Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Ο εισαγγελέας ζήτησε την ποινική έρευνα για την εταιρία του Κασσελάκη για παραβίαση Πόθεν Έσχες



Εισαγγελική έρευνα για ενδεχόμενη παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες ξεκινά η Εισαγγελία πρωτοδικών για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη.

Η έρευνα που διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος έχει στόχο να διακριβωθεί αν ο Στέφανος Κασσελάκης έχει παραβιάσει τον νόμο για τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης και ειδικότερα τις διατάξεις που αφορούν την απαγόρευση συμμετοχής σε διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών, που έχουν έδρα πραγματική ή καταστατική στην αλλοδαπή στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο εθνικό ή το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η εισαγγελική παρέμβαση ήρθε μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων περί δανείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω εταιρείας του στην Αμερική, στο ταμείο του κόμματος προκειμένου να γίνουν πληρωμές σε εργαζόμενους σε ΜΜΕ. 

Για την υπόθεση υπήρξε δημόσια αντιπαράθεση με αφορμή την απόλυση από τον κ. Κασσελάκη, του μέχρι πρότινος οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θύμιου Γεωργόπουλου.

Ο τελευταίος σε πρόσφατη ανάρτησή του ανέφερε ότι το επίμαχο δάνειο του Στέφανου Κασσελάκη μπήκε στον λογαριασμό της Left Media ΑΕ, ουσιαστικά χωρίς να χρειάζεται, καθώς το δώρο και η μισθοδοσία των εργαζομένων είχε ήδη καταβληθεί. Έτσι, σύμφωνα με τον μέχρι πρότινος οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, το ποσό επιστράφηκε «στις 4/1/2024 μόλις μας έγιναν γνωστά τα στοιχεία του λογαριασμού που έπρεπε να κατατεθεί η επιστροφή της (αχρησιμοποίητης) τραπεζικής οφειλής».

Την έρευνα με εντολή του κ. Ελευθεριάνου ανέλαβε ο εισαγγελέας Δημήτρης Νομικός.



Κάνοντας ζωάρα ο φαιδρός τουρίστας Κασσελάκης με σκυλάκι και σύζυγο, κάνει κριτική στον Μητσοτάκη

 


Γλέντια και lifestyle για το φαιδρό νούμερο του ΣΥΡΙΖΑ που καθημερινά προκαλεί κάθε σοβαρό άνθρωπο που τον παρακολουθεί, κάνοντας κριτική με αγκαλιά το σκυλάκι του και τον σύζυγο δίπλα.

Ο τρόπος που πολιτεύεται το απόλυτο νούμερο της πολιτικής σκηνής του τόπου Στέφανος Κασσελάκης, δείχνει ότι ο λαϊκισμός είναι στον αίμα του, και οι επιθέσεις κακίας και οχι σοβαρότητας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, δείχνουν το ποιος είναι πραγματικά.

Οι ειρωνίες εναντίον του πρωθυπουργού, λές και έχει βγεί ο Κασσελάκης σε πρωινή εκπομπή, η στο GNTM τον ξεφτιλίζουν περισσότερο στα μάτια των Ελλήνων πολιτών, και επειδή κάνει ζωάρα σε βάρος των κορόιδων του ΣΥΡΙΖΑ που τον ψήφισαν, είπε να κάνει και φαιδρή κριτική, όπως πάντα.

Σε κακίες και όχι πολιτική ουσία προέβη ο Στέφανος Κασσελάκης, με αφορμή την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε σούπερ μάρκετ προκειμένου να διαπιστώσει την αποδοτικότητα των πρόσφατων κυβερνητικών μέτρων για την ακρίβεια.

«Την επόμενη φορά ας ντυθεί κάτι άλλο, γιατί η στολή "πελάτης σουπερμάρκετ" πάλιωσε, και είναι και προκλητική προς το κοινό αίσθημα», γράφει σε ανάρτησή του ο τουρίστας του ΣΥΡΙΖΑ, από τις διακοπές του στη Γορτυνία, σηκώνοντας το ποτήρι ο φαιδρός δήθεν ότι παλεύει για την ακρίβεια, με τον σύζυγο δίπλα όλο χαρά.

Η προκλητική ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη έρχεται από υπερπολυτελές ξενοδοχείο της περιοχής όπου θα βρίσκεται μέχρι τα τέλη της εβδομάδας για λίγη ξεκούραση πριν τον στρατό, που θα υπηρετήσει μόλις 15 ημέρες εξοργίζοντας όσους έχουν υπηρετήσει την πατρίδα.

Η ανάρτηση του φαιδρού τουρίστα Στέφανου Κασσελάκη:

«Οι μόνοι έλεγχοι που γίνονται στην αγορά είναι οι «απροειδοποίητες» -συνοδεία 40 καμερών- επισκέψεις του Πρωθυπουργού σε σουπερμάρκετ μια φορά το τρίμηνο, με τις οποίες δίνει πάντα «μάχη κατά της ακρίβειας» και πάντα τη χάνει.

Στον ίδιο χώρο που ο Πρωθυπουργός μπαίνει για σόου, οι πολίτες μπαίνουν για να ψωνίσουν, οπότε καλό θα είναι να μην τους εμπαίζουμε.

Αντί για οτιδήποτε άλλο παραθέτω στον Πρωθυπουργό -ενόψει Τσικνοπέμπτης- τις αυξήσεις στο κρέας, από χθεσινό ρεπορτάζ του MEGA.

Την επόμενη φορά ας ντυθεί κάτι άλλο, γιατί η στολή «πελάτης σουπερμάρκετ» πάλιωσε, και είναι και προκλητική προς το κοινό αίσθημα».



Προφυλακιστέος ο 34χρονος που ξυλοκόπησε άγρια και έλουσε με χλωρίνη την 32χρονη σύζυγό του

 


Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 34χρονος που ξυλοκόπησε άγρια τη 32χρονη σύζυγό του στο Άργος, την περασμένη Παρασκευή.

