδο προστασίας, επιβιωσιμότητας και άνεσης του μαχητή και συμβάλλουν στην καλύτερη εκτέλεση της αποστολής του.

Γενικά χαρακτηριστικά της νέας στολής:






- Η νέα στολή περιλαμβάνει χιτώνιο, περισκελίδα και μπλούζα μάχης (combat shirt),


- Το σχέδιο παραλλαγής παραμένει ίδιο αλλά με «ένταση» των χρωμάτων κατά τι πιο «ανοιχτή» (το γαιώδες επικρατεί σε σχέση με το πράσινο),


- Αντιπυρικό ύφασμα με παράλληλη δυνατότητα απομείωσης του υπέρυθρου ίχνους (anti-IR),


- Υψηλό επίπεδο θερμομόνωσης, ανθεκτικότητας, αδιαβροχοποίησης και εργονομίας.


Η νέα στολή απετέλεσε εκτέλεση σχετικής εντολής του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ για αλλαγή της υφιστάμενης στολής παραλλαγής που εξεδόθη στα τέλη του 2021, στο πλαίσιο της γενικότερης απόφασης αναβάθμισης των υλικών του μαχητή, οπότε προσεχώς αλλά σύντομα θα επακολουθήσουν αλλαγές και σε άλλα φερόμενα υλικά (εξαρτήσεις, κράνη, άρβυλα κλπ).

Ήδη έχουν παραληφθεί και διανεμηθεί οι πρώτες ποσότητες στο προσωπικό των Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων και Ειδικών Επιχειρήσεων. Η πρώτη παρουσίαση της νέας στολής παραλλαγής θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, κατά την διάρκεια των εγκαινίων του νέου κτηρίου της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ», καταλήγει η ανακοίνωση.



Τρομοκράτες της Χαμάς εκτέλεσαν δύο Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη για «συνεργασία» με το Ισραήλ

 



Παλαιστίνιοι μαχητές στη Δυτική Όχθη είπαν ότι εκτέλεσαν δύο άνδρες τους οποίους κατηγορούν ότι συνεργάζονταν με τις ισραηλινές αρχές και κρέμασαν τα πτώματα «ως προειδοποίηση».

Η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τρομοκράτες Ταξιαρχίες Τουλκάρεμ, μια ομάδα που έχει την έδρα της στην ομώνυμη πόλη και συνδέεται με τη Φάταχ, αναφέρει ότι «δεν υπάρχει ασυλία για κανέναν πληροφοριοδότη ή προδότη, είμαστε σε επιφυλακή και θα τον κάνουμε να λογοδοτήσει».

Σε βίντεο που ανάρτησαν οι τρομοκράτες Ταξιαρχίες Τουλκάρεμ στο Telegram ένας άνδρας φαίνεται να ομολογεί ότι συνεργάζεται με τις ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας και δίνει λεπτομέρειες της δράσης του. Σε άλλα πλάνα, που το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει, δύο σοροί κρέμονται από έναν τοίχο και μια κολόνα του ηλεκτρικού, μπροστά σε ένα εξαγριωμένο πλήθος.

Οι Ταξιαρχίες έδωσαν διορία μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου σε όσους συνεργάζονταν με τις ισραηλινές αρχές «να εμφανιστούν και να μετανοήσουν».

Η Ανεξάρτητη Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια παλαιστινιακή οργάνωση, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επικρίνει τις εξωδικαστικές εκτελέσεις αλλά προσθέτει ότι οι ισραηλινές αρχές ευθύνονται για τη στρατολόγηση Παλαιστίνιων πρακτόρων.

Δεν υπάρχει προς το παρόν κανένα σχόλιο από την Παλαιστινιακή Αρχή και τις ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας.



Επικοινωνιακές δράσεις – ενημερώσεις στο πλαίσιο της «Διεθνούς Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών»


 


Επικοινωνιακές δράσεις – ενημερώσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών στο πλαίσιο της «Διεθνούς Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών»

Με κεντρικό μήνυμα «Σπάσε τη σιωπή. Είμαστε εδώ» πραγματοποιήθηκαν σήμερα ειδικές επικοινωνιακές δράσεις – ενημερώσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιήθηκε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, κατά την οποία αστυνομικοί των Γραφείων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Αττικής, διένειμαν έντυπο πληροφοριακό υλικό.



Στη δράση ενημέρωσης συμμετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο Προϊστάμενος Κλάδου Τάξης του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Γεώργιος Μιχαλόπουλος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο.




