Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Ανεξέλεγκτη η Αυλωνίτου είπε : Μετά από 23 χρόνια, οι καταληψίες στη Βίλα Αμαλία θα μπορούσαν να είχαν θέσει χρησικτησίας!



Δεν έχει έλεος η Αυλωνίτου και έχει φτάσει στα όρια τους του Έλληνες με αυτά τα απίστευτα που ξεστομίζει σε κάθε της εμφάνιση.

Εάν νομίζατε ότι τα είχατε ακούσει όλα από την Αυλωνίτου σας ενημερώνουμε ότι δεν έχει φρένο ;

Ζήτημα χρησικτησίας  θα μπορούσαν να είχαν θέσει οι καταληψίες στο εμβληματικό κτίριο της οδού Χέιδεν σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αυλωνίτου, όπως είπε στο Action 24 αφήνοντας άναυδους τους πάντες. 

Ζήτημα ...χρησικτησίας ώστε να γίνουν νόμιμοι ιδιοκτήτες θα μπορούσαν να είχαν θέσει οι καταληψίες στη Βίλα Αμαλία, είπε με θράσος η Ελένη Αυλωνίτου! 

Μιλώντας στην εκπομπή Action-ΘΕΜΑ  του Action24 με τον Αντώνη Λιάρο και θέμα την εγκληματικότητα, η συζήτηση έφθασε στο ζήτημα των καταλήψεων δημοσίων, αλλά και ιδιωτικών κτιρίων και χώρων. 

Η Αυλωνίτους ανεκέλεγκτη έκανε εκτενείς αναφορές στις καταλήψεις εγκαλώντας τις προηγούμενες κυβερνήσεις για το γεγονός ότι η κατάληψη στη Βίλα Αμαλία κράτησε 23 ολόκληρα χρόνια και
σύμφωνα με την κ.Αυλωνίτου, οι καταληψίες θα μπορούσαν να... είχαν κάνει χρήση των δικαιωμάτων που τους έδινε ο νόμος και η εκκένωση του κτιρίου που είναι και πάλι σχολείο να μην είχε κανένα πρακτικό αποτέλεσμα. 

Όπως τόλμησε να πεί η ανεξέλεγκτη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «μετά από 23 χρόνια, νομικά αποκτά άλλη ιδιότητα ο καταληψίας. Μιλάω νομικά». Στην ερώτηση της δημοσιογράφου του Πρώτου ΘΕΜΑτος Ματίνας Ηρειώτου αν η κ.Αυλωνίτου θέτει ζήτημα χρησικτησίας, η απάντησή της ήταν αφοπλιστική: «Ναι, τίθεται νομικά τέτοιο ζήτημα»






Πόλωση και επικίνδυνο πολιτικό αδιέξοδο στα Σκόπια

(Φωτογραφία:  Reuters )


Σε τεντωμένο σκοινί κινούνται οι πολιτικές εξελίξεις στα Σκόπια, καθώς ο πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνοφ επιμένει να μην δίνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο κόμμα της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης, μολονότι πληροί τις προϋποθέσεις που ο ίδιος είχε θέσει (παρουσίαση 61 υπογραφών βουλευτών).

Τη Δευτέρα λήγει η προθεσμία προκήρυξης από το Κοινοβούλιο δημοτικών εκλογών, το οποίο ωστόσο δεν έχει συγκληθεί σε σώμα- και είναι αμφίβολο εάν θα μπορέσει να συγκληθεί.

Η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη, με τους οπαδούς του κόμματος VMRO DPMNE, του απερχόμενου πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι, να διαδηλώνουν καθημερινά στους δρόμους της πρωτεύουσας και άλλων μεγάλων πόλεων και να απειλούν ότι θα αποκλείσουν το Κοινοβούλιο, με σκοπό να μην επιτρέψουν την είσοδο βουλευτών των άλλων κομμάτων.

Ο Ζόραν Ζάεφ, από την πλευρά του, έχει καλέσει τους δικούς του οπαδούς να συμπεριφερθούν με ψυχραιμία, φοβούμενος πως εάν και εκείνοι κατέβουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν εναντίον της παραβίασης του συντάγματος από τον πρόεδρο Ιβάνοφ, ο οποίος είχε προταθεί για τη θέση του από τον Νίκολα Γκρουέφσκι, θα προκληθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Η χώρα εμφανίζεται διχασμένη και στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται λύση στο αδιέξοδο, καθώς και οι δυο πλευρές εμφανίζονται αμετακίνητες στις θέσεις τους, ενώ η παρέμβαση της επιτρόπου της ΕΕ, αρμόδιας για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Φρεντερίκα Μονγκερίνι δεν απέφερε λύση.

Το ίδιο και οι εκκλήσεις Ουάσιγκτον και Βρυξελλών προς τον πρόεδρο Ιβανώφ, να τηρήσει τη συνταγματική νομιμότητα αναθέτοντας τον σχηματισμό κυβέρνησης στον Ζάεφ -ο Γκρουέφσκι στον οποίο έδωσε πρώτα εντολή απέτυχε- ενώ η Μόσχα κατηγόρησε ΗΠΑ και ΕΕ, αλλά και τα Τίρανα για παρέμβαση στα εσωτερικά της ΠΓΔΜ.

Το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα DUI που στην προηγούμενη κυβέρνηση υπήρξε συνεταίρος του Γκρουέφσκι, αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή του σε μια κυβέρνηση υπό τον Ζάεφ.

Το ίδιο είχαν ανακοινώσει και τα άλλα δυο μικρότερα αλβανικά κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή, με αποτέλεσμα μια κυβέρνηση υπό τον Ζάεφ να συγκεντρώνει εξήντα εφτά ψήφους.

Πρακτικά αυτό δεν σημάνει ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση νομιμοποιημένη συνταγματικά, αφού κάτι τέτοιο δεν δείχνει διατεθειμένος να πράξει ο ανώτατος πολιτειακός αρχών, ενώ ο Γκρουέφσκι ζητάει νέες εκλογές.

Πολιτικοί αναλυτές στα Σκόπια και ξένοι διπλωμάτες προβλέπουν ότι σε περίπτωση νέων εκλογών τα πράγματα θα πολωθούν επικίνδυνα.

Ο Γκρουέφσκι θα κατέλθει με το διχαστικό σύνθημα «πατριώτες» και «προδότες» ώστε να συσπειρώσει το σλαβικό στοιχείο, δεδομένου ότι κατηγορεί τον Ζάεφ ότι με την υιοθέτηση αιτημάτων των αλβανικών κομμάτων, όπως η καθιέρωση της αλβανικής επικράτειας σ’ όλη την επικράτεια, κ.ά. παραδίδει τη χώρα στους Αλβανούς και εύκολα μπορεί να προβλέψει κανείς τι θα συμβεί κατά την προεκλογική περίοδο στους δρόμους και τις πλατείες ή στις πόλεις και τα χωριά όπου συμβιώνουν «αρμονικά» οι δυο εθνότητες.