Ειδικότερα, ο 34χρονος δράστης, πέρασε σήμερα το πρωί το κατώφλι του εισαγγελέα, στο Δικαστικό Μέγαρο Ναυπλίου, ώστε να απολογηθεί για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του.



Ο 34χρονος δράστης, αφού προκάλεσε επικίνδυνες σωματικές βλάβες στη σύζυγό του χτυπώντας την με σίδερο, στην συνέχεια την περιέλουσε με χλωρίνη. Υστερα την μετέφερε στο Τ.Ε.Π. του Γενικού Νοσοκομείου Τρίπολης.

Η 32χρονη παρέμεινε στο νοσοκομείο για εξετάσεις μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, οπότε και έλαβε εξιτήριο.



Η 32χρονη γυναίκα μιλώντας στην κάμερα του τοπικού μέσου argolikeseidhseis.gr, το πρωί της Τρίτης έξω από τα δικαστήρια Ναυπλίου περιέγραψε τα όσα βίωσε στα χέρια του 34χρονου:

«Σηκώθηκε 3 η ώρα, εγώ κοιμόμουν και με ξύπνησε. Είχε τόσα νεύρα, είχε ιδρώσει ολόκληρος και μου λέει "Σήκω, προχώρα στο μπάνιο. Αυτό το μπάνιο θα το θυμάσαι μια ζωή, εκεί θα χύσεις αίμα".

Μου πέταξε όλα τα υγρά, ό,τι είχε μέσα στο μπάνιο, κρεμοσάπουνα, γάλατα, μουστάρδες, χλωρίνη, υγρό πλυντηρίου. Είχε πάρει το μαχαίρι μαζί του. Είχε πάρει δυο μαξιλαροθήκες, τη μια τη βούτηξε στη λεκάνη.

Μου την έβαλε στο στόμα, μου έβαλε και το κεφάλι στη λεκάνη. Μετά μου έβαλε τη μαξιλαροθήκη στον λαιμό. Με έπνιγε… Μου έβαλε και το μαχαίρι στον λαιμό… Μου τραβούσε τα μαλλιά, με χτυπούσε στον καθρέφτη… Μου έλεγε "κοίτα πώς είσαι ποιος θα σε πάρει"».

Όπως περιέγραψε, ο σύζυγός της τη χτύπησε με το σίδερο στο πρόσωπο, την απείλησε ότι θα τη σκοτώσει και την κακοποίησε σεξουαλικά με το κινητό της, το οποίο το είχε σπάσει λίγο νωρίτερα: «Μετά μου έβαλε τη λωρίδα του παντελονιού στον λαιμό… Μου είπε "Θα σε σκοτώσω!". Πήρε το σίδερο και μου το κοπάνησε στο πρόσωπο. Το ψωμί το βούτηξε σε νερό με χλωρίνη, μου το πέταξε στο πρόσωπο. Μου το έβαλε και κάτω… Μετά με έπλυνε να μην πάθω εγκαύματα. "Πλύσου γρήγορα μη καείς. Το μυαλό σου δε θα το πειράξω γιατί το θέλω για τα παιδιά μου. Θα σου πειράξω τα μάτια", μου είπε. Άρχισε τα ίδια μέσα στο αμάξι. "Ό,τι σου έκανα το έκανα για καλό, ένα μάθημα της έδωσα. Το έκανα από αγάπη", έλεγε. Πριν δύο βδομάδες με είχε πάει στον Ισθμό για να με πετάξει».



Επιμένει ο Γεωργόπουλος με σοβαρές αιχμές για «εξόχως προβληματικά» δάνεια και οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ



Επιμένει ο απολυθείς οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ Θύμιος Γεωργόπουλος, ο οποίος μετά τις χθεσινές του «βόμβες» έστειλε επιστολή στη γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγκου.

Η επιστολή του Θύμιου Γεωργόπουλου στον ΣΥΡΙΖΑ

Προς

Την σ. Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ,

Ράνια Σβίγκου

και τις συντρόφισσες και συντρόφους μέλη της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Μετά την αιφνίδια απόλυσή μου από τη θέση του Διευθυντή του κόμματος, (με απόφαση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη) το απόγευμα της 29-02-2024, χωρίς να μου επιτραπεί καν την επομένη το πρωί να έχω τον χρόνο να παραδώσω και να χαιρετήσω τους συντρόφους μου, παρακαλώ να με ενημερώσετε:

1) Αν πρόκειται να συνεδριάσει η ΠΓ προκειμένου να επικυρώσει την απόφαση απομάκρυνσής μου από τη θέση ευθύνης που με απόφασή της κατείχα.

2) Αν θα με καλέσετε στην επόμενη συνεδρίαση προκειμένου να ενημερώσω τα μέλη του οργάνου για τα πραγματικά και εξόχως ανησυχητικά γεγονότα σε σχέση με το δανεισμό και τα οικονομικά του κόμματος.

3) Αν στην επόμενη συνεδρίαση της ΚΕ θα υπάρχει θέμα για την οικονομική κατάσταση του κόμματος προκειμένου να κάνω τον απολογισμό μου και να ενημερώσω το όργανο που με βάση το καταστατικό έχει την ευθύνη των οικονομικών του κόμματος.


Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Θύμιος Γεωργόπουλος



Αυστηρά μέτρα στα σχολεία οι γονείς θα πληρώνουν τις ζημιές - Αποβολές και τιμωρίες για παραβατικότητα

 



Αυστηροποίηση του ποινολογίου προωθεί το υπουργείο Παιδείας για να αντιμετωπίσει το bullying και την ενδοσχολική βία. 

Μεταξύ άλλων επαναφέρει την πενθήμερη αποβολή και κάνει ευκολότερη την οριστική αποβολή από το σχολείο για να αντιμετωπίσει την παραβατικότητα και τους κακοποιούς μαθητές.

