Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

5 Συλλήψεις από Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. σε Άλιμο και Καμίνια

 




  1. Συνελήφθη, βραδινές ώρες της 29-4-2024 στα Καμίνια, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 37χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί στο πλαίσιο της περιπολίας τους, κάλεσαν σε έλεγχο τον 37χρονο, την κίνηση του οποίου έκριναν ύποπτη.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε, όπλο με γεμιστήρα και -13 φυσίγγια.



Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

  1. Επιπλέον, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, βραδινές ώρες της 28-4-2024 στην περιοχή του Αλίμου, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, -4- αλλοδαποί, ηλικίας 33, 32, 31 και 29 ετών, για κλοπή.

Ειδικότερα, μετά από κλήση στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης για διάρρηξη σε οικία, ανωτέρω αστυνομικοί αφού διαπίστωσαν σημάδια διάρρηξης στην πόρτα της οικίας, ερεύνησαν τους χώρους και εντόπισαν στο εσωτερικό αυτής τον 33χρονο και τον 29χρονο.

Στο πλαίσιο αναζητήσεων, εντοπίστηκαν σε κοντινό σημείο ακόμα δύο συνεργοί και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αλίμου, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ανωτέρω αξιόποινης πράξης.

Μετά από έλεγχο στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.



Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Κατασχέθηκαν στις φυλακές Κορυδαλού ναρκωτικά, κινητά και μαχαίρι -Βρέθηκε μέχρι και wifi router


 

Ειδική επιχειρησιακή δράση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα στις Φυλακές Κορυδαλλού, με τη συνδρομή αστυνομικών της ΕΚΑΜ, της ΟΠΚΕ και αστυνομικού σκύλου.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την έρευνα στις Φυλακές Κορυδαλλού

«Ειδική επιχειρησιακή δράση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πραγματοποιήθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Τρίτη 30 Απριλίου 2024, στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ε.Κ.Α.Μ., της Ο.Π.Κ.Ε. και αστυνομικού σκύλου.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, σε -7- κελιά, κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης κατανεμημένες σε ισοβαρείς συσκευασίες καθώς και άλλα ευρήματα όπως κινητά τηλέφωνα και παρελκόμενα αυτών.

Πιο αναλυτικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-17,5- γραμμάρια κοκαΐνης, σε -35- ισοβαρείς συσκευασίες,

-14,4- γραμμάρια κάνναβης, σε -30- ισοβαρείς συσκευασίες,

-1- μαχαίρι,

-2- κινητά,

wifi router και

φορτιστής, καλώδιο και ακουστικά hands free.

Οι κατασχεμένες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, καθώς και το μαχαίρι θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση».





Πρόστιμο 9.000 δολαρίων στον Τραμπ για προσβολή δικαστηρίου


 

Ο δικαστής που προεδρεύει στη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη καταδίκασε  τον πρώην πρόεδρο σε πρόστιμο 9.000 δολαρίων για προσβολή δικαστηρίου και απείλησε ότι θα τον «φυλακίσει», επειδή παραβίασε την εντολή που του απαγορεύει να κάνει δηλώσεις εναντίον των μαρτύρων και των ενόρκων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ «προειδοποιείται ότι το Δικαστήριο δεν θα ανεχθεί να συνεχιστούν οι σκόπιμες παραβιάσεις των εντολών του και, εάν είναι απαραίτητο και αρμόζον, θα του επιβάλει ποινή φυλάκισης» αναφέρεται στη γραπτή απόφαση του δικαστή Χουάν Μέρτσαν.

Ο δικαστής ανακοίνωσε την απόφασή του ενώπιον του Τραμπ, κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης. Του επέβαλε πρόστιμο 1.000 δολαρίων για κάθε παραβίαση (εννέα συνολικά) της εντολής του, το μέγιστο που επιτρέπεται εκ του νόμου.

Ο πρώην πρόεδρος δικάζεται κατηγορούμενος για παραποίηση λογιστικών εγγράφων με σκοπό να αποκρύψει τα χρήματα που κατέβαλε για να μην αποκαλυφθεί ένα σεξουαλικό σκάνδαλο λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016. Κατέβαλε 130.000 δολάρια στην πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς για να εξασφαλίσει τη σιωπή της για την ερωτική επαφή που εκείνη έλεγε ότι είχαν το 2006, όταν ο Τραμπ ήταν ήδη παντρεμένος με τη Μελάνια. Ο ίδιος αρνείται ότι είχε σχέση με την Ντάνιελς.