Στο πλαίσιο αυτό ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου προέβη στην ακόλουθη δήλωση :

Η σημερινή Διεθνής Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών μας θυμίζει ότι δεν πρέπει να επιτρέπουμε ποτέ τέτοιου είδους κακοποιητικές συμπεριφορές να μένουν στη σκιά.

Δυστυχώς, η βία κατά των γυναικών και η ενδοοικογενειακή βία κατά των γυναικών είναι ένα φαινόμενο που αυξάνεται, δε γνωρίζει ούτε γεωγραφικά σύνορα, ούτε όρια ηλικίας. Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι μία στις τρεις γυναίκες από 15 ετών και πάνω έχει κατά καιρούς γνωρίσει κακοποιητική συμπεριφορά, παρενόχληση, σεξουαλική βία, μία από τις μορφές αυτές βίας ή όλες μαζί και το 1/3 των κακοποιητικών αυτών συμπεριφορών πολλές φορές συμβαίνουν μέσα στο σπίτι.

Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης αυτής της μάστιγας με τα 18 Γραφεία Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας σε όλη τη χώρα, με το κουμπί πανικού που έχουν χρησιμοποιήσει, έχουν αξιοποιήσει και έχει βοηθήσει πάνω από 120 γυναίκες να αποφύγουν περαιτέρω άσχημες καταστάσεις. Βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου, όμως θέλω να πω ότι η καταστολή στην περίπτωση αυτή είναι το έσχατο, είναι ο τελευταίος τροχός της άμαξας.

Το κλειδί βρίσκεται στην πρόληψη, βρίσκεται στην παιδεία, στα σχολεία, στην κοινωνία, στην οικογένεια, εκεί που πρέπει να μαθαίνουμε τους ανθρώπους, τα παιδιά μας πώς να συμπεριφέρονται, να μην είναι φορείς και υποκινητές βίας και κυρίως να μη μένουν άπραγοι, όταν παρατηρούν φαινόμενα βίας. Γιατί αυτός είναι ο δρόμος προκειμένου να φτιάξουμε μία κοινωνία αλληλοσεβασμού, μία κοινωνία ισότητας, όπου φαινόμενα μισογυνισμού και κακοποιητικών συμπεριφορών δε θα υπάρχουν.




Αποχωρούν τα 37 από τα 51 μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ


 


Ολοκληρώθηκε το βράδυ τoυ Σαββάτου η συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και όπως αναμενόταν αποχωρεί από το κόμμα η συντριπτική πλειοψηφία των νεολαίων, δηλαδή το 62% των μελών του Κεντρικού Συμβουλίου και το 70% των οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα!

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπέβαλλαν την παραίτηση τους από το όργανο 37 μέλη σε σύνολο 51 μελών . Από τους 37 που παραιτήθηκαν μόνο 5 μέλη παραμένουν μέλη του κόμματος.  Ο γραμματέας της Νεολαίας και άλλα 31 μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου με ανακοίνωσή τους δηλώνουν την αποχώρησή τους από την Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και κατ’ επέκταση από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

ΕΝΑΣ ΚΥΚΛΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών έχει διαμορφώσεί ένα δυστοπικό τοπίο στη χώρα μας. Ο νέος πολιτικός χάρτης περιλαμβάνει μια ισχυροποιημένη Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και ενισχυμένη την ακροδεξιά εντός του κοινοβουλίου. Με αυτή τη συνθήκη το μέλλον προμηνύεται δυσοίωνο, με ακόμα πιο σκληρές αντικοινωνικές κυβερνητικές πολιτικές, αδιέξοδα για την κοινωνική πλειοψηφία και την ενίσχυση αντιδραστικών αντιλήψεων. Στον αντίποδα, οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις δείχνουν αποδυναμωμένες, ανήμπορες να ασκήσουν προγραμματική αντιπολίτευση απέναντι στη κυριαρχία της δεξιάς, και αδύναμες να ανασυγκροτήσουν τον αντίπαλο πόλο εντός της κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό, δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δείχνει να βρίσκεται μπροστά σε μια διαλυτική κρίση, πολιτική και ιδεολογική. Η μεγάλη ήττα των εθνικών εκλογών και η παραίτηση του Αλ. Τσίπρα διαμόρφωσαν πρωτόγνωρες συνθήκες για το χώρο μας και ανέδειξαν μια σειρά προβλημάτων που ενυπήρχαν στο κόμμα μας. Η αναγκαία περίοδος ανασυγκρότησης εκκίνησε με την εκλογή του νέου Προέδρου. Μια διαδικασία που συλλογικά αποφασίσαμε, παρά τις επιμέρους διαφωνίες, και το αποτέλεσμα της οποίας είναι προφανώς αποδεκτό. Η αλλαγή ηγεσίας και η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη δεν δείχνει ωστόσο να μπορεί να αντιστρέψει την πορεία διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αντιθέτως, η στρατηγική και μια σειρά ενεργειών του νέου προέδρου και της ηγετικής ομάδας δείχνουν να επιταχύνουν αυτή τη συνθήκη. Η νέα σελίδα για το χώρο μας, φαίνεται ότι διαμορφώνει ένα νέο τοπίο, σε μια ξένη για εμάς κατεύθυνση.