Τα μέτρα αναμένεται να παρουσιαστούν επισήμως εντός του Μαρτίου και σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» και θα έχουν άμεση εφαρμογή. 

Προβλέπεται επίσης πως τις ζημιές που σημειώνονται στα σχολεία από πράξεις των παραβατικών μαθητών θα τις πληρώνουν οι γονείς τους.

η αυστηροποίηση των ποινών με την επαναφορά της 5θήμερης αποβολής,

θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε ο σύλλογος διδασκόντων να μπορεί ευκολότερα να αποβάλλει έναν μαθητή και

θα επανέλθει διαχωρισμός των απουσιών σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες

και οι ζημιές που προκαλούνται απο μαθητές θα πληρώνονται στο ακέραιο απο τους γονείς τους.

Επίσης θα συνταχθούν πρωτόκολλα αντιμετώπισης των περιστατικών ενδοσχολικής βίας, ενώ τα παιδιά θα μπορούν να απευθύνονται για τα προβλήματα που τα απασχολούν εντός του σχολείου στους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, χωρίς να έχουν σχετική συναίνεση γονέων.

Τέλος προγραμματίζεται να ξεκινήσει και μια καμπάνια εθνικής εμβέλειας με μηνύματα για την εξάλειψη του φαινομένου σε όλες τις εμπλεκόμενες κοινωνικές ομάδες: μαθητές – δάσκαλοι, καθηγητές και γονείς, στην οποία θα συμμετέχουν το υπουργείο Παιδείας και άλλα εμπλεκόμενα υπουργεία και δημόσιοι φορείς. 



Συνελήφθη 20χρονος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του 34χρονου


 

Από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, εντοπίστηκε και συνελήφθη δυνάμει εντάλματος, χθες το βράδυ (4-3-2024) ένας 20χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο, παράνομη οπλοφορία κατ΄ εξακολούθηση και οπλοχρησία.

Το περιστατικό, στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται είχε γίνει στις 2 Φεβρουαρίου τα ξημερώματα, σε πάρκο στην οδό Σιδηροκάστρου στο Βοτανικό όπου είχε τραυματιστεί ένας 34χρονος με καταγωγή από την Αλβανία. 

Στην υπόθεση εμπλέκονται-συνολικά- τρία άτομα: δύο 20χρονοι και ένας 18χρονος οι οποίοι είχαν ταυτοποιηθεί.

Όπως προέκυψε, από την έρευνα της αστυνομίας, ο 20χρονος, ο οποίος φέρεται να είχε προσωπικές και οικονομικές διαφορές με το θύμα και επέβαινε σε αυτοκίνητο με τους άλλους δύο, πλησίασε τον 34χρονο και τον πυροβόλησε.

Στη συνέχεια και οι τρείς διέφυγαν ενώ ο τραυματίας οδηγώντας για λίγα μέτρα μέχρι την Ιερά οδό συνάντησε διερχόμενο περιπολικό. Οι αστυνομικοί του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και τον μετέφεραν σε νοσοκομείο.

Τα στοιχεία και των άλλων δύο που επέβαιναν στο αυτοκίνητο είναι γνωστά και αναζητούνται από την αστυνομία.



Αυτοψία Μητσοτάκη σε σούπερ μάρκετ

 


Ενημερωτικό σημείωμα για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε σούπερ μάρκετ στην Αθήνα.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το πρωί σούπερ μάρκετ στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, ενημερώθηκε για την πορεία εφαρμογής των τεσσάρων διαρθρωτικών μέτρων κατά των ανατιμήσεων που τέθηκαν σε ισχύ την 1η Μαρτίου και για τη συνδυαστική επίδρασή τους μαζί με άλλες κυβερνητικές πρωτοβουλίες, όπως η μόνιμη μείωση τιμής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τους υπεύθυνους του καταστήματος για την πτώση των αρχικών τιμών σε 4.000 και πλέον βασικά προϊόντα στους τιμοκαταλόγους των προμηθευτών που έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες, και για το πώς αποτυπώνεται η εξέλιξη αυτή στις τελικές τιμές στο ράφι, προς όφελος των καταναλωτών.

Ο Πρωθυπουργός είχε επίσης την ευκαιρία να διαπιστώσει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα του πλαφόν στο περιθώριο κέρδους στο βρεφικό γάλα, όπου οι τιμές έχουν μειωθεί μεταξύ 15 και 20%.



Μετά την επίσκεψή του στο σούπερ μάρκετ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε την ευκαιρία σήμερα, μαζί με τον Υπουργό, να κάνουμε μία επίσκεψη σε ένα σούπερ μάρκετ στο κέντρο της Αθήνας για να διαπιστώσουμε στην πράξη την αποδοτικότητα των πρόσφατων μέτρων που ρύθμισε η κυβέρνηση σχετικά με τη μείωση των τιμών σε μια σειρά από κωδικούς, περί τους 4.000, καταναλωτικά προϊόντα, απορρυπαντικά. Ήδη οι πολίτες μπορούν να τα βλέπουν σε χαμηλότερες τιμές στο ράφι.

Προφανώς και δεν έχουμε αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ακρίβειας. Είναι μία συνεχιζόμενη μάχη, όπως έχουμε πει πολλές φορές, αλλά πιστεύω ότι είναι ένα σημαντικό βήμα, διαρθρωτικό βήμα, το οποίο αφορά την ίδια τη λειτουργία της αγοράς, το οποίο τελικά θα έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα -αυτό ελπίζουμε- με μειωμένες τιμές για τον καταναλωτή σε μια σειρά από σημαντικά προϊόντα.