Πριν ξεκινήσει η δίκη ο δικαστής απαγόρευσε στον Τραμπ να επιτίθεται φραστικά σε μάρτυρες και ενόρκους, όπως κάνει εκείνος τακτικά μέσω του ιστοτόπου του, του Truth Social. Από την πρώτη ημέρα της δίκης, στις 15 Απριλίου, οι εισαγγελείς ζήτησαν να τιμωρηθεί ο Τραμπ για δηλώσεις του εναντίον της Ντάνιελς και του πρώην δικηγόρου του, του Μάικλ Κόεν, που έχει μετατραπεί σε ορκισμένο εχθρό του και είναι βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση.

Ο Μέρτσαν διέταξε επίσης τον Τραμπ να διαγράψει τις αναρτήσεις από το Truth Social και από τον ιστότοπο της προεκλογικής εκστρατείας του.





Η στιγμή της σύλληψης του 36χρονου που επιτέθηκε με σπαθί στο Λονδίνο

 



Την στιγμή που οδήγησε στη σύλληψη του 36χρονου ο οποίος την Τρίτη πραγματοποίησε επίθεση με σπαθί στο νοτιοανατολικό Λονδίνο με αποτέλεσμα ένα 14χρονο παιδί να χάσει τη ζωή του, κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

Στο βίντεο φαίνονται έξι αστυνομικοί να επιχειρούν να προσεγγίσουν τον 36χρονο ο οποίος ακόμα κρατάει το σπαθί στα χέρια του.

«Μείνε ακίνητος» ακούγονται οι αστυνομικοί να φωνάζουν στον 36χρονο και στη συνέχεια του ρίχνουν με τρία διαφορετικά taser για να τον ακινητοποιήσουν.

Μετά την ακινητοποίηση του 36χρονου οι αστυνομικοί τον ενημέρωσαν ότι συλλαμβάνεται για φόνο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας, τα στοιχεία του οποίου παραμένουν ακόμα άγνωστα, δεν είχε ποινικό μητρώο και δεν ήταν γνωστός στις αρχές.



Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τα χτυπήματα στο πρατήριο καυσίμων στον Πειραιά και την κάβα στην Καλλιθέα

 


Ανακοίνωση σχετικά με τις συλλήψεις για τα χτυπήματα στο πρατήριο καυσίμων στον Πειραιά και την κάβα στην Καλλιθέα εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν 4 άτομα για την εμπλοκή τους σε δύο διαφορετικές υποθέσεις τοποθέτησης και ενεργοποίησης εκρηκτικών μηχανισμών, οι οποίες έλαβαν χώρα σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά καθώς και σε κάβα ποτών στην Καλλιθέα.

Πρόκειται για δύο 37χρονους αλλοδαπούς, οι οποίοι κατηγορούνται για την εμπλοκή τους στην υπόθεση έκρηξης στο πρατήριο υγρών καυσίμων, καθώς και 35χρονο αλλοδαπό και 39χρονο ημεδαπό, που όπως διαπιστώθηκε εμπλέκονται στην υπόθεση έκρηξης στη κάβα ποτών στην Καλλιθέα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, πρώτες πρωινές της Παρασκευής (8/3), οι δύο 37χρονοι αλλοδαποί, φορώντας κράνη και επιβαίνοντες σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, προσέγγισαν το πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά, και τοποθέτησαν Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό (Α.Ε.Μ.) σε γειτνιάζον οικόπεδο του πρατηρίου. Στη συνέχεια, τον ενεργοποίησαν και διέφυγαν επιβαίνοντας στην ίδια μοτοσικλέτα. Μάλιστα, προγενέστερα και μεταγενέστερα της έκρηξης οι δράστες κινήθηκαν με δύο οχήματα, τα οποία ενοικιάστηκαν με ψευδή στοιχεία, ενώ απ’ το χώρο που εξήχθη ο Α.Ε.Μ., στο ίδιο σημείο απέκρυψαν και την εν λόγω μοτοσικλέτα.