Σε μια τέτοια ατμόσφαιρα και υπό αυτές τις συνθήκες το ήδη «φορτωμένο» με καχυποψία χάσμα Σλάβων και Αλβανών, αυτό που το 200-2001 έδωσε την αιματηρή εμφύλια σύγκρουση, η οποία τερματίστηκε με συμφωνία στην Αχρίδα, είναι βέβαιο ότι θα μεγαλώσει, το μίσος θα ενταθεί και η χώρα θα εισέλθει σε τροχιά αποσταθεροποίησης με ορατό τον κίνδυνο η φαινομενικά εσωτερική ένταση να διαχυθεί στις όμορες χώρες- και όχι μόνο- και να προκληθεί εφιαλτικό ντόμινο.

Κινδυνολογικό σενάριο; Καθόλου λένε όσοι παρακολουθούν διαχρονικά τις εξελίξεις στη δυτική βαλκανική και το τοπίο όπως διαμορφώθηκε μετά την κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας και τις αιματηρές συγκρούσεις.

Και εκείνο που τους κάνει να ανησυχούν ακόμα περισσότερο είναι ότι μετά την αποτυχία της Μονγκερίνι, δεν βλέπουν ποιοι και πώς μπορεί να (επανα)φέρουν στον δρόμο της συναίνεσης και της συνεννόησης τις δυο πλευρές.



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΔιαΝΕΟσις: Μείωση φορολογίας και συρρίκνωση δημοσίου θέλουν οι Έλληνες



Έρευνα της "ΔιαΝΕΟσις" αποκαλύπτει πώς οι Ελληνες βλέπουν την ανάκαμψη να προέρχεται από ξένες επενδύσεις και εξαγωγές. Ο ευρωσκεπτικισμός εξακολουθεί να κερδίζει έδαφος.

Συρρίκνωση του Δημοσίου και μείωση της φορολογίας, -ακόμη και αν αυτό σημαίνει περικοπή κοινωνικών παροχών- προτιμούν οι Έλληνες πολίτες σύμφωνα με έρευνα του Οργανισμού "ΔιαΝΕΟσις" την οποία παρουσιάζει την Κυριακή η Καθημερινή. 

Παράλληλα, οι Έλληνες βλέπουν την ανάκαμψη να προέρχεται από ξένες επενδύσεις και εξαγωγές και όχι από την εισοδηματική πολιτική μιας "φιλολαϊκής κυβέρνησης".

Σύμφωνα με την έρευνα, το 62,1% θεωρεί ότι η κρίση οφείλεται κυρίως στις δικές μας αδυναμίες ενώ επικρατεί ένας μεγαλύτερος ρεαλισμός και μια διάθεση να δοκιμαστεί ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης πιο ανοιχτό και λιγότερο εξαρτημένο από το κράτος.

Η παγκοσμιοποίηση, την οποία τρεις στους πέντε ερωτηθέντες θεωρούν απειλή για την Ελλάδα σε αφηρημένο επίπεδο, θεωρείται η μοναδική ευκαιρία για την επιστροφή στην ευημερία.

Ο ευρωσκεπτικισμός εξακολουθεί να κερδίζει έδαφος, ενώ η εχθρότητα προς τους μετανάστες παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Σχεδόν ένας στους δύο Έλληνες βλέπει αρνητικά τους μουσουλμάνους, ενώ δύο στους πέντε δηλώνουν ότι θα ενοχλούνταν από την ανέγερση τζαμιού στην Ελλάδα.



Πηγή : euro2day.gr


Ο πλέον ακατάλληλος να κρίνει Τσίπρας έκρινε Μητσοτάκη - Καραμανλή - Μειμαράκη στην στημένη συνέντευξη του



Η στημένη συνέντευξη του κ. Τσίπρα στην εφημερίδα Documento μέσα σε όλη την προπαγάνδα είχε την προσπάθεια να σπείρει διχόνοια στην Νέα Δημοκρατία, αυτό σκέφτηκε με το φτωχό του το μυαλό ο Τσίπρας η τον έβαλαν να τα πει.

Φυσικά και ο κ. Τσίπρας είναι ο πλέον ακατάλληλος να κρίνει την πορεία σοβαρών πολιτικών σε οποιοδήποτε επίπεδο γιατί απλά αυτός έχει τσακωθεί με την σοβαρότητα.

Ερωτηθείς για τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, τον κατηγορεί ότι «για άλλη μια φορά επέλεξε να βάλει όλα τα λεφτά του στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης, αδιαφορώντας για το αν αυτό σήμαινε ταυτόχρονα και αποτυχία της χώρας. Τα έπαιξε όλα και έχασε ξανά. Το ίδιο άλλωστε είχε κάνει και πέρυσι τον Μάη. Αλλά το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».

Για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, αναγνωρίζει ότι «παρά τα λάθη του, οι όροι με τους οποίους πολιτεύτηκε και το κοινοβουλευτικό ήθος του δεν συγκρίνονται με αυτό της ηγεσίας που τον διαδέχθηκε».

Απέμεινε και τα εύσημα στον τέως πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη: «Σίγουρα δεν ήταν εύκολος αντίπαλος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Και το απέδειξε στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015. Πήρε μια ΝΔ διαλυμένη και κατάφερε αποτέλεσμα μεγαλύτερο από αυτό του Σαμαρά. Έχει μια λαϊκότητα και την πολιτική ευφυΐα να αντιλαμβάνεται το κλίμα. Η στάση που κράτησε στις εκλογές μάς δυσκόλεψε πολύ γιατί θόλωνε τις διαχωριστικές γραμμές. Ευτυχώς για εμάς με τον σημερινό αρχηγό της ΝΔ δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα».

Ήρθε και η απάντηση απο την Νέα Δημοκρατία για το σύνολο της στημένης συνέντευξης του

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τη συνέντευξη του κ. Τσίπρα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. 

Το βιώνουν οι άνεργοι που δεν βλέπουν νέες δουλειές, οι νέοι που δεν έχουν προοπτική.

Η μεσαία τάξη που διαλύεται από την υπερφορολόγηση, καθώς και όλοι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και ο κόσμος της υγιούς επιχειρηματικότητας. 

Όλοι αυτοί, δηλαδή, που απουσιάζουν από τη θεματολογία της συνέντευξης του κ. Τσίπρα. 

Προφανώς γιατί τα προβλήματά τους δεν τον ενδιαφέρουν. 

Σε όλους αυτούς θα έπρεπε να απολογηθεί  για τα πρόσθετα βάρη που τους προκαλεί συνέχεια, για την ανυπαρξία των αναγκαίων αλλαγών στην οικονομία, στην παιδεία, στην ασφάλεια, στην υγεία. Παντού. 