Τους πρώτους μήνες είδαμε να κυριαρχεί ένα θολό και ασαφές στίγμα στη δημόσια σφαίρα, να επιστρατεύεται μια έντονη συνθηματολογία, πολλές φορές, κενού περιεχομένου, που αδυνατεί να μπει πιο βαθιά στα κρίσιμα πολιτικά ζητήματα. Γίναμε μάρτυρες αντιφατικών δηλώσεων, τοποθετήσεων ακόμα και αντίθετων στις πάγιες θέσεις και αξίες του χώρου μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ομιλία στο ΣΕΒ και η διολίσθηση σε ξένα για την αριστερά ιδεολογικοπολιτικά πλαίσια. Κυριάρχησε η επικοινωνία έναντι της αξιόπιστης χάραξης στρατηγικής και έκφρασης σαφών πολιτικών θέσεων. Παρακολουθήσαμε την αποδόμηση, σε ορισμένες περιπτώσεις, των προσπαθειών και του κυβερνητικού έργου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εν είδει κατασκευής εσωτερικού εχθρού. Αλλά κυρίως, υπάρχει η απροθυμία να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τους λόγους της ήττας μας, γιατί μας γύρισαν την πλάτη τα λαϊκά στρώματα και η νεολαία, κάτι που μας προβληματίζει ιδιαίτερα, και αντ’ αυτού επαναλαμβάνεται το ίδιο αφήγημα, δηλαδή η επιστράτευση του «εσωτερικού εχθρού» και των υπονομευτών, το οποίο χρησιμοποιείται σκόπιμα για καλύψει βαθύτερα αδιέξοδα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει την κύρια ευθύνη να εγγυηθεί πρώτος την ενότητα του κόμματος στην δύσκολη αυτή περίοδο και όφειλε να συμπεριφερθεί με σεβασμό στις συλλογικές διαδικασίες και την τήρηση του καταστατικού, με σεβασμό στην διαφορετική άποψη και κριτική, μακριά από ένα κλίμα τοξικότητας. Δυστυχώς αυτό δεν έδειξε να το κατανοεί ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε και η ηγετική ομάδα γύρω του. Η νωπή εκλογή δεν σημαίνει και λευκή επιταγή. Αντιθεσμικές ενέργειες του προέδρου, λογικές έντονου αρχηγισμού στο όνομα της αδιαμεσολάβητης επαφής με τη βάση αδρανοποιώντας τα όργανα όταν αυτά διαφωνούν, και κυρίως η εισαγωγική ομιλία του στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΕ αποτέλεσαν τομή για τη λειτουργία του χώρου μας. Ειδικά η ομιλία αυτή ήταν βαθιά διχαστική, αυταρχική και απαξιωτική για το σύνολο των μελών και των στελεχών, μακριά από το ήθος της δικής μας αριστεράς, και έδωσε το έναυσμα για την ανάπτυξη ακόμα περισσότερου τοξικού κλίματος στη βάση του κόμματος. «Όποιος δεν συμφωνεί μπορεί να αποχωρήσει» η γνώριμη φράση. Η καθυστέρηση των συνεδριακών διαδικασίων, των διαδικασιών συζήτησης για τον αναγκαίο απολογισμό και την οικοδόμηση μιας νέας στρατηγικής δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για την ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το κόμμα μας, δείχνει να μετατοπίζεται συνεχώς, αλλά κυρίως να εγκλωβίζεται όλο και περισσότερο στην απαξίωση και την ανυποληψία.