Για την υπόθεση έκρηξης στη κάβα ποτών στη Καλλιθέα, προέκυψε ότι, πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (11/3), ο 35χρονος αλλοδαπός και ο 39χρονος ημεδαπός, προσέγγισαν με δίκυκλη μοτοσικλέτα την εν λόγω κάβα. Ακολούθως, ο 39χρονος ημεδαπός αφού αποβιβάστηκε από την μοτοσικλέτα –ιδιοκτησίας του-, τοποθέτησε και ενεργοποίησε Α.Ε.Μ. στην είσοδο της κάβας και στη συνέχεια αμφότεροι διέφυγαν με την ίδια μοτοσικλέτα.

Και στις δύο υποθέσεις, από την τοποθέτηση των εκρηκτικών μηχανισμών λόγω του σημείου που είχαν τοποθετηθεί, θα μπορούσε να προκληθεί τραυματισμός ατόμου, ενώ προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές στην πρόσοψη του πρατηρίου, στην κάβα καθώς και σε παρακείμενα καταστήματα, διαμερίσματα και οχήματα.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των ερευνών διαπιστώθηκε ότι οι Α.Ε.Μ. που ενεργοποιήθηκαν στις δύο αυτές υποθέσεις αποτελούνταν από ισχυρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης, κοινό πυροκροτητή και βραδύκαυστο φυτίλι, ενώ η πυροδότησή τους έγινε με χρήση γυμνής φλόγας.

Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν μεσημβρινές ώρες χθες και πρωινές ώρες σήμερα, σε περιοχές της Αττικής, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα κατά συναυτουργία και της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της χθεσινής αστυνομικής επιχείρησης, ο ένας απ’ τους 37χρονους αλλοδαπούς επιχείρησε να διαφύγει τρέχοντας και κατά την ακινητοποίησή του, πρόβαλε σθεναρή αντίσταση χτυπώντας τους αστυνομικούς, ενώ ο έτερος 37χρονος αλλοδαπός, -για τον οποίο μάλιστα προέκυψαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις- επέδειξε πλαστό διαβατήριο και άδεια ικανότητας οδήγησης. Για τους λόγους αυτούς, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και για -κατά περίπτωση- βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων καθώς και πλαστογραφία.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της σημερινής αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη επιπλέον και ένας 23χρονος ημεδαπός καθώς στο όχημά του -στο οποίο εντοπίστηκε μαζί με τον 35χρονο αλλοδαπό- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο, δύο πλαστές πινακίδες καθώς και πιστόλι με γεμιστήρα με τρία φυσίγγια.

Σε σωματικές έρευνες καθώς και σε έρευνες σε οικίες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- τηλεφωνική συσκευή, 10 κινητά τηλέφωνα, πλαίσιο κάρτας SIM,

- αυτοσχέδια συσκευασία με ηρωίνη συνολικού μεικτού βάρους 5,9 γραμμαρίων,

- 400 ευρώ,

- 2 αναδιπλούμενα μαχαίρια, θήκη όπλου, 112 φυσίγγια,

- πιστόλι με γεμιστήρα με -7- φυσίγγια,

- πλήθος ιδιόχειρων σημειωμάτων με αναγραφές καταστημάτων, χρηματικών ποσών, ονομάτων και τηλεφώνων,

- ρουχισμός και υποδήματα μεταξύ των οποίων και μπλούζα που φορούσε δράστης κατά την έκρηξη,

- 2 πλαστά διαβατήρια, πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης και φωτοαντίγραφα 2 πλαστών ειδικών βεβαιώσεων νόμιμου διαμονής,

- πληθώρα αναβολικών ουσιών,

- αλεξίσφαιρο γιλέκο,

- μαύρη ζώνη μέσης με ενσωματωμένο μαχαίρι, τσαντάκι,

- 2 ασύρματοι και φακός- φάρος.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν για πλήθος αδικημάτων, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας.



Έφοδος της αστυνομίας στο Κολούμπια μετά την κατάληψη κτιρίου - Δεκάδες φιλοπαλαιστίνιοι που δεν ήταν φοιτητές συνελήφθησαν

 


Η αστυνομία της Νέας Υόρκης εισέβαλε στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια το βράδυ της Τρίτης (τοπική ώρα), μετά την κατάληψη κτιρίου από φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές.