Ούτε κουβέντα για το πότε και πως θα κλείσει την αξιολόγηση. 

Για το τέλμα στο οποίο έχει βυθίσει τη χώρα, για την ανικανότητα της Κυβέρνησής του, για τα ατελείωτα ψέματα, για τα φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής που επί των ημερών του επεκτάθηκαν. 

Άλλωστε η συνέντευξη δόθηκε στην εφημερίδα και το δημοσιογράφο σήμα κατατεθέν της εξουσίας του και της διαπλοκής του.

Γι' αυτό περίσσεψε η αλαζονεία, το ψέμα και η προπαγάνδα. 

Ο κ. Τσίπρας δεν είναι ο πρώτος πολιτικός που διακατέχεται από ύβρη. 

Είναι όμως ο πρώτος που το παθαίνει μέσα σε μόλις δύο χρόνια και έχοντας μόνο αποτυχίες να επιδείξει. 

Για τα υπόλοιπα θα φροντίσει ο ελληνικός λαός...».


«Φέσι» 700.000 ευρώ στη Βουλή από 49 βουλευτές! Δανεικά και αγύριστα!



Τα «κόκκινα δάνεια» των βουλευτών προκαλούν πονοκέφαλο στη Βουλή καθώς το… φέσι όλο και μεγαλώνει. Το ζήτημα απασχόλησε πριν από λίγες μέρες την αρμόδια Επιτροπή και αποφασίστηκε να προχωρήσουν στις επόμενες κινήσεις που προβλέπονται για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Πρόκειται για μια υπόθεση που είναι «ανοικτή» τα τελευταία χρόνια και αφορά στα άτοκα δάνεια των βουλευτών από την ίδια τη Βουλή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, 49 πρώην και νυν βουλευτές έχουν λάβει από τον προϋπολογισμό της Βουλής δάνεια συνολικού ύψους 700.000 ευρώ τα οποία δεν εξυπηρετούνται.

Παρά το γεγονός ότι δόθηκε η δυνατότητα για ρύθμιση των οφειλομένων σε 48 δόσεις, μόνο 13 βουλευτές μπήκαν στη ρύθμιση αλλά και αυτοί εξόφλησαν την πρώτη δόση και ύστερα δεν συνέχισαν τις πληρωμές, με αποτέλεσμα η οφειλή τους να καταστεί ληξιπρόθεσμη.

Καμία πρόθεση να ρυθμίσουν τις οφειλές τους δεν εκδήλωσαν 25 βουλευτές, που το ύψος των οφειλομένων τους αγγίζει τις 190.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να «σημάνει» συναγερμός στις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής.




ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ
Πηγή : eleftherostypos.gr


H Μπακογιάννη καλεί τον Τσίπρα «να μαζέψει ή να αλλάξει» τον Καμμένο



«Η ρητορική και οι διαρροές του θέτουν σε κίνδυνο τα εθνικά μας συμφέροντα»

«Καλώ τον κ. Τσίπρα να μαζέψει τον υπουργό του ή να τον αλλάξει, αν δεν μπορεί να τον διαχειριστεί», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη για τον Πάνο Καμμένο σε συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM.

«Η Ελλάδα περνάει μια δύσκολη στιγμή στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Αναμφισβήτητα ο κ. Ερντογάν και οι εντάσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας, με στόχο το δημοψήφισμα, έχουν επιβαρύνει πολύ την ατμόσφαιρα. Είναι επίσης βέβαιο ότι οι Τούρκοι ακολουθούν μια ρητορική αλλά και μια πολιτική έντασης στο Αιγαίο. Από εκεί και πέρα, θέλω ξεκάθαρα να πω ότι ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, η ρητορική και οι διαρροές του, θέτουν σε κίνδυνο τα εθνικά μας συμφέροντα.

Καλώ τον κ. Τσίπρα να μαζέψει τον υπουργό του πάραυτα. Δηλώσεις αυτού του είδους ότι δήθεν ανώτατη πηγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προβλέπει ένταση στην περιοχή της Κύπρου, στερούνται σοβαρότητας, δημιουργούν μείζον θέμα στις σχέσεις μας με την Κύπρο και ταυτόχρονα θέτουν σε κίνδυνο τη βασική και βαριά βιομηχανία της Κύπρου, δηλαδή τον τουρισμό. Και βεβαίως πλήττουν τη δική μας τουριστική βιομηχανία», ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε: «Δεν είναι αρμόδιος ο κ. Καμμένος να μιλάει για εξωτερική πολιτική και καλά θα κάνει να σοβαρευτεί.

Αν δεν μπορεί να σοβαρευτεί, να τον μαζέψει ο κ. Τσίπρας. Είναι υποχρέωση του κ. Τσίπρα να τον μαζέψει. Αυτού του είδους οι πολιτικές που γίνονται για εσωτερική κατανάλωση και έχουν ως στόχο να βάλουν το κόμμα του κ. Καμμένου στη βουλή, δεν μπορούν να θέτουν σε κίνδυνο τα μείζονα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Έχω απόλυτη συναίσθηση του βάρους των λεγομένων μου».

Η κ. Μπακογιάννη είπε επίσης πως είναι αυτονόητη η οργή της Λευκωσίας, σε μια εποχή που Ελλάδα και Κύπρος ενωμένες πρέπει να δώσουν τη μεγάλη μάχη.

Παράλληλα σημείωσε πως το αίτημα της πολιτικής αλλαγής είναι μείζον αυτήν τη στιγμή στην κοινωνία και πάει πιο πέρα από το κλείσιμο της αξιολόγησης.

«Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, είτε λόγω της διαχειριστικής της ανεπάρκειας, είτε λόγω των μεγάλων ψεμάτων που έχει πει. Ως τώρα, 27 φορές έχει πει ο πρωθυπουργός ότι θα κλείσει η αξιολόγηση», επισήμανε η Ντόρα Μπακογιάννη.



Πηγή : newsbeast.gr


Όταν ένα κράτος δημιουργεί πλεόνασμα από φόρους και όχι ανάπτυξη θα μας πάρουν και τα σώβρακα;




Κώστας Βουκελάτος

Δυστυχώς μετά από 7 χρόνια μνημονίων που έχουν γονατίσει τους Έλληνες οι πολιτικοί δεν έχουν πάρει το μάθημα τους και σήμερα δυστυχώς μας κυβερνάνε ακατάλληλοι πολιτικοί.

Μια χώρα με πολιτικό προσωπικό ανίκανο να αντιληφθεί τις ανάγκες των καιρών και ανεπαρκές να οργανώσει την οικονομία της χώρας.

Παίζει εδώ και δύο χρόνια με τις καθυστερήσεις στις αξιολογήσεις και έχει κάνει τεράστια ζημιά στην οικονομία της χώρας, πρέπει να μάθει επιτέλους το πολιτικό προσωπικό ότι δεν παίζουν με τις αξιολογήσεις, το κόστος μεγαλώνει καθημερινά, όπως προκύπτει από τα μέτρα που φορτώνουν κάθε μέρα το τραπέζι της διαπραγμάτευσης οι θεσμοί.

Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει καμία αξιοπιστία πουθενά στον κόσμο και δεν μπορεί να επιστρέψει η αξιοπιστία με αυτή κυβέρνηση στην εξουσία, η αξιοπιστία χρειάζεται σοβαρότητα κάτι για το οποίο δεν φημίζεται ο Τσίρπας και η κυβέρνηση του.

Μία κυβέρνηση που αναλώνεται λέγοντας ψέματα κάθε μέρα με κάθε λέξη που ξεστομίζουν και για να καλύψουν την ανικανότητα τους ρίχνουν τις ευθύνες τις κατάντιας στους άλλους. 

Μια χώρα χωρίς ηγεσία και στόχους που μόνη έννοια των κυβερνώντων είναι πώς θα πάρουν νέο δάνειο να κάνουν προσλήψεις στο δημόσιο επιβαρύνοντας και άλλο την οικονομία της χώρας μέχρι εκεί φτάνει το ανίκανο μυαλό τους.

​Η ανίκανη κυβέρνηση παίζοντας με τους δανειστές δίνει  βάση για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης στο πρωτογενές πλεόνασμα για το οποίο πανηγυρίζει. 

Εάν αναλυθούν σοβαρά τα στοιχεία από που προκύπτει το πρωτογενές πλεόνασμα θα κλαίμε με μαύρο δάκρυ για την κατάντια της Ελληνικής οικονομίας. 

Καταρχήν η οικονομία ήδη καταγράφει μείωση του ΑΕΠ στο τελευταίο τρίμηνο του 2016 (-0,4%),άρα με ποιο σχέδιο και ποια οικονομία  θα πιάσει η κυβέρνηση το 3,5% πλεόνασμα το 2018 όταν το πλεόνασμα έχει δημιουργηθεί από φόρους, στάση πληρωμών του κράτους προς τους ιδιώτες και υποβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών που άφησαν χωρίς κονδύλια για να δημιουργήσουν πλασματική εικόνα ταμείου.

Οι παροχές υγείας που είναι σημαντικές για την κοινωνία υπολειτουργούν, οι κοινωνικές δομές διαλύονται το κράτος πρόνοιας θυσιάστηκε και αυτό στον βωμό της δημιουργίας πλεονάσματος.

Το 2016 έκλεισε με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία να ανέρχονται σε 95,29 δισ. και τον αριθμό των οφειλετών να ξεπερνάει τα 4 εκατ. κάθε μήνα προστίθενται νέα χρέη άνω του 1,15 δισ. 

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές θα αυξάνονται κάθε μήνα άρα και η εισροή χρήματος στα ταμεία του κράτους αποτέλεσμα που και πώς 3,5% πλεόνασμα χωρίς καμία επένδυση στον ιδιωτικό τομέα και ανάπτυξη; Έτσι εάν δεν πιαστούν οι στόχοι θα ενεργοποιηθούν όχι μόνο κόφτες αλλά και αρπαγή δημόσιας περιουσίας για να καλυφθούν χρέη και να πάρουν οι δανειστές τα λεφτά τους.

Ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα δεν μπορεί να πιαστεί, και να επιτευχθεί τελεία και παύλα η χώρα μπαίνει σε νέες περιπέτειες και το χειρότερο η κυβέρνηση όσο ανίκανη και εάν είναι το ξέρει αλλά συνεχίζει να εξαπατά θεσμούς και πολίτες λέγοντας ότι θα το πιάσει, έτσι λειτουργεί ο Τσίπρας με το ψέμα κυβερνά και τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά.





Στο δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η 43χρονη για το τροχαίο με τη μοτοσικλέτα



Ο Άρειος Πάγος δεν δέχτηκε τους ισχυρισμούς της - Η Ελένη Σταυρουλάκη μιλά στο protothema.gr και δίνει μια άλλη διάσταση ατυχήματος

Καρέ καρέ περιγράφει η 43χρόνη Ελένη Σταυρουλάκη τα τραγικά δευτερόλεπτα που βίωσε όταν το αριστερό  της χέρι ήταν κάτω από τροχό της νταλίκας των  18,5 μέτρων και το σώμα της  σερνόταν στο οδόστρωμα, κατά την διάρκεια του τροχαίου που έγινε στην  αερογέφυρα  της Πέτρου Ράλλη.

Παράλληλα, η άτυχη Ελένη Σταυρουλάκη, μιλώντας στο protothema.gr , δίνει μια άλλη διάσταση του τροχαίου που έγινε το πρωί της 6ης Μάιου 2009, από αυτή που περιγράφουν οι αρεοπαγίτες στην απόφασή τους, με την οποία της καταλογίζουν ευθύνες για το τροχαίο, ενώ απαλλάσσουν τον οδηγό της νταλίκας από κάθε ευθύνη. Ήδη έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τον Άρειο Πάγο τον απασχόλησε η περίπτωση της Ελένης Σταυρουλάκη, αποκλειστικής νοσοκόμας στο επάγγελμα. Σύμφωνα με την αρεοπαγιτική απόφαση   η κυρία Σταυρουλάκη σε ηλικία 35 ετών οδηγώντας  μηχανή    επί της διαχωριστικής γραμμής του δρόμου,  επιχείρησε να   περάσει  μεταξύ αυτοκίνητου και νταλίκας 18,5 μέτρων, με αποτέλεσμα να σφηνωθεί, να εγκλωβιστεί  και να πέσει στο οδόστρωμα, όπου της πάτησε το αριστερό χέρι η νταλίκα.

Οι αρεοπαγίτες αποφάνθηκαν ότι «αποκλειστικά υπαίτια του   ατυχήματος και της   πρόκλησης του σοβαρού τραυματισμού της» ήταν η ίδια, καθώς πορευόταν όχι μέσα στις διακεκομμένες διαχωριστικές λωρίδες κυκλοφορίας που ήταν διαγραμμισμένες στο οδόστρωμα, αλλά στο μικρό κενό που δημιουργείται κατά την κυκλοφορία των οχημάτων μεταξύ  των λωρίδων κυκλοφορίας (σφήνα).

Ακόμη, ο Άρειος Πάγος σημειώνει ότι κατά παράβαση του ΚΟΚ, «επιχείρησε να διενεργήσει παράνομα, αντικανονικά και ανέλεγκτα προσπέραση επί της διακεκομμένης διαχωριστικής γραμμής των λωρίδων κυκλοφορίας, δεν εκινείτο μέσα στα όρια μιας λωρίδας κυκλοφορίας».