Να ξεχωρίσω ιδιαίτερα το βρεφικό γάλα, ένα προϊόν το οποίο μας είχε απασχολήσει πολύ. Και με την παρέμβαση την οποία κάναμε, ουσιαστικά ρυθμίζοντας το περιθώριο του κέρδους, βλέπουμε μειώσεις οι οποίες είναι μεταξύ 15% και 20%. Μειώσεις σημαντικές, ειδικά για τους νέους γονείς, καθώς οι τιμές το τελευταίο διάστημα είχαν όντως ξεφύγει. Και η προσπάθεια προφανώς συνεχίζεται.

Ευχαριστώ πολύ».



Εργαλειοποίηση καταγγέλει ο διοικητής 4ης ΥΠΕ - Υπόλογος ο διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Θεαγένειου

 



Τη φωτογραφία, συνοδευόμενη από καταγγελία για τις ελλείψεις στο Θεαγένειο, δημοσιοποίησε ο διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, Δημήτρης Τζιλβές, με συναδέλφους του να κάνουν λόγο για χρόνιο πρόβλημα στο συγκεκριμένο τμήμα.

Μιλώντας στο MEGA, ο Δημήτρης Τσαλικάκης, διοικητής 4ης ΥΠΕ, σημειώνει:

«Είναι μια εικόνα που μας θλίβει, όλα θα φανούν και όλα θα βγουν στο φως. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος του συστήματος υγείας να βγάζει κάτι τέτοιο, για μένα είναι εργαλειοποίηση».

«Υπήρχαν διαθέσιμα κρεβάτια, αυτό μπορώ να το πω. Ακόμα και να μην υπήρχε ένα διαθέσιμο κρεβάτι, υπάρχουν τα φορεία, υπάρχουν τρόποι. (…) Δίπλα ακριβώς είναι η χειρουργική κλινική. Υπήρχαν 16 άδεια κρεβάτια, ακόμα και να μην υπήρχε χώρος ανάνηψης ή να ήταν κατειλημμένος, θα μπορούσε να ζητηθεί ένα κρεβάτι».

Γεωργιάδης: Κατεπείγουσα ΕΔΕ για το περιστατικό στο Θεαγένειο

Επείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την ανάρτηση φωτογραφίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του διευθυντή της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Θεαγένειου Νοσοκομείου, Δημήτρη Τζιλβέ, που απεικονίζει ασθενή ξαπλωμένο σε καρέκλες.



ΚΤΗΝΟΣ στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου πέταξε στα σκουπίδια 10 κουτάβια

 


Εικόνες ντροπής βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτοντας ότι η κακοποίηση σε βάρος των ζώων συνεχίζεται από ορισμένα ΚΤΗΝΗ που αδιαφορούν για τα κακούργημα που διαπράττουν.

Στο Ηράκλειο Κρήτης και συγκεκριμένα στο Αρκαλοχώρι του δήμου Μινώα Πεδιάδας, παρατηρήθηκε βία σε βάρος δέκα κουταβιών από ένα υπάνθρωπο ΚΤΗΝΟΣ, που πέταξε μέσα σε τσουβάλι 10 κουτάβια.

Τα κουτάβια ήταν μόλις λίγων ημερών, καθώς δεν είχαν ανοίξει καν τα μάτια τους και βρέθηκαν ευτυχώς ζωντανά.

Σε σχετική ανάρτηση στο Facebook ο Σύλλογος «Φίλοι των ζώων Μινώα Πεδιάδας» γράφει:

«Νέα εγκατάλειψη στο Αρκαλοχώρι!! Ασυνείδητος κάτοικος της περιοχής πιθανότατα αφού γέννησε η σκυλίτσα του της τα πήρε και τα πέταξε σε ένα χωράφι!! Ακόμα με κλειστά ματάκια μόλις λίγων ημερών !

Δέκα κουτάβια αναζητούν φιλοξενία άμεσα!! Δεν είναι εύκολο να επιζήσουν και να τα φροντίσει ένας εθελοντής!!Βοηθήστε να τους δώσουμε την ευκαιρία να ζήσουν! Όποιος μπορεί να φιλοξενήσει ένα τουλάχιστον κουτάβι θα βοηθούσε πολύ !! Παρακαλώ κοινοποιήσετε για να τα σώσουμε!».

app-facebook
Facebook Watch
<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F100064377084395%2Fvideos%2F3825366044351262%2F%3Fref%3Dembed_video&show_text=0&width=560" width="560" height="322" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>
Copy
Learn more about embedding Facebook videos on our developer site.
Embed code
Share

Νέα εγκατάλειψη στο Θραψανο!!! Ασυνείδητος κάτοικος της περιοχής πιθανότατα αφού γέννησε η σκυλίτσα του της τα πήρε και τα πέταξε σε ένα χωράφι!! Ακόμα με κλειστά ματάκια μόλις λίγων ημερών ! Δέκα κουτάβια αναζητούν φιλοξενία άμεσα!! Δεν είναι εύκολο να επιζήσουν και να τα φροντίσει ένας εθελοντής!!Βοηθήστε να τους δώσουμε την ευκαιρία να ζήσουν!!Οποίος μπορεί να φιλοξενήσει ένα τουλάχιστον κουτάβι θα βοηθούσε πολύ !! Παρακαλώ κοινοποιήσετε για να τα σώσουμε!!



Διασυνοριακή επιχείρηση «CHAI FAKE» για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε πλαστά χαρτονομίσματα


 

Η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε σε διασυνοριακή επιχείρηση με την κωδική ονομασία «CHAI FAKE» για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε πλαστά χαρτονομίσματα.

Την υπόθεση χειρίστηκε ως σημείο επαφής η Υποδιεύθυνση Περιουσιακών Δικαιωμάτων Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου (Εθνικό Γραφείο Europol και S.I.Re.N.E.) και τη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Προηγήθηκαν έρευνες των ιταλικών Αρχών για τη διακρίβωση της δράσης τουλάχιστον 18 ομοεθνών αλλοδαπών, οι οποίοι παρήγαγαν στην Ιταλία πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ και τα διακινούσαν σε Ελλάδα, Γαλλία και Ισπανία.