Το Κολούμπια ήταν το πανεπιστήμιο από το οποίο ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις που εν τέλει εξαπλώθηκαν σε πολλά άλλα πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Διαδηλωτές-φοιτητές όλες αυτές τις ημέρες είχαν στρατοπεδεύσει με σκηνές στην πανεπιστημιούπολη, ενώ πριν μια μέρα προχώρησαν στην κατάληψη κτιρίου.

Οι τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν αστυνομικούς να εισέρχονται στο πανεπιστήμιο που βρίσκεται στο Άνω Μανχάταν.



Νωρίτερα, αξιωματούχοι του Πανεπιστημίου Columbia απείλησαν με ακαδημαϊκή αποβολή τους φοιτητές που κατέλαβαν το Hamilton Hall.

Η αστυνομία μπήκε στο πανεπιστήμιο κατόπιν αιτήματος των πανεπιστημιακών αρχών μετά την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των διαδηλωτών.

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να εμποδίσουν την εισβολή των αστυνομικών. Λίγη ώρα αργότερα οι αρχές εξήλθαν των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων έχοντας συλλάβει περίπου 20 διαδηλωτές.

Σε ανακοίνωσή του, το πανεπιστήμιο ανέφερε ότι η απόφαση για την κλήση της αστυνομίας "ελήφθη για να αποκατασταθεί η ασφάλεια και η τάξη στην κοινότητά μας".

'Λυπούμαστε που οι διαδηλωτές επέλεξαν να κλιμακώσουν την κατάσταση με τις ενέργειές τους', αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αφού το Πανεπιστήμιο έμαθε κατά τη διάρκεια της νύχτας ότι το Hamilton Hall είχε καταληφθεί, βανδαλιστεί και αποκλειστεί, ανέφερε ότι δεν είχε άλλη επιλογή.

'Το προσωπικό της δημόσιας ασφάλειας του Κολούμπια αναγκάστηκε να βγει από το κτίριο και ένα μέλος της ομάδας των εγκαταστάσεών μας απειλήθηκε. Δεν θα διακινδυνεύσουμε την ασφάλεια της κοινότητάς μας ή το ενδεχόμενο περαιτέρω κλιμάκωσης".

Η κατάληψη του Hamilton Hall ξεκίνησε τη νύχτα όταν διαδηλωτές έσπασαν τα τζάμια και κατέλαβαν το κτίριοl, αναρτώντας πανό που έγραφε "Hind's Hall", μετονομάζοντας συμβολικά το κτίριο με το όνομα ενός 6χρονου παιδιού από τη Παλαιστίνη που σκοτώθηκε στη Γάζα από τον ισραηλινό στρατό.

Λίγες ώρες πριν την εισβολή της αστυνομίας στο Κολούμπια, ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς και αξιωματούχοι της αστυνομίας της πόλης δήλωσαν ότι η κατάληψη του Hamilton Hall υποκινήθηκε από «εξωτερικούς ταραχοποιούς» που δεν έχουν καμία σχέση με το Κολούμπια και είναι γνωστοί στις αρχές επιβολής ότι προκαλούν άνομες πράξεις.

Σύμφωνα με τις Αρχές, οι βανδαλισμοί, η χρήση οδοφραγμάτων για τον αποκλεισμό εισόδων και η καταστροφή των καμερών ασφαλείας, οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα.

Ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς σημείωσε πως ορισμένοι από τους φοιτητές διαδηλωτές δεν είχαν πλήρη επίγνωση των «εξωτερικών παραγόντων» που βρίσκονται ανάμεσά τους.

«Δεν μπορούμε και δεν θα επιτρέψουμε αυτό που θα έπρεπε να είναι μια ειρηνική συγκέντρωση να μετατραπεί σε βίαιο θέαμα που δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό. Δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι να γίνει ακόμη πιο σοβαρή αυτή η κατάσταση. Αυτό πρέπει να τελειώσει τώρα», είπε ο δήμαρχος.

Ένας από τους ηγέτες των φοιτητών της διαδήλωσης, ο Μαχμούντ Χαλίλ, Παλαιστίνιος λόγιος που φοιτά στη Σχολή Διεθνών και Δημοσίων Υποθέσεων της Κολούμπια με φοιτητική βίζα, αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς ότι οι ξένοι ξεκίνησαν την κατοχή της Σχολής, λέγοντας στο Reuters πως «είναι φοιτητές».