Τώρα, η   κυρία Σταυρουλάκη, αφού έβαλε το κράνος της και το δερμάτινο μπουφάν,  ξεκίνησε με την μηχανή της από  τον Κορυδαλλό που έμενε για να πάει στο νοσοκομείο στο οποίο εργαζόταν στην Αθήνα.

Όταν έφτασε στην αερογέφυρα της Π. Ράλλη (μονής κυκλοφορίας), όπου υπάρχουν 4 λωρίδες κυκλοφορίες, συνάντησε μποτιλιάρισμα. Τα αυτοκίνητα κινιόντουσαν με πολύ μικρή ταχύτητα. Στο σημείο της  κατωφέρειας, δηλαδή προς το τέλος της αερογέφυρας και  ενώ η μηχανή της ήταν μέσα στην μια λωρίδα  κυκλοφορίας και εκινήτω  με πολύ μικρή ταχύτητα, ο οδηγός της νταλίκας η οποία ήταν στην αριστερή λωρίδα,  έκοψε ξαφνικά το τιμόνι δεξιά προκειμένου  να αλλάξει λωρίδα.

Με το που έστριψε δεξιά ο οδηγός της νταλίκας, το αριστερό μέρος του τιμονιού της μηχανής μπήκε σε μια εισδοχή της καρότσας της νταλίκας και παρέσυρε όλη τη μηχανή, ενώ η οδηγός της έπεσε στο οδόστρωμα, κάτω από το φορτηγό. 

Όμως, το αριστερό χέρι της άτυχης νοσοκόμας βρέθηκε κάτω από το  πίσω τροχο της νταλίκας. Εκείνη τη στιγμή ο οδηγός της νταλίκας αντιλαμβάνεται από τον καθρέφτη  τη μηχανή   σφηνωμένη μεταξύ της   καρότσας και του οδοστρώματος. Αμέσως, «κοκαλώνει» την νταλίκα, τα λάστιχα της οποίας σύρθηκαν στην  άσφαλτο. Δυστυχώς, μαζί με τα λάστιχα σερνόταν πάνω στο δρόμο το χέρι της άτυχης κοπέλας, που ήταν κάτω από τον τροχό της νταλίκας και μαζί σερνόταν όλο το  σώμα της.

Όπως η ιδία περιγράφει 8 χρόνια μετά, η νταλίκα έσερνε το χέρι της που ήταν κάτω από τον τροχό τη στιγμή του φρεναρίσματος, όπως έσερνε μαζί  και όλο το σώμα της για περίπου 8 μέτρα.

Μέχρι να έρθει η Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, η μηχανή της, όπως ισχυρίζεται,  μεταφέρθηκε σε παρακείμενο πρατήριο βενζίνης και η νταλίκα στάθμευσε στην δεξιά πλευρά του δρόμου, ενώ ήταν στην δεύτερη από αριστερά λωρίδα.

Από το σημείο αυτό και μετά αρχίζει ένας Γολγοθάς για την νοσοκόμα. Ο αγκώνας του αριστερού χεριού της καταστράφηκε. Υποβλήθηκε σε 17 χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ από το πόδι και τα πλευρά  της οι γιατροί πήραν κομμάτια δέρμα και τοποθέτησαν στο χέρι της. Ο οργανισμός της όμως δεν δέχθηκε τις μεταμοσχεύσεις και το δέρμα που τοποθετήθηκε   μαύριζε και υποβλήθηκε σε καθαρισμούς με νέες χειρουργικές-πλαστικές  επεμβάσεις.

Στο χέρι της έχουν τοποθετηθεί 3 λάμες, οι οποίες σπάνε το κόκκαλο δημιουργώντας νέα προβλήματα, ενώ όλο το χέρι έχει παραμορφωθεί φρυκτά και υπολειτουργεί. Οι επιτροπές του ΙΚΑ καθόρισαν το ποσοστό αναπηρίας της στο 70%, όπως η  ίδια ισχυρίζεται.

Όποιες οικονομίες   είχε μαζέψει από τη δουλεία της, καθώς είχε προγραμματίσει να αγοράσει ένα μικρό σπίτι, έφυγαν στους γιατρούς και τους δικηγόρους. Έτσι, το 2011 μη έχοντας κανένα εισόδημα, πάρα μόνο την αναπηρική σύνταξη των 340 ευρώ, επέστρεψε στο πατρικό της σπίτι έξω από το Ρέθυμνο της Κρήτης και εκεί πλέον ζει μαζί με την μητέρα της.

Τελεσίδικα, αφού άλλαξε δύο δικηγόρους, έχασε τις δίκες στο Εφετείο του Πειραιά και τον  Άρειο Πάγο για την καταβολή αποζημίωσης 450.000 ευρώ που διεκδικούσε. Τώρα έχει προσφύγει, με άλλο δικηγόρο, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διεκδικώντας αποζημίωση προκειμένου να μπορέσει να σώσει το χέρι της.



Παναγιώτης Τσιμπούκης
Πηγή : protothema.gr


Εχετε ανέβει σε μηχανή, κύριε Αρεοπαγίτα;



Η απόφανση του Αρείου Πάγου ότι τα δίτροχα είναι υποχρεωμένα να κινούνται σε στοίχους είναι λάθος. Γιατί πολλαπλασιάζει το αίσθημα περιφρόνησης πολλών οδηγών αυτοκινήτου απέναντι στους μοτοσυκλετιστές. Και γιατί προσπαθεί να τιθασεύσει τη φύση ενός μέσου με υπερβολικούς κανόνες.

Aναρωτιέμαι αν υπάρχει Αρεοπαγίτης που έχει καβαλήσει ποτέ μοτοσικλέτα. Που έχει αισθανθεί τους κινδύνους αλλά και την ελευθερία του μέσου. Που καταλαβαίνει πόσο ανόμοια είναι η συνθήκη όταν υπολείπεται κατά δύο ρόδες από το όχημα που έχει συνηθίσει εκείνος. Η ανυπαρξία επαφής με το σύμπαν μοτοσυκλέτα είναι η μόνη εξήγηση που δίνω για το σκεπτικό της απόφασης του Αρείου Πάγου με την οποία επέρριψε την ευθύνη στη μοτοσικλετίστρια για τη σύγκρουσή της με νταλίκα. Προσοχή, δεν εννοώ καθαυτήν την υπόθεση, τις λεπτομέρειες της οποίας δεν γνωρίζω και δεν μπορώ να κρίνω, αλλά τη γενική απόφανση ότι οι μοτοσικλετιστές είναι υποχρεωμένοι να οδηγούν σε στοίχους.