Όπως προέκυψε, επρόκειτο για μέλη εγκληματικής οργάνωσης με κύριο χαρακτηριστικό ότι η παραγωγή των χαρτονομισμάτων γινόταν χειροποίητα, χρησιμοποιώντας ειδικό μελάνι και υδατογραφήματα, καθιστώντας αδύνατη την αναγνώρισή τους από μηχανές ανίχνευσης γνησιότητας.

Μάλιστα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών των ιταλικών αρχών, τον Ιούλιο του 2023 είχε συλληφθεί στη χώρα μας από τη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, αλλοδαπός ο οποίος κατείχε -125- πλαστά χαρτονομίσματα των -100- ευρώ.

Ακολούθως, για τον τερματισμό της δράσης του συνόλου του κυκλώματος, οργανώθηκε από τις ιταλικές Αρχές η διασυνοριακή επιχείρηση με την κωδική ονομασία «CHAI FAKE», με τον συντονισμό της EUROPOL και τη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας και των ισπανικών και γαλλικών Αρχών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά την Κοινής Ημέρα Δράσης την 13 Φεβρουαρίου 2024, συνελήφθησαν, με ευρωπαϊκά εντάλματα, συνολικά -10- άτομα σε Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα.

Ειδικότερα, στη χώρα μας συνελήφθη ο ανωτέρω αλλοδαπός ο οποίος ήταν ήδη προσωρινά κρατούμενος για τον παραπάνω λόγο σε Κατάστημα Κράτησης, ενώ στην Ιταλία συνελήφθησαν -7- και στην Ισπανία -2- έτερα μέλη. Παράλληλα, σε έρευνες σε ιταλικές πόλεις εντοπίστηκε πλήρως εξοπλισμένος χώρος κατάρτισης πλαστών χαρτονομισμάτων.

Επιπλέον, με τη συμβολή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση ενός ακόμη μέλους της οργάνωσης, το οποίο κατά το παρελθόν στη χώρα μας είχε απασχολήσει για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων ενώ είχε εκτίσει και ποινή για αρπαγή και ληστεία.

Πληροφοριακό υλικό για την επιχείρηση έχει ανακοινωθεί και από τις Αρχές της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Οι έρευνες συνεχίζονται.



36.957 έλεγχοι και 12.447 παραβάσεις βεβαιώθηκαν από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, το πρώτο δίμηνο του 2024


 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για την πρόληψη και αντιμετώπιση παραβατικών και αντικοινωνικών συμπεριφορών, που αποδεδειγμένα οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών, ενώ θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή και ασφαλή κίνηση και κατ’ επέκταση τη ζωή των πολιτών.

Ως αποτέλεσμα, τον μήνα Φεβρουάριο υπερδιπλασιάστηκαν οι έλεγχοι και οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, στην υπέρβαση ορίων ταχύτητας, στην αποτροπή και καταστολή των αυτοσχέδιων αγώνων και στη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους.

Συνολικά, το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2024 διενεργήθηκαν -36.957- έλεγχοι και βεβαιώθηκαν -12.447- παραβάσεις, από τις οποίες -1.736- για παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων, -1.406- για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, -960- για μη χρήση κράνους, -899- για υπερβολική ταχύτητα και -486- για μέθη.

Παράλληλα, αφαιρέθηκαν -2.056- άδειες ικανότητας οδήγησης, -2.006- άδειες κυκλοφορίας και -833- πινακίδες, ενώ ακινητοποιήθηκαν -963- οχήματα.

Πιο αναλυτικά, τον Φεβρουάριο διενεργήθηκαν 24.827 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων, ενώ βεβαιώθηκαν 8.425 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν αφορούσαν:


999 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,

996 για παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων,

861 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,

575 σταθμεύσεις,

540 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,

382 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος και -19- πλημμεληματικού χαρακτήρα,

379 για υπερβολική ταχύτητα,

383 για θόρυβο,

301 για παραβάσεις ΚΤΕΟ,

124 για ωράριο εργασίας-ταχογράφοι,

  59 για στέρηση ασφαλιστήριου συμβολαίου,

  54 για επικίνδυνους ελιγμούς,

  44 για χρήση κινητού τηλεφώνου,

  44 για επίδειξη οδηγικών ικανοτήτων,

  31 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,

  14 για αυτοσχέδιους αγώνες και

4.045 λοιπές παραβάσεις.

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 736 ζεύγη πινακίδων, 1.558 άδειες κυκλοφορίας, 1.373 άδειες ικανότητας οδήγησης, ενώ ακινητοποιήθηκαν 774 οχήματα.

Το μήνα Ιανουάριο διενεργήθηκαν 12.130 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων, βεβαιώθηκαν 4.022 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν αφορούσαν:


743 σταθμεύσεις,

740 για παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων,

520 για υπερβολική ταχύτητα,

407 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,

141 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,

122 για θόρυβο,

104 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος και -8- πλημμεληματικού χαρακτήρα,

100 για παραβάσεις ΚΤΕΟ,

  99 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,

  86 για ωράριο εργασίας-ταχογράφοι,

  27 για επικίνδυνους ελιγμούς,

  17 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,

  16 για στέρηση ασφαλιστήριου συμβολαίου,

  15 για χρήση κινητού τηλεφώνου,

  13 για επίδειξη οδηγικών ικανοτήτων,

    5 για αυτοσχέδιους αγώνες και

1.825 λοιπές παραβάσεις.

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 97 ζεύγη πινακίδων, 448 άδειες κυκλοφορίας, 683 άδειες ικανότητας οδήγησης, ενώ ακινητοποιήθηκαν 189 οχήματα.