Όσοι και όσες υπογράφουμε το κείμενο αυτό, είμαστε μέλη με μεγαλύτερη ή μικρότερη πορεία στο χώρο αυτό, που δώσαμε ψυχή και σώμα στη κοινή μας προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια. Καταφέραμε να στήσουμε από το μηδέν τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σε δύσκολους καιρούς. Είμαστε περήφανοι και περήφανες για την επιλογή μας αυτή. Για όσα πέτυχε η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς, την έξοδο από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια, την αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων, τη μείωση της ανεργίας, την ενίσχυση της δημόσιας περίθαλψης, τις τομές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τη συμφωνία των Πρεσπών και άλλα πολλά. Είμαστε περήφανοι για τους αγώνες που δώσαμε τα προηγούμενα χρόνια, παρόντες και παρούσες με όλες μας τις δυνάμεις σε κάθε μικρή ή μεγάλη στους κοινωνικούς χώρους και τα κινήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε ένα ελπιδοφόρο αριστερό και νικηφόρο εγχείρημα για όλη την Ευρώπη. Γνωρίζουμε ότι στην πορεία αυτή κάναμε και λάθη. Κάνουμε την δική μας αυτοκριτική και απολογισμό, γνωρίζοντας ότι όπως και στις νίκες έτσι και στις ήττες η ευθύνη είναι πάντα συλλογική. Παρά τις αυτνόητες αδυναμίες και ανεπάρκειες ωστόσο, ούτε μία στιγμή δεν εγκαταλείψαμε την μάχη.

Μετά από όλα αυτά, είναι πράγματι δύσκολο, να ανακοινώνουμε σήμερα την αποχώρηση μας από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και κατ’ επέκταση από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ένας μεγάλος κύκλος κλείνει. Δεν μπορούμε να υπεραπιστούμε ένα σχέδιο που οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε μια βίαιη μετάλλαξη, δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί σε μια κατάσταση που δεν αφήνει χώρο στην πραγματική πολιτική. Δεν μπορούμε να συναινέσουμε στην αλλοπρόσαλη στρατηγική της νέας ηγετικής ομάδας, που σε ένα μήνα κατάφερε να μικρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα περισσότερο. Οι επιταγές των καιρών απαιτούν αποφασιστικά βήματα σε μια άλλη κατεύθυνση, και εμείς σήμερα κάνουμε το πρώτο.

Μένουμε ενεργοί στην υπόθεση της Αριστεράς, στην προσπάθεια για την διαμόρφωση ενός αριστερού χώρου που θα προσπαθεί να εκφράσει ξανά πλατιά κοινωνικά στρώματα. Ενεργοί στην προσπάθεια να αφουγκραστούμε και να απαντήσουμε στα σύγχρονα επίδικα, την ακρίβεια και την οικονομική κρίση, την στεγαστική κρίση και τις ανισότητες, την κλιματική κρίση, την νέα ψηφιακή εποχή, την προστασία των δημόσιων αγαθών, την διασφάλιση της ειρήνης και της δικαιοσύνης. Παλεύοντας ώστε η δική μας γενιά να καταφέρει να ζήσει καλύτερα στο παρόν και όχι σε κάποιο μακρινό μέλλον. Σε αλληλεπίδραση με τα κοινωνικά στρώματα που θέλουμε να εκπροσωπήσουμε και κυρίως τους νέους και νέες. Παρόντες και παρούσες στα κοινωνικά κινήματα της εποχής μας, συμβάλλοντας στην οικοδόμηση των κοινωνικών αντιστάσεων. Η εμπιστοσύνη στη συλλογική δράση και η ενίσχυση της κοινωνικής χρησιμότητας αποτελεί αναγκαία συνθήκη. Έχοντας ως παρακαταθήκη τους κοινούς μας αγώνες, την πίστη στην κυβερνώσα αριστερά που όμως δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ζωντανές κοινωνικές διεργασίες, χωρίς ταυτόχρονα να κληρονομούμε τις παθογένειες και τα λάθη του παρελθόντος, μένουμε πιστοί στον στρατηγικό μας στόχο, τον μετασχηματισμό της κοινωνίας σε σοσιαλιστική κατεύθυνση με δημοκρατία και ελευθερία.

Τίποτα δεν πάει χαμένο. Ο αγώνας συνεχίζεται.