Είδατε τις φωτογραφίες από το μποτιλιάρισμα των ημερών ή το ζήσατε οι ίδιοι. Οπως όλες τις φορές παρατηρήσατε ότι οι μόνοι που ξεφεύγουν από την ακινησία είναι οι μηχανόβιοι. Ακριβώς γιατί δεν περιμένουν σε στοίχους αλλά κινούνται ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Το ίδιο συμβαίνει και σε μικρότερη συμφόρηση- πάλι οι μηχανές έχουν το προνόμιο να μην παγιδεύονται – δεν είναι μικρά αυτοκίνητα για να περιμένουν στην ουρά αλλά ευέλικτα μέσα που ένας από τους λόγους που υπάρχουν είναι η δυνατότητά τους να ελίσσονται ανάμεσα σε αργοκίνητα τετράτροχα.

Το σκεπτικό της απόφασης του Αρείου Πάγου είναι λάθος γιατί πολλαπλασιάζει το αίσθημα υπεροχής ή περιφρόνησης πολλών οδηγών αυτοκινήτου απέναντι στους μοτοσiκλετιστές, και τους δίνει έναν ακόμα λόγο να αγνοούν την ευαίσθητη θέση εκείνου που οδηγεί με τα πόδια εκτεθειμένα. Που πολλές φορές κάνουν μικροτιμονιές μέσα στη λωρίδα τους ή αγενώς κολλάνε στο παράλληλό τους όχημα για να μην αφήσουν χώρο στη μηχανή. Τώρα με τελεσίδικη απόφαση έχουν δίκιο αυτοί οι επικίνδυνοι και αντικοινωνικοί οδηγοί, ενώ τι πιο φυσικό από το να οδηγούν ευθεία και να αφήνουν κενό χώρο δίπλα τους. Το σκεπτικό είναι λάθος γιατί επιπλέον αγνοεί την πραγματικότητα. Κανείς δεν θα πείσει την πλειονότητα των μοτοσικλετιστών να κάθεται μοιρολατρικά πίσω από το αυτοκίνητο που κυλά με 10-20 χιλιόμετρα για να μην πατήσει τη (διακεκομμένη) γραμμή.

Η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων που οδηγούν μηχανή έχουν ένστικτο αυτοσυντήρησης, αγαπάνε τη ζωούλα τους και δεν χώνονται όπου να ‘ναι. Γνωρίζουν ότι οι συγκρούσεις έχουν τους ίδιους ως πιθανότερα θύματα και στην ουσία είναι πολύ προσεκτικότεροι από όσο δείχνει η εικόνα τους σε κάποιον ξένο με τον κόσμο της μοτοσυκλέτας. Δεν μοιάζουν όλες οι περιπτώσεις ούτε όλοι οι δρόμοι. Ας πούμε στην Αλεξάνδρας που είναι στενός δρόμος τα αυτοκίνητα εκ των πραγμάτων δεν αφήνουν χώρο ανάμεσά τους και έτσι δεν βλέπεις μηχανές να προσπαθούν να περάσουν από 70 εκατοστά. Στην Πανεπιστημίου, ακόμα και με μεγάλες ταχύτητες, η διέλευση της μηχανής πάνω στη γραμμή είναι άνετη και είναι λάθος να απαγορεύεται. Γενικότερα είναι λάθος ο νόμος να προσπαθεί να τιθασεύσει τη φύση ενός μέσου με υπερβολικούς γενικούς κανόνες – αρκούν οι διατάξεις για επικίνδυνη οδήγηση που ισχύουν για όλους.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα με ηλιοφάνεια τριακόσιες μέρες το χρόνο και η χρήση της μοτοσικλέτας θα έπρεπε να ενθαρρύνεται από όλους. Ασφαλώς όλοι συμφωνούμε να διώκεται αυστηρά η υπερβολική ταχύτητα η προκλητή ηχορύπανση ή η παραβίαση πεζοδρομίων -οι συνειδητοί μηχανόβιοι αυτές τις συμπεριφορές τις καταδικάζουν πρώτοι γιατί τους δυσφημούν. Φανταστείτε όμως την επιβάρυνση της κυκλοφορίας αν όλοι οι κάτοχοι μηχανής την αντικαθιστούσαν με αυτοκίνητο γιατί τα προνόμια της ψαλιδίζονται και οι κίνδυνοί της πολλαπλασιάζονται. Επιπλέον αν είναι επικίνδυνοι οδηγοί με δίτροχο θα είναι και με τετράτροχο, άρα πιο επικίνδυνοι για τους συνανθρώπους τους αφού το αυτοκίνητο απειλεί περισσότερο τους άλλους ενώ η μηχανή τον οδηγό της.


Ανδρέας Πετρουλάκης


Πηγή : protagon.gr


Μόνο τυφλοί δεν βλέπουν τα σχέδια του Ερντογάν για το Αιγαίο: Πόσο κοντά είναι το “ατύχημα”



Όταν ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας χθες με τον Αλέξη Παπαχελά στο συνέδριο των Δελφών, δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας στην περιοχή των Ιμίων και από αέρος ειδικά στο νησί των Οινούσων, εμείς γιατί πρέπει να υποβαθμίζουμε τον κίνδυνο της ψυχοπάθειας του Ταγίπ Ερντογάν. Διότι, για όσους δεν το έχουν ακόμα αντιληφθεί, απέναντι μας έχουμε ένα ισλαμοεθνικιστή ηγέτη, ο οποίος είναι έντονα πιεσμένος από τις ήττες που μαζεύει, σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο, στη Συρία, στο Ιράκ και στο ευρύτερο Κουρδιστάν -εξαιρούμε πάντα τον οπορτουνιστή ηγέτη Μπαρζανί. 

Αυτός είναι από άλλο σήριαλ, είναι η αποθέωση του ανθρώπου που για το προσωπικό του συμφέρον, μπορεί να προδώσει και τη μάνα του. Ας δούμε τα δεδομένα: Από τη μία είναι η «τραυματισμένη» Ελλάδα, θύμα των διεφθαρμένων πολιτικών της και των δανειστών της, και από την άλλη η Τουρκία του Ερντογάν, η οποία ξαφνικά αντιμετωπίζει και ένα σοβαρότατο οικονομικό πρόβλημα, αφού σύμφωνα με το ΔΝΤ, λόγω της δραματικής πτώσης των εσόδων από τον τουρισμό έχει απωλέσει το 2% του ΑΕΠ της. Η Ελλάδα δεν απειλεί ποτέ, διότι απλούστατα -ας είμαστε ρεαλιστές τέλος πάντων- δεν έχει τις δυνάμεις. 

Μόνο να αμυνθεί μπορεί και ίσως όχι για μεγάλο διάστημα. Οι Ενοπλες Δυνάμεις είναι θύματα και αυτές της κρίσης και ας το κρύβουμε. Η Τουρκία, από την άλλη, διαθέτει κουρασμένο στρατιωτικό και άλλο προσωπικό. Την ίδια στιγμή, οι Ε.Δ. της είναι ταλαιπωρημένες από το πραξικόπημα λόγω των συνεχών πολέμων στη Συρία, το Ιράκ και το Κουρδιστάν. Σύντομα αρχίζει η «εαρινή επίθεση» των ανταρτών του PKK, που όπως αποδείχθηκε στη Διάσκεψη της Μόσχας, είναι πανέτοιμοι για τη μεγάλη στιγμή. Άρα oi To;yrkoi αναζητούν απεγνωσμένα μία …νίκη. Είτε εις βάρος της Ελλάδας, είτε στην Κύπρο. Το όποιο επεισόδιο συμβεί -και εφόσον συμβεί- δεν θα οφείλεται μόνο σε «ατύχημα» όπως είπε ο Αμερικανός πρέσβης. 