Η Ελληνική Αστυνομία, αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας και στο πλαίσιο αυτό οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.




ΟΗΕ: Έκθεση για ομαδικούς βιασμούς στη Γάζα από τρομοκράτες της Χαμάς

 


Αποκαλυπτικά και ανατριχιαστικά στοιχεία για ομαδικούς βιασμούς και άλλες πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης κατά τη διάρκεια της επίθεσης που εξαπέλυσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου του 2023 στο Ισραήλ επικαλούνται εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ.

«Συλλέχθηκαν αξιόπιστες και εμπεριστατωμένες πληροφορίες, ενδεικτικές διαφόρων μορφών σεξουαλικής βίας, συμπεριλαμβανομένων του ακρωτηριασμού γεννητικών οργάνων, σεξουαλικών βασανιστηρίων ή σκληρής, απάνθρωπης και ταπεινωτικής μεταχείρισης», αναφέρεται στην 24σέλιδη έκθεση του Οργανισμού, δείχνοντας την κτηνωδία των τρομοκρατών της Χαμάς.

Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων, με επικεφαλής την ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για τη σεξουαλική βία σε ένοπλες συρράξεις Πραμίλα Πάτεν, βρέθηκε στο Ισραήλ από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 14 Φεβρουαρίου. Τα μέλη της αποστολής του Οργανισμού αναφέρουν, μεταξύ άλλων, πως υπάρχουν «βάσιμοι λόγοι να πιστεύουν ότι τέτοιου είδους βία μπορεί να συνεχίζεται».

Οι τρομοκράτες της Χαμάς έχουν αρνηθεί τις καταγγελίες περί σεξουαλικής βίας.

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει ένα ηχηρό κατηγορώ στον ΟΗΕ για την αντίδρασή του στην επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς. Ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας Ισραέλ Κατς ανακοίνωσε την ανάκληση του ισραηλινού πρεσβευτή στον ΟΗΕ Γκιλάντ Ερντάν για διαβουλεύσεις, κατηγορώντας τον ΟΗΕ για προσπάθεια αποσιώπησης της έκθεσης

Με αφορμή δήλωση του Αντόνιο Γκουτέρες στα τέλη του προηγούμενου έτους, στην οποία ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών καταδίκαζε την έμφυλη βία, ο ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ Γκιλάντ Ερντάν δήλωσε σήμερα στη Γενική Συνέλευση: «Ο ΟΗΕ ισχυρίζεται ότι νοιάζεται για τις γυναίκες, αλλά αυτήν τη στιγμή που μιλάμε Ισραηλινές πέφτουν θύματα βιασμού και κακοποιούνται από τρομοκράτες της Χαμάς. Πού είναι η φωνή των Ηνωμένων Εθνών; Πού είναι η φωνή σας;».

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ δεν προσπάθησε "για κανέναν λόγο" να αποσιωπήσει έκθεση για περιστατικά σεξουαλικής βίας κατά τη διάρκεια των επιθέσεων της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, δήλωσε ο εκπρόσωπός του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το έργο της ειδικής απεσταλμένης του ΟΗΕ για τη σεξουαλική βία σε ένοπλες συρράξεις Πραμίλα Πάτεν, της οποίας η έκθεση δόθηκε στη δημοσιότητα "συντάχθηκε σχολαστικά και με επιμέλεια. Για κανέναν λόγο ο γενικός γραμματέας δεν έκανε οτιδήποτε για να κρατήσει αυτή την έκθεση αποσιωπημένη", δήλωσε ο Στεφάν Ντουζαρίκ, απαντώντας σε κατηγορίες του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών.



Prorata: To 61% κατά των καταλήψεων στα Πανεπιστήμια -Το 50% διαφωνεί με τις κινητοποιήσεις για τα μη κρατικά ΑΕΙ

 



Νέα έρευνα σφυγμομέτρησης της κοινωνίας, της Prorata, αποτυπώνει τις απόψεις των πολιτών για τις κινητοποιήσεις φοιτητών και αγροτών που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη χώρα.



Οι ερωτηθέντες κατά το 50% είναι εναντίον των κινητοποιήσεων, και 47% τάσσεται υπέρ των φοιτητικών κινητοποιήσεων.

Την ίδια ώρα, σχετικά με τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια σχεδόν οι 2 στους 3 ερωτηθέντες είναι εναντίον.



Αναφορικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των αγροτών, το 34% είναι υπέρ των κινητοποιήσεων, παρά τις όποιες πιθανές συνέπειες, το 28% υπέρ των κινητοποιήσεων όσο οι αγρότες δεν κλείνουν κεντρικές αρτηρίες της χώρας, το 19% είναι υπέρ των κινητοποιήσεων όσο αυτές δεν συμβάλλουν σε έλλειψη και ακρίβεια προϊόντων, ενώ το 17% εμφανίζεται κατά.



Στο ερώτημα «ποιος ευθύνεται σε μεγαλύτερο βαθμό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στη χώρα μας», το 40% απάντησε οι πολιτικές της ελληνικής κυβέρνησης, το 27% οι πολιτικές της ΕΕ, 14% οι μεσάζοντες, το 13% είπε η νοοτροπία των αγροτών, ενώ το 6% ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση.





Απέτυχε το ΠΑΣΟΚ Ανδρουλάκη να κρατήσει την δεύτερη θέση και τον έφτασε πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ

 



Το ΠΑΣΟΚ με Ανδρουλάκη και τους συνεργάτες του δεν τραβάει, και στην χειρότερη στιγμή του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να δείξει ότι διαφέρει, με αποτέλεσμα να μην καταφέρνει να κρατήσει την δεύτερη θέση.

Την κυριαρχία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη καταγράφει άλλη μία δημοσκόπηση - αυτή της Pulse, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Σκάι. 

Αντίθετα από το τα λίγα κέρδη που εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, γράφει οριακές απώλειες,  στην εκτίμηση ψήφου. 

Στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να έχουν τους πιο αποφασισμένους ψηφοφόρους - το 82% όσων δηλώνουν ότι προτίθενται να τους ψηφίσουν λένε ότι θα πάνε οπωσδήποτε στην κάλπη, ενώ στο ΠΑΣΟΚ, το ποσοστό εκείνων που αναφέρουν ότι θα πάνε οπωσδήποτε να ψηφίσουν πέφτει στο 76%, με ένα 17% να δηλώνει ότι «μάλλον» θα πάει στις κάλπες. 

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κυριαρχεί με 34%, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης επιλέγεται μόλις το 10%, αφήνοντας στην τρίτη θέση τον Νίκο Ανδρουλάκη που λαμβάνει μόλις 8%.

Σταθερά υπέρ του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ τάσσεται η πλειοψηφία της κοινής γνώμης, ωστόσο καταγράφονται υψηλά ποσοστά αντίθεσης, όπως και σημαντικά ποσοστά υπέρ των καταλήψεων. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι - σε αντίθεση με την γραμμή του «όχι» που επέλεξε η Χαριλάου Τρικούπη, το 55% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι θεωρεί το νομοσχέδιο σε σωστή κατεύθυνση «με κάποιες βελτιώσεις», ενώ με την κομματική γραμμή συμφωνεί μόνον το 32%. 

Οι βασικές μετρήσεις τις δημοσκόπησης σε κάρτες












Πρώην διευθυντής ΣΥΡΙΖΑ: Το δάνειο Κασσελάκη μπήκε στον λογαριασμό και δεν χρησιμοποιήθηκε

 



Απάντηση σε δημοσιεύματα και «στις πηγές που διαρρέουν και δολοφονούν χαρακτήρες», όπως ο ίδιος υποστηρίζει, δίνει με μια μακροσκελή ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρώην Διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Θύμιος Γεωργόπουλος.

Στην ανάρτησή του, μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργόπουλος δηλώνει πως «υποχρεώνομαι ωστόσο να υπερασπιστώ δημόσια τον εαυτό μου και την αλήθεια», αναφέροντας ότι «τις τελευταίες ημέρες πηγές προσκείμενες στον Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη διαρρέουν σε σειρά ΜΜΕ ότι εγώ είμαι δήθεν ο υπεύθυνος για τα δημοσιεύματα που αφορούν την εξωχώρια εταιρεία του Προέδρου, με την οποία χρηματοδότησε την Left Media ΑΕ ώστε υποτίθεται να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στα κομματικά ΜΜΕ και να πάρουν το Δώρο Χριστουγέννων». «Αυτή, λένε, είναι η αιτία της ξαφνικής απόφασης για την αποπομπή μου, μετά από τρισήμιση χρόνια προσφοράς, από τη θέση του οικονομικού υπευθύνου του Κόμματος. Και μάλιστα χωρίς καμία απόφαση της ΠΓ και της ΚΕ που είχαν ομοφώνως εγκρίνει την τοποθέτηση μου. Αλλά το κυριότερο χωρίς να μου δοθεί η δυνατότητα να παραδώσω, ούτε καν να χαιρετήσω τους συντρόφους μου» προσθέτει.

Στην ανάρτησή του ο κ. Γεωργόπουλος αναφέρει πως «το δάνειο του Στέφανου Κασσελάκη μπήκε στον λογαριασμό της Left Media ΑΕ το απόγευμα της Παρασκευής 29/12/2023, ενώ το Δώρο Χριστουγέννων των εργαζομένων στα ΜΜΕ είχε καταβληθεί ήδη την Πέμπτη 21/12/2023 και η μισθοδοσία των εργαζομένων για Δεκέμβριο την Παρασκευή το πρωί 29/12/2023», για να προσθέσει πως «το δάνειο επιστράφηκε την Πέμπτη 4/1/2024 μόλις μας έγιναν γνωστά τα στοιχεία του λογαριασμού που έπρεπε να κατατεθεί η επιστροφή της (αχρησιμοποίητης) τραπεζικής οφειλής».

«Αυτά προς το παρόν, για να γίνουν μέρος των πραγματικών προθέσεων και της αλήθειας γνωστά. Τα υπόλοιπα στην Κεντρική Επιτροπή», καταλήγει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στην δικαιοσύνη!!

Αναλυτικά, η ανάρτηση:

ΟΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ «ΠΗΓΕΣ», ΠΟΤΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

Τις τελευταίες ημέρες πηγές προσκείμενες στον Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη διαρρέουν σε σειρά ΜΜΕ ότι εγώ είμαι δήθεν ο υπεύθυνος για τα δημοσιεύματα που αφορούν την εξωχώρια εταιρεία του Προέδρου, με την οποία χρηματοδότησε την Left Media ΑΕ ώστε υποτίθεται να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στα κομματικά ΜΜΕ και να πάρουν το Δώρο Χριστουγέννων.

Αυτή, λένε, είναι η αιτία της ξαφνικής απόφασης για την αποπομπή μου, μετά από τρισήμιση χρόνια προσφοράς, από τη θέση του οικονομικού υπευθύνου του Κόμματος. Και μάλιστα χωρίς καμία απόφαση της ΠΓ και της ΚΕ που είχαν ομοφώνως εγκρίνει την τοποθέτηση μου.

Αλλά το κυριότερο χωρίς να μου δοθεί η δυνατότητα να παραδώσω, ούτε καν να χαιρετήσω τους συντρόφους μου.

Είχα αποφασίσει να μη τοποθετηθώ δημόσια, παρά μονάχα στα όργανα του κόμματος, στη ΚΕ της οποίας παραμένω μέλος.