Υπογράφοντες

Αλμπαχέι Άγγελος

Βλαχάκης Κωνσταντίνος

Γερολυμάτος Αλέξανδρος

Γεωργακοπούλου Μαρία

Γλέζος Βασίλης

Γρηγορίου Στέργιος

Ζάχαρης Λουκάς

Καββαδίας Τηλέμαχος

Κακοκέφαλου Καλλιόπη

Καραγκούνη Αρίστη

Κρύου Ευθυμία

Λαμπαδάς Ευθύμης

Λούκας Δημήτρης

Λυγερού Βιβή

Λυκοπάντης Γιώργος

Λυτρίβη Αγγελική

Μάντζιαρης Στέργιος

Μουσουλίδη Ασπασία

Πάντσιος Θανάσης

Παπαδόπουλος Χρήστος

Παπαδόπουλος Δημήτρης

Παυλής Ανδρέας

Ρήγας Άγης

Σαλαγιάννης Δημοσθένης

Σαρρή Κατερίνα

Σκουρλέτης- Εικοσιπένταρχος Νικηφόρος

Τοπαλίδης Γιάννης

Τόππος Γιώργος

Τσεφαλά Βίκυ

Χονδρορίζος Σταμάτης

Χόχορας Κωνσταντίνος

Χρυσάφης Αποστόλης



"Συγχαρητήρια" στον Μαμουλάκη που έκανε αντιπολίτευση με fake news και ξεφτιλίστηκε


 

Φθηνή αντιπολίτευση με fake news, χωρίς να επαληθεύουν ποτέ την είδηση, με αποτέλεσμα να κάνουν κακό στην εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ και στους ίδιους που ξεφτιλίζονται παραμυθιάζοντας τους πολίτες.

Ο Χάρης Μαμουλάκης, με fake news πήγε να κάνει κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με τον Προαστιακό.

Ο Μαμουλάκης, νέος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του κόμματος, με αφορμή μία είδηση σχετικά με ένα συρμό του Προαστιακού που υποτίθεται μπήκε σε λάθος ράγες και αντί για το αεροδρόμιο έφτασε στα Άνω Λιόσια, έκανε μία ανάρτηση στο «Χ» γράφοντας για το περιστατικό ότι η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η χώρα του «πάμε κι όπου βγει», διότι μπαίνεις σε ένα βαγόνι και δεν ξέρεις πού και αν θα φτάσεις.

Ο Μαμουλάκης για να κάνει την διαφορά, ώστε να δείξει ότι έχει λίγη σοβαρότητα, όφειλε να διασταυρώσει την είδηση πριν ασκήσει δημόσια κριτική από τη θέση του αρμόδιου τομεάρχη που δεν ξέρει τι του γίνεται. 

Αυτό που δεν έκανε ο Μαμουλάκης το έκανε η δημοσιογράφος της Καθημερινής, Δήμητρα Τριανταφύλλου, κάνοντας ρεπορτάζ για το ζήτημα και διαπίστωσε την αλήθεια: Η αλλαγή του συρμού δεν έγινε από κάποιο λάθος αλλά κατόπιν συνεννόησης του οδηγού με το κέντρο τηλεδιοίκησης στο ΣΚΑ λόγω κάποιας βλάβης. Μάλιστα η ταλαιπωρία των επιβατών κράτησε μόλις 10 λεπτά, καθώς στα Άνω Λιόσια τους περίμενε άλλος συρμός που τους μετέφερε κανονικά στο αεροδρόμιο. Επιπλέον οι επιβάτες ενημερώθηκαν άμεσα και εν κινήσει για το ζήτημα που προέκυψε. Φυσικά δεν υπήρξε ούτε κάποιος κίνδυνος για ατύχημα. 

O συρμός λοιπόν δεν μπήκε σε «λάθος ράγες», αλλά η αλλαγή έγινε κατόπιν συνεννόησης, με ενημέρωση, ασφάλεια και ελάχιστη καθυστέρηση για τους επιβάτες. 

Την γελοιότητα του Μαμουλάκη, που δεν φρόντισε να διασταυρώσει την είδηση την ακολούθησαν και ΜΜΕ παραπληροφορώντας του πολίτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για όσο ακόμα υπάρχει δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν έχει βάλει μυαλό.



Dimitra Triantafillou
την Παρασκευή

Σχεδόν όλο μου το timeline "κατακλύζεται" από την είδηση για το τρένο που δεν πήγε Αεροδρόμιο αλλά Άνω Λιόσια. Γράφουν όλα τα site: "ο συρμός μπήκε σε λάθος ράγες, με αποτέλεσμα αντί για το Αεροδρόμιο να πάει στην άλλη πλευρά του λεκανοπεδίου, ενώ λίγο έλειψε να συμβεί και ατύχημα.Έκπληκτοι οι επιβάτες είδαν να φτάνουν σε άλλο σταθμό από εκείνον για τον οποίο είχαν ξεκινήσει, με ό,τι επίπτωση επρόκειτο να έχει αυτό στη χρονική συνέπειά τους απέναντι στα αεροπορικά τους ταξί...

Δείτε περισσότερα
124
12
23