Οι Τούρκοι θεωρούν τα Ίμια δικά τους από το 1996, όταν η Ελλάδα υπέστη διπλωματική ήττα με ευθύνη της τότε κυβέρνησης. Όταν ομιλούν τα γεγονότα εμείς δεν δικαιούμαστε να τα προσπερνούμε. Έχει έστω και ελάχιστο δικαίωμα η Τουρκία στο Αιγαίο ή στην Κύπρο; Όχι, ούτε και με την απαράδεκτη γκριζοποίηση της περιοχής. ‘Όμως, με τους Τούρκους, δεν βρίσκεις ποτέ το δίκιο σου, και επειδή οι Αμερικανοί είναι πάντα «Πόντιοι Πιλάτοι» και τις περισσότερες φορές επιλέγουν να υποστηρίξουν την Τουρκία, χρειάζεται κανείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός. Από την άλλη είναι και ο ηγέτης του «ξανθού γένους» που έχει ερωτευθεί (με πολιτικούς όρους χρησιμοποιούμε τη λέξη) παράφορα με τον Ερντογάν. 

Δεν συμφωνώ ότι οι ‘Ελληνες και οι Ελληνοκύπριοι υπουργοί και πολιτικοί δεν πρέπει να ομιλούν για να μην ερεθίζουν δήθεν τους Τούρκους. Διότι στη διπλωματία της δράσης και της αντίδρασης, εμείς πάντα επιλέγουμε τη δεύτερη. Είτε από ηττοπάθεια, είτε επειδή δεν επιθυμούμε να προκαλέσουμε τους Τούρκους. Όχι ότι χρειάζεται βέβαια, είναι πάντα «εφ’ όπλου λόγχη» διότι έχουν σχέδια για το Αιγαίο. Δεν θα αποδεχθούν ποτέ ότι είναι «ελληνική θάλασσα». 

Μία δήλωση στελέχους του ελληνικού Πενταγώνου, για την πιθανότητα επεισοδίου στην ΑΟΖ της Κύπρου, προκάλεσε τρικυμία στο κρανίο σε πολιτικούς, διπλωμάτες και αναλυτές. Είτε διότι έχουν άγνοια των κινδύνων, είτε επειδή δεν μελετούν καθόλου τον τρόπο δράσης και αντίδρασης των Τούρκων. Με αφορμή τις γεωτρήσεις της TOTAL στο οικόπεδο που κέρδισε στο διαγωνισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας, αυτό το στέλεχος είπε το αυτονόητο γαμώτο. Ότι η Τουρκία θα πράξει ότι και στο παρελθόν. Θα στείλει το «Μπαρμπάρος», θα στείλει τα πολεμικά της πλοία, και αν τολμήσει η μικρή Κύπρος να κουνηθεί, θα χρησιμοποιήσει τα μέσα που έχει στη διάθεσή της. Για ποιο λόγο; Διότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν σκέφτεται πλέον ψύχραιμα και επειδή βρίσκεται πλέον ενώπιον μίας άλλης πραγματικότητας. 

Τα οικόπεδα με το φυσικό αέριο τα πήραν οι μεγάλοι παίκτες πια. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας νοιώθει πως «μένει εκτός» και αυτός είναι ο λόγος που είναι πιο επικίνδυνος από ποτέ. Αντί να ψάχνουμε ψύλλους στα άχυρα, και αντί να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο, ας δούμε την αλήθεια κατάματα. Δεν έχεις απέναντι σου ένα καλό γείτονα, όπως είπε και ο κ. Τσούκαλης του ΕΛΙΑΜΕΠ, ο οποίος ήταν ένας από αυτούς που «πίστεψαν» ότι ο Ερντογάν ήταν διαφορετικός από τους προηγούμενους Τούρκους ηγέτες. 

Έχεις απέναντι σου τον Ερντογάν στην πιο δύσκολη στιγμή του. Είναι δυνατόν να μην περνούν μπροστά από τα μάτια του οι εικόνες της εκτέλεσης του Μεντερές; Είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνει ότι το τέλος των απολυταρχικών ηγετών είναι πάντα φρικτό; Στην ψυχολογική κατάσταση που βρίσκεται, μπορεί να κάνει και το αδιανόητο…




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Πηγή: mignatiou.com


Porsche 911. Ενα μοντέλο που η Porsche δεν ήθελε...




Μολονότι η Porsche 911 θεωρείται ένα από τα πιο επιτυχημένα σπορ αυτοκίνητα όλων των εποχών, εντούτοις η ίδια η Porsche δεν την ήθελε…

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο σχεδιαστής του, ο Μπάτζι Πόρσε, γιος του Φέρι Πόρσε, σχεδιαστή της θρυλικής 356 και εγγονός του Φερδινάνδου Πόρσε, σχεδιαστή του «Σκαραβαίου», εκδιώχθηκε από το σχολείο βιομηχανικού σχεδίου όπου σπούδαζε, ήδη από τον πρώτο χρόνο, λόγω «έλλειψης ταλέντου»…

Η συνέχεια όμως δεν ήταν πολύ καλύτερη. Όταν ο Μπάτζι ξεκίνησε να εργάζεται για τον πατέρα του στην επιχείρησή του, τα σχέδια του για ένα πρωτοποριακό σπορ αυτοκίνητο αγνοήθηκαν, καθώς του ζητήθηκε από τον επικεφαλής του τμήματος να προβεί σε σημαντικές τροποποιήσεις. Εχοντας πίστη στις ιδέες του, ανέθεσε σε μία ανεξάρτητη επιχείρηση να δημιουργήσει το πρωτότυπο. Η πρώτη Porsche 911 είχε μόλις γεννηθεί – η αρχική ονομασία ήταν 901, ωστόσο το 0 στη μέση ήταν κατοχυρωμένο από την Peugeot.

O Μπάτζι δικαιώθηκε για την επιμονή του. Οι πωλήσεις της 911 έφθασαν το ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα στον μισό και πλέον αιώνα που βρίσκεται στην παραγωγή. Αρκετά καλά για έναν σχεδιαστή που δεν διέθετε ταλέντο…



protopapadakis.blogspot.gr


Σαρώνει η Στεφανίδη: Χρυσό μετάλλιο και στο Ευρωπαϊκό στο Βελιγράδι!