Υποχρεώνομαι ωστόσο να υπερασπιστώ δημόσια τον εαυτό μου και την αλήθεια, απέναντι στις πηγές που διαρρέουν και δολοφονούν χαρακτήρες, χωρίς τουλάχιστον να έχουν το θάρρος να αναλάβουν την ευθύνη.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, λοιπόν, δηλώνω (και δεν διαρρέω) με ονοματεπώνυμο Θύμιος Γεωργόπουλος:

•Το δάνειο του Στέφανου Κασσελάκη μπήκε στον λογαριασμό της Left Media ΑΕ το απόγευμα της Παρασκευής 29/12/2023, ενώ το Δώρο Χριστουγέννων των εργαζομένων στα ΜΜΕ είχε καταβληθεί ήδη την Πέμπτη 21/12/2023 και η μισθοδοσία των εργαζομένων για Δεκέμβριο την Παρασκευή το πρωί 29/12/2023.

Ποιος διέρρεε, λοιπόν, και ποιος επιμένει εδώ και τρεις μήνες ότι οι εργαζόμενοι δήθεν πληρώθηκαν μισθούς και Δώρο από τα χρήματα του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη;

Ο Θύμιος Γεωργόπουλος;

•Το δάνειο επιστράφηκε την Πέμπτη 4/1/2024 μόλις μας έγιναν γνωστά τα στοιχεία του λογαριασμού που έπρεπε να κατατεθεί η επιστροφή της (αχρησιμοποίητης) τραπεζικής οφειλής.

Ποιος διέρρεε, λοιπόν, ότι ακόμα το δάνειο δήθεν δεν έχει επιστραφεί;

Ο Θύμιος Γεωργόπουλος;

•Ποιος, παρά την άρνηση μου, ζήτησε την Τετάρτη το απόγευμα 27/12/2023 να δανείσει το ΚΟΜΜΑ και διέρρευσε σε όλα τα ΜΜε ότι ο πρόεδρος Κασσελάκης ήδη είχε δώσει χρήματα στο ΚΟΜΜΑ;

Ο Θύμιος Γεωργόπουλος;

•Ποιος την επομένη Πέμπτη 28/12/2024 στην εκπομπή «Επί του πιεστηρίου» στο KONTRA διέψευσε τις ψεύτικες διαρροές περί δήθεν δανειοδότησης του κόμματος;

Πράγματι ο Θύμιος Γεωργόπουλος.

• Ποιος είδε το όνομα του σε παραπολιτικές στήλες τις επόμενες μέρες με την σημείωση «Δυσαρέσκεια του 7ου ορόφου της Κουμουνδούρου στο πρόσωπο του Διευθυντή του κόμματος για τις άστοχες δηλώσεις του»;

Πράγματι ο Θύμιος Γεωργόπουλος.

Αυτά προς το παρόν, για να γίνουν μέρος των πραγματικών προθέσεων και της αλήθειας γνωστά

Τα υπόλοιπα στην Κεντρική Επιτροπή.

Εκτός και αν οι πηγές με νέες διαρροές συνεχίσουν τη δολοφονία χαρακτήρα, χωρίς να αναλαμβάνουν την ευθύνη, χωρίς ονοματεπώνυμο.

Σε αυτή την εκδοχή θα υπάρξουν νέες απαντήσεις, με τον τρόπο που εγώ έχω μάθει : Με ονοματεπώνυμο .

Με Τιμή

Ευθύμιος Γεωργόπουλος του Ιωάννη (Αντιστασιακού, Μακρονησιώτη και Αγωνιστή της Αριστεράς).

app-facebook
Θύμιος Γεωργόπουλος
15 ώρες πριν


Επίθεση κακοποιών αντιεξουσιαστών στην πολυκατοικία που διαμένει ο κοσμήτορας του ΑΠΘ

 


Καταδρομική επίθεση πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστές στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου βρίσκεται το διαμέρισμα του κοσμήτορα της Νομικής του ΑΠΘ, Παναγιώτη Γκλαβίνη, στην περιοχή της Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει το thefestival, oι δράστες πέταξαν μπογιές, τρικάκια και έγραψαν συνθήματα στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Στην ανακοίνωσή τους, οι κακοποιοί που δεν έχουν καμία σχέση με φοιτητές ζητούν να μην ενοχλεί η πολιτεία τις παράνομες καταλήψεις για να παραμείνουν γιάφκες χώροι του πανεπιστήμιου και αναφέρουν για τον Κοσμήτορα : "παρήγγειλε, απευθείας από τον υπουργό ΠροΠο Μ. Χρυσοχοίδη, την εκκένωση της νομικής σχολής, η οποία τελούσε υπό κατάληψη με απόφαση της μαζικής Γ.Σ. του συλλόγου φοιτητών Νομικής, δεν ανέλαβε ποτέ τις ευθύνες της πράξης αυτής ενώ ταυτόχρονα δημόσια αλλά και σε e-mail συνέχαιρε την “παρέμβαση της πολιτείας" συνέχισαν γράφοντας "Κάτω τα χέρια από το άσυλο. Κάτω τα χέρια από τις φοιτήτριες και τους φοιτητές που αγωνίζονται για δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Ούτε σκέψη για ιδιωτικά ΑΕΙ".

"Γι’ αυτό τον λόγο ακριβώς, τον επισκεφθήκαμε στην κατοικία του στην Καλαμαριά, στην οδό Κοτυώρων. Κατά την επίσκεψή μας ανακαινίσαμε την είσοδο της πολυκατοικίας βάφοντάς τη, ενώ αναγράψαμε συνθήματα, και πετάξαμε τρικάκια" συνεχίζουν και προσθέτουν πως "μόνη δικαιοσύνη είναι η προλεταριακή, κι ότι αυτές οι επιλογές έχουν και συνέπειες", απειλώντας οι κακοποιοί για να συνεχιστεί η ανομία. 

Το κείμενο υπογράφει η αυτοαποκαλούμενη ομάδα »Φοιτητές/τριες στην μάχη για τις λαϊκές ανάγκες».