Η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν το φαβορί στο επί κοντώ γυναικών για το χρυσό μετάλλιο στο 34ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Βελιγραδίου και το επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο.

Η Κατερίνα Στεφανίδη μετά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο το 2016,  κατέκτησε το χρυσό και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου!

Η 27χρονη πρωταθλήτρια... πέταξε στα 4.85μ. (κορυφαία επίδοση στον κόσμο) στο επί κοντώ γυναικών και κέρδισε την Ρίζιχ που έμεινε στα 4.75μ.



Η Στεφανίδη που είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο πριν από δύο χρόνια στην Πράγα, έκανε το... χρυσό treble καθώς τον περασμένο Ιούλιο κατέκτησε το χρυσό στο Ευρωπαϊκό ανοικτού στίβου, ενώ λίγο αργότερα στέφθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στο Ρίο!

Η Ελληνίδα αθλήτρια άρχισε τις προσπάθειές της από τα 5.55μ τα οποία υπερέβη με την 2η προσπάθεια, συνέχισε στα 4.65μ (με την πρώτη), όπως έκανε και η Γερμανίδα Λίζα Ρίζιχ η οποία πέρασε και τα 4.70μ, καθώς και τα 4.75μ (όλα με την πρώτη προσπάθεια), ύψη που η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ άφησε για να δοκιμάσει στα 4.80μ.



Η Στεφανίδη ρίσκαρε, αλλά τα κατάφερε να υπερβεί το ύψος όπου η Ρίζιχ αφού απέτυχε άφησε με τη σειρά της το ύψος για τα 4.85μ, τα οποία υπερέβη τελικά μόνο η Στεφανίδη.
Στη συνέχεια δοκίμασε και στα 4.91μ για να σημειώσει νέο Πανελλήνιο ρεκόρ (είναι δικό της με 4.90μ), αλλά δεν τα κατάφερε.


Χάλκινο για τη Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν 

Νωρίτερα, το χάλκινο μετάλλιο είχε κατακτήσει η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν κατά την 2η ημέρα του 34ου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Βελιγράδι και χάρισε στη χώρα μας το 28ο μετάλλιο στην ιστορία της διοργάνωσης.

Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι, στην 3η συμμετοχή της σε ευρωπαϊκό κλειστού, συμμετείχε για 2η φορά σε τελικό και κατάφερε με 14.24μ να πάρει την τρίτη θέση και να κατακτήσει το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση.



Πηγή


Σοβαρά επεισόδια στο Παλαιό Φάληρο




Ραντεβού βίας είχαν δώσει, όπως όλα δείχνουν, ομάδες οπαδών στη λεωφόρο Ποσειδώνος, με αφορμή τον αγώνα βόλεϊ γυναικών μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στη Γλυφάδα.

Οι οπαδοί εισέβαλαν μέσα στα γήπεδα που υπάρχουν στο Φαληρικό Δέλτα, σκορπώντας τον τρόμο σε μικρά παιδιά που έπαιζαν εκείνη την ώρα με τους γονείς τους. Πλέον άνοιξε η λεωφόρος Ποσειδώνος που είχε κλείσει στο ρεύμα προς τον Πειραιά ενώ με μεγάλη δυσκολία διεξαγόταν η κυκλοφορία στο ρεύμα προς τη Γλυφάδα.

Οι οπαδοί συνεπλάκησαν μεταξύ τους, έγινε ρίψη μολότοφ, έχουν προκαλέσει ζημιές σε αυτοκίνητα, ενώ έκαψαν μία μοτοσυκλέτα. Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν άμεση και όπως έγινε γνωστό, προχώρησε σε τρεις συλλήψεις και επτά προσαγωγές.






ΦΩΤΟ: ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗΣ

Πηγή


Ο Μουζάλας έφερε την κόρη του Τούρκου πρωθυπουργού να επιθεωρήσει τους πρόσφυγες!



Ενώ είναι ανοιχτά όλα τα μέτωπα και οι τουρκικές προκλήσεις συνεχείς.

Αυτούς που μας στέλνει με σύστημα και απειλές η ίδια η Τουρκία τους επισκέφθηκε στο Σχιστό η Μπαχάρ Γιλντιρίμ, συνοδεία Τούρκων διπλωματών για να δει πως τους φερόμαστε -Ο πατέρας της πριν από ένα μήνα αμφισβητούσε δημόσια το καθεστώς για 130 βραχονησίδες στο Αιγαίο!

Την ακατανόητη απόφαση να επιτρέψουν στην κόρη του πρωθυπουργού της Τουρκίας να επισκεφθεί και να... επιθεωρήσει το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Σχιστό έλαβε η κυβέρνηση. Η Μπαχάρ Μπουσρά Γιλντιρίμ, κόρη του πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, έφτασε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Σχιστό, περιηγήθηκε στους χώρους του κέντρου υποδοχής προσφύγων και σχεδόν... επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις. Η Μπαχάρ Μπουσρά Γιλντιρίμ, σύμφωνα με την Καθημερινή, συνοδευόταν από επιτελείο του τουρκικού προξενείου και μέλη της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, συνομίλησε με οικογένειες προσφύγων και τους μοίρασε δώρα και γλυκά.


Μαζί με την κόρη του Τούρκου πρωθυπουργού βριισκόταν και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Η Μπαχάρ Μπουσρά Γιλντιρίμ ξεναγήθηκε στους χώρους όπου βρίσκονται τα κοντέινερ, είδε από κοντά τον τρόπο λειτουργίας του κέντρου και συνομίλησε με κάποιους από τους υπεύθυνους του χώρου, λες και έλεγχε αν ο χώρος φιλοξενίας λειτουργεί καλά.


Το αίτημα να επισκεφθεί η κόρη του πρωθυπουργού της Τουρκίας το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων έφτασε στην ελληνική κυβέρνηση μέσω της διπλωματικής οδού. Παραμένει ωστόσο άγνωστο και μοιάζει ακατανόητο γιατί επετράπη η επίσκεψη στους πρόσφυγες που μας στέλνουν οι Τούρκοι, την ώρα που η Άγκυρα προκαλεί και απειλεί την Αθήνα με ακόμη περισσότερες... καραβιές προσφύγων και μεταναστών.


Αν μη τι άλλο, τόσο η επίσκεψη της κόρης του πρωθυπουργού της Τουρκίας όσο και η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επιτραπεί στην Μπαχάρ Μπουσρά Γιλντιρίμ να επιθεωρήσει το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων με... ξεναγό τον Γιάννη Μοουζάλα, μοιάζει εκτός τόπου και χρόνου. 


Σημειώνεται ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ έχει σύρει πολλές φορές το χορό των προκλήσεων, ενώ μόλις πριν από ένα μήνα είχε φτάσει να αμφισβητεί ευθέως την ελληνικότητα 130 βραχονησίδων στο Αιγαίο! 



Πηγή : protothema.gr